Δευτέρα 19 Μαΐου 2014

Εταιρείες δημοσκοπήσεων: Ο μεγάλος ...χαμένος της εκλογικής μάχης





    Οι εταιρείες δημοσκοπήσεων απαξίωσαν τον ίδιο τους τον ρόλο...




Για τους κερδισμένους της εκλογικής αναμέτρησης της Κυριακής 18 Μαΐου στην Ελλάδα μπορούν να υπάρξουν πολλές ερμηνείες και ακόμη περισσότερες παραδοχές. Ο καθένας μπορεί να... ερμηνεύσει διαφορετικά το εκλογικό αποτέλεσμα και το μήνυμα της κάλπης των αυτοδιοικητικών εκλογών.
Για τον μεγάλο όμως χαμένο της χθεσινής εκλογικής αναμέτρησης δεν χωρά καμία αμφιβολία. Δεν είναι κόμμα, δεν είναι παράταξη, δεν είναι υποψήφιος. Είναι οι εταιρείες δημοσκοπήσεων.
Κατά γενική ομολογία, οι εταιρείες δημοσκοπήσεων βρέθηκαν πάρα πολύ μακριά από την πρόβλεψη των αποτελεσμάτων. Για την ακρίβεια... έπεσαν τελείως έξω, απαξιώνοντας τον ίδιο τους τον ρόλο, αλλά και γεννώντας τεράστια ερωτηματικά για τον τρόπο λειτουργίας τους, αλλά και για τους πραγματικούς σκοπούς τους οποίους τελικά εξυπηρετούν.
Οι εταιρείες δημοσκοπήσεων είναι αλήθεια πως δεν κατάφεραν να αποτυπώσουν την εκλογική πραγματικότητα ως είχε, στέλνοντας εσφαλμένα πολιτικά μηνύματα - όπως αποδείχθηκε - εδώ και αρκετές εβδομάδες...
Αν συγκρίνει κανείς τα στοιχεία των δημοσκοπήσεων της τελευταίας εβδομάδας με τα αποτελέσματα της Κυριακής 18 Μαΐου... πραγματικά θα μπερδευτεί τόσο πολύ που δεν αποκλείεται να νομίσει ότι πρόκειται για δύο διαφορετικές χώρες και δύο διαφορετικές πολιτικές σκηνές!
Χαρακτηριστικό είναι το γεγονός πως στον Δήμο Αθηναίων, τον μεγαλύτερο Δήμο της χώρας, δημοσκόπηση της Παρασκευής 16/5 έδινε προβάδισμα του Γ. Καμίνη με ποσοστό 19,5%, ενώ στη δεύτερη θέση έδινε τον Άρη Σπηλιωτόπουλο με 17%. Τρίτος ερχόταν ο Γαβριήλ Σακελλαρίδης με ένα ποσοστό που δεν έφτανε το 15%, τέταρτος ο Νικήτας Κακλαμάνης και πέμπτος ο Ηλίας Κασιδιάρης με ένα ποσοστό 7%!
Το αποτέλεσμα της κάλπης όμως αποδείχθηκε τελείως διαφορετικό! Η ψήφος των Αθηναίων δίνει προβάδισμα 1% στον Γ. Καμίνη, με τη δεύτερη θέση να καταλαμβάνει ο Γ. Σακελλαρίδης. Ο δεύτερος των δημοσκοπήσεων Α. Σπηλιωτόπουλος δεν περνά στον δεύτερο γύρο των εκλογών, αφού βρίσκεται στην τρίτη θέση με ποσοστό 17% περίπου. Στην τέταρτη θέση βρίσκεται ο Ηλ. Κασιδιάρης και στην πέμπτη θέση ο Ν. Σοφιανός. Ο Ν. Κακλαμάνης έχει εκτοπιστεί στην έκτη θέση...
Εικόνα χάους δημιούργησαν οι δημοσκοπήσεις και για την Περιφέρεια Αττικής. Δημοσκόπηση της περασμένης εβδομάδας έδινε προβάδισμα σχεδόν 2,5 μονάδων του Γιάννη Σγουρού έναντι της Ρένας Δουρου. Η ίδια δημοσκόπηση έδινε την τρίτη θέση στον Γιώργο Κουμουτσάκο, την τέταρτη στον Θανάση Παφίλη, την πέμπτη στον Παύλο Χαϊκάλη και την έκτη θέση στον Ηλία Παναγιώταρο.
Το αποτέλεσμα και εδώ τελείως διαφορετικό! Πρώτη κόβει το νήμα για την Περιφέρεια Αττικής η Ρένα Δούρου, με προβάδισμα οριακά άνω του 1% έναντι του Γιάννη Σγουρού. Με ποσοστό 11% ο Ηλίας Παναγιώταρος βρίσκεται στην τέταρτη θέση και όχι στην έκτη... όπως τον έδειχναν οι δημοσκοπήσεις.
Συντριπτική ήττα υπέστησαν οι εταιρείες δημοσκοπήσεων και στη μάχη για τον Δήμο του Πειραιά. Πρόσφατη δημοσκόπηση έδειχνε πρώτο και με μεγάλη διαφορά τον Β. Μιχαλολιάκο (με ένα ποσοστό της τάξης του 32,8%) έναντι του Γιάννη Μώραλη, που συγκέντρωνε ένα ποσοστό 25,9%.
Το αποτέλεσμα της κάλπης διέψευσε πλήρως τις εταιρείες δημοσκοπήσεων! Στην πρώτη θέση για τον Δήμο Πειραιά βρίσκεται ο Γ. Μώραλης με ένα ποσοστό 32,9% έναντι ποσοστού 31,4% για τον Β. Μιχαλολιάκο (ενσωμάτωση περί το 50%).
Η ήττα των εταιρειών δημοσκοπήσεων έγινε ακόμη μεγαλύτερη το βράδυ της Κυριακής, κατά τη διάρκεια των exit polls! Τα όσα ανακοινώθηκαν στις 19:00, με το κλείσιμο της κάλπης, απείχαν αρκετά από τα στοιχεία που άρχισε να δίνει στη δημοσιότητα, όσο προχωρούσε η ροή των αποτελεσμάτων, το υπουργείο Εσωτερικών.
Κανείς δεν μπορεί να αμφισβητήσει το προφανές: Οι εταιρείες δημοσκοπήσεων το βράδυ της Κυριακής 18 Μαΐου απέτυχαν!


