Κυριακή 1 Δεκεμβρίου 2013

Καταιγίδες και θύελλες τη Δευτέρα

Δείτε πού χρειάζονται αντιολισθητικές αλυσίδες - Τι πρέπει να προσέχουν οι οδηγοί- Προβλήματα από την κακοκαιρία σε όλη τη χώρα
Με χιόνια, κρύο και ισχυρούς ανέμους έκανε ποδαρικό ο Δεκέμβριος. Από το Σάββατο χιονίζει σε όλα τα ορεινά της δυτικής ηπειρωτικής χώρας και της Πελοποννήσου, αλλά και βόρεια της χώρας με αποτέλεσμα η κυκλοφορία σε αρκετές περιοχές να διεξάγεται μόνο με τη χρήση αντιολισθητικών αλυσίδων.

Η κακοκαιρία θα συνεχιστεί και τη Δευτέρα, με βροχές και καταιγίδες στο μεγαλύτερο τμήμα της χώρας. Μάλιστα στα κεντρικά και βόρεια ορεινά θα ρίξει αρκετό χιόνι, ενώ στο Αιγαίο θα σημειωθεί βαθμιαία επικράτηση θυελλωδών βοριάδων.



Στην Αττική θα σημειωθούν νεφώσεις με βροχές και τοπικές καταιγίδες τις πρωινές ώρες, με πρόσκαιρη βελτίωση αργότερα. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 16 έως 19 βαθμούς Κελσίου. Οι άνεμοι θα πνέουν αρχικά από νότιες διευθύνσεις ασθενείς, όπου αργότερα θα στραφούν σε βορειοδυτικούς μέτριους 4-5 μποφόρ και στο Σαρωνικό τοπικά σε ισχυρούς 6 μποφόρ, ενώ μετά το απόγευμα θα στραφούν σε βορειοανατολικούς ισχυρούς έως σχεδόν θυελλώδεις 6-7 μποφόρ.

Νεφώσεις με παροδικές βροχές και πιθανότητα πρόσκαιρης καταιγίδας τις πρωινές ώρες περιμένουμε στη Θεσσαλονίκη. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 10 έως 13 βαθμούς Κελσίου, με πτώση από το απόγευμα. Οι άνεμοι στο Θερμαϊκό θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις μέτριοι 4-5 μποφόρ, με ενίσχυση μετά το μεσημέρι.



Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 5 έως 13 βαθμούς στη Βόρεια Ελλάδα, 15 έως 19 βαθμούς στην Κεντρική και Νότια Ελλάδα, 10 έως 19 βαθμούς στη Δυτική Ελλάδα, 17 έως 20 βαθμούς στις Κυκλάδες και την Κρήτη, 15 έως 20 βαθμούς στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα.

Οι άνεμοι θα πνέουν στο Βόρειο Αιγαίο από βορειοανατολικές διευθύνσεις μέτριοι έως ισχυροί 5-6 μποφόρ και τοπικά σχεδόν θυελλώδεις 7 μποφόρ, οι οποίοι μετά το απόγευμα θα ενισχυθούν βαθμιαία σε θυελλώδεις έως πολύ θυελλώδεις 8-9 μποφόρ, ενώ στο υπόλοιπο Αιγαίο από δυτικές διευθύνσεις ασθενείς έως μέτριοι 3-5 μποφόρ όπου βαθμιαία θα στραφούν σε βόρειους και θα ενισχυθούν, με εξαίρεση το Κεντρικό-ανατολικό και Νοτιοανατολικό Αιγαίο όπου θα πνέουν άνεμοι νοτιοανατολικών διευθύνσεων μέτριοι 4-5 μποφόρ με βαθμιαία εξασθένηση. Στο Ιόνιο οι άνεμοι θα πνέουν από νοτιοανατολικές διευθύνσεις μέτριοι 4-5 μποφόρ και στα βόρεια τοπικά ισχυροί 6 μποφόρ, όπου βαθμιαία μετά το απόγευμα θα στραφούν σε ανατολικούς και θα ενισχυθούν.



Μποφόρ και απαγορευτικά

Οι οδηγοί θα πρέπει να είναι ιδιαίτερα προσεχτικοί, καθώς αλυσίδες χρειάζονται όσοι θελήσουν να μεταβούν στα χιονοδρομικά κέντρα Βόρρας - Καϊμακτσαλάν στην Πέλλα και Βασιλίτσας στα Γρεβενά. Επίσης, απαραίτητες είναι οι αλυσίδες στην επαρχιακή οδό Καστοριάς – Φλώρινας, μέσω Βιτσίου, από το 18 – 28 χλμ, στην επαρχιακή οδό Καστοριάς – Ιωαννίνων, μέσω Νεστορίου, από το 35 – 55 χμλ, στην εθνική οδό Φλώρινας – Καστοριάς, μέσω Βίγλας, από το 9 – 30 χλμ. αλλά και στον δρόμο που οδηγεί από το Αμύνταιο στον παραδοσιακό οικισμό του Νυμφαίου στη Φλώρινα.



Έκτακτα Δελτία θυελλωδών ανέμων

Η ΕΜΥ το βράδυ της Κυριακής εξέδωσε έκτακτα δελτία θυελλωδών ανέμων, στα οποία συμπεριλαμβάνονται οι εξής περιοχές:

Η θάλασσα Κυθήρων (νότιοι 7 με 8 μποφόρ), νοτιοδυτικό Αιγαίο (7 με 8 μποφόρ), νοτιοανατολικό Αιγαίο-Ικαρία (7 με 8 μποφόρ), θάλασσα Καστελόριζου (8 μποφόρ) και θάλασσα Ρόδου-Καρπάθιο (7 με 8 μποφόρ).
Διαβάστε Περισσότερα »

Πληρώστε τα τέλη κυκλοφορίας με δόσεις..





    Πως μπορείτε να πληρώστε τα τέλη κυκλοφορίας σας με πιστωτική κάρτα και να εξοφλήσετε την οφειλή μέχρι σε έξι άτοκες δόσεις.




Οι τράπεζες προσφέρουν και φέτος τη... δυνατότητα στους κατόχους πιστωτικών καρτών να εξοφλήσουν τα τέλη κυκλοφορίας του ΙΧ τους μέχρι και σε 6 άτοκες δόσεις.

Η υπηρεσία προσφέρεται τόσο μέσω των καταστημάτων, όσο και μέσω των εναλλακτικών δικτύων πληρωμών (e-banking, phone banking, mobile banking και portal πληρωμών). Και οι πελάτες μπορούν να χρησιμοποιήσουν είτε την πιστωτική είτε την χρεωστική τους κάρτα για την πληρωμή των τελών.

