Σάββατο 21 Δεκεμβρίου 2013

Ευχές απο το Κοινωνικό Παντοπωλείο του Δήμου Αλιάρτου


Διαβάστε Περισσότερα »

Τα πρωτοσέλιδα των Κυριακάτικων εφημερίδων...

Διαβάστε τα πρωτοσέλιδα των Κυριακάτικων εφημερίδων ΕΔΩ
Διαβάστε Περισσότερα »

Βοιωτία: Το φίλμ της 13ης αγωνιστικής

Η πιο παραγωγική ημέρα του πρωταθλήματος έγινε μέχρι στιγμής η 13η αγωνιστική όπου σημειώθηκαν 34 γκολ με τα περισσότερα (9) να μπαίνουν στις Πλαταιές. Κυριάρχησε βέβαια το ντέρμπι όπου είχαμε ισοπαλία με όβερ (2-2). Δόθηκαν τέσσερεις κόκκινες κάρτες και ένα πέναλτι που ήταν εύστοχο.

Το φιλμ της 13ης αγωνιστικής



Πλαταιές – Κάστρο   8-1

Σκόρερς: 10* Ραχούτης Σ., 15* Τζότζολης, 21* Κώνστας, 32*, 75* Μπάρκογλου, 39* Κουτσοδήμος, 61* Μπέκας, 70* Καρδάρας – 82* Βασιλείου Δ.

Διαιτητής: Τσακανίκας

Βοηθοί: Κώνστας – Παπαλαμπρόπουλος



Πλαταιές: Χιλά, Παπαχριστοδούλου Δ. (46* Παπαχριστοδούλου Σ.), Κεφαλάς (46* Φίλης), Τζότζολης, Ηλίας, Ραχούτης Π. Ραχούτης Σ. (46* Μπέκας),  Κώνστας, Μπάρκογλου, Κουτσοδήμος Δ., Καρδάρας.

Κάστρο: Βασιλείου, Λιβεράς, Καρατσιώλης, Γρίβας, Βελέντζας, Μουστάκας, Βασιλείου Δ., Παγώνας, Μαλέρδος, Μερτζάνης, Τσώτσης.



Ορχομενός – ΠΑΟ Κυριακίου  2-0


Σκόρερς: 48* (πεν.) Γκικόπουλος, 60* Σένκα

Διαιτητής: Φλώτσιος Θ.

Βοηθοί: Αγαπητός – Ψυχούλας



Ορχομενός: Γιοβανάκης, Ζαννιάς, Κατσαρός, Γκικόπουλος (85* Γραμμόζης), Στεργίου, Σκαγιάκος, Ψαλλίδας, Παπασιδέρης (40* Παπασταύρου), Σένκα, Στεφάνου, Γκαραβέλης (80* Χριστοδούλου).

ΠΑΟΚ: Γκώνιας, Καράντζαλης, Λαζάρου Δ. (50* Μπότσης Κ.), Σάχο Φ., Κώτσου, Λιάκος Σ., Τσούρας Α. (80* Τσάρας), Λαζάρου Κ., Γαμβρίλης, Μπότσης Π. (65* Βιέννας), Μουχαρέμι.



Δήλεσι – Κιθαιρώνας  3-0

Σκόρερς: 54* Σωτηρόπουλος, 62* Ρούσσος, 77* Κώνστας

Κόκκινη: 13* Πένεφ

Διαιτητής: Μπατσιάκος Σ.

Βοηθοί: Φωτιάδης – Δελής



Δήλεσι: Φαλαγγίτης, Μπούντουζα,Πένεφ, Δημητρίου, Χρόνης, Σωτηρόπουλος,  Ζαφειρόπουλος, Παπαχρήστος, Κώνστας (83* Παπαστάμος),  Ρούσσος, Ρεσβάνης (46*Χρήστου).

Κιθαιρώνας: Γερογιάννης Χ., Καραλίου, Ζερικιώτης, Παπασταμάτης Β., Παπαθανασίου, Σκουρτανιώτης, Φίλης, Καλατζής Κ., Πλάκου (81* Ζόγκας),  Δούρος (52* Κουκούλας), Σταμέλος.



Ένωση – Δόξα/Πελοπίδας   5-1

Σκόρερς: 8* Πλακίδας Χ., 24*, 54*, 67* Πλακίδας Μ., 59* Πολυτάρχου – 88* Βόλης

Διαιτητής: Ξηρογιάννης

Βοηθοί: Αλαφογιάννης Λ. – Ντέμος



Ένωση: Κοντογόνης Δ., Κάντο, Λευκαρίδης (52* Κάκκος), Παπαλίτσας, Καραμπέτσος Δ. (46* Καραμπέτσος Ι.), Καλύβας, Πολυτάρχος, Γιαχρίτσης Λ., Ιωάννου (60* Κοντογόνης Π.), Πλακίδας Μ., Πλακίδας Χ.

Δόξα: Αναστασίου, Διαμάντης, Σεχάϊ Μ., Χατζηδούρος (46* Μπαμπούλας), Μακρής,  Μπουτσίνης Μελισσάρης, Κουτσιούμπας (60* Πούλιος), Σεχάϊ Ε., Βόλης Αλεξάκης.



Θήβα – Παρνασσός  2-2


Σκόρερς: 24* Καραμπετιάν, 29* Τσοπανέλης – 2*, 30* Καλλέργης

Διαιτητής: Μιχαηλίδης

Βοηθοί: Χρήστου – Φλώτσιος Ι.



Θήβα: Κουτρούμπας, Παναούλης, Γιουβανάκης, Ρουπάκας, , Τσακανίκας, Καραμπετιάν, Τσοπανέλης, Κοτώρος (83* Αποστόλου), Βυλλιώτης (65* Λάμπρου), Ανυφαντής, Κουτσοδήμος.

Παρνασσός: Δημητράς, Καράϊ, Γκαλαμέλος Λ., Τσώνης, Κουρελής, Όλντασι, Καρακατσάνης, Γκαλαμέλος Κ., Καλλέργης (65* Τζίκας), Μαρτιναίος (82* Διβόλης), Μυλωνάς.



Επαμεινώνδας – Δάφνη Ερ.  1-3

Σκόρερς: 84* Χονδρόπουλος – 14* Παλαιολογόπουλος, 62* Κουτσοδήμος, 80* Γκιόκας

Κόκκινη: 75* Παλαιολογόπουλος

Διαιτητής: Καρβούνης

Βοηθοί: Παπαγεωργίου Κ. – Κωτσαδάμ



Επαμεινώνδας: Βασιλείου Α.,Ρόκας Ε., Λεμπέσης (84* Χατζής), Πελώνης, Διαμαντής, Χονδρόπουλος, Καναρής, Νικολάου, Λάμπρου (76* Κόντος), Μακρυπούλιας, Παπαναστασίου.

Δάφνη: Κωνσταντινόπουλος, Χοραβάτης (85* Τζαβάρας), Ελέζι , Δρόσης, Κομίνης, Παλαιολογόπουλος, Λιώρης, Τσαραμπάρης, Μπατσούλης, Κουτσοδήμος (65* Γκιόκας), Ράμα (52* Φάκας).



