Σάββατο 2 Αυγούστου 2014

ΚΑΛΟΚΑΙΡΙΝΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ 2014 ΣΤΟ ΜΕΛΙΣΣΟΧΩΡΙ



Ο ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ‘’ΜΕΛΙΣΣΑ’’ ΣΑΣ ΠΡΟΣΚΑΛΕΙ ΣΤΙΣ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙΝΕΣ ΤΟΥ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ:
19/08/ 2014 ΤΟΥΡΝΟΥΑ ΠΙΝΓΚ-ΠΟΝΓΚ & ΩΡΑ 20:00μμ (ΤΟ ΤΟΥΡΝΟΥΑ ΘΑ ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΘΕΙ ΣΤΟ ΧΩΡΟ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ).
20/08/2014 ΠΟΔΗΛΑΣΙΑ ΓΙΑ ΜΙΚΡΟΥΣ & ΜΕΓΑΛΟΥΣ & ΩΡΑ 19:00μμ
(ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΣΤΟ ΧΩΡΟ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ)
21/08/ 2014 ΘΕΡΙΝΟ ΣΙΝΕΜΑ -ΠΡΟΒΟΛΗ ΤΑΙΝΙΩΝ ΓΙΑ ΜΙΚΡΟΥΣ ΚΑΙ ΜΕΓΑΛΟΥΣ & ΩΡΑ 21:30μμ. ΣΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΤΟΥ ΧΩΡΙΟΥ ΜΑΣ.

22/08/2014 ΑΓΩΝΕΣ ΜΠΑΣΚΕΤ 3 ΟΝ 3 & ΩΡΑ 19:00 ΣΤΟ ΧΩΡΟ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΤΟΥ ΧΩΡΙΟΥ ΜΑΣ.

23/08/2014 ΠΑΙΧΝΙΔΙ: ΤΟ ΚΥΝΗΓΙ ΤΟΥ ΜΕΓΑΛΟΥ ΘΥΣΑΥΡΟΥ & ΩΡΑ 20:00μμ

(ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΣΤΟ ΧΩΡΟΥ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ)

24/08/2014 ΤΟΥΡΝΟΥΑ ΤΑΒΛΙ & ΩΡΑ 20:30 ΣΤΗΝ ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΠΛΑΤΕΙΑ ΤΟΥ ΧΩΡΙΟΥ ΜΑΣ

(ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΝΤΑΙ ΟΛΟΙ ΟΣΟΙ ΕΠΙΘΥΜΟΥΝ ΝΑ ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΝ ΣΤΑ ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ ΚΑΙ ΣΤΑ ΑΓΩΝΙΣΜΑΤΑ ΝΑ ΒΡΙΣΚΟΤΑΙ ΣΤΟΝ ΕΚΑΣΤΟΤΕ ΧΩΡΟ ΜΙΣΗ ΩΡΑ ΠΡΙΝ ΤΗΝ ΕΝΑΡΞΗ ΓΙΑ ΝΑ ΔΗΛΩΝΟΥΝ ΤΙΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΕΣ ΤΟΥΣ,ΤΟ ΟΝΟΜΑ ΤΙΣ ΟΜΑΔΑΣ ΤΟΥΣ (ΓΙΑ ΤΑ ΟΜΑΔΙΚΑ ΑΓΩΝΙΣΜΑΤΑ) ΚΑΙ ΝΑ ΠΑΙΡΝΟΥΝ ΤΟ
ΝΟΥΜΕΡΟ ΤΗΣ ΣΥΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ ΤΟΥΣ.
ΣΑΣ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ ΚΑΙ ΦΕΤΟΣ ΟΛΟΥΣ ΝΑ ΔΙΑΣΚΕΔΑΣΟΥΜΕ !!!

ΜΕ ΕΚΤΙΜΙΣΗ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΜΕΛΙΣΣΟΧΩΡΙΟΥ
‘’ΜΕΛΙΣΣΑ’’


Διαβάστε Περισσότερα »

Συλλογή από καπάκια για την αγορά αναπηρικών αμαξιδίων -Πόσα χρειάζονται για να αγοραστεί ένα καρότσι

Μανία τείνει να γίνει σε ολόκληρη την Ελλάδα η συλλογή των μικρών πλαστικών πωμάτων από τα εμφιαλωμένα νερά.

Η πρωτοβουλία αυτή έχει ξεκινήσει εδώ και μερικούς μήνες, καθώς θέλουν να συγκεντρώσουν όσο το δυνατόν περισσότερα καπάκια και με αυτόν τον τρόπο να βοηθήσουν τα άτομα που αντιμετωπίζουν κινητικά προβλήματα.

Πρωτοπόρος στην προσπάθεια είναι ο Σύλλογος Παραπληγικών και Κινητικά Αναπήρων του νομού Πέλλας με έδρα τα Γιαννιτσά, ο οποίος δέχεται καθημερινά τουλάχιστον μισό τόνο πλαστικά καπάκια, που φτάνουν από όλη την Ελλάδα με διάφορους τρόπους, όπως ταχυδρομείο, κούριερ και ΚΤΕΛ.

Οι εθελοντές του Συλλόγου τα μεταφέρουν σε μία εταιρεία ανακύκλωσης ειδών εμφιάλωσης με έδρα την Κεντρική Μακεδονία, με την οποία συνεργάζεται ο Σύλλογος, όπου τα παραλαμβάνει και συγκεντρώνει με αντάλλαγμα τη παροχή οικονομικής συνδρομής προκειμένου να αγοραστούν αναπηρικά αμαξίδια. Κατόπιν, αυτά χαρίζονται σε ανθρώπους που τα έχουν ανάγκη.

«Για να μπορέσουμε να πάρουμε ένα αναπηρικό αμαξίδιο πρέπει να μαζέψουμε συνολικά έναν τόνο καπάκια, που ισοδυναμεί με περίπου 540.000 κομμάτια! Όπως καταλαβαίνετε, πρόκειται για πολύ μεγάλο αριθμό που φυσικά δεν είναι καθόλου εύκολο να συγκεντρωθεί σε μικρό χρονικό διάστημα. Για κάθε έναν τόνο καπάκια η εταιρία ανακύκλωσης από τη Θεσσαλονίκη με την οποία συνεργάζεται μας αποζημιώνει ποσό της τάξης των 180 ευρώ» όπως είχε δηλώσει η Ανδριάνα Σταύρου, γραμματέας της Πρωτοβουλίας στην Κέρκυρα.


Διαβάστε Περισσότερα »

Εξέταση αίματος προβλέπει τον κίνδυνο αυτοκτονίας

Με μια απλή εξέταση αίματος θα μπορούν οι γιατροί στο μέλλον να εντοπίζουν τα άτομα που έχουν την προδιάθεση να βάλουν τέλος στη ζωή τους...

Ένα γονίδιο που βρίσκεται στον μετωπιαίο φλοιό του εγκεφάλου και ονομάζεται SKA2, είναι υπεύθυνο για τις τάσεις αυτοκτονίας που εμφανίζουν κάποιοι άνθρωποι. Το συγκεκριμένο γονίδιο διατηρεί υπό έλεγχο τα επίπεδα κορτιζόλης στο αίμα.

