Σάββατο 26 Ιουλίου 2014

ΤΑ ΝΕΑ ΜΕΤΑΓΡΑΦΙΚΑ ΑΠΟΚΤΗΜΑΤΑ ΤΟΥ ΑΟ ΘΗΒΑ!

ΓΙΑΝΝΗΣ ΓΚΑΡΑΝΗΣ

ΓΙΑΝΝΗΣ ΜΠΙΝΙΑΚΟΣ

ΑΧΙΛΛΕΑΣ ΚΑΤΣΟΓΙΑΝΝΗΣ

ΚΩΣΤΑΣ ΚΟΝΤΟΣ

ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΚΟΛΙΟΣ

ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΨΥΛΛΑΣ

ΤΑΣΟΣ ΕΛΕΖΙ

ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΠΟΥΛΟΣ
aothiva8.blogspot.gr
ΝΙΚΟΣ ΕΥΘΥΜΙΟΥ  
Διαβάστε Περισσότερα »

Tα πρωτοσέλιδα των κυριακάτικων εφημερίδων

Διαβάστε Περισσότερα »

Το Δημοφιλές Party απο τα "Όλα Ελληνικά"στο Aramis cafe bar στο Μαυρομμάτι

Το καθιερωμένο Party από το καλύτερο Ελληνάδικο της Αθήνας Ola Ellhnika τώρα έρχεται στον χώρο μας Aramis Cafe Bar στο Μαυρομμάτι Βοιωτίας, στις 5 Αυγούστου και μέρα Τρίτη. Την μουσική επιμέλεια αναλαμβάνουν ο dj του party Nasos Kokolakis και ο Giannhs Kremmydas... Σας περιμένουμε για κάτι πολύ διαφορετικό, μην το χάσετε...!!!!!






Διαβάστε Περισσότερα »

Πανηγυρικός Εσπερινός στο εξωκκλήσι της Αγίας Παρασκευής Μαυρομματίου




Πανηγυρικός εσπερινός τελέστηκε χθες στο εξωκκλήσι της Αγίας Παρασκευής Μαυρομματίου.Πλήθος κόσμου έδωσε το παρών  και προσευχήθηκε.Τον Εσπερινό τέλεσε ο π.Παναγιώτης Παπαθεοδοσίου.Ακολούθησε περιφορά της Ιεράς Εικόνας και Αρτοκλασία.
Κατά την παράδοση η Αγία Παρασκευή είναι η Αγία στην οποία προσεύχονται όλοι εκείνοι που αντιμετωπίζουν πρόβλημα με τα μάτια τους.
   ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ ΣΤΟΥΣ ΕΟΡΤΑΖΟΝΤΕΣ








ΟΛΕΣ ΟΙ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΕΔΩ
Διαβάστε Περισσότερα »

Καταγγελία για απευθείας αναθέσεις έργων στα Βάγια-Αυτοδιοικητικό Ριζοσπαστικό Κίνημα Θήβας


Γραφείο τύπου
Αυτοδιοικητικού Ριζοσπαστικού Κινήματος Θήβας


ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

O Δήμος Θηβαίων ανέθεσε απ’ ευθείας αντί 12.600€ εργασίες για το νέο κοιμητήριο Βαγίων στον Ιωάννη Παπαλουκά, πατέρα του επανεκλεγέντος μέλους του Τοπικού Συμβουλίου Βαγίων της Δ.Ε. Βαγίων Ευάγγελου Παπαλουκά (1ος βαθμός συγγένειας). Το ποσό της ανάθεσης πιθανότατα βρίσκεται εντός των ορίων απ’ ευθείας ανάθεσης μικρών έργων των ΟΤΑ (ποσό 10.271,46€ + ΦΠΑ).

Πλην όμως, υφίσταται σοβαρό πολιτικό και ηθικό θέμα, αφού ο ανάδοχος είναι πατέρας του ήδη και εκ νέου εκλεγέντος μέλους του συμβουλίου της Δημοτικής Κοινότητας Βαγίων, Ευάγγελου Παπαλουκά. Σημειώνουμε ότι, σύμφωνα με πληροφορίες μας κατά την τρέχουσα θητεία του Δημάρχου κ. Σπ. Νικολάου, είχαν ανατεθεί –εκτός του ανωτέρω- με απ’ ευθείας ανάθεση στον ίδιο ανάδοχο δύο έργα: Έργο Βελτιώσεων αγροτικών οδών ΔΕ Βαγίων» (2012), αντί 13.065,66 € και έργο καθαρισμού αντιπλημμυρικής τάφρου αντί 14.700€ (2013).

Όλα αυτά, κατά το χρόνο, που ο γιος του αναδόχου, είναι μέλος του τοπικού συμβουλίου της Δημοτικής Κοινότητας Βαγίων με την παράταξη του κ. Δημάρχου. Η απ’ ευθείας ανάθεση, στον πατέρα του συμβούλου της παράταξης του κ. Δημάρχου, αποτελεί, πέραν από την πιθανή ύπαρξη παραβάσεων της κείμενης νομοθεσίας, ηθικό και πολιτικό ολίσθημα του κ. Δημάρχου και του συμβούλου της Δημοτικής Κοινότητας Βαγίων. Προκαλεί το κοινό αίσθημα και επιβεβαιώνει την ύπαρξη πελατειακών δικτύων που συγκροτούν μηχανισμούς εξουσίας, με στόχο την αναπαραγωγή ενός σάπιου και διαπλεκόμενου τοπικού συστήματος εξουσίας, που πλήττει το δημόσιο συμφέρον. Αφαιρεί και το ύστατο ίχνος αυτοδιοικητικής αξιοπρέπειας και αμεροληψίας και δημιουργεί στους πολίτες αρνητικές εντυπώσεις για τους αιρετούς της αυτοδιοίκησης και απαξίωση για συμμετοχή σε οποιαδήποτε δημόσια διαδικασία.

Εξυπακούεται ότι ως δημοτική παράταξη θα επιστρατεύσουμε όλα τα νόμιμα μέσα για να σταματήσουμε την αδιαφάνεια, την μεροληπτική ανάθεση σε συγγενείς και ημέτερους, και για να ανακόψουμε παρόμοιες ενέργειες και πρακτικές, για την προστασία του θεσμού της αυτοδιοίκησης, του κύρους και της αξιοπιστίας του Δήμου Θηβαίων και των τοπικών κοινωνιών του Δήμου μας.

Ζητάμε αμέσως :

1) Να μας χορηγηθεί και να δημοσιευθεί ο συνολικός φάκελος του κοιμητηρίου και του έργου με όλες τις αποφάσεις των αρμοδίων οργάνων, για την ανάθεση.

2) Την ακύρωση της απ’ ευθείας ανάθεσης και την δημόσια και ανοικτή πρόσκληση εργοληπτών με τις απαιτούμενες προϋποθέσεις για να ανατεθεί κατόπιν προσφορών και διαφάνειας το έργο.

3) Να χορηγηθεί και να δημοσιευθεί η λίστα με όλες τις αναθέσεις για τη Δημοτική Ενότητα Βαγίων, αιτήματα που εκφράζουν όλη την τοπική κοινωνία των Βαγίων.

 Θήβα 24 Ιουλίου 2014.


Διαβάστε Περισσότερα »

Απίστευτο ατύχημα στα Σύβοτα -Αγοράκι 3 ετών έβαλε το χέρι του σε πλυντήριο ρούχων και ακρωτηριάστηκε

Σοβαρό ατύχημα με θύμα ένα μικρό αγόρι

Τραγωδία εκτυλίχθηκε στα Σύβοτα όταν ένα αγοράκι, ηλικίας 3,5 ετών, ακρωτηριάστηκε ανοίγοντας την πόρτα του πλυντηρίου στο σπίτι που διαμένει.

Το παιδί μεταφέρθηκε στην ορθοπεδική κλινική του νοσοκομείου Χατζηκώστα όπου οι γιατροί δίνουν μάχη για να σώσουν το χέρι του, όπως αναφέρει το epiruspost.gr.

Το ατύχημα συνέβη όταν το αγοράκι κατευθύνθηκε στο πλυντήριο του σπιτιού, που μένει μαζί με την γιαγιά του, κι ενώ ήταν σε λειτουργία το άνοιξε και έβαλε μέσα το χέρι του με αποτέλεσμα να ακρωτηριαστεί.

Η γιαγιά του μικρού βρίσκεται σε κατάσταση σοκ καθώς τα λίγα λεπτά που το εγγονάκι διέφυγε από την προσοχή της ήταν αρκετά για να του προκαλέσουν τον σοβαρό τραυματισμό.
Διαβάστε Περισσότερα »

Πώς δηλώνεται ο μοναδικός ακατάσχετος λογαριασμός




    Από την ερχόμενη Τρίτη 29 Ιουλίου ανοίγει η ηλεκτρονική εφαρμογή του Taxisnet στην οποία οι φορολογούμενοι θα πρέπει να γνωστοποίησουν στη Φορολογική Διοίκηση τον ένα και μοναδικό ακατάσχετο τραπεζικό λογαριασμό στον οποίο οι καταθέσεις (για τα φυσικά πρόσωπα) μέχρι του ποσού των 1.500 ευρώ δεν θα μπορούν να δεσμευτούν από την εφορία έναντι χρεών προς το δημόσιο.



Ουσιαστικά πρόκειται για τον λογαριασμό εκείνο στον οποίο θα...μπορούν να υπάρχουν καταθέσεις μέχρι του ποσού των 1.500 ευρώ που η εφορία δεν θα μπορεί να… βάζει χέρι. Ακόμη κι αν ο φορολογούμενος χρωστά, τα χρήματα που θα βρίσκονται στον μοναδικό αυτόν λογαριασμό θα γλιτώνουν από το δημόσιο.

