Τρίτη 11 Νοεμβρίου 2014

Ισοβίτης κρυβόταν για 8 χρόνια στο Άγιο Όρος ...




Σε σκήτες και κελιά του Αγίου Όρους κρυβόταν τα τελευταία οκτώ χρόνια -ζώντας ως ερημίτης- ένας 48χρονος, καταδικασθείς σε τρις ισόβια για σωρεία οικονομικών εγκλημάτων που διέπραξε σε βάρος του δημοσίου.


Πρόκειται -κατά πληροφορίες- για...
πρώην δημοτικό υπάλληλο, ο οποίος, σύμφωνα με πόρισμα των οικονομικών ελεγκτών Αττικής, ως ελεγκτής εσόδων -εξόδων των δήμων Δάφνης και Υμηττού, καταχράστηκε, το διάστημα από το 1995 έως το 2002, το χρηματικό ποσό των 9 εκατ. ευρώ.
Για τη συγκεκριμένη υπόθεση, για την οποία ελέγχθηκαν ποινικά κι άλλα άτομα, καταδικάστηκε ερήμην από το Κακουργιοδικείο Αθηνών.
Συνολικά, σε βάρος του 48χρονου διαπιστώθηκε ότι εκκρεμούν 13 δικαστικές αποφάσεις για απάτη, πλαστογραφία, υπεξαίρεση, χρέη προς το δημόσιο κ.ά., με τις οποίες καταδικάστηκε -όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση της Αστυνομίας- σε τρις ισόβια, εννέα έτη και 69 μήνες.
Ακόμη, προέκυψε ότι αναζητείτο από τον Ανακριτή Αθηνών για απάτη.
Όπως έγινε γνωστό, ο 48χρονος κρυβόταν την τελευταία 8ετία στον Άγιο Όρος, όπου προσποιούμενος τον δόκιμο μοναχό φέρεται ότι διέμενε σε σκήτες και κελιά. Το τελευταίο διάστημα υπήρχαν πληροφορίες για την ταυτότητά του και χθες το μεσημέρι συνελήφθη στις Καρυές του Αγίου Όρους από αστυνομικούς του οικείου τμήματος.
Ο συλληφθείς αναμένεται να οδηγηθεί αρχικά στην εισαγγελία Πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης.


Διαβάστε Περισσότερα »

Βίντεο-"Το Αλάτι της Γης" στη Θήβα


Διαβάστε Περισσότερα »

Γονιός..Παιδί...Πένθος..εκδήλωση στη Λιβαδειά

 Ελάτε να μιλήσουμε δυνατά για όσα οι άνθρωποι συνηθίζουν να ψιθυρίζουν... Μια συνάντηση αφιερωμένη στη ΖΩΗ. ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗ

Διαβάστε Περισσότερα »

Η κρίση μείωσε τα... σκουπίδια των Ελλήνων




    Εντυπωσιακή είναι η μείωση των απορριμάτων των ελληνικών νοικοκυριών κατά την τελευταία πενταετία, με αποτέλεσμα η Ελλάδα να βρεθεί από την κορυφή της λίστας των χωρών που παράγουν τα περισσότερα σκουπίδια,  στις τελευταίες θέσεις.



Ειδικότερα, ενώ το 2009 ο μέσος Έλληνας πέταξε στον κάδο 641 κιλά απορριμάτων, το 2013...κατάφερε να τα περιορίσει στα 427 κιλά. Με άλλα λόγια, η ημερήσια ατομική παραγωγή σκουπιδιών μειώθηκε από 1,75 κιλά ημερησίως στα 1,19 κιλά, σύμφωνα με τα στοιχεία της Περιφέρειας Αττικής που παρουσιάζει η εφημερίδα "Καθημερινή".

Η μεγάλη αυτή μείωση της τάξεως του 32% μέσα σε 5 χρόνια, οφείλεται σαφώς στη συρρίκνωση των εισοδημάτων των νοικοκυριών και τη συνακόλουθη μείωση της κατανάλωσης που επέφερε η οικονομική κρίση.

Ακόμη πιο εντυπωσιακό είναι ότι η ποσοστιαία μείωση των σκουπιδιών εμφανίζεται συχνά μεγαλύτερη στις κατά τεκμήριο φτωχότερες περιοχές απ’ ό,τι στις ακριβότερες. Για παράδειγμα, ο μέσος κάτοικος Ψυχικού και Φιλοθέης που το 2010 παρήγαγε 706 κιλά σκουπίδια, ακόμη και πέρυσι δεν τα περιόρισε παρά μόλις κατά 16%.

Ενώ ο μέσος Περιστεριώτης, που το 2010 παρήγαγε 678 κιλά σκουπίδια, το 2013 τα μείωσε κατά 38%. Αντιστοίχως δεν είναι προφανώς τυχαίο ότι πρωταθλητές στον εν λόγω πίνακα αναδεικνύονται οι Κηφισιώτες και οι κάτοικοι της Βουλιαγμένης, της Βούλας και της Βάρης, οι οποίοι ακόμη και πέρυσι παρήγαγαν από 655 κιλά σκουπίδια, ενώ στον αντίποδα, με μόλις τη μισή… σκουπιδοπαραγωγή, θα βρει κανείς τους δημότες του Γαλατσίου, του Ζωγράφου, της Πετρούπολης και του Περάματος.

