Κυριακή 5 Οκτωβρίου 2014

Θήβα: Όλο το γήπεδο βούρκωσε για τον Στέργιο που έφυγε νωρίς! ΒΙΝΤΕΟ

Τίμησαν τον Στέργιο που έφυγε από κοντά τους πριν λίγους μήνες.

Σε βαρύ πένθος είναι άπαντες στην οικογένεια του Κάδμου, με την απώλεια του Στέργιου Παπαδόπουλου. Συγκηνητικα ήταν και τα λόγια του προπονητή: "Λίγες μέρες πριν φύγει από την ζωή, μου είπε στο τηλέφωνο. Κόουτς να υπολογίζεις και εμένα στο team, μπορεί να αργήσω λίγο αλλά θα είμαι εκεί."

Ο Στέργιος Παπαδόπουλος νοσηλευόταν με σοβαρό πρόβλημα υγείας. Κατέληξε σε ηλικία μόλις τριάντα ετών, σκορπώντας βαθιά θλίψη σε όλους όσοι τον γνώριζαν.Στην μνήμη του, σήμερα η ομάδα της Θήβας, αντιμετώπισε τον Γυμναστικό σύλλογο Κύμης.

Πριν την έναρξη της αναμέτρησης διεξήχθη τελετή απόσυρσης της φανέλας του Συλλόγου με το νούμερο 15 ως ελάχιστος φόρο τιμής στον αθλητή Στέργιο Παπαδόπουλου για την προσφορά του στο Σύλλογο και στον θηβαϊκό αθλητισμό.



Για την ημέρα μνήμης στον Στέργιο μίλησε και ο πρόεδρος του Γυμναστικού συλλόγου και αντιδήμαρχος Κύμης, Αλέξανδρος Θεοδώρου
viotianews.gr

ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ
Διαβάστε Περισσότερα »

Κέντρο Ειδικών Θεραπειών στην Αλίαρτο

Διαβάστε Περισσότερα »

Οι Ελληνίδες πωλούν τα νυφικά τους...


Η οικονομική κρίση επηρεάζει τον γάμο και με έναν ακόμη τρόπο, που δεν τον είχαμε φανταστεί. Νοικοκυριά σε απόγνωση πουλάνε τα μεταχειρισμένα νυφικά τους προκειμένου να εξοφλήσουν τα χρέη τους.

Η ιστοσελίδα αγγελιών της «Χρυσής Ευκαιρίας» έχει ξεχωριστή κατηγορία με μεταχειρισμένα νυφικά και ήδη αριθμεί περισσότερες από 10 σελίδες με τουλάχιστον 200 νυφικά προς πώληση, πολλά από τα οποία είναι μεγάλων σχεδιαστών και πωλούνται σε πολύ χαμηλές τιμές.

Οι φωτογραφίες με τις «ακέφαλες» νύφες κρύβουν πίσω τους διαφορετικές ιστορίες. Ο «Ελεύθερος Τύπος της Κυριακής» επικοινώνησε με μερικές από αυτές τις γυναίκες προκειμένου να μάθει τον λόγο που τις οδήγησε στην πώληση των νυφικών τους.

Στις περισσότερες περιπτώσεις το πρόβλημα είναι η οικονομική κρίση, με τις ίδιες να παραδέχονται ότι δεν έχει νόημα να τους πιάνει χώρο στην ντουλάπα κάτι που δεν θα το ξαναφορέσουν, όταν έχουν τόσες ανάγκες.
Διαβάστε Περισσότερα »

“Παρουσίαση του φωτογραφικού έργου του Παύλου Παυλίδη στη Φωτογραφική Λέσχη Λιβαδειάς”





Την Τετάρτη 22 Οκτωβρίου 2014 και ώρα 8:00 μ.μ στην αίθουσα της Φωτογραφικής Λέσχης Λιβαδειάς θα παραστεί ο φωτογράφος Παύλος Παυλίδης ο οποίος θα παρουσιάσει το έργο του. Μετά το πέρας της παρουσίασης θα ακολουθήσει εποικοδομητική συζήτηση για την τέχνη της φωτογραφίας καθώς και ανάλυση του έργου του φωτογράφου.

Λίγα λόγια για τον Παύλο Παυλίδη:               

Γραφίστας και φωτογράφος. Γεννήθηκε στη Αθήνα το 1962, όπου μέχρι σήμερα ζει και εργάζεται. Σπούδασε στο Τμήμα Γραφιστικής στη Σχολή Γραφικών και Διακοσμητικών Τεχνών του ΤΕΙ Αθήνας, και απο το 1984 διατηρεί ένα μικρό δημιουργικό γραφείο.

Σήμερα παράλληλα με την γραφιστική του δραστηριότητα, εργάζεται σαν επαγγελματίας φωτογράφος, ενώ διδάσκει φωτογραφία και ψηφιακή επεξεργασία. Σαν μέλος του "Φωτογραφικού Κύκλου" και της εικαστικής ομάδας "Κέντρο Απόκεντρο", έχει συμμετάσχει σε εκθέσεις και εικαστικές δράσεις.

http://www.pavlospavlidis.com

Είσοδος ελεύθερη


Χορηγός επικοινωνίας: fmag - photography fan/magazine - http://www.fmag.gr


Για το Δ. Σ. της Φ. Λ. Λιβαδειάς


Ο Π Ρ Ο Ε Δ Ρ Ο Σ       H Γ Ρ Α Μ Μ Α Τ Ε Α Σ



Ιωάννης Λεμονής           Μαρία Μίχου
Διαβάστε Περισσότερα »

Ετσι εκδικείται ο Ελληνας -Πήραν «φωτιά» οι γραμμές για καταγγελίες, ο ένας καρφώνει τον άλλο

«Αυτή τη στιγμή οι γραμμές μας είναι κατειλημμένες. Παρακαλώ αναμείνατε...». Κι όμως, είναι τέτοια η... κίνηση στο νούμερο 1517, που πλέον χρειάζεται υπομονή για να κάνει κάποιος καταγγελία, αφού όπως προκύπτει, ολοένα και περισσότεροι Ελληνες αποφασίζουν να «καρφώσουν» κάποιον, για λόγους εκδίκησης συνήθως.

