Σάββατο 20 Σεπτεμβρίου 2014

Α' Κατηγορία Βοιωτίας τα Αποτελέσματα της 1ης Αγωνιστικής


Σάββατο, Σεπτεμβρίου 20, 2014 |


Α' Κατηγορια Βοιωτιας 2014-15
Αποτελεσματα 1ης Αγωνιστικης

Κιθαιρωνας Καπαρελλιου - Απολλων Ακραιφνιου     1-0  
Δαφνη Ερυθρων - ΑΟ Θηβα                                      1-4  
ΑΕ Ορχομενος - Παρνασσος Αραχωβας                     1-2 
ΠΑΟΚ Κυριακιου - ΑΕ Δηλεσι.                                   1-0 
Αναγεννηση Σχηματαριου - Παναλιαρτος                  2-0
Αμβρυσσεας Διστομου - Παμβαγιακος.                      2-2
Ενωση Ασπρα Σπιτια Αντικυρα - ΑΟ Υπατο                5-0
ΠΑΟΚ Κοκκινου - Επαμεινωνδας Λευκτρων               3-2

η Βαθμολογια σε 1 Αγωνα

1. Ενωση ΑΣΑ                        3  5-0
2.ΑΟ Θηβα                             3  4-1
3.Αναγεννηση Σχηματαριου   3  2-0
4.Παρνασσος Αραχωβας         3  2-1
5. ΠΑΟΚ Κοκκινου                  3  3-2
6.Κιθαιρωνας Καπαρελλιου    3  1-0
7.ΠΑΟΚ Κυριακιου                  3  1-0
8.Παμβαγιακος                       1  2-2
9.Αμβρυσσεας Διστομου         1  2-2
10.Απολλων Ακραιφνιου        0   0-1
11.ΑΕ Δηλεσι                          0  0-1
12.ΑΕ Ορχομενος                    0  1-2
13. Επαμεινωνδας Λευκτρων  0  2-3
14.Παναλιαρτος                      0  0-2
15. Δαφνη Ερυθρων                0  1-4
16. ΑΟ Υπατο                          0   0-5

Α' Κατηγορια Βοιωτιας
2η Αγωνιστικη

ΑΟ Θηβα - ΠΑΟΚ Κυριακιου
Δαφνη Ερυθρων - Κιθαιρωνας Καπαρελλιου
Απολλων Ακραιφνιου - ΑΕ Ορχομενος
Παρνασσος Αραχωβας - Αναγεννηση Σχηματαριου
ΑΕ Δηλεσι - Αμβρυσσεας Διστομου
Παναλιαρτος - Ενωση ΑΣΑ
Παμβαγιακος - Επαμεινωνδας Λευκτρων
ΑΟ Υπατο - ΠΑΟΚ Κοκκινο

Thiva Spor


Διαβάστε Περισσότερα »

Τα πρωτοσέλιδα των κυριακάτικων εφημερίδων..

Διαβάστε Περισσότερα »

ΔΕΟΣ από τα ευρήματα στο Μεσολόγγι: Ανακαλύφθηκε ολόκληρη αρχαία πόλη στην Αλίκυρνα!



Εντυπωσιασμένο έμεινε την Παρασκευή το κυβερνητικό κλιμάκιο, που με επικεφαλής τον υπουργό Υποδομών Μεταφορών και Δικτύων Μιχάλη Χρυσοχοΐδη, ολοκλήρωσε την επίσκεψη του στην Ιόνια οδό με επίσκεψη στον αρχαιολογικό χώρο της Αλίκυρνας στο Μεσολόγγι.

Ουσιαστικά πρόκειται για μια ολόκληρη αρχαία πολιτεία που βρέθηκε ακριβώς δίπλα από τον χώρο όπου γίνονται οι εργασίες για την εκτέλεση της Ιόνιας οδού, κοντά στον Άγιο Θωμά του Μεσολογγίου και οι επίσημοι, δεν χόρταιναν να βλέπουν την μεγάλη ανακάλυψη που εκτείνεται σε μήκος πολλών στρεμμάτων.

