Τρίτη 3 Φεβρουαρίου 2015

"Αναταράξεις" στον Δήμο Αλιάρτου Θεσπιέων-βίντεο


Αναταράξεις στον Δήμο Αλιάρτου Θεσπιέων έχουν προκαλέσει οι καταγγελίες-με στοιχεία του αρχηγού  της αντιπολίτευσης  κ.Σαγάνα σχετικά με το έργο του αποχετευτικού συστήματος του Δήμου. Άμεση ήταν η αντίδραση του Δημάρχου κ.Ντασιώτη ο οποίος τοποθετήθηκε για το θέμα στο Δημοτικό Συμβούλιο.Σύμφωνα με πληροφορίες μας ο κος Σαγάνας επεξεργάζεται τα στοιχεία με τον δικηγόρο του προκειμένου να καταθέσει αναφορά στον εισαγγελέα Λιβαδειάς.
ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΒΙΝΤΕΟ






Διαβάστε Περισσότερα »

Ξεμπλοκάρουν οι λογαριασμοί συνταξιούχων ΟΓΑ




Η αποδέσμευση των τραπεζικών λογαριασμών οφειλετών με πολύ χαμηλό εισόδημα, όπως οι συνταξιούχοι του ΟΓΑ, από μέτρα αναγκαστικής είσπραξης περιλαμβάνεται στον κατάλογο των μέτρων άμεσης ανακούφισης συγκεκριμένων κοινωνικών ομάδων που ετοιμάζεται να υλοποιήσει το υπουργείο Οικονομικών.
Χαρακτηριστικές είναι οι περιπτώσεις συνταξιούχων του ΟΓΑ, οι οποίοι λαμβάνουν μηνιαία σύνταξη από 300 έως 500 ευρώ.Χαρακτηριστικές είναι οι περιπτώσεις συνταξιούχων του ΟΓΑ, οι οποίοι λαμβάνουν μηνιαία σύνταξη από 300 έως 500 ευρώ.

Το νέο επιτελείο θεωρεί ότι ένα από τα σημαντικότερα προβλήματα που έχει εντοπίσει είναι το μπλοκάρισμα των λογαριασμών φορολογουμένων με πολύ χαμηλό εισόδημα οι οποίοι πλέον δε μπορούν να συναλλαγούν μέσω τραπεζών .  Χαρακτηριστικές είναι οι περιπτώσεις συνταξιούχων του ΟΓΑ ή χαμηλοσυνταξιούχων άλλων ταμείων που λαμβάνουν μηνιαία σύνταξη από 300 έως 500 ευρώ και για τους οποίους έχουν εκδοθεί κατασχετήρια για φορολογικά χρέη που έχουν συσσωρευτεί λόγω απλήρωτου χαρατσιού ή ΕΝΦΙΑ για την ιδιόκτητη κατοικία τους. Μάλιστα σε πολλές περιπτώσεις έχουν αποσταλεί τα κατασχετήρια στις τράπεζες με αποτέλεσμα να τους έχουν δεσμευτεί και οι τραπεζικοί λογαριασμοί.

Παρά το γεγονός ότι υπάρχει ακατάσχετο στους τραπεζικούς λογαριασμούς έως και το ποσό των 1.500 ευρώ, οι δεσμεύσεις δεν αίρονται καθώς έχουν πραγματοποιηθεί πριν ο οφειλέτης υποβάλει τη σχετική δήλωση του ακατάσχετου λογαριασμού στο taxisnet. ‘Έτσι, υπάρχουν περιπτώσεις που κατατίθεται το ποσό της σύνταξης ή κάποιο άλλο ποσό στους συγκεκριμένους λογαριασμούς και αυτό δεν μπορεί να το εισπράξει ο οφειλέτης.

Στα μέτρα που εξετάζει να εφαρμόσει άμεσα η νέα ηγεσία του υπουργείου Οικονομικών είναι να υπάρξει μια ελεγχόμενη αποδέσμευση από τα μέτρα αναγκαστικής είσπραξης των φορολογούμενων, κυρίως μισθωτών και συνταξιούχων, οι οποίοι έχουν πολύ χαμηλό εισόδημα, δηλαδή κάτω από 500 ή 600 ευρώ. Στις περιπτώσεις αυτές θα αποδεσμευτούν οι τραπεζικοί τους λογαριασμοί ενώ εξετάζεται και το δημοσιονομικό κόστος του παγώματος των φορολογικών τους οφειλών για συγκεκριμένο χρονικό διάστημα, δηλαδή η μη χρέωσή τους με προσαυξήσεις και πρόστιμα. Με το πάγωμα του χρέους παγώνουν και οποιαδήποτε μέτρα αναγκαστικής είσπραξης, όπως είναι οι δεσμεύσεις περιουσιακών στοιχείων.

