Παρασκευή 16 Ιανουαρίου 2015

Γιορτάζει το Πυρί Θηβών



Διαβάστε Περισσότερα »

Σημαντική δήλωση Σταθά για Σαμαρά


Μετά τις τελευταίες εξελίξεις με την συνεχιζόμενη υποβάθμιση του νοσοκομείου της Λιβαδειάς και της Θήβας ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ στη Βοιωτία και εκ νέου υποψήφιος Γιάννης Σταθάς, έκανε την ακόλουθη δήλωση:
Πώς να εμπιστευτεί ξανά τον Αντώνη Σαμαρά ο πολίτης και κυρίως ο Βοιωτός, όταν την Κωπαΐδα την λέει λίμνη και την ενίσχυση των νοσοκομείων την επιδιώκει απομακρύνοντας γιατρούς.


Διαβάστε Περισσότερα »

700 εκατομμύρια ευρώ "έφυγαν" σήμερα από τις ελληνικές τράπεζες.



Μετά την απόφαση Eurobank και Alpha Bank να προσφύγουν στον ELA..

    Σύγχηση και πανικό προκαλούν στην αγορά οι αλλεπάληλες ανοησίες που εκστομίζονται από πολιτικά πρόσωπα τις τελευταίες μέρες
    Υπαρκτοί φόβοι για "bank run" στην Ελλάδα την ερχόμενη εβδομάδα.


Επτακόσια εκατομμύρια ευρώ έφυγαν σήμερα από τις ελληνικές τράπεζες σύμφωνα με τους πρώτους υπολογισμούς τραπεζικών στελεχών.
Σύμφωνα με πληροφορίες, οι αναλήψεις που... έγιναν σε σχέση με την Πέμπτη είναι αυξημένες κατά 10% στους "μεγάλους" λογαριασμούς και κατά 15% στους λογαριασμούς ταμιευτηρίου, δηλαδή των μικροκαταθετών.

Τραπεζικά στελέχη θεωρούν ότι θα μπορούσε να είναι μεγαλύτερο το κύμα φυγής από τις τράπεζες αλλά όπως τονίζουν οι μεγαλοκαταθέτες έχουν ήδη κάνει αναλήψεις το προηγούμενο διάστημα, ενώ αντίστοιχες κινήσεις έχουν γίνει και από τους μικροκαταθέτες.

Οι εκροές αυξήθηκαν σήμερα μετά την είδηση ότι δύο τράπεζες προσέφυγαν στον ELA υποβάλλοντας αιτήσεις για έκτακτη ρευστότητα. Το χαρακτηριστικό είναι πως πρόκειται κυρίως για ποσά που κατευθύνονται στο «σεντούκι».

Στελέχη των τραπεζών εξηγούν πως πελάτες των τραπεζών φοβούνται πως κάποια στιγμή δεν θα μπορέσουν να κάνουν αναλήψεις από τα ΑΤΜ και σπεύδουν να πάρουν χρήματα που θα τα έχουν στο σπίτι τους. Γι΄ αυτό η αύξηση των αναλήψεων έγινε περισσότερο από λογαριασμούς ταμιευτηρίου.

Πάντως, όπως έχει ήδη αναφέρει το Newsit.gr σε άλλο δημοσίευμα, οι αναλήψεις από την προηγούμενη εβδομάδα έχουν υπερδιπλασιαστεί.

Διαβάστε Περισσότερα »

Έτοιμη η Περιφερειακή Ενότητα Βοιωτίας για τις εκλογές

Έτοιμη η Περιφερειακή Ενότητα Βοιωτίας για τις εκλογές δηλώνει η Αντιπεριφερειάρχης, κ. Φανή Παπαθωμά

Με το Π.Δ. 173/2014 που δημοσιεύθηκε στο 277Α Τεύχος της Εφημερίδας της Κυβέρνησης προκηρύχθηκαν γενικές Βουλευτικές εκλογές και ορίσθηκε ημέρα διενέργειας της ψηφοφορίας η Κυριακή 25 Ιανουαρίου 2015.

Με απόφαση της Αντιπεριφερειάρχη, κ. Φανής Παπαθωμά,  έχουν καθοριστεί τα εκλογικά τμήματα και καταστήματα ψηφοφορίας για τη διενέργεια των εκλογών. Στους εκλογείς θα γίνει γνωστό που ψηφίζουν από πρόγραμμα ψηφοφορίας που θα εκδώσουν οι Δήμοι του Νομού, 3 μέρες πριν την εκλογή.

Από το πολυμελές Πρωτοδικείο Λιβαδειάς ανακηρύχτηκαν 62 υποψήφιοι Βουλευτές.

Ο αριθμός των βουλευτικών εδρών της Εκλογικής Περιφέρειας του Νομού Βοιωτίας  είναι τρεις.

Ο εκλογέας μπορεί να εκφράσει την προτίμησή του υπέρ υποψηφίων του συνδυασμού σημειώνοντας στο ψηφοδέλτιο με ένα σταυρό προτίμησης παραπλεύρως του ονόματος τους με μελάνι μαύρης ή γαλάζιας απόχρωσης.

Για το Νομό Βοιωτίας συστάθηκαν 208 εκλογικά τμήματα στα οποία θα ψηφίσουν 107.503 βασικοί εκλογείς. Μαζί με Στρατιωτικούς, Αστυνομικούς, Κρατούμενους το σύνολο των εκλογέων είναι 107.916.

Η ψηφοφορία σύμφωνα με τη Νομοθεσία  για την Εκλογή Βουλευτών (Π.Δ. 26/2012 ΦΕΚ 57Α /15-3-2012) θα διεξαχθεί από ώρα 07:00 – 19:00.

Στην ψηφοφορία δεν θα συμμετέχουν οι νέοι εκλογείς  που έχουν  γεννηθεί κατά το έτος 1997.

Το βράδυ των εκλογών κάθε εισερχόμενο στην Περιφερειακή Ενότητα Βοιωτίας τηλεγράφημα αποτελεσμάτων, αφού μεταδοθεί στο ΥΠ.ΕΣ., θα καταχωρείται αμέσως από συνεργείο υπαλλήλων σε Η/Υ  και θα μεταδίδεται για τη πληρέστερη ενημέρωση των πολιτών και των ΜΜΕ του Νομού μέσω Internet (www.pste.gov.gr). Με τον ίδιο τρόπο θα μεταδίδονται και συγκεντρωτικά αποτελέσματα του Νομού.

Η Αντιπεριφερειάρχης, κ. Φανή Παπαθωμά, προέβη στην ακόλουθη δήλωση:

«Η Περιφερειακή Ενότητα Βοιωτίας έχει προβεί σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες για την απρόσκοπτη διεξαγωγή των εκλογών. Καλώ όλους τους πολίτες να προσέλθουν στις κάλπες ασκώντας το ύψιστο δημοκρατικό δικαίωμά τους  και να καθορίσουν οι ίδιοι το μέλλον τους και το μέλλον της χώρας,  επιλέγοντας κυβέρνηση  που θα οδηγήσει τη χώρα έξω από την κρίση και την αβεβαιότητα δίνοντας αναπτυξιακές προοπτικές και αξιοπρέπεια στο λαό που δοκιμάζεται τα τελευταία χρόνια».

Διαβάστε Περισσότερα »

Αιτήσεις για ληξιπρόθεσμες οφειλές από ανταποκριτές του ΟΓΑ





Θα δέχονται αιτήσεις ασφαλισμένων
Εκτός από τα υποκαταστήματα, και οι ανταποκριτές του ΟΓΑ θα μπορούν να λαμβάνουν χειρόγραφες αιτήσεις από ασφαλισμένους που επιθυμούν να υπαχθούν στη ρύθμιση έως 100 δόσεων των ληξιπρόθεμων οφειλών τους προς τον Οργανισμό.


