Τετάρτη 24 Σεπτεμβρίου 2014

Συνελήφθησαν οι ληστές με τα καλάσνικοφ που σκόρπισαν τον πανικό στη Θήβα


Συνελήφθησαν οι ληστές με τα καλάσνικοφ που πυροβόλησαν αστυνομικούς

Εξαρθρώθηκε από το Τμήμα Εγκλημάτων κατά Ιδιοκτησίας της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, εγκληματική οργάνωση, τα μέλη της οποίας διέπρατταν ένοπλες ληστείες και κλοπές σε καταστήματα και οικίες σε διάφορες περιοχές της Αττικής.

Συνελήφθησαν, στις 15 και 22-9-2014 στην Αθήνα, από αστυνομικούς της Άμεσης Δράσης (Ομάδα ΔΙ.ΑΣ.) τρεις υπήκοοι Αλβανίας ηλικίας 20, 24 και 26 ετών, ενώ αναζητούνται άλλοι τρεις ομοεθνείς τους, μέλη της σπείρας.

Όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, οι ανωτέρω είχαν συγκροτήσει, εγκληματική οργάνωση με συνεχή δράση και διακριτούς ρόλους και διέπρατταν ένοπλες ληστείες και κλοπές σε χρυσοχοεία, καταστήματα, εταιρείες, οικίες και αυτοκίνητα σε διάφορες περιοχές της Αττικής.

Σε μία μάλιστα περίπτωση τα μέλη της παραπάνω εγκληματικής οργάνωσης δεν δίστασαν να πυροβολήσουν, με ανθρωποκτόνο πρόθεση, σε βάρος αστυνομικών που τους καταδίωκαν μετά από ληστείες που είχαν διαπράξει.

Από τη μέχρι τώρα έρευνα προέκυψε ότι η παραπάνω σπείρα εμπλέκεται στις ακόλουθες εγκληματικές ενέργειες:

• Την 8-7-2014 τέσσερα (4) μέλη της παραπάνω σπείρας, επιβαίνοντας σε κλεμμένο Ι.Χ.Ε αυτοκίνητο, έχοντας καλυμμένα τα χαρακτηριστικά των προσώπων τους με κουκούλες full face και κρατώντας δύο (2) από αυτούς KALASHNIKOV, εισήλθαν στην κεντρική πλατεία του Τύρναβου Λαρίσης και διέπραξαν ληστεία σε δύο (2) χρυσοχοεία, από τα οποία αφαίρεσαν κοσμήματα και λοιπά τιμαλφή μεγάλης αξίας.

• Στις 2-7-2014 εισήλθαν σε εταιρεία στη περιοχή Θηβών και με την απειλή KALASHNIKOV, αφαίρεσαν χρήματα και κάρτες ανανέωσης χρόνου. Στη συνέχεια εισήλθαν σε εταιρεία ΣΚΡΑΠ στην ίδια περιοχή και αφαίρεσαν χρήματα. Σε καταδίωξη που ακολούθησε, από αστυνομικούς της ΟΠΚΕ που τους εντόπισαν, πυροβόλησαν με ανθρωποκτόνο πρόθεση, επτά (7) φορές με KALASHNIKOV εναντίον τους.ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ

• Στις 2-7-2014 εισήλθαν σε εταιρεία στη περιοχή των Θηβών και με την απειλή KALASHNIKOV αφαίρεσαν ένα Ι.Χ.Ε αυτοκίνητο με το οποίο και διέφυγαν.

• Κατά το χρονικό διάστημα από τον μήνα Απρίλιο έως τον Σεπτέμβριο τρέχοντος έτους διέπραξαν τρείς (3) ένοπλες ληστείες σε οικίες στη Ν. Σμύρνη, στο Π. Γερμενό, στο Χαλκούτσι και στη Θεσπρωτία.

Επίσης έχουν διαπράξει σε διάφορες περιοχές της Ελλάδος :

• Δεκατέσσερις (14) κλοπές από οικίες.
• Πέντε (5) κλοπές από καταστήματα.
• Τρείς (3) κλοπές αυτοκινήτων.
• Τρείς (3) κλοπές από αυτοκίνητα.
• Μία (1) απόπειρα κλοπής από οικία.

Σε βάρος του 24χρονου εκκρεμεί Ένταλμα Σύλληψης του Ανακριτή Χίου για ληστεία.
Διαβάστε Περισσότερα »

Σύσταση Γνωμοδοτικής Επιτροπής για την Κωπαΐδα με απόφαση του Περιφερειάρχη Στερεάς

Σύσταση Γνωμοδοτικής Επιτροπής για την Κωπαΐδα με απόφαση του Περιφερειάρχη Στερεάς Ελλάδας, Κώστα Μπακογιάννη
Συνεδρίαση την Πέμπτη 25 Σεπτεμβρίου 2014

Μία από τις βασικές προτεραιότητες της Νέας Περιφερειακής Αρχής αποτελεί η ορθή και δίκαιη διαχείριση του θέματος της Κωπαΐδας, ενός σημαντικού προβλήματος για την Περιφερειακή Ενότητα Βοιωτίας. Με την κατάργηση του Οργανισμού Κωπαΐδας έχουν ανακύψει σοβαρά ζητήματα που χρήζουν άμεσης επίλυσης από την Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας, η οποία οφείλει να διασφαλίσει τα επαγγελματικά συμφέροντα μίας μεγάλης μερίδας του ενεργού πληθυσμού της περιοχής και εν γένει την συνολική ανάπτυξη της Περιφερειακής Ενότητας Βοιωτίας.
Με την συνημμένη  απόφασή του, ο Περιφερειάρχης Στερεάς   Ελλάδας όπως προβλέπεται ρητά από την διάταξη του άρθρου 13 του νόμου 4250/2014,  με την οποία καταργείται από 30.9.2014 ο Οργανισμός Κωπαΐδας και το επιχειρησιακό του αντικείμενο μεταβιβάζεται  στην Περιφέρεια, συνέστησε  άμισθη γνωμοδοτική Επιτροπή,  που όπως αναφέρει ο νόμος,  έχει σκοπό  την υποβοήθηση της Περιφέρειας στην   διαχείριση του επιχειρησιακού αντικειμένου του καταργούμενου Οργανισμού.  Με την ίδια απόφαση ζητήθηκε από την Επιτροπή να υποβάλει μέχρι την 15.10.2014 εισήγηση για τον τρόπο διαχείρισης του αντικειμένου και στη συνέχεια για τον τρόπο  επιβοήθησης της Περιφέρειας , και προτάσεις για  έργα υποδομής εντός και στην ευρύτερη περιοχή της Κωπαΐδας.  Στην Επιτροπή συμμετέχουν τα πρόσωπα που πρότειναν οι περικωπαδικοί Δήμοι, οι δύο μεγαλύτερες παρατάξεις  της αντιπολίτευσης του Περιφερειακού Συμβουλίου και άλλα πρόσωπα, κυρίως αγρότες, από την μείζονα περιοχή. Στην συντριπτική τους πλειοψηφία τα μέλη της Επιτροπής είναι αγρότες από όλους τους πολιτικούς χώρους.
Η Επιτροπή θα συνεδριάσει την Πέμπτη 25/9/2014  και ώρα 19.30 στην αίθουσα του Διοικητηρίου στη Λιβαδειά,  με την παρουσία του Περιφερειάρχη.
ΑΠΟΦΑΣΗ
Ο ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗΣ ΣΤΕΡΕΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ


Έχοντας υπόψη:
1.- Τη διάταξη του άρθρου 159 του ν. 3852/2010 (ΦΕΚ Α’/87) «Νέα Αρχιτεκτονική της Αυτοδιοίκησης και της Αποκεντρωμένης Διοίκησης – Πρόγραμμα Καλλικράτης»,
2.- Τη διάταξη της παρ. 1β εδαφ. (β) του άρθρου 13 του νόμου 4250/2014 (ΦΕΚ Α/74/26.3.2014),
3.- Την επιτακτική ανάγκη εξεύρεσης του τρόπου διαχείρισης του επιχειρησιακού αντικειμένου του Οργανισμού Κωπαΐδας,

ΑΠΟΦΑΣΙΖΟΥΜΕ

Συγκροτούμε άμισθη Γνωμοδοτική Επιτροπή στην Περιφερειακή Ενότητα Βοιωτί-ας, αποτελούμενη από τους:
1. Ανδρέου Γεώργιο του Δημητρίου, Δικηγόρο, ως Πρόεδρο
και τα μέλη τους:
2. Ανέστη Γεώργιο του Αντωνίου, Αγρότη, τ. Πρόεδρο της Ενώσεως Γεωργικών Συν/μών Λιβαδειάς, Ανθοχώρι Λιβαδειάς
3. Βάγγο Ιωάννη του Νικολάου, Αγρότη, Λιβαδειά.  
4. Γαλάνη Γρηγόριο του Φωτίου, Αγρότη, Δημοτικό Σύμβουλο, Άγιος Δημήτριος Ορχομενού.
5. Γκικόπουλο Λουκά του Σπυρίδωνος, Αγρότη, Τοπική Κοινότητα Θουρίου του Δήμου Λεβαδέων. 
6. Θεοδωρόπουλο Στυλιανό του Παναγιώτη, Τοπογράφο Μηχανικό, Αντιδήμαρχο του Δήμου Λεβαδέων, Λιβαδειά.
7. Θηβαίο Νικόλαο του Γεωργίου, Περιφερειακό Σύμβουλο, Λιβαδειά.
8. Καρακικέ Σεραφείμ του Μιχαήλ, Υποψήφιο Αντιπεριφερειάρχη, Λιβαδειά.
9. Κατσικογιάννη Βασίλειο του Παναγιώτη, Αγρότη, Άγιος Γεώργιος Βοιωτίας.   
10. Νταβαλούμη Ιωάννη του Δημητρίου, Αγρότη, Αντιδήμαρχο και Αναπληρωτή του Δημάρχου Ορχομενού, Μαυρόγεια Ορχομενού.
11. Παπαϊωάννου Δημήτριο του Χαραλάμπους, Αγρότη, Πρόεδρο του Τοπικού Συμβουλίου της Τοπικής Κοινότητας Κάστρου του Δήμου Ορχομενού.
     12. Ραχούτη Ιωάννη του Μιλτιάδη, Μηχανολόγο-Ηλεκτρολόγο Μηχανικό, Τοπική Κοινότητα Μαυροματίου του Δήμου Αλιάρτου - Θεσπιέων.
           13.  Σάρρος Ιωάννης, Τεχνολόγος Γεωπόνος, Ειδικός Συνεργάτης Δημάρχου
Λοκρών.
14. Σταθιά Παναγιώτη του Γεωργίου, Γεωπόνο της Δνσης Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής της Π.Ε. Βοιωτίας, Πρόεδρο του Δ.Σ. του Οργανισμού Κωπαΐδος.
15. Σταμούλη Αναστάσιο του Ηλία, Ειδικό Σύμβουλο του Δημάρχου Αλιάρτου Θε-σπιέων, Συνταξιούχο Υπάλληλο του Οργανισμού Κωπαΐδος, Τεχνολόγο Μηχανικό, Αλίαρτος.
16. Τακμάκη Γεώργιο του Νικολάου, Αγρότη, Πρόεδρο του Τοπικού Συμβουλίου της Τοπικής Κοινότητας Σωληναρίου του Δήμου Αλιάρτου – Θεσπιέων.
     17. Τζαβάρα Γεώργιο του Ιωάννη , Αγρότη, Ορχομενός.
18. Φροσυνό Δημήτριο του Αναστασίου, Αγρότη, Βάγια Θηβών.

