Κυριακή 25 Μαΐου 2014

Η Γιώτα Πούλου νέα δήμαρχος Λεβαδέων.(video)



Στα 17 από τα 67 εκλογικά τμήματα στο δήμο Λεβαδέων

η Γιώτα Πούλου έχει συγκεντρώσει έχει το 55,72% και ο Άρης Ρούσσαρης το 44,22%

H κυρία Πούλου ήδη είναι δήμαρχος και μάλιστα ο αντίπαλός της έδωσε ήδη συγχαρητήρια.


Η Γιώτα Πούλου νέα δήμαρχος Λεβαδέων από LAMIASTARGR
Διαβάστε Περισσότερα »

Η Λιβαδειά και η Θήβα έβγαλαν Δήμαρχο


ΔΗΜΟΣ ΛΕΒΑΔΕΩΝ  17/67   25,37 %   
ΠΟΥΛΟΥ ΓΙΩΤΑ του ΛΕΩΝΙΔΑ    55,72   
    ΡΟΥΣΣΑΡΗΣ ΑΡΙΣΤΕΙΔΗΣ του ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ    44,28

ΔΗΜΟΣ ΘΗΒΑΙΩΝ  9/70   12,86 %
ΝΙΚΟΛΑΟΥ ΣΠΥΡΙΔΩΝ του ΕΥΑΓΓΕΛΟΥ    57,91    20
     ΧΑΛΒΑΤΖΗΣ ΣΤΑΜΑΤΗΣ του ΗΛΙΑ    42,09
Διαβάστε Περισσότερα »

Εκτίμηση αποτελέσματος: Στις 3,9 μονάδες μπροστά ο ΣΥΡΙΖΑ από τη ΝΔ

Επίσημη εκτίμηση εκλογικού αποτελέσματος έδωσε το Υπουργείο Εσωτερικών στις 21:23 σύμφωνα με την οποία τα ποσοστά είναι τα εξής:

ΣΥΡΙΖΑ 26,7%
ΝΔ 22,8%
Χρυσή Αυγή 9,3%
Ελιά 8,1%
Ποτάμι 6,7%
ΚΚΕ 6%
ΑΝΕΛ 3,4%

Η ΔΗΜΑΡ βρίσκεται εκτός ευρωβουλής και λαμβάνει ποσοστό 1,3%.

Τα ποσοστά των μικρότερων κομμάτων, σύμφωνα με την εκτίμηση αποτελέσματος:

ΛΑΟΣ 2,8%

Ελληνες Ενεργοί Πολίτες 2,4%

ΔΗΜΑΡ 1,3 %

Ενωση για την Πατρίδα 1,1%

Κόμμα Ελλήνων Κυνηγών 1.0%

Δημιουργία Ξανά -Γέφυρες 1,0%

Οικολόγοι-Πειρατές 0,9%


Διαβάστε Περισσότερα »

ΔΗΜΟΙ ΒΟΙΩΤΙΑΣ-ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΣΤΕΡΕΑΣ-ΕΚΛΟΓΙΚΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΣΤΕΡΕΑΣ   1.284/1.336   96,11 %
ΜΠΑΚΟΓΙΑΝΝΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ του ΠΑΥΛΟΥ    55,73   
    ΑΠΟΣΤΟΛΟΥ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ του ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ    44,27    10
   ΔΗΜΟΣ ΘΗΒΑΙΩΝ 30/70   42,86 %

ΝΙΚΟΛΑΟΥ ΣΠΥΡΙΔΩΝ του ΕΥΑΓΓΕΛΟΥ    59,47  
     ΧΑΛΒΑΤΖΗΣ ΣΤΑΜΑΤΗΣ του ΗΛΙΑ    40,53   


  ΔΗΜΟΣ ΛΕΒΑΔΕΩΝ
39/67   58,21 %
  
ΠΟΥΛΟΥ ΓΙΩΤΑ του ΛΕΩΝΙΔΑ    56,39   
    ΡΟΥΣΣΑΡΗΣ ΑΡΙΣΤΕΙΔΗΣ του ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ    43,61   
     


ΔΗΜΟΣ ΔΙΣΤΟΜΟΥ ΑΡΑΧΩΒΑΣ ΑΝΤΙΚΥΡΑΣ     16/16   100,00 %  

ΓΕΩΡΓΑΚΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ του ΝΙΚΟΛΑΟΥ    54,37  
     ΠΑΤΣΑΝΤΑΡΑΣ ΙΩΑΝΝΗΣ του ΛΑΜΠΡΟΥ    45,63   







ΔΗΜΟΣ ΟΡΧΟΜΕΝΟΥ   22/28   78,57 %
   ΥΠΕΡΗΦΑΝΟΣ ΛΟΥΚΑΣ του ΙΩΑΝΝΗ    52,72   
     ΞΗΡΟΓΙΑΝΝΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ του ΓΡΗΓΟΡΙΟΥ    47,28

ΔΗΜΟΣ ΤΑΝΑΓΡΑΣ 14/32   43,75 %

ΠΕΡΓΑΛΙΑΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ του ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ    67,32   
     ΓΕΩΡΓΙΟΥ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ του ΠΑΡΑΣΚΕΥΑ    32,68   









TA AΠOTEΛΕΣΜΑΤΑ ΘΑ ΑΝΑΝΕΩΝΟΝΤΑΙ ΣΥΝΕΧΩΣ
Διαβάστε Περισσότερα »

Τελικό Exit poll: ΣΥΡΙΖΑ 26-28% ΝΔ 23-25% -Τρίτο κόμμα η Χρυσή Αυγή

Στη δημοσιότητα δόθηκαν τα αποτελέσματα των exit poll που διεξήχθησαν σήμερα σε αρκετά εκλογικά τμήματα της χώρας.