Η κορτιζόλη είναι η ορμόνη που ελέγχει το στρες και την παρορμητική συμπεριφορά των ανθρώπων και τα άτομα που έχουν τάσεις αυτοκτονίας εμφανίζουν υψηλά επίπεδα κορτιζόλης.

Επιστήμονες από το πανεπιστήμιο «John Hopkins» της Βαλτιμόρης, κατάφεραν με μια απλή εξέταση αίματος να μπορούν να προβλέψουν, αν κάποιος θέλει να αυτοκτονήσει, ελέγχοντας αν το γονίδιο SKA2 φέρει παραλλαγές ή μεταλλάξεις.

Με αυτή την επαναστατική ανακάλυψη οι γιατροί θα μπορούν να θέσουν υπό επίβλεψη άτομα που έχουν τάσεις αυτοκτονίας και η εξέταση θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί και σε στρατιωτικούς, προτού πάνε σε επικίνδυνες πολεμικές ζώνες.

Οι ερευνητές του πανεπιστημίου John Hopkins κατέληξαν στο συμπέρασμα, ότι, όταν το γονίδιο SKA2 σταματά να λειτουργεί σωστά, τότε αυξάνεται ο κίνδυνος το άτομο να θέλει να αυτοκτονήσει.  Ήδη, προηγούμενη έρευνα έχει δείξει ότι άτομα που είχαν επιχειρήσει να αυτοκτονήσουν είχαν μεγάλες ποσότητες κορτιζόλης στο αίμα τους.

Με την νέα ανακάλυψη γιατροί και ψυχολόγοι θα μπορούσαν να θέσουν υπό έλεγχο τους ανθρώπους που παρουσιάζουν τάσεις αυτοκτονίας, περιορίζοντας έτσι την πρόσβασή τους σε φάρμακα ή αντικείμενα, που θα μπορούσαν να τους βοηθήσουν να εκτελέσουν την πράξη τους.

Ο δόκτωρ Zachary Kaminsky, επικεφαλής της έρευνας δήλωσε: «Με ένα τεστ σαν το δικό μας θα είμαστε σε θέση να ανακόψουμε τα ποσοστά αυτοκτονιών, εντοπίζοντας τα άτομα που θέλουν να θέσουν τέρμα στη ζωή τους και αποτρέποντας μια καταστροφή».

Η επιτυχία του τεστ έχει ποσοστό 90%, ενώ παράλληλα η εξέταση αίματος μπορεί να εντοπίσει και τα άτομα που έχουν κάνει απόπειρα αυτοκτονίας στο παρελθόν, με ακρίβεια που αγγίζει το 96%!
boro.gr
Διαβάστε Περισσότερα »

Τέλος ο ΦΠΑ για 420.000 επαγγελματίες



Τη δυνατότητα να εξαιρεθούν από την υποχρεωτική υποβολή δηλώσεων ΦΠΑ θα έχουν από την 1η Ιανουαρίου 2015 420.000 επαγγελματίες, ιδιοκτήτες μικρών επιχειρήσεων και αμειβόμενοι με μπλοκάκια, υπό την προϋπόθεση ότι ο τζίρος τους φέτος δεν ξεπερνά τα 10.000 ευρώ.


Σήμερα περίπου...1.000.000 ελεύθεροι επαγγελματίες και επιχειρήσεις καλούνται σε μηνιαία ή τριμηνιαία βάση, ανάλογα με τον τύπο βιβλίων που τηρούν, να υποβάλλουν περιοδικές δηλώσεις ΦΠΑ. Το 42% αυτών έχουν ετήσιο τζίρο έως 10.000 € και συνήθως δικαιούνται επιστροφή ΦΠΑ με την εκκαθάριση της δήλωσής τους.

Σύμφωνα με την εφημερίδα «Τα Νέα Σαββατοκύριακο», η απαλλαγή από τον ΦΠΑ δεν θα είναι υποχρεωτική. Όσοι θέλουν μένουν στο σύστημα όσοι θέλουν βγαίνουν, εφόσον πληρούν τις προϋποθέσεις. Μάλιστα, θα έχουν τη δυνατότητα να δοκιμάσουν την εξαίρεση και, αν κρίνουν πως δεν τους ταιριάζει, να ξαναμπούν στο σύστημα ΦΠΑ. Όλα αυτά όμως μέσα σε διάστημα ενός χρόνου.

Αν ένας ελεύθερος επαγγελματίας, ο οποίος υπάγεται σήμερα στο σύστημα ΦΠΑ, επιλέξει από την 1η Ιανουαρίου του 2015 να εξαιρεθεί, όταν παρέχει τις υπηρεσίες του δεν θα χρεώνει ΦΠΑ. Για παράδειγμα, η απόδειξη που θα κόψει ένας υδραυλικός δεν θα έχει επιβάρυνση ΦΠΑ. Έτσι σταματάνε και τα παζάρια στις τιμές του τύπου «50 χωρίς, 60 με απόδειξη».

Ο συγκεκριμένος επαγγελματίας, ο οποίος δεν θα έχει πλέον την επιβάρυνση της υπηρεσίας του με ΦΠΑ, αν αγοράζει υλικά τα οποία πωλούνται από υποκείμενο σε ΦΠΑ, θα πληρώνει το κόστος του προϊόντος συν τον αναλογούντα ΦΠΑ. Ο ΦΠΑ όμως που κατέβαλε δεν θα μπορεί να εκπέσει.

Το Υπουργείο Οικονομικών, έπειτα από μήνες διαπραγματεύσεις με την τρόικα, ετοιμάζεται να ανοίξει το παράθυρο εξαίρεσης από τον ΦΠΑ στην Ελλάδα, με σχετική νομοθετική πρωτοβουλία το επόμενο διάστημα, βάζοντας τον πήχη στις 10.000 ευρώ.

Όπως αναφέρει η εφημερίδα, στη γραμμή αυτή κινήθηκε ο υφυπουργός Οικονομικών Γ. Μαυραγάνης, ο οποίος έτρεξε τις διαπραγματεύσεις με την τρόικα φροντίζοντας να αποκρούσει τις πιέσεις των τροϊκανών για αύξηση του ορίου απαλλαγής έως τις 25.000 ευρώ.


Διαβάστε Περισσότερα »

ΣΥΝΑΙΝΕΣΑΝ ΣΤΗΝ ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ TOY ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΤΩΝ ΧΩΣΤΙΩΝ