Πρόκειται για την ειδική γραμμή για φορολογικές καταγγελίες, που δημιουργήθηκε το 2008. την πρώτη χρονιά κάλεσαν το 1517 μόλις 4.000 άνθρωποι, αλλά ακολούθησε η... απενεχοποίηση. Σύμφωνα με τα στοιχεία που παρουσιάζει η «Καθημερινή», το 2010 οι κλήσεις έφτασαν τις 19.000 και φέτος η γραμμή δέχεται 200 τηλεφωνήματα την ημέρα. Κάτι που σημαίνει ότι σε ένα χρόνο θα την έχουν καλέσει 70.000 άνθρωποι.

Οπως παρατηρείται, κυριαρχεί το κάρφωμα... συγγενικού τύπου. Οι 6 στους 10 από εκείνους που τηλεφωνούν κάνουν καταγγελία για πεθερές, κουμπάρους ή αδέρφια που θέλουν να εκδικηθούν με τη βοήθεια του ΣΔΟΕ.

Εννοείται πως περίοπτη θέση ανάμεσα στους καταγγέλλοντες έχουν και οι απατημένες ή απλά πρώην σύζυγοι, που «καρφώνουν» τον άνδρα τους. Η φράση «Ο πρώην σύζυγός μου έχει βάλει τα λεφτά στη θυρίδα, και σας έχει αφήσει το χαράτσι απλήρωτο!» είναι πλέον κάτι που έχουν συνηθίσει να ακούνε οι τηλεφωνητές, που ξέρουν τι θα ακολουθήσει. Στο πλαίσιο έτερων συγγενικών «καρφωμάτων», ο πεθερός που ξεπλένει «μαύρο» χρήμα και ο θείος που «ξεχνάει» να κόψει αποδείξεις αναδεικνύονται σε πρωταγωνιστές των τηλεφωνικών σουρεαλιστικών συζητήσεων.

Εκτός των οικογενειακών ορίων, υπάρχουν και τα «καρφώματα» που πηγάζουν από επαγγελματική αντιζηλία. Μάλιστα, συχνά καλούν στο 1517 επιχειρηματίες που δραστηριοποιούνται στην εστίαση. Το 20% των τηλεφωνημάτων γίνεται από ιδιοκτήτες ταβερνών και καφετεριών, που έχουν βάλει στο μάτι το διπλανό μαγαζί, και καταγγέλλουν ότι δεν κόβουν απόδειξη, άλλο ένα 20% είναι απολυμένοι υπάλληλοι που παίρνουν έτσι την εκδίκησή τους, αλλά και λογιστές που έμειναν απλήρωτοι.

Το 1517 δεν είναι η μοναδική τηλεφωνική γραμμή... εκδίκησης, αφού υπάρχει και το 11012 της Οικονομικής Αστυνομίας που δέχεται περίπου 50 κλήσεις την ημέρα, ενώ όσοι έχουν στο χέρι τους τα στοιχεία απευθύνονται στο 10190 για καταγγελίες διαφθοράς. Ακόμη, η «γραμμή της Διεθνούς Διαφάνειας» στον πρώτο χρόνο λειτουργίας της δέχθηκε πάνω από 500 τηλεφωνήματα φορολογούμενων που ήθελαν να «καρφώσουν» κάποιους.

Η λίστα δεν σταματά εκεί. Υπάρχουν και πιο εξειδικευμένες γραμμές «καρφώματος», όπως το 2313-325.501 της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, στο οποίο εδώ και ένα χρόνο μπορούν οι Θεσσαλονικείς να καταγγέλλουν όποιον έχει τζάκι που μυρίζει ύποπτα.

Και βέβαια, υπάρχει και η «Γραμμή Υγείας», το 1142, που δέχεται απανωτές κλήσεις για καταγγελίες σχετικές με το κάπνισμα.


Διαβάστε Περισσότερα »

Τρομακτική καραμπόλα με νεκρούς και τραυματίες στην Εγνατία οδό -Νταλίκα έπεσε σε δεκάδες αυτοκίνητα


Τελευταιό θύμα ένας 60χρονος - Ένα βρέφος 16 μηνών και ένα παιδί 4 ετών σε σοβαρή κατάσταση στο Γεννηματά Θεσσαλονίκης - Σε κρίσιμη κατάσταση ένας άνδρας με κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις - Κλειστό το ρεύμα προς Θεσσαλονίκη - Συνελήφθη ο οδηγός της νταλίκας που προκάλεσε το τροχαίο
Στους πέντε ανέρχονται πλέον οι νεκροί από τη φονική καραμπόλα πολλών ΙΧ αυτοκινήτων και νταλίκας που σημειώθηκε λίγο μετά τις 10:20 το πρωί στην Εγνατία Οδό στο ρεύμα από Βέροια προς Θεσσαλονίκη, στην Ημαθία, μεταξύ των κόμβων Βέροιας και Κουλούρας, στο ρεύμα προς Θεσσαλονίκη.

Χάος επικρατεί από το πρωί της Κυριακής στην Εγνατία οδό, έπειτα από την φονική καραμπόλα σχεδόν 40 οχημάτων που οδήγησε στον θάνατο τεσσάρων ανθρώπων, ενώ, υπάρχουν και 22 τραυματίες, οι δέκα από τους οποίους είναι σοβαρά.

