Παρασκευή 26 Σεπτεμβρίου 2014

Εύβοια: Πλανόδιος πωλητής προσπάθησε να βιάσει 5χρονο αγόρι

Αρχικά οι πληροφορίες μιλούσαν για τελεσμένο βιασμό, αλλά τα καταγγελόμενα στην Εισαγγελία αναφέρουν μόνο απόπειρα
Η Εισαγγελία Πρωτοδικών Χαλκίδας, διερευνά τις τελευταίες ημέρες, υπόθεση απόπειρας βιασμού ενός 5χρονου παιδιού, που συνέβη σύμφωνα με την καταγγελία, στα παζάρια της Ιστιαίας, την Παρασκευή 5 Σεπτεμβρίου το απόγευμα...

Δράστης φέρεται να είναι ένας 31χρονος πλανόδιος πωλητής από την Αθήνα, ο οποίος είχε μεταβεί στην Ιστιαία και είχε στήσει περίπτερο στον χώρο που φιλοξενήθηκε η ετήσια εμποροπανήγυρη της πόλης.

Αρχικά οι πληροφορίες μιλούσαν για τελεσμένο βιασμό, αλλά τα καταγγελόμενα στην Εισαγγελία αναφέρουν μόνο απόπειρα.

Σύμφωνα με την καταγγελία της 35χρονης μητέρας, ο πλανόδιος πωλητής παρέσυρε και μετέφερε το πεντάχρονο αγόρι στο τροχόσπιτο του και προσπάθησε να ασελγήσει πάνω του,  ωστόσο ο 5χρονος αντιλήφθηκε ότι κάτι δεν πάει καλά και το έβαλε στα πόδια, ενώ στην συνέχεια ανέφερε το περιστατικό στην μητέρα του η οποία πήγε στο αστυνομικό τμήμα Ιστιαίας να καταγγείλει το περιστατικό.

eviazoom.gr.
Διαβάστε Περισσότερα »

ΒΑΓΙΑ- Τρέχει..τρέχει..τρέχει το νερό και οι αρμόδιοι το κάνουν γαργάρα!

 Εδώ και 3 μέρες το νερό αναβλύζει από την άσφαλτο στον κεντρικό δρόμο των Βαγίων σε δυο σημεία και σε άλλα τρια στο υπόλοιπο χωριό. Στο ένα όπως βλέπετε και στη φωτογραφία έχουν κάνει μια πρόχειρη κατασκευή γιατί το νερό πεταγόταν ψηλά και "έλουζε" τους περαστικούς.
Σύμφωνα με τους κατοίκους  έχει ειδοποιηθεί πολλές φορές η αρμόδια υπηρεσία του Δήμου Θηβαίων. Ωστόσο κανείς απο τον δήμο  δεν φάνηκε και το σημαντικότερο, το νερό σπαταλιέται άδικα. Ιδιοκτήτρια ενός σπιτιού που είναι δίπλα στη βλάβη μας δήλωσε ότι έχουν ποτιστεί τα θεμέλια του σπιτιού μου τόσες μέρες που τρέχει και φοβάμαι μην πέσει.



Ας επιληφθεί κάποιος αρμόδιος επιτέλους.







Διαβάστε Περισσότερα »

Η ιατροδικαστική εξέταση μίλησε: Η 45χρονη από τη Θεσσαλονίκη δεν θάφτηκε ζωντανή

Tέλος στο θρίλερ της Θεσσαλονίκης, που ξεκίνησε την Πέμπτη το βράδυ λίγη ώρα μετά την κηδεία 45χρονης στο νεκροταφείο της Περαίας, όταν σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες ακούγονταν φωνές από τον τάφο της. Αμέσως η εισαγγελία προχώρησε σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες, καθώς κάποιοι εκτιμούσαν ότι ενδεχομένως η 45χρονη να είχε ταφεί ζωντανή, να συνήλθε μετά την ταφή από το κώμα που είχε περιέλθει και εν τέλει να πέθανε από ασφυξία. Ωστόσο, όπως έδειξε η ιατροδικαστική εξέταση κάτι τέτοιο δεν υφίστατο.

Σύμφωνα με πληροφορίες τόσο ο ιατροδικαστής που είχε ορίσει η εισαγγελία, όσο και οι ιατροδικαστές που είχε ορίσει η οικογένεια της 45χρονης κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι η γυναίκα σε καμία περίτπωση δεν τάφηκε ζωντανή. Υποστηρίζουν ότι είχε πεθάνει ώρες πριν την ταφή και συγκεκριμένα το πρωί της Πέμπτης λόγων των προβλημάτων υγείας που είχε από τον καρκίνο που είχε υπέφερε εδώ και καιρό.

Αλλωστε, το ίδιο είχαν υποστηρίξει το πρωί και οι γιατροί του ΕΚΑΒ που έφτασαν στο νεκροταφείο χθες το βράδυ και εξέτασαν τη σορό της γυναίκας. Σύμφωνα με την  Χρυσή Ματσικούδη γιατρό του ΕΚΑΒ που εξέτασε τη σορό, η 45χρονη είχε νεκρική ακαμψία. Είχε πεθάνει πολλές ώρες πριν και θεωρεί αδύνατο να υπήρξε νεκροφάνεια. Μιλώντας στην πρωινή εκπομπή του Mega, είπε ότι και το πλήρωμα του  ΕΚΑΒ που έφτασε στο σημείο 10 λεπτά μετά την καταγγελία διαπίστωσε ότι η γυναίκα είχε νεκρική ακαμψία. Μάλιστα, ανέφερε πως έκαναν καρδιογράφημα και όλες τις υπόλοιπες εξετάσεις στη νεκρή, χωρίς να βρουν κάτι «περίεργο». «Αυτό δεν μπορεί να συμβαίνει. Εγώ δεν το πιστεύω. Η γυναίκα ήταν καρκινοπαθής τελικού σταδίου. Την περιμέναμε να πεθάνει. Ο θάνατός της πιστοποιήθηκε στο νοσοκομείο. Οι ιατροδικαστές θα πουν τι έχει συμβεί», είπε χαρακτηριστικά και πρόσθεσε: «Δεν μπορεί άνθρωπος με νεκρική ακαμψία να φώναζε και να χτυπούσε το φέρετρο».

Το χρονικό του θρίλερ

Όπως επιβεβαίωσε χθες και η Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Θεσσαλονίκης η 45χρονη νοσηλευόταν σε ιδιωτικό ιατρικό κέντρο της πόλης και σύμφωνα με τους θεράποντες γιατρούς άφησε την τελευταία της πνοή. Οι συγγενείς παρέλαβαν τη σορό και στις 6.30 το απόγευμα της Πέμπτης  πραγματοποιήθηκε κανονικά η κηδεία της στα νεκροταφεία της Περαίας.

Αποχώρησαν και οι τελευταίοι συγγενείς από τον τάφο και ύστερα από λίγη ώρα κάτοικοι της περιοχής, αλλά και μια παρέα ανηλίκων, που έπαιζαν έξω από την περίφραξη των νεκροταφείων, άκουσαν μια γυναικεία φωνή να καλεί σε βοήθεια, μέσα από τα έγκατα της γης. Ειδοποίησαν την αστυνομία και άμεσα ξεκίνησε η διαδικασία εκταφής, αλλά όπως αποκαλύφθηκε ήταν ήδη πολύ αργά.

Εκτιμήσεις ήθελαν την 45χρονη ξύπνησε από το λήθαργο, αλλά πέθανε από ασφυξία μέσα στο φέρετρο. Για την υπόθεση ενημερώθηκε η Εισαγγελία Θεσσαλονίκης.



