Κυριακή 12 Οκτωβρίου 2014

Την Τρίτη ξεκινά η διάθεση του πετρελαίου θέρμανσης



Την Τρίτη ξεκινά η διάθεση του πετρελαίου θέρμανσης, με την τιμή του στα αστικά κέντρα, για όσους δεν επιδοτούνται, να αγγίζει το 1 ευρώ, ενώ όσοι λαμβάνουν το επίδομα θέρμανσης θα πληρώσουν 70 λεπτά το λίτρο.

Σε δηλώσεις του ο πρώην πρόεδρος της ομοσπονδίας βενζινοπωλών Δημήτρης Μακρυβέλιος ανέφερε πως η διάθεση προς τους καταναλωτές του πετρελαίου θέρμανσης αρχίζει «με τις καλύτερες δυνατές τιμές».

Ο ίδιος χαρακτήρισε πολύ καλή τη χρονική συγκυρία για τους καταναλωτές, καθώς επωφελούνται και από την μείωση των διεθνών τιμών.
Διαβάστε Περισσότερα »

Αύριο η επίσημη πρώτη της ηλεκτρονικής έκδοσης οικοδομικών αδειών



Την πρώτη επίσημη παρουσίαση της ηλεκτρονικής έκδοσης των οικοδομικών αδειών, που θα ισχύσει σε όλη τη χώρα από τις 2 Ιανουαρίου, θα κάνει ο αναπληρωτής υπουργός Περιβάλλοντος Νίκος Ταγαράς αύριο Δευτέρα στην Κόρινθο κατά…



τη διάρκεια εκδήλωσης με θέμα «Πρακτικές μεταρρύθμισης στο Χωροταξικό και Πολεοδομικό Σχεδιασμό: Ο ηλεκτρονικός τρόπος έκδοσης αδειών δόμησης».

Τις επόμενες ημέρες θα αρχίσει σταδιακά η πιλοτική εφαρμογή του μέτρου σε Αθήνα, Πειραιά, Κόρινθο, Ηράκλειο, Χανιά και Κομοτηνή αλλά και στη διεύθυνση Οικοδομικού και Κτηριοδομικού Κανονισμού του υπουργείου ΠΕΚΑ, όπου δίνονται οι εγκρίσεις για τα μεγάλα έργα.

Σύμφωνα με τον κ. Ταγαρά, «από τη νέα χρόνια θα υπάρχει η ίδια βάση δεδομένων τόσο για το ηλεκτρονικό σύστημα έκδοσης οικοδομικής άδειας που αφορά τα νέα κτήρια όσο και για την Ηλεκτρονική Ταυτότητα Κτηρίων, που αφορά τα υφιστάμενα κτίρια, ενώ παράλληλα προχωρά η καταγραφή των αυθαιρέτων, μέσω του νόμου 4178, που θα τροφοδοτήσει με στοιχεία και σχέδια την ίδια βάση δεδομένων.

«Η χώρα αλλά ζει σελίδα, σε λίγους μήνες περνάμε σε μία νέα, ψηφιακή εποχή στα θέματα Πολεοδομίας» δήλωσε ο αναπληρωτής υπουργός.
Διαβάστε Περισσότερα »

Κόβουν την ανάσα νέες φωτογραφίες από την Αμφίπολη – Εντυπωσιακά ψηφιδωτά



Προχωρεί η ανασκαφική έρευνα στον λόφο Καστά Αμφίπολης, από την ΚΗ´ Εφορεία Προϊστορικών και Κλασικών Αρχαιοτήτων.

Συνεχίζεται η σταδιακή αφαίρεση μέρους της επίχωσης, από τον δεύτερο χώρο, πίσω από τις Καρυάτιδες και μέχρι την επιφάνεια του δαπέδου, σε βάθος 6μ. από την θόλο. Κατά την αφαίρεση της επίχωσης αποκαλύφθηκε το μεγαλύτερο τμήμα ψηφιδωτού δαπέδου, το οποίο καλύπτει όλη την επιφάνεια του χώρου δηλαδή, 4,5μ. πλάτος επί 3 μ. μήκος. (φωτο 1).

Το ψηφιδωτό είναι κατασκευασμένο από μικρά βότσαλα, λευκού, μαύρου, γκριζωπού, μπλέ, κόκκινου και κίτρινου χρώματος. Την κεντρική παράσταση περιβάλλει διακοσμητικό πλαίσιο, πλάτους 0,60μ.,το οποίο συντίθεται από διπλό μαίανδρο, τετράγωνα και τρέχουσα σπείρα (φωτο 2). Το φόντο της παράστασης είναι σε αποχρώσεις γκρί-μπλέ.