2. Έργο της Επιτροπής είναι η επιβοήθηση των υπηρεσιών της Περιφέρειας Στε-ρεάς Ελλάδας στην διαχείριση του επιχειρησιακού αντικειμένου του καταργηθέντος Οργανισμού Κωπαΐδας.
Για το σκοπό αυτό η συνιστώμενη Επιτροπή θα υποβάλλει στον Περιφερειάρχη Στερεάς Ελλάδας, μέχρι 15/10/2015, εισήγηση για τον τρόπο διαχείρισης του επιχειρησιακού αντικειμένου του Οργανισμού Κωπαΐδας και εν συνεχεία : (α) εισήγηση για τον τρόπο επιβοήθησης της Περιφέρειας στην διαχείριση του επιχειρησιακού αντικειμένου (β) προτάσεις για την υλοποίηση του επιχειρησιακού αντικειμένου και την αποτελεσματικότερη διαχείριση και εκμετάλλευση των υδάτινων πόρων της περιοχής και (γ) προτάσεις για τα αναγκαία για το σκοπό αυτό έργα υποδομής εντός και στην ευρύτερη περιοχή της Κωπαΐδας.
3. Την Επιτροπή θα υποστηρίζει Γραμματειακά η Περιφερειακή Ενότητα Βοιωτίας.

                       

    Ο ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗΣ



ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ Π. ΜΠΑΚΟΓΙΑΝΝΗΣ


Διαβάστε Περισσότερα »

Στερεά: 19 συλλήψεις σε στοχευμένους αστυνομικούς ελέγχους

Κατά τη διάρκεια της επιχείρησης ελέγχθηκαν 876 άτομα και 588 οχήματα, ενώ βεβαιώθηκαν συνολικά 247 παραβάσεις
Στοχευμένοι αστυνομικοί έλεγχοι πραγματοποιήθηκαν την Τρίτη από τις Διευθύνσεις Αστυνομίας της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Στερεάς Ελλάδος, στο πλαίσιο του ευρύτερου επιχειρησιακού σχεδιασμού, για την καταπολέμηση της εγκληματικότητας.

Κατά τη διάρκεια των ελέγχων αυτών, δόθηκε ιδιαίτερη βαρύτητα στη δίωξη του παράνομου υπαίθριου εμπορίου (παραεμπόριο) και της επαιτείας, στον εξονυχιστικό έλεγχο ατόμων, στην προσαγωγή υπόπτων και στη σύλληψη δραστών εγκληματικών πράξεων.

Κατά τη διάρκεια της επιχείρησης, προέκυψαν τα ακόλουθα αποτελέσματα:

-Ελέγχθηκαν: 876 άτομα, εκ των οποίων 703 Ελληνες και 173 αλλοδαποί, καθώς και 588 οχήματα.
-Προσήχθησαν: 70 άτομα, εκ των οποίων 41 Ελληνες και 29 αλλοδαποί.

-Συνελήφθησαν: 19 άτομα, εκ των οποίων 13 Ελληνες και 6 αλλοδαποί και συγκεκριμένα:
-1 Ελληνίδα, για παράνομο υπαίθριο εμπόριο.
-3 Ελληνες, για επαιτεία.
-2 Ελληνες, για παραβάσεις του νόμου περί ναρκωτικών.
-1 Ελληνας και 1 αλλοδαπός, για εκκρεμείς καταδικαστικές αποφάσεις.
-4 Ελληνες, για παράβαση του νόμου περί αλλοδαπών. Επιπλέον σε βάρος ενός εκ των ανωτέρω, εκκρεμούσε καταδικαστική απόφαση.
-5 Ελληνες και 1 αλλοδαπός, για παραβάσεις του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας (Κ.Ο.Κ.)
-1 Ελληνας, για κυκλοφορία παραχαραγμένων χαρτονομισμάτων.

Κατασχέθηκαν:
-Διάφορα είδη παραεμπορίου.
-Ναρκωτικά δισκία.
-Ένα πλαστό χαρτονόμισμα των 50 ευρώ.

-Βεβαιώθηκαν συνολικά: 247 παραβάσεις και συγκεκριμένα:

-2 παραβάσεις του νόμου περί ναρκωτικών.
-4 παραβάσεις του νόμου περί αλλοδαπών.
-5 παραβάσεις του υγειονομικού κανονισμού.
-1 για παράνομο υπαίθριο εμπόριο.
-4για επαιτεία.
-201παραβάσεις περί Κ.Ο.Κ. (ήτοι: 28 για υπερβολική ταχύτητα, 2 για μέθη, 7 για μη χρήση ζώνης ασφαλείας, 3 για μη χρήση προστατευτικού κράνους, 7 για ΚΤΕΟ, και 154 λοιπές παραβάσεις).
-30 λοιπές παραβάσεις.

Οι συλληφθέντες, με τις σε βάρος τους σχηματισθείσες δικογραφίες, θα οδηγηθούν στις κατά τόπους αρμόδιες Εισαγγελικές Αρχές.

Επισημαίνεται ότι οι δράσεις αυτές, οι οποίες έχουν ως κύρια χαρακτηριστικά την αυξημένη αστυνομική παρουσία και τη διενέργεια συστηματικών ελέγχων, με σκοπό την πάταξη του παραεμπορίου και της επαιτείας και γενικότερα την πρόληψη και καταστολή της εγκληματικότητας, θα συνεχισθούν με εντατικούς ρυθμούς σε όλες τις περιοχές της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδος.


Διαβάστε Περισσότερα »

Εφορία: 100 δόσεις για τους πολλούς και 72 για λίγους

Την απόφαση να μην κάνουν πίσω στο σχέδιο για 100 δόσεις για χρέη στο Δημόσιο, φαίνεται πως έχουν λάβει στο υπουργείο Οικονομικών. Αν και δεν έχουν αποσπάσει την έγκριση της Τρόικα, στο οικονομικό επιτελείο δείχνουν αποφασισμένοι τη φορά αυτή να προσφέρουν στους πολίτες ακόμα και 8 χρόνια περιθώριο για να πληρώνουν ό,τι μπορούν στην εφορία για τα χρέη τους.

Σύμφωνα με πληροφορίες του newmoney.gr, το επικρατέστερο σενάριο στο οποίο καταλήγει το υπουργείο Οικονομικών προβλέπει:

-          100 δόσεις για όσους έχουν «μικρά» χρέη, κάτω από 50.000 ευρώ (το όριο θα συζητηθεί με την Τρόικα). Στην κατηγορία αυτή υπάγονται περισσότεροι από 2 εκατ. μικροφειλέτες.
-          72 δόσεις για όσους έχουν μεγάλα χρέη, υψηλότερα από το όριο που θα τεθεί.

Ωστόσο στο οικονομικό επιτελείο θέλουν να μπορέσουν να δώσουν και κίνητρα για να προσπαθήσουν να φανούν συνεπείς οι πολίτες, ώστε να μην επαναπαυθούν στις δόσεις.

Πρόβλημα πάντως θεωρείται αν η Τρόικα επιμείνει στην άρνησή της για περισσότερες από 48 δόσεις. «Ποντάρουν» όμως και στο ενδεχόμενο μετά τον Οκτώβριο να χαλαρώσει η παρουσία και η πίεση της Τρόικα, τουλάχιστον στη μορφή που τη γνωρίζαμε ως τώρα.

Αλλά και στο ίδιο το υπουργείο έχουν εκφραστεί αντίθετες απόψεις, με το σκεπτικό ότι οι 100 δόσεις πρέπει να προσφερθούν σε εκείνους που έχουν μεγάλα χρέη και δυσκολεύονται να τις πληρώσουν, ενώ θεωρούν πως οι 72 δόσεις (έξι χρόνια αποπληρωμής) είναι επαρκείς για μικρά χρέη.

Στο οικονομικό επιτελείο θεωρούν πάντως ότι είναι επιτακτική ανάγκη να δώσουν «ανάσα» στους πολίτες που ασφυκτιούν από τους φόρους. Εκτιμούν ότι όσο κακό και αν έκανε στην κυβέρνηση ο ΕΝΦΙΑ, αυτό θα μετριαστεί ή και θα ξεπεραστεί αν επιτρέψουν στον κόσμο να πληρώνει ό,τι μπορεί και σε βάθος χρόνου.

Διαβάστε Περισσότερα »

Ανήλικος κλέφτης «άδειασε» αποθήκη στη Θήβα

Εξιχνιάσθηκε άμεσα υπόθεση κλοπής από αποθήκη στη Θήβα

Σχηματίσθηκε σχετική ποινική δικογραφία σε βάρος 17χρονου ημεδαπού ROMA

Από το Τμήμα Ασφαλείας Θηβών, εξιχνιάσθηκε άμεσα υπόθεση κλοπής από αποθήκη, ιδιοκτησίας 51χρονης ημεδαπής, στη Θήβα.

Στο πλαίσιο της αστυνομικής έρευνας, προέκυψαν τα στοιχεία ταυτότητας ενός 17χρονου ημεδαπού ROMA , σε βάρος το οποίου σχηματίσθηκε σχετική ποινική δικογραφία.

Ειδικότερα, το χρονικό διάστημα από 20 έως 23-09-2014, ο 17χρονος παραβίασε την εξωτερική περίφραξη οικίας και αφαίρεσε από αποθήκη που βρισκόταν στον αύλιο χώρο αυτής, διάφορα μεταλλικά αντικείμενα και είδη καθαρισμού.

Τα ανωτέρω αντικείμενα βρέθηκαν στην οικία του 17χρονου, κατασχέθηκαν και αποδόθηκαν στην ιδιοκτήτρια τους.

Προανάκριση διενεργήθηκε από το Τμήμα Ασφαλείας Θηβών, ενώ η δικογραφία που σχηματίσθηκε θα υποβληθεί στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Θηβών.
Διαβάστε Περισσότερα »

Ποιοι δικαιούνται εποχικό επίδομα έως 916 ευρώ



Από την 1η Οκτωβρίου ξεκινά ηλεκτρονικά και θα διαρκέσει έως την 1η Δεκεμβρίου η υποβολή των αιτήσεων (εκτός ΚΕΠ) για την καταβολή του ειδικού εποχικού βοηθήματος του ΟΑΕΔ ύψους 458,15 ευρώ έως 916,30 ευρώ σε εποχιακά εργαζόμενους.

