Παρασκευή 22 Αυγούστου 2014

19 συλλήψεις σε μια μέρα στη Στερεά

Συνελήφθησαν το τελευταίο 24ωρο, ακόμη δεκαεννέα (19) άτομα για διάφορα αδικήματα

Συνεχίζονται με αμείωτους ρυθμούς , στοχευμένοι αστυνομικοί έλεγχοι στη Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας, με σκοπό την πρόληψη και καταστολή της εγκληματικότητας, την καταπολέμηση της διάδοσης των ναρκωτικών, τον εντοπισμό ατόμων που διαμένουν παράνομα στην Ελληνική Επικράτεια και γενικότερα την αντιμετώπιση κάθε μορφής παραβατικής συμπεριφοράς.

Στο πλαίσιο αυτών των ελέγχων, συνελήφθησαν το τελευταίο 24ωρο, από αστυνομικούς των Τμημάτων Ασφαλείας Θηβών, Καρπενησίου και Χαλκίδας, των Α’, Β’ και Γ’ Ο.Π.Κ.Ε. Ευβοίας, της Γ’ ΔΙ.ΑΣ. Ευβοίας και των Αστυνομικών Τμημάτων Ερέτριας Ευβοίας και Σχηματαρίου Βοιωτίας, συνολικά δεκαεννέα (19) άτομα για διάφορα αδικήματα.

Συγκεκριμένα συνελήφθησαν:

    Δύο (2) αλλοδαποί στην ευρύτερη περιοχή της Θήβας, για παράβαση νομοθεσίας περί Τελωνειακού Κώδικα και Λαθρεμπορίας. Στην κατοχή τους βρέθηκαν και κατασχέθηκαν πέντε (5) νάιλον συσκευασίες, οι οποίες περιείχαν ποσότητα αδασμολόγητου καπνού, συνολικού μεικτού βάρους (840) γραμμαρίων.

    Δύο (2) ημεδαπές στη Χαλκίδα, για κλοπή.

    Επτά (7) ημεδαποί στη Χαλκίδα, για παραβάσεις του νόμου περί εξαρτησιογόνων ουσιών. Κατασχέθηκαν, κατά περίπτωση, μικροποσότητες ηρωίνης και ακατέργαστης κάνναβης.

    Δύο (2) αλλοδαποί για παραεμπόριο στη Χαλκίδα. Κατασχέθηκαν και καταστράφηκαν διάφορα είδη παραεμπορίου.

    Τέσσερις (4) αλλοδαποί (ένας στη Χαλκίδα, ένας στην ευρύτερη περιοχή της Ιστιαίας Ευβοίας, ένας στο Καρπενήσι και ένας στα Οινόφυτα Βοιωτίας), διότι όπως διαπιστώθηκε στερούνταν εγγράφων που νομιμοποιούν την παραμονή τους στην Ελληνική Επικράτεια.

    Αλλοδαπός στη Θήβα, για πλαστογραφία.

    Ημεδαπός στην Αμάρυνθο Ευβοίας, για υγειονομική παράβαση.

Οι συλληφθέντες, με τις σε βάρος τους σχηματισθείσες δικογραφίες, θα οδηγηθούν στις κατά τόπους αρμόδιες Εισαγγελικές Αρχές .


Διαβάστε Περισσότερα »

Σήμερα Ρεμπέτικη και Λαική Βραδιά στο Σαράντι

ΠΙΝΔΑΡΕΙΑ 2014
Σήμερα ρεμπέτικη και λαική βραδιά στο Σαράντι απο τον Σύλλογο Παραδοσιακής Μουσικής Θήβας.
Συμμετέχουν οι χορευτές του Λυκείου Ελληνίδων Θήβας.Ώρα έναρξης 21:00 Είσοδος ελεύθερη

Διαβάστε Περισσότερα »

Ληστεία α λα Μαζιώτη στα Άσπρα Σπίτια : Πήραν όμηρο τον ταμία -Διέφυγαν με φουσκωτό-Βίντεο


