Δευτέρα 2 Δεκεμβρίου 2013

Μέτωπο δημάρχων για την αύξηση κατά 60% στα διόδια

Οι δήμαρχοι Κηφισιάς, Διονύσου και Ωρωπού συντονίζουν τις κινήσεις τους - Οι πολίτες δεν μπορούν να επιβαρυνθούν με ένα επιπλέον ποσό στις αναγκαίες και καθημερινές μετακινήσεις τους, υποστηρίζουν οι τρεις δήμαρχοι
Στην ανάληψη κοινών πρωτοβουλιών κατά της δημιουργίας νέων σταθμών διοδίων στη Βαρυμπόμπη και τον Άγιο Στέφανο, και κατά της σχεδιαζόμενης αύξησης του αντιτίμου στα διόδια των Αφιδνών, προχωρούν οι δήμαρχοι Κηφισιάς, Νίκος Χιωτάκης, Διονύσου, Ιωάννης Καλαφατέλης και Ωρωπού, Ιωάννης Οικονομάκος.

Υπενθυμίζεται ότι η τιμή ειδικά στα διόδια της Νέας Οδού από την Μεταμόρφωση έως τα Σκάρφεια θα αυξηθεί κατά 60% ενώ από τον προσεχή Ιούλιο θα λειτουργήσει με καθυστέρηση περίπου τεσσάρων ετών ο σταθμός του Αγίου Στεφάνου και θα ακολουθήσει τον Ιούλιο του 2015 και ο σταθμός της Βαρυμπόμπης με κόστος 0,90 και 0,60 λεπτά αντίστοιχα.

Οι τρεις δήμαρχοι, σε συνεργασία με την ΚΕΔΕ, ζήτησαν να παραβρεθούν στη Διαρκή Επιτροπή Παραγωγής και Εμπορίου της Βουλής, όπου θα συζητηθεί το νομοσχέδιο για την «Κύρωση των Συμφωνιών Τροποποίησης των συμβάσεων παραχώρησης των μεγάλων οδικών έργων και ρύθμιση συναφών θεμάτων» προκειμένου να εκφράσουν τις αντιρρήσεις τους και να παρουσιάσουν τις προτάσεις τους. Επίσης, αποφάσισαν να ενημερώσουν βουλευτές, κόμματα, φορείς, ΜΜΕ και τους πολίτες των δήμων τους.

Όπως σημειώνουν «σε μία περίοδο που η οικονομική κρίση έχει αφήσει έντονα τα σημάδια της, οι πολίτες δεν μπορούν να επιβαρυνθούν με ένα επιπλέον ποσό στις αναγκαίες και καθημερινές μετακινήσεις τους». Το θέμα να συζητηθεί εκ νέου έως την Τετάρτη στα δημοτικά συμβούλια των τριών δήμων και αναμένεται να αποφασιστεί σειρά.

Διαβάστε Περισσότερα »

Aπαγορεύτηκε το κυνήγι σε όλη τη χώρα


Το Συμβούλιο της Επικρατείας απαγορεύει προσωρινά σε όλη τη χώρα το κυνήγι για όλη τα είδη των θηραμάτων.

Με προσωρινή διαταγή που εξέδωσε η πρόεδρος του Ε΄ Τμήματος του Ανωτάτου Ακυρωτικού Δικαστηρίου Αγγελική Θεοφιλοπούλου έκανε δεκτή σχετική αίτηση που κατέθεσε η Ζωοφιλική-Οικολογική Ένωση Ελλάδος σταματώντας προσωρινά το αγαπημένο σπορ εκατοντάδων κυνηγών.

Η Ένωση προσέφυγε κατά της απόφασης του αναπληρωτή υπουργού Περιβάλλοντος με την οποία ρυθμίζονται θέματα που αφορούν το κυνήγι, υποστηρίζοντας πως η διάρκεια της κυνηγετικής περιόδου, που άρχισε ιδιαιτέρα πρώιμα την 20η Αυγούστου 2013 και λήγει υπερβολικά παρατεταμένα την 28η Φεβρουαρίου 2014 βλάπτει την αναπαραγωγική ικανότητα όλων των ειδών της άγριας πανίδας, ενώ παράλληλα θέτει σε κίνδυνο τα απόδημα πτηνά τα οποία και μεταναστεύουν.

Σύμφωνα με την προσφυγή η λήξη της κυνηγετικής περιόδου γίνεται κλιμακωτά αν και θα έπρεπε να ήταν κοινή για όλα τα είδη των θηραμάτων. Επιπλέον, γίνεται ιδιαίτερη αναφορά στις πυρκαγιές των τελευταίων ετών σε όλη τη χώρα την ώρα μάλιστα που όπως σημειώνεται, δεν υπάρχει καν πρόβλεψη απαγόρευσης του κυνηγιού ούτε για τις 264 περιοχές που έχουν προταθεί να ενταχθούν στο προστατευτικό δίκτυο ΝΑΤΟΥRA 2000.

Η Ένωση αναφέρει ακόμη, ότι η προσβαλλόμενη υπουργική απόφαση παραβιάζει το άρθρο 24 του Συντάγματος, διεθνείς συμβάσεις, κοινοτικές οδηγίες αλλά και την ελληνική και Ευρωπαϊκή νομοθεσία.

Η προσωρινή διαταγή του ΣτΕ θα ισχύσει έως ότου εκδοθεί απόφαση επί της αιτήσεως αναστολής που έχει καταθέσει η Ένωση στο Ανώτατο Ακυρωτικό Δικαστήριο.
Διαβάστε Περισσότερα »

Χριστουγεννιάτικη ταινία "Το Πολικό Εξπρές" στη Θίσβη


ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ
Στα πλαίσια των Χριστουγεννιάτικων εκδηλώσεών μας
ο Σύλλογος Γυναικών Θίσβης & το Μουσείο Σχολικής Ζωής Θίσβης προσκαλούν τους πρωταγωνιστές των γιορτών τα παιδιά αλλά και όσους νιώθουν παιδιά
να παρακολουθήσουν την μεταγλωτισμένη ταινιά κινουμένων σχεδίων "Το Πολικό Εξπρές:
Ταξίδι πέρα από κάθε φαντασία"
Υπόθεση:
Βέβαια όλοι γνωρίζουμε πως ο Άγιος Βασίλης της Πρωτοχρονιάς είναι ένας μύθος. Ή μήπως όχι; Πάντως ο μικρός Μπίλι, που επιθυμεί πολύ να πιστεύει στην ύπαρξη του καλοκάγαθου παπούλη με τα άσπρα γένια, δεν βρίσκει την ανάλογη ανταπόκριση από τους γονείς του, που του επαναλαμβάνουν συνεχώς πως ο Άγιος Βασίλης, το έλκηθρο, οι τάρανδοι και το σπίτι του στον Βόρειο Πόλο δεν είναι τίποτε άλλο παρά ένα αθώο παραμύθι.
Την Παραμονή των Χριστουγέννων, ο Μπίλι, βέβαια, δεν δέχεται την επίσκεψη του έλκηθρου και των ταράνδων, αλλά ενός... τεράστιου ατμοκίνητου τρένου. Προορισμός: το σπίτι του Άγιου Βασίλη στον Βόρειο Πόλο! Παρέα με άλλους συνομήλικούς του ο Μπίλι θα ζήσει το πιο απίθανο ταξίδι της ζωής του. Θα διασχίσουν βουνά, τοπία κατάλευκα από το χιόνι, πανύψηλες γέφυρες και θα απολαύσουν υπέροχη ζεστή σοκολάτα. Ένα ταξίδι πέρα από κάθε φαντασία, ένα ταξίδι που θα μετατρέψει τις αμφιβολίες του Μπίλι σε πίστη, ένα ταξίδι που θα τον βοηθήσει να ανακαλύψει τον εαυτό του...
 
Διαβάστε Περισσότερα »

To Δημόσιο πριν και μετά την κρίση -Το διαδίκτυο καγχάζει

Ποιά ήταν η κατάσταση που επικρατούσε στο Ελληνικό Δημόσιο πριν χτυπηθεί από την οικονομική κρίση και πριν τις «μεταρρυθμίσεις» και απολύσεις; Η φωτογραφία που κάνει το γύρο του διαδικτύου φανερώνει τη διαφορά.

