Πέμπτη 13 Φεβρουαρίου 2014

Διάψευση Χαλβατζή για συμμετοχή στη κίνηση των "58"


Σχετικά με το δημοσίευμα το οποίο εμπλέκει το όνομά μου και αναφέρεται σε επιστολή στήριξης της κίνησης των “58” για την ανασυγκρότηση της κεντροαριστεράς, θέλω να δηλώσω δημόσια τα πιο κάτω :
Έχοντας μια αρκετά μεγάλη πορεία στα πολιτικά και συνδικαλιστικά δρώμενα, υποστηρίζοντας δικαιώματα και διεκδικήσεις εργαζομένων, ως μέλος της ΠΑΣΚΕ και όντας Πρόεδρος της Ομοσπονδίας Σωματείων Πολιτικής Αεροπορίας το 2010, διαφώνησα και διαχώρισα την θέση μου, μαζί με πολλούς άλλους πρώην συντρόφους, από τις κομματικές θέσεις και τις πολιτικές που στρέφονται κατά των εργαζομένων, των συνταξιούχων και του Λαού γενικότερα και πλήττουν ευθέως την Εθνική μας Ανεξαρτησία.
Έκτοτε χωρίς να απαρνηθώ τις αρχές μου και τις ιδέες μου, για τις οποίες συνεχίζω να αγωνίζομαι, απέχω από οποιαδήποτε ενέργεια, κίνηση ή εκδήλωση, που έχει σχέση με κομματικές διαδικασίες.
Εξάλλου είναι κοινή πεποίθηση, ότι δεν ηττήθηκαν οι ιδέες και οι αρχές για τις οποίες εκατομμύρια Έλληνες αγωνίστηκαν και ευτυχώς συνεχίζουν να αγωνίζονται και σήμερα, αλλά οι άνθρωποι που εμπιστευτήκαμε για να τις υλοποιήσουν. Νοερά όλοι εμείς συνεχίζουμε να είμαστε «συναγωνιστές»,  συναντιόμαστε στους αγώνες, αλλά χωρίς σημαίες και αρχηγούς.
Για όλους αυτούς τους λόγους και βάζοντας από την πλευρά μου τα πράγματα στη θέση τους, δηλώνω ότι δεν ενδιαφέρομαι να ξαναποκτήσω κομματική ταυτότητα και δεν στηρίζω σε καμία περίπτωση ανθρώπους που συμμετείχαν στην «προδοσία» της μαζικότερης και αγωνιστικότερης πολιτικής ιδεολογικής έκφρασης, τα τελευταία σαράντα χρόνια στην Ελλάδα.
Επιτέλους κάποιοι, έστω και την τελευταία ώρα, πρέπει να καταλάβουν ότι το «χρονοντούλαπο της Ιστορίας» . . . άνοιξε και τους περιμένει ! ! !
Ας μας κάνουν τη χάρη απλά να εξαφανιστούν από το προσκήνιο και να πάψουν να μας προκαλούν, προσπαθώντας να συνεχίσουν το καταστροφικό τους έργο.


Σταμάτης Η. Χαλβατζής
Δημοτικός Σύμβουλος Θήβας
Διαβάστε Περισσότερα »

Η “δυναμική συνεργασία” ευχαριστεί τον κόσμο της Λιβαδειάς

Η “δυναμική συνεργασία” ευχαριστεί τους συνδημότες που παραβρέθηκαν στο συνεδριακό κέντρο “Χρήστος Παλαιολόγος” για να παρακολουθήσουν την εκδήλωση παρουσίασης της διακήρυξης του συνδυασμού μας την Δευτέρα 10 Φεβρουαρίου.

Με την δυναμική παρουσία τους, την προσοχή τους και τις παρεμβάσεις τους εξασφάλισαν στην συγκέντρωσή μας την ποιότητα της συμμετοχής και την αισιοδοξία της νίκης. Η έναρξη του διαλόγου για τα τοπικά θέματα διαμόρφωσε το κλίμα που επιδιώκουμε ως γενικό τρόπο διοίκησης και λειτουργίας του Δήμου.

Η ανταπόκριση των συνδημοτών, μας  δημιουργεί αυξημένη ευθύνη κι ακόμα μεγαλύτερη θέληση να αλλάξουμε την πορεία της περιοχής μας όταν αναλάβουμε τη δημοτική διοίκηση.

Για την “δυναμική συνεργασία”

Πούλου Γιώτα

 



Ενσωματωμένη εικόνα 11  www.youtube.com/dynamikisynerg


Διαβάστε Περισσότερα »

Έκλεψαν εταρεία με φάρμακα στα Οινόφυτα

Στο πλαίσιο μεθοδικής αστυνομικής έρευνας, προέκυψε ότι οι τρεις δράστες βραδινές ώρες της 11-12/02/2014, είχαν προβεί στην κοπή και αφαίρεση καλωδίων ηλεκτροδότησης, μήκους (500) μέτρων και αξίας (2.500) ευρώ, καθώς και δεκαπέντε (15) συσκευασιών με δείγματα αρωμάτων, από τις εγκαταστάσεις της εταιρείας.

Τα ανωτέρω κλοπιμαία αποδόθηκαν σε νόμιμο εκπρόσωπο της εταιρείας, ενώ κατά τη διάρκεια των ερευνών κατασχέθηκαν:

    δύο Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητα, ιδιοκτησίας του 32χρονου και του 38χρονου,
    δύο κόφτες καλωδίων και μία συσκευασία με tare – ups ,
    δύο φορητοί ασύρματοι πομποδέκτες και
    τέσσερα κινητά τηλέφωνα.

Την έρευνα και το προανακριτικό έργο διενήργησε το Αστυνομικό Τμήμα Σχηματαρίου, ενώ οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Θηβών.
Συνελήφθησαν τρεις (3) υπήκοοι Αλβανίας, για κλοπή καλωδίων ηλεκτροδότησης και συσκευασιών με δείγματα αρωμάτων, από εταιρεία φαρμάκων και καλλυντικών στην περιοχή των Οινοφύτων Βοιωτίας

Το ανωτέρω κλοπιμαία αποδόθηκαν σε νόμιμο εκπρόσωπο της εταιρείας, ενώ επιπλέον κατασχέθηκαν (2) Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητα των δραστών, (2) κόφτες καλωδίων, (4) κινητά τηλέφωνα κ.α.

Συνελήφθησαν, χθες (12-02-2014) το μεσημέρι, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Σχηματαρίου, τρεις (3) υπήκοοι Αλβανίας, ηλικίας 38, 32 και 27 ετών αντίστοιχα, σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκε δικογραφία για κλοπή από εταιρεία φαρμάκων και καλλυντικών, που βρίσκεται σε αδράνεια, στην περιοχή των Οινοφύτων Βοιωτίας.

Ειδικότερα αστυνομικοί της Γ’ Ο.Π.Κ.Ε. Βοιωτίας, στο πλαίσιο διενεργούμενων περιπολιών και ελέγχων για την πρόληψη και καταστολή της εγκληματικότητας, εντόπισαν και προσήγαγαν τους ανωτέρω αλλοδαπούς στο Αστυνομικό Τμήμα Σχηματαρίου.

Στο πλαίσιο μεθοδικής αστυνομικής έρευνας, προέκυψε ότι οι τρεις δράστες βραδινές ώρες της 11-12/02/2014, είχαν προβεί στην κοπή και αφαίρεση καλωδίων ηλεκτροδότησης, μήκους (500) μέτρων και αξίας (2.500) ευρώ, καθώς και δεκαπέντε (15) συσκευασιών με δείγματα αρωμάτων, από τις εγκαταστάσεις της εταιρείας.