Οι τρεις ληστές διέφυγαν με ταχύπλοο - Ξεκίνησαν από τη Βοιωτία και έφτασαν στο Ξυλόκαστρο όπου άφησαν τον ταμία της τράπεζας που κρατούσαν όμηρο - Το modus operandi θυμίζει την ομάδα Μαζιώτη και τον δραπέτη Βασίλη Παλαιοκώστα - Τις έρευνες έχει αναλάβει η Αντιτρομοκρατική - Για να σβήσουν τα ίχνη τους πυρπόλησαν το τζιπ με το οποίο διέφυγαν και προσπάθησαν να κάψουν το σκάφος
Και η Αντιτρομοκρατική υπηρεσία συμμετέχει στις έρευνες για τον εντοπισμό των μεταμφιεσμένων κακοποιών οι οποίοι στις 13:55 το μεσημέρι της Παρασκευής, λήστεψαν το υποκατάστημα της Εθνικής τράπεζας στα Άσπρα Σπίτια Βοιωτίας και διέφυγαν με... ταχύπλοο παίρνοντας μαζί τους ως όμηρο τον ταμία!

Περίμεναν 20 λεπτά για να ανοίξουν τα χρηματοκιβώτια

Οι δράστες, που σύμφωνα με πληροφορίες ήταν τρεις βαριά οπλισμένοι, με καλάσνικοφ ο ένας και πιστόλια οι άλλοι δυο -αλλά πιθανότατα διέθεταν και τέταρτο συνεργό- έφτασαν την ώρα της καταμέτρησης των χρημάτων στην τράπεζα και περίμεναν 20 ολόκληρα λεπτά ώσπου να ανοίξουν τα δύο χρηματοκιβώτια που λειτουργούσαν με χρονοκαθυστέρηση.

Οι δράστες άρπαξαν από μέσα γύρω στα 300.000 ευρώ, αλλά πίστεψαν ότι πατήθηκε το μπουτόν του συναγερμού και έφυγαν βιαστικά, παίρνοντας μαζί τους και τον υπάλληλο.

«Έλα εδώ. Εσένα θα σε πάρουμε μαζί μας», φέρεται να είπε ένας από τους ληστές στον 35χρονο ταμία της τράπεζας.

Στη συνέχεια, επιβιβάστηκαν στο αυτοκίνητο διαφυγής και κατευθύνθηκαν προς την παραλία της Αγίας Σωτήρας Βοιωτίας, όπου τους περίμενε ένας ακόμη συνεργός τους με φουσκωτό.

Εριξαν τον όμηρο στη θάλασσα

Εκεί, προκειμένου να εξαφανίσουν τα ίχνη τους, οι δράστες έβαλαν φωτιά στο μαύρο τζιπ μάρκας Toyota Rav4 με το οποίο διέφυγαν από την τράπεζα και μαζί με τον υπάλληλο, διέφυγαν μέσω θαλάσσης.

Ωστόσο, σε σχετικά μικρή απόσταση από την ακτή, οι δράστες έριξαν τον όμηρο στην θάλασσα.
Σύμφωνα με πληροφορίες ο άντρας, ο οποίος κατάφερε να κολυμπήσει στη στεριά, είναι καλά στην υγεία του και αυτή την ώρα δίνει κατάθεση στις αρχές.

Λίγη ώρα αργότερα, το σκάφος της διαφυγής βρέθηκε καμένο στο Κάτω Λουτρό Ξυλοκάστρου.

Το modus operandi θυμίζει την ομάδα Μαζιώτη και τον δραπέτη Παλαιοκώστα

Ο τύπος του οχήματος παραπέμπει στον δραπέτη Βασίλη Παλαιοκώστα που προτιμά τέτοιου είδους τζιπ για τις ληστείες που διαπράττει! Με αφορμή το γεγονός ότι οι ληστές ήταν μεταμφιεσμένοι δεδομένη την πεποίθηση των αστυνομικών για τις σχέσεις του «Φαντομά» με άτομα από τον αντιεξουσιαστικό χώρο, ενημερώνεται διαρκώς η Αντιτρομοκρατική για την εξέλιξη των ερευνών.

Πηγές από την Αστυνομία αναφέρουν ότι το modus operandi των δραστών θυμίζει τον τρόπο λειτουργίας της ομάδας του φυλακισμένου Νίκου Μαζιώτη. Διερευνάται επίσης το ενδεχόμενο συνεργασίας της λεγόμενης ομάδας Μαζιώτη με το Βασίλη Παλαιοκώστα.
Διαβάστε Περισσότερα »

Άσπρα Σπίτια : Ληστεία στην τράπεζα μετά ομηρείας υπαλλήλου


Οι πρώτες πληροφορίες αναφέρουν για την αρπαγή και ενός υπαλλήλου της τράπεζας , ως ομήρου και πιο συγκεκριμένα του ταμία.
Οι ληστές διέφυγαν με αυτοκίνητο το οποίο μετά το έκαψαν.

