Τρίτη 9 Δεκεμβρίου 2014

Ο Χρήστος Γιανναράς στη Λιβαδειά-φωτο

  Ο Χρήστος Γιανναράς σαγήνεψε (και πάλι) το μέγα πλήθος που τον υποδέχτηκε στο βιβλιοπωλείο μας στην παρουσίαση του βιβλίου ' Η ελληνικότητα ως ποιότητα και ως ντροπή"
Με απίστευτη δυναμική  - για τα δεδομένα της εποχής – ανταποκρίθηκαν οι φίλοι του βιβλιοπωλείου στο κάλεσμά μας για τη συνάντηση με τον καθηγητή φιλοσοφίας Χρήστο Γιανναρά με αφορμή το νέο του βιβλίο  Η ΕΛΛΗΝΙΚΟΤΗΤΑ ΩΣ ΠΟΙΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΩΣ ΝΤΡΟΠΗ.

Άνθρωποι ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΗΛΙΚΙΩΝ δημιούργησαν αδιαχώρητο κατακλύζοντας στην κυριολεξία κάθε χώρο του βιβλιοπωλείου όχι μόνο για να ακούσουν αλλά για να ρωτήσουν και να εκφράσουν τις αγωνίες, τις απογοητεύσεις και τις ελπίδες τους.

Για να έρθουν σε επαφή με ένα λόγο διαφορετικής εμβέλειας και ποιότητας , γόνιμο και πολυεπίπεδο.
Για να γλυκαθούν με την αρμονία από την εκφορά και τη σωστή χρήση της ελληνικής γλώσσας.


Ο Χρήστος Γιανναράς μας τίμησε με την 6η παρουσία του στη «Σύγχρονη έκφραση» σε διάστημα 14 ετών και του το ανταποδώσαμε με τη διάχυτη αγάπη που τον υποδεχτήκαμε και τον καταιγιστικό διάλογο, που αναγκαστήκαμε να διακόψουμε όταν ξεπεράστηκε το δίωρο και οι αντοχές λιγόστεψαν.


Δάσκαλε σ’ ευχαριστούμε και σε περιμένουμε πάλι ...
Βιβλιοπωλείο ΣΥΓΧΡΟΝΗ ΕΚΦΡΑΣΗ - ΛΑΜΠΡΟΠΟΥΛΟΣ ΝΙΚΟΣ








Διαβάστε Περισσότερα »

Απόσυρση Ι.Χ. και για το 2015





    Την παράταση του μέτρου της απόσυρσης Ι.Χ. αυτοκινήτων και για το 2015 προβλέπει τροπολογία του υπουργείου Οικονομικών που βρίσκεται στο στάδιο των τελικών υπογραφών.

Με την ίδια ρύθμιση, δίνεται η δυνατότητα σε ιδιοκτήτες Ι.Χ. να παραλάβουν τις πινακίδες κυκλοφορίας που έχουν καταθέσει, εάν... πληρώσουν τα τέλη κυκλοφορίας για το υπόλοιπο του 2014.

Tι προβλέπει τροπολογία του ΥΠΟΙΚ - Πώς θα παραλαμβάνουν οι οδηγοί τις πινακίδες κυκλοφορίας που έχουν καταθέσειΌσον αφορά το μέτρο της απόσυρσης που αναμένει η αγορά αυτοκινήτου, η τροπολογία του υπουργείου Οικονομικών προβλέπει την απόσυρση αυτοκινήτων που ταξινομήθηκαν για πρώτη φορά και τα έτη 2001 και το 2002.

Υπενθυμίζεται ότι η διαδικασία της απόσυρσης αφορά αυτοκίνητα παλαιάς τεχνολογίας που θα αποσυρθούν μέχρι 20/12/2014, για τα οποία έχει εκδοθεί άδεια κυκλοφορίας στην Ελλάδα μέχρι 31/12/2000 και για τα οποία έχουν καταβληθεί τα τέλη κυκλοφορίας του έτους εντός του οποίου γίνεται η διαγραφή, καθώς και τυχόν οφειλομένων προηγουμένων ετών.

Τέλη κυκλοφορίας

Ας σημειωθεί ότι η προθεσμία πληρωμής των τελών κυκλοφορίας λήγει τέλη Δεκεμβρίου 2014 με το ύψος τους να διαμορφώνεται ως εξής.

Οχήματα με ταξινόμηση έως 31/10/2010

• Για 51 μέχρι 300 κ.εκ. θα πληρώσουν 22 ευρώ.
• Για 301 μέχρι 785 κ.εκ. θα πληρώσουν 55 ευρώ.
• Για 786 μέχρι 1.071 κ.εκ. θα πληρώσουν 120 ευρώ.
• Για 1.072 μέχρι 1.357 κ.εκ. θα πληρώσουν 135 ευρώ.
• Για 1.358 μέχρι 1.548 κ.εκ. θα πληρώσουν 240 ευρώ.
• Για 1.549 μέχρι 1.738 κ.εκ. θα πληρώσουν 265 ευρώ.
• Για 1.739 μέχρι 1.928 κ.εκ. θα πληρώσουν 300 ευρώ.
• Για 1.929 μέχρι 2.357 κ.εκ. θα πληρώσουν 660 ευρώ.
• Για 2.358 μέχρι 3.000 κ.εκ. θα πληρώσουν 880 ευρώ.
• Για 3.001 μέχρι 4.000 κ.εκ. θα πληρώσουν 1.100 ευρώ.
• Για 4.001 και άνω κ.εκ. θα πληρώσουν 1.320 ευρώ.

Οχήματα με ταξινόμηση από 1/11/2010

• Από 0 – 100 (γρ./χλμ.) το κόστος είναι 0 ευρώ.
• Από 101 – 120 (γρ./χλμ.) το κόστος είναι 0,90 ευρώ.
• Από 121 – 140 (γρ./χλμ.) το κόστος είναι 1,10 ευρώ.
• Από 141 – 160 (γρ./χλμ.) το κόστος είναι 1,70 ευρώ.
• Από 161 – 180 (γρ./χλμ.) το κόστος είναι 2,25 ευρώ.
• Από 181 – 200 (γρ./χλμ.) το κόστος είναι 2,55 ευρώ.
• Από 201 – 250 (γρ./χλμ.) το κόστος είναι 2,80 ευρώ.
• Άνω των 251 (γρ./χλμ.) το κόστος είναι 3,40 ευρώ.

Ουσιαστικά η διαφοροποίηση μεταξύ των δύο κατηγοριών ταξινόμηση στηρίζεται στον κυβισμό και στις εκπομπές ρύπων. Ισχύει, δηλαδή, ενιαία κλίμακα, με βάση τον κυλινδρισμό του κινητήρα, για όλα τα επιβατικά οχήματα που θα έχουν ταξινομηθεί έως 31/10/2010. Ταυτόχρονα, ισχύουν περιβαλλοντικά κριτήρια για τις νέες ταξινομήσεις από 1/11/2010. Συνδέονται, δηλαδή, άμεσα τα τέλη κυκλοφορίας με τους ρύπους κάθε οχήματος και συγκεκριμένα με τις εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα. Στη δεύτερη περίπτωση, το ποσό των τελών υπολογίζεται ως το γινόμενο των γρ./χλμ. CO2 του οχήματος επί το εκάστοτε ποσό κάθε κλίμακας.


Διαβάστε Περισσότερα »

Γνωρίζοντας την Τέχνη της Αγιογραφίας , στη Βιβλιοθήκη Αρχιεπισκόπου Ιερωνύμου Β


Διαβάστε Περισσότερα »

XΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΟ ΒΑΖΑR ΣΤΟ ΚΑΠΑΡΕΛΛΙ


Διαβάστε Περισσότερα »

Συλλογή τροφίμων απο την ενορία Λεονταρίου για το ορφανοτροφείο Αγία Ταβιθά στη Λιβαδειά