Ολοι ανεξαιρέτως βρίσκονται στις θέσεις τους, ακόμη και μετά τις αναδιαρθρώσεις και τις απολύσεις. Διευθυντές, επικεφαλής, στελέχη, όλοι κάθονται και ...κοιτάνε.
Μόνος ένας λείπει μετά την κρίση. Ο μ@λ@κ@ς, ο οποίος έβγαζε τη δουλειά πριν. Και τώρα απολύθηκε.

Διαβάστε Περισσότερα »

Κενό ασφαλείας στα Δικαστικά Μέγαρα Θήβας- Λιβαδειάς


Με αφορμή τα δύο περιστατικά επιθέσεων στο Δικαστικό Μέγαρο Θεσσαλονίκης τον Μάιο του 2010 και στο Διοικητικό Πρωτοδικείο της Αθήνας τον Δεκέμβριο του ίδιου χρόνου, ο τότε Υπουργός Δικαιοσύνης με την αρ. πρωτ. 125684/3.1.2011 επιτολή του προς όλους τους Προϊσταμένους των Δικαστηρίων, είχε ζητήσει την εκπόνηση σχεδίου αυξημένης προστασίας του κάθε δικαστικού μεγάρου, το οποίο στη συνέχεια θα κοινοποιούταν στο Υπουργείο.

Με το τελευταίο τραγικό συμβάν που έλαβε χώρα στα Δικαστήρια στην Ευελπίδων καθίσταται περισσότερο επιτακτική η ανάγκη για την ασφάλεια του Δικαστικού Μεγάρου τόσο στη Θήβα, όσο και στη Λιβαδειά, όπου αντίστοιχα υπάρχουν τα ίδια προβλήματα ασφάλειας, όπως έλλειψη φρούρησης κ.α.

Σε εκτέλεση της επιστολής του κ. Υπουργού, το Πρωτοδικείο Θηβών προχώρησε ήδη από τις 12 Ιανουαρίου 2011 στη σύνταξη του σχεδίου  αυξημένης προστασίας Δικαστικού Μεγάρου Θηβών, το οποίο διαβιβάσθηκε στο Υπουργείο. Τα ελάχιστα που πρέπει να γίνουν για την ασφάλεια τόσο του Δικαστικού Μεγάρου Θηβών, όσο και του Δικαστικού Μεγάρου Λιβαδειάς, τα οποία συνιστούν ταυτόχρονα προτάσεις τόσο των διοικητικών, όσο  και των  δικαστικών υπάλληλων των Δικαστικών Μεγάρων, είναι τα ακόλουθα:

• Έλεγχος όσων πολιτών εισέρχονται στα Δικαστικά Μέγαρα και φύλαξη από την αστυνομία.
• Τοποθέτηση προβολέων περιμετρικά των Δικαστικών Μεγάρων, καθώς οι υπάρχοντες υπολειτουργούν.
• Αγορά ανιχνευτή μετάλλων με τον οποίο θα ελέγχονται οι πολίτες που θα εισέρχονται στα Δικαστικά Μέγαρα.
• Προμήθεια ειδικού μηχανήματος για τον έλεγχο της εισερχόμενης αλληλογραφίας και την πρόληψη τυχόν έκρηξης κατά το άνοιγμα αυτής.
.
Μέχρι σήμερα ωστόσο, κανένα από τα προαναφερθέντα προτεινόμενα μέτρα δεν έχει υλοποιηθεί από την πλευρά του Υπουργείου, αφήνοντας το Δικαστικό Μέγαρο του Πρωτοδικείου Θήβας εκτεθειμένο, το οποίο είχε διαβιβάσει μάλιστα στο Υπουργείο και οικονομικές προσφορές για την προμήθεια των συστημάτων ασφαλείας. Ούτε στο Δικαστικό Μέγαρο Λιβαδειάς έχει γίνει η παραμικρή ενέργεια για την ασφάλεια του κτιρίου.

Με βάση τα ανωτέρω,
Ερωτώνται οι κ.κ. Υπουργοί:

Σε ποιες ενέργειες προτίθενται να προβούν ώστε να υλοποιήσουν άμεσα ότι χρειάζεται για την ασφάλεια τόσο του Δικαστικού Μεγάρου Λιβαδειάς, όσο και του Δικαστικού Μεγάρου Θήβας;

Ο ερωτών βουλευτής
Σταθάς Γιάννης
Διαβάστε Περισσότερα »

Χριστούγεννα στη Θήβα


Διαβάστε Περισσότερα »

Εκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρού: Κάθετη πτώση της θερμοκρασίας με βοριάδες

Παγώνει απότομα ο καιρός ακόμα και στην Αττική, σύμφωνα με το δελτίο της ΕΜΥ. Οι ισχυρές βροχοπτώσεις σταδιακά θα εξασθενήσουν, ωστόσο από αύριο Τρίτη η θερμοκρασία θα πέσει κάτω από το 0, με ενισχυμένους βοριάδες μέχρι 10 μποφόρ και χιονοπτώσεις στα ορεινά.

Συγκεκριμένα,
Την Τρίτη 3 Δεκεμβρίου, οι βόρειοι άνεμοι θα ενισχυθούν στα ανατολικά και νότια στα 7 με 9 και στο κεντρικό και βόρειο Αιγαίο στα 10 μποφόρ, ενώ η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση έως και 8 βαθμούς Κελσίου σε όλη τη χώρα.

Στη δυτική και κεντρική Μακεδονία και Θεσσαλία θα σημειωθούν παροδικές χιονοπτώσεις αρχικά στα ορεινά και βαθμιαία και σε περιοχές με υψόμετρο 400-600 μέτρα, ωστόσο τα φαινόμενα από το βράδυ θα εξασθενήσουν. Επίσης στην κεντρική και ανατολική Στερεά, την Εύβοια και την Πελοπόννησο χιονοπτώσεις θα σημειωθούν αρχικά στα ορεινά και από το απόγευμα και σε περιοχές με υψόμετρο περίπου 600 μέτρα, ενώ ισχυρές καταιγίδες είναι πιθανόν να εκδηλωθούν από το απόγευμα στη νοτιά Πελοπόννησο και την Κρήτη.

Την Τέταρτη 4 Δεκεμβρίου,
Ισχυρές βροχές και καταιγίδες θα εκδηλωθούν στις Κυκλάδες, την Κρήτη και τα Δωδεκάνησα και στα ορεινά της Κρήτης θα χιονίσει. Σταδιακά από το απόγευμα οι ισχυροί βόρειοι άνεμοι θα ασθενήσουν αλλά οι θερμοκρασίες θα παραμείνουν σε χαμηλά επίπεδα με παγετό στα βόρεια τη νύχτα και νωρίς το πρωί.




Διαβάστε Περισσότερα »

Χειροπέδες σε Πακιστανό για λαθραία τσιγάρα στη Θήβα

Συνελήφθη, χθες (01-12-2013) το μεσημέρι στη Θήβα, από αστυνομικούς του τοπικού Τμήματος Ασφαλείας, ένας 28χρονος υπήκοος Πακιστάν, σε βάρος του οποίου σχηματίσθηκε δικογραφία για παράβαση Νομοθεσίας περί Τελωνειακού Κώδικα και Λαθρεμπορίας.

Ειδικότερα, χθες το μεσημέρι οι αστυνομικοί, μετά από κατάλληλη αξιοποίηση πληροφοριών, διενήργησαν αιφνιδιαστικό έλεγχο στον 28χρονο, στην κατοχή του οποίου βρέθηκαν και κατασχέθηκαν τριάντα (30) αδασμολόγητα πακέτα τσιγάρων.

Τα προαναφερόμενα λαθραία πακέτα τσιγάρων, τα οποία δεν έφεραν την ενδεικτική ταινία φόρου κατανάλωσης, θα σταλούν στο Τελωνείο Οινόης Βοιωτίας, προκειμένου να προσδιοριστούν οι διαφυγόντες δασμοί και φόροι για το Ελληνικό Δημόσιο.

Ενεργείται προανάκριση από το Τμήμα Ασφαλείας Θηβών, ενώ η δικογραφία που σχηματίσθηκε θα υποβληθεί στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Θηβών.