Η κεντρική παράσταση απεικονίζει άρμα σε κίνηση, που σύρεται από δύο λευκά άλογα, (φωτο 3), το οποίο οδηγεί γενειοφόρος άνδρας, με στεφάνι δάφνης στο κεφάλι (φωτο 4). Μπροστά από το άρμα απεικονίζεται ο θεός Ερμής ως ψυχοπομπός, ο οποίος φορά πέτασο, μανδύα, φτερωτά σανδάλια και κρατά κηρύκειο (φωτο 5). Η σύνθεση έχει κατεύθυνση από ανατολικά προς τα δυτικά.

Η παράσταση διακρίνεται για την εξαίρετη τέχνη στην απόδοση των λεπτομερειών των χαρακτηριστικών, τόσο των μορφών, όσο και των αλόγων, όπως και για την αρμονία των χρωμάτων. Η σύνθεση είναι σύγχρονη του ταφικού συγκροτήματος και χρονολογείται στο τελευταίο τέταρτο του 4ου αιώνα π.Χ. Το ψηφιδωτό έχει υποστεί φθορά στο κέντρο, σε σχήμα κύκλου, διαμέτρου 0,80μ. Ωστόσο, πολλά μέρη από το φθαρμένο τμήμα έχουν βρεθεί στην αμμώδη επίχωση. Τις επόμενες μέρες θα γίνει προσπάθεια συγκόλλησης και αποκατάστασής του, προκειμένου να συντεθεί, στο μέτρο του δυνατού, η συνολική εικόνα της παράστασης.

Το ψηφιδωτό δάπεδο, ανατολικά και δυτικά, δεν έχει αποκαλυφθεί στο σύνολό του, καθώς η ανασκαφή είναι ακόμη σε εξέλιξη στα τμήματα αυτά. Στα νότια του ψηφιδωτού δαπέδου και ανάμεσα στα βάθρα των Καρυατίδων αποκαλύφθηκε πώρινο κατώφλι, καλυμένο με λευκό κονίαμα. Στα βόρεια του δαπέδου αποκαλύφθηκε το μαρμάρινο κατώφλι της θύρας, που οδηγεί στον τρίτο χώρο, διακοσμημένο με ιωνικό κυμάτιο, στο κάτω μέρος του, (φωτο 6,7).

Επίσης, εντοπίστηκαν, ακριβώς κάτω από το θύρωμα, προς το εσωτερικό του τρίτου χώρου, δύο ακόμη τμήματα από τα μαρμάρινα θυρόφυλλα.





Διαβάστε Περισσότερα »

Συνελήφθη 50χρονος στην Αράχωβα για χρέη προς το Δημόσιο

Συνελήφθη 50χρονος ημεδαπός στην Αράχοβα Βοιωτίας, σε βάρος του οποίου εκκρεμούσε καταδικαστική απόφαση για μη καταβολή χρεών προς το Δημόσιο

Συνελήφθη, χθες (11-10-2014) το πρωί στην Αράχοβα Βοιωτίας, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Αράχοβας, ένας 50χρονος ημεδαπός, σε βάρος του οποίου εκκρεμούσε καταδικαστική απόφαση, με ποινή φυλάκισης δέκα (10) μηνών, για μη καταβολή χρεών προς το Δημόσιο.

Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί αρμοδίως.

Διαβάστε Περισσότερα »

Θήβα: Πακιστανός οδηγούσε κλεμμένη μηχανή χωρίς δίπλωμα

Συνελήφθη 41χρονος υπήκοος Πακιστάν από την Β’ Ο.Π.Κ.Ε. Βοιωτίας, κατηγορούμενος για κλοπή τροχοφόρου και παράβαση του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας

Συνελήφθη, χθες (11-10-2014) το βράδυ στην ευρύτερη περιοχή της Θήβας, από αστυνομικούς της Β’ Ομάδας Πρόληψης Καταστολής Εγκληματικότητας (Ο.Π.Κ.Ε.) Βοιωτίας, ένας 41χρονος υπήκοος Πακιστάν, ο οποίος κατηγορείται για κλοπή τροχοφόρου και παράβαση του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας.

