Παρασκευή 8 Αυγούστου 2014

Kλέφτης αυτοκινήτου έκλεψε Ι.Χ. μαζί με μικρό παιδί που ήταν μέσα




- Αίσιο τέλος στο θρίλερ της Θεσσαλονίκης
- Στην κοινότητα Πλαγιάρι έξω από την Περαία βρέθηκε το παιδί
- Μεταφέρεται στο αστυνομικό τμήμα Νέων Επιβατών
- Όλα έγιναν λίγο πριν τις 3 το μεσημέρι στην Περαία Θεσσαλονίκης
- Ο πατέρας σταμάτησε να πάρει κάτι από το περίπτερο και άφησε στην μηχανή του αυτοκινήτου τα κλειδιά
- Ο δράστης επωφελήθηκε και έκλεψε το αυτοκίνητο ενω το παιδί κοιμόταν στο πίσω κάθισμα

Αίσιο τέλος είχε η περιπέτεια ενός 5χρονου αγοριού το οποίο απήγαγε κατα λάθος κλέφτης αυτοκινήτου στην Περαία Θεσσαλονίκης. Ο κλέφτης άφησε το παιδί και το αυτοκίνητο, του πατέρα του παιδιού, με ανοικτές τις πόρτες στο Πλαγιάρι λίγο έξω από την Περαία.

Νωρίτερα, σήμανε συναγερμός στις 14.20 το μεσημέρι, όταν ο πατερας το παιδιού σταμάτησε σε περίπτερο για να αγοράσει κάτι και άφησε τα κλειδιά στην μηχανή του αυτοκινήτου.

Αφού ψώνισε, γύρισε και κοίταξε προς το αυτοκίνητο και είδε έναν άγνωστο στην θέση του οδηγού και το αυτοκίνητο με το παιδί του να κάνουν φτερά.

Το παιδί, ηλικίας 5 ετών κοιμόταν στο πίσω κάθισμα όταν έγιναν όλα αυτά.

Από εκείνη την στιγμή όλη η αστυνομία ήταν στον δρόμο και έψαχνε για το αυτοκίνητο.



Διαβάστε Περισσότερα »

Το τέλος της ΛΑΡΚΟ...

 

 Επανάληψη του σκηνικού με το μαύρο της ΕΡΤ...
Η ΛΑΡΚΟ είναι μία από τις δύο μεγαλύτερες μεταλλουργίες στην Ελλάδα και η μοναδική που είναι καθαρά εξαγωγική, με κύκλο εργασιών που ξεπερνά τα 250 εκ €.

Η ...
ΛΑΡΚΟ έχει ιστορία πάνω από 50 χρόνια και στη διάρκεια τους έχει συμβάλλει στην ανάπτυξη έξη περιοχών της Ελλάδας,  συνολικά της χώρας με την αύξηση των δημόσιων εσόδων αλλά και με την ενίσχυση του ισοζυγίου εξωτερικών πληρωμών ,
-Η βιομηχανία αυτή, συγκαταλέγεται μεταξύ των πέντε μεγαλύτερων παραγωγών σιδηρονικελίου στον κόσμο. Είναι η μοναδική εταιρεία στην Ευρώπη που χρησιμοποιεί ίδια μεταλλεύματα για την παραγωγή νικελίου και εξάγει το σύνολο της παραγωγής της σε μεγάλες βιομηχανίες όπως η Thyssen-Krupp, Outokumpu, Acerinox, British Steel κ.ά.
Σήμερα,  αλλά και για πολλά χρόνια, η επιχείρηση αυτή που έχει  σημαντικές εγκαταστάσεις όπως αυτές της Μεταλλουργίας,  των σημαντικών Μεταλλείων Αγίου Ιωάννη Βοιωτίας,  των μεταλλείων Ευβοίας, των  μεταλλείων Καστοριάς. Κλπ στοχοποιείται κατά περίεργο τρόπο σαν κακή, προβληματική επιχείρηση που πρέπει να κλείσει, ενώ:
 Είναι ο μοναδικός παραγωγός νικελίου στην Ευρώπη,
-Απασχολεί  περί τους 1.200 μόνιμους εργαζόμενους άμεσα και πάνω από 4.000 έμμεσα.
-Σε περίπτωση που μπει λουκέτο στη ΛΑΡΚΟ,  όπως ανέφερε ο καθηγητής Χαρ. Τσουτρέλης,  αντιπρόεδρος της εταιρείας,  θα προκληθεί  ζημιά σε επίπεδο εθνικής οικονομίας ύψους 800.000  ευρώ ανά ημέρα (συναλλαγματική απώλεια), , απώλεια 1.500 παραγωγικών θέσεων στις προαναφερθείσες περιοχές, αλλά και παράπλευρες επιπτώσεις στην οικονομική δραστηριότητα, ενώ θα τεθούν σε αεργία 100 εκατ. τόνοι σιδηρονικελιούχων κοιτασμάτων της χώρας.
-Τυχόν «λουκέτο» στη ΛΑΡΚΟ,  ενδέχεται να οδηγήσει σε αύξηση της τιμής του νικελίου στις διεθνείς αγορές και να λειτουργήσει υπέρ των εναπομεινασών εταιρειών, με μεγάλο κερδισμένο τον ανταγωνιστή της στα Σκόπια, που θα μείνει μόνος του στην Ευρώπη.