Διαβάστε Περισσότερα »

ΕΥΧΑΡΙΣΤΗΡΙΟ ΜΗΝΥΜΑ ΜΠΑΜΠΗ ΧΑΤΖΗΝΑ


ΑΓΑΠΗΤΟΙ ΣΥΜΠΑΤΡΙΩΤΕΣ
Μέτα τα χτεσινά αποτελέσματα των Δημοτικών Εκλογών στην πόλη μας θα ηθελα να σας ευχαριστήσω μέσα από την καρδιά μου οσους μέ τίμησαν μέ την ΨΗΦΟ τούς.
Εκανα τον αγώνα μου μακριά απο  ΓΡΑΜΜΕΣ,   ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΓΡΑΦΕΙΑ  με μόνη σκέψη την πόλη μας τά ΒΑΓΙΑ .Εργάστηκα με δύναμη για τον συνδυασμό μας την ΝΕΑ ΕΝΩΤΙΚΗ ΠΟΡΕΙΑ και ευχαριστώ τον σημερινό καί αυριανό νικητή Δήμαρχο Θηβαίων κ.ΣΠΥΡΟ ΝΙΚΟΛΑΟΥ γιά την εμπιστοσύνη του σε εμένα ,και του ευχομαι καλή Δύναμη.

                           ΜΠΑΜΠΗΣ ΧΑΤΖΗΝΑΣ
ΥΠΟΨΗΦΙΟΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ  Δ.Κ. ΒΑΓΙΩΝ

Διαβάστε Περισσότερα »

Ποιοί εκλέγονται στον Δήμο Αλιάρτου Θεσπιέων απο την Ανεξάρτητη Κίνηση-ονόματα

1.ΑΡΑΠΙΤΣΑΣ 1235
2.ΜΑΛΕΣΗΣ 1044
3.ΠΑΠΑΘΑΝΑΣΙΟΥ 848
4.ΓΛΥΚΟΣ 721
5.ΠΕΤΡΟΥΛΙΑΣ 629
6.ΠΙΚΑΣΗ  627
7.ΜΑΝΙΚΑΣ 620
8.ΜΠΟΥΖΙΚΑΣ 619
9.ΠΕΛΩΝΗΣ 611
10.ΓΙΑΝΝΑΚΟΠΟΥΛΟΣ 556
11.ΚΩΛΕΣΣΑΣ 540
12.ΞΥΔΩΝΑΣ 534
13.ΠΑΝΟΥΣΗΣ  525
14.ΜΠΟΓΡΗ  465
15.ΖΑΧΑΡΟΠΟΥΛΟΣ  462
16.ΤΣΙΩΛΗ  458
17.ΛΑΜΠΡΟΥ 456
18.ΙΩΑΝΝΟΥ 454
19. ΚΟΚΟΡΑΚΗΣ 371
20.ΜΠΑΛΟΚΑΣ 367
21.ΣΤΑΜΟΥΛΗΣ 359

Διαβάστε Περισσότερα »

Ευχαριστήριο μήνυμα “δυναμικής συνεργασίας”για το αποτέλεσμα της Α” Κυριακής

Η ¨δυναμική συνεργασία¨ και εγώ προσωπικά ως υποψήφια δήμαρχος, ευχαριστούμε όλους τους δημότες που συμμετείχαν στις εκλογές της Κυριακής και όσους μας τίμησαν με την ψήφο τους.
Από την διαδικασία αναδείχθηκε ένα αναμφισβήτητα θετικό αποτέλεσμα για τις δημοκρατικές δυνάμεις του Δήμου.
Το πρώτο βήμα για τη νίκη του Δήμου Λεβαδέων έγινε.
Καλούμε όλους τους δημότες σε συστράτευση, με ενότητα να προχωρήσουμε μαζί στην δεύτερη Κυριακή για το νικηφόρο αποτέλεσμα, για ένα δήμο με επίκεντρο τον δημότη, με διαφάνεια στη διοίκηση, ένα δήμο με ταυτότητα, αντάξιο της ιστορίας του.

Διαβάστε Περισσότερα »

Συλλυπητήρια Σταθά στην οικογένεια του αδικοχαμένου 47χρονου στη ΛΑΡΚΟ

O βουλευτής Σταθάς Γιάννης εκφράζει τα θερμά του συλλυπητήρια στην οικογένεια του 47χρονου αδικοχαμένου εργαζόμενου στη ΛΑΡΚΟ, πατέρα 4 παιδιών, ο οποίος έχασε τη ζωή του στον αγώνα για το μεροκάματο το Σάββατο, 17 Μαΐου 2014, στο εργοστάσιο της ΛΑΡΚΟ στη Λάρυμνα.