Σύμφωνα με εγκύκλιο που εκδόθηκε, ο Οργανισμός θα καταβάλει προσπάθεια έτσι ώστε η πίστωση του επιδόματος να ολοκληρώνεται μετά την πάροδο 15 εργάσιμων ημερών από την έγκριση της αίτησης.

ΟΙ ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΙ ΕΙΔΙΚΩΝ ΕΠΟΧΙΚΩΝ ΒΟΗΘΗΜΑΤΩΝ

Δικαιούχοι του ειδικού εποχικού βοηθήματος είναι τα άτομα που παρέχουν την εργασία στην Ελλάδα, εφ' όσον υπάγονται στην υποχρεωτική ασφάλιση του ΙΚΑ - ΕΤΑΜ και ασκούν ένα από τα επαγγέλματα του οικοδόμου, λατόμου, ασβεστοποιού, πλινθοποιού, αγγειοπλάστη, δασεργάτη, ρητινοσυλέκτη, καπνεργάτη, μουσικού μέλους του οικείου επαγγελματικού σωματείου, υποδηματεργάτη, μισθωτού ναυπηγοεπισκευαστικης ζώνης, χειριστή εκσκαπτικών, ανυψωτικών, οδοποιητικών, γεωτρητικών μηχανημάτων, ηθοποιού, τεχνικού κινηματογράφου και τηλεόρασης, χείριστη και βοηθού χείριστη κινηματογράφου, ελεγκτή κινηματογράφου και θεάτρου, ταμία κινηματογράφου και θεάτρου , μισθωτού τουριστικού και επισιτιστικού κλάδου και σμυριδεργάτη. Το επίδομα δικαιούνται, ακόμη, δικαιούχοι

- Οι μισθωτοί της ναυπ/κής ζώνης, εφόσον υπάγονται στην υποχρεωτική ασφάλιση του ΙΚΑ - ΕΤΑΜ , όταν παρέχουν την εργασία τους σε επιχειρήσεις με έδρα στην Ελλάδα και δραστηριότητες σε μία ή περισσότερες χώρες - μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

- Συνταξιούχοι, οι οποίοι υπέβαλαν αίτηση συνταξιοδότησης μέχρι και την 10/9/2014, που κατά το έτος 2013 ασκούσαν ένα από τα παραπάνω επαγγέλματα και έχουν τις προϋποθέσεις για την λήψη του βοηθήματος έτους 2014. Θα δικαιούνται το εποχικό βοήθημα εφ' όσον η σύνταξη που λαμβάνουν (κύρια και επικουρική) είναι μικρότερη από την κατώτερη σύνταξη που χορηγεί το ΙΚΑ - ΕΤΑΜ και η οποία για το έτος 2014 ανέρχεται στο ποσό των 486,84 €. Το ίδιο ισχύει και για όσους καθίστανται συνταξιούχοι από 11/9/2014 και μετά, και πληρούν τις προϋποθέσεις.

ΟΙ ΠΡΟΥΠΟΘΕΣΕΙΣ

Οι οικοδόμοι:

1. Να έχουν πραγματοποιήσει, το ημερολογιακό έτος που προηγείται του έτους καταβολής του βοηθήματος, αποκλειστικά σε οικοδομικές εργασίες από 95 έως 210 ημέρες εργασίας (Η.Ε).

Στις ανωτέρω ημέρες συμπεριλαμβάνεται η προσαύξηση 20% καθώς και οι αναλογούσες ημέρες άδειας. Ουσιαστικά δηλαδή δικαιούται το βοήθημα ο ασφαλισμένος που πραγματοποιεί 73 μέχρι 163 πραγματικές ημέρες εργασίας (Η.Ε.).

Να μην είναι εργολάβοι ή υπεργολάβοι οικοδομικών εργασιών και απασχολούν περισσότερους από 3 μισθωτούς.

2. Να απασχολήθηκαν αποκλειστικά στον κλάδο κατά το προηγούμενο, της καταβολής του βοηθήματος, ημερολογιακό έτος.

3. Να έχουν την ιδιότητα του οικοδόμου κατά την περίοδο καταβολής του βοηθήματος ( 10/9 - 30/11).

Λοιπές κατηγορίες (πλην οικοδόμων)

1. Να έχουν πραγματοποιήσει το ημερολογιακό έτος που προηγείται του έτους καταβολής του βοηθήματος από 50 έως 210 ημέρες ασφάλισης στον κλάδο τους.

2. Για τους δασεργάτες - ρητινοσυλλέκτες και σμυριδορύκτες Νάξου απαιτούνται από 50 - 240 ημέρες ασφάλισης στον κλάδο τους.

3. Οι μισθωτοί τουριστικών και επισιτιστικών επαγγελμάτων πρέπει να έχουν πραγματοποιήσει κατά το ημερολογιακό έτος που προηγείται της καταβολής του βοηθήματος 75 τουλάχιστον ημερομίσθια και όχι περισσότερα από 50 ημερομίσθια κατά την χρονική περίοδο από 1η Οκτωβρίου έως 31 Δεκεμβρίου του προηγούμενου της καταβολής ημερολογιακού έτους.

4. Για τους χειριστές εκσκαπτικών , ανυψωτικών οδοποιητικών κ.λ.π. μηχανημάτων απαιτούνται από 70 - 210 ημέρες ασφάλισης στον κλάδο τους.

5. Τα ημερομίσθια που έχουν τυχόν πραγματοποιήσει σε άλλους κλάδους κατά το ημερολογιακό έτος που προηγείται της καταβολής να μην είναι περισσότερα απ' αυτά που πραγματοποίησαν στον επαγγελματικό κλάδο ως μέλη του οποίου ζητούν το βοήθημα.

6. Το σύνολο των ημερομισθίων που έχουν πραγματοποιήσει κατά το ημερολογιακό έτος που προηγείται της καταβολής να μην υπερβαίνει τα 240 ημερομίσθια.

ΠΟΙΟΙ ΑΠΟΚΛΕΙΟΝΤΑΙ

Δεν είναι δικαιούχοι όσοι συγκεντρώνουν προϋποθέσεις τακτικής επιδότησης κατά τον χρόνο καταβολής του βοηθήματος. Στη περίπτωση που η τακτική επιδότηση ανεργίας εμπίπτει μέσα στην περίοδο καταβολής του βοηθήματος (10/9 - 30/11), τότε το εποχικό βοήθημα συμψηφίζεται με το αντίστοιχο ποσό της τακτικής ανεργίας (μόνο οι οικοδόμοι μπορούν να ειςπράττουν παράλληλα τα δυο επιδοματα). Στερούνται το ειδικό εποχικό βοήθημα του έτους στο οποίο περιλαμβάνεται το μεγαλύτερο διάστημα της εκπαίδευσής τους και όσοι συμμετέχουν σε προγράμματα επαγγελματικής κατάρτισης του ΟΑΕΔ και λαμβάνουν εκπαιδευτικό επίδομα. (παρ. 5α, άρθρου 37 Ν. 1836/89).


Διαβάστε Περισσότερα »

Άχρηστα πλέον τα κλεμμένα κινητά-Δες γιατί



«Φρένο» στα κλεμμένα κινητά βάζει, από μεθαύριο Παρασκευή, η Εθνική Επιτροπή Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων, μιας και όλες οι εταιρείες κινητής τηλεφωνίας είναι υποχρεωμένες να απενεργοποιούν, μέσω του κωδικού ΙΜΕΙ (International Mobile Equipment Identity- Διεθνής Κωδικός Κινητών Τηλεφώνων), όλες τις συσκευές κινητών τηλεφώνων που δηλώνονται από τους συνδρομητές τους ως κλεμμένες.

Έτσι, λοιπόν, ένα κλεμμένο κινητό θα είναι πλέον άχρηστο και δεν θα μπορεί να μεταπωληθεί στην εγχώρια «μαύρη» αγορά, μιας και δεν θα ενεργοποιείται με άλλη κάρτα SIM της ίδιας ή άλλης εταιρείας.

Απαραίτητη προϋπόθεση είναι η γνωστοποίηση του κωδικού ΙΜΕΙ της κλεμμένης συσκευής από το συνδρομητή στον πάροχό του. Ο κωδικός ΙΜΕΙ περιλαμβάνει πληροφορίες για τον κατασκευαστή και το μοντέλο της συσκευής και αποτελεί την «ταυτότητα» κάθε συσκευής.

Κάθε συνδρομητής μπορεί να εντοπίσει τον κωδικό ΙΜΕΙ:

- Στη συσκευασία της συσκευής

- Πατώντας τα πλήκτρα * # 06 # στη συσκευή του

- Με σχετική εφαρμογή του λογισμικού της συσκευής

Για την απενεργοποίηση της συσκευής, οι συνδρομητές πρέπει αρχικά να δηλώσουν την κλοπή στην αστυνομία και, στη συνέχεια, να υποβάλουν στον πάροχό τους γραπτό αίτημα απενεργοποίησης της συσκευής, επισυνάπτοντας το αποδεικτικό της δήλωσης κλοπής.

Κάθε εταιρεία που απενεργοποιεί τις κλεμμένες συσκευές των συνδρομητών της στο δίκτυό της, αναλαμβάνει, ταυτόχρονα, την ευθύνη να ενημερώνει σχετικά και τις υπόλοιπες εταιρείες κινητής τηλεφωνίας, οι οποίες οφείλουν να προχωρήσουν, επίσης, στην απενεργοποίηση των κλεμμένων συσκευών στα δίκτυά τους.

Σημειώνεται ότι ένα αίτημα απενεργοποίησης απορρίπτεται, εάν ο δηλούμενος κωδικός ΙΜΕΙ δεν είναι έγκυρος, σύμφωνα με τις σχετικές διεθνείς προδιαγραφές ή δεν έχει αποδοθεί από τον κατασκευαστή στη συσκευή, ώστε να την προσδιορίζει κατά μοναδικό τρόπο.

Εφαρμόζοντας τη συγκεκριμένη υποχρέωση, η ΕΕΤΤ στοχεύει στην ενίσχυση της προστασίας του καταναλωτή έναντι του φαινομένου της κλοπής συσκευών κινητών τηλεφώνων.