Νίκη – Αναγέννηση 0-3

Σκόρερς: 15*, 65* Κόκκαλης, 40* Καραλής

Διαιτητής: Βασιληάς

Βοηθοί: Κεφαλάς – Κακοσαίου



Νίκη:  Καρανάσος, Σπάρος, Παυλιώτης, Κιούσης (73* Πρόβης), Βεκίλης, Γκουλής, Αργυρίου, Μαντουλίδης, Ευσταθίου, Τόλιας (46* Χρύσανθος), Θεοχάρης (63* Δημητρέλος).

Αναγέννηση: Κατσιμήτρος, Τσατσαρώνης Π., Δούσης, Δημητρίου, Τζιοβάρας (46*  Νονάϊ), Ιωάννου, Κόκκαλης, Μίρτσος, Τζελάς (75* Ξανθόπουλος), Φυλακτός, Καραλής.



Κόκκινο – Αμβρυσσέας  1-2


Σκόρερς: 67* Κατσογιάννης – 14*, 31* Νικολάου

Κόκκινες: 76* Γκάτσος – 76* Φιλίππου

Διαιτητής: Καραταϊδης

Βοηθοί: Παγούρας – Καραγιάννης



Κόκκινο: Ντελής Δ., Ποταμιάς (46* Κατσογιάννης), Μανιφάβας, Σταμέλος, Ντελής Α., Γεωργίου, Κοτσύφης, Χατζηδιάκος (78*Κωνσταντίνου), Γκάτσος, Βασιλάκης, Σύρμος.

Αμβρυσσέας: Χότζα, Σαββίδης, Σφουντούρης Λ. Μπαλντάς, Νικολάου, Φιλίππου, Ιωάννου (87* Κουτριάρης), Μπούρας, Καστρί
StereaSports
Διαβάστε Περισσότερα »

Βραβείο μετά θάνατον για τον 15χρονο Τηλέμαχο


Ένα χρόνο πριν η είδηση τριών παιδιών που κάηκαν ζωντανά σ’ ένα μικρό σπίτι στο χωριό Μεσορόπη του δήμου Παγγαίου στην Καβάλα είχε συγκλονίσει το πανελλήνιο.

Αυτό όμως που σόκαρε ακόμη περισσότερο την κοινή γνώμη είναι ότι ο μεγαλύτερος από τα παιδιά, ο 15χρονος Τηλέμαχος Τσιμιρίκας, είχε προλάβει να βγει από το σπίτι, μόλις όμως κατάλαβε πως τα δύο αδέλφια του δεν τα είχαν καταφέρει, επέστρεψε για να τα σώσει, με αποτέλεσμα να χάσει και ο ίδιος τη ζωή του.

Χθες η Ακαδημία Αθηνών, κατά τη διάρκεια της απονομής των ετήσιων βραβείων της, τίμησε τον 15χρονο ήρωα έστω και μετά θάνατον, βραβεύοντάς τον.

Η ηρωική πράξη του Τηλέμαχου είχε συγκινήσει έναν γιατρό, ο οποίος κατέθεσε στην Ακαδημία Αθηνών τη σχετική πρόταση για βράβευση του παιδιού και αυτή έγινε ομόφωνα δεκτή.
Διαβάστε Περισσότερα »

Σύλληψη 30χρονου στη Θήβα για ναρκωτικά



Συνελήφθη, χθες (20-12-2013) το βράδυ στη Θήβα, από αστυνομικούς της ομάδας Δίκυκλης Αστυνόμευσης (ΔΙ.ΑΣ.) της Αστυνομικής Διεύθυνσης Βοιωτίας, ένας 30χρονος υπήκοος Ηνωμένου Βασιλείου Μεγάλης Βρετανίας, κατηγορούμενος για κατοχή ναρκωτικών ουσιών.

Ειδικότερα, μετά από έλεγχο που διενεργήθηκε από τους αστυνομικούς στον 30χρονο, βρέθηκαν στην κατοχή του και κατασχέθηκαν, δύο (2) αυτοσχέδιες συσκευασίες, οι οποίες περιείχαν ποσότητα ακατέργαστης κάνναβης, συνολικού μεικτού βάρους (5) γραμμαρίων.

Ενεργείται προανάκριση από το Τμήμα Ασφαλείας Θηβών, ενώ η δικογραφία που σχηματίσθηκε θα υποβληθεί στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Θηβών.
Διαβάστε Περισσότερα »

Το Yπ.Παιδείας αποφάσισε οριστική απόλυση της καθηγήτριας που έπιασε τον γιο του Σαμαρά να αντιγράφει

Την απόλυση της εκπαιδευτικού που είχε πιάσει πριν από ενάμισι χρόνο τον γιο του πρωθυπουργού, Αντώνη Σαμαρά, να αντιγράφει αποφάσισε το ΚΥΣΔΕ.

Το Κεντρικό Υπηρεσιακό Συμβούλιο Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης γνωμοδότησε για την απόφαση και επικύρωσε την απόλυση της καθηγήτριας του Κολεγίου Αθηνών η οποία είχε πιάσει τον γιο του πρωθυπουργού πριν από ενάμισι χρόνο.

Η εκπαιδευτικός, με 21 χρόνια υπηρεσίας, είχε βρεθεί υπό απόλυση από τον Ιούνιο του 2012 όταν και συνέλαβε τον γιο του πρωθυπουργού και είχε ασκήσει αγωγή κατά του κολεγίου ζητώντας να κηρυχθεί άκυρη η απόλυσή της.

Με την υπόθεση ασχολήθηκε και το ΚΥΣΔΕ, το οποίο αποφάσισε να μείνει η κατάσταση ως έχει, καθώς δεν υπήρχαν αρκετά στοιχεία για να αποδείξουν ότι υφίσταται θέμα καταχρηστικής άσκησης του δικαιώματος της καταγγελίας σύμβασης εκ μέρους του Κολεγίου.

Η απόφαση προκάλεσε την οργισμένη αντίδραση της ΟΙΕΛΕ η οποία εξέδωσε την ακόλουθη ανακοίνωση:

«Πέντε ημέρες πριν από τα Χριστούγεννα το ΚΥΣΔΕ έκανε ένα πρώιμο δώρο στην πρωθυπουργική οικογένεια, στην πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας και στους ιδιοκτήτες των ιδιωτικών σχολείων. Κατόπιν άνωθεν εντολών (;) και με παράνομη σύνθεση (την οποία είχαν αλλοιώσει, αποβάλλοντας τους αιρετούς της ΟΙΕΛΕ) οι τρεις διορισμένοι από τον Υπουργό Παιδείας δημόσιοι «λειτουργοί» - μέλη του ΚΥΣΔΕ αποφάσισαν να «εκτελέσουν» την εκπαιδευτικό Ευφροσύνη Μπουλούτα, απολύοντάς την με το πρόσχημα ότι «δεν είχαν αρκετά στοιχεία» για να αποδείξουν ότι υφίσταται θέμα καταχρηστικής άσκησης του δικαιώματος της καταγγελίας σύμβασης εκ μέρους της διοίκησης του Κολλεγίου Αθηνών. Με λίγα λόγια το ΚΥΣΔΕ θεωρεί πως μια εκπαιδευτικός με 21 έτη υπηρεσίας, που είχε αξιολογηθεί θετικά από τη διοίκηση του σχολείου, απολύθηκε «όλως τυχαίως» και επελέγη «συμπτωματικά» μέσα από εκατοντάδες συναδέλφους της προς απόλυση λίγες ημέρες αφού συνέλαβε τον υιό του πρωθυπουργού να αντιγράφει!