Διατηρείται η ρύθμιση των 100 δόσεων

Σε πρώτη φάση ειλημμένη θα πρέπει να θεωρείται η απόφαση της ηγεσίας του υπουργείου Οικονομικών για διατήρηση της ρύθμισης των 100 δόσεων για όλους τους φορολογούμενους με μεσαίο και υψηλό εισόδημα. Αυτό, ωστόσο, δεν αποκλείει την πιθανότητα να γίνουν μερικές βελτιωτικές παρεμβάσεις, όπως είναι η μείωση της ελάχιστης δόσης ακόμη και κάτω από τα 50 ευρώ που είναι σήμερα προκειμένου να μπορέσουν να κάνουν χρήση της και φορολογούμενοι με πενιχρό εισόδημα.



(Με πληροφορίες από capital.gr)
Διαβάστε Περισσότερα »

Απαντήσεις σε Ζιώγα του Διοικητή των Νοσοκομείων της Βοιωτίας

 

Έχω πολύ σοβαρότερα προβλήματα να ασχοληθώ γι αυτό και είναι η τελευταία φορά που αναφέρομαι στον κ. Ζιώγα. Απαντήσεις:

1) Εκείνος έχει αναγάγει το θέμα σε προσωπικό και αυτό έχει καταγραφεί

2) Δείχνει ακόμα μια φορά πόσο απέχει μακράν από τα θέματα Υγείας όταν αναφέρει ο Διοικητής ενός Νοσοκομείου καθορίζει πως θα λειτουργήσουν τα κέντρα Υγείας και τα Νοσοκομεία ενός Νομού!

3) Τα προβλήματα του Νοσοκομείου Λιβαδειάς δεν είναι του ενός έτους που έχω την τιμή να το Διοικώ. Όταν ήρθα στο Νοσοκομείο βρήκα 3 παθολόγους ειδικευμένους και άλλους 3 στο Νοσοκομείο Θηβών . Πως θα εφημέρευαν συνεπώς τα 2 Νοσοκομεία;

4) Για το ποιες αλλεπάλληλες ενέργειες ας κάνει τον κόπο να έρθει να ενημερωθεί

5) Ο κ. Ζιώγας θεωρείται βασιλικότερος των Βασιλέων σε σχέση με την κ. Δήμαρχο αλλά και ορισμένους Βουλευτές οι οποίοι προς τιμήν τους ενημερώνονται με δική τους πρωτοβουλία σε συχνή βάση ακόμα και τηλεφωνικά για τα προβλήματα του Νοσοκομείου;

6) Πού ήταν όλα αυτά τα χρόνια ο κ. Ζιώγας γιατί μην ξεχνάμε ότι είχε διατελέσει Περιφερειακός Σύμβουλος.

Αλλά κ. Ζιώγα ο αείμνηστος Ρόμπερτ Κέννεντυ είχε πεί: ”Πριν ρωτήσεις τι έκανε η Πατρίδα σου για σένα, δες τι έχεις κάνει εσύ γι αυτήν! “

Ο ΔΙΟΙΚΗΤΗΣ

του Γ.Ν Λιβαδειάς – Γ.Ν Θηβών

ΡΟΥΣΟΠΟΥΛΟΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ
Διαβάστε Περισσότερα »

Μπακογιάννης: Να κηρυχθούν σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης οι περιοχές των Δήμων Λαμιέων και Μακρακώμης




Ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας, Κώστας Μπακογιάννης ζήτησε από τη Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας την κήρυξη κατάστασης έκτακτης ανάγκης στις πληγείσες, από τα έντονα πλημμυρικά και κατολισθητικά φαινόμενα, περιοχές των Δήμων Λαμιέων και Μακρακώμης, του νομού Φθιώτιδας.

Έπειτα από τη βελτίωση των καιρικών συνθηκών, που επέτρεψαν μία πρώτη εκτίμηση των σοβαρών καταστροφών, ο κ. Μπακογιάννης, λαμβάνοντας υπόψη τα έγγραφα αιτήματα των δύο Δήμων, ζήτησε σήμερα την κήρυξη κατάστασης έκτακτης ανάγκης.