Διαβάστε Περισσότερα »

Ερώτηση Σταθά για ελλιπή σίτιση στα στρατόπεδα Θήβας και Αυλώνα

Διαβάστε Περισσότερα »

Ερχεται μείωση στα τεκμήρια αυτοκινήτων: Εκπτωση από 30 έως 40% -Θα ισχύσει αναδρομικά για το 2014

Την μείωση στα τεκμήρια των ΙΧ και μάλιστα από τη χρήση 2014 φαίνεται πως εξετάζει το υπουργείο Οικονομικών, ως ένα ακόμη μέτρο που προστίθεται στο πακέτο φοροελαφρύνσεων.

Η ρύθμιση για τα τεκμήρια, που αποτελούν επιπρόσθετο βάρος για εκατομμύρια φορολογούμενους, είναι έτοιμη και έχει υποβληθεί στο Μαξίμου προς αξιολόγηση και έγκριση.

«Αυτό που έγινε με τα τεκμήρια των αυτοκινήτων το 2010 ήταν μια υπερβολή», λέει στο capital.gr ανώτερο στέλεχος του υπουργείου Οικονομικών που έχει επεξεργαστεί το σχέδιο μείωσης των τεκμηρίων. «Πρόθεση της κυβέρνησης είναι να προχωρήσει στη μείωση των τεκμηρίων όχι μόνο για τα οχήματα μεγάλου κυβισμού, αλλά και για τα μεσαία. Ακόμη και ένα 1.600άρι έχει τσουχτερό τεκμήριο».

Οπως αναφέρει το capital, το τεκμήριο για ένα όχημα 1.600 κυβικών εκατοστών είναι 6.400 ευρώ εφόσον είναι ηλικίας έως πέντε ετών και μειώνεται κατά 30% εφόσον είναι ηλικίας από πέντε έως δέκα ετών. Για ηλικία μεγαλύτερη των δέκα ετών το τεκμήριο μειώνεται κατά 50%. Ωστόσο, αν σε αυτό το τεκμήριο προστεθεί και η τεκμαρτή δαπάνη διαβίωσης που είναι 3.000 ευρώ για τον άγαμο και 5.000 ευρώ για τον έγγαμο γίνεται κατανοητό ότι ακόμη και η κατοχή εντός μεσαίου κυβισμού οχήματος μπορεί να οδηγήσει σε υπερφορολόγηση.

Οι αλλαγές που προβλέπονται είναι η μείωση του τεκμηρίου των ΙΧ κατά 30% έως 40% και αυτό θα ισχύσει αναδρομικά από την 1η Ιανουαρίου 2014. Αυτό πρακτικά σημαίνει ότι οι φορολογούμενοι θα δουν το όφελος από το επόμενο εκκαθαριστικό της εφορίας και το όφελος αναμένεται να είναι διπλό.

Πρώτον, οι φορολογούμενοι με μηδενικό ή χαμηλό πραγματικό εισόδημα θα κληθούν να πληρώσουν λιγότερο φόρο για το τεκμαρτό τους εισόδημα. Δεύτερον, οι φορολογούμενοι που έχουν οχήματα άνω των 1.929 κυβικών και ηλικίας έως δέκα ετών θα κληθούν να πληρώσουν μειωμένο φόρο πολυτελούς διαβίωσης για το όχημά τους. Ο συγκεκριμένος φόρος υπολογίζεται με συντελεστή 5% επί του τεκμηρίου για οχήματα έως 2.500 κυβικών και με συντελεστή 10% για οχήματα υψηλότερου κυβισμού.



Διαβάστε Περισσότερα »

ΕΠΑΝΑΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΥ ΦΡΟΝΤΙΣΤΗΡΙΟΥ ΔΗΜΟΥ ΘΗΒΑΙΩΝ ΓΙΑ ΜΑΘΗΤΕΣ ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ ΚΑΙ ΛΥΚΕΙΟΥ


Έναρξη εγγραφών για μαθητές και αιτήσεις εθελοντικής συμμετοχής εκπαιδευτικών
       

Ο Δήμος Θηβαίων, δεδομένης της δύσκολης οικονομικής συγκυρίας που συνεχίζει να βιώνει η χώρα μας και έχοντας υπόψη το  υψηλό οικονομικό κόστος που καταβάλλεται ετησίως από τους γονείς για την παιδεία, ΕΠΑΝΑΛΕΙΤΟΥΡΓΕΙ το Κοινωνικό  Φροντιστήριο για μαθητές Γυμνασίου και Λυκείου για το σχολικό έτος 2014-2015, το οποίο παρέχει ΔΩΡΕΑΝ  εκπαιδευτική αρωγή σε μαθητές οι οικογένειες των οποίων, λόγω των δύσκολων οικονομικών συνθηκών, δεν μπορούν να ανταπεξέλθουν στα σχετικά έξοδα.
Στην προσπάθεια αυτή θα συμβάλλουν και οι ιδιοκτήτες φροντιστηρίων της περιοχής του Δήμου με τη σύμφωνη γνώμη του Επαγγελματικού Σωματείου Ιδιοκτητών Φροντιστηρίων Μ.Ε. Βοιωτίας, τους οποίους και ευχαριστούμε.
Εγγραφή μαθητών στο Κοινωνικό Φροντιστήριο

Ο Δήμος Θηβαίων  ΚΑΛΕΙ τους γονείς μαθητών Γυμνασίου και Λυκείου  να συμπληρώσουν τη σχετική αίτηση εγγραφής των παιδιών τους στο Κοινωνικό Φροντιστήριο, στο Γραφείο Παιδείας του

1. Φωτοτυπία της αστ. ταυτότητας ή διαβατηρίου (με άδεια παραμονής για τους αλλοδαπούς κατοίκους)
2. Βεβαίωση φοίτησης από το σχολείο που φοιτά ο μαθητής.
3. Πιστοποιητικό Οικογενειακής Κατάστασης.
4. Φωτοτυπία εκκαθαριστικού και Ε9, θεωρημένα ή υπεύθυνη δήλωση του Ν. 1599/86, θεωρημένη από την αρμόδια Δ.Ο.Υ ότι δεν υποβάλλεται φορολογική δήλωση.
6. Φωτοτυπία της πρώτης σελίδας του βιβλιαρίου απορίας προνοίας ή Φωτοτυπία κάρτας ανεργίας (εφόσον υπάρχουν)
7. Υπεύθυνη δήλωση για την εργασία των γονέων (εάν εργάζονται)
8. Ιατρική γνωμάτευση από δημόσιο φορέα (αν υπάρχει πρόβλημα υγείας)
9. Οποιοδήποτε άλλο δικαιολογητικό μπορεί να ληφθεί θετικά για την ένταξη του
παιδιού στο Κοινωνικό Φροντιστήριο


Κριτήριο ένταξης των ενδιαφερομένων στο Κοινωνικό Φροντιστήριο ανά κατηγορία είναι το συνολικό εισόδημα των συνοικούντων με τον δικαιούχο, το οποίο δεν πρέπει να ξεπερνά τις 12.000 € προσαυξημένο κατά 10% για κάθε ανήλικο παιδί, ενώ θα συνυπολογίζονται επιπλέον, η οικογενειακή κατάσταση (δάνεια, σπουδές άλλων παιδιών της οικογένειας, ενοίκια), τα κοινωνικά προβλήματα, η ανεργία και προβλήματα υγείας.
          