Διαβάστε Περισσότερα »

Ανακοινώθηκε το πρόγραμμα των εξετάσεων σε Γυμνάσια και Λύκεια -Αναλυτικά οι ημερομηνίες

Τις ημερομηνίες του προγράμματος των προαγωγικών και απολυτηρίων εξετάσεων, στα Γυμνάσια και τα Λύκεια, ανακοίνωσε το υπουργείο Παιδείας, με εγκύκλιό του προς τα σχολεία.

Τα μαθήματα του διδακτικού έτους 2013-2014 στα σχολεία Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης τελειώνουν την Τετάρτη 21 Μαΐου, προκειμένου να ακολουθήσουν οι εξετάσεις.

Αναλυτικά:

Οι πανελλαδικές εξετάσεις των υποψηφίων των ημερήσιων και εσπερινών Γενικών Λυκείων (ΓΕΛ) και των ημερήσιων και εσπερινών Επαγγελματικών Λυκείων (ΕΠΑΛ-ΟΜΑΔΑ Β΄) για εισαγωγή στην τριτοβάθμια εκπαίδευση θα αρχίσουν την Τετάρτη, 28 Μαΐου, ενώ οι πανελλαδικές εξετάσεις των υποψηφίων των ημερήσιων και εσπερινών Επαγγελματικών Λυκείων (ΕΠΑΛ-ΟΜΑΔΑ Α΄) θα αρχίσουν την Πέμπτη, 29 Μαΐου.

Οι εξετάσεις των ειδικών μαθημάτων θα ξεκινήσουν το Σάββατο 21 Ιουνίου. Η Υγειονομική Εξέταση και Πρακτική Δοκιμασία των υποψηφίων για εισαγωγή στα Τμήματα Επιστήμης Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού (Τ.Ε.Φ.Α.Α.) θα διεξαχθεί από 23 Ιουνίου ως και 4 Ιουλίου. Τέλος, οι επαναληπτικές πανελλαδικές εξετάσεις των ΓΕΛ θα αρχίσουν την Πέμπτη 19 Ιουνίου.

Οι απολυτήριες εξετάσεις για τα μαθήματα που εξετάζονται σε επίπεδο σχολικής μονάδας για την Γ΄ τάξη των ημερήσιων και τη Δ΄ τάξη των εσπερινών Γενικών Λυκείων θα ξεκινήσουν την Παρασκευή, 13 Ιουνίου, για όσους θα έχουν συμμετάσχει στις πανελλαδικές και θα διενεργηθούν με βάση το πρόγραμμα που καταρτίζει το κάθε λύκειο χωριστά.

Οι απολυτήριες και πτυχιακές εξετάσεις ημερήσιων και εσπερινών ΕΠΑΛ (ΟΜΑΔΑ Α΄ και Β΄) σε επίπεδο σχολικής μονάδας θα ξεκινήσουν την Παρασκευή, 20 Ιουνίου, και θα διενεργηθούν με βάση το πρόγραμμα που καταρτίζει το κάθε λύκειο χωριστά.

Γυμνάσια (ημερήσια και εσπερινά)

- Οι προαγωγικές και απολυτήριες εξετάσεις όλων των τάξεων του Γυμνασίου θα αρχίσουν την Πέμπτη 29 Μαΐου 2014 και θα διαρκέσουν μέχρι και την Πέμπτη 19 Ιουνίου 2014.

- Οι επαναληπτικές εξετάσεις των μαθητών όλων των τάξεων του Γυμνασίου να έχουν ολοκληρωθεί μέχρι και την Τρίτη 24 Ιουνίου 2014.

Μέχρι τη Δευτέρα 30 Ιουνίου να έχουν ολοκληρωθεί όλες οι διαδικασίες (έκδοση αποτελεσμάτων, υποβολή αιτήσεων για αναβαθμολόγηση).

Γενικά Λύκεια (ημερήσια και εσπερινά)

- Οι προαγωγικές εξετάσεις των μαθητών της Α΄ και Β΄ τάξης των Ημερησίων ΓΕ.Λ. θα αρχίσουν την Πέμπτη 29 Μαΐου 2014 και θα διαρκέσουν μέχρι και τη Δευτέρα 23 Ιουνίου 2014.

-Οι προαγωγικές εξετάσεις των μαθητών της Α΄, Β΄ και Γ΄ τάξης των Εσπερινών ΓΕ.Λ. θα αρχίσουν την Πέμπτη 29 Μαΐου 2014 και θα διαρκέσουν μέχρι και τη Δευτέρα 23 Ιουνίου 2014.

-Οι απολυτήριες εξετάσεις των μαθητών της Γ΄ τάξης Ημερησίων ΓΕ.Λ. και Δ΄ τάξης των Εσπερινών ΓΕ.Λ., για τους οποίους προβλέπεται εξέταση μόνο σε επίπεδο σχολικής μονάδας θα αρχίσουν την Πέμπτη 29 Μαΐου 2014 και θα διαρκέσουν μέχρι και την Τρίτη 24 Ιουνίου 2014.

- Οι απολυτήριες εξετάσεις των μαθητών της Γ΄ τάξης Ημερησίων ΓΕ.Λ. και Δ΄ τάξης των Εσπερινών ΓΕ.Λ., στα μαθήματα τα οποία εξετάζονται σε εθνικό επίπεδο, θα αρχίσουν την Τετάρτη 28 Μαΐου 2014 και θα διαρκέσουν μέχρι και την Πέμπτη 12 Ιουνίου 2014, σύμφωνα με το πρόγραμμα που ανακοινώθηκε από το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων.

