Σάββατο 26 Απριλίου 2014

Ο Κάδμος Θήβας στην Γ' Εθνική !!!!!




Αφιερωμενος ο Τιτλος στον Στεργιο Παπαδοπουλο !!!!


Στον Αθλητη τους Στεργιο Παπαδοπουλο περνα δυσκολες στιγμες
Αφιερωνουν οι Ανθρωποι του Καδμου Θηβας !!!!!!!
το τιτλο και την Ανοδο στην Γ' Εθνικη  !!!!!!
Τελικο Αποτελεσμα Καδμος Θηβας - Ιωνικος Λαμιας 71-52

Αφιερωνουμε αυτο τον τιτλο στον Στεργιο Παπαδοπουλο
μας ειπε ο Προπονητης του Καδμου Θηβας Αποστολης Αναστασιου
και σε ολο τον κοσμο που αντιμετωπιζει προβληματα υγειας
θα περιμενουμε την εξελιξη υγειας του Αθλητη μας που αυτη τη στιγμη βρισκεται σε σταθερη κατασταση και θα κοιταξουμε την επομενη μερα ευχαριστουμε ολο τον κοσμο που μας στηριξε .
 thivaspor
Διαβάστε Περισσότερα »

Ραγδαία επιδείνωση του καιρού- Βροχές και καταιγίδες στα περισσότερα σημεία της χώρας

Ραγδαία επιδείνωση θα παρουσιάσει τις επόμενες ώρες. H Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία να προβλέπει για αύριο, Κυριακή, βροχές και καταιγίδες σχεδόν σε ολόκληρη την χώρα.

Στη Θράκη και τη Μακεδονία προβλέπονται νεφώσεις με βροχές και τοπικές καταιγίδες και εξασθένηση των φαινομένων το βράδυ. Η θερμοκρασία θα φθάσει μέχρι τους 20 βαθμούς.

Στην Ήπειρο, τα νησιά του Ιονίου και τη δυτική Στερεά θα έχουμε βροχές και κυρίως στα ηπειρωτικά καταιγίδες. Τα φαινόμενα κυρίως στα ορεινά τοπικά θα είναι έντονα. Στην Πελοπόννησο αναμένεται συννεφιά, βροχές και καταιγίδες. Η θερμοκρασία θα φθάσει μέχρι τους 22 βαθμούς.

Στην Κρήτη αναμένονται παρόμοια φαινόμενα, οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί μέχρι μέτριοι και η θερμοκρασία θα φθάσει στους 23 βαθμούς. Στα Δωδεκάνησα και τις Κυκλάδες προβλέπονται κατά περιόδους αυξημένη συννεφιά και βαθμιαία τοπικές βροχές ή μπόρες.

Στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τις Σποράδες γρήγορα θα αρχίσουν βροχές και τοπικές καταιγίδες.

Στη Θεσσαλία, την ανατολική Στερεά και την Εύβοια θα έχουμε βροχές και καταιγίδες κυρίως το μεσημέρι και το απόγευμα. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 11 έως 22 βαθμούς Κελσίου.

Στην Αττική ο καιρός θα είναι βροχερός κυρίως τις μεσημεριανές ώρες, οπότε θα εκδηλωθούν και καταιγίδες. Η θερμοκρασία στην Αθήνα θα φθάσει έως τους 21 βαθμούς.

Στη Θεσσαλονίκη αναμένονται νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες και πρόσκαιρη βελτίωση του καιρού από το βράδυ. Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ και βαθμιαία νοτιοανατολικοί, ενώ η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 13 έως 19 βαθμούς Κελσίου.

Προβλήματα στη Θεσσαλονίκη λόγω κακοκαιρίας

Προβλήματα στην κυκλοφορία των οχημάτων, πλημμύρες σε υπόγεια και διακοπές ρεύματος σε διάφορες περιοχές προκάλεσε η έντονη βροχόπτωση σήμερα το μεσημέρι τη Θεσσαλονίκη.

Αρκετοί κεντρικοί δρόμοι της πόλης πλημμύρισαν, με συνέπεια να σημειωθούν μποτιλιαρίσματα. Μετ' εμποδίων διεξάγεται η κυκλοφορία στην περιφερειακή οδό της Θεσσαλονίκης, λόγω συσσώρευσης μεγάλου όγκου όμβριων υδάτων.

Η Πυροσβεστική Υπηρεσία έχει δεχτεί 15 κλήσεις για απάντληση υδάτων από υπόγεια σπίτια σε περιοχές της δυτικής Θεσσαλονίκης (Νικόπολη, Εύοσμο και Ωραιόκαστρο). Επίσης διακοπές ρεύματος σημειώθηκαν σε διάφορες περιοχές.