ΙΕΡΑ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΣ ΘΗΒΩΝ & ΛΕΒΑΔΕΙΑΣ

ΙΕΡΟΣ ΝΑΟΣ ΠΡΟΦΗΤΗ ΗΛΙΑ ΛΕΟΝΤΑΡΙΟΥ
 ΜΕ ΑΦΟΡΜΗ ΤΗΝ ΜΕΓΑΛΗ ΕΟΡΤΗ ΤΗΣ ΕΝΑΝΘΡΩΠΙΣΗΣ ΤΟΥ ΜΙΚΡΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥ ΣΤΡΕΦΟΥΜΕ ΤΟ ΒΛΕΜΜΑ ΜΑΣ ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΕΑΥΤΟ ΜΑΣ ΚΑΙ ΣΤΗΡΙΖΟΥΜΕ ΜΕ ΟΠΟΙΟΝ ΤΡΟΠΟ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΚΑΘΕ ΠΡΟΣΦΟΡΑ ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΠΛΗΣΙΟΝ ΜΑΣ ΚΑΙ ΚΥΡΙΩΣ ΟΤΙ ΕΧΕΙ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΤΙΣ ΠΑΙΔΙΚΕΣ ΨΥΧΕΣ.
ΣΤΟ ΠΝΕΥΜΑ ΑΥΤΟ ΤΩΝ ΗΜΕΡΩΝ Ο ΙΕΡΟΣ ΝΑΟΣ ΠΡΟΦΗΤΗ ΗΛΙΑ ΛΕΟΝΤΑΡΙΟΥ ΘΑ ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΣΕΙ ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΣΤΟ ΦΙΛΑΝΘΡΩΠΙΚΟ ΙΔΡΥΜΑ ΤΗΣ        «ΑΓΙΑΣ ΤΑΒΙΘΑΣ» ΣΤΗΝ  ΛΙΒΑΔΕΙΑ.
ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΜΑΣ ΑΥΤΗ ΓΙΝΕΤΑΙ ΣΥΛΛΟΓΗ ΤΡΟΦΙΜΩΝ ΟΠΩΣ  ( ΓΑΛΑΤΑ ,ΜΑΚΑΡΟΝΙΑ, ΑΛΕΥΡΙ , ΛΑΔΙ Κ.Λ.Π. ) ΕΠΙΣΗΣ ΕΙΔΗ ΓΥΝΑΙΚΕΙΟΥ ΡΟΥΧΙΣΜΟΥ ΣΕ ΚΑΛΗ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ.
Η ΣΥΛΛΟΓΗ ΘΑ ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΕΙΤΑΙ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ ΣΤΟ ΧΩΡΟ ΤΟΥ ΙΕΡΟΥ ΝΑΟΥ ΜΑΣ ΤΙΣ ΕΞΗΣ ΩΡΕΣ 4.00 Μ.Μ. – 6.00 Μ.Μ. (ΕΚΤΟΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ)
  Η ΣΥΜΒΟΛΗ ΣΑΣ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥΤΙΜΗ ΕΤΣΙ ΩΣΤΕ ΟΙ ΦΕΤΙΝΕΣ ΓΙΟΡΤΕΣ ΝΑ ΓΙΝΟΥΝ ΚΑΛΥΤΕΡΕΣ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΧΡΕΙΑΖΟΝΤΑΙ ΤΗΝ ΒΟΗΘΕΙΑ ΜΑΣ!!!!!
  ΓΝΩΡΙΖΟΝΤΑΣ ΤΗΝ ΕΥΑΙΣΘΗΣΙΑ ΣΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΜΑΣ, ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΕΚ ΤΩΝ ΠΡΟΤΕΡΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΠΟΙΑΔΗΠΟΤΕ ΒΟΗΘΕΙΑ ΣΑΣ.
ΣΑΣ ΕΥΧΟΜΑΣΤΕ ΚΑΛΕΣ ΓΙΟΡΤΕΣ &  ΜΕ ΤΟ ΚΑΛΟ ΤΟ ΝΕΟ ΕΤΟΣ
ΜΕ ΤΙΜΗ
Ο ΕΦΗΜΕΡΙΟΣ ΤΟΥ ΝΑΟΥ & ΤΟ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ
Διαβάστε Περισσότερα »

Σεμινάριο στο Επιμελητήριο Βοιωτίας με θέμα: «Σύγχρονες τάσεις του λιανεμπορίου»




Το Επιμελητήριο Βοιωτίας, με την συνδρομή της Ελληνικής Εταιρίας Διοικήσεως Επιχειρήσεων (ΕΕΔΕ) και την συνεργασία του Εμπορικού Συλλόγου Λιβαδειάς, διοργανώνουν  σεμινάριο, με θέμα:
«Σύγχρονες τάσεις του λιανεμπορίου»

Ο σκοπός του σεμιναρίου είναι να παρουσιάσει στους συμμετέχοντες μια συνολική θεώρηση του ελληνικού λιανεμπορίου.
Θα επιχειρηθεί μια ανάλυση της σημερινής κατάστασης, αλλά ιδιαίτερα θα αναζητηθούν οι προοπτικές του, οι νέες τάσεις και βέβαια οι απαραίτητες δεξιότητες, που πρέπει να αναπτύξει ο  σύγχρονος επιχειρηματίας, στο πλαίσιο της ελληνικής μικρομεσαίας λιανεμπορικής επιχείρησης.

Κατά τη διάρκεια του προγράμματος επιμόρφωσης,  θα αναλυθούν τα σχετικά ζητήματα, έχοντας την παρακάτω δομή:
•    Η δυναμική του λιανεμπορίου, εν μέσω κρίσης
•    Η δομή και η σημασία του ελληνικού λιανεμπορίου
•    Απώλειες και περιορισμοί
•    Τα πλεονεκτήματα των μικρών καταστημάτων
•    Η φιλοσοφία SOSSTAM και το μάρκετινγκ γειτονιάς
•    Μελλοντικές τάσεις του λιανικού εμπορίου-προκλήσεις για την επόμενη μέρα
•    Το εμπόριο, μοχλός δυναμικής οικονομικής ανάπτυξης

Το σεμινάριο, διάρκειας 5 ωρών, θα διεξαχθεί στην αίθουσα εκδηλώσεων του Επιμελητηρίου Βοιωτίας (Λ. Κουτσοπετάλου 1, Λιβαδειά) την Τετάρτη, 17/12/2014 και ώρες 16.00 – 21.00

Εισηγητές του σεμιναρίου θα είναι:
Ο κ. Αντώνιος Ζαΐρης, με σπουδές στις πολιτικές επιστήμες και μεταπτυχιακές σπουδές (ΜΒΑ) στη Διοίκηση Επιχειρήσεων. Είναι διδάκτωρ οικονομικής κοινωνιολογίας από το Πάντειο Πανεπιστήμιο και σήμερα διδάσκει, ως Επισκέπτης Καθηγητής Διοίκησης Επιχειρήσεων, στο Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης. Είναι Αντιπρόεδρος του Συνδέσμου Επιχειρήσεων και Λιανικών Πωλήσεων Ελλάδας (ΣΕΛΠΕ) και συγγραφέας αρκετών βιβλίων, έχοντας διατελέσει, επί 27 χρόνια, διευθυντικό στέλεχος πωλήσεων και marketing.
Ο κ. Γεώργιος Σταμάτης, με σπουδές στις νομικές επιστήμες και στο marketing, καθώς και με πολυετή εμπειρία, ως διευθυντικό στέλεχος διαφήμισης και marketing σε διάφορες πολυεθνικές και μεγάλες ελληνικές επιχειρήσεις.

Καταληκτική Ημερομηνία Υποβολής Αιτήσεων: Δευτέρα, 15 Δεκεμβρίου 2014.
Διαβάστε Περισσότερα »

Έγινε και αυτό στη Θήβα:Μέρα μεσημέρι έκλεβε το κλιματιστικό του καταστήματος

Συνελήφθη επ’ αυτοφώρω 29χρονος ημεδαπός Roma , για απόπειρα κλοπής από κατάστημα υγειονομικού ενδιαφέροντος στη Θήβα

Συνελήφθη, χθες (08-12-2014) το μεσημέρι στη Θήβα, από αστυνομικούς της Ομάδας Δίκυκλης Αστυνόμευσης (ΔΙ.ΑΣ.), της Διεύθυνσης Αστυνομίας Βοιωτίας και του Τμήματος Ασφαλείας Θηβών, ένας 29χρονος ημεδαπός Roma , σε βάρος του οποίου σχηματίσθηκε δικογραφία για απόπειρα κλοπής.

Ειδικότερα, ο 29χρονος κατελήφθη επ’ αυτοφώρω από τους περιπολούντες αστυνομικούς, να προβαίνει στην απεγκατάσταση του συστήματος κλιματισμού ( air condition ), από κατάστημα υγειονομικού ενδιαφέροντος, ιδιοκτησίας 50χρονου ημεδαπού, με σκοπό την κλοπή του και συνελήφθη.

Το ανωτέρω σύστημα κλιματισμού κατασχέθηκε από τους αστυνομικούς και αποδόθηκε στον νόμιμο κάτοχό του.

Την προανάκριση διενήργησε το Τμήμα Ασφαλείας Θηβών, ενώ ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Θηβών.

