Δευτέρα 20 Οκτωβρίου 2014

Εφιάλτης 14χρονου: Τον απήγαγαν, λήστεψαν το σπίτι του και τον άφησαν δεμένο με κουκούλα στο κεφάλι στο Καματερό

Εφιαλτικές στιγμές έζησε ένα 14χρονο αγόρι στα χέρια των απαγωγέων του, οι οποίοι τον πήραν όμηρο για να μπορέσουν να ληστέψουν το σπίτι του και στη συνέχεια τον άφησαν δεμένο με μια κουκούλα στο κεφάλι στο Καματερό.

Σύμφωνα με τα όσα κατήγγειλε ο ίδιος ο ανήλικος, τρία άτομα νεαρής ηλικίας τον απήγαγαν την περασμένη εβδομάδα από το σχολείο του και τον μετέφεραν σε ένα διαμέρισμα πιέζοντάς τον να τους πει που έχουν κρύψει τις οικονομίες τους οι γονείς του.

Οι δράστες του άρπαξαν τα κλειδιά του σπιτιού και βασάνισαν τον 14χρονο μέχρι να τους πει που ήταν τα χρήματα της οικογένειάς του. Οταν ο ανήλικος τους είπε, δύο από τους δράστες πήγαν στο σπίτι του και έκλεψαν 11.000 ευρώ που ήταν κρυμμένα στο air condition του σπιτιού.

Μόλις άρπαξαν τα χρήματα επέστρεψαν στο διαμέρισμα όπου κρατούσαν όμηρο το παιδί και λίγες ώρες αργότερα τον παράτησαν δεμένο με κουκούλα στο κεφάλι σε μια χωματερή στο Καματερό.

Το περιστατικό συνέβη την περασμένη εβδομάδα, ωστόσο, οι δράστες συνελήφθησαν το βράδυ της Κυριακής.


Διαβάστε Περισσότερα »

Νέο φρικτό βίντεο από την τραγωδία στην Π. Ράλλη: Η στιγμή που το Smart παρασέρνει και σκοτώνει άτυχη γυναίκα

Τη στιγμή που οι δικαστικές αρχές δεν έχουν καταφέρει να συμφωνήσουν στο τι θα συμβεί με τον οδηγό που ευθύνεται για το αιματηρό τροχαίο στην οδό Πέτρου Ράλλη, ένα νέο βίντεο έρχεται στη δημοσιότητα και σοκάρει.
Το βίντεο, που έδωσε στη δημοσιότητα το Mega, προέρχεται από κάμερα ασφαλείας του περιπτέρου και απεικονίζει τη στιγμή που το Smart παρασέρνει και τραυματίζει θανάσιμα μια γυναίκα στο πεζοδρόμιο.
Στο βίντεο φαίνεται το ζευγάρι που περπατάει αμέριμνο στο πεζοδρόμιο της Πέτρου Ράλλη. Ο σύζυγος της άτυχης γυναίκας αντιλαμβάνεται την τρελή πορεία του οχήματος και προσπαθεί μάταια να αρπάξει και να σώσει τη γυναίκα του, την οποία χτυπάει με απίστευτη σφοδρότητα το Smart και την παίρνει κυριολεκτικά από τα χέρια του.

Ο άνδρας τρέχει προς το σημείο και όταν συνειδητοποιεί την τραγωδία βρίσκεται σε κατάσταση σοκ και πέφτει στο έδαφος σπαράζοντας.






Δυστύχημα στην Πέτρου Ράλλη από allthewebnews
Διαβάστε Περισσότερα »

Σταθάς:«Ακέφαλος» ο Οργανισμός Κωπαΐδας


Ερώτηση
Προς τους κ.κ. Υπουργούς
-Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων
-Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης
-Οικονομικών
-Εσωτερικών

Θέμα: «Ακέφαλος» ο Οργανισμός Κωπαΐδας.
Βάσει του άρθρου 13 του Ν. 4250/2014 καταργείται  ο Οργανισμός Κωπαΐδας (ΝΠΔΔ) και από 30/9/2014 οι σκοποί του Οργανισμού Κωπαΐδας, καθώς και κάθε αρμοδιότητα αυτού μεταφέρονται και ασκούνται από την Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας. Μέχρι στιγμής, όμως, έχουν ανακύψει τα εξής  προβλήματα:
•    Η Επιτροπή Απογραφής δεν έχει ακόμη ολοκληρώσει το έργο της, καθώς, παρά το γεγονός ότι σύμφωνα με τον Ν. 4250/2014 θα έπρεπε να συσταθεί μέχρι την 26η Απριλίου 2014, εντούτοις, αυτή δεν συγκροτήθηκε παρά στα τέλη Ιουλίου 2014. Ειδικότερα, το Υπουργείο Εσωτερικών απέστειλε το σχετικό έγγραφο  μόλις στις 23/7/2014 με την αριθμ. 29193 απόφασή του -η οποία στην Π.Ε. Βοιωτίας κοινοποιήθηκε στις 31-7-14-  οπότε και συγκρότησε την Επιτροπή Απογραφής. Το δε πόρισμα θα έπρεπε να έχει συνταχθεί ως τις 31/8/2014, ωστόσο, τίποτα δεν έχει γίνει ακόμη μέχρι στιγμής.
•    Επίσης, εδώ και είκοσι (20) ημέρες, ο Οργανισμός Κωπαΐδας παραμένει «ακέφαλος», αφού ούτε η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας έχει παραλάβει τον Οργανισμό, ούτε το Διοικητικό Συμβούλιο και οι εργαζόμενοι  μπορούν να προβούν σε διοικητικές πράξεις.
•    Επιπρόσθετα, πρέπει να υπογραμμιστεί ότι δεν έχει ακόμη διευκρινιστεί από πού θα πληρωθούν οι εργαζόμενοι του Οργανισμού τόσο για τις είκοσι (20)τελευταίες μέρες, όσο και όταν θα «μπουν» σε καθεστώς διαθεσιμότητας, όπως προβλέπεται από τον Νόμο.
•    Επίσης, πρέπει  να γίνει άνοιγμα φραγμάτων για να αποφευχθούν πλημμύρες στο Κωπαϊδικό πεδίο με συνακόλουθες μεγάλες καταστροφές.
Παρόλο που η Κυβέρνηση γνώριζε για την καθυστέρηση σύστασης της Επιτροπής και ότι αυτή δεν έχει ολοκληρώσει το έργο της, δεν προέβη σε καμία ενέργεια κάλυψης του κενού, όταν μάλιστα εδώ και λίγες ημέρες ο Εισαγγελέας έχει ξεκινήσει έρευνα για τα πεπραγμένα του Οργανισμού Κωπαΐδας τα τελευταία χρόνια.
Με βάση τα ανωτέρω,

Ερωτώνται οι κ.κ. Υπουργοί:
-Σε ποιες άμεσες ενέργειες προτίθενται να προβούν ώστε να λυθούν τα προβλήματα που έχουν προκύψει μετά το κενό Διοίκησης του Οργανισμού Κωπαΐδας;
-Τι θα γίνει με το καθεστώς  των εργαζομένων για τον μήνα Οκτώβριο και για όσους από αυτούς τεθούν σε διαθεσιμότητα;
-Με βάση τα προβλήματα που έχουν προκύψει και μετά την ψήφιση του Ν. 4250/2014, προτίθεται η Κυβέρνηση να αναλάβει νέα νομοθετική παρέμβαση ώστε να μην οδηγηθεί στην ιδιωτικοποίηση ο Οργανισμός Κωπαΐδας, γεγονός στο οποίο οδηγεί ο Ν. 4250/2014;

Ο ερωτών βουλευτής
Γιάννης Σταθάς


Διαβάστε Περισσότερα »

Η ελληνική κυβέρνηση είναι η τρίτη πιο μισητή στον κόσμο

Την τρίτη θέση μεταξύ των χωρών που οι πολίτες τους μισούν περισσότερο τις κυβερνήσεις τους καταλαμβάνει η Ελλάδα, σύμφωνα με πρόσφατη έρευνα.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με την έρευνα Global States Of Mind, που κάνει κάθε χρόνο η εταιρεία Gallup και τα αποτελέσματα της οποίας αναδημοσιεύει ο ιστότοπος 247wallst.com, μόνο ένα 14% των Ελλήνων εμφανίζεται να αποδέχεται την κυβέρνηση Σαμαρά.

Ετσι, και σύμφωνα με τη λίστα που καταρτίσθηκε από τα αποτελεματα της έρευνας, η Ελλάδα εμφανίζεται να είναι τρίτη σε όλο τον κόσμο στις κυβερνήσεις με χαμηλό βαθμό αποδοχής από τους πολίτες. Πρώτη στη λίστα είναι η Βοσνία/Ερζεγοβίνη και δεύτερη η Βουλγαρία.