Διαβάστε Περισσότερα »

Tα πρωτοσέλιδα των κυριακάτικων εφημερίδων

Διαβάστε Περισσότερα »

Συμβαίνει τώρα-Επεισόδια στο Ολυμπιακό Στάδιο

Eπεισόδια αυτή την ώρα στο Ολυμπιακό Στάδιο στην Αθήνα.Οπαδοί των δυο ομάδων προσπαθούν να εισέλθουν στον αγωνιστικό χώρο δια μέσου της τάφρου,η αστυνομία απαντά με χειροβομβίδες κρότου λάμψης,αυτή τη στιγμή σπάνε τα προστατευτικά κάγκελα που υπάρχουν ανάμεσα στις κερκίδες για να τα χρησιμοποιήσουν σαν "όπλα"απέναντι στα ΜΑΤ για ότι νεότερο θα σας ενημερώσουμε



Epeisodia 1 από greenfaliro
Διαβάστε Περισσότερα »

Αφιέρωμα στον Δομήνικο Θεοτοκόπουλο απο το Μουσείο Σχολικής Ζωής Θίσβης

Σάββατο 26 και Κυριακή 27 Απριλίου 2014. 2ήμερο Αφιέρωμα στον Ζωγράφο του Θεού Δομήνικο Θεοτοκόπουλο για την επέτειο των 400 χρόνων από τον θάνατό του, στο Μουσείο Σχολικής Ζωής Θίσβης. Σας περιμένουμε όλους, να τιμήσουμε από κοινού την μνήμη ενός σπουδαίου Έλληνα καλλιτέχνη!
Διαβάστε Περισσότερα »

«Τρυγοτριγυρίζοντας στην Άσκρη, με μια ρώγα από σταφύλι»


Διαβάστε Περισσότερα »

Στον εισαγγελέα 34χρονος απο τη Λιβαδειά για καταδικαστική απόφαση

Συνελήφθη 34χρονος ημεδαπός στη Λιβαδειά, διότι σε βάρος του εκκρεμούσε καταδικαστική απόφαση για παράβαση του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας

Συνελήφθη, χθες (25-04-2014) το μεσημέρι στη Λιβαδειά, από αστυνομικούς του τοπικού Τμήματος Ασφαλείας, ένας 34χρονος ημεδαπός, διότι σε βάρος του εκκρεμούσε η από 18-05-2011 απόφαση του Μονομελούς Πλημμελειοδικείου Λιβαδειάς.

Σύμφωνα με την ανωτέρω απόφαση, ο 34χρονος καταδικάστηκε σε ποινή φυλάκισης τριών (3) μηνών και δέκα (10) ημερών, καθώς και σε χρηματική ποινή (350) ευρώ, για παράβαση του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας (Κ.Ο.Κ.).

Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Λιβαδειάς.

Διαβάστε Περισσότερα »

Σύλληψη για ναρκωτικά στη Θήβα

Συνελήφθη 30χρονος ημεδαπός στην ευρύτερη περιοχή της Θήβας, γ ια ναρκωτικά και παράνομη οπλοκατοχή

Σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε στην οικία του 30χρονου, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν ποσότητα ακατέργαστης κάνναβης, καθώς και μία πτυσσόμενη μεταλλική ράβδος

Συνελήφθη, χθες (25-04-2014) το βράδυ στην ευρύτερη περιοχή της Θήβας, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Θηβών, ένας 30χρονος ημεδαπός, σε βάρος του οποίου σχηματίσθηκε δικογραφία για παράβαση του νόμου περί ναρκωτικών και περί όπλων.

Ειδικότερα, οι αστυνομικοί μετά από κατάλληλη αξιοποίηση στοιχείων, εντόπισαν τον 30χρονο να εξέρχεται από την οικία του και σε νομότυπη έρευνα που πραγματοποιήθηκε ακολούθως σε αυτή, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

    μία αυτοσχέδια νάιλον συσκευασία, η οποία περιείχε ποσότητα ακατέργαστης κάνναβης, μεικτού βάρους (7) γραμμαρίων και
    μία πτυσσόμενη μεταλλική ράβδος.

Ενεργείται προανάκριση από το Τμήμα Ασφαλείας Θηβών, ενώ ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Θηβών.

Διαβάστε Περισσότερα »

Προσεχώς οι προσλήψεις 90.000 ανέργων


Από το πρώτο δεκαήμερο Μαΐου θα ξεκινήσουν οι διαδικασίες για τις 50.000 προσλήψεις σε δήμους, δημόσιους φορείς και οργανισμούς με το πρόγραμμα κοινωφελούς εργασίας του ΟΑΕΔ για το 2014, ενώ για το 2015 αναμένονται 40.000 ακόμη προσλήψεις κοινωφελούς εργασίας.

Ήδη δημοσιεύθηκε σε ΦΕΚ η απόφαση που καθορίζει τους δήμους και τους φορείς του νέου προγράμματος του ΟΑΕΔ για την κοινωφελή εργασία του 2014 και αναμένεται να ξεκινήσει σύντομα η υποβολή των αιτήσεων, η οποία θα γίνει ηλεκτρονικά.

