Παρασκευή 21 Νοεμβρίου 2014

Χρόνια Πολλά Λιβαδειά


Με τη χάρη του Θεού για μια ακόμη χρονιά η Τοπική Εκκλησία της Βοιωτίας και συγκεκριμένα η πόλη της Λιβαδειάς, εόρτασε με κάθε μεγαλοπρέπεια και κατάνυξη τη Θεομητορική εορτή της Υπεραγίας Θεοτόκου, μιας εορτής που αποτελεί κορυφαίο σταθμό του λειτουργικού έτους της Εκκλησίας μας ως και το προοίμιο της επερχόμενης Δεσποτικής εορτής των Χριστουγέννων.

Το εσπέρας της 20ης Νοεμβρίου 2014 τελέστηκε στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Λεβαδείας Μέγας Πολυαρχιερατικός Εσπερινός προεξάρχοντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Νέας Σμύρνης κ. Συμεών και συγχωροστατούντων του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Ναυπάκτου & Αγίου Βλασίου κ. Ιεροθέου και του Ποιμενάρχου μας κ. Γεωργίου.

Τον Εσπερινό λάμπρυνε με την παρουσία του ο Μακαριώτατος Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ.κ. Ιερώνυμος, ο Οποίος υπήρξε επί πολλά χρόνια ο πνευματικός πατέρας της κατά Βοιωτίαν Εκκλησίας.

Στο τέλος του εσπερινού ο Σεβασμιώτατος κ. Γεώργιος στην προσλαλιά του ευχαρίστησε εκ βάθους καρδίας τους παρευρισκομένους αγίους Αρχιερείς, οι Οποίοι παρά τις ποικίλες υποχρεώσεις τους ανταποκρίθηκαν στην πρόσκληση, γεγονός εξάλλου που υποδηλώνει και την ενότητα της Εκκλησίας μας.

Ιδιαίτερη μνεία έκανε ο Μητροπολίτης μας στην παρουσία του Μακαριωτάτου, ο Οποίος άφησε ανεξίτηλη τη σφραγίδα του στις καρδιές όλων.

Αναφερόμενος σε άλλο σημείο στην προσωπικότητα του Μακαριωτάτου, ο διάδοχός του στον θρόνο της Αποστολικής Εκκλησίας της Βοιωτίας κ. Γεώργιος τόνισε χαρακτηριστικά: «Η σώφρων και νουνεχής παρουσία Σας στο πηδάλιο τῆς Ελλαδικής Εκκλησίας, αποτελεί κάτω από τις σημερινές δυσχερείς γιά όλους τους τομείς της εθνικής μας ζωής συνθήκες μοναδική εγγύηση ασφαλούς πορείας και αυθεντικού προσανατολισμού, αφού έχετε αποδειχθεί ο ικανός οιακοστρόφος, η ήρεμη δύναμη και σημείο αναφοράς όλων, Εκκλησιαστικών καί Πολιτικών παραγόντων της πατρίδος μας».

Κλείνοντας, ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μας ευχήθηκε στους άρχοντες και στον ευσεβή λαό χρόνια πολλά και ευλογημένα.

Τον θείο λόγο κήρυξε ο Σεβασμιώτατος Νέας Σμύρνης κ. Συμεών, ο Οποίος αναφέρθηκε στην εκπλήρωση του ιερού τάματος των γονέων της Παναγίας, Ιωακείμ και Άννης. Επιπρόσθετα επεσήμανε την ιδιαίτερα σημαντική θέση της Παναγίας στην ορθόδοξη πίστη για την ἐν Χριστῷ σωτηρία μας διότι η Παρθένος Μαρία όντως υπήρξε το κήρυγμα των προφητών με το φωτισμό του Αγίου Πνεύματος. Χαρακτηριστική η προφητεία του Ησαΐα: «….Ἰδοῦ ἡ Παρθένος ἔξει ἐν γαστρί καί τέξεται υἱόν καί καλέσει το ὄνομα Ἐμμανουήλ…».

Στη συνέχεια σημείωσε πως η Παναγία υπήρξε η δόξα των Αποστόλων και όλοι οι άγιοι έτρεφαν τιμή στο πρόσωπό Της.

Η Θεοτόκος είναι «πάντων γηγενῶν ἀνακαίνισις» όλου του ανθρωπίνου γένους. Ολοκληρώνοντας ο Σεβασμιώτατος Ν. Σμύρνης εξήρε τη σπουδαιότητα της Θεοτόκου δανειζόμενος το λόγο του Ιωάννου του Δαμασκηνού, που την αποκάλεσε «εργαστήρι σωτηρίας όλων μας».

Τέλος, τον Εσπερινό παρηκολούθησαν πολιτικοί και πολιτειακοί παράγοντες της Βοιωτίας, ως και εκπρόσωποι φορέων και συλλόγων της ευρύτερης περιοχής.

Ανήμερα της εορτής τελέστηκε πολυαρχιερατικό συλλείτουργο, στο οποίο προεξήρχε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ναυπάκτου και Αγίου Βλασίου κ. Ιερόθεος, όπου κήρυξε και το θείο λόγο επισημαίνοντας τη σπουδαιότητα της εορτής των Εισοδίων της Υπεραγίας Θεοτόκου. Στο τέλος της ιεράς μυσταγωγίας ακολούθησε η λιτάνευση της Ιεράς Εικόνος της Υπεραγίας Θεοτόκου στους δρόμους της πόλεως με τη συμμετοχή των Αρχών και πλήθος κόσμου.

Ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μας κ. Γεώργιος πριν τη λιτανευτική πομπή ευχαρίστησε όλους όσοι συνέβαλαν στην άρτια οργάνωση της πανηγύρεως και ευχήθηκε προς τους εορτάζοντες συμπολίτες μας και τον ευσεβή λαό χρόνια πολλά, ευλογημένα και καλή δύναμη δια πρεσβειών της Υπεραγίας Θεοτόκου.

 Εκ της Ιεράς Μητροπόλεως
 





OΛΕΣ ΟΙ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΕΔΩ







Διαβάστε Περισσότερα »