Διαβάστε Περισσότερα »

Παράταση προθεσμίας πληρωμής ασφαλιστικών εισφορών ΟΓΑ


Η Διοίκηση του ΟΓΑ, λαμβάνοντας υπόψη τη δυσμενή οικονομική συγκυρία και προκειμένου να διευκολύνει τους ασφαλισμένους του που δεν κατέβαλαν εμπρόθεσμα τις ασφαλιστικές εισφορές τους, αποφάσισε να παρατείνει την προθεσμία πληρωμής των εισφορών, που έληγε την  Παρασκευή 29-11-2013.

Κατόπιν τούτου, με απόφαση της Διοίκησης, ο ΟΓΑ θα δέχεται πληρωμές εισφορών μέχρι και τη
Δευτέρα 16 Δεκεμβρίου 2013, χωρίς να γίνει καμία επιβάρυνση ή αναπροσαρμογή
τους.

Οι ασφαλισμένοι θα μπορούν να πληρώσουν τις εισφορές τους μέσω ΕΛΤΑ, με τις ειδικές
ειδοποιήσεις που τους έχουν αποσταλεί.

Η παράταση ισχύει και για τις πληρωμές εισφορών από εργοδότες-επιχειρήσεις, οι οποίες θα
γίνονται μέσω της Τράπεζας Πειραιώς με την προσκόμιση του εντύπου για την Τράπεζα Πειραιώς
ΚΜΠ 640.


Διαβάστε Περισσότερα »

Θάνατος από μαγκάλι -Οι προεκτάσεις μίας λιτότητας που δεν οδηγεί πουθενά

Συγκλονισμένη είναι όλη η Ελλάδα από το θάνατο της 13χρονης από τους Αμπελόκηπους Θεσσαλονίκης, ο οποίος προήλθε εξαιτίας αναθυμιάσεων από μαγκάλι, το οποίο είχε ανάψει η μητέρα της μέσα στο σπίτι τους προκειμένου να ζεσταθούν. Οι αναθυμιάσεις που προκάλεσε το αυτοσχέδιο μαγκάλι «έπνιξαν» τη μικρή Σάρα στον ύπνο. Η 54χρονη μητέρα της ισχυρίζεται ότι είχε ανάψει το μαγκάλι την προηγούμενη ημέρα και όχι την ημέρα του θανάτου της και ότι το βράδυ της Κυριακής κοιμήθηκε μαζί με την κόρη της σε απόσταση ενός μέτρου από το μαγκάλι χωρίς να συμβεί το παραμικρό.

Πυρά μέσω sociol media κατά της κυβέρνησης

Την ίδια ώρα έχει ξεσπάσει σάλος στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης με τους πολίτες να «φωνάζουν» για την πολιτική λιτότητας που ακολουθεί η κυβέρνηση. Χαρακτηριστικά είναι μερικά από τα σχόλια που ανέβηκαν στο twitter μόλις έγινε γνωστός ο θάνατος του 13χρονου κοριτσιού.

    Σόιμπλε: «Η Ελλάδα αξίζει τον σεβασμό μας για τις επιτυχίες της» Η απάντηση: «Νεκρή 13χρονη από μαγκάλι στη Θεσσαλονίκη»
    Πέθανε 13χρονη απο μαγκάλι. Ποιός νοιάζεται;! Έχουμε λεφτά, έρχεται η ανάπτυξη, δε θα πειραχτούν οι συντάξεις.
    Ο νόμος προβλέπει το παιδί σου να πεθάνει από το κρύο, αλλά όχι και από μαγκάλι. Μάθετε να πεθαίνετε νομότυπα ρε δουλάκια.
    Δεν είχαν ρεύμα, ζεσταίνονταν με μαγκάλι, πέθανε κοριτσάκι από αναθυμιάσεις. ΠΩΣ ΑΝΤΕΧΕΙΣ ΝΑ ΛΕΣ ΚΑΛΗΜΕΡΑ
    Είσαι άνεργη, σου κόβουν το ρεύμα, πεθαίνει το παιδί σου από μαγκάλι, σε συλλαμβάνουν. #sucess_story
    Θεσσαλονίκη 13 χρονών... εν έτη 2013 «έφυγε» από αναθυμιάσεις. Στο σπίτι ήταν κομμένο το ρεύμα... η μητέρα άναψε μαγκάλι.

Μάλιστα οι αντιδράσεις είναι ακόμα πιο έντονες καθώς την ώρα που στην κυβέρνηση υπουργοί και βουλευτές τσακώνονται για την πολιτική που ακολουθεί ο υπουργός Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας, για τα μέτρα λιτότητας που έχει πάρει η κυβέρνηση και τους φόρους που έρχονται, μια μητέρα άναψε μαγκάλι για να ζεσταθεί η κόρη της, αφού το σπίτι δεν είχε ρεύμα γιατί η 54χρονη ήταν άνεργη και δεν είχε να πληρώσει.

Οταν η μητέρα κάλεσε το ΕΚΑΒ ήταν αργά

Η 54χρονη ήταν άνεργη ενώ τους τελευταίους τρεις μήνες το σπίτι δεν ηλεκτροδοτούνταν. Στις 23:10 χθες το βράδυ η 54χρονη αντιλήφθηκε ότι η κόρη της είχε χάσει τις αισθήσεις της. Κάλεσε το ΕΚΑΒ και ζήτησε τη βοήθεια των γειτόνων. Ήταν ήδη αργά. Το 13χρονο κορίτσι ήταν ήδη νεκρό.

Γνωστοί και φίλοι της οικογένειας καθώς και οι συμμαθητές της άτυχης μαθήτριας είναι σοκαρισμένοι από τον άδικο χαμό της. Δεν μπορούν να πιστέψουν πως δεν θα ξαναδούν το πλατύ τη 13χρονη Σάρα.
iefimerida.gr
Ενα χρόνο πριν -Δύο σπουδαστές έχασαν τη ζωή τους με τον ίδιο τρόπο στη Λάρισα

Η νεανική απερισκεψία πέντε σπουδαστών του ΤΕΙ Λάρισας, οι οποίοι μετέφεραν στο εσωτερικό του σπιτιού όπου έμεναν δύο από αυτούς μια αυτοσχέδια ψησταριά για να διασκεδάσουν τρώγοντας και πίνοντας οδήγησε στο θάνατο των δύο. Οι πέντε σπουδαστές μετά το ψήσιμο του φαγητού μετέφεραν το μαγκάλι στο εσωτερικό του σπιτιού, αφενός για να τρώνε απευθείας από τη σχάρα και αφετέρου για να ζεσταίνονται. Μαζί με το φαγητό κατανάλωσαν και ποσότητα αλκοόλ και όπως είπε ο ιατροδικαστής Χρήστος Κραβαρίτης, «ο συνδυασμός αλκοόλ και μονοξειδίου του άνθρακα είναι ιδιαίτερα τοξικός και κατέστη μοιραίος για τα παιδιά». Οπως ανακοινώθηκε πάντως στο πλαίσιο των ερευνών, αναμένεται να γίνουν και τοξικολογικές εξετάσεις.




Διαβάστε Περισσότερα »

Προσυνεδριακή συνέλευση της Δημοκρατικής Αριστεράς στη Λιβαδειά


Η  Νομαρχιακή Επιτροπή  Βοιωτίας  καλεί τα μέλη και τους φίλους του κόμματος στη προσυνεδριακή  Συνέλευση με θέματα:
1) Συζήτηση-τοποθετήσεις- ψηφοφορίες επί των θέσεων που κατατέθηκαν  στη Κεντρική Επιτροπή.  Εισηγητής το μέλος της Ε.Γ. Δημ. Χατζησωκράτης.
2) Εκλογή εφορευτικής επιτροπής
3) Κατάθεση υποψηφιοτήτων για την εκλογή αντιπροσώπων για το 2ο Συνέδριο

Η συνέλευση  θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη, 4 Δεκεμβρίου, 6.30 μμ,
Καραγιανοπούλου 129 στη Λιβαδειά.

Διαβάστε Περισσότερα »

Σύσκεψη στη Θήβα για την αντιμετώπιση ακραίων καιρικών φαινομένων


 

Συνεδρίασε το Συντονιστικό Τοπικό Όργανο (Σ.Τ.Ο.) Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Θηβαίων, με επικεφαλής τον Δήμαρχο κ. Σπυρίδωνa Νικολάου, την  Παρασκευής 29 Νοεμβρίου 2013 στο Δημαρχείο της Θήβας.