Διαβάστε Περισσότερα »

Από 1ης Σεπτεμβρίου αναλαμβάνουν καθήκοντα οι νέες δημοτικές Αρχές




    Εγκύκλιο με αναλυτικές οδηγίες και διευκρινίσεις σχετικά με την ορκωμοσία των νέων αιρετών, την εγκατάσταση των νέων Αρχών και την εκλογή των μελών των συλλογικών οργάνων των δήμων, εξέδωσε το υπουργείο Εσωτερικών.



Οι νέες δημοτικές Αρχές αναλαμβάνουν καθήκοντα την...1η Σεπτεμβρίου και η θητεία τους θα διαρκέσει έως και το τέλος Αυγούστου του 2019.

Η θητεία των δημοτικών Αρχών, κατά τις πάγιες διατάξεις του Ν.3852/20101, ορίζεται να είναι πενταετής, ενώ η θητεία των αντιδημάρχων δεν μπορεί να είναι μικρότερη των δυόμισι ετών.

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ  
http://www.ypes.gr/UserFiles/f0ff9297-f516-40ff-a70e-eca84e2ec9b9/egk43-06082014.pdf
Διαβάστε Περισσότερα »

H Φωτογραφία της ημέρας


H Αγιά Σοφιά εν μέσω καταιγίδας

Διαβάστε Περισσότερα »

Λήξη συναγερμού για κρούσματα Εμπολα στην Ελλάδα - Διαγνώσθηκε ελονοσία στον ασθενή

Δεν υπάρχει κανένα κρούσμα του ιού Εμπολα στην Ελλάδα, καθώς έληξε ο συναγερμός που σήμανε στις υγειονομικές υπηρεσίες της χώρας μας για δύο φημολογούμενα κρούσματα.

Η ανησυχία στις υγειονομικές αρχές ξεκίνησε όταν ένας αλλοδαπός που ταξίδεψε από τη Λιβύη στη χώρα μας παρουσίασε συμπτώματα που μοιάζουν με αυτά του ιού Εμπολα. Ο άνδρας μεταφέρθηκε στο «Σωτηρία», το οποίο διαθέτει θάλαμο απομόνωσης. Τελικά ο άντρας μεταφέρθηκε στο «Σωτηρία» και υποβλήθηκε σε ειδικές εξετάσεις όπου διεγνώσθη με ελονοσία.

Αντίστοιχος συναγερμός σήμανε και πριν από λίγες ημέρες με άλλον ταξιδιώτη από την Αφρική, ο οποίος αφού εξετάστηκε διακομίστηκε για νοσηλεία, μέχρι επιβεβαίωσης ή διάψευσης του ιού έμπολα, στο «Λαϊκό».

Οι ειδικοί επισημαίνουν ότι πρόκειται για την προβλεπόμενη διαδικασία εντοπισμού τυχόν κρούσματος, όπως επισημαίνεται και στις σχετικές οδηγίες του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας.

Στο μεταξύ, έκτακτη σύσκεψη προγραμματίστηκε για το απόγευμα της Παρασκευής στο υπουργείο Υγείας, στην οποία θα συμμετέχουν και τα συναρμόδια υπουργεία Δημοσίας Τάξης και Εθνικής Άμυνας. Πρόκειται για ακόμη ένα μέτρο που συνιστά ο ΠΟΥ, καθώς προβλέπεται ο επαναπατρισμός τυχόν κρουσμάτων. ​




Διαβάστε Περισσότερα »

Αποζημιώσεις 60,5 εκατ. ευρώ σε γεωργούς και κτηνοτρόφους



Πιστώνεται σήμερα στους λογαριασμούς 60.912 γεωργών και κτηνοτρόφων το μεγαλύτερο μέρος της πρώτης δόσης της εξισωτικής αποζημίωσης για το έτος 2013, ύψους 60,5 εκατ. ευρώ.

Οι 34.913 δικαιούχοι προέρχονται από ορεινές περιοχές και ενισχύονται από το μέτρο 211, ενώ οι 25.999 από το μέτρο 212 για τις μειονεκτικές περιοχές. Σημειώνεται ότι το συνολικό ποσό της πρώτης δόσης της εξισωτικής αποζημίωσης ανέρχεται σε 73 εκατ. ευρώ.

«Η κυβέρνηση και το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων καταβάλλουν στο πλαίσιο των δημοσιονομικών δυνατοτήτων της χώρας κάθε προσπάθεια για τη στήριξη του αγροτικού πληθυσμού. Στο πλαίσιο αυτό εντάσσεται και η συνέχιση του προγράμματος εξισωτικής αποζημίωσης με τους διαθέσιμους σήμερα πόρους για τη στήριξη του εισοδήματος των Ελλήνων παραγωγών» δήλωσε ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και τροφίμων Γιώργος Καρασμάνης.

