Κυριακή 24 Αυγούστου 2014

Η ΕΛ.ΑΣ ξετυλίγει το κουβάρι: Δύο εκατ. ευρώ η λεία των ληστών στο Δίστομο

Σιγά-σιγά και σταθερά η ελληνική αστυνομία ξετυλίγει το κουβάρι της δράσης των ληστών στο Δίστομο, αλλά και τη σύνθεση της βασικής ομάδας.

Οι τελευταίες πληροφορίες αναφέρουν πως η μέχρι τώρα λεία της συμμορίας από τις ληστείες που έχουν πραγματοποιήσει αγγίζει τα δύο εκατομμύρια ευρώ, ενώ ένα επιπλέον στοιχείο της πρακτικής που ακολουθούσαν είναι ότι στις περισσότερες από τις ληστείες, άλλαζαν και τη σύνθεση της «ομάδας».

Ακόμα έγινε γνωστό πως άλλαξαν το όνομα του φουσκωτού που έκλεψαν, λίγο πριν επιχειρήσουν το χτύπημα στο Δίστομο. Στο φουσκωτό, δε, βρέθηκε ένα ορφανό DNA που ακόμα οι Αρχές δεν έχουν εντοπίσει σε ποιον ακριβώς ανήκει.

Όσο για τον 44χρονο, του οποίου τα στοιχεία είναι γνωστά στους αστυνομικούς, βρέθηκε αποτύπωμά του στο σπίτι των Πατησίων που χρησιμοποιούσε ο Νίκος Μαζιώτης και η ομάδα του ως οίκημα ασφαλείας.



Διαβάστε Περισσότερα »

Στην τελική ευθεία πριν τις αποκαλύψεις στην Αμφίπολη.




    Αισιόδοξοι ότι θα έρθουν στο φως και άλλα σημαντικά ευρήματα στις ανασκαφές της Αρχαίας Αμφίπολης, εμφανίζονται οι αρχαιολόγοι.



Φαίνεται ότι έχουν εντοπίσει τα σκαλοπάτια που..οδηγούν στο εσωτερικό του τύμβου και προχωρούν στα επόμενα βήματα.

Η επικεφαλής της αρχαιολογικής έρευνας Κατερίνα Περιστέρη σε μία από τις σπάνιες δηλώσεις της, μίλησε χθες (22/8) για ένα οικουμενικό μνημείο, που αντίστοιχό του δεν υπάρχει ούτε στην Ελλάδα, ούτε στα Βαλκάνια.

Οι έρευνες γίνονται πολύ προσεκτικά, «χειρουργικά», όπως χαρακτηριστικά είπε, για να μην επηρεαστεί η στατικότητα του χώρου.

Για τον λόγο αυτό, ανέφερε ότι εκτός από την ανασκαφή γίνονται έργα συντήρησης με αφαίρεση πέτρα - πέτρα από τον τοίχο σφράγισης.

Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις της, ο τάφος θα αργήσει ένα μήνα, περίπου, να αποκαλύψει τα μυστικά του, αφού τόσος χρόνος θεωρεί ότι θα χρειαστεί για την είσοδο στο εσωτερικό του.

«Παλεύουμε για να γίνει σωστή δουλειά, θα χρειαστεί λίγος χρόνος, ίσως και ένας μήνας. Σήμερα αφαιρούμε πέτρες, συντηρούμε και σκάβουμε. Δεν είμαστε πολλοί αλλά είμαστε καλοί», υπογράμμισε.

Η κ. Περιστέρη, πάντως, ξεκαθάρισε ότι η ανασκαφική έρευνα θα δείξει αν ο τάφος έχει συληθεί ή όχι.

Σημείωσε ότι δεν έχει τόση σημασία ποιος είναι μέσα στον τάφο αλλά ότι «βρισκόμαστε μπροστά σε ένα πρωτόγνωρο και καταπληκτικό έργο» που είναι στο όριο της νεκρόπολης και δεσπόζει μπροστά στους άλλους τάφους.


Διαβάστε Περισσότερα »

ΕΚΤΑΚΤΗ ΕΙΔΗΣΗ-Μεγάλη φωτιά στο Κυριάκι

Φωτιά ξέσπασε ΠΡΙΝ ΛΙΓΟ στην παραλία Καραχάλιο στο Κυριάκι, από άγνωστη μέχρι στιγμής αιτία για ότι νεότερο θα σας ενημερώσουμε.ΝΕΟΤΕΡΑ Πυρκαγιά εκδηλώθηκε στις 16.05 το απόγευμα της Κυριακής σε περιοχή με χαμηλή βλάστηση στο Κυριάκι Βοιωτίας.Επί τόπου βρίσκονται και επιχειρούν 25 πυροσβέστες με 12 οχήματα, καθώς και πεζοπόρο τμήμα που αποτελείται από 24 άτομα, ενώ από αέρος ρίψεις νερού πραγματοποιούν τρία Καναντέρ, δύο Πετζετέλ και ένα ελικόπτερο. Εξαιρετικά δύσκολη είναι η κατάσβεση της πυρκαγιάς που εκδηλώθηκε στο Κυριάκι  καθώς οι πυροσβέστες δεν μπορούν να την προσεγγίσουν από τη χαράδρα.
Το έργο των πυροσβεστικών δυνάμεων δυσχεραίνουν οι ισχυροί άνεμοι που πνέουν στο σημείο,
 δεν κινδυνεύουν κατοικημένες περιοχές,για ότι νεότερο θα σας ενημερώσουμε.Η φωτιά στο Κυριάκι συνεχίζει μέχρι αυτή τη στιγμή το καταστροφικό της έργο.





Διαβάστε Περισσότερα »

Αυτοί «χτύπησαν» την τράπεζα στο Δίστομο-Πως η ομάδα Παλαιοκώστα έγινε ομάδα Μαζιώτη

Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις αναφορικά με τη ληστεία στο Δίστομο Βοιωτίας, καθώς, όσο οι Αρχές ξετυλίγουν το κουβάρι τόσο βλέπουν συνεργασία ποινικών με την ομάδα του Νίκου Μαζιώτη.

Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, από την Αστυνομία αναφέρουν ότι έχουν ταυτοποιήσει και τους άλλους δύο δράστες της ληστείας, πέρα από τον Γιώργο Πετρακάκο του οποίου αποτύπωμα έχει βρεθεί στο φουσκωτό, αλλά τον αναγνώρισαν και μάρτυρες.

Πρόκειται για δύο ποινικούς, γνωστούς από παλιά στις Αρχές, οι οποίοι ανήκαν στο παρελθόν στην ομάδα του Βασίλη Παλαιοκώστα και φαίνεται πως, πλέον, συνεργάζονται και με την ομάδα του Νίκου Μαζιώτη.