Η προϊσταμένη της ΛΣΤ’ Εφορείας Κλασσικών και προϊστορικών Αρχαιοτήτων Ολυμπία Βικάτου προχώρησε σε αναλυτική ενημέρωση του υπουργού και ολόκληρου του κλιμακίου για το μέγεθος της ανασκαφής και το τι έχει μέχρι σήμερα ανακαλυφθεί.

Η αρχαία πόλη «ακουμπά» την χάραξη της Ιόνιας οδού

Σύμφωνα με πληροφορίες των τοπικών μέσων ενημέρωσης, τα πρώτα συμπεράσματα δείχνουν πως η αρχαία πόλη «ακουμπά» πάνω στη χάραξη της Ιόνιας οδού, ενώ δεν έχει αποκαλυφθεί σε όλο της το μέγεθος, γεγονός που απαιτεί νέες ανασκαφές, μελέτες, αποτυπώσεις κλπ.

Πλέον τον λόγο έχει το Κεντρικό Αρχαιολογικό Συμβούλιο και το Υπουργείο Πολιτισμού μιας και από ο,τι φαίνεται η συγκεκριμένη ανασκαφή κρύβει ακόμη πολλές εκπλήξεις.

Από την ενημέρωση που έγινε στον κ. Χρυσοχοιδη , μέχρι τώρα,όπως διαβάζουμε στο agriniopress.gr, έχει βρεθεί μόλις ένα μικρό μέρος της πόλης, που εντυπωσιάζει με τις υποδομές της και το ρυμοτομικό της σχέδιο. «Όπου και να σκάψουμε στην περιοχή, βρίσκουμε αρχαία» φέρονται να είπαν οι αρχαιολόγοι στον υπουργό και τα υπόλοιπα μέλη του κυβερνητικού κλιμακίου, που έμειναν έκπληκτα από το μέγεθος και τις ανακαλύψεις της ανασκαφής.

Παράλληλα, υπάρχει και προβληματισμός, μιας και η αρχαία πόλη σε κάποια τμήματα της βρίσκεται πάνω στην Ιόνια οδό, με αποτέλεσμα το έργο στην περιοχή έχει σταματήσει και αυτό που απαιτείται, όπως τόνισαν σε δηλώσεις τους τόσο ο κ. Χρυσοχοϊδης όσο και ο βουλευτής Θάνος Μωραΐτης, είναι να «τρέξουν» οι διαδικασίες και σε συνεργασία με το Υπουργείο Πολιτισμού να βρεθεί λύση ώστε να μην καθυστερήσει το έργο στην περιοχή. Οπως ανακοινώθηκε, μέσα στην επόμενη εβδομάδα, θα υπάρξει συνάντηση με το Κ.Α.Σ. για αυτόν ακριβώς το λόγο, όπου και θα γίνει εκτίμηση της κατάστασης και θα εξεταστούν λύσεις.

Το κλιμάκιο επισκέφθηκε και το «Παλαιομονάστηρο», το σημείο δηλαδή όπου υπάρχουν τα ευρήματα του μοναστικού συγκροτήματος του 9ου μ.Χ. αιώνα στην Παλιοβούνα, όπου γενικά όμως θεωρείται πως εκεί το πρόβλημα με την Ιόνια μπορεί να ξεπεραστεί και όλοι επικεντρώνουν τώρα το ενδιαφέρον τους στην αρχαία Αλίκυρνα.



Διαβάστε Περισσότερα »

Μια Ελληνίδα στις 25 πιο ισχυρές κυρίες του κόσμου



    Το περιοδικό Fortune δημοσίευσε τη λίστα με τις πιο ισχυρές γυναίκες της Αμερικής για το 2014. Επίσης για πρώτη φορά το περιοδικό δημοσιεύει και ακόμα λίστα με τις πιο ισχυρές γυναίκες σε Ευρώπη, Μέση Ανατολή και Αφρική.



Ανάμεσα στις 25 ισχυρές γυναίκες στις επιχειρήσεις της δεύτερης λίστας, βρίσκεται και η....Αγγελική Φράγκου, η Ελληνίδα μεγιστάνας της ναυτιλίας από την Χίο.

Η Αγγελική Φράγκου ανήκει στην τέταρτη γενιά της οικογένειας Φράγκου που ασχολείται με την ναυτιλία.

Ειδικότερα είναι πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Navios Maritime Holdings Inc. από τις 25 Αυγούστου 2005.