Σημειώνουμε ότι αν χρησιμοποιήσετε την χρεωστική σας κάρτα η πληρωμή γίνεται εφάπαξ με χρέωση του καταθετικού σας λογαριασμού, ενώ με την πιστωτική κάρτα δίνεται η δυνατότητα πληρωμής σε έως και 6 άτοκες δόσεις.

Το μόνο που έχουν να κάνουν οι κάτοχοι των πιστωτικών καρτών πριν έλθουν σε επαφή με την τράπεζα είναι να εκτυπώσουν τον κωδικό πληρωμής από τη σελίδα του Taxisnet, στην οποία εισάγουν το ΑΦΜ και τον αριθμό κυκλοφορίας.

Μέχρι σήμερα, οι προσφορές των τραπεζών έχουν ως εξής:

Alpha Bank μέχρι 6 άτοκες δόσεις

Eurobank μέχρι 6 άτοκες δόσεις

Τράπεζα Πειραιώς μέχρι 6 άτοκες δόσεις

Εθνική Τράπεζα έως 3 άτοκες δόσεις

Citibank μέχρι 3 άτοκες δόσεις.
Διαβάστε Περισσότερα »

Ο σεφ Σκαρμούτσος πήγε στον στρατό, έμεινε τρεις ημέρες και ...έφυγε

Κύμα συζητήσεων έχουν προκαλέσει δημοσιεύματα που αναφέρουν ότι ο δημοφιλής τηλεοπτικός σεφ Δημήτρης Σκαρμούτσος πήρε αναβολή από το στρατό, η οποία πιθανότατα θα οδηγήσει και στην απαλλαγή του.

Οπως αναφέρει δημοσίευμα στο Onalert ο 43χρονος σεφ, κλήθηκε εσπευσμένα (είχε θεωρηθεί ανυπότακτος όπως είχε γραφτεί) να υπηρετήσει τον Σεπτέμβριο, ωστόσο λίγο πριν παρουσιαστεί στην Λαμία, ζήτησε και πήρε αναβολή για έκτακτους κοινωνικούς λόγους και θα έπρεπε να καταταγεί οριστικά και τελικά στις 12 Νοεμβρίου.

Πράγματι, σύμφωνα με το δημοσίευμα, στις 12 Νοεμβρίου παρουσιάστηκε στο ΚΕΝ Λαμίας, όπου έμεινε τρεις ημέρες και στη συνέχεια παραπέμφθηκε σε Επιτροπή Ιατρών του Στρατιωτικού Νοσοκομείου Λάρισας, η οποία του έδωσε αναβολή 2 ετών, μετά το πέρας των οποίων θα έχει γίνει 45 ετών και δεν θα έχει υποχρέωση στράτευσης.
Διαβάστε Περισσότερα »

Ξηρονομή:Μετέτρεψε το σπίτι του σε Λαογραφικό Μουσείο!!


Το Permissospress στο σπίτι...Θησαυρός στην Ξηρονομή.
ΚΕΙΜΗΛΙΑ ΤΗΣ ΛΑΙΚΗΣ ΠΑΡΑΔΟΣΗΣ ΕΚΘΕΤΕΙ Ο ΒΟΙΩΤΟΣ ΠΑΛΑΙΜΑΧΟΣ ΡΑΦΤΗΣ
Λίγα λόγια για τον συλλέκτη παραδοσιακών αντικειμένων κ.Μπλάνο Γιώργο
Ο κ.Μπλάνος γεννήθηκε το 1932 στην  Ξηρονομή Βοιωτίας και μετα το σχολείο μετακόμισε στην Αθήνα όπου εργάστηκε σε ραφείο της οδού Πανεπιστημίου.Παλαίμαχος ράφτης και από τους πιο κορυφαίους της εποχής  με καριέρα σε Αθήνα και Παρίσι  έντυσε μεγάλες προσωπικότητες, επιχειρηματίες  και πολλούς διάσημους  Έλληνες ηθοποιούς.Έπειτα απο μισό αιώνα επέστρεψε στη γενέτειρά του την Ξηρονομή Βοιωτίας και ίδρυσε ενα Λαογραφικό Μουσείο μέσα στο σπίτι του!!!
 Το μεράκι του κ. Γιώργου Μπλάνου και της συζύγου του για την λαογραφία,τους έκανε  να αγοράζουν σε κάθε τους ταξίδι οποιοδήποτε παραδοσιακό προιόν τους κέντριζε το ενδιαφέρον.Ωστόσο ο ίδιος παραδέχεται ότι δεν θα μπορούσε να είχε δημιουργήσει το Μουσείο χωρίς την υποστήριξη της συζύγου του κυρίας Ασπασίας Μπλάνου.Σήμερα  το Λαογραφικό Μουσείο Ξηρονομής είναι ένα απο τα πιο εντυπωσιακά στη περιοχή μας με σπάνιες συλλογές, αντικείμενα και κειμήλια που μάζευε μια ζωή. Εμείς πραγματικά εντυπωσιαστήκαμε κατά  την επίσκεψή μας στο σπίτι...Μουσείο όπως θα δείτε και στο φωτορεπορτάζ που ακολουθεί.Ξεχωριστή εντύπωση προκαλούν οι παραδοσιακές στολές,  τα προσωπικά του αντικείμενα,ενώ   φιλοξενούνται οικιακά σκεύη, κομμάτια υφαντών  και οργάνων μουσικής.Το Permisospress  προτείνει στα Σχολεία πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας Βοιωτίας και σε ιδιώτες,να αφιερώσουν  χρόνο και να επισκεφθούν το σημαντικό Λαογραφικό Μουσείο Ξηρονομής,όπου είναι μια εμπειρία που αξίζει,γιατί τα εκθέματα το αξίζουν!!!!
Η είσοδος

είναι ελεύθερη-πληροφορίες στα τηλ.6977009149,2264041244.

 
ΟΛΟ ΤΟ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΚΟ ΥΛΙΚΟ ΕΔΩ
Διαβάστε Περισσότερα »

Συνελήφθη Αφγανός για διακίνηση ναρκωτικών στο Μουρίκι Βοιωτίας

Συνελήφθη 38χρονος υπήκοος Αφγανιστάν για κατοχή και διακίνηση ναρκωτικών στο Μουρίκι Βοιωτίας

Κατασχέθηκαν οκτώ συσκευασίες που περιείχαν συνολικά 40,7 γραμμάρια ακατέργαστης κάνναβης

Συνελήφθη, χθες (30-11-2013) το βράδυ στο Μουρίκι Βοιωτίας, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Θηβών, ένας 38χρονος υπήκοος Αφγανιστάν, σε βάρος του οποίου σχηματίσθηκε δικογραφία για κατοχή και διακίνηση ναρκωτικών ουσιών.