«H Ελλάδα τον περασμένο χρόνο είχε το δεύτερο υψηλότερο, ως ποσοστό του ΑΕΠ, στον κόσμο χρέος και κυμάνθηκε σε ποσοστά άνω του 175%», σημειώνει ο ιστότοπος και προσθέτει πως «παρά το γεγονός ότι τόσο η Moody's όσο και η Standard & Poor's πρόσφατα αναβάθμισαν την Ελλάδα, γιατί όπως υποστήριξαν είδαν βελτίωση της δημοσιονομικής της κατάστασης και των οικονομικών προοπτικών της, οι κάτοικοί της πρέπει να τα βγάλουν πέρα με τα μέτρα λιτότητας που ήταν και οι όροι για τη διάσωση της χώρας. Τα μέτρα λιτότητας στην Ελλάδα έχουν αυξήσει την επιρροή περιθωριακών αριστερών και δεξιών πολιτικών ομάδων, δύο από τις οποίες τα πήγαν καλά στις πρόσφατες εκλογές. Aυτή τη χρονιά μόνο το 14% των Ελλήνων φαίνεται να αποδέχεται τους ηγέτες του και μόλις το 23% και το 29% αποδέχονται την ηγεσία της ΕΕ και της Γερμανίας αντίστοιχα, ενώ μόνο το 19% των Ελλήνων έχει εμπιστοσύνη στα χρηματοπιστωτικά ιδρύματα». Μεταξύ άλλων, η έρευνα της Gallup σημειώνει ότι το 91% των Ελλήνων πιστεύει ότι η διαφθορά είναι διαδεδομένη, ενώ αναφέρει ότι το επίπεδο της ανεργίας το 2013 στη χώρα άγγιξε το 27,3%.

    Βοσνία/Ερζεγοβίνη -Ποσοστό αποδοχής της κυβέρνησης 8%

    Βουλγαρία -Ποσοστό αποδοχής της κυβέρνησης 13%

    Ελλάδα -Ποσοστό αποδοχής της κυβέρνησης 14%

    Τσεχία -Ποσοστό αποδοχής της κυβέρνησης 15%

    Μολδαβία -Ποσοστό αποδοχής της κυβέρνησης 18%

    Πακιστάν -Ποσοστό αποδοχής της κυβέρνησης 18%

    Περού -Ποσοστό αποδοχής της κυβέρνησης 18%

    Ρουμανία -Ποσοστό αποδοχής της κυβέρνησης 18%

    Κόστα Ρίκα -Ποσοστό αποδοχής της κυβέρνησης 20%

    Τζαμάικα -Ποσοστό αποδοχής της κυβέρνησης 20%

    Πορτογαλία -Ποσοστό αποδοχής της κυβέρνησης 20%

    Ισπανία -Ποσοστό αποδοχής της κυβέρνησης 20%

Δείτε ολόκληρο το δημοσίευμα της 247wallst.com πατώντας ΕΔΩ.


Διαβάστε Περισσότερα »

Με συντελεστή 26% κινδυνεύουν να φορολογηθούν οι αγρότες


Παρεμβάσεις για την αποφυγή φορολόγησης των αγροτών με υψηλούς συντελεστές δρομολογεί η κυβέρνηση, σύμφωνα με πληροφορίες και σχετικά δημοσιεύματα. Στο θέμα είχε αναφερθεί και ο πρόεδρος της ΠΑΣΕΓΕΣ, Τζανέτος Καραμίχας, στην τελευταία ΓΣ της οργάνωσης, τονίζοντας πως η φορολόγηση των αγροτών με 13% είναι ένας... μύθος.
Ο Κώδικας Φορολογίας Εισοδήματος προβλέπει πως εφόσον το εισόδημα που έχει δηλώσει ο αγρότης είναι μικρότερο από αυτό που προκύπτει με βάση τα τεκμήρια, η πρόσθετη διαφορά μεταξύ δηλωθέντος και τεκμαρτού εισοδήματος θεωρείται ως εισόδημα από επιχειρηματική εμπορική δραστηριότητα και ως εκ τούτου φορολογείται με συντελεστή 26% αντί με συντελεστή 13% που προβλέπεται κανονικά για τα γεωργικά εισοδήματα.

Oι διατάξεις του νέου Κώδικα Φορολογίας Εισοδήματος θα τεθούν σε εφαρμογή το 2015 και για να μην προκύψουν υπέρογκες επιβαρύνσεις δρομολογήθηκε ήδη η μερική αλλαγή του Κώδικα Φορολογίας Εισοδήματος.

Η τροποποίηση που θα εισαχθεί στη Βουλή εντός των επομένων ημερών θα προβλέπει πως όταν το τεκμαρτό εισόδημα των αγροτών υπερβαίνει το δηλωθέν εισόδημα ο φόρος θα υπολογίζεται με συντελεστή 13%.
Διαβάστε Περισσότερα »

Στην Ε.Ε της ΔΗΜΑΡ οι Στερεοελλαδίτες Σιακαντάρης Γιώργος και Σεραφείμ Καρακικές



 Στην Ε.Ε της ΔΗΜΑΡ οι Στερεοελλαδίτες
Σιακαντάρης Γιώργος και Σεραφείμ Καρακικές
Επανεξελέγη γραμματέας της ΔΗΜΑΡ ο Θεοχαρόπουλος
Επανεξελέγη Γραμματέας της της Κεντρικής Επιτροπής της Δημοκρατικής Αριστεράς ο Θανάσης Θεοχαρόπουλος κατά τη ψηφοφορία που διεξήχθη σήμερα. Ο Θ. Θεοχαρόπουλος συγκέντρωσε 63 ψήφους (ποσοστό 61%) έναντι 35 (ποσοστό 34%) που συγκέντρωσε ο Χρ. Πετράκος, σε σύνολο 104 ψηφισάντων. Κατά τη διαλογή των ψηφοδελτίων βρέθηκαν 5 λευκά (ποσοστό 5%) και 1 άκυρο.
.
Στην ψηφοφορία που ακολούθησε για την εκλογή των μελών της Ε.Ε. της ΔΗΜ.ΑΡ., εξελέγησαν:
Αμοιρίδης Γιάννης
Γιαννακάκη Μαρία
Γραικούσης Νίκος
Καρακικές Σεραφείμ
Κωλέττη Χριστίνα
Λουκάς Δημήτρης
Μαλέλης Σταμάτης
Μαργαρίτης Θόδωρος
Μαστρογιάννης Βασίλης
Μαυροκεφαλίδης Χρήστος
Μπουλμπασάκος Γιώργος
Μπουρνόβα Ευγενία
Παπαθανασίου Σάκης
Σιακαντάρης Γιώργος
Σκοπούλης Γιάννης
Φωτεινός Θράσος
Χατζησωκράτης Δημήτρης
Στην Ε.Ε. συμμετέχουν ο Πρόεδρος και ο Γραμματέας της Κ.Ε. της ΔΗΜ.ΑΡ.
Διαβάστε Περισσότερα »

Πόσο κοστίζουν οι ανασκαφικές εργασίες στην Αμφίπολη

Σε ποσό που δεν ξεπερνά τα 590.000 ευρώ ανήλθαν οι χρηματοδοτήσεις για την ανασκαφική έρευνα του ταφικού συγκροτήματος Τύμβου Καστά. Αναλυτικά στοιχεία με τις χρηματοδοτήσεις της ανασκαφικής έρευνας, που αποκάλυψε το ταφικό μνημείο της Αμφίπολης, διαβίβασε στη Βουλή ο υπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού Κώστας Τασούλας, στο πλαίσιο του κοινοβουλευτικού ελέγχου. Από το έγγραφο που διαβιβάστηκε στη Βουλή προκύπτει ότι το 2014 τις ανασκαφικές έρευνες στήριξαν με δωρεά η Εθνική Τράπεζα και με χορηγίες η ΔΕΣΦΑ και τα Ελληνικά Πετρέλαια. Οι χορηγίες των ΔΕΣΦΑ και Ελληνικά Πετρέλαια μάλιστα δεν έχουν ακόμη ενεργοποιηθεί.

Τα στοιχεία είχε ζητήσει ο βουλευτής των Ανεξάρτητων Ελλήνων, Νίκος Νικολόπουλος, επικαλούμενος δημοσίευμα σύμφωνα με το οποίο το κόστος της ανασκαφικής έρευνας στην Αμφίπολη είναι υπέρογκο και, όπως έλεγε ο βουλευτής, «οι ψηφοφόροι της εκλογικής του περιφέρειας» ζητούν ενημέρωση επ’ αυτού.