Ειδικότερα, με επιστολή του ο υποδιοικητής του ΟΓΑ Κανέλλος Τούντας ζητά από τα υποκαταστήματα του Οργανισμού να ενημερώσουν τους ανταποκριτές του Νομού ή των Νομών που έχουν στη δικαιοδοσία τους ότι μπορούν να δέχονται χειρόγραφες αιτήσεις για υπαγωγή στη ρύθμιση, προκειμένου με αυτόν τον τρόπο να εξυπηρετηθούν καλύτερα οι ασφαλισμένοι και να αποφευχθεί το ενδεχόμενο απώλειας εσόδων.

Σημειώνεται ότι ο ΟΓΑ διατηρεί 9 υποκαταστήματα και περισσότερους από 3.000 ανταποκριτές.

Διαβάστε Περισσότερα »

Mercedes : Υπό πλήρη αμφισβήτηση η αξιοπιστία της.



Κλυδωνίζεται το κύρος της Mercendes , έπειτα από τα προβληματικά εξαρτήματα που τοποθετεί στα πανάκριβα αυτοκίνητα της.
Αυτοκίνητα αξίας 40 και 50 χιλιάδων ευρώ, φτάνουν στο σημείο να σέρνονται στα συνεργεία και  να πληρώνουν για την αντικατάσταση ελαττωματικών  βασικών εξαρτημάτων, σαν να πρόκειται για οικονομικές σειρές αυτοκινήτων .
Δυστυχώς ακόμα και η επίσημη εξυπηρέτηση πελατών, της κεντρικής αντιπροσωπείας, δια στόματος του κου Καραμπέτσου, δεν μπορούν να σώσουν το κύρος της εταιρείας, αντιμετωπίζοντας τους πελάτες τους σαν πολίτες ευτελούς επιπέδου και  μειωμένης νοημοσύνης, κλείνοντας τους το  τηλέφωνο στα παράπονα των πελατών.
Οι πελάτες ήταν γι αυτούς , μόνο όταν πληρώνουν τα ακριβά μοντέλα τους.
Όσον αφορά το μεγαλύτερο και πιο συχνό πρόβλημα , που αντιμετωπίζουν οι ιδιοκτήτες των mercedes, είναι αυτό με την κλειδαριά ELV .
Ένα πανάκριβο εξάρτημα που όταν απευθύνεσαι στην κατά τ άλλα "σοβαρή" εταιρεία, δεν αναγνωρίζουν ποτέ και τίποτε. Ούτε καν τα καθημερινά περιστατικά δεν πτοούν τους κυρίους των αντιπροσωπειών.
Φίλοι και γνωστοί που κουβέντιασα το θέμα -πέραν ότι ήμουν ενήμερος για το εν λόγω πρόβλημα από το δικό μου συνεργείο- έχουν όλοι να μου αφηγηθούν ένα τέτοιο περιστατικό που συνέβει σε κατόχους mercedes.


Αυτά για την ακριβή και "σοβαρή" εταιρεία . Όσον αφορά την αντιμετώπιση μας από του υπευθύνους των αντιπροσωπειών , ο λαός μας ξέρει τελικά να τους στέλνει εκεί που τους αξίζει.
Προσωπικά ήδη  έχω δώσει εντολή σε δικηγόρο για να ασκηθούν οι νόμιμες διαδικασίες προς όλους τους εμπλεκόμενους.
Από  τον ιδιοκτήτη του e-hani.
e-hani.blogspot.gr
Διαβάστε Περισσότερα »

Λαμία-Την βίαζε ο πατέρας της για 3 χρόνια και η μητέρα της τον κάλυπτε -Φρικιαστικές οι λεπτομέρειες που αποκαλύφθηκαν

Έζησε τον απόλυτο εφιάλτη στα 17 της, για τρία ολόκληρα χρόνια. Δράστης ο ίδιος ο πα-τέρας της. Η μητέρα της και η γιαγιά της δεν την πίστεψαν και δεν την στήριξαν.

Η αυλαία έπεσε την Τετάρτη στο Μεικτό Ορκωτό Εφετείο Λαμίας, όπου ο βιαστής πατέρας καταδικάστηκε σε κάθειρξη 20 ετών, έπειτα από πολύωρη ακροαματική διαδικασία, όπου η 30χρονη σήμερα κόρη, έζησε ξανά τον εφιάλτη των εφηβικών της χρόνων, αφού στην κατάθεση της δεν άντεξε και λιποθύμησε.

Από τα 17 της αντί να γνωρίσει την εφηβεία έβλεπε απέναντί της ένα πατέρα-κτήνος.

Σύμφωνα με την εφημερίδα «Ημέρα», στο δικαστήριο ξετυλίχτηκαν εφιαλτικές στιγμές, καθώς η μητέρα και η γιαγιά έβαζαν πλάτη για την απαλλαγή του βιαστή πατέρα, με μόνη συμπαράσταση για την 30χρονη σήμερα από τον αδελφό της και μια θεία της.

Στο μεσοδιάστημα και πριν αποφασίσει να πάει στην αστυνομία, τα συγκεκριμένα περιστατικά τα γνώριζε σχεδόν όλη η οικογένεια, αλλά κανείς δεν ήθελε να την πιστέψει.

Γυρνούσε σε μοναστήρια κι έλεγε τον πόνο της γιατί η μητέρα της δεν την πίστευε

Την Τετάρτη, στο δικαστήριο ξέσπασε σε αναφιλητά προσπαθώντας να περιγράψει όλες εκείνες τις στιγμές που βίωσε. Γυρνούσε σε μοναστήρια και εξομολόγους, έλεγε τον πόνο της, έπαιρνε μεν συμβουλές, αλλά δυστυχώς κανείς δεν μπορούσε να την σώσει από το μαρτύριο. Μόνο μια θεία της την έπεισε να πάνε στην αστυνομία και από εκεί και μετά άρχισε να ξετυλίγεται το κουβάρι για τον βιαστή πατέρα.

Ψυχρός και αδιάφορος ο βιαστής-πατέρας στη δίκη

Ψυχρός και αδιάφορος, ο κατηγορούμενος προσπάθησε στη δίκη να κερδίσει πόντους από τους ενόρκους περιγράφοντας ανταγωνισμούς μέσα στην οικογένεια. Όμως, για δεύτερη φορά το δικαστήριο δεν πείστηκε και ο πέλεκυς της δικαιοσύνης έπεσε.

Ειδικότερα, για τρίτη φορά ζωντάνεψε στις αίθουσες των δικαστηρίων ο εφιάλτης που έζησε μια νεαρή κοπέλα σε ορεινό χωριό της Ευρυτανίας, την οποία και βίαζε ο πατέρας της επί τρία χρόνια, ασκώντας της σωματική βία και απειλώντας την ζωή της.

Αυτή τη φορά ο εφιάλτης ζωντάνεψε στο Μεικτό Ορκωτό Εφετείο Λαμίας, όπου εκδικάστηκε η έφεση που είχε καταθέσει στην αρχική απόφαση του ΜΟΔ Λιβαδειάς ο 55χρονος σήμερα βιαστής, ο οποίος είχε καταδικαστεί σε 30 χρόνια κάθειρξη για βιασμό κατ΄εξακολούθηση και αιμομιξία.

Στην αίθουσα του Εφετείου της Λαμίας ζωντάνεψαν οι εφιαλτικές στιγμές που έζησε η κοπέλα από το 2002 και σε ηλικία 17 ετών, μέχρι το 2005 βιαζόταν από τον ίδιο τον πατέρα της. Ο εφιάλτης σταμάτησε όταν η νεαρή κοπέλα έφυγε από το σπίτι, αρχικά για σπουδές και δουλειά στο Καρπενήσι και στη συνέχεια στη Λαμία.

Μάλιστα η υπόθεση ήρθε στο φως πριν λίγα χρόνια και συγκεκριμένα το 2011 όταν η νεαρή κοπέλα δεν άντεξε τις πιέσεις που συνέχιζε να της ασκεί ο πατέρας της προκειμένου να επιστρέψει στο σπίτι τους σε χωριό της Ευρυτανίας. Η νεαρή κοπέλα είχε μιλήσει για τα όσα βίωνε τόσο στη μητέρα της και στη γιαγιά της, όσο και στον αδελφό της, από τους οποίους δεν έγινε πιστευτή.