Τα ανωτέρω κλοπιμαία αποδόθηκαν σε νόμιμο εκπρόσωπο της εταιρείας, ενώ κατά τη διάρκεια των ερευνών κατασχέθηκαν:

    δύο Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητα, ιδιοκτησίας του 32χρονου και του 38χρονου,
    δύο κόφτες καλωδίων και μία συσκευασία με tare – ups ,
    δύο φορητοί ασύρματοι πομποδέκτες και
    τέσσερα κινητά τηλέφωνα.

Την έρευνα και το προανακριτικό έργο διενήργησε το Αστυνομικό Τμήμα Σχηματαρίου, ενώ οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Θηβών. 


Διαβάστε Περισσότερα »

Κυκλοφορούσε στη Θήβα με ξιφολόγχη, στιλέτο, και ένα μεταλλικό δρεπάνι

Συνελήφθη 68χρονος ημεδαπός για παράνομη οπλοκατοχή στη Θήβα

Κατασχέθηκαν μία ξιφολόγχη, ένα στιλέτο και ένα μεταλλικό δρεπάνι

Συνελήφθη, χθες (12-02-2014) το απόγευμα στη Θήβα, από αστυνομικούς της ομάδας Δίκυκλης Αστυνόμευσης (ΔΙ.ΑΣ.) της Αστυνομικής Διεύθυνσης Βοιωτίας, ένας 68χρονος ημεδαπός, κατηγορούμενος για παράνομη οπλοκατοχή.

Ειδικότερα, μετά από έρευνα που πραγματοποιήθηκε από τους αστυνομικούς στο Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο του 68χρονου, βρέθηκαν στο εσωτερικό του οχήματος, επιμελώς κρυμμένα κάτω από το κάθισμα του οδηγού και κατασχέθηκαν:

    μία ξιφολόγχη, με μήκος λάμας (15) εκατοστών,
    ένας στιλέτο, με μήκος λάμας (10) εκατοστών,
    ένα μεταλλικό δρεπάνι, με μήκος λάμας (21) εκατοστών.

Ενεργείται προανάκριση από το Τμήμα Ασφαλείας Θηβών, ενώ ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Θηβών.

Διαβάστε Περισσότερα »

Δ.Λεβαδέων:Οικονομική ενίσχυση οικονομικά αδύναμων πολιτών

Οικονομική ενίσχυση οικονομικά αδύναμων πολιτών από έσοδα κληροδοτημάτων του Υπουργείου Οικονομικών

Ο Δήμος Λεβαδέων ενημερώνει ότι με απόφαση του Υπουργού Οικονομικών θα διατεθεί χρηματική ενίσχυση προς οικονομικά αδύναμους πολίτες για το έτος 2014 από έσοδα δύο κληροδοτημάτων που διαχειρίζεται το Υπουργείο Οικονομικών.  Το ποσό ενίσχυσης θα είναι εξακόσια ευρώ (600 €) για κάθε δικαιούχο.
Οι ενδιαφερόμενοι παρακαλούνται όπως επικοινωνήσουν με τις Υπηρεσίες του Δήμου Λεβαδέων από Δευτέρα 17 έως Πέμπτη 20 Φεβρουαρίου 2014, ώρες εργασίας 7:00 – 15:00, στο τηλ.: 22613 50841, κα Μαρίνα Κριμπά για περισσότερες πληροφορίες και για τη συμπλήρωση της απαιτούμενης αίτησης που θα αποσταλεί  στο Υπουργείο Οικονομικών. 
Οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να προσκομίσουν τα παρακάτω απαραίτητα δικαιολογητικά:
1.    Αίτηση (θα τους δοθεί από τον Δήμο).
2.    Αντίγραφο αστυνομικής ταυτότητας επικυρωμένο.
3.    Έκθεση κοινωνικής έρευνα των αρμόδιων κατά τόπου Δήμων ή Περιφερειών ανάλογα με τον τόπο κατοικίας του κάθε ενδιαφερόμενου ή άλλου αναγνωρισμένου φορέα (θα δοθεί από τον Δήμο).
4.    Πιστοποιητικό οικογενειακής κατάστασης.
5.    Αντίγραφο δήλωσης φορολογίας εισοδήματος Ε1 και εκκαθαριστικού σημειώματος τελευταίου οικονομικού έτους.
6.    Αντίγραφο δήλωσης στοιχείων ακινήτων Ε9 τελευταίου οικονομικού έτους.
7.    Αντίγραφο μισθωτηρίου συμφωνητικού αν δεν διαμένει σε ιδιόκτητη οικία ή υπεύθυνη δήλωση για τον τόπο κατοικίας αν φιλοξενείται ή βεβαίωση φιλοξενίας.
8.    Αντίγραφο βιβλιαρίου ασθενείας (σελίδα φωτογραφίας και τελευταία θεώρηση).
9.    Κάρτα ανεργίας αν υπάρχει.
10.    Για τους διαζευγμένους απαιτείται διαζευκτήριο αν δε είναι σε διάσταση υπεύθυνη δήλωης του Ν. 1599/86 θεωρημένη για το γνήσιο της υπογραφής από Κ.Ε.Π.
11.    Για τα άτομα με αναπηρία και προβλήματα υγείας, πιστοποιητικό αναπηρίας από το αρμόδιο κέντρο πιστοποίησης αναπηρίας ΚΕΠΑ ή ιατρικές γνωματεύσεις από Δημόσιο Νοσοκομείο που να αναφέρουν το είδος της πάθησης ή παθήσεων.
12.    Αποδεικτικά και υπεύθυνη δήλωση του Ν. 1599/86 στην οποία θα αναγράφεται το σύνολο του οικογενειακού εισοδήματος καθώς και κάθε είδους επίδομα που τυχόν λαμβάνει ο αιτών ή η οικογένεια του κατά το χρόνο υποβολής της αίτησης (στεγαστικό, πολυτέκνων, αναπηρίας, απροστάτευτων παιδιών κλπ).
Το σύνολο των δικαιολογητικών θα ελεγχθούν από το Υπουργείο Οικονομικών και η επιλογή των δικαιούχων θα γίνει από τις αρμόδιες Υπηρεσίες του Υπουργείου.

Διαβάστε Περισσότερα »

Ο Στουρνάρας είπε «όχι» στους αγρότες -Ξαναστήνονται τα μπλόκα

Ο κ. Στουρνάρας απέκλεισε το ενδεχόμενο απόσυρσης του φορολογικού, ωστόσο εμφανίστηκε διατεθειμένος να συζητήσει ζητήματα που σχετίζονται με τον αγροτικό τομέα, αλλά και να εξεταστούν φορολογικά μοντέλα που ακολουθούνται στην Ευρώπη.

Άκαρπη απέβη η συνάντηση του υπουργού Οικονομικών, Γιάννη Στουρνάρα, με αντιπροσωπεία της «Πρωτοβουλίας για την Ανασυγκρότηση του Αγροτικού Συνδικαλιστικού Κινήματος», η οποία αναμένεται να προτείνει συνέχιση των κινητοποιήσεων.

Οι αγρότες ζήτησαν απόσυρση του φορολογικού!
Όπως δήλωσαν τα μέλη της «Πρωτοβουλίας» που συμμετείχαν στη συνάντηση, Θεόδωρος Παπακωνσταντίνου και Γιώργος Τζωρτζάκης, ζήτησαν από τον υπουργό να αποσυρθεί το φορολογικό των αγροτών και να συζητηθεί από μηδενική βάση όλο το μοντέλο της πρωτογενούς παραγωγής, προκειμένου να εξασφαλιστεί η βιωσιμότητά και ανάπτυξή του.

Ένα άλλο αίτημα που έθεσαν οι αγρότες ήταν και το θέμα ρευστότητας που αντιμετωπίζουν, προτείνοντας να δοθούν στους παραγωγούς δάνεια για επενδύσεις με χαμηλό επιτόκιο.