Με την κυνικότητα επαγγελματιών τα διορισμένα μέλη του ΚΥΣΔΕ δεν χρειάστηκαν πολύ ώρα για να ξεμπερδέψουν με την αποστολή τους. Απέρριψαν με συνοπτικές διαδικασίες, τόσο το αίτημα της εκπαιδευτικού για αναβολή της διαδικασίας τη Δευτέρα, ώστε να παραστεί ο νομικός της εκπρόσωπος Γ. Κατρούγκαλος, όσο και τα αιτήματα εξαίρεσής τους που είχαν κατατεθεί και ανακοίνωσαν την κατάπτυστη απόφασή τους. Αποφάσισαν ότι δεν πρέπει να εξαιρεθούν οι ίδιοι, (ενώ είχαν αποφασίσει την αποβολή των «ενοχλητικών» της ΟΙΕΛΕ) για να ολοκληρώσουν το «θεάρεστο» έργο τους.

Η απόφαση του ΚΥΣΔΕ έχει ιστορική σημασία και θα επιφέρει δραματικές συνέπειες στο χώρο της ιδιωτικής εκπαίδευσης. Αποτελεί κατ' ουσίαν υπογραφή συμβολαίου θανάτου για χιλιάδες ιδιωτικούς εκπαιδευτικούς και χαριστική πράξη για τους σχολάρχες. Με αυτόν τον τρόπο ανάβει το πράσινο φως σε όλα τα υπηρεσιακά συμβούλια της εκπαίδευσης να απολύουν χωρίς έλεγχο όλους τους ιδιωτικούς εκπαιδευτικούς που προτείνονται από τον ιδιοκτήτη ενός σχολείου προς απόλυση.

Αποφάσισαν μόνοι τους ότι δεν πρέπει να εξαιρεθούν!!!!

Η απόφαση του εκτελεστικού αποσπάσματος του ΚΥΣΔΕ ήταν η χαριστική βολή, όχι μόνο σε μια γενναία εκπαιδευτικό που απολύθηκε, επειδή έπραξε το χρέος της, αλλά για ολόκληρη την εκπαίδευση. Θυσιάζει στο βωμό της αναλγησίας, της αλαζονείας και της αυταρχικότητας του πρωθυπουργού και του αδελφού του, Προέδρου του Κολλεγίου, μια εργαζόμενη, πετώντας την στον Καιάδα της εξαθλίωσης. Αποδεικνύει ότι κάποιοι θεσμοί στη χώρα δεν λαμβάνουν αποφάσεις με βάση τους νόμους, αλλά με βάση το δίκαιο του ισχυρού.

Η ΟΙΕΛΕ δεν πρόκειται να αφήσει έτσι την υπόθεση. Θα χρησιμοποιήσει κάθε πολιτικό και ένδικο μέσο για να ανατρέψει την απόφαση της παράνομης σύνθεσης του ΚΥΣΔΕ. Η δικαιοσύνη και οι θεσμοί που λειτουργούν ακόμη σ' αυτό τον τόπο θα δώσουν την απάντηση σε όσους θεωρούν ότι η πολιτική και οικονομική ισχύς τους επιτρέπουν να βιάζουν το Σύνταγμα, τους νόμους και τα δημόσια αγαθά».



Διαβάστε Περισσότερα »

Με 152 «ναι» πέρασε ο φόρος ακινήτων- Καζάνι που βράζει η Βουλή

Υψηλοί τόνοι και μεγάλη ένταση επικράτησαν στη Βουλή και το Σάββατο κατά τη διάρκεια της ψήφισης του νομοσχεδίου για τον φόρο ακινήτων, ενώ οι αντιπαραθέσεις συνεχίζονται στη συζήτηση της Ολομέλειας για τους πλειστηριασμούς.

Ο φόρος ακινήτων πέρασε με 152 «ναι», μετά την απουσία του Απόστολου Κακλαμάνη λόγω ασθένειας και το επεισοδιακό «όχι» του Βύρωνα Πολύδωρα σε βάρος του οποίου εκτοξεύθηκαν σφοδρά πυρά από τους βουλευτές της ΝΔ. Την ίδια στιγμή, η Ραχήλ Μακρή ανακοίνωσε πως ανεξαρτητοποιείται από τους ΑΝΕΛ.

Πυρ ομαδόν κατά Πολύδωρα

Σε ανακοίνωση της, η Νέα Δημοκρατία εξαπέλυσε σκληρή επίθεση στο πρόσωπο του κ. Πολύδωρα, αναφέροντας χαρακτηριστικά: «Τη στιγμή που η κυβέρνηση αγωνίζεται με επιτυχία να βγάλει την Ελλάδα από την οικονομική κρίση, ο κ. Πολύδωρας επέλεξε συνειδητά να βρεθεί απέναντι στην εθνική προσπάθεια, στην παράταξή του και να ταυτιστεί με τους αντιευρωπαϊστές, τους λαϊκιστές, τους οπαδούς της δραχμής και τους αρνητές της εθνικής προσπάθειας για τη σωτηρία της χώρας».

Παράλληλα, με βαρύτατους χαρακτηρισμούς επιτέθηκε η Φωτεινή Πιπιλή στον Βύρωνα Πολύδωρα έπειτα από την απόφασή του να καταψηφίσει το νομοσχέδιο για τον Ενιαίο Φόρο Ακινήτων.

Η βουλευτής της ΝΔ, μέσω Twitter, αποκάλεσε τον κ. Πολύδωρα «επιτομή της ρουσφετολογίας, της σπατάλης και των δικών μας παιδιών».

Εκτός της Φωτεινής Πιπιλή, πάντως, ήδη από το βράδυ της Παρασκευής υπήρξαν σφοδρές αντιδράσεις για τη στάση του διαγραφέντα, πλέον, βουλευτή, ενώ ορισμένοι τον χαρακτήριζαν «σαλεμένο».

Παπαδημούλης: ΝΔ και ΠΑΣΟΚ διαγράφουν βουλευτές, όχι όμως την πραγματικότητα

Σκληρά πυρά κατά της κυβέρνησης, εξαπέλυσε και ο Δημήτρης Παπαδημούλης ο οποίος με αφορμή την διαγραφή του Βύρωνα Πολύδωρα ανέφερε: «Με τις νέες ρυθμίσεις ανοίγουν λεωφόροι για την δήμευση των ακινήτων και ταυτόχρονα αίρεται η προστασία των κόκκινων δανείων καθώς το προηγούμενο καθεστώς προστάτευε 8 στις 10 κατοικίες.

Πριν λίγο ανακοινώθηκε η διαγραφή του Βύρωνα Πολύδωρα. Σας λέμε λοιπόν ότι μπορεί να διαγράφετε βουλευτές των κομμάτων σας αυτό όμως που δεν μπορεί να διαγράψετε είναι η πραγματικότητα που βοά ότι η πολιτική σας απέτυχε», ανέφερε ο κ. Παπαδημούλης κατηγορώντας την κυβέρνηση για καταστροφική πολιτική και ότι βρίσκεται σε σύγχυση και σε αποδρομή.

Διαφορετικά ψήφισαν ΔΗΜΑΡ και Λοβέρδος

Δημοκρατική Αριστερά, καταψήφισε τα άρθρα 1, 2, 3, 4, 5, 7, 31, 38, 48, 53 25 και 27, ενώ «παρών» δήλωσαν οι βουλευτές του κόμματος στα άρθρα 32, 33 και 47.

