Πέμπτη 11 Σεπτεμβρίου 2014

ΕΛΣΤΑΤ: Κάντε μια βόλτα στο διαδραστικό χάρτη της Ελλάδας


Πληροφορίες για τον αριθμό των κατοικιών και την κατανομή του μόνιμου πληθυσμού κατά φύλο, ομάδες ηλικιών, οικογενειακή κατάσταση και υπηκοότητα
Διαδραστικό χάρτη με βάση τα στοιχεία απογραφής του 2011 δημιούργησε η ΕΛΣΤΑΤ, στον οποίο εμφανίζονται βασικά χαρακτηριστικά του μόνιμου πληθυσμού, σε επίπεδο χώρας, περιφέρειας και δήμου.

Ο χρήστης επιλέγοντας την περιφέρεια ή τον δήμο που τον ενδιαφέρει, έχει τη δυνατότητα να πληροφορηθεί σχετικά με:

    Τον μόνιμο, νόμιμο και de facto πληθυσμό
    Τον αριθμό κατοικιών
    Την κατανομή του μόνιμου πληθυσμού κατά φύλο, ομάδες ηλικιών και μέση ηλικία, οικογενειακή κατάσταση, υπηκοότητα
    Τον αριθμό των νοικοκυριών και το μέσο μέγεθος νοικοκυριού και τον αριθμό πυρηνικών οικογενειών
    Το επίπεδο εκπαίδευσης του μόνιμου πληθυσμού
    Την κατάσταση ασχολία και τον τομέα οικονομικής δραστηριότητας του πληθυσμού
 Για τον χάρτη πατήστε εδώ


Διαβάστε Περισσότερα »

2 προσλήψεις στη Θήβα για εργασία στη Θ ΕΠΚΑ





Προκήρυξη πρόσληψης επιστηµονικού προσωπικού και τεχνιτών υψηλής
εξειδίκευσης µε σύµβαση εργασίας Ιδιωτικού ∆ικαίου Ορισµένου Χρόνου, για τις ανάγκες
του 6ου υποέργου «Αρχαιολογικές εργασίες και έρευνες» στο πλαίσιο του έργου
«ΟΛΟΚΛΗΡΩΣΗ ∆ΙΚΤΥΟΥ ΑΠΟΧΕΤΕΥΣΗΣ ΟΙΚΙΣΜΟΥ ΒΑΓΙΩΝ ΚΑΙ ΠΡΟΣΑΓΩΓΗ ΣΤΗΝ
ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΕΠΕΞΕΡΓΑΣΙΑΣ ΛΥΜΑΤΩΝ ΘΗΒΑΣ » στο Επιχειρησιακό Πρόγραµµα
«Περιβάλλον – Αειφόρος Ανάπτυξη»

1 ΠΕ Αρχαιολόγων
1 ∆Ε Εργατοτεχνιτών, (και ελλείψει αυτών ΥΕ ειδικευµένων εργατών)

Υποβολή αιτήσεων συµµετοχής
Όσοι επιθυµούν να προσληφθούν, καλούνται να συµπληρώσουν την αίτηση και να την
υποβάλουν µε τα συνηµµένα δικαιολογητικά, νοµίµως επικυρωµένα, είτε αυτοπροσώπως, είτε µε
άλλο εξουσιοδοτηµένο από αυτούς πρόσωπο, εφόσον η εξουσιοδότηση φέρει την υπογραφή τους
θεωρηµένη από δηµόσια αρχή, είτε ταχυδροµικά (σε περίπτωση ταχυδροµικής υποβολής οι
αιτήσεις µε τα συνηµµένα δικαιολογητικά θα πρέπει να έχουν πρωτοκολληθεί στην
Υπηρεσία έως την ηµεροµηνία λήξης υποβολής των αιτήσεων) στα γραφεία της υπηρεσίας
στην διεύθυνση: Θ΄ΕΠΚΑ, Θρεψιάδου 1, Θήβα ΤΚ 32200, υπ’όψιν Γραµµατείας (τηλ. επικοινωνίας
2262023559), εντός προθεσµίας πέντε (5) εργασίµων ηµερών, που αρχίζει από την εποµένη της
ανάρτησης της καταχώρισης στο διαδικτυακό κόµβο (ιστοσελίδα) της εφαρµογής ∆ΙΑΥΓΕΙΑ
(http://diavgeia.gov.gr) και του ΥΠΠΟΑ (http://www.yppo.gr) και της ανάρτησης της ανακοίνωσης
στον πίνακα ανακοινώσεων της Υπηρεσίας (από 12-9-2014 έως 18-9-2014).
Κάθε υποψήφιος δικαιούται να υποβάλει µία µόνο αίτηση και για θέσεις µίας µόνο κατηγορίας
προσωπικού. Η σώρευση θέσεων διαφορετικών κατηγοριών προσωπικού σε µία ή περισσότερες αιτήσεις
συνεπάγεται αυτοδικαίως σε κάθε περίπτωση ακύρωση όλων των αιτήσεων και αποκλεισµό του
υποψηφίου από την περαιτέρω διαδικασία
ΔΕΙΤΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ ΕΔΩ
Διαβάστε Περισσότερα »

ΣΧΟΛΕΙΑ ΔΕΥΤΕΡΗΣ ΕΥΚΑΙΡΙΑΣ ΣΕ ΘΗΒΑ ΚΑΙ ΟΡΧΟΜΕΝΟ



 Τα Σχολεία Δεύτερης Ευκαιρίας (Σ.Δ.Ε) αποτελούν θεσμό και βασικό πυλώνα της δια βίου μάθησης στην Ελλάδα . Παρέχουν τη δυνατότητα σε πολίτες  18 ετών και άνω, οι οποίοι δεν ολοκλήρωσαν την εννιάχρονη υποχρεωτική εκπαίδευση(Γυμνάσιο) , να αποκτήσουν απολυτήριο τίτλο Γυμνασίου. Τα Σ.Δ.Ε συνθέτουν ένα ευέλικτο, καινοτομικό εκπαιδευτικό πρόγραμμα που διαμορφώνεται με βάση τις εκπαιδευτικές ανάγκες των εκπαιδευόμενων και δίνει έμφαση στην ενεργή συμμετοχή τους στην εκπαιδευτική διαδικασία.

Τα  Σ.Δ.Ε. παρέχουν δεύτερη ευκαιρία στη μάθηση και τη ζωή. Οι εκπαιδευόμενοι αποκτούν γνώσεις, εμπειρίες, αναπτύσσουν δεξιότητες, διαμορφώνουν αντιλήψεις, στάσεις και συμπεριφορές. Με το θεσμό αυτό παρέχεται  η δυνατότητα στους εκπαιδευόμενους να ενταχθούν ομαλά στις κοινωνικές, οικονομικές  και επαγγελματικές δομές.

Το πρόγραμμα διαρκεί  18 μήνες. Τα μαθήματα πραγματοποιούνται απογευματινές ώρες.

Στη Βοιωτία λειτουργεί Σχολείο Δεύτερης Ευκαιρίας στον Ορχομενό και στη Θήβα.

Επιπλέον για τους εκπαιδευόμενους που διαμένουν εκτός του Ορχομενού και της Θήβας, παρέχεται κάθε δυνατή διευκόλυνση ώστε να επιτυγχάνεται η μετακίνηση από και προς το σχολείο.