Όπως διευκρινίζει το υπουργείο, στην πρώτη πληρωμή της εξισωτικής αποζημίωσης δεν περιλαμβάνονται αγρότες οι οποίοι είτε δεν πληρούσαν τα κριτήρια επιλεξιμότητας όπως αυτά καθορίζονται στο πρόγραμμα Αγροτικής Ανάπτυξης 2007-2013 «Αλέξανδρος Μπαλτατζής» είτε διαπιστώθηκε ότι είχαν υποβάλει ελλιπή δικαιολογητικά.

Οι εν λόγω παραγωγοί δεν χάνουν το δικαίωμα ενίσχυσης, αλλά θα χρειαστεί να συμπληρώσουν τα δικαιολογητικά που απαιτούνται για να πιστωθεί η εξισωτική αποζημίωση με επόμενη πληρωμή.

Υπενθυμίζεται ότι το μέτρο της εξισωτικής αποζημίωσης στοχεύει στην αντιστάθμιση των απωλειών εισοδήματος για αγρότες ορεινών και μειονεκτικών περιοχών.

Μεταξύ των κριτηρίων που τίθενται είναι να κατέχουν τουλάχιστον 20 στρέμματα γεωργική εκμετάλλευση σε ορεινές-μειονεκτικές περιοχές της χώρας, να διαμένουν μόνιμα σε αυτές τις περιοχές ή να είναι μετακινούμενοι κτηνοτρόφοι, να έχουν γεωργικό εισόδημα μεγαλύτερο από το 25% του συνολικού ετήσιου εισοδήματός τους.

ΑΠΕ-ΜΠΕ


Διαβάστε Περισσότερα »

Εκπαίδευση προσωπικού στη μέθοδο Hello Casting στην Υλίκη

ΑΣΚΗΣΗ  στη λίμνη Υλίκη στη περιοχή Ακραίφνιο



Την Πέμπτη 06 Αυγούστου 2014 πραγματοποιήθηκε στη λίμνη Υλίκη στη περιοχή Ακραίφνιο Βοιωτίας, εκπαίδευση στη μέθοδο «HELLO CASTING», από προσωπικό Μονάδων των Ειδικών Δυνάμεων.
Τα αντικείμενα της εκπαίδευσης περιελάμβαναν τη ρίψη και την περισυλλογή Υποβρύχιων Καταστροφέων (Υ/ΚΤ), καθώς και τη ρίψη ελαστικής λέμβου με ομάδες Υ/ΚΤ, από ελικόπτερο τύπου Σινούκ (CH-47).
army.gr


Διαβάστε Περισσότερα »

Τέλος του χρόνου θα έχουν ολοκληρωθεί τα έργα στις οδούς του ιστορικού κέντρου της Λιβαδειάς




Προχωράνε τα έργα ανάπλασης των δρόμων στο ιστορικό κέντρο της Λιβαδειάς και σύμφωνα με τον δήμαρχο Νίκο Παπαγγελή αναμένεται να έχουν ολοκληρωθεί μέχρι το τέλος του έτους.

«Πρόκειται για ένα έργο προϋπολογισμού περίπου 2 εκ, ευρώ που μελετήθηκε, δημοπρατήθηκε και εκτελείται από την παρούσα δημοτική αρχή», σημείωσε μεταξύ άλλων ο κ. Παπαγγελής ενώ παράλληλα επεσήμανε ότι ο χρόνος παρέμβασης σε κάθε δρόμο ξεχωριστά είναι σύντομος δεν υπάρχουν προβλήματα και υπάρχει κατανόηση από τους εμπόρους της περιοχής ενώ το θέμα έχει συζητηθεί και με τον Εμπορικό Σύλλογο Λιβαδειάς και υπάρχει κατανόηση .

«Τα έργα αφορούν στις οδούς Καλλιαγκάκη, Σπυρίδωνος και Μπουφίδου. Γίνεται μια συνολική παρέμβαση στο ιστορικό κέντρο και ήδη οι παρεμβάσεις στην πρώτη οδό έχουν σχεδόν ολοκληρωθεί», είπε ο Ν. Παπαγγελής και πρόσθεσε: «Ζητούμε συγγνώμη για την όποια καθυστέρηση αλλά για να μην έχουμε τα προβλήματα του παρελθόντος όπως είχαμε για παράδειγμα στην Βενιζέλου και στρατηγού Ιωάννου με τους κυβόλιθους που τελικά ήταν μια άστοχη τεχνική παρέμβαση, με πολλά προβλήματα και συντηρήσεις κάθε χρόνο, προβλέψαμε την τοποθέτηση έγχρωμης ασφάλτου ώστε να διατηρεί στο 100% τις αντοχές για την διέλευση οχημάτων κάθε τύπου. Από εκεί και πέρα όμως δίνει και ένα ιδιαίτερο αρχιτεκτονικό στοιχείο».