Ειδικότερα, οι αστυνομικοί, μετά από κατάλληλη αξιοποίηση πληροφοριών, συνέλαβαν τον 38χρονο, διότι σε νομότυπη έρευνα που πραγματοποίησαν χθες το βράδυ σε πρόχειρο κατάλυμα που διατηρεί στην ανωτέρω περιοχή, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν οκτώ (8) χάρτινες συσκευασίες (σπιρτόκουτα) που περιείχαν ποσότητα ακατέργαστης κάνναβης μικτού βάρους (40,7) γραμμαρίων και προοριζόταν για διακίνηση σε χρήστες της ευρύτερης περιοχής.

Τις έρευνες και το προανακριτικό έργο διενήργησε το Τμήμα Ασφαλείας Θηβών, ενώ οι συλληφθείς θα οδηγηθεί σήμερα στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Θηβών. .

Διαβάστε Περισσότερα »

Βοιωτία: Το φίλμ της 10ης αγωνιστικής

Καλή σε παραγωγή γκολ η 10η αγωνιστική αφού σημειώθηκαν 24 γκολ και μένει ακόμα ένα παιχνίδι. Το σκορ της ημέρας έγινε στην Αράχωβα. Δόθηκε μόνο μια κόκκινη ενώ είχαμε και τρια  πέναλτι που μετατράπηκαν σε γκολ. Είχαμε πέντε νίκες των γηπεδούχων και δυο ισοπαλίες.
Αναλυτικά:
Το φιλμ της 10ης αγωνιστικής

Δόξα/Πελοπίδας – Πλαταιές  1-1
Σκόρερς: 75* Αλεξάκης – 5* Μπάρκογλου
Διαιτητής: Θεοχάρης
Βοηθοί: Αλαφογιάννης Ν. – Τσώνης    

Δόξα: Αναστασίου, Τσιάμης, Σεχάϊ Σ.,Ευσταθίου, Διαμάντης, Μακρής,  Μπουτσίνης Χατζηδούρος (70* Πούλιος), Μπαμπούλας (46* Κουτσιούμπας), Βόλης Αλεξάκης.
Πλαταιές: Χιλά, Κουτσοδήμος Δ., Δαμπάνης (70* Ραχούτης Σ.), Κώνστας, Σοφός Χ., Ραχούτης, Τζότζολης, Μπάρκογλου, Ηλίας, Κεφαλάς,  Σοφός Π. (62* Κολιογιώργης).

Παρνασσός – Κιθαιρώνας   5-2
Σκόρερς: 49* Τζίκας, 52* Κουρελής, 61* Καρακατσάνης, 75* Καλλέργης, 84* Καράϊ – 6* Πλάκου, 72* (πεν.) Κουκούλας
Διαιτητής: Μιχαηλίδης
Βοηθοί: Ξηρογιάννης -  Αλαφογιάννης Λ.
Παρνασσός: Δημητράς, Καράϊ, Γκαλαμέλος Λ.,Τσώνης, Κουρελής, Όλντασι, Καρακατσάνης (67* Καλλέργης), Τζίκας (81* Διβόλης), Γκαλαμέλος Κ., Μαρτιναίος  Μυλωνάς (89* Μάρκου)
Κιθαιρώνας: Γερογιάννης, Καραλίου, Ζερικιώτης (67* Δούρος), Σκουρτανιώτης, Παπασταμάτης Β., Παπαθανασίου, Κουκούλας, Κουτσοδήμος, Καλατζής Κ., Πλάκου, Σταμέλος (89* Ζόγκας).

Δάφνη Ερ. –  ΠΑΟ Κυριακίου  1-0
Σκόρερς: 41* Παλαιολογόπουλος
Διαιτητής: Βασιληάς
Βοηθοί: Μυλωνάκης – Παπαγεωργίου Κ.

Δάφνη: Κωνσταντινόπουλος, Ελέζι , Κομίνης, Δρόσης, Χοραβάτης, Λιώρης (70* Γκιόκας), Τσαραμπάρης, Παλαιολογόπουλος,  Ράμα, Μπατσούλης, Κουτσοδήμος (84* Λεχρής).
ΠΑΟΚ: Γκώνιας, Γάτσος (82* Βιέννας), Λαζάρου Δ., Αγγέλου, Σάχο Φ., Λιάκος Σ., Κοτσικόρος,  Τσούρας Α., Λαζάρου Κ., Γαμβρίλης, Σάχο Α.

Αναγέννηση – Κάστρο  5-0
Σκόρερς:15* Ιωάννου, 30* (πεν.), 70* Θεοδωρακάκος, 50* Μάνης, 61* Καραλής,
Διαιτητής: Φωτιάδης
Βοηθοί: Γκόγκος – Δελής

Αναγέννηση: Κατσιμήτρος, Μπεχάρι (46* Δούσης),, Τσατσαρώνης Π., Δημητρίου, Τζιοβάρας, Ιωάννου (75* Κυριάκος), Κόκκαλης, Μίρτσος (46* Τζελάς), Θεοδωρακάκος, Μάνης, Καραλής.
Κάστρο: Βασιλείου, Μερτζάνης Γ. (46* Ζυγογιάννης Δ.), Καρατσιώλης, Γρίβας, Βελέντζας, Μίχας, Βασιλείου, Μερτζάνης Δ., Ζυγογιάννης Ι., Καστρινός, Σκίπης.

Αμβρυσσέας – Ορχομενός  3-1
Σκόρερς: 22* Φιλίππου, 34* (αυτ.) Ψαλλίδας, 53* Σφουντούρης Γ. – 65* Σένκα
Διαιτητής: Καρβούνης
Βοηθοί: Κεφαλάς – Κακοσαίου

Αμβρυσσέας: Χότζα, Κουσκούκης, Σαββίδης (73* Κουτριάρης), Σφουντούρης Λ. (87* Καρβούνης), Μπαλντάς, Νικολάου, Φιλίππου, Σφουντούρης Γ., Κατσούλης (85* Καστρίτης), Ιωάννου, Μπούρας.
Ορχομενός: Γαρδικιώτης, Στεφάνου Α. (70* Στεφάνου Π.), Κατσαρός, Στεργίου, Ψαλλίδας, Πούσιας, Σκαγιάκος, Τσιοπάνι (10* Κατσαρέλης), Παπασταύρου, Γκικόπουλος, Σένκα.

