Παρασκευή 14 Νοεμβρίου 2014

Αντιδράσεις για τη μετονομασία της πλατείας στο Μάζι Αλιάρτου

Αντιδρούν οι κάτοικοι του Μαζίου  στην απόφαση του δημοτικού συμβουλίου του Δήμου Αλιάρτου Θεσπιέων να μετονομαστεί η πλατεία Δημοκρατίας σε πλ.Ιπτάμενου Ταξίαρχου Ιωάννου Σκλήρη. Σύμφωνα με πληροφορίες μας οι κάτοικοι μαζεύουν υπογραφές για την ανατροπή της απόφασης και καλούν τον κόσμο στη Λαική Συνέλευση που θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή στο Δημοτικό Σχολείο.
Αντί της μετονομασίας της πλατείας, θα μπορούσε να δοθεί το όνομα σε κάποιον δρόμο του χωριού η στο Δημοτικό Σχολείο, μας δήλωσαν  κάτοικοι του Μαζίου.
ΑΝΟΙΚΤΗ ΛΑΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ
ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ 16 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ ΚΑΙ ΩΡΑ 19:00 ΚΑΛΕΙΣΤΕ ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΑΝΟΙΚΤΗ ΛΑΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΣΤΟΝ ΧΩΡΟ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΣΤΟ ΜΑΖΙ.ΘΑ ΔΙΕΞΑΧΘΕΙ ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΓΕΝΙΚΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΤΟΥ ΧΩΡΙΟΥ ΜΑΣ.ΘΑ ΠΑΡΕΥΡΙΣΚΟΝΤΑΙ ΜΑΖΙ ΜΑΣ:Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΚΥΡΙΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΝΤΑΣΙΩΤΗΣ ΚΑΙ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΙ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΑΛΙΑΡΤΟΥ- ΘΕΣΠΙΕΩΝ.

 Ο ΔΗΜΟΤΙΚΟΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ ΛΟΥΚΑΣ ΚΟΚΟΡΑΚΗΣ.
Διαβάστε Περισσότερα »

Μήνυμα Δημάρχου Λεβαδέων για τον εορτασμό της επετείου της εξέγερσης του Πολυτεχνείου


Η 17η Νοέμβρη 1973 αποτελεί ορόσημο της αντίστασης των φοιτητών απέναντι στη δικτατορία των Συνταγματαρχών που έβαλε τη χώρα στο γύψο για επτά ολόκληρα χρόνια.  Επτά χρόνια διώξεων, εκφοβισμών, φυλακίσεων και βασανιστηρίων σε όλους όσοι πίστευαν στη δημοκρατία και την ελευθερία.

Μετά από 41 χρόνια το σύνθημα της εξέγερσης του Πολυτεχνείου «Ψωμί – Παιδεία – Ελευθερία» παραμένει επίκαιρο. Σήμερα σε κατάσταση μακράς οικονομικής και ανθρωπιστικής κρίσης, η ανεργία, η φτώχεια, η υπερφορολόγηση, η απαξίωση των θεσμών και των εργασιακών σχέσεων, η  αναγκαστική επίτευξη των δημοσιονομικών στόχων κατ’ επιταγή των δανειστών περιορίζουν την ελευθερία, οδηγούν στην απαξίωση της δημόσιας παιδείας, της δημόσιας υγείας και στην καταπάτηση του Συντάγματος και των κεκτημένων, με αγώνες και αίμα, δικαιωμάτων του ελληνικού λαού.  

Το Πολυτεχνείο αποτελεί σύμβολο δημοκρατίας για κάθε ελεύθερο άνθρωπο.  Το Πολυτεχνείο μας καθοδηγεί και μας εμψυχώνει.  Το Πολυτεχνείο ζει. 

Ο Δήμος Λεβαδέων συμμετέχει στις εκδηλώσεις που θα πραγματοποιηθούν στην πόλη για τη διατήρηση της μνήμης της εξέγερσης του Πολυτεχνείου και καλεί όλους τους δημότες να συμμετάσχουν σε αυτές. 

Κυριακή 16/11 ώρα 19:00 - Προβολή  ντοκιμαντέρ «Το χαμένο Σήμα της Δημοκρατίας» στο Δημοτικό Θέατρο Λιβαδειάς – Δωδεκανήσου 5

Δευτέρα 17/11  ώρα 12:00 - Συγκέντρωση και Μαθητική Συναυλία στην Κεντρική Πλατεία Λιβαδειάς.

Διαβάστε Περισσότερα »

ΠΑΜΕ ΛΙΒΑΔΕΙΑΣ:Όλοι στην Κεντρική Πλατεία Λιβαδειάς την Πέμπτη 27 του Νοέμβρη




Η γραμματεία Λιβαδειάς του ΠΑΜΕ πραγματοποίησε πλατιά σύσκεψη με θέμα την αποτίμηση της δουλειάς που έγινε για το πανελλαδικό συλλαλητήριο της 1ης Νοέμβρη και την οργάνωση της απεργίας στις 27 Νοέμβρη.
Οπως υπογραμμίστηκε στην σύσκεψη , «με το μεγαλειώδες πανελλαδικό συλλαλητήριο που συμμετείχαν πάνω από 100.000 κόσμου, με σχεδόν 1000  αποφάσεις συνδικαλιστικών φορέων κορυφώθηκε ένα δίμηνο έντονης αγωνιστικής δράσης στην περιοχή μας  από τις δυνάμεις που συγκροτούν την κοινωνική συμμαχία, για όλα τα ζητήματα που απασχολούν την εργατική - λαϊκή οικογένεια».
Η γραμματεία Λιβαδειάς του ΠΑΜΕ καλεί τα σωματεία σε ιδιωτικό και δημόσιο τομέα άμεσα να πάρουν αποφάσεις για συμμετοχή στην απεργία, να συζητηθεί σε κάθε χώρο δουλειάς, σε κάθε γειτονιά, να γίνει υπόθεση των ίδιων των εργαζομένων.
Το μέλλον της εργατικής οικογένειας δεν μπορεί να είναι η φτώχεια, η ανεργία, η εξαθλίωση, η μόνιμη ανασφάλεια. Δεν μπορεί κάθε μέρα να βασανίζεται, για να σωθούν τα κέρδη των εκμεταλλευτών, των μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων. Από τη δράση μας, τους αγώνες μας, τις διεκδικήσεις μας, εξαρτάται η "σωτηρία" μας, η αξιοπρεπής ζωή, η μόνιμη και σταθερή δουλειά με δικαιώματα. Να απορρίψουμε την αυταπάτη ότι, αν αλλάξουν οι διαχειριστές στην κυβέρνηση θα γίνει πιο ανθρώπινο το εκμεταλλευτικό σύστημα, πως θα γυρίσει ο τροχός. Η αναμονή, η εναπόθεση ελπίδας σε κυβερνητικές εναλλαγές αποδείχτηκε πως δε φέρνει πίσω κατακτήσεις. Η αδράνεια, η καθυστέρηση δημιουργεί νέες υποχωρήσεις, νέες απώλειες, σταθεροποιείται η φτώχεια και η εξαθλίωση. Να σπάσουμε τα δεσμά της σύγχρονης σκλαβιάς! Οι εργαζόμενοι είναι οι παραγωγοί του πλούτου! Καμία έκπτωση στις ανάγκες και τα δικαιώματά μας! Να διεκδικήσουμε τη ζωή που μας αξίζει!.
Όλοι και Όλες στην Κεντρική Πλατεία Λιβαδειάς την Πέμπτη 27 του Νοέμβρη στις 10.30 το πρωί .