Ειδικότερα οι αστυνομικοί, κατά τη διάρκεια της περιπολίας τους, εντόπισαν τον 41χρονο να οδηγεί δίκυκλη μοτοσικλέτα, στερούμενος άδειας ικανότητας οδήγησης, ενώ επίσης εξακριβώθηκε ότι για την ανωτέρω μοτοσικλέτα είχε δηλωθεί η κλοπή της, την 07-08-2013 στο Τμήμα Ασφαλείας Πετραλώνων Αττικής .

Η δίκυκλη μοτοσικλέτα κατασχέθηκε, προκειμένου να αποδοθεί στον ιδιοκτήτη της.

Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Θηβών.


Διαβάστε Περισσότερα »

Συνελήφθησαν 5 νεαροί στη Θήβα για κατοχή ναρκωτικών


Συνελήφθησαν πέντε (5) ημεδαποί στη Θήβα, για κατοχή ναρκωτικών ουσιών

Κατασχέθηκε μικροποσότητα ακατέργαστης κάνναβης

Συνελήφθησαν, χθες (11-10-2014) το απόγευμα στη Θήβα, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Θηβών, πέντε (5) ημεδαποί, ηλικίας 24, 38, 27, 15 και 24 ετών αντίστοιχα, σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκε δικογραφία για κατοχή ναρκωτικών ουσιών.

Ειδικότερα, μετά από έλεγχο που διενεργήθηκε από τους αστυνομικούς στους συλληφθέντες, βρέθηκε να κατέχουν από κοινού και κατασχέθηκε, μία αυτοσχέδια νάιλον συσκευασία, η οποία περιείχε ποσότητα ακατέργαστης κάνναβης, μεικτού βάρους (3,7) γραμμαρίων.

Την προανάκριση διενήργησε το Τμήμα Ασφαλείας Θηβών, ενώ η δικογραφία που σχηματίσθηκε θα υποβληθεί στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Θηβών.

Διαβάστε Περισσότερα »

Συνελήφθη 37χρονος στα Βάγια για μικροποσότητα ναρκωτικών

Συνελήφθη 37χρονος ημεδαπός στα Βάγια Βοιωτίας, για κατοχή ναρκωτικών ουσιών

Κατασχέθηκε μικροποσότητα ακατέργαστης κάνναβης

Συνελήφθη, σήμερα (12-10-2014) πρώτες πρωινές ώρες στα Βάγια, από αστυνομικούς της Α’ Ομάδας Πρόληψης Καταστολής Εγκληματικότητας (Ο.Π.Κ.Ε.) Βοιωτίας, ένας 37χρονος ημεδαπός, σε βάρος του οποίου σχηματίσθηκε δικογραφία για κατοχή ναρκωτικών ουσιών.

Ειδικότερα, μετά από έλεγχο που διενεργήθηκε από τους αστυνομικούς στον 37χρονο, βρέθηκε στην κατοχή του και κατασχέθηκε μία αυτοσχέδια χάρτινη συσκευασία, η οποία περιείχε ποσότητα ακατέργαστης κάνναβης, μεικτού βάρους (1) γραμμαρίου.

Την προανάκριση διενήργησε το Τμήμα Ασφαλείας Λιβαδειάς, ενώ η δικογραφία που σχηματίσθηκε θα υποβληθεί στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Λιβαδειάς.


Διαβάστε Περισσότερα »

H καθημερινότητα το 2025




    Ενδιαφέρουσες προβλέψεις ειδικών για την τεχνολογική πρόοδο την επόμενη δεκαετία.



Περισσότεροι από 1460 επιστήμονες από διαφόρους τομείς συμμετείχαν σε μια έρευνα που πραγματοποίησαν από κοινού το Πανεπιστήμιο Elon στη.. Βόρεια Καρολίνα και το Κέντρου Ερευνας Pew. Η έρευνα είχε ως αντικείμενο τις τεχνολογικές καινοτομίες που θα αποτελούν μέρος της καθημερινότητας του ανθρώπου το 2025.
Οι ειδικοί έκαναν μια σειρά από ενδιαφέρουσες προβλέψεις για το πώς θα είναι ο σύγχρονος κόσμος σε δέκα χρόνια από σήμερα.