Το χρονικό της τραγωδίας

Η καραμπόλα έγινε στο ύψος του χωριού Μέση, στον κόμβο ανάμεσα από Βέροια και Κουλούρα, όπου αρκετά ΙΧ αυτοκίνητα ήταν ακινητοποιημένα, λόγω έργων που γίνονται στο σημείο από την Εγνατία Οδό. Εξαιτίας εργασιών που πραγματοποιούσε η ΔΕΗ η κυκλοφορία είχε διακοπεί στο ρεύμα και είχε δημιουργηθεί ουρά οχημάτων.

Τα αυτοκίνητα ήταν ακινητοποιημένα και, σύμφωνα με πληροφορίες, αρκετοί οδηγοί είχαν βγει στο οδόστρωμα για να δουν τι συμβαίνει.


Περίπου στις 10.20 συνέβη το μοιραίο, όταν, μια νταλίκα, για άγνωστη μέχρι στιγμής αιτία προσέκρουσε με ταχύτητα στα σταματημένα οχήματα και προκάλεσε τρομακτική καραμπόλα πετώντας αμάξια δεξιά και αριστερά, μεταξύ των οποίων και τρεις νταλίκες.

Στο δυστύχημα ενεπλάκησαν περισσότερα από 35 αυτοκίνητα, ενώ, τα περισσότερα έχουν υποστεί ανυπολόγιστες ζημιές με δύο να είναι καμένα ολοσχερώς.

O διοικητής Κεντρικής Μακεδονίας του Πυροσβεστικού Σώματος, Χρύσανθος Αθανασόπουλος μιλώντας στο ΑΠΕ αναφέρθηκε σε «φοβερή καραμπόλα» και σε μάζες αυτοκινήτων, ενώ σημείωσε πως ενεπλάκησαν περισσότερα από 35 αυτοκίνητα, μεταξύ των οποίων και τρεις νταλίκες. Ο διοικητής της πυροσβεστικής αναφέρθηκε επίσης σε δύο καμένα ολοσχερώς αυτοκίνητα, ένα ΙΧ και μία νταλίκα.

Από το δυστύχημα έχουν ανασυρθεί νεκροί τέσσερις άνθρωποι με τις πληροφορίες να κάνουν λόγο για δύο γυναίκες, έναν άνδρα και μια σορό που είναι εντελώς απανθρακωμένη. Ο αριθμός των τραυματιών αγγίζει τους 22, ενώ μερικοί από αυτούς είναι σοβαρά.

Σε κατάσταση σοκ ο οδηγός συνελήφθη μέσα στα χωράφια

Οπως αναφέρουν μέσα ενημέρωσης της Θεσσαλονίκης, ο οδηγός της νταλίκας που προκάλεσε το πολύνεκρο τροχαίο, αμέσως μετά την καραμπόλα πήρε τα έγγραφέ του και έφυγε από το σημείο της πρόσκρουσης.

Παρόλο που το φορτηγό είχε βουλγάρικες πινακίδες, ο οδηγός είναι Ρουμάνος, ενώ συνελήφθη λίγη ώρα αργότερα σε ένα χωράφι στη γύρω περιοχή σε κατάσταση σοκ.


Δεν έκοψε ταχύτητα η νταλίκα -Συγκλονίζουν οι μαρτυρίες

Συγκλονιστικές είναι οι μαρτυρίες από όσους έζησαν το τραγικό τροχαίο. Οσοι βρέθηκαν εκεί, λένε ότι ο οδηγός της νταλίκας δεν έκοψε καθόλου ταχύτητα, πριν σαρώσει τα πάντα στο πέρασμά της.

«Είδα στον καθρέφτη να έρχεται το φορτηγό και να χτυπάει αμάξια δεξιά και αριστερά. Ήμασταν πάρα πολύ τυχεροί. Το φορτηγό έπιασε φωτιά και ο κόσμος φώναζε, έκλαιγε. Ένα χάος», ανέφερε ένας αυτόπτης μάρτυρας στο MEGA.

«Ακούσαμε από πίσω σπασίσματα και είδαμε ένα φορτηγό να κατεβαίνει με ιλιγγιώδη ταχύτητα», ανέφερε άλλος αυτόπτης μάρτυρας.

«Μετά την έξοδο της Βέροιας είδαμε αυτοκίνητα να κόβουν ταχύτητα. Είδαμε δυο τύπους με μια σημαία να κάνουν σαν να παίζουν και ξαφνικά είδαμε αυτοκίνητα σταματημένα δεξιά και αριστερά. Κατέβηκα να δω τι συμβαίνει. Αφού είχα απομακρυνθεί 50 μέρα, άκουσα φωνές, χτυπήματα και αυτοκίνητα να τα πετάει η νταλίκα σαν χαρτοπόλεμο», τόνισε άλλος οδηγός, ενώ, ένας ακόμη μάρτυρας σημείωσε ότι η νταλίκα «πετούσε αυτοκίνητα αριστερά και δεξιά».

Η κυκλοφορία στην Εγνατία Οδό, στον κόμβο της Βέροιας, έχει διακοπεί και στα δύο ρεύματα και η κίνηση των οχημάτων γίνεται από παρακαμπτήριες οδούς.





«Ακούσαμε από πίσω σπασίσματα και είδαμε ένα φορτηγό να κατεβαίνει με ιλιγγιώδη ταχύτητα», ανέφερε άλλος αυτόπτης μάρτυρας.

Διαβάστε Περισσότερα »

Καλπάζει ο καταρροϊκός πυρετός των προβάτων σχεδόν σε όλη τη χώρα.





    Εμφανίστηκαν κρούσματα και στην Κρήτη, ενώ δεν έχει ακόμη εξαπλωθεί σε Επτάνησα και Κυκλάδες.



Μόνο τα Ιόνια νησιά και οι Κυκλάδες έχουν μείνει, για την ώρα, αλώβητα από την εξάπλωση του καταρροϊκού πυρετού των προβάτων. Η ασθένεια «χτύπησε» τις..
τελευταίες ημέρες και εκτροφές στην Κρήτη. Τα πρώτα κρούσματα στο νησί καταγράφηκαν σε περιοχές του Ρεθύμνου και του Ηρακλείου.