Διαβάστε Περισσότερα »

10 συλλήψεις στη Βοιωτία για διάφορα αδικήματα


Συνελήφθησαν, στο πλαίσιο στοχευμένων αστυνομικών ελέγχων σε περιοχές της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας, συνολικά είκοσι οκτώ (28) άτομα, για διάφορα αδικήματα

Συνεχίζονται με αμείωτους ρυθμούς , στοχευμένοι αστυνομικοί έλεγχοι στη Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας, με σκοπό τον εντοπισμό ατόμων που διαμένουν παράνομα στην Ελληνική Επικράτεια, την καταπολέμηση του παράνομου υπαίθριου εμπορίου και της επαιτείας, και γενικότερα την αντιμετώπιση κάθε μορφής παραβατικής συμπεριφοράς.

Στο πλαίσιο αυτών των ελέγχων, συνελήφθησαν το τελευταίο διήμερο (12/13-11-2014), από αστυνομικούς των Ομάδων ΔΙ.ΑΣ. Φθιώτιδας, Βοιωτίας και Ευβοίας, της Δ’ Ο.Π.Κ.Ε. Ευβοίας, της Γ’ Ο.Π.Κ.Ε. Βοιωτίας, της Ο.Ε.Π.Τ.Α. Φθιώτιδας, των Τμημάτων Ασφαλείας, Τάξης και Τροχαίας Λαμίας, των Τμημάτων Ασφαλείας Θηβών και Άμφισσας, του Αστυνομικού Τμήματος Ιστιαίας Ευβοίας και του Αστυνομικού Σταθμού Αλίαρτου Βοιωτίας, συνολικά είκοσι οκτώ (28) άτομα, για διάφορα αδικήματα.

Συγκεκριμένα συνελήφθησαν:

    Εννέα (9) αλλοδαποί (τρεις στη Λαμία, δύο στη Θήβα, δύο στη Κύμη Ευβοίας, ένας στην Ερέτρια Ευβοίας και ένας στην Άμφισσα Φωκίδας), οι οποίοι στερούνταν των απαραίτητων εγγράφων που να δικαιολογούν την νόμιμη παραμονή τους στην Ελληνική Επικράτεια.

    Έξι (6) άτομα και συγκεκριμένα τρεις αλλοδαποί στη Λαμία, ένας ημεδαπός στη Λιβαδειά, μία ημεδαπή στη Χαλκίδα και ένας αλλοδαπός στην Ερέτρια, για παράνομο υπαίθριο εμπόριο. Κατασχέθηκαν διάφορα είδη παραεμπορίου.

    Δύο (2) ημεδαποί (ένας στη Λαμία και ένας στην Ιστιαία Ευβοίας), για παραβάσεις του νόμου περί όπλων. Κατασχέθηκαν δύο κυνηγετικά όπλα.

    Ημεδαπός στη Θήβα, για παράβαση του νόμου περί ναρκωτικών. Κατασχέθηκαν μικροποσότητα ακατέργαστης κάνναβης και δύο τρίφτες κάνναβης.

    Δύο (2) ημεδαπές στη Θήβα, οι οποίες κατηγορούνται, η μεν πρώτη για επαιτεία, η δε δεύτερη για εξώθηση σε επαιτεία της ανήλικης εγγονής της. Κατασχέθηκε μικρό χρηματικό ποσό.

    Τέσσερα (4) άτομα και συγκεκριμένα δύο ημεδαποί στη Λιβαδειά, ένας ημεδαπός και ένας αλλοδαπός στη Λαμία, για παραβάσεις του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας (Κ.Ο.Κ.).

    Τέσσερις (4) ημεδαποί (δύο στη Λαμία και δύο στην Αλίαρτο Βοιωτίας), για παραβάσεις σε καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος.

Σε βάρος των μη νόμιμων μεταναστών θα κινηθεί η διαδικασία διοικητικής επιστροφής, ενώ οι υπόλοιποι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στις κατά τόπους αρμόδιες Εισαγγελικές Αρχές .
Διαβάστε Περισσότερα »

Με 24 θέματα συνεδριάζει το Δ.Σ. του Δήμου Λεβαδέων

Με την παρούσα, σας προσκαλούμε σε συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου που θα πραγματοποιηθεί την 19η Νοεμβρίου 2014, ημέρα Τετάρτη και ώρα 19.00 μ.μ. στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου Λεβαδέων στο Παλαιό Δημαρχείο – Πλ. Εθνικής Αντίστασης.

Τα θέματα της ημερήσιας διάταξης είναι τα εξής:

1.Συγκρότηση Δημοτικής Επιτροπής Διαβούλευσης.
2.Ίδρυση και Λειτουργία Γραφείου Υποστήριξης της Απασχόλησης στο Δήμο Λεβαδέων.

3.Λήψη απόφασης του Δ.Σ. που αφορά το: “Ιδιωτικό Συμφωνητικό παραχώρησης δημοτικού σταδίου Λιβαδειάς”

4.Έγκριση της υπ΄αριθμ. 38/2014 απόφασης της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής του Δήμου επί της μελέτης του έργου: «ΜΕΛΕΤΗ ΣΥΝΟΛΙΚΗΣ ΘΕΩΡΗΣΗΣ ΑΙΣΘΗΤΙΚΗΣ ΚΑΙ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΚΗΣ ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗΣ Τ.Κ. ΑΓΙΑΣ ΑΝΝΑΣ».

5.Έγκριση της υπ΄αριθμ. 39/2014 απόφασης της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής του Δήμου επί της μελέτης του έργου : «ΒΕΛΤΙΩΣΗ ΚΑΙ ΑΝΑΠΛΑΣΗ ΚΟΙΝΟΧΡΗΣΤΩΝ ΧΩΡΩΝ Τ.Κ. ΑΓΙΑΣ ΑΝΝΑΣ».

6.Έγκριση της υπ΄αριθμ. 40/2014 απόφασης της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής του Δήμου επί της μελέτης του έργου: «ΜΕΛΕΤΗ ΣΥΝΟΛΙΚΗΣ ΘΕΩΡΗΣΗ ΑΙΣΘΗΤΙΚΗΣ ΚΑΙ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΚΗΣ ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗΣ Τ.Κ. ΑΝΘΟΧΩΡΙΟΥ».

7.Έγκριση της υπ΄αριθμ. 41/2014 απόφασης της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής του Δήμου επί της μελέτης του έργου: «ΒΕΛΤΙΩΣΗ ΚΑΙ ΑΝΑΠΛΑΣΗ ΚΟΙΝΟΧΡΗΣΤΩΝ ΧΩΡΩΝ Τ.Κ. ΑΝΘΟΧΩΡΙΟΥ».

8.Λήψη απόφασης υποβολής αίτησης χρηματοδότησης πράξης στο Πρόγραμμα «Αγροτική Ανάπτυξη της Ελλάδας 2007-2013» (Π.Α.Α. 2007-2013) – Μέτρο 322: «Ανακαίνιση και Ανάπτυξη των χωριών» - Τ.Κ. Αγίας Άννας.

9.Λήψη απόφασης υποβολής αίτησης χρηματοδότησης πράξης στο Πρόγραμμα «Αγροτική Ανάπτυξη της Ελλάδας 2007-2013» (Π.Α.Α. 2007-2013) – Μέτρο 322: «Ανακαίνιση και Ανάπτυξη των χωριών» - Τ.Κ. Ανθοχωρίου.

10.Λήψη απόφασης υποβολής αίτησης χρηματοδότησης πράξης στο Πρόγραμμα «Αγροτική Ανάπτυξη της Ελλάδας 2007-2013» (Π.Α.Α. 2007-2013) – Μέτρο 321: «Βασικές υπηρεσίες για την οικονομία και τον αγροτικό πληθυσμό»

11.Έγκριση παράτασης προθεσμίας περαίωσης για την εκτέλεση του έργου: «Προστασία Υφιστάμενου Αγωγού Καυσίμων».