Αλλωστε, οι επαφές Παλαιοκώστα -Μαζιώτη εντός φυλακής ήταν γνωστές στις Αρχές εδώ και καιρό και, όπως όλα δείχνουν, και άλλοι πρώην συνεργάτες του νο 1 καταζητούμενοι έχουν σχέση με τη δράση του εγκέφαλου του Επαναστατικού Αγώνα.

Αναζητείται το... κίνητρο

Υπο το φως των νέων εξελίξεων ΕΛ.ΑΣ. και Αντιτρομοκρατική ενδεχομένως να πρέπει να αναπροσαρμόσουν τις εκτιμήσεις τους για το ποια ήταν τα κίνητρα της ληστείας.

Από τη στιγμή που οι Αρχές θεώρησαν ότι το χτύπημα είχε άρωμα τρομοκρατίας εκτίμησαν ότι η λεία των 300.000 ευρώ θα χρησιμοποιηθεί για αγορά όπλων, για τα σπίτια κρησφύγετα και ίσως για ένα νέο χτύπημα.

Ωστόσο, η συμμετοχή τριών ποινικών αλλάζει τα «πλάνα», καθώς δεν είναι ακόμη σίγουρο αν όντως οι ληστές έδρασαν σε συνεννόηση με τα ασύλληπτα μέλη της ομάδας Μαζιώτη. Το σενάριο αυτό, βέβαια, παραμένει το επικρατέστερο, αλλά περισσότερα θα δείξουν οι έρευνες των επόμενων ημερών.

Τα στοιχεία που έδειξαν από την αρχή τον Μαζιώτη

Πάντως, η αστυνομία από την αρχή, υποψιάστηκε την ομάδα Μαζιώτη από τα δύο στοιχεία: Το 10μετρο φουσκωτό, το οποίο εκλάπη πριν από δύο χρόνια από την Καλαμάτα, λίγο καιρό δηλαδή μετά την απόδραση Μαζιώτη-Ρούπα. Το δεύτερο στοιχείο είναι η απόδειξη από κατάστημα της Κορίνθου που είχε βρεθεί στα πράγματα της Ρούπα, στο διαμέρισμα του Αμαρουσίου.

Ποιος είναι ο σκληρός ποινικός Γιώργος Πετρακάκος

Με βάση τα στοιχεία που έχει συλλέξει η ΕΛ.ΑΣ., ο 35χρονος Γιώργος Πετρακάκος, φερόμενος και ως υπαρχηγός του Μαζιώτη, δεν έχει άμεση σχέση με τον ένοπλο αγώνα ή τη δράση τρομοκρατών, αλλά θεωρείται ως ο σύνδεσμος του εγκέφαλου του Επαναστατικού Αγώνα με τους ποινικούς.

Ο 35χρονος, ο οποίος καταζητείται εδώ και τέσσερα χρόνια, ήταν συνεργάτης και του Βασίλη Παλαιοκώστα, ενώ, σύμφωνα με τα όσα αναφέρει το «Βήμα», διέμενε στην οδό Αθανασίου Διάκου στην Αγία Παρασκευή (στο σπίτι του έχουν γίνει πολλές έρευνες της ΕΛ.ΑΣ.) και είχε συλληφθεί το 2002 από την Ασφάλεια Αττικής με τρία ακόμη άτομα 30-40 ετών (τα στοιχεία στη διάθεση της εφημερίδας) για πέντε ληστείες τραπεζών, κυρίως Nova Bank, στην Αγία Παρασκευή, στην Παλλήνη κ.α. Στις φυλακές Τρικάλων γνώρισε μέσω ενός Γεωργιανού τον Β. Παλαιοκώστα και μετά την πρώτη απόδρασή του με ελικόπτερο το καλοκαίρι του 2006 φέρεται να είχαν προχωρήσει σε ληστείες μαζί.

Ο 35χρονος καταζητούμενος διαπιστώθηκε ότι το βράδυ της 31ης Αυγούστου 2007 είχε εισβάλει με άγνωστο συνεργό του στο σπίτι επιχειρηματία στην Ανάληψη Θεσσαλονίκης και του έκλεψαν ένα μπλε Renault Scenic, το οποίο το 2010 βρέθηκε στην κατοχή μελών του Επαναστατικού Αγώνα.

Από τον ίδιο ιδιοκτήτη έκλεψε και ένα τζιπ Ηyundai Santa Fe, το οποίο χρησιμοποίησε έξι μήνες αργότερα, στις 22 Φεβρουαρίου 2008, η συμμορία του Β. Παλαιοκώστα για να επιτεθεί σε χρηματαποστολή αλυσίδας σουπερμάρκετ στην Επανομή. Η Αστυνομία επιβεβαίωσε από βαλλιστικό έλεγχο ότι η συγκεκριμένη απόπειρα ληστείας ήταν έργο της ομάδας Παλαιοκώστα όταν το καλοκαίρι του 2008 πραγματοποίησε έφοδο στο κρησφύγετό του στη Σουρωτή Χαλκιδικής και τον συνέλαβε για την απαγωγή του επιχειρηματία Γ. Μυλωνά μαζί με άλλους αντιεξουσιαστές.

Τότε είχαν υπάρξει πληροφορίες ότι υπήρχε διάσταση Παλαιοκώστα και του συνεργού πλέον του Μαζιώτη. Οπως αναφέρεται στον δικαστικό φάκελο της υπόθεσης, ο πρώτος θεωρούσε ότι ο 35χρονος ποινικός τραβά εύκολα όπλο, είναι «αφερέγγυος» στην ένοπλη δράση του και «στις ληστείες που έκανε επιχειρεί να μιμηθεί τον Παλαιοκώστα και έτσι τον ενοχοποιούσε χωρίς λόγο».

Ωστόσο όταν ανέκυψαν τα επιβαρυντικά στοιχεία για τον Πετρακάκο - από μια επίσης κλεμμένη Πόρσε που βρέθηκε στην κατοχή του Β. Παλαιοκώστα - αυτός είχε εξαφανιστεί και απουσίαζε από τις δίκες.
iefimerida.gr

Διαβάστε Περισσότερα »

Λιβαδειά-Σπασμένος πλάτανος σκόρπισε ξανά τον τρόμο. 3 άτομα στο νοσοκομείο


 
Η ώρα ήταν περίπου 2 και μισή το πρωί.

Oι θαμώνες καφετέριας στη Λιβαδειά άκουσαν ένα δυνατό θόρυβο και αμέσως μετά είδαν ένα κλαδί μήκους 6 μέτρων να σπάει και να πέφτει στο έδαφος καταπλακώνοντας 3 άτομα.