Κύριο θέμα της συνεδρίασης ήταν ο συντονισμός των δράσεων και η συνεργασία όλων των εμπλεκομένων  φορέων για την αντιμετώπιση εκδήλωσης πλημμυρικών φαινομένων, χιονοπτώσεων και παγετού για τη χειμερινή περίοδο 2013-2014.

Στη συνεδρίαση συμμετείχαν οι Αντιδήμαρχοι  κ.κ. Α. Χατζησταμάτης και Σ. Δρένιος, οι Πρόεδροι της Δημ. Κοινότητας Βαγίων κ. Β. Παπαλουκάς και της Τοπ. Κοινότητας Αμπελοχωρίου κ. Χρ. Κοκοντίνης, από τη Δ/νση Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας η Προϊσταμένη κα. Α. Ζωβοϊλη και  ο  κ. Λ. Τσαμαδιάς, ο Διοικητής της Τροχαίας Θηβών κ. Π.Κανιάρης,  ο Διοικητής της Π.Υ. Θήβας κ. Γ. Οικονόμου, η κα. Ι. Καραδήμου από το  τμήμα  Πολιτικής Προστασίας της Π.Ε. Βοιωτίας, ο κ. Αλ. Χατζηαλεξάνδρου από το ΚΕΠΒ Θήβας, ο κ. Θ. Γιαννακόπουλος από το 1ο Λιμενικό Τμήμα Δομβραίνας,  ο κ. Κοκκίνης Λεωνίδας από τη ΔΕΥΑΘ, ο Διευθυντής της Τεχνικής Υπηρεσίας Δ. Θηβαίων κ. Λ. Σερβετάς και οι  δημοτικοί υπάλληλοι κα. Β. Ριζάκη, κ. Σπ. Παπαναστασίου και κ. Β. Ψούνης.
Η συζήτηση ξεκίνησε με τον απολογισμό των δράσεων της Αντιπυρικής Περιόδου 2013.  . Ο κ. Δήμαρχος  δήλωσε ικανοποιημένος για τις άμεσες και συντονισμένες ενέργειες των εμπλεκομένων για την προστασία της ζωής, της υγείας και της περιουσίας των πολιτών καθώς και του περιβάλλοντος, που είχαν ως αποτέλεσμα το καλοκαίρι που πέρασε ο Δήμος να μην αντιμετωπίσει προβλήματα με πυρκαγιές εντός της ζώνης ευθύνης του.
Ακολούθησε ενημέρωση με βάση τα «Μνημόνια Ενεργειών  και Δράσεων για την αντιμετώπιση κινδύνων από πλημμυρικά φαινόμενα, χιονοπτώσεις και παγετό»,  που έχουν συνταχθεί γι’ αυτό το σκοπό.
Με βάση τα αναφερόμενα στις σχετικές εγκυκλίους και τις εισηγήσεις των εμπλεκομένων φορέων (Πυροσβεστική, Τροχαία, ΚΕΠΒ, Τμήμα Πολιτικής Προστασίας της Π.Ε. Βοιωτίας, Δασαρχείο ) καθορίστηκαν οι παρακάτω ενέργειες για τη χειμερινή περίοδο 2013-2014:
•    Προμήθεια άλατος, αποθήκευση και διανομή στις Δημοτικές Ενότητες.
•    Ολοκλήρωση των διαδικασιών μίσθωσης ιδιωτικών μηχανημάτων.
•    Καθορισμός προτεραιότητας οδικών αξόνων ως προς την επέμβαση  (βασικοί οδικοί άξονες, δρόμοι που οδηγούν στο Νοσοκομείο, δρόμοι που διέρχονται από σχολεία κτλ).
•    Τήρηση ετοιμότητας προσωπικού και μηχανημάτων του Δήμου και άμεση κινητοποίηση.
•    Συνεργασία με την Π.Υ. και ΚΕΠΒ  για διάθεση μηχανημάτων, για απεγκλωβισμό ατόμων κτλ.
•    Ενημέρωση του Τμήματος Πολιτικής Προστασίας της Π.Ε. Βοιωτίας για την εξέλιξη όποιας κατάστασης.
•    Έλεγχος και προληπτικός καθαρισμός φρεατίων και ρεμάτων αρμοδιότητας του Δήμου.
•    Συνεργασία με την Αστυνομική Υπ/νση Θηβών και το Τμήμα Τροχαίας σχετικά με τον έλεγχο ή την απαγόρευση της κυκλοφορίας.
•    Καταγραφή των ατόμων που χρήζουν βοήθειας (νεφροπαθείς, καρδιοπαθείς κλπ) για αντιμετώπιση έκτακτων αναγκών.
•    Συνεχής επικοινωνία με τους Δ/ντες των σχολείων, προκειμένου να εκδοθεί απόφαση Δημάρχου για διακοπή μαθημάτων, όταν υπάρχει κίνδυνος για την ασφάλεια των μαθητών.
•    Συνεχής ενημέρωση των Δημοτών με Δελτία  Τύπου για μέτρα αυτοπροστασίας, δελτία καιρού, για σχετικές αποφάσεις για την αντιμετώπιση των έντονων καιρικών φαινομένων.

Οι παραπάνω ενέργειες εγκρίθηκαν από το Σ.Τ.Ο. Πολιτικής Προστασίας Δήμου Θηβαίων για την άμεση εκτέλεσή τους, προκειμένου να ελαχιστοποιηθεί ο κίνδυνος των επιπτώσεων από τα έντονα καιρικά  φαινόμενα κατά τη χειμερινή περίοδο 2013-2014.



Διαβάστε Περισσότερα »

Δ.Λεβαδέων:Έναρξη προγραμμάτων στο Κέντρο Δια Βίου Μάθησης



Ο Δήμος Λεβαδέων ξεκίνησε τη Δευτέρα 25 Νοεμβρίου 2013 την υλοποίηση εκπαιδευτικών προγραμμάτων  γενικής εκπαίδευσης ενηλίκων με εκπαιδευτικές δράσεις εθνικής εμβέλειας μέσω του Κέντρου Διά Βίου Μάθησης του Δήμου.
Η λειτουργία των Κέντρων Διά Βίου Μάθησης αφορά στη διαδικασία απόκτησης γνώσης, γενικής και επιστημονικής, στο πλαίσιο διαμόρφωσης μιας ολοκληρωμένης προσωπικότητας με απώτερο σκοπό οι πολίτες να αντιμετωπίζουν τις προκλήσεις μιας κοινωνίας και οικονομίας που συνεχώς μεταβάλλεται.
Στο Δήμο Λεβαδέων πρόκειται να υλοποιηθούν σταδιακά 30 τμήματα εκπαίδευσης το εκπαιδευτικό έτος 2013-2014 αφού ο αριθμός των συμμετεχόντων ξεπέρασε τους 750.
Ο Δήμος Λεβαδέων εξασφάλισε τη δυνατότητα οι εκπαιδευόμενοι να παρακολουθούν τα προγράμματα εκπαίδευσης στο τόπο διαμονής τους  και με μεγάλη επιτυχία ξεκίνησε η υλοποίηση των προγραμμάτων.
   Τα πρώτα  5 τμήματα που δημιουργούνται είναι τα εξής :
    Στο θεματικό πεδίο Γλώσσα και Επικοινωνία  υλοποίηση εκμάθησης της  Αγγλικής Γλώσσας στο  Κέντρο Διά Βίου Μάθησης στη Λιβαδειά.
    Στο θεματικό πεδίο Πληροφορικής  υλοποίηση εκμάθησης Δημιουργίας Ιστοσελίδας στο 1ο Λύκειο Λιβαδειάς.
    Στο θεματικό πεδίο Πληροφορικής υλοποίηση εκμάθησης Υπολογιστικά Φύλλα - Παρουσιάσεις      στο 2ο Λύκειο Λιβαδειάς.
    Στο θεματικό πεδίο Πολιτισμός και Τέχνη υλοποίηση εκμάθησης Φωτογραφίας στη Δημοτική Ενότητα Δαύλειας.
    Στο θεματικό πεδίο Γλώσσα και Επικοινωνία υλοποίηση εκμάθησης της  Ιταλικής Γλώσσας στη Δημοτική Κοινότητα Αγίου Γεωργίου.
Η λειτουργία των τμημάτων γίνεται τις απογευματινές ώρες και οι πολίτες μπορούν να ενημερώνονται από την υπεύθυνη του Κ.Δ.Β.Μ. του Δήμου Λεβαδέων, κα Ιωάννα Παπακωνσταντίνου, ή την υπεύθυνη εκπαίδευσης κα Αργύρη Ελένη στα τηλέφωνα 2261352201-202 ή στο email: kdvm903@gmail.com.