Πληροφορίες στα τηλέφωνα 2262-3-50610 και 607

Ανοιχτή πρόσκληση σε εκπαιδευτικούς για εθελοντική συμμετοχή

Ο Δήμος Θηβαίων απευθύνει ανοικτή πρόσκληση για συμμετοχή σε όσους εκπαιδευτικούς επιθυμούν να προσφέρουν εθελοντικά τη διδασκαλία τους στους μαθητές του «Κοινωνικού Φροντιστηρίου», προκειμένου να ενισχύσουν και να συμβάλουν δυναμικά στην παροχή ολοκληρωμένης παιδείας σε μαθητές που αντιμετωπίζουν δυσκολίες.

•    Δηλώσεις συμμετοχής για ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΗ ΔΙΔΑΣΚΑΛΙΑ θα βρείτε στο site του Δήμου Θηβαίων www.thiva.gr (στη δεξιά στήλη),  τις οποίες και θα αποστέλλετε ηλεκτρονικά στο e-mail: dimosthivas@thiva.gr .

•    Όσοι δεν έχουν πρόσβαση σε υπολογιστή μπορούν να συμπληρώνουν την αίτηση προσερχόμενοι στο Γραφείο Παιδείας του Δήμου Θηβαίων (τηλ. 2262350610)





Δήμου Θηβαίων από ώρα 08:30 μέχρι 13:00 και μέχρι τις 10 Οκτωβρίου 2014,  με συνημμένα τα εξής δικαιολογητικά:
Διαβάστε Περισσότερα »

Κλοπές στο δίκτυο του Ο.Σ.Ε απο Βάγια μέχρι Σχηματάρι

Εξιχνιάσθηκαν, έπειτα από εμπεριστατωμένη αστυνομική έρευνα το Τμήματος Ασφαλείας Θηβών, πλήθος κλοπών μεταλλικών αντικειμένων και φθορών ηλεκτρολογικού υλικού, που διαπράχθηκαν το χρονικό διάστημα από 08 έως και 14-09-2014, κατά μήκους του δικτύου του Ο.Σ.Ε. σε διάφορες περιοχές της Βοιωτίας.

Στο πλαίσιο της έρευνας, ταυτοποιήθηκαν ως δράστες τρεις (3) ημεδαποί ROMA, εκ των οποίων οι δύο ανήλικοι και ο τρίτος ηλικίας 30 ετών, σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκε δικογραφία για διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπών και φθορών. Επιπλέον ο 30χρονος κατηγορείται και για παραμέληση της εποπτείας ανηλίκου, διότι ο ένας εκ των συνεργών του ήταν γιος του.

Ειδικότερα όπως εξακριβώθηκε, οι τρεις κατηγορούμενοι, κατά την διάρκεια του ανωτέρω χρονικού διαστήματος, αφαίρεσαν συνολικά (100) μεταλλικές πόρτες από ερμάρια, κατά μήκος της σιδηροδρομικής γραμμής που διέρχεται από τις περιοχές του Σχηματαρίου, της Θήβας και των Βαγίων, προκαλώντας παράλληλα φθορές στο ηλεκτρολογικό υλικό του Οργανισμού.

Σημειώνεται ότι η ζημιά που προκλήθηκε στον Ο.Σ.Ε. από τις ανωτέρω κλοπές και φθορές, σύμφωνα με εκπρόσωπο του Οργανισμού, ανέρχεται στο χρηματικό ποσό των (100.000) ευρώ.

Την έρευνα και το προανακριτικό έργο ενήργησε το Τμήμα Ασφαλείας Θηβών, ενώ η δικογραφία που σχηματίσθηκε θα υποβληθεί στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Θηβών

Διαβάστε Περισσότερα »

Δ. Θηβαίων: Ξεκίνησαν οι αιτήσεις για την εισοδηματική ενίσχυση οικογενειών ορεινών και μειονεκτικών περιοχών στα ΚΕΠ



O Δήμος Θηβαίων ενημερώνει ότι με τις υπ' αριθ. ΚΥΑ 2/71338/0026/22-07¬2013 (ΦΕΚ 1911/ Β/6-8-2013  και 2/111270/0026/22-12-2013 (ΑΔΑ: ΒΛΓ6Η-ΞΓΟ) των Υπουργών Εσωτερικών, Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης & Πρόνοιας και Αναπλ.  Οικονομικών επανακαθορίζεται η διαδικασία και τα δικαιολογητικά για την πληρωμή της εισοδηματικής ενίσχυσης οικογενειών ορεινών και μειονεκτικών περιοχών, όπως καθορίζονται από την οδηγία 85/148/ΕΟΚ και τροποποιήθηκε μερικά με την οδηγία 93/66/ΕΟΚ.
Όσον αφορά στο Δήμο  Θηβαίων στις ορεινές και μειονεκτικές του περιοχές ανήκουν οι τοπικές κοινότητες Δόμβραίνας, Θίσβη, Χώστια, Μουρίκι- Πλατανάκι, Αμπελοχώρι, Ελεώνας, Ελλοπία, Βάγια, Καπαρέλλι, Λεύκτρα, Λουτουφί, Μελισσοχώρι, Νεοχωράκι, Ξηρονομή, Πλαταιές και Ύπατο.
Συγκεκριμένα το ύψος της οικονομικής ενίσχυσης ανέρχεται:
A) σε εξακόσια (600) ευρώ ετησίως, εφόσον το ετήσιο οικογενειακό εισόδημα των δικαιούχων δεν υπερβαίνει το ποσό των τριών χιλιάδων ευρώ (3.000,00 €)  και
Β) σε τριακόσια (300) ευρώ ετησίως, εφόσον το ετήσιο οικογενειακό εισόδημα των δικαιούχων κυμαίνεται μεταξύ του ποσού των τριών χιλιάδων ευρώ (3.000,00 €) και του ποσού των τεσσάρων χιλιάδων επτακοσίων ευρώ (4.700,00 €).
Ως ετήσιο οικογενειακό εισόδημα νοείται το συνολικό ετήσιο φορολογούμενο πραγματικό ή τεκμαρτό, καθώς και το απαλλασσόμενο ή φορολογούμενο με ειδικό τρόπο εισόδημα του φορολογουμένου, της συζύγου του και των ανηλίκων τέκνων από κάθε πηγή. Η παραπάνω κατά περίπτωση εισοδηματική ενίσχυση δεν λαμβάνεται υπόψη για τον προσδιορισμό του ετήσιου οικογενειακού εισοδήματος με βάση το οποίο χορηγείται αυτή.
Τα δικαιολογητικά που απαιτούνται να καταθέσουν οι δικαιούχοι στα ΚΕΠ του Δήμου Θηβαίων είναι τα ακόλουθα:
• Αίτηση του δικαιούχου στην οποία θα φαίνονται ευδιάκριτα τα στοιχεία του : ονοματεπώνυμο, πατρώνυμο, διεύθυνση κατοικίας, τηλέφωνο, ΑΦΜ και ΑΜΚΑ, ΙΒΑΝ τραπεζικού λογαριασμού (έντυπα αιτήσεων θα βρείτε στα ΚΕΠ)
• Φωτοτυπία της αστυνομικής ταυτότητας ή διαβατηρίου για τους υπηκόους κρατών μελών της Ε. Ε.
• Φωτοτυπία της πρώτης σελίδας του βιβλιαρίου τραπέζης όπου να διαφαίνεται ευκρινώς το IBAN
• Βεβαίωση του Δημάρχου του τόπου κατοικίας του δικαιούχου από την οποία να προκύπτει η επί διετία τουλάχιστον συνεχής διαμονή του σε συγκεκριμένη ορεινή και μειονεκτική περιοχή της Οδηγίας 85/148/ΕΟΚ
• Αντίγραφο του Εκκαθαριστικού σημειώματος της δήλωσης φορολογίας εισοδήματος του οικονομικού έτους για το οποίο αιτείται η εισοδηματική ενίσχυση (φετινό εκκαθαριστικό 2014 για εισοδήματα του 2013)
• Αντίγραφο της δήλωσης φορολογίας εισοδήματος (έντυπο Ε1, έτους 2014 για εισοδήματα έτους 2013)
• Υπεύθυνη Δήλωση του ν.1599/1986 του δικαιούχου, περί της μη είσπραξης της οικονομικής ενίσχυσης άλλη φορά για την ίδια οικογένεια μέσα στο ίδιο έτος.
Σημειώνουμε ότι βασικό στοιχείο χορήγησης της εισοδηματικής ενίσχυσης είναι η «οικογένεια» και όχι η στέγη, ή οποία μπορεί να είναι ιδιόκτητη, ενοικιαζόμενη ή και κοινή. Ως οικογένεια θεωρούνται: οι σύζυγοι μόνο ή και με τέκνα (ανήλικα ή ενήλικα) που βαρύνουν φορολογικά το δικαιούχο - αρχηγό της οικογένειας. Επίσης, στους δικαιούχους περιλαμβάνονται και οι μονογονεϊκές οικογένειες. Τα μεμονωμένα άτομα δεν αποτελούν οικογένεια (για να αποτελούν οικογένεια απαιτούνται πάνω από δύο μέλη).
Η εισοδηματική ενίσχυση στους δικαιούχους καταβάλλεται εφάπαξ από την 1η Σεπτεμβρίου εκάστου ημερολογιακού έτους, με την υποβολή των ανωτέρω δικαιολογητικών.