Αναλυτικά τα αποτελέσματα των exit poll:

ΣΥΡΙΖΑ 26-28 %

ΝΔ 23-25%

Χρυσή Αυγή 9-10%

Ποτάμι 6-7%

Ελιά 8-9%

ΚΚΕ 5,5-6,5 %

Ανεξάρτητοι Ελληνες 3,3-4,3%

ΔΗΜΑΡ 1,5-2,5%

ΛΑΟΣ 1,5-2,5%

Περιφέρεια Αττικής

Αναλυτικά τα exit poll:

Γιάννης Σγουρός 48-52%

Ρένα Δούρου 48-52%






Διαβάστε Περισσότερα »

Αδέλφια ρήμαξαν έξι κοιμητήρια στην Φθιώτιδα

Το Ι.Χ. αυτοκίνητο στο οποίο επέβαιναν οι δράστες εντοπίστηκε σε περιοχή της Λαμίας και συνελήφθησαν
Με βαριοπούλες (!) κατέστρεφαν τα μνήματα στα κοιμητήρια της Φθιώτιδας για να αρπάξουν τα μπρούτζινα ανθοδοχεία, δυο αδέλφια που συνελήφθησαν στην έκτη και τελευταία τους επιδρομή, χάρη στην έγκαιρη κινητοποίηση των αστυνομικών δυνάμεων!

Το ανθρωποκυνηγητό που εξαπέλυσαν οι άνδρες της ομάδας ΔΙ.ΑΣ., της Ασφαλείας, της Τροχαίας και του αστυνομικού τμήματος Λαμίας μόλις ενημερώθηκαν ότι στο νεκροταφείο του Αμουρίου Φθιώτιδας είχαν καταστραφεί 20 τάφοι και είχαν κλαπεί 41 μπρούτζινα ανθοδοχεία, απέφερε καρπούς. Το Ι.Χ. αυτοκίνητο στο οποίο επέβαιναν οι δράστες εντοπίστηκε σε περιοχή της Λαμίας και συνελήφθησαν. Το αυτοκίνητο των δραστών κατασχέθηκε μαζί με ένα πιστόλι replica που βρέθηκε στο σπίτι του 30χρονου και τα δυο αδέλφια οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Λαμίας.

Τα δυο αδέλφια ηλικίας 32 και 30 χρόνων είχαν μαζί τους τα κλεμμένα ανθοδοχεία τα οποία αποδόθηκαν σε υπεύθυνο του κοιμητηρίου και τη βαριοπούλα που χρησιμοποίησαν για να καταστρέψουν τα μάρμαρα των μνημάτων. Όπως εξακριβώθηκε, το τελευταίο δεκαήμερο είχαν χτυπήσει άλλα πέντε κοιμητήρια διαφόρων περιοχών της Φθιώτιδας και είχαν αρπάξει 25 μπρούτζινα ανθοδοχεία από αυτό του Αγίου Νικολάου Ανθήλης, 45 από το κοιμητήριο της Αγίας Παρασκευής, 40 από το νεκροταφείο του Νέου Κρικέλου, 40 από αυτό της Αγίας Σωτηρίας στο Κόμμα Λαμίας και 60 από το κοιμητήριο του Αγίου Ηρωδίωνος στην Υπάτη!


Διαβάστε Περισσότερα »

Κως: Αλλοδαπός ασέλγησε σε 10χρονη

Ο Πακιστανός εντοπίστηκε από τους αστυνομικούς, συνελήφθη και κρατείται για να προσαχθεί στην εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Κω μόλις ολοκληρωθεί η προανάκριση
Κάτω από απόλυτη μυστικότητα διενεργεί προανάκριση η Ασφάλεια για την υπόθεση σεξουαλικής κακοποίησης ενός ανήλικου κοριτσιού από έναν νεαρό αλλοδαπό, ο οποίος συνελήφθη σε χωριό της περιοχής του Τριγώνου στην Κω.

Σύμφωνα με την καταγγελία που έκαναν οι γονείς του 10χρονου κοριτσιού, ο Πακιστανός φερόμενος ως δράστης ασέλγησε σε βάρος της μικρούλας το βράδυ της Παρασκευής. Ο αλλοδαπός εντοπίστηκε από τους αστυνομικούς, συνελήφθη και κρατείται για να προσαχθεί στην εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Κω μόλις ολοκληρωθεί η προανάκριση.

Και στη Μύκονο
Θύμα βιασμού από έναν άγνωστο τον οποίο γνώρισε μέσα σε μπαρ της Μυκόνου, κατήγγειλε ότι έπεσε μια 29χρονη Αμερικανίδα στο αστυνομικό τμήμα του νησιού των ανέμων. Σύμφωνα με όσα ισχυρίστηκε, τις πρωινές ώρες της Παρασκευής ο φερόμενος ως δράστης τη συνόδευε σε εξωτερικό χώρο του μπαρ στη Χώρα Μυκόνου, όπου την εξανάγκασε σε συνουσία παρά τη θέλησή της. Οι αστυνομικοί διενεργούν προανάκριση, ενώ παράλληλα παραγγέλθηκε ιατροδικαστική εξέταση της νεαρής Αμερικανίδας.

Διαβάστε Περισσότερα »

Συνελήφθη 19χρονος στη Θήβα με 400 λαθραία πακέτα τσιγάρα

Συνελήφθη 19χρονος ημεδαπός στη Θήβα, για παράβαση Νομοθεσίας περί Τελωνειακού Κώδικα και Λαθρεμπορίας

Κατασχέθηκαν συνολικά -400- λαθραία πακέτα τσιγάρων


Συνελήφθη, χθες (24-05-2014) το βράδυ στη Θήβα, από αστυνομικούς του τοπικού Τμήματος Ασφαλείας, ένας 19χρονος ημεδαπός, κατηγορούμενος για παράβαση Νομοθεσίας περί Τελωνειακού Κώδικα και Λαθρεμπορίας.

Ειδικότερα, μετά από έλεγχο που διενεργήθηκε από τους αστυνομικούς στον 19χρονο, βρέθηκαν στην κατοχή του και κατασχέθηκαν συνολικά τετρακόσια (400) πακέτα τσιγάρων, διαφόρων μαρκών, τα οποία δεν έφεραν την ενδεικτική ταινία φόρου κατανάλωσης.

Τα κατασχεθέντα πακέτα τσιγάρων θα σταλούν στο Τελωνείο Οινόης Βοιωτίας, προκειμένου να προσδιοριστούν οι διαφυγόντες δασμοί και φόροι για το Ελληνικό Δημόσιο.

Το προανακριτικό έργο διενεργήθηκε από το Τμήμα Ασφαλείας Θηβών, ενώ η δικογραφία που σχηματίσθηκε θα υποβληθεί στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Θηβών.