Οι κτηνοτρόφοι σε όλη τη χώρα βρίσκονται σε απόγνωση, καθώς η νόσος «καλπάζει» όχι μόνο στην Ελλάδα, αλλά και στα υπόλοιπα Βαλκάνια, στην Ιταλία και στην Ισπανία. Και σαν να μην έφθανε αυτό, η ελληνική κτηνοτροφία δέχεται και δεύτερο χτύπημα, καθώς επανακάμπτει η ευλογιά, η οποία βρισκόταν σε ύφεση. Ως σήμερα έχουν θανατωθεί 22.000 ζώα με ευλογιά και περισσότερα από 3.000 ζώα με καταρροϊκό.


Σύσκεψη στο υπουργείο

Την Παρασκευή πραγματοποιήθηκε άλλη μία σύσκεψη στο υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης, στην οποία συμμετείχαν και κτηνοτρόφοι, προκειμένου να συζητηθούν θέματα που αφορούν την αντιμετώπιση του προβλήματος. Ο καταρροϊκός πυρετός έχει πλήξει εκτροφές σχεδόν σε όλη τη χώρα και έχουν καταγραφεί εστίες σε 906 κτηνοτροφικές μονάδες. Οπως ανέφερε ο Γενικός Γραμματέας του υπουργείου κ. Μόσχος Κορασίδης, 200.000 ζώα έχουν προσβληθεί, η νοσηρότητα βρίσκεται στο 6% και η θνησιμότητα στο 0,83%.

Μέχρι στιγμής έχουν χαθεί χιλιάδες πρόβατα και αν δεν ληφθούν άμεσα κατασταλτικά μέσα, όπως καταγγέλλει η Πανελλήνια Ενωση Κτηνοτρόφων (ΠΕΚ), ως τα Χριστούγεννα θα χαθεί το 20%-30% του ζωικού κεφαλαίου των προβάτων (υπολογίζεται σε περίπου 12 εκατομμύρια ζώα).

Οι κτηνοτρόφοι έχουν πανικοβληθεί και όπως καταγγέλλει μιλώντας στο «Βήμα» ο πρόεδρος του Συνδέσμου Ελληνικής Κτηνοτροφίας (ΣΕΚ) κ. Παναγιώτης Πεβερέτος, δεν υπάρχει καμία στήριξη από την Πολιτεία, καθώς «κανένας από τους πληγέντες κτηνοτρόφους δεν έχει ακόμη αποζημιωθεί, σύμφωνα με τη σχετική κοινή υπουργική απόφαση».

Πάντως ο αναπληρωτής υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης κ. Πάρις Κουκουλόπουλος κατά τη χθεσινή σύσκεψη δεσμεύθηκε ότι οι αποζημιώσεις τόσο για τον καταρροϊκό όσο και για την ευλογιά θα αρχίσουν να καταβάλλονται μέσα στο επόμενο δεκαήμερο. Ως την Τρίτη θα σταλεί στις Περιφέρειες ειδική εγκύκλιος με όλο το πλαίσιο που αφορά τόσο τις αποζημιώσεις όσο και τα μέτρα πρόληψης και αντιμετώπισης.

Σχετικά με τις αποδυναμωμένες κτηνιατρικές υπηρεσίες της χώρας, ο κ. Κουκουλόπουλος είπε ότι μπορούν να ενδυναμωθούν με κτηνιάτρους από το ειδικό μητρώο που έχει δημιουργηθεί στο υπουργείο.


80-150 ευρώ αποζημίωση για το κάθε ζώο

Σύμφωνα με την ΚΥΑ, οι αποζημιώσεις για τη θανάτωση των ζώων που νοσούν (έπειτα από απόφαση της Ειδικής Επιτροπής των Περιφερειών) δίνονται ανάλογα με την ηλικία του ζώου και κυμαίνονται από 80 ως 150 ευρώ. Ωστόσο δεν προβλέπεται αποζημίωση για τα ζώα που χάνονται προτού προλάβει ο κτηνοτρόφος να δηλώσει ότι έχουν πληγεί από την ασθένεια. Γι' αυτά προβλέπεται αποζημίωση 30 ευρώ, μέσω του προγράμματος για τη σπογγώδη εγκεφαλοπάθεια - οι κτηνοτρόφοι θα πρέπει να κόβουν το κεφάλι και να το στέλνουν για εξέταση. «Ολα αυτά γίνονται γιατί το υπουργείο δεν έχει χρήματα για τις αποζημιώσεις» αναφέρει ο κ. Πεβερέτος.

Ωστόσο το μεγαλύτερο πρόβλημα, σύμφωνα με τον ίδιο, δεν είναι οι αποζημιώσεις αλλά η δυνατότητα ανασύστασης των κοπαδιών. «Θα ζητήσουμε να υπάρξει ειδικό πρόγραμμα. Τα κοπάδια έχουν αποδεκατιστεί. Το υπουργείο λέει ότι η νοσηρότητα είναι στο 6% των ζώων. Σύμφωνα με τα δικά μας στοιχεία είναι 10%. Τα ζώα όμως, ακόμη κι αυτά που επιζούν, χάνουν την παραγωγική τους δυνατότητα. Η ζημιά δεν αναπληρώνεται. Στη νέα ΚΑΠ προβλέπεται πρόγραμμα για τη στήριξη όσων χάνουν ζωικό κεφάλαιο. Η ελληνική κτηνοτροφία θέλει στήριξη. Τα ζώα με την οικονομική κρίση υποσιτίζονταν, λόγω των ακριβών ζωοτροφών. Ηταν αδύναμα και ήρθε η ασθένεια και τα τσάκισε» αναφέρει ο πρόεδρος του ΣΕΚ.