Αυτή την ώρα βρίσκεται σε εξέλιξη μεγάλη επιχείρηση της αστυνομίας για τον εντοπισμό των δραστών. Τη ληστεία σύμφωνα με τις πρώτες ενδείξεις δεν αποκλείεται να έχουν πραγματοποιήσει άτομα
που έχουν σχέση με την τρομοκρατία και γι αυτό τον λόγο από την πρώτη στιγμή συμμετέχει στις έρευνες και ενημερώνεται η Αντιτρομοκρατική υπηρεσία.



Τρεις κουκουλοφόροι με Καλάσνικοφ "χτύπησαν" στις 2:30΄ περίπου το μεσημέρι και πήραν 300 χιλιάδες Ευρώ.


Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες οι βαριά οπλισμένοι ληστές διέφυγαν με ένα ασημί RAV παίρνοντας μαζί τους και έναν όμηρο.

Στην αστυνομία σήμανε συναγερμός και με το δάκτυλο στη σκανδάλη οι αστυνομικοί προσπαθούν να στήσουν μπλόκα στην ευρύτερη περιοχή της Στερεάς.

Λίγο αργότερα βρέθηκε το ασημί RAV καμένο , στην Αγία Σωτήρω ,που είναι κοντά στους ποταμούς,όχι όμως και ο όμηρος.
Οι ληστές να διέφυγαν με ταχύπλοο, όπου τους περίμενε άλλος συνεργός με κατεύθυνση προς Κόρινθο.


e-hani.blogspot.gr
Διαβάστε Περισσότερα »

Η εφιαλτική ομοιότητα της εκτέλεσης Φόλεϊ με το φινάλε του Seven..



    Ανατριχιαστικές ομοιότητες μεταξύ του βίντεο με τις τελευταίες στιγμές του αμερικανού δημοσιογράφου Τζέιμς Φόλεϊ στα χέρια των τζιχανιστών και των τελευταίων σκηνών του θρίλερ Seven εντόπισαν χρήστες στο διαδίκτυο.

-Δείτε παρακάτω το σχετικό βίντεο-

Η πορτοκαλί φόρμα του κρατούμενου είναι ίδια με αυτή που...φορούσε ο Κέβιν Σπέισι, ενώ τα μαύρα ρούχα του εκτελεστή του Ισλαμικού Κράτους δεν απέχουν χρωματικά από τα μαύρα ρούχα του Μπραντ Πιτ, ο οποίος τελικά θα τον εκτελέσει.

Το τοπίο είναι επίσης παρεμφερές, άνυδρο, χωρίς κάποιο ίχνος έντονης βλάστησης, όπως συμβαίνει και στο σημείο που επελέγη για την εκτέλεση του άτυχου αμερικανού δημοσιογράφου.

Είτε πρόκειται για τραγική σύμπτωση, είτε ο θάνατος του Φόλεϊ σκηνοθετήθηκε ώστε να μοιάζει με μία από τις πιο διάσημες χολιγουντιανές σκηνές εκτέλεσης των τελευταίων δεκαετιών, οι ομοιότητες είναι πραγματικά ανατριχιαστικές.

Δείτε παρακάτω τα τελευταία λεπτά της ταινίας, για να βγάλετε τα δικά σας συμπεράσματα


Διαβάστε Περισσότερα »