Είχαμε ενημερώσει τους πολίτες για την (δια συγχωνεύσεως με το δημοτικό σχολείο Δομβραίνας) κατάργηση του δημοτικού σχολείου Χωστίων και του νηπιαγωγείου Χωστίων. Μάλιστα η παράταξη μας, το Αυτοδιοικητικό Ριζοσπαστικό Κίνημα Θήβας, είχε ζητήσει από τη δημοτική αρχή να πράξει το αυτονόητο. Να καταγγείλει την κυβέρνηση και να ληφθεί απόφαση του δημοτικού συμβουλίου με την οποία να ζητείται η κατάργηση της απόφασης. Και σε συνεργασία με τους φορείς να δημιουργηθεί ένα ισχυρό μέτωπο για την ανάκληση της κοινής υπουργικής απόφασης των κ. κ. Σταϊκούρα και Κεδίκογλου. Το αίτημα για απόφαση-ψήφισμα του δημοτικού συμβουλίου έθεσε στο Δ.Σ. Θήβας και το μέλος της παράταξης μας, δημοτικός σύμβουλος Θανάσης Σκούμας. Παρόλα αυτά δεν τέθηκε ποτέ σε ψηφοφορία η έκδοση απόφασης-ψηφίσματος. Κρίθηκε ότι αρκούσε μια επιστολή από τον κ. Δήμαρχο, ο οποίος απέστειλε αυτήν προς το νέο υπουργό παιδείας κ. Λοβέρδο.
Αποδείχθηκε λοιπόν πως η επιστολή αυτή, ήταν για στάχτη στα μάτια, αφού στη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου της 30-7-2014, η παράταξη του κ. Νικολάου, υπερψήφισε (με μόλις δύο αρνητικές ψήφους), την παραχώρηση δύο αιθουσών κι ενός γραφείου του γυμνασίου Δομβραίνας, προκειμένου να λειτουργήσει το 6θέσιο δημοτικό σχολείο Δομβραίνας, στο οποίο αντικειμενικά, αποδέχτηκαν να συγχωνευτεί και άρα να καταργηθεί το δημοτικό σχολείο των Χωστίων. Υπενθυμίζουμε ότι το Δημοτικό Συμβούλιο Θήβας, με την με αριθμό 446/13-12-2013 με ψήφους 23 έναντι 2 (Γιαννίκας, Κοκοντίνης), είχε αποφασίσει να μην καταργηθούν τα σχολεία των Χωστίων.
Πώς λοιπόν διεκδικεί η δημοτική αρχή την ανάκληση της απόφασης κατάργησης των σχολείων; Με την αποδοχή της κατάργησης του; Γιατί αγνοεί την προηγούμενη απόφαση του δημοτικού συμβουλίου και την απόφαση του τοπικού συμβουλίου Χωστίων; Με πόσες γλώσσες μιλάει η δημοτική αρχή; Αντί να αντισταθεί, να διεκδικήσει και να οδηγήσει την κυβέρνηση σε ανάκληση της απόφασης, οδηγεί το Δήμο Θηβαίων και την τοπική κοινωνία των Χωστίων σε αδιέξοδο. Μάλιστα δημοτικός σύμβουλος της πλειοψηφίας, ξεπέρασε σε κυβερνητισμό την ίδια την κυβέρνηση, δηλώνοντας με κυνικό τρόπο ότι η απόφαση κατάργησης των σχολείων είναι απόλυτα σωστή.
Δυστυχώς, για άλλη μια φορά, ο κ. Δήμαρχος, δεν στάθηκε στο ύψος των περιστάσεων, αποδεικνύοντας, ότι για τις εντυπώσεις ζήτησε με επιστολή την ανάκληση της κατάργησης των σχολείων. Η παράταξη του «ανεξάρτητου» κ. Δημάρχου, υπερψήφισε με την παραχώρηση των αιθουσών στη Δομβραίνα, και έδωσε έτσι τη χαριστική βολή, να καταργηθεί το δημοτικό σχολείο των Χωστίων. Παράλληλα δεν τέθηκε στο δημοτικό συμβούλιο το θέμα για λήψη απόφασης-ψηφίσματος, παρόλο που ζητήθηκε κατ’ επανάληψη από το δημοτικό σύμβουλο Θανάση Σκούμα.
Είναι εμφανές, ότι τώρα που η αυτοδιοίκηση και οι δημότες δέχονται απανωτά χτυπήματα από την κυβέρνηση, η δημοτική αρχή αντί να υπερασπιστεί το Δήμο, τις δομές του και τις τοπικές κοινωνίες, συντάσσεται με την καταστροφική πολιτική της κυβέρνησης.
Αυτοδιοικητικό Ριζοσπαστικό Κίνημα Θήβας
Διαβάστε Περισσότερα »

Άλλες 21 συλλήψεις στη Στερεά για ναρκωτικά και παράνομη μετανάστευση

Στοχευμένη επιχειρησιακή δράση πραγματοποιήθηκε στη Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας, για την καταπολέμηση της διάδοσης των ναρκωτικών, την δίωξη της παράνομης μετανάστευσης και άλλων μορφών παραβατικότητας

Στο πλαίσιο της συγκεκριμένης επιχειρησιακής δράσης, συνελήφθησαν συνολικά είκοσι ένα (21) άτομα

Στο πλαίσιο του γενικού επιχειρησιακού σχεδιασμού της Περιφερειακής Διεύθυνσης Ασφαλείας Στερεάς Ελλάδας, πραγματοποιήθηκε από προχθές (31-07-2014) το απόγευμα, έως και σήμερα (02-08-2014) πρώτες πρωινές ώρες, στοχευμένη επιχειρησιακή δράση.

Σκοπός της συγκεκριμένης επιχειρησιακής δράσης, ήταν η καταπολέμηση της διάδοσης των ναρκωτικών, η δίωξη της παράνομης μετανάστευσης, η διενέργεια συστηματικών αστυνομικών ελέγχων σε καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος για την εφαρμογή της ισχύουσας νομοθεσίας, καθώς και η αντιμετώπιση άλλων μορφών παραβατικότητας.

Κατά την διάρκεια αυτών των ελέγχων, συνελήφθησαν σε διάφορες περιοχές της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας, από αστυνομικούς των Τμημάτων Ασφαλείας Λαμίας, Θηβών, Χαλκίδας και Λιβαδειάς, καθώς και από αστυνομικούς των Β’ και Γ’ Ο.Π.Κ.Ε. Ευβοίας και Β’ Ο.Π.Κ.Ε. Φθιώτιδας, συνολικά είκοσι ένα (21) άτομα, για διάφορα αδικήματα.

Συγκεκριμένα:

    Συνελήφθησαν επτά (7) ημεδαποί (τρεις στη Θήβα, ένας στη Λαμία, ένας στον Αγιόκαμπο Αιδηψού Ευβοίας, μία στη Χαλκίδα και ένας στους Ωραιούς Ιστιαίας Ευβοίας), για κατοχή ναρκωτικών ουσιών. Επιπλέον ο συλληφθείς στον Αγιόκαμπο κατηγορείται και για παράβαση του νόμου περί όπλων. Κατασχέθηκαν μικροποσότητες ηρωίνης, κάνναβης, ναρκωτικά δισκία και ένα μαχαίρι.
    Συνελήφθησαν επτά (7) αλλοδαποί (δύο στη Θήβα, δύο στη Νέα Αρτάκη Ευβοίας, ένας στη Λιβαδειά, ένας στη Τραγάνα Φθιώτιδας και ένας στην Ιστιαία Ευβοίας), διότι όπως διαπιστώθηκε στερούνταν εγγράφων που νομιμοποιούν την παραμονή τους στην Ελληνική Επικράτεια.
    Συνελήφθησαν πέντε (5) ημεδαποί στη Λαμία, για παραβάσεις της Νομοθεσίας περί πνευματικής ιδιοκτησίας.
    Συνελήφθησαν δύο (2) άτομα (ένας ημεδαπός στη Χαλκίδα και ένας αλλοδαπός στη Λιβαδειά), για εκκρεμείς καταδικαστικές αποφάσεις.

Παρόμοιες επιχειρησιακές δράσεις, οι οποίες έχουν ως κύρια χαρακτηριστικά τη διενέργεια ουσιαστικών και συστηματικών αστυνομικών ελέγχων, με σκοπό την πρόληψη και καταστολή κάθε μορφής παραβατικής συμπεριφοράς, θα συνεχιστούν με αμείωτη ένταση και ενδιαφέρον σε όλες τις περιοχές της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας.