Επιπλέον, είναι πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της θυγατρικής εταιρείας Navios Partners, που είναι εισηγμένη στο Χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης, από τον Αύγουστο του 2007 καθώς και πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Navios Maritime Acquisition Corporation, επίσης θυγατρικής εισηγμένης στο Χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης καθώς και πρόεδρος του ΔΣ της Navios South American Logistics από την ίδρυσή της το Δεκέμβριο του 2007.

Προηγουμένως, ήταν πρόεδρος του ΔΣ, διευθύνων σύμβουλος και πρόεδρος της εταιρείας International Shipping Enterprises, που εξαγόρασε τη Navios Holdings.

Από το 1990 μέχρι τον Αύγουστο του 2005 ήταν διευθύνων σύμβουλος της Maritime Enterprises Management S.A., και της προκατόχου εταιρείας, που ήταν ειδικευμένη στη διαχείριση φορτηγών πλοίων ξηρού φορτίου.




Διαβάστε Περισσότερα »

Θήβα: Η τραγική ιστορία του 45χρονου που πνίγηκε σε πηγάδι 30 μέτρων

Συγκλονισμένη η οικογένεια του άτυχου άνδρα - Τραγικές φιγούρες η γυναίκα και τα δύο παιδιά του
Άσχημο παιχνίδι επιφύλασσε η μοίρα για έναν 45χρονο πατέρα δύο παιδιών, που πνίγηκε σε κρυφό πηγάδι χωραφιού, βάθους 30 μέτρων.

Ο άτυχος άνδρας, κάτοικος Πάτρας με καταγωγή από την Κυλλήνη, πηγαινοερχόταν τακτικά με το φορτηγό του στη Θήβα, προκειμένου να εμπορεύεται αγροτικά προϊόντα και να τα πουλάει.

Ο 45χρονος από την Πάτρα ξεκίνησε να πάει στο επαγγελματικό ραντεβού του, στην αγροτική περιοχή Τάχι Θήβας, για να προμηθευτεί κρεμμύδια.

Η μοίρα όμως είχε άλλα σχέδια για τον άτυχο 45χρονο, πατέρα δύο παιδιών.

Σύμφωνα με τους αυτόπτες μάρτυρες, όλα ξεκίνησαν στις 22:00, όταν ο αδικοχαμένος οδηγός από την Πάτρα, πάρκαρε το φορτηγό του στο χωράφι, από το οποίο θα φόρτωνε τα κρεμμύδια.

Έφερε το όχημα του κοντά στο κρυμμένο πηγάδι, χωρίς να γνωρίζει τι τον περιμένει και ένιωσε μια ρόδα του φορτηγού να γέρνει. Αμέριμνος ο 45χρονος βγήκε από το όχημα και πήγε να δει για ποιο λόγο το φορτηγό έχει γείρει σε μία από τις τέσσερις ρόδες.

Όταν έφτασε στο σημείο του κρυμμένου πηγαδιού, ξαφνικά έχασε τη γη κάτω από τα πόδια του, αφού, από το βάρος του, το χώμα που κάλυπτε το κρυφό πηγάδι, υποχώρησε, με αποτέλεσμα ο άτυχος άνδρας να πέσει μέσα και να βρει τραγικό θάνατο.

Ο αδικοχαμένος άντρας πρόλαβε να φωνάξει βοήθεια με όλη του δύναμη και αμέσως όλοι έτρεξαν κοντά στο κρυφό πηγάδι, όμως, οι άνθρωποι που ήταν στο σημείο της τραγωδίας, δεν μπορούσαν να βοηθήσουν, αφού το βάθος του πηγαδιού ήταν μεγάλο και σύμφωνα με τις Αρχές, έφτανε τα 30 μέτρα.

Επίσης, σύμφωνα με τους αυτόπτες μάρτυρες, δεν υπήρχε ούτε επικοινωνία με τον άτυχο άντρα από την στιγμή που έπεσε μέσα στο πηγάδι.

Αμέσως, ενημέρωσαν την Αστυνομία και την Πυροσβεστική Υπηρεσία της περιοχής.