Οι αιτήσεις με τα συνημμένα δικαιολογητικά θα συγκεντρώνονται στα Κέντρα Εξυπηρέτησης Πολιτών.


Διαβάστε Περισσότερα »

Συνεδριάζει τη Τετάρτη το Δ.Σ. του Δήμου Λεβαδέων

 Με την παρούσα, σας προσκαλούμε σε συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου που θα πραγματοποιηθεί την 1η Οκτωβρίου 2014, ημέρα Τετάρτη και ώρα 18.30 μ.μ. στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου Λεβαδέων στο Παλαιό Δημαρχείο – Πλ. Εθνικής Αντίστασης.

Τα θέματα της ημερήσιας διάταξης είναι τα εξής:

1.Κατάργηση του Ν.Π.Δ.Δ. Αθλητικός Πολιτιστικός Οργανισμός Δήμου Λεβαδέων (Α.Π.Ο.ΔΗ.Λ.) και άσκηση των αθλητικών και πολιτιστικών δραστηριοτήτων από τις αρμόδιες υπηρεσίες του Δήμου.

2.Συγκρότηση Επιτροπής Αθλητισμού.

3. Συγκρότηση Επιτροπής Πολιτισμού.

4.Καθορισμός τόπου, χρόνου και τρόπου τέλεσης της Εμποροπανήγυρης και συγκρότηση Επιτροπής για το έτος 2014.

5.Καθορισμός τέλους χρήσης χώρου Εμποροπανήγυρης για το έτος 2014.

6.Ορισμός μελών του Δ.Σ. του Ν.Π.Δ.Δ. Σχολικών Επιτροπών – Σχολικών Μονάδων Α/θμιας Εκπαίδευσης Δήμου Λεβαδέων.

7.Ορισμός μελών του Δ.Σ. του Ν.Π.Δ.Δ. Σχολικών Επιτροπών – Σχολικών Μονάδων Α/θμιας Εκπαίδευσης Δήμου Λεβαδέων.

8.Σύσταση Επιτροπής για την παροχή γνώμης προς το Δημοτικό Συμβούλιο για την καταστροφή αντικειμένων που δεν έχουν καμία αξία.

9.Εγκριση της υπ΄αριθμ. 257/2014 απόφασης της Οικονομικής Επιτροπής του Δήμου που αφορά: «Αναμόρφωση προϋπολογισμού τρέχουσας χρήσης».

10.Τροποποίηση της αρ.96/2012 απόφασης του Δ.Σ. «Ίδρυση Κοινωνικού Παντοπωλείου» και ορισμός των νέων μελών της Επιτροπής Διαχείρισης.

11.Τροποποίηση της υπ’ αριθμ. 79/2014 απόφασης του Δημοτικού Συμβουλίου  από συμπληρωματικές αποφάσεις των Δημοτικών και των Τοπικών Κοινοτήτων που αφορούν τον τρόπο διάθεσης των βοσκήσιμων εκτάσεων και τη βεβαίωση δικαιωμάτων περιόδου 2014, μετά από καθυστερημένες υπεύθυνες δηλώσεις κτηνοτρόφων.

12.Περί εκμίσθωσης καλλιεργήσιμης γης  στην Τ.Κ. Προσηλίου Δήμου Λεβαδέων, στη θέση Λιβάδι.

13.Αποκομιδή απορριμμάτων στις Δημοτικές και Τοπικές Ενότητες Χαιρώνειας και Δαύλειας.

14.Έγκριση παράτασης προθεσμίας περαίωσης για την εκτέλεση του έργου: «ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΥΦΙΣΤΑΜΕΝΟΥ ΑΓΩΓΟΥ ΚΑΥΣΙΜΩΝ».

15.Υποβολή αιτήματος παράτασης  του χρόνου περαίωσης του έργου: «ΔΙΑΜΟΡΦΩΣΗ ΜΟΝΟΠΑΤΙΟΥ ΚΑΙ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ – ΣΤΕΡΕΩΣΗ ΤΡΙΧΙΝΟΥ ΓΕΦΥΡΙΟΥ».

                                                Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ

                                                                   Γεωργαντά Ελισάβετ
Διαβάστε Περισσότερα »

Φθιώτιδα: Οι… selfie πρόδωσαν τους δράστες της κλοπής




Τους άρεσε η σύγχρονη τεχνολογία, αλλά δεν ήξεραν τις… δυνατότητές της οι δυο νεαροί τσιγγάνοι που είχαν διαρρήξει ένα σπίτι στην Κουβέλα Φθιώτιδας στις 12 Αυγούστου και είχαν αρπάξει 400 ευρώ, διάφορα κοσμήματα, μία φωτογραφική…



μηχανή, ένα tablet και δυο smart phones.

Οι δράστες άρχισαν να βγάζουν… selfie με τα τελευταίας τεχνολογίας κινητά όταν ο δήμαρχος της περιοχής επισκέφθηκε τον καταυλισμό της Καμηλόβρυσης στην Λαμία, όπου κατοικούν. Δεν ήξεραν, όμως, ότι με την εφαρμογή icloud οι εικόνες αποθηκεύονταν άμεσα στον υπολογιστή του 75χρονου ιδιοκτήτη του σπιτιού!

Μόλις εκείνος είδε τις φωτογραφίες, τις πήγε κατευθείαν στην Ασφάλεια με αποτέλεσμα να ξεκινήσει άμεσα επιχείρηση των αστυνομικών. Οι δυο τσιγγάνοι ηλικίας 25 και 26 χρόνων εντοπίστηκαν στον καταυλισμό και μάλιστα ο ένας από αυτούς ομολόγησε την κλοπή. Σε βάρος τους σχηματίστηκε δικογραφία που υποβλήθηκε στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Λαμίας, αλλά οι έρευνες συνεχίζονται για να βρεθούν και τα υπόλοιπα κλοπιμαία.
Διαβάστε Περισσότερα »

Αλλάζει η καταβολή του ΦΠΑ -Πρώτα θα εισπράττουν οι φορολογούμενοι και μετά θα πληρώνουν την Εφορία

Από την 1η Οκτωβρίου και σε πλήρη εφαρμογή τον Ιανουάριο του 2015 θα τεθεί το νέο σύστημα καταβολής του ΦΠΑ. Με το νέο σύστημα οι φορολογούμενοι θα καταβάλουν ΦΠΑ όταν το τιμολόγιο πληρωθεί, ανεξάρτητα από την ημερομηνία έκδοσής του.