Οι προσπάθειες των συνεργείων τόσο της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας, όσο και των δύο Δήμων της περιοχής, συνεχίζονται προκειμένου να αποκατασταθούν στο μέτρο του δυνατού οι ζημιές που άφησαν πίσω τους τα έντονα καιρικά φαινόμενα στην κοιλάδα του Σπερχειού.

Από εδώ και στο εξής απαιτείται οργανωμένο σχέδιο και άμεση κρατική χρηματοδότηση για την αποκατάστασή τους.

Σε αυτή την κατεύθυνση, ο κ. Μπακογιάννης θα συναντήσει την Παρασκευή, 6 Φεβρουαρίου, τον Υπουργό Οικονομίας, Υποδομών, Ναυτιλίας και Τουρισμού κ. Γιώργο Σταθάκη και τον Αναπληρωτή Υπουργό Υποδομών, κ. Χρήστο Σπίρτζη.


Διαβάστε Περισσότερα »

Οχι πια κούρεμα χρέους αλλά Ομόλογα στο Διηνεκές -Τι είναι

Ο όρος Ομόλογα στο Διηνεκές -perpetual bond- είναι άγνωστος για τους περισσότερους. Τα επανέφερε στην επικαιρότητα ο Γιάνης Βαρουφάκης, έκανε λόγo γι’ αυτά πριν υπουργοποιηθεί σε διάφορα διεθνή ΜΜΕ, όπως το Bloomberg και τα πρότεινε και χθες κατά τις συνομιλίες που είχε με τον Βρετανό ομόλογό του, George Osborne.

Τι είναι τα συγκεκριμένα ομόλογα που θα αντικαταστήσουν το κούρεμα
Σύμφωνα με την Investopedia πρόκειται για ένα ομόλογο χωρίς ημερομηνία λήξης και επί το ελληνικότερον ονομάζονται “ομόλογα στο διηνεκές“. Τα perpetual bonds δεν είναι εξαγοράσιμα, αλλά πληρώνουν ένα σταθερό επιτόκιο για πάντα. Δηλαδή, το βασικό χαρακτηριστικό τους είναι ότι επειδή είναι στο διηνεκές δεν υπάρχει αποπληρωμή κεφαλαίου, αλλά μόνο καταβολή τόκων.
Επίσης, όπως εξηγεί σε άρθρο του στο 7imeres.gr, ο οικονομολόγος Δημήτρης Σαντιξής, ο δανειζόμενος έχει τη δυνατότητα να ανακαλέσει το ομόλογο μετά από συγκεκριμένη περίοδο (ιδιαίτερα σε φάσεις μείωσης των επιτοκίων διεθνώς), ενώ προβλέπεται συμβατικά περαιτέρω αύξηση του επιτοκίου μετά από συγκεκριμένα χρονικά διαστήματα. Το βρετανικό υπουργείο Οικονομικών είχε εκδώσει τέτοια ομόλογα με στόχο να αποπληρώσει μικρότερες εκδόσεις ομολόγων που είχαν χρησιμοποιηθεί για να χρηματοδοτήσουν τους Ναπολεόντειους Πολέμους το 1814. Ορισμένοι οικονομικοί κύκλοι θεωρούν ότι τα perpetuals μπορεί να αποδειχθούν αποτελεσματικά όπλα για τις κυβερνήσεις που θέλουν αν αποφύγουν τα κόστη αναχρηματοδότησης που σχετίζονται με την έκδοση ομολόγων με ημερομηνία λήξης.

Το διαφωτιστικό άρθρο του οικονομολόγου Δημήτρη Σαντιξή

«Επειδή αναφέρθηκε (Σ.Σ. από τον κ. Γιάνη Βαρουφάκη σε τηλεοπτική συζήτηση) η ιδέα χρησιμοποίησης ομόλογων στο διηνεκές (perpetual bonds) για το δανεισμό της χώρας, σκέφθηκα να γράψω αυτό το άρθρο για καλύτερη γνώση των δεδομένων και των επιλογών χρηματοδότησης.
Ας πάρουμε τα πράγματα με τη σειρά.. τεχνοκρατικά… Όχι ως πολιτική κουβέντα..