Διαβάστε Περισσότερα »

Συνελήφθη 58χρονη στα Βάγια για δύο καταδικαστικές αποφάσεις(κλοπή-απάτη)

Συνελήφθη 58χρονη ημεδαπή στα Βάγια Βοιωτίας, σε βάρος της οποίας εκκρεμούσαν δύο (2) καταδικαστικές Αποφάσεις για τα αδικήματα της κλοπής και της απάτης

Συνελήφθη, χθες (08-12-2014) το μεσημέρι στα Βάγια Βοιωτίας, από αστυνομικούς του τοπικού Αστυνομικού Τμήματος, μία 58χρονη ημεδαπή, σε βάρος της οποίας εκκρεμούσαν δύο (2) καταδικαστικές Αποφάσεις, με συνολική ποινή φυλάκισης δύο (2) ετών και δεκαπέντε (15) μηνών, για τα αδικήματα της κλοπής αντικειμένων ιδιαίτερα μεγάλης αξίας κατ’ εξακολούθηση και της απάτης κατ’ εξακολούθηση.

Η συλληφθείσα οδηγήθηκε αρμοδίως.

Διαβάστε Περισσότερα »

Ο Σταύρος Δήμας είναι υποψήφιος Πρόεδρος Δημοκρατίας

Στο Μέγαρο Μαξίμου βρέθηκε ο Σταύρος Δήμας, ο οποίος συναντήθηκε με τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά και θα είναι ο υποψήφιος Πρόεδρος Δημοκρατίας.

Η υποψηφιότητα του Σταύρου Δήμα ανακοινώθηκε στις 13:30 από τον Πρωθυπουργό, σε διάγγελμά του.

Θετικός ο Ευάγγελος Βενιζέλος

Θετικά εκφράστηκε για τον Σταύρο Δήμα ο Ευάγγελος Βενιζέλος κατά τη διάρκεια σύσκεψης με στελέχη του ΠΑΣΟΚ, μόλις έγινε γνωστή η συνάντηση του πρώην Επιτρόπου με τον Πρωθυπουργό. Πηγές της Χαριλάου Τρικούπη αναφέρουν ότι ο κ. Βενιζέλος έκανε δεκτή την επιλογή του Πρωθυπουργού αφού τρέφει ιδιαίτερη εκτίμηση στο πρόσωπο του πρώην υπουργού της ΝΔ και πρώην Επιτρόπου.

Στην απόφαση για την υποψηφιότητα του Σταύρου Δήμα για την προεδρία της Δημοκρατίας, αναφέρθηκε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ και αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, Ευάγγελος Βενιζέλος, μιλώντας και σε εκδήλωση του Τομέα Αυτοδιοίκησης του ΠΑΣΟΚ με θέμα: «Οι αλλαγές και οι μεταρρυθμίσεις στο Κράτος και την Αυτοδιοίκηση».

Όπως είπε ο κ. Βενιζέλος, σκέφτηκαν πολύ προσεκτικά με τον πρωθυπουργό και πρόεδρο της ΝΔ Αντώνη Σαμαρά.

«Γιατί για να πετύχουμε, καταλήξαμε στην επιλογή ενός προσώπου που εκπληρώνει στο ακέραιο τις προδιαγραφές του προεδρικού αξιώματος» ανέφερε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, υπογραμμίζοντας ότι επέλεξαν τον Σταύρο Δήμα, «ένα πολιτικό πρόσωπο μετριοπαθές, με μακρά διαδρομή, ευπαρουσίαστο διεθνώς, με μεγάλη υπουργική και κυβερνητική εμπειρία, καταξιωμένο ως Επίτροπος Περιβάλλοντος στην ΕΕ και μπορεί να ασκήσει τα καθήκοντα του ρυθμιστή του πολιτεύματος, του εκπροσώπου της εθνικής ενότητας, του συμβόλου της συναίνεσης».

«Πιστεύω ότι είναι ο καταλληλότερος διάδοχος του Κάρολου Παπούλια» τόνισε ο κ. Βενιζέλος.

Ποιος είναι ο Σταύρος Δήμας

Ο Σταύρος Δήμας γεννήθηκε το 1941 στην Κλένια του νομού Κορινθίας. Σπούδασε Νομική στο Πανεπιστημίο Αθηνών και Πολιτικές & Οικονομικές Επιστήμες στο Λονδίνο και τη Νέα Υόρκη.

Την περίοδο 1968-1975, εργάσθηκε στη Γουόλ Στριτ στη Νέα Υόρκη και αργότερα στη Διεθνή Τράπεζα του ΟΗΕ ως ανώτερο στέλεχος, με αρμοδιότητες για επενδύσεις στις χώρες της Μέσης Ανατολής και της Αφρικής.

Το 1975, ανέλαβε υποδιοικητής της Ελληνικής Τράπεζας Βιομηχανικής Ανάπτυξης (ΕΤΒΑ). Παράλληλα ήταν μέλος της Κεντρικής Επιτροπής που έκανε τις διαπραγματεύσεις για την ένταξη της Ελλάδας στην ΕΟΚ.

Το 1977, εξελέγη για πρώτη φορά βουλευτής Επικρατείας με το ψηφοδέλτιο της ΝΔ.

Το διάστημα 1981-1986, ήταν τακτικό μέλος της αντιπροσωπείας της Ελληνικής Βουλής στο Συμβούλιο της Ευρώπης.

Από τον Οκτώβριο του 1985 έως τον Ιούνιο του 1989, υπήρξε κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ.

Το 1986, εξελέγη ομόφωνα πρόεδρος της Ομάδας Κοινοβουλευτικού Εργου (ΟΚΕ) Οικονομικών της ΝΔ.

Στις 8 Δεκεμβρίου 1989, στις εκλογές που διεξήγαγε η Κοινοβουλευτική Ομάδα της ΝΔ εξελέγη μέλος της Κεντρικής Επιτροπής και μία εβδομάδα αργότερα, η Σύνοδος της Κεντρικής Επιτροπής τον εξέλεξε πέμπτο, με 34 ψήφους, μέλος της Εκτελεστικής Επιτροπής του κόμματος.

Στις 25 Ιουλίου 1991, ενώ συνόδευε τον πρωθυπουργό Κ. Μητσοτάκη στο επίσημο ταξίδι του στη Σοβιετική Ενωση, δήλωσε ξαφνικά ότι παραιτείται από υπουργός Βιομηχανίας. Τα αίτια της παραίτησης, τα οποία δεν αποσαφηνίστηκαν από τον ίδιο, απεδώθησαν από το σύνολο του Τύπου σε φραστικό επισόδειο που είχε με τη σύζυγο του πρωθυπουργού κ. Μαρίκα Μητσοτάκη. Η παραίτηση υπεβλήθη και τυπικά στις 27 Ιουλίου - είχε ήδη γίνει αποδεκτή από τον πρωθυπουργό την προηγούμενη ημέρα- ενώ τα καθήκοντα του υπουργού Βιομηχανίας ανατέθηκαν προσωρινά από τις 29 Ιουλίου στον υφυπουργό Β. Μαντζώρη.

Στις 11 Νοεμβρίου 1993, εξελέγη πρόεδρος της Ομάδας Κοινοβουλευτικού Ελέγχου (ΟΚΕ) της ΝΔ για θέματα σχετικά με το υπουργείο Εθνικής Οικονομίας και τρεις ημέρες αργότερα, ανέλαβε γραμματέας της Γραμματείας Προγράμματος του κόμματος.

Στις 24 Απριλίου 1994, στο 3ο Συνέδριο της Nέας Δημοκρατίας, επανεξελέγη μέλος της Κεντρικής Επιτροπής και στις 10 Μαϊου εξελέγη μέλος της Εκτελεστικής Επιτροπής του κόμματος (πρώτος με 89 ψήφους).

Στις 24 Νοεμβρίου 1994, εξελέγη πρόεδρος της Ομάδας Κοινοβουλευτικού Ελέγχου (ΟΚΕ) της ΝΔ για θέματα σχετικά με την Εθνική Οικονομία.

Τον Ιανουάριο του 1995, με απόφαση του πρέδρου της ΝΔ ορίστηκε γενικός γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας (ΚΟ) του κόμματος.

Στις 23 Μαρτίου 1997, στο 4ο Συνέδριο της ΝΔ εξελέγη εκ νέου μέλος της Κεντρικής Επιτροπής και στις 2 Απριλίου του ίδιου έτους, επανεξελέγη δια βοής γραμματέας της ΚΟ του κόμματος.

Στις 10 Μαρτίου του 2004, ορίστηκε επίτροπος της Ελλάδας στην Ευρωπαϊκή Ένωση, αρμόδιος για τα χαρτοφυλάκια της Απασχόλησης και των Κοινωνικών Υποθέσεων, στη θέση της Αννας Διαμαντοπούλου, η οποία παραιτήθηκε, ενώ από τον Νοέμβριο του ιδίου χρόνου ανέλαβε υπεύθυνος για θέματα περιβάλλοντος.