12.Έγκριση 1ου ΑΠΕ του έργου: «Ανάπλαση Ενοποίηση Δικτύου Πεζόδρομων (Πεζόδρομος Οδού Καλλιαγκάκη, Μπουφίδου, χώρος πρώην  ΚΤΕΛ και πεζοδρόμια Σπυρίδωνος».

13.Έγκριση 4ου ΑΠΕ του έργου: «Κατασκευή Οδού Ρούμελης (από την οδό Χαιρωνείας έως την οδό Αγίου Αθανασίου».

14.Σύγκρότηση Επιτροπής Προσωρινής και Οριστικής Παραλαβής του έργου: «Λαογραφικό Μουσείο Κοινότητας Κυριακίου».

15.Σύγκρότηση Επιτροπής Προσωρινής και Οριστικής Παραλαβής του έργου: «Κατασκευή Δεξαμενής Ύδρευσης στη Δαύλεια».

16.Σύγκρότηση Επιτροπής Προσωρινής και Οριστικής Παραλαβής του έργου: «Ασφαλτόστρωση Αύλειου Χώρου ΕΠΑ.Λ- ΕΠΑ.Σ –Σ.Ε.Κ.»

17.Έγκριση της απόφασης της Οικονομικής Επιτροπής του Δήμου που αφορά: «Αναμόρφωση Προϋπολογισμού Τρέχουσας Χρήσης».

18.Έγκριση της υπ΄αριθμ. 278/2014 απόφασης της Οικονομικής Επιτροπής του Δήμου που αφορά: «Σύνταξη Προϋπολογισμού Εσόδων -  Εξόδων του κληροδοτήματος Μπίμειο Έπαθλο Άμιλλας – οικονομικού έτους 2015».

19.Συμμετοχή στην Επιτροπή Διαχείρισης Προγράμματος LEADER.

20.Λήψη απόφασης Περί εκμίσθωσης λιβαδιού ΓΟΡΙΤΣΑ –ΑΓΙΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ της Τοπικής Κοινότητας Παρορίου – περιόδου 2015-16.

21.Έγκριση διενέργειας προμήθειας γάλακτος για τους εργαζόμενους του Δήμου Λεβαδέων για το έτος 2015.

22.Έγκριση διενέργειας προμήθειας τροφίμων και λοιπών αναλωσίμων ειδών παντοπωλείου για τους Βρεφονηπιακούς και Παιδικούς Σταθμούς του Δήμου Λεβαδέων για το έτος; 2015.

23.Έγκριση διενέργειας Προμήθειας Ελαστικών.

24.Έγκριση της 111/2014 απόφασης του Δ.Σ. του ΑΠΟΔΗΛ που αφορά την 5η Τροποποίηση Προϋπολογισμού του οικονομικού έτους 2014.


                                         Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ
                                                        Γεωργαντά Ελισάβετ (Ελίζα)
Διαβάστε Περισσότερα »

Συλλήψεις στη Θήβα για καταδικαστικές αποφάσεις

Συνελήφθη 21χρονος υπήκοος Αφγανιστάν στη Θήβα, σε βάρος του οποίου εκκρεμούσε καταδικαστική Απόφαση για παραβάσεις του νόμου περί ναρκωτικών

Συνελήφθη, χθες (13-11-2014) το μεσημέρι στη Θήβα, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Θηβών, ένας 21χρονος υπήκοος Αφγανιστάν, σε βάρος του οποίου εκκρεμούσε η από 11-04-2014 Απόφαση του Μονομελούς Εφετείου Κακουργημάτων Ευβοίας.

Σύμφωνα με την ανωτέρω Απόφαση, ο 21χρονος καταδικάστηκε σε ποινή κάθειρξης δώδεκα (12) ετών και τριών (3) μηνών, καθώς και χρηματική ποινή (31.000) ευρώ, για κατοχή και πώληση ναρκωτικών ουσιών.

Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί αρμοδίως.


Συνελήφθη 68χρονος ημεδαπός στη Θήβα, σε βάρος του οποίου εκκρεμούσαν τρεις (3) καταδικαστικές Αποφάσεις για διάφορα αδικήματα

Συνελήφθη, χθες (13-11-2014) το μεσημέρι στη Θήβα, από αστυνομικούς της Β’ Ομάδας Πρόληψης Καταστολής Εγκληματικότητας (Ο.Π.Κ.Ε.) της Διεύθυνσης Αστυνομίας Βοιωτίας, ένας 68χρονος ημεδαπός, σε βάρος του οποίου εκκρεμούσαν τρεις (3) καταδικαστικές Αποφάσεις, με συνολική ποινή φυλάκισης δύο (2) ετών και σαράντα (40) μηνών, για παραβάσεις της φορολογικής νομοθεσίας και για μη καταβολή εισφορών.

Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί αρμοδίως.

Διαβάστε Περισσότερα »

“Ερώτηση Καράμπελα για την επέκταση του προαστιακού σε Βοιωτία και Φθιώτιδα”




“Ερώτηση για την επέκταση του προαστιακού σιδηρόδρομου σε Βοιωτία και Φθιώτιδα”

Την Τρίτη 11.11.2014, πραγματοποιήθηκε προγραμματισμένη συνάντηση του υπουργού Μεταφορών με φορείς Βοιωτίας και Φθιώτιδας. Κύριο θέμα της συνάντησης αποτέλεσε η επιβάρυνση του επαρχιακού οδικού δικτύου από βαρέα φορτηγά οχήματα, λόγω της αύξησης του αντιτίμου των διοδίων στη “Νέα Οδό”.

Μετά το πέρας της συνάντησής, ορισμένοι έσπευσαν ν’ ανακοινώσουν, εκφράζοντας την ευχάριστη έκπληξή τους, τη δέσμευσή του υπουργού για ολοκλήρωση του προαστιακού σιδηρόδρομου μέχρι την Αμφίκλεια Φθιώτιδας, έως τον Ιούνιο του 2015.

Για το λόγο ότι πρέπει να ενημερωθούν επίσημα και οι πολίτες, ο βουλευτής Βοιωτίας κ. Γιάννης Καράμπελας και η βουλευτής Φθιώτιδας, κα Ελένη Μακρή – Θεοδώρου κατέθεσαν ερώτηση προς τον υπουργό Μεταφορών, ζητώντας του ν’ αποσαφηνίσει την κατάσταση σχετικά με την επέκταση του προαστιακού σιδηρόδρομου.

Συγκεκριμένα ζητάνε από τον υπουργό να τους ενημερώσει για ποιο λόγο δεν έχει παραδοθεί ακόμη το κομμάτι του προαστιακού Οινόη – Θήβα, η ημερομηνία περάτωσης του οποίου έχει παρέλθει κατά πολύ, τη στιγμή που υπάρχει δέσμευση για λειτουργία του προαστιακού μέχρι την Αμφίκλεια σε 7 μήνες.

Επιπλέον ρωτάνε τον υπουργό, αν ο προαστιακός σιδηρόδρομος θα χρησιμοποιεί αυτούσιο το υφιστάμενο σιδηροδρομικό δίκτυο με το οποίο η Αμφίκλεια συνδέεται ήδη με την Αθήνα μέσω δρομολογίων του ΟΣΕ, ποιοι θα είναι οι ενδιάμεσοι σταθμοί στο κομμάτι Θήβα – Αμφίκλεια και αν υπάρχουν διαθέσιμες αμαξοστοιχίες για να εξυπηρετήσουν τη νέα γραμμή και τη συχνότητα των δρομολογίων που απαιτεί ο προαστιακός ή εκκρεμεί διαγωνιστική διαδικασία για την παραγγελία τους.

