Τετάρτη 14 Μαΐου 2014

Ομιλία του Υποψήφιου Δημάρχου Αλιάρτου Θεσπιέων Φίλλιπα Σαγάνα στην Αλίαρτο

Συνδυασμός Λαϊκής Συσπείρωσης Δήμου Αλιάρτου Θεσπιέων
          Πρόσκληση

Ο υποψήφιος Δήμαρχος του Συνδυασμού της  Λαϊκής Συσπείρωσης του Δήμου Αλιάρτου Θεσπιέων Φίλιππας Σαγάνας και οι υποψήφιοι Δημοτικοί Σύμβουλοι σας προσκαλούν στην κεντρική προεκλογική ομιλία του συνδυασμού στην πλατεία Αλιάρτου την Πέμπτη 15 Μαΐου στις 20:00
ΣΑΣ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ ΟΛΟΥΣ
Διαβάστε Περισσότερα »

Οικονομικές ενισχύσεις από τον ΕΛΓΑ την Πέμπτη



Κρατικές οικονομικές ενισχύσεις ύψους 313.392 ευρώ θα καταβάλει την Πέμπτη ο ΕΛΓΑ σε 116 παραγωγούς, για προγράμματα Κρατικών Οικονομικών Ενισχύσεων (ΠΣΕΑ).

Η πληρωμή αφορά μεταξύ άλλων σε ενισχύσεις για ανασύσταση φυτικού κεφαλαίου και για απώλεια εισοδήματος λόγω ανασύστασης φυτικού κεφαλαίου.

Οι ενισχύσεις αφορούν παραγωγούς των Νομών Αιτωλοακαρνανίας, Άρτας, Αττικής, Βοιωτίας, Έβρου, Εύβοιας, Ηρακλείου, Θεσσαλονίκης, Λευκάδας, Μαγνησίας, Μεσσηνίας, Ρεθύμνου, Σάμου, Φθιώτιδος, Φωκίδος και Χανίων.
Διαβάστε Περισσότερα »

Συλλήψεις σε Βοιωτία και Εύβοια για κατοχή και πώληση ναρκωτικών

Συστηματικές αστυνομικές έρευνες πραγματοποιούνται καθημερινά, σε περιοχές της Στερεάς Ελλάδας, για την καταπολέμηση της διάδοσης των ναρκωτικών

Στο πλαίσιο αυτών των ερευνών, συνελήφθησαν σε Εύβοια και Βοιωτία συνολικά τέσσερα (4) άτομα, τα οποία κατηγορούνται, κατά περίπτωση, για προμήθεια, κατοχή και πώληση ναρκωτικών ουσιών

Κατασχέθηκαν, σε τέσσερις διαφορετικές περιπτώσεις, ποσότητες κοκαΐνης και ακατέργαστης κάνναβης, ναρκωτικά δισκία, ηλεκτρονική ζυγαριά ακριβείας κ.α.

Συστηματικές αστυνομικές έρευνες πραγματοποιούνται καθημερινά, σε διάφορες περιοχές της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας, για την καταπολέμηση της διάδοσης των ναρκωτικών.

Στο πλαίσιο αυτών των ερευνών, συνελήφθησαν χθες (13-05-2014) πρωινές και μεσημβρινές ώρες, σε Εύβοια και Βοιωτία, συνολικά τέσσερις (4) ημεδαποί, ηλικίας 44, 39, 26 και 29 ετών, οι οποίοι κατηγορούνται, κατά περίπτωση, για προμήθεια, κατοχή και πώληση ναρκωτικών ουσιών.

Ειδικότερα στην πρώτη περίπτωση, αστυνομικοί της Ομάδας Δίωξης Ναρκωτικών του Τμήματος Ασφαλείας Χαλκίδας, μετά από κατάλληλη αξιοποίηση στοιχείων, πραγματοποίησαν χθες το πρωί αιφνιδιαστική νομότυπη έρευνα στην οικία του 44χρονου, στην Νέα Αρτάκη Ευβοίας, όπου βρέθηκαν συνολικά και κατασχέθηκαν:

    δεκαέξι (16) αυτοσχέδιες νάιλον συσκευασίες, έτοιμες προς πώληση, οι οποίες περιείχαν ποσότητα κοκαΐνης, συνολικού μεικτού βάρους (10,3) γραμμαρίων,
    δύο (2) αυτοσχέδιες νάιλον συσκευασίες, οι οποίες περιείχαν ποσότητα ακατέργαστης κάνναβης, συνολικού μεικτού βάρους (10,5) γραμμαρίων,
    μία ηλεκτρονική ζυγαριά ακριβείας, με υπολείμματα κοκαΐνης και
    μία συσκευή κινητού τηλεφώνου, με ενσωματωμένη κάρτα sim.

Στην δεύτερη περίπτωση, αστυνομικοί του Τμήματος Ασφαλείας Λιβαδειάς, μετά από έλεγχο που διενήργησαν χθες το μεσημέρι στον 26χρονο, σε περιοχή της Λιβαδειάς, βρήκαν στην κατοχή του και κατάσχεσαν μία αυτοσχέδια συσκευασία, η οποία περιείχε ποσότητα ακατέργαστης κάνναβης, μεικτού βάρους (17,3) γραμμαρίων.

Στην τρίτη περίπτωση, επίσης από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Λιβαδειάς, διενεργήθηκε έλεγχος χθες το μεσημέρι στον 39χρονο, στην κατοχή του οποίου βρέθηκε και κατασχέθηκε μία αυτοσχέδια νάιλον συσκευασία, η οποία περιείχε ποσότητα ακατέργαστης κάνναβης , μεικτού βάρους (10,2) γραμμαρίων.

Τέλος στην τέταρτη περίπτωση, μετά από έλεγχο που διενεργήθηκε χθες το πρωί στον 29χρονο, από αστυνομικούς της Γ’ ΔΙ.ΑΣ. Ευβοίας, σε περιοχή της Χαλκίδας, βρέθηκαν στην κατοχή του και κατασχέθηκαν τέσσερα (4) ναρκωτικά δισκία, για την αγορά των οποίων απαιτείται ιατρική συνταγή.

Οι συλληφθέντες, με τις σε βάρος τους σχηματισθείσες δικογραφίες, θα οδηγηθούν στις κατά τόπους αρμόδιες Εισαγγελικές Αρχές.



Διαβάστε Περισσότερα »

Βασίλης Περγάλιας-Υποψήφιος Δήμαρχος Δήμου Τανάγρας

Γεννήθηκα το 1966 στο Σχηματάρι Βοιωτίας. Είμαι παντρεμένος με την Τζούλη Κούτσουρη και έχω μια κόρη 15 ετών την Αγάθη-Ελευθερία.

Είμαι πτυχιούχος σχολής Λογιστών και δραστηριοποιούμαι επαγγελματικά ως επιχειρηματίας από το 1987 μέχρι σήμερα.

Έχω διατελέσει πρόεδρος αθλητικού ποδοσφαιρικού σωματείου στο Σχηματάρι με πολλές πρωταθλητικές διακρίσεις και γενικά έχω ασχοληθεί ενεργά στο χώρο του αθλητισμού από διαφορετικές διοικητικές θέσεις.

Η ενασχόληση μου με τα κοινά του τόπου μου από 1998 μου έδωσε τη δυνατότητα να αναπτύξω πλούσια πολιτική και αυτοδιοικητική εμπειρία. Τα τελευταία 17 χρόνια εκλέγομαι ανελλιπώς Δημοτικός Σύμβουλος.

Έχω διατελέσει πρόεδρος Δημοτικού Συμβουλίου, μέλος πολλών επιτροπών στον πρώην Δήμο Σχηματαρίου, Αντιδήμαρχος και πρόεδρος της Επιτροπής Ποιότητα Ζωής στο Καλλικρατικό Δήμο Τανάγρας.

Στις 18 Μαίου διεκδικώ το χρίσμα του Δημάρχου Τανάγρας με Διαφάνεια-Ακεραιότητα-Ισονομία. Γιατί πιστεύω ακράδαντα ότι θα έρθουν καλύτερες μέρες για τον τόπο μας, ένα τόπο που θα μας κάνει περήφανους στα παιδιά μας και τα εγγόνια μας.

Εγώ και οι άξιοι συνεργάτες μου, μαζί με εσάς όλους τους πολίτες του Δήμου Τανάγρας θα δώσουμε τη μάχη για να κατακτήσουμε το μέλλον!