Διαβάστε Περισσότερα »

Στο πλευρό των αγροτών ο Δήμος Λεβαδέων

Κατά τη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου την Τετάρτη 5 Φεβρουαρίου 2014 αποφασίστηκε ομόφωνα η έκδοση ψηφίσματος συμπαράστασης του Δήμου Λεβαδέων προς τους αγρότες.
Το κείμενο του ψηφίσματος είναι το εξής:
«Ο Δήμος Λεβαδέων βρίσκεται στο πλευρό των αγροτών του νομού Βοιωτίας, οι οποίοι διεκδικούν μια δικαιότερη οικονομική μεταχείριση του κλάδου τους ώστε να αποφευχθεί ο οικονομικός τους αφανισμός και η επιπλέον συρρίκνωση του πρωτογενούς τομέα της οικονομίας.
Το υψηλό κόστος παραγωγής και η έλλειψη αγροτικών υποδομών έχουν ως αποτέλεσμα την επιδείνωση της οικονομικής κατάστασης των παραγωγών που μοιραία οδηγεί στην εγκατάλειψη της υπαίθρου.
Στεκόμαστε δίπλα στον αγώνα που έχουν ξεκινήσει οι αγρότες της περιοχής μας, στο μπλόκο του Ορχομενού, και ευχόμαστε ο αγώνας τους να δικαιωθεί για το καλό όλης της τοπικής κοινωνίας, καθώς πιστεύουμε ότι η ανάπτυξη και στήριξη του πρωτογενή τομέα είναι το μέσο για την αντιμετώπιση των δυσμενών οικονομικών συνθηκών που βιώνουμε εξαιτίας της κρίσης».
Διαβάστε Περισσότερα »

Θήβα:Έκλεβε ρεύμα απο τη Δ.Ε.Η. πάνω απο δυο χρόνια

Συνελήφθη, χθες (12-02-2014) το μεσημέρι στο Πυρί Θηβών Βοιωτίας, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Θηβών, ένας 25χρονος ημεδαπός, σε βάρος του οποίου σχηματίσθηκε δικογραφία για κλοπή ηλεκτρικού ρεύματος.

Ειδικότερα χθες το μεσημέρι, οι αστυνομικοί μετέβησαν, μαζί με κλιμάκιο τεχνικών υπαλλήλων της ΔΕΔΔΗΕ, στην οικία του 25χρονου, όπου διαπιστώθηκε παραβίαση σφραγίδας ρολογιού και επέμβαση στον μετρητή κατανάλωσης του ηλεκτρικού ρεύματος, με αποτέλεσμα τη μη καταγραφή των καταναλωθέντων κιλοβατώρων.

Σύμφωνα με εκπρόσωπο της ΔΕΔΔΗΕ Θηβών, η απώλεια σε κιλοβατώρες, κατά το χρονικό διάστημα από 26-10-2011 έως και 12-02-2014, ανέρχεται στις (12.852) και η συνεπακόλουθη οικονομική ζημιά που υπέστη η εταιρεία, ανέρχεται στο χρηματικό ποσό των (2.025,83) περίπου ευρώ.

Ενεργείται προανάκριση από το Τμήμα Ασφαλείας Θηβών, ενώ η δικογραφία που σχηματίσθηκε θα υποβληθεί στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Θηβών.

Διαβάστε Περισσότερα »

Λαική συνέλευση για την εγκληματικότητα στην Αλίαρτο-βίντεο

 Πραγματοποιήθηκε στις 12-4-2014 η προγραμματισμένη, από την Δημοτική Κοινότητα Αλιάρτου, Λαϊκή Συνέλευση με θέμα την αστυνόμευση της πόλης και γενικότερα του Δήμου.
Στην Συνέλευση παραβρέθηκαν, εκτός της Δημοτικής Αρχής, οι Βουλευτές κκ Σταθάς Ιωάννης, Καράμπελας Ιωάννης, ο Περιφερειακός Αστυνομικός Δ/ντής ταξίαρχος κος Σουγλέρης, ο Αστυνομικός Δ/ντής Ν.Βοιωτίας κος Λουλακούδης, πολλοί Δημότες, ενώ μήνυμα έστειλαν ο Αντιπεριφερειάρχης κος Μουλκιώτης και ο Βουλευτής κος Μπασιάκος.
Στην Συνέλευση τέθηκε το ζήτημα της έλλειψης αστυνόμευσης από τον Δήμαρχο, ο οποίος εστίασε στο κλονισμένο αίσθημα ασφάλειας των πολιτών, λόγω της παραβατικότητας και της ανεξέλεγκτης δράσης των ΡΟΜΑ επαναλήφτηκε το αίτημα για δημιουργία Αστυνομικού Τμήματος με χώρο ευθύνης όλο τον Καλικρατικό Δήμο.
Ο Περιφερειακός Αστυνομικός Δ/ντης κος Σουγλέρης τοποθετούμενος αναφέρθηκε στην δράση των Αστυνομικών υπηρεσιών και στις στοχευμένες επιχειρήσεις, οι οποίες έχουν συγκεκριμένα  θετικά αποτελέσματα, ενώ εξέφρασε το ενδιαφέρον του για επίλυση συγκεκριμένων ζητημάτων που έθεσαν οι πολίτες.
Ο Αστυνομικός Δ/ντής Ν.Βοιωτίας κος Λουλακούδης αναφέρθηκε στις επιχειρήσεις που διενεργήθηκαν στην περιοχή και τα αποτελέσματα που είχαν, ενώ απάντησε και σε ερωτήσεις πολιτών.
 Οι βουλευτές εξέφρασαν την στήριξή τους στο αίτημα για δημιουργία αστυνομικού τμήματος και ενόψει του νομοσχεδίου, για την αναδιάρθρωση της αστυνομίας  που κατατέθηκε από το αρμόδιο υπουργείο, ενώ ο κος Σταθάς ανέφερε πως προβλέπεται ο περιορισμός των αστυνομικών κατά 8.000 άτομα, γεγονός που θα επιδεινώσει τα προβλήματα.
Τέλος υπήρξαν τοποθετήσεις των πολιτών, οι οποίοι εξέφρασαν τις ανησυχίες τους και το φόβο για την αύξηση των κρουσμάτων που παρατηρούνται και ζήτησαν αύξηση της δύναμης που υπηρετεί στην Αλίαρτο.



Ο Δήμαρχος
Ντασιώτης Γεώργιος




Διαβάστε Περισσότερα »

Πέθανε κοριτσάκι 13 μηνών στη Λιβαδειά







Βρέφος 13 μηνών, που μεταφέρθηκε στο Νοσοκομείο Λιβαδειάς με ανακοπή, χθες το πρωί πέθανε παρά τις προσπάθειες των γιατρών να το κρατήσουν στη ζωή με τη διενέργεια 40λεπτης προωθημένης καρδιοπνευμονικής αναζωογόνησης.
Το άτυχο κοριτσάκι σύμφωνα με τους γονείς του υπέστη ηλεκτροπληξία από γυμνά καλώδια της τηλεόρασης με τα οποία ήρθε σε επαφή –ή κατά πληροφορίες τηςviotia που δεν έγινε δυνατόν να διασταυρωθούν με γεννήτρια ηλεκτρικού ρεύματος. Πάντως σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις των γιατρών το βρέφος δεν έφερε εμφανή πύλη εισόδου ή εξόδου του ρεύματος και άλλου τύπου κακώσεις στο δέρμα, στα μαλακά μόρια ή στα οστά. Ανακρίσεις για το δυσάρεστο περιστατικό διενεργεί το Αστυνομικό Τμήμα Ορχομενού ενώ κινήθηκε διαδικασία νεκροψίας νεκροτομής για την εξακρίβωση των ακριβών αιτιών θανάτου του άτυχου κοριτσιού.viotia.blogspot.gr
distomo218.blogspot.gr
Διαβάστε Περισσότερα »

ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΚΑΡΚΙΝΟΥ ΤΗΣ ΠΑΙΔΙΚΗΣ ΗΛΙΚΙΑΣ


Η  15η Φεβρουαρίου έχει οριστεί  Παγκόσμια Ημέρα ευαισθητοποίησης της κοινής γνώμης για τις ανάγκες των παιδιών που νοσούν από καρκίνο σε όλο τον κόσμο. Ο καρκίνος της παιδικής ηλικίας δεν έχει σύνορα. Σε αντίθεση με άλλες ασθένειες,  ο καρκίνος προσβάλλει το ίδιο όλες τις χώρες του πλανήτη, αναπτυγμένες και μη.
Οι φορείς :
•     "Διεθνής Εταιρεία Παιδιατρικής Ογκολογίας"  (SIOP), και
•     «Διεθνής Συνομοσπονδία Συλλόγων Γονιών Παιδιών με καρκίνο" (ICCCPO), και
•     ΦΛΟΓΑ «Πανελλήνιος Σύλλογος Γονιών Παιδιών με Νεοπλασματική Ασθένεια" (ιδρυτικό μέλος της ICCCPO) και
•     ΛΑΜΨΗ  Σύλλογος Γονέων Παιδιών με Νεοπλασματικές Ασθένειες Βορείου Ελλάδας
•    ΚΥΤΤΑΡΟ «Σύλλογος Ενηλίκων με εμπειρία Καρκίνου στην Παιδική ή Εφηβική Ηλικία» 
ενώνουν τις δυνάμεις τους, προκειμένου να ενημερώσουν την παγκόσμια κοινή γνώμη για τον καρκίνο στα παιδιά και τους εφήβους και να επηρεάσουν τις κυβερνήσεις όλων των χωρών της γης, ώστε να εξασφαλίσουν σε όλα τα παιδιά, πρόσβαση σε σωστή ιατρική φροντίδα στη διάρκεια της θεραπείας και μετά από αυτή. 
Κάθε χρόνο, πάνω από 250.000 παιδιά σε όλο τον κόσμο νοσούν από καρκίνο, ενώ υπολογίζεται ότι περίπου 90.000 από αυτά δεν επιβιώνουν. Μόνο το 20% των παιδιών που νοσούν από καρκίνο σε όλο τον κόσμο,  έχουν δυνατότητα πρόσβασης σε σωστή ιατρική φροντίδα.  Στη χώρα μας όπως και σε όλες τις προηγμένες χώρες,  το ποσοστό των παιδιών που γίνεται καλά ξεπερνάει το 75%.
Στον καρκίνο της παιδικής ηλικίας δεν υπάρχει πρόληψη. Ωστόσο η έγκαιρη διάγνωση οδηγεί σε ίαση τα περισσότερα παιδιά. Θα πρέπει λοιπόν να δοθεί ιδιαίτερη σημασία :
•    στην εκπαίδευση και τη συνεχή ενημέρωση των επαγγελματιών της υγείας,  ώστε να είναι σε θέση να διαγνώσουν έγκαιρα τη νόσο, και
•    στη σωστή ενημέρωση των γονιών ώστε να απευθύνονται έγκαιρα στα παιδιατρικά νοσοκομεία.
Οι γονείς για όσο διάστημα τα παιδιά τους υποβάλλονται σε θεραπεία, είναι υποχρεωμένοι να αφιερώσουν όλο το χρόνο τους στο παιδί τους,  ενώ οι ανάγκες της οικογένειας αυξάνονται σημαντικά και για το λόγο αυτό θα πρέπει να λαμβάνεται μέριμνα από μέρους της πολιτείας, ώστε να προστατεύεται η εργασία και το εισόδημά τους.
Όλα τα  παιδιά έχουν δικαίωμα στη σωστή ιατρική φροντίδα, ανεξάρτητα από την εθνική, κοινωνική ή οικονομική τους κατάσταση.

ΤΑ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΑ ΣΥΜΒΟΥΛΙΑ

 Διεθνής Εταιρεία Παιδιατρικής Ογκολογίας  (SIOP)
Η «Διεθνής Εταιρεία Παιδιατρικής Ογκολογίας», ιδρύθηκε το 1969 και είναι ο κορυφαίος φορέας για την αντιμετώπιση του καρκίνου παιδιών και εφήβων  σε όλο τον κόσμο.  Τα μέλη της,  επαγγελματίες της υγείας εξειδικευμένοι στον καρκίνο παιδιών και εφήβων, ξεπερνούν τους 1500.  Το όραμα της SIOP είναι «Κανένα παιδί να μην πεθαίνει από καρκίνο»  και προκειμένου να το πετύχει, επικεντρώνει τη δράση της στους παρακάτω τομείς.
1.    Διασφάλιση ότι τα παιδιά έχουν πρόσβαση στη σωστή ιατρική φροντίδα.
2.    Διασφάλιση ότι όλοι οι επαγγελματίες της υγείας  που ασχολούνται με τον καρκίνο σε όλο τον κόσμο, έχουν δυνατότητα πρόσβασης στην τελευταία ιατρική πρόοδο,  μέσω συνεδρίων και συνεχούς επαγγελματικής ενημέρωσης και εξέλιξης.
3.    Στήριξη σε όλους όσους φροντίζουν τα παιδιά και τους έφηβους,  ώστε κι αυτοί με τη σειρά τους  να είναι σε θέση να δώσουν την καλύτερη δυνατή ιατρική και παρηγορητική φροντίδα στα παιδιά και τους έφηβους που νοσούν.
4.    Συνεχής παρακολούθηση στα παιδιά και τους νέους ενήλικες και μετά τη λήξη της θεραπείας.
Jose Julio Divino, MPH
Senior Adviser, Advocacy and Communications
SIOP Secretariat
1 - 3, rue de Chantepoulet, 1211 Geneva
SWITZERLAND
TEL. +41 22 906 9123 email: advocacy@siop-online.org

 Διεθνής Συνομοσπονδία Συλλόγων Γονιών Παιδιών με καρκίνο (ICCCPO)
Η «Διεθνής Συνομοσπονδία Συλλόγων Γονιών Παιδιών με καρκίνο» (ICCCPO), της οποίας η ΦΛΟΓΑ είναι ιδρυτικό μέλος, είναι η μεγαλύτερη οργάνωση στο είδος της στον κόσμο.  Εκπροσωπεί τους ασθενείς, τους αποθεραπευμένους (survivals) και τις οικογένειες των παιδιών με καρκίνο από 88 χώρες απ’ όλο τον κόσμο.  Στόχος της οργάνωσης, είναι να προβάλει και γνωστοποιήσει στους επαγγελματίες της υγείας που ασχολούνται με τον καρκίνο σε όλο τον κόσμο, καθώς και στο ευρύτερο κοινωνικό περιβάλλον, τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν τα παιδιά με καρκίνο, οι αποθεραπευμένοι νέοι ενήλικες και οι οικογένειές τους, στη διάρκεια της θεραπείας και μετά από αυτή,  προκειμένου να εξασφαλιστεί η καλύτερη δυνατή φροντίδα. 
Αποστολή της ICCCPO είναι να μοιραστεί πόρους, πληροφορίες και εμπειρίες, προκειμένου να πετύχει την καλύτερη δυνατή θεραπεία και φροντίδα για τα παιδιά με καρκίνο σε όλο τον κόσμο.
Patty Brower, Phd
International Services Manager
ICCCPO Head Office
c/o VOKK, Schouwstede 2B, 3431 JB Nieuwegain
NETHERLANDS
TEL. +31 30 242 2944 email: headoffice@icccpo.org