Όπως ειδικότερα ενημερώνει ο υπουργός Πολιτισμού στο απαντητικό του έγγραφο, που διαβιβάστηκε στη Βουλή με ημερομηνία 16 Οκτωβρίου, οι χρηματοδοτήσεις για την ανασκαφική έρευνα του ταφικού συγκροτήματος Τύμβου Καστά είναι οι εξής:

* 2010: δόθηκαν 20.000 ευρώ μέσω Προγραμματικής Σύμβασης μεταξύ του υπουργείου Πολιτισμού και Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Σερρών, από τη Νομαρχία Σερρών (Ανασκαφική έρευνα στην κορυφή του Τύμβου ΚΑΣΤΑ Αμφίπολης)

* 2011: δόθηκαν 80.000 ευρώ μέσω Προγραμματικής Σύμβασης μεταξύ του υπουργείου Πολιτισμού και Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, από την Περιφέρεια (Έναρξη ανασκαφικής έρευνας ταφικού περιβόλου του Τύμβου ΚΑΣΤΑ Αμφίπολης).

* 2012: Δόθηκαν 50.000 ευρώ από το υπουργείο Πολιτισμού και 50.000 ευρώ από το υπουργείο Μακεδονίας Θράκης (Συνέχιση ανασκαφικής έρευνας ταφικού περιβόλου Τύμβου ΚΑΣΤΑ Αμφίπολης).

* 2013: Δόθηκαν 90.000 ευρώ από το υπουργείο Πολιτισμού (Συνέχιση ανασκαφικής έρευνας ταφικού περιβόλου ΚΑΣΤΑ Αμφίπολης)

* 2014: δόθηκαν 150.000 ευρώ από το υπουργείο Πολιτισμού (Συνέχιση ανασκαφικής έρευνας περιβόλου και εντοπισμός και ανασκαφή τάφου Τύμβου ΚΑΣΤΑ Αμφίπολης)

* Επίσης το 2014, δόθηκε ως δωρεά από την Εθνική Τράπεζα ποσό 150.000 ευρώ ενώ οι χορηγίες των εταιρειών του Δημοσίου ΔΕΣΦΑ (35.000) και Ελληνικά Πετρέλαια (25.000) δεν έχουν ακόμη ενεργοποιηθεί.
Διαβάστε Περισσότερα »

"Βροχή" από πεφταστέρια την Τρίτη...


Μια νέα βροχή από "πεφταστέρια", οι Ωριωνίδες, που κορυφώνεται στις...
21 και 22 Οκτωβρίου στο βόρειο ημισφαίριο, θα είναι ορατή και από την Ελλάδα.

Οι Ωριωνίδες είναι μια μέσης έντασης βροχή διαττόντων αστέρων, που κάθε χρόνο λαμβάνει χώρα από τις αρχές Οκτωβρίου έως τις αρχές Νοεμβρίου και φέτος αναμένεται να φθάσει στο μέγιστο σημείο της το βράδυ της Τρίτης 21 Οκτωβρίου προς χαράματα Τετάρτης 22 Οκτωβρίου.

Όπως αναφέρει το ΑΠΕ-ΜΠΕ, επειδή δεν θα υπάρχει φωτεινή Σελήνη στον ουρανό, η εποχή θεωρείται κατάλληλη για παρατήρηση. Οι καλύτερες -και πιο βολικές- ώρες για παρατήρηση είναι, με κατεύθυνση προς την ανατολή, λίγο μετά τα μεσάνυχτα και πριν την αυγή, στο μέτρο βέβαια που ο κατά τόπους ουρανός είναι καθαρός από σύννεφα.

Οι Ωριωνίδες, που πήραν το όνομά τους επειδή φαίνεται να προέρχονται από τον αστερισμό του Ωρίωνα (ή λίγο πιο βόρεια, από το μεγάλο άστρο Μπετελγκέζ), δημιουργούνται από τα υλικά που έχει αφήσει πίσω του ο κομήτης του Χάλεϊ. Δεκάδες μετέωρα (συνήθως 20 έως 25 ανά ώρα, αλλά μπορεί να φθάσουν και τα 50) εισέρχονται και καίγονται στην ατμόσφαιρα της Γης...
Διαβάστε Περισσότερα »

Τι θα ισχύσει φέτος για το επίδομα θέρμανσης: Περισσότεροι οι δικαιούχοι -Ποια είναι τα κριτήρια

Αν και με καθυστέρηση, υπογράφηκε η Απόφαση για τη χορήγηση του επιδόματος θέρμανσης, το οποίο όπως προκύπτει από την επεξεργασία των φετινών φορολογικών δηλώσεων, θα το εισπράξουν πολλοί περισσότεροι από πέρσι. Ο λόγος είναι απλός. Από τη στιγμή που τα εισοδηματικά κριτήρια έμειναν ίδια με πέρσι, η περαιτέρω μείωση των εισοδημάτων θα επιτρέψει σε πολλά νοικοκυριά να περάσουν κάτω από τον πήχη που έθεσε το υπουργείο Οικονομικών, κάτι που έγινε, άλλωστε, και με το κοινωνικό μέρισμα.
Το επίδομα, όπως και πέρσι, κλιμακώνεται ανάλογα με την περιοχή που βρίσκεται η κατοικία. Συγκεκριμένα, η Επικράτεια χωρίζεται σε τέσσερις κλιματικές ζώνες και με δεδομένο ότι η επιδότηση ανέρχεται στα 0,35 ευρώ ανά λίτρο, για τα πρώτα 120 τ.μ. της κατοικίας και με πλαφόν κατανάλωσης τα 3.000 λίτρα, τα 1.800 λίτρα, τα 960 λίτρα και τα 600 λίτρα για κάθε μία από τις τέσσερις ζώνες, το επίδομα διαμορφώνεται ως εξής:

    για την Α΄ Ζώνη: 1.050 ευρώ
    για τη Β΄ Ζώνη: 630 ευρώ
    για τη Γ΄ Ζώνη: 336 ευρώ
    για τη Δ΄ Ζώνη: 210 ευρώ

Υπενθυμίζεται ότι με την υποβολή της αίτησης στο TAXIS, οι φορολογούμενοι μπορούν να ζητούν προκαταβολή του 25% του επιδόματος.

Τα κριτήρια

Εισοδηματικά: Εως 30.000 ευρώ για άγαμο υπόχρεο, 40.000 ευρώ για έγγαμο υπόχρεο χωρίς τέκνα, το οποίο προσαυξάνεται κατά 3.000 ευρώ για κάθε τέκνο. Ομοίως, για τη μονογονεϊκή οικογένεια το ως άνω εισόδημα ανέρχεται σε 43.000 ευρώ, το οποίο προσαυξάνεται κατά 3.000 ευρώ ανά τέκνο.

Ακίνητης Περιουσίας: Εως 200.000 ευρώ για τους άγαμους και 300.000 ευρώ για τους έγγαμους και τις μονογονεϊκές οικογένειες.

Οι Ζώνες

Α΄: Γρεβενών, Κοζάνης, Καστοριάς, Φλώρινας, Δράμας, Ευρυτανίας

Β΄: Ιωαννίνων, Λάρισας, Καρδίτσας, Τρικάλων, Αρκαδίας, Πιερίας, Ημαθίας, Πέλλης, Θεσσαλονίκης, Κιλκίς, Χαλκιδικής, Σερρών, Καβάλας, Ξάνθης, Ροδόπης, Έβρου

Γ΄: Αττικής (εκτός Κυθήρων και νησιών Σαρωνικού), Κορινθίας, Ηλείας, Αχαΐας, Αιτωλοακαρνανίας, Φθιώτιδας, Φωκίδας, Βοιωτίας, Ευβοίας, Μαγνησίας, Λέσβου, Χίου, Κέρκυρας, Λευκάδας, Θεσπρωτίας, Πρέβεζας, Άρτας

Δ΄: Ηρακλείου, Χανίων, Ρεθύμνου, Λασιθίου, Κυκλάδων, Δωδεκανήσου, Σάμου, Μεσσηνίας, Λακωνίας, Αργολίδας, Ζακύνθου, Κεφαλληνίας και Ιθάκης, Κύθηρα και νησιά Σαρωνικού


Διαβάστε Περισσότερα »