Διαβάστε Περισσότερα »

ΝΕΑ νίκη για τη Βοιωτή Αθλήτρια Νίκη Ξυδώνα

ΝΕΑ νίκη για την Νίκη Ξυδώνα της Α.Γ.Ε.Β. στο Διασυλλογικό Πρωτάθλημα  Παίδων-Κορασίδων, Συνθέτων Νοτίου Ομίλου (2 όμιλοι συνολικά) αλλά και στην συνολική βαθμολογία  των δύο ομίλων  που πραγματοποιήθηκε το διήμερο στον Αγ. Κοσμά 23,24/5/2014 με νέα ατομική επίδοση 4.618βαθμ.( προηγ. 4.445 βαθμ.)Πανελλήνιο Σχολικό Λυκείων Ελλάδος-Κύπρου.
Οι επιδόσεις της Αθλήτριας στα επιμέρους αγωνίσματα είναι οι εξής:
100μ.εμπ:  15,17
Υψος:1,53
Σφαίρα:11,51
200μ:26,60
Μήκος:5,37μ.
Ακόντιο:36,10μ
800μ:2.45.24

Συγχαρητήρια στην Βοιωτή Αθλήτρια και καλή συνέχεια στην επίτευξη των στόχων της που είναι το όριο για το παγκόσμιο πρωτάθλημα Παίδων –Κορασίδων που θα γίνει την επόμενη χρονιά στην Κολομβία.


Ο Πρόεδρος και το Δ.Σ της Α.Γ.Ε.Β

 NA YΠΕΝΘΥΜΗΣΟΥΜΕ ΟΤΙ Η ΝΙΚΗ ΞΥΔΩΝΑ ΚΑΤΑΓΕΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟ ΜΑΥΡΟΜΜΑΤΙ ΒΟΙΩΤΙΑΣ                 


Διαβάστε Περισσότερα »

Συλλήψεις στη Θήβα για μικροποσότητες ναρκωτικών

Συνελήφθησαν τρία (3) άτομα σε περιοχές της Θήβας, στο πλαίσιο εντατικών αστυνομικών ελέγχων για την καταπολέμηση της διάδοσης των ναρκωτικών

Κατασχέθηκαν μικροποσότητες ακατέργαστης κάνναβης

Στο πλαίσιο εντατικών αστυνομικών ελέγχων που πραγματοποιούνται καθημερινά για την καταπολέμηση της διάδοσης των ναρκωτικών, συνελήφθησαν χθες (24-05-2014) απογευματινές ώρες, σε διάφορες περιοχές της Θήβας, από αστυνομικούς του τοπικού Τμήματος Ασφαλείας, τρεις (3) ημεδαποί, ηλικίας 42, 35 και 26 ετών αντίστοιχα, οι οποίοι κατηγορούνται για κατοχή ναρκωτικών ουσιών.

Ειδικότερα στην πρώτη περίπτωση, μετά από έλεγχο που διενεργήθηκε από τους αστυνομικούς στον 42χρονο, βρέθηκε στην κατοχή του και κατασχέθηκε μία αυτοσχέδια νάιλον συσκευασία, η οποία περιείχε ποσότητα ακατέργαστης κάνναβης, μεικτού βάρους (15) γραμμαρίων.

Στην δεύτερη περίπτωση, μετά από έλεγχο που διενεργήθηκε από τους αστυνομικούς στον 26χρονο, βρέθηκαν στην κατοχή του και κατασχέθηκαν μία αυτοσχέδια νάιλον συσκευασία, η οποία περιείχε ποσότητα ακατέργαστης κάνναβης, μεικτού βάρους (1,8) γραμμαρίων και δύο αυτοσχέδια τσιγαριλίκια που περιείχαν ποσότητα ακατέργαστης κάνναβης, αναμεμειγμένη με καπνό, συνολικού μεικτού βάρους (1,9) γραμμαρίων.

Στην τρίτη περίπτωση, μετά από έλεγχο που διενεργήθηκε από τους αστυνομικούς στον 35χρονο, βρέθηκε στην κατοχή του και κατασχέθηκε μία αυτοσχέδια νάιλον συσκευασία, η οποία περιείχε ποσότητα ακατέργαστης κάνναβης, μεικτού βάρους (1,6) γραμμαρίων.

Οι έρευνες και το προανακριτικό έργο διενεργήθηκαν από το Τμήμα Ασφαλείας Θηβών, ενώ οι δικογραφίες που σχηματίσθηκαν θα υποβληθούν στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Θηβών.
Διαβάστε Περισσότερα »

Ευρωεκλογές 2014 - Αν δεν πας... μη μιλάς!