Το σύστημα αυτό εφαρμόζεται ήδη σε Βρετανία, Ισπανία, Πορτογαλία και Μάλτα, σε προαιρετική βάση, με όριο τις 500.000 ευρώ, που υπό προϋποθέσεις μπορεί να αυξηθεί έως και στα 2 εκατ. ευρώ.

Σήμερα ο εκδότης του τιμολογίου είναι υπόχρεος για την καταβολή του ΦΠΑ μέσα στην προθεσμία υποβολής της περιοδικής δήλωσης ΦΠΑ, ήτοι κάθε μήνα ή τρίμηνο ανεξάρτητα με το εάν αυτό πληρωθεί έξι μήνες αργότερα. Πιο απλά μια επιχείρηση σήμερα υποχρεούται να πληρώσει στο Δημόσιο τον ΦΠΑ στις ανωτέρω ημερομηνίες ακόμα και αν δεν τον έχει εισπράξει.

Πλέον η πληρωμή του ΦΠΑ θα γίνεται μετά την είσπραξή του, ήτοι όταν μια επιχείρηση εκδίδει ένα τιμολόγιο, θα είναι υποχρεωμένη για την καταβολή του ΦΠΑ μόνο όταν το τιμολόγιο πληρωθεί. Το σύστημα θα επιτρέψει στους φορολογούμενους με κύκλο εργασιών μικρότερο από 500.000 ευρώ να αναβάλουν την καταβολή ΦΠΑ μέχρι τη στιγμή που θα πληρώσει ο πελάτης τους.

Τέλος, οι πελάτες των επιχειρήσεων που αποφασίζουν να ενταχθούν σε αυτό το καθεστώς θα αναβάλλουν επίσης την έκπτωση του ΦΠΑ έως τον χρόνο κατά τον οποίο πραγματοποιείται η πληρωμή των τιμολογίων των προμηθευτών τους.
 iefimerida.gr




Διαβάστε Περισσότερα »

«Συνάντηση στο Επιμελητηριο Βοιωτίας για την περιφερειακή οικονομία



Μια συνάντηση, με ιδιαίτερο ενδιαφέρον, πραγματοποιήθηκε στο Επιμελητηριο Βοιωτίας, την Πέμπτη 25 Σεπτεμβρίου. Θέμα της ήταν η περιφερειακή επιχειρηματικότητα και οικονομία.
Η επιχειρηματική κοινότητα είχε την τιμή να υποδεχτεί και να συζητήσει με τέσσερις Αντιπεριφερειάρχες Στερεάς Ελλάδας.
Συγκεκριμένα, παραβρεθήκαν η Αντιπερφερειάρχης Βοιωτίας, κα Φανή Παπαθωμά, ο αρμόδιος Αντιπεριφερειάρχης Επιχειρηματικότητας, Εξωστρέφειας και Εξυπηρέτησης του Πολίτη, κ. Δημήτριος Βουρδάνος, ο αρμόδιος Αντιπεριφερειάρχης Τουρισμού, Αθλητισμού και Πολιτισμού, κ. Ηλίας Σανίδας, καθώς και ο αρμόδιος Αντιπεριφερειάρχης Χωροταξίας και Περιβάλλοντος, κ. Χαράλαμπος Σανιδάς.
Η επιχειρηματική κοινότητα εκπροσωπήθηκε από τον Πρόεδρο του Επιμελητηρίου Βοιωτιας, κ. Παναγιώτη Αγνιάδη, τον Οικονομικό Επόπτη κ. Λουκά Παπαχαραλάμπους, τον Πρόεδρο του Εμπορικού του Τμήματος κ. Θεόδωρο Ζησιμόπουλο, τον Πρόεδρο του Συνδέσμου Βιομηχανιών Στερεάς Ελλάδας, κ. Νικόλαο Κουδούνη, τον Πρόεδρο του Εμπορικού Συλλόγου Λιβαδειάς, κ. Αθανάσιο Καλογρηά και τον Αντιπρόεδρο, κ. Μάριο Σάκκο.
Επίσης, παραβρέθηκαν ο κ. Γιάννης Σύρος, Δημοτικός Σύμβουλος του Δήμου Διστόμου-Αράχωβας-Αντίκυρας και αρμόδιος σε θέματα τουρισμού, ο κ. Ιωάννης Περγαντάς, Περιφερειακός Σύμβουλος καθώς και τα στελέχη του Επιμελητηρίου Βοιωτίας, Ευάγγελος Φουντάς και Σωτηρία Μητρατζούλη.

Στην συνάντηση, επιχειρήθηκε να αναπτυχθούν ποικίλα θέματα, που επηρεάζουν την επιχειρηματικότητα και να σχεδιαστούν τρόποι ενίσχυσης της. Επίσης, τέθηκαν οι βάσεις, για μια δημιουργική συνεργασία μεταξύ της περιφερειακής αρχής της Στερεάς Ελλάδας και της επιχειρηματικής κοινότητας της Βοιωτίας.
Ο κ. Αγνιάδης αναφέρθηκε στην αναγκαιότητα ευρύτατων συνεργασιών, με στόχο την περιφερειακή ανάπτυξη και επικέντρωσε την ομιλία του στα σοβαρά προβλήματα, που αντιμετωπίζουν οι τοπικές ΜΜΕ, στην έλλειψη των απαραίτητων οικονομικών πόρων για την Στερεά Ελλάδα, καθώς και στην ανάγκη ενίσχυσης της διεκδικητικής παρέμβασης της Στερεάς Ελλάδας.
Ο κ. Σανίδας ανέπτυξε τις δυνατότητες ανάπτυξης του τουρισμού στην Στερεά Ελλάδα και την πεποίθηση του, ότι ο τουρισμός μπορεί να συμβάλει αποφασιστικά στην συνολική ευημερία της Στερεάς Ελλάδας, αρκεί οι όποιες προσπάθειες να γίνουν, με τρόπο οργανωμένο και συντονισμένο. Δήλωσε επίσης, την διάθεση του, όπως αναλάβει άμεσα τις κατάλληλες πρωτοβουλίες, προς αυτήν την κατεύθυνση.