  Με τιμή
Βασίλης Περγάλιας

Διαβάστε Περισσότερα »

Στο "κυνήγι" λαθρεμπορίας η Ασφάλεια Θηβών

Συνεχίζονται οι έρευνες από το Τμήμα Ασφαλείας Θηβών, για τον εντοπισμό και τη σύλληψη ατόμων, για παραβάσεις Νομοθεσίας περί Τελωνειακού Κώδικα και Λαθρεμπορίας

Συνελήφθη 33χρονος υπήκοος Πακιστάν, σε πρόχειρο κατάλυμα του οποίου βρέθηκε και κατασχέθηκε πάνω από -1,5- κιλό αδασμολόγητου καπνού

Σημειώνεται ότι την τελευταία εβδομάδα, πραγματοποιήθηκαν συνολικά έξι (6) συλλήψεις ατόμων και κατασχέθηκαν δέκα (10) περίπου κιλά αδασμολόγητου καπνού, λαθραία πακέτα τσιγάρων, κυνηγετικό όπλο, μικροποσότητα κάνναβης, ζυγαριά ακριβείας κ.α.


Συνεχίζεται με αμείωτη ένταση η πραγματοποίηση συστηματικών ερευνών, από το Τμήμα Ασφαλείας Θηβών, για τον εντοπισμό και τη σύλληψη ατόμων, για παραβάσεις της Νομοθεσίας περί Τελωνειακού Κώδικα και Λαθρεμπορίας.

Στο πλαίσιο αυτών των ερευνών, συνελήφθη χθες (13-05-2014) το βράδυ σε αγροτική περιοχή της Δάφνης Βοιωτίας, ένας 33χρονος υπήκοος Πακιστάν, σε βάρος του οποίου σχηματίσθηκε σχετική ποινική δικογραφία. Επιπλέον διαπιστώθηκε ότι ο συλληφθείς είχε εισέλθει και παρέμενε παράνομα στην χώρα μας, στερούμενος παντελώς νομιμοποιητικών εγγράφων διαμονής.

Ειδικότερα οι αστυνομικοί, μετά από κατάλληλη αξιοποίηση στοιχείων και πληροφοριών, διενήργησαν χθες το βράδυ αιφνιδιαστική νομότυπη έρευνα σε πρόχειρο κατάλυμα όπου διαμένει ο 33χρονος στην ανωτέρω περιοχή, κατά τη διάρκεια της οποίας βρέθηκαν και κατασχέθηκαν τρεις (3) νάιλον συσκευασίες, οι οποίες περιείχαν ποσότητα αδασμολόγητου καπνού, μεικτού βάρους (1.540) γραμμαρίων.

Η ανωτέρω ποσότητα καπνού θα σταλεί στο Τελωνείο Οινόης Βοιωτίας, προκειμένου να προσδιοριστούν οι διαφυγόντες δασμοί και φόροι για το Ελληνικό Δημόσιο, ενώ ο συλληφθείς οδηγήθηκε στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Θηβών.

Σημειώνεται ότι την τελευταία εβδομάδα και συγκεκριμένα από 07-05-2014 έως και 13-05-2014, πραγματοποιήθηκαν συνολικά έξι (6) συλλήψεις ατόμων (δύο ημεδαποί, δύο υπήκοοι Ρουμανίας, ένας υπήκοος Αλβανίας και ένας υπήκοος Πακιστάν) και κατασχέθηκαν:

    Ποσότητες αδασμολόγητου καπνού, βάρους (9.831) γραμμαρίων,
    ένα κυνηγετικό όπλο,
    (96) λαθραία πακέτα τσιγάρων,
    (120) αυτοσχέδια τσιγάρα με αδασμολόγητο καπνό,
    μικροποσότητα ακατέργαστης κάνναβης και
    μία ηλεκτρονική ζυγαριά ακριβείας.

Τις έρευνες και το προανακριτικό έργο, για τις ανωτέρω περιπτώσεις, ενήργησε το Τμήμα Ασφαλείας Θηβών, ενώ οι δικογραφίες που σχηματίσθηκαν θα υποβληθούν στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Θηβών.


Διαβάστε Περισσότερα »

Ελάφι στο κανάλι του Μόρνου


Ελάφι στο κανάλι του Μόρνου
και η ΑΝΙΜΑ βρέθηκε εκεί, σε περιοχή κοντά στον Αγιο Θωμά, μετά από κλήση της Ομοσπονδιακής Θηροφυλακής. Με παρόντες άνθρωπο του Δασαρχείου Θηβών και κατοίκους και επικοινωνία με την κα Κομνηνού από την Κτηνιατρική του ΑΠΘ, η κτηνίατρος Ελένη Φωτοπούλου χορήγησε υγρά και αντιβίωση στο ζώο, το οποίο μόλις ξεπέρασε το σκοκ της υποθερμίας σηκώθηκε και προχώρησε ανάμεσα στις ελιές. Οι μώλωπες και οι πληγές στα πόδια του το ανάγκασαν να κάτσει στην άκρη του κτήματος. Το αφήσαμε να ηρεμήσει και να ξεκουραστεί υπό την εποπτεία των ανθρώπων που ειδοποίησαν αρχικά, και είμαστε έτοιμοι πάλι αύριο αν χρειαστεί. Το θέμα όμως είναι τί θα γίνει με το κανάλι -παγίδα, που ευθύνεται για τον θάνατο ακόμη και ανθρώπου. Η ΕΥΔΑΠ θα το καλύψει επι τέλους;


Διαβάστε Περισσότερα »

Ολα όσα πρέπει να ξέρουν οι ψηφοφόροι: Πού ψηφίζουν και πόσους σταυρούς βάζουν στα ψηφοδέλτια

Οι Δημοτικές και Περιφερειακές εκλογές του 2014 θα διεξαχθούν την Κυριακή 18 Μαΐου 2014 και ο δεύτερος γύρος την Κυριακή 25 Μαΐου 2014, ημερομηνία διεξαγωγής και των Ευρωεκλογών. Για να αποφευχθούν τα τυχόν μπερδέματα, αλλά και άσκοπη ταλαιπωρία, οι ψηφοφόροι θα πρέπει να γνωρίζουν πού και πως ψηφίζουν.

Πώς θα ψηφίσουμε στις δημοτικές εκλογές 2014

    Κάθε συνδυασμός καταρτίζει ενιαία ψηφοδέλτια με τους υποψηφίους κάθε πρώην δήμου (εκλογική περιφέρεια) ξεχωριστά και, με τους υποψήφιους για τα συμβούλια των τοπικών κοινοτήτων.

    Ο ψηφοφόρος μπορεί να βάλει από 1 μέχρι 3 σταυρούς προτίμησης σε υποψηφίους της εκλογικής του περιφέρειας και 1 σταυρό προτίμησης σε υποψήφιο μιας άλλης εκλογικής περιφέρειας του δήμου του.

    Ο υποψήφιος δήμαρχος δεν χρειάζεται σταυρό για την εκλογή του. Εάν όμως μπει σταυρός στο όνομα του, το ψηφοδέλτιο δεν θεωρείται άκυρο και είναι υπέρ του συνδυασμού.

    Στις μονοεδρικές, διεδρικές και τριεδρικές εκλογικές περιφέρειες, ο εκλογέας μπορεί να ψηφίσει υπέρ ενός υποψηφίου της εκλογικής περιφέρειας στην οποία είναι γραμμένος και υπέρ ενός υποψηφίου σε μία από τις άλλες εκλογικές περιφέρειες του οικείου δήμου.

    Ο εκλογέας μπορεί να εκφράσει την προτίμησή του υπέρ ενός ή υπέρ δύο υποψηφίων του συμβουλίου της δημοτικής κοινότητας.

    Προηγείται η ψηφοφορία για την εκλογή των δημοτικών αρχών και ακολουθεί αμέσως μετά η ψηφοφορία για την εκλογή των περιφερειακών αρχών

Πώς θα ψηφίσουμε στις περιφερειακές εκλογές 2014

    Για έναν υποψήφιο περιφερειακό σύμβουλο στις εκλογικές περιφέρειες όπου εκλέγονται έως τρεις περιφερειακοί σύμβουλοι.

    Για έναν ή δύο υποψηφίους συμβούλους στις εκλογικές περιφέρειες όπου εκλέγονται από τέσσερις έως και επτά περιφερειακοί σύμβουλοι.

    Για έναν, δύο ή τρεις υποψηφίους συμβούλους στις εκλογικές περιφέρειες όπου εκλέγονται από οχτώ έως και δώδεκα περιφερειακοί σύμβουλοι και

    Για έναν ή δύο ή τρεις, ή τέσσερις υποψηφίους συμβούλους στις εκλογικές περιφέρειες όπου εκλέγονται περισσότεροι από δώδεκα περιφερειακοί σύμβουλοι.

Εκδοση ταυτότητας ακόμα και ανήμερα των εκλογών

    Μπορείτε να εκδώσετε ταυτότητα μέχρι και την ημέρα των εκλογών στα γραφεία της Ελληνικής Αστυνομίας.Για την άμεση εξυπηρέτηση των πολιτών το ωράριο τους επεκτείνεται .Συγκεκριμένα, τα γραφεία ταυτοτήτων θα είναι ανοιχτά το Σάββατο, 17 και 24 Μαΐου 2014, από τις 8:00 έως τις 18:00 και την Κυριακή, 18 και 25 Μαΐου 2014, από τις 7:00 έως τις 19:00.