Διαβάστε Περισσότερα »

Έρχεται το απόλυτο ηλεκτρονικό φακέλωμα για όλους τους Έλληνες..





Τι είναι το "ηλεκτρονικό περιουσιολόγιο" το οποίο μπαίνει σε λειτουργία εντός του 2014 και αφορά τους πάντες.





Για να γίνει αποδοτικότερο το κυνήγι κατά των οφειλετών του Δημοσίου και των φοροφυγάδων, η εφορία πρόκειται να.. αξιοποιήσει στο έπακρο το νέο της «όπλο» που θα τελειοποιηθεί εντός του 2014.

Πρόκειται για το ηλεκτρονικό περιουσιολόγιο, με το οποίο, όπως αναφέρει χαρακτηριστικά η εισηγητική έκθεση του νέου προϋπολογισμού, «θα γίνει πλήρης αποτύπωση της περιουσιακής κατάστασης των φορολογουμένων (ακίνητη και κινητή περιουσία) και μέσω αυτού θα υπάρχει η δυνατότητα σύγκρισης του επιπέδου διαβίωσης σε σχέση με τα δηλωθέντα εισοδήματά τους. Θα αποτελέσει, επίσης, σημαντικό εργαλείο για τη διευκόλυνση των ελεγκτικών μηχανισμών».

Mε βάση το περιουσιολόγιο θα γίνεται, από το 2015, ο ηλεκτρονικός έλεγχος του «πόθεν έσχες» για την ακίνητη και κινητή περιουσία 8,5 εκατ. φορολογούμενων και θα παρακολουθούνται όλες οι συναλλαγές καθώς και η καταναλωτική συμπεριφορά των φορολογούμενων.

H εφορία θα έχει στη διάθεσή της για κάθε φορολογούμενο έναν ατομικό ηλεκτρονικό φάκελο που θα περιέχει πλήρη στοιχεία για όλα τα εισοδήματα, ακίνητα και κινητά περιουσιακά στοιχεία (κατοικίες, οικόπεδα, αγροτεμάχια, αυτοκίνητα, σκάφη αναψυχής, πισίνες), δάνεια, καταθέσεις, πιστωτικές κάρτες, μετοχές, ομόλογα, νοσήλια, δίδακτρα ακόμα και τις δαπάνες για φως, νερό, τηλέφωνο.

Tο «ηλεκτρονικό φακέλωμα» θα διευκολύνει τις διασταυρώσεις στοιχείων από τη Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων καθώς με το πάτημα ενός κουμπιού θα μπορεί να φανεί αν ο φορολογούμενος δηλώνει εισόδημα που υπολείπεται από το άθροισμα των δαπανών του για δόσεις στις τράπεζες, δίδακτρα, γιατρούς, λογαριασμούς και λοιπές καταναλωτικές δαπάνες...

Διαβάστε Περισσότερα »

Κάποιοι να βγάλουν τις φανέλλες και να φύγουν… Βέροια – Λεβαδειακός 4-3




Αυτά μόνο στον Λεβαδειακό μπορεί να συμβούν και συμβαίνουν κατ” επανάληψη. Δεν είναι δυνατόν σε έδρες σαν τη Βέροια να πετυχαίνεις τρια γκολ και να χάνεις τον αγώνα. Αυτό ξεπερνάει την καθε λογική πέρα από τα όρια. Δεν είναι δυνατόν να δέχεσαι τέτοια αστεία γκολ και μάλιστα όταν δεν μπορεί να τα βάλει ο αντίπαλος να τον βοηθάς εσύ με αυτογκολ. Δεν είναι δυνατόν. Τι μπορούμε να πούμε περισσότερα; Τίποτα απολύτως…

Απλά κάποιοι πλέον παίκτες θα πρέπει να βγάλουν τη φανέλα τους (με την καλή έννοια για να μην παρεξηγηθούμε) και να αποχωρήσουν από τη Λιβαδειά γιατί δεν μπορούν να σταθούν σε ένα τέτοιο επίπεδο. Κι αν δεν το κάνουν αυτοί οι ίδιοι ας το κάνει από τώρα ο Νίκος Καραγεωργίου και να μας παρουσιάσει μια διαφορετική ομάδα χωρίς πλέον κάποιους και ας περιμένει και την μεταγραφική περίοδο. Ούτως ή άλλως τις τριάρες και τις τεσσάρες τις έχεις εκτός έδρας. Δυστυχώς αυτή είναι η πραγματικότητα…

Τα πλάνα των προπονητών
Για την Βέροια ο Ράτκο Ντόστανιτς ξεκίνησε το παιχνίδι με συστημα 4-2-3-1 με τον  Αναστασόπουλο κάτω από τα δοκάρια και τους Σισοκό, Γεωργιάδη, Αμαραντίδη και  Ορέστες, τετράδα στην άμυνα. Ο Όστοϊτς με τον Τραπ ήταν τα δύο αμυντικά χαφ στη μεσαία γραμμή με το Σιοντη μπροστά τους σε ελευθέρα ρόλο, τους Μπεν και Μπαργκάν στα άκρα και τον Μρντακοβιτς στην κορυφή της επίθεσης.
Για το Λεβαδειακό ο Νίκος Καραγεωργίου ξεκίνησε με σύστημα 4-3-3 με τον Πρζιρόβσκι κάτω από τα δοκάρια και τεράδα στην αμυντική γραμμή τους, Σανγκινέντι, Μουλόπουλος Λαμπρόπουλο και Πετράτσι. Οι τρεις στη μεσαία γραμμή ήταν οι  Κονέ, Σκέμπης και Κάντζι και στην επίθεση οι  Μάρτινς, Μάντζιος και  Γιάντσης.

Γκολ με το …καλησπέρα!
Το παιχνίδι ξεκίνησε με τις καλύτερες προοπτικές για το Λεβαδειακό που μόλις στο 2ο λεπτό άνοιξε το σκορ και πάγωσε ακόμα περισσότερο τους ήδη παγωμένους οπαδούς της Βέροιας.
Ο Κονέ εκτέλεσε φάουλ από αριστερά και ο Σανγκινέτι που είχε προωθηθεί με κεφαλιά νίκησε τον Αναστασόπουλο και έγραψε το 0-1.
Η συνέχεια και μέχρι το 30ο λεπτό ανήκε εξ ολοκλήρου στη Βέροια που είχε κλείσει το Λεβαδειακό στο μισό γήπεδο και έψαχνε τον τρόπο να φτάσει στην ισοφάριση. Οι περισσότερες επιθέσεις των γηπεδούχων βέβαια γίνονταν με ανορθόδοξο τρόπο με αποτέλεσμα να μην δημιουργούνταν κίνδυνοι για την εστία των Βοιωτών.
Η σημαντικότερη στιγμή για την Βέροια ήταν στο 24ο λεπτό με τον Αμαραντίδη να κάνει ωραία προσπάθεια και να μπαίνει από αριστερά στην περιοχή, όμως ο Πρζιρόβσκι σταμάτησε το σουτ που επιχείρησε.

Ο Λεβαδειακός κατάφερε μετά το 30′ να ισορροπήσει το ματς και μάλιστα στο 38ολεπτό έφτασε πολύ κοντά στο 0-2, όμως ο Αμαραντίδης πρόλαβε τον Κάντζι πριν σουτάρει.