Μια θεία της την έσωσε

Αυτή που πήρε σοβαρά τα όσα έλεγε ήταν μια θεία της στη Λαμία, δεύτερη ξαδέλφη του πατέρα της, η οποία και την έπεισε να πάνε μαζί και να καταγγείλουν τα όσα έζησε και τις πιέσεις που δέχθηκε, στους αστυνομικούς της Ασφάλειας Λαμίας. Από εκεί και μετά, η υπόθεση πήρε τον δρόμο της δικαιοσύνης και το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών Ευρυτανίας έστειλε την υπόθεση στο ακροατήριο, όπου πρωτόδικα το ΜΟΔ Λιβαδειάς επέβαλε στον δράστη ποινή κάθειρξης 30 ετών και οδηγήθηκε στις φυλακές Τρίπολης.

Απίστευτοι οι ισχυρισμοί του πατέρα στη δίκη

Τόσο στην αρχική εκδίκαση της υπόθεσης στο ΜΟΔ Λιβαδειάς όσο και στην εκδίκαση της έφεσης την χθεσινή μέρα στο ΜΟΕ Λαμίας, ο 55χρονος σήμερα δράστης αρνήθηκε τις κατηγορίες. Επανέλαβε μάλιστα ότι η κόρη του παρασύρθηκε από τη δεύτερη εξαδέλφη του για να κάνει την καταγγελία καθώς υπήρχαν μεταξύ τους περιουσιακές διαφορές, ενώ μάλιστα προσδιόρισε ότι και η κόρη του ήθελε να τον εκδικηθεί επειδή δεν της πήρε αυτοκίνητο.

Το τραγικό όμως στην όλη υπόθεση είναι ότι τόσο η μητέρα όσο και η γιαγιά του θύματος (από την πλευρά της μητέρας της) επέμεναν και στο Εφετείο να μην αποδέχονται τις καταγγελίες της κόρης και εγγονής αντίστοιχα και να στηρίζουν τον δράστη.

Μάλιστα και οι δυο κατέθεσαν στο δικαστήριο ότι το θύμα λέει ψέματα και κατηγορεί τον πατέρα της από ζήλια για την στοργή που έδειχνε στον αδελφό της, αλλά και επειδή δεν της πήρε αυτοκίνητο.

Αντίθετα στο πλευρό του θύματος στάθηκε ο αδελφός της, που χαρακτήρισε λάθος που δεν την πίστεψε από την αρχή, η μακρινή θεία της, μια φίλη που απέκτησε όταν πήγε στο Καρπενήσι για σπουδές και στην οποία εκμυστηρεύθηκε τα όσα βίωνε. Μάλιστα, μάρτυρας κατηγορίας προσδιόρισε ότι ο δράστης διατηρούσε εξωσυζυγικές σχέσεις, αλλά και ότι στο χωριό κυκλοφορούσε η φήμη για την συμπεριφορά απέναντι στην κόρη του.

Τις εφιαλτικές στιγμές που έζησε επί τρία χρόνια περιέγραψε στο δικαστήριο το θύμα, το οποίο προσδιόρισε ότι δεν προχώρησε νωρίτερα στην καταγγελία γιατί φοβόταν και επειδή αρχικά δεν την πίστευε κανείς αλλά και ότι πήρε την απόφαση να πάει στην αστυνομία μετά τις νέες απειλές που άρχισε να δέχεται αλλά και τις παραινέσεις πνευματικών, στους οποίους εξομολογήθηκε.

Την ενοχή του κατηγορουμένου ζήτησε ο Εισαγγελέας της έδρας, ενώ τελικά το ΜΟΕ Λαμίας έκρινε ομόφωνα ένοχο τον κατηγορούμενο, επιβάλλοντάς του ποινή 20 χρόνια κάθειρξης μειώνοντας ωστόσο την αρχική ποινή εξαιτίας της αλλαγής στη νομοθεσία περί αιμομιξίας, που οδήγησε αυτόματα στη μείωση της ποινής.

lamiareport.gr


Διαβάστε Περισσότερα »

Δυο συλλήψεις στο Σχηματάρι για ναρκωτικά

 Συνελήφθησαν δύο (2) ημεδαποί για ναρκωτικά, στην ευρύτερη περιοχή του Σχηματαρίου Βοιωτίας

Κατασχέθηκαν μικροποσότητα ηρωίνης και δισκία φαρμακευτικού σκευάσματος, για την αγορά των οποίων απαιτείται ιατρική συνταγή

Συνελήφθησαν, χθες (15-01-2015) το μεσημέρι στην ευρύτερη περιοχή του Σχηματαρίου Βοιωτίας, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Θηβών, δύο (2) ημεδαποί, ηλικίας 38 και 35 ετών αντίστοιχα, σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκε δικογραφία για παράβαση του νόμου περί ναρκωτικών.

Ειδικότερα, μετά από έλεγχο που διενεργήθηκε από τους αστυνομικούς στους δύο ημεδαπούς, κατελήφθησαν να κατέχουν από κοινού και κατασχέθηκαν μία αυτοσχέδια νάιλον συσκευασία, η οποία περιείχε μικροποσότητα ηρωίνης και τρία δισκία φαρμακευτικού σκευάσματος, για την αγορά των οποίων απαιτείται ιατρική συνταγή.

Την προανάκριση διενήργησε το Τμήμα Ασφαλείας Θηβών, ενώ οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Θηβών.

Διαβάστε Περισσότερα »

Δραματικό τέλος: Εφθασαν στην Αθήνα οι σοροί των τριών Ελλήνων από το Norman Atlantic

Η τραγωδία του Norman Atlantic ξεκίνησε την Κυριακή 28 Δεκεμβρίου, ακολούθησαν δραματικές ημέρες με πολλούς νεκρούς, αλλά οι ιταλικές Αρχές ακόμη μετρούν πόσοι επιβαίνοντες χάθηκαν σε ένα απο τα μεγαλύτερα ναυτικά δυστυχήματα της Ιστορίας.

Σήμερα το απόγευμα έφτασε στο διεθνές αεροδρόμιο Αθηνών «Ελευθέριος Βενιζέλος», από το Μπάρι, το στρατιωτικό αεροσκάφος C-27J, που μετέφερε στην Ελλάδα τις σορούς τριών Ελλήνων, εκ των θυμάτων του ναυτικού δυστυχήματος του «Norman Atlantic». Αναμενόμενα το κλίμα ήταν πολύ «βαρύ» με τους συγγενείς των θυμάτων να παραλαμβάνουν τους σορούς.

Διαβάστε Περισσότερα »

Παράταση δόθηκε από το Δήμο Αλιάρτου - Θεσπιέων για την υποβολή αιτήσεων στο "Πρόγραμμα Άθληση για Όλους"