Διαβάστε Περισσότερα »

Παρουσίαση του Β1 Σταδίου Μελέτης του ΣΧΟOΑΠ Δ.Ε. Θίσβης (Πολεοδομικός Σχεδιασμός)


ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

   Καλούνται οι Δημότες της Δ.Ε. Θίσβης (Ελλοπίας , Ξηρονομής,  Δομβραίνας, Θίσβης, Χωστίων , Αλυκής, Αγ. Νικολάου, Αγ. Ιωάννη, και  Σαραντίου) στην παρουσίαση του Β1 Σταδίου Μελέτης του ΣΧΟOΑΠ Δ.Ε. Θίσβης.
    Η παρουσίαση θα γίνει την Τρίτη
30 Σεπτεμβρίου και ώρα 18:00 στο Πνευματικό Κέντρο Δομβραίνας.
   Για την σωστή ενημέρωση  η παρουσία σας είναι απαραίτητη.
    
                  Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΘΗΒΑΙΩΝ
                   ΣΠΥΡΙΔΩΝ ΝΙΚΟΛΑΟΥ   

Διαβάστε Περισσότερα »

Συνάντηση Εμπορικού Συλλόγου Λιβαδειάς με τον βουλευτή Βοιωτίας Γιάννη Σταθά

Την Τρίτη 16 Σεπτέμβριου πραγματοποιήθηκε συνάντηση του Διοικητικού Συμβουλίου του Εμπορικού Συλλόγου Λιβαδειάς και του βουλευτή Βοιωτίας κ. Γιάννη Σταθά στα γραφεία του Συλλόγου. Ο κ. Σταθάς αφού ευχαρίστησε το Δ.Σ του Εμπορικού Συλλόγου Λιβαδειάς για την πρόσκληση και τους συνεχάρη για την εκλογή τους, επιβεβαίωσε τη συμπαράστασή του στον συλλογικό αγώνα τους και επισήμανε την συμβολή του συλλόγου στην δικαίωση του επιχειρηματικού κόσμου για τις Κυριακές από το Συμβούλιο της Επικρατείας.
Με την σειρά του ο Πρόεδρος κ. Καλογρηάς ευχαρίστησε τον κ. Σταθά για την
επίσκεψη στο Σύλλογο ,μνημονεύοντας την παρουσία του Βουλευτή στο πλευρό του
ΕΣΛ, και στην πολυετή θητεία του στο συνδικαλισμό αλλά και ως πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Λιβαδειάς.
Στην συνέχεια συζητήθηκαν θέματα που άπτονται του ενδιαφέροντος του εμπορικού κόσμου της Λιβαδειάς αλλά και της τοπικής κοινωνίας γενικότερα. Συγκεκριμένα συζητήθηκαν τα εξής:

•    Αδικαιολόγητο φορολογικό σύστημα που είναι ενάντια στην ανάπτυξη,  φορολογώντας τους επιχειρηματίες από το πρώτο ευρώ, και συντάχθηκε δίχως την συμμετοχή των παραγωγικών τάξεων.
•    Αλλαγή κώδικα του Τειρεσία και διάλογος με τα Τραπεζικά Ιδρύματα για στήριξη της επιχειρηματικής κοινότητας.
•    Καταπολέμηση του παραεμπορίου σε συνεργασία με τις Αστυνομικές αρχές.
•    Στήριξη της θέσης του Συλλόγου ενάντια στα κόκκινα επιχειρηματικά δάνεια.
•    Αλλαγή κώδικα επιβολής προστίμων από το ΙΚΑ.
•    Στήριξη πρότασης του Συλλόγου για παγιοποίηση των ληξιπρόθεσμων οφειλών προς τον ΟΑΕΕ, παράλληλη επιλογή κλίμακας ασφαλισμένων ύστερα από συνεννόηση με το ταμείο της περιοχής του, και επάνδρωση του ΟΑΕΕ με ιατρικό προσωπικό.
•    Στήριξη ΟΑΕΔ, με επανέναρξη προγραμμάτων προς όφελος εργοδοτών –εργαζομένων.
•    Διεκδίκηση παγίων αιτημάτων της τοπικής κοινωνίας, όπως το πανεπιστήμιο και ο προαστιακός.
•    Μείωση του κόστους ζωής και αντιμετώπιση των καρτέλ μέσω των Επιτροπών Ανταγωνισμού.
•    Βοήθεια  υγειονομικών υπηρεσιών του κρατικού νοσοκομείου.
•    Τέλος συζητήθηκε το μείζων ζήτημα της ΑΕΠΙ και η άδικη επιβάρυνση των μικρομεσαίων επιχειρήσεων αλλά και των επιχειρηματιών γενικότερα.

Κλείνοντας ο Βουλευτής κ. Σταθάς δεσμεύτηκε να επεξεργαστεί περαιτέρω τις προτάσεις του Δ.Σ ,τονίζοντας πως αυτές συμβαδίζουν με το πρόγραμμα και τις δεσμεύσεις του κόμματος του, και ότι θα διεκδικήσει στο έπακρο τα δικαιώματα των εργαζομένων αλλά και των μικροεπιχειρηματιών, μέσω οικονομικής κρίσης και δυσμενών πολίτικων και κοινωνικών συγκύριων.
Από τις δυο πλευρές τονίστηκε η ανάγκη συχνών επαφών στα πλαίσια της συνεργασίας για την λήψη αποφάσεων και δράσεων στα φλέγοντα ζητήματα του τόπου μας.



Το Δ.Σ. του Εμπορικού Συλλόγου Λιβαδειάς


Διαβάστε Περισσότερα »

Δ.Αλιάρτου Θεσπιέων-Με το καλημέρα σας αυξήσεις 40% στα τέλη καθαριότητας και ηλεκτροφωτισμού

Ακόμα δεν στέγνωσε ο αγιασμός για την επανεκλογή τους απο τα κοστούμια του νέου Δ.Σ.Δήμου Αλιάρτου Θεσπιέων και ξεκίνησαν τις αυξήσεις!!!Την αδυναμία του να βρει άλλους πόρους εκτός από το να αφαιμάξει οικονομικά τους δημότες του υποδηλώνει η απόφαση του Δήμου Αλιάρτου Θεσπιέων να αναπροσαρμόσει τα τέλη ηλεκτροφωτισμού και
καθαριότητας κατά 40%

Σε μια εποχή που η Οικονομία δοκιμάζεται,  που οι ιθύνοντες παίρνουν μέτρα στήριξης των τοπικών κοινωνιών με κάθε κόστος, ο δήμος Αλιάρτου Θεσπιέων μάλλον παίρνει μέτρα… αντιστήριξης.
ΔΕΙΤΕ ΤΙΣ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΜΑΣ

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΝΟΜΟΣ ΒΟΙΩΤΙΑΣ
ΔΗΜΟΣ ΑΛΙΑΡΤΟΥ - ΘΕΣΠΙΕΩΝ ΑΠΟΣΠΑΣΜΑ
Από το πρακτικό της με αρίθμ. 22/2014 συνεδρίασης της ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ του Δήμου
Αλιάρτου - Θεσπιέων
Αριθμός Απόφασης : 100/2014
Περίληψη
Περί του καθορισμού τελών ηλεκτροφωτισμού , καθαριότητας και Δημοτικού Φόρου , για το έτος
2015 και εφεξής.
Στον ΑΛΙΑΡΤΟ και ΣΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑ, σήμερα την 16η του μηνός
Σεπτεμβρίου του έτους 2014, ημέρα της εβδομάδας Τρίτη και ώρα 13:00, συνήλθε σε Δημόσια
Τακτική Συνεδρίαση η ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ του Δήμου Αλιάρτου - Θεσπιέων, μετά από την
αριθμ. 9265/12/9/2014 έγγραφη πρόσκληση του Προέδρου της ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ, που
δημοσιεύτηκε στον ειδικό χώρο ανακοινώσεων του Δήμου και επιδόθηκε στον καθένα χωριστά
σύμβουλο, .
Αφού διαπιστώθηκε απαρτία, δεδομένου σε σύνολο (7) μελών ευρέθησαν παρόντες (7) ήτοι:
Παρόντες
1. ΝΤΑΣΙΩΤΗΣ Γεώργιος
2. ΣΤΑΘΗ Σταυρούλα
3. ΑΡΑΠΙΤΣΑΣ Γεώργιος
4. ΓΛΥΚΟΣ Ιωάννης
5. ΠΕΛΩΝΗΣ Κων/νος
6. ΣΑΓΑΝΑΣ Φίλιππος
7. ΤΣΙΩΛΗ Σταυρούλα
Απόντες
Ουδείς
Για την τήρηση των πρακτικών παραβρέθηκε η υπάλληλος του Δήμου Κα ΚΟΥΤΡΟΥΜΑΝΗ
Σωτηρία
ο Πρόεδρος της ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ κήρυξε την έναρξη της συνεδρίασης και,
εισηγούμενος το 5ο θέμα της ημερήσιας διάταξης είπε τα εξής:
Κύριοι Σύμβουλοι , σύμφωνα με την εισήγηση της οικονομικής υπηρεσίας του Δήμου το
τέλος επιβάλλεται με το άρθρο 25 παρ 11 του ν. 1828/89, τα τέλη ηλεκτροφωτισμού και
καθαριότητας που προβλέπονται από τις διατάξεις των άρθρων 21 και 22 ΒΔ 24-09/20-10-58 (ΦΕΚ Α
171) και του άρθρου 4 του ν. 1080/80 ενοποιήθηκαν σε ένα ανταποδοτικό τέλος. Το τέλος
επιβάλλεται με απόφαση του Δημοτικού συμβουλίου για την αντιμετώπιση των δαπανών παροχής
υπηρεσιών καθαριότητας και φωτισμού (αποδοχές προσωπικού, προμήθειες συντηρήσεις
απορριμματοφόρων, καύσιμα, ανυψωτικό μηχάνημα).
Με την παρ.1 του άρθρου 1 του ν.25/75 τα τέλη καθορίζονται για κάθε στεγασμένο ή μη
χώρο, ανά μετρητή παροχής ηλεκτρικού ρεύματος και υπολογίζονται με τον πολλαπλασιασμό των
τετραγωνικών μέτρων της επιφάνειας του χώρου επι τον οριζόμενο συντελεστή.
Στην απόφαση του Δ.Σ. δύναται να να ορίζεται διαφορετικός συντελεστής κατά κατηγορία
υπόχρεων ανάλογα με τις παρεχόμενες υπηρεσίες καθαριότητας και μέχρι (7) κατηγορίες. Η διαφορά
της πρώτης με την τελευταία κατηγορία δεν μπορεί να οριστεί μεγαλύτερη του πενταπλασίου (αρ. 7
του ν. 2307/95)
Σύμφωνα με τα στοιχεία του Προϋπολογισμού έτους 2014 και του απολογισμού έως την
30/6/2014, διαπιστώνεται μεγάλη διαφορά ανάμεσα στα έσοδα και τις δαπάνες, γεγονός που είναι
απαγορευτικό βάσει των νόμων περί της ανταποδοτικότητας της υπηρεσίας ηλεκτροφωτισμού και
καθαριότητας αλλά και επί της ουσίας, καθώς η υπηρεσία πραγματικά δεν μπορεί να ανταπεξέλθει.