    Σε περιπτώσεις αρχικής έκδοσης ή αντικατάστασης δελτίων ταυτότητας, η έκδοση θα γίνεται άμεσα, ακόμα και την ημέρα της ψηφοφορίας, εφόσον προσκομισθούν τα προβλεπόμενα δικαιολογητικά.

    Για την έκδοση δελτίου ταυτότητας, το οποίο ο ενδιαφερόμενος πολίτης αποκτά για πρώτη φορά, μπορεί να ενημερωθεί σχετικά με τα δικαιολογητικά που πρέπει να προσκομίσει, από τα γραφεία ταυτοτήτων στην ιστοσελίδα της Ελληνικής Αστυνομίας www.hellenicpolice.gr / Οδηγός του Πολίτη- Δικαιολογητικά.

    Στην ιστοσελίδα της Ελληνικής Αστυνομίας είναι δυνατή η αναζήτηση των στοιχείων επικοινωνίας των κατά τόπους γραφείων ταυτοτήτων των υπηρεσιών ασφαλείας της Ελληνικής Αστυνομίας.

Μάθετε σε ποιο εκλογικό τμήμα θα ψηφίσετε

    Το υπουργείο Εσωτερικών έχει φτιάξει μια ειδική εφαρμογή η οποία ονομάζεται μάθε που ψηφίζεις  (http://www.ypes.gr/services/eea/eeagr/eea.html) ώστε οι εκλογείς να βρίσκουν εύκολα μέσω διαδικτύου σε ποιο εκλογικό τμήμα του δήμου τους θα ψηφίσουν. Ο εκλογέας μπορεί με μεγάλη ευκολία βάζοντας το όνομα του, το επώνυμο του, τα ονόματα των γονέων του και το έτος γέννησης του μπορεί να δει που θα ψηφίσει στις Δημοτικές και τις Περιφερειακές εκλογές αλλά και για στις Ευρωεκλογές.



Διαβάστε Περισσότερα »

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΑΣΩΠΙΑΣ: Επίσκεψη Dr. Robert Muller στο Κατάστημα Κράτησης Ελεώνα


Επίσκεψη Dr. Robert Muller στο Κατάστημα Κράτησης Γυναικών
Ελεώνα Θηβών, στο πλαίσιο του Εγκεκριμένου Επιμορφωτικού
Προγράμματος «Γυναίκα: Από την Παραβατικότητα στην
Αποκατάσταση»
Μια διαφορετική εκπαιδευτική εμπειρία είχαν την ευκαιρία να ζήσουν οι
έγκλειστες γυναίκες στο Κατάστημα Κράτησης Γυναικών Ελεώνα
Θηβών, στο πλαίσιο του Εγκεκριμένου Προγράμματος «Γυναίκα: Από
την Παραβατικότητα στην Αποκατάσταση», υπαγόμενου στην Πράξη
3.2.4., του Ε.Π. «Διοικητική Μεταρρύθμιση», που αφορά στην
υποστήριξη των Κρατουμένων Γυναικών στο Κατάστημα Κράτησης
Ελαιώνα Θηβών.
Το Πρόγραμμα συγχρηματοδοτείται από την Ελλάδα και την Ευρωπαϊκή
Ένωση και η Πράξη υλοποιείται στο πλαίσιο του Επιχειρησιακού
Προγράμματος «Διοικητική Μεταρρύθμιση 2007-2013», με Δικαιούχο
την «Ειδική Υπηρεσία Συντονισμού, Διαχείρισης και Εφαρμογής
Συγχρηματοδοτούμενων Δράσεων Του Υπουργείου Εσωτερικών
(ΕΥΣΥΔΕ-ΥΠΕΣ)».
Την Πέμπτη 8 Μαΐου 2014, οι ωφελούμενες γυναίκες συμμετείχαν σε
εκπαιδευτική συνάντηση Πρακτικής Άσκησης, με την εθελοντική
συμμετοχή του Dr. Robert Muller, Κοινωνιολόγου, Συμβούλου
Επιμόρφωσης, του Πανεπιστημίου Flinders της Αυστραλίας, ο οποίος
διαθέτει πολυετή εκπαιδευτική και επαγγελματική εμπειρία, σε ζητήματα
Κοινωνικής Αποκατάστασης και Ισόρροπης Κοινωνικής Ανάπτυξης.
Στόχος αυτής της συνάντησης ήταν η δημιουργία μιας ξεχωριστής
εμπειρίας, με επίκεντρο την ενεργητική συμμετοχή των ωφελουμένων
έγκλειστων γυναικών. Επιπλέον, ήταν μια ευκαιρία να ασκήσουν οι
ωφελούμενες τις αποκτηθείσες γνώσεις και δεξιότητές τους για
κοινωνική επανατοποθέτηση και αποκατάσταση.
Συντονιστές της εκπαιδευτικής συνάντησης ήταν οι κ.κ. Γιώργος
Σκαρβέλης, Κοινωνιολόγος M.Ed., Σύμβουλος Επιμόρφωσης και
Εκτελεστικός Διευθύνων της Επιτροπής Παρακολούθησης του
Προγράμματος και Δήμητρα Δεληκωστοπούλου, Σύμβουλος
Επιμόρφωσης Ενηλίκων & Εκπαιδεύτρια του Προγράμματος.
Παρίσταντο, επίσης, οι κ.κ. Ρέα Πράπα, Δημοσιογράφος - Σύμβουλος
Επικοινωνίας και Μαρία Συμεωνίδη, Κοινωνική Λειτουργός, μέλη της
επιστημονικής ομάδας του Προγράμματος.
Ιδιαίτερα πρέπει να τονισθεί η συμβολή της Διοίκησης και της
Κοινωνικής Υπηρεσίας του Καταστήματος Κράτησης Γυναικών Ελεώνα
Θηβών, που στέκονται πάντοτε αρωγοί σε τέτοιου είδους πρωτοβουλίες,
οι οποίες προάγουν την ανάπτυξη δεξιοτήτων των έγκλειστων γυναικών,
προκειμένου να επανενταχθούν ομαλά στην κοινωνία.
Διευκρινίζεται ότι οι ωφελούμενες, κατά τους τελευταίους τέσσερις
μήνες, συμμετέχουν ενεργά στο Εργαστήρι Προσωπικής Ανάπτυξης,
που πραγματοποιείται στο χώρο του Σχολείου Δεύτερης Ευκαιρίας στο
Κατάστημα Κράτησης Γυναικών Ελεώνα Θηβών. Το εν λόγω Εργαστήρι,
λειτουργεί στo πλαίσιo της εγκεκριμένης Ενέργειας «Συμβουλευτική και
Υποστήριξη Ωφελουμένων» του υλοποιούμενου Προγράμματος.
Μάλιστα πρόσφατα - στο πλαίσιο του ίδιου προγράμματος -
πραγματοποιήθηκε ενημερωτική ημερίδα, με θέμα "Γυναίκα: Από την
Παραβατικότητα στην Αποκατάσταση", στο Ενοριακό Κέντρο Ασωπίας,
την οποία τίμησαν με την παρουσία τους εκπρόσωποι από την Ιερά
Αρχιεπισκοπή Αθηνών, την Τοπική Αυτοδιοίκηση, το Κατάστημα
ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΑΣΩΠΙΑΣ
Ασωπίία Θηβών Τ..Κ.. 32200
Τηλ:: 22620-- 95295,, giinaiikesassopiias@yahoo..grr
Με τη συγχρηματοδότηση της Ελλάδας και της Ευρωπαϊκής Ένωσης





Διαβάστε Περισσότερα »

