Κυριακή 28 Σεπτεμβρίου 2014

Σοκ στη Νίκαια: 57χρονος αυτοπυρπολήθηκε στη μέση του δρόμου

Εμφανίστηκε σε κατάσταση μέθης έξω από το σπίτι της πρώην συζύγου του και έβαλε φωτιά στα ρούχα του
Την τελευταία του πνοή άφησε πριν από λίγη ώρα 57χρονος άντρας που έριξε πάνω του εύφλεκτο υλικό και έβαλε φωτιά στα ρούχα του έξω από το σπίτι της πρώην συζύγου του στη Νίκαια.

Ο 57χρονος, που σύμφωνα με πληροφορίες είναι πρώην οδηγός σχολικού λεωφορείου, εμφανίστηκε σε κατάσταση μέθης στις 12:20 έξω από το σπίτι και προέβη στο απονεννοημένο διάβημα.

Περίοικοι τηλεφώνησαν αμέσως στην αστυνομία και στο ΕΚΑΒ και ο άντρας μεταφέρθηκε στο Γενικό Κρατικό Νίκαιας όπου και εξέπνευσε.

Διαβάστε Περισσότερα »

Πληκτρολογήστε τη διεύθυνσή σας και δείτε το σπίτι σας!


Πληκτρολογήστε τη διεύθυνσή σας και δείτε το σπίτι σας!Το σπίτι σας και ολόκληρη τη γειτονιά σας μπορείτε να δείτε με μεγάλη ευκρίνεια μέσω της υπηρεσίας της Google «Show my street»....
Μία εφαρμογή που κάποιους θα τους ενθουσιάσει, ενώ κάποιους άλλους μπορεί να τους τρομάξει!
Για να δείτε το σπίτι σας μέσω της εφαρμογής, πατήστε ΕΔΩ
εδώ.
εδώ.

Διαβάστε Περισσότερα »

Αθήνα-Θεσσαλονίκη σε 3,5 ώρες με το τρένο

Αθήνα-Θεσσαλονίκη σε 3,5 ώρες με το τρένο

Μόλις 3,5 ώρες θα διαρκεί το ταξίδι από την Αθήνα μέχρι την Θεσσαλονίκη για όσους ταξιδεύουν με τρένο.

Το νέο σχέδιο της ΕΡΓΟΣΕ αναμένεται να είναι έτοιμο το 2017, ενώ χθες μπήκαν οι βάσεις με την υπογραφή της σύμβασης για «Ανάταξη και αναβάθμιση του συστήματος σηματοδότησης - τηλεδιοίκησης και αντικατάσταση 70 αλλαγών τροχιάς σε εντοπισμένα τμήματα του άξονα Αθήνα - Θεσσαλονίκη - Προμαχώνας» από την ΕΡΓΟΣΕ και την Κοινοπραξία Τομή ΑΒΕΤΕ - Alstom Transport SA.

Ο προϋπολογισμός του έργου είναι 41.297.174,41 ευρώ, ενώ στο πλαίσιο του έργου, θα γίνει ανάταξη και αποκατάσταση των συστημάτων σηματοδότησης - τηλεδιοίκησης, ώστε αυτά να επανέλθουν στην καλή λειτουργική τους κατάσταση αλλά και αναβάθμιση μέσω προσθήκης νέων λειτουργιών.

Παράλληλα, θα εγκατασταθεί καλώδιο οπτικών ινών, θα προστατευθούν οι καλωδιώσεις χαλκού από κλοπές – δολιοφθορές, θα αναβαθμιστούν οι σταθμοί μεταξύ Οινόης - Δαύλειας και μεταξύ Δομοκού – Λάρισας καθώς και η γραμμή Θεσσαλονίκης - Κιλκίς, στο τμήμα Νέας Φιλαδέλφειας και Γαλλικού.

Διαβάστε Περισσότερα »

"Όλα είναι δρόμος" Eκθεση φωτογραφίας στη Φωτογραφική Λέσχη Λιβαδειάς




Η Φωτογραφική Λέσχη Λιβαδειάς παρουσιάζει από Τετάρτη 1 έως και Τετάρτη 29 Οκτωβρίου 2014, την ομαδική έκθεση φωτογραφίας με τίτλο "όλα είναι δρόμος" σε επιμέλεια του Ανδρέα Κατσάκου (διαδικτυακό φωτογραφικό περιοδικό fmag).
Η έκθεση θα φιλοξενηθεί στο χώρο της ομάδας στην οδό Μπουφίδου 32-34 (εντός στοάς), στη Λιβαδειά

Ο "δρόμος" αποτελεί συνήθως το περιβάλλον στο οποίο ο φωτογράφος κινείται και αποτυπώνει τον πραγματικό κόσμο μέσα από τη δική του αντίληψη για αυτόν.
Παρόλα αυτά, η φωτογραφία δρόμου δεν μπορεί να κλειστεί στα στενά πλαίσια ενός ορισμού, καθώς χαρακτηρίζεται από την ευρύτητα και την πολλαπλότητα των προσεγγίσεων της.
Ο φωτογράφος κινείται σε δημόσιους χώρους με ανθρώπινη παρουσία χωρίς να γνωρίζει ή να έχει προσχεδιάσει τις περισσότερες φόρες το τι θα φωτογραφήσει.
Τα θέματα που προκύπτουν, όντας συλλογικές εμπειρίες μιας φαινομενικά αδιάφορης καθημερινότητας, αντλούν το ενδιαφέρον τους όχι τόσο από το πραγματικό όσο από το φωτογραφικό γεγονός.
Αυτή η μετάβαση, από το πραγματικό στο φωτογραφικό, συμβαίνει μέσω της αδιόρατης παρουσίας του ίδιου του φωτογράφου, μέσω της δικής του παρεμβολής.
Αυτό είναι και το σημείο απ’ όπου η φωτογραφία δρόμου αντλεί τη δυσκολία και συνάμα τη γοητεία της.
Από το ότι η επιτυχία της εξαρτάται από την ικανότητα του φωτογράφου να «δει» και να αποτυπώσει ταχύτατα με το δικό του τρόπο, το απρόσμενο και το τυχαίο που γεννιέται στον δρόμο.