Κόκκινο – Δήλεσι   2-1
Σκόρερς: 20* Ντελής Αθ., 70* Σύρμος – 83* (πεν.) Μπασούκος
Διαιτητής: Μπατσιάκος
Βοηθοί: Παπαγεωργίου Χ. – Μπατσιάκος Λ.

Κόκκινο: Ντελής Δ., Μανιφάβας, Σταμέλος, Ντελής Α., Γεωργίου (70* Ποταμιάς), Κοτσύφης, Χατζηδιάκος,  Κωνσταντίνου (63* Κατσογιάννης), Γκάτσος, Βασιλάκης, Σύρμος (85* Τραμπάκουλος Γ.).
Δήλεσι: Φαλαγγίτης, Μπούντουζα, Παπαχρήστος, Δημητρίου, Κωφός, Ντούλε, Ζαφειρόπουλος, Κώνστας, Ρούσσος (72* Σωτηρόπουλος), Χρήστου, Μπασούκος.

Επαμεινώνδας - Θήβα  1-1
Σκόρερς: 46* Λάμπρου Φ. – 35* Βυλλιώτης
Κόκκινη: 70* Τσακανίκας Κ.
Διαιτητής: Φλώτσιος Θ.
Βοηθοί: Φλώτσιος Ι.- Κατσιφής

Επαμεινώνδας: Βασιλείου Α.,Ρόκας Ε., Τσακανίκας, Νικολάου (89* Πετεινάρης), Διαμαντής, Πελώνης, Κόντος, Πήλιουρης (48* Καναρής), Λάμπρου, Μακρυπούλιας (65* Χονδρόπουλος),  Παπαναστασίου.
Θήβα: Κουτρούμπας, Παναούλης, Γιουβανάκης, Ρουπάκας, Τσακανίκας, Καραμπετιάν, Βυλλιώτης (67* Ανυφαντής),Τσοπανέλης, Αποστόλου, Λάμπρου, Κουτσοδήμος.

Νίκη – Ένωση  Κυριακή
————————————————
Αμβρυσσέας            18-11      22
Θήβα                       24-8         20
Κιθαιρώνας             19-15      20
Ένωση                    25-15      17
Δάφνη Ερ.              12-6        17
ΠΑΟ Κυριακίου        16-8       16
Αναγέννηση           15-13       16
Κόκκινο                    18-12     13
Επαμεινώνδας        10-15      12
Δήλεσι                    12-13       11
Ορχομενός              10-18      10
————————————————-
Νίκη                          8-14        7
Πλαταιές                  3-14         5        
Κάστρο                    6-34         4
Δόξα/Πελοπίδας      8-26         2

11η αγωνιστική
Πλαταιές - Κιθαιρώνας
ΠΑΟ Κυριακίου Δόξα/Πελοπίδας
Κάστρο - Παρνασσός
Ορχομενός - Δάφνη Ερ.
Δήλεσι - Αναγέννηση -
Ένωση - Αμβρυσσέας
Θήβα - Κόκκινο -
Επαμεινώνδας - Νίκη

Β’ Κατηγορία
α’ όμιλος
9η αγωνιστική
Απόλλων – Δαύλεια   0-0
Πανγεωργικός – Πήγασος  1-0
Παύλο – Υψηλάντης   Κυριακή
Άσκρη – Παναθηναϊκός  4-0
Θεσπιακός – Παναλίαρτος Κυριακή
Ρεπό: Λεοντάρι

Βαθμολογία
(σε 9 αγώνες)
Απόλλων               20-5             23
Παναλίαρτος*        17-5             18
——————————————–
Θεσπιακός*           20-9              16
Δαύλεια                  17-11           14
Πανγεωργικός*      14-11            13
Παναθηναϊκός*         8-12           12
Πήγασος*               10-11           10
Άσκρη*                  20-15             11
Παύλο*                   8-14               4
Υψηλάντης*             8-20              3
Λεοντάρι*                  4-33              0
* Έχουν κάνει το ρεπό
10η αγωνιστική
Πανγεωργικός – Απόλλων 
Πήγασος – Παύλο
Λεοντάρι – Άσκρη
Υψηλάντης – Θεσπιακός
Παναθηναϊκός – Παναλίαρτος
Ρεπό: Δαύλεια
β’ όμιλος
8η αγωνιστική
Αρματηλάτης – -Ηρακλής   4-0
Μαυρομμάτι – Ιωνικός  Κυριακή
Ύπατο – Ευαγόρας   4-0
Ελλοπιακός – Οινόφυτα   Κυριακή
Παμβαγιακός – Ελεώνας  5-0

Βαθμολογία
(σε 8 αγώνες)
Ύπατο                    21-7       19
Ηρακλής                 14-11      18
——————————————-
Παμβαγιακός          18-8       16
Οινόφυτα                17-10     16
Ελλοπιακός           16-19        8
Ευαγόρας              12-18        7
Ιωνικός                    8-12        6
Αρματηλάτης         17-15        8
Μαυρομμάτι          12-23         4
Ελεώνας                 7-14         4
9η αγωνιστική
Αρματηλάτης – Παμβαγιακός 
Ευαγόρας – Ελεώνας
Ιωνικός – Ελλοπιακός
Ύπατο – Μαυρομμάτι –
Ηρακλής – Οινόφυτα 
 stereasports.
Διαβάστε Περισσότερα »

Βροχές, καταιγίδες και χιόνια σε πολλές περιοχές

Ο χειμώνας μπαίνει και ημερολογιακά την Κυριακή, με το σκηνικό του καιρού να συμβαδίζει απόλυτα με την αλλαγή εποχής. Η μετεωρολογική πρόβλεψη της ΕΜΥ κάνει λόγο για νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες στο μεγαλύτερο μέρος της ηπειρωτικής χώρας, την Κρήτη, το Ιόνιο και τις Δυτικές Κυκλάδες, με τοπικές βροχές κυρίως μετά το μεσημέρι στα υπόλοιπα νησιωτικά τμήματα και θυελλώδεις ανέμους στις θάλασσες.

Τα φαινόμενα στα κεντρικά, δυτικά και την Πελοπόννησο θα είναι κατά τόπους ισχυρά, ενώ χιονοπτώσεις θα εκδηλωθούν στα ορεινά της Ηπείρου, της Δυτικής Μακεδονίας και της Θεσσαλίας, σύμφωνα με τον ιστότοπο του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών.