Οι προσλήψεις ανέργων από τον ΟΑΕΔ θα γίνουν για πέντε μήνες και με αμοιβή 490 ευρώ για άνεργους άνω των 25 ετών και 425 ευρώ για τους ανέργους κάτω των 25 ετών.

Τα κριτήρια αναμένεται να είναι τα ίδια με τις προκηρύξεις του ΟΑΕΔ για το 2013 καθώς και το καθεστώς εργασίας.

Δικαίωμα υποβολής ηλεκτρονικών αίτησης για την διαδικασία κατάρτισης του Πίνακα Κατάταξης Ανέργων για την προώθηση της απασχόλησης μέσω προγραμμάτων κοινωφελούς χαρακτήρα έχουν μόνο οι εγγεγραμμένοι άνεργοι στα μητρώα ανέργων του ΟΑΕΔ, οι οποίοι ανήκουν σε μία τουλάχιστον από τις παρακάτω κατηγορίες:

1. εγγεγραμμένοι άνεργοι στα μητρώα ανέργων του ΟΑΕΔ, μέλη οικογενειών στις οποίες δεν εργάζεται κανείς και οι σύζυγοι αυτών είναι εγγεγραμμένοι άνεργοι στα μητρώα ανέργων του ΟΑΕΔ

2. εγγεγραμμένοι άνεργοι στα μητρώα ανέργων του ΟΑΕΔ, μέλη μονογονεϊκών οικογενειών, στις οποίες δεν εργάζεται κανείς

3. εγγεγραμμένοι νέοι άνεργοι (18 έως 29 ετών) στα μητρώα ανέργων του ΟΑΕΔ

4. εγγεγραμμένοι μακροχρόνια άνεργοι στα μητρώα ανέργων του ΟΑΕΔ

5. άνεργοι πτυχιούχοι ανωτάτων εκπαιδευτικών ιδρυμάτων πανεπιστημιακού και τεχνολογικού τομέα εγγεγραμμένοι στα μητρώα ανέργων του ΟΑΕΔ

Υποχρέωση προσκόμισης των σχετικών δικαιολογητικών μέχρι την λήξη της προθεσμίας υποβολής των αιτήσεων, έχουν:

α) οι άνεργοι αρχηγοί μονογονεϊκών οικογενειών, β) οι άνεργοι πτυχιούχοι ανώτατων εκπαιδευτικών ιδρυμάτων πανεπιστημιακού και τεχνολογικού τομέα που επιλέγουν ειδικότητα για την οποία απαιτείται τίτλος σπουδών χαμηλότερης εκπαιδευτικής βαθμίδας γ) οι άνεργοι όλων των ανωτέρω κατηγοριών οι οποίοι έχουν εξαρτώμενα ανήλικα τέκνα.

Οι ωφελούμενοι επιλέγονται και κατατάσσονται στον Πίνακα Κατάταξης Ανέργων με βάση τα πέντε αντικειμενικά κριτήρια κατάταξης, τα οποία είναι τα εξής:

1) Χρονικό διάστημα συνεχόμενης εγγεγραμμένης ανεργίας ωφελουμένου με ανώτατο όριο τους 36 μήνες,
2) Χρονικό διάστημα συνεχόμενης εγγεγραμμένης ανεργίας του/της συζύγου των ανέργων της πρώτης κατηγορίας, με ανώτατο όριο τους 36 μήνες,
3) Ετήσιο εισόδημα, ατομικό ή οικογενειακό,
4) Ηλικία και
5) Αριθμός ανήλικων τέκνων.

Το σύστημα επιλογής βασίζεται στη μοριοδότηση των παραπάνω κριτηρίων με αντικειμενικό και διαφανή τρόπο με τη χρήση μηχανογραφικού λογισμικού του ΟΑΕΔ.


Διαβάστε Περισσότερα »

Η προκήρυξη για την εισαγωγή στις Στρατιωτικές Σχολές

Δημοσιοποιήθηκε από το ΓΕΕΘΑ η προκήρυξη για τους υποψηφίους που θέλουν να εισαχθούν στα Ανώτατα Στρατιωτικά Εκπαιδευτικά Ιδρύματα και στις Ανώτερες Στρατιωτικές Σχολές Υπαξιωματικών.

Τα απαραίτητα προσόντα των υποψηφίων;