Διαβάστε Περισσότερα »

Με εντάσεις και κατηγορίες ψηφίστηκε ο προϋπολογισμός του Δήμου Aλιάρτου Θεσπιέων-βίντεο


Εν μέσω εντάσεων και κατηγοριών ψηφίστηκε ο προϋπολογισμός του Δήμου Aλιάρτου Θεσπιέων για το  έτος 2015, στη συνεδρίαση του Δ. Σ. που έλαβε χώρα χθες 10-11-2014 στην αίθουσα  του Δημοτικού Συμβουλίου.Ο επικεφαλής της αντιπολίτευσης κ.Σαγάνας κατηγόρησε την Δημοτική Αρχή για την μη έγκαιρη ενημέρωση και παράδοση των στοιχείων του φακέλου του προϋπολογισμού.
Όπως ήταν αναμενόμενο ο προϋπολογισμός πέρασε κατά πλειοψηφία, αφού τον καταψήφισε μόνο η αντιπολίτευση, εκτός απο την μισθοδοσία των υπαλλήλων και τα έξοδα για τα σχολεία.
Δελτίο τύπου της Λαϊκής Συσπείρωσης του Δήμου Αλιάρτου Θεσπιέων,και οι απαντήσεις της Δημοτικής Αρχής στο βίντεο που ακολουθεί.
Η θέση της Λαϊκής Συσπείρωσης σε σχέση με την ψήφιση του προϋπολογισμού 2015.
Κατ αρχήν στηλιτεύσαμε την στάση των υπευθύνων και αναδείξαμε το πρόβλημα  για την μη έγκαιρη ενημέρωση και την παράδοση στοιχείων φακέλου ο οποίος θα μας έδινε τη δυνατότητα για περαιτέρω διερευνήσεις και προς την εξέλιξη των προυπολογισμών 2014 και του 2015.
Κατόπιν αυτού στην τοποθέτησή μας αναδείξαμε τις αιτίες που απορρέουν απο τον Καλλικρατικό Νόμο ο οποίος πνίγει κυριολεκτικά τους Δήμους με αποτέλεσμα οι Δημότες να πληρώνουν τα οικονομικά βάρη.
Καταψηφίζουμε τον προϋπολογισμό 2015 του Δήμου Αλιάρτου Θεσπιέων εκτός απο την μισθοδοσία υπαλλήλων και τα έξοδα των σχολείων.
ΣΑΓΑΝΑΣ ΦΙΛΙΠΠΑΣ

Διαβάστε Περισσότερα »

Καταβάλλεται ενιαία ενίσχυση 900 εκατ. ευρώ σε 660.000 αγρότες


Ξεκινά σήμερα η πληρωμή της προκαταβολής της ενιαίας ενίσχυσης του 2014, συνολικού ύψους 900 εκατ. ευρώ, σε 660.000 δικαιούχους, χωρίς καμία παρακράτηση για τυχόν ληξιπρόθεσμες οφειλές στον ΟΓΑ.

Το υπόλοιπο των επιδοτήσεων, ύψους 1 δισ. ευρώ, θα καταβληθεί, όπως κάθε χρόνο, έως το τέλος του έτους. Παράλληλα, υπολογίζεται ότι μέχρι τα τέλη Δεκεμβρίου τα συνολικά ποσά που θα εισρεύσουν στον αγροτικό τομέα, δηλαδή επιδοτήσεις, πληρωμές βιολογικών και αποπληρωμή προγραμμάτων προηγούμενων ετών κ.ά., θα προσεγγίσουν τα 2,8 δισ. ευρώ.

Μιλώντας στο ΑΠΕ- ΜΠΕ, ο αναπληρωτής υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Πάρις Κουκουλόπουλος χαρακτήρισε σημαντική και ταυτόχρονα συμβολική την ολοκλήρωση αυτού του κύκλου πληρωμών για κυρίως τρεις λόγους. Πρώτον, σαφέστατα ενισχύεται η ρευστότητα των αγροτών σε μια δύσκολη οικονομικά περίοδο, δεύτερον σε συνδυασμό με τις ρυθμίσεις ληξιπρόθεσμων οφειλών και εγγυημένων δανείων των αγροτών, σηματοδοτεί τη δυναμική είσοδο του πρωτογενούς τομέα στην επανεκκίνηση της οικονομίας και τρίτον αίρει την αβεβαιότητα που επικρατούσε για την έγκαιρη καταβολή των πληρωμών, αποκαθιστώντας τη σχέση εμπιστοσύνης με τον αγροτικό κόσμο.

Παράλληλα, τόνισε ότι δεν είναι τυχαίο πως μεγάλο στοίχημα για το υπουργείο είναι να «ανοίξει» στις αρχές της χρονιάς το σύστημα ΟΣΔΕ, γεγονός που θα επιτρέψει τις έγκαιρες διασταυρώσεις και κατά συνέπεια την ταχύτερη πληρωμή των αγροτών, δίνοντάς τους τη δυνατότητα να προγραμματίζουν καλύτερα την παραγωγική τους διαδικασία.