Παράταση υποβολής αιτήσεων για το «Πρόγραμμα Άθλησης για Όλους»
Ο Δήμος Αλιάρτου – Θεσπιέων ανακοινώνει πως ξεκινά τη
λειτουργία των Προγραμμάτων Άθλησης για Όλους του έτους 2014 -
2015. Στο Αθλητικό Πρόγραμμα του Δήμου μπορούν να
συμμετάσχουν όλοι οι κάτοικοι (ενήλικες και παιδιά) ανεξαρτήτως
ηλικίας.
Για την εγγραφή σε κάποιο από τα τμήματα αθλητισμού, είναι απαραίτητη η συμπλήρωση σχετικής αίτησης
που διατίθεται από την Γραμματεία του Δημαρχιακού Καταστήματος (Αλιάρτου) και από το Δημοτικό Κατάστημα
(Θεσπιές) ή στην ιστοσελίδα του Δήμου Αλιάρτου – Θεσπιέων (www.aliartos.gov.gr).
Παράταση δόθηκε στην κατάθεση των αιτήσεων του προγράμματος «Άθληση για Όλους». Η υποβολή των
αιτήσεων γίνεται ή στην Γραμματεία του Δημαρχιακού Καταστήματος Αλιάρτου ή στο Δημοτικό Κατάστημα
Θεσπιέων καθημερινά 09:30 – 12:00 έως 30/01/2015.
Η υποβολή της αίτησης πρέπει να συνοδεύεται από φωτογραφία & ιατρική βεβαίωση.
Τα τμήματα που θα λειτουργήσουν την φετινή χρονιά είναι:
1) Αθλητισμός & Γυναίκα
2) Άσκηση στην εφηβική ηλικία
3) Άθληση ενηλίκων (Πιλάτες & Γιόγκα)
4) Παιδί και Αθλητισμός
5) Άσκηση στην προσχολική ηλικία
Η συμμετοχή στα αθλητικά προγράμματα είναι ΔΩΡΕΑΝ.
Θα ακολουθήσει σχετική ανακοίνωση τις αμέσως επόμενες ημέρες για το πρόγραμμα εκγύμνασης .
Για οποιαδήποτε πληροφορία ή διευκρίνιση μπορείτε να απευθύνεστε στην κα Λέτη Μαρίνα στο τηλέφωνο:
22683-50.225 καθημερινά 12:00 με 14:00.
Σας περιμένουμε όλους στην μεγάλη μας ομάδα να γυμνάσουμε σώμα και πνεύμα.
Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ
ΝΤΑΣΙΩΤΗΣ Π. ΓΕΩΡΓΙΟΣ
1) Αίτηση Εγγραφής – Υπεύθυνη Δήλωση (Ενηλίκου)
2)  Αίτηση Εγγραφής – Υπεύθυνη Δήλωση (Ανηλίκου)
Διαβάστε Περισσότερα »

Ο παπουτσωμένος.. κλέφτης της Θήβας

Συνελήφθη 34χρονος υπήκοος Αλβανίας στη Θήβα, κατηγορούμενος για κλοπή και παράβαση του νόμου περί όπλων

Κατασχέθηκαν -1- περίστροφο κρότου, -6- φυσίγγια κρότου και πλήθος ζευγών υποδημάτων, ως προϊόντα κλοπής

Στο πλαίσιο διενέργειας συστηματικών περιπολιών και ελέγχων, με σκοπό την αποτροπή διάπραξης παραβατικών συμπεριφορών και ειδικότερα την πρόληψη και καταστολή περιπτώσεων κλοπών, συνελήφθη χθες (15-01-2015) το μεσημέρι στη Θήβα, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Θηβών, ένας 34χρονος υπήκοος Αλβανίας, κατηγορούμενος για κλοπή και παράβαση του νόμου περί όπλων.

Ειδικότερα οι αστυνομικοί , εντόπισαν χθες το μεσημέρι τον 34χρονο να κινείται πεζός σε περιοχή της Θήβας και σε έλεγχο που διενεργήθηκε, βρέθηκαν στην κατοχή του και κατασχέθηκαν ένα περίστροφο κρότου, έξι (6) φυσίγγια κρότου, εντός του βυκίου του, ένας σκούφος και ένα ζευγάρι γάντια.

Σε νομότυπη έρευνα που ακολούθησε στην οικία του 34χρονου, βρέθηκαν επίσης και κατασχέθηκαν συνολικά (82) ζεύγη υποδημάτων, τα οποία, στο πλαίσιο της αστυνομικής έρευνας, προέκυψε ότι αποτελούν τμήμα προϊόντων κλοπής, η οποία είχε διαπραχθεί την 20-12-2014, από εγκαταστάσεις εταιρείας εμπορίας υποδημάτων και άλλων ειδών στα Οινόφυτα Βοιωτίας .

Τα ανωτέρω ζεύγη υποδημάτων αποδόθηκαν στον υπεύθυνο λειτουργίας της εταιρείας .

Την έρευνα και τ o προανακριτικό έργο διενεργεί το Τμήμα Ασφαλείας Θηβών, ενώ ο συλληφθείς, με την σε βάρος του σχηματισθείσα δικογραφία, θα οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Θηβών.




Διαβάστε Περισσότερα »

Γερασμένοι οι Ελληνες ψηφοφόροι -Πάνω από 2.160.000 οι εκλογείς άνω των 71 ετών

Γερασμένο φαίνεται το εκλογικό σώμα, καθώς μεγάλη μερίδα των Ελλήνων ψηφοφόρων, τόσο που θα είναι καθοριστική για το απότέλεσμα των εκλογών, είναι άνω των 71 ετών.

Ειδικότερα, συνολικά 9.808.760 πολίτες καλούνται να ψηφίσουν στις επερχόμενες βουλευτικές εκλογές, σύμφωνα με τα στοιχεία του υπουργείου Εσωτερικών, εκ των οποίων οι 5.060.877 είναι γυναίκες και οι 4.747.883 άνδρες.

Όπως διαπιστώνεται από τα στοιχεία του ΥΠΕΣ η δυναμική του εκλογικού σώματος παραμένει σχεδόν σταθερή τα τελευταία χρόνια: 9.834.970 (το 2009), 9.850.802 (το 2012) και 9.808.760 (το 2015).

Τη μεγαλύτερη εκλογική δύναμη παρουσιάζει η Περιφέρεια Β' Αθηνών με 1.428.759 εκλογείς και τη μικρότερη εκλογική δύναμη εμφανίζει η Περιφέρεια Λευκάδας με 29.152 εκλογείς.

Σε ό,τι αφορά στους θανάτους εκλογέων, συγκριτικά με το 2012 -οπότε είχαν διεξαχθεί οι προηγούμενες βουλευτικές εκλογές- στη χώρα σημειώθηκε μείωση κατά 26.210 εκλογείς, μεταξύ των οποίων 15. 846 λιγότερες γυναίκες και 10.361 λιγότεροι άνδρες.

Σε ό,τι αφορά τους νέους εκλογείς (αυτούς δηλαδή που θα ψηφίσουν για πρώτη φορά στις επερχόμενες βουλευτικές εκλογές), ανέρχονται σε 273.941 πολίτες, μεταξύ των οποίων 138.733 νέοι άνδρες και 135.208 νέες γυναίκες. Από αυτούς, οι 224.272 είναι νέοι που ενηλικιώθηκαν μετά τις τελευταίες βουλευτικές εκλογές και οι υπόλοιποι νέοι εκλογείς από πολιτογραφήσεις.

Οι νέοι εκλογείς από πολιτογραφήσεις αυξήθηκαν, από το 2012 έως σήμερα, κατά 49.669 πολίτες. Από αυτούς, 13.595 απέκτησαν την ελληνική υπηκοότητα το 2012 (μετά τη διεξαγωγή των εκλογών), 18.479 απέκτησαν την υπηκοότητα το 2013 και 13.765 απέκτησαν την υπηκοότητα το 2014 έως την Ε' αναθεώρηση των εκλογικών καταλόγων (αρχές Οκτώβριος 2014).

Τέλος, σε ό,τι αφορά την ηλικιακή κατανομή το εκλογικού σώματος, όπως διαπιστώνεται από τα στοιχεία του ΥΠΕΣ την αποφασιστική εκλογική κατηγορία αποτελούν οι ψηφοφόροι άνω των 71 ετών, που είναι υπερδιπλάσιοι των ψηφοφόρων ηλικίας 42-47 ετών που αποτελούν τη δεύτερη πολυπληθέστερη ηλικιακή ομάδα.

Οι εκλογείς άνω των 71 ετών ξεπερνούν τα δυο εκατομμύρια, ενώ οι 42-47 ετών είναι μόλις ένα εκατομμύριο εκλογείς. Από 900.000 ψηφοφόρους παρουσιάζονται στις ηλικίες 36-41 ετών, 48-53 ετών, 54-59 ετών και 30-35 ετών, ενώ ο αριθμός μειώνεται στις 825.000 για την ηλικιακή ομάδα 60-65, στις 725.000 για την ηλικιακή ομάδα 24-29 και στις 672.000 για την ηλικιακή ομάδα 18-23 ετών.