α.Να έχουν την Ελληνική Ιθαγένεια. Γίνονται δεκτοί και υποψήφιοι - ες ομογενείς που δεν έχουν την Ελληνική Ιθαγένεια, την οποία όμως αποκτούν χωρίς άλλη διατύπωση, με την εισαγωγή τους (την ημέρα κατάταξης) στα ΑΣΕΙ – ΑΣΣΥ, όπως ορίζει ο Κώδικας της Ελληνικής Ιθαγένειας (Ν. 3284/2004 – ΦΕΚ 217/Α').
β. Να έχουν υγεία και άρτια σωματική διάπλαση, όπως ορίζει το Π∆ 11/2014(ΦΕΚ 17 Α ́/27-1-2014).
γ. Να είναι κάτοχοι τίτλου σπουδών που θα τους επιτρέπει τη συμμετοχή σε γραπτές εξετάσεις για την εισαγωγή τους στα ΑΕΙ ή ΤΕΙ της χώρας.
δ. Η αναγραφόμενη διαγωγή στον τίτλο σπουδών να είναι τουλάχιστον ΚΟΣΜΙΑ.
ε. Οι υποψήφιοι -ες της Σχολής Ικάρων (όλων των τμημάτων της) πρέπει να γνωρίζουν την Αγγλική Γλώσσα σε επίπεδο Β2 (Καλή Γνώση) του Ευρωπαϊκού Πλαισίου Γλωσσομάθειας και η γνώση αυτή πρέπει να βεβαιώνεται με το αντίστοιχο πιστοποιητικό αναγνωρισμένο από το κράτος, όπως προβλέπεται από την κείμενη νομοθεσία.
Δείτε ΕΔΩ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ όλη την προκήρυξη
Διαβάστε Περισσότερα »

Εκλογικό επίδομα 2014 ,πόσο θα πάρουν οι ένστολοι

 Στα 130 με 140 ευρώ καθαρά, θα είναι το εκλογικό επίδομα για το 2014 που θα λάβουν οι αστυνομικοί, λιμενικοί , πυροσβέστες και πολιτικό προσωπικό του υπουργείου Δημοσίας Τάξης , για τη συμμετοχή τους στη διασφάλιση της ομαλότητας της εκλογικής διαδικασίας των ευρωεκλογών και των αυτοδιοικητικών εκλογών, που θα διεξαχθούν στις 18 και 25 Μαΐου 2014. Σύμφωνα με τον Ελεύθερο Τύπο το υπουργείο Δημοσίας Τάξης αναφέρει ότι ήδη έχει διατεθεί από το υπουργείο Οικονομικών το ποσό των 15.000.000 ευρώ, και θα δοθεί το εκλογικό επίδομα σε περίπου 70.000 δικαιούχους ένστολους. Τα στελέχη των αρμόδιων τμημάτων του υπουργείου Οικονομικών έχουν ζητήσει από τις οικονομικές υπηρεσίες του υπουργείου Δημοσίας Τάξης τις καταστάσεις αστυνομικών, πυροσβεστών και πολιτικού προσωπικού, ενώ κάτι αντίστοιχο έχει ζητηθεί και το υπουργείο Ναυτιλίας και Αιγαίου για τους λιμενικούς. Το εκλογικό επίδομα θα δοθεί σε περίπου 55.000 αστυνομικούς, 8.500 πυροσβέστες, 4.000 λιμενικούς και 1.500 πολιτικούς υπαλλήλους. Εαξαιρούνται απο την καταβολή του επιδόματος όσοι βρίσκονται σε αναρρωτικές ή σε έκτακτες άδειες. Από τις 24 Μαρτίου 2014 η Πανελλήνια Ομοσπονδία Αξιωματικών και Αστυνομικών Υπαλλήλων της ΕΛ.ΑΣ., με έγγραφό της προς τους υπουργούς Δημοσίας Τάξης, Οικονομικών, προς τα πολιτικά κόμματα και την αστυνομική ηγεσία, ζητούσε τον καθορισμό του ύψους του εκλογικού επιδόματος και τον χρόνο καταβολής του. Μετά τη νέα εξέλιξη φαίνεται να παίρνουν απάντηση για το πρώτο σκέλος σχετικά με το ύψος του ποσού της εκλογικής αποζημίωσης και αναμένουν αυτή για το δεύτερο, το χρόνο καταβολής, ο οποίος φαίνεται να προσδιορίζεται πριν από την εκλογική διαδικασία ή λίγο μετά. Οι Λιμενικοί θα λάβουν το επίδομα μετά από απαίτηση του υπουργού Ναυτιλίας κ Βαρβιτσίωτη προς το υπουργείο Δημόσιας Τάξης να συμπεριληφθούν τα στελέχη του Σώματος στις λίστες των δικαιούχων για το εκλογικό επίδομα.



Διαβάστε Περισσότερα »

Πατέρας δίνει τσιγάρο στον 2χρονο γιο του! Σοκαριστικό βίντεο


To βίντεο κάνει το γύρο του διαδικτύου και πραγματικά σοκάρει.
Ένας πατέρας δίνει τσιγάρο στον δίχρονο γιο του, όχι μια αλλά πολλές φορές , και αυτός το καπνίζει!

Ο... πατέρας δείχνει στο γιο του μάλιστα τον τρόπο που πρέπει να καπνίσει το τσιγάρο, ενώ στο βίντεο ακούγεται και μια γυναίκα, προφανώς η μητέρα, η οποία τραβάει και το βίντεο. Όπως φαίνεται αν παρατηρήσεις το βίντεο το μωρό πρέπει να έχει ξανακαπνίσει αφού όταν κάποια στιγμή ο πατέρας του αρνείται να του δώσει το τσιγάρο, αυτό κλαίει...