«Οι πληρωμές αυτές αποτελούν ταυτόχρονα το τέλος και την αρχή. Και τούτο διότι εισερχόμαστε σε μια νέα εποχή με την εφαρμογή από το νέο έτος της νέας Κοινής Αγροτικής Πολιτικής. Φεύγουμε από το μοντέλο των ιστορικών δικαιωμάτων, με τους κερδισμένους να αναδεικνύονται αυτοί που πραγματικά παράγουν, οι νέοι ηλικιακά αγρότες, η μικρή συμμετοχή των οποίων αποτελεί διαρθρωτικό πρόβλημα της πρωτογενούς παραγωγής, οι νεοεισερχόμενοι στη γεωργία, οι κτηνοτρόφοι και όσοι φυσικά επιχειρούν στο πλαίσιο υγιών ομάδων παραγωγών και συνεταιρισμών» επισήμανε ο κ. Κουκουλόπουλος.

Υπογράμμισε, ακόμη, ότι η χώρα, καθώς εκ των πραγμάτων δεν μπορεί να είναι ανταγωνιστική όσο θα επιθυμούσε σε επίπεδο κόστους παραγωγής, μπορεί και οφείλει να επενδύσει στο σημαντικό συγκριτικό πλεονέκτημα που διαθέτει, το οποίο δεν είναι άλλο από την ποιότητα και την καινοτομία και τη μοναδικότητα σε πολλές περιπτώσεις των αγροτικών προϊόντων της.

Ερωτηθείς, τέλος, για την εξισωτική αποζημίωση που δίδεται σε κτηνοτρόφους μειονεκτικών και ορεινών περιοχών, σημείωσε ότι μέχρι σήμερα έχουν δοθεί 110 εκατ. ευρώ και ο στόχος του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης είναι να καταβληθούν άλλα 130 εκατ. ευρώ έως το τέλος Δεκέμβρη.


Διαβάστε Περισσότερα »

Ευνοϊκές ρυθμίσεις για τις ανεξόφλητες υποχρεώσεις απο την Δ.Ε.Υ.Α.Θ.

    Σας υπενθυμίζουμε πως η Δημοτική Επιχείρηση Ύδρευσης - Αποχέτευσης Θήβας,με πλήρη επίγνωση των οικονομικών δυσκολιών δίνει τη δυνατότητα ευνοϊκής ρύθμισης για τις ανεξόφλητες υποχρεώσεις των καταναλωτών σύμφωνα με τροπολογία που ψηφίστηκε από την Βουλή των Ελλήνων και σχετική απόφαση του Δ.Σ. της Δ.Ε.Υ.Α.Θ.
    Ο αριθμός των δόσεων της ρύθμισης θα μπορεί να φτάσει τις σαράντα (40) ενώ η κάθε δόση δεν μπορεί να είναι μικρότερη από σαράντα ευρώ (40€). Οι οφειλές θα πρέπει να έχουν βεβαιωθεί και εκδοθεί έως και 30/9/2014. Σε περίπτωση εφάπαξ εξόφλησης της οφειλής παρέχεται απαλλαγή (100%) των προσαυξήσεων.
    Οι αιτήσεις για την υπαγωγή στις νέες ρυθμίσεις θα γίνονται δεκτές μέχρι τις 14/11/2014.
   Όσοι είναι ήδη σε διακανονισμό έχουν και αυτοί τη δυνατότητα να υποβάλουν εκ νέου αίτημα για να υπαχθούν στις νέες βελτιωμένες ρυθμίσεις για το ανεξόφλητο υπόλοιπό τους.
   Πληροφορίες στο Τμήμα Καταναλωτών, τηλ. 2262022547.


Διαβάστε Περισσότερα »

46χρονος με κάνναβη στον Ορχομενό

Συνελήφθη 46χρονος ημεδαπός στον Ορχομενό Βοιωτίας, για κατοχή ναρκωτικών ουσιών

Κατασχέθηκε μικροποσότητα ακατέργαστης κάνναβης

Συνελήφθη, χθες (10-11-2014) το απόγευμα στον Ορχομενό Βοιωτίας, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Λιβαδειάς, ένας 46χρονος ημεδαπός, ο οποίος κατηγορείται για κατοχή ναρκωτικών ουσιών.

Ειδικότερα, μετά από έλεγχο που διενεργήθηκε από τους αστυνομικούς στον 46χρονο, βρέθηκε στην κατοχή του και κατασχέθηκε μία αυτοσχέδια χάρτινη συσκευασία, η οποία περιείχε ποσότητα ακατέργαστης κάνναβης, μεικτού βάρους (5,5) γραμμαρίων.

Την προανάκριση διενήργησε το Τμήμα Ασφαλείας Λιβαδειάς, ενώ ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Λιβαδειάς.

Διαβάστε Περισσότερα »

Συνελήφθη 39χρονος στη Λιβαδειά για οφειλές προς το Δημόσιο

Συνελήφθη 39χρονος ημεδαπός στη Λιβαδειά, για οφειλές προς το Δημόσιο

Εκκρεμούσαν σε βάρος του χρέη προς το Δημόσιο
που ξεπερνούν τις - 30.000 - ευρώ

Συνελήφθη, χθες (10-11-2014) το πρωί στη Λιβαδειά, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Λιβαδειάς, ένας 39χρονος ημεδαπός, για μη καταβολή οφειλών προς το Δημόσιο.

Το ύψος των οφειλών του ανέρχεται στο χρηματικό ποσό των 32.666,47 ευρώ.