Συμμετέχουν:
Κωνσταντίνος Γδοντάκης, Αντώνης Δαμολής, Ελένη Ιωαννίδου, Κώστας Καραΐσκος, Ζήσης Καρδιανός, Χρήστος Καπάτος, Δημήτρης Μακρυγιαννάκης, Μαριάννα Μπολτσή, Ανδρέας Παραδεισόπουλος, Δημήτρης Ραπακούσης, Ελένη Ρημαντωνάκη, Μαρία Σπυροπούλου, Σταύρος Σταματίου, Παύλος Σταυρουλάκης, Διονύσης Φουρνογεράκης, Τάσος Χίος, Αποστόλης Χονδρογιάννης.

Η έκθεση παρουσιάστηκε αρχικά στην Θεσσαλονίκη στο πλαίσιο του 3ου φεστιβάλ φωτογραφίας Θεσσαλονίκης "Contrast / Αντίθεση", στον Πολυχώρο Εικόνας Κούνιο, από 8 Φεβρουαρίου έως και 18 Μαρτίου 2014 και έπειτα στο Μεσολόγγι, στο πλαίσιο του 3ου φεστιβάλ φωτογραφίας Μεσολογγίου και φιλοξενήθηκε στο Πρώην Κτήριο Στρατολογίας από 6 έως και 15 Ιουνίου 2014.

Χώρος: Φωτογραφική Λέσχη Λιβαδειάς, Μπουφίδου 32-34 (εντός στοάς), Λιβαδειά
Διάρκεια: 1 – 29 Οκτωβρίου 2014
Ώρες Λειτουργίας: Τετάρτη 18:00-21:00, Σάββατο & Κυριακή 10:00 - 13:00

Χορηγός: ARX PHOTO LAB

Για περισσότερες πληροφορίες και οργάνωση επισκέψεων (6945894332 - Γιάννης Λεμονής)


Διαβάστε Περισσότερα »

Νεκρός νοσηλευτής έπειτα από τσακωμό τροφίμων ψυχιατρικού ξενώνα στην Παλλήνη

Ο υπουργός Υγείας Μ. Βορίδης έδωσε εντολή άμεσης διερεύνησης των συνθηκών του  θανάτου του
Την πιο τραγική κατάληξη είχε για έναν 55χρονο νοσηλευτή, πατέρα δύο ανήλικων παιδιών, ο άγριος τσακωμός τροφίμων στον Ψυχιατρικό – Θεραπευτικό Ξενώνα Εφήβων «Σπίτι» στην Παλλήνη.

Όπως ανακοινώθηκε από το υπουργείο Υγείας, όλα ξεκίνησαν το βράδυ του Σαββάτου όταν δύο από τους τρεις τροφίμους που παρέμεναν στον ξενώνα φιλονίκησαν, ενώ ο χώρος επιτηρείτο από τις δύο νοσηλεύτριες της βάρδιας. Η μία παρενέβη για να τους καθησυχάσει και δέχθηκε επίθεση από έναν εκ των δύο. Τελικά τα πνεύματα ηρέμησαν.

Όταν, λίγο αργότερα, ανέλαβε υπηρεσία ο νοσηλευτής της νυχτερινής βάρδιας ενημέρωσε τηλεφωνικά το τοπικό αστυνομικό τμήμα για το συμβάν. Η συνάδελφός του μετέβη σε άλλο χώρο του ξενώνα για να πάρει οδηγίες από τον γιατρό και να ετοιμάσει το δείπνο και μόλις επέστρεψε βρήκε τον νοσηλευτή αναίσθητο.

Αμέσως ειδοποίησε ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ και ο νοσηλευτής διακομίστηκε σε νοσοκομείο της Αθήνας, εκεί όπου παρά τις προσπάθειες των γιατρών, κατέληξε.

Ο υπουργός Υγείας Μ. Βορίδης έδωσε εντολή άμεσης διερεύνησης των συνθηκών του  θανάτου του, ενώ η διοίκηση της  1ης Υγειονομικής Περιφέρειας διέταξε Ένορκη Διοικητική Εξέταση.


Φως στις ακριβείς συνθήκες του θανάτου του νοσηλευτή θα ρίξει η ιατροδικαστική εξέταση.

Σύμφωνα με πηγές του υπουργείου, οι τρόφιμοι δεν ήταν ψυχιατρικά ασθενείς, αλλά ανήλικοι παραβάτες. Ο επιστημονικά υπεύθυνος του ξενώνα είχε ενημερώσει επανειλημμένως για τους κινδύνους που εγκυμονούσε αυτή η πρακτική παραμονής τους στον ξενώνα, καθώς οι ανήλικοι παραβάτες θα έπρεπε να προωθηθούν σε άλλες δομές. 


Διαβάστε Περισσότερα »

Αμφίπολη: Στην Ολυμπιάδα «ποντάρει» το History Channel

Πως και γιατί στο ρεπορτάζ του συσχετίζει την υπάρξη των καρυάτιδων με τη μητέρα του Μεγάλου Αλεξάνδρου - Επιμένει η Όλγα Παλαγγιά ότι δεν πρόκειται για μακεδονικό τάφο - Δείτε τι δηλώνει η αρχαιολόγος που κατηγορείται ως φιλοσκοπιανή
Tη σπουδαιότητα του μνημείου της Αμφίπολης καταδεικνύει μεταξύ άλλων και το γεγονός ότι όλα τα μεγάλα δίκτυα του πλανήτη, όχι μόνο τα ειδησεογραφικά αλλά και τα πιο εξειδικευμένα, όπως το Discovery Channel, αφιερώνουν εκτενή ρεπορτάζ για τον Τύμβο στο λόφο Καστά, επιχειρώντας να απαντήσουν στο ερώτημα: Σε ποιον ανήκει ο Τάφος; Αυτή τη φορά είναι η σειρά του History Channel να «ποντάρει» επίσης στην Ολυμπιάδα, τη μητέρα του Αλέξανδρου.

Αφού το ρεπορτάζ αναφέρεται λεπτομερώς στα ευρήματα και την πορεία της ανασκαφής, το History Channel αναλύει μία μία τις διαφορετικές εκδοχές που θα μπορούσαν να απαντήσουν το ερώτημα. Ο αρθρογράφος θεωρεί πως οι καρυάτιδες είναι το εύρημα που στιγματίζει τον τάφο, και άρα τον ένοικό του, θεωρώντας ως πιθανότερη την εκδοχή να είναι η Ολυμπιάδα θαμμένη εκεί.