Ανοιχτός διάλογος Mπακογιάννη με τους πολίτες στη Λιβαδειά


Προσκλητήριο συμμετοχής και ενεργούς συμβολής όλων των πολιτών, και ιδίως των νέων, στο καινούργιο ξεκίνημα που σχεδιάζει για την Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδα, απηύθυνε ο Κώστας Μπακογιάννης, μιλώντας το βράδυ της Τρίτης 13 Μαίου στην Λειβαδιά.
Στην τελική ευθεία για τις εκλογές της Κυριακής ο επικεφαλής του συνδυασμού «Αλλάζουμε. Στην καρδιά της Ελλάδας» συνεχίζει τον διάλογο με τους πολίτες και στους πέντε νομούς που απαρτίζουν την Περιφέρεια. 
Ψηφίζουμε το μέλλον
«Την Κυριακή πίσω από το παραβάν, μακριά από κουβέντες καφενείου και παιχνίδια εξουσίας, παίρνουμε  απόφαση για το μέλλον» ανέφερε ο Κώστας Μπακογιάννης, επισημαίνοντας ότι το μέλλον μπορεί να κερδηθεί με συνεργασία, συνεννόηση, πρόγραμμα και μεθοδική δουλειά.
Ζήτησε από τους Βοιωτούς να συμμετάσχουν στην προσπάθεια για την ανατροπή και το καινούργιο και τους διαβεβαίωσε για την δική του αποφασιστικότητα να το πετύχει.
«Αν θέλετε μια από τα ίδια, δεν είμαστε εμείς η επιλογή σας. Αν θέλετε να σπάσουμε αβγά, να κάνουμε  υπερβάσεις, να έρθουμε σε ρήξη με τον παλαιοκομματισμό και τα συμπτώματα του, τα συμφέροντα και τα προβλήματα, εμπιστευτείτε εμάς» σημείωσε χαρακτηριστικά.
Δίνοντας με σαφήνεια το στίγμα των προσωπικών του επιλογών αλλά και των συνεργατών του είπε «Κομίζουμε νέα νοοτροπία, νέα αντίληψη για τα κοινά, επιμένουμε να μιλάμε για τα πραγματικά προβλήματα. Οι άνθρωποι του συνδυασμού μας δεν είναι εδώ για την καρέκλα. Είναι εργάτες της τοπικής αυτοδιοίκησης».
Αναφέρθηκε στο πρόγραμμα του συνδυασμού, που γεννήθηκε από το όραμα για ανάπτυξη και δίνει μια υπεύθυνη και ρεαλιστική λύση σε αληθινά προβλήματα .
Κάλεσε εκ νέου θεσμικούς φορείς και μεμονωμένους πολίτες να συμμετέχουν με προτάσεις, ιδέες στη δημοκρατική διαβούλευση που θα είναι συνεχής και απροκατάληπτη.
Μιλώντας για τα χτυπήματα κάτω από τη μέση που δέχεται στη διάρκεια αυτού του προεκλογικού αγώνα εξήγησε, ότι είναι συνειδητή επιλογή και όχι αδυναμία το γεγονός ότι αρνείται να απαντήσει.
«Γιατί εμείς οι ίδιοι πρέπει να αλλάξουμε. Πρέπει να κομίσουμε την αλλαγή που θέλουμε όλοι να δούμε αύριο στον τόπο μας, στη Στερεά Ελλάδα αλλά και στην ίδια τη χώρα» τόνισε χαρακτηριστικά.
Ο κ. Μπακογιάννης  αναφέρθηκε στην αξία που έχουν οι εκλογές, καθώς  αποτελούν όχι μόνο την κορύφωση της δημοκρατίας αλλά και την μεγαλύτερη δυνατότητα που έχουν οι πολίτες να αποφασίζουν οι ίδιοι για το μέλλον τους.
Όπως σημείωσε  η ψήφος την Κυριακή είναι απόφαση για το μέλλον.
«Στέλνουμε μήνυμα σιγουριάς και αυτοπεποίθησης και μήνυμα σε όλους αυτούς που μας πλήγωσαν, που μας έφεραν εδώ» είπε ο κ. Μπακογιάννης.
Ξεχωριστό προσκλητήριο απηύθυνε στους νέους, για τους οποίους όπως είπε αποτελούν «την πιο μορφωμένη και ‘ευρωπαϊκή’ γενιά που έχει πατήσει τα ελληνικά χώματα» αλλά  είναι καταδικασμένη να ζήσει χειρότερα από την προηγούμενη.
«Αυτή η γενιά με τη στήριξη των μεγαλύτερων, με τη στήριξη τον γονιών μας έφτασε ως εδώ. Αυτή η γενιά θα κάνει την ανατροπή, αυτή η γενιά θα αλλάξει την Περιφέρεια Στερεάς. Στις 18 αλλάζουμε» κατέληξε ο κ. Μπακογιάννης.
Οι πολίτες της Λειβαδιάς στο διάλογο που ακολούθησε ανταποκρίθηκαν στο προσκλητήριο του Κώστα Μπακογιάννη εκφράζοντας τις προτάσεις και τους προβληματισμούς τους. 
Το βράδυ της Τετάρτης 14 Μαΐου θα βρίσκεται στην Άμφισσα, την Πέμπτη 15 στη Χαλκίδα και την Παρασκευή 16 Μαΐου σε Καρπενήσι και Λαμία.  






Διαβάστε Περισσότερα »

ΘΗΒΑ....Να γιατί κόπτεται ο Άδωνις για την Υγεία των Ελλήνων!


Να γιατί κόπτεται ο Άδωνις για την Υγεία των Ελλήνων!
Οδηγοί για τα ασθενοφόρα δεν υπάρχουν, το ΕΚΑΒ ασχολείται με συγκεκριμένο αντικείμενο, οπότε οι πολίτες, έχουν δεν έχουν, θα αναγκαστούν να πληρώνουν ιδιωτικά ασθενοφόρα…
Όπως ακριβώς έκανε συμπολίτης μας από χωριό της Λιβαδειάς, για να μεταφέρει ανάπηρο μέλος της οικογένειάς του στο ΚΕΠΑ [ΙΚΑ ]  Θήβας, προκειμένου να περάσει επιτροπή, για να λάβει ο άνθρωπος την σύνταξη, που παραμένει κομμένη εδώ και δυο χρόνια…
 Thiva Gr
Διαβάστε Περισσότερα »

Σαν σήμερα....


Δείτε τα σημαντικότερα γεγονότα που έγιναν σαν σήμερα 14 Μα'ι'ου....
1483: Ο Κάρολος Η' στέφεται βασιλιάς της Γαλλίας.

1610: Ο Βασιλιάς της Γαλλίας Ερρίκος ο Δ’ δολοφονείται στο Παρίσι.

1643: Ο Λουδοβίκος ΙΔ΄ της Γαλλίας ανακηρύσσεται βασιλιάς σε ηλικία μόλις τεσσάρων ετών, μετά το θάνατο του πατέρα του, Λουδοβίκου ΙΓ'. Ο Λουδοβίκος ο ΙΔ’ έμεινε στην ιστορία ως ο «Βασιλιάς Ήλιος».

1811: Η Παραγουάη αποκτά την ανεξαρτησία της από την Ισπανία.

1865: Βουλευτικές εκλογές στην Ελλάδα. Διήρκεσαν έως τις 17 Μαΐου, με νικήτρια την παράταξη του Αλέξανδρου Κουμουνδούρου.

1900: Οι 2οι σύγχρονοι Ολυμπιακοί Αγώνες αρχίζουν στο Παρίσι.

1911: Η Μαρίκα Κοτοπούλη αρχίζει τις παραστάσεις της στο νέο θέατρο «Αττικόν».

1920: Ο Ελληνικός Στρατός διατάσσεται από τους συμμάχους να καταλάβει και να διοικήσει τη Δυτική Θράκη, αντικαθιστώντας τα Γαλλικά στρατεύματα. Τον Ιούλιο του ίδιου έτους, με τη Συνθήκη των Σεβρών, η Θράκη προσαρτάται οριστικά στην Ελλάδα.

1928: Αρχίζει η λειτουργία της Τράπεζας της Ελλάδος.

1948: Το Ισραήλ κηρύττει την ανεξαρτησία του από τη Μεγάλη Βρετανία. Πρώτος πρόεδρος ο Νταβίντ Μπεν Γκουριόν.

1955: Υπογράφεται το Σύμφωνο της Βαρσοβίας μεταξύ της Αλβανίας, της Βουλγαρίας, της Ανατολικής Γερμανίας, της Ε.Σ.Σ.Δ., της Πολωνίας, της Ρουμανίας και της Τσεχοσλοβακίας.

1960: Η «Διάσκεψη κορυφής» για την Παγκόσμια Ειρήνη, με τη συμμετοχή των ΗΠΑ, της Ε.Σ.Σ.Δ, της Αγγλίας και της Γαλλίας συγκαλείται στο Παρίσι, αλλά οδηγείται σε ναυάγιο.

1962: Ο Χουάν Κάρλος Α' της Ισπανίας παντρεύεται στην Αθήνα, την Πριγκίπισσα Σοφία της Ελλάδας. Το μυστήριο του γάμου τελείται στο Μητροπολιτικό Ναό Αθηνών και στη συνέχεια στον Καθολικό Μητροπολιτικό Ναό Αθηνών.

1982: Κηδεύεται με τιμές εθνικής ηρωίδας στο Καστελόριζο η γενναία γερόντισσα Δέσποινα Αχλαδιώτη (Η Κυρά της Ρω), που για 40 χρόνια ύψωνε τη γαλανόλευκη στην ακριτική νησίδα της Ρω, όπου είχε εγκατασταθεί με τον άντρα της από το 1924. Η σορός της θα μεταφερθεί στη Ρω και θα ταφεί κάτω από τον ιστό, όπου ύψωνε τη σημαία.