Ακολουθεί αναλυτικά ολόκληρο το κείμενο της ερώτησης:

Αθήνα 14.11.2014

Προς:
Υπουργό Υποδομών,
Μεταφορών κ’ Δικτύων,
κ. Χρυσοχοΐδη Μιχάλη


ΕΡΩΤΗΣΗ

ΘΕΜΑ: « Επέκταση προαστιακού σιδηρόδρομου σε Βοιωτία και Φθιώτιδα»

Το δίκτυο του προαστιακού σιδηρόδρομου της Αθήνας είχε προγραμματιστεί αρχικά να ολοκληρωθεί ως το 2010 όμως μέχρι σήμερα παραμένει ημιτελές. Το πλάνο των επεκτάσεων του προαστιακού προέβλεπε σε πρώτη φάση τη σύνδεση του νομού Αττικής με το νομό Βοιωτίας, μέσω της γραμμής Οινόη – Θήβα και έχοντας ως ενδιάμεσους σταθμούς τον Ελαιώνα, την Τανάγρα και το Ύπατο. Τα δρομολόγια στην εν λόγω σύνδεση δεν έχουν ακόμα ξεκινήσει.

Σύμφωνα με το ίδιο πλάνο η σύνδεση της Βοιωτίας με τη Φθιώτιδα θα πραγματοποιούνταν με την περαιτέρω επέκταση του προαστιακού από την Θήβα μέχρι την Αμφίκλεια.

Κατόπιν προγραμματισμένης συναντήσεως σας με αυτοδιοικητικούς από τη Βοιωτία και τη Φθιώτιδα, σχετικά με το πρόβλημα της επιβάρυνσης του επαρχιακού οδικού δικτύου με βαρέα φορτηγά οχήματα, ως αποτέλεσμα της αύξησης του αντιτίμου των διοδίων στους αυτοκινητόδρομους, οι παρευρισκόμενοι στη συνάντηση αυτή, έσπευσαν να ανακοινώσουν τη δέσμευση σας για λειτουργία γραμμής του προαστιακού σιδηρόδρομου ως την Αμφίκλεια Φθιώτιδας, καλύπτοντας το σύνολο της Βοιωτίας, μέχρι τον Ιούνιο του 2015.

Με βάση τα παραπάνω, ερωτάσθε κύριε Υπουργέ:

α) Αν όντως ισχύει ότι σε 7 μήνες θα δοθεί σε λειτουργία η γραμμή του προαστιακού από Οινόη ως Αμφίκλεια, για ποιο λόγο δεν έχει παραδοθεί ακόμη το κομμάτι Οινόη – Θήβα, του οποίου η ημερομηνία περάτωσης έχει παρέλθει κατά πολύ;

β) Ο Προαστιακός θα χρησιμοποιεί αυτούσιο το υφιστάμενο σιδηροδρομικό δίκτυο με το οποίο η Αμφίκλεια συνδέεται ήδη με την Αθήνα μέσω δρομολογίων του ΟΣΕ; Ποιοι θα είναι σύμφωνα με το σχεδιασμό, οι ενδιάμεσοι σταθμοί στο κομμάτι Θήβα – Αμφίκλεια; Υπάρχουν διαθέσιμες αμαξοστοιχίες για να εξυπηρετήσουν τη νέα γραμμή του προαστιακού ή εκκρεμεί διαγωνιστική διαδικασία για την παραγγελία τους;



                                                                                     Οι ερωτώντες βουλευτές


Ελένη Μακρή – Θεοδώρου

Γιάννης Καράμπελας
Διαβάστε Περισσότερα »

Ο Δήμος Θηβαίων τιμά και δοξάζει τους νεκρούς και τους αγωνιστές του Πολυτεχνείου

ΜΗΝΥΜΑ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΘΗΒΑΙΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΕΤΕΙΟ ΤΟΥ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟΥ

Η 17η Νοεμβρίου, είναι η ημέρα μνήμης και τιμής της φοιτητικής νεολαίας του Πολυτεχνείου, που με την αγωνιστική της διεκδίκηση έδειξε το δρόμο του αγώνα για την κατάκτηση και εδραίωση της Δημοκρατίας στη χώρα μας και την πτώση της δικτατορίας.

    Το μήνυμα του Νοέμβρη του 1973 που συνοψίστηκε με τις τρεις ηχηρές λέξεις «Ψωμί- Παιδεία- Ελευθερία»,  41 χρόνια μετά , στην εποχή των μνημονίων και της τρόικας, της οικονομικής, πολιτικής και ανθρωπιστικής κρίσης, παραμένει ζωντανό και επίκαιρο όσο ποτέ.  Οι σύγχρονοι Έλληνες δίνουν τον δικό τους συλλογικό αγώνα για την υπεράσπιση της Δημοκρατίας και της Ελευθερίας,  για μια ευνομούμενη πολιτεία, για την πρόοδο και την ευημερία.

    Ας κρατήσουμε φωτεινό φάρο στις καρδιές μας τις υψηλές αξίες και τα ιδανικά που υπερασπίστηκε το Πολυτεχνείο και ας διδάξουμε το ήθος, την αυτοθυσία και το θάρρος των ανθρώπων εκείνων που άλλαξαν το ρου της σύγχρονης ιστορίας,  στις επόμενες γενιές. 

    Ο Δήμος Θηβαίων τιμά και δοξάζει τους νεκρούς και τους αγωνιστές του Πολυτεχνείου. 

Ο Δήμαρχος Θηβαίων
Σπυρίδων Νικολάου
Διαβάστε Περισσότερα »

ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ ΛΙΒΑΔΕΙΑΣ-ΜΗΝΑΣ ΕΦΗΒΕΙΑΣ: Σχολικές εξετάσεις; Δεν ψαρώνω!


ΜΗΝΑΣ ΕΦΗΒΕΙΑΣ: Σχολικές εξετάσεις; Δεν ψαρώνω! (19/11/14)


Η Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη Λιβαδειάς και ο Συμβουλευτικός Σταθμός Νέων ΔΔΕ Βοιωτίας διοργανώνουν και στην πόλη μας έναν κύκλο εκδηλώσεων, μια ιδέα και  πρωτοβουλία των εκδόσεων ΠΑΤΑΚΗΣ, που απευθύνονται στους εφήβους και έχουν τον τίτλο «ΜΗΝΑΣ ΕΦΗΒΕΙΑΣ»

Θα υλοποιηθούν δράσεις με τη συμμετοχή συγγραφέων και ψυχολόγων με στόχο την προσωπική αλλά και ομαδική έκφραση των νέων, καθώς και την ενημέρωση γονέων και εκπαιδευτικών σε θέματα που τους αφορούν.

Έτσι την Τετάρτη 19 Νοεμβρίου στις 7 μμ. στο Συνεδριακό Κέντρο «Χρήστος Παλαιολόγος» θα πραγματοποιηθεί  συνάντηση μαθητών,  γονέων και εκπαιδευτικών με την ψυχολόγο Χριστίνα Ρασιδάκη, ο οποία θα αναπτύξει το θέμα  «Σχολείο και εξετάσεις; Δεν ψαρώνω!».

Διάβασμα, βαθμοί και εξετάσεις αποτελούν για όλους ένα τρίπτυχο προσδοκιών και προστριβών στο σχολείο και την οικογένεια. Σε αυτή τη συνάντηση θα προσεγγιστούν όλες εκείνες οι δυσκολίες που οι έφηβοι αντιμετωπίζουν, θα επαναπροσδιοριστεί η θέση γονέων και εκπαιδευτικών στο τρίπτυχο γονείς – εκπαιδευτικοί – έφηβοι και θα παρουσιαστούν τεχνικές που θα βοηθήσουν τους ενήλικες αλλά και τα παιδιά να αντεπεξέλθουν με επιτυχία σε όλη τη διαδικασία των εξετάσεων.