Τα τοπικά μέσα αναφέρουν πως οι πυροσβέστες της Θήβας κατάφεραν και κατέβηκαν στο πηγάδι μέχρι ένα σημείο, αλλά, λόγω του μεγάλου του βάθους, δεν μπόρεσαν να φτάσουν τον άτυχο άνδρα, καθώς δεν διέθεταν τα απαραίτητα σωστικά μέσα

Τα λεπτά περνούσαν εις βάρος του 45χρονου, έως ότου να φτάσει στο σημείο του πηγαδιού η 7η ΕΜΑΚ από τη Λαμία και να ανασύρει το άψυχο σώμα του στις 02:45 τα ξημερώματα.

Δυστυχώς, όμως, ήταν πολύ αργά για εκείνον, καθώς είχε ήδη πνιγεί από τα νερά του κρυφού πηγαδιού.



Τραγωδία σε πηγάδι στη Θήβα από LAMIASTARGR
Διαβάστε Περισσότερα »

Εικονική αναπαράσταση της Αμφίπολης: Πώς ήταν στην αρχαιότητα -βίντεο

 Tην ώρα που η αγωνία κορυφώνεται για τις ανασκαφές στον Τύμβο Καστά στην Αμφίπολη, ένα βίντεο με την εικονική αναπαράσταση της πόλης σε σχέση με το πώς ήταν στην αρχαιότητα, μαγεύει το διαδίκτυο.

Το στιγμιότυπο με την Αμφίπολη να ξετυλίγει το παρελθόν της αναρτήθηκε στο Youtube στις 18 Αυγούστου



Διαβάστε Περισσότερα »

Ο Σήφης έφαγε 150 πάπιες και μένει ασύλληπτος...




Πάνω από 150 πάπιες φέρεται να έχει καταβροχθίσει ο... καταζητούμενος «Σήφης», ο κροκόδειλος που -εδώ και αρκετό καιρό- αποτελεί διάσημη ατραξιόν στα νερά του φράγματος των ποταμών στο Ρέθυμνο.

Ο Σήφης, που νίκησε τον διάσημο γητευτή των κροκοδείλων Ολιβιέ Μπερά, αρνείται πεισματικά τη σύλληψή του και αποφεύγει όλες τις παγίδες.

Τις «περιτριγυρίζει» χωρίς να τις αγγίζει, λες και θέλει «να τη σπάσει», κάνοντας... πλάκα, στους διώκτες του! Μάλιστα λέγεται ότι πάνω από 50 κοτόπουλα -χορηγία επιχείρησης της περιοχής- έχουν σφαγεί για να... δολώσουν τον «Σήφη», αλλά το ερπετό αποστρέφεται επιδεικτικά το κοτόπουλο και προτιμά τις πλεούμενες «σπαρταριστές» πάπιες, τα χέλια και τα βατράχια του φράγματος.

Διαβάστε Περισσότερα »

Θανατηφόρο τροχαίο στις Πλαταιές με θύμα έναν 57χρονο

Χθες (19-09-2014) περίπου στις 13:50΄, στις Πλαταιές Βοιωτίας, Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο που οδηγούσε 57χρονος ημεδαπός, εξετράπη της πορείας του και προσέκρουσε σε βράχο, με αποτέλεσμα τον σοβαρό τραυματισμό αυτού.

Ο 57χρονος διακομίσθηκε στο Γενικό Νοσοκομείο Θηβών, όπου λίγη ώρα αργότερα υπέκυψε στα τραύματα του.

Παραγγέλθηκε η διενέργεια νεκροψίας – νεκροτομής της σορού του θανόντα.  

Ενεργείται προανάκριση, για τον προσδιορισμό των συνθηκών του τροχαίου ατυχήματος, από το Τμήμα Τροχαίας Θηβών. Ο άτυχος άνδρας καταγόταν απο την Ελλοπία και σήμερα 22-9 στις 17:00 θα γίνει η κηδεία του.
Διαβάστε Περισσότερα »

ΓΙΑΤΙ ΝΑ ΠΗΓΑΙΝΩ ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΤΗΝ ΕΚΚΛΗΣΙΑ



ΤΟΥ ΙΕΡΟΜΑΡΤΥΡΑΣ ΔΑΝΙΗΛ ΣΙΣΟΕΒ (agioskosmasoaitolos.wordpress.com)