Καταλήγοντας ο Νίκος Παπαγγελής σημείωσε: «Θεωρώ ότι μέχρι τέλος του έτους θα έχει ολοκληρωθεί αυτή η σημαντική παρέμβαση και θα υπάρξει μια ανανέωση το κέντρο της Λιβαδειάς και από πλευράς αρχιτεκτονικής αισθητικής αλλά και λειτουργικότητας».
viotiki-ora.gr
Διαβάστε Περισσότερα »

Στα ύψη οι βάσεις σε 45 σχολές

Πώς διαμορφώνεται ο χάρτης των ανώτατων σχολών
Στα ύψη αναμένεται να βρεθούν οι βάσεις εισαγωγής σε 45 Σχολές ΑΕΙ, όπως προκύπτει από τη μέχρι τώρα επεξεργασία των στοιχείων.

Σύμφωνα με το Έθνος, σε αυτές τις Σχολές, ίσως με ελάχιστες εξαιρέσεις, θα υπάρξει έχουν εκτόξευση μορίων, που μπορεί σε κάποιες περιπτώσεις να ξεπεράσουν κατά πολύ και τα 600-700 μόρια.

Επίσης, από τα στοιχεία φαίνεται ότι ανοδικά θα κινηθούν οι βάσεις στις περισσότερες Σχολές και όπου υπάρξει πτώση αυτό θα επηρεαστεί αποκλειστικά και μόνο από τις επιλογές που έκανε φέτος ο κύριος όγκος των υποψηφίων στο μηχανογραφικό δελτίο. Θα επηρεαστούν επίσης και από τις επιλογές των ειδικών κατηγοριών (πολύτεκνοι, τρίτεκνοι, ορφανοί κ.ά.) όσον αφορά κυρίως τις περιοχές στις οποίες βρίσκονται οι Σχολές που επέλεξαν, αφού ο νόμος τους έδωσε το δικαίωμα της ελεύθερης μετεγγραφής.

Ο χάρτης των βάσεων

Ιστορίας – Αρχαιολογίας Αριστοτέλειο 16.700-16-800 μόρια
Πολιτικών επιστημών Αριστοτέλειο 16250-16.300
Πολιτικών μηχανικών αριστοτέλειο 17.000-17.200
Φιλοσοφίας Αριστοτέλειο 16.350-16.500
Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών υπολογιστών Αριστοτέλειο 16.500-16.700
Μοριακής βιολογίας Δημοκρίτειο 16.850-17.050
Ιστορίας αρχαιολογίας Αθήνας 16.750-16.800
Παιδαγωγικό Αθήνας 16.620-16.650
Πληροφορικής Αθήνας 16-40016-450
Πολιτικής Επιστήμης Αθήνας 16.700-16.900
Φιλοσοφίας Αθήνας 16.400-16.600
Φυσικής Αθήνας 16.500-16.700
Χημείας Αθήνας 16.600-16.800
Διοικητικής Αθήνας 16.400-16.600
Λογιστικής και Χρηματοοικονομικής οικονομικό Αθήνας 16.850-16-900
Μηχανολόγων Μηχανικών Θεσσαλίας 16.950-17.000
Βιολογίας Κρήτης 16.700-16.900
Εκπαιδευτικής και Κοινωνικής Πολιτικής Μακεδονίας 16.750-16.850
Λογιστικής Μακεδονίας 15.950-17.000
Βιολογίας Πάτρας 16.900-17.100
Μηχανολόγων Αεροναυπηγών Πάτρας 17.000-17.200
Επικοινωνίας και ΜΜΕ Πάντειο 16.800-16.900
Αρχιτεκτόνων Κρήτης 16.100-16.150
Βιολογίας Αριστοτέλειο 17.650-17.850
Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Υπολογιστών Αριστοτέλειο 18.250-18.450
Μηχανολόγων Μηχανικών Αριστοτέλειο 17.900-18.100
Πολιτικών Μηχανικών Αριστοτέλειο 18.100-18.300
Ψυχολογίας Αριστοτέλειο 17.800-18.000
ΜΜΕ Αθήνας 17.850-18.000
Φαρμακευτική Αθήνας 18.000-18.200
Χημεία Αθήνας 17.800-18.000
Ναυπηγών ΕΜΠ 18.050-18.250
Πολιτικών Μηχανικών ΕΜΠ 17.800-18.000
Χημικών Μηχανικών ΕΜΠ 17.650-17.800
Αρχιτεκτόνων Θεσσαλίας 17.150-17.350
Κτηνιατρικής Θεσσαλίας 17.500-17.700
Ψυχολογίας Κρήτης 17.350-17.500
Αρχιτεκτόνων Πάτρας 17.800-17.900
Ψυχολογίας Πάντειο 17.750-17.950
Νομική Αριστοτέλειο 18.450-18.650
Ιατρική Δημοκρίτειο 18.400-18.600
Νομική Αθήνας 18.620-18.820
Οδοντιατρική Αθήνας 18.150-18.300
Ιατρική Θεσσαλίας 18.450-18.650
Ιατρική Πάτρας 18.600-.18.750


Διαβάστε Περισσότερα »

Η ασπιρίνη στη μάχη κατά του καρκίνου


Νέα έρευνα υποστηρίζει ότι μπορεί να μειώσει τον κίνδυνο θανάτου
Μια ομάδα ερευνητών από το πανεπιστήμιο Queen Mary του Λονδίνου υποστηρίζει ότι η ασπιρίνη μπορεί να μειώσει τον κίνδυνο θανάτου από τρεις μορφές καρκίνου.