Η θερμοκρασία σε μικρή άνοδο θα κυμανθεί από 3 έως 11 βαθμούς στη Βόρεια Ελλάδα, 10 έως 18 βαθμούς στην Κεντρική και Νότια Ελλάδα, 9 έως 19 βαθμούς στη Δυτική Ελλάδα, αλλά στην Ηπειρο η μέγιστη θα είναι 3-4 βαθμούς χαμηλότερη, 16 έως 20 βαθμούς στις Κυκλάδες και τοπικά έως τους 22 βαθμούς στην Κρήτη, 14 έως 18 βαθμούς στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα.

Οι άνεμοι θα πνέουν στο Βόρειο Αιγαίο από ανατολικές-βορειοανατολικές διευθύνσεις ισχυροί έως σχεδόν θυελλώδεις 6-7 μποφόρ, ενώ στο Κεντρικό και Νότιο Αιγαίο από ανατολικές-νοτιοανατολικές διευθύνσεις σχεδόν θυελλώδεις έως θυελλώδεις 7-8 μποφόρ και τοπικά στα Δωδεκάνησα τις πρωινές ώρες πολύ θυελλώδεις 9 μποφόρ. Στο Ιόνιο οι άνεμοι θα πνέουν από ανατολικές-νοτιοανατολικές διευθύνσεις θυελλώδεις έως πολύ θυελλώδεις 8-9 μποφόρ, με βαθμιαία εξασθένηση.

Νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες μετά το μεσημέρι αναμένονται την Κυριακή στην Αττική. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 11 έως 18 βαθμούς Κελσίου. Οι άνεμοι θα πνέουν από ανατολικές-νοτιοανατολικές διευθύνσεις ισχυροί έως σχεδόν θυελλώδεις 6-7 μποφόρ, με βαθμιαία εξασθένηση μετά το απόγευμα.

Νεφώσεις με παροδικές βροχές και καταιγίδες μετά το μεσημέρι αναφέρει η μετεωρολογική πρόβλεψη για τη Θεσσαλονίκη. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 7 έως 11 βαθμούς Κελσίου. Οι άνεμοι στο Θερμαϊκό θα πνέουν από ανατολικές διευθύνσεις μέτριοι έως ισχυροί 5-6 μποφόρ.

Στο μεταξύ, η κυκλοφορία των οχημάτων γίνεται μόνο με τη χρήση αντιολισθητικών αλυσίδων, λόγω δυσμενών καιρικών φαινομένων - παγετός και χιόνια – σε σημεία του οδικού δικτύου της Περιφέρειας Κεντρικής και Δυτικής Μακεδονίας.

Αλυσίδες απαιτούνται στο Νομό Πέλλας και συγκεκριμένα στη δημοτική οδό από την περιοχή Κερασιάς Δήμου Εδεσσας προς το χιονοδρομικό κέντρο του Καϊμάκτσαλάν, στην επαρχιακή οδό Αρνισσας προς το προαναφερόμενο χιονοδρομικό κέντρο και προς τον παραδοσιακό οικισμό Αγίου Αθανασίου από το 9ο χλμ.

Αντιολισθητικές αλυσίδες απαιτούνται για όσους κινηθούν στην επαρχιακή οδό Καστοριάς – Φλώρινας (μέσω Βιτσίου) από 24ο χλμ έως το 28ο χλμ. και αντιστρόφως από Φλώρινα προς Καστοριά από το 18ο χλμ έως το 30ό χλμ.


Διαβάστε Περισσότερα »

Ιερώνυμος:«Ωθούν τη δημοκρατία στην εκτροπή»...



«Η κοινωνία δεν αντέχει άλλα μέτρα». Κατηγορηματικός και δίχως περιστροφές ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος Ιερώνυμος αγανακτεί για την εικόνα της σημερινής Ελλάδας που έχει καταντήσει ...
«περίγελως της Ευρωπαϊκής Ένωσης», στηλιτεύει όσους οδηγούν σε εκτροπή τη Δημοκρατία και εκτιμά πως η αγανάκτηση και οι ανάγκες των Ελλήνων θα οδηγήσουν σε πολιτικές εξελίξεις.

Σε συνέντευξή του στην «Κυριακάτικη Ελευθεροτυπία», ο αρχιεπίσκοπος καταδικάζει τα κρούσματα βίας και νεοναζισμού, διατηρεί τις επιφυλάξεις του για το ισλαμικό τέμενος και δηλώνει κάθετα αρνητικός στα σύμφωνα συμβίωσης.

Ο κ. Ιερώνυμος εμφανίζεται έτοιμος για αλλαγές στις δομές της Εκκλησίας, ακόμα και στην ισοβιότητα των αρχιερέων, απευθύνει ανοιχτή πρόσκληση σε εκπροσώπους από όλα τα κόμματα για να ξεκαθαριστεί το θέμα της «δήθεν αμύθητης εκκλησιαστικής περιουσίας» και εξηγεί πως ο ρόλος της εκκλησίας δεν εξαντλείται στις φιλανθρωπίες, τις ελεημοσύνες και τα συσσίτια.

«Η κοινωνία μας, ο λαός μας, δεν αντέχει άλλο. Τα όποια περιθώρια έχουν εξαντληθεί. (...) Η κοινωνία δεν αντέχει άλλα μέτρα», τονίζει ο αρχιεπίσκοπος και επισημαίνει πως «πρέπει να αγωνιστούμε όλοι μαζί ενωμένοι αλλά καθαροί, λέγοντας την αλήθεια στο λαό. Να έχουμε υπομονή και συνεχώς να προσπαθούμε γιατί θα αργήσει αυτή η δύσκολη κατάσταση να περάσει».

Ο κ. Ιερώνυμος κάνει λόγο και για κάποιους που ωθούν τη Δημοκρατία προς την εκτροπή σημειώνοντας: «Η Δημοκρατία είναι μία έννοια, είναι ένας τρόπος ζωής και διακυβέρνησης των ανθρώπων. (...). Τώρα εάν εμείς που θέλουμε να λειτουργούμε σε αυτό το σύστημα δεν είμαστε ικανοί, είμαστε επιρρεπείς σε εκτροπές, δεν φταίει η Δημοκρατία. (...) Φταίνε εκείνοι που την ωθούν στην εκτροπή».

Ο αρχιεπίσκοπος εκτιμά πως η «αγανάκτηση και οι ανάγκες των ανθρώπων θα αναγκάσουν να οδηγηθεί η κατάσταση προς τα εκεί όπου θα προκύψει κάτι καλύτερο», διαβλέποντας πολιτικές εξελίξεις.
Διαβάστε Περισσότερα »

Φεύγει η «αφρόκρεμα» των νέων Ελλήνων...