      Για εγγραφές και πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται:

- στο ΣΔΕ  Ορχομενού, καθημερινά 17.00 – 20.00, τηλ. 2261039045

-στο Δήμο Θηβαίων, τηλ.2262350662 .
Διαβάστε Περισσότερα »

Προσωρινά έκτακτα μέτρα στήριξης παραγωγών οπωροκηπευτικών



    Από την  Γενική Δ/νση Περιφερειακής Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής  Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας γίνεται γνωστό ότι,  σύμφωνα με τον κατ’ εξουσιοδότηση Καν(ΕΕ) 932/2014 της Επιτροπής θεσπίζονται προσωρινά έκτακτα μέτρα στήριξης παραγωγών ορισμένων φρούτων και λαχανικών, εξαιτίας της απρόβλεπτης κρίσης που προκλήθηκε από την απαγόρευση της ρωσικής κυβέρνησης στις εισαγωγές ορισμένων οπωροκηπευτικών προϊόντων.
    Από τα μέτρα αυτά μπορούν να επωφεληθούν Οργανώσεις Παραγωγών (ΟΠ) οπωροκηπευτικών ή/και παραγωγοί μη μέλη ΟΠ που καλλιεργούν και εμπορεύονται εκτός από τα ροδάκινα και νεκταρίνια και τα υπόλοιπα οπωροκηπευτικά όπως:
ντομάτες, καρότα, λάχανα, γλυκοπιπεριές, κουνουπίδια, μπρόκολα, αγγούρια, κολοκύθια, μανιτάρια, μήλα, αχλάδια, δαμάσκηνα, κόκκινα φρούτα, επιτραπέζια σταφύλια και ακτινίδια,
που προορίζονται για νωπή κατανάλωση, με σκοπό την ομαλοποίηση των γεωργικών αγορών.
Η στήριξη χορηγείται στα μέλη των οργανώσεων παραγωγών στον τομέα των οπωροκηπευτικών που έχουν αναγνωριστεί σύμφωνα με το άρθρο 154 του κανονισμού (ΕΕ) αριθ. 1308/2013, καθώς και στους παραγωγούς που δεν είναι μέλη των οργανώσεων αυτών.
Τα ανώτατα ποσά στήριξης εξαρτώνται από το είδος της διάθεσης (δωρεάν διανομή κ.α) και αναφέρονται στο παράρτημα XI του Καν (ΕΕ) 543/2011 και της επιτροπής και στο παράρτημα I του Καν (ΕΕ) 932/2014. Η χρηματοδότηση από την Ε.Ε. καταβάλλεται στον παραγωγό από τον ΟΠΕΚΕΠΕ.
    Το Υπ. Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων έχει εκδώσει την αριθμ 3715/110509/5-9-2014  Εγκύκλιο με λεπτομέρειες εφαρμογής των «προσωρινών μέτρων στήριξης των παραγωγών» η οποία είναι διαθέσιμη στον ιστότοπο του Υπουργείου Α.Α.Τ  www.minagric.gr και στο ΔΙΑΥΓΕΙΑ www.diavgeia.gov.gr αναζήτηση με (ΑΔΑ: 7Δ4ΧΒ-ΒΜ6).
    Επίσης για πληροφορίες μπορείτε να απευθύνεστε στις  Δ/νσεις Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής των Περιφερειακών Ενοτήτων.
Διαβάστε Περισσότερα »

Συγκίνηση: Οι Καρυάτιδες της Αμφίπολης είναι ολόσωμες


Συγκλονιστικά είναι τα στοιχεία που έδωσε το υπουργείο Πολιτισμού σύμφωνα με τα οποία οι Καρυάτιδες ήταν θαμμένες στο χώμα που υπήρχε ανάμεσα στο διαφραγματικό τοίχο όπου βρίσκονται και στον τοίχο σφράγισης.



Η ανακοίνωση του υπουργείο Πολιτισμού

Συνεχίστηκαν οι ανασκαφικές εργασίες στον λόφο Καστά Αμφίπολης, από την ΚΗ Εφορεία Αρχαιοτήτων. Σήμερα, αφαιρέθηκε ο πρώτος δόμος του τοίχου σφράγισης μπροστά από τις

καρυάτιδες και αποκαλύφθηκε η συνέχεια των χειριδωτών χιτώνων των δύο γλυπτών.

Οι καρυάτιδες, από την εξωτερική πλευρά, φαίνεται ότι ανασηκώνουν ελαφρά τον χιτώνα τους, με το αντίστοιχο χέρι τους. Τμήματα του προσώπου και της πόλου της ανατολικής καρυάτιδας, εντοπίστηκαν κατά την ανασκαφή και αποδόθηκαν στο γλυπτό.

Τα μέλη της διεπιστημονικής ομάδας διαπίστωσαν ότι οι εσωτερικοί βραχίονες των καρυάτιδων δεν στήριζαν το επιστύλιο, καθώς δεν παρατηρούνται σύνδεσμοι μολυβδοχόησης, ούτε επεξεργασία της κάτω επιφάνειας του επιστυλίου, ώστε να δικαιολογείται η άποψη της στήριξης.

Προχώρησαν οι εργασίες απομάκρυνσης των αμμωδών χωμάτων στον χώρο, μπροστά και πίσω από τον διαφραγματικό τοίχο με τις καρυάτιδες. Μέχρι την στάθμη της μαρμάρινης οροφής, οι δύο πλευρικοί τοίχοι του καλύπτονται από μαρμάρινους ορθοστάτες, οι οποίοι μιμούνται τον περίβολο.

Παράλληλα, προχώρησαν οι τεχνικές εργασίες για την αντιστήριξη και την υποστήλωση του μνημείου, στο χώρο πίσω από τις καρυάτιδες:

1.Ολοκληρώθηκε η αντιστήριξη της βόρειας πλευράς του δεύτερου διαφραγματικού τοίχου με τις καρυάτιδες και της νότιας πλευράς του τρίτου διαφραγματικού τοίχου.

2.Ολοκληρώθηκε, η αντιστήριξη- υποστήλωση της θόλου στον χώρο, πίσω από τις καρυάτιδες.

3. Ελήφθησαν πρόσθετα μέτρα προστασίας της δυτικής Καρυάτιδας, με τοποθέτηση κατακόρυφης υποστήλωσης εκατέρωθεν αυτής. Η απαίτηση για πρόσθετη υποστήλωση, οφείλεται στη διαπίστωση επιπλέον κατακόρυφης ρωγμής στην κεφαλή, που οφείλεται στο αυξημένο θλιπτικό φορτίο, το οποίο προέρχεται κυρίως από την στήριξη της μαρμάρινης πλάκας της οροφής και από το δυτικό τμήμα του επιστυλίου.

4. Ολοκληρώθηκε η ασφαλής υποστήλωση της μαρμάρινης πλάκας οροφής.

Συνεχίστηκε η τοπογραφική αποτύπωση του τμήματος του περιβόλου, που αποκαλύφθηκε φέτος, δεξιά και αριστερά της εισόδου του ταφικού μνημείου, με δορυφορικές και επίγειες γεωδαιτικές μεθόδους (τρισδιάστατη ψηφιακή σάρωση). Επιπλέον, ξεκίνησαν οι εργασίες τοπογραφικής τεκμηρίωσης του περιβάλλοντος χώρου του μνημειακού συγκροτήματος .

Τέλος για την προστασία του μνημείου και των εργαζομένων τοποθετήθηκε αλεξικέραυνο στην κορυφή του λόφου.


Διαβάστε Περισσότερα »

Aγιασμοί σε παιδικούς σταθμούς σε Βάγια και Θήβα

Έναρξη σχολικής χρονιάς για τους Παιδικούς Σταθμούς Θήβας και Βαγίων του Δ.Ο.Θ.
Το πρώτο κουδούνι χτύπησε για τους παιδικούς σταθμούς Θήβας και Βαγίων του Δημοτικού Οργανισμού Θήβας, το πρωί της Πέμπτης 11 Σεπτεμβρίου, με την τελετή του Αγιασμού για την έναρξη της σχολικής χρονιάς, παρουσία των νηπίων, των γονέων και των εκπαιδευτικών τους, του προσωπικού του Δ.Ο.Θ. και αιρετών του Δήμου Θηβαίων.




Διαβάστε Περισσότερα »

Έναρξη εγγραφών για το ΚΔΒΜ Δήμου Θηβαίων

Έναρξη Υποβολής Αιτήσεων




Ενδιαφέρει όλους τους ενήλικες!