Με απόφαση που εξέδωσε η Γενική Γραμματέας Δημοσίων Εσόδων κυρία Αικ. Σαββαΐδου, αναφέρονται τα εξης:

ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΓΝΩΣΤΟΠΟΙΗΣΗΣ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΥ - ΠΡΟΫΠΟΘΕΣΕΙΣ

1. Κάθε φυσικό πρόσωπο που φορολογείται στην Ελλάδα δικαιούται να διατηρεί έναν μοναδικό λογαριασμό, ατομικό ή κοινό, σε ένα μόνο πιστωτικό ίδρυμα, στον οποίο οι καταθέσεις είναι ακατάσχετες μέχρι του ποσού των χιλίων πεντακοσίων (1.500) ευρώ.

2. Στην περίπτωση φορολογουμένων, μισθωτών ή συνταξιούχων, ο ως άνω λογαριασμός είναι αποκλειστικά αυτός στον οποίο πιστώνονται περιοδικά μισθοί, συντάξεις ή / και ασφαλιστικά βοηθήματα κατά περίπτωση.

3. Για τη γνωστοποίηση, στη Φορολογική Διοίκηση, του μοναδικού ακατάσχετου τραπεζικού του λογαριασμού, ο ενδιαφερόμενος πολίτης υποβάλλει ηλεκτρονικά Αίτηση / Υπεύθυνη Δήλωση, μέσω εφαρμογής της Διεύθυνσης Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης (Δ.ΗΛΕ.Δ.) της Γενικής Γραμματείας Δημοσίων Εσόδων (Γ.Γ.Δ.Ε.) στο περιβάλλον TAXISnet, με την οποία ενημερώνει για τον αριθμό του τραπεζικού λογαριασμού (σε μορφή IBAN).

4. Κάθε ενδιαφερόμενος που γνωστοποιεί στη Φορολογική Διοίκηση τον μοναδικό ακατάσχετο τραπεζικό του λογαριασμό κατά τα ανωτέρω, οφείλει να ενημερώνει αμελλητί, υποβάλλοντας νέα Αίτηση / Υπεύθυνη Δήλωση με τον ίδιο τρόπο, τον αριθμό IBAN τυχόν νέου λογαριασμού του σε περίπτωση που ο προηγούμενος -ήδη δηλωμένος- κλείσει για οποιονδήποτε λόγο ή εφόσον επιθυμεί την αλλαγή του παλαιού λογαριασμού με νέο.

5. Ο ενδιαφερόμενος οφείλει να έχει εξασφαλίσει ότι το πιστωτικό ίδρυμα έχει ήδη συσχετισμένο τον Α.Φ.Μ. του με τον λογαριασμό IBAN που ως (συν)δικαιούχος προτίθεται να δηλώσει στο περιβάλλον TAXISnet.

ΑΡΘΡΟ 3 ΕΠΕΞΕΡΓΑΣΙΑ ΑΙΤΗΣΕΩΝ / ΥΠΕΥΘΥΝΩΝ ΔΗΛΩΣΕΩΝ

1. Η Διεύθυνση Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης (Δ.ΗΛΕ.Δ.) επεξεργάζεται σε ημερήσια βάση (εργάσιμες ημέρες) τις υποβληθείσες Αιτήσεις / Υπεύθυνες Δηλώσεις των ενδιαφερομένων και δημιουργεί:

(α) Αναλυτική κατάσταση σε ηλεκτρονική μορφή ανά πιστωτικό ίδρυμα, κάθε εργάσιμη ημέρα, που περιλαμβάνει τα στοιχεία των ενδιαφερομένων (Α.Φ.Μ. και αριθμό τραπεζικού λογαριασμού) καθώς και την ένδειξη εάν η δήλωση αφορά σε αντικατάσταση προηγούμενου λογαριασμού, για τις Αιτήσεις / Υπεύθυνες Δηλώσεις που υποβλήθηκαν μέχρι την 12η βραδινή της προηγουμένης ημέρας.

Η κατάσταση διαβιβάζεται ηλεκτρονικά στο κατά περίπτωση πιστωτικό ίδρυμα, την ίδια ημέρα και καταχωρείται αυθημερόν στο ηλεκτρονικό σύστημα TAXIS της Γενικής Γραμματείας Δημοσίων Εσόδων. Οι προδιαγραφές του εισερχόμενου προς τις τράπεζες αρχείου περιγράφονται στο Παράρτημα, που αποτελεί αναπόσπαστο τμήμα της παρούσας.

(β) Συγκεντρωτική κατάσταση ανά πιστωτικό ίδρυμα, σε ηλεκτρονική μορφή, τις πρώτες εργάσιμες ημέρες κάθε μήνα και για μεταβατική περίοδο εξαμήνου ή όποτε κριθεί - κατά περίπτωση - αναγκαίο, που περιλαμβάνει το διαμορφωμένο πλήθος των προσώπων / λογαριασμών μέχρι την τελευταία εργάσιμη ημέρα του προηγούμενου μήνα και χρησιμοποιείται για τις ανάγκες ελέγχου της διαδικασίας.

2. Κάθε πιστωτικό ίδρυμα που παραλαμβάνει την αναλυτική κατάσταση της παραγράφου 1α κατά τα προαναφερόμενα, οφείλει να ελέγχει και αποστέλλει, εντός της ίδιας ημέρας, διαγνωστικό αρχείο στη Δ.ΗΛΕ.Δ., με όλες τις αναλυτικές εγγραφές τραπεζικών λογαριασμών, ενδεικτικά, με τις παρακάτω πληροφορίες:

-Ο Α.Φ.Μ. δεν αντιστοιχεί σε πελάτη του πιστωτικού ιδρύματος,

-Ο δικαιούχος του δηλωθέντος τραπεζικού λογαριασμού (ΙΒΑΝ) αντιστοιχεί σε διαφορετικό του αιτούντος τον ακατάσχετο τραπεζικό λογαριασμό,

-Ο λογαριασμός είναι κλειστός,

-Ο αιτών τον ακατάσχετο στο TAXISnet λογαριασμό έχει άλλον – και όχι αυτόν – λογαριασμό περιοδικής πίστωσης μισθού, σύνταξης ή / και ασφαλιστικού βοηθήματος (υπό την προϋπόθεση της δυνατότητας αναγνώρισης από το πιστωτικό ίδρυμα),

-Επιτυχής δήλωση λογαριασμού στο πιστωτικό ίδρυμα.

Τα ανωτέρω καταχωρούνται αυθημερόν στο ως άνω ηλεκτρονικό σύστημα της Γενικής Γραμματείας Δημοσίων Εσόδων. Για την ενημέρωση του ενδιαφερόμενου πολίτη η Δ.ΗΛΕ.Δ. εμφανίζει στην εφαρμογή το αποτέλεσμα της επεξεργασίας από το πιστωτικό ίδρυμα, έτσι ώστε ο πολίτης να ελέγχει την πορεία / αποτέλεσμα της αίτησής του.

Οι προδιαγραφές του εξερχόμενου από το πιστωτικό ίδρυμα αρχείου περιγράφονται στο Παράρτημα, που αποτελεί αναπόσπαστο τμήμα της παρούσας.

3. Κάθε πιστωτικό ίδρυμα που παραλαμβάνει αναλυτική κατάσταση οφείλει, μετά και την αποστολή του αρχείου απορρίψεων, να ενημερώνει το πληροφοριακό του σύστημα το αργότερο την επόμενη εργάσιμη ημέρα.

4. Η Ελληνική Ένωση Τραπεζών δύναται να ενεργεί ως ενδιάμεσος, μεταξύ των μελών της και της Δ.ΗΛΕ.Δ., σε κάθε περίπτωση που αυτό απαιτείται για την χωρίς προβλήματα πρακτική υλοποίηση της παρούσας απόφασης.

ΑΡΘΡΟ 4 ΜΕΤΑΒΑΤΙΚΗ ΠΕΡΙΟΔΟΣ

Για το μεταβατικό στάδιο πλήρους εφαρμογής των ειδικότερα οριζόμενων στην παρούσα και μέχρι την πλήρη ένταξη όλων των λειτουργούντων πιστωτικών ιδρυμάτων στην Ελλάδα, κάθε ενδιαφερόμενος που έχει γνωστοποιήσει κατά τα ανωτέρω στη Φορολογική Διοίκηση τον μοναδικό ακατάσχετο τραπεζικό του λογαριασμό, δύναται να εκτυπώνει από το ηλεκτρονικό σύστημα TAXISnet σχετικό αποδεικτικό γνωστοποίησης, το οποίο θα προσκομίζεται στο κατά περίπτωση πιστωτικό ίδρυμα για τις δικές του ενέργειες.

ΑΡΘΡΟ 5 ΕΝΑΡΞΗ ΙΣΧΥΟΣ

Η ισχύς της παρούσας απόφασης, ως προς τη διαδικασία υποβολής των Αιτήσεων / Υπευθύνων Δηλώσεων, αρχίζει από 29 Ιουλίου 2014.

Κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου, ο ενδιαφερόμενος θα δηλώνει ηλεκτρονικά τον τραπεζικό λογαριασμό που θέλει να «προστατέψει» και θα έχει τη δυνατότητα να εκτυπώσει μια βεβαίωση η οποία θα τον θωρακίζει σε περίπτωση που κάποιος φορέας επιχειρήσει να κατασχέσει χρηματικό ποσό πέραν των ορίων που προβλέπει ο νόμος.