Επιπλέον, δεν προβλέπονται αποζημιώσεις για τις ζωοτροφές που είναι αναγκασμένοι να αγοράζουν οι κτηνοτρόφοι, για τα κοπάδια που βρίσκονται σε καραντίνα. «Μόνο για τα μετακινούμενα, μπορεί να δώσουν 10 ευρώ τον μήνα, όπως γίνεται και για τα κοπάδια που έχουν πληγεί από ευλογιά» σημειώνει ο κ. Πεβερέτος.

Οσον αφορά τους επιστημονικούς ελέγχους σχετικά με την «ανοσία της αγέλης» - όταν δηλαδή στον πληθυσμό αναπτύσσεται ανοσία σε ικανοποιητικό βαθμό ώστε να μπει «φράγμα» στον ιό - τα νέα είναι ενθαρρυντικά. Η φυσική ανοσία στην Ξάνθη φθάνει το 100%, στον Εβρο και στη Λακωνία το 75%. Οσον αφορά τη λύση του εμβολιασμού των κοπαδιών, το υπουργείο δεν έχει ακόμη πάρει απόφαση. Οι Βρυξέλλες διεμήνυσαν ότι δεν υπάρχει κονδύλι για το 2014 ενώ για το 2015 μπορεί να επιδοτήσει τον εμβολιασμό των ζώων κατά 75%.


Διαβάστε Περισσότερα »

Επιταγή 1.600 ευρώ σε 16.600 ανέργους για εκπαίδευση



Το ποσό των 1.600 ευρώ θα παραχωρήσει ο ΟΑΕΔ σε 16.600 ανέργους ηλικίας από 29 ως 64 ετών.
Πρόκειται για πολίτες με χαμηλά εκπαιδευτικά προσόντα και τα χρήματα θα χρησιμοποιηθούν για εκπαίδευση και κατάρτιση ώστε να βελτιωθεί το εκπαιδευτικό τους επίπεδο.

Οι ενδιαφερόμενοι θα μπορούν να υποβάλλουν αιτήσεις στον ΟΑΕΔ από τις 10 ως τις 31 Οκτωβρίου στην ηλεκτρονική διεύθυνση www.voucher.gov.gr.

Το πρόγραμμα της εκπαίδευσης σύμφωνα με την απόφαση του ΟΑΕΔ περιλαμβάνει:

1) Πρόγραμμα θεωρητικής άσκησης 100 ωρών.
2) Πρακτική άσκηση σε επιχειρήσεις του ιδιωτικού τομέα της οικονομίας (διάρκειας 300 ωρών).
3) Δράσεις Συμβουλευτικής Υποστήριξης.
4) Πιστοποίηση των επαγγελματικών προσόντων τα οποία θα αποκτήσουν οι ωφελούμενοι, κατά τη διάρκεια του προγράμματος.
5) Εγγυημένη απασχόληση με πλήρη ασφάλιση μετά την ολοκλήρωση του προγράμματος, τουλάχιστον για το 25% των εκπαιδευθέντων για χρονικό διάστημα τουλάχιστον 2 συνεχόμενων μηνών (25 ημερομίσθια ανά μήνα) καθώς και παροχή συστατικής επιστολής από τον εργοδότη.
Διαβάστε Περισσότερα »

Συνεργασία με Συνεταιριστική Ασφαλιστική για τον ΑΣ Λιβαδειάς "Αιχμέας"

Σε δυνατές συνεργασίες προχωρά ο Αγροτικός Συνεταιρισμός Λιβαδειάς "Ο Αιχμέας".
Όπως διαβάζουμε στη σχετική σελίδα στο facebook https://www.facebook.com/profile.php?id=100007715985411&fref=ts ο συνεταιρισμός ξεκίνησε να συνεργάζεται με τη Συνεταιριστική Ασφαλιστική. Μάλιστα παρέχει ειδικές προσφορές στους παραγωγούς για την ασφάλιση.
Διαβάστε Περισσότερα »

Έξι αιτίες καρκίνου που μπορεί να προληφθούν




Σύμφωνα με έρευνα της αμερικανικής Ένωσης για την Έρευνα του Καρκίνου, 1 στους 22 ανθρώπους με καρκίνο στις ΗΠΑ επιβιώνει από την ασθένεια, αριθμός που δείχνει τεράστια βελτίωση σε σύγκριση με το 1971, όταν και το ποσοστό επιβίωσης ήταν 1 στους 69 ανθρώπους.

Το ποσοστό επιβίωσης σε βάθος 5ετίας έχει επίσης αυξηθεί τα τελευταία 30 χρόνια με το 49% των ασθενών με καρκίνο να επιβιώνει για 5 ή περισσότερα χρόνια στα τέλη της δεκαετίας του '70, ενώ το αντίστοιχο ποσοστό σήμερα (έως και το 2009) φτάνει το 68%.

"Αν και έχουμε σημειώσει μεγάλη πρόοδο στις θεραπείες για τον καρκίνο, η βασική κινητήρια δύναμη της προόδου των τελευταίων δεκαετιών στα ποσοστά θνησιμότητας από καρκίνο και της συχνότητας εμφάνισης καρκίνου ήταν τα βήματα που μπορούμε να λάβουμε για την πρόληψη του καρκίνου εξαρχής", επισημαίνει ένας εκ των επικεφαλής της έρευνας, ο δρ Tim Rebbeck από το Κέντρο Καρκίνου Abramson του πανεπιστημίου της Πενσιλβάνια.

Δείτε τις 6 αιτίες καρκίνου που -σύμφωνα με τα αποτελέσματα της έρευνας- είναι εκείνες που έχουν τη μεγαλύτερη πιθανότητα να αποφευχθούν ή/και να προληφθούν με κατάλληλη αγωγή ή/και αλλαγή στον τρόπο ζωής:

-Καρκίνος που οφείλεται στο κάπνισμα: Ευθύνεται για το 33% των περιπτώσεων επί του συνόλου των ατόμων που διαγιγνώσκονται με καρκίνο.