Διαβάστε Περισσότερα »

Συνελήφθη 54χρονος στην Ξηρονομή για παράβαση του νόμου περί επιταγών

Συνελήφθη 54χρονος ημεδαπός στην Ξηρονομή Βοιωτίας, σε βάρος του οποίου εκκρεμούσε καταδικαστική Απόφαση για παράβαση του νόμου περί επιταγών

Συνελήφθη, χθες (10-11-2014) το πρωί στην Ξηρονομή Βοιωτίας, από αστυνομικούς της Α’ Ομάδας Πρόληψης Καταστολής Εγκληματικότητας (Ο.Π.Κ.Ε.) της Διεύθυνσης Αστυνομίας Βοιωτίας, ένας 54χρονος ημεδαπός, σε βάρος του οποίου εκκρεμούσε καταδικαστική Απόφαση, με ποινή φυλάκισης επτά (7) μηνών και χρηματική ποινή (800) ευρώ, για παράβαση του νόμου περί επιταγών.

Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί αρμοδίως.

Διαβάστε Περισσότερα »

Οι νέοι μισθοί δικαστικών και ενστόλων και η μηνιαία αύξηση

Οι μισθοί δικαστικών και ενστόλων είναι οι πρώτοι αποκαθίστανται αφού θα δουν στη μισθοδοσία τους να μπαίνουν και τα αναδρομικά που φτάνουν ως και τα 6.000 ευρώ για τους ενστόλους, ξεκινώντας από τα 104 ευρώ ανάλογα με τον βαθμό, ενώ για τους δικαστικούς τα αναδρομικά ξεκινούν από τα 2.700 ευρώ και φτάνουν ως και τα 25.500 ευρώ.

Οι πρώτες αυξήσεις θα μπουν με τον επόμενο μισθό, ενώ τα υπόλοιπα αναδρομικά θα αρχίσουν να καταβάλονται απλο τον Αύγουστο σε 36 δόσεις.



    Πρόεδρος Α.Π. +1.111 ευρώ το μήνα, νέος μισθός 4.134 ευρώ
    Αντιπρόεδρος και αντίστοιχοι +841 ευρώ το μήνα και νέος μισθός 3.721 ευρώ
    Αρεοπαγίτης και αντίστοιχοι +782 ευρώ το μήνα και νέος μισθός στα 3.307 ευρώ
    Εφέτης και αντίστοιχοι +636 ευρώ το μήνα και μισθός στα 2.894 ευρώ
    Πρόεδρος πρωτοδικείου +471 ευρώ και μισθός 2.480 ευρώ
    Πρωτοδίκης +289 ευρώ το μήνα και νέος μισθός στα 2.067 ευρώ
    Πάρεδρος πρωτοδικείου +143 ευρώ και νέος μισθός στα 1.654 ευρώ
    Ειρηνοδίκης Δ τάξης + 119 ευρώ το μήνα και νέος μισθός στα 1.488 ευρώ

Για τους δικαστικούς προβλέπεται και αύξηση στο επίδομα για δημιουργία και ενημέρωση της βιβλιοθήκης που ξεκινάει από τα 28 ευρώ και φτάνει ως και τα 188 ευρώ το μήνα, ενώ και εδώ προβλέπονται αναδρομικά από 645 ευρώ μέχρι και 4.300 ευρώ.

Οι νέοι μισθοί των ενστόλων και η μηνιαία αύξηση

    Μόνιμος οπλίτης 4 ευρώ το μήνα – βασικός στα 284 ευρώ
    Δεκανέας 7 ευρώ το μήνα – βασικός στα 506 ευρώ
    Επιλοχίας 15 ευρώ το μήνα - βασικός στα 785 ευρώ
    Αρχιλοχίας 20 ευρώ το μήνα – βασικός στα 816 ευρώ
    Ανθυπαστπιστής 20 ευρώ το μήνα – βασικός στα 843 ευρώ
    Ανθυπολοχαγός 12 ευρώ το μήνα – βασικός στα 887 ευρώ
    Υπολοχαγός 31 ευρώ το μήνα - βασικός στα 941 ευρώ
    Λοχαγός 44 ευρώ το μήνα – βασικός στα 972 ευρώ
    Ταγματάρχης 50 ευρώ το μήνα – βασικός στα 1.021 ευρώ
    Αντισυνταγματάρχης 59 ευρώ το μήνα – βασικός στα 1.092 ευρώ
    Συνταγματάρχης 75 ευρώ το μήνα – βασικός στα 1.221 ευρώ
    Ταξίαρχος 99 ευρώ το μήνα – βασικός στα 1.412 ευρώ
    Υποστράτηγος 113 ευρώ το μήνα – βασικός στα 1.523 ευρώ
    Αντιστράτηγος 137 ευρώ το μήνα – βασικός στα 1.616 ευρώ


Διαβάστε Περισσότερα »

Ξεκινά η καταβολή της ενιαίας ενίσχυσης στους αγρότες



Σήμερα πιστώνονται οι λογαριασμοί των δικαιούχων παραγωγών με το 50% της ενιαίας ενίσχυσης.

Μέχρι την 31η Δεκεμβρίου θα έχουν καταβληθεί στους παραγωγούς πάνω από 2,8 δις ευρώ που αφορούν την ενιαία ενίσχυση, πληρωμές παλαιότερων ετών, επιστροφές ΦΠΑ και ΕΦΚ πετρελαίου.

Η πληρωμή της ενιαίας ενίσχυσης θα γίνει χωρίς παρακρατήσεις από τον ΟΓΑ, σύμφωνα με διαβεβαιώσεις του κ. Κουκουλόπουλου.

Διαβάστε Περισσότερα »

Θέλετε να ζήσετε έως τα 120; Οι επιστήμονες βρήκαν τον τρόπο...