Πηγή

Το βίντεο όπως γράφουν τα ξένα ειδησεογραφικά sites, είναι τραβηγμένο στη Ρωσία.

Δες το βίντεο

Διαβάστε Περισσότερα »

Σε ποια επαγγέλματα θα γίνεται παρακράτηση φόρου

Η εγκύκλιος που καθορίζει σε ποια επαγγέλματα θα γίνεται παρακράτηση φόρου με συντελεστή έως και 20% δημοσιεύτηκε το μεσημέρι της Παρασκευής στη Διαύγεια.

Οπως διευκρινίζεται, σε παρακράτηση φόρου, ανεξάρτητα με το αν οι εν λόγω υπηρεσίες έχουν παρασχεθεί στην Ελλάδα (όταν λήπτης της αμοιβής είναι φυσικό πρόσωπο) υπόκεινται οι πληρωμές για αμοιβές για τεχνικές υπηρεσίες, αμοιβές διοίκησης,αμοιβές για συμβουλευτικές υπηρεσίες  αλλά «και άλλες αμοιβές για παρόμοιες υπηρεσίες», όπως χαρακτηριστικά αναφέρεται στην εγκύκλιο. Αφορά δηλαδή φυσικά πρόσωπα που ασκούν επιχειρηματική δραστηριότητα, δηλαδή τις ατομικές επιχειρήσεις, καθώς και τους μη υπόχρεους σε τήρηση βιβλίων και έκδοση στοιχείων του Κ.Φ.Α.Σ.που ασκούν επιχειρηματική δραστηριότητα.

Ποια επαγγέλματα νοούνται ως τεχνικά, διοικητικά και συμβουλευτικά

Στην εγκύκλιο διευκρίνιζεται τι ακριβώς εννοείται με τους όρους «τεχνικά έργα», «αμοιβές διοίκησης» και «συμβουλευτικές υπηρεσίες», έτσι ώστε να μην δημιουργηθούν παρανοήσεις. Συγκεκριμένα:

    Τεχνικά έργα

Περιλαμβάνονται οι αμοιβές που καταβάλλονται σε εργολήπτες κατασκευής κάθε είδους τεχνικών έργων καθώς και οι αμοιβές που καταβάλλονται για παρεχόμενες υπηρεσίες που σχετίζονται όμως με την εκτέλεση και ολοκλήρωση των έργων αυτών. Ως τεχνικό έργο θεωρείται η εκτέλεση εργασιών κατασκευής έργουσυνδεόμενου μετά του εδάφους όπως για παράδειγμα τα οικοδομικά, λιμενικά, υδραυλικά, οδοποιίας, γεφυροποιίας, σιδηροδρόμων και έργα υπαίθρου. Ως τεχνικό έργο θεωρείται επίσης και η εργασία προσθήκης επί υφιστάμενου ή δη πράγματος νέου στοιχείου ή ιδιότητας, ανεξάρτητα αν τα συνδεόμενα θα αποτελέσουν ενιαίο πράγμα ή όχι (όπως για παράδειγμα εκτέλεση μηχανολογικών, ηλεκτρολογικών εγκαταστάσεων).

    Αμοιβές διοίκησης

Ενοούνται οι αμοιβές διοικητικής υποστήριξης, οργάνωσης, αναδιοργάνωσης, κλπ που αποκαλούνται με τον αγγλικό όρο  «management fees» στις οποίες, ενδεικτικά, περιλαμβάνονται: οι αμοιβές που καταβάλλονται για την παρακολούθηση της οικονομικής πορείας και της θέσης στην αγορά της επιχείρησης, αμοιβές που καταβάλλονται για τη διενέργεια εσωτερικών ελέγχων και γενικά την εποπτεία διαφόρων τμημάτων και λειτουργιών της επιχείρησης,- αμοιβές που καταβάλλονται για την οργάνωση, κατασκευή ή προσαρμογή και λειτουργία του κατάλληλου « software» με σκοπό την καταγραφή, ανάλυση και γενικά παρακολούθηση των συναλλαγών,  αμοιβές που καταβάλλονται για τη γενική και ειδική υποστήριξη σε έργα και λειτουργίες που δεν εξυπηρετούν την εκμετάλλευση της επιχείρησης σαν αυτοτελή μονάδα δραστηριότητας.

Επισημαίνεται, ότι στις αμοιβές αυτές δεν περιλαμβάνονται οι αμοιβές διευθυντών ή μελών ΔΣ εταιρείας ή κάθε άλλου νομικού προσώπου ή νομικής οντότητας οι οποίες σύμφωνα με την περ.δ’ της παρ. 2 του άρθρου 12 αποτελούν εισόδημα από μισθωτή εργασία.