Επιστολή Μουλκιώτη για τον Οργανισμό Κωπαϊδας


                        Προς τον κ. Υπουργό Οικονομικών

    Κύριε Υπουργέ,
    Σχετικά με το θέμα του ΝΠΔΔ «ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ ΚΩΠΑΙΔΑΣ» και της κατάργησής του, θα θέλαμε να θέσουμε υπόψη σας τα κάτωθι :
    Με τον Ν. 4250/2014 [άρθρο 13], προβλέπεται ότι στις 30-9-2014 καταργείται το ΝΠΔΔ «ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ ΚΩΠΑΙΔΑΣ» και από 1-10-2014 περιέρχεται στην Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας, οπότε επέρχονται για τον Οργανισμό αυτοδίκαια τα αποτελέσματα κατάργησής του,  πλην όμως το άρθρο 61 του πρόσφατα ψηφισθέντος Ν. 4305/2014 (ΦΕΚ 237/31-10-2014), ως να αγνοούσε τόσον την ύπαρξη, όσον και τις έννομες συνέπειες του προαναφερθέντος άρθρου 13, καταργεί εκ νέου τον ήδη καταργηθέντα, σύμφωνα με τα ανωτέρω,  Οργανισμό Κωπαϊδας,  στις 30-11-2014, ορίζει ότι από την επόμενη περιέρχεται στη Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδος  καθώς επίσης, ότι με απόφαση του Υπουργού Οικονομικών (παράγραφος 3α) διορίζεται εκκαθαριστής για την διενέργεια εκκαθάρισης του ΝΠΔΔ κλπ.
    Είναι προφανές, από τα προεκτεθέντα, ότι υφίσταται αντίφαση, απορρέουσα από το άρθρο 61, η οποία δεν θεραπεύεται, παρά μόνο με κατάργησή του. Και τούτο διότι αναφέρεται σε ΝΠΔΔ, που έχει ήδη καταργηθεί, έχει παύσει το ΔΣ αυτού και έχει περιέλθει στην Περιφερειακή Αυτοδιοίκηση. Περαιτέρω, δεν προκύπτει από το άρθρο 61, καμία αναφορά σε παράταση λειτουργίας του Οργανισμού ή ανασύστασή του, διότι τούτο ψηφίστηκε σχεδόν ένα μήνα μετά την κατάργησή του, ούτε μπορεί να γίνει οιαδήποτε διαπλαστική ερμηνεία του, διότι αυτή θα ήταν έωλη και αυθαίρετη νομικά .
     Τούτων δοθέντων, δεν είναι δυνατόν, από νομικής απόψεως, να διοριστεί  εκκαθαριστής σε μη υφιστάμενο ΝΠΔΔ, το οποίο,  από 1-10-2014 δεν ανήκει στο ελληνικό δημόσιο.
    Εμείς έχουμε ταχθεί υπέρ της κατάργησης του Οργανισμού και μετεξέλιξης του, σε αυτόνομο φορέα δημόσιου χαρακτήρα, με συμμετοχή Πειρφέρειας, Δήμων και των φορέων των αγροτών, μετά από προηγούμενη απογραφή και εκκαθάριση της περιουσίας του, αφου περιέλθει ολη η περιουσία στην περιφέρεια, χωρίς να ενταχτεί ως υπηρεσία στην δομή της Περιφέρειας, διότι η Κωπαϊδα, δεν αποτελεί ζήτημα γραφειοκρατικής διαχείρισης. Επίσης ζητήσαμε την μη εφαρμογή των διατάξεων των άρθρων 1 και 37  παρ. 3 Ν. 4061/2012 και την ρητή πρόβλεψη περι απαγόρευσης αλλαγής χρήσεων  γης.
`     Δυστυχώς οι απόψεις μας, δεν εισακούστηκαν από τον Υπουργό  Διοικητικής Μεταρρύθμισης και ψηφίστηκε το άρθρο 13 Ν. 4250/2014.
    Ίσως, εξαιτίας των προφανών αδιεξόδων που δημιούργησε το άρθρο 13 στην Περιφέρεια, το Υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης κατανόησε καθυστερημένα το πρόβλημα  και ψηφίστηκε το άρθρο 61 του ν. 4305/2014, χωρίς όμως να ληφθεί υπ΄ όψιν το προηγούμενα ψηφισθέν άρθρο 13, που ήδη από 1-10-2014 παράγει έννομες συνέπειες.
    Συνεπώς, υπό αυτά τα δεδομένα, υφίσταται αξεπέραστο νομικό εμπόδιο, με συνέπεια να μην μπορεί το Υπουργείο Οικονομικών να ορίσει εκκαθαριστή.
    Επειδή είναι ζωτικής σημασίας η ορθή, σύννομη και ταχεία εκκαθάριση και μεταβίβαση του Οργανισμού στην Περιφέρεια, δεδομένου ότι αφορά 13.000 κληρούχους της Βοιωτίας και της Λοκρίδας του Νομού Φθιώτιδος, απαιτείται άμεσα η αποκατάσταση της νομιμότητας, μέσω της Βουλής (για όσα έχουν λάβει χώρα από 1-10-2014, οπότε και καταργήθηκε το ΝΠΔΔ) και ως εκ τούτου, παρακαλούμε για τις δικές σας ενέργειες
20-11-2014
Με τιμή,

Γεώργιος Μουλκιώτης

Θωμάς Στάϊκος

Διαβάστε Περισσότερα »

Τα ψιλά γράμματα της ρύθμισης των 100 δόσεων

Πιο «στενό» γίνεται, πλέον, το πλαίσιο οφειλών προς τις εφορίες, αφού πέρα από την εφαρμογή της τροπολογίας για την εξαίρεση των υπόλοιπων δόσεων του ΕΝΦΙΑ και του φόρου εισοδήματος, η πολυσυζητημένη Απόφαση της Κατερίνα Σαββαϊδου περιορίζει ακόμα περισσότερο τα περιθώρια που άφηνε η προηγούμενη Απόφασή της, βάζοντας 3 «κόφτες».

Κατ' αρχάς, όπως προβλέπει η τροπολογία, στη ρύθμιση δεν μπορούν να υπαχθούν οφειλές που δεν έχουν καταστεί ληξιπρόθεσμες, κάτι που σημαίνει πρακτικά ότι το «σπάσιμο» του απλήρωτου φόρου εισοδήματος και του φόρου ακινήτων μπορεί να υπαχθεί μόνο στην πάγια ρύθμιση των 12 δόσεων.

Ο δεύτερος «κόφτης» που περιορίζει ακόμα περισσότερο τις οφειλές που μπορούν να ρυθμιστούν έως και σε 100 δόσεις είναι η... ημερομηνία. Ενώ η προηγούμενη Απόφαση της Κατερίνας Σαββαϊδου όριζε -ερμηνεύοντας διασταλτικά τον νόμο- ότι μπαίνουν υποχρεωτικά στη ρύθμιση οι οφειλές που έχουν βεβαιωθεί έως την 1η Οκτωβρίου και έχουν καταστεί ληξιπρόθεσμες ως την ημερομηνία αίτησης υπαγωγής -δηλαδή, θεωρητικά, έως τις 31 Μαρτίου 2015- η νέα Απόφαση ορίζει ότι μπαίνουν υποχρεωτικά ΜΟΝΟ όσες έχουν βεβαιωθεί και καταστεί ληξιπρόθεσμες ως την 1η Οκτωβρίου. Τι σημαίνει πρακτικά αυτό; Ότι όλες οι δόσεις φόρων που έχουν μείνει απλήρωτες από την 1η Οκτωβρίου και μετά μπορούν να υπαχθούν ΜΟΝΟ στην πάγια ρύθμιση των 12 δόσεων.