-Καρκίνος λόγω παχυσαρκίας: Ευθύνεται για το 20% των ατόμων που έχουν διαγνωστεί με καρκίνο.

-Καρκίνος λόγω απραξίας/μη δραστηριότητας/κακής φυσικής κατάστασης: Από αυτή την αιτία διαγιγνώσκεται με καρκίνο το 5% των ασθενών.

-Καρκίνος λόγω κακής διατροφής: Το 5% των διαγνώσεων καρκίνου οφείλεται σε αυτή την αιτία.

-Καρκίνος λόγω της επικίνδυνης έκθεσης στην ηλιακή ακτινοβολία: Το 2% των διαγνώσεων καρκίνου οφείλεται σε αυτή την αιτία.

Όλες οι παραπάνω αιτίες είναι οι πιο κοινές και όλες είναι εφικτό να αποφευχθούν εφόσον το άτομο προσαρμόσει κατάλληλα τις καθημερινές του συνήθειες (πχ δεν καπνίζει, ασκείται τακτικά, τρέφεται υγιεινά και προστατεύεται από τον ήλιο).
.onmed.gr

Διαβάστε Περισσότερα »

Επίσημα «τέλος» ο Πζιρόφσκι απο τον Λεβαδειακό


Ήταν ήδη γνωστό και απλώς επισημοποιήθηκε. Ο Σεμπάστιαν Πζιρόφσκι αποτελεί πλέον παρελθόν από το ρόστερ του Λεβαδειακού. Για προσωπικούς λόγους η φυγή του 32χρονου Πολωνού τερματοφύλακα.


Από την Παρασκευή το πρωί έγινε γνωστή η επιθυμία του Σεμπάστιαν Πζιρόφσκι να αποχωρήσει από τον Λεβαδειακό και το Σάββατο έγινε πραγματικότητα.

Συγκεκριμένα, η διοίκηση της ομάδας της Λιβαδειάς ανακοίνωσε πως λύνει -κοινή συναινέσει- το συμβόλαιό της με τον 32χρονο Πολωνό τερματοφύλακα, ο οποίος επικαλέστηκε προσωπικούς λόγους.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της ΠΑΕ:

«Η ΠΑΕ ΛΕΒΑΔΕΙΑΚΟΣ ανακοινώνει την κοινή συναινέσει λύση της συνεργασίας της με τον ποδοσφαιριστή Sebastian Przyrowski.

Η επιθυμία του ποδοσφαιριστή να λύσει το συμβόλαιό του με την ΠΑΕ για προσωπικούς λόγους έγινε δεκτή από τη Διοίκηση εκτιμώντας το ήθος και τον χαρακτήρα του.

Η ΠΑΕ του εύχεται καλή επιτυχία στη συνέχεια της καριέρας του και τονίζει ότι η “πόρτα” της ομάδας μας είναι πάντα ανοικτή για αθλητές όπως ο Sebastian».

Υπενθυμίζεται πως ο Πζιρόφσκι αγωνίσθηκε σε δύο παιχνίδια φέτος, ενώ με την έλευση του Μιχάλη Σηφάκη η θέση κάτω από τα γκολπόστ του Λεβαδεικού θα έχει μεγάλο ανταγωνισμό.
sport-fm.gr
Διαβάστε Περισσότερα »

Τα γεγονότα… σαν σήμερα



Σαν σήμερα το 1999 στο Λονδίνο, έπειτα από σύγκρουση δύο τρένων υψηλής ταχύτητας στο σταθμό του Πάντινγκτον, βρίσκουν το θάνατο 104 και τραυματίζονται 107 άτομα.

610 – Ο Ηράκλειος στέφεται αυτοκράτορας της Βυζαντινής Αυτοκρατορίας.

869 – Αρχίζει η Δ' Σύνοδος της Κωνσταντινούπολης, η οποία θα αποφασίσει για την τύχη του Πατριάρχη Φώτιου Α'.

1793 – Καταργείται από θρησκεία ο χριστιανισμός στη Γαλλία.

1840 – Ανευρίσκεται το θαυματουργό λείψανο του οσίου Ευδοκίμου του Βατοπεδινού εν Άθω, στη Μονή Βατοπεδίου του Αγίου Όρους.

1864 – Η πόλη Καλκούτα της Ινδίας καταστρέφεται σχεδόν ολοσχερώς από κυκλώνα. Πεθαίνουν 60.000 άνθρωποι.

1908 – Η Βουλγαρία κηρύσσει την ανεξαρτησία της από την Οθωμανική Αυτοκρατορία, με βασιλιά το Φερδινάνδο Α΄.

1910 – Η Πορτογαλία ανατρέπει το καθεστώς της μοναρχίας και ανακηρύσσεται δημοκρατία.

1915 – Η Βουλγαρία εισέρχεται στον Πρώτο Παγκόσμιο Πόλεμο με το μέρος της Τριπλής Συμμαχίας.

1949 – Γίνεται η επίσημη έπαρση της σημαίας του ΟΗΕ, στο κτήριο του διεθνούς οργανισμού, στη Νέα Υόρκη.

1962 – Οι Beatles κυκλοφορούν το πρώτο τους single Love me Do.

1968 – Ιδρύεται η παράνομη οργάνωση IRA (Ιρλανδικός Δημοκρατικός Στρατός) με σκοπό την ανεξαρτησία της Βόρειας Ιρλανδίας.

1984 – Εκτοξεύεται από τη Φλόριντα το διαστημόπλοιο Τσάλεντζερ με επταμελές πλήρωμα. Είναι το μεγαλύτερο πλήρωμα στην ιστορία των διαστημικών ταξιδιών. Ο Μαρκ Γκαμό γίνεται ο πρώτος Καναδός που ταξιδεύει στο Διάστημα με το διαστημόπλοιο αυτό.