Ο κ. Βουρδάνος αναφέρθηκε στην τοπική και περιφερειακή συνεργασία, ως απαραίτητης συνθήκης για την ανάπτυξη της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας, με δεδομένη μάλιστα την έλλειψη επαρκών πόρων.
Ακόμη, στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων του, αναφέρθηκε στην αναγκαιότητα εκσυγχρονισμού της δημόσιας διοίκησης στην κατεύθυνση της δημιουργίας υπηρεσιών φιλικών, προς την επιχείρηση και τον πολίτη και αναγνώρισε την επιχειρηματικότητα, ως βασικό πυλώνα για την διέξοδο από την παρούσα κρίση.
Η κα Παπαθωμά επεσήμανε, με την σειρά της, τα περιθώρια μιας ισχυρής τουριστικής ανάπτυξης στην Στερεά Ελλάδα ενώ υπογράμμισε και την έλλειψη «τουριστικής συνείδησης», που, πολλές φόρες, παρατηρείται στο ευρύτερο κοινωνικό περιβάλλον της περιφέρειας μας. Επίσης, έθιξε την προοπτική σύνδεσης της τοπικής επιχειρηματικότητας με πρωτοβουλίες ενίσχυσης του τουρισμού.
Ο κ. Σανιδάς σημείωσε τους ιδιαιτέρους πολιτιστικούς και φυσικούς πόρους, που διαθέτει η Βοιωτία. Ακόμη, στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων του, έθιξε το ζήτημα των περιβαλλοντικών προβλημάτων, που αντιμετωπίζει η Βοιωτία και την ανάγκη διευθέτησης των χωροτακτών της ζητημάτων.
 Ο κ. Κουδούνης αναφέρθηκε στην αναγκαιότητα οργάνωσης της άτυπης βιομηχανικής περιοχής Οινοφύτων-Σχηματαρίου. Σημείωσε, ότι αυτή η υψηλή μεταποιητική δραστηριότητα είναι δυνητικό πλεονέκτημα για την περιφέρεια, καθώς μάλιστα το 15% των εθνικών εξαγωγών, εκτός αγροτικών προϊόντων συντελείται από τις βιομηχανίες αυτής της περιοχής. Στο πλαίσιο αυτό, διατύπωσε την ανάγκη στήριξης αυτής της δραστηριότητας, ώστε συνακόλουθα να ενισχυθεί όλο το πλέγμα της τοπικής οικονομίας.
Ο κ. Σύρος αναφέρθηκε στα προβλήματα, που παρουσιάζονται στον Δήμο του και ιδιαίτερα στις απαραίτητες ενέργειες για την αναβάθμιση του τουριστικού προϊόντος.
Οι εκπρόσωποι του Εμπορικού Συλλόγου Λιβαδειάς αναφέρθηκαν στα αγωνιώδη προβλήματα, που αντιμετωπίζουν οι μικρομεσαίες εμπορικές επιχειρήσεις της περιοχής και τόνισαν, ότι οι ΜΜΕ, πάρα τον διωγμό που υφίστανται, συνεχίζουν να αποτελούν την ραχοκοκαλιά της εθνικής οικονομίας. Ακόμη, αναφέρθηκαν στην αναγκαιότητα ενίσχυσης της εμπορικής δραστηριότητας από το νέο ΕΣΠΑ.

Ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου ευχαρίστησε τους παρευρισκόμενους για την δημιουργική τους παρουσία και την εμπιστοσύνη τους στον επιμελητηριακό θεσμό ενώ σημείωσε, ότι, πάρα τον άτυπο χαρακτήρα της συνάντησης, εξήχθησαν χρήσιμα συμπεράσματα και τέθηκαν οι βάσεις για μια εποικοδομητική συνεργασία.
Τέλος, όλοι οι συμμετέχοντες δεσμεύτηκαν για την επανάληψη της συνάντησης, ώστε να ελεγχθεί η πορεία των δράσεων και ενεργειών, που αναλήφθησαν.


Διαβάστε Περισσότερα »

Mουσική Εκδήλωση και Βράβευση Μαθητών στα Βάγια



Διαβάστε Περισσότερα »

Μάθε με ποια ζώδια ΔΕΝ ταιριάζεις με τίποτα!



Δεν ταιριάζετε σου λέω…
Τι να κάνουμε δεν γίνεται να ταιριάζουμε με όλους! Βρήκαμε τους 20 πιο αταίριαστους ζωδιακούς συνδυασμούς που δεν στεριώνουν με τίποτα στον έρωτα!..

Καρκίνος με Τοξότη

Τα δύο αυτά ζώδια μοιάζουν μερικές φορές τόσο πολύ που ακριβώς γι’αυτόν τον λόγο είναι τόσο δύσκολο να ταιριάξουν ερωτικά. Αν είστε Καρκίνος και συναναστρέφεστε έναν Τοξότη το πιθανότερο είναι να βρείτε έναν καλό φίλο στο πρόσωπό του, παρά έναν ερωτικό σύντροφο.

Ταύρος με Σκορπιό

Υπερβολικά πολλοί καβγάδες. Πάρα πολλές φωνές και έντονος εγωκεντρισμός. Πολύ λίγα κοινά ενδιαφέροντα. Όλα αυτά θα πρέπει να σας αρκούν για να συνειδητοποιήσετε ότι ένας Ταύρος με έναν Σκορπιό… μόνο σεξ, τίποτε παραπάνω!


Δίδυμος με Ιχθύ

Το σύνηθες ανάμεσα στα δύο αυτά ζώδια είναι να πραγματοποιούνται γάμοι «βολής». Είναι, όμως, η άνεση και η ευκολία το μόνο που χρειάζεστε για να χτίσετε μία πραγματικά γερή και υγιή σχέση; Η απάντηση θα πρέπει να είναι… όχι!

Δίδυμος με Παρθένο

Σπάνια θα δείτε έναν Δίδυμο να έχει σχέση με έναν Παρθένο και όταν τους δείτε… να ανησυχείτε! Είναι αδύνατο για τον απόλυτα ορθολογιστή Παρθένο να ανεχτεί τον απόλυτα «τρεις λαλούν και δυο χορεύουν» Δίδυμο…

Σκορπιός με Δίδυμο

Το δίδυμο αυτό συνήθως βγάζει στον χαρακτήρα του Σκορπιού «συγκεντρωτικά» στοιχεία, με αποτέλεσμα ο Δίδυμος να καταπιέζεται πολύ. Αν ο Δίδυμος καταφέρει να διαχειριστεί αυτή την πτυχή του Σκορπιού, θα είναι θαύμα. Αλλά πόσο συχνά γίνονται θαύματα;

Αιγόκερως με Ζυγό

Το κακό με τον συνδυασμό αυτόν είναι ότι πολλές πάσχει σε θέματα δέσμευσης, και από τις δύο μεριές. Και για ένα νέο ζευγάρι αυτό ίσως να μην αποτελεί πρόβλημα, αλλά όσο μεγαλώνετε τόσο λιγότερο συμβατοί θα ανακαλύπτετε ότι είστε.

Σκορπιός με Λέων

Το υπερβολικό πάθος μπορεί καμιά φορά να βγει σε κακό. Και αυτό ακριβώς συμβαίνει με τον συνδυασμό αυτό. Πρόκειται για δύο πολύ έντονες προσωπικότητες οι οποίες διατηρούν σχέση μίσους και πάθους. Όμως η έκρηξη δεν θα αργήσει να έρθει…

Υδροχόος με Λέων

Ένας συνδυασμός με κύρια χαρακτηριστικά τη λαγνεία και την αναταραχή. Σπάνια θα υπάρχει μία περίοδος ηρεμίας και ευημερίας ανάμεσά σας: Τα πράγματα θα είναι είτε χάλια είτε τέλεια. Δυστυχώς, τέτοιες σχέσεις σπάνια έχουν μεγάλη διάρκεια.

Δίδυμος με Λέων

Ο πλανήτης που κυβερνά τους Διδύμους είναι ο Ερμής, ο οποίος τους δίνει αυτή τη φυσική ένταση και ενέργεια σε ό,τι κάνουν. Ο Λέων, όμως, που πατά πάντα γερά στα πόδια του θα επιχειρήσει να «καταπνίξει» την ένταση αυτή και να σας οδηγήσει σε άλλους δρόμους που δεν θα καταφέρετε να ακολουθήσετε.

Αιγόκερως με Λέων

Οι Αιγόκεροι διακρίνεστε για την υπευθυνότητά σας και έχετε ανάγκη από άτομα που το αναγνωρίζουν και το σέβονται αυτό, χωρίς να δημιουργούν απρόβλεπτα προβλήματα. Ο Λέων από την άλλη θέλει να έχει την «αρχηγία» σε όλα και είναι επιθετικός, με αποτέλεσμα να σας αφήνει πίσω, για να λύνετε όλα τα προβλήματα μόνοι σας.