Ολογράμματα, VR, 3D printing

-Οπως αναφέρουν κεντρικό ρόλο στην καθημερινότητα μας θα παίζουν τα ολογράμματα.
Η ολογραφική τεχνολογία θα έχει προοδεύσει τόσο πολύ που θα είναι εφικτό ένας χειρουργός να πραγματοποιεί μια επέμβαση από μακριά μέσω του ολογράμματος του!
-Μαζική θα είναι σύμφωνα με τις προβλέψεις η χρήση των συστημάτων εικονικής πραγματικότητας τα οποία θα εισάγουν τους χρήστες όχι μόνο στο κόσμο των videogames ή άλλων τεχνικών εφαρμογών αλλά θα χρησιμοποιούνται ευρέως για ερωτικές συνευρέσεις.
Η τεχνολογία της τρισδιάστατης εκτύπωσης θα έχει γίνει πλέον «οικιακή» με μια από τις χρήσεις της να είναι η εκτύπωση ρούχων καθημερινής χρήσης τα οποία μάλιστα θα ανακυκλώνονται. Με απλά λόγια θα ξυπνάς, μέχρι να πιείς τον καφέ σου θα εκτυπώνεις τα ρούχα που θα φορέσεις στη δουλειά και στην επιστροφή θα τα βάζεις στον κάδο ανακύκλωσης.
-Θα υπάρχουν επίσης συστήματα συνεχούς παρακολούθησης της κατάστασης της υγείας μας μέσω προηγμένων αισθητήρων που θα ενσωματώνονται στα ρούχα ή και στο σώμα μας..


Διαβάστε Περισσότερα »

Ποιοι μπορούν να ενταχθούν σε 72 και 100 δόσεις



Το σύνολο των οφειλών ως τις 31/8/2014 κεφαλαιοποιείται και ρυθμίζεται με εκπτώσεις επί των προσαυξήσεων πρόσθετων τελών και λοιπών επιβαρύνσεων.

-Εφάπαξ εξόφληση της οφειλής, ποσοστό έκπτωσης 100%

-Εξόφληση σε 12 μήνες, ποσοστό έκπτωσης 90% (εξετάζεται να είναι και 75%)

-Εξόφληση σε 24 μήνες, ποσοστό έκπτωσης 70%

-Εξόφληση σε 36 μήνες, ποσοστό έκπτωσης 60% (εξετάζεται και 65%)

-Εξόφληση σε 48 μήνες, ποσοστό έκπτωσης 50% (εξετάζεται και 60%).

-Εξόφληση σε 60 μήνες, ποσοστό έκπτωσης 40% (εξετάζεται και 55%)

-Εξόφληση σε 72 μήνες, έκπτωση 30% (εξετάζεται και 50%).

Στη ρύθμιση των 100 δόσεων εντάσσονται κατ’ εξαίρεση οι συνολικές οφειλές φυσικών και νομικών προσώπων μέχρι τις 15.000 ευρώ, χωρίς να προβλέπεται έκπτωση στις προσαυξήσεις και τα πρόσθετα τέλη ή άλλες επιβαρύνσεις και με δόσεις που ξεκινούν από τα 50 ευρώ.

Στη νέα ρύθμιση, μπορούν να ενταχθούν:

Όσοι είναι ήδη σε ρύθμιση, για το υπόλοιπο της οφειλής τους. Για παράδειγμα, οφειλέτης με 20.000 ευρώ χρέος στον ΠΑΕΕ που ξεκίνησε με ρύθμιση 56 δόσεων τον περασμένο Ιούνιο και έχει πληρώσει μέχρι σήμερα 4 δόσεις και 2.500 ευρώ, μπορεί να ενταχθεί στη ρύθμιση των 72 δόσεων για το υπόλοιπο της οφειλής του, κατεβάζοντας σημαντικά το ποσό της μηνιαίας δόσης.

Όσοι ήταν σε ρύθμιση και βγήκαν εκτός ,μπορούν να υποβάλουν εκ νέου αίτηση και να επωφεληθούν με περισσότερες δόσεις. Για παράδειγμα, οφειλέτης που πλήρωσε 3 μήνες και βγήκε εκτός ρύθμισης μπορεί ανάλογα με το ποσό της οφειλής του να ενταχθεί στη ρύθμιση των 100 ή μέχρι 72 δόσεων.

Όσοι δεν εντάχθηκαν σε καμία από τις ρυθμίσεις που είναι σε ισχύ. Εδώ ανήκει η πλειονότητα των οφειλετών και έχουν κάθε λόγο να τακτοποιήσουν τους λογαριασμούς τους με την εφοριά και με τα ασφαλιστικά ταμεία γιατί ίσως και να μην έχουν άλλη ευκαιρία.