Τον Ιούλιο του 2010, μετά από απόφαση του προέδρου της ΝΔ, Αντώνη Σαμαρά, ανέλαβε καθήκοντα αντιπροέδρου του κόμματος για τους τομείς Οικονομίας, Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας, Ναυτιλίας, Ενέργειας, Περιβάλλοντος, Υποδομών και Μεταφορών, Υγείας, Κοινωνικής Πολιτικής και Κυβερνητικού Προγράμματος. Το Νοέμβριο του 2011 ορκίστηκε υπουργός Εξωτερικών στη μεταβατική κυβέρνηση συνεργασίας του Λουκά Παπαδήμου.

Διετέλεσε:

    Υφυπουργός Συντονισμού (28/11/1977-10/05/1980)
    Υπουργός Εμπορίου (10/05/1980-11/10/1980)
    Υπουργός Ανευ Χαρτοφυλακίου (11/10/1980-17/09/1981)
    Υπουργός Ανευ Χαρτοφυλακίου (17/09/1981-21/10/1981)
    Υπουργός Γεωργίας (02/07/1989-12/10/1989)
    Υπουργός Γεωργίας (23/11/1989-13/02/1990)
    Υπουργός Βιομηχανίας, Ενέργειας, Τεχνολογίας (11/04/1990-29/07/1991)
    Υπουργός Εξωτερικών (11/11/2011-17/05/2012)

Είναι παντρεμένος με την Άλκηστη Κοντού κι έχουν δυο γιους και μία κόρη.


Διαβάστε Περισσότερα »

Σύσκεψη του Σ.Τ.Ο Πολιτικής Προστασίας Δήμου Θηβαίων για την αντιμετώπιση έντονων καιρικών φαινομένων για τη χειμερινή περίοδο 2014-2015.


 Συνεδρίασε το Συντονιστικό Τοπικό Όργανο (Σ.Τ.Ο.) Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Θηβαίων, με επικεφαλής τον Δήμαρχο κ. Σπύρο Νικολάου, την  Δευτέρα 8 Δεκεμβρίου στο Παλαιό Δημαρχείο της Θήβας.

Κύριο θέμα της συνεδρίασης ήταν ο συντονισμός των δράσεων και η συνεργασία όλων των εμπλεκομένων  φορέων για την αντιμετώπιση εκδήλωσης πλημμυρικών φαινομένων, χιονοπτώσεων και παγετού για τη χειμερινή περίοδο 2014-2015 αλλά και σεισμών.

Στη συνεδρίαση συμμετείχαν οι Αντιδήμαρχοι  κ.κ. Α. Χατζησταμάτης, Σπ. Κίτσος, Γ. Μιτσάκης και Π. Τσαραμπάρης, ο Διοικητής Αστυνομικού Τμήματος Θηβών Αστυνομικός Υποδιευθυντής κ. Βρούβας Αναστάσιο,  ο Διοικητής της Π.Υ. Θήβας Αντιπύραρχος κ. Γ. Οικονόμου, από το ΚΕΠΒ Θήβας, ο Λοχαγός Πυροβολικού κ. Κ. Κυριαζής , από το Β' Λιμενικό Τμήμα Δομβραίνας Επικελευστής και Διοικητής κ. Θ. Γιαννακόπουλος, ο Δασάρχης Θηβών κ. Κ. Αμοιρίδης  από το τμήμα Πολιτικής Προστασίας της Π.Ε. Βοιωτίας κα Ι. Καραδήμου, από τη ΔΕΥΑΘ ο Προϊστάμενος λειτουργίας και συστημάτων δικτύων κ. Δ. Μπότης , από τη ΔΕΔΔΗΕ ο κ. Π. Κόπελας, ο Διευθυντής της Τεχνικής Υπηρεσίας Δ. Θηβαίων κ. Χρ. Τυρινόπουλος και   δημοτικοί υπάλληλοι της Τεχνικής Υπηρεσίας του Δήμου.
Η συζήτηση ξεκίνησε με τον απολογισμό των δράσεων της Αντιπυρικής Περιόδου 2014. Ο κ. Δήμαρχος  δήλωσε ικανοποιημένος για τις άμεσες και συντονισμένες ενέργειες των εμπλεκομένων για την προστασία της ζωής, της υγείας και της περιουσίας των πολιτών καθώς και του περιβάλλοντος, που είχαν ως αποτέλεσμα το καλοκαίρι που πέρασε ο Δήμος να μην αντιμετωπίσει προβλήματα με πυρκαγιές εντός της ζώνης ευθύνης του.
Ακολούθησε ενημέρωση με βάση τα «Μνημόνια Ενεργειών και Δράσεων για την αντιμετώπιση κινδύνων από πλημμυρικά φαινόμενα, χιονοπτώσεις και παγετό»,  που έχουν συνταχθεί γι’ αυτό το σκοπό.
Με βάση τα αναφερόμενα στις σχετικές εγκυκλίους και τις εισηγήσεις των εμπλεκομένων φορέων  καθορίστηκαν οι παρακάτω ενέργειες για τη χειμερινή περίοδο 2014-2015:
•    Προμήθεια άλατος, αποθήκευση και διανομή στις Δημοτικές Ενότητες.
•    Ολοκλήρωση των διαδικασιών μίσθωσης ιδιωτικών μηχανημάτων.
•    Καθορισμός προτεραιότητας οδικών αξόνων ως προς την επέμβαση  (βασικοί οδικοί άξονες, δρόμοι που οδηγούν στο Νοσοκομείο, δρόμοι που διέρχονται από σχολεία κτλ).
•    Τήρηση ετοιμότητας προσωπικού και μηχανημάτων του Δήμου και άμεση κινητοποίηση.
•    Συνεργασία με την Π.Υ. και ΚΕΠΒ  για διάθεση μηχανημάτων, για απεγκλωβισμό ατόμων κτλ.
•    Ενημέρωση του Τμήματος Πολιτικής Προστασίας της Π.Ε. Βοιωτίας για την εξέλιξη όποιας κατάστασης.
•    Έλεγχος και προληπτικός καθαρισμός φρεατίων και ρεμάτων αρμοδιότητας του Δήμου.
•    Συνεργασία με την Αστυνομική Υπ/νση Θηβών και το Τμήμα Τροχαίας σχετικά με τον έλεγχο ή την απαγόρευση της κυκλοφορίας.
•    Καταγραφή των ατόμων που χρήζουν βοήθειας (νεφροπαθείς, καρδιοπαθείς κλπ) για αντιμετώπιση έκτακτων αναγκών.
•    Συνεχής επικοινωνία με τους Δ/ντες των σχολείων, προκειμένου να εκδοθεί απόφαση Δημάρχου για διακοπή μαθημάτων, όταν υπάρχει κίνδυνος για την ασφάλεια των μαθητών.
•    Συνεχής ενημέρωση των Δημοτών με Δελτία  Τύπου για μέτρα αυτοπροστασίας, δελτία καιρού, για σχετικές αποφάσεις για την αντιμετώπιση των έντονων καιρικών φαινομένων.

Οι παραπάνω ενέργειες εγκρίθηκαν από το Σ.Τ.Ο. Πολιτικής Προστασίας Δήμου Θηβαίων για την άμεση εκτέλεσή τους, προκειμένου να ελαχιστοποιηθεί ο κίνδυνος των επιπτώσεων από τα έντονα καιρικά  φαινόμενα κατά τη χειμερινή περίοδο 2014-2015.

Παράλληλα υπήρξε ενημέρωση από την πολιτική προστασία της Π.Ε. Βοιωτίας σχετικά με την περίπτωση σεισμού.


Διαβάστε Περισσότερα »

Χριστουγεννιάτικο Μουχαπέτ στη Λιβαδειά

Όπως κάθε χρόνο,έτσι και φέτος ο Σύλλογος Ποντίων Βοιωτίας "Ο ΕΥΚΛΕΙΔΗΣ",σας προσκαλεί το τελευταίο Σάββατο πριν τα Χριστούγεννα στις 20 Δεκεμβρίου στις 8:00 μ.μ. στο Κέντρο Διασκέδασης "Antic" τέρμα Δελφών στην Λιβαδειά για το καθιερωμένο Χριστουγεννιάτικο Μουχαπέτ.
Ελάτε να απολαύσουμε όλοι μαζί ένα Ποντιακό γλέντι με ζωντανή μουσική &...ποντιακούς μεζέδες από τις κυρίες του Συλλόγου!!!
Γενική είσοδος 5 ευρώ.