Ευρωεκλογές 2014 - Αν δεν πας... μη μιλάς!«Αν δεν πας... μη μιλάς». Αυτή είναι η πεμπτουσία αυτών των εκλογών και το συμπέρασμα που μπορεί να εξάγει κάθε έλληνας πολίτης ....
που σέβεται τον εαυτό του, την οικογένειά του, την πατρίδα του και το μέλλον των παιδιών του. Καθ' όλη τη διάρκεια της προεκλογικής διαδικασίας το Newsbomb κατέγραψε αναλυτικά για ποιο λόγο και με ποια κριτήρια πρέπει όλοι οι Έλληνες να βρεθούν την Κυριακή πίσω από το παραβάν.
Είναι καιρός, τούτος ο λαός επιτέλους να αποφασίσει για την τύχη του και να έχει συμμετοχή και πλήρη ευθύνη για την επόμενη μέρα. Η αποχή από τις εκλογές, η αποχή από την συμμετοχή στην επιλογή εκπροσώπησης της χώρας μας στην Ευρώπη, η γενικότερη αδιαφορία δίνει το δικαίωμα στους άλλους να αποφασίζουν για εμάς, χωρίς εμάς.
Και τούτο για δύο βασικούς λόγους;
1ον.  Διότι μετά την απομάκρυνση από το ταμείο, ουδέν λάθος αναγνωρίζεται. Αυτή τη φορά δεν έχει κανείς, απολύτως καμία δικαιολογία, ούτε καν οι λεγόμενοι «κοψοχέρηδες». Όλοι όσοι τα προηγούμενα χρόνια ψήφιζαν και στη συνέχεια όταν έβλεπαν τα δυσμενή αποτελέσματα έλεγαν «δεν έκοβα το χέρι μου καλύτερα που πήγα και τους ψήφισα».
2ον.  Διότι όπως πολύ εύστοχα λέει μια ρήση που αποδίδεται στον Τζωρτζ Όργουελ: «Ένας Λαός που εκλέγει διεφθαρμένους, κλέφτες, προδότες και απατεώνες, δεν είναι θύμα! Είναι συνεργός τους!». Κοινώς θα κυβερνηθείς από αυτόν που ψηφίζεις με ότι αυτό συνεπάγεται!
Αν ψηφίζεις απατεώνες, ψεύτες και κλέφτες, θα κυβερνιέσαι από απατεώνες, ψεύτες και κλέφτες.
Στις προηγούμενες εκλογές, η πλειοψηφία των πολιτών ψήφισαν για να γίνουν μεταρρυθμίσεις, μείωση της φορολογίας, απελευθέρωση της οικονομίας, και νοικοκύρεμα του κράτους. Ψήφισαν δηλαδή μείωση της κρατικής σπατάλης και απολύσεις όσων προσελήφθησαν με πλαστά πτυχία, πλαστές συντάξεις, πλαστές αναπηρίες, πλαστά επιδόματα τοκετού σε άνδρες, πλαστά δικαιολογητικά, πλαστούς οργανισμούς χωρίς αντικείμενο.
Δυστυχώς μετά την ψήφο προέκυψαν άλλα: Οι ψηφοφόροι υπέστησαν υπερφορολόγηση, ποινικοποίηση της φτώχειας, διατήρηση της κλειστής αγοράς, αγχόνη ρευστότητας, φοροδοτικό γκρεμό, καταδίωξη από τη δικαιοσύνη και τις αστυνομικές αρχές, περικοπές στην περίθαλψη και στη φαρμακευτικής δαπάνη, διάλυση του κράτους πρόνοιας, ισοπεδωτικές μειώσεις μισθών και συντάξεων.
Πριν ψηφίσετε λοιπόν μην ξεχάσετε:
- Από το 2008 μέχρι και το 2013 απολύθηκαν από τις δουλειές τους πάνω από 988.000 συμπολίτες μας.
-Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία από ΕΛΣΤΑΤ και ΙΝΕ - ΓΣΕΕ κάθε εβδομάδα έβλεπαν την πόρτα της εξόδου 3.800 συνάνθρωποί μας. Για να ακριβολογούμε, έμεναν στο δρόμο από την μια στιγμή στην άλλη χιλιάδες πολίτες, οικογενειάρχες με παιδιά.
-Την ίδια ώρα το ποσοστό των νέων που μένουν εκτός απασχόλησης, εκπαίδευσης και κατάρτισης αυξήθηκε από 15% το 2008 σε 28,9% το 2013. Αύξηση της τάξης του 92,6%!
-Ακόμα και οι εργαζόμενοι νέοι που απειλούνται από το όριο της απόλυτης φτώχειας -αυξήθηκαν κατά 26,3%. Από 11,4% που ήταν το 2008 έφτασαν το ποσοστό του 14,4% το 2013.
-Είναι ενδεικτικό ότι το ποσοστό των νέων που δεν αντέχουν το κόστος κατοικίας σκαρφάλωσαν στο 80% με αποτέλεσμα ένα μεγάλο ποσοστό να φιλοξενείται στα σπίτια των γονέων του.
-Η μαύρη σελίδα του success story καταγράφεται πλήρως στα ποσοστά παιδικής θνησιμότητας που σκαρφάλωσαν κατά 42,8% μέσα σε μια οκταετία, ενώ ακόμα πιο τραγικό για ευρωπαϊκή χώρα – ή για χώρα που θέλει να αποκαλείται ευρωπαϊκή – αποτελεί το γεγονός ότι το 20% του πληθυσμού των παιδιών δεν εμβολιάζεται.
Επειδή και η σημερινή κυβέρνηση έχει επιδοθεί σε ένα επικοινωνιακό μπαράζ εντυπώσεων προκειμένου να μας πείσει ότι ζούμε στη χώρα της ανάπτυξης και των ευκαιριών, δυστυχώς οι αριθμοί τους διαψεύδουν πανηγυρικά:
-Ο όγκος παραγωγής εν μέσω κρίσης έκανε βουτιά -23,50% από το 2009 μέχρι και το 2013.
-Η παραγωγικότητα έπεσε κατά -8,80% μέσα σε μια δεκαετία (2003 – 2013).
-Η εσωτερική ζήτηση έπεσε -31% από το 2000 μέχρι το 2013 αφού η αγοραστική δύναμη των καταναλωτών κατακρημνίστηκε κατά -37,20% . Ταυτόχρονα το εισόδημα των νοικοκυριών έπεσε κατά 30%.
-Ο Γενικός Δείκτης Βιομηχανικής Παραγωγής από το 2009 μέχρι και το 2013 έπεσε κατά -30,4%.
-Το 30% των ελληνικών επιχειρήσεων έβαλαν λουκέτο μέσα σε τρία χρόνια, από το 2010 μέχρι το 2013!
-Η επιβατική κίνηση στην ακτοπλοΐα έπεσε από το 2009 μέχρι το 2013 κατά -22,50%.
-Ο συνολικός όγκος της οικοδομικής δραστηριότητας από το 2007 μέχρι και το 2013 έπεσε κατά 84,30%.
Η «μεγάλη επιτυχία» των μνημονιακών κυβερνήσεων ΝΔ και ΠΑΣΟΚ καταγράφεται, συν τις άλλοις, και στα επίπεδα γενικής κατάθλιψης του πληθυσμού. Συνεπώς ο ψηφοφόρος θα πάει στην κάλπη κουβαλώντας μαζί του την κακή ψυχολογία που απλώνεται σαν βραχνάς στην πραγματική οικονομία:
-3.124 αυτοκτονίες μέσα σε μία τριετία, από το 2009 μέχρι το 2012
-Από το 2007 μέχρι το 2011 έχουμε έκρηξη αυτοκτονιών που αγγίζει το 44%!
-272,7% αυξήθηκε το ποσοστό γενικής κατάθλιψης του πληθυσμού από 3,3% το 2008 σε 12,3 % το 2013!
Πριν φτάσετε στο παραβάν, θυμηθείτε ότι κατά την περίοδο της κρίσης – όλο αυτό το διάστημα που μας «έσωζαν» οι κύριοι Παπανδρέου, Παπακωνσταντίνου, Βενιζέλος, Παπαδήμος, Στουρνάρας και λοιποί - οι απώλειες των μισθών ξεπέρασαν το -38% και οι απώλειες των συντάξεων το -45%:
-Το ποσοστό της φτώχειας έφτασε το 32,3% μόνο για το 2012 και το ποσοστό της ανεργίας εκτοξεύτηκε από το 9,5% το 2009 στο 27,6% το 2012, ενώ ξεπέρασε το 28% μέσα στο 2013.
-Αύξηση της ανεργίας κατά 190,5%!
-Ακόμα πιο σκληρό είναι το γεγονός ότι οι μνημονιακές κυβερνήσεις «κατάφεραν» να μειώσουν δραματικά και το ποσοστό των επιδοτούμενων ανέργων. Ενώ λοιπόν το 2010 το 40,3% των ανέργων έπαιρνε έστω ένα πενιχρό επίδομα, σήμερα εν έτη 2014 βοήθημα λαμβάνει μόνο το 15% των ανέργων. Μείωση που αγγίζει το -63,7%.
-Όταν το ποσοστό της φτώχειας στην Ελλάδα σκαρφάλωσε και παρουσίασε αύξηση κατά 98,2% μέσα σε δύο χρόνια – από το 2010 μέχρι το 2012 – πόσο περήφανος μπορεί να νιώθει ένας Πρωθυπουργός ή ένας υπουργός Οικονομικών;
Αυτή την Ελλάδα τη ζήσαμε και τη ζούμε ακόμη... χωρίς κάποιος να μπορεί να μας διαβεβαιώσει για πόσα ακόμα χρόνια θα τη ζούμε.
Πόσες γενιές έχει σκοπό να θυσιάσει ακόμα το πολιτικό προσωπικό της χώρας για αν μεταφέρει στο μέλλον ένα χρέος που δεν είναι ούτε βιώσιμο, ούτε διαχειρίσιμο;
Για τέσσερα και πλέον χρόνια που η χώρα σέρνεται έρμαιο των κερδοσκόπων της αγοράς και των γυρολόγων της πολιτικής, ο λαός κρατά σφιχτά μέσα στην σκέψη του αυτούς τους αριθμούς.
Τους ζει κάθε μέρα στο πετσί του, όταν ψάχνει να βρει ένα μεροκάματο για να πληρώσει τη δόση της εφορίας, όταν ψάχνει να βρει δανεικά για να μπορέσει να σιτίσει την οικογένεια του. Κοιμάται και ξυπνάει με αυτούς τους αριθμούς και δεν χρειάζεται να βλέπει εφιάλτες στον ύπνο του γιατί τους βλέπει στον... ξύπνιο του.
Για τα υπόλοιπα δεν υπάρχει καμία δικαιολογία.
Καλή ψήφο...
 newsb omb.gr
Διαβάστε Περισσότερα »