Αντίστοιχα θα κινηθούν τα νούμερα και στον Προϋπολογισμό του 2015, καθώς οι δαπάνες
είναι περιορισμένες στο έπακρο , αλλά παραμένει το κόστος της κατανάλωσης ρεύματος της
υπηρεσίας τεράστιο .
Συνεπώς , προτείνουμε την αύξηση των τελών της υπηρεσίας ηλεκτροφωτισμού και
καθαριότητας από 0,90/m2 που ισχύει σήμερα για τις οικίες, στο 1,30 και τον καθορισμό του
Δημοτικού φόρου στο 0,09 από το 0,04 που ισχύει σήμερα.
Θα πρέπει λοιπόν με την παρούσα απόφασή μας , να προχωρήσουμε στον καθορισμό των
ανωτέρω .
Με την πρόταση αυτή δεν συμφωνούν τα μέλη της Οικονομικής Επιτροπής Κος Σαγάνας
Φίλιππος και η Κα Στάθη Σταυρούλα οι οποίοι προτείνουν να μην γίνει αύξηση των τελών και, να
παραμείνουν ως έχουν λόγω της δύσκολης οικονομικής κατάστασης που υπάρχει .
Η Οικονομική Επιτροπή αφού άκουσε την εισήγηση του προέδρου της , έλαβε υπόψη της τα
προαναφερόμενα στοιχεία της Οικονομικής Υπηρεσίας. και, ύστερα από διαλογική συζήτηση
ΑΠΟΦΑΣΙΖΕΙ ΚΑΤΑ ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΑ
1.Αναπροσαρμόζει τα τέλη της υπηρεσίας ηλεκτροφωτισμού και καθαριότητας από 0,90/m2
που ισχύει σήμερα για τις οικίες, στο 1,30 και τον καθορισμό του Δημοτικού φόρου στο 0,09 από το
0,04 που ισχύει σήμερα.

2.Παραπομπή του θέματος στο Δημοτικό Συμβούλιο
3. Μειοψηφούν τα Μέλη της Οικονομικής Επιτροπής Κος Σαγάνας Φίλιππος και η Κα Στάθη
Σταυρούλα , για τους λόγους που προαναφέρονται στο εισηγητικό μέρος της παρούσας απόφασης .'
Η παρούσα απόφαση αυτή έλαβε αύξοντα αριθμό 100/2014
Αφού συντάχθηκε και αναγνώσθηκε το παρόν πρακτικό, υπογράφεται:
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ
ΝΤΑΣΙΩΤΗΣ Γεώργιος
ΟΛΟΚΛΗΡΗ  Η ΑΠΟΦΑΣΗ ΕΔΩ
Διαβάστε Περισσότερα »

Δεν έχεις απολυτήριο Γυμνασίου; Μη χάνεις χρόνο! Τώρα έχεις μια δεύτερη ευκαιρία στα Σ.Δ.Ε. Μάθε περισσότερα εδώ!


Τα Σχολεία Δεύτερης Ευκαιρίας (Σ.Δ.Ε) αποτελούν θεσμό και βασικό πυλώνα της δια βίου μάθησης στην Ελλάδα . Παρέχουν τη δυνατότητα σε πολίτες  18 ετών και άνω, οι οποίοι δεν ολοκλήρωσαν την εννιάχρονη υποχρεωτική εκπαίδευση(Γυμνάσιο) , να αποκτήσουν απολυτήριο τίτλο Γυμνασίου. Τα Σ.Δ.Ε συνθέτουν ένα ευέλικτο, καινοτομικό εκπαιδευτικό πρόγραμμα που διαμορφώνεται με βάση τις εκπαιδευτικές ανάγκες των εκπαιδευόμενων και δίνει έμφαση στην ενεργή συμμετοχή τους στην εκπαιδευτική διαδικασία.

Τα  Σ.Δ.Ε. παρέχουν δεύτερη ευκαιρία στη μάθηση και τη ζωή. Οι εκπαιδευόμενοι αποκτούν γνώσεις, εμπειρίες, αναπτύσσουν δεξιότητες, διαμορφώνουν αντιλήψεις, στάσεις και συμπεριφορές. Με το θεσμό αυτό παρέχεται  η δυνατότητα στους εκπαιδευόμενους να ενταχθούν ομαλά στις κοινωνικές, οικονομικές  και επαγγελματικές δομές.

Το πρόγραμμα διαρκεί  18 μήνες. Τα μαθήματα πραγματοποιούνται απογευματινές ώρες.

Στη Βοιωτία λειτουργεί Σχολείο Δεύτερης Ευκαιρίας στον Ορχομενό και στη Θήβα.

Επιπλέον για τους εκπαιδευόμενους που διαμένουν εκτός του Ορχομενού και της Θήβας, παρέχεται κάθε δυνατή διευκόλυνση ώστε να επιτυγχάνεται η μετακίνηση από και προς το σχολείο.

      Για εγγραφές και πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται:

- στο ΣΔΕ  Ορχομενού, καθημερινά 17.00 – 20.00, τηλ. 2261039045

-στο Δήμο Θηβαίων, τηλ.2262350662 .





Σχολείο Δεύτερης Ευκαιρίας Βοιωτίας

        

Μινύου 3

Τ.Κ.:  32300 Ορχομενός

Πληροφορίες: Σταράς Κων/νος

Τηλ. : 2261039045  Κιν. 6972290333                          

Fax :  2261039045                     

e-mail:  sdeorch@otenet.gr       
Διαβάστε Περισσότερα »

Απάντηση Πούλου σε Παπαθωμά για το γήπεδο Λιβαδειάς


Απάντηση Δημάρχου Λεβαδέων σε ερώτηση της Αντιπεριφερειάρχη Βοιωτίας
Η Δήμαρχος Λεβαδέων κα Γιώτα Πούλου απέστειλε επιστολή στην Αντιπεριφερειάρχη Βοιωτίας κα Φανή Παπαθωμά σχετικά με το θέμα της παραχώρησης του Δημοτικού Σταδίου Λιβαδειάς για τη διεξαγωγή του επόμενου ποδοσφαιρικού αγώνα της ΠΑΕ Λεβαδειακός, την Κυριακή 28 Σεπτεμβρίου 2014.
Αναλυτικά η επιστολή της Δημάρχου Λεβαδέων έχει ως ακολούθως:
Θέμα : Ενημέρωση σχετικά με τη διαχείριση του Δημοτικού Σταδίου Λιβαδειάς
Σχετ.: Έγγραφό σας με Α.Π.: οικ. 188/19-9-2014
Αγαπητή Αντιπεριφεριάρχη Βοιωτίας, σας ευχαριστώ για την ενημέρωση.
Σε απάντηση του ανωτέρω σχετικού σας εγγράφου, σας ενημερώνω ότι διαβίβασα την επιστολή σας στο Δ.Σ. του Α.ΠΟ.ΔΗ.Λ. το οποίο, όπως γνωρίζετε, είναι ο νόμιμος διαχειριστής του Δημοτικού Σταδίου, με απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου Λεβαδέων, την οποία σας επισυνάπτω για υπενθύμιση.
Στο έγγραφό σας ζητάτε την «επίσημη άποψη» του Δήμου Λεβαδέων σχετικά με το θέμα της παραχώρησης του Δημοτικού Σταδίου Λιβαδειάς για τη διεξαγωγή του επόμενου ποδοσφαιρικού αγώνα της ΠΑΕ Λεβαδειακός, την Κυριακή 28 Σεπτεμβρίου 2014. Παρότι δεν κατανοώ επακριβώς το νόημα του όρου «επίσημη άποψη», επισημαίνω για ακόμη μια φορά ότι ο Α.ΠΟ.ΔΗ.Λ. έχει την αποκλειστική διαχείριση και εκμετάλλευση όλων των κύριων και βοηθητικών χώρων του Δημοτικού Σταδίου Λιβαδειάς όπως προκύπτει και από την επισυναπτόμενη απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου.
Κατά συνέπεια οι αποφάσεις του Διοικητικού Συμβουλίου του Α.ΠΟ.ΔΗ.Λ., οι οποίες έχουν - κατ΄ επανάληψη- κατατεθεί στην Διεύθυνση Υγείας της Π.Ε. Βοιωτίας, της οποίας προΐσταστε, εκφράζουν τις θέσεις του Δημοτικού Συμβουλίου και τις οποίες εγώ προσωπικά, ως δήμαρχος, καλούμαι να υποστηρίζω και να υλοποιώ.
Με τις ευχές μου για προσωπική δύναμη και υγεία για να αντεπεξέλθετε με  επιτυχία στο ρόλο που αναλάβατε καθώς και για την μεταξύ μας δημιουργική - για την περιοχή των αρμοδιοτήτων μας - συνεργασία, παραμένω στη διάθεσή σας για περαιτέρω ενημέρωση.                                                                                                                                            Με εκτίμηση
                                                                                     Η Δήμαρχος Λεβαδέων
                                                                                                                                                                                                                                                     Γιώτα  Πούλου       

Διαβάστε Περισσότερα »

Πέταξαν 10 τόνους απόβλητα σε παράδρομο της Αττικής Οδού και σε Αμπελώνα

Στις 22 Σεπτεμβρίου κλιμάκια αστυνομικών του Τμήματος Περιβαλλοντικής Προστασίας της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής και Επιθεωρητών Περιβάλλοντος της Ειδικής Υπηρεσίας Επιθεωρητών Περιβάλλοντος (Ε.Υ.Ε.Π.) εντόπισαν δέκα παλετοδεξαμενές, συνολικής χωρητικότητας δέκα τόνων, με περιεχόμενο ελαιώδη πίσσα μαύρου χρώματος σε παράδρομο της Αττικής Οδού (ρεύμα προς Ελευσίνα) στο 46ο χλμ.

Οι δεξαμενές αυτές είχαν αφεθεί στην άκρη του δρόμου και είχε σημειωθεί διαρροή του περιεχομένου τους, τόσο στο οδόστρωμα όσο και σε παρακείμενο αμπελώνα.

Όπως αποφάνθηκαν οι Επιθεωρητές Περιβάλλοντος, το υλικό αυτό χαρακτηρίζεται επικίνδυνο και προκαλεί ρύπανση και υποβάθμιση του περιβάλλοντος, σύμφωνα με τις διατάξεις του Νόμου «Περί Ποινικής Προστασίας του Περιβάλλοντος».

Από τους αρμόδιους φορείς έχουν κινηθεί οι διαδικασίες για τη συλλογή και απομάκρυνση των επικίνδυνων αποβλήτων.

Για τη συγκεκριμένη υπόθεση ενημερώθηκε η Εισαγγελέας Περιβάλλοντος και διενεργείται προανάκριση από το Τμήμα Περιβαλλοντικής Προστασίας της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής.