Οι ανεξάρτητοι βουλευτές Ανδρέας Λοβέρδος και Χρήστος Αηδόνης, καταψήφισαν τα άρθρα 1, 2, 3, 4, 5, 7, 38, 47 και 48, ενώ υπερψήφισαν τα άρθρα 25, 27, 31, 32, 33 και 53.

Αναμενόμενο «όχι» από ΣΥΡΙΖΑ, ΑΝΕΛ, ΚΚΕ

Οχι ψήφισαν όπως ήταν αναμενόμενο οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, των Ανεξάρτητων Ελλήνων και του ΚΚΕ

Μεγάλη ένταση στην Ολομέλεια - Μύλος με την ανεξαρτητοποίηση της Ραχήλ Μακρή

Σημειωτέον ότι όλες οι τοποθετήσεις στην Ολομέλεια διακρίνονται από μεγάλη ένταση με αντεγκλήσεις μεταξύ βουλευτών της συγκυβέρνησης και της αντιπολίτευσης και τον υπουργό Οικονομικών, Γιάννη Στουρνάρα να βρίσκεται υπό ασφυκτική πίεση.

Εν τω μεταξύ πυκνώνει το μυστήριο γύρω από την ανεξαρτητοποίηση της Ραχήλ Μακρή, καθώς από το γραφείου του προέδρου της Βουλής δεν επιβεβαιώνεται η ύπαρξη επιστολής προς τον Ευάγγελο Μεϊμαράκη, ενώ η ίδια η βουλευτής έχει δηλώσει πως αποχωρεί από τους Ανεξάρτητους Ελληνες.

Ολα ξεκίνησαν το μεσημέρι του Σαββάτου όταν άρχισε να κυκλοφορεί η φήμη ότι η κυρία Μακρή αποχωρεί από την κοινοβουλευτική ομάδα των ΑΝΕΛ και γίνεται ανεξάρτητη βουλευτής.

Δημοσιογράφοι βρήκαν την Ραχήλ Μακρή στο καφενείο στης Βουλής όπου επιβεβαίωσε την ανεξαρτητοποίησή τονίζοντας ότι έχει ήδη στείλει επιστολή στον πρόεδρο της Βουλής Ευάγγελο Μεϊμαράκη.

Η ίδια, μάλιστα, τόνισε ότι θα εξηγήσει τους λόγους της αποχώρησής της μόλις ανακοινωθεί και επισήμως από το προεδρείο η ανεξαρτητοποίησή της.

Λίγη ώρα αργότερα, ωστόσο, από το γραφείο του κ. Μεϊμαράκη αναφέρουν ότι δεν έχουν στα χέρια τους τέτοιο έγγραφο.

Το γεγονός αυτό έρχεται να συνδεθεί με μία ακόμη φημολογία που αναπτύχθηκε τις τελευταίες ώρες.

Η κυρία Μακρή φέρεται να έχει παραδώσει την επιστολή προσωπικά στον πρόεδρο της Βουλής για να ανακοινώσει την ανεξαρτητοποίησή της στις 7 Ιανουαρίου που ανοίγει ξανά η Βουλή, ωστόσο, το θέμα διέρρευσε και ενδεχομένως να γίνουν οι ανακοινώσεις νωρίτερα.


Διαβάστε Περισσότερα »

Ερχεται και το Περιουσιολόγιο




Σε ενιαία καταγραφή της περιουσίας τού κάθε ιδιοκτήτη σε όλη την επικράτεια προχωρεί το Κτηματολόγιο.
Η αρχή, που οδηγεί στο Περιουσιολόγιο, ενιαίας φορολόγησης των ακινήτων γίνεται από τον Πειραιά και τη Θεσσαλονίκη και σταδιακά θα επεκταθεί παντού.


Στον Πειραιά και τη Θεσσαλονίκη θα λειτουργήσουν τα δύο πρώτα οριστικά κτηματολογικά γραφεία της χώρας εντός του 2014, για πρώτη φορά με... ηλεκτρονική βάση δεδομένων ενιαίας καταγραφής τίτλων ιδιοκτησίας του κάθε ιδιοκτήτη. Η νέα αυτή εφαρμογή, με ένα κλικ στο ονοματεπώνυμο του ιδιοκτήτη, θα δείχνει όλα τα δικαιώματά του επί κάθε είδους ακινήτου σε ολόκληρη την επικράτεια. Π.χ., το διαμέρισμα στην πόλη, το εξοχικό και το κτήμα στο χωριό.
Η υλοποίηση της συγκεκριμένης εφαρμογής, που αποτελεί μάλιστα μνημονιακή υποχρέωση του υπουργείου Περιβάλλοντος και της εταιρείας του Κτηματολογίου (ΕΚΧΑ Α.Ε.), σταδιακά θα επεκταθεί στα κτηματολογικά γραφεία όλης της χώρας. Θεωρείται το μεγάλο βήμα προς τη δημιουργία του περιβόητου Περιουσιολογίου για την ενιαία φορολόγηση της ακίνητης περιουσίας των πολιτών.

Παράλληλα με άλλη ψηφιακή εφαρμογή, που ξεκίνησε ήδη πιλοτικά από τη Λάρισα και την Αθήνα και από τις επόμενες εβδομάδες θα επεκταθεί σε όλη τη χώρα, οι συμβολαιογράφοι, μέσω ψηφιακής πλατφόρμας, θα ενημερώνουν αυτομάτως τη βάση δεδομένων του Κτηματολογίου, σύμφωνα με τα συμβόλαια που συνάπτουν για κάθε νέα μεταβολή επί των περιουσιακών στοιχείων των πολιτών.

Αυτή η εφαρμογή προωθείται με μνημόνιο συνεργασίας της ΕΚΧΑ Α.Ε. με τις ενώσεις των συμβολαιογράφων και σύντομα θα προωθηθεί και σχετική νομοθετική ρύθμιση.

Ενώ η εταιρεία του Κτηματολογίου εργάζεται σταθερά και αθόρυβα στην κατεύθυνση της ηλεκτρονικής καταγραφής της ιδιωτικής περιουσίας των πολιτών, προκύπτει τεράστιο κενό, με βάση τα νέα προγράμματα κτηματογράφησης, τρίτης και τέταρτης γενιάς, για την κατοχύρωση της δημόσιας περιουσίας.

Οι φορείς του Δημοσίου (υπουργεία, δήμοι, ΔΕΚΟ κ.λπ.) λόγω λειτουργικών και οργανωτικών κενών αδυνατούν να δηλώσουν ολοκληρωμένα και εγκαίρως στο Κτηματολόγιο και να κατοχυρώσουν την ακίνητη περιουσία τους, όπως προβλέπει ο νέος νόμος του ΥΠΕΚΑ (4164/2013) για την κατάρτιση του Κτηματολογίου. Πελώριο θέμα προκύπτει επίσης για διεκδικούμενες και κατεχόμενες δασικές εκτάσεις, εκατοντάδων χιλιάδων στρεμμάτων, στις οποίες όμως με αποφάσεις της πολιτείας έχουν αναγνωριστεί ιδιοκτησιακά δικαιώματα ιδιωτών.