  ΦΛΟΓΑ Σύλλογος Γονιών Παιδιών με Νεοπλασματική Ασθένεια
Η Φλόγα είναι Πανελλήνιος Σύλλογος γονιών παιδιών με καρκίνο και αγωνίζεται για την καλύτερη ιατρική, ψυχική και κοινωνική φροντίδα των παιδιών που νοσούν από καρκίνο. Η Φλόγα ιδρύθηκε το 1982 και εκπροσωπεί χιλιάδες γονείς σε όλη την Ελλάδα.
Αιγίου 6-8 Γουδή
115 27 Αθήνα
τηλ. 210 7485000 email:  floga@floga.org.gr
www.floga.org.gr

     ΛΑΜΨΗ Σύλλογος Γονέων Παιδιών με Νεοπλασματικές Ασθένειες Βορείου Ελλάδας
Η Λάμψη ιδρύθηκε το 1987 από γονείς που τα παιδιά τους προσβλήθηκαν από Νεοπλασματική ασθένεια.  Στόχος η ηθική, κοινωνική και οικονομική συμπαράσταση για άριστη ιατρική και παιδιατρική φροντίδα των παιδιών που πάσχουν από κακοήθη νοσήματα.
Παπαναστασίου 56
54 642  Θεσσαλονίκη
Τηλ: 2310 943396  email: info@lampsi.org
www.lampsi.org

  «ΚΥΤΤΑΡΟ»,  Σύλλογος Ενηλίκων με εμπειρία καρκίνου στην Παιδική ή Εφηβική Ηλικία

Το Κύτταρο είναι ένας Πανελλήνιος Σύλλογος ενηλίκων, οι οποίοι στην παιδική ή εφηβική τους ηλικία νόσησαν από καρκίνο. Η δράση του Συλλόγου εμπεριέχει τόσο τη συμπαράσταση στα παιδιά και στους εφήβους που τώρα νοσούν και στις οικογένειές τους, όσο και την ενημέρωση σχετικά με τον καρκίνο παιδικής και εφηβικής ηλικίας. Κύριο μέλημα του Συλλόγου είναι η δημιουργία όλων εκείνων των συνθηκών που απαιτούνται για την κατάργηση της περιθωριοποίησης και της κοινωνικής απομόνωσης των ενηλίκων που έχουν νοσήσει από καρκίνο κατά την παιδική και εφηβική ηλικία και η ομαλή επανένταξή τους στο κοινωνικό σύνολο.

Αιγίου 7  Γουδή
11527  Αθήνα
Τηλ:  210 7485000  email:
: kyttaro.greek@gmail.com




Διαβάστε Περισσότερα »

Ηλεκτρονικό τσιγάρο:Πόσο ασφαλές είναι;;


Γράφει η Σωτηρία Δεβενέ-Πνευμονολόγος
Τα ηλεκτρονικά τσιγάρα μοιάζουν με τα κανονικά τσιγάρα σε μέγεθος και
σχήμα αλλά είναι άφλεκτα, δεν τα καπνίζουμε, αντίθετα τα “εξατμίζουμε”.
Πληροφορίες από τον Εθνικό Οργανισμό Φαρκάκων των Ηνωμένων
Πολιτειών αποκαλύπτουν ότι ένα από τα συστατικά των ηλεκτρονικών
τσιγάρων είναι η polyethylene glycol, μια χημική ουσία που περιέχεται στον
καπνό που χρησιμοποιούν στο θέατρο, τα αποσμητικά, τις οδοντόπαστες, και
ενυδατικές λοσιόν. Ωστόσο δεν είναι το μοναδικό συστατικό που ανευρέθηκε
στα ηλεκτρονικά τσιγάρα. Σε έρευνα που διενεργήθει σε 2 μάρκες ηλεκτρ.
τσιγάρων βρέθηκαν ανιχνεύσιμα επίπεδα καρκινογόνων και τοξικών ουσιών
όπως diethylene glycol -συστατικό των αντιψυκτικών, όπως επισης και μικρές
ποσότητες των νιτροσαμινών που περιέχονται στον καπνό. Αναλύθηκαν
οι ατμοί από 12 μάρκες και πάλι απομονώθηκαν τοξικές ουσίες σε επίπεδα
όμως 9-400 φορές χαμηλότερα από το κανονικό τσιγάρο, υπονοώντας ότι
είναι ασφαλέστερο από το κάπνισμα. Το θέμα είναι όμως να μην υπάρχουν
αυτές, διότι και πάλι ο καπνιστής είναι εκτεθημένος σε κίνδυνο.
Μάλιστα πολλά από τα ηλεκτρονικά τσιγάρα απελευθερώνουν μικρή
ποσότητα νικοτίνης και με αυτον τον τρόπο κρατούν τους καπνιστές
εθισμένους σε αυτή. Υπάρχει η ανησυχία ότι το ηλεκτρονικό τσιγάρο
δελεάζει τους νέους να το δοκιμάσουν, οι οποίοι στο τέλος προσκολούνται
στη νικοτίνη.
Δεν είναι σαφές αν η χρήση τους βοηθά στη διακοπή καπνίσματος και αν
ωθεί τον καπνιστή να αυξήσει η να μειώσει τη χρήση των κανονικών τσιγάρων.
Προς το παρόν αγοραστή και δοκιμαστή πρόσεχε!
Γράφει η Σωτηρία Δεβενέ-Πνευμονολόγος  Γιωργαντά 25-2ος όροφος Λιβαδειά.Τηλ.6947321102-2261301142
Διαβάστε Περισσότερα »

Μ΄ ένα τηλεφώνημα η στρατολογία ...σπίτι σας!



Με ένα...ντριν η Στρατολογία Αττικής στις ...διαταγές σας!Μετά την  Διαδικτυακή εξυπηρέτηση των συναλλασσομένων με την Στρατολογία πολιτών - μεσω των ΚΕΠ των Δήμων-  η Διεύθυνση Στρατολογίας του ΓΕΕΘΑ προχώρησε σε ένα ακόμα βήμα μηχανοργάνωσης για να καταστήσει τις υπηρεσίες της πιο φιλικές στον πολίτη! Ειδικά για το λεκανοπέδιο Αττικής , όπου κατοικεί και συναλλάσσεται σχεδόν το 50% των πολιτών της χώρας, ίδρυσε την <<Υπηρεσία Τηλεφωνικής Υποστήριξης Στρατολογικών Υπηρεσιών Αττικής>> (ΥΤΥΣΥΑ), σε μια προσπάθεια να  εξαλείψει το ...τηλεφωνικό χάος και τους πολλούς και διάσπαρτους αριθμούς κλήσης στις στρατολογικές υπηρεσίες στο Ρουφ, τις  ...αναμονές, τις κλήσεις σε μη αρμόδια πρόσωπα και  τις λάθος κλήσεις που ταλαιπωρούν πολίτες και προσωπικό!

Ετσι για πιο άμεση, συγκροτημένη και σίγουρη επικοινωνία  από την Δευτέρα 3 Φεβρουαρίου 2014 κατά τις εργάσιμες ημέρες και ώρες,  λειτουργεί η ''Υπηρεσία Τηλεφωνικής Υποστήριξης Στρατολογικών Υπηρεσιών Αττικής'' (ΥΤΥΣΥΑ), εντός του στρατοπέδου «ΓΑΖΗ» στην οδό Πέτρου Ράλλη 1 στο Ρουφ, που είναι η έδρα των στρατολογικών υπηρεσιών με τις οποίες συναλλάσσεται ο κάθε ενδιαφερόμενος.