Διαβάστε Περισσότερα »

Δεν... απειλείται το «άβατον» του Αγίου Όρους

«Το "άβατον" ισχύει αιώνες και είναι κατοχυρωμένο με διεθνείς συμβάσεις - Το Άγιον Όρος ανήκει στους οικιστές του και ουδείς μπορεί να εισέλθει σε αυτό χωρίς την άδειά τους, πόσο μάλλον να αλλάξει τους κανόνες του» σημειώνει ο διοικητής της αθωνικής Πολιτείας
«Το "άβατον" του Αγίου Όρους δεν μπορεί να αμφισβητηθεί».  Τη διαβεβαίωση αυτή δίνει, απαντώντας σε ερώτηση του Αθηναϊκού Πρακτορείου, σχετική με χθεσινό δημοσίευμα της εβδομαδιαίας εφημερίδας «Ορθόδοξος Τύπος» -σύμφωνα με το οποίο κατά την τελευταία του συνεδρίαση στο Πουσάν της Νότιας Κορέας το Παγκόσμιο Συμβούλιο Εκκλησιών αποφάσισε την κατάργηση των αβάτων των Χριστιανικών Εκκλησιών σε διάφορα μέρη του πλανήτη συμπερλαμβανομένου και του Αγίου Όρους- ο πολιτικός διοικητής της Αυτόνομης Μοναστικής Πολιτείας Αγίου Όρους, Αρίστος Κασμίρογλου.

«Το Άγιον Όρος ανήκει στους οικιστές του και ουδείς μπορεί να εισέλθει σε αυτό χωρίς την άδειά τους, πόσο μάλλον να αλλάξει τους κανόνες του» τονίζει ο κ. Κασμίρογλου προσθέτοντας: «Ακόμη και για τις επισκέψεις προσκυνητών απαιτείται η προηγούμενη έκδοση ειδικού "Διαμονητηρίου"».

«Το "άβατον" ισχύει αιώνες και είναι κατοχυρωμένο με διεθνείς συμβάσεις. Στο σύμφωνο προσχώρησης της Ελλάδος στην Ευρωπαϊκή Ένωση κατοχυρώνονται όλοι οι ιεροί κανόνες του Αγίου Όρους, ακόμη και οι "εθιμικώς ισχύοντες"» καταλήγει ο διοικητής της αθωνικής Πολιτείας.


Διαβάστε Περισσότερα »

Στο Μαυρομμάτι ο Μητροπολίτης μας για τη γιορτή της Μεταμορφώσεως του Σωτήρος






Διαβάστε Περισσότερα »

Μεσήλικας προσπάθησε να βιάσει 12χρονο κοριτσάκι μέσα σε τρένο



Ένας 53χρονος προσπάθησε να βιάσει 12χρονο κοριτσάκι μέσα σε τρένο στη Φθιώτιδα.

Σύμφωνα με πληροφορίες του LamiaReport, η απόπειρα βιασμού της ανήλικης έγινε στην αμαξοστοιχία «55», που εκτελούσε το δρομολόγιο Θεσσαλονίκη-Αθήνα.

Όταν το τρένο πέρασε το Σ.Σ. Λιανοκλαδίου, λίγο πριν από τις 2.00 το μεσημέρι, η 12χρονη, η οποία ταξίδευε με τη μητέρα της, σηκώθηκε να πάει στην τουαλέτα. Εκεί δέχθηκε την επίθεση από τον 53χρονο, ο οποίος την άρπαξε και αποπειράθηκε να ασελγήσει σε βάρος της.

Το κοριτσάκι αντέδρασε και, αφού κατάφερε να ξεφύγει, έτρεξε τρομαγμένο στη μητέρα του και είπε τι συνέβη. Εκείνη αμέσως ενημέρωσε τον υπεύθυνο του ΟΣΕ και στη συνέχεια ενημερώθηκε η αστυνομία.

Ο 53χρονος συνελήφθη από αστυνομικούς του Α.Τ. Αμφίκλειας στον σταθμό της Κάτω Τιθορέας, ενώ η μητέρα, μόλις έφτασε στον προορισμό της, κατέθεσε μήνυση σε βάρος του 53χρονου.

Ο επίδοξος βιαστής της ανήλικης, σύμφωνα με πληροφορίες, είναι από την Αθήνα και στο πλαίσιο του αυτοφώρου θα οδηγηθεί στον εισαγγελέα Λαμίας.
Διαβάστε Περισσότερα »

Πανηγύρι στο Μαυρομμάτι

Διαβάστε Περισσότερα »

Μετάγγιση νερού από την Υλίκη για να γιατρευτεί η Τανάγρα





Με μετάγγιση νερού από την Υλίκη θα επιχειρηθεί ο εμπλουτισμός του μολυσμένου υδροφόρου ορίζοντα της Τανάγρας, σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας «Τα Νέα».

Στην όλη επιχείρηση συμμετέχουν το υπουργείο Περιβάλλοντος, η ΕΥΔΑΠ και οι τοπικές δημοτικές Αρχές.

Διαβάστε Περισσότερα »

Προσωρινό τέλος ανασκαφών στην Θήβα!



Βρέθηκε τοίχος με πρωτοφανές πλάτος 1,35 μέτρα …

Ήταν έργο γοήτρου ή στήριζε περισσότερους ορόφους;

Β. Αραβαντινός: «Η πόλη δεν καταστράφηκε τον 134ο αιώνα, αλλά συνέχισε να ζει και μετά τα ανάκτορα…»

Η πιστοποίηση, για πρώτη φορά , ότι στην Θήβα υπάρχει μια μετανακτορική περίοδος, δηλαδή μετά την Μυκηναϊκή, ήταν η φετινή ανακάλυψη των Αρχαιολογικών Ομάδων υπό τον Β. Αραβαντινό, που ανέσκαψαν στην λεγόμενη οπλοθήκη και στην Οδό Αντιγόνης....

Η Παρασκευή 25 Ιουλίου ήταν η τελευταία ημέρα των ανασκαφών για τις δυο ομάδες, τα αποτελέσματα των οποίων απέδωσαν καλά τεκμήρια για την χρονολόγηση στην οπλοθήκη, ένα παράρτημα του Θηβαϊκού ανακτόρου, αλλά και στην οδό Αντιγόνης επίσης, που έδωσαν «καταπληκτικά αρχιτεκτονικά στοιχεία»...

«Αγωνιστήκαμε να προσδιορίσουμε την εξωτερική πλευρά ενός τοίχου , τον οποίο μετρήσαμε σε πλάτος 1,35 μέτρα και είναι πρωτοφανές ένας τοίχος ενός κτιρίου να έχει τέτοια θεμέλια, γεγονός από το οποίο καταλαβαίνουμε και την σημασία του ανακτόρου. Επρόκειτο δηλαδή, για έργο γοήτρου, προκειμένου οι Θηβαίοι να δείχνουν φοβεροί προς όλους , στα 1350 με 1200 π.χ, που έχουμε την ανακτορική περίοδο ή μήπως ο τοίχος στήριζε περισσότερους ορόφους, δυο γεγονότα που θα διερευνηθούν» επισημαίνει ο Β. Αραβαντινός, δηλώνοντας “ικανοποιημένος” για την ανακάλυψη αυτού του τοίχου, με τον οποίο κλείνει η ανασκαφή του Δωματίου του Θησαυρού προς τα δυτικά , που ήταν και στόχος εδώ και χρόνια της έρευνας, τοίχος που προχωρεί και αυτός προς νότο μαζί με το υπόλοιπο ...

