Πέμπτη 18 Δεκεμβρίου 2014

ΟΑΕΔ: Ξεκινούν 5μηνες προσλήψεις 52.553 ανέργων σε Δημόσιο και ΟΤΑ




    Ξεκινούν οι διαδικασίες για τις προσλήψεις 52.553 ανέργων, εγγεγραμμένων στα μητρώα του ΟΑΕΔ σε δήμους, περιφέρειες και φορείς του Δημοσίου, (νοσοκομεία, υπουργεία, ασφαλιστικά ταμεία κ.α) μετά την υπογραφή των τριών σχετικών υπουργικών αποφάσεων, από τον υπουργό Εργασίας Γιάννη Βρούτση.



Οι ωφελούμενοι θα προσληφθούν για... πέντε μήνες με πλήρη ασφαλιστική και υγειονομική κάλυψη, ενώ η αμοιβή των ωφελούμενων, κυμαίνεται από 427 ευρώ, για τους νέους κάτω των 25 ετών, έως 490 ευρώ το μήνα.

Η συγκεκριμένη δράση υλοποιείται στο πλαίσιο του προγράμματος «Προώθηση της απασχόλησης μέσω προγραμμάτων κοινωφελούς χαρακτήρα 2014- 2015» και είναι στοχευμένη σε κοινωνικά ευάλωτες πληθυσμιακές ομάδες, κυρίως μακροχρόνιους ανέργους και νοικοκυριά που δεν εργάζεται κανένα μέλος τους.

Απευθύνεται περισσότερο σε ανέργους χαμηλών προσόντων καθώς από το σύνολο των προσφερόμενων θέσεων, 38.200 προορίζονται για αποφοίτους Γυμνασίου, Λυκείου, ΤΕΕ και ΙΕΚ και τις υπόλοιπες 14.353 θέσεις θα τις μοιραστούν πτυχιούχοι ΑΕΙ και ΤΕΙ.

Το υπουργείο Εργασίας έχει αποστείλει ήδη το πρόγραμμα στον ΑΣΕΠ για την προκήρυξη των θέσεων, ενώ οι προσλήψεις αναμένεται να ξεκινήσουν από τον ερχόμενο Φεβρουάριο.

Οι ωφελούμενοι, προκειμένου να ενταχθούν στο πρόγραμμα, θα πρέπει να ανήκουν σε μία τουλάχιστον από τις παρακάτω κατηγορίες:

- Εγγεγραμμένοι άνεργοι στα μητρώα ανέργων του ΟΑΕΔ, μέλη οικογενειών, στις οποίες δεν εργάζεται κανείς και οι σύζυγοι αυτών είναι εγγεγραμμένοι άνεργοι στα μητρώα ανέργων του ΟΑΕΔ.
- Εγγεγραμμένοι άνεργοι στα μητρώα ανέργων του ΟΑΕΔ, μέλη μονογονεϊκών οικογενειών, στις οποίες δεν εργάζεται κανείς.
- Εγγεγραμμένοι μακροχρόνια άνεργοι στα μητρώα ανέργων του ΟΑΕΔ.
- 'Ανεργοι πτυχιούχοι ΑΕΙ Πανεπιστημιακού και Τεχνολογικού τομέα εγγεγραμμένοι στα μητρώα ανέργων του Ο.Α.Ε.Δ, για την κάλυψη θέσεων με βάση τα τυπικά προσόντα.
- Εγγεγραμμένοι άνεργοι στα μητρώα ανέργων του ΟΑΕΔ άνω των 29 ετών.

Στόχος του προγράμματος είναι: Α) Η ενίσχυση και προώθηση της απασχόλησης ευάλωτων ομάδων του πληθυσμού όπως οι μακροχρόνια άνεργοι ή τα νοικοκυριά χωρίς κανένα εργαζόμενο , που πλήττονται εξ αιτίας της οικονομικής κρίσης και της μακράς ύφεσης που υφίσταται η ελληνική οικονομία.

Στόχος του προγράμματος είναι η ένταξη και η επανένταξή των ανέργων στην αγορά εργασίας και ταυτόχρονα η αναβάθμιση των παρεχόμενων προς τους πολίτες υπηρεσιών και υπηρεσιών κοινής ωφέλειας της δημόσιας διοίκησης μέσω προγραμμάτων κοινωφελούς χαρακτήρα, καθώς οι ωφελούμενοι θα συμβάλουν στο έργο που έχουν να διεκπεραιώσουν Δήμοι, Περιφέρειες και άλλοι δημόσιοι φορείς.

Οι τρεις αποφάσεις προβλέπουν ότι στις οκτώ περιφέρειες σύγκλισης θα προσληφθούν με τα πεντάμηνα 22.237, ενώ στις τρεις περιφέρειες σταδιακής εξόδου θα προσληφθούν 26.269 άνεργοι. Στις οκτώ περιφέρειες σύγκλισης, δηλαδή στις περιφέρειες με τη μεγαλύτερη αναπτυξιακή υστέρηση στην Ελλάδα περιλαμβάνονται, η Ανατολική Μακεδονία και Θράκη, η Ήπειρος, η Δυτική Ελλάδα, η Θεσσαλία, οι Ιόνιοι Νήσοι, η Κρήτη, η Πελοπόννησος, το Βόρειο Αιγαίο.

Στις τρεις περιφέρειες σταδιακής εξόδου της χώρας, όπου εμφανίζεται χαμηλή απασχόληση και υψηλή ανεργία, συμπεριλαμβάνονται: η Αττική, η Κεντρική και η Δυτική Μακεδονία


Διαβάστε Περισσότερα »

ΤΩΡΑ-Θανατηφόρο τροχαίο στην Αλίαρτο


Θανατηφόρο τροχαίο σημειώθηκε πριν μια ώρα περίπου στον επαρχιακό δρόμο Λιβαδειάς - Θήβας στο ύψος του Νομικού στο πρατήριο της BP.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες του Permissospress και τις μεταφέρουμε με επιφύλαξη,αγροτικό αυτοκίνητο κάτω απο αδιευκρίνιστες μέχρι στιγμής συνθήκες συγκρούσθηκε με λεωφορείο του ΚΤΕΛ Εύβοιας που εκτελούσε το δρομολόγιο Γιάννενα - Χαλκίδα, με αποτέλεσμα να σκοτωθεί ο οδηγός του αγροτικού ενώ απο τους επιβαίνοντες του λεωφορείου που ήταν στην πλειοψηφία τους φοιτητές δεν τραυματίστηκε κανείς.
Στο σημείο έσπευσαν αστυνομία και πυροσβεστική η οποία απεγκλώβισε τον άτυχο οδηγό του αγροτικού ο οποίος μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο στο νοσοκομείο Λιβαδειάς όπου και διαπιστώθηκε ο θάνατός του.
Ο άτυχος οδηγός του αγροτικού ήταν 33 χρονών και ήταν από τον Άγιο Γεώργιο Λιβαδειάς.