Στον ιερέα συχνά, κάνουν αυτήν την ερώτηση, πού αναφέρεται στον τίτλο, και αρχίζουν να δικαιολογούνται.
-Πρέπει να χορτάσουμε ύπνο, να περάσουμε χρόνο με την οικογένεια, να κάνουμε δουλειές στο σπίτι, κι εδώ πρέπει να σηκωθώ και να πάω στην εκκλησία.
Για ποιό λόγο;

Η απαίτηση αυτή δεν έχει εφευρεθεί από τούς ανθρώπους, αλλά έχει δοθεί από τις Δέκα Εντολές: «εξ ημέρας εργάζου και κάμνε πάντα τα έργα σου’ η ήμερα όμως η εβδόμη είναι σάββατον Κυρίου του Θεού σου» (Εξ. 20, 8)… Στην Καινή Διαθήκη, μια μεγάλη γιορτή έγινε η Κυριακή, γιατί ο Χριστός, αναστήθηκε από τούς νεκρούς, άγιασε αυτή την ήμερα. Σύμφωνα με τούς κανόνες της Εκκλησίας ο παραβάτης της εντολής αυτής υπόκειται σέ αφορισμό (80ος κανόνας ΣΤ’ Οικουμενικής Συνόδου). Είναι απίθανο ο Δημιουργός να μας έδινε παράλογες εντολές, και οι κανόνες της Εκκλησίας δεν είναι γραμμένες για να παιδεύουν τούς ανθρώπους.


Ποιό είναι τελικά το νόημα αυτής της εντολής;
Επειδή ο θεός είναι η αγάπη και η πηγή της αγάπης και όποιος μένει εις αυτήν την αγάπη και την ασκεί διά των έργων, μένει εν τω Θεώ και ο Θεός μένει εν αύτώ», σύμφωνα με τα λόγια του ευαγγελιστή Ιωάννη (Α’ Ίω. 4, 16), και το να εισέλθεις σέ επικοινωνία μαζί Του είναι δυνατόν μόνο μέσα από την αγάπη….
Αν εμείς αγαπάμε έναν άνθρωπο, τότε δεν επιδιώκουμε να συναντιόμαστε πιο συχνά μαζί του; Είναι δυνατόν να φανταστεί κανείς ότι οι ερωτευμένοι αποφεύγουν να συναντήση ο ένας τον άλλο; Ναι, μπορείς να μιλήσεις κι από το τηλέφωνο, αλλά είναι καλύτερα να μιλάς προσωπικά. Έτσι και ο άνθρωπος πού αγαπά τον Θεό, επιδιώκει να Τον συναντά… Αφού, στο ναό του Θεού είναι συνεχώς στραμμένα τα μάτια του Κυρίου.
Εδώ Εκείνος μας ξαναγεννά μέσα από το βάπτισμα. Γι’ αυτό η εκκλησία είναι η μικρή ουράνια πατρίδα μας. Εδώ ο Θεός συγχωρεί τις αμαρτίες μας στο μυστήριο της Εξομολογήσεως. Εδώ δίνει τον Εαυτό Του σέ μας μέσα από την Θεία Κοινωνία. Είναι δυνατόν κάπου άλλου να μπορείτε να βρείτε αυτές τις πηγές της αιώνιας ζωής;
Στο ναό, ο Κύριος, όχι μόνο μας προστατεύει και μας δίνει δύναμη, αλλά και μας διδάσκει επίσης. Αφού όλη η λειτουργία είναι ένα πραγματικό σχολείο της αγάπης του Θεού…
Η λειτουργία της Κυριακής, είναι η καλύτερη θεραπεία για τις αμέτρητες καταθλίψεις και τις λύπες πού ζουν στην «γκρίζα καθημερινότητα». Αυτό είναι ένα λαμπερό ουράνιο τόξο της διαθήκης του Θεού μέσα στην ομίχλη της γενικής αναστάτωσης

Διαβάστε Περισσότερα »

Πριμ 50.000 € για επιστροφή στην ύπαιθρο



Πρόγραμμα για την ενίσχυση των νέων που θέλουν να επιστρέψουν στην ελληνική ύπαιθρο και να ασχοληθούν με την αγροτική παραγωγή και την κτηνοτροφία θέτει σε εφαρμογή η κυβέρνηση.