Η Χριστίνα Ρασιδάκη έχει σπουδάσει Ψυχολογία και τα μεταπτυχιακά της είναι στις Συμβουλευτικές σπουδές. Είναι γνωστή για τις ζωντανές, ενδιαφέρουσες και πολύ  πρακτικές ομιλίες της σε θέματα που αφορούν στην ανατροφή των παιδιών. Εργάζεται ως ατομική σύμβουλος, σύμβουλος γονέων και σύμβουλος σχέσεων. Είναι τακτική αρθρογράφος σε θέματα ψυχολογίας και  συγγραφέας των βιβλίων «Ξέρω να λέω ΟΧΙ»,  «Σχολείο & Εξετάσεις : δεν ψαρώνω» και «Ημερολόγιο για μαθητές»,  που απευθύνονται σε παιδιά και νέους.  Το νέο της βιβλίο «Πειράγματα, Κοροϊδίες, Εκφοβισμός», εγχειρίδιο αντιμετώπισης για εκπαιδευτικούς,  είναι υπό έκδοση.

Διαβάστε Περισσότερα »

Συγχαρητήρια Δημάρχου Θηβαίων σε όσους συμμετείχαν στον Μαραθώνιο της Αθήνας





Θερμά συγχαρητήρια στους 201 Θηβαίους αθλητές του Συλλόγου Δρομέων Υγείας και Μαραθωνοδρόμων Θήβας, που έλαβαν μέρος στον 32ο Αυθεντικό Μαραθώνιο της Αθήνας καθώς και σε όλους στους Θηβαίους δημότες που έτρεξαν με μεμονωμένες συμμετοχές, τιμώντας το αθλητικό ιδεώδες, με την ευχή για υγεία και καλή επιτυχία σε κάθε μελλοντικό  αγώνα.

Ο Δήμαρχος Θηβαίων
Σπυρίδων Νικολάου

Διαβάστε Περισσότερα »

Εκπαιδευτική επίσκεψη μαθητών 8ου δημοτικού στο Δημαρχείο Θήβας


Εκπαιδευτική επίσκεψη στο Δημαρχείο της Θήβας πραγματοποίησαν και  οι μαθητές της Γ’ Τάξης του 8ου Δημοτικού Σχολείου Θήβας, την Πέμπτη 13 Νοεμβρίου, μαζί με τη δασκάλα τους,  προκειμένου να γνωρίσουν τον Δήμαρχο Θηβαίων κ. Σπύρο Νικολάου, να ενημερωθούν  για τη λειτουργία του Δήμου και να γνωρίσουν το αντικείμενο εργασίας των Υπηρεσιών του.

Ο κ. Δήμαρχος υποδέχθηκε τους μαθητές  και απάντησε σε όλες τις ερωτήσεις τους. Στη συνέχεια οι μαθητές ξεναγήθηκαν σε όλα τα γραφεία του Δήμου, όπου ενημερώθηκαν για το αντικείμενο εργασίας τους και τις υπηρεσίες που προσφέρουν στους δημότες. Φεύγοντας έλαβαν δώρο κάρτ- ποστάλ με φωτογραφικό υλικό από τις ομορφιές του τόπου μας.



Διαβάστε Περισσότερα »

Με Στάση Εργασίας τιμά το Πολυτεχνείο το Εργ. Κέντρο Λιβαδειάς

    ΠΡΟΣ: ΤΑ ΣΩΜΑΤΕΙΑ ΤΗΣ ΔΥΝΑΜΗΣ
                 ΤΟΥ ΕΡΓΑΤΙΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ    ΛΙΒΑΔΕΙΑΣ


      Το Διοικητικό Συμβούλιο του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου Επαρχίας Λιβαδειάς σε Συνεδρίασή του αποφάσισε  και κήρυξε  1 ώρα Στάση Εργασίας για την  Δευτέρα   17  Νοέμβρη 2014  και ώρα 12.00΄ έως 13.00΄το μεσημέρι, με δυνατότητα τροποποίησης της ώρας, τιμώντας τη φετινή επέτειο του ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟΥ.

     Συνάδελφοι
Πάρτε μέρος στις εκδηλώσεις μνήμης και αγώνα που θα γίνουν  σε συνδιοργάνωση  με την ΕΛΜΕ Ν. Βοιωτίας, το Δήμο Λεβαδέων  το Σύλλογο Εργαζομένων ΟΤΑ Επαρχίας Λιβαδειάς και την Αντιφασιστική Λιβαδειάς:
Κυριακή 16/11 ώρα 19.00΄  : Προβολή  ντοκιμαντέρ
 «Το χαμένο Σήμα της Δημοκρατίας» στο Δημοτικό Θέατρο Λιβαδειάς – Δωδεκανήσου 5
Δευτέρα 17/11  ώρα 12.00΄το μεσημέρι συγκέντρωση και Μαθητική Συναυλία στην Κεντρική Πλατεία Λιβαδειάς.

             ΤΟ     ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟ       ΖΕΙ

                               
                                                                              Το   Δ.Σ.

Διαβάστε Περισσότερα »

Δήμος Λεβαδέων:Πρόσκληση για συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής



Τα  θέματα    της ημερήσιας διάταξης είναι τα εξής:


1.    Αναμόρφωση προϋπολογισμού τρέχουσας χρήσης.
2.    Κατακύρωση δημοπρασίας για την «Προμήθεια εξοπλισμού διαχείρισης στερεών αποβλήτων 1ης Διαχειριστικής Ενότητας Νομού Βοιωτίας» του υποέργου Προμήθεια Θρυμματιστή».
3.    Κατακύρωση δημοπρασίας για την «Προμήθεια ηλεκτρολογικού υλικού για την συντήρηση ηλεκτροφωτισμού Λιβαδειάς και Τοπικών Διαμερισμάτων για το έτος 2014».
4.    ΄Εγκριση τεχνικών προδιαγραφών της αριθ. 56/2014 μελέτης : «Προμήθεια αυτόνομων συστημάτων συναγερμού αντλιοστασίων».
5.    Εξέταση ένστασης κατά της διακήρυξης του διαγωνισμού και έγκριση Πρακτικού Δημοπρασίας του έργου : «ΒΕΛΤΙΩΣΗ ΥΦΙΣΤΑΜΕΝΟΥ ΑΡΔΕΥΤΙΚΟΥ ΕΡΓΟΥ ΤΟΥ Δ.Δ. ΛΑΦΥΣΤΙΟΥ ΔΗΜΟΥ ΛΕΒΑΔΕΩΝ».
6.    Διάθεση πίστωσης συνολικού ύψους 186.381,89 ευρώ που αφορούν υποχρεώσεις παρελθόντων ετών της α) ΔΕΠΑΛ που ανέλαβε ο Δήμος β) δικαστική απόφαση παρελθόντων ετών.
7.    ΄Εγκριση δαπάνης και διάθεση εγγεγραμμένης πίστωσης ύψους ΄΄70.000,00΄΄ ευρώ που αφορά μέρος της ετήσιας επιχορήγησης για την κάλυψη λειτουργικών δαπανών του νέου ΝΠΔΔ «Αθλητικός – Πολιτιστικός Οργανισμός Δήμου Λεβαδέων».
8.    ΄Εγκριση δαπάνης και διάθεση εγγεγραμμένης πίστωσης ποσού 460,00 ευρώ που αφορά δικαστική δαπάνη σε προσφυγή του Δήμου.
9.    Διάθεση εγγεγραμμένων πιστώσεων συνολικού ύψους 998,96 ευρώ , για την πληρωμή δαπάνης βάσει του από 22/7/2014 κατασχετηρίου της κ. Καραμητοπούλου Δέσποινας.
10.    ΄Εγκριση δαπάνης και διάθεση εγγεγραμμένης πίστωσης 1.829,04 ευρώ για τόκους υπερημερίας από αγορά οικοπέδου επί των οδών Αντ. Γεωργαντά & Κολοκοτρώνη στην Λιβαδειά.
11.    ΄Εγκριση δαπάνης 5.000,00 ευρώ με Φ.Π.Α. , για επισκευή – συντήρηση & προμήθεια ανταλλακτικών των οχημάτων & μηχανημάτων και διάθεση πίστωσης.
12.    Διάθεση εγγεγραμμένης πίστωσης ποσού 190,00 ευρώ για έξοδα δημοσιεύσεων.
13.    Λήψη απόφασης για την απόδοση λογαριασμού του αριθ. 1309/2014 εντάλματος προπληρωμής και απαλλαγή υπολόγου.
14.    Διάθεση πίστωσης συνολικά ποσού 5.369,00 ευρώ για την πληρωμή των τελών κυκλοφορίας των οχημάτων του Δήμου.
15.    Διάθεση εγγεγραμμένης πίστωσης ποσού 250,00 ευρώ (συμπεριλαμβανομένου του Φ.Π.Α.) για δαπάνη πορίσματος ελεγκτή Δόμησης του Δημοτικού κτιρίου ¨Αναψυκτήριο Χαιρώνειας΄΄ βάσει της υπ΄αριθμ. 132/12 ΄Αδειας Δόμησης (Αλλαγή χρήσης ισογείου πληροφοριακού περιπτέρου σε αναψυκτήριο).
16.    ΄Εγκριση πρακτικών πλειοδοτικής φανερής και προφορικής δημοπρασίας για την εκμίσθωση καλλιεργήσιμης γης (δημοτικής έκτασης) της Τ.Κ. Προσηλίου (θέση Λιβάδι) κυριότητας του Δήμου Λεβαδέων , συνολικής επιφάνειας 41.000 τ.μ.