1994: Το τελευταίο φύλλο της εκδίδει η εφημερίδα "Μεσημβρινή", η διεύθυνση της οποίας ανακοινώνει την αναστολή έκδοσής της.

1998: Πεθαίνει σε ηλικία 83 ετών ο Φρανκ Σινάτρα, αμερικανός τραγουδιστής και ηθοποιός.

2003: Μετά από πολλές αναβολές, εκτοξεύεται με επιτυχία από το ακρωτήριο Κανάβεραλ ο πρώτος ελληνοκυπριακός δορυφόρος Hellas Sat. Ο δορυφόρος, εισάγει την Ελλάδα στις χώρες, που έχουν παρουσία στο Διάστημα και αποτελεί μία στρατηγική επιλογή με σημαντικά πλεονεκτήματα σε πολιτικό, οικονομικό και τεχνολογικό επίπεδο.

2005: Το τεράστιο παροπλισμένο μεταγωγό USS Αμέρικα βυθίζεται στα πλαίσια άσκησης του στρατού των ΗΠΑ. Γίνεται έτσι το μεγαλύτερο πλοίο στην ιστορία που έγινε στόχος σε άσκηση.

2006: Ο ιστορικός σύλλογος της Θεσσαλονίκης, ο Άρης επιστρέφει στην Α΄ Εθνική κατηγορία του ποδοσφαίρου, ύστερα από μια δύσκολη χρονιά που τον υποχρέωσε να αγωνίζεται στη Β΄ Εθνική. Ο Άρης νίκησε στο τελευταίο του παιχνίδι την Κέρκυρα με 3-1 μπροστά σε 20.000 φιλάθλους του.

Γεννήσεις

• 1771 - Ρόμπερτ Όουεν, Ουαλός μεταρρυθμιστής
• 1836 - Βίλελμ Στάινιτς, Αυστριακός σκακιστής
• 1867 - Κουρτ Άισνερ, Γερμανός πολιτικός
• 1880 - Βίλχελμ Λιστ, Γερμανός στρατάρχης
• 1943 - Τζακ Μπρους, Σκωτσέζος μουσικός (Cream, Blues Incorporated, The Graham Bond Organisation, West, Bruce and Laing)
• 1943 - Όλαφουρ Ράγκναρ Γκρίμσον, Ισλανδός πολιτικός
• 1944 - Τζορτζ Λούκας, Αμερικανός σκηνοθέτης
• 1951 - Ρόμπερτ Ζεμέκις, Αμερικανός σκηνοθέτης
• 1953 - Νοροντόμ Σιχαμόνι, βασιλιάς της Καμπότζης
• 1955 - Βέιντερ, Αμερικανός παλαιστής
• 1969 - Κέιτ Μπλάνσετ, Αυστραλή ηθοποιός
• 1971 - Σοφία Κόπολα, Αμερικανίδα σκηνοθέτης
• 1979 - Νταν Άουερμπακ, Αμερικανός τραγουδιστής
• 1982 - Σαρμπέλ, Κύπριος τραγουδιστής
• 1984 - Μαρκ Ζάκερμπεργκ, Αμερικανός προγραμματιστής και επιχειρηματίας, συνιδρυτής του Facebook
• 1985 - Ζακ Ράιντερ, Αμερικανός παλαιστής

Θάνατοι

• 1608 - Κάρολος Γ', δούκας της Λωρραίνης
• 1610 - Ερρίκος Δ', βασιλιάς της Γαλλίας
• 1643 - Λουδοβίκος ΙΓ', βασιλιάς της Γαλλίας
• 1912 - Άουγκουστ Στρίντμπεργκ, Σουηδός συγγραφέας
• 1925 - Χένρυ Ράιντερ Χάγκαρντ, Άγγλος συγγραφέας
• 1940 - Έμμα Γκόλντμαν, Λιθουανή αναρχική
• 1954 - Χάιντς Γκουντέριαν, Γερμανός στρατηγός
• 1987 - Ρίτα Χέιγουορθ, Αμερικανίδα ηθοποιός
• 1989 - Μαίρη Λαλοπούλου, Ελληνίδα ηθοποιός
• 1995 - Κρίστιαν Άνφινσεν, Αμερικανός χημικός
• 1998 - Φρανκ Σινάτρα, Αμερικανός τραγουδιστής και ηθοποιός


Διαβάστε Περισσότερα »

Εθνικό πένθος στην Τουρκία -201 νεκροί από έκρηξη σε ορυχείο-βίντεο



Mεγαλώνει η λίστα των θυμάτων από την έκρηξη σε ορυχείο στην Τουρκία. Ηδη έχει επιβεβαιωθεί ο θάνατος 201 ανθρακωρύχων, ενώ περισσότεροι από 400 αγνοούνται.

Σύμφωνα με τον Τούρκο υπουργό Ενέργειας οι περισσότεροι ανθρακωρύχοι πέθαναν από δηλητηρίαση με μονοξείδιο του άνθρακα, ενώ η έκρηξη οφείλεται σε ανάφλεξη, λόγω βραχυκυκλώματος ηλεκτρικού μετασχηματιστή.

Όπως είπε ο υπουργός Τανέρ Γιλντίζ, 787 εργαζόμενοι βρίσκονταν στο ορυχείο στην επαρχία Μανίσα κατά τη στιγμή της έκρηξης, που συνέβη αργά το βράδυ της Τρίτης. Οι 200 ανασύρθηκαν νεκροί, 80  νοσηλεύονται σε νοσοκομεία, ενώ 400 ακόμη άνθρωποι παραμένουν εγκλωβισμένοι σε βάθος δύο χιλιομέτρων. Οι διασωθέντες ανέρχονται σε 363.

Στο σημείο έχουν σπεύσει εκατοντάδες διασώστες, ωστόσο, η προσπάθειά τους περιορίζεται στο να διοχετεύσουν καθαρό αέρα στο ορυχείο σε μια προσπάθεια να βοηθήσουν τους εγκλωβισμένους, ενώ εκφράζονται ανοιχτά φόβοι ότι η λίστα των νεκρών θα μεγαλώσει.

Συνάδελφος των ανθρακωρύχων που μόλις είχε δει έναν συνάδελφό του να ανασύρεται νεκρός, ανέφερε πως όλοι όσοι δούλευαν στο ορυχείο ήταν μια μεγάλη οικογένεια που σήμερα διαλύθηκε. «Εχουμε πολύ λίγα νέα από τα βάθη του ορυχείου. Και όταν έχουμε συνήθως είναι άσχημα», πρόσθεσε.

Ο Τούρκος υπουργός Ενέργειας τόνισε ότι θα γίνει έρευνα για το τραγικό δυστύχημα, και αν προκύψουν ευθύνες θα αποδοθούν και οι υπεύθυνοι θα λογοδοτήσουν στη δικαιοσύνη. Από την πλευρά του ο υπουργός Εργασίας της Τουρκίας τόνισε ότι ο τελευταίος έλεγχος ασφαλείας το ορυχείο έγινε στις 17 Μαρτίου και διαπιστώθηκε ότι τηρούνταν όλοι οι κανόνες ασφαλείας. Ωστόσο, ένας από τους διασωθέντες ανθρακωρύχους ανέφερε πως οι εργάτες δεν δούλευαν με ασφάλεια και ότι το συνδικάτο των εργαζομένων ήταν απλώς μαριονέτες και οι ιδιοκτήτες του ορυχείου ενδιαφέρονταν μόνο για τα χρήματα.


Διαβάστε Περισσότερα »

Κεντρική προεκλογική ομιλία του Σταμάτη Χαλβατζή στη Θήβα

 « Δήμος Θηβαίων- Ώρα Ευθύνης »


           Σταμάτης Η. Χαλβατζής
      Υποψήφιος Δήμαρχος Θηβαίων
          Πρόσκληση

Ο υποψήφιος Δήμαρχος Σταμάτης Χαλβατζής και οι υποψήφιοι Δημοτικοί Σύμβουλοι σας προσκαλούν στην κεντρική προεκλογική ομιλία του συνδυασμού
«Δήμος Θηβαίων - Ώρα Ευθύνης» στην κεντρική πλατεία Θήβας την Πέμπτη 15 Μαΐου στις 8:30 το βράδυ.
Θα γίνει παρουσίαση του προγράμματος, των θέσεων του συνδυασμού και των υποψηφίων Δημοτικών Συμβούλων.