Ωστόσο, σύμφωνα με τους ερευνητές, χρειάζεται να λαμβάνει κανείς ασπιρίνη επί πέντε –ή και 10 χρόνια- προκειμένου να γίνουν ορατά τα οφέλη.

Οι ερευνητές βρήκαν, ότι η λήψη ασπιρίνης για αρκετά χρόνια στη μεσήλικη ζωή, μπορεί να μειώσει τους θανάτους από καρκίνο του παχέος εντέρου, του οισοφάγου και του στομάχου κατά 40%, 35% και 50% αντίστοιχα.

Σύμφωνα με δημοσίευμα του Reuters ο ισχυρισμός τους βασίζεται σε μια σαρωτική επανεξέταση όλων των διαθέσιμων ερευνών που έχουν γίνει γύρω από τις παρενέργειες και τα οφέλη της ασπιρίνης.

Οι ερευνητές τονίζουν ότι χρειάζεται να λαμβάνει κανείς συστηματικά ασπιρίνη ανάμεσα στις ηλικίες 50-65 ετών –ημερήσια δόση 75-100 ml- και για χρονικό διάστημα έως και 10 χρόνια, για να φανούν τα «αποτελέσματα».

Ο επικεφαλής της έρευνας, καθηγητής Jack Cuzick, τόνισε ακόμη ότι το γεγονός αυτό δεν «απαλλάσσει» τους ανθρώπους από την υποχρέωση να ακολουθούν ένα υγιεινό τρόπο ζωής.

«Παρότι η καθημερινή λήψη ασπιρίνης μπορεί να μειώσει τον κίνδυνο θανάτου από μερικά είδη καρκίνων, δεν πρέπει να εκληφθεί ως δικαιολογία για να αποφύγει κανείς τη βελτίωση του τρόπου διατροφής και ζωής του γενικότερα» είπε μιλώντας στον Guardian.


Διαβάστε Περισσότερα »

Ανακοίνωση ΔΕΥΑΘ για την υδροδότηση του Δήμου Θηβαίων



ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΥΔΡΕΥΣΗΣ ΑΠΟΧΕΤΕΥΣΗΣ ΘΗΒΑΣ (ΔΕΥΑΘ)

Με αφορμή δημοσιεύματα για την υδροδότηση του Δήμου Θηβαίων θα θέλαμε να σημειώσουμε τα παρακάτω :

Η υδροδότηση του Δήμου Θηβαίων πραγματοποιείται από την ΕΥΔΑΠ ΑΕ, λόγω ακαταλληλότητας του νερού των γεωτρήσεων από την ύπαρξη εξασθενούς χρωμίου, ως εξής:



    Με χορήγηση αδιύλιστου νερού, για τις υδροδοτούμενες περιοχές από την ΔΕΥΑΘ δηλαδή, για την Δημοτική Κοινότητα Θήβας και τις Τοπικές Κοινότητες Αμπελοχωρίου, Νεοχωρακίου, Ελεώνα, ποσότητας 3.500.000 κυβικών μέτρων περίπου ετησίως και για τις υδροδοτούμενες από το Δήμο Θηβαίων Τοπικές Κοινότητες, Αλυκής και Αγίου Νικολάου ποσότητας 120.000 κυβικών μέτρων ετησίως.

    Με χορήγηση διυλισμένου νερού για τις υδροδοτούμενες από το Δήμο Θηβαίων περιοχές ποσότητας 1.000.000 κυβικών μέτρων περίπου ετησίως, δηλαδή:

Τις Τ.Κ. Καπαρελίου, Μελισσοχωρίου και Λουτουφίου από το διυλιστήριο Μελισσοχωρίου, την Τ.Κ. Λεύκτρων από το Διυλιστήριο Λεύκτρων, την Τ.Κ. Πλαταιών από το διυλιστήριο Ερυθρών, τις Τ.Κ. Ξηρονομής και Ελοπίας από το διυλιστήριο Ελοπίας, τις Τ.Κ. Δομβραίνας και Θίσβης από το διυλιστήριο Δομβραίνας, την Τ.Κ. Σαραντίου από το διυλιστήριο Χωστίων. Συνολικά δε από έξι διυλιστήρια.

Εκτός των παραπάνω η ΔΕΥΑΘ υδροδοτεί με γεωτρήσεις τις Τ.Κ. Μουρικίου και Υπάτου και ο Δήμος τη Δ.Κ. Βαγίων και τη Τ.Κ. Χωστίων.

Οι τιμές προμήθειας του νερού από την ΕΥΔΑΠ ΑΕ είναι 18,04 λεπτά ανά κυβικό μέτρο για το αδιύλιστο νερό και 48,80 λεπτά ανά κυβικό μέτρο για το διυλισμένο νερό.

Αυτή είναι σήμερα η κατάσταση που ισχύει στο σύνολο του Καλλικρατικού Δήμου Θηβαίων.