Διαβάστε Περισσότερα »

Εορταστική εκδήλωση μαθητών Ειδικού Δημοτικού Σχολείου Θήβας

 

Στην πολύ όμορφη χριστουγεννιάτικη γιορτή των μαθητών του Ειδικού Σχολείου Θήβας,  που πραγματοποιήθηκε με αφορμή την Ημέρα Ατόμων με Αναπηρία, την Τετάρτη  3 Δεκεμβρίου στο χώρο του σχολείου,   παραβρέθηκε ο Αντιδήμαρχος Θηβαίων κ. Σπύρος Κίτσος, παρουσία και του Σεβασμιοτάτου Μητροπολίτη Θηβών και Λεβαδείας κ.κ. Γεώργιου.

Ο κ. Αντιδήμαρχος συνεχάρη τους εκπαιδευτικούς του σχολείου για τις προσπάθειες και το υψηλό κοινωνικό έργο που επιτελούν αλλά και τους μαθητές για την πρόοδο που σημειώνουν, ευχόμενος Χρόνια Πολλά με υγεία και δύναμη.

Ο Δήμος Θηβαίων προσέφερε  στο σχολείο και τους μαθητές του  γραφική ύλη, ως ελάχιστη ένδειξη ευγνωμοσύνης και έμπρακτης συμπαράστασης στο έργο του σχολείου.



Διαβάστε Περισσότερα »

Οι μοναδικοί String Demons την Παρασκευή 12/11 στην Αστραδενή



Μετά τη sold out συναυλία τους στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών και ότι έχουν αρχίσει τις πολυάριθμες εμφανίσεις τους, οι String Demons έρχονται στην Αστραδενή για μία εκρηκτική live εμφάνιση την Παρασκευή 12 Δεκεμβρίου 2014.

Από λαικά μέχρι heavy metal από κλασσικά μέχρι παραδοσιακά κομμάτια και...ότι άλλο φανταστείτε σε μια βραδιά με τρέλα, έγχορδα και πολύ μουσική!

Διαβάστε Περισσότερα »

Γερμανικός Ηγεμονισμός-Άρθρο του καθηγητή Νικολάου Κόλλια

ΓΕΡΜΑΝΙΚΟΣ ΗΓΕΜΟΝΙΣΜΟΣ

Η E. Ε. βρίσκεται σε υπαρξιακή κρίση. Έντονη  ανησυχία διακατέχει τα  μέλη της.
 Έχει την  δυνατότητα να παραμείνει ενωμένη η Ευρώπη και να ολοκληρώσει την ένωσή της,  ή οι ενδογενείς δυσκολίες, οι εθνικισμοί και άλλες ιδιομορφίες που έχουν παγιωθεί κατά την πάροδο των αιώνων αφ’ ενός και οι υπεροχισμοί ορισμένων μελών αφ’ ετέρου, αποτελούν ανυπέρβλητα εμπόδια για μια Ευρώπη ενωμένων πολιτειών
Το θέμα μας στην παρούσα ανάλυση είναι η στάση της Γερμανίας, εντός της ενωμένης Ευρώπης.
Η Γερμανία αποτελεί αναμφισβήτητα την ισχυρότερη οικονομική δύναμη της Ευρώπης. Πιστεύει άραγε στην ολοκλήρωσή της ή το πεπρωμένο της την οδηγεί σε άλλες ατραπούς;

Θα  αρχίσω την ανάλυση με την φράση του πρώτου καγκελαρίου της Γερμανίας μετά τον Β’ παγκόσμιο πόλεμο, του Adenauer, ο οποίος είπε: «ανησυχώ για το μέλλον της Γερμανίας μετά τον θάνατό μου».
Στην ιστορία της unesco αναφέρεται το εξής: «κατανικήθηκε ο ναζισμός, αλλά  τα υπολείμματά του είναι τόσα πολλά και ισχυρά, που κάποτε θα αναβιώσουν…»,(ιστορία της unesco 6ος τόμος σελ. 914).
Η φράση του Adenauer, υποδηλεί ότι η Γερμανία εύκολα διολισθαίνει προς τα άκρα.
Για να  κατανοήσουμε την σημερινή συμπεριφορά της Γερμανίας , θα πρέπει να ανατρέξουμε στην ιστορία της, αναζητώντας στοιχεία, τα οποία θα μας διαφωτίσουν και θα μας βοηθήσουν να ερμηνεύσουμε πειστικότερα την σημερινή στάση της γερμανικής ηγεσίας  και του γερμανικού λαού.
Και πριν αρχίσουμε την ιστορική αναδρομή, θα πρέπει να θέσουμε ορισμένα  ερωτήματα:
1ον  Η Γερμανία πιστεύει στην Ε. Ε.;
2ον   Πιστεύει  στην ισότητα των λαών;
3ον Πιστεύει ότι είναι ισότιμο μέλος με τα άλλα κράτη-μέλη, χωρίς υπεροχισμούς και κυριαρχισμούς;
Ουσιώδη ερωτήματα, τα οποία αν και είναι δύσκολα , πρέπει να απαντηθούν.

Η γερμανική πολιτική φιλοσοφία, το πεπρωμένο της Γερμανίας, ξεκινά από την Πρωσία. Ο  πρωσικός μιλιταρισμός, μεταφυτεύτηκε σε όλη την Γερμανία, διαπότισε την γερμανική ψυχολογία και διαμόρφωσε τον γερμανικό ηγεμονισμό. Οι απολυταρχικές ιδέες είχαν ρίξει βαθιές ρίζες στην γερμανική κοινωνία. Η γερμανική ρομαντική παράδοση, που είχε βρει την έκφρασή της κατά τον 19ο αιώνα στην πολιτική θεωρία και φιλοσοφία, στην λογοτεχνία και στις τέχνες, καλλιεργούσε την ιδέα της γερμανικής υπεροχής και ιδιαιτερότητας, σε μια κυβερνώσα ομάδα επιλέκτων.
Φορέας και εκφραστής όλης αυτής της πνευματικής και πολιτικής κίνησης, ήταν ο Bismarck (1815-1898).
Πουθενά στον κόσμο, εκτός της Ιαπωνίας, η στρατιωτική παράδοση δεν ήταν ισχυρότερη και οι στρατιωτικές αρετές δεν είχαν τόσο μεγάλη εκτίμηση, όσο στην Πρωσία. Κορυφαίοι γερμανοί πολιτικοί, στρατιωτικοί και  συγγραφείς, είχαν κατ΄ επανάληψη αναφέρει πως, «η δύναμη είναι συνώνυμη με το δίκαιο».
Πουθενά ο γερμανικός εθνικισμός δεν είχε τέτοια επίδραση. Και δεν ήταν λίγες οι φωνές που υψώθηκαν για να ζητήσουν μια πανγερμανική ενοποίηση, όλων των ατόμων  γερμανικής καταγωγής, όπου κι αν ζούσαν.
Η Γερμανία ζητούσε επίμονα, «lebenstraum», δηλαδή ζωτικό χώρο, διότι πίστευε ότι ασφυκτιούσε στα στενά όρια της Ευρώπης.

Το δόγμα της βόρειας υπεροχής, είχε βρει συνηγόρους και θεωρητικούς υποστηρικτές, σε πολλούς κύκλους τον 19ο αιώνα και στις αρχές του 20ου.
Ο Richard Wagner (1813-1881), ο μεγάλος μουσουργός,  είχε δημιουργήσει γερμανική μυθολογία με ήρωες ανίκητους και ενσαρκωτές του γερμανικού μεγαλείου.
Χωρίς το υπόβαθρο του μύθου, δεν εδραιώνεται εθνικό ιδεώδες και εθνική φιλοσοφία (εθνικισμός).  Όλη η μουσική του δημιουργία, έχει ως θέμα την γερμανική υπεροχική μυθολογία.
Ο  μιλιταρισμός, αρχίζει από τον Φρειδερίκο τον Μέγα (1712-1786),  ο οποίος αποτελεί την αφετηρία του πρωσικού μιλιταρισμού. Κατά την διάρκεια της βασιλείας του , έζησε και ο στρατηγός και στρατιωτικός φιλόσοφος, Clausewitz, ο οποίος ήταν θιασώτης του ολοκληρωτικού πολέμου και  διεκήρυττε ότι , « ο πόλεμος είναι πολιτική δι΄άλλων μέσων».
 Στο βιβλίο του «Περί πολέμου» παρουσιάζεται με ενάργεια, η αφετηρία του πρωσογερμανικού μιλιταρισμού.