Ξεκινούν οι αιτήσεις για το πρόγραμμα της «Αγροτικής Εστίας»

Τα Προγράμματα της Αγροτικής Εστίας για το έτος 2014, που αφορούν 584.550 δικαιούχους, παρουσίασαν σήμερα σε κοινή συνέντευξη Τύπου ο υπουργός Εργασίας κ. Γιάννης Βρούτσης, ο Γενικός Γραμματέας Κοινωνικών Ασφαλίσεων κ. Παναγιώτης Κοκκόρης και ο Διοικητής του ΟΓΑ κ. Ξενοφών Βεργίνης.

Κατά τη διάρκεια της συνέντευξης ανακοινώθηκε ότι η υποβολή αιτήσεων για τους ασφαλισμένους και τους συνταξιούχους του ΟΓΑ για τα Προγράμματα της Αγροτικής Εστίας ξεκινά την Τρίτη 27-05-2014 και θα διαρκέσει μέχρι και την Παρασκευή 20-06-2014. Οι δικαιούχοι των προγραμμάτων, θα μπορούν να υποβάλουν αίτηση συμμετοχής στα ΚΕΠ όλης της χώρας

Στις τομές που έγιναν φέτος στα Προγράμματα της Αγροτικής Εστίας αναφέρθηκε ο Διοικητής του ΟΓΑ κ. Ξενοφών Βεργίνης, δίνοντας ιδιαίτερη έμφαση στο Πρόγραμμα Ιαματικού Τουρισμού, που απευθύνεται σε 15.000 συνταξιούχους αγρότες. «Ο ΟΓΑ εκσυγχρονίζεται σε όλα τα επίπεδα και στηρίζει τον αγροτικό πληθυσμό προς κάθε κατεύθυνση. Αναβαθμίζει τις προσφερόμενες υπηρεσίες προς τους ενεργούς αγρότες, τους νέους αγρότες, τους συνταξιούχους κάθε κατηγορίας και τους ασφαλισμένους. Συντομεύει κατά πολύ τους χρόνους υποβολής συντάξεων και επιδομάτων. Επεκτείνει με τολμηρές αλλαγές-τομές τις παροχές του θεσμού της Αγροτικής Εστίας με κοινωνική ευαισθησία και άμεση αποτελεσματικότητα. Επενδύει ιδιαίτερα στην εκπαίδευση και τη γνώση, την αναβάθμιση της ποιότητας ζωής των ασφαλισμένων και συνταξιούχων με νέα και καινοτόμα προγράμματα, ενώ απλοποιεί τις διαδικασίες διαχείρισης και υλοποίησης των προγραμμάτων προς όφελος όλων», δήλωσε ο Διοικητής του ΟΓΑ κ. Ξενοφών Βεργίνης.

Στο αναπτυξιακό σχέδιο που εξήγγειλε ο Πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς και στο οποίο περιλαμβάνεται ο πρωτογενής τομέας ως βασικός πυλώνας ανάπτυξης αναφέρθηκε, αναφέρθηκε ο Γενικός Γραμματέας Κοινωνικών Ασφαλίσεων κ. Παναγιώτης Κοκκόρης.