Το θέμα αναδείχθηκε στη διάρκεια χθεσινής ενημερωτικής συνάντησης του προέδρου της ΕΚΧΑ Α.Ε. Δ. Καλουδιώτη με δημοσιογράφους, όπου παρουσιάστηκε η πορεία των προγραμμάτων του Κτηματολογίου. Ο κ. Καλουδιώτης είπε ότι «πρέπει να βρεθεί τρόπος να καλυφθούν οι αδυναμίες του Δημοσίου» και έφερε ως χαρακτηριστικό παράδειγμα την περίπτωση του Δήμου Κοζάνης, όπου η εταιρεία του Κτηματολογίου βρέθηκε αντιμέτωπη με εκατοντάδες ιδιοκτήτες, οι οποίοι έχουν χτίσει τα σπίτια τους με νόμιμες οικοδομικές άδειες, τις οποίες τους χορήγησε το κράτος, όμως σε δασική περιοχή, η οποία ασφαλώς εκ του χαρακτήρα της ανήκει στο Δημόσιο.

Από τις τοποθετήσεις που έγιναν -«αν οι φορείς του Δημοσίου δεν μπορούν να καταγράψουν την περιουσία τους είναι δικό τους πρόβλημα» είπε χαρακτηριστικά υψηλόβαθμο στέλεχος της ΕΚΧΑ Α.Ε.- φαίνεται ότι, τουλάχιστον σε υπηρεσιακό επίπεδο, στην ανώνυμη εταιρεία του Δημοσίου δεν έχει γίνει αντιληπτή η τεράστια σημασία του θέματος για την κατοχύρωση της δημόσιας περιουσίας και ο ρόλος ευθύνης της ΕΚΧΑ για αυτό το σκοπό!

Αραχνιάζουν οι αεροφωτογραφίες

Με βήμα σημειωτόν προχωρεί η εξυπηρέτηση των λειτουργιών του Οργανισμού Κτηματολογίου και Χαρτογραφήσεων Ελλάδος (ΟΚΧΕ), που καταργήθηκε με νόμο τον περασμένο Ιούνιο, από το ΥΠΕΚΑ και την ΕΚΧΑ Α.Ε.

Τεράστιο πρόβλημα υπάρχει με την εξυπηρέτηση των πολιτών που αναζητούν αεροφωτογραφίες από το αρχείο του πρώην ΟΚΧΕ, το οποίο είναι πλέον παροπλισμένο και δεν λειτουργεί, για να διαμορφώσουν αναπτυξιακές και επιχειρηματικές προτάσεις, καθώς και να τεκμηριώσουν δηλώσεις αυθαιρέτων, σύμφωνα με το «νόμο Καλαφάτη» για τις νομιμοποιήσεις αυθαιρέτων.

Τα προβλήματα παραδέχθηκε η διοίκηση της ΕΚΧΑ Α.Ε. λέγοντας ότι θα γίνει προσπάθεια αξιοποίησης του υλικού, που αποτελείται από 400.000 αεροφωτογραφίες, ώστε την περίοδο 2014-15 να είναι ψηφιακά διαθέσιμο. Μείζον θέμα προκύπτει και με ενδεχόμενες χρεώσεις για χρήση γεωχωρικών δεδομένων από το κοινό.

Σύμφωνα με την εγχώρια και ευρωπαϊκή νομοθεσία, αυτά τα δεδομένα πρέπει να διατίθενται δωρεάν στους πολίτες. Στην ΕΚΧΑ Α.Ε. φαίνεται να επικρατούν εισπρακτικές σκέψεις και πρακτικές, με χρέωση του κόστους αναπαραγωγής των δεδομένων.


Διαβάστε Περισσότερα »

Αλλαγές στο παρά πέντε για πολύτεκνους, ανάπηρους, επαγγελματίες ανακοίνωσε ο Χατζηδάκης

Αλλάζει η κλίμακα για δανειολήπτες με παιδιά και αναπηρίες - Ελάχιστη δόση 20% αντί 30% για ελεύθερους επαγγελματίες - Αποσύρονται οι διατάξεις για τα ληξιπρόθεσμα αν και … ισχύουν
Νομοτεχνικές αλλαγές που βελτιώνουν τις ρυθμίσεις του νομοσχεδίου για τους πλειστηριασμούς κυρίως για τους τρίτεκνους και τους πολύτεκνους κατέθεσε ο υπουργός Ανάπτυξης Κωστής Χατζηδάκης. Στην ουσία ο υπουργός υιοθέτησε πολλές από τις προτάσεις που του κατέθεσε η Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΠΑΣΟΚ. Με τις αλλαγές της τελευταίας στιγμής:

-          Για τους ελεύθερους επαγγελματίες: Θα πληρώνουν ελάχιστη δόση για το δάνειό τους στην τράπεζα όσο το 20% της τελευταίας ενήμερης δόσης που πλήρωναν, αντί 30% που προέβλεπε αρχικά το νομοσχέδιο. Δηλαδή, αν κάποιος πλήρωνε δόση 1500 ευρώ το μήνα, θα πληρώνει πλέον 300 ευρώ το μήνα και όχι 500 που θα έπρεπε να καταβάλει αν πλήρωνε με βάση το 20%.

-          Για πολύτεκνους, τρίτεκνους και αναπήρους: Για ετήσιο εισόδημα έως 20.000 ευρώ θα πληρώνουν ελάχιστη δόση 10% των μηνιαίων αποδοχών τους, αντί του 20% που θα πλήρωναν με την αρχική πρόβλεψη. Ειδικά για αυτούς το πρώτο κλιμάκιο (δόση 10%) ισχύει έως 20.000 ευρώ και όχι έως τις 15.000 που ισχύει για τους υπολοίπους.

-          Αποσαφηνίζεται ότι εισοδηματικό κριτήριο αποτελεί το δηλωθέν και όχι το τεκμαρτό εισόδημα του δανειολήπτη.

Πληροφορίες αναφέρουν πάντως ότι και ο Γιάννης Στουρνάρας θα αποσύρει από το νομοσχέδιο για τους πλειστηριασμούς την παράγραφο 6 του άρθρου 7 που αφορά τα πρόστιμα για ληξιπρόθεσμα χρέη, αίτημα που θέτουν οι περισσότεροι βουλευτές της συμπολίτευσης...
Διαβάστε Περισσότερα »

ΟΓΑ: Από Δευτέρα συντάξεις και οικογενειακά επιδόματα



Την ερχόμενη Δευτέρα θα καταβληθεί από τον Οργανισμό Γεωργικών Ασφαλίσεων (ΟΓΑ) με πίστωση στους τραπεζικούς λογαριασμούς των δικαιούχων, η σύνταξη Ιανουαρίου σε 715.042 συνταξιούχους του Οργανισμού.

Την ίδια μέρα θα καταβληθούν από τον ΟΓΑ σε 655.833 δικαιούχους τα νέα οικογενειακά επιδόματα -το ενιαίο επίδομα στήριξης τέκνων και το επίδομα τρίτεκνων και πολύτεκνων οικογενειών.

«Σημαντική προσπάθεια ανακούφισης χιλιάδων οικογενειών, εν μέσω της δύσκολης αυτής οικονομικής συγκυρίας» χαρακτηρίζει με δήλωσή του την καταβολή των επιδομάτων ο διοικητής του ΟΓΑ Ξενοφών Βεργίνης, ενώ σύμφωνα με ανακοίνωση του Οργανισμού, στο σύνολο των δικαιούχων των οικογενειακών επιδομάτων περιλαμβάνονται και οι δικαιούχοι που έχουν ήδη λάβει τις τρεις δόσεις και θα τους καταβληθεί και η τέταρτη δόση και εκείνοι στους οποίους δεν είχε καταβληθεί καμία δόση και οι οποίοι θα λάβουν συνολικά και τις τέσσερις δόσεις.