Σας ενημερώνουμε ότι από Δευτέρα 15 Σεπτεμβρίου έως Παρασκευή 3 Οκτωβρίου 2014 , θα υποβάλλονται αιτήσεις για την συμμετοχή στα εκπαιδευτικά προγράμματα (2014-2015) του Kέντρου δια βίου Mάθησης του Δήμου Θηβαίων το οποίο υπάγεται στο Ίδρυμα Νεολαίας και δια Βίου Μάθησης (ΙΝΕΔΙΒΙΜ) του υπουργείου Παιδείας & Θρησκευμάτων, για τα χειμερινά προγράμματα.
Τα προγράμματα (25ωρα ή 50ωρα) παρέχονται ΔΩΡΕΑΝ σε ΟΛΟΥΣ τους πολίτες του Δήμου Θηβαίων, άνω των 18 ετών. Οι μέρες και ώρες διεξαγωγής των προγραμμάτων θα διαμορφωθούν με βάση τις ανάγκες των εκπαιδευομένων.
Αναλυτικά προσφέρονται:

1. ΟΙΚΟΝΟΜΙA - EΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ

1.1.    Καινοτομία – Επιχειρηματικότητα – Διοίκηση Επιχειρήσεων 25Ω
1.2.    Κοινωνική Οικονομία και Κοινωνική Επιχειρηματικότητα 50Ω
1.3.    Επιχειρηματικότητα και Τουριστική – Πολιτιστική Ανάπτυξη 25Ω
1.4.    Αγροτική Επιχειρηματικότητα – Marketing Αγροτικών Προϊόντων 25Ω
1.5.    Βιολογικά Προϊόντα: Παραγωγή – Πιστοποίηση – Διάθεση 25Ω
1.6.    Ηλεκτρονική Επιχειρηματικότητα – e-επιχειρείν 25Ω
1.7.    Πράσινη Επιχειρηματικότητα 25Ω
1.8.    Δημιουργώ τη δική μου επιχείρηση 25Ω
1.9.    Σύγχρονες Τραπεζικές Συναλλαγές 25Ω
1.10.    Υπολογίζοντας τις δαπάνες του νοικοκυριού 25Ω
1.11.    Συμβουλευτική σταδιοδρομίας 25Ω
1.12.    Επαγγελματική ενεργοποίηση ανέργων γυναικών 25Ω



2. ΠΟΙΟΤΗΤΑ ΖΩΗΣ – ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

2.1    Περιβάλλον και καθημερινή ζωή 25Ω
2.2    Γεωργία και Φυσικοί Πόροι 25Ω
2.3    Συλλογικές Περιβαλλοντικές Δράσεις 25Ω
2.4    Οικολογικές λύσεις για το σπίτι 25Ω
2.5    Προστασία και Δικαιώματα Καταναλωτή 25Ω
2.6    Ασφάλεια –Ποιότητα Τροφίμων 25Ω
2.7    Αστικοί λαχανόκηποι 25Ω
2.8    Πρακτικές συμβουλές (υγιεινής) διατροφής 25Ω
2.9    Αγωγή Υγείας – Πρώτες Βοήθειες 25Ω
2.10    Διαμόρφωση και διακόσμηση εσωτερικών χώρων 25Ω


3. ΝΕΕΣ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΕΣ

3.1    Επεξεργασία Κειμένου – Διαδίκτυο (Ι) 50Ω
3.2    Υπολογιστικά Φύλλα – Παρουσιάσεις (ΙΙ) 50Ω
3.3    Βάσεις Δεδομένων – Εξειδικευμένα θέματα (ΙΙΙ) 50Ω
3.4    Διαδικτυακά εργαλεία και υπηρεσίες στην καθημερινή ζωή 25Ω
3.5    Ηλεκτρονικά μέσα κοινωνικής δικτύωσης (social media) 25Ω
3.6    Δημιουργία Ιστοσελίδας  50Ω
3.7    Ηλεκτρονική εφημερίδα 50Ω
3.8.    Εξοικείωση με ηλεκτρονικές μορφές μάθησης – e-learning (25Ω) e-Κ.Δ.Β.Μ.


4. ΓΛΩΣΣΑ ΚΑΙ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

4.1    Ελληνικό Αλφαβητικό σύστημα 25Ω
4.2    Βελτιώνω την ορθογραφία μου 25Ω
4.3    Σύνταξη εγγράφων – φορμών 50Ω
4.4    Αγγλικά για το χώρο εργασίας (Α2-Β1) 25Ω
4.5    Αγγλικά για τον τουρισμό (Α2) 25Ω
4.6    Γαλλικά για τον τουρισμό (Α1-Α2) 25Ω
4.7    Γερμανικά για τον τουρισμό (Α1-Α2) 25Ω
4.8    Ιταλικά για τον τουρισμό (Α1-Α2) 25Ω
4.9    Ισπανικά για τον τουρισμό (Α1-Α2) 25Ω
4.10    Ρωσικά για τον τουρισμό (Α1-Α2) 25Ω
4.11    Κινεζικά για τον τουρισμό (Α1-Α2) 25Ω
4.12    Τουρκικά για τον τουρισμό (Α1-Α2) 25Ω


5. ΚΟΙΝΩΝΙΚΕΣ ΔΕΞΙΟΤΗΤΕΣ ΚΑΙ ΔΡΑΣΕΙΣ

5.1    Διαχείριση εργασιακού άγχους/Εναρμόνιση επαγγελματικής και προσωπικής ζωής 25Ω
5.2    Αποτελεσματική συνεργασία στον εργασιακό χώρο 25Ω
5.3    Αποτελεσματική ηγεσία στην εργασία 25Ω
5.4    Διαχείριση χρόνου 25Ω
5.5    Διαχείριση διαπροσωπικών σχέσεων 25Ω
5.6    Επικοινωνία και δυναμική της Ομάδας 25Ω
5.7    Εθελοντικές δράσεις στην τοπική κοινωνία 25Ω
5.8    Αποτελεσματική επικοινωνία με φορείς και υπηρεσίες 50Ω
5.9    Αντιμετώπιση της κοινωνικής κρίσης στην καθημερινή ζωή 25Ω

6. ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ ΚΑΙ ΤΕΧΝΗ

6.1    Ιστορία της Τέχνης 25Ω
6.2    Εικαστικό Εργαστήρι 50Ω
6.3    Φωτογραφία 25Ω
6.4    Κινηματογράφος 25Ω
6.5    Εργαστήρι δημιουργίας Βίντεο 50Ω
6.6    Θεατρικό Εργαστήρι (ανεβάζω τη δική μου παράσταση) 50Ω
6.7    Εργαστήρι μουσικής 50Ω
6.8    Εργαστήρι Δημιουργικής Γραφής 50Ω
6.9    Αξιοποίηση της Πολιτιστικής Κληρονομιάς 25Ω
6.10    Τοπική Ιστορία 25Ω

7. ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΕΥΑΛΩΤΩΝ ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΟΜΑΔΩΝ

7.1    Μετανάστες – Υποστήριξη στην καθημερινή ζωή 25Ω
7.2    Τσιγγάνοι – Γλωσσικές δεξιότητες Ι 50Ω
7.3    Τσιγγάνοι – Γλωσσικές δεξιότητες ΙΙ 50Ω
7.4    Τσιγγάνοι – Υποστήριξη στην καθημερινή ζωή 25Ω
7.5    Κρατούμενοι – Επικοινωνία στην καθημερινή ζωή (Α1) 125Ω
7.6    Κρατούμενοι – Επικοινωνία στην καθημερινή ζωή (Α2) 175Ω
7.7    Κρατούμενοι – Υποστήριξη κρατουμένων 25Ω
7.8    Μουσουλμανική Μειονότητα – Γλωσσικές δεξιότητες Ι 50Ω
7.9    Μουσουλμανική Μειονότητα – Γλωσσικές δεξιότητες ΙΙ 50Ω

Για την ένταξη των ενδιαφερομένων στα τμήματα απαιτούνται:
1.    Η συμπλήρωση σχετικής αίτησης (διατίθεται στο Κ.Δ.Β.Μ. και στην ιστοσελίδα του Δήμου http://kentrodiaviouthivas.blogspot.gr και www.thiva.gr )
2.    Φωτοτυπία Αστ. Ταυτότητας ή Διαβατηρίου
Για πληροφορίες & εγγραφές απευθυνθείτε στο Κ.Δ.Β.Μ Δήμου Θηβαίων Διεύθυνση: Κύπρου 3 Θήβα.
Τηλέφωνο επικοινωνίας: 2262350662
Fax: 2262080025
E-mail: kdvm902@gmail.com

Υπεύθυνη Εκπαίδευσης, Ανάπτυξης και Διασφάλισης Ποιότητας                               ΚΔΒΜ Θηβαίων: Μαρία Παππά
Υπεύθυνη Οργάνωσης ΚΔΒΜ Θηβαίων: Ιωάννα Λυμπερίου

Υποβολή αιτήσεων:
Διαβάστε Περισσότερα »

Δίπλα στους μαθητές ο Δήμαρχος Θηβαίων με ευχές για καλή σχολική χρονιά.