Ο πολιτικός, ο οποίος θεμελίωσε τον γερμανικό ηγεμονισμό, είναι ο μεγάλος πολιτικός της Γερμανίας, Bismarck (1815-1898).  Ο Bismarck θεωρείται εκ των μεγαλυτέρων πολιτικών ανδρών που ανέδειξε η ιστορία και σύμφωνα με τους βιογράφους του, ήταν   εκ  των δημιουργών του γερμανικού μεγαλοϊδεατισμού.  Η όλη του προσπάθεια και η όλη του ευφυΐα, εξαντλείτο στο να αναδείξει την Γερμανία ως ηγεμονική δύναμη της Ευρώπης, « deutsche über alles». ‘Ενας βιογράφος του γράφει ότι ο Bismark έκανε μεγάλη  την Γερμανία, αλλά μικρούς τους γερμανούς, που σημαίνει ότι δεν είχε σπουδαία γνώμη για την βούληση του γερμανικού λαού. Ο συγκεντρωτισμός, και ο αυταρχισμός, είναι χαρακτηριστικά γνωρίσματα των αντιλήψεών του. Ο Bismark προετοίμασε την Γερμανία για την μεγάλη ρήξη του 1914, τον Α΄ Παγκόσμιο πόλεμο. Ήταν αυτός, ο οποίος κατέλαβε το 1856 την Αυστρία και το 1871 την Γαλλία και υπεγράφη η ολοκλήρωση της ενώσεως των κρατιδίων της Γερμανίας. Η τελετή της ενώσεως έγινε στην αίθουσα των κατόπτρων, στα ανάκτορα των Βερσαλλιών. Το γεγονός αυτό θεωρείται η απαρχή του ρεβανσισμού.

•        Ο  Α΄ Παγκόσμιος πόλεμος, ο οποίος υπήρξε ο μεγαλύτερος πόλεμος που γνώρισε η Ευρώπη μέχρι τότε, είχε σαν απώτερη επιδίωξη της Γερμανίας, να επεκτείνει τις εμπορικές αγορές στην Ανατολή (lebenstraum), αφού πρώτα κυριαρχήσει στην Ευρώπη.
•        Είναι μια προσπάθεια, μια επιδίωξη καθαρά υπεροχισμού.  Η Γερμανία πίστευε ότι ασφυκτιούσε μέχρι τότε, εντός της Ευρώπης.
 Ο πόλεμος αυτός  τελικά χάθηκε και ο ρεβανσισμός διολίσθησε από την γαλλική, στην γερμανική πλευρά. Ο ρεβανσισμός αναδύεται στην επιφάνεια από διάφορα πρόσωπα και κινήματα. Αλλά εκείνος  ο οποίος συγκεκριμενοποίησε , οργάνωσε και εξέφρασε τον ρεβανσισμό, ήταν ο Hitler.
Ο Hitler δεν εμφανίστηκε σαν μοναδικό νοσηρό φαινόμενο στην γερμανική ιστορία. Ήταν συνέχεια της ιδίας φιλοσοφίας,  του  ιδίου πεπρωμένου και ατένιζε τους ίδιους ορίζοντες με τους προηγούμενους πανγερμανιστές.
Εδώ   πρέπει να αναφέρουμε ότι το κλίμα του γερμανικού υπεροχισμού, το υποβοήθησαν και συναφείς θεωρίες του 19ου αιώνα, όπως π.χ. του γάλλου διανοητή φιλοσόφου και πολιτικού Gobineau, ο οποίος είχε υπηρετήσει στο διπλωματικό σώμα σε πολλές χώρες, μεταξύ των οποίων και στην Ελλάδα.
Αντλώντας πληροφορίες από διάφορες πηγές, έγραψε πολλά βιβλία ρατσιστικού περιεχομένου. Ήταν οπαδός του φυλετικού ρατσισμού και στο βιβλίο του « Δοκίμιο για την ανισότητα των ανθρωπίνων φυλών», αναπτύσσει την θεωρία ότι η μοίρα των πολιτισμών καθορίζεται από την φυλετική σύνθεση και ότι οι Άριες κοινωνίες ανθούν, όσο δεν έρχονται σε επιμειξία με μαύρα και κίτρινα στοιχεία.
Όσο ο φυλετικός χαρακτήρας των πολιτισμών αλλοιώνεται, τόσο διατρέχει τον κίνδυνο να χάσει την ζωτικότητα και την κινητικότητά του και να βυθιστεί στην διαφθορά και την ανηθικότητα.

Οι θεωρίες του Gobineau, βρήκαν μεγάλη απήχηση στον άγγλο και στην  συνέχεια πολιτογραφημένο γερμανό, Stewart Chamberlain, (γαμβρό του Wagner), ο οποίος ήταν θιασώτης του γερμανικού ιδιαιτερισμού και υπεροχισμού.  Στα έργα του, «Μονοπάτια της σκέψης μου», αυτοβιογραφικό περισσότερο αλλά σημαντικό  και στην μελέτη «Φυλή και προσωπικότητα», διατυπώνει την θεωρία, ότι  όσο οι βόρειες φυλές ήταν καθαρές και κυριαρχούσαν, αναπτυσσόταν ο πολιτισμός.
Τότε διατυπώθηκε η ιστορική άποψη, ότι οι Άριες φυλές πέρασαν απ’ την Αίγυπτο και δημιούργησαν τον αιγυπτιακό πολιτισμό, από την Ελλάδα και δημιούργησαν αντίστοιχα τον ελληνικό πολιτισμό και εν συνεχεία από την Ρώμη, όπου αναπτύχτηκε ο ρωμαϊκός πολιτισμός. Στην συνέχεια εγκαταστάθηκαν στην βόρεια Ευρώπη.
Αυτός πίστευε στην υπεροχή της Βόρειας Ευρώπης και στο ότι οι λαοί της Βορείου Ευρώπης, είναι οι εκλεκτοί του ευρωπαϊκού συνόλου.

Από τα έργα αυτά επηρεάστηκε ιδιαίτερα ο πανγερμανισμός και ο εθνικοσοσιαλισμός, του Adolf Hitler, ο οποίος,  ουσιαστικά εξέφρασε  την ακραία και νοσηρή πλευρά του γερμανικού ηγεμονισμού.

Αναμφισβήτητα ο χιτλερισμός, είναι μια νοσηρή εξέλιξη στην θεωρία περί γερμανικού κυριαρχισμού, ένας νοσηρός ολοκληρωτισμός με απάνθρωπα χαρακτηριστικά, με εντελώς φαντασιακές θεωρίες περί υπεροχής των Αρίων, έναντι των άλλων φυλών.
Η νοσηρότητα του Hitler, τον οδήγησε στο να συλλάβει την ιδέα της παγκόσμιας δύναμης της Γερμανίας, η οποία θα κυριαρχούσε για 1000 χρόνια.
Είναι γνωστή η συμφωνία του με την Ιαπωνία, με συνέπεια η Ιαπωνία να  αναγκαστεί να δεχτεί την υπεροχή του Hitler. Επίσης πίστευε ότι τελικά και η Αμερική θα συμφωνήσει και θα ενταχτεί στον άξονα αυτό.
Αναμφισβήτητα, οι ακρότητες αυτές της μεγαλομανίας του Hitler, δεν  χαρακτηρίζουν  τον γερμανικό λαό.
Όμως πρέπει να παραδεχτούμε ότι δεν ήταν ο Hitler μια σκοτεινή παρένθεση στην γερμανική ιστορία. Ούτε είναι  δυνατόν   να παραπλάνησε ένα ολόκληρο λαό και μάλιστα τον γερμανικό λαό, με τέτοια βαθιά κουλτούρα και τέτοιες πνευματικές κορυφώσεις.
Ο αταβισμός* υφέρπει στην ψυχολογία του γερμανικού λαού όπως μαρτυρεί η ιστορία.
Ο χιτλερικός ολοκληρωτισμός, βύθισε την Ευρώπη στο σκοτάδι και την καταστροφή. 45.000.000  υπολογίζονται τα θύματα του Β΄ Παγκοσμίου πολέμου.