Τόνισε μάλιστα πως οι προσπάθειες του ΟΓΑ συμβάλλουν στο πλαίσιο αυτό, τόσο με την στήριξη των ενεργών ασφαλισμένων όσο και των συνταξιούχων. «Το Υπουργείο με τη Διοίκηση του ΟΓΑ εμπλουτίζει τα προγράμματα, απλοποιεί τις διαδικασίες ελέγχου και πληρωμών των παρόχων με στόχο ο ΟΓΑ να γίνει πιο ανταγωνιστικός και να παρέχει ποιοτικότερες υπηρεσίες», κατέληξε ο κ. Κοκκόρης.

Τα Προγράμματα της Αγροτικής Εστίας για το 2014 στα οποία μπορούν να συμμετάσχουν οι δικαιούχοι είναι:

1. ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΥ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ:

Το πρόγραμμα Κοινωνικού Τουρισμού περιλαμβάνει: α) 6ήμερες διακοπές (5 διανυκτερεύσεις), σε επιλεγμένα τουριστικά καταλύματα όλης της χώρας (ξενοδοχεία, ενοικιαζόμενα δωμάτια/διαμερίσματα, επιπλωμένες κατοικίες και camping) και απευθύνεται σε 115.000 ασφαλισμένους και συνταξιούχους, καθώς και στα προστατευόμενα μέλη των οικογενειών τους (σύζυγοι και παιδιά), που έχουν ασφαλίσει στον ΟΓΑ για περίθαλψη. (διάρκεια ισχύος μέχρι 03-05-2015) β) 6ήμερες διακοπές (5 διανυκτερεύσεις) και μέχρι τέσσερις απλές λούσεις, στο πλαίσιο του επιδοτούμενου προγράμματος ιαματικού τουρισμού και απευθύνεται σε 15.000 συνταξιούχους. (διάρκεια ισχύος μέχρι 31-12-2014).

2. ΕΚΔΡΟΜΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ:

To εκδρομικό πρόγραμμα περιλαμβάνει:
• 3ήμερες εκδρομές για 5.000 δικαιούχους, που θα είναι δωρεάν για τους συμμετέχοντες, εφόσον το κόστος της εκδρομής που επιλέξουν δεν ξεπερνά την αξία του Δελτίου που είναι 120 ευρώ.
• 2ήμερες διακοπές για 7.000 δικαιούχους, που θα είναι δωρεάν για τους συμμετέχοντες εφόσον το κόστος της εκδρομής που επιλέξουν δεν ξεπερνά την αξία του Δελτίου που είναι 65 ευρώ.
• 1ήμερες εκδρομές για 38.000 δικαιούχους, που θα είναι δωρεάν για τους συμμετέχοντες.
Οι εκδρομές διοργανώνονται από τουριστικά γραφεία συμβεβλημένα με τον ΟΓΑ σε όλους τους νομούς της χώρας. (διάρκεια ισχύος μέχρι 31-12-2014)

3. ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΔΩΡΕΑΝ ΠΑΡΟΧΗΣ ΒΙΒΛΙΩΝ

Το πρόγραμμα δωρεάν παροχής βιβλίων απευθύνεται σε 200.000 δικαιούχους (ασφαλισμένους και συνταξιούχους του ΟΓΑ), η δε αξία της παροχής ανέρχεται στα 20 ευρώ από συμβεβλημένα με τον ΟΓΑ βιβλιοπωλεία και εκδοτικούς οίκους σε όλους τους νομούς της χώρας. Επίσης, θα διανεμηθούν δωρεάν απευθείας σε 100.000 δικαιούχους βιβλία με συγκεκριμένη θεματική ενότητα. (διάρκεια ισχύος μέχρι 31-12-2014)

4. ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΔΩΡΕΑΝ ΔΕΛΤΙΩΝ ΘΕΑΜΑΤΟΣ

Το πρόγραμμα δωρεάν Δελτίων Θεάματος απευθύνεται σε 93.000 δικαιούχους (ασφαλισμένους και συνταξιούχους του ΟΓΑ), για μια πληθώρα θεατρικών παραστάσεων σε όλες τις μεγάλες πόλεις της Ελλάδας, σε συμβεβλημένα θέατρα. Τα Δελτία διανέμονται από τα ΚΕΠ. Εφόσον ο αριθμός αιτήσεων υπερβεί τον αριθμό των δικαιούχων θα διενεργηθεί κλήρωση. (διάρκεια ισχύος μέχρι 31-5-2015).

Επίσης, σε επόμενη φάση θα πραγματοποιηθούν α) Πρόγραμμα Παροχής Χρηματικών Βοηθημάτων και Βραβείων σε 300 πολύτεκνες μητέρες, β) Πρόγραμμα Παροχής Τροφείων για βρεφονηπιακούς σταθμούς για 1.250 άτομα και γ) Πρόγραμμα ανάληψης δαπανών για Επιμορφωτικά Σεμινάρια νέων αγροτών για 10.000 άτομα.

Δικαιούχοι των προγραμμάτων:

-Οι συνταξιούχοι του ΟΓΑ
-Οι συνταξιούχοι του Λογαριασμού Ανασφάλιστων Υπερήλικων
-Οι ασφαλισμένοι του Κλάδου Κύριας Ασφάλισης Αγροτών (ασφαλιστικά ενήμεροι κατά το χρόνο υποβολής της αίτησης)
-Τα προστατευόμενα μέλη των οικογενειών τους (σύζυγοι, παιδιά)

Δικαιολογητικά:

Για την υποβολή της αίτησης στα ΚΕΠ, οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να έχουν μαζί τους:
- Δελτίο Αστυνομικής Ταυτότητας.
- Βιβλιάρια Υγείας ΟΓΑ θεωρημένα - σε ισχύ για το έτος 2014, (ατομικό και των προστατευόμενων μελών της οικογένειας του, που επιθυμούν να συμμετάσχουν στα προγράμματα της Αγροτικής Εστίας.
- Ενημερωτικό σημείωμα σύνταξης ή Απόκομμα πληρωμής σύνταξης (εφόσον υπάρχουν) ή Απόκομμα καταβολής εισφορών ασφαλισμένου

Κλήρωση Δικαιούχων:

Μετά την επεξεργασία των αιτήσεων, θα ακολουθήσει κλήρωση με ηλεκτρονική διαδικασία για την ανάδειξη των δικαιούχων που θα ενταχθούν στα προγράμματα της Αγροτικής Εστίας έτους 2014. Η κατανομή των δικαιούχων θα γίνει αναλογικά σε όλους τους νομούς της χώρας, σύμφωνα με τον αριθμό των δικαιούχων που θα εκδηλώσουν ενδιαφέρον συμμετοχής στα προγράμματα, ανά νομό και ανά πρόγραμμα.