Ο τρίτος «κόφτης» μπαίνει σε όσους ενταχθούν στη νέα ρύθμιση και επιλέξουν συγκεκριμένο αριθμό δόσεων, εκτιμώντας τι ακριβώς τους συμφέρει, αφού, ως γνωστόν, όσο περισσότερες είναι οι δόσεις τόσο μικραίνει το «κούρεμα» στις προσαυξήσεις. Η προηγούμενη Απόφαση όριζε ότι ο οφειλέτης μπορεί να επιλέξει την υπαγωγή του σε άλλο πρόγραμμα με διαφορετικό αριθμό δόσεων για το υπόλοιπο ποσό, αλλά η νέα Απόφαση ορίζει ότι είναι μεν δυνατή η υπαγωγή σε άλλο πρόγραμμα, αλλά με ΜΙΚΡΟΤΕΡΟ αριθμό δόσεων για το υπόλοιπο ποσό. Τι σημαίνει πρακτικά αυτό; Ότι αν ένας οφειλέτης επιλέξει ρύθμιση 48 δόσεων, ΔΕΝ μπορεί να επιλέξει αργότερα την εξόφληση σε 72 δόσεις, αλλά μόνο την εξόφληση σε λιγότερες δόσεις.

iefimerida.gr
Διαβάστε Περισσότερα »

Επίσκεψη του Κώστα Μπακογιάννη στη Λιβαδειά


Τη Λιβαδειά επισκέφθηκε χθες Πέμπτη 20 Νοεμβρίου, ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας, Κώστας Μπακογιάννης, ενόψει του εορτασμού των Εισοδίων της Θεοτόκου. Παραβρέθηκε στον εσπερινό, ενώ προηγουμένως πραγματοποίησε συναντήσεις με φορείς και συλλόγους της Βοιωτίας.
Εκτός από τη συνάντηση με τους Δημάρχους για το ζήτημα τις Κωπαΐδας, η οποία κατέληξε και σε ένα κοινό σχέδιο εισήγησης προς το προσεχές Περιφερειακό Συμβούλιο, ο Περιφερειάρχης είχε την ευκαιρία να συνομιλήσει με πολλούς εκπροσώπους κοινωνικών και επαγγελματικών φορέων, προκειμένου να ενημερωθεί για τα θέματα και τα προβλήματα της περιοχής.
Οι συναντήσεις που πραγματοποιήθηκαν ήταν οι εξής:
Συνάντηση με το Σωματείο Εργοληπτών Εγκαταστατών Ηλεκτρολόγων Λιβαδειάς, τους Ιατρικούς Συλλόγους Λιβαδειάς και Θήβας, τον διοικητή του Νοσοκομείου Λιβαδειάς, Κωνσταντίνο Ρουσόπουλο και τον Υποδιοικητή του Νοσοκομείου Θήβας, Σπύρο Δεσίλα, τους Εμπορικούς Συλλόγους Λιβαδειάς και Θήβας, το Τεχνικό Επιμελητήριο Λιβαδειάς, το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Θήβας, τον Αγροτικό Σύλλογο Φυτικής Παραγωγής Θήβας και τον Σύλλογο Γονέων του ΕΕΕΕΚ.
Έπειτα από τις συναντήσεις, ο Περιφερειάρχης, Κώστας Μπακογιάννης προέβη στην εξής δήλωση: «Είναι πολύ σημαντικό η Τοπική Αυτοδιοίκηση να βρίσκεται κοντά στους πολίτες και τα προβλήματά τους. Στόχος της Περιφερειακής Αρχής είναι να αφουγκράζεται την κοινωνία και να διατηρεί ανοιχτό εις το διηνεκές τον διάλογο με τους φορείς και τους εκπροσώπους της. Στη Λιβαδειά είχα πολλές και εποικοδομητικές συναντήσεις που άνοιξαν τον δρόμο για μία πάγια συνεργασία μεταξύ της Περιφερειακής Αρχής και των κοινωνικών εταίρων. Όλοι μαζί, ενωμένοι, μπορούμε να συμβάλουμε αποτελεσματικά στην επίλυση των προβλημάτων που απασχολούν τον τόπο μας».   
Διαβάστε Περισσότερα »

Συλλήψεις αλλοδαπών σε Θήβα, Λιβαδειά για παράνομη είσοδο και οπλοκατοχή

Συνελήφθη 35χρονος υπήκοος Αλβανίας στη Θήβα, για παράνομη είσοδο και παραμονή στη χώρα

Επιπλέον σε βάρος του εκκρεμούσε καταδικαστική Απόφαση

για πλαστογραφία

Συνελήφθη, χθες (20-1 1 -2014) το βράδυ στη Θήβα, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Θηβών, ένας 35χρονος υπήκοος Αλβανίας, για παράνομη είσοδο και παραμονή στη χώρα.

Επιπλέον από τον έλεγχο των στοιχείων, διαπιστώθηκε ότι σε βάρος του εκκρεμούσε καταδικαστική Απόφαση, με ποινή φυλάκισης έξι (6) μηνών και χρηματική ποινή (3.000) ευρώ, για το αδίκημα της πλαστογραφίας.

Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί αρμοδίως.

Συνελήφθη 53χρονος υπήκοος Αλβανίας στη Λιβαδειά, για παράνομη οπλοκατοχή

Συνελήφθη, χθες (20-11-2014) το πρωί στη Λιβαδειά, από αστυνομικούς της ομάδας Δίκυκλης Αστυνόμευσης (ΔΙ.ΑΣ.) της Διεύθυνσης Αστυνομίας Βοιωτίας, ένας 53χρονος υπήκοος Αλβανίας, σε βάρος του οποίου σχηματίσθηκε δικογραφία για παράνομη οπλοκατοχή.

Ειδικότερα, μετά από έλεγχο που διενεργήθηκε από τους αστυνομικούς σε Ι.Χ.Φ. αυτοκίνητο στο οποίο επέβαινε ο 53χρονος, βρέθηκε στο εσωτερικό του οχήματος και κατασχέθηκε, ένα αυτοσχέδιο ξύλινο ρόπαλο, μήκους (66) εκατοστών.

Προανάκριση διενεργήθηκε από το Αστυνομικό Τμήμα Λιβαδειάς, ενώ η δικογραφία που σχηματίσθηκε θα υποβληθεί στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Λιβαδειάς.

Διαβάστε Περισσότερα »

Σύλληψη γυναίκας στη Λιβαδειά για χρέη προς το Δημόσιο


Συνελήφθη ημεδαπή στη Λιβαδειά, για οφειλές προς το Δημόσιο

Εκκρεμούσαν σε βάρος της χρέη προς το Δημόσιο που ξεπερνούν τις -90.000- ευρώ

Συνελήφθη, χθες (20-11-2014) το μεσημέρι στη Λιβαδειά, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Λιβαδειάς, μία ημεδαπή για μη καταβολή χρεών προς το Δημόσιο.

Το ύψος των οφειλών της ανέρχεται στο χρηματικό ποσό των 91.503,87 ευρώ.

Η συλληφθείσα οδηγήθηκε αρμοδίως.
Διαβάστε Περισσότερα »

Απλήρωτες οι καθαρίστριες στην Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση στη Π.Ε. Βοιωτίας

Ερώτηση
    Προς τους κ.κ. Υπουργούς:
-Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης
-Παιδείας και Θρησκευμάτων
-Εσωτερικών
-Οικονομικών
Θέμα: Απλήρωτες οι καθαρίστριες που εργάζονται στην Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση στη Π.Ε. Βοιωτίας.
Απλήρωτες παραμένουν οι καθαρίστριες που  εργάζονται με σύμβαση ορισμένου χρόνου  στη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση (Γυμνάσια, Λύκεια, Τεχνικές Σχολές) από την έναρξη του  σχολικού έτους 2014 -2015
Μέχρι στιγμής δεν τους έχουν καταβληθεί τα δεδουλευμένα από την αρχή του νέου σχολικού έτους, ενώ σε κάποια σχολεία δεν έχουν καταβληθεί ούτε καν τα δεδουλευμένα του Ιουνίου 2014, με αποτέλεσμα οι καθαρίστριες που εργάζονται στη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση να έχουν πρόβλημα επιβίωσης δεδομένου ότι με αυτά τα ελάχιστα χρήματα τα οποία παίρνουν καλύπτουν βασικές βιοποριστικές ανάγκες.
Με βάση τα ανωτέρω,
Ερωτώνται οι κ.κ. Υπουργοί:
Σε ποιες άμεσες ενέργειες θα προβούν ώστε να καταβληθούν τα χρήματα στις Σχολικές Επιτροπές για να λάβουν τα δεδουλευμένα τους οι καθαρίστριες με σύμβαση ορισμένου χρόνου που εργάζονται στα δημόσια σχολεία της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης;