Στις τελετές Αγιασμού των σχολείων του Δήμου Θηβαίων για την έναρξη της σχολικής χρονιάς παραβρέθηκε ο Δήμαρχος κ. Σπ. Νικολάου και συγκεκριμένα στο Επαγγελματικό Λύκειο , στο 3ο Δημοτικό  και στο 5ο Γυμνάσιο Θήβας καθώς επίσης και στο Γυμνάσιο- Λύκειο Βαγίων, προκειμένου να ευχηθεί από κοντά σε μαθητές, γονείς και εκπαιδευτικούς να έχουν μια καλή και δημιουργική σχολική χρονιά.

Ταυτόχρονα, αντιδήμαρχοι και εκπρόσωποι της Δημοτικής Αρχής παραβρέθηκαν στην τελετή του Αγιασμού και στις υπόλοιπες σχολικές μονάδες του Δήμου , δείχνοντας έμπρακτα την προτεραιότητα του Δήμου στα θέματα παιδείας.

Ο κ. Δήμαρχος  στον χαιρετισμό του τόνισε ότι παρά τη δύσκολη οικονομική κατάσταση που βιώνουμε, ο Δήμος έχει καταβάλλει κάθε δυνατή προσπάθεια, ώστε τα σχολεία να μην αντιμετωπίσουν προβλήματα σε ότι αφορά τη συντήρηση, την υγιεινή και φυσικά τη θέρμανση, επισημαίνοντας ότι ακόμα και αν για οποιοδήποτε λόγο υπάρξει  πρόβλημα, μέσω των σχολικών επιτροπών του Δήμου θα λυθεί με τον καλύτερο δυνατό τρόπο.



Διαβάστε Περισσότερα »

Αγιασμοί σε σχολεία της Θήβας.(video)




Την ευχή να γίνουν καλοί μαθητές και καλοί άνθρωποι έδωσε στα παιδιά του 3ου δημοτικού σχολείου ο δήμαρχος Θήβας, Σπύρος Νικολάου, ενώ η αντιπεριφερειάρχης Βοιωτίας, Φανή Παπαθωμά βρέθηκε στο Ειδικό Γυμνάσιο του Λουτουφίου.

Σύμφωνα με την κα Παπαθωμά τα μαθητικά δρομολόγια στη Θήβα θα γίνονται κανονικά, όπως και στο μεγαλύτερο μέρος της Λιβαδειάς. Μέχρι τελευταία στιγμή στο Υπουργείο Παιδείας γινόντουσαν προσλήψεις και ακόμη υπάρχουν κενά στους εκπαιδευτικούς δήλωσε το μέλος του ΠΥΣΠΕ, Ηλίας Τραμπάκουλος.


Αγιασμοί σε σχολεία της Θήβας από LAMIASTARGR
Διαβάστε Περισσότερα »

Σε δόσεις και χωρίς αναδρομική ισχύ οι αυξήσεις στους λογαριασμούς της ΔΕΗ




    Σε δόσεις και χωρίς αναδρομική εφαρμογή θα περάσουν στους λογαριασμούς ρεύματος οι επιβαρύνσεις για τις Υπηρεσίες Κοινής Ωφέλειας (ΥΚΩ) των ετών 2012- 2013 που εκκρεμούν, ανέφερε αρμόδια πηγή του Υπουργείου Περιβάλλοντος Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής.



Τα φουσκωμένα τιμολόγια αναμένεται να κάνουν την εμφάνισή τους από... τον Οκτώβριο.

Οι ΥΚΩ καλύπτουν κυρίως το αυξημένο κόστος ηλεκτροδότησης των νησιών που τροφοδοτούνται από πετρελαϊκές μονάδες αλλά και την επιδότηση των τιμολογίων για πολύτεκνους, το Κοινωνικό Οικιακού Τιμολόγιο κ.α.

Σύμφωνα με τις σχετικές εκθέσεις της ΡΑΕ η συνολική δαπάνη για τις ΥΚΩ ανέβηκε από 500 εκατ. το 2011 σε 780 εκατ. το 2012 και 770 εκατ. το 2013, χωρίς την τελευταία διετία να έχουν γίνει αυξήσεις στις συγκεκριμένες χρεώσεις στους λογαριασμούς.

Έτσι έχει συσσωρευτεί στη διετία ένα ποσό της τάξης των 350 εκατ. το οποίο σύμφωνα με την ίδια πηγή του ΥΠΕΚΑ θα κατανεμηθεί σε δόσεις, που θα ξεπερνούν κατά πάσα πιθανότητα τα δύο χρόνια.

Το ΥΠΕΚΑ εξετάζει εναλλακτικά σενάρια για τη διάρκεια και το ύψος των χρεώσεων και όταν καταλήξει θα καταθέσει σχετική τροπολογία στη Βουλή.

Το συνολικό κονδύλι των ΥΚΩ θα μειωθεί δραστικά με την ολοκλήρωση των έργων διασύνδεσης των νησιών (όπως αυτά που υπεγράφησαν σήμερα, Τετάρτη, για Σύρο, Μύκονο και Πάρο).

Η διασύνδεση των Κυκλάδων θα εξοικονομήσει σύμφωνα με το ΥΠΕΚΑ 100 εκατ. ευρώ τον χρόνο και της Κρήτης που ακολουθεί, άλλα 400 εκατ. ευρώ.


Διαβάστε Περισσότερα »

Συμμετοχή στο πρόγραμμα εκδηλώσεων του «Μύλου των Ξωτικών»





Για 4η συνεχόμενη χρονιά ο «Μύλος των Ξωτικών», ο Δήμος Τρικκαίων και η e-Trikala A.E. δίνουν το νέο τους ραντεβού με μικρούς και μεγάλους στο μεγαλύτερο Χριστουγεννιάτικο θεματικό πάρκο της Ελλάδας για να απολαύσουν με ξεχωριστό τρόπο τις γιορτές των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς.
    Ο «Μύλος των Ξωτικών» φέτος ανοίγει τις πύλες του στις 28 Νοεμβρίου 2014 μέχρι και τις 4 Ιανουαρίου 2015.
    Για φέτος προγραμματίζουμε 38 ημέρες λειτουργίας γεμάτες δράσεις, καλλιτεχνικές εκδηλώσεις, διαδραστικά εργαστήρια και πολλές εκπλήξεις για μικρούς και μεγάλους. Και μην ξεχνάτε όλα ΔΩΡΕΑΝ!
    Η Οργανωτική Επιτροπή του «Μύλου των Ξωτικών» καλεί όλα τα σωματεία, πολιτιστικούς συλλόγους, καλλιτεχνικές ομάδες, εργαστήρια, ωδεία, νεανικά και μαθητικά μουσικά σχήματα, σχολές χορού και όλους όσους επιθυμούν να συμμετάσχουν στο πρόγραμμα εκδηλώσεων του Μύλου. Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να δηλώσουν συμμετοχή με την συμπλήρωση της ηλεκτρονικής αίτησης μέσα από την ιστοσελίδα
www.milosxotikon.gr
    Ήδη το ενδιαφέρον για παρουσία και συμμετοχή στο «Μύλο των Ξωτικών» από ομάδες και καλλιτεχνικά σχήματα από όλη την Ελλάδα είναι εντυπωσιακό.
Η καταληκτική ημερομηνία υποβολής αιτήσεων είναι η Κυριακή 19 Οκτωβρίου 2014.