Διαβάστε Περισσότερα »

Βραβείο Κεφαλογιάννη στον Κ Χατζή απο το Λεοντάρι Βοιωτίας

 
Βραβεύτηκε  από την Υπουργό Τουρισμού Όλγα Κεφαλογιάννη ο Βοιωτός Κώστας Χατζής για την προβολή της χώρας μας.
Ο Κώστας Χατζής κατάγεται από το Λεοντάρι Βοιωτίας και μετέχει σε Μαραθωνίους δρόμους στο εξωτερικό, τερματίζοντας με την παραδοσιακή μας φουστανέλα και πάντα με την ελληνική σημαία στο χέρι του.


Ζει μόνιμα στην Ολλανδία όπου είναι παντρεμένος και έχει τρία παιδιά (δύο αγόρια και μία κόρη) και στόχος του είναι να τερματίσουν μαζί και οι τρεις στο Καλλιμάρμαρο.

Βρέθηκε σήμερα στη χώρα μας με την ευκαιρία της απονομής των βραβείων του 32ου Αυθεντικού Μαραθωνίου Αθήνας, που διοργάνωσε ο ΣΕΓΑΣ στο Πολεμικό Μουσείο όπου βραβεύτηκαν Σύλλογοι, εθελοντές και πρόσωπα που βοήθησαν στην προβολή του μεγάλου αυτού αθλητικού, πολιτιστικού και τουριστικού γεγονότος για τη χώρα μας.


Χατζης Φουστανελα
Τερματίζοντας στο Καλλιμάρμαρο το 2014

Ο Κώστας θα παραμείνει λίγες ημέρες στη ιδιαίτερη πατρίδα του όπου τον περιμένουν οι συγγενείς και φίλοι του και θα αναχωρήσει για την Ολλανδία όπου ζει η οικογένεια του. Ιδιαίτερα συγκινημένος για τη μεγάλη τιμή που του έγινε, τον συναντήσαμε και μας μίλησε για τα μελλοντικά του σχέδια. Ενα από αυτά είναι να πάρει του Ολυμπιακούς αγώνες το Αμστερνταμ το 2028 και να μεταφέρει με τα πόδια την Ολυμπιακή Φλόγα από την Ολυμπία στο στάδιο της Ολλανδικής πρωτεύουσας με την ευκαιρία της επετείου από του Ολυμπιακούς του 1928 που είχαν γίνει εκεί.

Βέβαια ο πατριώτης μας, Βοιωτός, θα είναι παρών και στον φετινό 33ο Μαραθώνιο πάντα βέβαια τερματίζοντας με τη σημαία και τη φουστανέλα στο Καλλιμάρμαρο στάδιο στο οποίο κάθε φορά που τερματίζει αισθάνεται δέος.    

 Παραβρέθηκαν εκτός από την κ Κεφαλογιάννη και τον οικοδεσπότη πρόεδρο του ΣΕΓΑΣ Κώστα Παναγόπουλο, ο Υπουργός Παιδείας Ανδρέας Λοβέρδος, ο Δήμαρχος Μαραθώνα Ηλίας Ψινάκης και άλλοι.

Μεταξύ αυτών που βραβεύθηκαν ήταν η ΟΠΑΠ ΑΕ για το κοινωνικό της έργο και την πρωτοβουλία «Διαδρομή προσφοράς», η εφημερίδα Τα Νέα για το ένθετο «Τρέχω», ο παλαιός πρωταθλητής των μεσαίων αποστάσεων Νότης Παπούλιας για την συμμετοχή στον αγώνα παρέα με τους δύο γιούς του. Για τη σημαντική του πρωτοβουλία, βραβεύθηκε οσύλλογος γονέων και κηδεμόνων του Λυκείου-Γυμνασίου Αυλώνα, που συγκέντρωσε ρουχισμού των δρομέων και τον παρέδωσε στους ανηλίκους των φυλακών Αυλώνα. Στη διάρκεια της εκδήλωσης ο πρόεδρος του Συλλόγου Δρομέων Νίκος Γούλας παρέδωσε το ποσό των 42.000 ευρώ, που συγκεντρώθηκε από τους δρομείς συλλόγου υγείας για κοινωνικούς σκοπούς.
Η ομοσπονδία τίμησε και αθλητές ΑΜΕΑ, με προβλήματα όρασης, που μετείχαν στην 32η διοργάνωση.
asopichos.gr/
Διαβάστε Περισσότερα »

Παρουσίαση προγράμματος ΣΥΡΙΖΑ στις Θεσπιές

Την Κυριακ;ή  18/1/15 στις 6,30μμ οι υποψήφιοι βουλευτές του   Ν ΒΟΙΩΤΙΑΣ στο καφενείο της ΑΘΗΝΑΣ ΧΑΤΖΗ   θα παρουσιάσουν το
πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ 
ΓΙΑΝΝΗΣ ΣΤΑΘΑΣ  ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ Ν ΒΟΙΩΤΙΑΣ
ΠΑΓΩΝΑ  ΚΑΤΣΙΚΗ ΚΑΙ ΘΑΝΑΣΗΣ   ΣΚΟΥΜΑΣ
Διαβάστε Περισσότερα »

ΜΗΝΥΜΑ ΒΑΓΓΕΛΗ ΜΠΑΣΙΑΚΟΥ





ΓΝΩΡΙΖΟΜΑΣΤΕ ΚΑΛΑ.
ΖΗΤΩ ΝΑ ΣΥΓΚΡΙΝΕΤΕ ΕΡΓΟ, ΔΡΑΣΗ, ΠΑΡΟΥΣΙΑ, ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ, ΣΥΝΕΠΕΙΑ, ΠΡΟΟΠΤΙΚΗ.
ΜΕ ΣΟΒΑΡΟΤΗΤΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΒΟΙΩΤΟΥΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΑΓΡΟΤΕΣ.

ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΜΠΑΣΙΑΚΟΣ ΝΔ

www.ebassiakos.gr
Διαβάστε Περισσότερα »

Η εκλογική άδεια στον ιδιωτικό τομέα




    Άδεια με αποδοχές, για να ασκήσουν το εκλογικό τους δικαίωμα δικαιούνται όλοι οι εργαζόμενοι.



Το διάστημα της άδειας ορίζεται ανάλογα με το καθεστώς εργασίας και την απόσταση που... πρέπει να καλύψει ο κάθε ψηφοφόρος, ενώ δεν συμψηφίζεται με την ετήσια άδεια μετ’ αποδοχών.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με το Κέντρο Πληροφόρησης Εργαζομένων και Ανέργων της Γενικής Συνομοσπονδίας Εργατών Ελλάδος (ΚΕΠΕΑ/ΓΣΕΕ), για την εκλογική άδεια ισχύουν τα εξής:

Όλες οι βιομηχανικές, βιοτεχνικές και εμπορικές επιχειρήσεις, εκμεταλλεύσεις και εργασίες του ιδιωτικού τομέα, καθώς και όσοι γενικώς απασχολούν προσωπικό και υπάγονται στον ιδιωτικό τομέα, υποχρεούνται να χορηγήσουν στο προσωπικό τους ειδική άδεια απουσίας με αποδοχές για τη διευκόλυνση άσκησης του εκλογικού τους δικαιώματος, κατά τις βουλευτικές εκλογές της 25ης Ιανουαρίου 2015.

Ο αριθμός των ημερών αδείας απουσίας, που χορηγείται για τον συγκεκριμένο σκοπό και καλύπτει τον απολύτως αναγκαίο χρόνο για τη μετάβαση του προσωπικού των υπόχρεων της παρ.1 της παρούσας στον τόπο άσκησης του εκλογικού του δικαιώματος και την επιστροφή του από αυτόν, καθορίζεται ως εξής:

Α. Μισθωτοί για τους οποίους εφαρμόζεται καθεστώς εξαήμερης εβδομαδιαίας εργασίας:

α) Σε όσους μετακινηθούν για την άσκηση του εκλογικού τους δικαιώματος σε απόσταση 100 έως 200 χιλιομέτρων χορηγείται άδεια μίας εργάσιμης ημέρας.