Υιοθετώντας κάποια από τα επιχειρήματα του Βρετανού διάσημου αιγυπτιολόγου Άντριου Τσαγκ, πως οι καρυάτιδες πιθανότατα είναι ιέρειες του Διονύσου, που συμμετείχαν με την γνωστή για την προτίμησή της στις αποκρυφιστικές τελετές Ολυμπιάδα σε διονυσιακά όργια και ορφικά μυστήρια. Είναι εκείνες, που κρατώντας στο κεφάλι καλάθια με φίδια και έχοντας υψωμένα τα χέρια τους επιλέχθηκαν ώστε να στέκουν αιώνιοι φύλακες στον τάφο της συντρόφου τους, μαζί με τις φοβερές Σφίγγες της εισόδου.

Το άρθρο του History Channel πάντως δεν παραλείπει να παραθέσει και τα συμπεράσματα άλλων ερευνητών που υποστηρίζουν πως στον Τάφο της Αμφίπολης είναι θαμμένος ο Ηφαιστίωνας, ο Νέαρχος, ακόμα και ο Κάσσανδρος ή η σύζυγος του Μεγάλου Αλεξάνδρου Ρωξάνη.

Στο τέλος του άρθρου φιλοξενείται επίσης και η άποψη της αρχαιολόγου Όλγας Παλαγγιά, που με τη στάση της έχει κατηγορηθεί ως «φιλοσκοπιανή». Η καθηγήτρια του Πανεπιστημίου της Αθήνας επιμένει στην άποψή της, αμφισβητώντας την επικεφαλής της ανασκαφής αρχαιολόγο Κατερίνα Περιστέρη, ότι ο τάφος δεν είναι μακεδονικός, της εποχής του Μεγάλου Αλεξάνδρου, αλλά ρωμαϊκός, δηλαδή πολύ μεταγενέστερος. «Δεν είναι μακεδονικός τύμβος, γιατί τέτοιου τύπου τύμβοι εμφανίστηκαν μόλις στα μέσα του δευτέρου αιώνα π. Χ. όταν η Μακεδονία ήταν ρωμαϊκή κτήση», είναι τα λόγια της κ. Παλαγγιά που φιλοξενούνται στο άρθρο, όπου ακόμα σημειώνεται πως η Αμφίπολη βρίσκεται κοντά στο σημείο που έλαβε χώρα μια μεγάλη μάχη των στρατευμάτων του Οκτάβιου Αυγούστου και του Μάρκου Αντώνιου, που κατατρόπωσαν τον Βρούτο και τον Κάσσιο, τους δολοφόνους του Ιουλίου Καίσαρα, το 42 π.Χ.


Διαβάστε Περισσότερα »

Εξιχνιάσθηκε κλοπή από Δ.Χ.Φ. αυτοκίνητο στην περιοχή της Θήβας



Σχηματίσθηκε σχετική ποινική δικογραφία σε βάρος 24χρονου ημεδαπού

Από το Τμήμα Ασφαλείας Θηβών, εξιχνιάσθηκε κλοπή από Δ.Χ.Φ. αυτοκίνητο, η οποία διαπράχθηκε τον Ιούλιο του 2013 στην περιοχή της Θήβας.

Στο πλαίσιο της αστυνομικής έρευνας, προέκυψαν τα στοιχεία ταυτότητας ενός 24χρονου ημεδαπού, σε βάρος το οποίου σχηματίσθηκε σχετική ποινική δικογραφία.

Ειδικότερα, απογευματινές ώρες της 12-07-2013, ο 24χρονος εκμεταλλευόμενος ολιγόλεπτη απουσία του 54χρονου οδηγού του Δ.Χ.Φ. αυτοκινήτου, αφαίρεσε από το εσωτερικό του το πορτοφόλι του, το οποίο περιείχε το χρηματικό ποσό των (150) ευρώ.

Προανάκριση διενεργήθηκε από το Τμήμα Ασφαλείας Θηβών, ενώ η δικογραφία που σχηματίσθηκε θα υποβληθεί στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Θηβών.
Διαβάστε Περισσότερα »

Συνελήφθη 40χρονος στη Λιβαδειά, για παράνομη κατοχή όπλων



Κατασχέθηκαν πιστόλι κρότου, κυνηγετικό όπλο, μαχαίρι κ.α.

Συνελήφθη, χθες (27-09-2014) το πρωί στη Λιβαδειά, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Λιβαδειάς, ένας 40χρονος ημεδαπός, κατηγορούμενος για παράβαση της νομοθεσίας για τα όπλα.

Ειδικότερα, κατά τη διενέργεια ελέγχου από τους αστυνομικούς, στο Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο του 40χρονου, βρέθηκαν στο εσωτερικό του οχήματος και κατασχέθηκαν:

    (1) πιστόλι κρότου ( replica ) με τη γεμιστήρα του,
    (1) κυνηγετικό όπλο,
    (1) μαχαίρι, με μήκος λάμας (8) εκατοστών,
    (43) αβολίδοτα φυσίγγια και
    (1) ξύλινο ρόπαλο, μήκους (80) εκατοστών.

Την έρευνα και το προανακριτικό έργο ενήργησε το Τμήμα Ασφαλείας Λιβαδειάς, ενώ η δικογραφία που σχηματίσθηκε, θα υποβληθεί στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Λιβαδειάς.

Διαβάστε Περισσότερα »

Αθήνα, Θήβα και Λάρνακα στις αρχαιότερες πόλεις του κόσμου...


Το Telegraph Travel παρουσίασε σε ένα αναλυτικό αφιέρωμα τις 20 αρχαιότερες πόλεις...
στον κόσμο, οι οποίες κατοικήθηκαν πρώτες στη Γη. Ανάμεσά τους ξεχωρίζουν δύο ελληνικές πόλεις: Η Αθήνα και η Θήβα.

Δείτε ποιες είναι οι αρχαιότερες πόλεις
Η λίστα:

Ιεριχώ, Δυτική Οχθη
9.000 π.Χ.

Βύβλος, Λίβανος
5.000 π.Χ.

Χαλέπι, Συρία
4.300 π.Χ.

Δαμασκός, Συρία
4.300 π.Χ.

Σούσα, Ιράν
4.200 π.Χ.

Φαγιούμ, Αίγυπτος
4.000 π.Χ.

Σιδώνα, Λίβανος
4.000 π.Χ.

Πλόβντιβ, Βουλγαρία
4.000 π.Χ.

Γκαζιαντέπ, Τουρκία
3.650 π.Χ.

Βηρυτός, Λίβανος
3.000 π.Χ.

Ιερουσαλήμ, Ισραήλ
2.800 π.Χ.

Τύρος, Λίβανος
2.750 π.Χ.

Αρμπίλ, Ιράκ
2.300 π.Χ.

Κιρκούκ, Ιράκ
2.200 π.Χ.