-Οι απολυτήριες εξετάσεις των μαθητών της Γ΄ τάξης των Ημερησίων ΓΕ.Λ. και της Δ΄ τάξης των Εσπερινών ΓΕ.Λ., στα μαθήματα τα οποία εξετάζονται σε επίπεδο σχολικής μονάδας θα διεξαχθούν από την Παρασκευή 13 Ιουνίου 2014 μέχρι και την Τρίτη 24 Ιουνίου 2014.

- Οι επαναληπτικές εξετάσεις των μαθητών της Α΄ και Β΄ τάξης των Ημερησίων ΓΕ.Λ. και της Α΄, Β΄ και Γ΄ τάξης των Εσπερινών ΓΕ.Λ. να έχουν ολοκληρωθεί μέχρι και την Τετάρτη 25 Ιουνίου 2014 και μέχρι τη Δευτέρα 30 Ιουνίου 2014 να έχουν ολοκληρωθεί όλες οι διαδικασίες (έκδοση αποτελεσμάτων, υποβολή αιτήσεων για αναβαθμολόγηση).

-Οι επαναληπτικές εξετάσεις των μαθητών της Γ΄ τάξης των Ημερησίων ΓΕ.Λ. και της Δ΄ τάξης των Εσπερινών ΓΕ.Λ. να έχουν ολοκληρωθεί μέχρι και τη Δευτέρα 30 Ιουνίου 2014. Σημειώνεται ότι οι επαναληπτικές εξετάσεις των πανελλαδικών εξετάσεων της Γ΄ τάξης των Ημερησίων ΓΕ.Λ. και της Δ΄ τάξης των Εσπερινών ΓΕ.Λ. θα αρχίσουν την Πέμπτη 19 Ιουνίου 2014 και θα διαρκέσουν μέχρι και την Πέμπτη 26 Ιουνίου 2014, σύμφωνα με το πρόγραμμα που ανακοινώθηκε από το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων.

-Όσοι υποψήφιοι συμμετάσχουν σε κάποιο μάθημα των επαναληπτικών πανελλαδικών εξετάσεων και γι΄ αυτό το λόγο απουσιάσουν, δικαιολογημένα, από τις ενδοσχολικές τους εξετάσεις, θα μπορούν να συμμετάσχουν στις επαναληπτικές ενδοσχολικές εξετάσεις του Ιουνίου, σύμφωνα με το πρόγραμμα που θα καταρτιστεί από το Λύκειό τους.

Επαγγελματικά Λύκεια -Επαγγελματικές Σχολές

- Οι προαγωγικές εξετάσεις των μαθητών της Α' και B' τάξης των Ημερησίων ΕΠΑ.Λ. θα αρχίσουν από την Πέμπτη 29 Μαΐου 2014 μέχρι και τη Δευτέρα 23 Ιουνίου 2014.

- Οι προαγωγικές εξετάσεις των μαθητών της Α', B' και Γ' τάξης των Εσπερινών ΕΠΑ.Λ. θα αρχίσουν από την Πέμπτη 29 Μαΐου 2014 μέχρι και την Πέμπτη 19 Ιουνίου 2014.

- Οι πανελλαδικές εξετάσεις της τελευταίας τάξης Ημερησίων και Εσπερινών ΕΠΑ.Λ. (Ομάδα Β΄) θα αρχίσουν την Τετάρτη 28 Μαΐου 2014 και θα διαρκέσουν μέχρι και την Πέμπτη 19 Ιουνίου 2014, σύμφωνα με το πρόγραμμα που ανακοινώθηκε από το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων.

- Οι πανελλαδικές εξετάσεις των Ημερησίων και Εσπερινών ΕΠΑ.Λ. (Ομάδα Α΄) θα αρχίσουν την Πέμπτη 29 Μαΐου 2014 και θα διαρκέσουν μέχρι και την Πέμπτη 19 Ιουνίου 2014, σύμφωνα με το πρόγραμμα που ανακοινώθηκε από το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων.

- Οι απολυτήριες και πτυχιακές εξετάσεις των μαθητών της Γ΄ τάξης των Ημερησίων ΕΠΑ.Λ. και της Δ΄ τάξης των Εσπερινών ΕΠΑ.Λ. θα αρχίσουν από την Παρασκευή 20 Ιουνίου 2014 μέχρι και την Tρίτη 1 Ιουλίου 2014.

- Οι πτυχιακές εξετάσεις της Β΄ τάξης των ΕΠΑ.Σ. θα αρχίσουν από την Πέμπτη 29 Μαΐου 2014 μέχρι και την Τρίτη 17 Ιουνίου 2014.

- Οι επαναληπτικές εξετάσεις των μαθητών της Α΄, Β΄ τάξης των Ημερησίων ΕΠΑ.Λ. να έχουν ολοκληρωθεί μέχρι και την Τετάρτη 25 Ιουνίου 2014 και μέχρι τη Δευτέρα 30 Ιουνίου να έχουν ολοκληρωθεί όλες οι διαδικασίες (έκδοση αποτελεσμάτων, υποβολή αιτήσεων για αναβαθμολόγηση).

- Οι επαναληπτικές εξετάσεις των μαθητών της Α΄, Β΄ και Γ΄ τάξης των Εσπερινών ΕΠΑ.Λ., να έχουν ολοκληρωθεί μέχρι και τη Δευτέρα 23 Ιουνίου 2014 και μέχρι τη Δευτέρα 30 Ιουνίου να έχουν ολοκληρωθεί όλες οι διαδικασίες (έκδοση αποτελεσμάτων, υποβολή αιτήσεων για αναβαθμολόγηση).