Η σύνθεση του νέου Διοικητικού Συμβουλίου της Δ.Ε.Π.Ο.Δ.Α.Θ Α.Ε

Στις 17 Οκτωβρίου 2014 συγκροτήθηκε σε σώμα το Διοικητικό Συμβούλιο της Δ.Ε.Π.Ο.Δ.Α.Θ Α.Ε, το οποίο προέκυψε μετά την Γενική Συνέλευση των Μετόχων της 14ης Σεπτεμβρίου 2014 και των εκπροσώπων που όρισαν οι  4 Δήμοι της 2ης Διαχειριστικής Ενότητας Νομού Βοιωτίας.
Η σύνθεση του νέου Διοικητικού Συμβουλίου της Δ.Ε.Π.Ο.Δ.Α.Θ Α.Ε έχει ως εξής :
-    Νικόλαου Σπυρίδων, Δήμαρχος Δήμου Θηβαίων, Πρόεδρος
-    Περγάλιας Βασίλειος, Δήμαρχος Δήμου Τανάγρας, Αντιπρόεδρος
-    Ντασιώτης Γεώργιος, Δήμαρχος Δήμου Αλιάρτου-Θεσπιέων, Μέλος
-    Αραπίτσας Γεώργιος, Αντιδήμαρχος Δήμου Αλιάρτου-Θεσπιέων, Μέλος
-    Δημητρίου Ηλίας, Αντιδήμαρχος Δήμου Τανάγρας, Μέλος
-    Καμπιώτου-Λιάπη Γεωργία, Αντιδήμαρχος Δήμου Τανάγρας, Μέλος
-    Νταβαλούμης Ιωάννης, Αντιδήμαρχος Δήμου Ορχομενού, Μέλος
-    Παπαδημητρίου Ιωάννης, Δημοτικός Σύμβουλος Δήμου Θηβαίων, Μέλος
-    Σαμουρέλης Χρήστος, Δημοτικός Σύμβουλος Δήμου Τανάγρας, Μέλος
-    Χαλβατζής Σταμάτης, Δημοτικός Σύμβουλος Δήμου Θηβαίων, Μέλος
-    Φίλος Γεώργιος, Δημότης Δήμου Θηβαίων, Μέλος

Στη συνεδρίαση έγινε αναλυτική παρουσίαση του σχεδιασμού του Φο.Δ.Σ.Α και εκφράσθηκε η θέληση όλων των μελών του Διοικητικού Συμβουλίου για την ολοκλήρωση των ήδη ενταγμένων έργων, προκειμένου να επιτευχθούν οι περιβαλλοντικοί στόχοι που τίθενται από την Ευρωπαϊκή και Ελληνική νομοθεσία.

Θήβα : 20/10/2014



Διαβάστε Περισσότερα »

ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ ΛΙΒΑΔΕΙΑΣ_ΜΟΥΣΙΚΗ – ΠΟΛΥΜΕΣΑ & ΝΕΕΣ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΕΣ

Η Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη Λιβαδειάς και το Τροφώνιο Ωδείο διοργανώνουν διάλεξη – σεµινάριο με τον τίτλο

Μουσική – Πολυµέσα & Νέες Τεχνολογίες

Οι νέες τεχνολογίες ως εργαλείο διαµόρφωσης και ακριβούς µετάδοσης

µιας συνθετικής ιδέας ή ενός έτοιµου µουσικού υλικού

    Με τη Συνθέτρια - Σολίστ Κιθάρας - Μουσικοτεχνολόγο Ελένη Σκάρκου

    Το Σάββατο 1 Νοεμβρίου 2014, 12-2 μμ.

    Στο MEDIA Lab της Βιβλιοθήκης Λιβαδειάς (Κάδμου 7 & Δαιδάλου, Λιβαδειά).

    Δηλώσεις συμμετοχής online http://goo.gl/WHzYVt

    Πληροφορίες: Στις ιστοσελίδες των διοργανωτών και στα τηλ. 22610.89970 (Βιβλιοθήκη) και 22610.87570

    Η διείσδυση της τεχνολογίας επιφέρει ριζικές αλλαγές στις αντιλήψεις µας για τα µουσικά συµβάντα. Οι νέες τεχνικές και η γνώσης τους αλλάζουν και διευρύνουν τις

    προθέσεις γραφής και τις δυνατότητες µουσικής πράξης δηµιουργώντας νέες ηχητικές αντιλήψεις, µεγαλύτερη ευκολία συνειρµών και νέους τρόπους ερµηνείας. Παράλληλα, διευκολύνουν τις δυνατότητες κατασκευής “πολύτεχνων” έργων.

    Οι συνθετικές προσεγγίσεις που συνδέουν τη µουσική ιδέα µε την τεχνολογία αποτελούν

    βάση κατανόησης της “νέας” µουσικής δηµιουργίας και ερµηνείας.

    Πώς ο ερµηνευτής του 21ου αιώνα θα χρησιµοποιήσει τις νέες τεχνολογίες στην ερµηνευτική του διαδικασία ως σολίστ ή ως µέλος ενός έργου;

    Πώς θα επηρεάσει η τεχνολογία τις σχέσεις µεταξύ συνθετών, εκτελεστών, µαέστρων, παραγωγών, ακροατών;

    Τοµείς που θα παρουσιασθούν:

    ·         Μουσική ηχοληψία

    o Συνδεσµολογία και Εξοπλισµός ηχογράφησης

    o Τεχνική Καταγραφής ήχου

    o Ψυχοακουστική - Ακουστική Χώρου

    o Εφαρµογές Ηχογράφησης

    o Djing: ζωντανή αναπαραγωγή ήχου

    o Live performance: Δηµιουργία και εκτέλεση ζωντανής

    ·         Μουσική τεχνολογία

    o Γραφή παρτιτούρας

    o Midi Sequencing

    o Virtual Instruments

    o Μουσική Παραγωγή

    o Ενορχήστρωση Μουσικής

    o Σύνθεση Μουσικής

    o Apple Logic Pro

    o Pro tools – Cubase

    ·         Video – Kινηµατογράφος

    o Μοντάζ φωτογραφίας και video

    o Δηµιουργία videoclip

    o Film Scoring

    o Adobe Premiere

    o Adobe Director

    o Apple Final Cut

    

    Λίγα λόγια για την εισηγήτρια

     Η Ελένη Σκάρκου είναι συνθέτρια, σολίστ κιθάρας, εκπαιδευτικός.

    Στο συνθετικό της έργο χρησιμοποιεί μεταλλαγμένες τις σύγχρονες τεχνικές προσαρμοσμένες σε ένα προσωπικό ύφος, ενώ συχνά συνδυάζει τα διαφορετικά ηχοχρώματα των οργάνων με ηλεκτρονικούς ήχους. H εργογραφία της περιλαμβάνει έργα για σόλο όργανα, σύνολα, ηλεκτρονική και συμφωνική μουσική.

    Ως ερμηνεύτρια κιθάρας έχει λάβει μέρος ως μέλος συνόλων και ως σολίστ, και ειδικεύεται σε εκτέλεση έργων του του 20ου και 21ου αι. χρησιμοποιώντας όλα τα είδη κιθάρας και των νέων τεχνολογιών που συνδυάζονται στη χρήση της.

    Είναι κάτοχος πιστοποιήσεων Apple Certified Pro. Χειρίζεται προγράμματα μουσικής παραγωγής, βίντεο, φωτογραφίας, σχεδιασμού, σελιδοποίησης και δημιουργίας εντύπου, και σχεδιάζει και αναπτύσσει ιστοσελίδες.

    Διδάσκει κλασσική κιθάρα, θεωρητικά, σύνθεση, μουσική τεχνολογία και νέες τεχνολογίες. Είναι καλλιτεχνική διευθύντρια εκπαιδευτηρίων. Πραγματοποιεί διαλέξεις με θέματα σημειογραφίας και ερμηνείας για κιθάρα, σύνθεσης με ψηφιακά μέσα, νέες τεχνολογίες.

    Είναι τακτικό μέλος της Ένωσης Ελλήνων Μουσουργών από το 2002. Αρθρογράφος & Μέλος της συντακτικής ομάδας του περιοδικού του περιοδικού της Ένωσης Ελλήνων Μουσουργών, “Πολύτονον”, από την αρχή έκδοσής του, (2003), ως υπεύθυνη καλλιτεχνικής και τεχνικής επιμέλειας (δημιουργικό εξωφύλλου, επεξεργασία υλικού, σελιδοποίηση και καλλιτεχνικό σχεδιασμό) και αρθρογράφος στις στήλες “Tεχνογραφήματα” (με θέματα μουσικής τεχνολογίας) και “Oπτικές Aκροάσεις” (με παρουσίαση - κριτική δίσκων).

    Είναι παραγωγός  πολιτιστικών & επιστημονικών εκδηλώσεων, διαφημιστικών clip & ταινιών.

    Σχεδιάζει εκπαιδευτικά προγράμματα σε ωδεία και εκπαιδευτήρια πληροφορικής με θέματα μουσικής, βίντεο, φωτογραφίας, νέων τεχνολογιών.