Διαβάστε Περισσότερα »

ΟΛΟΙ ΣΤΟ ΦΙΛΑΝΘΡΩΠΙΚΟ-ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΟ ΜΠΑΖΑΡ ΣΤΟ ΣΥΝΕΔΡΙΑΚΟ ΘΗΒΑΣ

ΣΑΣ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΒΟΙΩΤΟΥΣ ΦΙΛΟΥΣ,ΝΑ ΜΑΣ ΤΙΜΗΣΕΤΕ ΜΕ ΤΗΝ ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΣΑΣ......ΣΤΟ ΣΥΝΕΔΡΙΑΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΘΗΒΑΣ,ΣΤΟΝ ΠΡΩΤΟ ΟΡΟΦΟ,ΣΤΗΝ ΑΙΘΟΥΣΑ "ΣΕΜΕΛΗ"... ΑΠΟ 18-21 ΔΕΚΕΜΒΡΗ ΤΙΣ ΩΡΕΣ 5-9...ΤΟ ΑΠΟΓΕΥΜΑ.....ΤΟ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΠΑΝΤΟΠΩΛΕΙΟ ΘΗΒΑΣ ΚΑΙ ΤΟ "ΣΠΙΤΙ ΤΗΣ ΕΛΠΙΔΑΣ".....ΥΠΟΛΟΓΙΖΟΥΝ ΣΤΗ ΔΙΚΗ ΜΑΣ ΣΥΝΔΡΟΜΗ..ΚΑΛΕΣ ΓΙΟΡΤΕΣ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΜΑΣ.......



ΑΞΙΖΕΙ ΝΑ ΜΑΣ ΕΠΙΣΚΕΦΤΕΙΤΕ....ΣΤΟ ΦΙΛΑΝΘΡΩΠΙΚΟ-ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΟ ΜΠΑΖΑΡ ΣΤΟ ΣΥΝΕΔΡΙΑΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΘΗΒΑΣ,ΑΠΟ ΣΗΜΕΡΑ ΠΕΜΠΤΗ 18 ΔΕΚΕΜΒΡΗ ΩΣ 21 ΔΕΚΕΜΒΡΗ ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΕΣ ΩΡΕΣ,5-9!...ΘΑ ΒΡΕΙΤΕ ΧΕΙΡΟΠΟΙΗΤΕΣ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΕΣ ΜΕ ΤΗΝ ΤΕΧΝΙΚΗ DECOUPAGE-ΜΕΙΚΤΕΣ ΤΕΧΝΙΚΕΣ....ΠΡΩΤΟΤΥΠΑ ΚΑΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΔΩΡΑΚΙΑ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ..ΣΥΝΑΜΑ ΜΕ ΤΗΝ ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΣΑΣ,ΣΥΜΒΑΛΛΕΤΕ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΝΙΣΧΥΣΗ ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΕΝΟΣ ΠΟΣΟΥ ΠΡΟΣ ΤΟ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΠΑΝΤΟΠΩΛΕΙΟ ΚΑΙ ΣΤΟ "ΣΠΙΤΙ ΤΗΣ ΕΛΠΙΔΑΣ" ΣΤΗ ΘΗΒΑ...ΔΙΝΟΥΜΕ ΑΞΙΑ....ΣΤΟ ΣΥΝΑΝΘΡΩΠΟ!!!!!!!!!ΚΑΛΕΣ ΓΙΟΡΤΕΣ ΣΕ ΟΛΟΥΣ!!!!!!

ΚΑΛΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ!!!!!!!
Διαβάστε Περισσότερα »

Στις φυλακές ανηλίκων Αυλώνα o Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος



Στις φυλακές ανηλίκων Αυλώνα βρέθηκε σήμερα ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδας Ιερώνυμος.

Ο Αρχιεπίσκοπος, ο οποίος συνοδευόταν από τον Μητροπολίτη Ιλίου Αθηναγόρα και τον επικεφαλής της «ΑΠΟΣΤΟΛΗΣ» Κωστή Δήμτσα, συναντήθηκε με τα παιδιά και με το προσωπικό του ιδρύματος.
Διαβάστε Περισσότερα »

Επιστρέφονται πινακίδες και άδειες εν όψει εορτών



Eπιστρέφονται από την Παρασκευή 19 Δεκεμβρίου οι άδειες οδήγησης, καθώς και οι πινακίδες και οι άδειες κυκλοφορίας των οχημάτων (αυτοκινήτων, μοτοσικλετών και μοτοποδηλάτων), προκειμένου να διευκολυνθούν οι πολίτες στη μετακίνησή τους για τις εορτές των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς.

Το εν λόγω μέτρο αφορά στα στοιχεία οδήγησης και κυκλοφορίας που έχουν αφαιρεθεί ή κατατεθεί στις αστυνομικές αρχές μέχρι και σήμερα (18.12.2014).

Επίσης, δεν θα εκτελεστούν οι εκκρεμείς διοικητικές αποφάσεις, επιδοθείσες ή μη, που εκδόθηκαν κατ’ εφαρμογή του άρθρου 103 του Κ.Ο.Κ. «επιβολή διοικητικών μέτρων», για τροχαίες παραβάσεις που βεβαιώθηκαν μέχρι και σήμερα.

Σημειώνεται ότι δεν επιστρέφονται τα στοιχεία οδήγησης και κυκλοφορίας οχημάτων που αφορούν στις εξής παραβάσεις:
• οδήγηση υπό την επήρεια μέθης
• οδήγηση με ταχύτητα πέραν της επιτρεπόμενης
• παραβίαση της ένδειξης ερυθρού σηματοδότη
• κυκλοφορία ανασφάλιστων οχημάτων
• κίνηση στο αντίθετο ρεύμα.

Οι αποφάσεις που έχουν εκδοθεί από δικαστικές ή άλλες αρχές εκτελούνται κανονικά.

Επισημαίνεται ότι για την επιστροφή των παραπάνω στοιχείων οδήγησης και κυκλοφορίας θα πρέπει προηγουμένως να καταβληθεί το προβλεπόμενο διοικητικό πρόστιμο.