Πρώτη φορά στη Βρετανία το 1752
Τα ομόλογα στο διηνεκές εμφανίστηκαν ως μορφή κρατικής χρηματοδότησης για πρώτη φορά το 1752 στην Μ. Βρετανία, με στόχο τη μείωση του κόστους εξυπηρέτησης του Εθνικού χρέους. Το βασικό χαρακτηριστικό του ομολόγου είναι ότι επειδή είναι στο διηνεκές δεν υπάρχει αποπληρωμή κεφαλαίου, αλλά μόνο καταβολή τόκων. Επίσης ο δανειζόμενος έχει τη δυνατότητα να ανακαλέσει το ομόλογο μετά από συγκεκριμένη περίοδο (ιδιαίτερα σε φάσεις μείωσης των επιτοκίων διεθνώς) και τέλος προβλέπεται συμβατικά περαιτέρω αύξηση του επιτοκίου μετά από συγκεκριμένα χρονικά διαστήματα .

Εχουν υψηλό επιτόκιο
Όμως η χρηματοδότηση αυτή είχε συγκριτικά υψηλό επιτόκιο, καθώς η έλλειψη χρονικής διάρκειας και οι κίνδυνοι που σχετίζονται με αυτήν, απαιτούν από την πλευρά των επενδυτών πολύ μεγαλύτερο επιτόκιο. Έτσι αυτό που φαίνεται αρχικά και επιφανειακά πιο βολικό, στην πραγματικότητα, είναι ένας ακριβός τρόπος χρηματοδότησης. Ως συνέπεια των παραπάνω, τα ομόλογα αυτά, αφού χρησιμοποιήθηκαν στη Μεγάλη Βρετανία κατά το πρώτο Παγκόσμιο Πόλεμο, σε περίοδο Εθνικής έξαρσης, έπαψαν ουσιαστικά πλέον να χρησιμοποιούνται από κράτη, καθώς ήταν φθηνότερο να χρηματοδοτούνται σε συντομότερες περιόδους.
Ταυτόχρονα οι επενδυτές απέφευγαν μια σειρά από άλλους σοβαρούς κινδύνους π.χ. η πιθανότητα ένα κράτος να μην υπάρχει στο μέλλον. Έτσι, επικράτησαν τα ομόλογα συντομότερης διάρκειας, δηλαδή τριετή, πενταετή, δεκαετή και maximum τριακονταετή σε πιο προηγμένες και ασφαλείς οικονομίες. Βέβαια υπήρχαν κάποιες χρονικές στιγμές που είδαμε ένα πολύ μικρό τέτοιο ομόλογο π.χ. στο Καναδά το 1936 κι ένα επίσης μικρό, 100 χρόνων ομόλογο από το Μεξικό, ύψους μόνο 1.6 δις δολαρίων το 2014.

Ποιές χώρες χρησιμοποιούν ομόλογα στο διηνεκές
Όμως τα ομόλογα στο διηνεκές συνεχίζουν να υπάρχουν ως τρόπος χρηματοδότησης εταιρειών και τα τελευταία χρόνια βρήκαν λίγο πιο πρόσφορο έδαφος. Χρησιμοποιούνται κυρίως από εταιρείες σε μέτρια η δύσκολη οικονομική κατάσταση, συνήθως σε Ινδία, Ινδονήσια και Κίνα, είναι για ποσά μικρότερα του ενός δις δολαρίων και έχουν ως βασικό χαρακτηριστικό το πολύ υψηλό επιτόκιο, συνήθως άνω του 10%. Με αυτόν τον τρόπο, και οι επενδυτές έχουν μεγαλύτερες αποδόσεις και οι εταιρείες αποφεύγουν να αποπληρώνουν κεφάλαιο για κάποια δύσκολα για αυτές χρόνια, ευελπιστώντας, και οι δυο πλευρές, ότι σε μερικά χρόνια οι εταιρείες θα ανακαλέσουν τα ομόλογα, κάνοντας αναχρηματοδότηση, σε μια περίοδο μείωσης επιτοκίων στις αγορές. Τότε οι μεν εταιρείες θα πάψουν να πληρώνουν τα υψηλά επιτόκια και θα αποφύγουν την περαιτέρω συμβατική αύξησή τους, ενώ οι επενδυτές από την πλευρά τους, αφού έχουν καρπωθεί τα υψηλά επιτόκια για μια περίοδο, θα αποφύγουν τους διαφόρους κίνδυνους που αυξάνονται συνήθως σε βάθος χρόνου π.χ. χρεωκοπίας κλπ.