                                                 
                                                     Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ
ΠΟΥΛΟΥ ΓΙΩΤΑ


 ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΛΕΒΑΔΕΩΝ

Διαβάστε Περισσότερα »

Εκδηλώσεις για την επέτειο του Πολυτεχνείου στη Λιβαδειά


Διαβάστε Περισσότερα »

ΚΑΛΕΣΜΑ απο τον Σύλλογο Εργαζομένων ΟΤΑ Λιβαδειάς

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ - ΚΑΛΕΣΜΑ

Ο Σύλλογος Εργαζομένων ΟΤΑ Επαρχίας Λιβαδειάς , καλεί τα μέλη του  να συμμετάσχουν στην εκδήλωση ΜΝΗΜΗΣ και ΑΓΩΝΑ για το Πολυτεχνείο ,  που θα πραγματοποιηθεί την ΔΕΥΤΕΡΑ 17/11/2014 στην κεντρική πλατεία της Λιβαδειάς και ώρα 12:00, με τη συμμετοχή  μαθητών ,φορέων – σωματείων Λιβαδειάς.
Καλούμε όλους τους πολίτες να σταθούν στο πλευρό μας.
ΤΟ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟ ΖΕΙ
             ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ – ΕΝΩΜΕΝΟΙ , μπορούμε να ανατρέψουμε τις απάνθρωπες πολιτικές που εφαρμόζουν για μας χωρίς εμάς.




ΓΙΑ ΤΟ  Δ.Σ


O   ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                        Ο Γ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ



ΜΠΟΥΡΑΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ                                            ΒΑΡΕΛΑΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ

Διαβάστε Περισσότερα »

Κέντρο Ειδικών Θεραπειών στην Αλίαρτο

Διαβάστε Περισσότερα »

Πόρισμα-φωτιά του ΑΣΕΠ: Εκτός δήμων όσοι μονιμοποιήθηκαν παράνομα

Στα χέρια του εισαγγελέα βρίσκεται το πόρισμα του ΑΣΕΠ για τις 27 παράνομες μονιμοποιήσεις που έγιναν στον Δήμο Δραπετσώνας και εκείνος με τη σειρά του άσκησε ποινικές διώξεις κατά των υπευθύνων, προκειμένου να εκτελεστεί η απόφαση για ανάκληση διορισμών και διακοπή μισθοδοσίας των επίορκων υπαλλήλων.

Σύμφωνα με το «Έθνος», που επικαλείται το πόρισμα του Ανώτατου Συμβουλίου Επιλογής Προσωπικού (ΑΣΕΠ) για τους επίορκους υπαλλήλους των δήμων, οι μονιμοποιήσεις συμβασιούχων στον Δήμο Δραπετσώνας κρίθηκαν με απόφαση του ΑΣΕΠ στις 4 Νοεμβρίου παράνομες και γι' αυτό ζητήθηκε η ανάκληση των προσλήψεων. Συγκεκριμένα, αναφέρει πως ήταν παράνομες οι 27 μονιμοποιήσεις συμβασιούχων στον πρώην Δήμο Δραπετσώνας που είχαν πραγματοποιηθεί το 2004 με τα κριτήρια του Προεδρικού Διατάγματος Παυλόπουλου (ΠΔ 164/2004) και ζητά την ανάκληση των προσλήψεων.

Η απόφαση αυτή αναμένεται να αποτελέσει οδηγό και για τις απολύσεις υπαλλήλων που μονιμοποιήθηκαν παράνομα και σε άλλους δήμους.

Τρεις από τις περιπτώσεις παράνομων μονιμοποιήσεων στη Δραπετσώνα

Το δημοσίευμα της εφημερίδας αναφέρεται και σε τρεις χαρακτηριστικές περιπτώσεις παράνομων μονιμοποιήσεων στον Δήμο Δραπετσώνας με το διάταγμα Παυλόπουλου την περίοδο 2004-2005.

    Υπάλληλος που επικαλούνταν τρεις συμβάσεις με τον δήμο, συνολικής διάρκειας 24 μηνών. Παρουσίασε δύο συμβάσεις, με διακοπή μεταξύ τους που ξεπερνά τους 15 μήνες. Η αίτησή του απορρίφθηκε, αλλά η τότε δημοτική αρχη υπέβαλε φάκελο προσθέτοντας ανύπαρκτη σύμβαση για να καλύψει το κενό.
    Γυναίκα υπάλληλος εμφάνισε δύο συμβάσεις, με διακοπή μεταξύ τους διάρκειας 11 μηνών -κάτι που σήμαινε ότι δεν την κάλυπτε το διάταγμα Παυλόπουλου. Η τότε δημοτική αρχή υπέβαλε τα χαρτιά της με πλαστές βεβαιώσεις ότι είχε απασχοληθεί στο μεσοδιάστημα.
    Ενας άλλος υπάλληλος κατέθεσε τα δικαιολογητικά που έδειχναν ότι καλύπτεται από το διάταγμα, ωστόσο... ξέχασε να ενημερώσει πως είχε υποβάλει αγωγή στο Πρωτοδικείο Πειραιώς με την οποία ομολογούσε πως το διάστημα από 15-10-2003 έως 30-11-2004 ήταν χωρίς εργασία.
iefimerida.gr
Διαβάστε Περισσότερα »

4 θέσεις εργασίας στη Θήβα από το ΔΕΔΔΗΕ




Ο ∆ΙΑΧΕΙΡΙΣΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ∆ΙΚΤΥΟΥ ∆ΙΑΝΟΜΗΣ ΗΛΕΚΤΡΙΚΗΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ Α.Ε
Ανακοινώνει
Την πρόσληψη, µε σύµβαση εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισµένου χρόνου, συνολικά τεσσάρων (4) ατόµων για την κάλυψη εποχικών ή παροδικών αναγκών της ΔΕΔΔΗΕ στην περιοχή της Θήβας – ΒΟΙΩΤΙΑ

3 ΔΕ ΗΛΕΚΤΡΟΤΕΧΝΙΚΩΝ ΔΙΚΤΥΩΝ
1 ΔΕ ΣΧΕΔΙΑΣΤΏΝ

Η υποβολή των αιτήσεων αρχίζει από 15/11/2014 έως και 24/11/2014
Ανακοίνωση ΣΟΧ2/2014
Παράρτημα
Παράρτημα Η/Υ
Έντυπο Αίτησης
Διαβάστε Περισσότερα »

198 εκατ. € από εθνικές πιστώσεις για τους νέους αγρότες




Ποσό συνολικού ύψους 198.000.000 €, για την κάλυψη της Δημόσιας Δαπάνης, που θα κατανεμηθεί για νομικές δεσμεύσεις που θα προκύψουν από την χορήγηση ενισχύσεων το έτος 2014 για το μέτρο της εγκατάστασης νέων γεωργών, εγκρίθηκε με υπουργική απόφαση που δημοσιεύθηκε στο ΦΕΚ 3048/Β/11.11.2014.