β) Σε όσους μετακινηθούν σε απόσταση 201 έως 400 χιλιομέτρων χορηγείται άδεια δύο εργάσιμων ημερών.

γ) Σε όσους μετακινηθούν σε απόσταση 401 χιλιομέτρων και άνω χορηγείται άδεια τριών εργάσιμων ημερών, εφόσον κινηθούν εξ’ ολοκλήρου οδικώς, με βάση υπεύθυνη δήλωσή τους.

δ) Σε όσους μετακινηθούν σε νησιά, όπου δεν υπάρχει οδική πρόσβαση, ο αριθμός των ημερών αδείας που χορηγείται θα εξετάζεται κατά περίπτωση, ανάλογα με την απόσταση και τις ειδικές συνθήκες μετακίνησης, χωρίς, ωστόσο, η άδεια σε αυτές τις περιπτώσεις να υπερβαίνει τις τρεις εργάσιμες ημέρες.

Β. Μισθωτοί για τους οποίους εφαρμόζεται καθεστώς πενθήμερης εβδομαδιαίας εργασίας

α) Σε όσους μετακινηθούν για την άσκηση του εκλογικού τους δικαιώματος σε απόσταση 200 έως 400 χιλιομέτρων χορηγείται άδεια μίας εργάσιμης ημέρας.

β) Σε όσους μετακινηθούν σε απόσταση 401 χιλιομέτρων και άνω χορηγείται άδεια δύο εργάσιμων ημερών, εφόσον κινηθούν εξ’ ολοκλήρου οδικώς, με βάση υπεύθυνη δήλωσή τους.

γ) Σε όσους μετακινηθούν σε νησιά, όπου δεν υπάρχει οδική πρόσβαση, ο αριθμός των ημερών αδείας που χορηγείται θα εξετάζεται κατά περίπτωση, ανάλογα με την απόσταση και τις ειδικές συνθήκες μετακίνησης, χωρίς, ωστόσο, η άδεια σε αυτές τις περιπτώσεις να υπερβαίνει τις τρεις εργάσιμες ημέρες.

Για όσους εκ των μισθωτών που μετακινούνται κατά τα ανωτέρω, η Κυριακή 25 Ιανουαρίου 2015 (ημέρα διεξαγωγής της ψηφοφορίας) είναι εργάσιμη ημέρα, αυτή θεωρείται ως ημέρα ειδικής άδειας με αποδοχές, πέραν αυτών που ορίζονται και αναφέρονται στις προηγούμενες παραγράφους.

Η χορηγούμενη άδεια για την άσκηση του εκλογικού δικαιώματος δεν συμψηφίζεται με την ετήσια άδεια μετ’ αποδοχών.


Διαβάστε Περισσότερα »

Ετήσιος Χορός του Πολιτιστικού Χορευτικού Συλλόγου Αλιάρτου


Διαβάστε Περισσότερα »

ΟΑΕΔ: Πώς οι άνεργοι θα ανανεώνουν ηλεκτρονικά την κάρτα ανεργίας τους

Διαβάστε τα βήματα που πρέπει να κάνετε για να έχετε πρόσβαση εύκολα και γρήγορα στις υπηρεσίες του Οργανισμού
Nέες ηλεκτρονικές υπηρεσίες θέτει σε εφαρμογή ο ΟΑΕΔ.

Έτσι, οι εγγεγραμμένοι μη επιδοτούμενοι άνεργοι και οι δικαιούχοι των λοιπών παροχών, πλην της τακτικής επιδότησης ανεργίας, του επιδόματος μακροχρονίως ανέργων και του βοηθήματος των αυτοτελώς και ανεξαρτήτως απασχολουμένων, μπορούν να ανανεώνουν τα δελτία ανεργίας και να υποβάλλουν τις αιτήσεις τους για όλες τις λοιπές παροχές χωρίς να προσέρχονται στα ΚΠΑ2 του Οργανισμού, αλλά με απλά «βήματα» μέσω της ιστοσελίδαςwww.oaed.gr.

Συγκεκριμένα, οι εγγεγραμμένοι μη επιδοτούμενοι άνεργοι και οι δικαιούχοι των λοιπών παροχών του Οργανισμού μπορούν, με τη χρήση των απαραίτητων κωδικών, να έχουν πρόσβαση, γρήγορα και εύκολα, στις νέες υπηρεσίες του ΟΑΕΔ ακολουθώντας τα εξής «βήματα»:

1.Με τη χρήση ηλεκτρονικού υπολογιστή εισέρχονται στην ιστοσελίδα του ΟΑΕΔ από οποιονδήποτε χώρο ηλεκτρονικής πρόσβασης και στη συνέχεια,

2.Επιλέγουν το πεδίο «e–Υπηρεσίες» όπου υπάρχουν αναλυτικές οδηγίες που τους βοηθούν να ολοκληρώσουν τις ενέργειες τους.

Επισημαίνεται ότι όσοι εγγεγραμμένοι μη επιδοτούμενοι άνεργοι και δικαιούχοι των λοιπών παροχών του ΟΑΕΔ δεν έχουν πιστοποιηθεί ως χρήστες στις ηλεκτρονικές υπηρεσίες του ΟΑΕΔ, μπορούν να προσέλθουν σε οποιαδήποτε Υπηρεσία ΚΠΑ2 του Οργανισμού για να πιστοποιηθούν και να παραλάβουν κλειδάριθμο και κωδικούς πρόσβασης.

Μέσω των νέων, ηλεκτρονικών υπηρεσιών του ΟΑΕΔ οι εγγεγραμμένοι μη επιδοτούμενοι άνεργοι καθώς και οι δικαιούχοι των λοιπών παροχών του ΟΑΕΔ μπορούν:

1. οι εγγεγραμμένοι μη επιδοτούμενοι άνεργοι να ανανεώνουν τα δελτία Ανεργίας (μέσα σε χρονικό διάστημα 5 ημερών πριν ή 5 ημερών μετά την ημερομηνία υποχρεωτικής ανανέωσης τους).

2. Οι δικαιούχοι των λοιπών παροχών του ΟΑΕΔ, μπορούν να υποβάλουν διαδικτυακά τιςαιτήσεις τους για τη λήψη των σχετικών παροχών.

3. Όλοι οι εγγεγραμμένοι άνεργοι μπορούν να αντλούν άμεσα τις βεβαιώσεις ανεργίας.

Κατά τη μεταβατική περίοδο, μέχρι την 31η Μαρτίου 2015, οι άνεργοι μη επιδοτούμενοι και οι δικαιούχοι των λοιπών παροχών του ΟΑΕΔ, μπορούν να ανανεώνουν τα δελτία ανεργίας τους και να υποβάλλουν τις αιτήσεις τους με δύο τρόπους: είτε μέσω της νέας ηλεκτρονικής διαδικασίας είτε με την αυτοπρόσωπη παρουσία τους στα αρμόδια ΚΠΑ2 του Οργανισμού.

Από την 1η Απριλίου 2015 και μετά, οι διαδικασίες αυτές θα γίνονται αποκλειστικά με ηλεκτρονικό τρόπο μέσω του διαδικτύου και συγκεκριμένα μέσα από την ιστοσελίδα του ΟΑΕΔ.

Μέσα στο αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα η συγκεκριμένη διαδικασία της εξυπηρέτησης των δικαιούχων του ΟΑΕΔ μέσω των νέων, ηλεκτρονικών υπηρεσιών του Οργανισμού, θα μπορεί να γίνεται και με τη χρήση των κωδικών πρόσβασης του Taxis.

Για τη δυνατότητα αυτή, θα υπάρξει σχετική ανακοίνωση όταν θα ολοκληρωθούν οι απαραίτητες διαδικασίες.