Διαβάστε Περισσότερα »

Χριστουγεννιάτικο BAZAR απο την Β΄ Λυκείου Βαγίων


Διαβάστε Περισσότερα »

Σχέδιο δράσης για την προστασία αστέγων απο το Δήμο Λεβαδέων

Σύμφωνα με σχετική οδηγία του Υπουργείου Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης & Πρόνοιας, οι Δήμοι της χώρας οφείλουν στα πλαίσια αρμοδιότητας τους που αφορά στην κοινωνική προστασία να εκπονήσουν σχέδιο δράσης για την προστασία αστέγων συμπολιτών μας, οι οποίοι εξαιτίας των χαμηλών θερμοκρασιών που επικρατούν κατά τη χειμερινή περίοδο αντιμετωπίζουν κίνδυνο για τη ζωή τους.
Η Υπηρεσία Κοινωνικής Προστασίας του Δήμου Λεβαδέων έχει εκπονήσει ολοκληρωμένο σχέδιο δράσης για την προστασία των αστέγων.
Παρακαλούμε τους πολίτες εάν εντοπίσουν κάποιο άτομο το οποίο στερείται καταλύματος να επικοινωνήσουν άμεσα με τη Δ/νση Κοινωνικής Προστασίας, Παιδείας και Πολιτισμού του Δήμου, στα τηλέφωνα  22613 50868 και 869. 
Επίσης, για την πιο αποτελεσματική λειτουργία της δράσης, ιδιαίτερα τις ημέρες με χαμηλές θερμοκρασίες, παρακαλούνται οι πολίτες που εντοπίζουν κάποιο άτομο που χρήζει καταλύματος να καλέσουν το 197 στο Εθνικό Κέντρο Κοινωνικής Αλληλεγγύης (Ε.Κ.Κ.Α) όπου λειτουργεί τηλεφωνική γραμμή έκτακτης ανάγκης σε 24ωρη βάση.


Διαβάστε Περισσότερα »

Αφηγηματικό και διαδραστικό δρώμενο απο το Δημόσιο ΙΕΚ Λιβαδειάς

ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ ΣΤΗ ΛΙΒΑΔΕΙΑ 2014
Ο Δήμος Λεβαδέων και το Δημόσιο Ι.Ε.Κ. Λιβαδειάς (τμήμα Βοηθός Βρεφονηπιοκόμων) σας προσκαλούν τη Δευτέρα 22 Δεκεμβρίου 2014 & ώρα 19:00 στο αφηγηματικό & διαδραστικό δρώμενο
«Ήθη και Έθιμα του Δωδεκαημέρου»
παραδόσεις, χριστουγεννιάτικες ιστορίες για καλικάντζαρους, κάλαντα και μουσικές από τις σπουδάστριες του τμήματος «Βοηθός Βρεφονηπιοκόμων».
Στο Δημοτικό Θέατρο Λιβαδειάς
Πλατεία Λάμπρου Κατσώνη (ΖΑΠΠΕΙΟ)
ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗ
Υπεύθυνοι Εμψυχωτές: οι εκπαιδευτές Λάιος Γεώργιος & Μούκος Εμμανουήλ
Οι γιορτινές μέρες του δωδεκαημέρου με το χαρμόσυνο πνεύμα τους είναι ο τόπος όπου ευδοκιμούν το όνειρο, η φαντασία και το παραμύθι σαν μεγεθυντικός φακός συναισθημάτων τη πιο μαγική περίοδο του χρόνου.
Την άγια νύχτα τη χριστουγεννιάτικη
-ποιος δε το ξέρει;-
των μάγων κάθε χρόνο τα μεσάνυχτα
λάμπει τ’ αστέρι
και όποιος το βρει μες στα άλλα αστέρια ανάμεσα
και δεν θα το χάσει
σε μια άλλη Βηθλεέμ ακολουθώντας το μπορεί να φτάσει.
Γεώργιος Δροσίνης.

Διαβάστε Περισσότερα »

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΗΣ ΓΙΟΡΤΗΣ ΠΑΙΔΙΚΩΝ ΣΤΑΘΜΩΝ ΘΗΒΑΣ





                  ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ

Σας προσκαλούμε στις Χριστουγεννιάτικες γιορτές μας που θα γίνουν στον Παιδικό Σταθμό ημέρα Δευτέρα 22 Δεκεμβρίου 2014 και ώρες:

*    1ο       τμήμα   στις            9.00  π.μ.
*   2ο        τμήμα   στις           10.30 π.μ
*   3ο        τμήμα   στις           12.00 μ.
*   4ο        τμήμα   στις            4.45 μ.μ.
*   5ο        τμήμα   στις            6.00 μ.μ.



                           Ελάτε να γιορτάσουμε
                         όλοι μαζί και πάλι
                           και στις καρδιές να
                        βάλουμε Αγάπη πιο Μεγάλη
                      
                        Τα « Νηπιάκια και Προνήπια »
                       Των Παιδικών Σταθμών ΘΗΒΑΣ
                                     Του Ν.Π. «Δ.Ο.Θ.»


Διαβάστε Περισσότερα »

ΔΙΕΥΡΥΜΕΝΟ Δ.Σ. ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟΥ ΒΟΙΩΤΙΑΣ ΣΤΗ ΘΗΒΑ


Πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα του Επιμελητηρίου Βοιωτίας στη Θήβα τη Δευτέρα 15/12/2014 το Διευρυμένο Διοικητικό Συμβούλιο του Επιμελητηρίου Βοιωτίας εκτός από τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου παρευρέθησαν η ΟΕΒΕ Θήβας με όλα της τα σωματεία  και ο Εμπορικός Σύλλογος Θήβας.
Καλεσμένοι:
Ο Δήμαρχος Θήβας Κος Νικολάου Σπύρος, ο οποίος μίλησε για τα τοπικά προβλήματα των δύο μεγάλων Πόλεων, υποσχέθηκε αμέριστη συμπαράσταση και στήριξη στην επιχειρηματική κοινότητα. Ο Πρόεδρος του Επιμελητήριου Βοιωτίας Κος Αγνιάδης Παναγιώτης, ο οποίος συμφώνησε με το Δήμαρχο Θήβας λέγοντας ότι τα προβλήματα είναι κοινά και πρέπει μαζί να πορευτούμε.
Ο Δεύτερος καλεσμένος, ο Πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Θήβας Κος Ζέρβας Κωνσταντίνος εξήγησε τους λόγους της απόφασης για την αποχή διαρκείας των Δικηγόρων για την άμεση απόσυρση του Νέου Κώδικα Πολιτικής Δικονομίας, ο οποίος ναρκοθετεί την ομαλή λειτουργία των θεσμών και της δικαιοσύνης. Οι διατάξεις του οποίου καταργούν επί της ουσίας τους μάρτυρες καθώς και οι ρυθμίσεις που αφαιρούν το έσχατο δικαίωμα προσφυγής, διατηρεί τα εξωντοτικά παράβολα δίνει δικαίωμα στις τράπεζες να έχουν προνομιακή προτεραιότητα στην είσπραξη οφειλών που αποτελεί καταπάτηση κάθε ένοιας δικαίου.
Εκ μέρους του Διοικητικού Συμβουλίου απάντησε ο Πρόεδρος Κος Αγνιάδης χαρακτηρίζοντας δίκαιο τον αγώνα των Δικηγόρων και με ψήφισμα του Επιμελητήριου ζητά την απόσυρση άμεσα του καταστροφικού Νομοσχεδίου που δημιουργεί προβλήματα στην κοινωνική συνοχή και ότι απέμεινε από το κράτος δικαίου.
Το Συμβούλιο έκλεισε με προτάσεις μελών και ευχές για καλά Χριστούγεννα και ευτυχισμένο το Νέο Έτος.
Με εκτίμηση
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ ΟΕΒΕ ΘΗΒΑΣ
ΧΑΡΑΤΣΗΣ ΧΡΗΣΤΟΣ
Διαβάστε Περισσότερα »

Απάντηση Δήμου Λεβαδέων σχετικά με την καταγγελία για οικονομική συνδρομή απο μαθητές και γονείς για την οικονομική ενίσχυση των καθαριστριών.

Σχετικά με το σχέδιο εγγράφου – ενημέρωση που τέθηκε υπόψη του Δημοτικού Συμβουλίου κατά την τακτική συνεδρίαση αυτού στις 17/12/2014 από τον εκπρόσωπο της Λαϊκής Συσπείρωσης κ. Επαμεινώνδα Κοτσικώνα, προερχόμενο δήθεν από τη Σχολική Επιτροπή των Σχολικών Μονάδων της Α’βαθμιας Εκπαίδευσης του Δήμου Λεβαδέων και απευθυνόμενο στους Διευθυντές και Προϊσταμένους των Σχολείων αυτής, με σκοπό να ζητήσει την οικονομική συνδρομή από μαθητές και γονείς για την οικονομική ενίσχυση των καθαριστριών λόγω της καθυστέρησης της πληρωμής τους κ.α.
Δηλώνουμε ότι:
1.    Το σχέδιο αυτό δεν προέρχεται από τον προαναφερόμενο φορέα και τον Πρόεδρο της Σχολικής Επιτροπής, άλλωστε αυτό είναι προφανές γιατί δεν φέρει σφραγίδα του φορέα και υπογραφή αυτού.
2.    Άλλωστε η πολιτική της Δημοτικής Αρχής στον συγκεκριμένο τομέα είναι: α) η διεκδίκηση πόρων για καλύτερους όρους λειτουργίας των σχολείων από την Κεντρική Διοίκηση και β) η καλύτερη δυνατή αξιοποίηση των υπαρχόντων πόρων για λειτουργικές δαπάνες και δαπάνες συντήρησης – επισκευής αυτών.
3.    Ως προς το θέμα της αμοιβής των καθαριστριών έγιναν πολλές ενέργειες προς την Κεντρική Διοίκηση από τους Προέδρους των Σχολικών Επιτροπών του Δήμου για τις εκκρεμότητες της προηγούμενης περιόδου, αλλά και για τη σύνταξη των συμβάσεων από το Ι.ΝΕ.Δ.Η.Β.Ι.Μ. και τη χρηματοδότηση από το Υπουργείο Παιδείας για την αμοιβή των καθαριστριών αυτής της περιόδου, ευελπιστούμε δε ότι στις αρχές του έτους θα υπάρξει αμοιβή των καθαριστριών αναδρομικά, από 1/9/2014 και μέχρι τέλος του 2014.
Για το παραπάνω θέμα είναι ενημερωμένος και ο Σύλλογος Καθαριστριών Σχολικών Μονάδων.
Ως εκ τούτου δεν θα μπορούσε να υπάρξει μια τέτοια θέση της Δημοτικής Αρχής, που προκύπτει από αυτό το σχέδιο εγγράφου.

Ο Πρόεδρος της Σχολικής Επιτροπής            Η Δήμαρχος Λεβαδέων
        Α’ βαθμιας Εκπαίδευσης
        Σωτήριος Καρβούνης                                                   Γιώτα Πούλου
Διαβάστε Περισσότερα »

Χριστούγεννα στη Λιβαδειά - Όλο το Εορταστικό Πρόγραμμα





Διαβάστε Περισσότερα »

Αθήνα - Θεσσαλονίκη: Σε λιγότερο από 3,5 ώρες με το τρένο

Σε διάστημα μικρότερο των 3,5 ωρών θα εκτελείται το ταξίδι Αθήνα – Θεσσαλονίκη, με τον σιδηρόδρομο, από το 2017.

Χθες παραδόθηκε από την ΕΡΓΟΣΕ το έργο της Όθρυος, το οποίο παρέχει τη δυνατότητα στα τρένα να αναπτύξουν ταχύτητες έως και 160 χιλιόμετρων την ώρα.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της εταιρείας, με την παράδοση του έργου σε κυκλοφορία, ο χρόνος της διαδρομής Αθήνα – Θεσσαλονίκη θα συντομευθεί κατά μία ώρα, ενώ θα πολλαπλασιαστεί η μεταφορική ικανότητα του σιδηροδρομικού άξονα έως και πέντε φορές.