Ακόμη 120.931 δικαιούχοι που έκαναν έγκαιρα τις απαραίτητες διορθώσεις ηλεκτρονικά και έχουν καταχωρηθεί στο μηχανογραφικό σύστημα, στα οποία θα καταβληθούν τα ποσά που τους αναλογούν.

Παράλληλα, σύμφωνα με τον ΟΓΑ, συνεχίζεται με εντατικούς ρυθμούς η καταχώρηση και των υπόλοιπων διορθώσεων, ώστε να ενταχθούν οι δικαιούχοι οικογενειακών επιδομάτων στις πληρωμές που δρομολογούνται το επόμενο διάστημα.

Επίσης τη Δευτέρα θα γίνει η πληρωμή των παλαιών οικογενειακών επιδομάτων και η οποία αφορά σε 1.077 δικαιούχους (επίδομα τρίτου παιδιού, πολυτεκνικό επίδομα, επίδομα σε τρίτεκνες οικογένειες εφάπαξ παροχή 2.000 ευρώ και ισόβιες συντάξεις).

Η πληρωμή αυτή αφορά σε άτομα των οποίων οι αιτήσεις είχαν υποβληθεί πριν την κατάργηση των επιδομάτων και δεν είχε ολοκληρωθεί ο έλεγχος.

Το ποσό θα καταβληθεί εφ' άπαξ και αντιστοιχεί στο ποσό που δικαιώθηκαν με βάση την ημερομηνία υποβολής της αίτησης και μέχρι την κατάργηση του επιδόματος (1-11-2012 ή 1-1-2013, ανάλογα με το επίδομα).

Η συνολική δαπάνη για την καταβολή των συντάξεων μηνός Ιανουαρίου 2014 ανέρχεται στο ποσό των 321.383.446,23 ευρώ και για τις πληρωμές επιδομάτων στο ποσό των 1.253.889 ευρώ.

Τη Δευτέρα εξάλλου θα καταβληθούν οι συντάξεις του Δημοσίου και των φορέων που εποπτεύονται από το υπουργείο Εργασίας (ΙΚΑ- ΟΓΑ -ΤΑΥΤΕΚΩ - ΕΤΑΠ.ΜΜΕ και ΕΤΑΑ (ανεξαρτήτως απασχολούμενων).

Η καταβολή των συντάξεων Ιανουαρίου γίνεται νωρίτερα για πρώτη φορά φέτος με απόφαση του υπουργού Εργασίας Γιάννη Βρούτση με στόχο την καλύτερη διευκόλυνση των συνταξιούχων στις συναλλαγές τους, καθώς τις ημέρες αυτές η κίνηση στα τραπεζικά ιδρύματα είναι πολύ μεγάλη.

Από την 1η Ιανουαρίου διακόπτεται η χορήγηση του ΕΚΑΣ στους συνταξιούχους που είναι κάτω των 65 ετών. Στο εξής το ΕΚΑΣ θα χορηγείται από το 65ο έτος με εισοδηματικά κριτήρια.
Διαβάστε Περισσότερα »

Λιακάδα αλλά και τσουχτερό κρύο

Τελευταίο Σαββατοκύριακο πριν τα Χριστούγεννα και ο καιρός θα κάνει το χατήρι σε όσους θέλουν να κάνουν τα τελευταία ψώνια με λιακάδα, αλλά, και τσουχτερό κρύο στις περισσότερες περιοχές της χώρας.

Μάλιστα, αναμένεται παγετός τις νυχτερινές και πρωινές ώρες στα βόρεια και κεντρικά ηπειρωτικά.

Αναλυτικά, η πρόβλεψη καιρού της ΕΜΥ για το Σάββατο έχει ως εξής:

Μακεδονία, Θράκη

Καιρός: γενικά αίθριος. Τοπικά περιορισμένη ορατότητα τις πρωινές ώρες.

Άνεμοι: βόρειοι 3 με 4 μποφόρ.

Θερμοκρασία: από -3 (μείον 3) έως 13 βαθμούς κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία 4 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.

Νησιά Ιονίου, Ήπειρος, δυτική Στερεά, δυτική Πελοπόννησος

Καιρός: γενικά αίθριος. Τοπικά περιορισμένη ορατότητα τις πρωινές ώρες.

Άνεμοι: βόρειοι βορειοανατολικοί 3 με 5 μποφόρ.

Θερμοκρασία: από -1 (μείον 1) έως 17 βαθμούς κελσίου. Στην Ήπειρο 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Θεσσαλία, ανατολική Στερεά, Εύβοια, ανατολική Πελοπόννησος

Καιρός: γενικά αίθριος. Τοπικά περιορισμένη ορατότητα τις πρωινές ώρες.

Άνεμοι: βόρειοι βορειοανατολικοί 3 με 5 μποφόρ.

Θερμοκρασία: από -1 (μείον 1) έως 17 βαθμούς κελσίου. Στα βόρεια 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Κυκλάδες, Κρήτη

Καιρός: λίγες νεφώσεις πρόσκαιρα αυξημένες στην Κρήτη.

Άνεμοι: από βόρειες διευθύνεις 3 με 5 μποφόρ.

Θερμοκρασία: από 9 έως 16 βαθμούς κελσίου.

Νησιά ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα

Καιρός: γενικά αίθριος.

Άνεμοι: βόρειοι βορειοδυτικοί 3 με 5 και τις απογευματινές ώρες τοπικά στα νότια 6 μποφόρ.

Θερμοκρασία: από 9 έως 16 βαθμούς κελσίου. Στα βόρεια 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Αττική

Καιρός: γενικά αίθριος.

Άνεμοι: βόρειοι βορειοανατολικοί 3 με 4 μποφόρ.

Θερμοκρασία: από 4 έως 15 βαθμούς κελσίου. Στα βόρεια 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Θεσσαλονίκη

Καιρός: γενικά αίθριος. Τοπικά περιορισμένη ορατότητα τις πρωινές ώρες.

Άνεμοι: αρχικά ασθενείς και βαθμιαία βόρειοι βορειοδυτικοί 3 με 4 μποφόρ.

Θερμοκρασία: από -2 (μειον 2) έως 12 βαθμούς κελσίου.




Διαβάστε Περισσότερα »

Χριστουγεννιάτικο Ρεβεγιόν στη Λίμνη Μουσών

Διαβάστε Περισσότερα »

Τραγωδία στο κέντρο της Αθήνας – Ανδρας αυτοπυρπολήθηκε στη μέση του δρόμου

 Ενα ακόμη τραγικό περιστατικό συνέβη στο κέντρο της πρωτεύουσας τα ξημερώματα του Σαββάτου, καθώς ένας άνδρας έβαλε φωτιά και αυτοπυρπολήθηκε στην οδό Αχαρνών.

Ειδικότερα, περίπου στις 6.45 το πρωί του Σαββάτου αστυνομικοί σε περιπολικό είδαν έναν άνδρα να καίγεται στη συμβολή των οδών Αγίου Μελετίου και Αχαρνών.