Ο ερωτών βουλευτής
Γιάννης Σταθάς
Διαβάστε Περισσότερα »

Επιστολή Δημάρχου Θηβαίων στον Υπουργό Οικονομικών για τις σοβαρές ελλείψεις προσωπικού στη Δ.Ο.Υ. Θήβας




Ο Δήμαρχος Θηβαίων κ. Σπύρος Νικολάου απέστειλε, στις 19 Νοεμβρίου 2014, επιστολή στον Υπουργό Οικονομικών κ. Γκίκα Χαρδούβελη, με κοινοποίηση στον Υφυπουργό Οικονομικών κ. Γ. Μαυραγάνη και τη Γ.Γ.Δ. Εσόδων κ. Σαβαϊδου Αικ., προκειμένου να τον ενημερώσει για τα σημαντικά προβλήματα λειτουργίας που αντιμετωπίζει η Δ.Ο.Υ. Θήβας, ζητώντας την άμεση στελέχωσή της.

Συγκεκριμένα, ο κ. Δήμαρχος στην επιστολή του αναφέρει :
                 “Κύριε Υπουργέ  
               Με την παρούσα επιστολή επιθυμούμε να σας θέσουμε υπ΄όψιν τα σημαντικά προβλήματα που αντιμετωπίζει η ΔΟΥ  Θήβας, με αποτέλεσμα να λειτουργεί πλημμελώς παρά τις φιλότιμες υπερποσπάθειες που καταβάλουν οι απομείναντες υπάλληλοι της υπηρεσίας.
             Συγκεκριμένα από 1-7-2013 που καταργήθηκε το Τμήμα Ελέγχου και Δικαστικού της ΔΟΥ  Θήβας απέμειναν στην υπηρεσία 21 εργαζόμενοι. Έκτοτε έχουν ήδη αποχωρήσει έξι (6) εργαζόμενοι με συνταξιοδοτήσεις και μεταθέσεις μεταξύ των οποίων και ο Τεχνικός Διαχειριστής με αρμοδιότητα την υποστήριξη του δικτύου και του τεχνικού εξοπλισμού χωρίς να αντικατασταθεί από σχετικά επιμορφωμένο υπάλληλο. Επίσης έως τέλος Νοεμβρίου συνταξιοδοτούνται επί πλέον δύο (2) εργαζόμενοι καθώς επίσης η Διευθύντρια της ΔΟΥ  και η Προϊσταμένη Εσόδων, με αποτέλεσμα να απομείνουν στην υπηρεσία μόλις έντεκα (11), υπάλληλοι. Σημειωτέον ότι λόγω της απόγνωσης που έχουν περιέλθει οι εργαζόμενοι από τις δυσμενείς συνθήκες εργασίας, είναι πολύ πιθανόν ακόμη πέντε (5) υπάλληλοι που έχουν θεμελιώσει δικαίωμα να υποβάλλουν άμεσα αίτηση συνταξιοδότησης.
               Τα ανωτέρω σχετικά προβλήματα της ΔΟΥ Θήβας έχουν τονισθεί και επισημανθεί μέσω επερωτήσεων των Βουλευτών Βοιωτίας κ.κ. Μπασιάκου Ευάγγελου και Σταθά Ιωάννη προς τον αρμόδιο Υπουργό καθώς επίσης και με σχετικά υπηρεσιακά έγγραφα της Διευθύντριας ΔΟΥ προς
την Γ.Γ.Δ.Ε.
               Παρά ταύτα και αντί να γίνουν ενέργειες με κατεύθυνση την ενίσχυση του προσωπικού αντιθέτως διαπιστώνουμε τα εξής:
               α. Με απόφαση του αρμόδιου Υπηρεσιακού Συμβουλίου της 11-11-2014 τοποθετήθηκαν 208 νεοδιόριστοι υπάλληλοι σε υπηρεσίες της Γ.Γ.Δ.Ε. εκ των οποίων ΟΥΔΕΙΣ στη Βοιωτία και ιδιαίτερα στη Θήβα.
                 β. Με  την ΔΔΑΔ Β΄/148126/-7-11-14 απόφαση της Γ.Γ.Δ.Ε. οι αποσπασμένοι υπάλληλοι από την ΔΟΥ Θήβας στις ΔΟΥ Λιβαδειάς και Χαλκίδας όχι μόνο δεν επανήλθαν στη Θήβα όπως είχε ζητήσει με σχετικά έγγραφα η Δ/ντρια της ΔΟΥ Θήβας αλλά αντιθέτως οι υπάλληλοι αυτοί κατέλαβαν οργανικές θέσεις στις ΔΟΥ Λιβαδειάς και Χαλκίδας που ήταν αποσπασμένοι που σημαίνει ότι οι ελπίδες περί επιστροφής τους έπεσαν οριστικά στο κενό.
              γ. Mε απόφαση της Γ.Γ.Δ.Ε. (ΦΕΚ 3017 τ΄β/7-11-14) με την οποία κατανεμήθηκαν οι οργανικές θέσεις του υπηρετούντος προσωπικού, για την ΔΟΥ Θήβας προβλέπονται 25 οργανικές θέσεις που σημαίνει ότι από το τέλος του έτους θα υπάρχουν τουλάχιστον 15 κενές οργανικές θέσεις.              
                Επιπροσθέτως σας παραθέτουμε τα παρακάτω  στοιχεία τα οποία αποδεικνύουν την δυναμικότητα και τον  τεράστιο όγκο εργασιών της ΔΟΥ Θήβας:
                       α. Κατετάγει 4η πανελλαδικά στα έσοδα 7μήνου 2014. (1/1-31/7/14)
            β. Από 1/1 – 31/10/2014 έχουν υποβληθεί και πρωτοκολληθεί 10.062 αιτήσεις φορολογουμένων ήτοι περίπου 1.000 ανά μήνα χωρίς σ΄αυτές να περιλαμβάνονται οι δηλώσεις φορολογιών ενώ έχουν διεκπεραιωθεί 3.661 εισερχόμενα έγγραφα. (έλεγχος ηλεκτρονικά υποβληθεισών  δηλώσεων  ΦΕ - ΕΝΦΙΑ – ΦΠΑ/ διενέργεια εκκαθάρισης επιστροφών φόρων – βεβαιώσεις φόρων / προστίμων, υπερεισπράξεις από Τράπεζες, φορολογικές ενημερότητες κλπ).
                         γ. Η αρμοδιότητα της υπηρεσίας καλύπτει σε έκταση το 60% του Ν. Βοιωτίας  με 56 πόλεις και χωριά, με πληθυσμό περίπου 70.000 κατοίκους των Δήμων Θηβαίων, Τανάγρας και τμημάτων των Δήμων Αλιάρτου, Ορχομενού και Μάνδρας (Δ.Ε. Ερυθρών) όπου δραστηριοποιούνται παρά πολλές Βιομηχανικές και Αγροτικές επιχειρήσεις με πολύ μεγάλο όγκο υποθέσεων.
              Τελειώνοντας,  επιτρέψτε μας να  τονίσουμε την επιτακτική ανάγκη άμεσης στελέχωσης της ΔΟ Υ  Θήβας,  κατ΄ελάχιστον με δέκα (10) έμπειρους υπαλλήλους, ώστε αφ΄ενός να  υπάρξει  η  ομαλή συνέχιση της λειτουργίας της πετυχαίνοντας τους στόχους της στα δημόσια έσοδα και αφ΄ετέρου να μετριασθούν  οι δικαιολογημένες διαμαρτυρίες των φορολογούμενων και των φορέων  της περιοχής μας. Προς τούτο επιθυμούμε το συντομότερο δυνατό συνάντηση μαζί σας ή με τον  αρμόδιο Υφυπουργό ή την Γ.Γ.Δ.Ε. ώστε δια ζώσης  να σας ενημερώσουμε για το θέμα”.
Διαβάστε Περισσότερα »