Σας περιμένουμε όλους στην αφετηρία αυτής της κοινής μας προσπάθειας προκειμένου να δώσουμε ξανά την ελπίδα στο τόπο μας !! Και θα τα καταφέρουμε ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ !!!  
Διαβάστε Περισσότερα »

Μέχρι τις 6 Ιουνίου παράταση στο πρόγραμμα Νέων Αγροτών




Στο γραφείο του υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης, Αθανάσιου Τσαυτάρη, βρίσκεται σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του Agronews για υπογραφή η υπουργική απόφαση που παρατείνει την περίοδο υποβολής αιτήσεων υποψηφιότητας για την ενίσχυση της πρώτης εγκατάστασης των Νέων Γεωργών (Μέτρο 112).
Στο σχέδιο της απόφασης, που περιμένει μία υπογραφή, αναφέρεται ως καταληκτική ημερομηνία η Παρασκευή 6 Iουνίου. Η αρμόδια υπηρεσία του υπουργείου θεωρεί ότι το διάστημα των 20 ημερών επιπλέον της προθεσμίας της προκήρυξης είναι αρκετό για να υποβάλουν οι υποψήφιοι τη δήλωση ΟΣΔΕ για το 2014 και να τη συμπεριλάβουν στο φάκελό τους. Οι γεωπόνοι-μελετητές, πάντως, έχουν ζητήσει εδώ και πολλές μέρες, τουλάχιστον ένα μήνα επιπλέον παράταση.

Να θυμίσουμε ότι δικαίωμα υποβολής αίτησης ενίσχυσης στο Μέτρο έχουν φυσικά πρόσωπα, μόνιμοι κάτοικοι της Ελληνικής Επικράτειας, εγγεγραμμένοι στο Ολοκληρωμένο Σύστημα Διαχείρισης και Ελέγχου (Ο.Σ.Δ.Ε.), που εγκαταστάθηκαν για πρώτη φορά ως αρχηγοί γεωργικής εκμετάλλευσης, κατά το δεκατετράμηνο που προηγείται της ημερομηνίας υποβολής της αίτησης ενίσχυσης, εφόσον στο πρόσωπό τους, κατά την ημερομηνία υποβολής της αίτησης ενίσχυσης, πληρούνται αθροιστικά οι ακόλουθες προϋποθέσεις:

α) Έχουν συμπληρώσει το 18ο έτος της ηλικίας τους, έχουν πλήρη δικαιοπρακτική ικανότητα σύμφωνα με τις διατάξεις του Αστικού Κώδικα και φερεγγυότητα και δεν έχουν συμπληρώσει το 40ό έτος της ηλικίας τους. Η ηλικία υπολογίζεται με βάση τη διαφορά μεταξύ της ημερομηνίας υποβολής της αίτησης για τη χορήγηση ενίσχυσης και της ημερομηνίας γέννησης.

β) Είναι μόνιμοι κάτοικοι περιοχής εφαρμογής του Μέτρου. Πιο συγκεκριμένα ο υποψήφιος θα πρέπει να είναι μόνιμος κάτοικος περιοχής:

- Ορεινής ή μειονεκτικής Δημοτικής ή Τοπικής Κοινότητας και Οικισμού.

- Δημοτικής ή Τοπικής Κοινότητας κανονικής περιοχής με πραγματικό πληθυσμό έως 100.000 κατοίκους.

- Ειδικά για την Αποκεντρωμένη Διοίκηση Αττικής, οι περιοχές εφαρμογής του προγράμματος είναι αυτές της τέως επαρχίας Τροιζηνίας και των νήσων Κυθήρων, Αντικυθήρων, Αγκιστρίου, Αίγινας, Σαλαμίνας, Πόρου, Σπετσών και Ύδρας, καθώς και οι δημοτικές ενότητες Αναβύσσου, Παλαιάς Φώκεας, Αυλώνος, Καλάμου, Ωρωπίων, Μαρκόπουλου Ωρωπού,  Συκαμίνου, Αγίου Κωνσταντίνου, Κερατέας, Λαυρεωτικής, Βαρνάβα, Γραμματικού, Μαραθώνος, Βιλίων, Ερυθρών, Οινόης, Μεγαρέων.

γ) Η γεωργική τους εκμετάλλευση έχει ελάχιστο μέγεθος απαιτήσεων σε εργασία 0,5 Μονάδα Ανθρώπινης Εργασίας (1 Μ.Α.Ε. = 1750 ώρες απασχόλησης ανά έτος) και πληροί τις λοιπές προϋποθέσεις της προκήρυξης.

δ) Διαθέτουν επαρκή επαγγελματική ικανότητα ή αναλαμβάνουν τη δέσμευση να την αποκτήσουν εντός 36 μηνών από την ημερομηνία λήψης της ατομικής απόφασης έγκρισης. ε) Υποβάλλουν Επιχειρηματικό Σχέδιο, μέγιστης χρονικής διάρκειας πέντε ετών με δεσμευτικούς στόχους και χρονικές προθεσμίες για την ανάπτυξη των γεωργικών δραστηριοτήτων τους, καθώς και για τη διαρθρωτική προσαρμογή της εκμετάλλευσής τους, αλλά και για την απόκτηση ή συμπλήρωση επαρκούς επαγγελματικής ικανότητας, εφόσον απαιτούνται.

στ) Αναλαμβάνουν τις συμβατικές δεκαετείς μακροχρόνιες υποχρεώσεις.

ζ) Δεν εμπίπτουν στις κατηγορίες μη επιλέξιμων υποψηφίων.

Ο όρος της πρώτης φοράς για την εγκατάσταση του υποψηφίου ως αρχηγού γεωργικής εκμετάλλευσης, προκειμένου να τύχει των ενισχύσεων του Μέτρου, εκπληρώνεται εφόσον το χρονικό διάστημα που μεσολαβεί μεταξύ της ημερομηνίας πρώτης εγκατάστασης στη γεωργική εκμετάλλευση και της λήψης της απόφασης έγκρισης δεν υπερβαίνει τους 18 μήνες.



Δικαιούχοι Υποψήφιοι Νέοι Γεωργοί

Δικαίωμα υποβολής αίτησης ενίσχυσης στο Μέτρο έχουν φυσικά πρόσωπα, μόνιμοι κάτοικοι της Ελληνικής Επικράτειας, εγγεγραμμένοι στο Ολοκληρωμένο Σύστημα Διαχείρισης και Ελέγχου (Ο.Σ.Δ.Ε.), που εγκαταστάθηκαν για πρώτη φορά ως αρχηγοί γεωργικής εκμετάλλευσης, κατά το 14μηνο που προηγείται της ημερομηνίας υποβολής της αίτησης ενίσχυσης, εφόσον στο πρόσωπό τους, κατά την ημερομηνία υποβολής της αίτησης ενίσχυσης, πληρούνται αθροιστικά οι ακόλουθες προϋποθέσεις:

 α) Έχουν συμπληρώσει το 18ο έτος της ηλικίας τους, έχουν πλήρη δικαιοπρακτική ικανότητα σύμφωνα με τις διατάξεις του Αστικού Κώδικα και φερεγγυότητα και δεν έχουν συμπληρώσει το 40ο έτος της ηλικίας τους.

β) Είναι μόνιμοι κάτοικοι περιοχής εφαρμογής του Μέτρου.

Πιο συγκεκριμένα ο υποψήφιος θα πρέπει να είναι μόνιμος κάτοικος περιοχής:

• Ορεινής ή μειονεκτικής Δημοτικής ή Τοπικής Κοινότητας και Οικισμού.

• Δημοτικής ή Τοπικής Κοινότητας κανονικής περιοχής με πραγματικό πληθυσμό έως 100.000 κατοίκους.

γ) Η γεωργική τους εκμετάλλευση έχει ελάχιστο μέγεθος απαιτήσεων σε εργασία μισή (0,5) Μονάδα Ανθρώπινης Εργασίας (1 Μ.Α.Ε. = 1750 ώρες απασχόλησης ανά έτος) και πληροί τις λοιπές προϋποθέσεις του Κεφ. I.Γ2.

δ) Διαθέτουν επαρκή επαγγελματική ικανότητα ή αναλαμβάνουν τη δέσμευση να την αποκτήσουν εντός 36 μηνών από την ημερομηνία λήψης της ατομικής απόφασης έγκρισης.

ε) Υποβάλλουν Επιχειρηματικό Σχέδιο, μέγιστης χρονικής διάρκειας πέντε ετών με δεσμευτικούς στόχους και χρονικές προθεσμίες για την ανάπτυξη των γεωργικών δραστηριοτήτων τους, καθώς και για τη διαρθρωτική προσαρμογή της εκμετάλλευσής τους, αλλά και για την απόκτηση ή συμπλήρωση επαρκούς επαγγελματικής ικανότητας, εφόσον απαιτούνται.

στ) Αναλαμβάνουν τις συμβατικές δεκαετείς μακροχρόνιες υποχρεώσεις.

ζ) Δεν εμπίπτουν στις κατηγορίες μη επιλέξιμων υποψηφίων (Κεφ. I.Γ3).