«Η αυλή των θαυμάτων» σήμερα στο Λόφο του Μαυσωλείου στο Δίστομο




Σήμερα Παρασκευή 22 Αυγούστου μετά από  το Μπουφάν της χαρλευ>> σειρά έχει στην  σκηνή  του ανοιχτού Αμφιθεάτρου του Μαυσωλείου Διστόμου το
Κορινθιακό Θέατρο «Βασίλης Ρώτας», με το έργο «Η αυλή των θαυμάτων » του Ιάκωβου Καμπανέλλη, σε σκηνοθεσία Παύλου Καράγιωργα-Ελένης Μαυραγάνη.<<μια αυλή που γίνονται πράγματα και θαύματα!!!>>  μας προδιαθέτει η φιλόξενη Οργανωτική Επιτροπή.
Ηδη, όπως είπαμε, σε ...θεατρικούς ρυθμούς κινείται από χθες το Δίστομο  που για 4η χρονιά το Θεατρικό του Εργαστήρι ''Θεατροφρένεια''  διοργανώνει το Πανελλήνιο  Φεστιβάλ Ερασιτεχνικού Θεάτρου  που ξεκινά σήμερα με την Θεατρική ομάδα Ορχομενού «Ιππότες του Θεάτρου» και το έργο  «Το μπουφάν της Χάρλεϋ» στο αίθριο Αμφιθέατρο στο Λόφο του Μαυσωλείου. Προχθες εγκαινιάστηκε  ομαδική έκθεση θεατρικής φωτογραφίας με την χορηγία του έγκριτου περιοδικού “Φωτογράφος” στο θεατράκι της Θεατροφρένειας σε συνδιοργάνωση με την  ILISSOS art.- είναι ανοιχτή αρκετές ώρες την ημέρα .Στον ίδιο χώρο φιλοξενείται και έκθεση ζωγραφικής της Πολύμνιας Αλογάρη

Αίσθηση στους θεατρόφιλους της ευρύτερης περιοχής - που τιμούν μαζικά κάθε φορά τις εκδηλώσεις της Θεατροφρένειας  και του Φεστιβάλ - η φετινή σύνθεση της  Κριτική Επιτροπή που αποτελούν οι :

1. Βασίλης Κατσικονούρης - Συγγραφέας
2. Άννα Μαυρολέων - Διδάκτωρ Θεατρολογίας (Θεατρολόγος)
3. Κώστας Καστανάς - Ηθοποιός, Σκηνοθέτης
4. Βασίλης Κολοβός - Ηθοποιός
5. Λιάνα Καραβασίλη - Μουσικός


 Το ΥΠΌΛΟΙΠΟ πρόγραμμα του 4ου Πανελλήνιου Φεστιβάλ Ερασιτεχνικού Θεάτρου είναι το εξής:


• Σάββατο 23 Αυγούστου
Θεατρική ομάδα Πάτρας «Υποκριτές», «Απόψε τρώμε στης Ιοκάστης» του Άκη Δήμου, σε σκηνοθεσία Μίλτου Παπλά.
• Κυριακή 24 Αυγούστου
Θεατρική ομάδα Οινοφύτων «Δημοσθένης Λιάπης», «Ναι» του Γκάμπριελ Αρού, σε σκηνοθεσία Δημήτρη Θεοδώρου.
• Δευτέρα 25 Αυγούστου
Θέατρο Περιγιαλίου, «Κομέντια» ( Πάλη Χωρικών και Βασιλιά) του Γιώργου Σκούρτη, σε σκηνοθεσία Αλέκου Ξανθάκη.
• Τρίτη 26 Αυγούστου
Δημοτικό θέατρο Μαραθώνα «Βασίλης Τσάγκλος» , «Γέρμα» του Φεντερίκο Γκαρθία Λόρκα, σε σκηνοθεσία Νίκου Γκεσούλη.
• Τετάρτη 27 Αυγούστου
Θεατρική ομάδα δήμου Ζωγράφου «CARPE DIEM», «Τρίτο Στεφάνι» του Κώστα Ταχτσή, σε σκηνοθεσία Ρουμπίνης Μοσχοχωρίτη.
• Πέμπτη 28 Αυγούστου
Θεατρικό εργαστήρι δήμου Μοσχάτου-Ταύρου «Εν Δράσει» , «Η υπόσχεση»(εκτός διαγωνισμού) της Άννας Μαυρολέων, σε σκηνοθεσία Παναγιώτη Ναρλή .
Τελετή λήξης – Βράβευση.
• Παρασκευή 29 Αυγούστου
Θεατρικό εργαστήρι Διστόμου «Θεατροφρένεια», « Υπάρχει και φιλότιμο» των Αλέκου Σακελλάριου και Χρήστου Γιαννακόπουλου, σε σκηνοθεσία Τάσου Σταθά.