Για μία θέση στο Πανεπιστήμιο -Αλλαγές στο σύστημα εισαγωγής σε ΑΕΙ και ΤΕΙ

Σημαντικές αλλαγές και ανατροπές στα έως τώρα δεδομένα του συστήματος εισαγωγής στην τριτοβάθμια εκπαίδευση εξετάζει το υπουργείο Παιδείας.

Συγκεκριμένα, στο καινούργιο εξεταστικό σύστημα που θα εφαρμοστεί για πρώτη φορά το 2016 από τους μαθητές της φετινής Β΄ Λυκείου, θα δημιουργηθεί ένα νέο επιστημονικό πεδίο, το έκτο. Οπως γράφει και η Καθημερινή που παρουσιάζει το νέο εξεταστικό σύστημα, το έκτο επιστημονικό πεδίο θα δημιουργηθεί από την ένταξη της Πληροφορικής στα εξεταζόμενα μαθήματα και ουσιαστικά θα αποτελεί προέκταση του 2ου.

Πως θα δηλώνουν σχολές οι υποψήφιοι

Οι υποψήφιοι θα μπορούν να δηλώνουν σχολές μόνο από ένα επιστημονικό πεδίο. Ομως, κάποιες σχολές θα ενταχθούν σε περισσότερα του ενός πεδία. Το ίδιο θα συμβεί και με τις στρατιωτικές σχολές, το σύστημα εισαγωγής στις οποίες θα παραμείνει το ίδιο χωρίς να δημιουργηθεί νέο επιστημονικό πεδίο.

Οσα πρέπει να γνωρίζουν οι μαθητές -Πως θα επιλέγουν πεδία

Οπως αναφέρει και η Καθημερινή οι μαθητές στη Β΄ Λυκείου θα πρέπει να επιλέξουν ανάμεσα σε δύο κατευθύνσεις: Ανθρωπιστικών και Θετικών σπουδών και στη συνέχεια στη Γ΄ Λυκείου θα πρέπει να επιλέξουν μεταξύ των πέντε επιστημονικών πεδίων.

Ποια θα είναι τα τα επιστημονικά πεδία στην Γ΄Λυκείου

1ο Ανθρωπιστικών σπουδών

    Νεοελληνική Γλώσσα και Λογοτεχνία
    Αρχαία
    Ιστορία
    Λατινικά

2ο Θετικές και Τεχνολογικές Επιστήμες Ι

    Νεοελληνική Γλώσσα
    Μαθηματικά
    Φυσική
    Χημεία

3ο Θετικές και Τεχνολογικές Επιστήμες ΙΙ

    Νεοελληνική Γλώσσα
    Φυσική
    Χημεία
    Επιστήμη Πληροφορικής

4ο Επιστήμες Υγείας

     Νεοελληνική Γλώσσα
    Φυσική
    Χημεία
    Βιολογία

5ο Επιστήμες Οικονομίας Διοίκησης και Πολιτικές Επιστήμες

    Νεοελληνική Γλώσσα
    Μαθηματικά και Στοιχεία Στατιστικής
    Οικονομία και Διοίκηση
    Στοιχεία Κοινωνικών και Πολιτικών Επιστημών

6ο Παιδαγωγικά Τμήματα

    Νεοελληνική Γλώσσα
    Μαθηματικά και Στοιχεία Στατιστικής
    Ιστορία
    Αρχές Φυσικών Επιστημών
iefimerida.gr

Διαβάστε Περισσότερα »

Και τα μυαλά στο μπλέντερ. Αποσύρεται εικόνα από το βιβλίο φυσικής της Ε' Δημοτικού


Στην αντικατάσταση εικόνας στο βιβλίο Φυσικής της Ε' Δημοτικού θα προχωρήσει το υπουργείο Παιδείας στην οποία όπως διαπιστώθηκε εικονίζονται άνθρωποι να αλέθονται σε μπλέντερ.

Το σχέδιο βρίσκεται στη σελίδα 19 του βιβλίου και χρησιμοποιήθηκε, μαζί με άλλες εικόνες, για την εικονογράφηση του κεφαλαίου που αναφέρεται στα μίγματα.

Οι διαστάσεις της εικόνας στο βιβλίο ήταν τέτοιες, πάντως, ώστε ήταν αδύνατον να διακρίνει κανείς ότι επρόκειτο για αναπαράσταση ανθρώπων. Είναι χαρακτηριστικό το γεγονός ότι το βιβλίο διδάσκεται δέκα χρόνια στα δημοτικά σχολεία χωρίς να έχουν παρατηρήσει το ακριβές περιεχόμενο διδάσκοντες ή διδασκόμενοι.

Σε ανακοίνωσή του, ο υφυπουργός Παιδείας Αλέξανδρος Δερμεντζόπουλος αναφέρει ότι πρόκειται κατά γενική ομολογία για ένα πολύ καλό βιβλίο και ότι σε καμία περίπτωση δεν υπήρχε η πρόθεση να προβληθεί η εικόνα ενός έργου τέχνης με αυτό το περιεχόμενο.

Οι συγγραφείς από την πλευρά τους δήλωσαν ότι έλαβαν την εικόνα από επίσημο ιστότοπο, όπως και εκατοντάδες άλλες, χωρίς ποτέ να υποψιαστούν για το περιεχόμενο του μπλέντερ. Ήταν δηλαδή ένα λάθος αβλεψίας.

Μετά την αποκάλυψη του περιεχομένου ωστόσο το υπουργείο έδωσε εντολή να αποσυρθεί άμεσα η εικόνα από την ηλεκτρονική έκδοση του βιβλίου, όπως, επίσης, και να αφαιρεθεί κατά την επανεκτύπωση του βιβλίου.
Διαβάστε Περισσότερα »

Γυμνόστηθη ασελγούσε σε αγόρια -Το σοκ των αστυνομικών όταν κατάλαβαν ότι πρόκειται για γνωστό Αθηναίο δικηγόρο

Σοκ προκαλούν οι λεπτομέρειες της σύλληψης του Αθηναίου δικηγόρου στις Σέρρες για ασέλγεια σε βάρος ανηλίκου.