Μπαλκ, Αφγανιστάν
1.500 π.Χ.

Αθήνα, Ελλάδα
1.400 π.Χ.


Λάρνακα, Κύπρος
1.400 π.Χ.

Θήβα, Ελλάδα
1.400 π.Χ.



Κάντιθ, Ισπανία
1.100 π.Χ.

Βαρανάσι, Ινδία
1.000 π.Χ.

 tro-ma-ktiko
Διαβάστε Περισσότερα »

Ο νέος νόμος για τις μετεγγραφές. Αυστηρότερα τα κριτήρια για τους φοιτητές



Ο νέος νόμος για τις μετεγγραφές μπλοκάρει τους φοιτητές να μετακινηθούν «προς πάσα κατεύθυνση ανάλογα με τις επιθυμίες τους» και χωρίς κανένα περιορισμό, όπως προέβλεπε ο ισχύων νόμος.

Στόχος του υπουργείου Παιδείας να μην αδικηθούν οι νέοι φοιτητές αλλά και να μη "φρακάρουν" τα κεντρικά πανεπιστήμιο και ΤΕΙ της χώρας ή να μην αποδυναμωθούν τα περιφερειακά ιδρύματα.

Βασική προϋπόθεση θα είναι τα μόρια εισαγωγής τους στα ΑΕΙ και η μόνιμη κατοικία των γονέων και των αδελφών που επίσης σπουδάζουν.

Τη Δευτέρα κατά πάσα πιθανότητα θα μπει τέλος στην αγωνία γονέων και φοιτητών σχετικά με τις φετινές μετεγγραφές, καθώς θα εκδοθεί η υπουργική απόφαση με την οποία καθορίζονται οι σχετικές λεπτομέρειες για τις αιτήσεις που θα κάνουν οι ενδιαφερόμενοι μέσα στον Οκτώβριο.

Στο τελικό σχέδιο του υπουργείου Παιδείας προβλέπεται οι μετεγγραφές να γίνουν με βάση τα μόρια που πέτυχαν οι φοιτητές στις φετινές πανελλαδικές εξετάσεις και μόνο στη σχολή που είναι στον τόπο κατοικίας των γονέων ή στην πλησιέστερη πόλη ή στην πόλη όπου σπουδάζει αδελφός ή αδελφή και όχι όπου επιθυμεί ο κάθε φοιτητής, χωρίς δηλαδή κάποια κριτήρια.

Έτσι από τη Δευτέρα 6 Οκτωβρίου μέχρι την Παρασκευή 10 Οκτωβρίου οι ενδιαφερόμενοι θα μπορούν να καταθέσουν ηλεκτρονικά τις αιτήσεις τους προς την αρμόδια υπηρεσία του υπουργείου.

Βασικό κριτήριο θα είναι η επίδοση των φοιτητών στις πανελλαδικές εξετάσεις όταν πρόκειται για ομοειδή τμήματα της ίδιας περιφέρειας, ώστε να αποφευχθεί κατά το δυνατό ο συνωστισμός στα κεντρικά ιδρύματα της Αττικής και της Θεσσαλονίκης.

Ταυτόχρονα η προϋπόθεση της βαθμολογικής επίδοσης στις πανελλαδικές θα "βάλει" στα κεντρικά περιζήτητα ΑΕΙ, όπως για παράδειγμα στο ΕΜΠ, αυτούς που έχουν την υψηλότερη βαθμολογία.

Στην υπουργική απόφαση προβλέπεται ότι η πόλη νοείται το πολεοδομικό συγκρότημα το οποίο μπορεί να απαρτίζεται από έναν ή περισσότερους δήμους όπως τα πολεοδομικά συγκροτήματα Αθήνας και Θεσσαλονίκης.

Έτσι λοιπόν δεν θα είναι εφικτή η μεταφορά θέσης επιτυχίας από σχολή ή τμήμα ΑΕΙ των Αθηνών και αντιστρόφως. Η υπουργική απόφαση αφορά αποκλειστικά όσους εισήχθησαν φέτος στα ΑΕΙ. Οι μεταφορές θέσεων αφορούν: σχολές ή τμήματα αντίστοιχα των σχολών ή τμημάτων εισαγωγής εφόσον βρίσκονται σε διαφορετική πόλη υπό την προϋπόθεση λειτουργίας αντίστοιχων εξαμήνων.

Σε κάθε περίπτωση δεν επιτρέπεται η μεταφορά θέσης σε αντίστοιχο τμήμα του ίδιου ΑΕΙ, ενώ η φορολογική δήλωση αφορά το οικονομικό έτος 2014 (με τα οικονομικά στοιχεία του 2013).

Επίσης ορίζεται ότι ο αριθμός των μεταφερόμενων θέσεων δεν επιτρέπεται να ξεπερνά το 10% του αριθμού εισακτέων ανά σχολή.

Ο κάθε υποψήφιος για μετεγγραφή θα μπορεί να δηλώσει μόνο μία σχολή και θα προσκομίσει επίσης τον προσωπικό του Αριθμό Μητρώου Κοινωνικής Ασφάλισης (ΑΜΚΑ) και τον ΑΦΜ στον οποίο έχει συμπεριληφθεί ως τέκνο στη δήλωση φόρου εισοδήματος του οικονομικού έτους 2014, καθώς και όλα τα προσωπικά στοιχεία, και μετά θα εκτυπώσει την αίτηση και θα την καταθέσει στη σχολή που θέλει να μετεγγραφεί.

Έθνος
Διαβάστε Περισσότερα »

Πρώτο πιάτο, οι ομαδικές απολύσεις



 Οριστικό τέλος στα σενάρια χαλάρωσης του Μνημονίου έβαλε, μέσω κύκλων των Βρυξελλών, η τρόικα. Οι δανειστές ξεκαθάρισαν ότι σε καμία περίπτωση δεν είναι διατεθειμένοι να επαναδιαπραγματευτούν τους στόχους δημοσιονομικής προσαρμογής και τις διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις που έχουν συμφωνηθεί με την ελληνική κυβέρνηση και περιλαμβάνονται στο Μνημόνιο, ενώ τονίζουν ότι κατά την τρέχουσα αξιολόγηση θα δοθεί έμφαση στο θέμα των ομαδικών απολύσεων.