Με το που θα ολοκληρωθεί η ηλεκτρονική διασύνδεση Taxis-τραπεζών, η ενημέρωση για τους «ακατάσχετους» λογαριασμούς θα γίνεται πλέον ηλεκτρονικά ενώ στον κάθε φορολογούμενο θα δοθεί η δυνατότητα ακόμη και να τροποποιεί τον λογαριασμό καθώς η «επικοινωνία» τραπεζών-Taxis θα είναι καθημερινή.

Κατά το αρχικό μεταβατικό στάδιο, η ολοκλήρωση της διαδικασίας θα απαιτεί μερικές ημέρες. Ο καταθέτης θα γνωστοποιεί το IBAN του τραπεζικού του λογαριασμού στο Taxis. Το Taxis θα στέλνει την πληροφορία στην τράπεζα και η τράπεζα θα ελέγχει την ύπαρξη του λογαριασμού και τα στοιχεία του καταθέτη. Αν η τράπεζα δεν μπορέσει να ταυτοποιήσει τον λογαριασμό, τότε θα επιστρέφεται απορριπτικό μήνυμα στον καταθέτη. Απόρριψη του αιτήματος προστασίας θα υπάρξει και σε περίπτωση που η τράπεζα δεν γνωρίζει τον Αριθμό Φορολογικού Μητρώου του καταθέτη. Αν η διαδικασία κυλήσει ομαλά, ο καταθέτης θα αποκτά το δικαίωμα να τυπώσει βεβαίωση την οποία και θα μπορέσει να χρησιμοποιήσει για να αποτρέψει κατάσχεση.

Ο καταθέτης θα γνωστοποιεί το IBAN του τραπεζικού του λογαριασμού στο Taxis. Το Taxis θα στέλνει την πληροφορία στην τράπεζα και η τράπεζα θα ελέγχει την ύπαρξη του λογαριασμού και τα στοιχεία του καταθέτη

Κανόνες για τους φορολογούμενους

Το ηλεκτρονικό σύστημα, που θα κληθούν να χρησιμοποιήσουν όλοι ανεξαιρέτως οι φορολογούμενοι-καταθέτες, θα στηρίζεται στους ακόλουθους κανόνες:

1. Κάθε φυσικό πρόσωπο θα γνωστοποιεί ένα και μοναδικό λογαριασμό (ατομικό ή κοινό) σε ένα μόνο πιστωτικό ίδρυμα.

2. Αν ο φορολογούμενος έχει λογαριασμό μέσω του οποίου καταβάλλεται μισθός, σύνταξη ή ασφαλιστικό βοήθημα θα πρέπει να γνωστοποιείται αποκλειστικά ο συγκεκριμένος λογαριασμός

3. Η πρόσβαση στην ηλεκτρονική εφαρμογή για τη δήλωση του λογαριασμού, θα γίνεται με τους κωδικούς του Taxis. Σύζυγοι που δεν έχουν δικούς τους κωδικούς, θα πρέπει να ακολουθήσουν τη διαδικασία έκδοσης κλειδαρίθμου καθώς δεν θα επιτρέπεται η πρόσβαση με τον κωδικό του συζύγου.
Με βάση τον νέο νόμο, καταθέσεις σε πιστωτικά ιδρύματα σε έναν και μοναδικό ατομικό ή κοινό λογαριασμό είναι ακατάσχετες μέχρι του ποσού των 1500 ευρώ ανά φυσικό πρόσωπο

Με βάση τον νέο νόμο, καταθέσεις σε πιστωτικά ιδρύματα σε έναν και μοναδικό ατομικό ή κοινό λογαριασμό είναι ακατάσχετες μέχρι του ποσού των 1500 ευρώ ανά φυσικό πρόσωπο (δηλαδή σε περίπτωση κοινού λογαριασμού, το όριο των 1500 ευρώ ισχύει για κάθε δικαιούχο του λογαριασμού ξεχωριστά). Βάσει των οδηγιών του υπουργείου Οικονομικών, δεν επιτρέπεται κατάσχεση μισθών, συντάξεων και ασφαλιστικών βοηθημάτων εφόσον το ποσό αυτών (αφαιρουμένων των εισφορών) είναι μικρότερο των 1500 ευρώ. Στις περιπτώσεις που μισθός, σύνταξη κλπ υπερβαίνει τα 1500 επιτρέπεται η κατάσχεση επί του ενός τετάρτου του μισθού ή της σύνταξης, το εναπομένον ποσό όμως δεν είναι μπορεί να είναι μικρότερο των 1500 ευρώ.

Κατασχέσεις καταθέσεων, δεν μπορούν να γίνουν σε περίπτωση που οι ληξιπρόθεσμες οφειλές του οφειλέτη είναι μικρότερες των 500 ευρώ

Διαβάστε Περισσότερα »

Έκανε βόλτες στη Θήβα με κλεμμένη μηχανή

Συνελήφθη 41χρονος ημεδαπός στην ευρύτερη περιοχή της Θήβας, για διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπών και παράβαση του νόμου περί ναρκωτικών

Στο πλαίσιο της αστυνομικής έρευνας, εξιχνιάσθηκαν συνολικά τρεις (3) περιπτώσεις κλοπών

Κατασχέθηκαν δίκυκλη μοτοσικλέτα, χρηματικό ποσό, κινητό τηλέφωνο, κάρτες αναλήψεως μετρητών τραπεζών και άλλα αντικείμενα ως προϊόντα κλοπών, καθώς και -20- ναρκωτικά δισκία

Συνελήφθη, χθες (25-07-2014) το απόγευμα στην ευρύτερη περιοχή της Θήβας, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Θηβών της Περιφερειακής Διεύθυνσης Ασφαλείας Στερεάς Ελλάδας, ένας 41χρονος ημεδαπός, σε βάρος του οποίου σχηματίσθηκε δικογραφία για διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπών και παράβαση του νόμου περί ναρκωτικών.

Ειδικότερα, ο 41χρονος εντοπίστηκε από τους αστυνομικούς να επιβαίνει σε κλεμμένη δίκυκλη μοτοσικλέτα, την οποία όπως προέκυψε είχε αφαιρέσει ο ίδιος πρώτες πρωινές ώρες της χθεσινής ημέρας από περιοχή της Θήβας και ανήκει σε 27χρονο αλλοδαπό, στον οποίο και αποδόθηκε.

Επιπλέον στο πλαίσιο της αστυνομικής έρευνας, διαπιστώθηκε ότι ο 41χρονος είχε διαπράξει χθες το πρωί ακόμη δύο κλοπές σε περιοχές της Λιβαδειάς και συγκεκριμένα:

     Αφαίρεσε, χωρίς να γίνει αντιληπτός, από την κατοχή 54χρονης ημεδαπής, ένα τσαντάκι το οποίο περιείχε το χρηματικό ποσό των (73) ευρώ, ένα κινητό τηλέφωνο, τέσσερις (4) κάρτες αναλήψεως μετρητών τραπεζών και άλλα προσωπικά της αντικείμενα.
     Διέρρηξε Ι.Χ.Ε αυτοκίνητο, ιδιοκτησίας 40χρονου ημεδαπού, από το εσωτερικό του οποίου αφαίρεσε ένα μπουκαλάκι αρώματος και διάφορες κάρτες του οχήματος.

Όλα τα ανωτέρω αντικείμενα βρέθηκαν στην κατοχή του, κατασχέθηκαν και αποδόθηκαν στους νόμιμους κατόχους τους.

Επίσης στην κατοχή του 41χρονου, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν είκοσι (20) ναρκωτικά δισκία, για την αγορά των οποίων απαιτείται ιατρική συνταγή.

Την έρευνα και το προανακριτικό έργο ενήργησε το Τμήμα Ασφαλείας Θηβών, ενώ εξετάζεται η τυχόν εμπλοκή του στην τέλεση και άλλων παρόμοιων αξιόποινων πράξεων.

Ο συλληφθείς οδηγείται σήμερα στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Θηβών.


Διαβάστε Περισσότερα »

Να γιατί αποκρύπτονται τα στοιχεία των πυρκαγιών από το Π.Σ.