Από όσους μετανάστευσαν,
το 89% ήταν πτυχιούχοι
και το 51% εργαζόταν,
αναφέρει έρευνα τεσσάρων ευρωπαϊκών πανεπιστημίων.




Οι ιστορικοί του μέλλοντος θα αναφέρουν το 2011 ως την «αποφράδα» χρονιά για τη μαζική έξοδο των νέων Ελλήνων στο εξωτερικό. Τα πρώτα αποτελέσματα της έρευνας που πραγματοποίησε το Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο (EUI) της Φλωρεντίας σε...
συνεργασία με το Trinity College του Δουβλίνου, το Ινστιτούτο Elcano Royal της Μαδρίτης και το Τεχνικό Πανεπιστήμιο της Λισσαβώνας, αναφορικά με το φαινόμενο της μετανάστευσης από τον πληττόμενο από την κρίση ευρωπαϊκό Νότο και την Ιρλανδία, επιβεβαιώνουν πολλές από τις έως τώρα εκτιμήσεις, αλλά αποκαλύπτουν και νέες δυσάρεστες αλήθειες.

«Από τις συνολικά 7.077 συμμετοχές στην έρευνα, οι Ελληνες ήταν 919 άτομα», λένε στην «Κ» η δρ Ρουμπίνη Γρώπα, ερευνήτρια στο ΕUI και λέκτωρ στη Νομική Θράκης, και η ερευνήτρια στο EUI Αννα Τριανταφυλλίδου. Η χρονιά που ξεκινάει το περίφημο brain drain είναι το 2011, με το φαινόμενο να φτάνει στο αποκορύφωμά του το 2012 και να συνεχίζεται σε έντονους ρυθμούς. Οι χώρες όπου εγκαθίστανται οι Ελληνες είναι η Μ. Βρετανία (25%), η Γερμανία, η Ολλανδία, το Βέλγιο, η Ελβετία και οι ΗΠΑ. «Ωστόσο, αναλογικά με την καταγεγραμμένη ανεργία, ειδικά στην Ελλάδα και την Ισπανία, ο έως τώρα αριθμός των μεταναστών δεν είναι τόσο εντυπωσιακός», υπογραμμίζει η δρ Γρώπα. Επισημαίνεται ότι τα υψηλότερα ποσοστά «κινητικότητας» παρουσιάζουν οι Πορτογάλοι – στην εν λόγω μελέτη απάντησαν 2.500 εκπατρισμένοι, ενώ εντυπωσιακά μικρός (συγκριτικά με τον συνολικό πληθυσμό) είναι ο αριθμός των Ιταλών που εγκατέλειψαν την πατρίδα τους, μόλις 1.000 συμπλήρωσαν τα ερωτηματολόγια. «Στην Ιρλανδία, που η φυγή άρχισε ήδη από το 2009, το φαινόμενο περιορίζεται πλέον», σχολιάζει η δρ Γρώπα, «ενώ σημαντικές αντιστάσεις φαίνεται να κρατάει και η ιταλική οικονομία».

Οσοι, όμως, παίρνουν τη μεγάλη απόφαση αποτελούν πράγματι την «αφρόκρεμα» της εκάστοτε χώρας, καθώς το 85% έως 89% είναι πτυχιούχοι, στο δείγμα των Ελλήνων ειδικά οι πτυχιούχοι φτάνουν το 89%. Συγκεκριμένα, το 24,5% των Ελλήνων είναι μηχανικοί, με σπουδές στα Oικονομικά και στη Διοίκηση Επιχειρήσεων (22,3%), σε Πληροφορική και Επιστήμη των Υπολογιστών (19%), στα Μαθηματικά (12%) και στις Κοινωνικές Επιστήμες (12%). Οι ηλικίες αυτών ποικίλλουν: το 48% δεν έχει κλείσει ακόμα τα 30, ενώ το 49% είναι από 31 έως 45 ετών.

«Παρά τα όσα θρυλούνται, 51% των Ελλήνων προτού φύγουν εργάζονταν», σημειώνει η δρ Γρώπα. «Μπορεί βέβαια να μην ήταν ικανοποιημένοι με τις συνθήκες εργασίας, τις προοπτικές ή τον μισθό, αλλά πάντως δεν βρίσκονταν επί ξύλου κρεμάμενοι». Αυτό διαφαίνεται άλλωστε και από τις υπόλοιπες απαντήσεις τους. «Ολοι κάνουν λόγο για αδιέξοδο ως προς την επαγγελματική εξέλιξη στην πατρίδα τους, μεταναστεύουν κυριολεκτικά για ένα καλύτερο μέλλον των ιδίων και της οικογενείας τους», συμπληρώνει η ίδια. Κατά πως φαίνεται, η απόφασή τους δικαιώνεται. Το 73% αυτών αποκαθίσταται επαγγελματικά στο εξωτερικό. «Είναι, μάλιστα, εντυπωσιακό ότι το 67% των Ελλήνων μεταναστών κατέχει διευθυντικές θέσεις...».

Οχι μόνον ταλαντούχοι, αλλά και ιδιαίτερα τολμηροί αποδεικνύονται οι Ελληνες νεομετανάστες, καθώς για το 46% αυτών είναι η πρώτη φορά που ζουν στο εξωτερικό. «Αυτό, επίσης, που είναι πρωτοφανές στην ιστορία της μετανάστευσης είναι ότι κανείς δεν αναφέρει την ύπαρξη οικογενειακών δεσμών ή φίλων στη χώρα εγκατάστασης». Παλαιότερα, η θεία στην Αμερική ή οι συμφοιτητές στην Αγγλία αποτελούσαν πόλο έλξης για όσους σκέφτονταν να μεταναστεύσουν. «Τώρα, αντίθετα, τα κοινωνικά δίκτυα δεν παίζουν τόσο ρόλο, οι νέοι Ελληνες βρίσκουν μόνοι τους δουλειά χωρίς τη μεσολάβηση γνωστών». Για πολλούς η εγκατάσταση στο εξωτερικό ισοδυναμεί με ενηλικίωση, «καθώς είναι η πρώτη φορά που θα μπορέσουν με τον μισθό τους να αυτοσυντηρηθούν και να μείνουν μόνοι τους».