Οι δικαιούχοι θα ενημερωθούν για το αποτέλεσμα της κλήρωσης μέσω των ΚΕΠ ή μέσω της ιστοσελίδας του ΟΓΑ (www.oga.gr)

Παραλαβή Δελτίων:

-Τα Δελτία Κοινωνικού, Ιαματικού Τουρισμού και Εκδρομών θα διανεμηθούν μέσω των ΚΕΠ προσκομίζοντας αντίγραφο της αίτησης συμμετοχής και αστυνομική ταυτότητα.
-Οι δικαιούχοι της δωρεάν παροχής βιβλίων θα απευθύνονται στα συμβεβλημένα βιβλιοπωλεία – Εκδοτικούς οίκους και θα παραλαμβάνουν τα βιβλία.
-Οι δικαιούχοι των εισιτηρίων θεάτρου, που θα προκύψουν μετά από κλήρωση, θα παραλαμβάνουν τα εισιτήρια από τα ΚΕΠ.





Διαβάστε Περισσότερα »

Πρόσκληση του υπουργείου Παιδείας για διορισμό νηπιαγωγών




Το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων, προκειμένου να προβεί στην κάλυψη του συνόλου των οργανικών θέσεων του κλάδου ΠΕ60-Νηπιαγωγών που προκηρύχθηκαν με την αριθμ. 11547/Δ1/28.01.2014 (ΑΔΑ: ΒΙΨ19-ΝΘΕ) ανωτέρω σχετική εγκύκλιο, προγραμματίζει να προβεί στο διορισμό δεκατριών (13) εκπαιδευτικών αποκλειστικά από τον πίνακα διοριστέων του οικείου γραπτού διαγωνισμού του Α.Σ.Ε.Π. 2008 και καλεί τους υποψηφίους που είναι εγγεγραμμένοι σε αυτόν να εκδηλώσουν το ενδιαφέρον τους υποβάλλοντας αίτηση συμπληρωμένη με τις περιοχές στις οποίες επιθυμούν να διοριστούν.

Δικαίωμα υποβολής Αίτησης – Δήλωσης έχουν μόνο:

α) οι (αρχικώς) εγγεγραμμένοι στον πίνακα διοριστέων κλάδου ΠΕ60-Νηπιαγωγών του Ανώτατου Συμβουλίου Επιλογής Προσωπικού 2008 (1817/17-07-2009 Απόφαση του 1ου Τμήματος Διακοπών του Α.Σ.Ε.Π., όπως δημοσιεύθηκε στο ΦΕΚ 571/23-07-2009 τ.Γ΄), οι οποίοι δεν έχουν απορροφηθεί μέχρι σήμερα στη δημόσια εκπαίδευση [10 υποψήφιοι]. και

β) οι επιτυχόντες εκπαιδευτικοί του εν λόγω διαγωνισμού του Α.Σ.Ε.Π. 2008 οι οποίοι εγγράφηκαν συμπληρωματικά στον πίνακα διοριστέων, σύμφωνα με την αριθμ. 217/30.4.2014 (ΑΔΑ: ΒΙΦΓ6Η6-Ξ3Α) πρόσφατη Απόφασή του Ε΄ Τμήματος του ΑΣΕΠ [37 υποψήφιοι].

Προθεσμία υποβολής αιτήσεων ορίζεται: από 26.05.2014 μέχριι 28.05.2014.

Η προθεσμία είναι αποκλειστική και ουδεμία παράταση θα δοθεί.

Δειτε αναλυτικά την εγκύκλιο εδω
Διαβάστε Περισσότερα »

Μήνυμα Σεβ. Μητροπολίτου Θηβών και Λεβαδείας κ. Γεωργίου προς τους Υποψηφίους των Πανελλαδικών Eξετάσεων





Αγαπητά μου παιδιά,

Στην πρώτη μεγάλη μάχη που ετοιμάζεστε να δώσετε στη ζωή σας δεν είστε μόνοι, οι άνθρωποι που σας αγαπούν είναι δίπλα σας, οι γονείς σας, οι δάσκαλοί σας, οι φίλοι σας αλλά κι όλη η Εκκλησία με την προσευχή της.

Μοιραζόμαστε την αγωνία σας και προσευχόμαστε να ξεπεράσετε το άγχος σας και ο αγώνας σας και οι κόποι σας να ευοδωθούν.

Είναι η πρώτη μεγάλη μάχη που δίνετε στη ζωή σας αλλά όταν περάσουν τα χρόνια και οι μάχες που θα δίνετε καθημερινά θα είναι πιο δύσκολες και πιο σύνθετες, τότε οι πανελλήνιες θα είναι μια γλυκιά ανάμνηση, που θα μείνει χαραγμένη στην ψυχή σας καθώς θα νοσταλγείτε τα νεανικά σας χρόνια.

Στρέψτε το νου και την καρδιά σας στο Θεό που πάντα βρίσκεται κοντά μας, πολύ δε περισσότερο στις δύσκολες στιγμές, και προσευχηθείτε να σας δώσει δύναμη να επιτύχετε στην όμορφη προσπάθειά σας.

Δώστε τον αγώνα σας και όποιο κι αν είναι το αποτέλεσμα ποτέ να μην σας καταλάβει η απελπισία ούτε η απόγνωση. Η ζωή είναι μπροστά σας, σας ανήκει και περιμένει να την κατακτήσετε. Στη ζωή σας από όποιο πόστο κι αν υπηρετήσετε την κοινωνία σίγουρα θα την κάνετε καλύτερη, με περισσότερη ανθρωπιά και αγάπη και με μεγαλύτερη πνευματική και τεχνολογική πρόοδο.

Παιδιά μου,

Εύχομαι τα μάτια σας να πλημμυρίσουν δάκρυα χαράς και ευτυχίας καθώς θα επιτυγχάνετε τους στόχους σας.

Σας δίνω το χέρι της καρδιάς μου και σας εύχομαι Καλή Επιτυχία στην όμορφη προσπάθειά σας.