Ανδριανού Γκουρμπάτση, Αντιστράτηγου - Υπαρχηγού Π.Σ,ε.α, Νομικού


Ως γνωστόν, το  Ευρωπαϊκό Σύστημα Πληροφόρησης για τις δασικές πυρκαγιές, το γνωστό European Forest Fire Information System (E.F.F.I.S), υποστηρίζει τις Υπηρεσίες που είναι επιφορτισμένες με την προστασία των δασών από τις πυρκαγιές στις χώρες της Ε.Ε. δηλαδή είναι το αρμόδιο όργανο που παρέχει τις υπηρεσίες του στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή και το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο με ενημερωμένες και τις πλέον αξιόπιστες πληροφορίες και στοιχεία για τις δασικές πυρκαγιές στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Τα στοιχεία του EFFIS διακρίνονται για την αξιοπιστία και πληρότητά τους, αφού καταγράφονται, αναλύονται και επεξεργάζονται με σύγχρονα μέσα και επιστημονικά τεκμηριωμένες μεθόδους, διαδικασίες και αρχές και υπόκεινται στις αρχές της διαφάνειας και δημοσιότητας, είναι προσβάσιμα στον κάθε ενδιαφερόμενο ανά πάσα στιγμή και αναρτώνται καθημερινά στο επίσημο site του, που διαθέτει αρκετές χρήσιμες σχετικές εφαρμογές. Τι είναι λοιπόν αυτό που η Ηγεσία του Π.Σ φοβάται ή τι θέλει να επιτύχει και αποκρύπτει κατ΄ ανεπίτρεπτο νομικά τρόπο, τα στατιστικά στοιχεία των καμένων εκτάσεων και δεν τα εμφανίζει online σε πραγματικό χρόνο, όπως συνέβαινε μέχρι το 2011; Το θεσμικό ως άνω όργανο της Ε.Ε αποτελεί εμπόδιο και προκαλεί άγχος για την εκάστοτε Ηγεσία του Π.Σ., η οποία έχει κατά νου να '''λειάνει'', ''σμιλεύσει'', ''χαλκεύσει'' όσο είναι δυνατόν και εν τέλει να ελαχιστοποιήσει τα στοιχεία των πυρκαγιών και εμφανίσει μια θετική εικόνα για τα καμένα στρέμματα των αγροτοδασικών εκτάσεων στην Επικράτεια. Για αυτό και σχεδόν πάντοτε και ιδιαίτερα στις μεγάλες πυρκαγιές τα στοιχεία που δίδει το EFFIS για τις καμένες εκτάσεις, είναι πολύ διαφορετικά και έχουν μεγάλες αποκλίσεις από αυτά που καταγράφονται από το Π.Σ. Ενδεικτικά παραδείγματα, η πυρκαγιά της Χίου την 17/8/2012 έκαψε, σύμφωνα με το EFFIS (152.001) στρέμματα, ενώ στα στατιστικά του Π.Σ φαίνονται (60.099,3) στρέμματα, η πυρκαγιά στον Καρακόλιθο Λειβαδειάς την 28/8/2013 έκαψε, σύμφωνα με το EFFIS, (49.080) στρέμματα, ενώ σύμφωνα με το Π.Σ μόλις (24.489,1) στρέμματα κ.α.

Τούτο συμβαίνει για τους εξής κυρίως λόγους:

α) Η καταγραφή και μέτρηση των στοιχείων από το ΕFFIS γίνεται με τη χρήση επιστημονικών μεθόδων, και διαδικασιών και με τη χρήση σύγχρονων επιστημονικών μέσων όπως δορυφορικών συστημάτων, ενώ στην Πυροσβεστική οι καμένες εκτάσεις μετρώνται από αξιωματικό με καθαρά εμπειρικό τρόπο, άλλωστε δεν είναι και αρμόδιος δηλαδή μετρώνται επίπεδες επιφάνειες επί χάρτου και όχι όλο το ανάγλυφο της καμένης επιφάνειας. Από αυτό και μόνον είναι προφανής η διαφορά των αριθμών των καμένων στρεμμάτων. β) Τα στοιχεία του Π.Σ μέχρι τους καλοκαιρινούς μήνες του 2011 αναρτώνταν καθημερινά στο επίσημο site του Σώματος (fireservice.gr) με βάση, έστω τις εμπειρικές μεθόδους, που ακολουθούν οι αρμόδιοι για τη συμπλήρωση των στοιχείων αξιωματικοί. Βέβαια μια σύγκριση των στοιχείων του EFFIS και του Π.Σ, από κάθε ενδιαφερόμενου ερευνητή ή δημοσιογράφο, θα εξέθετε την Ηγεσία του Π.Σ και για τον λόγο αυτό δόθηκε τότε εντολή, κατά τρόπο μη νόμιμο και αυθαίρετο - αφού παραβιάζονται οι αρχές της δημοσιότητας (διαύγειας) - να μην αναρτώνται πλέον. Με αυτό τον τρόπο παρέχεται η δυνατότητα στην εκάστοτε Φυσική Ηγεσία να παρουσιάζει, κάθε φορά που η Πολιτική Ηγεσία για επικοινωνιακού λόγους θέλει να πληροφορηθεί και αναδείξει προς τα έξω τα στατιστικά στοιχεία των πυρκαγιών ή και στο τέλος της αντιπυρικής περιόδου, που γίνεται ο επίσημος απολογισμός, μια θετικότερη εικόνα σε σχέση με τις προηγούμενες, βέβαια, αν αυτό δεν είναι αληθινό, πάντοτε με την χάλκευση των πραγματικών αριθμών. Έτσι ο κάθε Αρχηγός του Π.Σ που θέλει να φανεί ικανότερος επιχειρησιακά του προκατόχου του και ο εκάστοτε Υπουργός που για τον ίδιο λόγο δηλαδή θέλει να φανεί πιο πετυχημένος στη δασοπροστασία, σε επίπεδο σχεδιασμού, οργάνωσης και αντιμετώπισης των πυρκαγιών, από τον προκάτοχο του είναι ελεύθερος χωρίς καμία δέσμευση να εμφανίσει όσο πιο ''χαλκευμένα'' στοιχεία τον εξυπηρετούν στο επικοινωνιακό παιχνίδι. Μάλιστα στην τρέχουσα αντιπυρική περίοδο - σε αντίθεση με προηγούμενα έτη - για πρώτη φορά στο επίσημο twiterr του Π.Σ, (@pyrosvestiki) όπου πρέπει να  γίνονται ''Αναφορές σε κρίσιμα περιστατικά πυρόσβεσης και διάσωσης ανά την Ελλάδα..."και συνεπώς να αναρτώνται και όλα τα σοβαρά περιστατικά δασικών πυρκαγιών για ενημέρωση κάθε ενδιαφερόμενου, δυστυχώς, πιστεύω χωρίς να το γνωρίζει ο Υπουργός Δημόσιας Τάξης και Πολιτικής Προστασίας κ. Β. Κικίλιας, με ευθύνη των αρμοδίων δεν αναρτώνται όλα τα σοβαρά συμβάντα. Και ως τέτοια, αν δεν θεωρούνται αυτά που για την καταστολή των πυρκαγιών μετέχει μεγάλος αριθμός επίγειων μέσων με τη συνδρομή και εναέριων μέσων, ποια θεωρούνται; Για παράδειγμα ενδεικτικά δεν αναρτήθηκαν ειδοποιήσεις για περιστατικά άξια ενημέρωσης, όπως την 9/7/2014 η δασική πυρκαγιά στη Δόμβραινα Βοιωτίας, την 9/7/2014 στον Καρέα Ανατολικής Μάνης, την 13/7/2014 στο Γιανισκάρι Αχαΐας, την 16/7/2014 στο Λουκά Πηνείας, την 19/7/2014 στο Τζαμί Πηνείας - Αμαλιάδα κ.α. Και εδώ υπάρχει φυσικά υπάρχει σκοπιμότητα εκ μέρους των αρμοδίων και εγείρει πολλά ερωτηματικά, αφού δεν υπάρχει άμεση ενημέρωση του πολίτη. Και δεν υπάρχει γιατί δεν ενημερώνονται οι δημοσιογράφοι, με σκοπό να μην εμφανίζουν στα ΜΜΕ, τα site, και blogs μια αρνητική εικόνα με πολλές πυρκαγιές και καταστροφές σε διάφορες περιοχές κι αυτό έχει σοβαρές επιπτώσεις στην Ηγεσία που τα διαχειρίζεται.

Τα στατιστικά στοιχεία των πυρκαγιών προφανώς δεν είναι απόρρητα στοιχεία και δεν υπόκεινται σε νομικές ή άλλου είδους έστω νομιμοφανείς απαγορεύσεις, και τέτοιου είδους στατιστικά στοιχεία σε κανένα άλλο Σώμα Ασφαλείας (Αστυνομία, Λιμενικό Σώμα) αλλά και άλλες Δημόσιες Υπηρεσίες δεν αποκρύπτονται από το επίσημο site τους, παρά μόνον στο Π.Σ συμβαίνει αυτό. Και όπως είναι λογικό κάτι τέτοιο είναι ''ύποπτο'', εγείρει πολλά ερωτηματικά και αφήνει πολλές υπόνοιες για τις σκοπιμότητες που επιχειρούνται. Άλλωστε παραβιάζεται και ο νόμος για την Διαύγεια, και δυστυχώς κανείς αρμόδιος δεν τους ανακαλεί στη νομιμότητα. Να λοιπόν, γιατί αποκρύπτονται τα στοιχεία των πυρκαγιών και όταν δεν αποκρύπτονται, τις περισσότερες φορές είναι αναληθή.

Πιστεύω η νέα πολιτική Ηγεσία θα πράξει το αυτονόητο και κάθε είδους σκοπιμότητες που επιχειρούνται από τους υπηρεσιακούς παράγοντες θα πάψουν. Δεν είναι τυχαίο άλλωστε που τα αρμόδια όργανα της Ε.Ε. ζητούν κάθε έτος τα στατιστικά στοιχεία των πυρκαγιών από τη Δασική Υπηρεσία και όχι από το Π.Σ, απλά γιατί δεν τα θεωρούν αξιόπιστα. Μήπως τελικά δεν πρέπει να μετρούν τις καμένες εκτάσεις οι αρμόδιες Π.Υ, ούτε καν για στατιστικούς λόγους, αφού εν τέλει είναι αναρμόδιες Υπηρεσίες και αυτό θα πρέπει να γίνεται από τις κατά τόπον αρμόδιες Δασικές Υπηρεσίες; Δεν είναι σωστό - αντίθετα είναι προσβλητικό για το κύρος του Σώματος - να μην θεωρούνται και λαμβάνονται, ως αξιόπιστα τα στατιστικά στοιχεία που εκδίδει το Π.Σ. Είναι καιρός και το χει ανάγκη το Σώμα, μάλιστα αυτήν την περίοδο που υπάρχει, πέραν της οικονομικής και κρίση θεσμών, να επανέλθει και εγκαθιδρυθεί η αξιοπιστία σε πολλά επίπεδα, κάτι που κάποιοι φρόντισαν στο βωμό σκοπιμοτήτων να εξαλείψουν.


 andrianos-firedepartment.blogspot.com


Διαβάστε Περισσότερα »

Αεροπορικό δυστύχημα στη Σπάρτη -Ανασύρθηκαν δύο νεκροί

Τη ζωή τους έχασαν δύο άτομα, όταν το ιδιωτικό αεροσκάφος στο οποίο επέβαιναν συνετρίβη έξω από το αεροδρόμιο της Σπάρτης.