Οπως έγινε γνωστό χθες ο δικηγόρος συνελήφθη τυχαία όταν αντέδρασε σε έλεγχο που του έκαναν αστυνομικοί καθ' οδόν. Οπως, όμως, αποκαλύπτεται σήμερα τα πράγματα είναι λίγο διαφορετικά. Εδώ και λίγες ημέρες η αστυνομία αναζητούσε μια ξανθιά γυναίκα που κυκλοφορούσε στη Σκύδρα ημίγυμνη επιδεικνύοντας το στήθος της σε ανήλικους. Και κατάφεραν να την εντοπίσουν και να την συλλάβουν πριν τρεις ημέρες την ώρα που «ψάρευε» ανήλικα αγόρια και νεαρούς. Η ξανθιά γυναίκα αντέδρασε στη σύλληψη, χαστούκισε και στη συνέχεια δάγκωσε τον αστυνομικό. Στη συνέχεια μεταφερθήκε στο τοπικό αστυνομικό τμήμα όπου διαπιστώθηκε ότι η ξανθιά ημίγυμνη γυναίκα ήταν ένας... 53χρονος Αθηναίος δικηγόρος ο οποίος είχε υποβληθεί σε ορμονοθεραπεία αύξησης στήθους και σε πλαστική στο πρόσωπο για να μοιάζει με γυναίκα. Το σοκ των αστυνομικών δεν περιγράφεται.

Σύμφωνα με πληροφορίες, πρόκειται για δικηγόρο με καταγωγή από την Μαγνησία και μόνιμο κάτοικο Αθηνών, όπου και διατηρεί το δικηγορικό του γραφείο. Οπως αποδείχθηκε ο 53χρονος ταξίδευε συχνά στην Σκύδρα και τις γύρω περιοχές, προκειμένου να «θρέφει» το πάθος του για τους άνδρες....χωρίς να κρύβει το επιπλέον πάθος του για τα ανήλικα αγόρια, καθώς ένας 16χρονος τον αναγνώρισε ως τον άνθρωπο που είχε ασελγήσει σε βάρος του το περασμένο καλοκαίρι.

Οι αστυνομικοί είχαν πληροφορίες για τη δράση του εδώ και καιρό και κατάφεραν να τον συλλάβουν ρίχνοντάς του... δόλωμα μόλις τον εντόπισαν να κινείται με το κίτρινο αυτοκίνητό του σε περιοχή της Σκύδρας.

Διαβάστε Περισσότερα »

Κάλεσμα του Συλλόγου Εργαζομένων ΟΤΑ Λιβαδειάς στην 24ΩΡΗ ΓΕΝΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ


Ο Σύλλογος Εργαζομένων ΟΤΑ Επαρχίας Λιβαδειάς συμμετέχοντας στην 24ΩΡΗ ΓΕΝΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΤΩΝ ΣΥΝΔΙΚΑΤΩΝ ( Γ.Σ.Ε.Ε. – Α.Δ.Ε.Δ.Υ. ) ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ 27 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2014 , καλεί τα μέλη του να να δώσουν δυναμικό παρόν στην Απεργιακή Συγκέντρωση που θα γίνει στον πεζόδρομο της Μπουφίδου ( κάτω από το ΙΚΑ ) , στη ΛΙΒΑΔΕΙΑ,την Πέμπτη 27-11-2014 και ώρα 11:00 π.μ. , σε μια κινητοποίηση που συνδιοργανώνει με τη συμμετοχή των:

ΕΡΓΑΤΙΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΛΙΒΑΔΕΙΑΣ
ΕΛΜΕ ΝΟΜΟΥ ΒΟΙΩΤΙΑΣ
ΣΥΛΛΟΓΟ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ Α/ΒΑΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΛΙΒΑΔΕΙΑΣ
ΔΙΚΗΓΟΡΙΚΟ ΣΥΛΛΟΓΟ ΛΙΒΑΔΕΙΑΣ
ΣΥΛΛΟΓΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ ΛΙΒΑΔΕΙΑΣ
ΣΥΛΛΟΓΟ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΙΚΑ ΝΟΜΟΥ ΒΟΙΩΤΙΑΣ

ΟΛΟΙ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ
ΔΕΝ ΘΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΝ ΑΝ ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΜΕ
ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ , ΕΝΩΤΙΚΑ , ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΑ ΚΑΙ ΜΕ ΘΑΡΡΟΣ , ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΤΑ ΚΑΤΑΦΕΡΟΥΜΕ.


ΓΙΑ ΤΟ  Δ.Σ


Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                            Ο ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ


ΜΠΟΥΡΑΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ                    ΒΑΡΕΛΑΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ
       
Διαβάστε Περισσότερα »

Επίσκεψη κλιμακίου βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ στη ΛΑΡΚΟ





Κλιμάκιο του ΣΥΡΙΖΑ, αποτελούμενο από τους Βουλευτές Δημήτρη Στρατούλη Βουλευτή ΣΥΡΙΖΑ Β’ Αθήνας, Υπεύθυνου ΕΕΚΕ Εργασίας, Βασίλη Κυριακάκη, Βουλευτή Φθιώτιδας και Γιάννη Σταθά Βουλευτή Βοιωτίας, συνοδευόμενοι από στελέχη της Νομαρχιακής Επιτροπής Φθιώτιδας του ΣΥΡΙΖΑ, θα επισκεφτεί αύριο Παρασκευή, 21.11.2014 το εργοστάσιο της ΛΑΡΚΟ στη Λάρυμνα.

Το κλιμάκιο του ΣΥΡΙΖΑ θα συναντηθεί με τις διοικήσεις των σωματείων των εργαζομένων της ΛΑΡΚΟ και με εκπροσώπους της Διοίκησης. Εν συνεχεία, οι Βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ θα μιλήσουν σε συγκέντρωση όλων των εργαζομένων της ΛΑΡΚΟ και τέλος θα επισκεφτούν τους εργαζόμενους της επιχείρησης στα Μεταλλεία Αγ. Ιωάννη.


            

Διαβάστε Περισσότερα »

Τα γεγονότα… σαν σήμερα



Σαν σήμερα το 1955 κάνει πρεμιέρα στους κινηματογράφους η ταινία του Μιχάλη Κακογιάννη «Στέλλα», με πρωταγωνίστρια τη Μελίνα Μερκούρη.

164 π.Χ. - Ο Ιούδας Μακκαβαίος αναστυλώνει το Ναό της Ιερουσαλήμ. Το γεγονός εορτάζεται ετησίως από τους Ιουδαίους στη γιορτή του Χανουκά.

235 - Ο Πάπας Ανθηρός διαδέχεται τον Πάπα Ποντιανό στον παπικό θρόνο.

1783 - Πραγματοποιείται στο Παρίσι η πρώτη πτήση επανδρωμένου αερόστατου. Εφευρέτες οι Αδελφοί Μονγκολφιέ και επιβάτες ο Γάλλος καθηγητής Ζαν Φρανσουά Πιλάτρ ντε Ροζιέ και ο μαρκήσιος Φρανσουά Λοράν ντ' Αρλάντ. Η πτήση τους διήρκεσε 25 λεπτά.

1877 - Ο Τόμας Έντισον ανακοινώνει ότι ανακάλυψε το φωνόγραφο, ένα μέσο καταγραφής και αναπαραγωγής ήχου.