Έναν 23χρονο που τραυματίστηκε σοβαρά, μία 44χρονη και μία 18χρονη που τραυματίστηκαν πιο ελαφρά. Οι τρεις τραυματίες μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο της Λιβαδειάς όπου νοσηλεύονται εκτός κινδύνου.
lamiastar.gr


Διαβάστε Περισσότερα »

Δεν θα’χει αντίπαλο!

 O συνεργάτης του Permissospress  Δημήτρης Σκαρτσιούνης γράφει για την αρμάδα του Δέλλα που υπόσχεται για τη φετινή σεζόν αρκετό θέαμα."
 
Η ΑΕΚ σκόρπισε χαμόγελα με την εμφάνισή της παρά την ήττα από την Ρόμα και ο Δημήτρης Σκαρτσιούνης γράφει για την αρμάδα του Δέλλα που υπόσχεται για τη φετινή σεζόν αρκετό θέαμα.

Θα ξεκινήσω θέτοντας κάποια ερωτήματα και βάζοντας ως κριτήριο το πρόσωπο που έδειξε η ΑΕΚ χθες στο ΟΑΚΑ: Ποια ομάδα της Football League μπορεί φέτος να την κοντράρει; Πόσες ομάδες της Σούπερ Λιγκ θα μπορούσαν πραγματικά να τη φοβίσουν; 

Προκαταβολικά να ενημερώσω ότι κανενός τα μυαλά δεν πήραν αέρα. Η πραγματικότητα είναι ότι η Ένωση αντιμετώπισε την περσινή δευτεραθλήτρια Ιταλίας Ρόμα που σε μια εβδομάδα ξεκινάει τις επίσημες υποχρεώσεις της στο πρωτάθλημα με στόχο να το κατακτήσει…

Αυτή τη Ρόμα λοιπόν, την κοίταξε στα μάτια! Έχοντας τουλάχιστον πέντε κλασσικές ευκαιρίες έναντι μόλις μίας λίγο πριν την εκπνοή του αγώνα. Ο Δέλλας φαίνεται να έχει περάσει ήδη την φιλοσοφία του στην ομάδα. Στρωτό ποδόσφαιρο που να ξεκινάει ακόμα και από τον τερματοφύλακα, κατοχή μπάλας, υποστήριξη, ανάπτυξη από τα άκρα και ασφυκτικό πρέσινγκ. Πέραν της πολύ καλής δουλειάς που φαίνεται να γίνεται έως τώρα στις προπονήσεις, ο Κολοσσός πλέον έχει και τα κατάλληλα υλικά για να τελειοποιήσει αυτό που έχει στο μυαλό του.

Και με αφορμή το τελευταίο θα εκφράσω μια απορία που μου δημιουργήθηκε μετά το παιχνίδι: Τι μπορεί να ζηλέψει ο Μπακάκης από τον Τοροσίδη; Και δεν μιλάμε για εμπειρίες ή παραστάσεις που σύγκριση δεν μπορεί δεδομένα να γίνει. Τροφή για σκέψη. Για τους υπόλοιπους, ο Μάνταλος είναι ο «εγκέφαλος» της ΑΕΚ αφού μεγάλο μέρος από το δημιουργικό –και μη- κομμάτι περνάει από τα πόδια του, ο Μπαρμπόσα δείχνει σε κάθε στιγμή την ποιότητά του ενώ το δίδυμο Κορδέρο-Ανάκογλου στα χαφ σιγά σιγά «δένει». Μέσα σε όλα αυτά τα καλά βέβαια, επιμένω ότι λείπει ένα σέντερ φορ με καλή αίσθηση του γκολ μιας και ο Αραβίδης μοιάζει περισσότερο για περιφερειακός επιθετικός και οι Μπρέσεβιτς-Ντακόλ δεν εμπνέουν απόλυτη εμπιστοσύνη σε αυτό το επίπεδο.

Πάντως, αυτή η ομάδα με βάση τα όσα έχει δείξει μέχρι τώρα και τα περιθώρια βελτίωσης που υπάρχουν, θα ψάχνει για αντίπαλο στη Football League! Οι σχεδόν 30.000 φίλοι της Ένωσης που βρέθηκαν στο ΟΑΚΑ αλλά και όσοι δεν καταφέραμε να είμαστε εκεί, είδαμε ότι φέτος μπορούμε να παρακολουθήσουμε πραγματικό θέαμα που θα ομορφαίνει τα απογεύματά μας μέχρι την ημέρα της επιστροφής…
Δήμήτρης Σκαρτσιούνης
Δημοσιογράφος




Διαβάστε Περισσότερα »

Ναι από τα Οινόφυτα σήμερα στο 4ο Πανελλήνιο Φεστιβάλ Ερασιτεχνικού Θεάτρου, στο Δίστομο

«Ναι» λέμε και σήμερα μαζικά στο  4ο Πανελλήνιο Φεστιβάλ Ερασιτεχνικού Θεάτρου που συνεχίζεται με επιτυχία στο Αμφιθέατρο του Λόφου Μαυσωλείου Διστόμου, με το έργο «Ναι» του Γκάμπριελ Αρού από την  Θεατρική ομάδα Οινοφύτων «Δημοσθένης Λιάπης»,  σε σκηνοθεσία Δημήτρη Θεοδώρου.
Η προσέλευση και χθες ήταν εντυπωσιακή.Το θέατρο ήταν κατάμεστο και αυτό αποτελεί μια επιβράβευση του Θεατρικού Εργαστηρίου Διστόμου ''Θεατροφρένεια'' .Παράλληλα στο θεατράκι της Θεατροφρένειας φιλοξενείται ομαδική έκθεση θεατρικής φωτογραφίας με την χορηγία του έγκριτου περιοδικού “Φωτογράφος” στο θεατράκι της Θεατροφρένειας σε συνδιοργάνωση με την  ILISSOS art.- είναι ανοιχτή αρκετές ώρες την ημέρα .Στον ίδιο χώρο φιλοξενείται και έκθεση ζωγραφικής της Πολύμνιας Αλογάρη

Αίσθηση στους θεατρόφιλους της ευρύτερης περιοχής - που τιμούν μαζικά κάθε φορά τις εκδηλώσεις της Θεατροφρένειας  και του Φεστιβάλ - η φετινή σύνθεση της  Κριτική Επιτροπή που αποτελούν οι :

1. Βασίλης Κατσικονούρης - Συγγραφέας
2. Άννα Μαυρολέων - Διδάκτωρ Θεατρολογίας (Θεατρολόγος)
3. Κώστας Καστανάς - Ηθοποιός, Σκηνοθέτης
4. Βασίλης Κολοβός - Ηθοποιός
5. Λιάνα Καραβασίλη - Μουσικός