Κατά την απογείωση, το αεροσκάφος έχασε ύψος και έπεσε περίπου 15 μ. έξω από την περίφραξη του αεροδρομίου στο Πυρί Λακωνίας. Στο αεροσκάφος επέβαιναν δυο άτομα, τα οποία απεγκλωβίστηκαν από την Πυροσβεστική υπηρεσία, νεκρά. Προανάκριση διενεργεί η Πυροσβεστική υπηρεσία.

Νεκροί είναι ο 52χρονος χειριστής του αεροσκάφους και 35χρονος συνεπιβάτης, που είχαν φτάσει στο δημοτικό αεροδρόμιο Σπάρτης με ένα τρίτο πρόσωπο οδικώς από την Αθήνα. Αυτός ήταν αυτόπτης μάρτυρας στην απογείωση που κατέληξε σε τραγωδία και έδωσε κατάθεση στις αρχές.

Η συντριβή του ιδιωτικού ιταλικού υπερελαφρού αμφίβιου αεροσκάφους τύπου Ι-Α651, προήλθε πιθανότατα από ανθρώπινο λάθος. Σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία προσγειώθηκε στην πίστα του εκτός λειτουργίας αεροδρομίου Σπάρτης και στη συνέχεια, κατά την διαδικασία απογείωσής και πιθανότατα από λάθος χειρισμό δεδομένου ότι έχει ανοίξει το αλεξίπτωτο του αεροσκάφους, συνετρίβη 15 μέτρα έξω από την περίφραξη του αεροδρομίου.

Το μικρό αεροδρόμιο χρησιμοποιείται κυρίως από αεροσκάφη για αεροψεκασμούς και εκεί λειτουργεί μια μικρή αερολέσχη. Σύμφωνα με πρώτες πληροφορίες, εξετάζεται αν το αεροσκάφος ανήκε στην Αερολέσχη Καλαμάτας.


Διαβάστε Περισσότερα »

Από τη Δευτέρα οι αιτήσεις για τους αναπληρωτές



Από τη Δευτέρα 28 Ιουλίου ξεκινάει η διαδικασία υποβολής αιτήσεων για εκπαιδευτικούς που θέλουν να ενταχθούν στους πίνακες αναπληρωτών και ωρομισθίων εκπαιδευτικών για το σχολικό έτος 2014 – 2015.

Οι ενδιαφερόμενοι εκπαιδευτικοί των κλάδων ΠΕ01, ΠΕ02, ΠΕ03, ΠΕ04, ΠΕ05, ΠΕ06, ΠΕ07, ΠΕ08, ΠΕ09, ΠΕ10, ΠΕ11, ΠΕ12, ΠΕ13, ΠΕ14, ΠΕ15, ΠΕ17, ΠΕ18, ΠΕ19, ΠΕ20, ΠΕ32, ΠΕ33, ΠΕ34, ΠΕ40, ΠΕ60, ΠΕ70, ΤΕ01 και ΔΕ01 πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης θα υποβάλουν τις δηλώσεις με τα απαραίτητα δικαιολογητικά στις κατά τόπους Διευθύνσεις έως και τις 8 Αυγούστου.

 Ελεύθερος Τύπος
Διαβάστε Περισσότερα »

Τα γεγονότα… σαν σήμερα



Σαν σήμερα το 1822 γίνεται η μάχη των Δερβενακίων, μικρές επαναστατικές δυνάμεις υπό το Θ. Κολοκοτρώνη διαλύουν τη Στρατιά του Δράμαλη, τρέποντας τα υπολείμματά της σε άτακτη φυγή.

811 - Ο Βυζαντινός αυτοκράτορας Νικηφόρος Α´ σκοτώνεται και ο γιος του Σταυράκιος τραυματίζεται στη μάχη της Πλίσκας εναντίον των Βουλγάρων.

1469 - Πόλεμος των Ρόδων: Διεξάχεται η Μάχη του Έντζκοτ Μουρ ανάμεσα στον Οίκο των Λάνκαστερ και στον Οίκο της Υόρκης.

1876 - Ο Ερρίκος Σλήμαν αρχίζει τις ανασκαφές των Μυκηνών.

1887 - ο Λουδοβίκος Λάζαρος Ζαμένχοφ εκδίδει στα ρώσικα το πρώτο βιβλίο για την τεχνητή γλώσσα Εσπεράντο.

1953 - Το Ελληνικό Εκστρατευτικό Σώμα Κορέας αποκρούει ισχυρή κινεζική επίθεση στην τοποθεσία Πικέιομγ Νιόγκ.

1956 - Αίγυπτος: Ο Νάσερ σε νυκτερινή ομιλία του στην Αλεξάνδρεια σ΄ ένα πλήθος 50.000 ατόμων αναγγέλλει την εθνικοποίηση της Διώρυγας του Σουέζ, γεγονός που θα σηματοδοτήσει την έναρξη της Κρίσης του Σουέζ.

1959 - Κίνημα της 26ης Ιουλίου από τον Φιδέλ Κάστρο στην Κούβα

1974 - Οι Τούρκοι, παρά την ανακωχή που υπογράφηκε, συνεχίζουν την ενίσχυση των δυνάμεών τους στην Κύπρο, μέσω του λιμένα της Κερύνειας.


Διαβάστε Περισσότερα »

Ποιοι δικαιούνται το κοινωνικό τιμολόγιο της ΔΕΗ

Τη δυνατότητα να αποκτήσουν φθηνότερο ρεύμα έχουν χιλιάδες συμπολίτες μας, μια και η ΔΕΗ, σε εφαρμογή αποφάσεων του Υπουργείου Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής, παρέχει το Κοινωνικό Τιμολόγιο με μειωμένη τιμή ρεύματος έως και 42% σε ευπαθείς ομάδες καταναλωτών.

Βασικές Προϋποθέσεις

Το Κοινωνικό Οικιακό Τιμολόγιο εφαρμόζεται στο σύνολο της τετραμηνιαίας κατανάλωσης, εφόσον:

1. Η κατανάλωση αφορά σε κάλυψη αναγκών της κύριας κατοικίας του δικαιούχου

2. Η παροχή ρεύματος είναι στο όνομα του δικαιούχου ή του/της συζύγου

3. Η κατανάλωση είναι μεγαλύτερη ή ίση με 200 kWh ανά τετράμηνο

4. Η συνολική τετραμηνιαία κατανάλωση δεν υπερβαίνει τα όρια κατανάλωσης που ορίζονται για
κάθε κατηγορία δικαιούχου (1.500 kWh, 1.700 kWh ή 2.000 kWh).

Εάν υπάρχει υπέρβαση των τετραμηνιαίων αυτών ορίων κατανάλωσης τότε για το συγκεκριμένο τετράμηνο δεν εφαρμόζεται το Κ.Ο.Τ., εφόσον η μέση τετραμηνιαία κατανάλωση σε ετήσια κυλιόμενη βάση, βάσει καταμετρημένων ενδείξεων, υπερβαίνει τα όρια κατανάλωσης που προβλέπονται για κάθε κατηγορία δικαιούχου.
Εφόσον η μέση τετραμηνιαία κατανάλωση σε ετήσια κυλιόμενη βάση, βάσει καταμετρημένων ενδείξεων, δεν υπερβαίνει τα όρια κατανάλωσης που προβλέπονται για κάθε κατηγορία δικαιούχου, για το τμήμα της υπερβάλλουσας τετραμηνιαίας κατανάλωσης σε σχέση με τη μέση τετραμηνιαία κατανάλωση, ισχύουν οι τιμές του εκάστοτε ισχύοντος οικιακού τιμολογίου του Προμηθευτή.

Στα όρια κατανάλωσης δεν λαμβάνονται υπόψη οι καταναλώσεις του νυχτερινού τιμολογίου.