Το έργο της ΟΘΡΥΟΣ, το οποίο αποτελεί ένα από τα σημαντικότερα τεχνικά έργα που κατασκευάστηκαν περιλαμβάνει:

    την κατασκευή δίδυμης Σήραγγας (ΣΣ6) με υπόγεια διάνοιξη, μήκους 6,4 χλμ, με πρόβλεψη ηλεκτροκινούμενης σιδηροδρομικής γραμμής επί σταθερής επιδομής (slab track) ανά κλάδο σήραγγας και την κατασκευή συνδετήριων σηράγγων ανά 500μ κατά μήκος της σήραγγας για λόγους ασφαλείας. Πρόκειται για τη δεύτερη μεγαλύτερη σιδηροδρομική σήραγγα (μετά το Καλλίδρομο) στην Ελλάδα και μία από τις μεγαλύτερες στα Βαλκάνια.
    την κατασκευή πέντε σιδηροδρομικών γεφυρών συνολικού μήκους 1.796 μ, οι οποίες έχουν κατασκευαστεί για διπλή σκυροστρωμένη σιδηροδρομική γραμμή με ηλεκτροκίνηση. Κατασκευάστηκαν με τα πλέον σύγχρονα συστήματα σεισμικής απόκρισης τεχνικών έργων.
    την κατασκευή τεχνικού Σήραγγας (ΣΣ5) με υπόγεια διάνοιξη συνολικού μήκους 432,50μ. Πρόκειται για σιδηροδρομική σήραγγα διπλής σιδηροδρομικής γραμμής με ηλεκτροκίνηση.
    την κατασκευή διδύμου cut & cover μετά την έξοδο της σήραγγας (ΣΣ6) μήκους εκάστου κλάδου 630μ.
    την κατασκευή έργων οδοποιίας για τις ανάγκες εξυπηρέτησης των παρόδιων αγροτικών εκτάσεων και την αποκατάσταση της οδικής κυκλοφορίας του Επαρχιακού Δικτύου.
    καθώς και την κατασκευή υδραυλικών έργων αποστράγγισης της νέας σιδηροδρομικής γραμμής, την κατασκευή επιχωμάτων-ορυγμάτων στο ανοιχτό έργο και εργασίες προς ικανοποίηση των υφισταμένων περιβαλλοντικών όρων του έργου.



Διαβάστε Περισσότερα »

Εισιτήρια για τα Μέσα Μεταφοράς με ένα κλικ στο κινητό -Πώς θα γίνεται η αγορά μέσω τηλεφώνου

Τέλος στην αναζήτηση περιπτέρου ή μαγαζιού με ψιλικά είδη για την αγορά εισιτηρίου για τα Μέσα Μεταφοράς έρχεται να βάλει μία νέα υπηρεσία που θα δίνει τη δυνατότητα στους επιβάτες να το αγοράζουν μέσω κινητών τηλεφώνων και τάμπλετ.

Πρόκειται για το εισιτήριο για Μέσα Μαζικής Μεταφοράς on the go, με το οποίο οι Συγκοινωνίες Αθηνών προσφέρουν στους χρήστες τους την δυνατότητα να προμηθεύονται τα εισιτήριά τους μέσω μιας εφαρμογής mobile ticketing. Με την ονομασία «TfA tickets» η εφαρμογή είναι δωρεάν διαθέσιμη για φορητές συσκευές (κινητά τηλέφωνα και tablets) με λειτουργικό σύστημα Android ή iOS. Τα εισιτήρια που διατίθενται από την εφαρμογή έχουν ακριβώς τις ίδιες τιμές με τα εκδοτήρια και τους αυτόματους πωλητές των Συγκοινωνιών Αθηνών. Μάλιστα η εφαρμογή δίνει την δυνατότητα στους επιβάτες να αποθηκεύσουν τα εισιτήρια που έχουν αγοράσει και το μόνο που χρειάζεται να κάνουν, είναι η ενεργοποίηση του κατάλληλου εισιτηρίου πριν την επιβίβαση. Δύο λεπτά μετά την ενεργοποίηση, τα εισιτήρια θεωρούνται πλέον επικυρωμένα. Σημαντικό είναι το γεγονός ότι για την ενεργοποίηση, δεν απαιτείται σύνδεση στο διαδίκτυο.

Πως θα γίνεται η αγορά και η ενεργοποίηση

Οι επιβάτες για να αγοράσουν περισσότερα από ένα εισιτήρια επιλέγουν τον αριθμό των εισιτηρίων που επιθυμούν από τον κατάλογο των προϊόντων και στη συνέχεια, ενεργοποιούν τόσα εισιτήρια όσα και τα άτομα που θα επιβιβαστούν στο Μέσο. Το εισιτήριο ενεργοποιείται από τον ίδιο τον επιβάτη και είναι έγκυρα επικυρωμένο 2 λεπτά μετά από την ενεργοποίησή του. Στην περίπτωση των λεωφορείων και των τρόλεϊ θα πρέπει να ενεργοποιείται οποιαδήποτε στιγμή πριν την είσοδό στο όχημα.Στην περίπτωση του μετρό, το εισιτήριο θα πρέπει να επικυρώνεται περίπου 2 λεπτά πριν την είσοδο στο σταθμό.

Τα εισιτήρια παραμένουν ενεργά καθ' όλη την ονομαστική διάρκεια τους. Σε περίπτωση ελέγχου, οι επιβάτες επιδεικνύουν το εισιτήριό τους στους ελεγκτές κομίστρου, ανοίγοντας την εφαρμογή "TfA tickets" και επιλέγοντας το ενεργοποιημένο εισιτήριο από την καρτέλα «Τα εισιτήριά μου».


Διαβάστε Περισσότερα »

Χριστουγεννιάτικη Φιλανθρωπική Εκδήλωση στον Ι.Ν. Αγ. Νικολάου του Νέου Θηβών



 Το ”Ενοριακό Ταμείο Αλληλεγγύης” του Ι.Ν Αγίου Νικολάου του Νέου Θηβών Σας προσκαλεί την Κυριακή 21 Δεκεμβρίου 2014 και ώρα 5.00 μ.μ  στην Χριστουγεννιάτικη Φιλανθρωπική Εκδήλωση που θα πραγματοποιηθεί στο Αρχονταρίκι μας με  σκοπό την ενίσχυση του Φιλανθρωπικού Έργου της Ενορίας μας με την ευκαιρία των Αγίων Ημερών.

    Κατά την Εκδήλωση ο Αιδεσιμολ. Πρωτ.π.Αθανάσιος Αθανασίου θα ομιλήσει με θέμα : «Επι γης Ειρήνη-Η Ειρήνη παιδί της Αγάπης »και θα ακολουθήσει  κλήρωση Λαχειοφόρου αγοράς με διάφορα δώρα.

Ευχαριστούμε θερμά για την αγάπη Σας.