 Το ΥΠΌΛΟΙΠΟ πρόγραμμα του 4ου Πανελλήνιου Φεστιβάλ Ερασιτεχνικού Θεάτρου είναι το εξής:

• Δευτέρα 25 Αυγούστου
Θέατρο Περιγιαλίου, «Κομέντια» ( Πάλη Χωρικών και Βασιλιά) του Γιώργου Σκούρτη, σε σκηνοθεσία Αλέκου Ξανθάκη.
• Τρίτη 26 Αυγούστου
Δημοτικό θέατρο Μαραθώνα «Βασίλης Τσάγκλος» , «Γέρμα» του Φεντερίκο Γκαρθία Λόρκα, σε σκηνοθεσία Νίκου Γκεσούλη.
• Τετάρτη 27 Αυγούστου
Θεατρική ομάδα δήμου Ζωγράφου «CARPE DIEM», «Τρίτο Στεφάνι» του Κώστα Ταχτσή, σε σκηνοθεσία Ρουμπίνης Μοσχοχωρίτη.
• Πέμπτη 28 Αυγούστου
Θεατρικό εργαστήρι δήμου Μοσχάτου-Ταύρου «Εν Δράσει» , «Η υπόσχεση»(εκτός διαγωνισμού) της Άννας Μαυρολέων, σε σκηνοθεσία Παναγιώτη Ναρλή .
Τελετή λήξης – Βράβευση.
• Παρασκευή 29 Αυγούστου
Θεατρικό εργαστήρι Διστόμου «Θεατροφρένεια», « Υπάρχει και φιλότιμο» των Αλέκου Σακελλάριου και Χρήστου Γιαννακόπουλου, σε σκηνοθεσία Τάσου Σταθά.

Η (παράλληλη) Έκθεση Φωτογραφίας και Ζωγραφικής

Στα πλαίσια του 4ου Πανελληνίου Φεστιβάλ Ερασιτεχνικού Θεάτρου “Δίστομο 2014'', η “ΘΕΑΤΡΟΦΡΕΝΕΙΑ” και η ILISSOS art συνδιοργανώνουν Ομαδική Έκθεση Θεατρικής Φωτογραφίας με τον τίτλο
“Θεατρική 4-ΑΣ΄΄ τα εγκαίνια της οποίας έγιναν χθές . Συμμετέχουν με έργα τους οι Αλέκος Αηδόνη, Νεφέλη Καραβά Τζανετή, Γιώργος Χαριτάκης και Θανάσης Φούκας, απόφοιτοι της Leica Academy, με φωτογραφίες τους από θεατρικές παραστάσεις που έγιναν στην Αθήνα τα δύο τελευταία χρόνια.
Η Έκθεση γίνεται με την χορηγία του περιοδικού “Φωτογράφος”, την
επιμέλεια έκθεσης: Γ. Κανελλόπουλος και μέσα σε όλα η (φωτογράφος επίσης) Ελση Καί΄λη. Στον ίδιο χώρο φιλοξενείται και έκθεση ζωγραφικής της Πολύμνιας Αλογάρη

Οι παραστάσεις του Φεστιβάλ γίνονται στο Αίθριο αμφιθέατρο του Μαυσωλείου Διστόμου - Ώρα έναρξης 9 μ.μ.- Γενική είσοδος 2 ευρώ.


Διαβάστε Περισσότερα »

Φυλακή στο σπίτι: Αυτός είναι ο νέος Ποινικός Κώδικας


Πρωτόγνωρους θεσμούς για τα ελληνικά δεδομένα με εξευρωπαϊσμό των ποινών και για τα εγκλήματα της διαφθοράς, προτείνει μεταξύ άλλων, η επιστημονική επιτροπή


Ανατροπή σε όσα συμβαίνουν στον χώρο της απονομής της ποινικής δικαιοσύνης με εξευρωπαϊσμό των ποινών και για τα εγκλήματα της διαφθοράς, πρόβλεψη νέων θεσμών, όπως η κοινωφελής εργασία, η έκτιση της ποινής κατ' οίκον αλλά και με ηλεκτρονική επιτήρηση, προβλέπει το σχέδιο του νέου Ποινικού Κώδικα που προτείνει η επιστημονική επιτροπή του υπουργείου Δικαιοσύνης, υπό τον επίτιμο αντιεισαγγελέα του Αρείου Πάγου, Βασίλη Μακρή.

Σύμφωνα με την εφημερίδα Το Βήμα, Κορυφαία επιλογή της πλειοψηφίας της επιτροπής είναι κατάργηση του νόμου 1608/1950 περί καταχραστών του δημοσίου χρήματος με ρητή διάταξη που προβλέπει απόλυτα την κατάργησή του με μία μόνο φράση. Η ρύθμιση αυτή αναμένεται να ξεσηκώσει θύελλα μεταξύ των νομικών και πολιτικών που δεν την επιθυμούν.

"Νομοθετούμε με το βλέμμα στο μέλλον και όχι με βάση τη συγκυρία" επεσήμανε μέλος της επιτροπής αναφερόμενο στην κατάργηση του 1608 και πρόσθεσε "δεν είναι δυνατόν τα περιουσιακά εγκλήματα να επισύρουν ποινές μεγαλύτερες από αυτά κατά της ανθρώπινης ζωής". Όσον αφορά τις ενστάσεις ότι παραγράφονται στη 15ετία μεγάλες υποθέσεις τόνισε ότι "η πολιτεία πρέπει να φροντίζει στην ταχεία εκκαθάριση τέτοιων σκανδάλων διαφθοράς" και υπενθύμισε ότι "ο δρόμος αυτός ακολουθείται σε όλη την Ευρώπη. Στη Γερμανία έχουν αλλάξει οι νόμοι εδώ και δεκαετίες και εμείς είχαμε τον Βαυαρικό Κώδικα εδώ και εκατονταετίες".

Οι διατάξεις θα κριθούν από τον υπουργό Δικαιοσύνης, Χαράλαμπο Αθανασίου, την ηγεσία του υπουργείου αλλά και τους δύο κυβερνητικούς εταίρους, αφού κάποιες αποτελούν και πολιτική επιλογή.