    Αμοιβές για συμβουλευτικές υπηρεσίες

Περιλαμβάνονται οι αμοιβές που καταβάλλονται εξαιτίας παροχής επαγγελματικών υπηρεσιών στις οποίες προέχει το στοιχείο της συμβουλής ή της επιστημονικής, καλλιτεχνικής και πνευματικής δημιουργίας, δηλαδή επαγγέλματα που με τις διατάξεις του ν. 2238/1994, χαρακτηρίζονταν ως ελευθέρια επαγγέλματα.

Ποιοι είναι υπόχρεοι απεικόνισης συναλλαγών

Ενδεικτικά αναφέρονται οι υπόχρεοι απεικόνισης συναλλαγών που ασκούν ατομικά το επάγγελμα του:

    ιατρού
    οδοντιάτρου
    κτηνιάτρου
    φυσιοθεραπευτή
    βιολόγου
    ψυχολόγου
    μαίας
    δικηγόρου
    συμβολαιογράφου
    άμισθου υποθηκοφύλακα
    δικαστικού επιμελητή
    αρχιτέκτονα
    μηχανικού
    τοπογράφου
    χημικού
    γεωπόνου
    γεωλόγου
    δασολόγου
    περιβαλλοντολόγου
    ωκεανογράφου
    σχεδιαστή
    δημοσιογράφου
    διερμηνέα
    ξεναγού
    μεταφραστή
    καθηγητή ή δασκάλου
    καλλιτέχνη γλύπτη ή ζωγράφου ή σκιτσογράφου ή χαράκτη
    ηθοποιού
    εκτελεστή μουσικών έργων ή μουσουργού
    καλλιτεχνών των κέντρων διασκέδασης
    χορευτή
    χορογράφου
    σκηνοθέτη
    σκηνογράφου
    ενδυματολόγου
    διακοσμητή
    οικονομολόγου
    αναλυτή
    προγραμματιστή
    ερευνητή ή συμβούλου επιχειρήσεων
    λογιστή ή φοροτέχνη
    αναλογιστή
    κοινωνιολόγου
    κοινωνικού λειτουργού
    εμπειρογνώμονα
    ομοιοπαθητικού
    εναλλακτικής θεραπείας
    ψυχοθεραπευτή
    λογοθεραπευτή
    λογοπαθολόγου και λογοπεδικού
    καθώς και αμοιβές που καταβάλλονται σε πραγματογνώμονες
    διαιτητές
    εκκαθαριστές γενικά
    ελεγκτές Α.Ε.
    εκτελεστές διαθηκών
    εκκαθαριστές κληρονομιών και κηδεμόνες σχολάζουσας κληρονομιάς
Δείτε όλη την εγκύκλιο πατώντας ΕΔΩ.

Διαβάστε Περισσότερα »

Χαλάει ο καιρός σήμερα

Χαλάει ο καιρός το Σάββατο, καθώς οι τοπικές βροχές και οι σποραδικές καταιγίδες θα είναι τα κύρια χαρακτηριστικά του καιρού, στις περισσότερες περιοχές της χώρας.

Στην Αττική, σύμφωνα με την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία (ΕΜΥ) θα εκδηλωθούν λίγες νεφώσεις που βαθμιαία θα αυξηθούν και τις μεσημβρινές και τις απογευματινές ώρες θα σημειωθούν τοπικές βροχές. Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοανατολικοί και βαθμιαία νοτιοανατολικοί 3 με 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 12 έως 22 βαθμούς Κελσίου.

Στη Θεσσαλονίκη προβλέπονται νεφώσεις με τοπικές βροχές και καταιγίδες κυρίως τις μεσημβρινές και τις απογευματινές ώρες. Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί 3 με 4 και βαθμιαία νοτιοανατολικοί μέχρι 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 14 έως 20 βαθμούς Κελσίου.

Αναλυτική πρόγνωση

Μακεδονία, Θράκη

Νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές κυρίως στη δυτική και την κεντρική Μακεδονία οπού τις μεσημβρινές και τις απογευματινές ώρες θα εκδηλωθούν και σποραδικές καταιγίδες.

Άνεμοι: από ανατολικές διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ.

Θερμοκρασία: από 10 έως 20 βαθμούς Κελσίου.

Νησιά Ιονίου, Ήπειρος, δυτική Στερεά, δυτική Πελοπόννησος

Λίγες νεφώσεις που βαθμιαία θα αυξηθούν και θα σημειωθούν τοπικές βροχές και καταιγίδες κυρίως στις βορειότερες περιοχές.

Άνεμοι: από νότιες διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ.

Θερμοκρασία: από 12 έως 21 βαθμούς Κελσίου.

Θεσσαλία, ανατολική Στερεά, Εύβοια, ανατολική Πελοπόννησος

Λίγες νεφώσεις που βαθμιαία από τα βόρεια θα αυξηθούν και θα σημειωθούν τοπικές βροχές και κυρίως τις μεσημβρινές και τις απογευματινές ώρες σποραδικές καταιγίδες.

Άνεμοι: στα βόρεια από βόρειες διευθύνσεις και στα νότια δυτικοί νοτιοδυτικοί 3 με 5 μποφόρ.