Ο εθνικός φάκελος με τα κοινοτικά κονδύλια που προορίζονται για τον αγροτικό τομέα, προβλέπει ειδικά μέτρα στήριξης των νέων αγροτών, ύψους 400 εκατ. ευρώ.

Με ορίζοντα εξαετίας, περισσότεροι από 18.000 νέοι πρόκειται να ενισχυθούν με πριμ ύψους έως 50.000 ευρώ για ένα επιχειρηματικό ξεκίνημα στην ύπαιθρο.

Συγκεκριμένα, 16.000 νέοι θα μοιραστούν ποσά ύψους 300 εκατ. ευρώ, για να εισέλθουν στο αγροτικό επάγγελμα, ενώ περισσότερες από 2.000 νέες επιχειρήσεις, τα λεγόμενα «start-ups», που θα επιλέξουν να δραστηριοποιηθούν στον αγροδιατροφικό τομέα θα χρηματοδοτηθούν με 100 εκατ. ευρώ.

Παράλληλα, όμως, το νέο εθνικό σχέδιο για την Κοινή Αγροτική Πολιτική, που διαιρεί τη χώρα σε τρεις ζώνες και αναπροσαρμόζει τις αξίες των ατομικών δικαιωμάτων των Ελλήνων παραγωγών, επιφυλάσσει ένα πολύ ευνοϊκό καθεστώς για τους νέους αγρότες και στις άμεσες ενισχύσεις.

Συγκεκριμένα, προβλέπεται ότι οι νέοι αγρότες έως 40 ετών θα λαμβάνουν αυξημένο τσεκ κατά 25% σε σχέση με τους υπόλοιπους αγρότες, που υπολογίζεται σε 50 εκατ. ευρώ το χρόνο από τη δέσμευση του 2% των κονδυλίων, ενώ θα μπει ανώτατο πλαφόν στις επιδοτήσεις και αναδιανεμητικό πριμ της τάξης των 50 εκατ. ευρώ, ετησίως, μέχρι το 2020 για όσους νέους θέλουν να εισέλθουν στον πρωτογενή τομέα.

Η δέσμευση του 2% των κονδυλίων του εθνικού φακέλου για τους νέους αγρότες, που ισοδυναμεί με ένα ποσό της τάξης των 300 εκατ. ευρώ – όπως αναφέρει ο ειδικός γραμματέας κοινοτικών πόρων του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης, Δημήτρης Ιατρίδης – συνυπολογίζοντας κοινοτικές και εθνικές ενισχύσεις, θα οδεύσει σε 16.000 νέους που θα εισέλθουν στο αγροτικό επάγγελμα, με το πριμ να φθάνει έως και τις 50.000 ευρώ.
Διαβάστε Περισσότερα »

Καλοκαίρι θυμίζει και πάλι ο καιρός

 Η πρόγνωση της ΕΜΥ κάνει λόγο για άνοδο της θερμοκρασίας και ηλιοφάνεια σε όλη τη χώρα, με αραιές νεφώσεις στη Βόρεια Ελλάδα, οι οποίες από το μεσημέρι θα πυκνώσουν. Τοπικές βροχές είναι πιθανό να εκδηλωθούν στη Μακεδονία και το Βόρειο Αιγαίο.


Αναλυτικά η πρόγνωση της ΕΜΥ

Μακεδονία, Θράκη

Καιρός: αρχικά αίθριος. Τοπικές νεφώσεις τις απογευματινές ώρες και είναι πιθανό να σημειωθούν τοπικές βροχές στα ορεινά της ανατολικής Μακεδονίας και της Θράκης. Η ορατότητα τις πρωινές ώρες θα είναι τοπικά περιορισμένη.

Άνεμοι: μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ.

Θερμοκρασία: από 13 έως 26 βαθμούς Κελσίου. Στα δυτικά 4 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.

Νησιά Ιονίου, Ήπειρος, δυτική Στερεά, δυτική Πελοπόννησος

Καιρός: Γενικά αίθριος. Η ορατότητα τις πρωινές ώρες θα είναι τοπικά περιορισμένη.