Διαβάστε Περισσότερα »

Δήλωση Περιφερειάρχη Στερεάς για τη νέα σχολική χρονιά



Ξεκινάει σήμερα η σχολική χρόνια και το μόνο που μπορεί κανείς να ευχηθεί είναι ένα έτος δημιουργικό, γεμάτο μάθηση και γνώση προσβάσιμη σε όλους τους μαθητές.
Η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας καταβάλει κάθε προσπάθεια προκειμένου να εξασφαλίσει τις καλύτερες δυνατές συνθήκες για τη μεταφορά των μαθητών, έτσι ώστε όλα τα παιδιά να έχουν εύκολη και ασφαλή πρόσβαση στα σχολεία τους. Οποιαδήποτε προβλήματα τυχόν προκύψουν στην πορεία, θα αντιμετωπιστούν άμεσα από τις υπηρεσίες μας. Γιατί το δικαίωμα στη μόρφωση είναι αναυθαίρετο κι εμείς οφείλουμε να το διασφαλίσουμε.
Αγαπητοί μαθητές, σας εύχομαι να ξεκινήσετε φέτος ένα ταξίδι γεμάτο πολύτιμες γνώσεις. Η κούραση που μοιραία θα επέλθει ας μη γίνει εμπόδιο στην εκπλήρωση των στόχων σας. Μέσα στις σχολικές σας υποχρεώσεις, βρείτε χρόνο για τον εαυτό σας, τους φίλους σας και τα πράγματα που αγαπάτε. Κάντε τα όνειρα σας πραγματικότητα, γιατί μπορείτε.
Διαβάστε Περισσότερα »

Εκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρού: Βροχές και καταιγίδες από το απόγευμα

Επιδείνωση θα παρουσιάσει ο καιρός από τις επόμενες ώρες σήμερα Πέμπτη με ισχυρές βροχές και καταιγίδες. Τα φαινόμενα θα είναι πιο έντονα κυρίως στα δυτικά της χώρας.

Σύμφωνα με την ΕΜΥ, από το απόγευμα της Πέμπτης, προβλέπονται βροχές και καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές στο βόρειο Ιόνιο, την Ήπειρο και βαθμιαία στη δυτική Στερεά και τη βορειοδυτική Πελοπόννησο.

Τα φαινόμενα σταδιακά θα εξασθενήσουν από το μεσημέρι της Παρασκευής.

Διαβάστε Περισσότερα »

Ο Απ. Γκλέτσος "πλακώθηκε" με τον παπά και αποχώρησε από το σχολικό αγιασμό (ΒΙΝΤΕΟ)




Επεισοδιακός ήταν σήμερα ο αγιασμός στο Λύκειο και Γυμνάσιο Στυλίδας, όπως τον κατέγραψε το stilida.com

Όλα ξεκίνησαν όταν ο ιερέας π. Ιωάννης από την ενορία Παλαιοκερασιάς έψελνε το τροπάριο της Υψώσεως του Σταυρού “Σῶσον, Κύριε, τὸν λαόν σου καὶ εὐλόγησον τὴν κληρονομίαν σου νίκας τοῖς βασιλεῦσι ….” ο Απόστολος Γκλέτσος του ζήτησε να αντικαταστήσει τη λέξη "βασιλεύσι" με τη λέξη "ευσεβέσι".

Ο ιερέας συνέχισε μη αντικαθιστώντας την επίμαχη λέξη, με αποτέλεσμα ο Δήμαρχος να αποχωρήσει αιφνιδιαστικά από τον αγιασμό πριν αυτός ολοκληρωθεί.

Μετά την ολοκλήρωση του αγιασμού ο Απ.Γκλέτσος επέστρεψε όπου ακολούθησε το παρακάτω σκηνικό.

Δείτε το βίντεο από το stilida.com:
Διαβάστε Περισσότερα »

Πολιτιστικές Εκδηλώσεις στον Υψηλάντη


Διαβάστε Περισσότερα »

Έκλεβαν τα καντήλια στον Ορχομενό


Συνελήφθησαν τρία (3) άτομα, για κλοπές που διέπρατταν από κοιμητήριο στην περιοχή του Ορχομενού Βοιωτίας

Πρόκειται για δύο (2) ημεδαπούς και έναν υπήκοο Ρουμανίας, οι οποίοι κατελήφθησαν να επιβαίνουν σε Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο και να μεταφέρουν μπρούτζινα αντικείμενα (καντήλια, ανθοδοχεία και φαναράκια), προερχόμενα από τάφους

Εξιχνιάσθηκαν τρεις (3) περιπτώσεις κλοπών, οι οποίες είχαν διαπραχθεί το τελευταίο μήνα από το ανωτέρω κοιμητήριο

Συνελήφθησαν, χθες (10-09-2014) το πρωί στον Ορχομενό Βοιωτίας, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Ορχομενού, τρία (3) άτομα και συγκεκριμένα, δύο (2) ημεδαποί ηλικίας 43 και 27 ετών και ένας 25χρονος υπήκοος Ρουμανίας, σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκε δικογραφία για διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπών.

Ειδικότερα, μετά από κατάλληλη αξιολόγηση – αξιοποίηση πληροφοριών σχετικά με διάπραξη κλοπών από κοιμητήριο στην περιοχή του Ορχομενού, οι αστυνομικοί εντόπισαν τους ανωτέρω κατηγορούμενους να επιβαίνουν σε Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο και σε έλεγχο που διενεργήθηκε, βρέθηκε εντός του οχήματος και κατασχέθηκε μία σακούλα, η οποία περιείχε μπρούτζινα αντικείμενα (ανθοδοχεία, καντήλια και φαναράκια), προερχόμενα από τάφους.

Στο πλαίσιο της αστυνομικής έρευνας, προέκυψε ότι μέρος των αντικειμένων είχε κλαπεί προχθές (09-09-2014), ενώ εξιχνιάσθηκαν δύο (2) ακόμα περιπτώσεις κλοπών, οι οποίες είχαν διαπραχθεί τον τελευταίο μήνα από το ανωτέρω κοιμητήριο.

Το Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο των δραστών κατασχέθηκε ως μέσο τέλεσης αξιόποινων πράξεων, ενώ η έρευνα συνεχίζεται προκειμένου να εξακριβωθεί η τυχόν εμπλοκή τους και σε άλλες παρόμοιες περιπτώσεις κλοπών.

Την προανάκριση διενήργησε το Αστυνομικό Τμήμα Ορχομενού, ενώ οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Λιβαδειάς.


Διαβάστε Περισσότερα »

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΙΕΡΟΨΑΛΤΩΝ ΘΗΒΑΣ << Ο ΕΥΑΓΓΕΛΙΣΤΗΣ ΛΟΥΚΑΣ >>



Διαβάστε Περισσότερα »

Μήνυμα Δημάρχου Λεβαδέων για την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς

.Με ευκαιρία την τελετή αγιασμού που τελέστηκε σήμερα σε όλα τα σχολεία της χώρας, η Δήμαρχος Λεβαδέων και το δημοτικό συμβούλιο του Δήμου Λεβαδέων εύχονται καλή και δημιουργική σχολική χρονιά στους μαθητές, τους εκπαιδευτικούς και τους γονείς.
Όλοι πρέπει να καταβάλλουμε κάθε δυνατή προσπάθεια για να δημιουργήσουμε τις απαραίτητες συνθήκες ώστε τα παιδιά να αποκτήσουν όχι μόνο την καλύτερη δυνατή μόρφωση από τα σχολειά τους, αλλά και η πορεία τους αυτή να είναι γεμάτη από χαρά και αγάπη για τη γνώση.
Η δημοτική αρχή θα βρίσκεται στο πλευρό της εκπαιδευτικής κοινότητας και των συλλόγων γονέων και κηδεμόνων, αρωγός στις προσπάθειες τους για να προσφέρουμε στους μαθητές τις καλύτερες δυνατές συνθήκες για να απολαύσουν τα σχολικά τους χρόνια.
Ιδιαίτερα επιθυμούμε να απευθύνουμε τις πιο θερμές ευχές μας στα «πρωτάκια» που ξεκινούν σήμερα την σχολική τους σταδιοδρομία, αλλά και στους τελειόφοιτους της Γ’ Λυκείου που θα κληθούν να καταβάλουν μεγάλη προσπάθεια και θυσίες για την εισαγωγή τους στην τριτοβάθμια εκπαίδευση.
Καλή σχολική χρονιά σε όλους!   
Διαβάστε Περισσότερα »

“Συνάντηση Γιάννη Καράμπελα με τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη, Βασίλη Κικίλια και τον αρχηγό της ΕΛ.ΑΣ., Δημήτρη Τσακνάκη”



Σε συνέχεια της επίκαιρης ερώτησης του βουλευτή Βοιωτίας, κ. Γιάννη Καράμπελα, σχετικά με τη συμφόρηση των βαρέων φορτηγών οχημάτων που παρατηρείται στο επαρχιακό οδικό δίκτυο, μετά την τελευταία αύξηση στις τιμές των διοδίων, πραγματοποιήθηκε χθες το απόγευμα η προαναγγελθείσα συνάντησή του με τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη, κ. Κικίλια και τον Αρχηγό της Ελληνικής Αστυνομίας κ. Τσακνάκη.