 Μετά πατρικών ευχών και αγάπης

Ο ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗΣ

† Ο ΘΗΒΩΝ ΚΑΙ ΛΕΒΑΔΕΙΑΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ
Διαβάστε Περισσότερα »

Το λιμενικό κάνει προσλήψεις-Διαβάστε την προκήρυξη




Το λιμενικό κάνει προσλήψεις, ενώ η αστυνομία ... αποστρατείες! Διαβάστε την προκήρυξη

Η πολιτική ηγεσία του λιμενικού κάνει προσλήψεις, σε αντίθεση με την αντίστοιχη της αστυνομίας που ενώ έχει εξαγγείλει διαγωνισμό πρόσληψης ειδικών φρουρών τον οδηγεί στις καλένδες.

Η ΠΕΑΛΣ, δημοσιοποίησε ΠΕΑΛΣ τα στοιχεία με τους όρους και τις προϋποθέσεις της προκήρυξη των 110 δοκίμων υπαξιωματικών γιατο έτος 2014 πριν από την δημοσίευση του στο ΦΕΚ, τον οποίο μπορείτε να
 Διαβάστε το κείμενο
Διαβάστε Περισσότερα »

Μάθε που ψηφίζεις



Από το διαδίκτυο αλλά και τηλεφωνικά μπορούν να μάθουν όλοι οι πολίτες σε ποιο εκλογικό τμήμα μπορούν να ψηφίσουν.

Οι ετεροδημότες θα ασκήσουν το εκλογικό του δικαίωμα μόνο για τις ευρωεκλογές στον τόπο διαμονής τους.
Για τον δεύτερο γύρο των αυτοδιοικητικών εκλογών οι ψηφοφόροι θα ψηφίσουν στον τόπο που έχουν τα εκλογικά τους δικαιώματα.

Μέσω της ηλεκτρονικής σελίδας του Υπουργείου Εσωτερικών αλλά και του τηλεφωνικού αριθμού 213 1361500 προκειμένου να ενημερωθούν για το εκλογικό τμήμα τους.

Τα μόνα στοιχεία που χρειάζονται για να πληροφορηθείτε το εκλογικό σας κέντρο είναι όνομα, επώνυμο, όνομα πατρός και μητρός και το έτος γέννησης σας.

Οι ώρες επικοινωνίας είναι από Δευτέρα έως Σάββατο 09:00-19:00 και Κυριακή. Τα ΚΕΠ και όλες οι υπηρεσίες των δήμων που εμπλέκονται με τις εκλογικές διαδικασίες θα είναι ανοιχτά το Σαββατοκύριακο.


Διαβάστε Περισσότερα »

Στις κάλπες με λιακάδα και καλοκαιρινές θερμοκρασίες

Αραιές νεφώσεις παροδικά αυξημένες στα ηπειρωτικά τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες με μεμονωμένες καταιγίδες κυρίως στα βόρεια ορεινά προβλέπει για την Κυριακή η ΕΜΥ.

Οι μετεωρολογικές συνθήκες ευνοούν τη μεταφορά σκόνης στη δυτική και νότια χώρα

Αναλυτικά η πρόγνωση

Αττική

Καιρός: αρχικά αίθριος. Βαθμιαία θα αναπτυχθούν αραιές νεφώσεις παροδικά πιο πυκνές τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες. Άνεμοι: μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ.Θερμοκρασία: από 17 έως 31 βαθμούς Κελσίου. Στα παραθαλάσσια η μεγίστη 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Θεσσαλονίκη

Καιρός: αρχικά αίθριος. Βαθμιαία θα αναπτυχθούν αραιές νεφώσεις παροδικά πιο πυκνές τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες, όποτε θα σημειωθούν πρόσκαιροι όμβροι και μεμονωμένες καταιγίδες κυρίως στα ορεινά. Άνεμοι: μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ. Θερμοκρασία: από 15 έως 29 βαθμούς Κελσίου.

Μακεδονία, Θράκη

Καιρός: αρχικά αίθριος. Βαθμιαία θα αναπτυχθούν αραιές νεφώσεις

Παροδικά πιο πυκνές στα ηπειρωτικά τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες, όποτε θα σημειωθούν τοπικοί όμβροι και μεμονωμένες καταιγίδες κυρίως στα ορεινά της ανατολικής Μακεδονίας και της Θράκης. Άνεμοι: μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ. Θερμοκρασία: από 11 έως 30 βαθμούς Κελσίου.

Νησιά Ιονίου, Ήπειρος, δυτική Στερεά, δυτική Πελοπόννησος

Καιρός: αρχικά αίθριος. Βαθμιαία θα αναπτυχθούν αραιές νεφώσεις παροδικά πιο πυκνές στα ηπειρωτικά τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες με πιθανότητα για πρόσκαιρους όμβρους στα ορεινά. Άνεμοι: μεταβλητοί 3 με 4 και το βράδυ στο Ιόνιο ανατολικοί 4 με 5 μποφόρ. Θερμοκρασία: από 13 έως 31 βαθμούς Κελσίου.

Θεσσαλία, ανατολική Στερεά, Εύβοια, ανατολική Πελοπόννησος

Καιρός: αρχικά αίθριος. Βαθμιαία θα αναπτυχθούν αραιές νεφώσεις παροδικά πιο πυκνές στα ηπειρωτικά τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες όποτε θα σημειωθούν μεμονωμένες καταιγίδες στα ορεινά κυρίως της Θεσσαλίας. Άνεμοι: μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ. Θερμοκρασία: από 14 έως 32 βαθμούς Κελσίου.

Κυκλάδες, Κρήτη

Καιρός: αρχικά αίθριος. Βαθμιαία θα αναπτυχθούν αραιές νεφώσεις. Άνεμοι: μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ. Θερμοκρασία: από 17 έως 28 βαθμούς Κελσίου.

Νησιά ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα

Καιρός: αρχικά αίθριος. Βαθμιαία θα αναπτυχθούν αραιές νεφώσεις. Άνεμοι: στα βόρεια μεταβλητοί 3 με 4 και στα νότια βορειοδυτικοί 4 με 5 μποφόρ. Θερμοκρασία: από 16 έως 28 βαθμούς Κελσίου.

Διαβάστε Περισσότερα »

ΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