Με τη συνήθη πρακτική των αξιωματούχων από τις Βρυξέλλες, οι οποίοι στέλνουν ξεκάθαρα μηνύματα προτιμώντας να διατηρήσουν την ανωνυμία τους, η Κομισιόν χάραξε τη γραμμή της τρόικας εν όψει της επικείμενης διαπραγμάτευσης βάζοντας τέλος στις κυβερνητικές προσδοκίες περί ελαφρύνσεων και χαλάρωσης του προγράμματος, ενώ παράλληλα δημιούργησαν κλίμα δύσκολης και μακράς διαπραγμάτευσης.

Υπενθύμιση

Οι Βρυξέλλες με πολύ απλό τρόπο υπενθύμισαν στην ελληνική κυβέρνηση ότι τους στόχους και τις δεσμεύσεις τους τα έχουν συναποφασίσει πριν αποτυπωθούν στα μνημόνια αλλά και στις ενδιάμεσες εκθέσεις έπειτα από τις αξιολογήσεις της τρόικας.

Σε αυτό το πλαίσιο οι ίδιες πηγές εξηγούσαν ότι οι επικεφαλής της τρόικας, οι οποίοι αναμένεται να ξεκινήσουν τις διαπραγματεύσεις με την κυβέρνηση από τις 30 Σεπτεμβρίου, θα επικεντρωθούν στα δημοσιονομικά και κυρίως στην εκτέλεση του προϋπολογισμού του 2014 και την κατάρτιση του προσχεδίου για το 2015, ώστε αυτός ο κύκλος επαφών να κλείσει έως την Τετάρτη 8 Οκτωβρίου. Τότε αναμένεται ο υπουργός Οικονομικών, Γκίκας Χαρδούβελης, αλλά και οι επικεφαλής της τρόικας να μεταβούν στην Ουάσιγκτον για τη σύνοδο του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου (10-12 Οκτωβρίου). Οι διαπραγματεύσεις θα ξεκινήσουν ξανά μετά και τη σύνοδο του Eurogroup και του Ecofin στις Βρυξέλλες στις 13 και 14 Οκτωβρίου.

Δηλαδή από τα μέσα Οκτωβρίου και μετά θα ξεκινήσει ο κύκλος της διαπραγμάτευσης, η οποία θα αφορά την πορεία των μεταρρυθμίσεων, που αποτελούν προαπαιτούμενο για την ολοκλήρωση του προγράμματος στο τέλος του χρόνου από τον ευρωπαϊκό βραχίονα της τρόικας.

Χωρίς συμβιβασμούς

Ωστόσο, το μήνυμα από τις Βρυξέλλες έκανε σαφές ότι οι δανειστές επιστρέφουν χωρίς διάθεση συμβιβασμών, ξεκαθαρίζοντας από την αρχή ότι το δημοσιονομικό κενό είναι τουλάχιστον 2 δισ. ευρώ και το χρηματοδοτικό τουλάχιστον 12 δισ. ευρώ. Με αυτά τα στοιχεία να επιβεβαιώνονται λίγες ημέρες πριν απ' την έναρξη της διαπραγμάτευσης, η τρόικα ξεκαθαρίζει ότι η αποφυγή ενός τρίτου προγράμματος δεν είναι εύκολη υπόθεση, από τη στιγμή μάλιστα που εκκρεμούν οι διαπραγματεύσεις και για τη διαχείριση του ελληνικού χρέους, οι οποίες αναμένεται να ξεκινήσουν τον Νοέμβριο.

Αντίστοιχα, οι ίδιες κοινοτικές πηγές στέλνουν σαφές μήνυμα ότι η όποια ελάφρυνση του προγράμματος επιθυμεί η κυβέρνηση δεν θα αποτελέσει προϊόν πολιτικής διαπραγμάτευσης, αλλά απόφαση μετά την αξιολόγηση της πορείας των δημοσιονομικών στοιχείων. Για αυτό το λόγο και η τρόικα αναμένεται να δώσει ιδιαίτερη βαρύτητα στην πορεία εκτέλεσης του προϋπολογισμού, ώστε να διαπιστώσει εάν οι στόχοι είναι εντός προγράμματος.

«Συνήθεις πιέσεις»

Η κυβέρνηση απαντά στις πληροφορίες από τις Βρυξέλλες χαρακτηρίζοντάς τες ως «τη συνήθη πρακτική πιέσεων που ασκούν οι δανειστές πριν την αξιολόγηση, ώστε να μην υπάρξει χαλάρωση από την ελληνική πλευρά».

Επιχειρώντας μάλιστα να διασκεδάσουν τις εντυπώσεις, κυβερνητικές πηγές έλεγαν ότι όπως γίνεται συνήθως πριν απ' τις διαπραγματεύσεις η τρόικα δημιουργεί κλίμα υψηλών και πολλών απαιτήσεων με στόχο να αυξήσει τα μέτωπα, προκειμένου να τα χρησιμοποιήσει ως μοχλό πίεσης στη διαπραγμάτευση.

Σε αυτό το πλαίσιο στελέχη του υπουργείου Οικονομικών συνεχίζουν να εμφανίζονται αισιόδοξα σε σχέση με τις διαπραγματεύσεις, καθώς εκτιμούν ότι με την παρουσίαση των αναλυτικών στοιχείων, τόσο για την εκτέλεση του προϋπολογισμού όσο και για την πορεία υλοποίησης των μνημονιακών δράσεων, θα αποδείξουν στους δανειστές ότι η ελληνική οικονομία βρίσκεται εντός των στόχων και μάλιστα σε ανοδική πορεία.

Ωστόσο, παρά την αισιοδοξία που εκπέμπουν κυβερνητικές πηγές, όσο πλησιάζει η μέρα έναρξης της διαπραγμάτευσης αποκαλύπτεται όλο και περισσότερο ότι οι πιέσεις για τη λήψη νέων μέτρων, ώστε να καλυφθεί το δημοσιονομικό κενό του 2015, αυξάνονται.

Οι δανειστές φαίνεται πως δεν έχουν πειστεί από τα όσα τους έχει παρουσιάσει ήδη το οικονομικό επιτελείο αναφορικά με το σχέδιο κάλυψης του δημοσιονομικού κενού, καθώς εκτιμούν ότι μετά και τις εξελίξεις που υπάρχουν στα μισθολόγια των ενστόλων, την πορεία των εσόδων αλλά και την οριακή κατάσταση που υπάρχει στο μέτωπο των δαπανών, η διατήρηση για ακόμα ένα χρόνο της ειδικής εισφοράς αλληλεγγύης δεν αρκεί.