Ο όρος της πρώτης φοράς για την εγκατάσταση του υποψηφίου ως αρχηγού γεωργικής εκμετάλλευσης, προκειμένου να τύχει των ενισχύσεων του Μέτρου, εκπληρώνεται εφόσον το χρονικό διάστημα που μεσολαβεί μεταξύ της ημερομηνίας πρώτης εγκατάστασης στη γεωργική εκμετάλλευση και της λήψης της απόφασης έγκρισης δεν υπερβαίνει τους δεκαοκτώ (18) μήνες.
Διαβάστε Περισσότερα »

A.K.O.Λ-Στους Βαλκανικούς Αγώνες Παίδων ο Χρήστος Χριστόπουλος



Ιδιαίτερη τιμή, για την πόλη μας και για τον Όμιλό μας, η συμμετοχή με την Εθνική Ομάδα Παίδων, του αθλητή μας Χρήστου Χρηστόπουλου, στους Βαλκανικούς Αγώνες Παίδων, που θα πραγματοποιηθούν στις 15 Μαΐου 2014, στο Σίλβεν της Βουλγαρίας.

Η επιλογή του αυτή προέκυψε μετά από τις πρόσφατες επιτυχίες του, στους πρόσφατους Πανελλήνιους Διασυλλογικούς και Σχολικούς Αγώνες.



Να σημειωθεί ότι στην αποστολή έχει κληθεί να είναι και ο προπονητής του, ο κ. Δημήτρης Σκαπέτης.

Ευχή όλων μας είναι ένα ακόμη θετικό αποτέλεσμα.

 Το Διοικητικό Συμβούλιο
Διαβάστε Περισσότερα »

Tοπικές βροχές και υψηλές για την εποχή θερμοκρασίες σήμερα

Τοπικές βροχές θα σημειωθούν την Τετάρτη στα δυτικά και νεφώσεις στα βόρεια, κυρίως τις μεσημβρινές ενώ τις απογευματινές ώρες αναμένονται σποραδικές καταιγίδες. Άνεμοι νοτιοδυτικοί 5 με 7 και πρόσκαιρα στα ανατολικά 8 μποφόρ που βαθμιαία από τα δυτικά θα στραφούν σε δυτικούς βορειοδυτικούς.

Αναλυτικά:

Μακεδονία, Θράκη
Καιρός: νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και βαθμιαία σποραδικές καταιγίδες. Σταδιακή εξασθένηση των φαινόμενων από τα δυτικά.
Άνεμοι: στα δυτικά δυτικών διευθύνσεων 3 με 5 και στα ανατολικά νότιοι 4 με 6 και τοπικά 7 μποφόρ που από το απόγευμα και από τα δυτικά θα στραφούν σε δυτικούς 4 με 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: από 15 έως 27 βαθμούς κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία η ελάχιστη θα είναι 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Νησιά Ιονίου, Ήπειρος, δυτική Στερεά, δυτική Πελοπόννησος
Καιρός: νεφώσεις με τοπικές βροχές και βαθμιαία σποραδικές καταιγίδες κυρίως στην ήπειρο και τη δυτική Στερεά μέχρι το απόγευμα. Βελτίωση το βραδύ στα νότια.
Άνεμοι: νότιοι 4 με 6 μποφόρ που γρήγορα και από τα βόρεια θα στραφούν σε βορειοδυτικούς και το βράδυ θα ενισχυθούν.
Θερμοκρασία: από 17 έως 25 βαθμούς κελσίου. Στην Ήπειρο 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Θεσσαλία, ανατολική Στερεά, Εύβοια, ανατολική Πελοπόννησος
Καιρός: λίγες νεφώσεις κατά περιόδους αυξημένες. Το μεσημέρι θα εκδηλωθούν πρόσκαιροι όμβροι στα βόρεια.
Άνεμοι: δυτικοί νοτιοδυτικοί 4 με 6 και στα ανατολικά 6 με 7 και πρόσκαιρα 8 μποφόρ που βαθμιαία και από τα βόρεια θα στραφούν σε δυτικούς.
Θερμοκρασία: από 15 έως 30 βαθμούς κελσίου.

Κυκλάδες, Κρήτη
Καιρός: αραιές νεφώσεις που πρόσκαιρα θα πυκνώσουν στις Κυκλάδες.
Άνεμοι: νότιοι νοτιοδυτικοί 6 με 7 και τοπικά 8 μποφόρ που το απόγευμα θα στραφούν σε δυτικούς.
Θερμοκρασία: .από 18 έως 27 βαθμούς κελσίου. Στη βόρεια Κρήτη 4 με 6 βαθμούς υψηλότερη.

Νησιά ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα
Καιρός: αραιές νεφώσεις κατά περιόδους πιο πυκνές. Πιθανότητα πρόσκαιρων βροχών στα βόρεια.
Άνεμοι: νότιοι νοτιοανατολικοί 5 με 7 και τοπικά στα βόρεια 8 μποφόρ.
Θερμοκρασία: από 17 έως 26 βαθμούς κελσίου.

Αττική
Καιρός: γενικά αίθριος. Λίγες πρόσκαιρες νεφώσεις το μεσημέρι και το απόγευμα στα δυτικά και βόρεια.
Άνεμοι: νότιοι νοτιοδυτικοί 3 με 5 και στα ανατολικά 6 με 7 μποφόρ που από το μεσημέρι και από τα δυτικά θα στραφούν σε δυτικούς βορειοδυτικούς 4 με 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: από 18 έως 29 βαθμούς κελσίου.

Θεσσαλονίκη
Καιρός: νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες το μεσημέρι και το απόγευμα κυρίως στα ορεινά.
Άνεμοι: νοτιοανατολικοί 3 με 5 που το απόγευμα θα στραφούν σε δυτικούς βορειοδυτικούς με την ιδία ένταση.
Θερμοκρασία: από 17 έως 26 βαθμούς κελσίου.


Διαβάστε Περισσότερα »

«Ανοίγουν» 547 θέσεις για διαθέσιμους -Σε νοσοκομεία, δικαστήρια και ΚΕΠ

Συνολικά 547 θέσεις «ανοίγουν» για υπαλλήλους που έχουν τεθεί σε διαθεσιμότητα από υπουργεία και φορείς, πανεπιστήμια, τον ΟΑΕΔ και ασφαλιστικά ταμεία.

Πρόκειται για θέσεις σε νοσοκομεία, δικαστήρια και ΚΕΠ της χώρας για τη μετάταξη υπαλλήλων. Συγκεκριμένα προβλέπεται να καλυφθούν:

- 10 θέσεις για γραμματείς Πανεπιστημιακής Εκπαίδευσης σε δικαστήρια της Αθήνας (Διοικητικό Εφετείο, Πρωτοδικείο, Εισαγγελία Πρωτοδικών, Πταισματοδικείο)
- 73 θέσεις κυρίως διοικητικού προσωπικού Τεχνολογικής Εκπαίδευσης σε δικαστήρια της χώρας και σε ΚΕΠ
- 164 θέσεις υπαλλήλων Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης κλάδου γραμματέων και διεκπεραίωσης υποθέσεων
- 300 θέσεις για υπαλλήλους Υποχρεωτικής Εκπαίδευσης (ΥΕ) του κλάδου δικαστικών επιμελητών και βοηθητικού υγειονομικού προσωπικού.

Οι υπάλληλοι που έχουν τεθεί σε διαθεσιμότητα θα πρέπει εντός 15 ημερών να υποβάλουν στις Διευθύνσεις Διοικητικού / Προσωπικού των φορέων προέλευσης στους οποίους κατείχαν οργανική ή προσωποπαγή θέση αίτηση - υπεύθυνη δήλωση για τη μετάταξή τους. Θα προσδιορίζουν τη σειρά προτίμησης των φορέων που επιθυμούν να μεταταχθούν, ενώ θα υποβάλουν και τα απαιτούμενα δικαιολογητικά, τα οποία τυχόν δεν περιλαμβάνονται στα προσωπικά τους μητρώα.

Πέντε ημέρες μετά από τη λήξη της προθεσμίας οι διευθύνσεις θα κάνουν καταγραφή των προσόντων των υπαλλήλων και θα συντάξουν πίνακες συνδρομής κριτηρίων τους οποίους θα στείλουν στο ΑΣΕΠ. Εκεί θα γίνει ο υπολογισμός της βαθμολογίας των υποψηφίων και θα καταρτιστούν οι σχετικοί πίνακες.


Διαβάστε το ΦΕΚ
Διαβάστε Περισσότερα »

Σε σουβλατζίδικα και κομμωτήρια επένδυσαν οι Έλληνες μέσα στην κρίση




    Τα τελευταία δύο χρόνια άνοιξαν σχεδόν 50.000 εστιατόρια ταχείας εστίασης και τουλάχιστον 10.000 κομμωτήρια!

(ή αλλιώς 165 νέα "φαγάδικα" και 15 νέα κομμωτήρια κάθε μέρα..)