Μετά από ένα κακό ποιοτικά 1ο ημίχρονο το δεύτερο μέρος του παιχνιδιού επεφύλασσε πολλές συγκινήσεις στους λιγοστούς φιλάθλους που βρέθηκαν στις κερκίδες του γηπέδου της Βέροιας.
Στο 51ο λεπτό με τον Μρντάκοβιτς να βρίσκει και πάλι το δρόμο προς τα δίχτυα η Βέροια ισοφάρισε σε 1-1, όμως στο 60 λεπτό ο Ορτέγκα δύο λεπτά μετά την είσοδο του στον αγωνιστικό χώρο έδωσε εκ νέου προβάδισμα στο Λεβαδειακό.
Στο 63ο λεπτό ο Καλτσάς με κεφαλιά έφερε και πάλι το παιχνίδι στα ίσια, και στο 69ο λεπτό με το αυτογκόλ του Πετράτσι η Βέροια πήρε κεφάλι στο σκορ με 3-2.
Στο 79′ ο Μρντάκοβιτς βρήκε σε θέση γκολ τον Μπεν ο οποίος δεν δυσκολεύτηκε να στείλει την μπάλα στα δίχτυα και να κλειδώσει τη νίκη των Ημαθών καθώς το μόνο που κατάφερε στη συνέχεια ο Λεβαδειακός ήταν να μειώσει σε  4-3 στις καθυστερήσεις με τον Καπό.

ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Α. Παππάς (Αθηνών)
ΚΙΤΡΙΝΕΣ: Παυλίδης, Τραπ, Γεωργιάδης – Πετράτσι, Μάρτινς

Βέροια (Ράικο Ντόστανιτς): Αναστασόπουλος, Σισοκό, Γεωργιάδης, Σιόντης (46’ Καλτσάς), Μρντάκοβιτς, Μπεν, Αμαραντίδης, Ορέστες, Μπαργκάν (54’ Ζεζίνιο), Όστοϊτς (75’ Παυλίδης), Τραπ

Λεβαδειακός (Νίκος Καραγεωργίου): Πρζιρόβσκι, Σανγκινέτι, Μουλόπουλος, Σκέμπης, Λαμπρόπουλος, Κονέ (74’ Καπό), Πετράτσι, Μάρτινς, Μάντζιος, Γιάντσης (58’ Ορτέγκα), Κάντζι (85’ Βασιλείου)
stereasports
Διαβάστε Περισσότερα »

Νεκρή 13χρονη από μαγκάλι




Συγκλονίζει το Πανελλήνιο ο θάνατος της 13χρονης κοπέλας, η οποία έχασε τη ζωή της εξαιτίας αναθυμιάσεων από μαγκάλι, στο διαμέρισμά της στην περιοχή Ξηροκρήνη, στη Θεσσαλονίκη.

Ηταν γύρω στις 10 το βράδυ όταν η μητέρα της, η οποία είχε λιποθυμήσει αφού ανέκτησε τις αισθήσεις της, είδε λιπόθυμη την κόρη της, η οποία όμως δεν ανταποκρινόταν στις προσπάθειες ανάνηψης. Στο σημείο έσπευσε ιατροδικαστής, που εκ πρώτης όψεως διαπίστωσε ότι ο θάνατος της 13χρονης οφείλεται σε δηλητηρίαση από αέρια. Η 54χρονη μητέρα μέσα στην τραγωδία που βίωσε, συνελήφθη.



Τι λέει η μητέρα;

Η 54χρονη ισχυρίζεται ότι είχε ανάψει το μαγκάλι την προηγούμενη ημέρα και όχι την ημέρα του θανάτου της. Σύμφωνα με το thestival, ισχυρίζεται επίσης ότι το βράδυ της Κυριακής κοιμήθηκε μαζί με την κόρη της σε απόσταση ενός μέτρου από το μαγκάλι χωρίς να συμβεί το παραμικρό.

Διαβάστε Περισσότερα »

Ερχεται χιονιάς από Τρίτη - Χιονοπτώσεις και στα πεδινά

Προσκαιρη βελτίωση θα παρουσιάσει ο καιρός τη Δευτέρα από τα δυτικά, σταδιακά ωστόσο θα επικρατήσουν βόρειοι- βορειοανατολικοί άνεμοι έντασης 7-8 Μποφόρ που θα φέρουν αισθητη πτώση της θερμοκρασίας. Χιονοπτώσεις ακόμα σε περιοχές με χαμηλό υψόμετρο στα κεντρικά και τα βόρεια αναμένονται την Τρίτη. Ο υδράργυρος θα σημειώσει κάθετη πτώση από βορρά προς νότο, με παγετό τη νύχτα και τις πρωινες ώρες στα δυτικά και βόρεια ηπειρωτικά.


Αναλυτική πρόγνωση για τη Δευτέρα

Μακεδονία, Θράκη

Καιρός: νεφώσεις με τοπικές βροχές και λίγα χιονιά στα ορεινά. πιθανότητα πρόσκαιρων καταιγίδων στις θαλασσιές και παραθαλάσσιες περιοχές τις πρωινές ώρες.

Άνεμοι: βόρειοι βορειοανατολικοί 4 και στα ανατολικά 5 με 6 μποφόρ με βαθμιαία ενίσχυση.

Θερμοκρασία: από 3 ως 11 βαθμούς κελσίου. στη δυτική Μακεδονία 2 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Νησιά Ιονίου, Ήπειρος, δυτική Στερεά, δυτική Πελοπόννησος

Καιρός: νεφώσεις με παροδικές βροχές μικρής διάρκειας κυρίως στο ιόνιο. πιθανότητα παροδικών καταιγίδων στο Ιόνιο.

Άνεμοι: ανατολικοί νοτιοανατολικοί 3 με 5 και στο ιόνιο το πρωί 6 με 7 μποφόρ.

Βαθμιαία οι άνεμοι θα γίνουν μεταβλητοί ασθενείς.

Θερμοκρασία: από 9 ως 20 βαθμούς κελσίου. στην ήπειρο θα είναι 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Θεσσαλία, ανατολική Στερεά, Εύβοια, ανατολική Πελοπόννησος

καιρός: τη νύχτα και νωρίς το πρωί νεφώσεις με τοπικές βροχές, καταιγίδες πιθανώς ισχυρές και χιονιά στα βόρεια ορεινά (υψόμετρο πάνω από 1200-1300 μετρά). βαθμιαία ο καιρός θα γίνει άστατος με διαστήματα βελτίωσης.

άνεμοι: στα νότια αρχικά ασθενείς και από το μεσημέρι βόρειοι 4 με 6 μποφόρ με βαθμιαία ενίσχυση. στα βόρεια από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 και από το βράδυ 6 με 7 μποφόρ.

Θερμοκρασία: από 9 ως 17 βαθμούς κελσίου. στη Θεσσαλία 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Κυκλάδες, Κρήτη

Καιρός: νεφώσεις με τοπικές βροχές. πιθανότητα καταιγίδων μέχρι τις μεσημβρινές ώρες.

Άνεμοι: αρχικά από νότιες διευθύνσεις που από το μεσημέρι βαθμιαία θα στραφούν σε βοριάδες 4 με 6 μπλοφάρει θα ενισχυθούν.

Θερμοκρασία: από 14 ως 20 βαθμούς κελσίου.

Νησιά ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα

Καιρός: νεφώσεις με τοπικές βροχές και βαθμιαία στις βορειότερες περιοχές καταιγίδες πιθανώς κατά τόπους ισχυρές.

Άνεμοι: στα βόρεια βορειοανατολικοί 5 με 6 και από το μεσημέρι 6 με 7 και βαθμιαία τοπικά 8 μποφόρ. στα νότια αρχικά νοτιοανατολικοί 6 με 7 μποφόρ με βαθμιαία εξασθένηση και Πάο το βράδυ βόρειοι 4 με 6 μποφόρ.

Θερμοκρασία: από 14 ως 19 βαθμούς κελσίου. στα βόρεια 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Αττική

Καιρός: τη νύχτα και νωρίς το πρωί νεφώσεις με τοπικές βροχές και καταιγίδες πιθανώς ισχυρές. βαθμιαία ο καιρός θα γίνει άστατος με διαστήματα βελτίωσης.

Άνεμοι: νοτιοανατολικοί 4 με 6 μπλοφάρει από το μεσημέρι βόρειοι αρχικά με την ιδία ένταση οι όποιοι το βράδυ θα ενισχυθούν.

Θερμοκρασία: από 11 ως 17 βαθμούς κελσίου.