Τι αλλάζει στην απονομή της ποινικής δικαιοσύνης

* Καταργείται ο νόμος 1608/1050 περί καταχραστών. Τα ισόβια μετατρέπονται σε 20 χρόνια

* Νέοι τρόποι έκτισης της ποινής: κατ' οίκον περιορισμός, ηλεκτρονική επιτήρηση και κοινωφελής εργασία σε οργανισμούς του δημοσίου και της τοπικής αυτοδιοίκησης

* Νέος όρος για χαρακτηρισμό εγκληματικής οργάνωσης. Απαιτείται ο οικονομικός προσπορισμός

* Ποινές κάθειρξης ως 20 χρόνια για πρωθυπουργό, υπουργούς, βουλευτές, περιφερειάρχες και δημάρχους σε περιπτώσεις δωροληψίας

* Χρηματικές ποινές 50.000 ως 150.000 ευρώ για δωροληψία υπαλλήλων

* Απαγορεύεται η μετατροπή των ποινών, διευρύνεται η επιβολή χρηματικών ποινών σε ελαφρά αδικήματα

* Ποινές ισοβίων για προσβολή του πολιτεύματος και ως 10 χρόνια για όποιον προκαλεί με εικόνες ή μέσω διαδικτύου τη διάπραξη της πράξης

Καινοτομίες

* Κατ' οίκον περιορισμός για υπερηλίκους άνω των 75 ετών, μητέρες ανηλίκων ως πέντε χρόνια, τετραπληγικούς, αναπήρους, ασθενείς με AIDS

* Κοινωφελής εργασία για καταδικασμένους ως 5 χρόνια, ορίζεται αριθμός ωρών εργασίας από 100 ως 240 ώρες για ποινή ανά χρόνο

*Ηλεκτρονική επιτήρηση ανηλίκων καταδικασμένων για ελαφρά εγκλήματα

* Φυλάκιση τουλάχιστον 1 έτους για πράξεις βίας κατά γραφείων πολιτικών κομμάτων και χρηματική ποινή
Διαβάστε Περισσότερα »

Οδηγός επιβίωσης για τον ΕΝΦΙΑ




Ολα όσα θα πρέπει να γνωρίζετε
Χρονικό περιθώριο περίπου 15 ημερών θα έχουν οι πολίτες για να πληρώσουν την πρώτη δόση του ΕΝΦΙΑ, καθώς οι αλλαγές δεν έχουν ακόμη οριστικοποιηθεί. Εκτιμάται πάντως ότι θα είναι μικρής κλίμακας, ενώ τα εκκαθαριστικά θα αναρτηθούν στα μέσα Σεπτεμβρίου στο Taxis.

Οι όποιες αλλαγές γίνουν θα πρέπει να πάρουν την έγκριση της τρόικας, ενώ για τα ακίνητα στις πόλεις δεν αναμένεται να υπάρξουν αλλαγές σύμφωνα με τις έως τώρα πληροφορίες.

1) Το εκκαθαριστικό του ΕΝΦΙΑ βρίσκεται στο Taxis τι να κάνω;

Μπορείτε να κρατήσετε το εκκαθαριστικό όμως ουσιαστικά δεν έχει κάποια ιδιαίτερη σημασία παρά μόνο για να ελέγξετε αν το νέο εκκαθαριστικό θα είναι ευνοϊκότερο ή όχι.

2) Πότε πρέπει να πληρώσω;

Σύμφωνα με τα έως τώρα δεδομένα παρόλο που τα εκκαθαριστικά του Taxis γράφουν ημερομηνία πληρωμής τέος Αυγούστου για την πρώτη δόση, η πληρωμή θα γίνει στα τέλη Σεπτεμβρίου.

3) Θα εκδοθεί καινούργιο εκκαθαριστικό για όλους;

Ναι. Και αυτό γιατί θα αλλάξει ο αριθμός των δόσεων.

4) Θα υπάρξει έκπτωση φόρου για τα κλειστά μη ηλεκτροδοτούμενα ακίνητα;

Το θέμα συζητήθηκε για έκπτωση της τάξης του 30%, όμως δεν φαίνεται να περνάει τελικά.

5) Σε πόσες δόσεις πρέπει να πληρωθεί ο φόρος;

Σύμφωνα με όσα έγιναν γνωστά από το υπουργείο οικονομικών θα πληρωθεί σε έξι δόσεις.

6) Θα υπάρξει έκπτωση αν πληρώσω εφάπαξ;

Εξετάζεται να δοθεί έκπτωση 1,5% για όσους αποφασίσουν να πληρώσουν τον φόρο εφάπαξ.

7) Πλήρωσα ήδη το φόρο. Τι πρέπει να κάνω;

Θα περιμένετε να εκδοθεί το νέο εκκαθαριστικό και αν υπάρχει διαφορά θα γίνει συμψηφισμός.


Διαβάστε Περισσότερα »

Τα γεγονότα… σαν σήμερα



Σαν σήμερα το 1891 ο Τόμας Έντισον κατοχυρώνει τον κινηματογραφικό φακό.

49 π.Χ. - Δεύτερη μάχη στον ποταμό Μπαγκράντας. Ο στρατηγός του Ιουλίου Καίσαρα, Γάιος Σκριμπόνιους Κούριος, ηττάται από τους Νουμίδες και αυτοκτονεί για να αποφύγει την αιχμαλωσία.

79 - Ο Βεζούβιος εκρήγνυται. Η Πομπηία, το Ηράκλειο και οι Σταβίες θάβονται στην ηφαιστειακή τέφρα (σημείωση: αυτή η παραδοσιακή ημερομηνία έχει αμφισβητηθεί και πολλοί μελετητές πιστεύουν ότι το γεγονός συνέβη στις 24 Οκτωβρίου).

410 - Οι Βησιγότθοι υπό τον βασιλιά Αλάριχο λεηλατούν τη Ρώμη.

1185 - Οι Νορμανδοί καταλαμβάνουν τη Θεσσαλονίκη.

1200 - Ο βασιλιάς Ιωάννης της Αγγλίας, ο οποίος υπέγραψε την πρώτη Μάγκνα Κάρτα, παντρεύεται τη 13χρονη Ισαβέλλα της Ανγκουλέμης στον Καθεδρικό Ναό του Μπορντό.

1215 - O Πάπας Ιννοκέντιος Γ΄ κηρύσσει άκυρη τη Μάγκνα Κάρτα.

1349 - Πογκρόμ κατά των Εβραίων στην Κολωνία, θεωρώντας τους υπεύθυνους για την πανώλη. Η εβραϊκή συνοικία καίγεται από τον όχλο και χιλιάδες διώχνονται από την πόλη.

1516 - Η Οθωμανική Αυτοκρατορία υπό τον Σελίμ Α΄ νικά το σουλτανάτο των Μαμελούκων στη μάχη του Μαρτζ Νταμπίκ και καταλαμβάνει τη σημερινή Συρία.

1561 - Ο Γουλιέλμος Α΄ της Οράγγης παντρεύεται τη δούκισσα Άννα της Σαξωνίας.

1572 - Νύχτα του Αγίου Βαρθολομαίου (η σφαγή γίνεται με διαταγή του Γάλλου Βασιλέα Καρόλου Θ΄)

1690 - Ιδρύεται η Καλκούτα στην Ινδία από τον Τζομπ Τσάρνοκ.