- Οι επαναληπτικές εξετάσεις των μαθητών της Γ΄ τάξης των Ημερησίων και της Δ΄ τάξης των Εσπερινών ΕΠΑ.Λ., καθώς και η έκδοση των αποτελεσμάτων να έχουν ολοκληρωθεί μέχρι και την Παρασκευή 4 Ιουλίου 2014.

- Οι επαναληπτικές εξετάσεις των μαθητών της Β΄ τάξης των ΕΠΑ.Σ. να έχουν ολοκληρωθεί μέχρι και την Παρασκευή 20 Ιουνίου 2014 και μέχρι τη Δευτέρα 30 Ιουνίου να έχουν ολοκληρωθεί όλες οι διαδικασίες (έκδοση αποτελεσμάτων, υποβολή αιτήσεων για αναβαθμολόγηση).
Διαβάστε Περισσότερα »

Τέσσερις συλλήψεις στη Θήβα για λαθρεμπορία

Τέσσερις (4) ακόμη συλλήψεις πραγματοποιήθηκαν από το Τμήμα Ασφαλείας Θηβών, για παραβάσεις Νομοθεσίας περί Τελωνειακού Κώδικα και Λαθρεμπορίας

Στο πλαίσιο συστηματικών αστυνομικών ελέγχων, συνελήφθησαν σε διάφορες περιοχές της Θήβας, δύο ημεδαποί, ένας υπήκοος Ρουμανίας και ένας υπήκοος Αφγανιστάν, σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκαν σχετικές ποινικές δικογραφίες

Κατασχέθηκαν ποσότητες αδασμολόγητου καπνού, συνολικού βάρους (477) γραμμαρίων και λαθραία πακέτα τσιγάρων


Συνεχίζεται με αμείωτη ένταση η πραγματοποίηση συστηματικών αστυνομικών ελέγχων, από το Τμήμα Ασφαλείας Θηβών, για τον εντοπισμό και την σύλληψη ατόμων, για παραβάσεις της Νομοθεσίας περί Τελωνειακού Κώδικα και Λαθρεμπορίας.

Στο πλαίσιο αυτών των ελέγχων, συνελήφθησαν το τελευταίο διήμερο (17 & 18-05-2014), σε διάφορες περιοχές της Θήβας, τέσσερα (4) ακόμη άτομα και συγκεκριμένα δύο ημεδαποί, ηλικίας 49 και 47 ετών, ένας 48χρονος υπήκοος Ρουμανίας και ένας 28χρονος υπήκοος Αφγανιστάν, σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκαν σχετικές ποινικές δικογραφίες.

Ειδικότερα στην πρώτη περίπτωση, μετά από έλεγχο που διενεργήθηκε προχθές το πρωί στον 47χρονο, βρέθηκε στην κατοχή του και κατασχέθηκε μία νάιλον συσκευασία, η οποία περιείχε ποσότητα αδασμολόγητου καπνού, μεικτού βάρους (200) γραμμαρίων.

Στην δεύτερη περίπτωση, μετά από έλεγχο που διενεργήθηκε προχθές το μεσημέρι στον 49χρονο, βρέθηκε στην κατοχή του και κατασχέθηκε μία νάιλον συσκευασία, η οποία περιείχε ποσότητα αδασμολόγητου καπνού, μεικτού βάρους (160) γραμμαρίων.

Στην τρίτη περίπτωση, μετά από έλεγχο που διενεργήθηκε προχθές το βράδυ στον 28χρονο, βρέθηκε στην κατοχή του και κατασχέθηκε μία νάιλον συσκευασία, η οποία περιείχε ποσότητα αδασμολόγητου καπνού, μεικτού βάρους (117) γραμμαρίων.

Τέλος στην τέταρτη περίπτωση, μετά από έλεγχο που διενεργήθηκε χθες το μεσημέρι στον 48χρονο, βρέθηκαν στην κατοχή του και κατασχέθηκαν (48) πακέτα τσιγάρων, τα οποία δεν έφεραν την ειδική ταινία φόρου κατανάλωσης.

Οι ανωτέρω ποσότητες καπνού και λαθραίων τσιγάρων θα σταλούν στο Τελωνείο Οινόης Βοιωτίας, προκειμένου να προσδιοριστούν οι διαφυγόντες δασμοί και φόροι για το Ελληνικό Δημόσιο.

Τις έρευνες και το προανακριτικό έργο, για τις ανωτέρω περιπτώσεις, ενήργησε το Τμήμα Ασφαλείας Θηβών ενώ οι δικογραφίες που σχηματίσθηκαν θα υποβληθούν στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Θηβών.



Διαβάστε Περισσότερα »

Σταυροδοσία στον Δήμο Αλιάρτου Θεσπιέων-ΠΟΙΟΙ ΕΚΛΕΓΟΝΤΑΙ

ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΤΟΥ Permissospress ΣΤΑΥΡΟΔΟΣΙΑ ΣΤΟΝ ΔΗΜΟ ΑΛΙΑΡΤΟΥ ΠΡΟΣΩΡΙΝΗ
ΘΕΣΠΙΕΣ
ΜΑΛΕΣΗΣ ΚΩΣΤΑΣ  1044
ΠΑΠΑΘΑΝΑΣΙΟΥ 848
ΠΕΤΡΟΥΛΙΑΣ ΧΑΡΙΤΟΣ 629
ΠΙΚΑΣΗ ΑΣΗΜΙΝΑ 627
ΠΕΛΩΝΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ 611
ΚΩΛΕΣΣΑΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ 540
ΞΥΔΩΝΑΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ 534
ΜΠΟΓΡΗ ΖΑΧΑΡΟΥΛΑ 465
ΛΑΜΠΡΟΥ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ 456
ΚΑΡΒΟΥΝΗΣ ΟΔΥΣΕΑΣ 409


ΛΑΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ
ΣΤΑΘΗ ΣΤΑΥΡΟΥΛΑ
ΣΩΤΗΡΗΣ ΚΑΛΟΓΡΗΑΣ
ΔΕΛΗΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ


ΑΛΙΑΡΤΟΣ
ΑΡΑΠΙΤΣΑΣ 1235
ΜΑΝΙΚΑΣ 620
ΜΠΟΥΖΙΚΑΣ 619
ΓΙΑΝΝΑΚΟΠΟΥΛΟΣ 556
ΠΑΝΟΥΣΗΣ 525
ΖΑΧΑΡΟΠΟΥΛΟΣ 462
ΤΣΙΩΛΗ ΣΤΑΥΡΟΥΛΑ 458
ΙΩΑΝΝΟΥ 454
ΚΟΚΟΡΑΚΗΣ 371
ΜΠΑΛΟΚΑΣ 367


Διαβάστε Περισσότερα »

ΕΥΧΑΡΙΣΤΗΡΙΟ ΜΗΝΥΜΑ ΥΠ.ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΘΗΒΑΙΩΝ ΣΠΥΡΟΥ ΝΙΚΟΛΑΟΥ

ΕΥΧΑΡΙΣΤΗΡΙΟ ΜΗΝΥΜΑ

ΤΟΥ ΥΠΟΨΗΦΙΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΣΠΥΡΟΥ ΝΙΚΟΛΑΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥ ΣΥΝΔΥΑΣΜΟΥ ΝΕΑ ΕΝΩΤΙΚΗ ΠΟΡΕΙΑ

Ευχαριστούμε όλους τους πολίτες του Δήμου Θηβαίων για τη συμμετοχή τους στις εκλογές της 18ης Μαΐου 2014

Ευχαριστούμε τους Δημότες που μας τίμησαν με την ψήφο τους και εμπιστεύθηκαν το πρόγραμμά μας.

Το αποτέλεσμα της 18ης Μαΐου  έδειξε ότι οι πολίτες επιθυμούν να συνεχίσουμε ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ την  ΕΝΩΤΙΚΗ μας ΠΟΡΕΙΑ .

Μας στήριξαν  διότι σταθήκαμε σε ένα επίπεδο πολιτικής συνεννόησης και όχι στείρας αντιπαράθεσης με προσωπικές αιχμές.

Οι εκλογές όμως ολοκληρώνονται την προσεχή Κυριακή και γι’ αυτό καλούμε τους δημότες μας να συμμετάσχουν και πάλι, τους καλούμε να στηρίξουν τη ΝΕΑ ΕΝΩΤΙΚΗ ΠΟΡΕΙΑ για να συνεχίσουμε το έργο που ξεκινήσαμε όλοι μαζί, για όσα θέλουμε και έχει ανάγκη ο Δήμος μας.

Σας ευχαριστούμε και πάλι από τα βάθη της καρδιάς μας.

Για το συνδυασμό ΝΕΑ ΕΝΩΤΙΚΗ ΠΟΡΕΙΑ
Ο Υποψήφιος Δήμαρχος

Σπύρος Νικολάου
Διαβάστε Περισσότερα »

Σταυροδοσία Αποστόλου στη Βοιωτία

Σταυροδοσία σε 194 τμήματα στη Βοιωτια συνδυασμος Αποστολου

Εγγεγραμμένοι: 108.474
Αποτελέσματα της 19/5/2014 [Ώρα 11:14:14]
Συνδυασμός : Η Στερεά σε νέα τροχιά – Βαγγέλης Αποστόλου
Τα αποτελέσματα αφορούν 194 ET επί συνόλου 239
1 Μελισσάρης Ιωάννης του Δημητρίου 1.770
2 Σύρου Ελένη του Κωνσταντίνου 1.614
3 Ζαννιάς Αθανάσιος του Κωνσταντίνου 1.612
4 Ακριβάκης Σπυρίδων του Γεωργίου 1.597
5 Νόκας Θεμιστοκλής του Αθανασίου 1.489
6 Ντάμκα Παναγιώτα του Γεωργίου 1.395
7 Αλεξάνδρου Δημήτριος του Αλέξανδρου 1.165
8 Στάμου Ασημίνα του Παναγιώτη 1.093
9 Πελώνης Χρήστος του Στυλιανού 928
10 Γκιγκέλος Ιωάννης του Λουκά 912
11 Σταμέλος Κωνσταντίνος του Περικλή 801
12 Μπενέκος Σωτήριος του Κωνσταντίνου 779
13 Δελβενακιώτης – Γεωργόπουλος Ιωάννης του Δημητρίου 751
14 Ρουπάκα Ιωάννα του Λεωνίδα 735
15 Παπαϊωάννου Θεόδωρος του Κωνσταντίνου 397
16 Μοναχόπουλος Ηρακλής του Δημητρίου 253
17 Κωνσταντίνου Ευάγγελος του Ιωάννη 151
18 Θηβαίος Νικόλαος του Γεωργίου
siriosfm.gr
Διαβάστε Περισσότερα »

Ο Σάντος ανακοίνωσε τους 23 που θα ταξιδέψουν Βραζιλία




    Ο Φερνάντο Σάντος ανακοίνωσε την 23άδα που θα ταξιδέψει στη Βραζιλία για το Μουντιάλ, με τις επιλογές του να είναι λίγο πολύ αναμενόμενες.