Σημειώνεται ότι από την 1η Ιανουαρίου 2015 η ΔΕΥΑΘ καθίσταται καθολικός διάδοχος και για τις 3 Δημοτικές Ενότητες (Βαγίων, Πλαταιών & Θίσβης) και θα έχει την αρμοδιότητα ύδρευσης και αποχέτευσης για το σύνολο του Καλλικρατικού Δήμου Θηβαίων.

Ενόψει πιθανής αλλαγής καθεστώτος στης ΕΥΔΑΠ ΑΕ και κυρίως λόγω της υψηλής χρέωσης του παρεχόμενου νερού (αδιύλιστου και διυλισμένου) από την ΕΥΔΑΠ Α.Ε. προς την ΔΕΥΑΘ και τον Δήμο Θηβαίων, η ΔΕΥΑΘ σε συνεργασία με τον Δήμο Θηβαίων έχει αναλάβει πρωτοβουλία από το προηγούμενο έτος, προκειμένου να διαμορφώσει ένα νέο πλαίσιο συνεργασίας με την ΕΥΔΑΠ.

Αυτό το πλαίσιο περιλαμβάνει πρωτίστως την παροχή νερού από την ΕΥΔΑΠ ΠΑΓΙΩΝ, η οποία εκπροσωπεί το Ελληνικό Δημόσιο και οφείλει να παρέχει το νερό και όχι από την ΕΥΔΑΠ Α.Ε. η οποία διανέμει το νερό.

Βασικές παράμετροι αυτής της διαπραγμάτευσης είναι μια νέα τιμολογιακή πολιτική παροχής του νερού με βάση την ενημέρωση που πραγματοποιήθηκε στο Δημοτικό Συμβούλιο στις 9 Δεκεμβρίου 2013 και την απόφαση που είχε ληφθεί.

Σε αυτό το Δημοτικό Συμβούλιο αναλύθηκαν τα επιχειρήματα της διαπραγμάτευσης που συνοψίζονται στην αδυναμία χρήσης νερού από την λίμνη Υλίκη, στο αυξημένο κόστος για την προστασία της, σύμφωνα με την Υγειονομική διάταξη Α5/2280/1983 και την αδυναμία χρήσης των υπόγειων υδάτων της περιοχής, λόγω ακαταλληλότητάς του, με υπαιτιότητα τρίτων.

Σε αυτήν την στρατηγική εντάσσεται και η μη πληρωμή των οφειλών προς την ΕΥΔΑΠ Α.Ε., αφού η διαπραγμάτευση περιλαμβάνει το σύνολο των ενεργειών και δράσεων για το συγκεκριμένο θέμα, συμπεριλαμβανόμενης της ρύθμισης των οφειλών της περιόδου διαπραγμάτευσης με την νέα τιμή που θα καθοριστεί από την ΕΥΔΑΠ ΠΑΓΙΩΝ στη σύμβαση που θα υπογραφεί.

Ζήτημα λοιπόν κατάσχεσης οφειλών, από τον Δήμο Θηβαίων προς την ΕΥΔΑΠ Α.Ε. δεν υφίσταται, αφού αφενός υπάρχει η αναστολή εφαρμογής της απόφασης, μέχρι την εκδίκαση των ασφαλιστικών μέτρων κατά των μέτρων αναγκαστικής είσπραξης που κατέθεσε ο Δήμος και αφετέρου βρίσκεται σε εξέλιξη η όλη διαδικασία διαπραγμάτευσης με την ΕΥΔΑΠ ΠΑΓΙΩΝ & ΤΗΝ ΕΥΔΑΠ Α.Ε. για συνολική ρύθμιση.

Στο πρόσφατο Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Θηβαίων της 30/07/2014, υπήρξε αναλυτική ενημέρωση και τέθηκε τόσο το θέμα του αιτήματος της παροχής νερού από την ΕΥΔΑΠ ΠΑΓΙΩΝ αντί της ΕΥΔΑΠ Α.Ε. όσο και αυτό της διαφορετικής τιμολογιακής πολιτικής από την υπάρχουσα και λήφθηκε σχετική απόφαση.

Είχαν προηγηθεί ανάλογες αποφάσεις του Διοικητικού Συμβουλίου της ΔΕΥΑΘ με το ίδιο περιεχόμενο.

Είναι η πρώτη φορά που το ζήτημα της υδροδότησης του Δήμου Θηβαίων τίθεται σε αυτήν την βάση με την δρομολόγηση μιας συνολικής διαπραγμάτευσης, που περιλαμβάνει το σύνολο των σχέσεων με την ΕΥΔΑΠ (τιμολογιακή πολιτική, λειτουργία 6 διυλιστηρίων, ρυθμίσεις οφειλών κ.α.).

Το αμέσως επόμενο διάστημα, μετά την ολοκλήρωση των διαπραγματεύσεων θα υπάρξει αναλυτική παρουσίαση του συνόλου των ενεργειών και βεβαίως των αποτελεσμάτων.

Θήβα : 06/08/2014
Διαβάστε Περισσότερα »

Στο αθλητικό της ΝΕΡΙΤ διορίστηκε η Αγάτσα

Ποιοι διορίζονται στο αθλητικό της ΝΕΡΙΤ...