Στη συζήτηση που ακολούθησε αναφορικά με το συγκεκριμένο πρόβλημα προέκυψαν τα εξής:

α) Ο κ. Κικίλιας και ο κ. Τσακνάκης αναγνώρισαν τις ευθύνες της Τροχαίας για την κίνηση των βαρέων οχημάτων στο οδικό δίκτυο που διέρχεται παραπλεύρως της εθνικής οδού και δεσμεύτηκαν ότι θα καταβάλουν κάθε προσπάθεια, πυκνώνοντας τους ελέγχους, ώστε ν’ αποτρέπουν τους επαγγελματίες οδηγούς από την χρήση του και να επιλέγουν τις εθνικές οδούς.

β) Από μεγάλα τμήματα του επαρχιακού οδικού δικτύου, διέρχεται η παλαιά εθνική οδός. Χαρακτηριστικό παράδειγμα αποτελεί η παλαιά εθνική Αθηνών – Λαμίας που περνάει μέσα από μικρές πόλεις και χωριά της Βοιωτίας και της Φθιώτιδας, όπως η Αλίαρτος, η Αγία Παρασκευή και η Χαιρώνεια. Η χρήση της παλαιάς εθνικής οδού δεν απαγορεύεται από φορτηγά οχήματα και ως εκ τούτου δεν θεωρείται παράνομη. Συνεπώς σ’ αυτή την περίπτωση η Τροχαία δεν μπορεί να κάνει τίποτα παραπάνω από το να διαπιστώνει τυχόν παραβάσεις του Κ.Ο.Κ. και να επιβάλει τα ανάλογα πρόστιμα.

Κατόπιν των ανωτέρω, ο κ. Καράμπελας, αφού ευχαρίστησε θερμά τον κ. Κικίλια για την άμεση ανταπόκριση και τις καταλυτικές παρεμβάσεις του, για την επίλυση του ζητήματος στο κομμάτι που άπτεται των αρμοδιοτήτων του, επισήμανε ότι προτίθεται να καλέσει του βουλευτές Βοιωτίας και Φθιώτιδας, ώστε να συζητηθεί ενδεχόμενη νομοθετική πρόταση για αλλαγή του ισχύοντος καθεστώτος στην παλαιά εθνική οδό Αθηνών – Λαμίας και να επιστρέψουν τα βαρέα φορτηγά οχήματα στο εθνικό οδικό δίκτυο.

Διαβάστε Περισσότερα »

Πρώτο κουδούνι για τους μαθητές της Ελλοπίας


Αγιασμός στο Δημοτικό σχολείο και Νηπιαγωγείο Ελλοπίας Θηβών

Τέλος οι διακοπές και για τους μαθητές  σήμερα, καθώς χτύπησε  το πρώτο κουδούνι για Δημοτικά,γυμνάσια, λύκεια και τεχνικές σχολές. Με τον καθιερωμένο αγιασμό για την νέα σχολική χρονιά ξεκίνησε η σημερινή ημέρα σε όλα τα σχολεία της χώρας.

Στο Δημοτικό σχολείο Ελλοπίας  πραγματοποιήθηκε ο αγιασμός με τον Πατέρα Λεωνίδα  ο οποίος μετέφερε μήνυμα απο τον μητροπολίτη Θηβών και Λεβαδείας κ.κ.Γεώργιο για καλή σχολική χρονιά γεμάτη ευχές.

Στη συνέχεια ο προιστάμενος του σχολείου κ.Πίκλας  αφού καλοσώρισε τα παιδιά, (ιδιαίτερα τα πρωτάκια) και τους γονείς ,ευχήθηκε σε όλους να έχουν μια αποδοτική και δημιουργική χρονιά
           ΚΑΛΗ ΣΧΟΛΙΚΗ ΚΑΙ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΗ ΧΡΟΝΙΑ
ΟΛΕΣ ΟΙ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΕΔΩ
Διαβάστε Περισσότερα »

Αντιδράσεις των κατοίκων της Λιβαδειάς για την κεραία κινητής τηλεφωνίας


 ΚΕΡΑΙΑ ΚΙΝΗΤΗΣ ΤΗΛΕΦΩΝΙΑΣ - ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ


-ΕΠΕΙΔΗ ΔΕΝ ΘΕΩΡΟΥΜΕ ΤΗΝ ΑΓΝΟΙΑ ΩΣ ΠΗΓΗ ΣΟΦΙΑΣ
-ΕΠΕΙΔΗ  ΑΡΝΟΥΜΑΣΤΕ  ΝΑ ΓΙΝΟΥΜΕ ΠΕΙΡΑΜΑΤΟΖΩΑ ΕΜΕΙΣ ΚΑΙ
 ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΑΣ
-ΕΠΕΙΔΗ  ΕΠΙΘΥΜΟΥΜΕ ΝΑ ΖΗΣΟΥΜΕ ΜΕ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ
   ΛΙΒΑΔΕΙΑ, 9/09/2014


Αποφασίσαμε, όλοι  εμείς οι κάτοικοι της ευρύτερης περιοχής, την απομάκρυνση της κεραίας  κινητής  τηλεφωνίας, η οποία είχε τοποθετηθεί, με μίσθωμα, στην σκεπή διώροφης ημιτελούς οικοδομής, στην περιοχή του Ζαγαρά, πάνω από την Ταμπάχνα.
Η αταλάντευτη αποφασιστικότητα όλων και οι συντονισμένες προσπάθειές μας  προς κάθε κατεύθυνση (από την συλλογή υπογραφών, την δημοσιοποίηση του προβλήματος, την εμπλοκή υπηρεσιών, φορέων κ.α)  έφερε γρήγορα το επιδιωκόμενο αποτέλεσμα.
Την Δευτέρα  8/09/2014 συνεργείο, αποτελούμενο από πέντε (5) άτομα, προχώρησε σε αποξήλωση - αποσύνδεση των μηχανημάτων, καλωδίων και όλων των εξαρτημάτων που βρίσκονταν τόσο κάτω από την σκεπή του κτηρίου όσο και μέσα στην  ψεύτικη καμινάδα, η οποία ξηλώθηκε εντελώς. Εργάσθηκαν από το πρωί  μέχρι αργά το μεσημέρι οπότε και απεχώρησαν με φορτηγό όπου είχαν φορτώσει  τον παραπάνω εξοπλισμό. Νιώθουμε ικανοποιημένοι.                  
Η Δημόσια υγεία είναι αγαθό και πρέπει να προστατευθεί.
ΔΕΝ ΘΕΛΟΥΜΕ ΑΚΤΙΝΟΒΟΛΙΑ.
Αυτό σημαίνει ότι δεν θέλουμε κεραίες, δεν θέλουμε ασύρματη επικοινωνία,   δεν θέλουμε 4G, δεν θέλουμε 3G, δεν θέλουμε  τηλεόραση, video  και internet στο κινητό μας
.                                                                  
viwtika.blogspot.gr
                                                                                                             Οι κάτοικοι
Διαβάστε Περισσότερα »

Μήνυμα Σεβασμιωτάτου με την ευκαιρία της ενάρξεως του νέου Σχολικού έτους



Πρός

τους Μαθητές και τις Μαθήτριες

των Σχολείων όλων των βαθμίδων της Μητροπολιτικής Περιφερείας

Θηβών, Λεβαδείας και Αυλίδος



Αγαπημένα μου  παιδιά,



Είναι μεγάλη και ειλικρινής η χαρά μου, επειδή σήμερα μου δίνεται η ευκαιρία να επικοινωνήσω μαζί σας θέλοντας να σας εκφράσω πολλές και θερμές ευχές για το νέο σχολικό έτος αφού στο ξεκίνημα κάθε νέας χρονιάς όλοι μας κάνουμε όνειρα, βάζουμε  στόχους και ελπίζουμε για κάτι ακόμη καλύτερο.

Μέσα στην καταχνιά της σύγχρονης πραγματικότητας το σχολείο ανοίγει και πάλι τις πόρτες του και σας καλεί να ανακαλύψετε το πιό δημιουργικό κομμάτι του εαυτού σας. Είναι ο χώρος, όπου θα αποκτήσετε γνώσεις πολύτιμες και εφόδια πνευματικά, προκειμένου να αντιμετωπίσετε τις απαιτήσεις της ζωής που διαρκώς αυξάνουν.