Οι πολίτες μπορούν να απευθύνονται στην εν λόγω  Υπηρεσία για την παροχή πληροφοριών που αφορούν :
                       -Θέματα στρατολογικής νομοθεσίας,
                       -Οποιαδήποτε προσωποποιημένη (ατομική)  πληροφορία, πού αφορά τη στρατολογική τους κατάσταση,
                    -Πληροφορίες για διαδικαστικά θέματα (τρόπος, χρόνος και τόπος υποβολής αιτήσεων και δικαιολογητικών, έκδοσης πιστοποιητικών και βεβαιώσεων, ισχύουσες προθεσμίες κλπ).  
           Οι αριθμοί κλήσεων του τηλεφωνικού κέντρου της υπηρεσίας είναι οι εξής: 2131501636, 2131501637, 2131501638, 2131501639 και 2131501640.

Ήδη οι αριθμοί αυτοί - που θα είναι μόνιμοι- άρχισαν να αναγράφονται σε έγραφα που λαμβάνουν είτε οι στρατεύσιμοι (π.χ., δελτίο επιλογής , παροχή αναβολής) είτε  οι απολυόμενοι ( πχ απολυτήρια) ώστε να τα έχουν όταν τα χρειαστούν.


 Το τηλεφωνικό αυτό Κέντρο στελεχώθηκε με 5 Επαγγελματίες Οπλίτες ειδικά εκπαιδευμένους, οι οποίοι μαζί με τον προϊστάμενό τους, υποδέχονται τις κλήσεις, χωρίς - κατά το πλείστον - αναμονές και είτε πληροφορούν απευθείας είτε συνδέουν με το κατάλληλο στέλεχος της Στρατολογίας, αφού πρώτα εξασφλίσουν ότι το συγκεκριμένο στέλεχος είναι αρμόδιο για το συγκεκριμένο αίτημα! Τέρμα δηλαδή  <<σας συνδέουμε και ...βλέπουμε!>>.
        
 Σκοπός της  υπηρεσίας αυτής είναι :
                       - Η αναβάθμιση της ποιότητας των παρεχόμενων υπηρεσιών επικοινωνίας του κοινού με τις Στρατολογικές Υπηρεσίες, που εδρεύουν στο Ν. Αττικής
                        -Η οργανωμένη τηλεφωνική εξυπηρέτηση του κοινού.
                        -Η μείωση του χρόνου αναμονής  των πολιτών
                        -Η μείωση της ανάγκης αυτοπρόσωπης παρουσίας των πολιτών στις Στρατολογικές Υπηρεσίες
                        -Η μείωση του όγκου των τηλεφωνικών κλήσεων προς τις Στρατολογικές Υπηρεσίες
                        -Η ταχύτερη αξιολόγηση και διεκπεραίωση των αιτημάτων των πολιτών
             -Η ποιοτική αξιοποίηση, του εργαζόμενου στις Στρατολογικές Υπηρεσίες, προσωπικού   και          
             -Η εκμετάλλευση των δυνατοτήτων τεχνολογιών πληροφορικής και επικοινωνιών.
        
 Να σημειωθεί επίσης, ότι οι πολίτες μπορούν να ενημερώνονται και από τον επίσημο δικτυακό τόπο της Στρατολογίας (www.stratologia.gr), ο οποίος καλύπτει μεγάλο φάσμα πληροφοριών, κλιμακούμενο από γενικότερης φύσης πληροφορίες στρατολογικού περιεχομένου μέχρι και προσωποποιημένες πληροφορίες (κατάθεσης Δελτίου Απογραφής, κατανομής σε Κλάδο των Ενόπλων Δυνάμεων αναβολής κατάταξης, κατάταξης κλπ ).
onalert.gr
Διαβάστε Περισσότερα »

Έκοψαν την πίτα οι Γυναίκες της Βοιωτίας

Η αναβάθμιση της γυναίκας μόνιμος στόχος για την Ομοσπονδία Συλλόγων Γυναικών Ν. Βοιωτίας 

Η Πρόεδρος και τα μέλη του ΔΣ καλωσορίζουν τις γυναίκες απ` όλη τη Βοιωτία!

Ξεχωριστές αναφορές για την διαχρονική προσφορά τους στο έργο της Ομοσπονδίας  στους κκ. Κώστα Μπακομήτρο, Παναγιώτη Αγνιάδη  και Φανή Παπαθωμά
Η κα Πανταζή ευχαριστεί για την συμμετοχή της, την εκπρόσωπο του Συλλόγου Γυναικών Λεονταρίου κα Τζίνα Σταθακοπούλου,
 μια "άγνωστη" αλλά χαρισματική ποιήτρια της Βοιωτίας!

Διαβάστε Περισσότερα »

Πέντε αλλαγές στο επίδομα τέκνων

Νωρίτερα ως και τρεις μήνες σε σχέση με πέρσι θα αρχίσουν να πληρώνονται φέτος τα πρώτα επιδόματα τέκνων σε οικογένειες με ένα ή περισσότερα παιδιά σύμφωνα με τον «Ελεύθερο Τύπο».

Η έναρξη υποβολής των φορολογικών δηλώσεων από τις 20 Μαρτίου και η αυτόματα εκκαθάρισή τους θα δώσει τη δυνατότητα σε χιλιάδες δικαιούχους που θα υποβάλλουν ταυτόχρονα το έντυπο Α21 να πάρουν την πρώτη δόση για το α' τρίμηνο του 2014 ακόμη και μέσα στον Απρίλιο.

Οι δικαιούχοι αναμένεται να ξεπεράσουν φέτος τους 700.000 και μάλιστα πολλοί που είχαν χαμηλότερα εισοδήματα το 2013 από το 2012 θα πάρουν φέτος μεγαλύτερο επίδομα.

Οι πέντε αλλαγές
1) Υποβολή δήλωσης και ταυτόχρονη εκκαθάριση από τις 20 Μαρτίου

2) Όσοι πληρούν τα εισοδηματικά κριτήρια για το επίδομα τέκνων μπορούν ταυτόχρονα με την ηλεκτρονική δήλωση φορολογίας εισοδήματος και την άμεση εκκαθάρισή της να συμπληρώσουν το έντυπο Α21 για να πάρουν το επίδομα του α' τριμήνου το 2014

3) Στο έντυπο Α21 και κατά την ηλεκτρονική υποβολή του οι δικαιούχοι θα βλέπουν τα σφάλματα που πρέπει να διορθώσουν για να γίνει δεκτή η υποβολή του

4) Η επιμέλεια των τέκνων όταν πρόκειται για διαζευγμένους δικαιούχους: Πλέον δεν θα ζητείται δικαστική απόφαση για το ποιος έχει την επιμέλεια, αλλά θα αρκεί η κοινή δήλωση των συζύγων (επικυρωμένη από την αρμόδια αρχή) για το ποιος έχει την επιμέλεια των παιδιών

5) Όταν πρόκειται για αλλοδαπούς που δηλώνουν αλλοδαπά παιδιά θα γίνει πλήρης ταυτοποίηση για την αποφυγή καταστρατήγησης του μέτρου και είσπραξης χρημάτων από μη δικαιούχους.
Διαβάστε Περισσότερα »