Άνεμοι: μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ και βαθμιαία στα νοτιά δυτικοί βορειοδυτικοί με την ιδία ένταση.

Θερμοκρασία: από 16 έως 29 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια κατά τόπους 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Θεσσαλία, ανατολική Στερεά, Εύβοια, ανατολική Πελοπόννησος

Καιρός: Γενικά αίθριος. Τοπικές νεφώσεις στη Θεσσαλία το απόγευμα.

Άνεμοι: μεταβλητοί 3 και το πρωί στα ανατολικά και νοτιά βορειοανατολικοί 4 μποφόρ.

Θερμοκρασία: από 17 έως 29 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Κυκλάδες, Κρήτη

Καιρός: Γενικά αίθριος. Τοπικές νεφώσεις τις πρωινές ώρες στη βόρεια Κρήτη.

Άνεμοι: από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 μποφόρ που το βραδύ θα στραφούν σε δυτικούς βορειοδυτικούς.

Θερμοκρασία: από 21 έως 27 βαθμούς Κελσίου.

Νησιά ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα

Καιρός: Γενικά αίθριος. Αραιές νεφώσεις στα βόρεια το βράδυ.

Άνεμοι: από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 και στα νοτιά τοπικά 7 μποφόρ.

Θερμοκρασία: από 21 έως 27 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Αττική

Καιρός: Γενικά αίθριος.

Άνεμοι: μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ.

Θερμοκρασία: από 17 έως 29 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια η μέγιστη 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Θεσσαλονίκη

Καιρός: Γενικά αίθριος. Αραιές νεφώσεις από το μεσημέρι που βαθμιαία θα αυξηθούν.

Άνεμοι: νοτιοανατολικοί 3 με 4 μποφόρ.

Θερμοκρασία: από 15 έως 27 βαθμούς Κελσίου.


Διαβάστε Περισσότερα »

BINTEO-Τραγωδία στη Θήβα-Πατέρας δύο παιδιών σκοτώθηκε μετά από πτώση σε πηγάδι.Τον ανέσυρε η 7η ΕΜΑΚ.



 

Τραγικό θάνατο βρήκε ο 45χρονος άνδρας που έπεσε σε πηγάδι βάθους πολλών μέτρων,όπως είχαμε μεταδώσει χθες με έκτακτο(ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ)

Πρόκειται για οδηγό φορτηγού που βρισκόταν σε χωράφι στο Τάχι Θηβών και περιμένε να φορτώσει κρεμμύδια.

Ξαφνικά οι φωνές του αναστάτωσαν τους εργάτες. Ο άτυχος άνδρας έπεσε σε κρυφό πηγάδι, που βρίσκεται μέσα στο χωράφι. Καθώς έπεφτε φώναζε βοήθεια με όλη του τη δύναμη.

Όλοι έτρεξαν κοντά στο πηγάδι, προκειμένου να τον βοηθήσουν, κάτι όμως που ήταν αδύνατο, αφού το πηγάδι ήταν βαθύ. Έτσι ενημέρωσαν αστυνομία και πυροσβεστική υπηρεσία.

Οι πυροσβέστες της Θήβας κατέβηκαν στο πηγάδι μέχρι ένα σημείο ,όμως δεν είχαν στη διάθεσή τους τα απαραίτητα διασωστικά μέσα και έτσι κλήθηκε η 7η ΕΜΑΚ από τη Λαμία.

Η ΕΜΑΚ πήγε εκεί και στις δύο παρά τέταρτο τα ξημερώματα, οι πυροσβέστες ανέσυραν τον 45χρονο. Δυστυχώς όμως ήταν πολύ αργά για εκείνον καθώς ήταν ήδη νεκρός.

Ο 45χρονος οδηγός καταγόταν από την Πάτρα και ήταν πατέρας δύο παιδιών.

Τραγωδία σε πηγάδι στη Θήβα από LAMIASTARGR
Διαβάστε Περισσότερα »

Τα καλά και τα κακά νέα από το "OXI" των Σκωτσέζων.




    Η απόφαση των Σκοτσέζων να μείνουν στο Ηνωμένο Βασίλειο, λέει πολλά για την ευρωπαική Ένωση αλλά και για τον κόσμο γενικότερα..