Βρετανοί επιστήμονες πιστεύουν ότι ανακάλυψαν με ποιον τρόπο μπορεί να ζήσει κανείς μέχρι τα 120 του χρόνια.

Αυτό που χρειάζεται είναι να περπατάει περισσότερο, να προσέχει τι τρώει (ιδίως όσον αφορά τα λιπαρά, τη ζάχαρη και το αλάτι) και να παίρνει τα ωφέλιμα, υπάρχοντα φάρμακα, όπως οι στατίνες (είναι τα φάρμακα που ρίχνουν τη χοληστερόλη).

Τα συμπεράσματα αυτά προέρχονται από μία νέα έκθεση, που τιτλοφορείται «What is ageing? And how do we delay it?» (τί είναι το γήρας και πως μπορούμε να το επιβραδύνουμε) και συνετάγη από την βρετανική Επιστημονική Επιτροπή Μακροζωίας (Longevity Science Panel).

Όπως εξηγούν οι επιστήμονες στην έκθεση, η γήρανση οφείλεται σε προβλήματα στην κυτταρική διαίρεση, δηλαδή στον πολλαπλασιασμό των κυττάρων που παίζει τον κύριο ρόλο στην ανάπτυξη του οργανισμού και στην επιδιόρθωση των βλαβών που καθημερινά υφίσταται.

Ωστόσο κατά τη φυσική διαδικασία της διαίρεσης συμβαίνουν συχνά λάθη, την εμφάνιση των οποίων ευνοούν και συνήθειες του τρόπου ζωής όπως το κάπνισμα και η υπερκατανάλωση αλκοόλ.

Επιπλέον, η υπερκατανάλωση φαγητού επιταχύνει την κυτταρική διαίρεση, με αποτέλεσμα αφενός να δημιουργεί τις απαιτούμενες συνθήκες για τη δημιουργία μεταλλαγμένων κυττάρων, αφετέρου να επισπεύδει τον θάνατο των κυττάρωναφού καθένα έχει πεπερασμένη διάρκεια ζωής.

Όλ’ αυτά γερνάνε πρόωρα το σώμα - και αυτό φαίνεται όχι μόνο στις ρυτίδες και τα άλλα εμφανή σημάδια του γήρατος, αλλά και στον τρόπο λειτουργίας των οργάνων.

«Η διαδικασία της γήρανσης είναι πολύπλοκη από βιολογικής πλευράς, αλλά όλα τα στοιχεία που έχουμε στα χέρια μας συνηγορούν ότι ο τρόπος ζωής και η διατροφή παίζουν καθοριστικό ρόλο στο αν θα έχει κάποιος μια μακρά και υγιή ζωή ή όχι», δήλωσε η επικεφαλής της Επιτροπής Ντέιμ Κάρεν Ντάνελ (σ.σ. «Ντέιμ» είναι βρετανικός τίτλος ευγενείας για τις γυναίκες, το αντίστοιχο του «Σερ» στους άντρες).

Τα μέλη της Επιτροπής τονίζουν ότι δεν υπάρχει κάποιο «μαγικό χάπι» που να χαρίζει αιώνια υγεία, ούτε ενδείξεις πως είναι ρεαλιστική η προσδοκία ότι θα βρεθεί κάποιο τέτοιο χάπι.

Ωστόσο, ορισμένα φάρμακα και συμπληρώματα που ήδη υπάρχουν, σε συνδυασμό με τις προαναφερθείσες αλλαγές στον τρόπο ζωής, μπορεί να επηρεάσουν σημαντικά το προσδόκιμο επιβίωσης.

Τέτοια σκευάσματα είναι οι στατίνες οι οποίες έχουν και αντιφλεγμονώδεις ιδιότητες, το ανοσοκατασταλτικό φάρμακο ραπαμυκίνη (χρησιμοποιείται για την καταστολή του ανοσοποιητικού συστήματος σε μεταμοσχευθέντες ασθενείς) και η ουσία ρεσβερατρόλη (υπάρχει στη φλούδα των κόκκινων σταφυλιών).

Οι συγγραφείς της εκθέσεως αναφέρουν πως παρότι σήμερα λίγοι άνθρωποι ζουν έως τα 110 τους χρόνια, με τις προσαρμογές που συνιστούν πολλοί μπορούν να φτάσουν με καλή υγεία έως τα 120 τους χρόνια.


Πηγή : Web Only
Διαβάστε Περισσότερα »

Απατεώνες στα τηλέφωνα ...


Tην προσοχή των ιδιοκτητών καταστημάτων και επιχειρήσεων που εκδίδουν προπληρωμένες κάρτες και κάρτες ανανέωσης χρόνου ομιλίας εφιστά η Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος που διοικεί ο Μάνος Σφακιανάκης καθώς υπάρχει κίνδυνος εξαπάτησης.
Ειδικότερα, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, άγνωστα άτομα πραγματοποιούν τηλεφωνικές κλήσεις στους ιδιοκτήτες των καταστημάτων και δηλώνοντας ότι φέρουν την ιδιότητα τεχνικού της εταιρείας που έχει εγκαταστήσει τα μηχανήματα, τους πείθουν να εκδώσουν κάρτες με το πρόσχημα ότι ενεργούν έλεγχο για τη διακρίβωση της ορθής λειτουργίας των μηχανημάτων, ενώ τους διαβεβαιώνουν ότι στη συνέχεια οι κάρτες θα ακυρωθούν.