Και ερχόμαστε στο καίριο ερώτημα.  Σήμερα  οι γερμανοί έχουν λυτρωθεί από τον ηγεμονισμό ο οποίος ξεκίνησε από την Πρωσία και εξελίχθη στην χειρότερή του μορφή τον Hitler; Ή  υπάρχουν υπολείμματα του γερμανικού ηγεμονισμού και σήμερα;  Και ποιός είναι ο ρόλος αυτών, στην σημερινή γερμανική πραγματικότητα;
Είναι μια ασήμαντη  μειονότητα;  Ή  είναι τα μεγέθη τέτοια που δημιουργούν  σοβαρούς φόβους για πισωγυρίσματα;
Η  αντίληψη που κυριαρχεί, είναι ότι η Γερμανία ονειρεύεται, ό,τι δεν πέτυχε δια των όπλων,  να το πετύχει με την οικονομική υπεροχή. Η όλη της προσπάθεια, αποβλέπει στον έλεγχο της οικονομικής ζωής της Ευρώπης.  Είναι η ισχυρότερη οικονομική δύναμη της Ευρώπης και η τέταρτη  παγκοσμίως.
Σήμερα είναι η ανθηρότερη οικονομία της Ευρώπης,  και από τις ανθηρότερεςτης παγκόσμιας οικονομίας.
Υπάρχουν σοβαρές ενδείξεις που δείχνουν ότι η Γερμανία δεν πιστεύει στην ισότιμη ενότητα της Ευρώπης. Εάν πίστευε θα μπορούσε να επιβάλλει την ένωση της Ευρώπης. Αλλά την εξυπηρετεί όπως διαφαίνεται από την συμπεριφορά της, αυτή η χλιαρή και πλαδαρή σχέση των κρατών της Ευρώπης, η οποία προσφέρεται για την κυριαρχία της στην Ευρώπη.

Η  ψυχολογία του γερμανικού λαού, διέπεται  από έναν κοπαδισμό, ή αγελισμό και είναι εύκολο να παρασυρθεί ο λαός από κάποιον δημαγωγό.
Υπολογίζεται ότι ένα μεγάλο ποσοστό που υπερβαίνει το 50%, είναι θαυμαστές του Hitler και τον συγκρίνουν με τους μεγάλους, (Μ. Ναπολέων, Μ. Αλέξανδρο κλπ).
Άλλωστε παρά την προσπάθεια των εκάστοτε κυβερνήσεων να σβήσουν τις φωνές των ναζιστών που διακηρύττουν την πίστη τους στον ναζισμό, δεν πιστεύει κανείς σοβαρός ιστορικός, ότι η Γερμανία έχει θεραπευτεί  από το ναζιστικό της παρελθόν.



*αταβισμός: είναι η κληροδότηση αδυναμιών και ελαττωμάτων, από παρωχημένες γενεές, σε νεώτερες.

Διαβάστε Περισσότερα »

Τα γεγονότα… σαν σήμερα



Σαν σήμερα το 1912, το υποβρύχιο ΔΕΛΦΙΝ του τότε Ελληνικού Βασιλικού Ναυτικού πραγματοποιεί την πρώτη βολή τορπίλης από υποβρύχιο κατά εχθρικού πλοίου στη παγκόσμια ιστορία. Στόχος της βολής ήταν το τουρκικό θωρηκτό Μετζιτιέ.

536 - Ο Βυζαντινός στρατηγός Βελισάριος εισέρχεται στη Ρώμη χωρίς να συναντήσει αντίσταση. Η γοτθική φρουρά εγκαταλείπει την πόλη.

730 - Οι Χάζαροι νικούν στην Αρνταμπίλ το στρατό του Χαλιφάτου των Ομεϋαδών και σκοτώνουν το διοικητή του, αλ-Τζαράχ αλ-Χακαμί.

1425 - Ιδρύεται το Καθολικό Πανεπιστήμιο της Λέουβεν.

1793 - Ιδρύεται η American Minerva, η πρώτη καθημερινή εφημερίδα της Νέας Υόρκης.

1868 - Κρητική Επανάσταση (1866-1869). Επαναστάτες υπό τον Αριστείδη Μπογιατζόγλου νικάνε τους Τούρκους στο χωριό Καλονύκτης Ρεθύμνου.

1912 - Το υποβρύχιο ΔΕΛΦΙΝ του τότε Ελληνικού Βασιλικού Ναυτικού πραγματοποιεί την πρώτη βολή τορπίλης από υποβρύχιο κατά εχθρικού πλοίου στη παγκόσμια ιστορία. Στόχος της βολής ήταν το τουρκικό θωρηκτό Μετζιτιέ.

1963 - Ο Κωνσταντίνος Καραμανλής παραιτείται αιφνιδιαστικά από την αρχηγία του κόμματος της ΕΡΕ και αναχωρεί για το Παρίσι, συνοδευόμενος από τη σύζυγό του Αμαλία.

1981 - Η Νέα Δημοκρατία εκλέγει ως νέο αρχηγό της τον Ευάγγελο Αβέρωφ, μετά την παραίτηση του Γεώργιου Ράλλη. Στη σχετική ψηφοφορία της Κοινοβουλευτικής Ομάδας, ο Αβέρωφ λαμβάνει 67 ψήφους, έναντι 32 του Κωνσταντίνου Στεφανόπουλου και 12 του Ιωάννη Μπούτου.

1996 - Το Νόμπελ εναλλακτικής ιατρικής παραλαμβάνει στη Σουηδία ο έλληνας ομοιοπαθητικός Γιώργος Βυθούλκας.
Διαβάστε Περισσότερα »

Έρχονται τα λεωφορεία χωρίς οδηγό - Δείτε τι προβλέπει η μελέτη






Ανοίγει ο δρόμος για την πιλοτική κυκλοφορία λεωφορείων χωρίς οδηγό στην Ελλάδα, με ...

νομοσχέδιο που συζητείται στη Βουλή.

Πρόκειται για διάταξη που έχει περιληφθεί σε νομοσχέδιο του υπουργείου Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων και παρέχει τη δυνατότητα να τεθεί πιλοτικά, και για ορισμένο χρονικό διάστημα σε κυκλοφορία λεωφορείο χωρίς τη φυσική παρουσία οδηγού επί του οχήματος.

«Θα ανέβαινα σε λεωφορείο χωρίς οδηγό;» είναι ίσως η πιθανότερη ερώτηση που θα έκανε κάποιος στο άκουσμα της είδησης. Όπως αναφέρεται όμως στην αιτιολογική έκθεση της συγκεκριμένης διάταξης, η τεχνολογική πρόοδος επιτρέπει πλέον την ασφαλή για δημόσια κυκλοφορία λειτουργία τέτοιων οχημάτων, τα οποία πέραν των μηχανισμών, εξαρτημάτων και συσκευών που φέρουν όλα τα οχήματα της αντίστοιχης κατηγορίας, είναι εφοδιασμένα με έξυπνα συστήματα χειρισμού (ITS).

Σε κάθε περίπτωση προβλέπεται η λειτουργία εξ αποστάσεως ειδικού Κέντρου Ελέγχου, με παρουσία χειριστή, ο οποίος επιβάλλεται να βρίσκεται καθ΄ όλη τη διάρκεια λειτουργίας του οχήματος στο Κέντρο Ελέγχου. Ειδική μέριμνα λαμβάνεται για την ασφάλεια όλων των χρηστών της οδού, καθώς η θέση σε κυκλοφορία των «οχημάτων χωρίς οδηγό», υπόκειται σε σειρά διαδικαστικών και ουσιαστικών προϋποθέσεων, όπως είναι η κατάρτιση και έγκριση ειδικής κυκλοφοριακής μελέτης. Παράλληλα λαμβάνεται ειδική μέριμνα για τη διασφάλιση αυξημένου επιπέδου οδικής ασφάλειας με τη διαμόρφωση ειδικού περιβάλλοντος κυκλοφορίας, το οποίο περιλαμβάνει την παρακολούθηση, τόσο του οχήματος, όσο και της οδού μέσω καμερών.

Ο υφυπουργός Υποδομών Μεταφορών και Δικτύων Μιχάλης Παπαδόπουλος έσπευσε σήμερα να επισημάνει, σχολιάζοντας τα ερωτήματα που τέθηκαν από βουλευτές, ότι είναι πολύ σημαντικό το γεγονός, ότι η Ελλάδα συγκαταλέγεται διεθνώς στις πρωτοπόρες χώρες που συμμετέχουν σε ένα τέτοιο πρόγραμμα, ενώ διαβεβαίωσε, ότι κατά την πειραματική εφαρμογή του προγράμματος θα ληφθούν όλα τα κατάλληλα μέτρα για την ασφαλή κυκλοφορία των λεωφορείων χωρίς οδηγό.

«Η κυκλοφορία των λεωφορείων χωρίς οδηγό βρίσκεται σε πιλοτικό στάδιο και η χώρα μας επελέγη για την εφαρμογή του προγράμματος σε πραγματικές συνθήκες», είπε ο κ. Παπαδόπουλος επισημαίνοντας, πως «όπως προκύπτει από τις διατάξεις που εισάγονται αλλά και όταν ρυθμιστούν οι λεπτομέρειες, θα ληφθούν όλα τα κατάλληλα μέτρα για την ασφαλή κυκλοφορία του».