“Τελικά πρόκειται για αποθήκη πίθων, όπως εκείνοι που βρίσκονται κάτω από την οδό Αντιγόνης, γιατί τότε είχαν πολλά πιθάρια, στα οποία φύλαγαν θησαυρούς, που μεταφράζονται σε λάδι, δημητριακά και ότι άλλο μπορεί να φανταστεί ο νους, μέχρι και υφάσματα, σύμφωνα με τον Όμηρο” εξηγεί ο κ. Αραβαντινός, μιλώντας για τις πολύ σημαντικές φετινές ανακαλύψεις....

“Για πρώτη φορά πιστοποιείται ότι στην Θήβα υπάρχει μια μετανακτορική, δηλαδή μετά τα μυκηναϊκά και ίσως διαθέτει και εργαστήρια , που φτιάχνονταν όμορφα αγγεία, τα οποία διηγούνται τις περιπλανήσεις της εποχής των ομηρικών επών κι έτσι αποδεικνύεται ότι ίσως εμβόλιμα κάποιες ισχυρές πόλεις είχαν χαρακτηρίσει μειωτικά την Θήβα ως υποθήβα. Αποδεικνύεται λοιπόν, ότι η πόλη συνέχισε να ζει , δηλαδή δεν καταστράφηκε τον 13ο αιώνα, όπως κάποιες παλιές ιστορίες γράφουν, αλλά εξακολουθούσε να ζει και μετά τα ανάκτορα...”

Ο κ. Αραβαντινός πάντως, με τις ομάδες του, θα είναι στην Θήβα και τον επόμενο χρόνο, καθώς τα επιστημονικά συμπεράσματα δίνουν πάρα πολλά στοιχεία, οπότε η διερεύνηση θα συνεχιστεί, προκειμένου το 2015 να δώσει νέα ευρήματα και νέες πτυχές στην ιστορία του τόπου!
 viotiki-ora.gr
Διαβάστε Περισσότερα »

Επίθεση από… Κρήτη ο Λεβαδειακός

 
Δύο μεταγραφές από… Κρήτη ανακοίνωσε ο Λεβαδειακός, ο οποίος ενέταξε στο ρόστερ του τους επιθετικούς Πέτρο Γιακουμάκη και Κώστα Παππά, οι οποίοι αγωνίστηκαν πέρυσι σε ΠΟΑ και ΠΑΟ Κρουσώνα αντίστοιχα.


Σε ενίσχυση της επιθετικής του γραμμής προχώρησε ο Λεβαδειακός, ο οποίος ανακοίνωσε τους Πέτρο Γιακουμάκη και Κώστα Παππά.

Ο 22χρονος Γιακουμάκης αγωνίστηκε την περασμένη σεζόν στην Γ’ Εθνική με την φανέλα του ΠΟΑ, με τον οποίο πέτυχε 18 γκολ σε 26 συμμετοχές, ενώ βρέθηκε μια ανάσα απ’ την μεταγραφή του στον ΟΦΗ.

Στην Γ’ Εθνική αγωνίστηκε και ο 23χρονος Παππάς, με τη φανέλα του ΠΑΟ Κρουσώνα, αφήνοντας πολύ καλές εντυπώσεις, που τον έβαλαν στο στόχαστρο της ομάδας της Λιβαδειάς.

Οι δύο ανακοινώσεις:
«Στα γραφεία της ΠΑΕ βρέθηκε σήμερα ο ποδοσφαιριστής Πέτρος Γιακουμάκης ο οποίος μετά από συνάντηση που είχε με τον μεγαλομέτοχο κ. Κομπότη, υπέγραψε συμβόλαιο συνεργασίας με τον ΛΕΒΑΔΕΙΑΚΟ διάρκειας πέντε χρόνων.

Ο νεαρός επιθετικός (ημ. γεν. 3/7/1992) αγωνίστηκε πέρυσι στον Π.Ο. ΑΤΣΑΛΕΝΙΟ και σε 26 συμμετοχές πέτυχε 18 γκολ.


Με τη φανέλα του ΛΕΒΑΔΕΙΑΚΟΥ θα αγωνίζεται για τα επόμενα τέσσερα χρόνια ο Κώστας Παππάς.

Ο γεννημένος την 30/11/1991 μεσοεπιθετικός ποδοσφαιριστής, κατά την προηγούμενη αγωνιστική περίοδο αγωνιζόταν στον ΠΑΟ ΚΡΟΥΣΩΝΑ όπου πέτυχε 14 γκολ σε 28 συμμετοχές». sport-fm.gr
Διαβάστε Περισσότερα »

Τα γεγονότα… σαν σήμερα



Σαν σήμερα το 1870  ανοίγει στο Λονδίνο ο πρώτος υπόγειος σιδηρόδρομος στον κόσμο.

338 π.Χ. – Μάχη της Χαιρώνειας (338 π.Χ.): Ο Φίλιππος Β΄ της Μακεδονίας συντρίβει τους Αθηναίους και Θηβαίους στην πεδιάδα της Χαιρώνειας στην προσπάθεια της πανεθνικής συμμαχίας όλων των ελληνικών Πόλεων - Κρατών κατά των Περσών.

216 π.Χ. – Διεξάγεται η Μάχη των Καννών, η οποία τελείωνει με αποδεκατισμό του στρατού της Ρωμαϊκής Αυτοκρατορίας. Αποτελεί την δεύτερη μεγαλύτερη ήττα των Ρωμαίων στην στρατιωτική τους ιστορία.

1798 – Η Ναυμαχία του Αμπουκίρ (οι Άγγλοι νικούν τους Γάλλους).

1802 – Ο Ναπολέων Βοναπάρτης ανακηρύσσεται «ισόβιος ύπατος», αποκτώντας και το δικαίωμα να ορίσει τον διάδοχό του.

1903 – Η επανάσταση του Ίλιντεν (της «ημέρας του Αϊ-Λιά»). Εξέγερση αυτονομιστών στη Μακεδονία, καταλήγει σε σφαγή και Ελλήνων από τους Τούρκους και γίνεται αφορμή να ξεκινήσει ο Μακεδονικός Αγώνας.

1906 – Μακεδονικός Αγώνας: Ο οπλαρχηγός Αθανάσιος Χατζηπανταζής από την Σκοτούσα Σερρών φονεύεται σε συμπλοκή με τους Τούρκους στις Σέρρες.

1914 – Α' Παγκόσμιος Πόλεμος: Η Γερμανία καταλαμβάνει τα εδάφη του Λουξεμβούργου.

1916 – Α΄ Παγκόσμιος Πόλεμος: το ιταλικό θωρηκτό «Λεονάρντο ντα Βίντσι» βυθίζεται στον Τάραντα από σαμποτάζ των Αυστριακών.

1925 – Ο Κόνραντ Νίκολσον Χιλτον εγκαινιάζει το πρώτο του ξενοδοχείο Χίλτον στο Τέξας.