Θεσσαλονίκη

Καιρός: νεφώσεις με τοπικές βροχές. πιθανότητα καταιγίδας τις πρωινές ώρες στα ανατολικά και νότια.

Άνεμοι: από ανατολικές διευθύνσεις 4 με 5 μποφόρ.

Θερμοκρασία: από 9 ως 12 βαθμούς κελσίου.

Την Τρίτη 3/12 στα βορειοδυτικά, την ανατολική Μακεδονία, τη Θράκη, τα νησιά του βορείου και ανατολικού Αιγαίου αναμένονται παροδικές νεφώσεις.

Στην υπόλοιπη χώρα νεφώσεις με τοπικές βροχές, καταιγίδες κυρίως στις νοτιότερες περιοχές και χιόνια στα ορεινά και σε περιοχές της βόρειας και κεντρικής χωράς με χαμηλότερο υψόμετρο, όμως από τις απογευματινές ώρες τα φαινόμενα στις βορειότερες περιοχές θα σταματήσουν.

Οι άνεμοι θα πνέουν ανατολικοί, βορειοανατολικοί 5 με 7 και στο Αιγαίο 8 και πιθανώς τοπικά 9 μποφόρ.

Ακολουθούν οι προβλέψεις της ΕΜΥ μέχρι και το Σάββατο:

Τέταρτη 4/12

Καιρός: στην κεντρική και νοτιά Ελλάδα νεφώσεις με τοπικές βροχές. Καταιγίδες κυρίως στις νοτιότερες περιοχές. Χιόνια στα ορεινά αλλά και σε ηπειρωτικές περιοχές με χαμηλότερο υψόμετρο. Βαθμιαία τα φαινόμενα θα ασθενήσουν και θα περιοριστούν στη νοτιοανατολική νησιωτική χώρα. Στην υπόλοιπη χώρα παροδικές νεφώσεις.

Άνεμοι: βόρειοι, βορειοανατολικοί 4 με 6 και στο Αιγαίο 7 με 8 μποφόρ με βαθμιαία εξασθένηση.

Θερμοκρασία: σε χαμηλά επίπεδα. Παγετός τη νύχτα και τις πρωινές ώρες στα ηπειρωτικά κυρίως στα βόρεια, οπού κατά τόπους πιθανώς να είναι ισχυρός.

Πέμπτη 5/12

Καιρός: στα Δωδεκάνησα, τις Κυκλάδες και την Κρήτη νεφώσεις με τοπικές βροχές και πιθανόν σποραδικές καταιγίδες. Στα υπόλοιπα γενικά αίθριος με τοπικές νεφώσεις στα ανατολικά.

Άνεμοι: στα νοτιοανατολικά νοτιοανατολικοί 3 με 5 μποφόρ που βαθμιαία θα στραφούν σε βορείους με την ιδία ένταση. Στα υπόλοιπα από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 και στα ανατολικά τοπικά 6 μποφόρ με βαθμιαία εξασθένηση.

Θερμοκρασία: σε μικρή άνοδο κυρίως κατά τη διάρκεια της ημέρας. Παγετός τη νύχτα και τις πρωινές ώρες στα ηπειρωτικά κυρίως στα βόρεια.

Παρασκευή 6/12

Καιρός: αρχικά γενικά αίθριος. Βαθμιαία στα δυτικά θα αναπτυχθούν νεφώσεις με πιθανότητα τοπικών βροχών κυρίως στα βορειοδυτικά.

Άνεμοι: από βόρειες διευθύνσεις 3 με 4 μποφόρ που βαθμιαία από τα δυτικά θα στραφούν σε νοτίους νοτιοδυτικούς με την ιδία ένταση.

Θερμοκρασία: σε μικρή περαιτέρω άνοδο. Παγετός τη νύχτα και τις πρωινές ώρες στα ηπειρωτικά κυρίως στα βόρεια.

Σάββατο 7/12

Καιρός: νεφώσεις τοπικά αυξημένες στα δυτικά, τα βόρεια, το ανατολικό και το νότιο Αιγαίο με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες κυρίως στα δυτικά. Χιόνια στα κεντρικά και βόρεια ορεινά.

Άνεμοι: νοτιοδυτικοί 5 με 7 μποφόρ.

Θερμοκρασία: χωρίς αξιόλογη μεταβολή.


Διαβάστε Περισσότερα »

Μυτιληναίος: δεν θέλει κόπο, θέλει τρόπο… η τέχνη του «επιχειρείν» χθες, σήμερα, αύριο