Διαβάστε Περισσότερα »

Γεμίζουν την Ελλάδα με διόδια- Aύξηση 60% στα διόδια Θήβα,Οινόφυτα,Τραγάνα

Γεμίζουν όλη την Ελλάδα με διόδια - Ανοίγουν νέοι σταθμοί σε Άγιο Στέφανο-Βαρυμπόμπη με κόστος 0,90 και 0,60 λεπτά αντίστοιχα - Χιλιάδες μηνύματα οργής στο Διαδίκτυο από αυτοκινητιστές - Το Δημόσιο δίνει επιπλέον 600 εκατ. ευρώ στους εργολάβους
Το... αίμα τους πίσω παίρνουν οι εθνικοί εργολάβοι ενεργοποιώντας μετά από 2,5 χρόνια «πάγου» τις αυξήσεις διοδίων, που προβλέπουν οι συμβάσεις παραχώρησης. Οι «μπουλντόζες» που τόσο περιμένει η εθνική οικονομία, για να ανασάνει και να δημιουργήσει νέες θέσεις απασχόλησης, δίνουν «γροθιά στο στομάχι» των οδηγών που εν μέσω βαθύτατης κρίσης από το νέο έτος καλούνται να πληρώσουν διόδια αυξημένα ακόμη και πάνω από 60%.

Πρόκειται για την μεγαλύτερη αύξηση που θα εφαρμοστεί στο εθνικό οδικό δίκτυο και αφορά στο τμήμα από Μεταφόρφωση Αττικής μέχρι Σκάρφεια περιλαμβάνοντας τους σταθμούς Αφίδνες, Καπανδρίτη, Μαλακάσα, Οινόφυτα, Βαθύ (πρώην Σχηματάρι), Θήβα και Τραγάνα.  Επιπλέον, μπαίνουν και νέοι σταθμοί, καθώς από τον προσεχή Ιούλιο θα λειτουργήσει με καθυστέρηση περίπου τεσσάρων ετών ο σταθμός του Αγίου Στεφάνου και θα ακολουθήσει τον Ιούλιο του 2015 και ο σταθμός της Βαρυμπόμπης, πλήττοντας ακόμη και τις μετακινήσεις εντός του λεκανοπεδίου. Το κόστος θα διαμορφωθεί για τα ΙΧ σε 0,90 ευρώ και 3,25 ευρώ για τα μεγάλα φορτηγά και σε 0,60 και 2,15 ευρώ αντίστοιχα.

Η εκτίναξη των τιμών στα διόδια της Νέας Οδού οφείλεται στην αύξηση της χρέωσης ανά χιλιόμετρο η οποία από 0,025 ευρώ που ήταν μέχρι σήμερα, θα αυξηθεί σε 0,04 ευρώ το χιλιόμετρο από τις αρχές του χρόνου. Είναι χαρακτηριστικό ότι στο σταθμό της Μαλακάσας η αύξηση θα φτάσει το 66,7% για την κατηγορία των δικύκλων και στα Οινόφυτα για τα ΙΧ η αύξηση διαμορφώνεται σε 62,5%.

Με τις νέες τιμές το ταξίδι  Αθήνα-Λαμία μετ’ επιστροφής θα φτάσει τα 26 ευρώ. Μέχρι την Θεσσαλονίκη υπολογίζεται να ξεπεράσει τα 55 ευρώ. Στο υπουργείο Υποδομών σχολίαζαν τις προηγούμενες μέρες ότι όταν θα ξεκινήσει σε λίγα χρόνια ο γρήγορος σιδηρόδρομος που θα κάνει το δρομολόγιο ως την συμπρωτεύουσα σε 2,5 ώρες θα αυξήσει τον ανταγωνισμό και θα αναγκάσει τους εργολάβους να ρίξουν τις τιμές. Κάτι τέτοιο, όμως, είναι πολύ δύσκολο να συμβεί από την στιγμή που τα διόδια χρηματοδοτούν τα έργα και αποτελούν βασική παράμετρο του χρηματοοικονομικού μοντέλου κατά την περίοδο κατασκευής και λειτουργίας των οδικών αξόνων.

Σε ό,τι αφορά στα υπόλοιπα τμήματα του εθνικού δικτύου οι χρεώσεις κυμαίνονται άλλοτε αυξανόμενες και άλλοτε μειωμένες ειδικά σε ημιτελή τμήματα όπως η Κορίνθου-Πατρών, όπου οι τιμές θα υποχωρήσουν στα 2,50 ευρώ για τα ΙΧ από τα 3,10 ευρώ που ήταν στο σταθμό του Ρίο. Αντιθέτως στο κομμάτι  Ελευσίνα–Κόρινθος η χρέωση θα γίνεται και από τις δύο κατευθύνσεις με την λειτουργία τριών πλευρικών σταθμών στη Νέα Πέραμο, την Πάχη και τους Αγίους Θεοδώρους.

Στην Ολυμπία Οδό, τις μεγαλύτερες αυξήσεις στα διόδια θα έχουμε στην Ελευσίνα όπου για τα ΙΧ αλλά και για τα μεσαία και μεγάλα φορτηγά θα φτάσει το 33,3%. Η κινητοποίηση των εργοταξίων ενεργοποιεί και τις αυξήσεις που ήταν να γίνουν προ τριετίας στον Αυτοκινητόδρομο Αιγαίου που κατασκευάζει το Μαλιακός-Κλειδί και αναμένεται να φτάσουν το 32,8% στο Μοσχοχώρι ενώ στην Πελασγία, το κόστος από 2,70 ευρώ για τα ΙΧ, από την 1η Ιανουαρίου εκτινάσσεται σε 3,50 ευρώ, αυξημένο κατά 30%.

Το «αντίδοτο» των εργολάβων και της κυβέρνησης στην αύξηση του κόστους διελεύσεων στο εθνικό δίκτυο είναι οι εκπτώσεις για τους συχνούς χρήστες που φτάνουν το 80% στον Αυτοκινητόδρομο Αιγαίου και το 50% στην Νέα Οδό. Επίσης, για τους χρήστες του πομποδέκτη (Olympia pass) στο Κόρινθος–Πάτρα (σταθμοί Ρίο, Ζευγολατιό) θα παρέχεται έκπτωση 10%. Στο Ελευσίνα –Κόρινθος, ακόμη, προγραμματίζεται σε 14 μήνες η λειτουργία υβριδικού συστήματος χρέωσης με το οποίο οι οδηγοί θα πληρώνουν με βάση την απόσταση που θα έχουν διανύσει.