Για την υπαγωγή των οφειλετών στη νέα ρύθμιση δεν θα ζητούνται εξαρχής εγγυήσεις και υποθήκες ακινήτων έναντι εξασφάλισης του συνολικού ύψους οφειλής τους. Ωστόσο η πρόσβαση στα περιουσιακά τους στοιχεία θα είναι δυνατή ανά πάσα στιγμή και στην περίπτωση που εκπέσουν του δικαιώματός ρύθμισης, τότε θα ενεργοποιούνται τα αναγκαστικά μέτρα είσπραξης.

Με την ένταξη στη ρύθμιση:

Αναστέλλονται οι ποινικές διώξεις και αναβάλλεται η εκτέλεση ποινών για χρέη στα Ταμεία.

Αναστέλλονται οι διαδικασίες λήψεις αναγκαστικών μέτρων επί κινητής και ακίνητης περιουσίας.

Αναστέλλεται ο χρόνος παραγραφής των οφειλών.

ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ
Διαβάστε Περισσότερα »

Τα γεγονότα… σαν σήμερα


Στις 12 Οκτωβρίου 1944 αρχίζει η αποχώρηση των γερμανικών δυνάμεων από την Αθήνα και η είσοδος σε αυτή των πρώτων ελληνικών και συμμαχικών τμημάτων.

539 π.Χ. - Ο στρατός του Κύρου Β' της Περσίας καταλαμβάνει τη Βαβυλώνα.

1492 - Ο Χριστόφορος Κολόμβος φτάνει στις Μπαχάμες νομίζοντας ότι βρίσκεται στη Νότια Ασία.

1654 - Ισχυρή έκρηξη προκαλεί σοβαρές καταστροφές στην πόλη Ντελφτ στην Ολλανδία, σκοτώνοντας πάνω από 100 άτομα.

1826 - Ο Νικόλαος Κριεζώτης κατορθώνει να εισέλθει με 450 πολεμιστές στην Ακρόπολη, την οποία πολιορκούσε ο Κιουταχής.

1912 - Ο Ελληνικός Στρατός Ηπείρου απελευθερώνει τη Φιλιππιάδα από την Οθωμανική Αυτοκρατορία.

1944 - Απελευθέρωση. Αρχίζει η αποχώρηση των γερμανικών δυνάμεων από την Αθήνα και η είσοδος σε αυτή των πρώτων ελληνικών και συμμαχικών τμημάτων.
Διαβάστε Περισσότερα »

Η μαγεία δεν έχει τέλος: Νέο βίντεο, σε 3D αναπαράσταση, που δείχνει πως ήταν η Αμφίπολη

ο πρώτο βίντεο που κυκλοφόρησε πριν από λίγες ημέρες στο διαδίκτυο και αναπαριστούσε τον τύμβο της Αμφίπολης, έκανε τους πάντες κοινωνούς της ομορφιάς και της μεγαλοπρέπειας του χώρου.

Τώρα, πάλι με τη βοήθεια της τεχνολογίας, γίνεται μια όσο το δυνατόν πιο πιστή αναπαράσταση του τάφου, με βάση τα μέχρι τώρα ευρήματα.

Το βίντεο βρίσκεται στο YouTube και ανήκει στον χρήστη «Ancient Greece 3D» και είναι πραγματικά απολαυστικό.


Διαβάστε Περισσότερα »

Ηλιοφάνεια σε ολόκληρη τη χώρα σήμερα

Η θερμοκρασία θα φτάσει μέχρι και τους 27 βαθμούς Κελσίου
Ηλιοφάνεια σε ολόκληρη τη χώρα με λίγες μόνο νεφώσεις στην Κρήτη και το Αιγαίο και σταδιακή εξασθένηση των βοριάδων, περιμένουμε σήμερα Κυριακή. Το πρωί στα ηπειρωτικά η ορατότητα θα είναι κατά τόπους περιορισμένη και θα σημειωθούν τοπικές ομίχλες.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 8 έως 23 βαθμούς στη Βόρεια Ελλάδα, από 9 έως 24 βαθμούς στην Κεντρική Ελλάδα, από 14 έως 26 βαθμούς στη Νότια Ελλάδα, από 12 έως 27 βαθμούς στη Δυτική Ελλάδα και από 16 έως 24 βαθμούς στα νησιά του Αιγαίου και την Κρήτη.

Οι άνεμοι στο Αιγαίο θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις ασθενείς έως μέτριοι. Στο Ιόνιο οι άνεμοι θα πνέουν ασθενείς.

Ηλιοφάνεια, περιμένουμε στην Αττική. Η θερμοκρασία στο κέντρο θα φτάσει τους 26 βαθμούς Κελσίου. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι μέτριοι αλλά βαθμιαία θα εξασθενήσουν.