Οι ιδιοκτήτες αφού εκδώσουν τις κάρτες, αποκαλύπτουν τον μυστικό κωδικό αριθμό (pin) στους άγνωστους δράστες, οι οποίοι ακολούθως τις χρησιμοποιούν για προσωπικό οικονομικό όφελος. Η απάτη γίνεται αντιληπτή όταν οι επιχειρηματίες επικοινωνούν στη συνέχεια με την πραγματική διαχειρίστρια εταιρία καθώς οι συγκεκριμένες κάρτες ουδέποτε ακυρώνονται.

Οι αστυνομικοί της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος ζητά από τους ιδιοκτήτες τέτοιων καταστημάτων να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί στις περιπτώσεις έκδοσης προπληρωμένων καρτών και καρτών ανανέωσης χρόνου ομιλίας.

Επίσης τους συστήνουν: Να διασταυρώνονται τα στοιχεία κάθε ενδεχόμενου υπαλλήλου ή τεχνικού της διαχειρίστριας εταιρείας και να μην εμπιστεύεστε όσους σας ζητούν την αποκάλυψη του αριθμού (pin) τηλεφωνικά.

Αν αντιληφθούν επιχείρηση εξαπάτησης μπορούν να επικοινωνούν με τη Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος.
Διαβάστε Περισσότερα »

Τα γεγονότα… σαν σήμερα



Σαν σήμερα το 1950 σμήνος ελληνικών πολεμικών αεροσκαφών αναχωρεί για την Κορέα.

308 - Ο επίτιμος αυτοκράτορας Διοκλητιανός συσκέπτεται στο Καρνούντο με τον Γαλέριο, Αύγουστο της Ανατολής, και τον Μαξιμιανό, πρώην Αύγουστο της Δύσης, σε μια προσπάθεια να αποκαταστήσουν την τάξη στη Ρωμαϊκή Αυτοκρατορία.

1215 - Η Δ' Σύνοδος του Λατερανού υιοθετεί το δόγμα της μετουσίωσης, σύμφωνα με το οποίο κατά τη Θεία Ευχαριστία ο άρτος και ο οίνος μετατρέπονται σε σώμα και αίμα του Χριστού.

1826 - Η Ελληνική Κυβέρνηση μεταφέρει την έδρα της στην Αίγινα.

1912 - Η Συνέλευση της Σάμου με πρόεδρο τον Θεμιστοκλή Σοφούλη κηρύσσει την ένωση με την Ελλάδα.

1912 - Απελευθέρωση της Καστοριάς από τους Οθωμανούς.

1918 - Στο προσωπικό του βαγόνι στο δάσος της Κομπιέν ο Γάλλος στρατάρχης Φέρντιναντ Φος υπαγορεύει τους όρους της ανακωχής του 1918 στην Κομπιέν στον Γερμανό Χερτεμπέργκερ με την οποία τερματίστηκε ο Α' Παγκόσμιος πόλεμος. Επισήμως, ο πόλεμος τελείωσε στις 11:00, την "ενδέκατη ώρα, της ενδέκατης μέρας του ενδέκατου μήνα" του έτους εκείνου. Την ίδια μέρα παραιτείται από τον θρόνο του ο Γουλιέλμος Β΄ Τελευταίος Γερμανός αυτοκράτορας.

1918 - Ο Τζόζεφ Πιλούντσκι κηρύσσει την ανεξαρτησία της Πολωνίας

1924 - Ο πρωθυπουργός Αλ. Παπαναστασίου ανακηρύσσει την Α' Ελληνική Δημοκρατία.

1942 - Η τουρκική κυβέρνηση επιβάλει τον έκτακτο φόρο βαρλίκ βεργκισί που αποτέλεσε μέσον φυλετικού διωγμού Ελλήνων, Εβραίων και Αρμενίων εξαναγκάζοντας χιλιάδες εξ αυτών, κυρίως της Κωνσταντινούπολης, σε προσφυγιά.

1947 - Ο Ιάννης Ξενάκης, καταδικασμένος σε θάνατο από το ελληνικό κράτος για τη συμμετοχή του στον ΕΛΑΣ, βρίσκει καταφύγιο στο Παρίσι.

1950 - Σμήνος ελληνικών πολεμικών αεροσκαφών αναχωρεί για την Κορέα.

1960 - Αποτυχημένη απόπειρα στρατιωτικού πραξικοπήματος κατά του προέδρου του Νοτίου Βιετνάμ.

1975 - H Πορτογαλία παραχωρεί ανεξαρτησία στην Ανγκόλα.

2000 - 160 νεκροί στις Άλπεις όταν παίρνει φωτιά ο σιδηρόδρομος τη στιγμή που διέσχιζε σήραγγα.

2002 - Το Σχέδιο Ανάν, σχέδιο επίλυσης του Κυπριακού, που συνέταξε ο γ.γ του ΟΗΕ Κόφι Ανάν, παραδίδεται στην Κυπριακή Δημοκρατία, στην τουρκοκυπριακή πλευρά και στις εγγυήτριες δυνάμεις Ελλάδα, Τουρκία και Βρετανία. Ο έλληνας πρωθυπουργός Κώστας Σημίτης και ο κύπριος πρόεδρος Γλαύκος Κληρίδης δηλώνουν ότι «το σχέδιο είναι διαπραγματεύσιμο».