1779 - Οι Τούρκοι απαγχονίζουν στο Βεράτιο τον Κοσμά τον Αιτωλό.

1814 - Kατά τους τελευταίους μήνες του «Πολέμου του 1812» όπως ονομάστηκε η πολεμική αντιπαράθεση ΗΠΑ-Βρετανίας, οι δυνάμεις των Βρετανών εισβάλουν στην Ουάσιγκτον: Καπιτώλιο και Λευκός Οίκος πυρπολούνται.

1821 - Οι Ισπανοί αναγνωρίζουν στο Μεξικό την ανεξαρτησία του.

1824 - Ελληνική Επανάσταση του 1821: Ο Ελληνικός στόλος υπό τον Μιαούλη συγκρούεται με τον Τουρκο-Αιγυπτιακό υπό τον Τοπά πασά σε αμφίρροπη ναυμαχία μεταξύ Κω και Αλικαρνασσού.

1831 - Ο Δαρβίνος σαλπάρει με το πλοίο Beagle για ένα πενταετές ταξίδι σε όλο τον κόσμο. Οι πληροφορίες που θα συλλέξει και οι παρατηρήσεις του θα τον οδηγήσουν στη θεωρία ότι τα είδη εξελίσσονται προσαρμοζόμενα στο περιβάλλον τους.

1847 - Η Σαρλότ Μπροντέ ολοκληρώνει το χειρόγραφο του έργου της «Τζέιν Έιρ».

1857 - Ξεσπά μια από τις σοβαρότερες οικονομικές κρίσεις στην αμερικανική ιστορία, γνωστή ως ο «πανικός του 1857»

1893 - Χιλιάδες νεκροί από καταιγίδα στο Τσάρλεστον και στην ακτή Σαβάνα.

1909 - Αρχίζουν οι εργασίες διαμόρφωσης ανισόπεδου διαύλου στη Διώρυγα του Παναμά.

1922 - Μικρασιατική Εκστρατεία: Το Γ΄ Σώμα Στρατού μεταφέρεται από τον Πάνορμο στην Θράκη.


Διαβάστε Περισσότερα »

Αυτοί είναι οι καλύτεροι και οι χειρότεροι εραστές στον κόσμο: Αποτέλεσμα έκπληξη για τους Ελληνες

Πρόσφατη μελέτη έρχεται να επιβεβαιώσει τον μύθο των Λατίνων εραστών και να ρίξει στα τάρταρα τους πολυδιαφημισμένους Greek Lovers.

Στα πλαίσια της έρευνας που δημοσιεύθηκε στο OnePoll.com και την βρετανική Telegraph, ρωτήθηκαν 15.000 γυναίκες από 20 χώρες, οι οποίες διαμόρφωσαν τον παγκόσμιο χάρτη των προτιμήσεων σε ερωτικούς συντρόφους.

Οπως προέκυψε από την έρευνα, πρώτοι στη λίστα με τους χειρότερους εραστές έρχονται οι Γερμανοί, γιατί «μυρίζουν», ενώ οι δεύτεροι χειρότεροι είναι οι Αγγλοι γιατί «βαριούνται». Οσο για τους Ελληνες, έρχονται στην 6η θέση των χειρότερων εραστών γιατί τους χαρακτηρίζουν πολύ «χαδιάρηδες»

Στον αντίποδα, καλύτεροι εραστές ψηφίστηκαν οι Ισπανοί, ενώ ακολουθούν οι Βραζιλιάνοι και οι Ιταλοί.

Αναλυτικά οι λίστες όπως τις δημοσιεύει η βρετανική Telegraph

Χειρότεροι Εραστές
1. Γερμανία (μυρίζουν)
2. Αγγλία (τεμπέληδες)
3. Σουηδία (πολύ γρήγοροι)
4. Ολλανδία (πολύ απότομοι)
5. Αμερική (πολύ κτητικοί)
6. Ελλάδα (πολύ χαδιάρηδες)
7. Ουαλία (πολύ εγωιστές)
8. Σκωτία (πολύ δυνατοί)
9. Τουρκία (ιδρώνουν πολύ)
10. Ρωσία (πολύ τριχωτοί)

Καλύτεροι Εραστές
1. Ισπανία
2. Βραζιλία
3. Ιταλία
4. Γαλλία
5. Ιρλανδία
6. Νότια Αφρική
7. Αυστραλία
8. Νέα Ζηλανδία
9. Δανία
10. Καναδάς



Διαβάστε Περισσότερα »

Ελάχιστο εγγυημένο εισόδημα: 400 ευρώ το μήνα στους δικαιούχους

Το επόμενο δεκαήμερο θα ξεκινήσει πιλοτικά σε 13 δήμους, δηλαδή σε ένα δήμο κάθε Περιφέρειας, η εφαρμογή του ελάχιστου εγγυημένου εισοδήματος, είπε ο υπουργός Εργασίας Γιάννης Βρούτσης μιλώντας στην Εθνική Συνδιάσκεψη της ΟΝΝΕΔ, με θέμα «Εργασία, Ασφάλιση και Κοινωνική Πολιτική».

Όπως διευκρίνισε, η επιλογή των δήμων θα γίνει αξιοκρατικά για να βγουν τα απαραίτητα συμπεράσματα με την εφαρμογή του προγράμματος.

Μάλιστα, σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας «Εθνος της Κυριακής», το ποσό του ελάχιστου εγγυημένου εισοδήματος είναι σε άμεση συνάρτηση με την οικογενειακή κατάσταση του δικαιούχου. Για παράδειγμα διαμορφώνεται στα 400 ευρώ τον μήνα (4.800 τον χρόνο) για οικογένεια με δύο ανήλικα τέκνα που δεν έχει άλλα εισοδήματα.

«Πρόθεσή μας είναι την επόμενη χρονιά αυτό να επεκταθεί σε ολόκληρη τη χώρα», είπε ο κ. Βρούτσης χαρακτηρίζοντας την συγκεκριμένη παρέμβαση ως την «μεγαλύτερη κοινωνική μεταρρύθμιση των τελευταίων δεκαετιών στην Ελλάδα».

«Για τη δημιουργία του μηχανισμού του Ελάχιστου Εγγυημένου Εισοδήματος, αντλήσαμε τις καλύτερες ευρωπαϊκές πρακτικές και έτσι διαμορφώσαμε τον πιο σύγχρονο και εξελιγμένο σύστημα κοινωνικής προστασίας στην Ευρώπη» ανέφερε ο υπουργός.