Το Δ.Σ του ”Ε.Τ.Α”
Διαβάστε Περισσότερα »

Πάνε ταμείο οι Βοιωτοί αγρότες-Αποζημιώσεις 17,5 εκατ. ευρώ καταβάλλει ο ΕΛΓΑ


Αποζημιώσεις ύψους 17,5 εκατ. ευρώ θα καταβάλει την Παρασκευή σε 13.710 παραγωγούς ο ΕΛΓΑ.

Οι αποζημιώσεις αυτές αφορούν σε ζημιές στη φυτική παραγωγή και κυρίως σε αμπελοειδή, οπωροφόρα δένδρα, σανοδοτικά φυτά, σιτηρά, πατάτες και κηπευτικά καθώς και στο ζωικό κεφάλαιο από διάφορα ζημιογόνα αίτια.

Αναλυτικά η κατανομή των ποσών ανά νομό είναι η εξής:

ΑΙΤΩΛΟΑΚΑΡΝΑΝΙΑΣ 591.133,67
ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ 293.714,02
ΑΡΚΑΔΙΑΣ 120.813,43
ΑΡΤΗΣ 241.908,19
ΑΤΤΙΚΗΣ 110.061,13
ΑΧΑΪΑΣ 1.205.287,36
ΒΟΙΩΤΙΑΣ 111.105,39
ΓΡΕΒΕΝΩΝ 119.720,81
ΔΡΑΜΑΣ 677.285,12
ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΟΥ 107.404,08
ΕΒΡΟΥ 426.485,93
ΕΥΒΟΙΑΣ 744.674,24
ΕΥΡΥΤΑΝΙΑΣ 20.919,07
ΖΑΚΥΝΘΟΥ 5.215,45
ΗΛΕΙΑΣ 1.293.839,85
ΗΜΑΘΙΑΣ 64.007,52
ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ 3.745.972,69
ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ 58.748,75
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ 445.265,80
ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ 150.413,20
ΚΑΒΑΛΑΣ 528.785,16
ΚΑΡΔΙΤΣΗΣ 75.774,12
ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ 65.756,76
ΚΕΡΚΥΡΑΣ 5.229,52
ΚΕΦΑΛΛΗΝΙΑΣ 19.173,28
ΚΙΛΚΙΣ 185.024,67
ΚΟΖΑΝΗΣ 212.812,84
ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ 228.343,54
ΚΥΚΛΑΔΩΝ 399.520,22
ΛΑΚΩΝΙΑΣ 16.947,03
ΛΑΡΙΣΗΣ 1.200.167,66
ΛΑΣΙΘΙΟΥ 15.452,15
ΛΕΣΒΟΥ 254.895,03
ΛΕΥΚΑΔΟΣ 11.590,66
ΜΑΓΝΗΣΙΑΣ 512.856,92
ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ 232.873,27
ΞΑΝΘΗΣ 468.676,60
ΠΕΛΛΗΣ 344.432,48
ΠΙΕΡΙΑΣ 144.611,62
ΠΡΕΒΕΖΗΣ 92.249,11
ΡΕΘΥΜΝΗΣ 55.448,06
ΡΟΔΟΠΗΣ 352.038,68
ΣΑΜΟΥ 20.698,26
ΣΕΡΡΩΝ 739.497,62
ΤΡΙΚΑΛΩΝ 143.888,00
ΦΘΙΩΤΙΔΟΣ 160.346,67
ΦΛΩΡΙΝΗΣ 105.669,53
ΦΩΚΙΔΟΣ 41.509,18
ΧΑΛΚΙΔΙΚΗΣ 99.061,69
ΧΑΝΙΩΝ 95.928,27
ΧΙΟΥ 8.640,72


Διαβάστε Περισσότερα »

Πότε στολίστηκε το πρώτο Χριστουγεννιάτικο δέντρο στην Ελλάδα

 

Πότε στολίστηκε το πρώτο Χριστουγεννιάτικο δέντρο στην Ελλάδα

Το πρώτο χριστουγεννιάτικο δέντρο που στολίστηκε στην Ελλάδα ήταν το 1833 στα Ανάκτορα του Όθωνα στο Ναύπλιο. Μάλιστα οι κάτοικοι του Ναυπλίου σχημάτιζαν ουρές έξω από το παλάτι για να θαυμάσουν το νεόφερτο όσο και παράξενο για εκείνη την εποχή έθιμο. Το χριστουγεννιάτικο δέντρο στα ελληνικά νοικοκυριά μπήκε την δεκαετία του ’50.

Μέχρι τότε η παράδοση ήθελε να στολίζουν τα Χριστόξυλα. Μεγάλα κούτσουρα δηλαδή κυρίως από ελιά, το οποίο έβαζαν στο τζάκι και έκαιγε για όλη την περίοδο των Χριστουγέννων ως τα Φώτα. Θεωρούσαν ότι η κάπνα που έβγαινε από το Χροστόξυλο έδιωχνε τα κακά και προστάτευε το σπίτι από τους καλικάντζαρους.
Διαβάστε Περισσότερα »

Ερώτηση Μπασιάκου για το θανατηφόρο ατύχημα στο Σχηματάρι

Θανατηφόρο ατύχημα καραμπόλας 35 οχημάτων στο Σχηματάρι.


    Το θανατηφόρο ατύχημα της καραμπόλας των 35 οχημάτων!! την 12η Δεκεμβρίου στο 60ο χιλιόμετρο της Εθνικής Οδού Αθηνών – Λαμίας , στο ύψος των καταργηθέντων διοδίων Σχηματαρίου , λόγω της ολισθηρότητας του οδοστρώματος και των εκτελούμενων έργων  προβληματίζει την κοινή γνώμη για την ασφάλεια του κεντρικού οδικού δικτύου της χώρας και την ανάγκη διερεύνησης του συμβάντος , καθώς και της λήψης των αναγκαίων μέτρων , ώστε να αποτραπούν ανάλογα ατυχήματα  στο μέλλον.

ΕΡΩΤΩΝΤΑΙ οι κ.κ. Υπουργοί

•    Ποιες οι αιτίες του ατυχήματος ;
•    Ποιες οι ευθύνες;
•    Ποιες οι πρωτοβουλίες λήψης μέτρων αποτροπής ανάλογων ατυχημάτων στο μέλλον;



Αθήνα, 15/10/2014

Ο ερωτών Βουλευτής


ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΜΠΑΣΙΑΚΟΣ


Διαβάστε Περισσότερα »

Σήμερα η καταβολή του οικογενειακού επιδόματος



Σήμερα Πέμπτη αναμένεται να καταβληθεί στους δικαιούχους το οικογενειακό επίδομα του ΟΑΕΔ.