Διαβάστε Περισσότερα »

7.833 παραβάσεις τον Οκτώβριο στη Στερεά

Μηνιαίος απολογισμός σε θέματα Οδικής Ασφάλειας
Συνολικά βεβαιώθηκαν (7.833) παραβάσεις, μεταξύ των οποίων (1.830) για υπερβολική ταχύτητα, (263) για μη χρήση προστατευτικού κράνους και ζώνης ασφαλείας κατά την οδήγηση, (72) για οδήγηση υπό την επίδραση οινοπνεύματος και (136) για κίνηση στο αντίθετο ρεύμα κυκλοφορίας


Η Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Στερεάς Ελλάδας, με στόχο τη διαρκή ενημέρωση και ευαισθητοποίηση των πολιτών σε θέματα οδικής ασφάλειας, δημοσιεύει συγκεντρωτικά - συγκριτικά στοιχεία που αφορούν τροχαία ατυχήματα και παραβάσεις για τον μήνα Οκτώβριο του 2014, σε σχέση με την αντίστοιχη περσινή περίοδο.

α. Τροχαία Ατυχήματα

Στην εδαφική αρμοδιότητα των Νομών Φθιώτιδας, Βοιωτίας, Ευβοίας, Φωκίδας και Ευρυτανίας, σημειώθηκαν (31) τροχαία ατυχήματα (έναντι 54 το 2013). Ειδικότερα σημειώθηκαν:

    3 θανατηφόρα τροχαία ατυχήματα (έναντι 8 το 2013)
    6 τροχαία ατυχήματα με σοβαρό τραυματισμό (ομοίως 6 και το 2013)
    22 τροχαία ατυχήματα με ελαφρύ τραυματισμό (έναντι 40 το 2013)

Από τα τροχαία ατυχήματα - δυστυχήματα που συνέβησαν σε αστικές και αγροτικές περιοχές των ανωτέρω Νομών, καταγράφηκαν συνολικά (36) παθόντες (έναντι 80 το 2013). Ειδικότερα καταγράφηκαν:

    4 νεκροί (έναντι 10 το 2013)
    6 σοβαρά τραυματίες (ομοίως 6 και το 2013)
    26 ελαφρά τραυματίες (έναντι 64 το 2013)

Τα κυριότερα αίτια των τροχαίων ατυχημάτων – δυστυχημάτων, όπως προέκυψε από την αστυνομική τροχονομική έρευνα, ήταν:

    H παραβίαση προτεραιότητας
    Η απόσπαση προσοχής του οδηγού
    Η είσοδος στο αντίθετο ρεύμα κυκλοφορίας
    Η μη τήρηση απόστασης ασφαλείας
    Η υπερβολική ταχύτητα

β. Δράσεις Τροχονομικής αστυνόμευσης

Οι Υπηρεσίες Τροχαίας της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Στερεάς Ελλάδας βρίσκονται σε διαρκή ετοιμότητα, εφαρμόζοντας συγκεκριμένο σχεδιασμό που προβλέπει μέτρα οδικής ασφάλειας και τροχονομικής αστυνόμευσης για την ασφαλή κυκλοφορία των οχημάτων και των πολιτών, καθώς και για την πρόληψη και αποτροπή ατυχημάτων και δυστυχημάτων σε όλο το οδικό δίκτυο.

Στο πλαίσιο των τροχονομικών δράσεων, το μήνα Οκτώβριο του 2014 βεβαιώθηκαν συνολικά (7.833) παραβάσεις ως ακολούθως:

    1.830 για υπερβολική ταχύτητα
    140 για μη χρήση κράνους κατά την οδήγηση
    123 για μη χρήση της ζώνης ασφαλείας κατά την οδήγηση
    136 για κίνηση στο αντίθετο ρεύμα
    72 για οδήγηση υπό την επήρεια οινοπνεύματος (μέθη)
    27 για παραβίαση ερυθρού σηματοδότη
    26 για αντικανονικό προσπέρασμα
    37 για χρήση κινητού τηλεφώνου κατά την οδήγηση
    2 για αντικανονικούς ελιγμούς
    25 για παραβίαση προτεραιότητας
    1.263 για παραβάσεις επαγγελματικών οχημάτων
    130 για παραβάσεις Κ.Τ.Ε.Ο.
    70 για φθαρμένα ελαστικά
    3.952 λοιπές παραβάσεις

γ. Συμβουλές Οδικής Ασφάλειας

Η Ελληνική Αστυνομία ιδιαίτερα ευαισθητοποιημένη στα θέματα της ασφαλούς οδήγησης και της οδικής ασφάλειας με σκοπό να συμβάλλει στη μείωση των τροχαίων ατυχημάτων και δυστυχημάτων υπενθυμίζει σε όλους τους οδηγούς και τους χρήστες του οδικού δικτύου ότι η οδική ασφάλεια είναι υπόθεση όλων μας.

Στο πλαίσιο αυτό οι οδηγοί οφείλουν να εφαρμόζουν τις διατάξεις του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας, να οδηγούν με σύνεση και προσοχή και να ακολουθούν τις υποδείξεις και τις συμβουλές του προσωπικού της Τροχαίας.

Δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι οδηγώ με ασφάλεια σημαίνει :

    Μαθαίνω και εφαρμόζω τον Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας
    Έχω διαρκώς τεταμένη την προσοχή μου στην οδήγηση και τον έλεγχο του οχήματος
    Όταν οδηγώ δεν έχω καταναλώσει οινοπνευματώδη ποτά
    Δεν παραβιάζω τα όρια ταχύτητας
    Φορώ πάντα ζώνη ασφαλείας
    Τοποθετώ τα παιδιά σε παιδικό κάθισμα στο πίσω μέρος του αυτοκινήτου και τους φορώ ζώνη ασφαλείας
    Σε περίπτωση που οδηγώ ή είμαι συνεπιβάτης σε μοτοσικλέτα φορώ πάντα κράνος
    Δεν κάνω αντικανονικά προσπεράσματα
    Δεν παραβιάζω τον κόκκινο σηματοδότη
    Σταματώ στο STOP και δίνω προτεραιότητα
    Δεν μιλώ στο κινητό όταν οδηγώ
    Δίνω προτεραιότητα στους πεζούς
    Σέβομαι τα σήματα και τις υποδείξεις των τροχονόμων.

Οι παραπάνω συμβουλές θα επαναλαμβάνονται διαρκώς με σκοπό να συμβάλλουν στην εμπέδωση της κυκλοφοριακής και οδικής παιδείας.


Διαβάστε Περισσότερα »

Συννεφιασμένος ο καιρός σήμερα

Συννεφιασμένο θα είναι το τοπίο σε όλη σχεδόν τη χώρα την Τρίτη, ενώ, σε αρκετές περιοχές η ορατότητα θα είναι περιορισμένη εξαιτίας της ομίχλης. Η θερμοκρασία θα παραμείνει σε υψηλά για την εποχή επίπεδα




Αναλυτικά η πρόγνωση του καιρού για σήμερα:

Αττική

Αναμένονται αραιές νεφώσεις που βαθμιαία θα πυκνώσουν. Το πρωί οι οδηγοί θα πρέπει να δείξουν προσοχή, καθώς η ορατότητα θα είναι κατά τόπους περιορισμένη. Οι άνεμοι θα πνέουν από ανατολικές διευθύνσεις 2 με 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 11 έως 21 βαθμούς Κελσίου.

Θεσσαλονίκη

Τοπικές νεφώσεις περιμένουμε το πρωί και αραιές νεφώσεις που σταδιακά θα πυκνώσουν. Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί 2 με 3 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 11 έως 18 βαθμούς Κελσίου. 

Μακεδονία, Θράκη

Προβλέπονται αραιές νεφώσεις που βαθμιαία θα πυκνώσουν και τοπικές ομίχλες το πρωί. Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί 2 με 3 μποφόρ και στα ανατολικά ανατολικοί 3 με 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 10 έως 19 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία το θερμόμετρο θα δείξει 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερα. 

Νησιά Ιονίου, Ηπειρος, δυτική Στερεά, δυτική Πελοπόννησος

Αναμένονται αραιές νεφώσεις, κατά τόπους πιο πυκνές. Από το βράδυ υπάρχει πιθανότητα ασθενών βροχών. Οι άνεμοι θα πνέουν νοτιοανατολικοί 4 με 5 μποφόρ και βαθμιαία στο Ιόνιο 6 με 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 12 έως 22 βαθμούς Κελσίου. Στην Ηπειρο η θερμοκρασία θα είναι 3 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.

Θεσσαλία, ανατολική Στερεά, Εύβοια, ανατολική Πελοπόννησος

Προβλέπονται αραιές νεφώσεις που σταδιακά θα πυκνώσουν, αλλά και τοπικές ομίχλες το πρωί. Οι άνεμοι θα πνέουν από ανατολικές διευθύνσεις 2 με 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 10 έως 22 βαθμούς Κελσίου.

Κυκλάδες, Κρήτη

Αραιές νεφώσεις που βαθμιαία θα πυκνώσουν αναμένονται σήμερα σε Κρήτη και Κυκλάδες. Η ορατότητα το πρωί θα είναι τοπικά περιορισμένη. Οι άνεμοι θα πνέουν από ανατολικές διευθύνσεις 2 με 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 14 έως 23 βαθμούς Κελσίου.

Νησιά ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα

Αραιές νεφώσεις θα έχουν σήμερα τα Δωδεκάνησα και τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου. Απαιτείται προσοχή το πρωί, λόγω περιορισμένης ορατότητας. Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 15 έως 23 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια η θερμοκρασία θα είναι 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Ο καιρός την Τετάρτη

Στα δυτικά, τα κεντρικά και τα βόρεια αναμένονται αραιές νεφώσεις που βαθμιαία θα πυκνώσουν και θα «δώσουν» τοπικές βροχές. Από το απόγευμα τα φαινόμενα στα δυτικά θα ενταθούν και θα εκδηλωθούν καταιγίδες. Η ορατότητα στα ηπειρωτικά και το Αίγιο, κυρίως τις πρωινές ώρες, θα είναι τοπικά περιορισμένη. Τα καιρικά φαινόμενα ευνοούν τη μεταφορά σκόνης από την Αφρική στα δυτικά και τα νότια. Οι άνεμοι θα πνέουν νοτιοανατολικοί, στα δυτικά 5 με 7 μποφόρ με βαθμιαία εξασθένηση. Στα ανατολικά θα πνέουν ασθενείς και βαθμιαία 3 με 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία δεν θα παρουσιάσει αξιόλογη μεταβολή.


Διαβάστε Περισσότερα »

ΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