Ακόμη ο υπουργός έστειλε αυστηρό μήνυμα για την επέκταση των ελέγχων σε όλη τη χώρα - και το μήνα που διανύουμε, αλλά και το Σεπτέμβριο.

«Το σύνολο των ελεγκτικών μηχανισμών θα βρίσκονται συνεχώς στην Περιφέρεια και θα συνεχίζουν τους ελέγχους και αυτό να το καταλάβουν αρκετά καλά ορισμένοι, που θεωρούν ότι σ' αυτή τη χώρα δεν έχει αλλάξει τίποτα», δήλωσε ο κ. Βρούτσης, ο οποίος δεν θέλησε να σχολιάσει δημοσιεύματα που έχουν σχέση με τη βιωσιμότητα των ασφαλιστικών Ταμείων, αν και διαπίστωσε πως «πρόκειται για ένα μόνιμο διάλογο γύρω απ' αυτό το θέμα. Από τα στοιχεία που υπάρχουν δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα».

Έσπευσε, πάντως, να συνδυάσει τη βιωσιμότητα του ασφαλιστικού συστήματος συνολικά με την επέκταση της ασφάλισης, την καταπολέμηση της ανασφάλιστης και αδήλωτης εργασίας και την καταπολέμηση της εισφοροδιαφυγής.

Όπως σημείωσε, «μέσα σε περιόδους κρίσης, από κάποιους θεωρούνταν πολυτέλεια να μιλάμε για κοινωνικό κράτος. Ωστόσο έχουμε εγκαταστήσει πλέον όλα τα εργαλεία για να έχουμε σαφή άποψη του τι πραγματικά συμβαίνει».


Διαβάστε Περισσότερα »

Στο «κόκκινο» και σήμερα το θερμόμετρο

Θα δροσίσει από σήμερα το βράδυ
Ούτε και σήμερα θα γλιτώσουμε τα 40άρια, αφού ο υδράργυρος θα διατηρηθεί πολύ υψηλά. Οι θερμοκρασίες θα φτάσουν στα ύψη κυρίως στην ανατολική και νότια χώρα όπου στα ηπειρωτικά το θερμόμετρο θα δείξει 38 με 40 βαθμούς Κελσίου.

Για πρώτη φορά μέσα στο τρέχον καλοκαίρι ο υδράργυρος χτύπησε... το Σάββατο κόκκινο, αφού άγγιξε τους 43,1 βαθμούς Κελσίου στην Παλαιόχωρα της Κρήτης, ενώ σε αρκετές περιοχές της ηπειρωτικής Ελλάδας, το θερμόμετρο σκαρφάλωσε πάνω από τους 40 βαθμούς.

Η υψηλότερη θερμοκρασία σημειώθηκε χθες στην Παλαιόχωρα της Κρήτης, με 43,1 βαθμούς, στον Πλακιά Ρεθύμνου 40,2 βαθμούς, στο Φαράγγι της Σαμαριάς 40, στη Σπάρτη ο υδράργυρος σκαρφάλωσε στους 40,6 βαθμούς και στην Αρφάρα 40,4 βαθμούς.

Πάντως, η σημερινή θα είναι η τελευταία μέρα καύσωνα, αφού από το βράδυ αναμένεται να δροσίσει.
Διαβάστε την αναλυτική πρόβλεψη του καιρού για σήμερα, Κυριακή

Μακεδονία, Θράκη
Καιρός: γενικά αίθριος. Από τις απογευματινές ώρες θα αναπτυχτούν τοπικές νεφώσεις και θα εκδηλωθούν πρόσκαιροι όμβροι η μεμονωμένες καταιγίδες στα ορεινά κυρίως των ανατολικότερων περιοχών.
Άνεμοι: μεταβλητοί 2 με 4 και το βράδυ στα ανατολικά βόρειοι βορειοανατολικοί 4 μποφόρ.
Θερμοκρασία: από 20 έως 36 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία η ελάχιστη 4 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.

Νησιά Ιονίου, Ήπειρος, δυτική Στερεά, δυτική Πελοπόννησος
Καιρός: γενικά αίθριος. Τις πρωινές ώρες η ορατότητα θα είναι κατά τόπους περιορισμένη κυρίως στα θαλάσσια και τα παράκτια τμήματα.
Άνεμοι: από δυτικές διευθύνσεις 2 με 4 και στα νότια τοπικά 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: από 20 έως 37 βαθμούς Κελσίου. Στα νησιά του Ιονίου 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Θεσσαλία, ανατολική Στερεά, Εύβοια, ανατολική Πελοπόννησος
Καιρός: γενικά αίθριος.
Άνεμοι: δυτικών διευθύνσεων 3 με 5 και στα νοτιότερα βαθμιαία τοπικά 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: από 21 έως 39 και κατά τόπους 40 βαθμούς Κελσίου. Στα παραθαλάσσια η μεγίστη 2 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Κυκλάδες, Κρήτη
Καιρός: αίθριος.
Άνεμοι: δυτικοι βορειοδυτικοί 3 με 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: από 24 έως 35 και τοπικά στην Κρήτη έως 37 βαθμούς Κελσίου.
Νησιά ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα
Καιρός: αίθριος.
Άνεμοι: βορειοδυτικοί 2 με 4 και στα νότια τοπικά 5 μποφόρ. Τη νύχτα στο βορειοανατολικό Αιγαίο βόρειοι βορειοανατολικοί 4 με 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: από 23 έως 37 βαθμούς κελσίου.

Αττική
Καιρός: αίθριος.
Άνεμοι: αρχικά μεταβλητοί ασθενείς και βαθμιαία δυτικοί βορειοδυτικοί 3 με 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: από 23 έως 39 βαθμούς Κελσίου. Στα παραθαλάσσια η μεγίστη 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Θεσσαλονίκη
Καιρός: γενικά αίθριος. Πρόσκαιρες νεφώσεις από τις απογευματινές ώρες στα γύρω ορεινά.
Άνεμοι: μεταβλητοί ασθενείς και τις απογευματινές ώρες νότιοι μέχρι 4 μποφόρ.
Θερμοκρασία: από 21 έως 35 βαθμούς Κελσίου.


Διαβάστε Περισσότερα »

DNA από τον υπαρχηγό του Μαζιώτη στο σκάφος των ληστών του Διστόμου


Ενας παλιός γνώριμος των αρχών και Νο 1 καταζητούμενος φέρεται να είχε ενεργό συμμετοχή στην κινηματογραφική ληστεία που έλαβε χώρα την Παρασκευή στο Δίστομο. Ο λόγος για τον ποινικό Γιώργο Πετρακάκο, ο οποίος θεωρείται ένας από τους πιο στενούς συνεργάτες του Νίκου Μαζιώτη.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η έρευνα στο σκάφος επιβεβαίωσε αυτό που υποψιάζονταν οι αστυνομικοί για τη ληστεία στα Ασπρα Σπίτια του Διστόμου που έχουν αναλάβει τις έρευνες: την ομάδα Μαζιώτη, καθώς εντοπίστηκε το DNA του Πετρακάκου.