1934 – Μετά τον θάνατο του προέδρου Χίντεμπουργκ, ο Χίτλερ αυτοανακηρύσσεται Φίρερ (πρόεδρος και πρωθυπουργός ταυτόχρονα).

1939 – Οι Αϊνστάιν και Σίλαρντ γράφουν επιστολή στο Φραγκλίνο Ρούζβελτ για την ανάγκη αναπτύξεως πυρηνικού όπλου.

1939 – Πρώτη δισκογραφική παραγωγή του τραγουδιού Λιλή Μαρλέν που τα επόμενα χρόνια θα γίνει διάσημο.

1945 – Τελειώνει η Διάσκεψη του Πότσδαμ, όπου οι Σύμμαχοι συζήτησαν για το μέλλον της ηττημένης Γερμανίας.

1969 – Το διαστημόπλοιο Μάρινερ 7 περνάει από τον πλανήτη Άρη και τον φωτογραφίζει.

1980 – Θάνατος 85 ανθρώπων από έκρηξη βόμβας στο σιδηροδρμικό σταθμό της Μπολόνια.

1985 – Συντριβή αεροσκάφους στο Διεθνές Αεροδρόμιο του Ντάλας με 137 νεκρούς.

1990 – Το Ιράκ του Σαντάμ Χουσεΐν εισβάλλει στο Κουβέιτ, μετά την τοποθέτηση εξεδρών άντλησης πετρελαίου του δεύτερου στη μεθόριο περιοχή.


Διαβάστε Περισσότερα »

Διακοπές με επιδότηση



Διακοπές με ημερήσιο κόστος από 3 ως 13 ευρώ ανά άτομο, μπορούν να κάνουν εφέτος 130.000 εργαζόμενοι, αλλά και άνεργοι που πληρούν τα κριτήρια και τις προϋποθέσεις συμμετοχής στον κοινωνικό τουρισμό του ΟΑΕΔ.

Οι αιτήσεις θα πρέπει να υποβληθούν μόνο ηλεκτρονικά μέχρι τις 12 το μεσημέρι της 11ης Αυγούστου. Όσοι επιλεγούν, θα πάρουν επιταγή κοινωνικού τουρισμού, την οποία θα μπορούν να χρησιμοποιήσουν από τις 15 Σεπτεμβρίου 2014 ως τις 31 Αυγούστου του 2015.

Την επιταγή αυτή θα την παραδώσουν στο κατάλυμα που θα διαλέξουν για τις ολιγοήμερες διακοπές τους, συμπληρώνοντας οι ίδιοι με δικά τους χρήματα το επιπλέον ποσό ανάλογα με την κατηγορία του καταλύματος.

Αν πρόκειται για κάμπινγκ, η συμμετοχή είναι μηδενική, ενώ, αν μία οικογένεια τριών ατόμων πάει σε ξενοδοχείο 5 αστέρων, θα έχει επιδότηση (επιταγή) 22 ευρώ τη μέρα για το κάθε άτομο (άρα 66 ευρώ επιδότηση ημερησίως) και ανάλογα με το αν θέλει πρωινό ή όχι, θα επιβαρυνθεί με 13 ή 10 ευρώ το άτομο ημερησίως.

Ποιοι μπορούν να κάνουν αίτηση

Eργαζόμενοι με σχέση εξαρτημένης εργασίας ιδιωτικού δικαίου που έχουν πραγματοποιήσει το έτος 2013 50 ημέρες εργασίας στην ασφάλιση του ΙΚΑ-ΕΤΑΜ και έχουν καταβάλει εισφορά 0,35% υπέρ του καταργηθέντος Οργανισμού Εργατικής Εστίας.

Άνεργοι που το έτος 2013 έλαβαν τακτική επιδότηση ανεργίας διάρκειας τουλάχιστον 2 μηνών (50 ημερήσια επιδόματα).

Άνεργοι εγγεγραμμένοι στο Ειδικό Μητρώο Ανέργων ΑμεΑ του ΟΑΕΔ.

Με περσινές τιμές

Η επιδότηση του ΟΑΕΔ και η ιδιωτική συμμετοχή πρέπει να καλύπτει τις τιμές πόρτας που έχουν συμφωνήσει τα συμβεβλημένα με τον ΟΑΕΔ ξενοδοχεία για την υλοποίηση του προγράμματος. Ακόμη και αν αλλάξουν οι τιμές πόρτας για το 2015, η συμφωνία προβλέπει ότι οι δικαιούχοι του προγράμματος θα κάνουν διακοπές με τις τιμές του 2014.

Αιτήσεις μπορούν να υποβάλουν, όσοι είχαν 50 ημέρες εξαρτημένης εργασίας το 2013. Οι άνεργοι θα πρέπει να είχαν πάρει επίδομα για 50 ημέρες από τον ΟΑΕΔ. Αιτήσεις μπορούν να υποβάλουν και οι άνεργοι που είναι εγγεγραμμένοι στο ειδικό μητρώο ανέργων με αναπηρία (67% και άνω).

Η αίτηση γίνεται από το δικαιούχο και, εφόσον επιλεγεί, παίρνει τόσες επιταγές κοινωνικού τουρισμού, όσα και τα μέλη της οικογένειας που χαρακτηρίζονται ως ωφελούμενοι του προγράμματος.




Διαβάστε Περισσότερα »

Απολογισμός και προφίλ των πυρκαγιών.



Συμπεράσματα


Λιγότερες μεν οι πυρκαγιές, αλλά πολύ καταστροφικές.
Πρωταθλήτρια στις πυρκαγιές και καταστροφές η Θεσσαλία και κυρίως ο Νομός Λάρισας.


Ανδριανού Γκουρμπάτση, Αντιστράτηγου - Υπαρχηγού Π.Σ, ε.α, Νομικού


     Από την 1 Ιανουαρίου μέχρι και 31 Ιουλίου 2014, εκδηλώθηκαν συνολικά (3.803) αγροτοδασικές πυρκαγιές, λιγότερες κατά (1.185) από το αντίστοιχο διάστημα του 2013, ήτοι λιγότερες σε ποσοστό (23,7%). Σύμφωνα με στοιχεία του E.F.F.I.S, από τις 23 μεγαλύτερες από τις πυρκαγιές αυτές καταστράφηκαν συνολικά (117.920) στρέμματα αγροτοδασικών εκτάσεων, ενώ από τον συνολικό αριθμό πυρκαγιών εκτιμάται ότι κάηκαν περισσότερα από (137.000) στρέμματα αγροτοδασικών εκτάσεων.  Αναλυτικότερα οι μεγαλύτερες καταστροφές προκλήθηκαν στις εξής, κατά φθίνουσα, σειρά, περιοχές: α) την 26/6/2014 στη περιοχή Μάζη - Μαλεσίνας του Ν. Φθιώτιδας κάηκαν (25.830) στρέμματα Φθιώτιδας β) την 26/6/2014 στον Αγίοκαμπο Λάρισας κάηκαν (14.350) στρέμματα, γ) την 4/7/2014 στον Δήμο Κάρλας Μαγνησίας κάηκαν (14.310) στρέμματα, δ) την 27/6/2014 στο Δήμο Παλαμά Καρδίτσας κάηκαν (10.770) στρέμματα και ε) την 12/7/2014 στην Κερατέα Αττικής - η 7η σε έκταση μεγαλύτερη πυρκαγιά - κάηκαν (5.650) στρέμματα.