Σημειώνεται ότι η καταβολή του επιδόματος γίνεται έναν μήνα νωρίτερα από τον αρχικό υπολογισμό, καθώς τα χρήματα επρόκειτο να πιστωθούν στους λογαριασμούς τον Ιανουάριο.

Το οικογενειακό επίδομα χορηγείται:

α) στους ημερομίσθιους που παρέχουν εξαρτημένη εργασία με σχέση ιδιωτικού δικαίου σε οποιονδήποτε εργοδότη της χώρας, καθώς και στους αμειβόμενους με μηνιαίο μισθό που είτε δεν δικαιούνται οικογενειακό επίδομα από τον εργοδότη τους βάσει Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας, Νόμου, Κανονισμού Επιχείρησης ή άλλων διατάξεων, είτε δικαιούνται από τον εργοδότη τους ποσό επιδόματος ίσο ή μικρότερο από εκείνο που χορηγεί ο ΔΛΟΕΜ για τον ίδιο αριθμό παιδιών (σχετ. ν.δ. 3868/58 «Περί συστάσεως ΔΛΟΕΜ» και άρθρο 18 παρ. 4 ν. 1346/83)

β) στους απασχολουμένους με σύμβαση μίσθωσης έργου, εφόσον εργάζονται με συνθήκες που απαντώνται στις συμβάσεις εξαρτημένης εργασίας (αρθ. 1 παρ. 1 ν. 4075/2012)

γ) στους απασχολουμένους σε εργοδότες με τους οποίους είναι σύζυγοι ή συγγενείς α' και β΄ βαθμού (αρθ. 1 παρ.2 4075/2012).

Από το άρθρο πρώτο της παραγράφου Α΄ υποπαράγραφος ΙΑ.3 εδάφιο 1.Α΄του ν. 4254/2014 (Α΄85), προκύπτει ότι το 2014 είναι το τελευταίο έτος καταβολής του οικογενειακού επιδόματος από τον ΟΑΕΔ, τα δε ανά κατηγορία ποσά του συγκεκριμένου επιδόματος μειώνονται στο μισό των χορηγουμένων κατά το έτος 2013.

Διαβάστε Περισσότερα »

Βροχές και καταιγίδες σε όλη τη χώρα

Βροχές και καταιγίδες θα διαμορφώσουν το σκηνικό του καιρού και σήμερα. Στα νησιά του βορείου και ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα τα φαινόμενα θα είναι πιο ισχυρά τις πρωινές ώρες και σταδιακά θα εξασθενήσουν.

Στα δυτικά, βαθμιαία στην Πελοπόννησο, τις Κυκλάδες και την Κρήτη θα εκδηλωθούν τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Η ορατότητα θα είναι τοπικά περιορισμένη στα ηπειρωτικά τις πρωινές ώρες.

Αναλυτική πρόγνωση καιρού από την ΕΜΥ

Μακεδονία, Θράκη
Καιρός: Λίγες νεφώσεις τοπικά αυξημένες τις πρωινές ώρες. Τοπικά περιορισμένη ορατότητα τις πρωινές ώρες.
Ανεμοι: Βόρειοι, βορειοδυτικοί 3 με 4 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 5 έως 11 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία θα είναι 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Νησιά Ιονίου, Ηπειρος, δυτική Στερεά, δυτική Πελοπόννησος
Καιρός: Νεφώσεις με τοπικές βροχές και κυρίως στο Ιόνιο σποραδικές καταιγίδες. Σταδιακή βελτίωση από το απόγευμα και από τα βόρεια.
Ανεμοι: Από νότιες διευθύνσεις, 3 με 4 μποφόρ. Σταδιακά και από τα βόρεια θα στραφούν σε βόρειους, βορειοανατολικούς με την ίδια ένταση.
Θερμοκρασία: Από 10 έως 16 βαθμούς Κελσίου. Στην Ηπειρο 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Θεσσαλία, ανατολική Στερεά, Εύβοια, ανατολική Πελοπόννησος
Καιρός: Λίγες νεφώσεις κατά τόπους αυξημένες στις νοτιότερες περιοχές, όπου θα σημειωθούν σποραδικές βροχές και πιθανόν μεμονωμένες καταιγίδες. Τοπικά περιορισμένη ορατότητα τις πρωινές ώρες στα βόρεια.
Ανεμοι: Δυτικοί, βορειοδυτικοί 3 με 4 μποφόρ και στα νότια τις πρωινές ώρες τοπικά 5 μποφόρ. Στα βόρεια από τις βραδινές ώρες θα στραφούν σε βόρειους, βορειοανατολικούς.
Θερμοκρασία: Από 6 έως 16 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Κυκλάδες, Κρήτη
Καιρός: Λίγες νεφώσεις, που βαθμιαία θα αυξηθούν και θα σημειωθούν σποραδικές βροχές και πιθανόν μεμονωμένες καταιγίδες.
Ανεμοι: Δυτικοί, νοτιοδυτικοί 4 μποφόρ και τις πρωινές ώρες τοπικά 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 12 έως 18 βαθμούς Κελσίου.

Νησιά ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα
Καιρός: Νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες, πιθανόν τοπικά ισχυρές τις πρωινές ώρες και βαθμιαία εξασθένηση.
Ανεμοι: Δυτικοί, νοτιοδυτικοί, 4 μποφόρ και τις πρωινές ώρες τοπικά 5 μποφόρ. Σταδιακά και από τα βόρεια θα στραφούν σε βόρειους, βορειοδυτικούς με την ίδια ένταση.
Θερμοκρασία: Από 12 έως 18 βαθμούς Κελσίου.

Αττική
Καιρός: Λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες. Μικρή πιθανότητα πρόσκαιρης βροχής από τις βραδινές ώρες.
Ανεμοι: Δυτικοί, βορειοδυτικοί 3 με 4 μποφόρ και από τις βραδινές ώρες βόρειοι, βορειοανατολικοί με την ίδια ένταση.
Θερμοκρασία: Από 12 έως 16 βαθμούς Κελσίου.

Θεσσαλονίκη
Καιρός: Λίγες νεφώσεις, τοπικά αυξημένες τις πρωινές ώρες. Τοπικά περιορισμένη ορατότητα τις πρωινές ώρες.
Ανεμοι: Βόρειοι, βορειοδυτικοί 3 με 4 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 8 έως 10 βαθμούς Κελσίου.


Διαβάστε Περισσότερα »

30 μέρες για να ...φέρετε πίσω τα κλεμμένα.