1897 - Μετά τον άτυχο Ελληνοτουρκικό Πόλεμο του 1897 υπογράφεται η συνθήκη ειρήνης μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας στην Κωνσταντινούπολη, με την οποία τροποποιούνται τα ελληνοτουρκικά σύνορα σε βάρος της Ελλάδας και επιβάλλεται στην Ελλάδα ο Διεθνής Οικονομικός Έλεγχος και η υποχρέωση να καταβάλλει στην Τουρκία 4.000.000 τουρκικές λίρες, ως πολεμική αποζημίωση.

1912 - Το υποβρύχιο ΔΕΛΦΙΝ του τότε Ελληνικού Βασιλικού Ναυτικού πραγματοποιεί την πρώτη πολεμική περιπολία υποβρυχίου στη παγκόσμια ιστορία. Περιοχή περιπολίας ήταν το Βόρειο Αιγαίο.

1916 - Το πλωτό νοσοκομείο Βρετανικός και αδελφό πλοίο του Τιτανικού βυθίζεται ανάμεσα στο ακρωτήριο του Σουνίου και του νησιού Κέα.

1920 - Κατά την διάρκεια αγώνα Γαελικού ποδοσφαίρου στο Δουβλίνο, Βρετανικές Δυνάμεις ανοίγουν πυρ εναντίον οπαδών, σε αντίποινα για την επίθεση του Ιρλανδικού Επαναστατικού Στρατού το πρωί της ίδας ημέρας εναντίον Βρετανών, ενώ αργότερα το βράδυ της ίδιας ημέρας δολοφονούνται 3 Ιρλανδοί κρατούμενοι, μέλη του δεύτερου. Συνολικά εκείνη την ημέρα, η οποία έγινε γνωστή ως Ματωμένη Κυριακή, σκοτώθηκαν 31 άτομα - 14 Βρετανοί, 14 Ιρλανδοί πολίτες και 3 κρατούμενοι μέλη του Ιρλανδικού Επαναστατικού Στρατού.

1940 - Ο Ελληνικός Στρατός, μετά από επιθετικές επιχειρήσεις από τις 14-11-40, καταλαμβάνει το Λεσκοβίκι και την Κορυτσά και καταλαμβάνει τους ορεινούς όγκους Μόροβα και Ιβάν.

1953 - Ινδοκίνα, Επιχείρηση Κάστωρ: Γάλλοι αλεξιπτωτιστές κυριεύουν το Ντιέν Μπιέν Φου και τα περίχωρα αυτού.

1955 - Κάνει πρεμιέρα στους κινηματογράφους η ταινία του Μιχάλη Κακογιάννη «Στέλλα», με πρωταγωνίστρια τη Μελίνα Μερκούρη.
Διαβάστε Περισσότερα »

Συμμετοχή του Επιμελητηρίου Βοιωτίας στην PHILOXENIA 2014





Το Επιμελητήριο Βοιωτίας, ύστερα από πρόσκληση της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας συμμετείχε στη «Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης Philoxenia-Hotelia», η οποία διεξήχθη από 13 έως 16 Νοεμβρίου 2014,στην Θεσσαλονίκη.
Η κίνηση της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας ύστερα από τη πρωτοβουλία του Περιφερειάρχη κ. Κωνσταντίνου Μπακογιάννη καθώς και του Αντιπεριφερειάρχη, αρμόδιου για θέματα τουριστικής προβολής, κ. Ηλία Σανίδα, ο οποίος ήταν και ο επικεφαλής της αποστολής στη Θεσσαλονίκη, για ενιαία τουριστική προβολή των περιφερειακών ενοτήτων της Στερεάς Ελλάδας δεν θα μπορούσε να αφήσει το Επιμελητήριο Βοιωτίας ασυγκίνητο.
Στο πλαίσιο αυτό, το Επιμελητηριο Βοιωτίας συμμετείχε στο περίπτερο της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας, ως μοναδικός εκπρόσωπος της Βοιωτίας, παρουσιάζοντας οργανωμένα τις τουριστικές δυνατότητες του τόπου μας.
Στη φετινή έκθεση Philoxenia-Hotelia της Θεσσαλονίκης, που πέρασαν τις πύλες της, 14.000 άτομα περίπου, υπήρξε μεγάλο το ενδιαφέρον των προσκεκλημένων ξένων εμπορικών επισκεπτών (hosted buyers), που επισκέφθηκαν την έκθεση και πραγματοποίησαν σημαντικά ραντεβού με ελληνικές επιχειρήσεις και φορείς της τοπικής αυτοδιοίκησης.
Κατά τη διάρκεια της έκθεσης, πραγματοποιήθηκαν συναντήσεις της εκπροσώπου του Επιμελητηρίου, κας Λουκίας Κυριάκου και τουριστικών πρακτόρων από το εξωτερικό και την Ελλάδα, με προοπτική να επιτευχθούν επαγγελματικές συμφωνίες και συνεργασίες με επιχειρήσεις του νομού μας.
Στόχος της συμμετοχής του Επιμελητηρίου Βοιωτίας στην έκθεση ήταν η προβολή της Βοιωτίας, ώστε να ενταχθεί στους σημαντικούς ελληνικούς τουριστικούς προορισμούς. Αναδείχθηκαν, μέσω παρουσιάσεων και έντυπου υλικού, οι φυσικές ομορφιές, προβλήθηκε η ιστορία και ο πολιτισμός του τόπου μας ενώ παράλληλα παρουσιάστηκαν εναλλακτικές μορφές τουρισμού, για τις οποίες προσφέρεται η Βοιωτία.
Ακόμη, οι πολυπληθείς επισκέπτες του εκθεσιακού χώρου ενημερώθηκαν και γνώρισαν αρκετά τοπικά προϊόντα του τόπου μας, που πρόσφεραν τοπικές παραγωγικές επιχειρήσεις.
Επίσης, δόθηκαν σ” αυτούς ενημερωτικά φυλλάδια και προωθητικό υλικό, που έχουν εκδώσει ο Δήμος Λεβαδέων, ο Δήμος Διστόμου-Αράχωβας-Αντίκυρας, ο Σύλλογος Ξενοδόχων Αράχωβας και ιδιωτικές επιχειρήσεις, τους οποίους θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε, τόσο για την άμεση και σημαντική βοήθεια τους, όσο και για την στήριξη, που δείχνουν στις δράσεις του Επιμελητήριου.

Τέλος, θα θέλαμε θερμά να ευχαριστήσουμε τον Περιφερειάρχη κ. Κωνσταντίνο Μπακογιάννη καθώς και τον Αντιπεριφερειάρχη κ. Σανίδα για τη πρόσκληση στην έκθεση, τη φιλοξενία στο περίπτερο της Περιφέρειας καθώς και την άριστη διοργάνωση της όλης δράσης.

Με τιμή
Ο Πρόεδρος
Παναγιώτης Αγνιάδης

Διαβάστε Περισσότερα »

Ηλιος με… δόντια σήμερα

Μικρή πτώση της θερμοκρασίας – Πιθανότητα καταιγίδων στο Αιγαίο – Διαβάστε αναλυτικά την πρόγνωση
Ηλιοφάνεια στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας με τοπικές νεφώσεις οι οποίες θα είναι κατά τόπους αυξημένες στην περιοχή του Αιγαίου με πιθανότητα καταιγίδων, περιμένουμε σήμερα, Παρασκευή, 21 Νοεμβρίου. Μικρή πτώση της θερμοκρασίας αναμένουμε κυρίως στα ανατολικά και τα βόρεια. Οι άνεμοι θα είναι βόρειοι βορειοδυτικοί, 4 με 6 μποφόρ.