1988 – Στη Χιλή, σε δημοψήφισμα το 54,8% καταψηφίζει την πρόταση να παραμείνει ο δικτάτορας Αουγούστο Πινοσέτ για άλλα 8 χρόνια στο ύπατο αξίωμα του κράτους.

1994 – Στη Γενεύη, σαράντα οκτώ οπαδοί της αίρεσης Ναός του Ήλιου αυτοκτόνησαν ομαδικά σε σαλέ.

2007 – Τίθεται σε τροχιά γύρω από τη Σελήνη το SELENE, διαστημικό όχημα της Ιαπωνίας.
Διαβάστε Περισσότερα »

Αεροπλάνο στη Σκιάθο ρίχνει όχημα στη θάλασσα κατά την προσγείωση -βίντεο

Για τους κατοίκους της Σκιάθου τα αεροπλάνα σε χαμηλές πτήσεις πάνω από το λιμάνι, είναι ένα μάλλον συνηθισμένο φαινόμενο. Ωστόσο οι τουρίστες δεν γνώριζαν τι γίνεται αν παρκάρεις κοντά σε αεροδιάδρομο... μέχρι που το διαπίστωσαν.

Το ζευγάρι που "πρωταγωνιστεί" στο συγκεκριμένο βίντεο θαύμαζε την απογείωση ενός Boeing 757 χωρίς να υπολογίσει ότι η ισχύς του κινητήρα του θα πέταγε τη γουρούνα τους στη θάλασσα.


Διαβάστε Περισσότερα »

Άγρια επεισόδια στις φυλακές Δομοκού....



Άγρια επεισόδια διαδραματίστηκαν στις φυλακές Δομοκού και συγκεκριμένα στην πτέρυγα των Αλβανών κρατουμένων.
Σύμφωνα με πληροφορίες τρεις ισοβίτες χτύπησαν...
άσχημα συγκρατούμενό τους και μάλιστα τον τραυμάτισαν με αυτοσχέδιο μαχαίρι στα πόδια.
Οι σωφρονιστικοί υπάλληλοι επενέβησαν για να ηρεμήσουν τα πνεύματα, αλλά αρχικά δεν τα κατάφεραν. Οι πληροφορίες, μάλιστα, αναφέρουν πως τους απείλησαν οι κρατούμενοι.
Τελικά και μετά από αρκετά λεπτά οι υπάλληλοι κατάφεραν να επιβάλλουν ξανά την τάξη στην πτέρυγα και τα πνεύματα ηρέμησαν.
Όσον αφορά στον κρατούμενο που τραυματίστηκε μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο Λαμίας, όπου και νοσηλεύεται.
Διαβάστε Περισσότερα »

Αγριεύει ο καιρός -Βροχές, ισχυρές καταιγίδες και άνεμοι

Κύμα κακοκαιρίας θα πλήξει το μεγαλύτερο μέρος της χώρας από την Κυριακή. Ισχυρές βροχές και καταιγίδες θα εκδηλωθούν στο Ιόνιο την Ηπειρο, τη δυτική Στερεά και τη δυτική Μακεδονία, ενώ πιθανό είναι να πλήξουν τα φαινόμενα και τη δυτική Πελοπόννησο και την κεντρική Μακεδονία. Οι άνεμοι θα είναι πολύ ισχυροί, ενώ πιθανό είναι να εκδηλωθεί κατά τόπους και χαλαζόπτωση.

Αναλυτική πρόγνωση της ΕΜΥ

Μακεδονία, Θράκη
Καιρός: νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές στα δυτικά. Καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές θα εκδηλωθούν αρχικά στη δυτική και βαθμιαία και στην κεντρική Μακεδονία.
Ανεμοι:ανατολικοί νοτιοανατολικοί 3 με 5 και στα ανατολικά βορειοανατολικοί το πρωί μέχρι 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: από 16 έως 21 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Νησιά Ιονίου, Ήπειρος, δυτική Στερεά, δυτική Πελοπόννησος
Καιρός: νεφώσεις τοπικά αυξημένες με βροχές και καταιγίδες οι οποίες θα είναι κατά τόπους ισχυρές στο Ιόνιο, την Ήπειρο, τη δυτική Στερεά και πιθανώς στα υπόλοιπα.
Άνεμοι: ανατολικοί νοτιοανατολικοί 4 με 6 και στο Ιόνιο τοπικά 7 μποφόρ.
Θερμοκρασία: από 18 έως 24 βαθμούς Κελσίου. Στην Ήπειρο 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Θεσσαλία, ανατολική Στερεά, Εύβοια, ανατολική Πελοπόννησος
Καιρός: νεφώσεις παροδικά αυξημένες στις βορειότερες περιοχές όπου θα σημειωθούν τοπικές βροχές και πιθανώς σποραδικές καταιγίδες.
Άνεμοι: ανατολικοί βορειοανατολικοί 3 με 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: από 15 έως 24 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια η μέγιστη 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Κυκλάδες, Κρήτη
Καιρός: τοπικές νεφώσεις.
Άνεμοι: βόρειοι 3 με 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: από 19 έως 25 βαθμούς Κελσίου.

Νησιά ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα
Καιρός: λίγες νεφώσεις οι οποίες από το μεσημέρι στα βόρεια θα αυξηθούν.
Άνεμοι: από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 και στα βόρεια το πρωί μέχρι 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: από 19 έως 25 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Αττική
Καιρός: αραιές νεφώσεις κατά περιόδους πιο πυκνές με πιθανότητα πρόσκαιρης βροχής στα δυτικά και βόρεια.
Άνεμοι: μεταβλητοί 3 με 4 και στα ανατολικά βόρειοι 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: από 16 έως 23 βαθμούς Κελσίου. Στα ανατολικά και βόρεια η μέγιστη 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Θεσσαλονίκη
Καιρός: νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές. Πιθανότητα σποραδικών καταιγίδων μετά το μεσημέρι.
Άνεμοι: από ανατολικές διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: από 17 έως 20 βαθμούς Κελσίου.