Τοξότης με Ιχθύ

Ο Τοξότης λατρεύει στη ζωή του να υπάρχει περιπέτεια και πίστη στα ιδανικά. Αν, λοιπόν, θέλει δίπλα του κάποιον με τον οποίον να μπορεί να μοιράζεται τις αξίες αυτές και που να προσθέτει αλατοπίπερο στη ζωή του, θα πρέπει να μείνει μακριά από Ιχθύες. Οι Ιχθύες ζουν με ρομαντισμό, δεν πατούν τόσο γερά στα πόδια τους, όπως οι Τοξότες, και πιθανώς να τους αποπροσανατολίσουν… επικίνδυνα!

Σκορπιός με Υδροχόο

Στους Σκορπιούς δεν αρέσει να χάνουν. Και χρειάζονται δίπλα τους έναν σύντροφο εξίσου παθιασμένο με τους ίδιους. Ο Υδροχόος δεν έχει αυτό το προφίλ. Ακολουθεί τη ροή των πραγμάτων, είναι πιο ανέμελος και δύσκολα θα μπορέσει να κατανοήσει τα πάθη του Σκορπιού, με αποτέλεσμα να τον κάνει να νιώθει άπληστος αντί για επιτυχημένος.

Ζυγός με Δίδυμο

Ο Ζυγοί είναι άτομα με βάθος. Τους αρέσουν οι συζητήσεις με περιεχόμενο που τους μαθαίνουν πράγματα και διευρύνουν τους ορίζοντές τους. Οι Δίδυμοι κατά κανόνα προτιμούν να μιλούν για τον εαυτό τους και σταματούν να σκέφτονται όταν τα πράγματα τείνουν προς τη διανόηση. Ο συνδυασμός των δύο δύσκολα θα πετύχει…

Παρθένος με Καρκίνο

Οι Παρθένοι είναι ιδιαίτερα δημιουργικά άτομα, γι’αυτό χρειάζονται δίπλα τους κάποιον που θα τους προσφέρει εποικοδομητική κριτική και όχι άνευ λόγου αποθάρρυνση. Οι Καρκίνοι δεν θα σας δώσει αυτό που χρειάζεστε: Είναι άτομα που «ξέρουν τα πάντα» και θα δημιουργήσουν εμπόδια στη ροή της δημιουργικής σκέψης σας.

Λέων με Ταύρο

Ως Λέων είστε ο προστάτης με το τεράστιο «εγώ». Χρειάζεστε, λοιπόν, κάποιον που να συμπληρώνει την προσωπικότητά σας και να σας βγάζει έναν καλύτερο εαυτό. Ο Ταύρος δεν θα μπορέσει να το κάνει αυτό. Η ανασφαλής φύση του θα σας αναγκάσει να του κάνετε babysitting αντί να λειτουργείτε μαζί ως ίσοι.

Καρκίνος με Αιγόκερo

Οι Καρκίνοι είναι ανοιχτά βιβλία αναφορικά με τα συναισθήματά τους, με αποτέλεσμα να δείχνουν πάντα ξεκάθαρα πώς νιώθουν –και αυτό που συνήθως δείχνουν είναι ότι βάζουν πάνω από όλα τη δουλειά και την καριέρα τους, αντί για τον έρωτα. Αντίθετα, για τον Αιγόκερο το συναίσθημα έρχεται πάντα πρώτο, με αποτέλεσμα να νιώθει συχνά ότι ο Καρκίνος τον βάζει σε δεύτερη μοίρα.

Ταύρος με Τοξότη

Στους Ταύρους αρέσει να προγραμματίζουν, δεν υπάρχει χώρος για εκπλήξεις. Και γι’αυτό ακριβώς δεν θα αντέξετε με έναν Τοξότη, ο οποίος είναι αεικίνητος και δε μετανιώνει ποτέ για τίποτα. Το πιθανότερο, είναι, ότι εσείς θα μετανιώσετε για τη σχέση αυτή…

Κριός με Σκορπιό

Αθώοι Κριοί. Εμπιστεύεστε, δίνετε και αγαπάτε άνευ όρων. Προσέξτε, όμως, τους Σκορπιούς, γιατί με την αποφασιστικότητά τους να πετύχουν κάθε στόχο τους θα εκμεταλλευτούν την εγκαρδιότητά σας και …θα σας κάψουν!

Ιχθύς με Παρθένο

Οι Ιχθύες είναι λάτρεις των τεχνών, του ρομαντισμού και των ονείρων. Αν θέλετε να διατηρήσετε αυτή την ανέμελη φύση σας, καλύτερα να μη μπλέξετε συναισθηματικά με ένα στενόμυαλο Παρθένο. Η επικριτική του διάθεση δεν θα σας αφήσει να ζήσετε τη ζωή σας στο μέγιστο.

Υδροχόος με Ζυγό

Το ελεύθερο πνεύμα των Υδροχόων τους κάνει αρεστούς σε όλους, αλλά καλύτερα να μείνουν μακριά από τους Ζυγούς. Η αμεσότητα που τους διακρίνει και η τάση τους να «μπαίνουν απευθείας στο ψητό» θα έρθει σε αντίθεση με τα χαρίσματα των Υδροχόων.

youweekly.gr
Διαβάστε Περισσότερα »

Τέλος οι συλλήψεις για όσους χρωστάνε στο Δημόσιο -Χειροπέδες μόνο στους φοροφυγάδες

Χωρίς τον... μπαμπούλα των χειροπέδων και των ποινικών κυρώσεων θα πορεύονται εφεξής οι οφειλέτες του Δημοσίου, καθώς τα συναρμόδια υπουργεία Οικονομικών και Δικαιοσύνης θα αλλάξουν λίαν συντόμως το σχετικό πλαίσιο. Από την προστατευτική ομπρέλα θα εξαιρεθούν, πάντως, οι φοροφυγάδες, ενώ δεν τίθεται επί του παρόντος θέμα αλλαγών και στο πλαίσιο των μέτρων αναγκαστικής εκτέλεσης ήτοι στις διαδικασίες κατασχέσεων και πλειστηριασμών.

Την πρόθεση της κυβέρνησης να αναλάβει νομοθετική πρωτοβουλία αποκάλυψε ο Γ. Μαυραγάνης, με τις πληροφορίες να αναφέρουν ότι βρίσκεται προ πολλού σε ανοικτή γραμμή με τον Χ. Αθανασίου για την κατάργηση όλων των ποινικών κυρώσεων σε βάρος των οφειλετών του Δημοσίου, κάτι που σημαίνει ότι δεν θα καταργηθεί μόνο η διαδικασία του αυτοφώρου για όσους χρωστάνε αλλά και το πλαίσιο του νόμου Παπακωνσταντίνου, που προβλέπει ποινές φυλάκισης ακόμα και για οφειλές των 5.000 ευρώ.

Αν και στην πραγματικότητα οι ποινές αυτές έχουν ανασταλτικό χαρακτήρα- αφού η προσωποκράτηση για χρέη προς το Δημόσιο έχει χαρακτηριστεί αντισυνταγματική- η διατήρηση του ισχύοντος πλαισίου έχει χαρακτηριστεί ως νομικό όνειδος, σε μια περίοδο που τα χρέη προς τις εφορίες αυξάνονται με ρυθμούς άνω των 1 δισ ευρώ κάθε μήνα, με τον αριθμό των οφειλετών να φτάνει στα 2,5 εκατομμύρια. Δεν είναι, άλλωστε, τυχαίο ότι πριν από μερικές ημέρες υπήρξε οδηγία από τον Άρειο Πάγο για λελογισμένη χρήση του αυτοφώρου και των χειροπέδων στις περιπτώσεις όπου ο οφειλέτης βρίσκεται σε αδυναμία πληρωμής.