«Αντί λοιπόν να χαιρόμαστε, επειδή η χώρα μας έχει ήδη προβληθεί, και θα προβληθεί ακόμα περισσότερο, και θα προωθηθεί μια καινοτόμος λειτουργία στις αγορές από την Ελλάδα, ακούω αντιρρήσεις που παραπέμπουν σε συνθήκες μιζέριας. Θα ήθελα να το ξανασκεφτείτε γιατί θα προβληθεί σε όλο τον κόσμο αυτή η πρωτοπορία της χώρας μας», επέμεινε ο υφυπουργός Μεταφορών.
Σύμφωνα με τις διατάξεις του νομοσχεδίου, «το Λεωφορείο Αστικού Τύπου χωρίς οδηγό επιβάλλεται να διαθέτει κατάλληλους μηχανισμούς και αυτόματα συστήματα, τα οποία εξασφαλίζουν συμπεριφορά κίνησης, πέδησης και ακινητοποίησης, αντίστοιχη με όχημα, το οποίο χειρίζεται οδηγός».


Διαβάστε Περισσότερα »

Κακοκαιρίας συνέχεια -Βροχές και καταιγίδες έως το βράδυ


Με ισχυρές βροχές και καταιγίδες στην κεντρική ανατολική Μακεδονία, τη Θράκη, τα νησιά του βόρειου και ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα θα συνεχιστεί το βροχερό σκηνικό και την Τρίτη.



Αναλυτικά η πρόγνωση του καιρού από την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία:

    Μακεδονία, Θράκη

Καιρός: Στη δυτική Μακεδονία παροδικές νεφώσεις. στα υπόλοιπα νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές και εξασθένηση από τις βραδινές ώρες. Λίγα χιόνια θα πέσουν στα ορεινά (ενδεικτικό υψόμετρο 1.300μ).
Ανεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 8 έως 12 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία η 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

    Νησιά Ιονίου, Ήπειρος, Δυτική Στερεά, Δυτική Πελοπόννησος

Καιρός: Παροδικές νεφώσεις με τοπικές βροχές στο νότιο Ιόνιο και τη δυτική Πελοπόννησο κυρίως τις πρωινές ώρες.
Ανεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 3 με 4 και στο Ιόνιο τοπικά 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 10 έως 16 βαθμούς Κελσίου. Στην Ηπειρο 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

    Θεσσαλία, Ανατολική Στερεά, Εύβοια, Ανατολική Πελοπόννησος

Καιρός: Παροδικές νεφώσεις με τοπικές βροχές. Πιθανότητα πρόσκαιρων καταιγίδων τις πρωινές ώρες κυρίως στις νοτιότερες περιοχές.
Ανεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 3 με 4 και στα ανατολικά 5 τοπικά 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 8 έως 15 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

    Κυκλάδες, Κρήτη

Καιρός: Νεφώσεις με τοπικές βροχές και καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές με βαθμιαία εξασθένηση.
Ανεμοι: Νότιοι νοτιοδυτικοί και βαθμιαία δυτικοί βορειοδυτικοί 4 με 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 12 έως 18 βαθμούς Κελσίου.

    Νησιά ανατολικοί Αιγαίου, Δωδεκάνησα

Καιρός: Νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές και εξασθένηση από τις βραδινές ώρες.
Ανεμοι: Νότιοι νοτιοανατολικοί 4 με 6 μποφόρ και σταδιακή εξασθένηση. στα βόρεια ανατολικοί βορειοανατολικοί 4 με 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 13 έως 19 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

    Αττική

Καιρός: Παροδικές νεφώσεις με τοπικές βροχές. Τις πρωινές ώρες είναι πιθανό να εκδηλωθούν πρόσκαιρες καταιγίδες κυρίως στα ανατολικά. Βαθμιαία ο καιρός θα βελτιωθεί.
Ανεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 3 με 4 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 10 έως 14 βαθμούς Κελσίου.

    Θεσσαλονίκη

Καιρός: Νεφώσεις με βροχές και σποραδικές καταιγίδες κυρίως στα ανατολικά οι οποίες πιθανόν πρόσκαιρα να είναι ισχυρές. Βαθμιαία τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν.
Ανεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 4 με 5 πρόσκαιρα 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 8 έως 10 βαθμούς Κελσίου.




Διαβάστε Περισσότερα »

Δεν έχουν αποζημιωθεί οι κτηνοτρόφοι από τη πυρκαγιά του Αυγούστου 2013 στο Δήμο Λεβαδέων


Ερώτηση
Προς τους Υπουργούς
 -Οικονομικών
-Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων


Θέμα: Δεν έχουν αποζημιωθεί ακόμη οι κτηνοτρόφοι που επλήγησαν από τη μεγάλη πυρκαγιά του Αυγούστου 2013 στο Δήμο Λεβαδέων.

Μετά από ενάμισι χρόνο που καταστράφηκαν οι κτηνοτρόφοι από τη μεγάλη πυρκαγιά που ξέσπασε στις 28 Αυγούστου 2013 στο Δήμο Λεβαδέων ακόμη δεν έχουν αποζημιωθεί από τα ΠΣΕΑ. Αποτέλεσμα, οι κτηνοτρόφοι που υπέστησαν σοβαρές ζημίες στο ζωικό τους κεφάλαιο και στις εγκαταστάσεις τους να μην έχουν λάβει μέχρι σήμερα την παραμικρή αποζημίωση και να κινδυνεύουν, κατά συνέπεια, εάν δεν τους καταβληθεί άμεσα, να χάσουν όλη την περιουσία τους καθώς δεν δύνανται πλέον να αντεπεξέλθουν στις υποχρεώσεις τους (πληρωμή δανείων, αγορά ζωοτροφών, επισκευή εγκαταστάσεων κ.α.)

Με βάση τα ανωτέρω,

Ερωτώνται  οι κ.κ. Υπουργοί:

Σε ποιες άμεσες ενέργειες θα προβούν ώστε να αποζημιωθούν οι κτηνοτρόφοι που έχουν υποστεί ζημίες στο ζωικό τους κεφάλαιο και στις εγκαταστάσεις τους από τα ΠΣΕΑ;


Ο ερωτών βουλευτής

Γιάννης Σταθάς
Διαβάστε Περισσότερα »

Χριστούγεννα στην Αγία Τριάδα Λιβαδειάς-Όλο το πρόγραμμα


Διαβάστε Περισσότερα »

Συνάντηση-ομιλία της Σχολής Γονέων του Ι.Ν.Αγίου Ρηγίνου Λιβαδειάς

ΙΕΡΑ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΣ ΘΗΒΩΝ ΚΑΙ ΛΕΒΑΔΕΙΑΣ
ΙΕΡΟΣ ΝΑΟΣ ΑΓΙΟΥ ΡΗΓΙΝΟΥ ΛΕΒΑΔΕΙΑΣ
ΣΧΟΛΗ ΓΟΝΕΩΝ



ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ
    Ἔχουμε τήν τιμή καί τή χαρά νά σᾶς προσκαλέσουμε στήν δεύτερη - κατά σειρά  γιά τή φετινή χρονιά - συνάντηση, τοῦ κύκλου ὁμιλιῶν  τῆς Σχολῆς Γονέων τοῦ Ἱεροῦ Ναοῦ Ἁγίου Ρηγίνου Λεβαδείας, τήν Κυριακή 14 Δεκεμβρίου 2014, ὥρα 19.00 μ.μ., στό Πνευματικό Κέντρο τοῦ ναοῦ μας, μέ προσκεκλημένη ὁμιλήτρια τήν κ. Ἐλευθερία-Ἔρη Κεχαγιᾶ, σύμβουλο οἰκογένειας-ψυχοθεραπεύτρια, μέ εἰδίκευση στή Συμβουλευτική Ψυχολογία, Μ.Α. Πανεπιστημίου KEELE Ἀγγλίας, ἡ ὁποῖα θά ἀναπτύξει τό θέμα:«Ἡ ὑγιής προσωπικότητα τοῦ παιδιοῦ καθορίζει τήν προσωπικότητα τοῦ αὐριανοῦ ἐνήλικα. Ποιός ὁ ρόλος τῶν γονέων». 
Μετά τήν ὁμιλία θά ἀκολουθήσει διάλογος-ἐπικοινωνία.

ΓΙΑ ΤΗΝ Δ.Ε. ΤΟΥ ΙΕΡΟΥ ΝΑΟΥ
Ἀρχιμ. Ἀλέξιος Σαμαρτζῆς

Διαβάστε Περισσότερα »

Χριστούγεννα με την Ο.Ε.Β.Ε. Θήβας


Διαβάστε Περισσότερα »

ΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