** Στο στόχαστρο μισθοί και συντάξεις του Δημοσίου

Υπάρχουν πληροφορίες ότι ήδη υπάρχει απαίτηση της τρόικας, η οποία θα εξεταστεί κατά τη διάρκεια της αξιολόγησης, ότι εκτός του πολύ χαμηλότερου από το σημερινό εισαγωγικό μισθό (586 - 787 ευρώ), τη μείωση των μισθών από το νέο μισθολόγιο στο Δημόσιο, πρέπει να καταργηθεί και ο φραγμός της «υπερβάλλουσας μείωσης» στο Δημόσιο, η οποία εκτιμάται ότι θα φέρει ακόμα μεγαλύτερη μείωση σε όσους μισθούς είχαν προσωρινά «παγώσει».

Κυβερνητικά στελέχη έλεγαν ότι προσώρας, τέτοιο αίτημα δεν έχει υπάρξει από την πλευρά των δανειστών, αλλά «δεν αποκλείεται να τεθεί κατά τη διάρκεια της διαπραγμάτευσης». Ωστόσο, όπως έλεγαν οι ίδιες πηγές, τέτοιο αίτημα δεν πρόκειται να γίνει δεκτό από την ελληνική πλευρά.

Αντίστοιχες πληροφορίες υπάρχουν και για το θέμα των συντάξεων του Δημοσίου, καθώς η τρόικα έχει δει τα στοιχεία εκτέλεσης του προϋπολογισμού να αναδεικνύουν τεράστιο πρόβλημα στη χρηματοδότησή τους, η οποία στο 8μηνο του έτους έχει φτάσει στα όρια. Σύμφωνα με πληροφορίες, ήδη οι δανειστές έχουν ανοίξει τη συζήτηση για νέες μειώσεις στις συντάξεις, ώστε να διασφαλιστεί η βιωσιμότητα των Ταμείων χωρίς να αυξηθεί η κρατική επιχορήγηση.
enet.gr
Διαβάστε Περισσότερα »

Προσλαμβάνονται 300 κομάντος στις Ειδικές Δυνάμεις - Πως θα επιλεγούν

Η πρόσληψη 300 Επαγγελματιών Οπλιτών ''νέου τύπου'' για κάλυψη αναγκών των Ειδικών Δυνάμεων του Στρατού Ξηράς απασχολεί τα ανώτερα κλιμάκια του ΥΠΕΘΑ και η σχετική πρόταση έχει αρχίσει να επεξεργάζεται, υποστηρίζει  έγκυρη αρμόδια πηγή.

Το μοντέλο που θα εφαρμοστεί είναι αυτό που εφαρμόστηκε για την  σχετικά πρόσφατη πρόσληψη  25+ 25 Οπλιτών Βραχείας  Ανακατάταξης (ΟΒΑ) στις Ειδικές Δυνάμεις του Στρατού Ξηράς (ΕΔ) και του Πολεμικού Ναυτικού (ΔΥΚ) αντιστοίχως, και ο βασικός λόγος είναι η μείωση του μέσου όρου (επιχειρησιακής ) ηλικίας των κομάντος. Βεβαίως από την διατύπωση  -και μάλιστα σε αρχικό επίπεδο- της σχετικής πρότασης μέχρι και την υιοθέτησή της από την πολιτική ηγεσία, ίσως έχει πολύ δρόμο ακόμα η έκδοση προκήρυξης.

Ωστόσο η αρμόδια πηγή, που μίλησε σχετικά, άφησε να εννοηθεί ότι  η ανάγκη είναι επιτακτική  και κάποιες παράμετροι έχουν ήδη εξετασθεί.

Υπηρεσία 13 ετών

Συγκεκριμένα  με αυτή  την διαδικασία οπλίτες θητείας μπορούν κατά ή μετά την εκπλήρωση των στρατιωτικών τους  υποχρεώσεων να ανακατατάσσονται εθελοντικά για περίοδο 3 ετών , ενώ δύναται να ανανεωθεί η πρόσληψή τους δυο φορές από 5 έτη την κάθε φορά (συνολικά 13 έτη).

Ειδικότερα και όσον αφορά τον Στρατό Ξηράς - και με βάση με την  τότε διακήρυξη (Μάιος 2014) - προβλέπεται να μπορούν να προσλαμβάνονται - μέχρι τον αριθμό 300- οι οπλίτες ή έφεδροι που έχουν αποφοιτήσει επιτυχώς κατά τη διάρκεια εκπλήρωσης της στρατιωτικής τους υποχρέωσης από το Σχολείο Προκεχωρηµένης Εκπαίδευσης Οπλιτών Ειδικών ∆υνάµεων και τη Σχολή Αλεξιπτωτιστών σωρευτικά. Αυτοί  ανακατατάσσονται ή επανακατατάσσονται εθελοντικά για βραχεία περίοδο τριών (3) ετών πραγµατικής στρατιωτικής υπηρεσίας στον Στρατό Ξηράς ανεξάρτητα από τον Κλάδο των  Ενόπλων ∆υνάµεων που υπηρετούν ή στην εφεδρεία του οποίου ανήκουν,
εφόσον δεν παρήλθε ένα έτος από την ηµεροµηνία οριστικής τους απόλυσης από τις Ένοπλες ∆υνάµεις λόγω εκπλήρωσης της στρατιωτικής τους υποχρέωσης και δεν έχουν συµπληρώσει το 25 έτος της ηλικίας τους, σύµφωνα µε τις κείµενες διατάξεις της στρατολογικής νοµοθεσίας κατά την ηµεροµηνία κατάθεσης των δικαιολογητικών για ανακατάταξη ή επανακατάταξη, χωρίς να λαµβάνεται υπόψη η ειδικότητα που τους απονεµήθηκε.

 Πρέπει επίσης :
-Να έχουν την ελληνική ιθαγένεια.
-Να έχουν σωµατική ικανότητα κατηγορίας πρώτης (Ι/1), σύµφωνα µε τις διατάξεις που ισχύουν για την εξέταση της σωµατικής ικανότητας των στρατευσίµων.
 - Να έχουν ανάστηµα τουλάχιστον ενός µέτρου και εξήντα εκατοστών
(1,60 µ.).
-. Να µην έχουν καταδικαστεί για κακούργηµα και σε οποιαδήποτε ποινή για κλοπή, απάτη, υπεξαίρεση (κοινή ή στην υπηρεσία), εκβίαση, πλαστογραφία, ψευδή βεβαίωση, ψευδορκία, ψευδή ανώµοτη κατάθεση, δωροδοκία, καταπίεση, απιστία περί την υπηρεσία, ψευδή καταµήνυση, συκοφαντική δυσφήµιση, παράβαση καθήκοντος, καθώς και για οποιοδήποτε έγκληµα κατά της γενετήσιας ελευθερίας ή οικονοµικής εκµετάλλευσης της γενετήσιας ζωής ή της νοµοθεσίας περί ναρκωτικών, λαθρεµπορίας, όπλων, πυροµαχικών και τυχερών παιχνιδιών και για οποιοδήποτε έγκληµα του Στρατιωτικού Ποινικού Κώδικα. Επίσης να µην έχουν παραπεµφθεί αµετάκλητα σε ποινική κλήση ή βούλευµα, για κακούργηµα ή για τα ανωτέρω αδικήµατα.