Αν είναι μέσα η Άρια Αγάτσα; Εσείς τι λέτε, θα έμενε απ' έξω;
Το...
ΔΣ της ΝΕΡΙΤ ενέκρινε και αποφάσισε την πρόσληψη, με σύμβαση εργασίας ιδιωτικού δικαίου αορίστου χρόνου, δεκαέξι (16) δημοσιογράφους για το αντικείμενο, όπως το λέει χαρακτηριστικά, «Αθλητικές Ειδήσεις»:
Κατερίνα Αναστασοπούλου
Ελένη Μπουζάλα
Αντώνης Τζαβάρας
Νίκος Γκομώλης
Μιχάλης Λαδόπουλος
Χρήστος Κοντός
Ηλίας Παπαϊωάννου
Παναγιώτης Σαμαράς
Δημήτρης Μαλισιώβας
Αριάδνη Αγάτσα
Νίκος Γιαννόπουλος
Περικλής Μακρής
Γιάννης Δάρας
Βαγγέλης Ιωάννου
Αντώνης Λαγός
Βασιλική Σπύρου

Στη φωτογραφία βλέπουμε την Άρια Αγάτσα με τον Αντώνη Σαμαρά όταν κατέβαινε υποψήφια βουλευτής με τη ΝΔ. Έχουμε κι άλλη φωτογραφία αν θέλετε, με τον Γιώργο Παπανδρέου, όταν ήταν υποψήφια με το ΠΑΣΟΚ. Τώρα απλώς διορίστηκε στη... ΝΕΡΙΤ.
Διαβάστε Περισσότερα »

Τα γεγονότα... σαν σήμερα



Στις 8 Αυγούστου 1303 ισχυρός σεισμός προκαλεί εκτεταμένες καταστροφές στην ανατολική Μεσόγειο. Ο Φάρος της Αλεξάνδρειας λειτουργεί για τελευταία φορά.

1220 - Οι Εσθονοί νικούν τους Σουηδούς στη μάχη της Λίχουλα.

1303 - Ισχυρός σεισμός προκαλεί εκτεταμένες καταστροφές στην ανατολική Μεσόγειο. Ο Φάρος της Αλεξάνδρειας λειτουργεί για τελευταία φορά, καθώς ο σεισμός διαρρηγνύει τα τοιχώματά του και καταπίπτει μέρος αυτού.

1647 - Στη Μάχη του Dungans Hill, οι δυνάμεις της Ιρλανδίας ηττώνται κατά κράτος από τους Βρετανούς.

1945 - Η Σοβιετική Ένωση κηρύσσει τον πόλεμο κατά της Ιαπωνίας για «επιτάχυνση» της λήξης της παγκόσμιας σύρραξης. (Β' Π.Π.).

1953 - Ο Γκεόργκι Μαλενκόβ αναγγέλλει ότι η ΕΣΣΔ κατέχει το μυστικό της βόμβας υδρογόνου.

2008 - Διεξάγεται η τελετή έναρξης των 29ων Θερινών Ολυμπιακών Αγώνων στο Πεκίνο.
Διαβάστε Περισσότερα »

ΟΑΕΔ: Μέχρι τις 11/8 οι αιτήσεις για δωρεάν διακοπές- Δείτε αν είστε δικαιούχοι



Διακοπές με ημερήσιο κόστος από 3 ως 13 ευρώ ανά άτομο, μπορούν να κάνουν φέτος 130.000 εργαζόμενοι, αλλά και άνεργοι που πληρούν τα κριτήρια και τις προϋποθέσεις συμμετοχής στον κοινωνικό τουρισμό του ΟΑΕΔ.

Υπενθυμίζουμε ότι οι αιτήσεις θα πρέπει να υποβληθούν ηλεκτρονικά μέχρι τις 12 το μεσημέρι της 11ης Αυγούστου. Όσοι επιλεγούν, θα πάρουν επιταγή κοινωνικού τουρισμού, την οποία θα μπορούν να χρησιμοποιήσουν από τις 15 Σεπτεμβρίου 2014 ως τις 31 Αυγούστου του 2015.

Την επιταγή αυτή θα την παραδώσουν στο κατάλυμα που θα διαλέξουν για τις ολιγοήμερες διακοπές τους, συμπληρώνοντας οι ίδιοι με δικά τους χρήματα το επιπλέον ποσό ανάλογα με την κατηγορία του καταλύματος.

Αν πρόκειται για κάμπινγκ, η συμμετοχή είναι μηδενική, ενώ, αν μία οικογένεια τριών ατόμων πάει σε ξενοδοχείο 5 αστέρων, θα έχει επιδότηση (επιταγή) 22 ευρώ τη μέρα για το κάθε άτομο (άρα 66 ευρώ επιδότηση ημερησίως) και ανάλογα με το αν θέλει πρωινό ή όχι, θα επιβαρυνθεί με 13 ή 10 ευρώ το άτομο ημερησίως.