Μη διστάσετε να μετατρέψετε το σχολείο σας σε εργαστήρι ελπίδας, χαράς και αλληλεγγύης για όλη την κοινωνία που ζούμε. Μην επιτρέψετε σε κανέναν να σβήσει από το πρόσωπό σας το  χαμόγελο πού είναι η πιο απλόχερη ένδειξη ζεστασιάς, φροντίδας και αισιοδοξίας. Εσείς είστε το μέλλον της ζωής και της πατρίδος μας.

 Σαν πνευματικός σας Πατέρας θέλω να γνωρίζετε πως είμαι δίπλα σας και σας περιβάλλω με πολλή αγάπη και σφίγγω το χέρι του καθενός προσωπικά ευχόμενος από τα βάθη της καρδιάς μου καλή πρόοδο, υγεία και καταξιωμένη ζωή.

Μακάρι να είναι με τη χάρη του Θεού ευλογημένη και καρποφόρα η νέα σχολική Χρονιά.

Καλή δύναμη τόσο σ’ εσάς όσο και στους πολύτιμους συνοδοιπόρους σας στο ταξίδι της γνώσης, τους καλούς σας δασκάλους και τους γονείς σας.



Με πολλή αγάπη

Ο Μητροπολίτης σας

                                     

† Ο ΘΗΒΩΝ ΚΑΙ ΛΕΒΑΔΕΙΑΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ
Διαβάστε Περισσότερα »

Έκλεισε διεθνή Αργεντινό ο Λεβαδειακός


Με τη φανέλα του Λεβαδειακού θα αγωνίζεται τα επόμενα δύο χρόνια ο Ματίας Σάντσες, ο οποίος στο παρελθόν έχει φορέσει το εθνόσημο της εθνικής Αργεντινής Κ20. Δείτε το who is who του 27χρονου μέσου.


Για στόπερ κινείται ο Λεβαδειακός, ωστόσο ο Βοιωτοί -σε πρώτη φάση- απέκτησαν έναν μέσο ως ελεύθερο. Ο λόγος για τον Ματίας Σάντσες.

Συγκεκριμένα, η ΠΑΕ της ομάδας της Λιβαδειάς ανακοίνωσε σήμερα την έναρξη της συνεργασίας της με τον 27χρονο Αργεντινό για τα επόμενα δύο χρόνια.

Πρόκειται για έναν παίκτη που το 2007 ήταν μέλος της εθνικής Κ20 της πατρίδας του και μαζί της κατέκτησε το Παγκόσμιο Κύπελλο στον Καναδά.

Παράλληλα, ο Σάντσες έχει σπουδαία εμπειρία από την πρώτη κατηγορία του πρωταθλήματος της Αργεντινής, αγωνιζόμενος σε Ρασίνγκ και Εστουντιάντες. Τελευταίος σταθμός της καριέρας του η Άρσεναλ Σαραντί.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της ΠΑΕ:

«Η ΠΑΕ ΛΕΒΑΔΕΙΑΚΟΣ ανακοινώνει την απόκτηση του ποδοσφαιριστή Matias Ariel Sanchez.

Ο αργεντινός μέσος (κάτοχος Ιταλικού διαβατηρίου) υπέγραψε σήμερα συμβόλαιο συνεργασίας για δύο χρόνια.

Έχει γεννηθεί στις 18/8/1987 και έχει αγωνιστεί επί σειρά ετών με επιτυχία στο πρωτάθλημα της Αργεντινής με τις Racing Club και Estudiantes, στο MLS με τη φανέλα των Columbus Crew, ενώ η τελευταία ομάδα στην οποία έπαιξε ήταν η Arsenal de Sarandi».
Διαβάστε Περισσότερα »

Άδεια 4 εργάσιμων ημερών για γονείς που έχουν παιδιά σε σχολεία


Άδεια 4 εργάσιμων ημερών τον χρόνο δικαιούνται οι εργαζόμενοι με παιδιά ηλικίας μέχρι 16 ετών, ώστε να μπορούν να επισκέπτονται το σχολείο για ενημερώσεις, παραλαβή βαθμολογιών κτλ.

Σύμφωνα με το Κέντρο Πληροφόρησης της ΓΣΕΕ η άδεια αυτή είναι με αποδοχές και φτάνει συνολικά μέχρι 4 ημέρες το χρόνο για κάθε παιδί (άρθρο 5, ΕΓΣΣΕ 2008-2009). Την παραπάνω άδεια δικαιούνται και οι γονείς με παιδιά στο νηπιαγωγείο. Πάντα θα πρέπει να χορηγείται τμηματικά και ποτέ για περισσότερο από 1 εργάσιμη μέρα κάθε φορά.

Η συγκεκριμένη άδεια δεν συμψηφίζεται με τις άλλες άδειες που δίνονται στους εργαζόμενους. Η άδεια χορηγείται στoν εργαζόμενο γονέα, ανεξάρτητα αν ο άλλος γονέας εργάζεται ή όχι έξω από το σπίτι, και χορηγείται ανεξάρτητα από τον αριθμό ατόμων που απασχολούνται στην επιχείρηση. Αν και οι δύο γονείς απασχολούνται αποφασίζουν με κοινή συμφωνία, κάθε φορά, ποιος από τους δύο θα κάνει χρήση του δικαιώματος και για πόσο χρονικό διάστημα.
Διαβάστε Περισσότερα »

Χτυπά το κουδούνι για χιλιάδες μαθητές

Στους αγιασμούς σε Λειψούς, Αγαθονήσι, Σύμη, Χάλκη ο Ανδρέας Λοβέρδος - Για χιλιάδες κενά και χαμένες διδακτές ώρες κάνουν λόγο ΔΟΕ και ΟΛΜΕ - 10.000 αναπληρωτές θα τοποθετηθούν έως τέλος του μήνα απαντά το υπουργείο
Το πρώτο κουδούνι για τη νέα σχολική χρονιά χτυπά σήμερα το πρωί για χιλιάδες μαθητές καθώς σε όλα τα σχολεία της χώρας πραγματοποιείται ο καθιερωμένος αγιασμός. Από χθες το βράδυ οι μαθητές όλων των βαθμίδων έφτιαξαν την τσάντα τους και περιμένουν με ανυπομονησία τη σημερινή ημέρα, κυρίως για να δουν τους φίλους τους μετά τις καλοκαιρινές διακοπές, τις νέες τους τάξεις και τους καθηγητές.

Ιδιαίτερη σημασία έχει η σημερινή ημέρα για τους μαθητές της Α΄τάξης του Δημοτικού που θα περάσουν για πρώτη φορά την πόρτα του «μεγάλου σχολείου». Από χθες το βράδυ ο υπουργός Παιδείας Ανδρέας Λοβέρδος πραγματοποιεί περιοδεία σε ακριτικά νησιά στα Δωδεκάνησα προκειμένου να επισκεφθεί σχολικές μονάδες και να παραστεί στους αγιασμούς κατά την έναρξη του νέου σχολικού έτους. Είναι αξιοσημείωτο ότι φέτος για πρώτη φορά ο υπουργός, οι υφυπουργοί, αλλά και όλοι οι γενικοί γραμματείς του υπουργείου θα παραβρεθούν σε αγιασμούς σχολείων ανά τη χώρα.

Ο κ. Λοβέρδος σήμερα θα παραστεί σε αγιασμό σε σχολεία στους Λειψούς, το Αγαθονήσι, τη Σύμη, όπου θα παραστεί και στην εκδήλωση γνωριμίας των μαθητών με το πρόγραμμα «Kids’ Athletics» στο πλαίσιο του «Κοινωνικού Σχολείου» και μετά θα μεταβεί στη Χάλκη. Αύριο ο κ. Λοβέρδος θα παραστεί σε αγιασμό στο Καστερόλιζο και σε εγκαίνια σχολείου στην Ιαλυσό της Ρόδου.

Ο υφυπουργός Αλέξανδρος Δερμεντζόπουλος θα παραστεί σε αγιασμούς σχολείων της Αλεξανδρούπολης. Ο υφυπουργός Παιδείας Γ. Στύλιος θα παραβρεθεί σε αγιασμό σχολείων στην Αρτα ενώ όλοι οι γενικοί γραμματείς του υπουργείου θα παραβρεθούν σε αγιασμούς σχολείων.