Διαβάστε Περισσότερα »

Έως το Σάββατο η καλοκαιρία

                                             Από Κυριακή έρχονται βροχές και λίγα χιόνια - Τι καιρό θα κάνει μέχρι τα μέσα της επόμενης εβδομάδας
Γενικά αίθριος θα είναι ο καιρός σε όλη τη χώρα για το επόμενο 48ωρο (Παρασκευή και Σάββατο) σύμφωνα με την πρόβλεψη της ΕΜΥ καθώς από την Κυριακή αναμένονται βροχές και λίγα χιόνια στα ορεινά, χωρίς πάντως τα φαινόμενα να είναι έντονα.

Οι άνεμοι σήμερα θα είναι βόρειοι έντασης 4 με 6 μποφόρ στο Αιγαίο ενώ η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.

Αναλυτικά η πρόγνωση ανά περιοχή έχει ως εξής:

Μακεδονία, Θράκη
Καιρός: γενικά αίθριος.
Άνεμοι: μεταβλητοί 3 με 4 και στα ανατολικά βορειοανατολικοί 4 τοπικά 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: από -2 (μείον 2) έως 12 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Νησιά Ιονίου, Ήπειρος, δυτική Στερεά, δυτική Πελοπόννησος
Καιρός: γενικά αίθριος.
Άνεμοι: βορειοδυτικοί και βαθμιαία νότιοι 3 με 4 μποφόρ.
Θερμοκρασία: από 3 έως 17 βαθμούς Κελσίου. Στην Ήπειρο 4 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.

Θεσσαλία, ανατολική Στερεά, Εύβοια, ανατολική Πελοπόννησος
Καιρός: γενικά αίθριος.
Άνεμοι: από βόρειες διευθύνσεις 3 με 4 και στα ανατολικά και νότια τοπικά 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: από 1 έως 17 βαθμούς Κελσίου. Στη Θεσσαλία 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Κυκλάδες, Κρήτη
Καιρός: λίγες νεφώσεις κυρίως στις νοτιότερες περιοχές.
Άνεμοι: από βόρειες διευθύνσεις 4 με 5 και τοπικά 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: από 8 έως 16 βαθμούς Κελσίου.

Νησιά ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα
Καιρός: στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου γενικά αίθριος. Στα Δωδεκάνησα λίγες νεφώσεις πρόσκαιρα αυξημένες τις πρωινές ώρες με πιθανότητα ασθενών βροχών.
Άνεμοι: από βόρειες διευθύνσεις 4 με 5 και στα νότια τοπικά 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: από 10 έως 16 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Αττική
Καιρός: γενικά αίθριος.
Άνεμοι: βόρειοι βορειοανατολικοί 3 με 4 και στα ανατολικά τοπικά 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: από 4 έως 16 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια και ανατολικά 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Θεσσαλονίκη
Καιρός: γενικά αίθριος.
Άνεμοι: μεταβλητοί 3 μποφόρ.
Θερμοκρασία: από -1 (μείον 1 ) έως 11 βαθμούς Κελσίου.

Ο καιρός των επόμενων ημερών

Σάββατο 17-01-2015
Καιρός: γενικά αίθριος. Τοπικά περιορισμένη ορατότητα στα ηπειρωτικά τις πρωινές ώρες.
Άνεμοι: στα δυτικά νότιοι 3 με 4 και βαθμιαία στο Ιόνιο 5 μποφόρ. Στα ανατολικά βόρειοι 3 με 4 που βαθμιαία θα στραφούν σε νότιους με την ίδια ένταση.
Θερμοκρασία: χωρίς αξιόλογη μεταβολή.

Κυριακή 18-01-2015
Καιρός: λίγες νεφώσεις που βαθμιαία θα αυξηθούν και θα σημειωθούν τοπικές βροχές αρχικά στα δυτικά και βαθμιαία στα κεντρικά, τα βόρεια και τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου. Στα βορειοδυτικά από το απόγευμα σποραδικές καταιγίδες και λίγα χιόνια στα ορεινά.
Άνεμοι: από νότιες διευθύνσεις στα δυτικά 4 με 6 μποφόρ και στα ανατολικά 3 με 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: σε μικρή άνοδο.

Δευτέρα 19-01-2015
Καιρός: νεφώσεις με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες κυρίως στα δυτικά, τα βόρεια και τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου. Λίγα χιόνια στα δυτικά και βόρεια ορεινά. Βαθμιαία εξασθένηση των φαινομένων.
Άνεμοι: από νότιες διευθύνσεις στα δυτικά 5 με 7 μποφόρ με σταδιακή εξασθένηση και στα ανατολικά 4 με 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: χωρίς αξιόλογη μεταβολή.

Τρίτη 20-01-2015 και Τετάρτη 21-01-2015
Καιρός: λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές κυρίως στα δυτικά, τα βόρεια και τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου. Λίγα χιόνια στα δυτικά και βόρεια ορεινά.
Άνεμοι: από νότιες διευθύνσεις 4 με 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: χωρίς αξιόλογη μεταβολή.
Διαβάστε Περισσότερα »

Παρουσίαση ψηφοδελτίου ΣΥΡΙΖΑ στη Θήβα


Την τετάρτη το βράδυ 14 Ιανουαρίου, στην κατάμεστη αίθουσα «ΑΡΜΟΝΙΑ» του συνεδριακού κέντρου Θήβας, έγινε η παρουσίαση του ψηφοδελτίου του ΣΥΡΙΖΑ στη Βοιωτία.
Η παρουσία των μελών και των φίλων του ΣΥΡΙΖΑ ήταν εντυπωσιακή, τρανή απόδειξη ότι στις εκλογές θα δικαιωθούν τα όνειρα και οι ελπίδες του λαού μας.
Ήταν εκεί η Παγώνα Κατσίκη, ο Θανάσης ο Σκούμας και ο Γιάννης Σταθάς. Η Ελίζα Θηβαίου και ο Βασίλης Τσιτσιρίγκος δεν μπόρεσαν να παρευρεθούν, διότι οι ανάγκες του προεκλογικού αγώνα δεν τους το επέτρεψαν.
Σε πνεύμα ενωτικό, αγωνιστικό και ενθουσιώδες, οι υποψήφιοι ανέπτυξαν τις θέσεις, υποστήριξαν τους στόχους του ΣΥΡΙΖΑ και υπογράμμισαν την ιστορική σημασία των εκλογών, για την αριστερά, για τον ταλαιπωρημένο λαό μας, για την επανεκκίνηση της οικονομίας και την παραγωγική ανασυγκρότηση της χώρας.
Στο σύντομο χρόνο μέχρι τις εκλογές, εντείνεται ο αγώνας και η προσπάθεια.
Πόρτα –πόρτα θα γίνει η διακίνηση του ψηφοδελτίου, από όλους εκείνους που θέλουν να βάλουν τέλος στην καταστροφή και είναι αποφασισμένοι να αλλάξει σελίδα η Ελλάδα.



ΣΥΡΙΖΑ ΘΗΒΑΣ 
Διαβάστε Περισσότερα »

Συνελήφθη 24χρονος στο Σχηματάρι για μικροποσότητα ναρκωτικών



Κατασχέθηκε  μικροποσότητα ακατέργαστης κάνναβης

Συνελήφθη, χθες (14-01-2015) το μεσημέρι στο Σχηματάρι, από αστυνομικούς της Γ’ Ομάδας Πρόληψης Καταστολής Εγκληματικότητας (Ο.Π.Κ.Ε.) Βοιωτίας, ένας 24χρονος ημεδαπός, σε βάρος του οποίου σχηματίσθηκε δικογραφία για παράβαση του νόμου περί ναρκωτικών.

Ειδικότερα, μετά από έλεγχο που διενεργήθηκε από τους αστυνομικούς στον 24χρονο, βρέθηκε στην κατοχή του και κατασχέθηκε μικροποσότητα ακατέργαστης κάνναβης.