Είναι πράγματι εντυπωσιακό και ταυτόχρονα λογικό:
 Οι Ελληνες την εποχή της κρίσης, αντί να...  σκεφτούν να τοποθετήσουν τις αποταμιεύσεις τους σε κάποια παραγωγική επένδυση, άνοιξαν κατά κόρον σουβλατζίδικα, χαμπουργκεράδικα, καφετέριες, κομμωτήρια και nails spa. Το συμπέρασμα αυτό προκύπτει από μυστική έρευνα που πραγματοποίησε η Task Force σε συνεργασία με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, τα προηγούμενα δύο χρόνια, στα 4 μεγάλα αστικά κέντρα (Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Ηράκλειο, Πάτρα) της χώρας μας. Η έρευνα αποδεικνύει ότι Έλληνες και Ελληνίδες ηλικίας 25 έως 50 ετών, ανεξαρτήτως μορφωτικού επιπέδου, έστρεψαν το ενδιαφέρον τους στον κλάδο της εστίασης όπου και επένδυσαν κατά μέσο όρο από 20.000 έως 30.000 ευρώ, χρήματα τα οποία προήλθαν είτε από αποζημιώσεις από τις εργασίες τους είτε από αποταμιεύσεις.

Και τούτο διότι κατά τη διάρκεια του 2012 και του 2013 τα τραπεζικά δάνεια ήταν σχεδόν μηδενικά. Σύμφωνα με την έρευνα, η απότομη αύξηση της ανεργίας και η κατακόρυφη πτώση της εγχώριας ζήτησης σε συνδυασμό με την έλλειψη της τραπεζικής χρηματοδότησης δεν άφηναν περιθώρια για επενδύσεις εντάσεως κεφαλαίου ή γνώσης, όπως είναι οι εταιρείες υψηλής τεχνολογίας, νανοτεχνολογίας κ.λπ. Ο νέος άνεργος χρειαζόταν κάτι «γρήγορο και εύκολο» για να βγάλει τον επόμενο μήνα. Αντίθετα, οι εξαγωγές, η νανοτεχνολογία, η υψηλή τεχνολογία και γενικότερα οι λεγόμενοι παραγωγικοί κλάδοι (tradable) απαιτούν επενδύσεις, εκπαίδευση και αρκετό χρόνο.

Οι επενδύσεις σε επιχειρήσεις εστίασης δεν ήταν διόλου παράλογες αφού, ως γνωστόν, ο τζίρος των σούπερ μάρκετ υποχώρησε κατά τη διάρκεια των προηγούμενων ετών μόνο κατά 10%, ενώ μεγάλη άνθηση γνώρισαν οι επιχειρήσεις ταχείας εστίασης. Σύμφωνα με την έρευνα, πάλι, από τις 100.000 μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις που άνοιξαν τα τελευταία 2 χρόνια, σχεδόν 50.000 αφορούν σουβλατζίδικα, τυροπιτάδικα, πιτσαρίες, καφετέριες και γενικά εστιατόρια ταχείας εστίασης και σχεδόν 10.000 ήταν κανονικά εστιατόρια. Επί της ουσίας, δηλαδή, κάθε μέρα άνοιγαν στη χώρα μας 165 φαγάδικα - αριθμός εντυπωσιακός. Επίσης άνοιξαν 10.000 κομμωτήρια και καταστήματα περιποίησης νυχιών, κάτι που σημαίνει ότι κάθε μέρα άνοιγαν 15 επιχειρήσεις τέτοιου είδους. Η μελέτη ήθελε να καταδείξει κατά πόσο μεταβλήθηκε το παραγωγικό μοντέλο στην Ελλάδα στη διάρκεια της κρίσης. Τα αποτελέσματα των ερευνών αυτών έχουν ιδιαίτερο ενδιαφέρον για τις χώρες που κατέφυγαν σε προγράμματα στήριξης και μνημόνια. Οι χώρες αυτές, όπως η Ελλάδα, προχώρησαν σε εκατοντάδες μεταρρυθμίσεις και πραγματοποίησαν εσωτερική υποτίμηση με στόχο την ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας και τη μετάβαση σε ένα βιώσιμο παραγωγικό μοντέλο. Η Ελλάδα ήταν η χώρα με τις περισσότερες μεταρρυθμίσεις και τη μεγαλύτερη προσαρμογή ύψους 63 δισ. ευρώ. Θα περίμενε κανείς να παρατηρηθεί σημαντική μετατόπιση επενδύσεων από τους λεγόμενους μη παραγωγικούς προς τους παραγωγικούς κλάδους. Ομως, κάτι τέτοιο δεν συνέβη. Αντίθετα, συνέβη στην Πορτογαλία, στην Ιρλανδία, ακόμα και στην Ισπανία, η οποία ζήτησε στήριξη μόνο για τον τραπεζικό κλάδο. Επίσης, εντυπωσιακό είναι το γεγονός ότι στην Ελλάδα οι λιγότερες συγκριτικά παραγωγικές επιχειρήσεις (κάτω από 20%) απασχολούν πάνω από το 70% των ιδιωτικών υπαλλήλων. Από την άλλη, σύμφωνα με τους ειδικούς, διάφοροι παράγοντες δεν άφησαν την Ελλάδα να μεταβεί σε ένα πιο παραγωγικό επιχειρηματικό μοντέλο. Η βασικότερη αιτία ήταν η διακοπή της τραπεζικής χρηματοδότησης. Στα άλλα κράτη περιορίστηκε, αλλά δεν μηδενίστηκε. Είναι χαρακτηριστικό ότι τα ποσοστά απόρριψης τραπεζικών δανείων στην Ελλάδα (και στην Πορτογαλία) ήταν πάνω από 50%. Το ποσοστό απόρριψης ξεκίνησε από το 37% για να φτάσει σε κάποια περίοδο το 100%.

Στη συνέχεια ακολούθησε η περίοδος κατά την οποία ούτε οι ίδιες οι επιχειρήσεις ήθελαν δάνεια από τις τράπεζες. Το φαινόμενο αυτό είναι πιο έντονο στις μεγαλύτερες και παλαιότερες (άνω των 10 ετών). Αντίθετα, ανάγκη από κεφάλαια είχαν οι νεότερες. Η τάση αυτή επιδεινώθηκε στην Ελλάδα (επίσης σε Ισπανία και Ιταλία το 2012 και εξής). Δεύτερος λόγος ήταν η χαμηλή πιστοληπτική αξιολόγηση εξαιτίας των προγραμμάτων διάσωσης. Αυτό είχε ως συνέπεια οι ελληνικές επιχειρήσεις να μην μπορούν να βγουν εύκολα στις αγορές, αφού δεν είχαν τις εγγυήσεις ή τις αποκτούσαν πολύ ακριβά. Τρίτον, όσοι τα κατάφεραν στις εξαγωγές αναγκάστηκαν να συμπιέσουν σημαντικά τα περιθώρια κέρδους λόγω του έντονου διεθνούς ανταγωνισμού, σε μια περίοδο κατά την οποία και η εξωτερική ζήτηση είχε πτωτική πορεία.


Διαβάστε Περισσότερα »

Υπογράφηκε η απόφαση για την επιστροφή του φόρου πετρελαίου στους αγρότες



Υπεγράφη την Τρίτη η Κοινή Υπουργική Απόφαση από τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Αθανάσιο Τσαυτάρη και τους συναρμόδιους υπουργούς, τον αναπληρωτή υπουργό Οικονομικών Χρήστο Σταϊκούρα και τον υφυπουργό Οικονομικών Γεώργιο Μαυραγάνη, για τον προσδιορισμό των συντελεστών επιστροφής του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης Πετρελαίου, που αφορά στην πρώτη δόση καταβολής για το έτος 2014 της επιστροφής του ΕΦΚΠ στους αγρότες.

Εντός των ημερών θα γίνει και η καταβολή της, σύμφωνα με τις κυβερνητικές δεσμεύσεις, ώστε να ενισχυθεί η ρευστότητα των αγροτών, τώρα που υπάρχει ανάγκη για τις εργασίες προετοιμασίας των ανοιξιάτικων καλλιεργειών.

Όπως δήλωσε ο υπουργός, Αθανάσιος Τσαυτάρης: «Είμαστε καθημερινά κοντά στους Έλληνες παραγωγούς για την αντιμετώπιση του σημαντικού προβλήματος, που αφορά στο κόστος παραγωγής και ειδικά του υψηλού κόστους της ενέργειας. Σύντομα, θα καταβληθεί το ποσό της πρώτης δόσης της επιστροφής του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης πετρελαίου, που εξασφαλίσθηκε από το υπουργείο Οικονομικών για το 2014. Προσπαθούμε με κάθε τρόπο να διευκολύνουμε το παραγωγικό έργο των γεωργών μας».
Διαβάστε Περισσότερα »

ΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