Αθλητικές Γιορτές 2014 στη ΔΔΕ Βοιωτίας


Οι Αθλητικές Γιορτές της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Βοιωτίας, που διοργανώνονται από την Οργανωτική Επιτροπή Σχολικών Αγώνων, για πρώτη φορά φέτος πλαισιώνονται με παράλληλες δράσεις που σχεδίασαν και υλοποιούν ο Συμβουλευτικός Σταθμός Νέων και τα ΚΕΣΥΠ Λιβαδειάς & Θήβας.
Σκοπός των δραστηριοτήτων είναι:
·      Η πρόληψη και η αντιμετώπιση του εκφοβισμού, της βίας και του ρατσισμού στον αθλητισμό και το σχολείο,
·      Η προώθηση και η εμπέδωση της αποδοχής, της αλληλεγγύης, της φιλίας, αλλά και
·      Η πληροφόρηση για τις εκπαιδευτικές και επαγγελματικές προοπτικές της ενασχόλησης με τον αθλητισμό.
Οι μαθητές, οι μαθήτριες και οι συνοδοί τους Καθηγητές Φυσικής Αγωγής, έχουν τη δυνατότητα εκτός από τις αθλοπαιδιές, να πάρουν μέρος και στις παράλληλες δραστηριότητες που υλοποιούνται, όπως τα παιχνίδια:
·      «ΔΕΙΞΕ ΜΙΑ ΚΑΡΤΑ», «ΜΠΛΟΚ – ΤΑΠΑ – ΠΑΣΑ»,
·      «ΠΕΣ ΤΟ ΜΕ ΤΟΝ ΤΡΟΠΟ ΣΟΥ», «ΠΡΟΠΟΝΗΤΗΣ ΓΙΑ 5 ΛΕΠΤΑ» κ.α.
Επίσης στους κατάλληλα διαμορφωμένους χώρους – «περίπτερα», μπορούν:
·      Να ενημερωθούν από αναρτημένο κι άλλο έντυπο υλικό, (πόστερ, αφίσες, φυλλάδια),
·      Να επιλέξουν και να παρακολουθήσουν βίντεο και διαφάνειες σχετικές με τις υλοποιούμενες δράσεις,
·      Να δημιουργήσουν και να «ανεβάσουν», επιτόπου, το δικό τους ηλεκτρονικό μήνυμα,
·      Να έχουν πρόσβαση σε αρχειοθετημένο υλικό επαγγελματικής πληροφόρησης,
·      Να επικοινωνήσουν απευθείας με τους υπεύθυνους των δομών (ΚΕΣΥΠ, ΣΣΝ).
Φιλοδοξούμε όλοι οι συμμετέχοντες να έχουν μια συναρπαστική
και συνάμα ωφέλιμη εμπειρία.
Ας μην μείνει κανείς θεατής.
Ας μπούμε όλοι στο αληθινό παιχνίδι, που μόλις άρχισε.
Στις παράλληλες δραστηριότητες η συμμετοχή είναι ελεύθερη και δεν απαιτείται δήλωση.

Η παρέμβαση υποστηρίζεται από:
·         την Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες, στα πλαίσια της καμπάνιας «και ΕΝΑ θύμα ρατσιστικής βίας είναι πολύ»

·         Την Football Against Racism in Europe (FARE) UEFA – FIFA – ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ
Διαβάστε Περισσότερα »

Μικρή πτώση της θερμοκρασίας

Τοπικές βροχές με σποραδικές καταιγίδες θα σημειωθούν την Πέμπτη στην ανατολική Μακεδονία, τη Θράκη, τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου, τα Δωδεκάνησα και πρόσκαιρα στα δυτικά. Μικρή πτώση της θερμοκρασίας, κυρίως στην ανατολική και νότια χώρα.

Μακεδονία, Θράκη
Καιρός: στην ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη νεφώσεις με τοπικές βροχές και πιθανόν τις πρωινές ώρες σποραδικές καταιγίδες. Στις υπόλοιπες περιοχές λίγες νεφώσεις πρόσκαιρα αυξημένες με πιθανότητα σποραδικών βροχών.
Άνεμοι: μεταβλητοί 3 με 4 και πρόσκαιρα το πρωί στα ανατολικά νοτιοδυτικοί 5 με 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: από 5 έως 16 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Νησιά Ιονίου, Ήπειρος, δυτική Στερεά, δυτική Πελοπόννησος
Καιρός: νεφώσεις με τοπικές βροχές και πιθανώς το πρωί σποραδικές καταιγίδες. Βαθμιαία βελτίωση από το απόγευμα.
Άνεμοι: ασθενείς και από το απόγευμα βορειοδυτικοί μέχρι 4 μποφόρ.
Θερμοκρασία: από 9 έως 15 βαθμούς Κελσίου. Στην Ήπειρο 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Θεσσαλία, ανατολική Στερεά, Εύβοια, ανατολική Πελοπόννησος
Καιρός: λίγες νεφώσεις κατά περιόδους αυξημένες με σποραδικές βροχές αλλά και διαστήματα ηλιοφάνειας.
Άνεμοι: δυτικοί νοτιοδυτικοί 3 με 4 και πρόσκαιρα το πρωί στα νότια 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: από 7 έως 16 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Κυκλάδες, Κρήτη
Καιρός: νεφώσεις κατά περιόδους αυξημένες με σποραδικές βροχές και πιθανώς στα νότια καταιγίδες.
Άνεμοι: δυτικοί νοτιοδυτικοί 3 με 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: από 11 έως 17 βαθμούς Κελσίου.

Νησιά ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα
Καιρός: νεφώσεις με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Βαθμιαία εξασθένηση των φαινόμενων από το απόγευμα στα βόρεια.
Άνεμοι: αρχικά νότιοι 4 με 5 και στα βόρεια τοπικά 6 μποφόρ που βαθμιαία θα στραφούν σε δυτικούς νοτιοδυτικούς και θα ασθενήσουν.
Θερμοκρασία: από 12 έως 17 βαθμούς Κελσίου.

Αττική
Καιρός: λίγες νεφώσεις κατά περιόδους αυξημένες με παροδικές βροχές τις απογευματινές ώρες.
Άνεμοι: δυτικοί νοτιοδυτικοί 3 με 4 μποφόρ.
Θερμοκρασία: από 8 έως 16 βαθμούς Κελσίου.

Θεσσαλονίκη
Καιρός: νεφώσεις πρόσκαιρα αυξημένες με πιθανότητα σποραδικών βροχών.
Άνεμοι: μεταβλητοί 3 πρόσκαιρα βορειοδυτικοί 4 μποφόρ.
Θερμοκρασία: από 5 έως 14 βαθμούς Κελσίου.

Κεφαλονιά
Καιρός: νεφώσεις με τοπικές βροχές και πιθανώς το πρωί σποραδικές καταιγίδες. Βαθμιαία βελτίωση από το απόγευμα.
Άνεμοι: ασθενείς και από το απόγευμα βορειοδυτικοί μέχρι 4 μποφόρ.
Θερμοκρασία: από 10 έως 15 βαθμούς Κελσίου.


Διαβάστε Περισσότερα »

Απόφαση για ολοκληρωτικό ηλεκτρονικό "φακέλωμα" των πολιτών ...

«Ακτινογραφία» κάθε συναλλαγής των φορολογουμένων θα κρατά στα χέρια του το ΥΠΟΙΚ μέχρι τα τέλη Μαρτίου σε μια προσπάθεια να σφίξει το ακόμη περισσότερο τον κλοιό γύρω από τους μεγάλους αλλά και τους μικρούς φοροφυγάδες.

Με απόφαση του γενικού γραμματέα Δημοσίων Εσόδων αυστηροποιούνται οι διαδικασίες ηλεκτρονικής αποστολής στοιχείων για τις δαπάνες και τις συναλλαγές που πραγματοποιούν οι φορολογούμενοι.

Το μεγαλύτερο βάρος πέφτει, όπως είναι λογικό, στις τράπεζες, οι οποίες αφού κάνουν φύλλο και φτερό τις κινήσεις λογαριασμών, τους τόκους καταθέσεων, τις συναλλαγές με κάρτες θα πρέπει να ενημερώνουν το ΚΕΠΥΟ.