Οι πιστώσεις ανά Περιφέρεια για παροχή οικονομικών ενισχύσεων του εν λόγω μέτρου έχουν ως εξής:



Α/Α Περιφέρεια          Προϋπολογισμός Δημόσιας Δαπάνης σε €



1. Ανατολικής Μακεδονίας & Θράκης           20.200.000

2 Κεντρικής Μακεδονίας                                50.000.000

3 Δυτικής Μακεδονίας                                    11.950.000

4 Θεσσαλίας                                                   17.500.000

5 Ηπείρου                                                         5.387.000

6 Ιονίων Νήσων                                                2.000.500

7 Δυτικής Ελλάδος                                          21.250.000

8 Στερεάς Ελλάδος                                           9.900.000

9 Πελοποννήσου                                             16.800.000

10 Αττικής                                                            812.500

11 Βορείου Αιγαίου                                        11.200.000

12 Νοτίου Αιγαίου                                            2.200.000

13 Κρήτης                                                       28.800.000



ΣΥΝΟΛΟ                                                     198.000.000



Σημειώνεται πως στις περιπτώσεις που το όριο των πιστώσεων που έχει κατανεμηθεί σε μία Περιφέρεια δεν είναι δυνατόν να καλυφθεί από τα ποσά που απαιτούνται για την ένταξη υποψηφίων νέων γεωργών κατά το συγκεκριμένο έτος της κατανομής, είναι δυνατή η μεταφορά του πλεονάζοντος ποσού σε άλλες Περιφέρειες με απόφαση του υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, ύστερα από εισήγηση της Ε.Υ. Εφαρμογής ΠΑΑ−Ανταγωνιστικότητα».



Οι Αποκεντρωμένες Διοικήσεις και οι Δ/νσεις Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής των Περιφερειακών Ενοτήτων αναλαμβάνουν την υποχρέωση να δημοσιοποιήσουν την παρούσα πρόσκληση στα Μέσα Μαζικής Επικοινωνίας, στους Οργανισμούς Τοπικής Αυτοδιοίκησης Α΄ Βαθμού, τις Ενώσεις Γεωργικών Συνεταιρισμών, στους Αγροτικούς Συνεταιρισμούς και σε λοιπούς φορείς της περιοχής ευθύνης τους, που μπορούν να συμβάλλουν στην ευρύτερη δυνατή ενημέρωση του πληθυσμού και όλων των δυνητικών δικαιούχων, χωρίς διακρίσεις.


Διαβάστε Περισσότερα »

Άνοιξε η εφαρμογή για τα λάθη του ΕΝΦΙΑ

 Στη διάθεση του κοινού τέθηκε πριν από λίγο η ηλεκτρονική εφαρμογή μέσω της οποίας οι ιδιοκτήτες ακινήτων θα μπορούν να διορθώσουν τα λάθη που έχουν γίνει στον ΕΝΦΙΑ. Ταυτόχρονα, τέθηκαν στη διάθεση του κοινού οι εφαρμογές για να διορθωθούν τυχόν λάθη στις δηλώσεις βάσει των οποίων υπολογίστηκαν τέσσερις φόροι: ο ΦΑΠ του 2010 (μόνο για τα φυσικά και όχι για τα νομικά πρόσωπα), ο ΦΑΠ του 2011, ο ΦΑΠ του 2012 και ο ΦΑΠ του 2013.

Βάσει του νόμου, οι διορθώσεις του Ε9 προκειμένου να γίνει σωστή εκκαθάριση του ΕΝΦΙΑ πρέπει να γίνουν έως τις 30 Νοεμβρίου ώστε να μην καταλογιστούν πρόστιμα και προσαυξήσεις. Ωστόσο, εξετάζεται το ενδεχόμενο να κατατεθεί τροπολογία ώστε να παραταθεί η συγκεκριμένη προθεσμία.

Οι φορολογούμενοι που θα προχωρήσουν σε διορθώσεις μέσω της ηλεκτρονικής εφαρμογής, θα παίρνουν αμέσως το καινούργιο εκκαθαριστικό καθώς η εκκαθάριση θα γίνεται ηλεκτρονικά. Ειδική σήμανση υπάρχει στα εκκαθαριστικά όπου έχουν γίνει υπολογισμοί του φόρου βάσει παραδοχών.

Ειδικά για τους φορολογούμενους οι οποίοι μέσα από τη διαδικασία της διόρθωσης γλιτώνουν φόρο άνω των 300 ευρώ, η εκκαθάριση δεν θα ολοκληρώνεται ηλεκτρονικά και ο φορολογούμενος θα παραπέμπεται στην εφορία για έλεγχο.

Διαβάστε Περισσότερα »

Νέο πρόγραμμα κοινωφελούς εργασίας για 50.000 ανέργους

Στο πρόγραμμα θα συμμετάσχουν άνεργοι ηλικίας 29 έως 66 οι οποίοι   θα απασχοληθούν για πέντε μήνες σε φορείς της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και υπηρεσίες του Δημοσίου
Το νέο πρόγραμμα προσλήψεων κοινωφελούς εργασίας του ΟΑΕΔ από το οποίο  θα ωφεληθούν με πεντάμηνη απασχόληση 50.000 άνεργοι θα ανακοινώσει σήμερα η ηγεσία του υπουργείου Εργασίας.



Στο πρόγραμμα θα συμμετάσχουν άνεργοι ηλικίας 29 έως 66 οι οποίοι   θα απασχοληθούν για πέντε μήνες σε φορείς της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και υπηρεσίες του Δημοσίου.

Στόχος του προγράμματος  «Προώθηση της απασχόλησης μέσω προγραμμάτων κοινωφελούς χαρακτήρα 2014-2015» είναι η άμεση στήριξη και ανακούφιση κοινωνικά ευάλωτων πληθυσμιακών ομάδων - κυρίως νοικοκυριών που δεν εργάζεται κανένα μέλος.

Οσοι απασχοληθούν στις υπηρεσίες καθαριότητας των δήμων θα έχουν για πρώτη φορά τη δυνατότητα να εντάσσονται στα βαρέα και ανθυγιεινά ενώ  προβλέπεται και η χορήγηση ολιγοήμερης άδειας με αποδοχές, κατά τη διάρκεια της πεντάμηνης σύμβασης.

Εκτός από τον υπουργό, Γιάννη Βρούτση, και τον αρμόδιο υφυπουργό, Γιάννη Πλακιωτάκη  στην εκδήλωση θα παρευρίσκονται  ο διοικητής του ΟΑΕΔ κ. Θόδωρος Αμπατζόγλου, ο πρόεδρος της Ένωσης Περιφερειών Ελλάδας κ. Κώστας Αγοραστός και ο πρόεδρος της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας κ. Γιώργος Πατούλης.