    Ο χρόνος ξεκινάει τώρα!



Προθεσμία 30 ημερών, από την 12-12-2014, ημέρα  που δημοσιεύθηκε στο ΦΕΚ ο  νόμος για την επιστροφή των κλεμμένων, έχουν ήδη καταδικασμένοι σε πρώτο βαθμό για υποθέσεις διαφθοράς και διασπάθισης δημοσίου χρήματος να επιστρέψουν τα...χρήματα που φέρονται να ζημίωσαν το ελληνικό δημόσιο ή να προσκομίσουν ανέκκλητη δήλωσή τους εκχώρησης στο δημόσιο ή στα νομικά πρόσωπα που ζημίωσαν, τραπεζικών λογαριασμών τους ή κεφαλαίων που δεν είναι δεσμευμένα. Κοινώς η προθεσμία αρχίζει από τώρα και μέχρι τις 12 Ιανουαρίου για όσους θέλουν να μετριάσουν ή να εξαφανίσουν ουσιαστικά τις ποινικές συνέπειες των πράξεων τους και διαρκεί για ένα μήνα, δεδομένου ότι επιλέχθηκε να υπάρξει ένα μεταβατικό στάδιο εφαρμογής του νόμου και για όσους ήδη είναι καταδικασμένοι σε πρώτο βαθμό ή δικάζονται ήδη σε δεύτερο. Τέτοιες περιπτώσεις είναι π.χ συγκατηγορούμενοι του Ακη Τσοχατζόπουλου αλλά όχι ο ίδιος, οι κατηγορούμενοι για την υπεξαίρεση στο ΙΚΑ, οι συγκατηγορούμενοι του πρώην υπουργού Εσωτερικών της Κύπρου Ντίνου Μιχαηλίδη για τα TOR Μ1 αλλά όχι ο ίδιος κλπ.

Η μεταβατική περίοδος ενός μήνα ισχύει μόνο για εκκρεμείς περιπτώσεις που ήδη έχουν εκδικαστεί ή εκδικάζονται σε πρώτο ή δεύτερο βαθμό και π.χ τα ισόβια αν επιστραφούν τα χρήματα πέφτουν στα 15 χρόνια!!! Η ρύθμιση θα μπορεί να εφαρμοστεί αναλογικά και σε κατηγορουμένους για τους οποίους έχει εκδοθεί παραπεμπτικό βούλευμα και οι οποίοι έχουν περιθώριο μέχρι την έναρξη της πρωτοβάθμιας δίκης για να υπαχθούν στη ρύθμιση, προϋπόθεση που φωτογραφίζει ξεκάθαρα τις περιπτώσεις του Λ. Λαυρεντιάδη, της Energa, των εξοπλιστικών κλπ.

Για τις άλλες υποθέσεις

Η ρύθμιση όμως αφορά κυρίως κατηγορουμένους που δεν έχουν ακόμα δικαστεί ή μελλοντικούς κατηγορουμένους, αφού η βασική μείωση ποινών αφορά επιστροφή χρημάτων πριν απολογηθεί ο κατηγορούμενος. Εκεί υπάρχει δραστική ελάφρυνση της ποινής τους αφού ουσιαστικά όχι απλώς «σπάει» η ισόβια κάθειρξη, αλλά είτε θα τιμωρούνται με πολύ μειωμένες ποινές είτε θα παραμένουν ουσιαστικά ατιμώρητοι. Βέβαια εφόσον αθωωθούν οι κατηγορούμενοι τότε τα χρήματα επιστρέφονται εντόκως εκτός κι αν υπάρχει άλλη παράλληλη αξίωση του δημοσίου σε βάρος τους.

Η ωφέλεια για το δημόσιο ταμείο αναμένεται να είναι πάνω από 1,5-2 δισεκατομμύρια ευρώ. Εκτιμάται πως ήδη είναι δεσμευμένα και άρα άμεσα αξιοποιήσιμα περίπου 500 εκατ. ευρώ και υπολογίζεται πως μπορούν να έρθουν (με συντηρητικές προβλέψεις) περί το 1 δισ. ακόμα.

Ποιοι εξαιρούνται

Από τη ρύθμιση εξαιρούνται πρόσωπα τα οποία κατά την τέλεση της πράξης ήταν πρωθυπουργοί, υπουργοί, αναπληρωτές, υφυπουργοί, βουλευτές, ευρωβουλευτές, γενικοί και ειδικοί γραμματείς, περιφερειάρχες και αντιπεριφερειάρχες, δήμαρχοι και αντιδήμαρχοι:

Εντάσσονται σε αυτή τόσο ποινικά όσο και φορολογικά-τελωνειακά αδικήματα. Συγκεκριμένα αφορά:

- Φορολογικά, τελωνειακά, ξέπλυμα βρώμικου χρήματος, πόθεν έσχες, καθώς και αδικήματα διαφθοράς αξιωματούχων.
- Αδικήματα ποινικά που στρέφονται κατά της ιδιοκτησίας και των περιουσιακών δικαιωμάτων (όχι οι ληστείες) και τελέστηκαν σε βάρος του δημοσίου, της ΕΕ, ή οποιουδήποτε άλλου φορέα της γενικής κυβέρνησης και οποιαδήποτε άλλης κρατικής αρχής.

Πως κλιμακώνονται οι ποινές:

1. Από απειλή ισόβιας κάθειρξης
- μέχρι 10 έτη αν η ικανοποίηση των προσώπων γίνει μέχρι την απολογία του κατηγορούμενου στον ανακριτή
- μέχρι 15 έτη αν τα χρήματα επιστραφούν μέχρι την έναρξη της πρωτοβάθμιας δίκης.

2. Από απειλή ποινής 10-20 χρόνια
- τουλάχιστον φυλάκιση 1 έτους αν τα χρήματα δοθούν μέχρι την απολογία κατηγορημένου στον ανακριτή
- τουλάχιστον φυλάκιση 3 ετών αν τα χρήματα δοθούν μέχρι την έναρξη της πρωτοβάθμιας δίκης.

3. Από απειλή ποινής μέχρι 10 χρόνια
- φυλάκιση μέχρι 2 έτη αν καταβληθούν τα χρήματα μέχρι την απολογία του κατηγορουμένου στον ανακριτή
- φυλάκιση μέχρι 3 έτη αν η ικανοποίηση λάβει χώρα μέχρι την πρωτοβάθμια δίκη
Του κ.Π.Στάθη


Διαβάστε Περισσότερα »

ΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