- Να µην εκκρεµεί σε βάρος τους µήνυση ή κατηγορία για ανυποταξία ή λιποταξία.
 -. Να µην έχουν στερηθεί τα πολιτικά τους δικαιώµατα.
 -. Να µην έχουν εκπέσει ή υποβιβασθεί του βαθµού τους, ούτε να έχει κινηθεί εναντίον τους η σχετική διαδικασία.
 -. Οι οπλίτες, που εκπληρώνουν τη στρατεύσιµη στρατιωτική τους υποχρέωση, να έχουν αιτιολογηµένη πρόταση καταλληλότητας του ∆ιοικητή της Μονάδας.
 - Οι έφεδροι να µην έχουν τιµωρηθεί µε φυλάκιση άνω των είκοσι (20) ηµερών, εφάπαξ ή αθροιστικά.
 - Να µην έχουν απολυθεί για οποιαδήποτε αιτία, όσοι υπηρετούσαν ως µόνιµοι ή εθελοντές οπλίτες ή εθελοντές πενταετούς υποχρέωσης (ΕΠΥ) ή επαγγελµατίες οπλίτες (ΕΠ.ΟΠ.) ή οπλίτες βραχείας ανακατάταξης.

Η μοριοδότηση αθλητικών επιδόσεων

Κριτήρια επιλογής ήταν τότε  οι επιδόσεις σε  αθλητικές δοκιµασίες που και τώρα αναμένεται να προβλέπεται ότι  θα διεξάγονται - και θα ανακοινώνονται εγκαίρως.
Για τους ΟΒΑ Ειδικών ∆υνάµεων του Στρατού Ξηράς (ΣΞ), η επιλογή των υποψηφίων έγινε µε το σύστηµα µοριοδότησης, κατόπιν αθλητικών δοκιµασιών, όπως παρακάτω ( το ίδιο λογικά αναμένεται να ισχύσει και σε τυχόν νέα προκήρυξη):


 α. ∆ρόµος 2 µιλίων: 10 µόρια για 10΄΄ µικρότερο χρόνο από τα 17΄55΄΄ [π.χ. για χρόνο 16΄42΄΄ έχουµε 17΄55΄΄-16΄42΄΄=70΄΄ (το 73΄΄ στρογγυλοποιείται στην πλησιέστερη δεκάδα) Χ 10=70 µόρια], µε µέγιστο παραδεκτό χρόνο τα 17΄55΄΄.

 β. Κάµψεις: Αριθµός πέραν των 40 Χ 10 (πχ 60-40=20 Χ 10 =200 µόρια), µε ελάχιστο παραδεκτό όριο τις 40 κάµψεις σε χρόνο 2΄.

 γ. Κοιλιακοί: Αριθµός πέραν των 40 Χ 10 (πχ 80-40=40 Χ 10=400  µόρια), µε ελάχιστο παραδεκτό όριο τους 40 κοιλιακούς σε χρόνο 2΄.
 δ. Έλξεις: Αριθµός πέραν των 6 Χ 20 (πχ 10-6= 4 Χ 20 = 80 µόρια), µε ελάχιστο παραδεκτό όριο τις 6 έλξεις.
 Οι αθλητικές δοκιµασίες διεξήχθησαν τότε  στη Σχολή Αλεξιπτωτιστών (ΣΧΑΛ).

Οι προσλήψεις (25+25) που εγκρίθηκαν τον Μάιο αλλά και οι προτεινόμενες 300 κρίθηκαν ( και κρίνονται...) απαραίτητες λόγω των πολλών αποχωρήσεων από τις Ειδικές Δυνάμεις του Στρατού Ξηράς (Ζ’ Μοίρα Αμφιβίων Καταδρομών και  Ειδικό Τμήμα Αλεξιπτωτιστών) και του Πολεμικού Ναυτικού (Διοίκηση Υποβρυχίων Καταστροφών) λόγω συνταξιοδοτήσεων ή αποστρατεύσεων.Κυρίως όμως όπως προαναφέραμε λόγου κάλυψης από πολλούς υπηρετούντες ήδη του προσδόκιμου
ορίου ηλικίας υπηρέτησης σε αυτές τις υψηλών απαιτήσεων ειδικότητες.

Τι πρέπει να προσέξει το Υπουργείο και το ΓΕΣ

Να σημειωθεί ότι δεν καλύφτηκαν άμεσα όλες οι θέσεις- δηλαδή σε μια σειρά κατάταξης. Αυτό σημαίνει ότι και τώρα οι 300  θα προσκαλούνται κατά την διάρκεια πολλών διαδοχικών σειρών.

Εδώ θα πρέπει να επισημανθεί - όπως σχολίασαν αξιωματικοί που εμπλέκονται στην διαδικασία- ότι η ηγεσία θα πρέπει να φροντίσει να ενημερώνονται οι στρατεύσιμοι ΠΟΛΥ  ΠΡΙΝ καταταγούν ότι στην σειρά τους (ΕΣΣΟ) θα υπάρχει δυνατότητα να ενταχθούν στην συγκεκριμένη ειδικότητα ΟΒΑ ώστε να έχουν σκεφθεί την προοπτική αυτή , ακόμα και να έχουν προετοιμαστεί  ψυχολογικά και αθλητικά. Η προκήρυξη επιβάλεται να δημοσιοποιείται πολη πριν φτασει η ωρα κατάταξης ενώ
 είδικά  για τους κατατασσόμενους εκείνη την ΕΣΣΟ θα μπορούσε να δίνεται μαζί με την πρόσκληση κατάταξης από την ΕΛΑΣ.

Διότι , όπως μας είπαν αξιωματικοί του ΣΞ και του ΠΝ , κατά την προηγούμενη διαδικασία,αρκετοί νέοι βρέθηκαν προ απροόπτου και σε αδυναμία ή δυσκολία να αποφασίσουν την συμμετοχή τους στην διαδικασία μοριοδότησης.