     Εφέτος οι πυρκαγιές, για το ίδιο ως άνω διάστημα, παρόλο που είναι λιγότερες από το 2013, σε ποσοστό (23,7%), παρά ταύτα αποτεφρώθηκαν τα ίδια περίπου στρέμματα αγροτοδασικών εκτάσεων.

     Το γεγονός ότι σημειώθηκαν, μέχρι σήμερα, λιγότερες πυρκαγιές από το αντίστοιχο διάστημα του 2013, οφείλεται κατά κύριο λόγο στις καιρικές συνθήκες που επικρατούσαν στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας. Ειδικότερα υπήρξαν δυσμενείς συνθήκες για την εκδήλωση, ανάπτυξη και εξάπλωση πυρκαγιών όπως συχνές βροχοπτώσεις κυρίως από τη Θεσσαλία και πάνω, υψηλή σχετική υγρασία και χαμηλές θερμοκρασίες στις περισσότερες περιοχές, σε συνδυασμό με την απουσία ισχυρών ανέμων στο μεγαλύτερο διάστημα. Παρά ταύτα παρατηρήθηκε μια αδικαιολόγητη για τις συγκεκριμένες καιρικές συνθήκες συμπεριφορά εξάπλωσης των πυρκαγιών, αφού εμφανίζεται πολύ υψηλός βαθμός δριμύτητας των πυρκαγιών, είναι δηλαδή πολύ καταστροφικές σε σχέση με το 2013, μάλιστα οι πιο καταστροφικές από το έτος 2008. Συγκεκριμένα η δριμύτητα των πυρκαγιών από το έτος 2008 μέχρι σήμερα έχει ως εξής:

Έτος 2008, η δριμύτητα ήταν (34,6) κατά μ.ο. καμένα στρέμματα / ανά πυρκαγιά, το 2009 ήταν (19,3) καμένα στρέμματα / ανά πυρκαγιά, το 2010 ήταν (14,5) καμένα στρέμματα / ανά πυρκαγιά, το 2011 ήταν (23,5) καμένα στρέμματα / ανά πυρκαγιά, το 2012 ήταν (28,3) καμένα στρέμματα / ανά πυρκαγιά, το 2013 ήταν (27,3) καμένα στρέμματα / ανά πυρκαγιά και το 2014 - μέχρι τώρα - είναι (36,1) καμένα στρέμματα / ανά πυρκαγιά. Κι αυτό βέβαια έχει την εξής λογική εξήγηση: Είναι ευθύνη του δασοπυροσβεστικού μηχανισμού να αντιμετωπίσει έγκαιρα και αποτελεσματικά τις πυρκαγιές. Συνεπώς στις περιοχές που εκδηλώθηκαν οι πυρκαγιές και υπήρξε μεγάλος αριθμός καμένων εκτάσεων, ο εν λόγω μηχανισμός δεν ήταν όσο θα έπρεπε αποτελεσματικός δηλαδή στις ίδιες περιοχές υπήρξε έλλειμμα, σε επίπεδο σχεδιασμού και λήψης προληπτικών μέτρων για την αντιμετώπιση των πυρκαγιών.

     Επίσης ένα άλλο σημαντικό χαρακτηριστικό στο προφίλ των πυρκαγιών μέχρι τώρα, είναι η αδικαιολόγητη και φυσικά παράνομη εκδήλωση ενός υπέρμετρα υψηλού αριθμού πυρκαγιών και καταστροφών, κυρίως σε αγροτικές και γεωργικές εκτάσεις στην Περιφέρεια της Θεσσαλίας και κυρίως στους Νομούς Λάρισας και Μαγνησίας, με σκοπό την καύση υπολειμμάτων καλλιεργειών. Να σημειωθεί ότι στη Θεσσαλία εκδηλώθηκε αριθμός πυρκαγιών μεγαλύτερος από το 1/3 του συνολικού αριθμού πυρκαγιών και μάλιστα μόνον από τις δέκα (10)  μεγαλύτερες πυρκαγιές  κάηκε το 1/2  σχεδόν του συνολικού αριθμού των καμένων σε όλη την Επικράτεια στρεμμάτων. Ειδικά στον Νομό Λάρισας, μόνον από τις επτά (7) μεγαλύτερες πυρκαγιές που εκδηλώθηκαν στον Νομό, κάηκε έκταση (39.480) στρεμμάτων, σχεδόν το 1/3 του συνολικού αριθμού των καμένων εκτάσεων στην Επικράτεια. Εξάλλου το 2013 στον Νομό Λάρισας, με συνολικό αριθμό (639) αγροτοδασικών πυρκαγιών όλο το έτος, κάηκαν συνολικά (24.822,5) στρέμματα, έκταση μικρότερη της καμένης μέχρι σήμερα. Αιτία του ανωτέρω φαινομένου η αδικαιολόγητη βέβαια πρακτική της καύσης υπολειμμάτων καλλιεργειών  για την καταπολέμηση των εντόμων, μια πρακτική που τα προηγούμενα έτη εμφανίζονταν μετά τον Σεπτέμβριο και φυσικά μόνον δυσμενείς επιπτώσεις στη γονιμότητα του εδάφους, το περιβάλλον και την δημόσια υγεία έχει. Ειδικότερα είναι αδικαιολόγητο και φυσικά αδιανόητο να υπάρχει τόσο μεγάλος αριθμός πυρκαγιών - σχεδόν σε καθημερινή βάση το τελευταίο δίμηνο - σε αγροτικές και γεωργικές περιοχές της Θεσσαλίας, να καταπονείται για τις εν λόγω πυρκαγιές, που δεν θα έπρεπε να έχουν εκδηλωθεί, μεγάλος αριθμός  από το πυροσβεστικό προσωπικό με πολλές εργατοώρες απασχόλησης, μεγάλος αριθμός μηχανολογικού εξοπλισμού και εναερίων μέσων, και εξ αυτών των λόγων να ζημιώνεται το Δημόσιο με αδικαιολόγητες δαπάνες για την καταστολή τους και να μην έχουν ληφθεί από τις αρμόδιες αρχές έγκαιρα και αποτελεσματικά τα απαραίτητα προληπτικά αλλά και κατασταλτικά μέτρα για να αντιμετωπιστεί και σταματήσει το ανωτέρω καταστροφικό φαινόμενο. Να σημειωθεί ότι από τις ανακριτικές αρχές σε κανέναν υπαίτιο δεν έχει απαγγελθεί κατηγορία για εμπρησμό και εμπρησμό σε δάση, ούτε καν από αμέλεια. Συνεπώς κανείς από τους υπαίτιους δεν έχει λογοδοτήσει στη Δικαιοσύνη, ούτε έχει συλληφθεί στο πλαίσιο της αυτόφωρης διαδικασίας και κανείς αρμόδιος δεν παρεμβαίνει. Ο αρμόδιος, κατά τόπο, διωκτικός μηχανισμός του Π.Σ δεν έχει ικανοποιητική παρουσία και ως φαίνεται δεν λειτούργησε, ως όφειλε, και βέβαια αποδεικνύεται ότι στις Πυροσβεστικές Υπηρεσίες της Περιφέρειας Θεσσαλίας υπάρχει έλλειμμα αποτελεσματικότητας και επιχειρησιακής ικανότητας του, αφού δεν μπόρεσε, ούτε να προλάβει αλλά ούτε και να  καταστείλει την ακατάσχετη στην εν λόγω περιοχή εγκληματικότητα των εμπρησμών. Και αυτό θα πρέπει να απασχολήσει τα ιεραρχικώς ανώτερα υπηρεσιακά κλιμάκια του Π.Σ και την Ηγεσία του και να λάβει άμεσα μέτρα ανάσχεσης του φαινομένου.