Την προανάκριση διενήργησε το Αστυνομικό Τμήμα Σχηματαρίου, ενώ η δικογραφία που σχηματίσθηκε θα υποβληθεί στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Θηβών.
Διαβάστε Περισσότερα »

SOS από επιστήμονες για το Wi-Fi: Είμαστε εκτεθειμένοι - Ποιοι κινδυνεύουν

Περισσότερο εκτεθειμένα είναι παιδιά και έφηβοι από τους ενήλικες, στα ηλεκτρομαγνητικά πεδία ραδιοσυχνοτήτων (RF / EMF), που εκπέμπουν οι συσκευές Wi-Fi, αλλά και τα ραδιόφωνα, οι τηλεοράσεις, οι φούρνοι μικροκυμάτων, τα κινητά τηλέφωνα. Μάλιστα οι ειδικοί προειδοποιούν ότι τα σημερινά όρια είναι ανεπαρκή και πρέπει να αναθεωρηθούν.

Σύμφωνα με έρευνα που δημοσιεύθηκε στο Journal of Microscopy and Ultrastructure και αναπαρήγαγε το Forbes:

    Τα παιδιά απορροφούν μεγαλύτερη ποσότητα ακτινοβολίας μικροκυμάτων από τους ενήλικες, καθώς τα κρανία των παιδιών είναι λεπτότερα από των ενηλίκων και αποθηκεύουν περισσότερη ακτινοβολία στον εγκεφαλικό ιστό.
    Τα έμβρυα είναι ακόμα πιο ευάλωτα από τα παιδιά.
    Οι έφηβες και οι γυναίκες δεν θα πρέπει να τοποθετούν το κινητό τους κοντά στο στήθος τους ή στο κεφάλι τους.
    Στο κινητό θα πρέπει να υπάρχουν προειδοποιήσεις για τους κινδύνους από την υπερέκθεση στην ακτινοβολία
    Οι κυβερνήσεις έχουν εκδώσει προειδοποιήσεις, όμως το μεγαλύτερο μέρος του κοινού τις αγνοεί.
    Οι τρέχουσες τιμές στα όρια έκθεσης είναι ανεπαρκείς και πρέπει να αναθεωρηθούν.
    Οι ασύρματες συσκευές είναι ραδιοπομποί, όχι παιχνίδια. Η πώληση τους στα καταστήματα παιχνιδιών θα πρέπει να παρακολουθείται στενά, ακόμη και να απαγορευτεί.

Στην έρευνα γίνεται επίκληση μελετών οι οποίες προειδοποιούν για κινδύνους στην υγεία που προκύπτουν από την έκθεση σε ραδιοσυχνότητες / EMF και οι οποίες συνδέονται με καρκίνους του εγκεφάλου και στους σιελογόνους αδένες, με χαμηλό αριθμό σπερματοζωαρίων, και με καρκίνο του μαστού.

Επιπλέον γίνεται αναφορά και σε άρθρο του περασμένου Αυγούστου στο networkworld.com με τίτλο «Το Wi-Fi μας σκοτώνει αργά;». Εκεί, ο συντάκτης του άρθρου αναρωτιέται αν τα ηλεκτρομαγνητικά κύματα που είναι χρήσιμα για την πρόοδο και την επικοινωνία είναι ασφαλή για την υγεία. Διερωτάται μάλιστα αν, όταν σε 50-100 χρόνια κοιτάξουμε πίσω θα θυμόμαστε ότι το Wi-Fi και τα κινητά τηλέφωνα ήταν υπεύθυνοι για την μεγαλύτερη κρίση της υγείας στην ανθρώπινη ιστορία.


Διαβάστε Περισσότερα »

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΚΗ ΛΕΣΧΗ ΛΙΒΑΔΕΙΑΣ-ΑΛΛΑΓΗ ΤΟΠΟΥ ΔΙΕΞΑΓΩΓΗΣ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟΥ

Λόγω αυξημένου ενδιαφέροντος για το διήμερο σεμινάριο του Χρήστου Κοψαχείλη 17 και 18 Ιανουαρίου, σας ενημερώνουμε ότι δεν θα πραγματοποιηθεί στην αίθουσα της Φωτογραφικής Λέσχης Λιβαδειάς αλλά στην αίθουσα συνεδριάσεων του Επιμελητηρίου Λιβαδειάς (Λ.Κουτσοπετάλου 1, Λιβαδειά).

Οι ώρες διεξαγωγής παραμένουν οι ίδιες.


Για περισσότερες πληροφορίες επικοινωνήστε μας στα παρακάτω τηλέφωνα:

6945894332 (Λεμονής Γιάννης)

6977460273 (Αλογοσκούφης Χρήστος)

Διαβάστε Περισσότερα »

Ενημέρωση από το Δήμο Θηβαίων

Ενημέρωση από το Δήμο Θηβαίων : ΚΑΤΑΛΗΚΤΙΚΗ ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΚΑΤΑΘΕΣΗΣ ΔΙΑΚΙΟΛΟΓΗΤΙΚΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΝΕΩΣΗ ΑΔΕΙΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ ΠΩΛΗΤΩΝ ΛΑΙΚΩΝ ΑΓΟΡΩΝ .

Σύμφωνα με το άρθρο 85 του νέου νόμο Ν. 4307/2014 ( ΦΕΚ 246\15-11-2014 τεύχος Α ¨), οι υφιστάμενες άδειες επαγγελματιών πωλητών λαϊκών αγορών του άρθρου 14 του Ν.4264\14 ( ΦΕΚ 118\15-5-2014 τεύχος Α ¨) ισχύουν μέχρι 31 Δεκεμβρίου 2014 και ανανεώνονται εφεξής. Η διαδικασία αξιολόγησης και ελέγχου των υποβληθέντων δικαιολογητικών ολοκληρώνεται το αργότερο μέχρι τις 2 Μαρτίου 2015.»
Καλούνται οι ενδιαφερόμενοι που κατέχουν άδεια επαγγελματία πωλητή λαϊκών αγορών για την ανανέωση της να προσκομίσουν τα παρακάτω δικαιολογητικά παρ.7 του άρθρου 14 του Ν.4264\14 ( ΦΕΚ 118\15-5-2014 τεύχος Α ¨) μέχρι 16-2-2015, η οποία θα είναι ΚΑΤΑΛΗΚΤΙΚΗ .( το χρονικό διάστημα από 17-2-2015 έως 27-2-2015 θα ακολουθήσει αξιολόγηση των δικαιολογητικών και λήψη απόφασης από το Δημοτικό Συμβούλιο για έγκριση της ανανέωσης των αδειών που έχουν τις προϋποθέσεις ).
1 . Βεβαίωση φορολογικής ενημερότητας της αρμόδιας Δ.Ο.Υ.
2 . Βεβαίωση ασφαλιστικής ενημερότητας του ασφαλιστικού φορέα
3 . Έντυπο Ε1 , Ε3 και Εκκαθαριστικά σημειώματα φορολογικών δηλώσεων για τα τελευταία τρία έτη
4 . Βεβαίωση άσκησης δραστηριοτήτων από το Σύστημα TAXIS της Γενικής Γραμματείας Πληροφοριακών Συστημάτων
5 . Πιστοποιητικό υγείας σύμφωνα με την με αριθμό Υ1γ/Γ.Π/οικ35797/2012 (Β΄1199) υπουργική απόφαση
6 . Υπεύθυνη δήλωση του Ν.1599/1986 στην οποία ο ενδιαφερόμενος θα δηλώνει υπεύθυνα ότι δεν ασκεί άλλο επάγγελμα ο ίδιος και ότι δεν έχει συνταξιοδοτηθεί λόγω γήρατος ή αναπηρίας από οποιοδήποτε ασφαλιστικό φορέα
7 . Βεβαίωση καταβολής του ημερήσιου τέλους Λαϊκών Αγορών
8. Δημοτική Ενημερότητα (Σύμφωνα με το άρθρο 285 του Ν.3463/2006)
9. Βεβαίωση μονίμου κατοικίας
10. Φωτοτυπία της αστυνομικής ταυτότητας
Τα δικαιολογητικά κατατίθενται στο αυτοτελές Τμήμα Τοπικής Οικονομικής Ανάπτυξης . Για πληροφ. Στο τηλ.2262350672 και ώρες από 8:00 π.μ. έως 16:00 μμ

Διαβάστε Περισσότερα »

ΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