Στον αντίποδα, αναμένεται αυστηροποίηση των διατάξεων για τη διακεκριμένη φοροδιαφυγή και το "ξέπλυμα" χρήματος, με το στόχο τη δέσμευση από το Δημόσιο των περιουσιακών στοιχείων των εμπλεκόμενων.

Διαβάστε Περισσότερα »

Κρύο, καταιγίδες και θυελλώδεις άνεμοι σε όλη τη χώρα

Σημαντική επιδείνωση του καιρού με κατά τόπους ισχυρές βροχές και καταιγίδες αρχικά στα ηπειρωτικά και σταδιακά στα περισσότερα νησιωτικά τμήματα του Αιγαίου, περιμένουμε την Παρασκευή.

Τα εντονότερα φαινόμενα που είναι πιθανό να συνοδεύονται από χαλαζοπτώσεις και πολύ ενισχυμένους ανέμους θα εντοπίζονται στη Βόρεια Ελλάδα, στο Βόρειο και Βορειοανατολικό Αιγαίο και πιθανόν σε περιοχές της Ηπείρου και της Θεσσαλίας.

Αναλυτικά η πρόγνωση του καιρού από την Ε.Μ.Υ έχει ως εξής:

    Μακεδονία, Θράκη

Καιρός: νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές. Εξασθένηση των φαινόμενων από τις βραδινές ώρες στη δυτική Μακεδονία.

Άνεμοι: από βόρειες διευθύνσεις 3 με 4 με σταδιακή ενίσχυση στα 5 με 6 και τοπικά 7 μποφόρ.

Θερμοκρασία: από 10 έως 21 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία θα είναι 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

    Νησιά Ιονίου, Ηπειρος, δυτική Στερεά, δυτική Πελοπόννησος

Καιρός: νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές στα ηπειρωτικά με εξασθένηση από τις βραδινές ώρες.

Άνεμοι: βορειοδυτικοί 4 με 5 με σταδιακή ενίσχυση στα 5 με 6 και τοπικά στο Ιόνιο 7 μποφόρ.

Θερμοκρασία: από 16 έως 25 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια 3 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.

    Θεσσαλία, ανατολική Στερεά, Εύβοια, ανατολική Πελοπόννησος

Καιρός: νεφώσεις με τοπικές βροχές και καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές.

Άνεμοι: αρχικά μεταβλητοί 3 με 4 και στα νοτιά δυτικοί 5 μποφόρ. Σταδιακά από τα βόρεια θα στραφούν σε βορειοδυτικούς και θα ενισχυθούν στα 5 με 6 μποφόρ.

Θερμοκρασία: από 15 έως 28 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

    Κυκλάδες, Κρήτη

Καιρός: νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και μετά το μεσημέρι καταιγίδες πιθανώς κατά τόπους ισχυρές.

Άνεμοι: δυτικοί νοτιοδυτικοί 5 με 6 και τοπικά 7 μποφόρ.

Θερμοκρασία: από 18 έως 28 βαθμούς Κελσίου.

    Νησιά ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα

Καιρός: νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και καταιγίδες πιθανώς κατά τόπους ισχυρές αρχικά στα βόρεια και βαθμιαία και στις υπόλοιπες περιοχές.

Άνεμοι: στα νοτιά από δυτικές διευθύνσεις 4 με 6 και στα βόρεια βορειοανατολικοί 3 με 5 με σταδιακή ενίσχυση στα 5 με 7 μποφόρ.

Θερμοκρασία: από 18 έως 27 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια 2 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

    Αττική

Καιρός: νεφώσεις τοπικά αυξημένες με βροχές οι οποίες βαθμιαία θα ενταθούν και θα εκδηλωθούν καταιγίδες πιθανώς κατά τόπους ισχυρές.

Άνεμοι: αρχικά μεταβλητοί ασθενείς, σταδιακά θα στραφούν σε βορειοδυτικούς και θα ενισχυθούν στα 5 με 6 μποφόρ.

Θερμοκρασία: από 17 έως 28 βαθμούς Κελσίου.

    Θεσσαλονίκη

Καιρός: νεφώσεις με τοπικές βροχές και καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές.

Άνεμοι: βορειοδυτικοί 3 με 4 με σταδιακή ενίσχυση στα 5 με 6 και πρόσκαιρα 7 μποφόρ.

Θερμοκρασία: από 12 έως 20 βαθμούς Κελσίου


Διαβάστε Περισσότερα »

Δεν το χωράει ανθρώπινος νους! Έθαψαν ζωντανή μία 45χρονη στη Θεσσαλονίκη - Ούρλιαζε μέσα από το φέρετρο - Συγκλονιστικές καταγγελίες





- Ανατριχίλα και μόνο στο άκουσμα της μακάβριας ιστορίας
- Οι γιατροί είπαν ότι πέθανε αλλά ξύπνησε μέσα στο φέρετρο μετά την ταφή της!
- Παιδιά που έπαιζαν κοντά στο νεκροταφείο άκουσαν μία γυναίκα να καλεί σε βοήθεια
- Τελικά πέθανε από ασφυξία μέσα στον ίδιο της τον τάφο
- Συγκλονιστικές καταγγελίες από τους συγγενείς και μηνύσεις κατά παντός υπευθύνου

Συγκλονισμένη είναι η Θεσσαλονίκη, αλλά και ολόκληρη η χώρα από την φρικιαστική ιστορία που καταγγέλουν οι συγγενείς μίας 45χρονης από τη συμπρωτεύουσα.

Από το απόγευμα της Πέμπτης οι αστυνομικές αρχές στη Θεσσαλονίκη ερευνούν την μακάβρια υπόθεση, αφού σύμφωνα με καταγγελίες η 45χρονη γυναίκα θάφτηκε ζωντανή στο νεκροταφείο της Περαίας.

Τι λένε οι συγκλονισμένοι συγγενείς της
Όπως υποστηρίζουν συγγενείς της, η γυναίκα ξύπνησε από το κώμα που είχε περιέλθει, αλλά πέθανε από … ασφυξία(!) μέσα στο φέρετρο, λίγη ώρα μετά την κηδεία της!

Όπως επιβεβαίωσε απόψε και η Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Θεσσαλονίκης, η 45χρονη νοσηλευόταν σε ιδιωτικό ιατρικό κέντρο της πόλης και σύμφωνα με τους θεράποντες γιατρούς άφησε την τελευταία της πνοή.

Οι συγγενείς παρέλαβαν τη σορό και στις 18:30 το απόγευμα της Πέμπτης πραγματοποιήθηκε κανονικά η κηδεία της στα νεκροταφεία της Περαίας.

Σοκ και ανατριχίλα...

Αφού αποχώρησαν και οι τελευταίοι συγγενείς από τον τάφο, κάτοικοι της περιοχής, αλλά και μια παρέα ανηλίκων, που έπαιζαν έξω από την περίφραξη των νεκροταφείων, άκουσαν μια γυναικεία φωνή να καλεί σε βοήθεια, μέσα από τα έγκατα της γης!

Αμέσως ειδοποίησαν την αστυνομία και ξεκίνησε η διαδικασία εκταφής, αλλά όπως αποκαλύφθηκε ήταν ήδη πολύ αργά, αφού σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις η 45χρονη ξύπνησε από το λήθαργο, αλλά πέθανε από ασφυξία μέσα στο φέρετρο..

Για την υπόθεση ενημερώθηκε η Εισαγγελία Θεσσαλονίκης, ενώ οι συγγενείς της καταγγέλλουν τους γιατρούς του ιατρικού κέντρου και αναμένεται να καταθέσουν μηνύσεις κατά παντός υπευθύνου.


Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ
Διαβάστε Περισσότερα »

ΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