Διαβάστε Περισσότερα »

Επιτακτική η ανάγκη διασφάλισης της ασφαλούς μεταφοράς μαθητών.


Θέμα: Επιτακτική η ανάγκη διασφάλισης της ασφαλούς μεταφοράς μαθητών.
Το Άρθρο 1 της ΚΥΑ ΦΕΚ 1449/2013 – Αριθμ.24001 σχετικά με την μεταφορά μαθητών δημοσίων σχολείων από τις Περιφέρειες, αποκλείει από τη δωρεάν μεταφορά από δημόσια Μέσα Μαζικής Μεταφοράς ή από ιδιωτικά Μέσα Μεταφοράς -τα οποία θα συνάπτουν συμβάσεις με τις  Περιφέρειες- τους μαθητές των Λυκείων που η απόσταση από τον τόπο διαμονής τους  και τον τόπο που βρίσκεται το σχολείο είναι μικρότερη από 5 χιλιόμετρα .
Η εν λόγω κατάσταση, πέραν του ότι δυσχεραίνει την μετάβαση των μαθητών στις σχολικές μονάδες, εγκυμονεί επίσης σοβαρότατους κινδύνους για την σωματική ασφάλεια των μαθητών των οικισμών ή των χωριών καθώς  στους δρόμους τους οποίους πρέπει καθημερινά οι μαθητές να διασχίσουν ως πεζοί δεν υπάρχουν τα προβλεπόμενα -ή και καθόλου- πεζοδρόμια, με αποτέλεσμα να τίθεται σε κίνδυνο η μετάβαση των μαθητών στο σχολείο, καθώς στους δρόμους αυτούς διέρχονται αυτοκίνητα και βαρέα οχήματα.
Εν προκειμένω, χαρακτηριστικό είναι το παράδειγμα στο Δήμο Διστόμου-Αράχοβας-Αντίκυρας όπου οι μαθητές από την Αντίκυρα, προκειμένου να μεταβούν ως πεζοί στο Λύκειο Παραλίας Διστόμου, διέρχονται από δρόμο ο οποίος δεν έχει πεζοδρόμια, αλλά ούτε και  σήμανση που να εξασφαλίζει την ασφαλή διέλευση των μαθητών, με αποτέλεσμα να  κινδυνεύει η σωματική ακεραιότητα των μαθητών από τη διέλευση αυτοκινήτων και φορτηγών. Είναι επομένως επιτακτική η ανάγκη για εξεύρεση λύσης ώστε να μην υπάρξει κάποιο θέμα ασφάλειας των μαθητών.
Με βάση τα ανωτέρω,

Ερωτώνται οι κ.κ. Υπουργοί:
Σε ποιες ενέργειες προτίθενται να προβούν ώστε να δοθεί άμεσα λύση στο προαναφερθέν πρόβλημα και να μεταφέρονται με ασφάλεια οι μαθητές;

Ο ερωτών βουλευτής
Γιάννης Σταθάς


Διαβάστε Περισσότερα »

Διοργάνωση Σεμιναρίων Κατασκευής Ψηφιδωτού από τον ''Ελείτροχο''



Ο Σύλλογος Φωτογραφίας & Καλλιτεχνικής Έκφρασης Θήβας, «Ελείτροχος» συνεχίζει για τρίτη (3η) χρονιά τις δράσεις του Εικαστικού Τμήματος, με τη διοργάνωση Σεμιναρίων Κατασκευής Ψηφιδωτού, με εισηγήτρια την κ. Καλύβη-Κουρκούτη Κατερίνα, ψηφιδογράφο.
Οι συμμετέχοντες θα έχουν τη δυνατότητα να κατασκευάσουν τα δικά τους ψηφιδωτά, μαθαίνοντας στην πράξη τις διάφορες τεχνικές κατασκευής τους, τα είδη των ψηφίδων και τα κονιάματα που χρησιμοποιήθηκαν στο παρελθόν αλλά και σήμερα.
 Τα Σεμινάρια θα πραγματοποιούνται κάθε Δευτέρα 6.00 – 8.00 μμ.

1η Συνάντηση-γνωριμία: Δευτέρα 6 Οκτωβρίου, 7.00μ.μ. στο χώρο του "Ζήθος"- Θήβα

Έναρξη Σεμιναρίων: Δευτέρα 13 Οκτωβρίου 2014

Πληροφορίες: τηλ. 6978120863 και eleitroxos@yahoo.gr




Μετά τιμής,

Για το Δ.Σ.
Η πρόεδρος
Αναστασίου Ειρήνη
Διαβάστε Περισσότερα »

Εξετάσεις πιστοποίησης Ελληνικής Γλώσσας για πολίτες τρίτων χωρών

Η Γενική Γραμματεία Δια Βίου Μάθησης, πρόκειται να διοργανώσει το
Σάββατο 25 Οκτωβρίου 2014
εξετάσεις για την πιστοποίηση της Ελληνικής γλώσσας και στοιχείων της Ελληνικής ιστορίας και του Ελληνικού πολιτισμού για πολίτες τρίτων χωρών, προκειμένου να υποβάλουν αίτηση υπαγωγής στο καθεστώς του επί μακρόν διαμένοντος για το δεύτερο εξάμηνο του 2014.

Δυνατότητα συμμετοχής στις εξετάσεις πιστοποίησης έχουν όσοι είναι πολίτες τρίτων χωρών (όχι πολίτες Ευρωπαϊκής Ένωσης) και είναι ηλικίας 16 ετών και άνω.

Οι κάτοχοι πιστοποιητικού ελληνομάθειας επιπέδου Α (που αποκτήθηκε με τη διαδικασία του Π.Δ. 363/1998 και προ της εφαρμογής του Π.Δ. 60/2010) ή Α2 που εκδίδεται σύμφωνα με το Π.Δ. 60/2010 από το Κέντρο Ελληνικής Γλώσσας (και μόνο), συμμετέχουν αποκλειστικά στις εξετάσεις των στοιχείων ελληνικής ιστορίας και ελληνικού πολιτισμού.

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να υποβάλλουν αίτηση συμμετοχής από την Τετάρτη, 10/9/2014 έως και την Τρίτη, 30/9/2014, στα Κέντρα Υποβολής Αιτήσεων της περιοχής τους.

Οι ενδιαφερόμενοι της Βοιωτίας μπορούν να υποβάλλουν αίτηση συμμετοχής  στο Σχολείο Δεύτερης Ευκαιρίας Ορχομενού. (Μινύου 3, Τ.Κ 32300 Τηλ. επικοινωνίας 2261039044).


Δικαιολογητικά Αίτησης:
1)    Αίτηση συμμετοχής (υποβάλλεται μόνον ηλεκτρονικά στο Κέντρο Υποβολής Αιτήσεων),
2)    Μία Φωτογραφία τύπου ταυτότητας,
3)    Φωτοτυπία διαβατηρίου (πρέπει να επιδειχθεί το πρωτότυπο),
4)    Φωτοτυπία της άδειας διαμονής στην Ελλάδα, σε ισχύ ή βεβαίωση κατάθεσης δικαιολογητικών για άδεια διαμονής (με πλήρη δικαιολογητικά),
5)    Παράβολο αξίας πενήντα ευρώ (50,00 €), υπέρ Ελληνικού Δημοσίου (ΚΑΕ 3741), για υποψηφίους πιστοποίησης ελληνικής γλώσσας, ελληνικής ιστορίας και ελληνικού πολιτισμού ή Παράβολο αξίας είκοσι ευρώ (20,00 €), υπέρ Ελληνικού Δημοσίου (ΚΑΕ 3741), για υποψηφίους πιστοποίησης μόνο για την ελληνική ιστορία και τον ελληνικό πολιτισμό, σε περίπτωση που υπάρχει ήδη Πιστοποιητικό Α2 από το Κέντρο Ελληνικής Γλώσσας (φωτοτυπία του οποίου υποβάλλεται μαζί με την αίτηση).

ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Από 01/01/2014 η προμήθεια παραβόλου γίνεται ηλεκτρονικά.
Τρόποι προμήθειας παραβόλου:
1)    στο ταμείο των Δ.Ο.Υ., εάν υπάρχει απόθεμα παλαιού τύπου παραβόλων,
2)    ηλεκτρονικά μέσω της εφαρμογής του taxisnet:
-    είτε ιδιωτικά μέσω ατομικού Η/Υ (ακολουθούν αναλυτικές οδηγίες)
-    είτε μέσω των ΚΕΠ.

Για περισσότερες πληροφορίες, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να ενημερώνονται από την ιστοσελίδα της ΓΕΝΙΚΗΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑΣ ΔΙΑ ΒΙΟΥ ΜΑΘΗΣΗΣ: www.gsae.edu.gr
και στα τηλέφωνα:    213 – 131 1667
    213 – 131 1628
213 – 131 1652
213 – 131 1672
213 – 131 1664