Αναλυτικά η πρόγνωση του καιρού:



Μακεδονία, Θράκη

Γενικά αίθριος στην δυτική και κεντρική Μακεδονία. Στην ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη θα αναπτυχθούν λίγες νεφώσεις, παροδικά κατά τόπους αυξημένες, με πιθανότητα τοπικών βροχών.

Άνεμοι: βόρειοι βορειοδυτικοί 3 με 5 μποφόρ, στην κεντρική Μακεδονία 5 με 6 και τις πρωινές ώρες έως 7 μποφόρ.

Θερμοκρασία: από 7 έως 15 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Νησιά Ιονίου, Ήπειρος, δυτική Στερεά, δυτική Πελοπόννησος
Καιρός: λίγες πρόσκαιρες νεφώσεις.
Άνεμοι: βορειοδυτικοί 4 με 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: από 09 έως 18 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Θεσσαλία, ανατολική Στερεά, Εύβοια, ανατολική Πελοπόννησος
Καιρός: γενικά αίθριος.
Άνεμοι: βόρειοι βορειοδυτικοί 3 με 5 και στα ανατολικά τοπικά 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: από 08 έως 18 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Κυκλάδες, Κρήτη
Καιρός: λίγες νεφώσεις κατά τόπους αυξημένες.
Άνεμοι: βόρειοι βορειοδυτικοί 5 με 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: από 15 έως 19 βαθμούς Κελσίου.

Νησιά ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα
Καιρός: λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και πιθανώς μεμονωμένες καταιγίδες στα βόρεια.
Άνεμοι: στα βόρεια βορειοανατολικοί 3 με 5 και στα νότια βορειοδυτικοί 5 με 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: από 15 έως 19 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Αττική
Καιρός: γενικά αίθριος.
Άνεμοι: βόρειοι βορειοδυτικοί 3 με 5 και στα ανατολικά τοπικά 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: από 09 έως 18 βαθμούς Κελσίου.

Θεσσαλονίκη
Καιρός: γενικά αίθριος.
Άνεμοι: βορειοδυτικοί 5 με 6 και πρόσκαιρα τις πρωινές ώρες 7 μποφόρ.
Θερμοκρασία: από 10 έως 14 βαθμούς Κελσίου.

Διαβάστε Περισσότερα »

Οκτώ αλλαγές στον νόμο για τις απεργίες




    Τι αλλάζει στα προνόμια των συνδικαλιστών.



Σε νέα βάση μπαίνουν τα δικαιώματα και οι υποχρεώσεις συνδικαλιστών και εργοδοτών μετά την απόφαση της ηγεσίας του υπουργείου Εργασίας να προχωρήσει σε... αλλαγές του συνδικαλιστικού νόμου (που είχε ζητήσει η τρόικα) χωρίς να θίξει τον βασικό πυρήνα του ν. 1264/82 και «διασώζοντας» το καθεστώς των ομαδικών απολύσεων και την απαγόρευση του λοκ άουτ.
Το τελικό σχέδιο του υπουργείου, που τέθηκε ήδη σε διαβούλευση, προβλέπει ισχυροποίηση του ρόλου του Ανώτατου Συμβουλίου Εργασίας στη διαδικασία έγκρισης των ομαδικών απολύσεων, «διορθώσεις» στον συνδικαλιστικό νόμο (λήψη αποφάσεων με 50%+1 στα πρωτοβάθμια σωματεία, 48ωρη προειδοποίηση για απεργία στον ιδιωτικό τομέα, λιγότερα από τα «έξτρα» προνόμια συνδικαλιστών). Οι οκτώ αλλαγές που έχουν «κλειδώσει» είναι:
[1] Η λήψη απόφασης για απεργιακή κινητοποίηση από το 50%+1 των μελών των πρωτοβάθμιων σωματείων (και όχι το 50%+1 των παρόντων όπως προβλέπει σήμερα ο νόμος). Μολονότι εξαιρούνται τα συνδικάτα πανελλαδικής εμβέλειας (δευτεροβάθμια οργάνωση - Ομοσπονδία ή Εργατικό Κέντρο) και οι τριτοβάθμιες οργανώσεις (ΓΣΕΕ, ΑΔΕΔΥ), δυσκολότερη θα γίνει η διαδικασία λήψης αποφάσεων για απεργίες από Ομοσπονδίες διασυνδεδεμένες με πρωτοβάθμια σωματεία (π.χ. ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ), αν τελικώς προωθηθεί η σχετική ρύθμιση (διαφωνεί το ΠΑΣΟΚ).
[2] Η πρόβλεψη δικαστικής διαδικασίας «εξπρές» για τη νομιμοποίηση της άρνησης του εργοδότη να καταβάλει μισθό στους μη απεργούς, κάνοντας χρήση του άρθρου 656 του Αστικού Κώδικα. Η δυνατότητα αυτή, όταν ο εργοδότης βρίσκεται σε αδυναμία αποδοχής των υπηρεσιών των εργαζομένων στη διάρκεια απεργίας, ισχύει στη Γαλλία, την Πολωνία και την Ιταλία, και αποτελεί το αντίβαρο στη συνέχιση της απαγόρευσης της ανταπεργίας (λοκ άουτ).
[3] Η αύξηση του χρόνου προειδοποίησης για την κήρυξη απεργίας στον ιδιωτικό τομέα στις 48 ώρες από τις 24 ώρες σήμερα. Αν και είχε συζητηθεί να αυξηθεί και ο χρόνος προειδοποίησης για τις απεργίες σε ΔΕΚΟ και Δημόσιο, σύμφωνα με πληροφορίες, η προθεσμία που προβλέπει ο νόμος (τέσσερις ημέρες) θεωρήθηκε ως επαρκής σε συνδυασμό με την υποχρέωση διάθεσης προσωπικού ασφαλείας όπου απαιτείται.
[4] Η κατάργηση της προστασίας -για απόλυση- των συνδικαλιστών που παρέχει σήμερα ο νόμος για ένα χρόνο μετά τη λήξη της θητείας τους.
[5] Ο περιορισμός των ημερών αδικαιολόγητης απουσίας των συνδικαλιστών από την εργασία τους από τις επτά στις τρεις ημέρες (όσο ισχύει και για κάθε εργαζόμενο).
[6] Η μείωση των ημερών αμειβόμενης αδείας συνδικαλιστών που έχουν εκλεγεί σε Ομοσπονδίες και Εργατικά Κέντρα, χωρίς να θιγούν οι άδειες των εκλεγμένων συνδικαλιστών στις διοικήσεις ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ.
[7] Η προστασία των 21 πρώτων ιδρυτικών μελών των συνδικαλιστικών οργανώσεων και όχι περισσοτέρων όπως ισχύει ανάλογα με τον αριθμό εκπροσώπησης.
[8] Η δημιουργία ηλεκτρονικού μητρώου συνδικαλιστικών οργανώσεων στο οποίο θα καταγράφονται όλα τα συνδικάτα και οι «προστατευόμενοι» συνδικαλιστές, έτσι ώστε να είναι δυνατός ο έλεγχος από την πολιτεία και τους εργοδότες.


Διαβάστε Περισσότερα »

ΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