Διαβάστε Περισσότερα »

Κατά της αξιολόγησης και ο Δήμαρχος Διστόμου Αράχοβας-Αντίκυρας


Ο Σύλλογος Εργαζομένων Ο.Τ.Α. Επαρχίας Λιβαδειάς ενημερώνει τους συναδέλφους εργαζομένους τα εξής:
Σήμερα και κατά τη διάρκεια της κατάληψης που πραγματοποίησαν οι εργαζόμενοι στο Δήμο ΔΙΣΤΟΜΟΥ-ΑΡΑΧΟΒΑΣ-ΑΝΤΙΚΥΡΑΣ , ως αντίδραση για το γνωστό πλέον θέμα του προσχηματικού επανελέγχου των συμβάσεων και για το θέμα της μη έκδοσης αποφάσεων επιμερισμού των ποσοστών της δήθεν «αξιολόγησης» , με αφορμή την αρνητική απόφαση του Δ.Σ. του Δήμου , εμφανίσθηκε ο Δήμαρχος ΔΙΣΤΟΜΟΥ-ΑΡΑΧΟΒΑΣ-ΑΝΤΙΚΥΡΑΣ κ. Γεωργακός και δήλωσε ρητά και κατηγορηματικά ότι είναι εναντίον τόσο της δήθεν αξιολόγησης , όσο και του προσχηματικού επανελέγχου των συμβάσεων , που ήδη έχουν κριθεί από τα αρμόδια όργανα της Πολιτείας , που ως αποτέλεσμα θα έχουν ακόμα περισσότερα προβλήματα στις ήδη υποστελεχωμένες υπηρεσίες των Δήμων.
Ο κ. Γεωργακός ξεκαθάρισε  ότι όχι μόνο δεν θα στείλει κανένα στοιχείο , αλλά θα είναι απέναντι σε οποιαδήποτε τέτοια εντολή και πάντα δίπλα στους αγώνες των εργαζομένων.
Μετά από αυτή την εξέλιξη , αναστέλλονται οι κινητοποιήσεις στο Δήμο ΔΙΣΤΟΜΟΥ-ΑΡΑΧΟΒΑΣ-ΑΝΤΙΚΥΡΑΣ.
Ο Σύλλογος Εργαζομένων ΟΤΑ Επαρχίας Λιβαδειάς ευχαριστεί πολύ τον Δήμαρχο κ. Γεωργακό για την παρέμβασή του αυτή και ευελπιστεί να είναι και στο μέλλον συνοδοιπόρος με τους εργαζόμενους , πάντα με κοινό γνώμονα μας την εξυπηρέτηση των πολιτών και την εύρυθμη λειτουργία του Δήμου.

                                                                ΓΙΑ ΤΟ  Δ.Σ


        Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                           Ο Γ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ



  
     ΜΠΟΥΡΑΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ                                          ΒΑΡΕΛΑΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ



Διαβάστε Περισσότερα »

Φωτιά στις Θεσπιές-φωτορεπορτάζ

 Φωτιά ξέσπασε  λίγο μετά τις 11:00 στο ύψος της Αγίας Τριάδας Θεσπιών, για εμπρησμό μιλούν οι κάτοικοι.

Η φωτιά ξεκίνησε από άγνωστη μέχρι στιγμής αιτία σε ξερά χόρτα,καίγοντας καλαμιές,πουρνάρια και γρήγορα επεκτάθηκε στον ελαιώνα.Η έγκαιρη επέμβαση των πυροσβεστών γλίτωσε τα χειρότερα.
Με τρια  οχήματα  η Πυροσβεστική Υπηρεσία της Θήβας,το πυροσβεστικό και η τσάπα του Δήμου Αλιάρτου Θεσπιών  περιόρισαν την πυρκαγιά και τις καταστροφές στον ελαιώνα σε μικρό αριθμό δέντρων.Η φωτιά τέθηκε υπο  έλεγχο πριν απο λίγη ώρα,στην περιοχή θα παραμείνει για λόγους ασφαλείας δύναμη της Πυροσβεστικής.
















Διαβάστε Περισσότερα »

ΛΕΜΠΕΣΗΣ ΜΕΓΑΣ SECURITY-Όπως λέμε Ασφάλεια


ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΛΕΜΠΕΣΗΣ


Συστήματα ασφαλείας, κάμερες παρακολούθησης, συναγερμοί
ΤΩΡΑ η ασφάλειά σας δεν είναι τυχαία επιλογή

Παρακολουθώντας τις εξελίξεις, την συνεχόμενη εγκληματικότητα και αναγνωρίζοντας το κλίμα ανασφάλειας και φόβου που έχει δημιουργηθεί, η εταιρεία μας συνεχίζει το όραμά της για ποιοτική και προσιτή οχύρωση του χώρου σας, μέσα από μια μεγάλη και σύγχρονη γκάμα συστημάτων συναγερμού, καμερών και πυρανίχνευσης.

Είμαστε πάντα δίπλα σας για να αισθάνεστε εσείς ασφαλείς!
 Καλέστε μας στα τηλέφωνα 2262067164-6932871484-6973497686 και εξειδικευμένο προσωπικό θα σας εξυπηρετήσει και θα βρει την πιο έγκυρη λύση για το πρόβλημά σας.
Το προσωπικό της εταιρείας μας είναι σε ετοιμότητα να επιλύσει οποιοδήποτε τεχνικό πρόβλημα παρουσιαστεί όλο το 24ωρο, 365 μέρες το χρόνο.
Φύλαξη φωτοβολταικών
ΜΕΤΡΑ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΣΤΗ  ΣΥΝΑΥΛΙΑ ΤΟΥ ΠΛΟΥΤΑΡΧΟΥ ΣΤΗ ΘΗΒΑ





Διαβάστε Περισσότερα »

Σαρωτικές αλλαγές στα δημοτικά -Ερχονται αγγλικά, τέχνες και πληροφορική από την α΄ τάξη

Με στόχο να κοπεί η άχρηστη ύλη και να ελαφρυνθεί το σχολικό πρόγραμμα για τους μαθητές του δημοτικού το υπουργείο Παιδείας ετοιμάζεται να φέρει σαρωτικές αλλαγές. Με σύνθημα «λιγότερη ύλη, περισσότερη παιδεία» και βασικό στόχο να ενισχυθεί η ενασχόληση των μαθητών με την άθληση και την υγιεινή διατροφή.

Σήμερα, σε όλες τις τάξεις του δημοτικού σχολείου διδάσκονται συνολικά 17 γνωστικά αντικείμενα. O αριθμός μαθημάτων ξεκινά από οκτώ στην α΄ και τη β΄ τάξη, αυξάνεται σε δέκα στη γ΄ και τη δ΄ τάξη και καταλήγει στα δεκατρία στην ε΄ και την στ΄ τάξη.

Οι διαφορές
Στοιχεία από μελέτες του OOΣA στην Ελλάδα διατίθεται λιγότερος διδακτικός χρόνος στα μαθηματικά, τη γυμναστική και τις τέχνες. Aντίθετα, διατίθεται περισσότερος χρόνος στα θρησκευτικά, τα γλωσσικά μαθήματα και τις φυσικές επιστήμες.

Σημειώνεται ότι στην αντίστοιχη έκθεση του δικτύου Eurydice για το σχολικό έτος 2011-2012 και στον πίνακα με την κατανομή του προτεινόμενου ελάχιστου διδακτικού χρόνου στην πρωτοβάθμια εκπαίδευση, τα διάφορα μαθήματα ή γνωστικά αντικείμενα τα οποία περιλαμβάνονται στα δημοτικά σχολεία των χωρών της Ευρώπης είναι τα εξής:

Γλώσσα, Mαθηματικά, Φυσικές Eπιστήμες, Kοινωνικές Eπιστήμες, Ξένες Γλώσσες, Φυσική Aγωγή, Kαλλιτεχνικές Δραστηριότητες, Θρησκευτικά / Hθική Διδασκαλία, Tεχνολογίες Πληροφορίας και Eπικοινωνιών, Tεχνολογία, καθώς και μια σειρά άλλων μαθημάτων που δεν αναφέρονται λεπτομερώς.

Στον αντίποδα συνεχίζει να εφαρμόζεται και κατά την τρέχουσα σχολική χρονιά ο θεσμός του Eνιαίου Aναμορφωμένου Eκπαιδευτικού Προγράμματος (EAEΠ,) που εισήχθη στα δημοτικά σχολεία στο πλαίσιο των νέων προγραμμάτων σπουδών, και προβλέπει τη διεύρυνση του υποχρεωτικού ωραρίου και την προσθήκη των αγγλικών, των τεχνών και της πληροφορικής από την α΄ τάξη.
iefimerida.gr
Διαβάστε Περισσότερα »

Ο Βουλευτής Μπασιάκος επανέφερε την ανάγκη γενικότερης ρύθμισης οφειλών αγροτών σε ΟΓΑ κλπ, αντί παρακράτησης καθώς και της μείωσης των διοδίων.



Ο Βουλευτής Βοιωτίας Ευάγγελος Μπασιάκος κατέθεσε στη Βουλή ερωτήσεις επαναφέροντας προς τους αρμόδιους Υπουργούς δύο σημαντικά θέματα και ζητώντας:
1) Aντί του  συμψηφισμού των οφειλών των αγροτών στον ΟΓΑ κλπ με κοινοτικές επιδοτήσεις τους, την υπαγωγή τους για λόγους ισότητας στη γενικότερη επικείμενη κυβερνητική ρύθμιση χρεών σε ΔΟΥ και Ασφαλιστικά Ταμεία και
2) Tην αναπροσαρμογή των αυξημένων διοδίων , ώστε να αποτραπεί η υπερβολική και επικίνδυνη κυκλοφορία , κυρίως βαρέων οχημάτων , στο δευτερεύον οδικό δίκτυο της Βοιωτίας, που δεν την αντέχει , όπως ζητούν πολλοί αυτοδιοικητικοί και φορείς, ενδεικτικά δε και η Δημοτική Αρχή Λειβαδιάς, σήμερα στη Χαιρώνεια.  .