Ο υπουργός Παιδείας σε συνάντηση με το ΔΣ της Διδασκαλικής Ομοσπονδίας Ελλάδος διαβεβαίωσε ότι στα σχολεία όλα θα είναι απολύτως τακτοποιημένα μέχρι την 30ή Σεπτεμβρίου κι ότι η χρονιά ξεκινά, αν λάβει κανείς υπόψη τα προβλήματα, αρκετά καλά. Επίσης, δήλωσε ότι έχει ήδη ασχοληθεί λεπτομερώς με το θέμα του πειθαρχικού δικαίου και των αναγκαίων αλλαγών που χρειάζονται ενώ, για το θέμα της αξιολόγησης, είπε πως θα ξεκινήσει διάλογος με τη Δ.Ο.Ε. μετά τις 20 Σεπτεμβρίου.

Τέλος, δεσμεύτηκε ότι «κανείς εκπαιδευτικός δεν θα κάνει υπερβεί το ωράριο, από αυτό που του αντιστοιχεί» και δεν θα ασκηθούν πιέσεις για την πλήρη ανάπτυξη του προγράμματος πριν τοποθετηθούν στα σχολεία όλοι οι εκπαιδευτικοί.

Σύμφωνα με το ενημερωτικό σημείωμα του υπουργείου Παιδείας τονίζεται ότι με το ξεκίνημα του νέου σχολικού έτους: «Τα βιβλία είναι ήδη στα σχολεία. Οι εκπαιδευτικοί στη συντριπτική τους πλειοψηφία βρίσκονται στις θέσεις τους και συγκεκριμένα: 11.844 νηπιαγωγοί, 44.432 δάσκαλοι και 70.757 καθηγητές, δηλαδή 127.033 μόνιμοι εκπαιδευτικοί έχουν από την 1η Σεπτεμβρίου έχουν αναλάβει υπηρεσία. Επίσης, τοποθετήθηκαν έως και σήμερα 4.900 αναπληρωτές.

Έως το τέλος Σεπτεμβρίου θα τοποθετηθούν ακόμη 10.000 αναπληρωτές, με βάση τα πραγματικά κενά που θα προκύπτουν και τα τμήματα που θα δημιουργηθούν στις κατευθύνσεις, τα επαγγελματικά λύκεια και τα ειδικά σχολεία.

Επιπλέον 1.100 αναπληρωτές θα είναι έτοιμοι για να καλύψουν κενά που θα δημιουργηθούν λόγω εκτάκτων περιστάσεων (λόγοι υγείας, κυήσεως, συνταξιοδοτήσεως κ.ο.κ). Εκτιμούμε, πως παρόλες τις επιπτώσεις της οικονομικής κρίσης, στους θεσμούς του κοινωνικού κράτους, τα κενά δεν θα υπερβούν τελικά το 1% του συνόλου του εκπαιδευτικού προσωπικού. Πιστεύουμε, πως οριστική λύση της κάλυψης των κενών, θα δώσει η υπέρβαση του 1 προς 10 σε ό,τι αφορά τις προσλήψεις και η διενέργεια διαγωνισμού του ΑΣΕΠ για 10.000 εκπαιδευτικούς».

Σε συνέντευξη Τύπου που δόθηκε, οι εκπαιδευτικοί δήλωσαν πως θα χαθούν χιλιάδες διδακτικές ώρες στα δημοτικά σχολεία εάν δεν καλυφθούν άμεσα τα κενά με το διορισμό 9.000 εκπαιδευτικών. Σύμφωνα με στοιχεία που παρουσίασε το ΔΣ της ΔΟΕ, τα λειτουργικά κενά σε δασκάλους ανέρχονται σε 5.681. Σε αυτό τον αριθμό δεν περιλαμβάνονται οι ανάγκες των σχολείων ΕΑΕΠ (ολοήμερα σχολεία με διευρυμένο πρόγραμμα) σε ειδικότητες, για τα οποία θα χρειαστούν ακόμη περίπου 3.000 δάσκαλοι. Οι εκπρόσωποι της ΟΛΜΕ έκαναν λόγο για κενά 3.000 καθηγητών σε Γυμνάσια και Λύκεια σε όλη τη χώρα  .Η συνολική εκτίμηση για τα κενά στη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση, σύμφωνα με την Ομοσπονδία, είναι περίπου 3.000. Σε αυτά, όπως είπαν οι εκπρόσωποι της Ομοσπονδίας, χωρίς να υπολογίζονται οι ειδικότητες των Επαγγελματικών Λυκείων.


Διαβάστε Περισσότερα »

Χαλάει ξάνα από το βράδυ ο καιρός

Βροχές και καταιγίδες έρχονται από τα δυτικά - Άστατος ο καιρός μέχρι και την Τρίτη
Νέα επιδείνωση του καιρού με βροχές και καταιγίδες απο τα δυτικά περιμένουν για σήμερα οι μετεωρολόγοι παρά το γεγονός ότι η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο. Παράλληλα η ΕΜΥ προειδοποιεί ότι η ορατότητα θα είναι τοπικά περιορισμένη τις πρωινές ώρες στα ηπειρωτικά.

Όσο για τις επόμενες ημέρες ο καιρός αναμένεται να είναι άστατος με σποραδικές βροχές και καταιγίδες κατά τις απογευματινές ώρες και τη θερμοκρασία να υποχωρεί από τη Δευτέρα και κυρίως την Τρίτη

Αναλυτική η πρόγνωση για σήμερα Πέμπτη:

Μακεδονία, Θράκη
Καιρός: αρχικά γενικά αίθριος. Βαθμιαία από τα δυτικά θα αναπτυχτούν νεφώσεις και τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες θα σημειωθούν μεμονωμένες καταιγίδες στα ορεινά της Μακεδονίας.
Άνεμοι: μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ.
Θερμοκρασία: από 14 έως 30 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Νησιά Ιονίου, Ήπειρος, δυτική Στερεά, δυτική Πελοπόννησος
Καιρός: αρχικά γενικά αίθριος. Βαθμιαία θα αναπτυχτούν νεφώσεις και θα σημειωθούν τοπικές βροχές και καταιγίδες αρχικά στο βόρειο Ιόνιο και την Ήπειρο και από τις μεσημβρινές ώρες και στις υπόλοιπες περιοχές. Τα φαινόμενα τη νύχτα πιθανόν να είναι κατά τόπους ισχυρά.
Άνεμοι: μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ και βαθμιαία από νότιες διευθύνσεις με την ίδια ένταση.
Θερμοκρασία: από 17 έως 30 βαθμούς Κελσίου. Στην Ήπειρο 2 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Θεσσαλία, ανατολική Στερεά, Εύβοια, ανατολική Πελοπόννησος
Καιρός: γενικά αίθριος. Τοπικές νεφώσεις τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες με μεμονωμένες καταιγίδες στα ορεινά.
Άνεμοι: μεταβλητοί 2 με 4 μποφόρ.
Θερμοκρασία: από 16 έως 31 βαθμούς Κελσίου.

Κυκλάδες, Κρήτη
Καιρός: γενικά αίθριος. Τοπικές νεφώσεις τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στην Κρήτη.
Άνεμοι: δυτικοί βορειοδυτικοί 3 με 4 και πρόσκαιρα τοπικά 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: από 22 έως 30 βαθμούς Κελσίου.

Νησιά ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα
Καιρός: γενικά αίθριος.
Άνεμοι: από βόρειες διευθύνσεις 3 με 4 και πρόσκαιρα τοπικά 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: από 23 έως 31 βαθμούς Κελσίου.

Αττική
Καιρός: γενικά αίθριος. Τοπικές νεφώσεις τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες κυρίως στα δυτικά και τα βόρεια.
Άνεμοι: μεταβλητοί 2 με 4 μποφόρ.
Θερμοκρασία: από 17 έως 31 βαθμούς Κελσίου.

Θεσσαλονίκη
Καιρός: γενικά αίθριος. Τοπικές νεφώσεις τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες με πιθανότητα πρόσκαιρων όμβρων στα γύρω ορεινά.
Άνεμοι: μεταβλητοί 2 με 3 και βαθμιαία νοτιοανατολικοί 3 με 4 μποφόρ.
Θερμοκρασία: από 16 έως 29 βαθμούς Κελσίου.


Διαβάστε Περισσότερα »

ΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