Διαβάστε Περισσότερα »

Κακό στην ποιότητα του σπέρματος κάνει το αλκοόλ..




    Ακόμα και η κατανάλωση πέντε αλκοολούχων ποτών την εβδομάδα είναι ικανή να επιδράσει αρνητικά στην ποιότητα του σπέρματος των νεαρών ανδρών, υποστηρίζουν δανοί επιστήμονες.


Ενώ προσθέτουν ότι, το αλκοόλ αυξάνει και τον κίνδυνο...  λοίμωξης από τον ιό των ανθρώπινων θηλωμάτων (HPV).

Σύμφωνα με στοιχεία που δημοσιεύονται στην ανοιχτή έκδοση της επιθεώρησης «British Medical Journal OPEN», ερευνητές από το Πανεπιστήμιο της Νότιας Δανίας μελέτησαν στοιχεία που αφορούσαν 1.221 άνδρες, 18-28 ετών, που είχαν υποβληθεί σε ιατρικές εξετάσεις προκειμένου να καταταγούν στις Ένοπλες Δυνάμεις.

Οι επιστήμονες συσχέτισαν την συχνότητα και ποσότητα των αλκοολούχων ποτών με την ποιότητα του σπέρματος. Κάθε άνδρας έπινε κατά μέσο όρο 11 ποτά την εβδομάδα.

Από την επεξεργασία των στοιχείων προέκυψε ότι, όσο περισσότερο αλκοόλ έπινε ένας άνδρας, τόσο χειρότερη ήταν η ποιότητα του σπέρματός του, ως προς τον αριθμό των σπερματοζωαρίων, την κινητικότητά τους, το μέγεθος και το σχήμα τους.

Ο συσχετισμός αυτός ήταν εμφανής ακόμα και σε άνδρες που έπιναν μέτριες ποσότητες αλκοόλ, δηλαδή περισσότερα από πέντε ποτά την εβδομάδα, ενώ ήταν σαφώς εντονότερη σε όσους έπιναν πάνω από 25 ποτά, εβδομαδιαίως. Οι άνδρες που έπιναν πάνω από 40 ποτά την εβδομάδα είχαν κατά μέσο όρο 33% λιγότερα σπερματοζωάρια και 51% λιγότερα φυσιολογικά, συγκριτικά με εκείνους που έπιναν ένα έως πέντε ποτά κάθε εβδομάδα.

Να σημειωθεί ότι, από τις αναλύσεις αίματος που έγιναν, οι ερευνητές διαπίστωσαν ότι η συχνή κατανάλωση αλκοόλ προκαλεί μεταβολές και στο επίπεδο των ανδρικών ορμονών. Συγκεκριμένα αυξάνει η τεστοστερόνη και μειώνεται η δεσμευτική σφαιρίνη φυλετικών ορμονών (SHBG).

Επόμενος στόχος των ερευνητών είναι να μελετήσουν κατά πόσο ο περιορισμός ή η αποχή από το αλκοόλ συντελεί σε αποκατάσταση της ποιότητας και ποσότητας του σπέρματος. Στο μεσοδιάστημα, οι επιστήμονες συμβουλεύουν τους άνδρες αναπαραγωγικής ηλικίας να ελέγχουν πόσο αλκοόλ πίνουν, εφόσον επιθυμούν να τεκνοποιήσουν.

Κίνδυνος λοίμωξης από HPV για όσους πίνουν

Μια δεύτερη μελέτη που δημοσιεύθηκε επίσης στο «British Medical Journal OPEN» και πραγματοποιήθηκε στις ΗΠΑ, συσχετίζει το αλκοόλ με τον κίνδυνο λοίμωξης από τον ιό των των ανθρώπινων θηλωμάτων (HPV).

Η έρευνα έγινε σε δείγμα 1.313 ανδρών που υπηρετούσαν στις αμερικανικές Ένοπλες Δυνάμεις. Οι συμμετέχοντες υποβάλλονταν ανά έξι μήνες σε ιατρικό έλεγχο, ώστε να εντοπιστούν τυχόν σεξουαλικώς μεταδιδόμενα νοσήματα.

Τα αποτελέσματα των ιατρικών εξετάσεων συσχετίζονταν πάντα με την καταναλισκόμενη ποσότητα αλκοόλ. Οι στρατιώτες που ήταν θετικοί στον ιό HPV κατανάλωναν κατά μέσο όρο μεγαλύτερη ποσότητα αλκοόλ, την ημέρα, συγκριτικά με εκείνους που δεν ήταν φορείς του ιού. Συγκεκριμένοι, οι πρώτοι έπιναν κατά μέσο όρο 4,52 γραμμάρια αλκοόλ καθημερινά, έναντι 3,13 γραμμαρίων της άλλης ομάδας.

Στο 25% των ανδρών με την υψηλότερη κατανάλωση αλκοόλ, το ποσοστό των φορέων HPV ήταν 68,9%, συγκριτικά με το 56,7% στο 25% των ανδρών με την μικρότερη κατανάλωση αλκοόλ. Τα αντίστοιχα ποσοστά ειδικά για τους τύπους του ιού που προκαλούν καρκίνο, ήταν 35,2% και 22,8%. Συνεπώς, οι ερευνητές εκτιμούν ότι όσοι έπιναν περισσότερο, είχαν και μεγαλύτερο κίνδυνο να εκδήλωσης καρκίνου λόγω HPV.

Να σημειωθεί ότι, δεν είναι η πρώτη φορά που το αλκοόλ σχετίζεται με λοιμώξεις. Στο παρελθόν έχει διαπιστωθεί ότι το αλκοόλ καθιστά το άτομο πιο ευάλωτο στην βακτηριακή πνευμονία, τη σηψαιμία, τη φυματίωση και την ιογενή ηπατίτιδα.

Διαβάστε Περισσότερα »

ΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