Τα στοιχεία στο ΚΕΠΥΟ θα πρέπει να έχουν αποσταλεί έως τις 28 Φεβρουαρίου, ενώ όσον αφορά ειδικά στις κινήσεις λογαριασμών άνω των 50.000 ευρώ, η καταληκτική προθεσμία είναι η 31η Μαρτίου.

Γοα ελεύθερους επαγγελματίες που διατηργούν λογαριασμούς άνω των 200.000 ευρώ και επιχειρήσεις με λογαριασμούς άνω των 300.000 ευρώ, τα στοιχεία που θα στέλνουν οι τράπεζες στο ΥΠΟΙΚ συνιστούν πραγματική ακτινογραφία κάθε τραπεζικής κίνησης, καθώς θεωρείται ότι κινούνται στη ζώνη υψηλού κινδύνου.

Μάλιστα, για αυτή την κατηγορία φορολογουμένων οι τράπεζες θα στέλνουν στην Εφορία ακτός από ΑΦΜ και αριθμό δελτίου ΑΤ και τη διεύθυνση αλλά και τα τηλέφωνα του πελάτη, αναλυτικά στοιχεία για όλους τους τραπεζικούς τους λογαριασμούς, συνδικαιούχους και κάθε στοιχείο για κάθε ευρώ που μπήκε ή βγήκε από το λογαριασμό τους.

Ιδιαιτέρως χρήσιμα αναμένεται ότι θα αποδειχθούν για το υπουργείο Οικονομικών και τα στοιχεία από τις δαπάνες για ηλεκτρικό ρεύμα και ύδρευση, καθώς θα διασταυρωθούν με τα στοιχεία ακινήτων που εμφανίζονται «κενά», προκειμένου να εντοπίζονται τα αδήλωτα εισοδήματα από ενοίκια.

Ανάλογα στοιχεία θα πρέπει να αποστέλλουν εταιρίες ιδιωτικής ασφάλισης, ιδιωτικά θεραπευτήρια, ιδιωτικά εκπαιδευτήρια, εταιρίες σταθερής και κινητής τηλεφωνίας. Όλα αυτά τα δεδομένα θα παραμένουν στα ηλεκτρονικά αρχεία του υπουργείου Οικονομικών για 6 χρόνια και είναι προφανές ότι θα χρησιμοποιηθούν και κατά την εφαρμογή των έμμεσων τεχνικών ελέγχου, δηλαδή κατά τους ελέγχους αμερικανικού τύπου, όπου συγκρίνονται δαπάνες και έσοδα των φορολογούμενων έτσι ώστε εντοπίζονται τα αδήλωτα εισοδήματα.

Διαβάστε ολόκληρη τη σχετική απόφαση του Χάρη Θεοχάρη πατώντας ΕΔΩ.




Διαβάστε Περισσότερα »

Νέο «μεταλλαγμένο» καλαμπόκι προσεχώς ...στο πιάτο σας.




    Οι υπουργοί των χωρών-μελών της ΕΕ απέτυχαν χθες να συμφωνήσουν για το εάν θα επιτρέψουν την καλλιέργεια ενός νέου γενετικά τροποποιημένου καλαμποκιού που προορίζεται και για ανθρώπινη κατανάλωση.



Σύμφωνα με τους κοινοτικούς κανόνες, η αδυναμία λήψης...
απόφασης σημαίνει ότι η νέα ποικιλία πρέπει να εγκριθεί αυτόματα από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή.

Η ψηφοφορία στις Βρυξέλλες αφορούσε το καλαμπόκι Pioneer 1507, το οποίο ανέπτυξαν από κοινού οι εταιρείες DuPont και Dow Chemical. Φέρει επιπλέον γονίδια ώστε να παράγει μια εντομοκτόνο ουσία, ακίνδυνη για τον άνθρωπο, αλλά και να παρουσιάζει ανθεκτικότητα σε ένα συγκεκριμένο ζιζανιοκτόνο.

Η Ελλάδα και ακόμα 18 από τις 28 χώρες-μέλη της ΕΕ ψήφισαν κατά της έγκρισης, σύμφωνα όμως με τους κανόνες αυξημένης πλειοψηφίας της Ένωσης ο αριθμός αυτός δεν ήταν αρκετός για να απορριφθεί η νέα ποικιλία.

Όπως αναφέρει το Reuters, ο ευρωπαίος επίτροπος Υγείας της ΕΕ Τόνιο Μποργκ ανέφερε ότι η Κομισιόν είναι τώρα νομικά υποχρεωμένη να εγκρίνει το Pioneer 1507. Δεν διευκρίνισε το πότε, σύμφωνα όμως με τους κανόνες της ΕΕ η Επιτροπή πρέπει να ανακοινώσει την απόφασή της «χωρίς αδικαιολόγητη καθυστέρηση».

Ο Μποργκ δήλωσε επίσης ότι οι εκτεταμένες έρευνες για το θέμα δείχνουν ότι το Pioneer 1507, για το οποίο η πρώτη αίτηση κατατέθηκε το 2001, είναι ασφαλές.

Πρόσθεσε όμως ότι, προκειμένου να μείνουν ικανοποιημένες όλες οι πλευρές, η Κομισιόν θα επαναφέρει πρόταση που θα επιτρέπει στις χώρες-μέλη να απαγορεύουν μονομερώς όσες «μεταλλαγμένες» ποικιλίες επιθυμούν.

Μέχρι σήμερα η ΕΕ έχει εγκρίνει την καλλιέργεια μόνο δύο γενετικά τροποποιημένων ποικιλιών: του καλαμποκιού MON810 της Monsanto, το οποίο καλλιεργείται σε μικρές μόνο εκτάσεις, κυρίως στην Ισπανία, και την πατάτα Amflora της BASF, η οποία προορίζεται για βιομηχανική χρήση. Την έγκριση της Amflora μπλόκαρε όμως με πρόσφατη απόφασή του το Γενικό Δικαστήριο της Ευρωπαϊκής Ένωσης, κάνοντας λόγο για παρατυπίες στην προβλεπόμενη διαδικασία.

Η Ελλάδα και ακόμα πέντε χώρες της ΕΕ επέλεξαν να απαγορεύσουν μονομερώς την καλλιέργεια MON810 επικαλούμενες την Αρχή της Πρόληψης.

Την Τρίτη, η Γαλλία πρωτοστάτησε στο μπλοκ των χωρών που είπαν «όχι» στο Pioneer 1507. Προειδοποίησε επίσης ότι, λόγω της αντίδρασης της κοινής γνώμης στα «μεταλλαγμένα», η αδειοδότηση της ποικιλίας θα ενίσχυε τον ευρωσκεπτικισμό ενόψει των ευρωεκλογών του Μαΐου.

Η Γερμανία, η οποία μέχρι πρόσφατα τασσόταν κατά των «μεταλλαγμένων», προτίμησε την αποχή στην ψηφοφορία.

Η Βρετανία από την πλευρά της ψήφισε «ναι», ισχυριζόμενη ότι η Ευρώπη κινδυνεύει να γίνει το «μουσείο της παγκόσμιας γεωργίας».

O μεγαλύτερος παραγωγός αραβόσιτου στον κόσμο είναι οι ΗΠΑ, στην οποία οι καλλιέργειες γενετικά τροποποιημένων ποικιλιών είναι εκτεταμένες, όπως ισχύει και στην Αργεντινή.

Ακόμα κι αν το Pioneer 1507 εγκριθεί για καλλιέργεια στην ΕΕ, οποιοδήποτε προϊόν του που προορίζεται για ανθρώπινη κατανάλωση θα πρέπει να αναγράφει ότι περιέχει συστατικά από γενετικά τροποποιημένους οργανισμούς.


Διαβάστε Περισσότερα »

ΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