Οι Σκωτσέζοι, είχαν την ευκαιρία να αυτονηθούν και δεν το έκαναν, παρόλο που... πολλές κορυφαίες προσωπικότητες τους τους πίεζαν προς αυτή την κατεύθυνση. Διάλεξαν τη σιγουριά και την οικονομική σταθερότητα του Ηνωμένου Βασιλείου, προτίμησαν να είναι μέρος μιας μεγάλης χώρας στη συνδιοίκηση της οποίας συμμετέχουν παρά να αυτονομηθούν και να γίνουν μια μικρή ανεξάρτητη χώρα.

Το ίδιο πιστεύω ότι θα έκαναν και όλοι οι άλλοι λαοί αν είχαν την ευκαιρία, παρά τις γκρίνιες και τις εθνικιστικές τάσεις που υπάρχουν παντού, ιδίως στις χώρες του Νότου. Οι λαοί έχουν αντιληφθεί οτι στην παγκοσμιοποιημένη οικονομία, η αυτόνομη πορεία δεν είναι εφικτή. Εχουν καταλάβει οτι η ύπαρξη εθνικού νομίσματος δεν εξασφαλίζει την ευημερία, αντίθετα δημιουργεί σημαντικά προβλήματα. Έχουν καταλάβει οτι εκτός Ευρωπαικής Ένωσης, οι ευρωπαικές χώρες δεν μπορούν να αναπτυχθούν, ίσως ούτε να επιβιώσουν.

Το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος της Σκωτίας ικανοποιεί αφάνταστα την Αγγλία αλλά της στέλνει ταυτόχρονα και ένα ηχηρό μήνυμα, να παραμείνει μέσα στην Ευρωπαική Ένωση. Κατ' αναλογία, η Αγγλία εκτός Ευρωπαικής Ένωσης θα έχει προβλήματα ανάλογα με αυτά που θα είχε η Σκωτία κετός Μεγάλης Βρετανίας.

Αυτά τα μηνύματα βέβαια τα λαμβάνει και η Ευρωπαική Ένωση και η Γερμανία. Οι ευρωπαίοι γραφειοκράτες είναι πανευτυχείς σήμερα, το ίδιο και η γερμανίδα Καγκελάριος Μέρκελ η οποία βλέπει ότι παρά τα προβλήματα που δημιουργούνται στους λαούς της Ευρώπης από την πολιτική λιτότητας, δεν θέλουν να φύγουν ακόμη και όταν έχουν τη δυνατότητα.

Η χαρά βεβαίως της κυρίας Μέρκελ δεν είναι καλά νέα για τους Έλληνες ούτε για τους άλλους Νότιους. Η πολιτική λιτότητας παίρνει μια ανάσα από το αποτέλεσμα της Σκωτίας και τα επιχειρήματα των Νοτίων οτι οι λαοί τους δεν αντέχουν άλλο, μάλλον υφίστανται μια ήττα. Η πολιτική λιτότητας λοιπόν δεν θα εγκαταλειφθεί τόσο εύκολα όσο θα την εγκατέλειπαν οι Γερμανοί αν η Σκωτία ή ακόμη και η Μεγάλη Βρετανία συνολικά, έφευγαν από την Ευρωπαική Ένωση.

Όμως εκ των πραγμάτων είναι μια πολιτική που δεν αντέχει στο χρόνο, όχι γιατί δεν αντέχουν οι λαοί, αλλά διότι οδηγεί σε ύφεση και σε κατάρρευση των αγορών. Αργά ή γρήγορα η Ευρώπη θα ανγκαστεί να τυπώσει όλο το χρήμα που χρειάζεται για να πληρώσει ομόλογα, για να στηρίξει τις τράπεζες και τις επιχειρήσεις της και για να καλύψει τα ελλείμματα της. Όμως αυτή η στιγμή μάλλον αναβάλεται για λίγο και ενώ θα μπορούσε κάτι τέτοιο να αποφασιστεί μέσα από διάλογο στο εσωτερικό της Ε.Ε. τελικά μάλλον θα χρειαστεί να σκάσουν πρώτα μερικά οικονομικά κανόνια για να αλλάξει η οικονομική πολιτική.

Toυ κ.Γ.Νικολόπουλου

greece-salonika.
Διαβάστε Περισσότερα »

ΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