Δικαιούχοι

Κοινωνικό Οικιακό Τιμολόγιο (Κ.Ο.Τ) Ι: Με το τιμολόγιο αυτό παρέχεται έκπτωση έως 42% έναντι του οικιακού τιμολογίου της ΔΕΗ που ισχύει από 01.01.13, στο σύνολο της τετραμηνιαίας κατανάλωσης σε:

• Άτομα με Χαμηλό Εισόδημα: Άτομα που έχουν ετήσιο οικογενειακό εισόδημα μικρότερο από το ποσό των 12.000€, προσαυξανόμενο κατά 6.000 στις περιπτώσεις όπου ο δικαιούχος κατοικεί μόνιμα σε νησί με πληθυσμό κάτω από 3.100 κατοίκους. Το όριο αυτό προσαυξάνεται κατά 3.000 ευρώ για κάθε ένα από τα δύο πρώτα προστατευόμενα τέκνα. Τετραμηνιαία κατανάλωση ημέρας 200 kWh - 1.500 kWh

• Γονείς με τρία προστατευόμενα τέκνα: Γονείς με τρία προστατευόμενα τέκνα και ετήσιο οικογενειακό εισόδημα μικρότερο από το ποσό των 23.500€ προσαυξημένο κατά 6.000 στις περιπτώσεις που ο δικαιούχος κατοικεί σε νησί με πληθυσμό κάτω από 3.100 κατοίκους και με τετραμηνιαία κατανάλωση ημέρας 200 kWh - 1.700 kWh

Κοινωνικό Οικιακό Τιμολόγιο (Κ.Ο.Τ.) ΙΙ: Με το τιμολόγιο αυτό παρέχεται έκπτωση έως 42% έναντι του οικιακού τιμολογίου της ΔΕΗ που ισχύει από 01.01.13, στο σύνολο της τετραμηνιαίας κατανάλωσης σε:

• Μακροχρόνια ανέργους: Άτομα που είναι άνεργοι για συνεχές χρονικό διάστημα μεγαλύτερο των 6 μηνών, με ετήσιο οικογενειακό εισόδημα μικρότερο από το ποσό των 12.000€, προσαυξανόμενο κατά 6.000 τις περιπτώσεις όπου ο δικαιούχος κατοικεί μόνιμα σε νησί με πληθυσμό κάτω από 3.100 κατοίκους. Το όριο αυτό προσαυξάνεται κατά 3.000 ευρώ για κάθε ένα από τα δύο πρώτα προστατευόμενα τέκνα (Δεν συνυπολογίζεται τυχόν εισόδημα από μισθωτές υπηρεσίες του ανέργου που αφορά το διάστημα που προηγήθηκε την περίοδο ανεργίας. Στην περίπτωση ανέργων συζύγων, τα παραπάνω εφαρμόζονται και για τους δυο συζύγους). Τετραμηνιαία κατανάλωση ημέρας 200 kWh - 1.500 kWh.

• Άτομα με αναπηρία: Άτομα με αναπηρία 67% και άνω ή άτομα που τα βαρύνουν προστατευόμενα μέλη με αναπηρία 67% και άνω, με ετήσιο οικογενειακό εισόδημα μικρότερο από το ποσό των 23.500€ προσαυξημένο κατά 6.000 στις περιπτώσεις που ο δικαιούχος κατοικεί σε νησί με πληθυσμό κάτω από 3.100 κατοίκους και με τετραμηνιαία κατανάλωση ημέρας 200 kWh - 1.700 kWh.

• Άτομα που χρήζουν μηχανικής υποστήριξης: Άτομα που έχει ανάγκη μηχανικής υποστήριξης με χρήση ιατρικών συσκευών, η οποία παρέχεται κατ' οίκον και είναι απαραίτητη για τη ζωή του ή άτομο που το βαρύνουν προστατευόμενα μέλη που έχουν ανάγκη ενεργοβόρας μηχανικής υποστήριξης, με ετήσιο οικογενειακό εισόδημα μικρότερο από το ποσό των 30.000€ και με τετραμηνιαία κατανάλωση ημέρας μεγαλύτερη από 200 kWh. Η έκπτωση θα αφορά στις πρώτες 2.000 kWh και οι καταναλώσεις, πέραν των 2.000kWh, θα τιμολογούνται με το οικιακό τιμολόγιο που αντιστοιχεί στην συνολική κατανάλωση, όπως ισχύει κάθε φορά.
Απαραίτητα στοιχεία για την υποβολή αίτησης του δικαιούχου

Όσοι θέλουν να υποβάλλουν αίτηση το μόνο που χρειάζεται να γνωρίζουν είναι:

1. Τα στοιχεία της παροχής τους (Κωδικό Ηλεκτρονικής Πληρωμής και Αύξοντα Αριθμό λογαριασμού)

2. Τα στοιχεία της αστυνομικής τους ταυτότητας και το ΑΦΜ τους (και του/της συζύγου εφόσον είναι έγγαμοι)

3. Στην περίπτωση των ατόμων που χρήζουν μηχανικής υποστήριξης οφείλουν να δηλώνουν επιπλέον:

1. τον αριθμό ΑΜΚΑ τους

2. τον ασφαλιστικό τους φορέα

3. τον αριθμό πρωτοκόλλου βεβαίωσης του κρατικού ασφαλιστικού φορέα, στον οποίο υπάγεται ο ασθενής, με την οποία πιστοποιείται η ανάγκη κατ' οίκον χρήσης συσκευής μηχανικής υποστήριξης απαραίτητης για τη ζωή του ασθενούς. Στην περίπτωση που ο ασθενής είναι ανασφάλιστος, τον αριθμό πρωτοκόλλου βεβαίωσης αντίστοιχου περιεχομένου από κρατικό νοσοκομείο.

4. ότι έχουν στην κατοχή τους την ανωτέρω βεβαίωση

Τρόποι Υποβολής της Αίτησης

Οι αιτήσεις για το Κοινωνικό Οικιακό Τιμολόγιο υποβάλλονται :

- ηλεκτρονικά εδώ

- τηλεφωνικά στο 11770 με αστική χρέωση

Δευτέρα έως Παρασκευή : 7 π.μ.- 7 μ.μ.

- μέσω ΚΕΠ




Διαβάστε Περισσότερα »

Γιορτάζει η Αγία Παρασκευή - Γιατί θεωρείται προστάτιδα των ματιών;

Σήμερα γιορτάζει η Αγία Παρασκευή. ​Κατά την παράδοση είναι η Αγία στην οποία προσεύχονται όλοι εκείνοι που...



 αντιμετωπίζουν πρόβλημα με τα μάτια τους.

Ποιο ήταν όμως το γεγονός εκείνο στη ζωή της που ταύτισε την Αγία με τα μάτια και τα προβλήματα τους;
Σύμφωνα με τους ιστορικούς, γεννήθηκε στη Ρώμη το 117μ.Χ. Οι γονείς της ήταν Χριστιανοί . Σε κάποιες καταγεγραμμένες βιογραφίες της, αναφέρεται πως οι γονείς της την ονόμασαν Παρασκευή γιατί γεννήθηκε εκείνη τη μέρα.
Παρά το γεγονός πως εκείνη την εποχή δεν ήταν ότι πιο εύκολο να ακολουθεί κάποιος την «νέα θρησκεία», οι γονείς της την ανέθρεψαν με βάση την χριστιανική διδασκαλία.
Όταν εκείνοι έφυγαν από τη ζωή, η νεαρή τότε Παρασκευή, πούλησε όλη την περιουσία της για να την διανείμει στους Χριστιανούς που ζούσαν στην περιοχή.
Λέγεται πως η ίδια ακολούθησε ομάδες ιεραποστόλων που κήρυτταν τον Χριστιανισμό στους ειδωλολάτρες της εποχής, κάτι το οποίο είχε σαν αποτέλεσμα τη σύλληψη της.
Η Παρασκευή οδηγήθηκε ενώπιον του Ρωμαίου αυτοκράτορα Αντωνίνου προκειμένου να δώσει εξηγήσεις για την δράση της.
Εκεί αφού και η ίδια παραδέχθηκε πως δεν ακολουθεί την επίσημη θρησκεία αλλά την χριστιανική, της ζητήθηκε να δηλώσει άρνηση και να επιστρέψει στην θρησκεία των ειδώλων. Η Παρασκευή αρνήθηκε κάτι το οποίο είχε σαν αποτέλεσμα να υποστεί μια σειρά από σκληρά βασανιστήρια, από τα οποία παραδόξως έβγαινε αλώβητη.
Η Αγία Παρασκευή και τα μάτια
Ένα από τα βασανιστήρια που υπέστη ήταν αυτό της πυρακτωμένης περικεφαλαίας. Της τοποθέτησαν δηλαδή στο κεφάλι μια περικεφαλαία την οποία προηγουμένως είχαν πυρακτώσει. Πρόκειται για ένα από τα σκληρότερα βασανιστήρια εκείνης της εποχής που είχε σαν αποτέλεσμα αργό και βασανιστικό θάνατο.
Σύμφωνα με τους βιογράφους της, η Παρασκευή δεν έπαθε το παραμικρό. Επόμενη κίνηση ήταν να την ρίξουν σε ένα καζάνι όπου έβραζε πίσσα.
Κι όμως, η νεαρή κοπέλα βγήκε χωρίς κανένα έγκαυμα. Αυτό είχε σαν αποτέλεσμα να εντυπωσιαστεί τόσο ο Αυτοκράτορας που θεωρώντας ότι κάτι δεν έχει γίνει σωστά, ζήτησε να ρίξουν πάνω του πίσσα για να διαπιστώσει και ο ίδιος.
Κάποιες σταγόνες πίσσας έπεσαν στα μάτια του με αποτέλεσμα ο ίδιος να τυφλωθεί επιτόπου. Την ίδια στιγμή, έχοντας πεισθεί με τον πλέον επώδυνο τρόπο πως η Παρασκευή πέρασε πράγματι το μαρτύριο χωρίς να πάθει κάτι, ο Αυτοκράτορας ζήτησε να ακολουθήσει κι εκείνος την χριστιανική πίστη.
Τότε η Παρασκευή προσευχήθηκε στον Θεό και κατά την βιογραφία της, τα μάτια του αυτοκράτορα γιατρεύτηκαν. Με βάση αυτήν την αναφορά στον βίο της, οι χριστιανοί σε όλο τον κόσμο και ειδικά οι Ορθόδοξοι Έλληνες θεωρούν την Αγία Παρασκευή προστάτιδα των ματιών.
Γι αυτό και τα περισσότερα τάματα που βρίσκονται κρεμασμένα στις εικόνες της είναι χρυσά ή ασημένια μάτια.
Η Παρασκευή θανατώθηκε δι' αποκεφαλισμού.