Ηλιοφάνεια με λίγες νεφώσεις, περιμένουμε στη Θεσσαλονίκη. Η θερμοκρασία θα φτάσει τους 23 βαθμούς Κελσίου. Οι άνεμοι στο Θερμαϊκό θα πνέουν ασθενείς.


Διαβάστε Περισσότερα »

Πώς και από πότε θα επιστραφούν τα αναδρομικά στους ένστολους


Από Νοέμβριο θα καταβάλλεται το 50% της περικοπής που υπέστησαν - Τα αναδρομικά του 2014 θα αρχίσουν να καταβάλλονται από τον Ιούλιο του 2015
Τον τρόπο επιστροφής των αναδρομικών των ενστόλων ανέλυσε από το βήμα της Βουλής ο πρωθυπουργός, μιλώντας στη συζήτηση για την παροχή ψήφου εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση.

Σύμφωνα με τον πρωθυπουργό, από τον Νοέμβριο τα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας θα παίρνουν πίσω τη μισή περικοπή που τους έγινε από το 2012, και τα αναδρομικά της φετινής χρονιάς από τον Ιούλιο.

Από το 2015 θα παίρνουν κάθε μήνα και τα αναδρομικά των προηγούμενων δύο ετών. «Δηλαδή ταμειακά θα καλυφθούν πάνω από τα 3/4 των περικοπών που τους έγιναν», όπως είπε.

Υπενθυμίζεται ότι σύμφωνα με το προσχέδιο του προϋπολογισμού του 2015, έχει περιληφθεί το ποσό των 414,7 εκατ. ευρώ για χορήγηση αναδρομικών αποδοχών και συντάξεων των δικαστικών και των στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας για την περίοδο από την 1η  Αυγούστου 2012 έως 31 Ιουνίου 2014.

Επίσης έχει ενσωματωθεί ποσό 126,2 εκατ. ευρώ για την καταβολή των αυξημένων αποδοχών και συντάξεών τους από την 1η Ιουλίου 2014 έως και 31 Δεκεμβρίου 2014.


Διαβάστε Περισσότερα »

Αυτό είναι το «ισλαμικό κράτος» που ονειρεύονται οι τζιχαντιστές-Έχουν βάλει στο μάτι και την Ελλάδα!



    Την ώρα, όμως, που οι τζιχαντιστές στη Συρία «χτυπούν» το Κομπάνι και στο Ιράκ φέρονται να βρίσκονται σε απόσταση μόλις 12 χλμ από το αεροδρόμιο της Βαγδάτης, ένας νέος χάρτης κυκλοφορεί με τις χώρες που επιθυμεί να καταλάβει το ΙΚ.



Σύμφωνα με τον χάρτη μισή από την Αφρική, το 25% της Ασίας, αλλά και χώρες της Ευρώπης εκ των οποίων η Ελλάδα κι... η Ισπανία αποτελούν στόχο των εξτρεμιστών στο επεκτατικό πλαίσιο που θέλουν να εφαρμόσουν.

Μάλιστα, το ΙΚ μέσω τζιχαντιστικών ιστοσελίδων ανέφερε πως οι άνδρες του σκοπεύουν να καταλάβουν περιοχές όπως το Ιράκ, το Λεβάντε, την Υεμένη, το Κουρδιστάν, τον Καύκασο και άλλες.

Μάλιστα, οι ακραίοι ισλαμιστές επισημαίνουν πως το ισλαμικό χαλιφάτο πρόκειται να χωριστεί σε διάφορες πολιτείες, η καθεμία από τις οποίες θα αποτελείται από ομάδες κρατών.

Στο μεταξύ, για την ενίσχυση του ιρακινού στρατού στην προσπάθειά του να σταματήσει την προέλαση των τζιχαντιστών, η Ισπανία πρόκειται να αποστείλει 300 στρατιώτες για να εκπαιδεύσουν τα μέλη των ιρακινών δυνάμεων, οι οποίοι αντιμετωπίζουν δυσκολίες στον αγώνα κατά του ΙΚ.

Σύμφωνα με τις αμερικανικές δυνάμεις, ο ιρακινός στρατός «βρίσκεται σε δύσκολη θέση», ενώ επιχειρεί να «φρενάρει» τους εξτρεμιστές στα δυτικά της Βαγδάτης.


Διαβάστε Περισσότερα »

ΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