 andrianos-firedepartment.blogspot.com
Διαβάστε Περισσότερα »

Με βροχές ξεκινάει το πρώτο Σαββατοκύριακο του Αυγούστου

Αλλά θα υπάρξει βελτίωση το απόγευμα του Σαββάτου - Ανεβαίνει ξανά η θερμοκρασία από την Κυριακή - Διαβάστε τι καιρό θα κάνει μέχρι την επόμενη Πέμπτη
Με βροχές θα γίνει η «πρεμιέρα» των σαββατοκύριακων του Αυγούστου σύμφωνα με την ΕΜΥ με τα φαινόμενα να είναι εντονότερα στη βόρεια Ελλάδα (Χαλκιδική, ανατολική Μακεδονία, Θράκη, νησιά βορειοανατολικού Αιγαίου)

Ευτυχώς, όμως, για τους εκδρομείς του Αυγούστου ο καιρός θα βελτιωθεί γρήγορα και από την Κυριακή ήδη θα γίνει αίθριος με μόνο μερικές παροδικές νεφώσεις ενώ την ανιούσα θα πάρει και ο υδράργυρος.

Με ζέστη και καλό καιρό θα ξεκινήσει και η επόμενη εβδομάδα με τους μετεωρολόγους να προβλέπουν μικρή πτώση της θερμοκρασίας από την Πέμπτη

Αναλυτικά η πρόγνωση του καιρού για το Σάββατο

Μακεδονία, Θράκη
Καιρός: στη Χαλκιδική, την ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη αρχικά νεφώσεις με βροχές ή καταιγίδες πιθανόν κατά τόπους ισχυρές. Όμως τα φαινόμενα γρήγορα θα ασθενήσουν και μέχρι το βράδυ θα σταματήσουν. Στις υπόλοιπες περιοχές λίγες νεφώσεις που τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες θα αυξηθούν και θα εκδηλωθούν πρόσκαιροι όμβροι στα ορεινά.
Άνεμοι: από βόρειες διευθύνσεις 4 με 5 μποφόρ με βαθμιαία εξασθένηση.
Θερμοκρασία: από 19 έως 32 βαθμούς κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Νησιά Ιονίου, Ήπειρος, δυτική Στερεά, δυτική Πελοπόννησος
Καιρός: λίγες νεφώσεις που τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά θα αυξηθούν και θα εκδηλωθούν πρόσκαιροι όμβροι στα ορεινά.
Άνεμοι: δυτικοί βορειοδυτικοί 3 με 5 βαθμιαία στα νότια μέχρι 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: από 19 έως 33 βαθμούς κελσίου. Στην Ήπειρο 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Θεσσαλία, ανατολική Στερεά, Εύβοια, ανατολική Πελοπόννησος
Καιρός: στην ανατολική Θεσσαλία, τη βόρεια Εύβοια και τις Σποράδες νεφώσεις με βροχές ή καταιγίδες πρόσκαιρα στις Σποράδες κατά τόπους ισχυρές και βαθμιαία βελτίωση. Στις υπόλοιπες περιοχές λίγες νεφώσεις οι οποίες τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες θα αυξηθούν και θα εκδηλωθούν πρόσκαιροι όμβροι στα ορεινά κυρίως των βορειοτέρων περιοχών.
Άνεμοι: βόρειοι βορειοδυτικοί 4 με 6 μποφόρ με βαθμιαία εξασθένηση.
Θερμοκρασία: από 20 έως 33 βαθμούς κελσίου.

Κυκλάδες, Κρήτη
Καιρός: λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες κυρίως στις Κυκλάδες οπού είναι πιθανό να σημειωθούν σποραδικές βροχές μικρής διαρκείας.
Άνεμοι: δυτικοί βορειοδυτικοί 4 με 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: από 21 έως 32 βαθμούς κελσίου.

Νησιά ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα
Καιρός: τοπικές νεφώσεις κυρίως στα βορειοτέρα νησιά του ανατολικού Αιγαίου όπου και θα εκδηλωθούν βροχές ή καταιγίδες πιθανόν πρόσκαιρα κατά τόπους ισχυρές. Βαθμιαία βελτίωση από το απόγευμα.
Άνεμοι: από βόρειες διευθύνσεις 4 με 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: από 22 έως 33 βαθμούς κελσίου.

Αττική
Καιρός: λίγες νεφώσεις τοπικά αυξημένες κυρίως τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες οπότε είναι πιθανό να εκδηλωθούν πρόσκαιροι όμβροι.
Άνεμοι: βορειοδυτικοί 4 με 5 μποφόρ με βαθμιαία εξασθένηση.
Θερμοκρασία: από 21 έως 33 βαθμούς κελσίου.

Θεσσαλονίκη
Καιρός: νεφώσεις παροδικά αυξημένες με πρόσκαιρους όμβρους ή καταιγίδες κυρίως τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα ορεινά. Βελτίωση από το απόγευμα.
Άνεμοι: βορειοδυτικοί 3 με 4 μποφόρ.
Θερμοκρασία: από 21 έως 31 βαθμούς κελσίου.

Η πρόβλεψη της ΕΜΥ για Κυριακή, Δευτέρα, Τρίτη και Τετάρτη

Κυριακή 03-08-2014
Καιρός: γενικά αίθριος. Παροδικές νεφώσεις στα ηπειρωτικά τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες.
Άνεμοι: βόρειοι βορειοδυτικοί 3 με 5 και στο αιγαίο τοπικά 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: σε μικρή άνοδο.

Δευτέρα 04-08-2014
Καιρός: γενικά αίθριος. Παροδικές νεφώσεις στα ηπειρωτικά τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες με πιθανότητα πρόσκαιρων όμβρων στα βόρεια ορεινά.
Άνεμοι: βόρειοι βορειοδυτικοί 3 με 5 και στα πελάγη τοπικά 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: σε μικρή περαιτέρω άνοδο.

Τρίτη 05-08-2014
Καιρός: γενικά αίθριος. Παροδικές νεφώσεις στα ηπειρωτικά τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες με πιθανότητα πρόσκαιρων όμβρων στα βόρεια ορεινά.
Άνεμοι: βόρειοι βορειοδυτικοί 3 με 5 και στα πελάγη τοπικά 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: χωρίς αξιόλογη μεταβολή.

Τετάρτη 06-08-2014 και Πέμπτη 07-08-2014
Καιρός: γενικά αίθριος. Παροδικές νεφώσεις στα ηπειρωτικά τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες με πρόσκαιρους όμβρους στα κεντρικά και βόρεια κυρίως ορεινά.
Άνεμοι: από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 και πρόσκαιρα στο αιγαίο 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: σε μικρή πτώση στα δυτικά και βόρεια την Πέμπτη


Διαβάστε Περισσότερα »

ΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