Διαβάστε Περισσότερα »

Παντελίδης: «Ήμασταν βελτιωμένοι»

Δυσαρεστημένος από την ήττα 2-1 από την Βέροια αλλά ικανοποιημένος από την προσπάθεια των ποδοσφαιριστών του ήταν ο Σάββας Παντελίδης στον Λεβαδεικό.

Ο Έλληνας τεχνικός των «πράσινων», στην συνέντευξη Τύπου που ακολούθησε της αναμέτρησης στην Ημαθία, στάθηκε στην καλή εικόνα που έδειξε το «συγκρότημα» της Βοιωτίας αλλά και στην ωφέλιμη… διακοπή του πρωταθλήματος.

Αρχικά ο Έλληνας τεχνικός σχολίασε: «Το σημερινό αποτέλεσμα μας αφήνει δυσαρεστημένους γιατί η προσπάθεια των παιδιών μου ήταν πολύ καλή. Μείναμε πίσω στο σκορ με 2-0 χωρίς ο αντίπαλος να είναι καλύτερος και στην συνέχεια αναγκαστήκαμε να κυνηγάμε το σκορ. Κάναμε λάθη αλλά η εικόνα μας ήταν βελτιωμένη σε σχέση με προηγούμενα ματς».

Τέλος, ο Σάββας Παντελίδης, υποστήριξε: «Συνεχίζουμε την δουλειά μας. Η σημερινή εμφάνιση μας γεμίζει αισιοδοξία. Πιστεύω ότι η διακοπή μας ωφέλησε. Μια νίκη θα αλλάξει προς το καλύτερο τα πράγματα».
onsports.gr
Διαβάστε Περισσότερα »

Εντυπωσιακή εμφάνιση της Δημοτικής Χορωδίας Λιβαδειάς στην Ιταλία


Στη συνάντηση χορωδιών, στο Bazzano και στη πόλη San Giovanni inPersitzeto που διοργανώνει κάθε χρόνο η Χορωδιακή Σχολή του Bazzano(Skola Kantor) στην Μπολόνια συμμετείχε η Δημοτική Χορωδία Λιβαδειάς με τον Μαέστρο Γιώργο Κοσμίδη από τις 18 μέχρι τις 23 Σεπτεμβρίου.

Στην εκδήλωση συμμετείχαν 14 χορωδίες απ΄ όλη την Ιταλία και η Δημοτική Χορωδία Λιβαδειάς ως τιμώμενη χορωδία με σημαντική συμβολή του  Επίτιμου Προέδρου της Ελληνικής Κοινότητας της Μπολόνια, Πανταζή Πικάσης, ο οποίος κατάγεται από την Ευαγγελίστρια.

Την Παρασκευή 19 Σεπτεμβρίου η Δημοτική Χορωδία Λιβαδειάς

παρουσίασε το πρόγραμμά της με τραγούδια Ελλήνων Μουσουργών, στο θέατρο Fanin του San Giovanni in Persiceto. Η χορωδία μπήκε στο γεμάτο 600 θέσεων θέατρο με την Ελληνική σημαία, κερδίζοντας το θεμό χειροκρότημα του κοινού ενώ παράλληλα προβάλλονταν φωτογραφίες από τοπία της Λιβαδειάς.

Το Σάββατο το πρωί η Δημοτική Χορωδία Λιβαδειάς επισκέφθηκε την Μπολόνια και στη συνέχεια δύο ξεναγοί ενημέρωσαν τους χορωδούς για τα μνημεία και το ιστορικό κέντρο της πόλης.

Το απόγευμα, έγινε παρέλαση όλων των συμμετεχόντων χορωδιών στοBazzano. Εκεί η κάθε χορωδία τραγούδησε σε ένα διαφορετικό σημείο της πόλεως με τη τιμώμενη χορωδία της Λιβαδειάς να τραγουδά στην πλατεία.

Το βράδυ ακολούθησε συναυλία στο θέατρο Antonniano για το Σύνδεσμο «Αγώνας ενάντια στο AIDS», που οργάνωσε από την Ελληνική κοινότητα.

Την Κυριακή η Δημοτική Χορωδία Λιβαδειάς συμμετείχε στην αποχαιρετιστήρια εκδήλωση, που δόθηκε σε μια ωραιότατη και συγχρόνως κατοικήσιμη βίλλα στο Castenasso. Εκεί, όλες οι χορωδίες παρουσίασαν το πρόγραμμά τους και ακολούθησε  ανταλλαγή των δώρων, την οποία διαδέχτηκε γεύμα στο κήπο της βίλλα ενώ το απόγευμα έγινε η τελευταία εκδήλωση στο δήμο Castenasso.

Όλο το πρόγραμμα παρουσίασε μεγάλο ενδιαφέρον ενώ περιελάμβανε υψηλή ποιότητα τραγουδιών, κουλτούρα, καλή φιλοξενία και μια πολλά υποσχόμενη παρακαταθήκη για το μέλλον.

Η Δημοτική Χορωδία Λιβαδειάς με Μαέστρο τον Γιώργο Κοσμίδη καθώς και οι χορωδοί, ανταποκρίθηκαν κατά γενικό ομολογία με τον καλύτερο δυνατό τρόπο γεγονός που επισημάνθηκε και από τα τοπικά ΜΜΕ.

Αυτό το γεγονός, ας το λάβει υπόψιν της η Τοπική Αρχή, γιατί ακόμη και σήμερα παρά τις υπάρχουσες οικονομικές δυσκολίες

υπάρχουν άνθρωποι που θέλουν να προσφέρουν στον τόπο τους.

Υπεύθυνος για τη συμμετοχή της Δημοτικής Χορωδίας Λιβαδειάς στις προαναφερθείσες εκδηλώσεις στην Ιταλία  ήταν ο Κος Μελέτης

Πικάσης, ο οποίος και ευχαρίστησε θερμά όλους όσους συνέβαλλαν για την πραγματοποίησή της.

«Τέτοιες εκδηλώσεις είναι καλό να πραγματοποιούνται και να συμμετέχουν σ’ αυτές διάφορα καλλιτεχνικά σχήματα, γιατί με τον τρόπο αυτό ανεβαίνει το επίπεδο των ανθρώπων και καλλιεργείται η λεγόμενη Χορωδιακή Μουσική», τονίζουν σε ανακοίνωσή τους ο Μαέστρος Γ. Κοσμίδης και το Συμβούλιο της Δημοτικής Χορωδίας  Λιβαδειάς επισημαίνοντας παράλληλα ότι το αποτέλεσμα της διοργάνωσης «ας το λάβει υπόψιν της η Τοπική Αρχή, γιατί ακόμη και σήμερα παρά τις υπάρχουσες οικονομικές δυσκολίες

υπάρχουν άνθρωποι που θέλουν να προσφέρουν στον τόπο τους».

Τέλος, ευχαριστούν «το Ταξιδιωτικό γραφείο «Papacharalampous Travel» που με κόπο μετέφερε τη Χορωδία μέχρι το λιμάνι του Bari, μιας και το καράβι που θα έφθανε από Ανκόνα εξαιτίας ενός μικρού προβλήματος δεν ήρθε ποτέ».
viotiki-ora.gr
Διαβάστε Περισσότερα »

Αλλαγή ώρας 2014! Πότε θα αλλάξουμε και πάλι τα ρολόγια μας;


Αυτό σίγουρα μας απασχολεί σε κάθε αλλαγή και πάντα αργούμε και πάντα δεν προλαβαίνουμε…
. Μία επιπλέον ώρα ύπνου θα κερδίσουμε το πρωινό της Κυριακής 26 Οκτωβρίου,

οπότε θα αρχίσει να ισχύει η χειμερινή ώρα, διαβάσαμε αναλυτικά στα foititkanea.gr

Στις 04:00 τα ξημερώματα της Κυριακής οι δείκτες του ρολογιού θα πρέπει να γυρίσουν μία ώρα πίσω και να δείξουν 03:00.


Η χειμερινή ώρα θα ισχύσει μέχρι την τελευταία Κυριακή του Απριλίου.


Για να ξέρετε πάντα πότε αλλάζει η ώρα


Αν πολλοί από εσάς αναρωτιέστε πότε αλλάζει η ώρα, είναι καιρός να μάθετε ένα απλό κολπάκι!


Χειμερινή αλλαγή ώρας

Η ώρα λοιπόν για το χειμώνα, αλλάζει ΠΑΝΤΑ την τελευταία Κυριακή του Οκτωβρίου.