Ποιοι είναι οι δικαιούχοι

Eργαζόμενοι με σχέση εξαρτημένης εργασίας ιδιωτικού δικαίου που έχουν πραγματοποιήσει το έτος 2013 50 ημέρες εργασίας στην ασφάλιση του ΙΚΑ-ΕΤΑΜ και έχουν καταβάλει εισφορά 0,35% υπέρ του καταργηθέντος Οργανισμού Εργατικής Εστίας.

Άνεργοι που το έτος 2013 έλαβαν τακτική επιδότηση ανεργίας διάρκειας τουλάχιστον 2 μηνών (50 ημερήσια επιδόματα).

Άνεργοι εγγεγραμμένοι στο Ειδικό Μητρώο Ανέργων ΑμεΑ του ΟΑΕΔ.

Με περσινές τιμές

Η επιδότηση του ΟΑΕΔ και η ιδιωτική συμμετοχή πρέπει να καλύπτει τις τιμές πόρτας που έχουν συμφωνήσει τα συμβεβλημένα με τον ΟΑΕΔ ξενοδοχεία για την υλοποίηση του προγράμματος. Ακόμη και αν αλλάξουν οι τιμές πόρτας για το 2015, η συμφωνία προβλέπει ότι οι δικαιούχοι του προγράμματος θα κάνουν διακοπές με τις τιμές του 2014.

Αιτήσεις μπορούν να υποβάλουν, όσοι είχαν 50 ημέρες εξαρτημένης εργασίας το 2013. Οι άνεργοι θα πρέπει να είχαν πάρει επίδομα για 50 ημέρες από τον ΟΑΕΔ. Αιτήσεις μπορούν να υποβάλουν και οι άνεργοι που είναι εγγεγραμμένοι στο ειδικό μητρώο ανέργων με αναπηρία (67% και άνω).

Η αίτηση γίνεται από το δικαιούχο και, εφόσον επιλεγεί, παίρνει τόσες επιταγές κοινωνικού τουρισμού, όσα και τα μέλη της οικογένειας που χαρακτηρίζονται ως ωφελούμενοι του προγράμματος.


Διαβάστε Περισσότερα »

Η θερμοκρασία ανεβαίνει, οι βροχές παραμένουν



Άστατος και σήμερα ο καιρός
Λίγες νεφώσεις οι οποίες τις θερμές ώρες της ημέρας στα ηπειρωτικά θα πυκνώσουν και θα εκδηλωθούν βροχές και καταιγίδες, με εντονότερα φαινόμενα στα ορεινά, περιμένουμε την Παρασκευή, σύμφωνα με την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία. Τις πρωινές ώρες βροχές ή καταιγίδες είναι πιθανό να εκδηλωθούν στις Σποράδες και στην Εύβοια.

Η θερμοκρασία σε μικρή άνοδο.
Αναλυτική πρόγνωση

Μακεδονία, Θράκη
Καιρός: λίγες νεφώσεις που βαθμιαία θα αυξηθούν και θα σημειωθούν πρόσκαιροι όμβροι κυρίως τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες. Βελτίωση το βράδυ.
Άνεμοι: μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ.
Θερμοκρασία: από 19 έως 32 βαθμούς κελσίου.

Νησιά Ιονίου, Ήπειρος, δυτική Στερεά, δυτική Πελοπόννησος
Καιρός: γενικά αίθριος. Τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες θα αναπτυχθούν νεφώσεις στα ηπειρωτικά και θα σημειωθούν πρόσκαιροι όμβροι στα ορεινά.
Άνεμοι: βορειοδυτικοί 3 με 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: από 22 έως 33 βαθμούς κελσίου. Στην Ήπειρο 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Θεσσαλία, ανατολική Στερεά, Εύβοια, ανατολική Πελοπόννησος
Καιρός: γενικά αίθριος. Τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες θα αναπτυχθούν νεφώσεις στα ηπειρωτικά και θα σημειωθούν πρόσκαιροι όμβροι στα ορεινά.
Άνεμοι: μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ.
Θερμοκρασία: από 19 έως 33 βαθμούς κελσίου.

Κυκλάδες, Κρήτη
Καιρός: γενικά αίθριος.
Άνεμοι: βορειοδυτικοί 3 με 4 στα νότια 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: από 24 έως 33 βαθμούς κελσίου.

Νησιά ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα
Καιρός: γενικά αίθριος. Λίγες πρόσκαιρες νεφώσεις στα βόρεια.
Άνεμοι: από βόρειες διευθύνσεις 4 με 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: από 23 έως 33 βαθμούς κελσίου.

Αττική
Καιρός: γενικά αίθριος. Παροδικές νεφώσεις τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες με πιθανότητα πρόσκαιρων όμβρων στα δυτικά και τα βόρεια.
Άνεμοι: μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ.
Θερμοκρασία: από 22 έως 32 βαθμούς κελσίου. Στα παραθαλάσσια 2 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Θεσσαλονίκη
Καιρός: λίγες νεφώσεις πρόσκαιρα αυξημένες τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες οπότε θα εκδηλωθούν όμβροι στα ορεινά.
Άνεμοι: μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ.
Θερμοκρασία: από 22 έως 31 βαθμούς κελσίου.





Διαβάστε Περισσότερα »

ΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