Αμέσως προσπάθησαν να σβήσουν τη φωτιά, κάλεσαν την πυροσβεστική, ωστόσο, τα τραύματα που έφερε ο άνδρας ήταν πολύ σοβαρά με αποτέλεσμα να χάσει τη ζωή του.

Από τα στοχεία που έχουν βρεθεί μέχρι στιγμής εκτιμάται ότι ο αυτόχειρας είναι πιθανότατα αλλοδαπός μετανάστης.

Ενας αυτόπτης μάρτυρας της τραγικής πράξης δήλωσε στους αστυνομικούς ότι ο άνδρας περιλούστηκε με εύφλεκτο υγρό και έβαλε φωτιά με αποτέλεσμα να υποστεί σοβαρότατα εγκαύματα. Ο αυτόπτης μάρτυρας ειδοποίησε ασθενοφόρο και την αστυνομία και ο αυτοπυρποληθείς διακομίστηκε στον Ερυθρό Σταυρό όπου διαπιστώθηκε ο θάνατός του.

Δίπλα στο σημείο του αυτοπυρπολισμού βρέθηκε ένα μικρό πορτοφόλι στο οποίο υπήρχαν έγγραφα που ανήκουν σε Ιρανό και εξετάζεται αν είναι τα στοιχεία του ανθρώπου που αυτοπυρπολήθηκε.

Προανάκριση για το συμβάν διενεργεί το αστυνομικό τμήμα της περιοχής.


Διαβάστε Περισσότερα »

Χριστουγεννιάτικη γιορτή του 2ου Δημ. Σχολείου Σχηματαρίου σε μια αίθουσα στολίδι




Στην καινούργια τελευταίας τεχνολογίας αίθουσα πολλαπλών χρήσεων έγινε η Χριστουγεννιάτικη γιορτή του 2ου Δημοτικού Σχολείου Σχηματαρίου παρουσία και του - εκ των βασικών συντελεστών για να επιτευχθεί το έργο – π. Υφυπουργού και επίτιμου Προέδρου του ΣΕΓΑΣ κ. Γιώργου Κατσιμπάρδη.

Ο Διευθυντής του Δημοτικού Σχολείου κ. Γιώργος Τσαπραΐλης ευχαρίστησε ιδιαίτερα τον κ. Κατσιμπάρδη και την πρόεδρο του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων κα Αρετή Μπακοδήμου για τη συμβολή τους στην κατασκευή της αίθουσας η οποία έχει ενσωματώσει την τελευταία τεχνολογία με μεγάλες δυνατότητες.

Η κα Μπακοδήμου ευχαρίστησε και αυτή τον κ. Κατσιμπάρδη για την συμβολή του, αναφέροντας ότι είναι σε επαφή με τον Δντή εξοπλισμού σχολείων κ. Φιλιππάκο για την χορήγηση εξοπλισμού, ώστε η αίθουσα να είναι πλήρης. Επίσης, βασικό είναι ότι ο κ. Κατσιμπάρδης κάνει ενέργειες για την προμήθεια εξοπλισμού με όργανα γυμναστικής, του επίσης ανακαινισθέντος υπογείου, ώστε να αποτελέσει ένα πλήρως εξοπλισμένο γυμναστήριο που θα χρησιμοποιείται από τους μαθητές.

Στον σύντομο χαιρετισμό του ο κ. Κατσιμπάρδης, τόνισε ότι χωρίς τη συμπαράσταση του κόσμου δεν μπορούσε να γίνει τίποτα, αναφερομένος και στην ανακαίνιση του χώρου που έγινε πριν τους Βαλκανικούς αγώνες που έγιναν στο Σχηματάρι. Έργα, που μαζί με την αίθουσα Πολλαπλών Χρήσεων, έγιναν με το καθοριστικό ενδιαφέρον και φροντίδα της κας Μπακοδήμου την οποία ευχαρίστησε.


Η συνέχεια με τους μικρούς μαθητές να ξετυλίγουν το ταλέντο τους στο θέατρο και στο τραγούδι καταχειροκροτούμενοι από τους περήφανους γονείς τους που είχαν κατακλύσει την καινούργια
αίθουσα καθισμένοι σε... παιδικά καθίσματα.

Σύμφωνα με πληροφορίες η συντήρηση της αίθουσας θα κοστίζει στο Δήμο γύρω στις 15 χιλ. ευρώ... Να δούμε πότε θα δούνε, αν όχι τέτοια αίθουσα, αλλά ένα σωστό σχολείο τα παιδιά του Δηλεσίου που χρόνια τώρα συνωστίζονται στις πρόχειρες αίθουσες, αναμένοντας τους ταγούς της πολιτείας να κρατήσουν το λόγο τους και να ξεκινήσει το από χρόνια στα σχέδια περιβόητο σχολείο στο Δήλεσι. Λεφτά για αλλού υπάρχουν..anparatiritis.gr
 

Διαβάστε Περισσότερα »

Ημερίδα κατά αναβολικών στη Θήβα



Χαιρετισμό απηύθυνε ο Δήμαρχος Θηβαίων κ. Σπύρος Νικολάου στην ημερίδα με θέμα: “Η Ολυμπιακή Ιδέα και ο θανάσιμος εχθρός της τα αναβολικά” που πραγματοποιήθηκε στο αμφιθέατρο του 2ου Γυμνασίου και Λυκείου Θήβας σε συνδιοργάνωση της μη κερδοσκοπικής εταιρείας “Αθλητισμός χωρίς Αναβολικά” και της Περιφερειακής Ενότητας Βοιωτίας, την Παρασκευή 20 Δεκεμβρίου.

Ο κ. Δήμαρχος στον χαιρετισμό του μίλησε για τα αναβολικά,  τη σύγχρονη μάστιγα που σκορπάει τον θάνατο, τονίζοντας παράλληλα την αξία του καθαρού αθλητισμού για τη χώρα που γέννησε την ολυμπιακή ιδέα. Όπως είπε χαρακτηριστικά:

“ Eιδικά στους δύσκολους καιρούς που ζούμε, η αναζήτηση προτύπων, αποτελεί φωτεινό οδηγό για το δρόμο που θα πρέπει να ακολουθήσει ο καθένας από εμάς και ειδικά οι νέοι, για να ανταπεξέλθουμε στις αντιξοότητες της εποχής, γιατί ο αθλητισμός είναι ένας από τους κοινωνικούς θεσμούς που  αντικατοπτρίζει τη  κοινωνία και τον πολιτισμό της”.

Κλείνοντας τον χαιρετισμό του συνεχάρη τους διοργανωτές, την Εταιρεία “Αθλητισμός Χωρίς Αναβολικά” και τον Πρόεδρό της και πρώην Υφυπουργό Εσωτερικών κ. Γιώργο Κατσιμπάρδη,  την Περιφερειακή Ενότητα Βοιωτίας  και τον Αντιπεριφερειάρχη κ. Γιώργο Μουλκιώτη, τους διευθυντές, καθηγητές και  μαθητές του 2ου Λυκείου και 2ου Γυμνασίου Θήβας , τόσο για την πρωτοβουλία αυτή, όσο και για τη συμμετοχή τους στη διάδοση του ολυμπιακού ιδεώδους, των αξιών του καθαρού αθλητισμού και στον αγώνα ενάντια στο ντόπινγκ.