Για την ακρίβεια, το βράδυ του τελευταίου Σαββάτου, όταν θα περάσει τις 12 το βράδυ (άρα είναι Κυριακή), όταν φτάσουμε 04:00 ξημερώματα, γυρνάμε το ρολόι μας μία ώρα πίσω, το κάνουμε 03:00.


Ενδεικτικές προσεχείς χειμερινές αλλαγές ώρας:


2015: Αλλαγή ώρας: την Κυριακή στις 25 Οκτωβρίου


2016 αλλαγή ώρας: την Κυριακή στις 30 Οκτωβρίου


2017 αλλαγή ώρας: την Κυριακή στις 29 Οκτωβρίου



Θερινή αλλαγή ώρας

Αντίστοιχα πράγματα ισχύουν και για τηθερινή αλλαγή ώρας, αλλά λίγο διαφορετικά, ως εξής:

Την τελευταία Κυριακή του Μαρτίου, πάλι Σάββατο περασμένες 12 μεσάνυχτα (ξημερώματα Κυριακής δηλαδή), όταν το ρολόι μας δείξει 03:00, το γυρνάμε μία ώρα μπροστά ώστε να δείξει 04:00.

Ενδεικτικές προσεχείς θερινές αλλαγές ώρας:

2015: Αλλαγή ώρας: την Κυριακή στις 29 Μαρτίου

2016: Αλλαγή ώρας: την Κυριακή στις 27 Μαρτίου

2017: Αλλαγή ώρας: την Κυριακή στις 26 Μαρτίου

Διαβάστε Περισσότερα »

Τα γεγονότα… σαν σήμερα



Σαν σήμερα το 2011 φονεύεται από τους αντάρτες ο ως τότε ηγέτης της Λιβύης συνταγματάρχης Μουαμάρ Καντάφι.

1548 - Ο Ο Αλόνσο δε Μεντόσα ιδρύει την πόλη Νουέστρα Σενιόρα δε Λα Πας (Η Παναγία της Ειρήνης).

1740 - Η Μαρία Θηρεσία αναλαμβάνει τον θρόνο της Αυστρίας. Η Γαλλία, η Πρωσία, η Βαυαρία και η Σαξονία δεν την αναγνωρίζουν ως διάδοχο του θρόνου και αρχίζει ο Πόλεμος της Αυστριακής Διαδοχής.

1820 - Ο πρίγκιπας Αλέξανδρος Κ. Υψηλάντης και οι "Φιλικοί" αποφασίζουν να κηρύξουν επανάσταση στη Μολδοβλαχία.

1821 - Επτάνησα: Ο Άγγλος διοικητής των Ιονίων Νήσων καταδικάζει σε θάνατο Έλληνες πατριώτες και εκθέτει τα πτώματα των ηρώων στα όρνια.

1827 - Ελληνική Επανάσταση του 1821: Ναυμαχία του Ναυαρίνου, οι στόλοι των Μεγάλων Δυνάμεων καταναυμαχούν τον τουρκοαιγυπτιακό στόλο.

1912 - Α' Βαλκανικός Πόλεμος: ο Ελληνικός Στρατός απελευθερώνει τα Γιαννιτσά, το Πλατύ και τη Σιάτιστα.

1922 - Έναρξη διαπραγματεύσεων για την Συνθήκη της Λωζάνης.

1941 - Β' Παγκόσμιος Πόλεμος: Χιλιάδες πολίτες δολοφονούνται στο Κραγκούγιεβατς της Σερβίας από τις Γερμανικές δυνάμεις κατοχής.

1944 - Οι Βούλγαροι φεύγουν από τη Μακεδονία ενώ οι Γερμανοί εκκενώνουν την Καλαμπάκα και το Καστράκι.

1944 - Ο Σοβιετικός Στρατός και Γιουγκοσλάβοι Παρτιζάνοι, απελευθερώνουν το Βελιγράδι, πρωτεύουσα της Γιουγκοσλαβίας.

1968 - O Αριστοτέλης Ωνάσης παντρεύεται την, χήρα του Τζον Κένεντι, Τζάκυ.

1973 - Η Βασίλισσα Ελισάβετ Β' ως Βασίλισσα της Αυστραλίας εγκαινιάζει επίσημα την Όπερα του Σίδνεϋ.

1977 - Έξι άτομα, μεταξύ των οποίων 3 μέλη του ροκ συγκροτήματος Lynyrd Skynyrd (Ronnie Van Zant, Steve Gaines, Cassie Gaines) σκοτώνονται σε αεροπορικό δυστύχημα 5 μίλια βορειοανατολικά του Γκίλσμπουργκ του Μισισίπι.
Διαβάστε Περισσότερα »

Τι να προσέξουν οι πολίτες για το πετρέλαιο θέρμανσης -Ο 12λογος της Γενικής Γραμματείας Καταναλωτή

Χρήσιμες οδηγίες, προς τους καταναλωτές, για το πετρέλαιο θέρμανσης, εξέδωσε η Γενική Γραμματεία Καταναλωτή και ανάρτησε στην ηλεκτρονική της σελίδα.

Με βάση τις τιμές του Παρατηρητηρίου Τιμών Υγρών Καυσίμων του υπουργείου Ανάπτυξης η τιμή του πετρελαίου θέρμανσης διαμορφώθηκε την εβδομάδα που πέρασε στα πρατήρια της νομαρχίας Αθηνών από 0,985 ευρώ το λίτρο μέχρι και 1,100 ευρώ.

Η γενική γραμματεία συμβουλεύει τους καταναλωτές:

    Να κάνουν έρευνα αγοράς προτού προβούν σε παραγγελία πετρελαίου ώστε να επιλέξουν την οικονομικότερη τιμή. Οι καταναλωτές έχουν τη δυνατότητα να ενημερώνονται για τις τιμές των καυσίμων από το Παρατηρητήριο Υγρών Καυσίμων της Γενικής Γραμματείας Καταναλωτή fuelprices.gr.
    Πριν την παραλαβή πετρελαίου καλό είναι να έχει πραγματοποιηθεί συντήρηση- ρύθμιση του συστήματος κεντρικής θέρμανσης. Με τον τρόπο αυτό καταναλώνεται λιγότερο πετρέλαιο, επιτυγχάνεται εξοικονόμηση χρημάτων και υπάρχει αποφασιστική συμβολή στη δημιουργία καθαρότερου περιβάλλοντος. Ο καταλληλότερος χρόνος για τη συντήρηση της εγκατάστασης είναι αμέσως μετά τη λήξη της περιόδου θέρμανσης (δηλ. Απρίλιο-Μάιο) ώστε να μη μείνουν τα κατάλοιπα της καύσης κατά την περίοδο του καλοκαιριού και γίνεται πιο δύσκολος ο καθαρισμός της.
    Κατά την παραλαβή του πετρελαίου πρέπει να τηρούνται όλα τα ενδεδειγμένα μέτρα ασφαλείας προς αποφυγή ατυχημάτων.
    Η παραλαβή του πετρελαίου να γίνεται κατά προτίμηση από δύο άτομα, ώστε ο έλεγχος των προμηθευτών να είναι μεγαλύτερος.
    Το χρώμα του πετρελαίου, το οποίο και αποτελεί ένδειξη της ποιότητάς του, πρέπει να είναι κόκκινο και διαυγές και όχι θολό.
    Αυτός που παραλαμβάνει το πετρέλαιο πρέπει να καταγράφει πάντοτε την ποσότητα του πετρελαίου που υπάρχει στη δεξαμενή τόσο πριν όσο και μετά την παραλαβή, παρουσία του βυτιοφορέα.
    Κατά την παραλαβή του πετρελαίου καλό είναι να μην εμπιστεύονται μόνο το μετρητή του βυτιοφόρου αλλά να χρησιμοποιούν και δικό τους διαγραμμισμένο μέτρητη. Αυτός που παραλαμβάνει το πετρέλαιο καλό είναι να γνωρίζει ακριβώς τις διαστάσεις της δεξαμενής για να μπορεί να υπολογίσει πόσα λίτρα πετρελαίου αντιστοιχούν σε κάθε εκατοστό ύψους της δεξαμενής. Π.χ. αν μια δεξαμενή έχει μήκος 2,0 μέτρα, πλάτος 1,25 μέτρα και ύψος 1 μέτρο, τότε η συνολική χωρητικότητά της είναι 2.5 κυβικά μέτρα (2x1,25x1=2.5 m3) ή 2500 λίτρα. Επομένως, σε κάθε εκατοστό ύψους της δεξαμενής αντιστοιχούν 25 λίτρα (2500:100=25).
    Να μετρούν την ανύψωση της στάθμης του πετρελαίου μέσα στη δεξαμενή, αφού κατασταλάξει ο αφρός και έχουν παρέλθει 5-6 λεπτά.
    Η πληρωμή του πετρελαίου πρέπει να γίνεται εφόσον λάβουν το απαραίτητο παραστατικό στοιχείο (απόδειξη) στο οποίο πρέπει να αναγράφεται το ύψος της στάθμης του πετρελαίου στη δεξαμενή πριν και μετά την παραλαβή και όχι μόνο τα λίτρα, καθώς και να υπάρχουν συμπληρωμένα όλα τα απαιτούμενα από το νόμο στοιχεία (όπως ονοματεπώνυμο και διεύθυνση του πελάτη, Α.Φ.Μ., η ποσότητα του πετρελαίου, το ποσό πληρωμής, η ώρα παράδοσης κ.λ.π.).
    Επισημαίνεται ότι όλοι οι καταναλωτές πρέπει να ελέγξουν εάν πληρούν τα κριτήρια που θέτει ο νόμος για την παροχή του επιδόματος θέρμανσης.
    Οι καταναλωτές που δικαιούνται επίδομα θέρμανσης βάσει των κριτηρίων του νόμου, πρέπει να υποβάλουν τη σχετική αίτηση σε ηλεκτρονική φόρμα της Γενικής Γραμματείας Πληροφοριακών Συστημάτων (www.gsis.gr) όπου μπορούν να μπουν με τους κωδικούς του taxisnet και να καταχωρίσουν τα στοιχεία της απόδειξης που θα εκδώσει ο πρατηριούχος και τον αριθμό ενός τραπεζικού λογαριασμού τους, προκειμένου να πιστωθεί το ποσό του επιδόματος βάσει των προβλεπόμενων διαδικασιών.
    Oι καταναλωτές μπορούν να υποβάλλουν ερωτήματα και καταγγελίες στη Γενική Γραμματεία Καταναλωτή, μέσω της ιστοσελίδας 1520.gov.gr και μέσω της Γραμμής Καταναλωτή 1520.