Θερμοκρασία: από 11 έως 23 βαθμούς Κελσίου.

Κυκλάδες, Κρήτη

Λίγες νεφώσεις που από το απόγευμα θα αυξηθούν.

Άνεμοι: δυτικοί 3 με 5 μποφόρ.

Θερμοκρασία: από 15 έως 23 βαθμούς Κελσίου.

Νησιά ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα

Λίγες νεφώσεις τοπικά αυξημένες στα βόρεια οπού θα σημειωθούν πρόσκαιρες βροχές μέχρι το απόγευμα.

Άνεμοι: στα βόρεια από βόρειες διευθύνσεις και στα νότια δυτικοί 3 με 5 μποφόρ.

Θερμοκρασία: από 15 έως 23 βαθμούς Κελσίου.

Διαβάστε Περισσότερα »

Σήκωσέ το το τιμημένο!

Επιλέξτε το σύνθημα που θα αναγράφεται έξω από το πούλμαν της Εθνικής ομάδας ποδοσφαίρου της Ελλάδας
Αν και δεν υπάρχει η δυνατότητα να αναγράφεται πάνω στο πούλμαν, που θα συνοδεύσει την Εθνική Ελλάδος στο Μουντιάλ της Βραζιλίας, το σύνθημα που μας «στιγμάτισε» όταν κερδίσαμε το Euro 2004: «Σήκωσέ το το τιμημένο», ωστόσο, η FIFA δίνει τη δυνατότητα στους φιλάθλους όλων των ομάδων που θα συμμετάσχουν να επιλέξουν το σύνθημα που θα αναγράφεται έξω από το πούλμαν της Εθνικής τους.

Ειδικότερα, η παγκόσμια ομοσπονδία -σε συνεργασία με τη Hyundai- προτείνει στο επίσημο site της τρία σλόγκαν και οι φίλαθλοι καλούνται να ψηφίσουν ποια θεωρούν καλύτερη επιλογή για να γίνει το σύνθημα της Εθνικής τους.

Μπείτε στην ιστοσελίδα του διαγωνισμού και επιλέξτε ένα από τα υποψήφια συνθήματα για το πούλμαν της Εθνικής Ελλάδος:

- Οι ήρωες παίζουν ως Έλληνες.
- Αυτή είναι η Ελλάδα.
- Μία ομάδα, ένα όνειρο.
 Μπορείτε να ψηφίσετε εδώ.


Διαβάστε Περισσότερα »

Ποταμός οπαδών του ΠΑΟΚ κατεβαίνει στην Αθήνα -Πάνω από 22 χλμ το κονβόι των 350 πούλμαν

Θα γεμίσει η Εθνική Οδός με πούλμαν που θα μεταφέρουν οπαδούς του ΠΑΟΚ από τη Θεσσαλονίκη στην Αθήνα για τον τελικό του κυπέλλου Ελλάδος στο ΟΑΚΑ. Ηδη ο αριθμός τους προσεγγίζει τα 350 και το κονβόι που θα σχηματίσουν τα πούλμαν θα φτάνει τα 22 χιλιομέτρων

Οπως αναφέρει και τοpamesports τα 22 χλ είναι απόσταση Θεσσαλονίκης (πλατεία «Ιωάννου Μεταξά» Βαρδαρίου) – Περαίας (πλατεία) ... Ή Θεσσαλονίκης (πλατεία «Ιωάννου Μεταξά» Βαρδαρίου) – Νέων Μαλγάρων (έξοδος Εθνικής Οδού). Όταν το πρώτο λεωφορείο θα τελειώνει τα 22 χιλιόμετρα... Το τελευταίο θα τα αρχίζει!

Η ΠΑΕ ΠΑΟΚ έχει οργανώσει σε συνεργασία με την Αστυνομία πλάνα ασφαλούς μετακίνησης των φιλάθλων της με τα 350 λεωφορεία. Κατάγγειλε όμως, η ΠΑΕ ΠΑΟΚ την Αστυνομία για έλλειψη προθυμίας σε συνεργασία για την ασφαλή μετακίνηση μεμονωμένων φιλάθλων της. Ως εκ τούτου εξέδωσε ανακοίνωση με οδηγίες για μετακίνηση με ΜΜΜ κι άνευ διακριτικών...

Η ανακοίνωση της ΠΑΕ ΠΑΟΚ αναφέρει αναλυτικά:

«Η ΠΑΕ ΠΑΟΚ ενημερώνει τους φιλάθλους του ΠΑΟΚ για τις λεπτομέρειες της μετακίνησής τους στην Αθήνα για τον τελικό Κυπέλλου (Σάββατο 26.04.2014, ΟΑΚΑ).