Το Δημόσιο δίνει επιπλέον 600 εκατ. ευρώ στους εργολάβους

«Το κόστος πραγματοποίησης των έργων είναι πολύ μεγάλο. Κανείς δεν μας χαρίστηκε. Οι διαπραγματεύσεις ήταν δύσκολες και το Δημόσιο δεν είχε άλλη συμφερότερη λύση για να πραγματοποιηθούν» δήλωσε ο υπουργός Υποδομών, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης.    

Το χρηματοδοτικό κενό των αυτοκινητοδρόμων που θα καλύψει το ελληνικό Δημόσιο υπολογίζεται σε 1,7 δισ. ευρώ, και είναι πόροι που θα προέλθουν κυρίως από την αναθεώρηση του ΕΣΠΑ, συν το δάνειο των 650 εκατ. ευρώ από την ΕΤΕπ.

Εξ αυτών η πρόσθετη χρηματοδότηση είναι 215 εκατ. ευρώ στον Άξονα Κεντρικής Ελλάδας, 179 εκατ. ευρώ στην Ιόνια Οδό, 410 εκατ. ευρώ στον Αυτοκινητόδρομο Αιγαίου και 250 εκατ. ευρώ στην Ολυμπία Οδό.

Επιπρόσθετα, το Δημόσιο μπαίνει ως εγγυητής των εργολάβων και των τραπεζών παραχωρώντας μέρος των μελλοντικών του εσόδων από τα διόδια, για να καλυφθούν οι υποχρεώσεις, εφόσον οι κυκλοφορίες είναι κατώτερες των προβλεπόμενων και δεν καλύπτουν τις ανάγκες. 

Σε ό,τι αφορά στο συνολικό ποσό των αποζημιώσεων, που θα δοθούν στους εργολάβους και παραχωρησιούχους, το ύψος τους ανέρχεται σε 574 εκατ. ευρώ και αφορά στις καθυστερήσεις που έχουν σημειωθεί μέχρι σήμερα στους οδικούς άξονες λόγω απαλλοτριώσεων, αρχαιολογίας κ.ά.

Όπως επιβεβαίωσε την Παρασκευή ο ειδικός διαπραγματευτής των παραχωρήσεων και σύμβουλος του πρωθυπουργού για τα έργα  κ. Ευθύμιος Βιδάλης, η συμφωνία περιλαμβάνει πρόσθετη χρηματοδότηση 170 εκατ. ευρώ (πέραν των αποζημιώσεων που είχαν συμφωνηθεί επί υπουργίας κ. Κωστή Χατζηδάκη και υπολογίζονταν περίπου στα 400 εκ. ευρώ). Πρόκειται για κάλυψη των μεγάλων απαιτήσεων των εργολάβων, την οποία ο κ. Βιδάλης αλλά και ο νομικός σύμβουλος του υπουργείου κ. Μαρκεζίνης απέδωσαν στις απώλειες εσόδων που είχαν οι παραχωρησιούχοι λόγω των καθυστερήσεων στα έργα μέχρι την υπογραφή των συμβάσεων.
 newmoney.gr


Οργή στο διαδίκτυο από χιλιάδες μηνύματα αυτοκινητιστών

Την ίδια στιγμή το διαδίκτυο έχει κατακλυστεί από οργισμένα μηνύματα αυτοκινητιστών, οι οποίοι σημειώνουν πως πλέον μετά τις σαρωτικές αυξήσεις στο αντίτιμο των διοδίων ακόμα και μια σύντομη διαδρομή έχει γίνει απαγορευτική.

Μάλιστα αρκετοί είναι αυτοί που υποστηρίζουν πως η Ελλάδα έχει «σπάσει» κάθε ρεκόρ, καθώς διαθέτει τα ακριβότερα διόδια στον κόσμο.

Επίσης, αρκετοί επισημαίνουν πως τα έργα σε ορισμένους οδικούς άξονες είχαν «παγώσει» για χρόνια, όμως, οι οδηγοί πλήρωναν κανονικά το αντίτιμο.


Διαβάστε Περισσότερα »

Ερχεται το εορταστικό ωράριο: Ανοιχτά τις τρεις τελευταίες Κυριακές του 2013 τα μαγαζιά

Πλησιάζει η έναρξη της εορταστικής περιόδου για τα Χριστούγεννα και οι καταστηματάρχες ετοιμάζονται για το νέο ωράριο που θα τεθεί σε ισχύ από την Πέμπτη 12 Δεκεμβρίου.

Με βάση το εορταστικό ωράριο τα καταστήματα θα παραμείνουν ανοιχτά τις τελευταίες τρεις Κυριακές του χρόνου.

Ειδικότερα, από Δευτέρα μέχρι Παρασκευή προτείνεται λειτουργία από τις 9 το πρωί μέχρι τις 9 το βράδυ, τα Σάββατα από τις 9 το πρωί μέχρι τις 6 το απόγευμα (εκτός από το Σάββατο 14/12 που προτείνεται λειτουργία μέχρι τις 4 το απόγευμα) και τις τρεις τελευταίες Κυριακές από τις 11 το μεσημέρι μέχρι τις 6 το απόγευμα, όπως μεταδίδει το ΑΜΠΕ.

Το εορταστικό ωράριο για την Τρίτη 24 (Παραμονή Χριστουγέννων) και την Τρίτη 31 (παραμονή Πρωτοχρονιάς) είναι από τις 9 το πρωί μέχρι τις 6 το απόγευμα. Την Τετάρτη 25 και Πέμπτη 26 Δεκεμβρίου 2013 και την Τετάρτη 1 και την Πέμπτη 2 Ιανουαρίου 2014 τα καταστήματα θα παραμείνουν κλειστά.

Σημειώνεται ότι την Πέμπτη 2 Ιανουαρίου 2014 τα καταστήματα θα παραμείνουν κλειστά, λόγω της απασχόλησης του προσωπικού κατά την Κυριακή 22/12/2013.

Από την Παρασκευή 3 Ιανουαρίου 2014 επανέρχεται το κανονικό ωράριο που ακολουθείται από τα καταστήματα που ανήκουν στην εμβέλεια των κατά τόπους Εμπορικών Συλλόγων του λεκανοπεδίου Αττικής.

Ο Εμπορικός Σύλλογος Αθήνας αναφέρει σε ανακοίνωσή του ότι για την εργασία της Κυριακής 15/12/2013 θα δοθεί εκ περιτροπής στο προσωπικό μια ημέρα αναπληρωματικής ανάπαυσης.




Διαβάστε Περισσότερα »

Τα πρωτοσέλιδα των κυριακάτικων εφημερίδων

Διαβάστε Περισσότερα »

ΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