Η (παράλληλη) Έκθεση Φωτογραφίας και Ζωγραφικής

Στα πλαίσια του 4ου Πανελληνίου Φεστιβάλ Ερασιτεχνικού Θεάτρου “Δίστομο 2014'', η “ΘΕΑΤΡΟΦΡΕΝΕΙΑ” και η ILISSOS art συνδιοργανώνουν Ομαδική Έκθεση Θεατρικής Φωτογραφίας με τον τίτλο
“Θεατρική 4-ΑΣ΄΄ τα εγκαίνια της οποίας έγιναν χθές . Συμμετέχουν με έργα τους οι Αλέκος Αηδόνη, Νεφέλη Καραβά Τζανετή, Γιώργος Χαριτάκης και Θανάσης Φούκας, απόφοιτοι της Leica Academy, με φωτογραφίες τους από θεατρικές παραστάσεις που έγιναν στην Αθήνα τα δύο τελευταία χρόνια.
Η Έκθεση γίνεται με την χορηγία του περιοδικού “Φωτογράφος”, την
επιμέλεια έκθεσης: Γ. Κανελλόπουλος και μέσα σε όλα η (φωτογράφος επίσης) Ελση Καί΄λη. Στον ίδιο χώρο φιλοξενείται και έκθεση ζωγραφικής της Πολύμνιας Αλογάρη

Οι παραστάσεις του Φεστιβάλ γίνονται στο Αίθριο αμφιθέατρο του Μαυσωλείου Διστόμου - Ώρα έναρξης 9 μ.μ.- Γενική είσοδος 2 ευρώ.
Διαβάστε Περισσότερα »

Απάντηση Λοβέρδου σε Μπασιάκο για οικονομικά προβλήματα ΤΕΙ Στερεάς

Απαντώντας στην Ερώτηση με αριθμό 993/10-7-2014, την οποία κατέθεσε ο Βουλευτής κ. Ευάγγελος Μπασιάκος, σχετικά με την ομαλή λειτουργία του ΤΕΙ Στερεάς Ελλάδας, σας κάνουμε γνωστά τα ακόλουθα:
    Σύμφωνα με το ΥΣ/18-7-2014/Δ12 της Γενικής Διεύθυνσης Οικονομικών Υπηρεσιών του Υ.ΠΑΙ.Θ., ειδικά για το ΤΕΙ Στερεάς Ελλάδας, μετά από ενέργειες του Υπ. Οικονομικών και του Υπ. Παιδείας και Θρησκευμάτων, έχει δοθεί η έγκριση για χρήση ταμειακών διαθέσιμων του εν λόγω Ιδρύματος, ύψους 4.000.000 €,  για προσωρινή ταμειακή διευκόλυνσή του και άμεση αντιμετώπιση των υποχρεώσεών του, μέχρι το κλείσιμο των βιβλίων του πρώην ΤΕΙ Χαλκίδας, την υποβολή του απολογισμού οικονομικού έτους 2013 του Ιδρύματος και την  καταβολή της 1ης και 2ης δόσης χρηματοδότησης οικονομικού έτους 2014.
        Επίσης, η Γενική Δ/νση Δημοσιονομικών Ελέγχων του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους, με το αρ. 2/14376/ΓΔΔΕ/17-2-2014 έγγραφό της προς το ΤΕΙ Στερεάς Ελλάδας, πρότεινε ότι, βάσει της αρχής της συνέχειας της διοίκησης, το Ίδρυμα πρέπει να προχωρήσει στο κλείσιμο της διαχειριστικής περιόδου του οικονομικού έτους 2013 είτε μέσω των αρμοδίων υπηρεσιών του, είτε με ανάθεση σε ιδιωτική ελεγκτική εταιρεία.

                                                                                                  Ο ΥΠΟΥΡΓΟΣ


                                                                                           ΑΝΔΡΕΑΣ ΛΟΒΕΡΔΟΣ
Διαβάστε Περισσότερα »

1o Tουρνουά Ξύλινο Ποδοσφαιράκι στα Βάγια





Διαβάστε Περισσότερα »

Αλλάζει ο λογαριασμός της ΔΕΗ για την προστασία των ευπαθών ομάδων



Aλλάζει το έντυπο λογαριασμού ρεύματος της ΔΕΗ και ενσωματώνεται, σε εμφανές σημείο, ο πενταψήφιος αριθμός εξυπηρέτησης, με στόχο την ενημέρωση των ατόμων με αναπηρία, μετά από παρέμβαση της υφυπουργού Υγείας Κατερίνας Παπακώστα.