Συγκεκριμένα,τα... δοκάρια της εθνικής θα υπερασπιστούν οι Καρνέζης, Γλύκος και Καπίνο, με τον Τζόρβα να μένει τελικά εκτός.

Για την άμυνα επέλεξε τους Τοροσίδη, Βύντρα, Παπασταθόπουλο, Μανωλά, Μόρα, Τζαβέλλα και Χολέμπας. «Κόπηκαν» οι Αβραάμ Παπαδόπουλος και Καράμπελας.

Στη μεσαία γραμμή θα είναι οι Τζιόλης, Μανιάτης, Σάμαρης, Καραγκούνης, Κατσουράνης, Ταχτσίδης, Φετφατζίδης, Κονέ και Χριστοδουλόπουλος, με τον Φορτούνη και τον Καρέλη να μένουν εκτός.

Τέλος, για επιθετικούς επέλεξε τους Σαλπιγγίδη, Σαμαρά, Μήτρογλου και Γκέκα, με τους Αθανασιάδη και Δημήτρη Παπαδόπουλο να μην παίρνουν το «χρίσμα».

Διαβάστε Περισσότερα »

Βοιωτία-Σταυροδοσία στον συνδυασμό του Μπακογιάννη


1 ΜΠΑΚΟΜΗΤΡΟΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΤΟΥ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ 4.707
2 ΣΑΝΙΔΑΣ ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΣ ΤΟΥ ΝΙΚΟΛΑΟΥ 3.607
3 ΤΑΓΚΑΛΕΓΚΑΣ ΙΩΑΝΝΗΣ ΤΟΥ ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ 3.420
4 ΠΕΡΓΑΝΤΑΣ ΙΩΑΝΝΗΣ ΤΟΥ ΕΥΑΓΓΕΛΟΥ 3.261
5 ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΥ ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΤΟΥ ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ 2.731
6 ΠΑΠΑΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΥ ΣΠΥΡΙΔΩΝ ΤΟΥ ΧΡΗΣΤΟΥ 2.703
7 ΑΝΔΡΕΟΥ ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΤΟΥ ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ 2.434
8 ΨΥΧΟΓΙΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΤΟΥ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ 2.425
9 ΜΑΚΡΟΠΟΥΛΟΣ ΠΕΤΡΟΣ ΤΟΥ ΣΠΥΡΙΔΩΝΑ 2.329
10 ΤΖΑΒΑΡΑΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΤΟΥ ΙΩΑΝΝΗ 1.797
11 ΡΑΧΟΥΤΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ ΤΟΥ ΜΙΛΤΙΑΔΗ 1.664
12 ΚΙΝΙΑΣ ΙΩΑΝΝΗΣ ΤΟΥ ΓΕΩΡΓΙΟΥ 1.596
13 ΧΡΗΣΤΟΥ ΧΡΗΣΤΟΣ ΤΟΥ ΣΤΕΦΑΝΟΥ 1.568
14 ΓΚΙΚΟΠΟΥΛΟΣ ΛΟΥΚΑΣ ΤΟΥ ΣΠΥΡΙΔΩΝΑ 1.550
15 ΜΑΝΑΡΑ - ΜΑΥΡΑΚΗ ΣΩΤΗΡΙΑ ΤΟΥ ΝΙΚΟΛΑΟΥ 1.384
16 ΣΥΡΜΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ (ΜΙΜΗΣ) ΤΟΥ ΑΝΔΡΕΑ 964
17 ΜΑΝΤΗ ΧΡΙΣΤΙΝΑ ΤΟΥ ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ 704
18 ΓΙΑΝΝΙΟΥ - ΠΑΠΑΘΩΜΑ ΦΑΝΗ ΤΟΥ ΓΕΩΡΓΙΟΥ 0
Σύνολο38.844
Διαβάστε Περισσότερα »

Βοιωτία-Ολα τα αποτελέσματα-Δήμων και Περιφέρειας

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΣΤΕΡΕΑΣ

                                                                             Ψήφοι                    Εδρες

Μπακογιάννης Κ" Αλλάζουμε στη καρδια της Ελλάδος" 41,43 %     123.520                  11

Αποστόλου Ε." Η Στερεά σε Νέα τροχιά":                         18,55%         55. 292                    5

Γιαννόπουλος Αθ."ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΓΙΑ ΤΗ ΣΤΕΡΕΑ' :        14,95%        44.565                     4

Γκλέτσος Απ "ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΑΥΓΗ ΓΙΑ ΤΗ ΣΤΕΡΕΑ"   : 8,86%            26.428                     2

Μαρίνος Γ. "ΛΑΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΣΤΕΡΕΑΣ":           8,77%              26.139                      2

Χαΐνάς Κ."ΕΝΕΡΓΟΙ ΠΟΛΤΕΣ ΣΤΕΡΕΑΣ"  :                  4,07%             12.206                       1
Zούμπος B.:"ΑΡΙΣΤΕΡΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΣΤΗ ΣΤΕΡΕΑ" 3,35%             9.984                        1

 

 

 

ΔΗΜΟΣ ΑΛΙΑΡΤΟΥ                                                            Έδρες
Γιώργος Ντασιώτης                      78,32                              21
Φίλιππος Σαγανάς                           21,68                                      6

ΔΗΜΟΣ ΘΗΒΑΙΩΝ

ΔΗΜΟΣ ΘΗΒΑΙΩΝ                                 Έδρες
Σπύρος Νικολάου                   46,40%              8
Σταμάτης Χαλβατζής             18,68%              3
Γιάννης Κορδατζής                15,70%               3
Αντώνης Τουλουμάκος           11,42%              2
Γιώργος Κατσέλης                   7,81%                 1