Όταν πριν από μερικά χρόνια ξεκινήσαμε ένα αγώνα για τη ρύπανση του Κορινθιακού από τις επιχειρηματικές δραστηριότητες του Μυτιληναίου, αρχίσαμε να καταγράφουμε με πόσους διαφορετικούς τρόπους πριμοδοτούνταν από όλους εμάς. Εντωμεταξύ μπήκαμε στην κρίση και τα μνημόνια, αλλά ποτέ δεν σταματήσαμε να επιδοτούμε αδρά τον όμιλο, που χρόνο με το χρόνο ανακοινώνει ολοένα και μεγαλύτερα κέρδη. Τελευταίο επεισόδιο επί Στουρνάρα: η απόφαση της Ρυθμιστικής Αρχής Ενέργειας που ορίζει ότι ο Μυτιληναίος αγοράζει ρεύμα σε τιμή που αντιστοιχεί περίπου στο 50% του κόστους που το παράγει η ΔΕΗ και μάλιστα αναδρομικά. Τα ποσά είναι ιλιγγιώδη, αφού η κατανάλωση του Αλουμινίου ΑΕ αντιστοιχεί σε πάνω από 5% της συνολικής κατανάλωσης της χώρας. Αλλά ας δούμε την ιστορία από την αρχή, για να διαπιστώσουμε πόσο εύκολο είναι να πλουτίζεις, όταν όλα συνωμοτούν για το καταφέρεις.
-  Το 2008, έληξε η «αποικιακή» σύμβαση που είχε εξασφαλίσει η ΠΕΣΙΝΕ το 1967, με την οποία το Αλουμίνιο πλήρωνε το ρεύμα κάτω του κόστους. Λίγα χρόνια πριν, επί Τσοχατζόπουλου, ο νέος ιδιοκτήτης πήρε δημόσια χρηματοδότηση για την κατασκευή μονάδας ηλεκτροπαραγωγής με φυσικό αέριο από την οποία υποτίθεται ότι θα έπαιρνε ρεύμα το Αλουνίνιο. Και όχι μόνο: με 100% δημόσια χρηματοδότηση κατασκευάστηκε από την ίδια την Πολιτεία, ο αγωγός φυσικού αερίου μήκους πολλών χλμ, που ως σήμερα τροφοδοτεί αποκλειστικά τον Μυτιληναίο. Παράλληλα ο όμιλος απέκτησε το δικαίωμα να χρησιμοποιεί τις εγκαταστάσεις στη Ρεβυθούσα οι οποίες (τι παράξενο) έχουν γίνει με δημόσια χρηματοδότηση.
-  Ωστόσο όταν η μονάδα ηλεκτροπαραγωγής φτιάχτηκε, ο Υπ. Ανάπτυξης Φώλιας το 2008 μετέτρεψε την άδεια της ώστε το ρεύμα που παράγει αντί να το δίνει στο Αλουμίνιο να ….το πουλάει στη ΔΕΗ.  Ως και 2,5 φορές ακριβότερα από την τιμή που συνέχιζε να το αγοράζει από τη ΔΕΗ για το Αλουμίνιο. Και επειδή η «αποικιακή» σύμβαση έληξε, η ΔΕΗ ζήτησε να αναπροσαρμόσει τα δικά της τιμολόγια.
-  Συνέπεια της ….παράλογης αυτής αξίωσης της ΔΕΗ ήταν ότι το μεν Αλουμίνιο συνέχισε να καταναλώνει, ο δε Μυτιληναίος σταμάτησε να πληρώνει. Ομοίως η μονάδα ηλεκτροπαραγωγής συνέχισε να καταναλώνει φυσικό αέριο, αλλά δεν πλήρωνε τη Δημόσια Επιχείρηση Αερίου (ΔΕΠΑ). Οι μόνοι που δεν σταμάτησαν να πληρώνουν ξέρουμε ποιοι είναι.
Τον Αύγουστο του 2010 κουρεύτηκε το χρέος του Αλουμινίου με ζημία της ΔΕΗ. Το Αλουμίνιο συνέχισε να μην πληρώνει. Και καλά έκανε, αφού με την πρόσφατη απόφαση της ΡΑΕ και την αναδρομική της ισχύ, σβήστηκε όλο το χρέος και ησυχάσαμε.
Το 2011 η χώρα καταδικάσθηκε από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή για παράνομη κρατική ενίσχυση υπέρ της ΑΛΟΥΜΙΝΙΟΝ ΑΕ,
Το 2011, με ρύθμιση Παπακωνσταντίνου,  η μονάδα ηλεκτροπαραγωγής που καίει φυσικό αέριο, βαφτίστηκε παραγωγός …. ΑΠΕ ώστε να μπορεί να πουλάει το ρεύμα που παράγει σε τιμή πλέον (υπερ)τριπλάσια από αυτή που το αγοράζει. Σε 170 εκατ. το χρόνο υπολογίζονται οι επιδοτήσεις Μυτιληναίου μόνο από την παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας. Όσοι αναρωτιέστε με ποιο τρόπο η κερδοφόρα μέχρι πριν από λίγα χρόνια ΔΕΗ, έγινε παθητική παρά την αλματώδη αύξηση των τιμολογίων που πληρώνουμε, έχετε ένα μέρος της απάντησης. Όπως και για τις δημόσιες επιχειρήσεις αερίου ( ΔΕΠΑ/ΔΕΣΦΑ).
Παράλληλα στο ευνοϊκό πλαίσιο της ιδιωτικοποίησης του τομέα  της ενέργειας και της διάλυσης της ΔΕΗ, ο Μυτιληναίος κατασκεύασε μια δεύτερη μονάδα με φυσικό αέριο και ζήτησε μια τρίτη με καύσιμο λιθάνθρακα που ανεστάλη λόγω και των τοπικών αντιδράσεων που αγκάλιασαν ολόκληρο τον Κορινθιακό.
Ψιλά γράμματα: η έκταση που χρησιμοποιείται για όλα τα παραπάνω έχει απαλλοτριωθεί από το ελληνικό δημόσιο αποκλειστικά για το εργοστάσιο του Αλουμινίου. Και άλλα ψιλά γράμματα: για την πρώτη ύλη, τον βωξίτη, που εξορύσσουν καταστρέφοντας τα γύρω βουνά, το δημόσιο δεν παίρνει τίποτε.
Στα παραπάνω χατίρια, να προσθέσουμε ότι στο Αλουμίνιο (ένα από τους μεγαλύτερους παραγωγούς αέριων ρύπων και αποβλήτων) έχει παραχωρηθεί ως δωρεάν χαβούζα η …θάλασσα. Επί 40 και πλέον χρόνια έριχναν ανενόχλητοι και χωρίς άδεια, εκατομμύρια τόνους κόκκινης λάσπης που απλώθηκαν στο βυθό του Κορινθιακού και έφθασαν μέχρι την Πελοπόννησο. Τα τελευταία χρόνια λόγω των αγώνων που δόθηκαν με συνέπεια από λίγους ανθρώπους αλλά που κατάφεραν να έχουν σημαντική απήχηση στην ευρύτερη της περιοχής κοινή γνώμη, ο επιχειρηματίας άρχισε να εναποθέτει την κόκκινη λάσπη πίσω από το εργοστάσιο. Δεν έχει αποσυρθεί βεβαίως ο αγωγός που την έριχνε στη θάλασσα, παρά τα αιτήματά μας. Στη θάλασσα επίσης συνεχίζει να απορρίπτει το υγρό απόβλητο από την αφυδάτωση της κόκκινης λάσπης (!).
Φυσικά, παρά τα μεγάλα κέρδη, το Αλουμίνιο ΑΕ βρίσκεται σε διαμάχη με τους εργαζόμενους στους οποίους επιβάλλει συνεχείς περικοπές, με βάση τους νόμους του μνημονίου. Κατά τα λοιπά, το σωματείο  ξιφουλκεί υπέρ του εργοδότη όποτε υπάρχουν αντιδράσεις είτε για τις σκανδαλώδεις ρυθμίσεις, είτε για τα περιβαλλοντικά θέματα. Ο επιχειρηματίας επηρεάζει μέσω των θέσεων εργασίας, των συνδικαλιστών, των εξωτερικών εργολαβιών, των χορηγιών, ολόκληρο το κοινωνικό και πολιτικό φάσμα: σε άμεση ή έμμεση επιρροή βρίσκονται σύλλογοι, δήμαρχοι και περιφερειάρχες, βουλευτές και ΜΜΕ.  Όσο και αν ψάξετε στις δεκάδες κοινοβουλευτικές ερωτήσεις που έχουν υποβληθεί κατά καιρούς για τις δραστηριότητες Μυτιληναίου και τοπικών συνεργατών του, δεν θα βρείτε ούτε μια που να υπογράφεται από τοπικό βουλευτή. Σε όλα αυτά τα χρόνια ελάχιστες φωνές αμφισβήτησαν έμπρακτα την παντοκρατορία, βρήκαν ελάχιστους τοπικούς συμμάχους και πλήθος εχθρούς.
Συνοψίζοντας: σχεδόν δωρεάν πρώτες ύλες και ρεύμα, αθρόες επιδοτήσεις, δωρεάν υποδομές, χαμηλότερο εργατικό κόστος, διαρκείς ευνοϊκές ρυθμίσεις, πολιτική και κοινωνική συναίνεση. Όλα αυτά από μια μόνο από τις δραστηριότητες, ενός μόνο επιχειρηματικού ομίλου. Δεν θέλει κόπο, θέλει τρόπο.
ΔΕΣΠΟΙΝΑ ΣΠΑΝΟΥΔΗ - ΛΟΥΚΑΣ ΣΑΜΟΥΗΛ
Διαβάστε Περισσότερα »

Νεκρή γυναίκα στο Άργος από την κακοκαιρία


Η έντονη κακοκαιρία στο Άργος άφησε πίσω της ένα θύμα. Νεκρή ανασύρθηκε, πριν από λίγη ώρα, γυναίκα από υπόγειο - εφαπτόμενο με ακάλυπτο χώρο. Ο ακάλυπτος χώρος συγκέντρωσε πολύ νερό λόγω της κακοκαιρίας, με αποτέλεσμα να υποχωρήσει το τοιχίο και η άτυχη γυναίκα να πνιγεί.

Το θύμα εντοπίστηκε κατά τη διάρκεια επιχείρησης άντλησης υδάτων, από την Πυροσβεστική Υπηρεσία.

Οι πρώτες πληροφορίες αναφέρουν πως ήταν ηλικίας περίπου 50 ετών.Αυτή την ώρα γίνεται ταυτοποίηση στοιχείων της νεκρής, σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες είναι σερβικής καταγωγής.

Κατά τη διάρκεια της νύχτας  η Πυροσβεστική Υπηρεσία δέχθηκε αρκετές κλήσεις από τις περιοχές που επλήγησαν από την κακοκαιρία, όπως την Κυπαρισσία, το Άργος, την Κόρινθο και το Κιάτο.

Σύμφωνα με την Πυροσβεστική, στην περιοχή της Κυπαρισσίας η υπηρεσία επιχείρησε σε 13 αντλήσεις υδάτων και στην Κόρινθο σε 15.

Στο Άργος η Πυροσβεστική χρειάστηκε να επέμβει σε 15 περιστατικά απεγκλωβισμού ατόμων που είχαν παγιδευτεί στα οχήματά τους, από την άνοδο των υδάτων, ενώ παράλληλα επιχείρησαν σε 25 αντλήσεις.

Στο Κιάτο οι πυροσβεστικές δυνάμεις επενέβησαν σε 30 αντλήσεις και έναν απεγκλωβισμό, ενώ στη Σπάρτη διενήργησαν 10 αντλήσεις υδάτων και σε έναν απεγκλωβισμό δύο ατόμων από ένα αυτοκίνητο.

Στη Σπάρτη, σύμφωνα με την Πυροσβεστική, έχουν ολοκληρωθεί οι επιχειρήσεις.
Διαβάστε Περισσότερα »

ΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