Διαβάστε Περισσότερα »

Έως τις 4 Αυγούστου οι αιτήσεις για παιδικούς σταθμούς



Έως τις 4 Αυγούστου μπορούν να αποστείλουν τις αιτήσεις τους ταχυδρομικά ή με courier οι γονείς που επιθυμούν να συμμετέχουν στο πρόγραμμα δωρεάν φιλοξενίας σε παιδικούς, βρεφονηπιακούς σταθμούς, ΚΔΑΠ και ΚΔΑΠ ΜΕΑ, «Εναρμόνιση της Οικογενειακής και Επαγγελματικής Ζωής» για το 2014-2015.

Όπως ανακοίνωσε ο Ενδιάμεσος Φορέας Διαχείρισης του προγράμματος ΕΕΤΑΑ Α.Ε., οι αιτήσεις μπορούν να υποβληθούν μόνο ταχυδρομικά ή με υπηρεσίες ταχυμεταφοράς (courier) έως στις 4 Αυγούστου και ώρα 14:00 βάσει απόδειξης ταχυδρομείου ή εταιρείας ταχυμεταφοράς (courier).

Αιτήσεις μπορούν να υποβάλουν γυναίκες, που είναι μητέρες βρεφών, νηπίων και παιδιών και μητέρες νηπίων, παιδιών, εφήβων και ατόμων με αναπηρία. Επίσης, αιτήσεις μπορούν να υποβάλλουν άνδρες στους οποίους έχει παραχωρηθεί με δικαστική απόφαση η επιμέλεια των παιδιών τους και άνδρες που βρίσκονται σε χηρεία.

Το έντυπο συμμετοχής αιτούντων /αιτουσών καθώς και το έντυπο ένστασης βρίσκονται στην ηλεκτρονική διεύθυνση http://www.eetaa1.gr/index1.html
Διαβάστε Περισσότερα »

To θαύμα της φύσης: Βίντεο-Μωρό γεννήθηκε πρόωρα στη φλεγόμενη Γάζα, αφότου η μητέρα του είχε σκοτωθεί

Οι γιατροί στη Λωρίδα της Γάζας κατάφεραν το πρωί της Παρασκευής να φέρουν στον κόσμο πρόωρα κατά δύο εβδομάδες ένα κοριτσάκι με καισαρική τομή από την κοιλιά της νεκρής μητέρας του.

Η μητέρα του σκοτώθηκε κατά τη διάρκεια των ισραηλινών βομβαρδισμών οι οποίοι από τις 8 Ιουλίου έχουν στοιχίσει τη ζωή σε περισσότερα από 880 ανθρώπους, στη συντριπτική τους πλειοψηφία άμαχοι. Μάλιστα η Unicef υπολογίζει τον αριθμό των νεκρών παιδιών σε τουλάχιστον 192.

«Αυτό είναι το κοριτσάκι. Δίχως όνομα. Και δίχως μητέρα...». Με αυτό τον λιτό αλλά συνάμα συγκλονιστικό τρόπο ξεκινάει το ρεπορτάζ του ο δημοσιογράφος του βρετανικού BBC. Είναι πρόωρο κατά δύο εβδομάδες. Υποστηρίζεται μηχανικά. Σύμφωνα με το ιατρικό προσωπικό, έχει 50% πιθανότητες να ζήσει.

Το οδοιπορικό του βρετανικού καναλιού συνεχίζεται και στα χαλάσματα του σπιτιού όπου βρέθηκε η νεκρή έγκυος.

Την ίδια ώρα και μόλις λίγη ώρα πριν από την έναρξη της 12ωρης εκεχειρίας, οι συγκρούσεις συνεχίστηκαν στη διάρκεια της νύχτας στη βόρεια και τη νότια Λωρίδα της Γάζας. Οκτώ Παλαιστίνιοι, μεταξύ των οποίων και τέσσερα παιδιά, σκοτώθηκαν από μια ισραηλινή αεροπορική επιδρομή στο Χαν Γιουνές.


Διαβάστε Περισσότερα »

Α.Ο "H ΘΗΒΑ": ΜΙΑ ΠΟΛΗ ΜΙΑ ΟΜΑΔΑ!




Σε μια πολύ ωραία και αισιόδοξη ατμόσφαιρα έγινε η παρουσία της ομάδας του ΑΟ ΘΗΒΑ για την σεζόν 2014-2015 στο ξενοδοχείο <<ΔΙΟΝΥΣΙΟΝ>> . Ο πρόεδρος του ΑΟ ΘΗΒΑ Θανάσης Βυλλιώτης έθεσε τον στόχο της νέας χρονιάς που είναι η άνοδος στην Γ΄ Εθνική αναφέρθηκε σε όλες τις εργασίες που έχουν γίνει στον αγωνιστικό χώρο με έξοδα του Δ.Σ. και παρουσίασε τους μέχρι τώρα χορηγούς της ομάδας που είναι: ΙΔΙΩΤΙΚΟ ΚΤΕΟ ΘΑΛΑΣΣΗΣ, ΑΚ ENERGY ΚΑΙ ΒΡ ΒΥΛΛΙΩΤΗΣ. 
ΠΑΥΛΟΥ-ΘΑΝΑΣΟΥ
Ο προπονητής Τάκης Πλατής είπε ότι θα προσπαθήσει να φτιάξει μια ομάδα να παίξει καλό ποδόσφαιρο αφού η διοίκηση δεν του χάλασε χατίρι σε ότι ζήτησε. Στάθηκε δε ότι πρέπει να γυρίσει ο κόσμος φόβητρο του ΑΟ ΘΗΒΑ ενώ εκθείασε το γραφείο τύπου της ομάδας για την πολύ καλή δουλειά που κάνει.
Ο αρχηγός της ομάδας Αλέκος Ανυφαντής είπε ότι θα είμαστε μια οικογένεια και θα δώσουμε τα πάντα για να επιτύχουμε τους στόχους μας και έκανε και αυτός κάλεσμα στον κόσμο να έρθει στο γήπεδο.
Ο υπεύθυνος γραφείου τύπου του ΑΟ ΘΗΒΑ Γιώργος Θανάσου έκανε μια αναδρομή στα τρία τελευταία χρόνια για το τι έχει γίνει στην ομάδα αγωνιστικά και την δουλειά που έκανε ο Δημήτρης Μπούτσικος και ο πρώην πρόεδρος νυν αντιπρόεδρος Κωνσταντίνος Χαλβατζής για στηθεί η ομάδα από την αρχή.
Οι υπεύθυνοι του γραφείου τύπου Σύλλας Παύλου και Γιώργος Θανάσου θα ήθελαν να ευχαριστήσουν θερμά τον Ανέστη Τσακίρογλου αθλητικό συντάκτη του SENTRA FM και της εφημερίδας GOAL για την παρουσία του και τον Δημήτρη Σοβατζή που ήταν ο συντονιστής και παρουσιαστής της εκδήλωσης και φυσικά ευχαριστούμε όλους τους δημοσιογράφους που έδωσαν το παρών στην εκδήλωση.
ΤΣΑΚΙΡΟΓΛΟΥ-ΣΟΒΑΤΖΗΣ
Το Δ.Σ. του ΑΟ ΘΗΒΑ ευχαριστεί θερμά τον Στέλιο Περγαντή και παλαίμαχο άσσο της ομάδας Δημήτρη Τσακανίκα ιδιοκτήτες του ξενοδοχείου << ΔΙΟΝΥΣΙΟΝ>> για την παραχώρηση της αίθουσας. Ενώ θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε τον Τάκη Μπότση προπονητή τερματοφυλάκων του ΑΟ ΘΗΒΑ για το δείπνο που παρέθεσε στην ομάδα και τους καλεσμένους δημοσιογράφους στην ταβέρνα του <<ΤΑΧΙΦΑΓΕΙΟΝ>> που βρίσκεται στο Τάχι Θηβών.
Την Δευτέρα και ώρα 18:30 στο δημοτικό στάδιο Θήβας θα γίνει η πρώτη προπόνηση της χρονιάς.
ΚΑΛΗ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΙΚΗ ΧΡΟΝΙΑ ΣΕ ΟΛΟΥΣ!   




Διαβάστε Περισσότερα »

Με δύο πρόσωπα ο καιρός σήμερα -Ζέστη και μπόρες σε όλη τη χώρα


Δύο πρόσωπα θα παρουσιάσει ο καιρός και το Σάββατο, καθώς ο υδράργυρος θα είναι ψηλά, αλλά στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας θα σημειωθούν τοπικές βροχές και καταιγίδες.

Οι άνεμοι θα πνέουν στο Αιγαίο από βόρειες-βορειοδυτικές διευθύνσεις μέτριοι έως ισχυροί 5-6 μποφόρ και τοπικά στις Κυκλάδες πρόσκαιρα σχεδόν θυελλώδεις 7 μποφόρ. Στο Ιόνιο οι άνεμοι θα πνέουν από βορειοδυτικές διευθύνσεις μέτριοι 4-5 μποφόρ, σύμφωνα με την πρόγνωση της ΕΜΥ.

Γενικά αίθριος θα είναι ο καιρός την Κυριακή και μονό τις απογευματινές ώρες θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις. Πιθανότητα μεμονωμένων βροχών στα δυτικά και βόρεια ορεινά. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι, 3 με 4 και στα ανατολικά 5 πρόσκαιρα μέχρι 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 21 έως 33 βαθμούς Κελσίου.

Παρόμοιες καιρικές συνθήκες θα έχει και η Θεσσαλονίκη. Τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις και θα σημειωθούν πρόσκαιρες βροχές στα γύρω ορεινά, κυρίως στα ανατολικά. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 21 έως 33 βαθμούς Κελσίου.