 Μάλιστα από ορισμένους διατυπώθηκαν και ερωτηματικά ως προς τις συνθήκες διαφάνειας και ισοπολιτείας...
onalert.gr
Διαβάστε Περισσότερα »

ΧΟΡΕΥΤΙΚΟΣ ΛΑΟΓΡΑΦΙΚΟΣ ΟΜΙΛΟΣ ΛΙΒΑΔΕΙΑΣ - ΕΝΑΡΞΗ ΜΑΘΗΜΑΤΩΝ ΕΚΜΑΘΗΣΗΣ ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΩΝ ΧΟΡΩΝ



ΕΝΑΡΞΗ ΤΩΝ ΜΑΘΗΜΑΤΩΝ ΕΚΜΑΘΗΣΗΣ ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΩΝ ΧΟΡΩΝ

Τα μαθήματα παραδοσιακών χορών των τμημάτων του Ομίλου μας, ξεκινούν την Δευτέρα 29 Σεπτεμβρίου 2014 στο 2ο Λύκειο Λιβαδειάς (οδός Ρούμελης) από τις 16.00 έως 21.30.
Εγγραφές νέων μελών κάθε Δευτέρα και μέχρι τέλος Οκτωβρίου από τις 16.00 έως 17.00 στον χώρο των μαθημάτων.
Δάσκαλος όλων των τμημάτων ο Κος Παπαδοκοτσώλης Κων/νος.
Έναρξη του παιδικού και εφηβικού τμήματος την Παρασκευή 17 Οκτωβρίου 2014, ώρες 5.00 μ.μ και 6.00 μ.μ αντίστοιχα, στο χώρο του 1ου Δημοτικού Σχολείου Λιβαδειάς (Καραγιαννοπούλου).
Δασκάλα του παιδικού και εφηβικού τμήματος η Κα Αποστολίδου Χρύσα
Πληροφορίες :
Κουτσούμπας Ανδρέας- 6972805779
Αποστολίδου Χρύσα - 6946094946
Κουτσούμπας Κώστας – 6972778025

                                                 ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ



Διαβάστε Περισσότερα »

Συννεφιασμένη Κυριακή - Κρύο και βροχές σε όλη τη χώρα

Ντυθείτε «ζεστά» και πάρτε ομπρέλα - Βροχές, καταιγίδες και σημαντική πτώση της θερμοκρασίας αναμένεται σήμερα σε ολόκληρη την χώρα, με τα φαινόμενα να είναι πιο έντονα στην ανατολική Μακεδονία, τη Θράκη, τη Θεσσαλία, τις Σποράδες, την ανατολική Στερεά, την Εύβοια, την ανατολική Πελοπόννησο, τα νησιά του Αιγαίου, την Κρήτη και, πιθανόν, την Αττική
Βροχές, καταιγίδες και σημαντική πτώση της θερμοκρασίας αναμένεται σήμερα σε ολόκληρη την χώρα, με τα φαινόμενα να είναι πιο έντονα στην ανατολική Μακεδονία, τη Θράκη, τη Θεσσαλία, τις Σποράδες, την ανατολική Στερεά, την Εύβοια, την ανατολική Πελοπόννησο, τα νησιά του Αιγαίου, την Κρήτη και, πιθανόν, την Αττική.

Στην ανατολική χώρα νεφώσεις με τοπικές βροχές κυρίως στις νοτιότερες περιοχές και βαθμιαία βελτίωση μετά το απόγευμα.

Θυελλώδεις βόρειοι άνεμοι που στο Αιγαίο θα φθίνουν τα 8 και πιθανώς τοπικά 9 μποφόρ τις πρωινές ώρες.


Αναλυτική πρόγνωση του καιρού

Μακεδονία, Θράκη
Καιρός: γενικά αίθριος. Στην ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη παροδικές νεφώσεις τις πρωινές ώρες.
Ανεμοι: από βόρειες διευθύνσεις 5 με 7 μποφόρ με βαθμιαία εξασθένηση.
Θερμοκρασια: από 11 έως 21 βαθμούς κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία 4 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.

Νησιά Ιόνιου, Ηπειρος, δυτική Στερεά, δυτική Πελοπόννησος
Καιρός: γενικά αίθριος.
Ανεμοι: από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: από 14 έως 25 βαθμούς κελσίου. Στην Ηπειρο 3 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.

Θεσσαλία, ανατολική Στερεά, Εύβοια, ανατολική Πελοπόννησος
Καιρός: λίγες νεφώσεις κατά τόπους αυξημένες με τοπικές βροχές. Βελτίωση από το απόγευμα.
Άνεμοι: βόρειοι βορειοανατολικοί 5 με 7 και στα ανατολικά τοπικά 8 μποφόρ.
Θερμοκρασία: από 13 έως 23 βαθμούς κελσίου. Στα βόρεια 2 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Κυκλάδες, Κρήτη
Καιρός: νεφώσεις με τοπικές βροχές και πιθανώς σποραδικές καταιγίδες. Γρήγορα τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν και θα περιοριστούν στην Κρήτη.
Ανεμοι: βόρειοι 6 με 8 και τις πρωινές ώρες πιθανώς τοπικά 9 μποφόρ.
Θερμοκρασια: από 18 έως 24 βαθμούς κελσίου.

Νησιά ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα
Καιρός: νεφώσεις με τοπικές βροχές και πιθανώς σποραδικές καταιγίδες κυρίως στις νοτιότερες περιοχές. Βελτίωση από το απόγευμα.
Ανεμοι: από βόρειες διευθύνσεις 6 με 8 και τις πρωινές ώρες πιθανώς τοπικά 9 μποφόρ.
Θερμοκρασια: από 16 έως 24 βαθμούς κελσίου. Στα βόρεια η μεγίστη 2 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Αττική
Καιρός: νεφώσεις με τοπικές βροχές κυρίως στα βόρεια. Βελτίωση από το απόγευμα.
Ανεμοι: βόρειοι βορειοανατολικοί 5 με 7 και στα ανατολικά τοπικά 8 μποφόρ.
Θερμοκρασια: από 14 έως 22 βαθμούς κελσίου. Στα βόρεια και ανατολικά 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Θεσσαλονίκη
Καιρός: γενικά αίθριος.
Άνεμοι: βόρειοι βορειοδυτικοί 5 με 7 μποφόρ με βαθμιαία εξασθένηση.
Θερμοκρασία: από 14 έως 21 βαθμούς κελσίου.


Διαβάστε Περισσότερα »

ΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