΄Οπως αναφέρεται σε απαντητική επιστολή του προέδρου της ΔΕΗ Αρθούρου Ζερβού, η εταιρεία ανταποκρινόμενη στην επιστολή της Υφυπουργού για προστασία των ευάλωτων καταναλωτών και ιδίως των μηχανικώς υποστηριζόμενων, υιοθετεί την πρότασή της και επεξεργάζεται ένα ευρύτερο σχέδιο για τα άτομα με αναπηρία, στο πλαίσιο του οποίου θα ενσωματωθεί σε εμφανές σημείο του λογαριασμού ρεύματος, ο πενταψήφιος αριθμός εξυπηρέτησης, με στόχο την ενημέρωση των ατόμων με αναπηρία και των οικογενειών τους.

Με τον τρόπο αυτό, θα δημιουργηθεί αξιόπιστο μητρώο ευάλωτων καταναλωτών στη ΔΕΗ αλλά το πιο κρίσιμο, όπως αναφέρει ανακοίνωση του υπουργείου Υγείας, είναι ότι προστατεύεται το υπέρτερο αγαθό, δηλαδή η ζωή και η υγεία τους.
Διαβάστε Περισσότερα »

Tριήμερο καύσωνα με τον υδράργυρο να «χτυπά» 40 βαθμούς

Οι μέγιστες θερμοκρασίες θα κυμανθούν στα βόρεια από 35 ως 37 και στα κεντρικά και νότια από 37 ως 39 βαθμούς - Το Σαββατοκύριακο στη Θεσσαλία, την Α. Στερεά και την Α. Πελοπόννησο η θερμοκρασία θα αγγίξει τοπικά και τους 40 βαθμούς
Μέχρι και τους 40 βαθμούς Κελσίου θα αγγίξει το τριήμερο που μας έρχεται ο υδράργυρος!

Σύμφωνα με την ΕΜΥ, η μέγιστη θερμοκρασία το Σάββατο θα φτάσει τους 36 με 37 βαθμούς στα Δυτικά και τα Βόρεια, ενώ στις υπόλοιπες περιοχές η ζέστη θα διατηρηθεί μέχρι και τους 40 βαθμούς. Στην Αττική το θερμόμετρο θα δείξει 37 βαθμούς, ενώ στη Θεσσαλονίκη μέχρι και 34.

Ο συνδυασμός των υψηλών πιέσεων στην κεντρική Μεσόγειο με τις χαμηλές πιέσεις στην περιοχή της Κύπρου διατηρεί το ΒΔ ρεύμα στη χώρα με μέγιστη ένταση τα 6 μποφόρ στις νοτιοανατολικές νησιωτικές περιοχές της. Στα ανώτερα στρώματα της ατμόσφαιρας συνεχίζεται η μεταφορά θερμών αερίων μαζών από τη Β. Αφρική προς την περιοχή μας με αποτέλεσμα την περαιτέρω άνοδο της θερμοκρασίας.

Έτσι, τόσο την Παρασκευή όσο και το Σαββατοκύριακο (23-24/8) η ζέστη θα είναι αισθητή, καθώς οι μέγιστες θερμοκρασίες θα κυμανθούν στα βόρεια από 35 ως 37 και στα κεντρικά και νότια από 37 ως 39 βαθμούς. Το Σαββατοκύριακο στη Θεσσαλία, την Α. Στερεά και την Α. Πελοπόννησο η θερμοκρασία θα αγγίξει τοπικά και τους 40 βαθμούς. Κατά τα άλλα, τα θαλασσινά ταξίδια θα γίνουν χωρίς προβλήματα ανέμων και σποραδικές καταιγίδες είναι πολύ πιθανό να εκδηλωθούν στη ΒΑ Ελλάδα.

Η υποχώρηση της ζέστης θα αρχίσει από τη Δευτέρα (25/8) και την Τρίτη (26/8) η θερμοκρασία θα κυμανθεί στα κανονικά για την εποχή επίπεδα σε όλη τη χώρα. 


Αναλυτική πρόγνωση του καιρού για την Παρασκευή  22-8-2014

Βόρεια Ελλάδα:
Μεμονωμένες καταιγίδες το απόγευμα στα ορεινά κυρίως της Α. Μακεδονίας και της Θράκης. Άνεμοι μεταβλητοί 2 με 4 μποφόρ. Θερμοκρασία από 15 έως 36 βαθμούς.