Αναλυτική Πρόγνωση

Μακεδονία, Θράκη

Καιρός: Γενικά αίθριος. Τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις και θα εκδηλωθούν πρόσκαιροι όμβροι ή καταιγίδες κυρίως στα ορεινά.

Άνεμοι: από βόρειες διευθύνσεις 3 και στα ανατολικά 4 με 5 μποφόρ.

Θερμοκρασία: από 19 έως 33 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Νησιά Ιονίου, Ηπειρος, δυτική Στερεά, δυτική Πελοπόννησος

Καιρός: Γενικά αίθριος. Τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις και θα εκδηλωθούν πρόσκαιροι όμβροι ή καταιγίδες κυρίως στα ορεινά.

Άνεμοι: βορειοδυτικοί 3 με 5 μποφόρ με σταδιακή εξασθένηση.

Θερμοκρασία: από 19 έως 33 βαθμούς Κελσίου. Στην Ήπειρο 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Θεσσαλία, ανατολική Στερεά, Εύβοια, ανατολική Πελοπόννησος

Καιρός: Γενικά αίθριος. Τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις και θα εκδηλωθούν πρόσκαιροι όμβροι ή καταιγίδες κυρίως στα ορεινά της Θεσσαλίας και της Πελοποννήσου.

Άνεμοι: από βόρειες διευθύνσεις 3 με 4 μποφόρ και τοπικά στα ανατολικά 5 πρόσκαιρα 6 μποφόρ.

Θερμοκρασία: από 20 έως 35 βαθμούς Κελσίου.

Κυκλάδες, Κρήτη

Καιρός: Γενικά αίθριος.

Άνεμοι: βορειοδυτικοί 4 με 6 μποφόρ.

Θερμοκρασία: από 22 έως 31 βαθμούς Κελσίου. Στην Κρήτη η μέγιστη θα είναι 2 με 3 βαθμούς υψηλότερη.

Νησιά ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα

Καιρός: Γενικά αίθριος.

Άνεμοι: βορειοδυτικοί 4 με 6 μποφόρ.

Θερμοκρασία: από 22 έως 33 βαθμούς Κελσίου.


Διαβάστε Περισσότερα »

«Αχρηστο» το 92% του DNA μας



    Νέα μελέτη δείχνει ότι μόλις το 8.2% έχει κάποια σημαντική λειτουργία!



Ούτε το ένα δέκατο του DNA του ανθρώπου δεν έχει κάποια σημαντική λειτουργία μέσα στον οργανισμό, σύμφωνα με μια νέα βρετανική επιστημονική έρευνα, που βασίστηκε σε συγκρίσεις με άλλα ζώα και...αναμένεται να αναζωπυρώσει τη διαμάχη για το κατά πόσο είναι πράγματι άχρηστο το μεγαλύτερο μέρος του ανθρώπινου γενετικού υλικού.


Τα ευρήματα

Η νέα μελέτη υπολόγισε ότι μόνο το 8,2% του DNA μας είναι «λειτουργικό», δηλαδή χρήσιμο σε κάτι, μια πολύ διαφορετική εκτίμηση από αυτήν που είχαν κάνει το 2012 οι επιστήμονες της διεθνούς ομάδας «Εγκυκλοπαίδεια Στοιχείων DNA» (ENCODE) ότι το 80% του γονιδιώματος μας έχει τελικά κάποια χρήσιμη βιοχημική λειτουργία.

Ερευνητές του Πανεπιστημίου της Οξφόρδης, με επικεφαλής τον καθηγητή Κρις Πόϊντινγκ υποστηρίζουν ότι κακώς η ερευνητική κοινοπραξία ENCODE έδωσε τόσο ευρύ ορισμό στο τι είναι λειτουργικό και χρήσιμο από βιοχημική άποψη, καθώς δεν αρκεί να «κάνει» κάτι ένα κομμάτι του DNA, αλλά αυτό το «κάτι» πρέπει και να είναι αποδεδειγμένα ωφέλιμο για τον οργανισμό.

Για τους Βρετανούς επιστήμονες σημαντικό κριτήριο αποτελεί πόσο ποσοστό του DNA στα ζώα έχει αποφύγει να υποστεί μεταλλάξεις κατά τα τελευταία 100 εκατ. έτη, πράγμα που σημαίνει ότι αυτό ακριβώς το τμήμα του γενετικού υλικού είναι όντως χρήσιμο και ζωτικό. Οι ερευνητές συνέκριναν, με τη βοήθεια ηλεκτρονικών υπολογιστών, τα γονιδιώματα διαφόρων θηλαστικών, από ποντίκια και λαγούς έως σκύλους, άλογα και ανθρώπους.

Γονιδιακά σκουπίδια

Από τη συγκριτική αυτή μελέτη, προέκυψε η εκτίμηση ότι μόνο το 8,2% του ανθρώπινου DNA έχει κάποια πράγματι χρήσιμη λειτουργία. Το υπόλοιπο 91,8%, κατά τους ερευνητές, είναι εξελικτικό απομεινάρι - ένα DNA-σκουπίδι, μέρος του οποίου προέρχεται από αρχαίους ιούς, οι οποίοι κάποτε ενσωματώθηκαν στο γενετικό υλικό των προγόνων μας.

«Τείνουμε να πιστεύουμε ότι όλο το DNA μας πρέπει να κάνει κάτι. Στην πραγματικότητα όμως, μόνο ένα μικρό κομμάτι του κάνει κάτι», δήλωσε ο ερευνητής Κρις Ραντς. «Δεν έχουμε επιστημονικές ενδείξεις ότι το 92% του γονιδιώματός μας συνεισφέρει καθόλου στη βιολογία μας. Απλώς ‘κάθεται' εκεί και πιάνει χώρο», πρόσθεσε ο ερευνητής Γκέρτον Λούντερ.

Αλλά ακόμη και από το λειτουργικό 8,2% του DNA, δεν έχει όλο την ίδια σημασία. Μόνο το 1,2% είναι το κατ' εξοχήν σημαντικό κομμάτι, επειδή κωδικοποιεί τις πρωτεΐνες που ελέγχουν σχεδόν όλες τις κρίσιμες βιολογικές λειτουργίες του ανθρώπου. Το υπόλοιπο 7% εμπλέκεται κυρίως στην ενεργοποίηση και απενεργοποίηση, δηλαδή στην «έκφραση» των γονιδίων που κωδικοποιούν τις πρωτεΐνες, ανάλογα με την χρονική φάση, το σημείο του σώματος, το περιβάλλον και άλλους παράγοντες.

«Οι πρωτεΐνες που παράγονται, είναι ουσιαστικά ίδιες σε όλα τα κύτταρα του σώματός μας. Όμως ποιές από αυτές θα ενεργοποιηθούν κάθε φορά, σε ποιό σημείο στο σώμα και πότε, αυτό πρέπει να ρυθμιστεί - και αυτή είναι η δουλειά που κάνει το 7%», δήλωσε ο Ραντς. Η μελέτη δημοσιεύεται στην επιθεώρηση «PLoS Genetics».


Διαβάστε Περισσότερα »

«Δίστομο 2014»-Ποιοι ερασιτεχνικοί θίασοι συμμετέχουν στο 4ο Πανελλήνιο Φεστιβάλ Ερασιτεχνικού Θεάτρου



Η επιτροπή επιλογής και η οργανωτική επιτροπή του 4ου Πανελληνίου Φεστιβάλ Ερασιτεχνικού Θεάτρου «Δίστομο 2014» ευχαριστούν θερμά τους θιάσους που δήλωσαν υποψηφιότητα και κείνους που λόγω υποχρεώσεων δεν μπόρεσαν να ανταποκριθούν αλλά δήλωσαν τη συμπαράστασή τους.
Συγχαίρει τους προκριθέντες και ελπίζει στις επόμενες διοργανώσεις να βρεθούν οι οικονομικοί πόροι που θα επιτρέψουν σε περισσότερους θιάσους να συμμετέχουν.
Οι θίασοι που προκρίθηκαν στο 4ο Πανελλήνιο Φεστιβάλ Ερασιτεχνικού Θεάτρου «Δίστομο 2014» που θα γίνει στο Δίστομο από 21 έως 28 Αυγούστου 2014 είναι:
•    Θεατρική ομάδα Πάτρας «Υποκριτές», «Απόψε τρώμε στης Ιοκάστης» του Άκη Δήμου.
•    Θεατρική ομάδα δήμου Ζωγράφου «CARPE DIEM», «Τρίτο Στεφάνι» του Κώστα Ταχτσή
•    Θεατρική ομάδα Σαλαμίνας, «Ο κατά φαντασία ασθενής» του Μολιέρου.
•    Θέατρο Περιγιαλίου, «Κομέντια» ( πάλη χωρικών και βασιλιά) του Γιώργου Σκούρτη.
•    Θεατρική Ομάδα Οινοφύτων «Δημοσθένης Λιάπης», «Ναι» του Γκάμπριελ Αρού.
•    Δημοτικό Θέατρο Μαραθώνα «Βασίλης Τσάγκλος» , «Γέρμα» του  Φεντερίκο Γκαρθία Λόρκα
Επιλαχόντες θίασοι :
•    Κορινθιακό θέατρο  Βασίλης Ρώτας», «Η αυλή των θαυμάτων » του Ιάκωβου Καμπανέλη.
•    Θεατρική ομάδα δήμου Ζωγράφου «Θίασος Ζω», «Ο δρόμος περνά από μέσα» του Ιάκωβου Καμπανέλη.
Διαβάστε Περισσότερα »

ΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