ΑΝΑΛΥΤΙΚΕΣ ΟΔΗΓΙΕΣ ΠΡΟΜΗΘΕΙΑΣ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟΥ ΠΑΡΑΒΟΛΟΥ
Για τη συμμετοχή στις εξετάσεις Ελληνομάθειας της Γενικής Γραμματείας Δια Βίου Μάθησης, είναι απαραίτητη η προμήθεια ηλεκτρονικού παραβόλου (e-παράβολο) από τη Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων. Η διαδικασία προμήθειας είναι η ακόλουθη:
1)    Ο πολίτης συνδέεται στο site της Γενικής Γραμματείας Πληροφοριακών Συστημάτων: www.gsis.gr,
2)    Από την αρχική σελίδα και το μενού «Υπηρεσίες προς πολίτες» επιλέγει «e-παράβολο»,
3)    Από τη σελίδα «Εφαρμογή Ηλεκτρονικού Παραβόλου (e-παράβολο)»
-    εάν διαθέτει κωδικούς στο taxisnet θα επιλέξει «για Πιστοποιημένους Χρήστες του Taxinet» ενώ
-    εάν δεν διαθέτει κωδικούς, θα επιλέξει «για μη Πιστοποιημένους Χρήστες»,
4)    Επιλέγει την επιλογή «Χορήγηση Παραβόλου» και συμπληρώνει την αντίστοιχη φόρμα (Αίτημα Χορήγησης Παραβόλου) ως εξής:
-    Φορέας Δημοσίου: Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων / ΓΓ Δια Βίου Μάθησης,
-    Κατηγορία Παραβόλου: Εξετάσεις ελληνικής γλώσσας, ιστορίας & πολιτισμού,
-    Τύπος Παραβόλου: Εξετάσεις ελληνικής γλώσσας, ιστορίας & πολιτισμού, εάν δεν διαθέτει κανένα τίτλο πιστοποίησης ελληνομάθειας ή Εξετάσεις στοιχείων ελληνικής ιστορίας πολιτισμού, εάν διαθέτει πιστοποίηση γνώσης ελληνικής γλώσσας σε επίπεδο Α2 από το Κέντρο Ελληνικής Γλώσσας (και μόνο),
5)    Μετά τις παραπάνω επιλογές θα εμφανιστεί στο δεξί τμήμα της οθόνης το ποσό του παραβόλου, το οποίο είναι:
-    Εξετάσεις ελληνικής γλώσσας, ιστορίας & πολιτισμού 50,00€ ή
-    Εξετάσεις στοιχείων ελληνικής ιστορίας και πολιτισμού 20,00€,
6)    Στην συνέχεια, συμπληρώνει το ΑΦΜ του και τα ατομικά του στοιχεία,
7)    Υποβάλλει την αίτηση, επιλέγοντας «Υποβολή» και λαμβάνει μοναδικό κωδικό πληρωμής στο email που έχει δηλώσει, τον οποίο και πρέπει να τυπώσει,
8)    Με τον μοναδικό κωδικό πληρωμής, ο πολίτης προχωρεί στην πληρωμή του παραβόλου, με ένα από τους ακόλουθους τρόπους:
-    Άμεσα, με πιστωτική ή χρεωστική κάρτα ελληνικών τραπεζών (μόνο για Πιστοποιημένους χρήστες) ή
-    Ετεροχρονισμένα, σε όλες τις τράπεζες και τα ΕΛΤΑ (χωρίς οικονομική επιβάρυνση, γνωστοποιώντας τον μοναδικό ψηφιακό κωδικό πληρωμής),
9)    Ο πολίτης προσκομίζει τον κωδικό στην υπηρεσία, όπου υποβάλλει την αίτησή του.
ΠΡΟΣΟΧΗ:    Σε περίπτωση λάθους και ανάγκης επιστροφής της αξίας του παραβόλου είναι απαραίτητη η δήλωση του ΑΦΜ και του ΙΒΑΝ στην αρχική αίτηση. Εάν αυτά τα δύο στοιχεία δεν έχουν συμπληρωθεί δεν θα μπορέσει να γίνει επιστροφή της αξίας του παραβόλου.
Για τυχόν διευκρινίσεις, παρακαλώ επικοινωνείστε με:
Γενική Γραμματεία Δια Βίου Μάθησης:    213 – 131 1667
213 – 131 1628
213 – 131 1652
Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων:         15515 (επιλογή 6)


Διαβάστε Περισσότερα »

Γεύμα Καράμπελα-Κεφαλογιάννη με ωραίες παρουσίες



Το βράδυ της Τρίτης στο Κολωνάκι οι δύο βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας

Την ευκαιρία να χαλαρώσουν βρήκαν δύο από τους λεγόμενους νεολοχαγούς της Νέας Δημοκρατίας και του Αντώνη Σαμαρά το βράδυ της Τρίτης. Συγκεκριμένα Γιάννης Καράμπελας και Γιάννης Κεφαλογιάννης έτρωγαν νωρίς το βράδυ σε μαγαζί της οδού Πατριάρχου Ιωακείμ στο Κολωνάκι. Ο Βοιωτός και ο Κρητικός βουλευτής μάλιστα συνοδεύονταν από δύο ωραίες παρουσίες οι οποίες τους συντρόφευσαν στο δείπνο.
parapolitika.gr
Διαβάστε Περισσότερα »

Απάντηση Υπ Εργασίας σε Μπασιάκο για την Εστία Μητέρας Λιβαδειάς



ΘΕΜΑ: Ενίσχυση «Εστίας Μητέρας Λιβαδειάς»
ΣΧΕΤ:  Η με αρ. πρωτ. 1366/24-7-2014 ΕΡΩΤΗΣΗ
            
Σε απάντηση του ανωτέρω σχετικού, που κατατέθηκε στη Βουλή, από το βουλευτή κ. Ε. Μπασιάκο,  σας πληροφορούμε τα εξής:

Το Φιλανθρωπικό Σωματείο - Γηροκομείο «ΕΣΤΙΑ ΜΗΤΕΡΑΣ» Λιβαδειάς έχει συσταθεί σύμφωνα με τις διατάξεις του Π. Δ/τος 201/1973 (ΦΕΚ 64/ τ. Α΄) «Περί συστάσεως εν Λεβαδεία Ιδρύματος υπό την επωνυμία «ΕΣΤΙΑ ΜΗΤΕΡΑΣ» και εγκρίσεως του Οργανισμού αυτού. Λειτουργεί ως Ν.Π.Ι.Δ. μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα , έχει δυναμικότητα 25 κλινών και παρέχει περίθαλψη και φροντίδα σε ηλικιωμένες μοναχικές γυναίκες.
Με την αριθμ. πρωτ. 4954/29.6.1994 απόφαση του Νομάρχη Βοιωτίας έλαβε άδεια ίδρυσης και λειτουργίας Οίκου Ευγηρίας μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα και με την αριθμ. Γ.Π:Π(2)γ/οικ. 26741/15.3.2012 Υπουργική απόφαση πιστοποιήθηκε ως φορέας παροχής Υπηρεσιών Κοινωνικής Φροντίδας μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα.
Το Υπουργείο μας κατ΄ εφαρμογή των διατάξεων του Ν. 3671/57 «Περί διαθέσεως κλινών Φιλανθρωπικών Ιδρυμάτων προς περίθαλψιν απόρων και απροστάτευτων ατόμων δημοσία δαπάνη» (ΦΕΚ 38/τ. Α΄ ) κάθε χρόνο συνάπτει συμβάσεις με φιλανθρωπικά ιδρύματα μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα με σκοπό τη διάθεση από αυτά κλινών (συμβατικές κλίνες) για την περίθαλψη απόρων ανασφάλιστων ηλικιωμένων ατόμων.
    Η σχετική δαπάνη  καλύπτεται από τις πιστώσεις του προϋπολογισμού εξόδων του Υπουργείου μας με επιχορήγηση των οικείων Περιφερειών, οι οποίες με τη σειρά τους επιχορηγούν τα ιδρύματα της χωροταξικής τους αρμοδιότητας.
Σημειώνουμε ότι το Φιλανθρωπικό Σωματείο - Γηροκομείο «ΕΣΤΙΑ ΜΗΤΕΡΑΣ» Λιβαδειάς προκειμένου να αντιμετωπισθούν οι ανάγκες του  Ιδρύματος έχει εκδηλώσει ενδιαφέρον για συμμετοχή στο πρόγραμμα αυτό, και το αίτημά του στην αρμόδια υπηρεσία μας σχετικά με τη σύναψη συμβάσεως εντός του έτους 2014 βρίσκεται σε εξέλιξη.
  Τα  προνοιακά  Ιδρύματα  (Ν.Π.Ι.Δ.)  καλύπτουν  τις  ανάγκες  λειτουργίας  τους  με  ίδιους  πόρους  ή  δωρεές  και  προς  συμπλήρωση  των  εσόδων τους  για  την  εκπλήρωση  του  σκοπού  τους   επιχορηγούνται  μέσω  των  Περιφερειών  από  πιστώσεις  που  προβλέπονται  στον  προϋπολογισμό  εξόδων  του  Υπουργείου  μας. Για  το  έτος  2013  οι  πιστώσεις  που  είχαν προβλεφθεί  στον  προϋπολογισμό  του  Υπουργείου  μας  για  την  επιχορήγηση  των προνοιακών  Ιδρυμάτων όλης της  χώρας  ανήλθαν στο ποσό των  11.093.000,00  €.
 Με  σχετικές  αποφάσεις  που  εκδόθηκαν  από  την Περιφέρεια  Στερεάς Ελλάδας η  συνολική  επιχορήγηση  του  Ιδρύματος  για  το  έτος  2013  ανήλθε  στο  ποσό  των  9.000,00  €.
            Για το έτος 2014  οι  πιστώσεις  που  έχουν  προβλεφθεί για  την επιχορήγηση  των  προνοιακών  ιδρυμάτων  ανέρχονται  στο  ποσό  των  10.000.000,00  €.  Το Α΄ εξάμηνο του έτους 2014 το εν λόγω Ίδρυμα επιχορηγήθηκε μέσω της οικείας Περιφέρειας με το ποσό των 4.000,00 €. Για το Β΄ εξάμηνο του τρέχοντος έτους η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας έχει επιχορηγηθεί από το Υπουργείο μας με το ποσό των 46.182,91 €, προκειμένου για την επιχορήγηση προνοιακών Ιδρυμάτων της χωρικής της αρμοδιότητας.
   Επιπροσθέτως τα προνοιακά ιδρύματα για την κάλυψη μέρους των αναγκών τους δύνανται να ενισχύονται οικονομικά με έκτακτη χρηματοδότηση από τις πιστώσεις του Ειδικού Κρατικού Λαχείου μετά την υποβολή στο Υπουργείο μας αιτιολογημένου αιτήματός τους.  Το εν λόγω Ίδρυμα έχει υποβάλλει κατά το τρέχον έτος αίτημα για χρηματοδότηση από το προϊόν του Ειδικού Κρατικού λαχείου και θα εξετασθεί από την  υπηρεσία μας στο πλαίσιο των εγκεκριμένων πιστώσεων που θα διατεθούν για το σκοπό αυτό.
 Σημειώνουμε  ότι  το  Υπουργείο  μας  είναι πάντοτε  αρωγός  σε  οικονομικά  αιτήματα  φορέων  πρόνοιας,  εξετάζει  με  ιδιαίτερη  ευαισθησία  τα  κοινωνικά  προβλήματα  και  καταβάλλει  συνεχείς  προσπάθειες  για  την  αντιμετώπισή  τους,  πλην  όμως  δεν  είναι  δυνατή  η  κάλυψη  του  συνόλου  των  οικονομικών  απαιτήσεών  τους.  Οι  Διοικήσεις  των  Ιδρυμάτων  αυτών,  στα  πλαίσια  των  αρμοδιοτήτων  τους,  οφείλουν  να  προσαρμόζουν  τη  λειτουργία  και  τις  δραστηριότητές  τους  στα  όρια  των  δυνατοτήτων  τους.



                                                                                      Ο ΥΠΟΥΡΓΟΣ


                                                             Ι. ΒΡΟΥΤΣΗΣ
Διαβάστε Περισσότερα »

Στη Θήβα ζωντάνεψαν μνήμες του Μικρασιατικού Ελληνισμού!