Δυτική Ελλάδα:
Τοπικές νεφώσεις το απόγευμα στα ορεινά της Ηπείρου. Άνεμοι Δ-ΒΔ 3 με 4 και στο Ν. Ιόνιο 5 μποφόρ. Θερμοκρασία από 16 έως 37 βαθμούς.

Υπόλοιπη ηπειρωτική χώρα:
Ηλιοφάνεια σχεδόν παντού. Άνεμοι μεταβλητοί 2 με 4 μποφόρ. Θερμοκρασία από 18 έως 38 βαθμούς.

Αιγαίο– Κρήτη – Δωδεκάνησα:
Ηλιοφάνεια. Άνεμοι Β-ΒΔ 3 με 5 και πρόσκαιρα στα νοτιοανατολικά 6 μποφόρ. Θερμοκρασία από 20 έως 34 βαθμούς.

Αττική:
Ηλιοφάνεια. Άνεμοι Ν-ΝΔ 3 με 4 μποφόρ. Θερμοκρασία από 22 έως 37 βαθμούς.

Θεσσαλονίκη:
Λίγες νεφώσεις το απόγευμα. Άνεμοι Ν-ΝΑ 3 με 4 μποφόρ. Θερμοκρασία από 21 έως 34 βαθμούς.

Για το Σάββατο ο καιρός αναμένεται άστατος με λίγες νεφώσεις οι οποίες θα αυξάνονται κατά την διάρκεια της ημέρας και υπάρχει πιθανότητα πρόσκαιρων βροχοπτώσεων κυρίως στα ορεινά.

Η θερμοκρασία σε μικρή περαιτέρω άνοδο θα κυμανθεί από 19C έως 39C και τοπικά θα αγγίξει και τους 40C.

Για την Κυριακή ο καιρός αναμένεται γενικά αίθριος. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στα ίδια επίπεδα με αυτά του Σαββάτου. Πτώση της θερμοκρασίας αναμένεται από την Δευτέρα και σε αυτά τα επίπεδα θα συνεχίσει έως και τα μέσα της εβδομάδας. Παράλληλα περιορίζεται η Αφρικάνικη σκόνη.


Διαβάστε Περισσότερα »

Σεισμός 5 Ρίχτερ στη Χαλκιδική


Αναστάτωση προκάλεσε στη Χαλκιδική  η σεισμική δόνηση μεγέθους 5 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ που σημειώθηκε στις 7:27 σε θαλάσσιο χώρο στο πρώτο «πόδι».

Η πρώτη αυτόματη λύση του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου Αθηνών έκανε λόγο για δόνηση μεγέθους 5 Ρίχτερ.

Το επίκεντρο της δόνησης εντοπίζεται στα 218 χιλιόμετρα βόρεια της Αθήνας και στα 28 χιλιόμετρα νότια του οικισμού Πολύχρονο ενώ το εστιακό βάθος υπολογίστηκε στα  10χλμ.

Δεν έχουν μέχρι στιγμής αναφερθεί ζημιές.

Πέντε λεπτά νωρίτερα είχε προηγηθεί δόνηση μεγέθους 4,1 βαθμών της κλίμακας Ριχτερ στον ίδιο εστιακό χώρο, ενώ έξι λεπτά μετά στις 7:33 ακολούθησε μετασεισμική δόνηση 3,2 Ρίχτερ.

Ο σεισμός έγινε ιδιαίτερα αισθητός σε αρκετές περιοχές.   

«Σίγουρα θα έχουμε κάποιους σεισμούς μέσα στην ημέρα γιατί η ένταση ενός σεισμού αυτού του μεγέθους δεν σβήνει αμέσως» δήλωσε στην τηλεόραση του ΣΚΑΙ ο καθηγητής σεισμολογίας του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Κώστας Παπαζάχος.

Μιλώντας για το ρήγμα από το οποίο προκλήθηκε η δόνηση ο κ. Παπαζάχος σημείωσε ότι έχει «ένα μέτριο δυναμικό» προσθέτοντας ότι στο τέλος του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμουε είχε δώσει σεισμό της τάξης των 6 Ρίχτερ προκαλώντας κάποιες βλάβες. «Ως εκ τούτου δεν ανησυχούμε για κάποιον μεγάλο σεισμό» κατέληξε ο κ. Παπαζάχος.

Διαβάστε Περισσότερα »

ΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