ΔΗΜΟΣ ΛΕΒΑΔΕΩΝ                                                                                                 Έδρες
Άρης Ρούσσαρης "Συμμαχία Αλληλεγγύης και Ανάπτυξης"            30,23%              5
Γιώτα Πούλου"Δυναμική Συνεργασία"                                                24,89%              4
Νώντας Κοτσικώνας "Λαϊκή Συσπείρωση'                                         20,95%              4
Γιώργος Ζιώγας  " Ενωτική Πρωτοβουλία Ενεργών Πολιτών"        16,55%               3
Αλέκος Καρκάνας "Δημοτική Κίνηση ΠολιτώνΑΞΙΟΚΡΑΤΙΑ"           7,37%               1
 ΔΗΜΟΣ  ΟΡΧΟΜΕΝΟΥ                                   Εδρες

Λουκάς Υπερήφανος             48,77%               7
Κώστας Ξηρογιάννης           36,01%                 5
Γιάννης Στεφανίδης             9,65%                  1
Γιώργος Σκόπας                     5,57%                   1

ΔΗΜΟΣ ΔΙΣΤΟΜΟΥ – ΑΡΑΧΩΒΑΣ – ΑΝΤΙΚΥΡΑΣ           

Γιάννης Πατσαντάρας     33,83%                                                      4
Γιάννης Γεωργάκος            29,89%                                                    3
Θανάσης Πανουργιάς             29,32%                                                       3
Λουκάς Ζάκκας                       6,96%                                                          1
 ΔΗΜΟΣ ΤΑΝΑΓΡΑΣ                                          
 Βασίλης Περγάλιας              49,00%                    7 Ευάγγελος Γεωργίου            31,56%                    4
Γιώργος Στέρπης                         11,09%                     1
Δημοσθένης Θεοδώρου               4,29%                     1
Λάζαρος Μαυράκης                     4,07%                     1
Διαβάστε Περισσότερα »

Καταιγίδες και ζέστη σήμερα -Σε ποιες περιοχές θα ρίξει λασποβροχή

Η θερμοκρασία θα παρουσιάσει μικρή άνοδο σήμερα, αλλά ο ουρανός θα είναι συννεφιασμένος στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας. Η πρόγνωση της ΕΜΥ κάνει λόγο για τοπικές βροχές, κυρίως στην Πελοπόννησο, τις Κυκλάδες και την Κρήτη. Οι μετεωρολογικές συνθήκες ευνοούν τη μεταφορά σκόνης στη νότια χώρα.


Αναλυτική πρόγνωση

Μακεδονία, Θράκη

Καιρός: αρχικά αίθριος. Τις μεσημβρινές - απογευματινές ώρες θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις και υπάρχει πιθανότητα να σημειωθούν πρόσκαιροι όμβροι.

Άνεμοι: μεταβλητοί 2 με 4 μποφόρ.

Θερμοκρασία: από 10 έως 25 βαθμούς Κελσίου. Στα δυτικά 4 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.


Νησιά Ιονίου, Ήπειρος, δυτική Στερεά, δυτική Πελοπόννησος

Καιρός: στα βόρεια τμήματα λίγες νεφώσεις που τις μεσημβρινές - απογευματινές ώρες θα αυξηθούν και υπάρχει πιθανότητα πρόσκαιρων όμβρων στα ορεινά της Ηπείρου.

Στα νότια νεφώσεις με τοπικές βροχές στο νότιο Ιόνιο και την Πελοπόννησο.

Άνεμοι: ανατολικοί νοτιοανατολικοί 2 με 4 και στα νότια τοπικά 5 μποφόρ.

Θερμοκρασία: από 12 έως 24 βαθμούς Κελσίου. Στην Ήπειρο 3 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.


Θεσσαλία, ανατολική Στερεά, Εύβοια, ανατολική Πελοπόννησος

Καιρός: αραιές νεφώσεις στα νοτιά πιο πυκνές, οπού θα σημειωθούν τοπικές βροχές στην Πελοπόννησο.

Άνεμοι: μεταβλητοί 3 και τοπικά 4 μποφόρ.

Θερμοκρασία: από 10 έως 25 βαθμούς Κελσίου.


Κυκλάδες, Κρήτη

Καιρός: νεφώσεις με τοπικές βροχές, κυρίως στην Κρήτη.

Άνεμοι: από βόρειες διευθύνσεις 3 με 4 μποφόρ.

Θερμοκρασία: από 15 έως 23 βαθμούς Κελσίου.

Νησιά ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα

Καιρός: αραιές νεφώσεις, στα νοτιά πιο πυκνές.

Άνεμοι: βορειοδυτικοί 3 με 4 μποφόρ.

Θερμοκρασία: από 15 έως 23 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια η ελάχιστη 2 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Αττική

Καιρός: αραιές νεφώσεις κατά περιόδους πιο πυκνές.

Άνεμοι: μεταβλητοί 3 και τοπικά νότιοι μέχρι 4 μποφόρ.

Θερμοκρασία: από 14 έως 25 βαθμούς Κελσίου.

Θεσσαλονίκη

Καιρός: αρχικά αίθριος. Τις μεσημβρινές - απογευματινές ώρες θα αναπτυχθούν πρόσκαιρες νεφώσεις με πιθανότητα πρόσκαιρων όμβρων στα ορεινά αργά το απόγευμα.

Άνεμοι: μεταβλητοί 3 και βαθμιαία νότιοι μέχρι 4 μποφόρ.

Θερμοκρασία: από 11 έως 24 βαθμούς Κελσίου.


Διαβάστε Περισσότερα »

ΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