Το αρχικό ραντεβού των λεωφορείων που συμμετέχουν στην εκδρομή της ΠΑΕ είναι προγραμματισμένο για τις 22:30 το βράδυ της Παρασκευής (25.04) στην οδό 26ης Οκτωβρίου. Από εκεί η πορεία θα ξεκινήσει για τα διόδια των Μαλγάρων όπου θα ενωθεί με τα λεωφορεία όλων των συνδέσμων. Το κομβόι των πούλμαν πρόκειται να αναχωρήσει από τα Μάλγαρα για την Αθήνα στις 02:00 τα ξημερώματα Σαββάτου (26.04) με συνοδεία της Αστυνομίας.

Για τη διαδρομή προς την Αθήνα έχουν προγραμματιστεί δύο στάσεις. Η πρώτη μετά τη Λάρισα και η δεύτερη σε έκταση κοντά στις Θερμοπύλες. Επισημαίνεται πως στους συγκεκριμένους χώρους δεν θα υπάρχει κάποιος χώρος εστίασης για την εξυπηρέτηση των φιλάθλων.

Η πομπή των λεωφορείων αναμένεται να έχει φτάσει στα διόδια των Αφιδνών στις 14:00 το μεσημέρι του Σαββάτου (26.04) οπότε και θα ξεκινήσει η σταδιακή αναχώρηση για το Ολυμπιακό Στάδιο. Τα πούλμαν πρόκειται να περιμένουν στο συγκεκριμένο σημείο και θα αναχωρούν ανά 20 με αστυνομική συνοδεία μέχρι και τη στιγμή που θα φτάσουν στο ΟΑΚΑ.

Στην πομπή των λεωφορείων από τα διόδια των Αφιδνών προς το ΟΑΚΑ δεν θα μπορέσουν να ενταχθούν τυχόν μεμονωμένα αυτοκίνητα ή μίνι βαν με φιλάθλους του ΠΑΟΚ αφού η Αστυνομία αρνείται να κάνει δεκτό το σχετικό αίτημα της ΠΑΕ και να παρέχει ασφάλεια, συνοδεία και θέσεις στάθμευσης στους μεμονωμένους οπαδούς της ομάδας.

Η Αστυνομία, επίσης, παρά τις επισταμένες προσπάθειες της ΠΑΕ ΠΑΟΚ αρνήθηκε να διαφοροποιήσει την απόφασή της για απαγόρευση της συγκέντρωσης στο κέντρο της Αθήνας και οργανωμένης μετακίνησης φιλάθλων του ΠΑΟΚ προς το ΟΑΚΑ.

Ως εκ τούτου με δεδομένη την υψηλή επικινδυνότητα και την απροθυμία της Αστυνομίας για την προσπάθεια εξεύρεσης της καλύτερης λύσης προκειμένου να υπάρξει ομαλή μετάβαση των μεμονωμένων οπαδών στο γήπεδο, ΠΑΕ προτρέπει τους φιλάθλους του ΠΑΟΚ που έχουν επιλέξει να ταξιδέψουν με δικά τους μέσα να προσεγγίσουν το γήπεδο χωρίς διακριτικά, χρησιμοποιώντας τα μέσα μαζικής μεταφοράς. Η προσέγγιση των μεμονωμένων οπαδών στο ΟΑΚΑ είναι προγραμματισμένη να γίνει από την ανατολική είσοδο (ΟΑΣΑ), από την είσοδο της οδού Αγησιλάου (ΙΑΣΩ) και από την πεζογέφυρα της οδού Σπύρου Λούη.

Παρακαλούνται, επίσης, οι φίλοι του ΠΑΟΚ να μη φέρουν φωτοβολίδες, κροτίδες και λοιπά απαγορευμένα αντικείμενα, να μην επιχειρήσουν να εισέλθουν στον αγωνιστικό χώρο με τη λήξη του αγώνα και να μη φέρουν πανό με προκλητικό, υβριστικό ή ρατσιστικό περιεχόμενο.

Οι θύρες θα ανοίξουν στις 16:00 και η είσοδος των φιλάθλων του ΠΑΟΚ που θα καταλάβουν τις θύρες 11(τμήμα Β´), 13, 15, 17, 19, 21 (κάτω διάζωμα) και 12, 14, 16, 20, 22 (άνω διάζωμα) θα γίνεται από την είσοδο Π-12. Οι φίλαθλοι πρέπει να φέρουν μαζί τους το εισιτήριο ΚΑΙ την αστυνομική τους ταυτότητα.

Οι οργανωμένοι φίλαθλοι του ΠΑΟΚ θα αποχωρήσουν σταδιακά από το ΟΑΚΑ έπειτα από απόφαση της Αστυνομίας ανάλογα με το αποτέλεσμα του αγώνα.

Η ΠΑΕ ΠΑΟΚ εξακολουθεί να καταβάλλει κάθε δυνατή προσπάθεια εξασφάλισης των καλύτερων δυνατών συνθηκών μετάβασης (και αποχώρησης) τόσο των οργανωμένων όσο και των μεμονωμένων φιλάθλων του συλλόγου στο ΟΑΚΑ, ακόμα κι αν απέναντί της βρίσκει αρχές δίχως διάθεση συνεργασίας».

Διαβάστε Περισσότερα »

ΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