 Καλωσόρισε επίσης στην πόλη της Θήβας τους εκλεκτούς επιστήμονες- εισηγητές της ημερίδας, από τους πλέον ειδικούς που διαθέτει η χώρα  στα θέματα αυτά, τον  καθηγητή Εγκληματολογίας στο Πανεπιστήμιο Αθηνών κ. Γιάννη Πανούση, την  καθηγήτρια της Ιατρικής Σχολής Πανεπιστημίου Αθηνών και πρόεδρο του Εθνικού Συμβουλίου Καταπολέμησης Αναβολικών (Ε.Σ.Κ.ΑΝ) κα Χαρά Σπηλιοπούλου και τον καθηγητή Τ.Ε.Φ.Α.Α και αντιπρόεδρο του Σ.Ε.Γ.Α.Σ κ. Παναγιώτη Δημάκο.
Διαβάστε Περισσότερα »

VIDEO ΣΟΚ: Τεράστιο φίδι επιτίθεται σε λιοντάρι!

Διαβάστε Περισσότερα »

Υποχρεωτικά αποδείξεις και το 2014 για το 10% του εισοδήματος





Πρόστιμο 22%  επί του ποσού που δεν καλύφθηκε σε όποιον δεν καταθέτει τον απαιτούμενο αριθμό αποδείξεων
Όπισθεν ολοταχώς κάνει το υπουργείο Οικονομικών, το οποίο με τροπολογία της τελευταίας στιγμής στο φορολογικό νομοσχέδιο που ψηφίζεται το Σάββατο, επιβάλλει για ένα ακόμη χρόνο την υποχρέωση στους φορολογούμενους πολίτες να συλλέγουν αποδείξεις για να τις καταθέσουν στην εφορία.

Με τον νόμο 4172 που ψηφίστηκε φέτος, από 1.1.2014 καταργείτο η υποχρέωση συλλογής αποδείξεων. Με το νέο φορολογικό καθεστώς που θεσπίστηκε, οι φορολογούμενοι θα δικαιούνταν έκπτωση φόρου, ασχέτως αν μάζευαν αποδείξεις ή όχι. Αν όμως μάζευαν αποδείξεις, θα υπήρχαν και επιπλέον κίνητρα για να τις συλλέγουν και να τις καταθέτουν, αλλά προαιρετικά μόνο για επιπλέον φορολογικό όφελος.

Το νέο σύστημα, όμως, δεν κατέστη εφικτό να ετοιμαστεί ώστε να είναι έτοιμο από 1.1.2014. Σύμφωνα με πληροφορίες, στο υπουργείο Οικονομικών διαπίστωσαν πανικόβλητοι ότι το νέο σύστημα αποδείξεων δεν ήταν έτοιμο να εφαρμοστεί. Για να μην αφεθεί ανέλεγκτη τελείως η αγορά, η κυβέρνηση αποφάσισε να φέρει τροπολογία που προβλέπει:

- Για το έτος 2014 και μόνον, ο φορολογούμενος απαιτείται να προσκομίσει το 10% του εισοδήματός του, σε αποδείξεις δαπανών.  Φέτος οι φορολογούμενοι είχαν υποχρέωση να μαζεύουν έως και το 25%.

- Αν μαζέψουν λιγότερες από 10%, θα τιμωρούνται με φόρο 22% για το εισόδημα που δεν καλύφθηκε. Για παράδειγμα, αν για εισόδημα 20.000 ευρώ ετησίως ένας  φορολογούμενος προσκομίσει αποδείξεις 1.000 ευρώ και όχι 2.000 ευρώ, τότε ο φόρος  προσαυξάνεται κατά 2.200 ευρώ (10.000 Χ 22%)!

- Το ανώτατο ποσό αποδείξεων που απαιτείται φτάνει στα 10.500 ευρώ.

- Οι κατηγορίες δαπανών που αναγνωρίζονται προς έκπτωση θα οριστούν με ειδική απόφαση που θα εκδώσει ο υπουργός Οικονομικών.
Διαβάστε Περισσότερα »

Eρώτηση Σταθά για την παράνομη εμπορία μετάλλων scrap

Ερώτηση
Προς τους κ.κ. Υπουργούς
-Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας
-Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη
-Δικαιοσύνης και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων

Θέμα: Σχετικά με την παράνομη εμπορία μετάλλων scrap.

Μετά από καταγγελία που έκανε το Επιμελητήριο Βοιωτίας προς τους Υπουργούς Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας και Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη σχετικά με το φαινόμενο της οργανωμένης κλοπής μετάλλων scrap, το οποίο τείνει να λάβει εκρηκτικές διαστάσεις και δημιουργεί σοβαρά προβλήματα στην οργάνωση και λειτουργία της οικονομίας, τόσο στον πρωτογενή τομέα (αγροτική παραγωγή), όσο και στους υπόλοιπους τομείς. Οι επιχειρήσεις, που πέφτουν θύματα τέτοιων κλοπών και καταστροφών αποστερούνται σοβαρών πόρων για την ανάπτυξη τους, αναστατώνεται ο παραγωγικός κύκλος τους, ενώ δεν λείπουν και εκείνες οι περιπτώσεις, που σημειώνεται ακόμη και παύση της παραγωγικής διαδικασίας.
Ο κύριος όγκος των κλεμμένων αυτών υλικών διακινείται, τόσο στην εγχώρια, όσο και στην εξωτερική αγορά, από επιχειρήσεις του συγκεκριμένου κλάδου. Σημειώνουμε χαρακτηριστικά, την σημαντική εξαγωγική δραστηριότητα, που παρατηρείται στα μεταχειρισμένα ανταλλακτικά αυτοκίνητων, από μια χώρα που δεν έχει την ανάλογη παραγωγική δυνατότητα.
Επίσης πρέπει να επισημανθεί το μεγάλο πρόβλημα της κλοπής μετασχηματιστών κάθε χρόνο  στο κάμπο της Κωπαΐδας,  με αποτέλεσμα να κινδυνεύουν να  μείνουν απότιστα χιλιάδες στρέμματα γης.
Πολλές περιπτώσεις από τις παραπάνω έχουν φτάσει στη Δικαιοσύνη, ωστόσο οι ένοχοι δεν έχουν βρεθεί ακόμη.

Με βάση τα ανωτέρω,

Ερωτώνται οι κ.κ. Υπουργοί:

-Σε μέτρα προτίθενται να υιοθετήσουν για την εξυγίανση του εμπορίου παλαιών μετάλλων και μετάλλων scrap;
-Σε ποιες άμεσες ενέργειες προτίθενται να προβούν για την αναβάθμιση και οργάνωση του αστυνομικού, οικονομικού και τελωνειακού ελέγχου, συμβάλλοντας έτσι αποτελεσματικά στην πάταξη του φαινομένου των αθρόων κλοπών αλλά και στην προστασία των νόμιμων επιχειρήσεων  ανακύκλωσης και εμπορίας μετάλλων scrap;
-Ποια είναι τα πορίσματα από τις δικογραφίες που έχουν συνταχθεί έπειτα από έρευνες της Δικαιοσύνης σχετικά με τις κλοπές τόσο μετάλλων scrap, όσο και των μετασχηματιστών;

Οι ερωτώντες βουλευτές
Σταθάς Γιάννης
Μπάρκας Κώστας
Πετράκος Θανάσης
Στρατούλης Δημήτρης
Διαβάστε Περισσότερα »

ΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