Διαβάστε Περισσότερα »

Ο φόβος του Εμπολα στην Ελλάδα -ΚΕΕΛΠΝΟ: Αναπόφευκτο το κρούσμα

Με μία βρετανική μη κυβερνητική οργάνωση να προειδοποιεί ότι ο πλανήτης έχει δύο μήνες περιθώριο να αντιμετωπίσει τον ιό Εμπολα πριν εξελιχθεί σε ανθρωπιστική καταστροφή, ο πανικός έχει εξαπλωθεί σε όλο τον κόσμο με ρυθμούς ταχύτερους από εκείνους της επιδημίας.

Χαρακτηριστικά είναι τα καθημερινά περιστατικά στις ΗΠΑ, όπου έχουν ήδη διαπιστωθεί κρούσματα μετάδοσης του ιού, με σταθμούς, σχολεία, ακόμη και το Πεντάγωνο να κλείνουν για ώρες, εξαιτίας της εμφάνισης ανθρώπων που εμφάνιζαν συμπτώματα ασθένειας.

Αν και ο Εμπολα είναι ακόμη μακριά από τα σύνορα της Ελλάδας, δεν υπάρχει χρόνος εφησυχασμού. Παρά τα προληπτικά μέτρα που θα ληφθούν τις επόμενες ημέρες, για άτομα που έρχονται στη χώρα από «επίφοβες» περιοχές της Αφρικής, ο κίνδυνος παραμένει ορατός, αν και η Ελλάδα είναι ακόμη στις χώρες χαμηλού κινδύνου, σύμφωνα με τις τακτικές αξιολογήσεις του ΠΟΥ και του Ευρωπαϊκού Κέντρου Πρόληψης Νοσημάτων.

Οπως ανέφερε στην «Καθημερινή» η πρόεδρος του Κέντρου Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων, Τζένη Κρεμαστινού, «η εισαγωγή κρούσματος Εμπολα είναι σχεδόν αναπόφευκτη όχι μόνον στην Ελλάδα, αλλά σε όλες τις χώρες της Ευρώπης. Αυτό που εμείς πρέπει να κάνουμε είναι από τη στιγμή που εμφανιστεί κρούσμα, να περιορίσουμε τη διασπορά».

Αυτό που απαιτείται είναι η γρήγορη ανίχνευση, καθώς χαρακτηριστικά είναι τα παραδείγματα όπως εκείνο της Ισπανίας, όπου εξαιτίας ενός κρούσματος κρίθηκε αναγκαίο να εντοπισθούν και να εξεταστούν 150 άτομα. «Η μεγάλη επιτήρηση είναι αυτή που καταπονεί το σύστημα, αλλά είναι και ο μόνος τρόπους για να περιορίσουμε το φαινόμενο», σημειώνει η κ. Κρεμαστινού, τονίζοντας ότι χρειάζεται «γρήγορη ανίχνευση και γρήγορη διάγνωση». Συμπερασματικά, η ίδια επισημαίνει «ο ιός αυτός έχει ταχύτητα εξάπλωσης. Δεν είναι ένας εύκολος ιός. Χρειάζονται πολύ περισσότερα μέτρα τοπικά στις χώρες όπου υπάρχει η επιδημία».

Ο συναγερμός στην Πάτρα
Στο μεταξύ, συναγερμός σήμανε στην Πάτρα το βράδυ της Παρασκευής για πιθανό κρούσμα, αλλά όπως αποδείχθηκε δεν υπήρχε λόγος.

Ενας Νιγηριανός προσήλθε στο τμήμα επειγόντων περιστατικών του νοσοκομείου «Αγιος Ανδρέας», όπως ανέφεραν στο ΑΜΠΕ νοσοκομειακές πηγές. Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, μόλις ο άνδρας προσήλθε στο νοσοκομείο, του έγιναν αμέσως οι απαραίτητες εξετάσεις και όπως διαπιστώθηκε, πάσχει από λοίμωξη του αναπνευστικού και η κατάσταση της υγείας του δεν εμπνέει ανησυχία.

Ωστόσο, το γεγονός ότι άνδρας αφρικανικής καταγωγής προσήλθε στο νοσοκομείο την ημέρα γενικής εφημερίας, δημιούργησε ανησυχία, λόγω του κλίματος που έχει δημιουργηθεί για τον ιό Εμπολα.


Διαβάστε Περισσότερα »

Εξασθενούν οι άνεμοι, ανεβαίνει η θερμοκρασία

Γενικά αίθριος καιρός προβλέπεται ο καιρός σήμερα, με βαθμιαία εξασθένηση των βορείων ανεμών στο Αιγαίο και μικρή άνοδο της θερμοκρασίας.

Στην Αττική ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος. Ο άνεμοι θα πνέουν βόρειοι, βορειοανατολικοί 3 με 5 και στα ανατολικά τοπικά 6 μποφόρ με βαθμιαία εξασθένηση. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 17 έως 24 βαθμούς Κελσίου. Στα ανατολικά και βόρεια η μέγιστη θα είναι 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Στη Θεσσαλονίκη αναμένονται λίγες πρόσκαιρες νεφώσεις. Τοπικά περιορισμένη θα είναι η ορατότητα τις πρωινές ώρες. Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ και η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 16 έως 24 βαθμούς Κελσίου.

Στη Μακεδονία και την Θράκη ο καιρός παρουσιάζεται γενικά αίθριος με λίγες πρόσκαιρες νεφώσεις στην κεντρική Μακεδονία. Τοπικά περιορισμένη θα είναι η ορατότητα τις πρωινές ώρες. Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 08 έως 24 βαθμούς Κελσίου.

Γενικά αίθριος θα είναι ο καιρός στα νησιά του Ιονίου, την Ήπειρο, τη δυτική Στερεά και τη δυτική Πελοπόννησο. Τοπικά περιορισμένη θα είναι η ορατότητα στα ηπειρωτικά τις πρωινές ώρες κυρίως στις βορειότερες περιοχές. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 15 έως 26 βαθμούς Κελσίου. Στην Ήπειρο θα είναι 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Σε Θεσσαλία, ανατολική Στερεά, Εύβοια και ανατολική Πελοπόννησο ο καιρός αναμένεται γενικά αίθριος. Τοπικά περιορισμένη θα είναι η ορατότητα τις πρωινές ώρες κυρίως στις βορειότερες περιοχές. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι, βορειοανατολικοί 3 με 5 και στα ανατολικά και νότια τοπικά 6 μποφόρ με βαθμιαία εξασθένηση. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 15 έως 25 βαθμούς Κελσίου.

Στις Κυκλάδες και την Κρήτη γενικά αίθριος παρουσιάζεται ο καιρός. Τοπικές νεφώσεις τις πρωινές ώρες στη βόρεια Κρήτη με πιθανότητα πρόσκαιρων ασθενών βροχών και βαθμιαία βελτίωση. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 5 με 7 μποφόρ με βαθμιαία εξασθένηση. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 19 έως 23 βαθμούς Κελσίου.

Στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 5 με 6 και στα νοτιά τοπικά 7 μποφόρ με βαθμιαία εξασθένηση. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 18 έως 24 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια θα ε2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.
Διαβάστε Περισσότερα »

ΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