Την Κυριακή 21 Σεπτεμβρίου 2014 πραγματοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία Εκδήλωση Μνήμης στα πλαίσια των επταήμερων εκδηλώσεων που πραγματοποιεί κάθε χρόνο η Ένωση Μικρασιατών Θήβας.
Την Εκδήλωση Μνήμης οργάνωσαν η Ιερά
Μητροπόλις Θηβών και Λεβαδείας, η Ένωση Μικρασιατών Θήβας και οι Εκδόσεις «ΑΡΧΟΝΤΑΡΙΚΙ». Η Εκδήλωση ξεκίνησε με ενδιαφέρουσα προβολή ντοκυμαντέρ που αναφερόταν στις εκκλησίες της Μικράς Ασίας. Στη συνέχεια ο Πρωτοπρεσβύτερος π. Σπυρίδων Βασιλάκος εφημέριος του Ιερού Προσκυνήματος Ευαγγελιστού Λουκά στη Θἠβα και υπεύθυνος του Ραδιοφωνικού Σταθμού της Ιεράς Μητοπόλεως Θηβών και Λεβαδείας παρουσίασε το βιβλίο του Δημοσιογράφου και Συγγραφέα Γιώργου Ν. Παπαθανασόπουλου "Μέρες Αποκάλυψης στην Ιωνία - Το δράμα των Ελλήνων της Ιωνίας (1914-1922)".

Ο π. Σπυρίδων αναφέρθηκε ιδιαίτερα στην αξία των εκδηλώσεων αυτής τη μορφής οι οποίες σκοπό έχουν να κρατήσουν άσβεστη τη φλόγα της ιστορίας και του πολιτισμού των Ελλήνων της Μικράς Ασίας, στοιχείο απαραίτητο για τις επερχόμενες γενιές.

Ακολούθως ο Συγγραφέας κ. Παπαθανασόπουλος με γλαφυρό τρόπο και φανερά συγκινημένος αναφέρθηκε στους λόγους που τον οδήγησαν να γράψει αυτό το ιστορικό μυθιστόρημα και στην ιδιαιτερότητα που κρύβει το συγκεκριμένο βιβλίο του σε σχέση με άλλα βιβλία αυτής της μορφής.

Αποσπάσματα του βιβλίου διάβασε η Εκπαιδευτικός κα Πηνελόπη Ψαρρά. Η χορωδία γυναικών της Ενώσεως Μικρασιατών Θήβας έκλεισε τη βραδυά με τον καλύτερο τρόπο. Ο Πρόεδρος της Ενώσεως κ. Απόστολος Δαγδελένης αφού ευχαρίστησε τους συντελεστές της εκδήλωσης πρόσφερε στον π. Σπυρίδωνα και στον κ. Παπαθανασόπολο ένα εξαιρετικό βιβλίο-αντίγραφο του Ληξιαρχείου Θηβών στο οποίο καταγράφονται όλες οι οικογένειες που ρίζωσαν στη Θήβα το 1922.

Την ευθύνη της παρουσίασης της εκδήλωσης είχε ο Ταμίας της Ενώσεως Μικρασιατών Θήβας κ. Γελέκας Γεώργιος.
Φωτογραφίες: Δημήτρης Σαμπαζιώτης.



Διαβάστε Περισσότερα »

Μικρή μείωση στον φόρο πετρελαίου θέρμανσης: Στο 1,10-1,15 ευρώ το λίτρο η τιμή από 15 Οκτωβρίου

Μειώνεται από τις 15 Οκτωβρίου, έστω και λίγο, ο Ειδικός Φόρος Κατανάλωσης στο πετρέλαιο θέρμανσης, σύμφωνα με την τροπολογία που κατέθεσε το βράδυ της Τρίτης στη Βουλή ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας.

Συγκεκριμένα, η μείωση είναι της τάξης του 30%, κατά συνέπεια ο φόρος στο πετρέλαιο θέρμανσης θα πέσει στα 230 από 330 ευρώ στα 1.000 λίτρα, αριθμοί που μεταφράζονται σε μια πραγματική μείωση από 10 ως και 16 λεπτά το λίτρο για όλους και κατά συνέπεια η τελική τιμή διάθεσης του πετρελαίου διαμορφώνεται από τις 15 Οκτωβρίου στα 1,15 ευρώ το λίτρο, ενδεχομένως και στο 1,10 ευρώ το λίτρο. Ακόμη μεγαλύτερη θα είναι φυσικά η μείωση για όσους δικαιούνται επίδομα θέρμανσης καθώς θα αγοράσουν φέτος το πετρέλαιο σε τιμές του 2010 κοντά, δηλαδή, στα 80 με 85 λεπτά το λίτρο. Κι αυτό γιατί θα παραμείνει σε ισχύ και η επιδότηση των 0,35 ευρώ το λίτρο, η οποία θα χορηγηθεί και πάλι με τη μορφή επιδόματος θέρμανσης σε όσα νοικοκυριά πληρούν συγκεκριμένα εισοδηματικά και περιουσιακά κριτήρια.

Οπως προκύπτει από την έκθεση του Γενικού Λογιστηρίου του κράτους το κόστος για τον προϋπολογισμό θα ανέλθει στα 133,58 εκατ. ευρώ (108,6 εκατ. ευρώ από ΕΦΚ και 24,98 από ΦΠΑ) ενώ στην περίπτωση που αυξηθεί η κατανάλωση κατά περίπου 43,5 % τότε το κόστος θα είναι μηδενικό.
Πατήστε ΕΔΩ για να διαβάσετε ολόκληρη την τροπολογία που κατατέθηκε


Διαβάστε Περισσότερα »

Πέφτει η θερμοκρασία, εξασθενούν οι βοριάδες

Αναλυτικά η πρόγνωση του καιρού μέχρι την Κυριακή 28 Σεπτεμβρίου
Πτώση της θερμοκρασίας και εξασθένηση των βοριάδων στο Αιγαίο, περιμένουμε σήμερα, Τετάρτη.

Αναλυτική πρόγνωση του καιρού

Μακεδονία, Θράκη
Καιρός: γενικά αίθριος. Λίγες νεφώσεις τις πρωινές ώρες.
Άνεμοι: από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ και βαθμιαία μεταβλητοί ασθενείς.
Θερμοκρασία: από 08 έως 23 βαθμούς κελσίου.

Νησιά Ιονίου, Ήπειρος, δυτική Στερεά, δυτική Πελοπόννησος
Καιρός: γενικά αίθριος. Λίγες νεφώσεις τις πρωινές ώρες.
Άνεμοι: από βόρειες διευθύνσεις 3 με 4 μποφόρ.
Θερμοκρασία: από 15 έως 28 βαθμούς κελσίου. Στα βόρεια 3 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.

Θεσσαλία, ανατολική Στερεά, Εύβοια, ανατολική Πελοπόννησος
Καιρός: γενικά αίθριος. Λίγες νεφώσεις τις πρωινές ώρες.
Άνεμοι: βόρειοι βορειοανατολικοί 4 με 5 και στα ανατολικά τοπικά μέχρι 6 μποφόρ με βαθμιαία εξασθένηση.
Θερμοκρασία: από 15 έως 28 βαθμούς κελσίου. Στα βόρεια η μέγιστη 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Κυκλάδες, Κρήτη
Καιρός: γενικά αίθριος. Πρόσκαιρες νεφώσεις στη βόρεια Κρήτη τις πρωινές ώρες.
Άνεμοι: βόρειοι βορειοανατολικοί 4 με 6 μποφόρ με βαθμιαία εξασθένηση.
Θερμοκρασία: από 20 έως 26 και στην Κρήτη έως 28 βαθμούς κελσίου.

Νησιά ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα
Καιρός: γενικά αίθριος.
Άνεμοι: από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 μποφόρ με βαθμιαία εξασθένηση στα βόρεια.
Θερμοκρασία: από 21 έως 27 βαθμούς κελσίου. Στα βόρεια 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Αττική
Καιρός: γενικά αίθριος.
Άνεμοι: βόρειοι βορειοανατολικοί 4 με 5 και στα ανατολικά τοπικά μέχρι 6 μποφόρ με βαθμιαία εξασθένηση.
Θερμοκρασία: από 18 έως 27 βαθμούς κελσίου.

Θεσσαλονίκη
Καιρός: γενικά αίθριος.
Άνεμοι: βορειοδυτικοί 3 με 5 μποφόρ και βαθμιαία μεταβλητοί ασθενείς.
Θερμοκρασία: από 15 έως 23 βαθμούς κελσίου.

Πέμπτη 25-09-2014
Καιρός: αραιές νεφώσεις που βαθμιαία στα δυτικά και βόρεια θα πυκνώσουν και θα εκδηλωθούν βροχές και σποραδικές καταιγίδες κυρίως στα δυτικά.
Άνεμοι: στα νοτιοανατολικά βορειοδυτικοί 5 με 6 μποφόρ. Στις υπόλοιπες περιοχές αρχικά μεταβλητοί 3 με 4 και βαθμιαία στα δυτικά και νότια από δυτικές διευθύνσεις τοπικά 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: χωρίς αξιόλογη μεταβολή.

Παρασκευή 26-09-2014
Καιρός: στα δυτικά, τα κεντρικά και τα βόρεια νεφώσεις με τοπικές βροχές και καταιγίδες πιθανώς πρόσκαιρα ισχυρές. Γρήγορα τα φαινόμενα θα επεκταθούν και στην υπόλοιπη χώρα.
Άνεμοι: στα βόρεια από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6, στις υπόλοιπες περιοχές από δυτικές διευθύνσεις 5 με 6 και πρόσκαιρα στα πελάγη τοπικά 7 μποφόρ.
Θερμοκρασία: σε πτώση στα δυτικά και βόρεια.

Σάββατο 27-09-2014 και Κυριακή 28-09-2014
Καιρός: σε όλη τη χώρα άστατος κατά περιόδους νεφελώδης με τοπικές βροχές και καταιγίδες αλλά και διαστήματα βελτίωσης κυρίως στα δυτικά. Τα φαινόμενα, τα οποία πιθανό κατά τόπους να είναι έντονα θα ασθενήσουν από το βράδυ της Κυριακής.
Άνεμοι: από βόρειες διευθύνσεις 5 με 6 και στο Αιγαίο 7 τοπικά 8 μποφόρ.
Θερμοκρασία: σε περαιτέρω πτώση.


Διαβάστε Περισσότερα »

Ο παγκόσμιος χάρτης ευφυΐας ανά χώρα.



    Η ιστοσελίδα targetmap.com δημοσιεύει και φέτος έναν παγκόσμιο χάρτη που δείχνει τον βαθμό νοημοσύνης (IQ) των πολιτών χωρών όλου του κόσμου.



Οι πολίτες της Σιγκαπούρης με μέσο όρο 108, βρίσκονται πρώτοι στη σχετική λίστα, 
ενώ οι Έλληνες βρίσκονται στην...16η θέση, μαζί με Ιρλανδία και Μαλαισία, με μέσο όρο IQ, 92.

Δείτε όλο το χάρτη ΕΔΩ.
Διαβάστε Περισσότερα »

ΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