Επίσης, μάρτυρες αναφέρουν ότι αναγνώρισαν τον Γιώργο Πετρακάκο, αλλά και ένα άλλο άτομο ο οποίος στο παρελθόν είχε διαπράξει ξανά ληστείες με τον καταζητούμεο.

Απαγωγές, ληστείες και... ολίγη από τρομοκρατία

Με βάση τα στοιχεία που έχει συλλέξει η ΕΛ.ΑΣ., ο 35χρονος Γιώργος Πετρακάκος, φερόμενος και ως υπαρχηγός του Μαζιώτη, δεν έχει άμεση σχέση με τον ένοπλο αγώνα ή τη δράση τρομοκρατών, αλλά θεωρείται ως ο σύνδεσμος του εγκέφαλου του Επαναστατικού Αγώνα με τους ποινικούς.

Ο 35χρονος, ο οποίος καταζητείται εδώ και τέσσερα χρόνια, ήταν συνεργάτης και του Βασίλη Παλαιοκώστα, ενώ, σύμφωνα με τα όσα αναφέρει το «Βήμα», διέμενε στην οδό Αθανασίου Διάκου στην Αγία Παρασκευή (στο σπίτι του έχουν γίνει πολλές έρευνες της ΕΛ.ΑΣ.) και είχε συλληφθεί το 2002 από την Ασφάλεια Αττικής με τρία ακόμη άτομα 30-40 ετών (τα στοιχεία στη διάθεση της εφημερίδας) για πέντε ληστείες τραπεζών, κυρίως Nova Bank, στην Αγία Παρασκευή, στην Παλλήνη κ.α. Στις φυλακές Τρικάλων γνώρισε μέσω ενός Γεωργιανού τον Β. Παλαιοκώστα και μετά την πρώτη απόδρασή του με ελικόπτερο το καλοκαίρι του 2006 φέρεται να είχαν προχωρήσει σε ληστείες μαζί.


Την «παρέα των ποινικών» με τους οποίους συνεργαζόταν ο φυλακισμένος αρχηγός του «Επαναστατικού Αγώνα» βλέπει η ΕΛΑΣ πίσω από τη ληστεία στην Εθνική - Έρευνες της Αντιτρομοκρατικής στην Πελοπόννησο για τον εντοπισμό των δραστών - Τι αποκάλυψε η διευθύντρια της τράπεζας και η κινηματογραφική διαφυγή με το 10μετρο φουσκωτό
Γενετικό υλικό του Γιώργου Πετρακάκου, ο οποίος θεωρείται υπαρχηγός της ομάδας του φυλακισμένου Νίκου Μαζιώτη, ταυτοποίησαν οι αστυνομικοί στο δεκάμετρο φουσκωτό που χρησιμοποίησαν οι ληστές της Εθνικής Τράπεζας στο Δίστομο για να διαφύγουν από τη Βοιωτία στην Κορινθία. Οπως αναφέρουν διασταυρωμένες πληροφορίες του protothema.gr, έπειτα από έρευνα στο σκάφος που οι δράστες επιχείρησαν ανεπιτυχώς να πυρπολήσουν με σκοπό να «σβήσουν» τα ίχνη τους, οι άνδρες της ΕΛΑΣ εντόπισαν DNA που ανήκει στο Γιώργο Πετρακάκο. Επιπλέον, οι αυτόπτες μάρτυρες της ληστείας δίνοντας κατάθεση στους αξιωματικούς της ΕΛ.ΑΣ αναγνώρισαν τον Γιώργο Πετρακάκο ως έναν εκ των δραστών της χθεσινής κλοπής στο υποκατάστημα της Εθνικής Τράπεζας.

Με το νέο αυτό στοιχείο, οι αστυνομικοί επιβεβαιώνουν ότι το «modus operandi» στην ληστεία της τράπεζας στα Άσπρα Σπίτια του Διστόμου είναι ταυτόσημο με τον τρόπο λειτουργίας της ομάδας του φυλακισμένου αρχηγού του «Επαναστατικού Αγώνα» Νίκου Μαζιώτη. Ο εντοπισμός γενετικού υλικού του Γιώργου Πετρακάκου στο σκάφος των ληστών είναι το νέο στοιχείο που προέκυψε από τις έρευνες των τελευταίων ωρών. Πηγή με την οποία επικοινώνησε το protothema.gr απέδωσε τη ληστεία της Εθνικής στο Δίστομο με λεία περίπου 300.000 στην «παρέα των ποινικών», με τους οποίους συνεργαζόταν ο φυλακισμένος αρχηγός του «Επαναστατικού Αγώνα».

Αυτό που έχει ενδιαφέρον είναι ότι και στη ληστρική επιδρομή σε τράπεζα των Σπετσών το 2012 από την ομάδα των ποινικών του Μαζιώτη συμμετείχε και πάλι ο Γιώργος Πετρακάκος. Και σε αυτή την περίπτωση, η ομάδα είχε διαφύγει με ταχύπλοο, το οποίο έκαψαν στην περιοχή Σαλαντί της Αργολίδας. Μάλιστα και τότε είχαν κρατηθεί όμηροι δύο υπάλληλοι του υποκαταστήματος που λήστεψαν. 
Οι απειλές των ληστών στη διευθύντρια της τράπεζας

Και ενώ συνεχίζονται με αμείωτη ένταση οι έρευνες της Αντιτρομοκρατικής για τον εντοπισμό των τριών δραστών της ληστείας στην Εθνική Τράπεζα, στο Δίστομο, το μεσημέρι της Παρασκευής, νέα στοιχεία έρχονται στο φως για τους αδίστακτους ληστές, που όπως φαίνεται ήταν αποφασισμένοι για όλα. Την ίδια ώρα  επιβεβαιώνεται πως είχαν σχεδιάσει καλά κάθε τους κίνηση.

Σύμφωνα με τη διευθύντρια της τράπεζας, οι ληστές ήταν ιδιαιτέρως ήρεμοι και ήξεραν πολύ καλά τι ήθελαν να κάνουν. Η μαρτυρία της πραγματικά σοκάρει: «Αν δεν ανοίξεις το χρηματοκιβώτιο, έχουμε ανθρώπους έξω από το σπίτι σου και θα σκοτώσει και εσένα και όλη σου την οικογένεια», της είπαν σύμφωνα με δηλώσεις της ίδιας.


Διαβάστε Περισσότερα »

ΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