Διαβάστε Περισσότερα »

ΣΥΡΙΖΑ ΘΗΒΑΣ-ΜΗΝΥΜΑ ΓΙΑ ΤΟ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟ

«ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟ» 2014

Για το δικαίωμά μας στη μόρφωση, τη δουλειά, την αξιοπρέπεια, τη δημοκρατία

Η εξέγερση του Πολυτεχνείου το Νοέμβρη του 1973 αποτελεί την κορυφαία αντιδικτατορική εκδήλωση  που συνέβαλε στην πτώση της Χούντας των Συνταγματαρχών, η οποία είχε επιβάλλει καθεστώς στυγνής τυραννίας στη χώρα. Το Νοέμβρη του 73 νεολαία και λαός πάλεψαν με αυταπάρνηση το απάνθρωπο καθεστώς της Χούντας, βροντοφωνάζοντας «Ψωμί Παιδεία Ελευθερία», αποδεικνύοντας ότι χαμένοι αγώνες είναι αυτοί που δεν δίνονται ποτέ.
Εφέτος, σαράντα ένα χρόνια μετά, ο εορτασμός της εξέγερσης του Πολυτεχνείου, γίνεται υπό το βάρος των μνημονίων που επέβαλε η κυβέρνηση και οι εντολοδόχοι της και ξεπερνά τα όρια μιας απλής επετειακής γιορτής. Η κοινωνία δοκιμάζεται με φτώχεια, ανεργία, μετανάστευση των νέων, πλειστηριασμούς, αγωγές και αυτοκτονίες.
Καθημερινά  εξαγγέλλονται νέα μέτρα εις βάρος των εργαζομένων, των επαγγελματιών των συνταξιούχων και γενικά των αδυνάτων.
Ο αυταρχισμός, η καταστολή και η καταστρατήγηση των δικαιωμάτων αποτελούν καθημερινότητα της σημερινής ακροδεξιάς πολιτικής που εφαρμόζουν οι δυνάμεις της συγκυβέρνησης. Συμπαραστάτες και βαστάζοι στα κυβερνητικά σχέδια, οι εφοπλιστές οι καναλάρχες και οι τραπεζίτες  που προσπαθούν να σταματήσουν την κατάρευσή της. Δίπλα της το νεοναζιστικό μόρφωμα της Χρυσής Αυγής τρομοκρατώντας όποιον τολμά να αγωνιστεί για τα δικαιώματά του και ιδιαίτερα τους ξένους .
Σήμερα, το «ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟ» είναι επίκαιρο όσο ποτέ άλλοτε και  δείχνει το περιεχόμενο και τη συνέχεια των αγώνων του Λαού μας και της νεολαίας του. Όπως και τότε, τίποτα δεν μας τρομοκρατεί. Με μαζικούς, ειρηνικούς κι ανυποχώρητους αγώνες θα διεκδικήσουμε το δικαίωμά μας στη μόρφωση, τη δουλειά, την αξιοπρέπεια, τη δημοκρατία. Οι μέρες του φόβου και του αυταρχισμού θα μείνουν μια για πάντα πίσω μας!
Μέσα από το σκοτάδι της κρίσης μια ελπίδα ανθίζει και ανοίγει ένα νέο δρόμο. Είναι η προοπτική που ο ίδιος ο λαός δημιουργεί, για μια Κυβέρνηση της Αριστεράς που θα σταθεί δίπλα στο φτωχό και αδύναμο, που θα δράσει με κύριο κριτήριο τις ανάγκες των πολλών και όχι τα κέρδη  των λίγων.
Με όπλα τη συλλογικότητα,  την αλληλεγγύη και τη δημοκρατία ήρθε η ώρα να λάβουν τα όνειρα εκδίκηση.        

14 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2014
ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΜΕΛΩΝ  ΣΥΡΙΖΑ ΘΗΒΑΣ
Διαβάστε Περισσότερα »

Στο ίδιο βροχερό μοτίβο ο καιρός

Στο ίδιο βροχερό μοτίβο θα παραμείνει ο καιρός και σήμερα, καθώς, με έντονες βροχές και καταιγίδες στις περισσότερες περιοχές της χώρας.

Αναλυτικά, η πρόγνωση καιρού της ΕΜΥ για σήμερα έχει ως εξής:

    Μακεδονία, Θράκη

Καιρός: νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες οι οποίες στην κεντρική και την ανατολική Μακεδονία θα είναι πρόσκαιρα κατά τόπους ισχυρές. Τα φαινόμενα αναμένεται γρήγορα να βελτιωθούν στη δυτική Μακεδονία και μέχρι αργά τη νύχτα και στις υπόλοιπες περιοχές.
Άνεμοι: βόρειοι βορειοανατολικοί 4 με 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: από 12 έως 16 βαθμούς κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία θα είναι 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

    Νησιά Ιονίου, Ήπειρος, δυτική Στερεά, δυτική Πελοπόννησος

Καιρός: νεφώσεις με τοπικές βροχές και στις νοτιότερες περιοχές πρόσκαιρες καταιγίδες με γρήγορη βελτίωση.
Άνεμοι: βόρειοι βορειοδυτικοί 3 με 4 μποφόρ.
Θερμοκρασία: από 15 έως 19 βαθμούς κελσίου. Στην Ήπειρο 3 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.

    Θεσσαλία, ανατολική Στερεά, Εύβοια, ανατολική Πελοπόννησος

Καιρός: νεφώσεις με τοπικές βροχές και καταιγίδες πρόσκαιρα ισχυρές στη Θεσσαλία, τις Σποράδες και πιθανώς στην ανατολική Στερεά και την Εύβοια. Εξασθένηση των φαινόμενων από το απόγευμα στις νοτιότερες περιοχές.
Άνεμοι: από δυτικές διευθύνσεις 4 με 6 και βαθμιαία από τα βόρεια βόρειοι βορειοδυτικοί με την ίδια ένταση.
Θερμοκρασία: από 13 έως 19 βαθμούς κελσίου.

    Κυκλάδες, Κρήτη

Καιρός: νεφώσεις με τοπικές βροχές και καταιγίδες κυρίως στις Κυκλάδες όπου πρόσκαιρα θα είναι ισχυρές στα ανατολικά τμήματα.
Άνεμοι: δυτικοί νοτιοδυτικοί και βαθμιαία βορειοδυτικοί 4 με 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: από 15 έως 21 βαθμούς κελσίου.

    Νησιά ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα

Καιρός: νεφώσεις με τοπικές βροχές και καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές.
Άνεμοι: από ανατολικές διευθύνσεις 4 με 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: από 14 έως 20 βαθμούς κελσίου. Στα βόρεια 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

    Αττική

Καιρός: νεφώσεις με τοπικές βροχές και καταιγίδες οι οποίες πιθανώς πρόσκαιρα να είναι ισχυρές. Τα φαινόμενα από το απόγευμα θα ασθενήσουν και τη νύχτα θα περιοριστούν στα ανατολικά και βόρεια.
Άνεμοι: μεταβλητοί 3 με 4 και βαθμιαία βόρειοι βορειοδυτικοί 4 με 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: από 13 έως 19 βαθμούς κελσίου.


    Θεσσαλονίκη

Καιρός: νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες πρόσκαιρα ισχυρές. Τα φαινόμενα αναμένεται σταδιακά να ασθενήσουν και αργά τη νύχτα να σταματήσουν.
Άνεμοι: από βόρειες διευθύνσεις 4 και πρόσκαιρα βορειοδυτικοί 5 με 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: από 12 έως 16 βαθμούς κελσίου.




Διαβάστε Περισσότερα »

ΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