Συμπερασματικά:
1.Ενώ θεωρητικά ο τρόπος αυτός χρηματοδότησης υπάρχει, στην πράξη ουσιαστικά δεν χρησιμοποιείται από κράτη. Στην περίπτωση της Ελλάδας, όταν το δεκαετές ομόλογο είναι σήμερα άνω του 10%, ενσωματώνοντας τον κίνδυνο χρεωκοπίας και Grexit και η χώρα είναι σε μια δύσκολη φάση στις σχέσεις της με την Ευρώπη, μια τέτοια χρηματοδότηση θα ήταν στην πράξη ανέφικτη. Το επιτόκιο που θα απαιτείτο από τις αγορές είτε θα ήταν πολύ υψηλό είτε δεν θα υπήρχε καθόλου ενδιαφέρον από την πλευρά τους και σε κάθε περίπτωση αυτό θα ήταν μόνο για ένα εξαιρετικά μικρό ποσό.
2. ´Οταν τα δάνεια που η Ευρώπη έχει δώσει στην Ελλάδα είναι μακράς διαρκείας (το 142.0 δις δάνειο από EFSF έχει διάρκεια 26 χρόνια, με περίοδο χάριτος μέχρι το 2022), με πολύ μικρό επιτόκιο 1.8% και όταν άλλωστε υπάρχει σαφώς η δυνατότητα περαιτέρω επιμήκυνσης των δανείων και μείωσης του επιτοκίου στο πλαίσιο μιας συμφωνίας με τους δανειστές, μάλλον ο τρόπος αυτός χρηματοδότησης είναι άνευ ιδιαίτερης και πρακτικής ουσίας.
Ο Δημήτρης Σαντιξής είναι ​​​​​Τραπεζίτης / Συμβούλος ξένων επενδυτικών κεφαλαίων. Το άρθρο του δημοσιεύτηκε στο 7imeres.gr

iefimerida.gr
Διαβάστε Περισσότερα »

Ποιές περιοχές της Βοιωτίας κηρύχθηκαν αρουραιόπληκτες

Άμεσες ήταν οι  ενέργειες από την  Αντιπεριφερειάρχη Π. Ε. Βοιωτίας, κ. Φανή Παπαθωμά  για την αντιμετώπιση προβλημάτων σε περιοχές  της Π. Ε. Βοιωτίας, που με απόφασή της κηρύχθηκαν ως  αρουραιόπληκτες.


        Με απόφαση της Αντιπεριφερειάρχη Π. Ε. Βοιωτίας κ. Παπαθωμά Φανής, κηρύχθηκε η περιοχή του Κωπαϊδικού πεδίου 35.000 στρ., όπου βρίσκονται τα αγροκτήματα που έχουν καλλιεργηθεί με μηδική  κυρίως και δευτερευόντως με χειμερινά σιτηρά των Σ.Α.ΑΚ ως αρουραιόπληκτη, με αφορμή γνωστοποιήσεις Α.Σ.Ο. αλλά κυρίως  με διαπιστώσεις των υπηρεσιών της Δ.Α.Ο.Κ. Βοιωτίας.
        Οι Δήμοι , Δημοτικές  κα Τοπικές Κοινότητες στα Σ.Α.ΑΚ των οποίων έχουν εμφανισθεί τρωκτικά(πιθανώς αρουραίοι), είναι:
        α) Δήμος Ορχομενού: Ορχομενός, Παύλο. Λούτσι, Πύργος, Καρυά, Αγ.       Δημήτριος,  Ακραίφνιο και Κάστρο.
        β) Δήμος Αλιάρτου Θεσπιέων: Αλίαρτος, Πέτρα, Ευαγγελίστρια, Άσκρη, Μαυρομάτι, Σωληνάρι, Θεσπιές, Νεοχώρι και Λεοντάρι. 
       γ) Δήμος Θηβαίων: Βάγια,
        δ) Δήμος Λεβαδέων: Αγ. Γεώργιος, Αγ. Τριάδα, Αγ. Άννα, Κυριάκι, Ανάληψη και οικ. Ελικώνα
        Σχετικό έγγραφο, ως εξαιρετικά επείγον, απεστάλη στο Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων προκειμένου να προβούν στις απαραίτητες ενέργειες.
        
Διαβάστε Περισσότερα »

Συνελήφθη 29χρονος για ναρκωτικά στη Θήβα

Συνελήφθη 29χρονος ημεδαπός για ναρκωτικά στη Θήβα

Κατασχέθηκε μικροποσότητα βουπρενορφίνης

Συνελήφθη, σήμερα (03-02-2015) το πρωί στη Θήβα, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Θηβών, ένας 29χρονος ημεδαπός, σε βάρος του οποίου σχηματίσθηκε δικογραφία για παράβαση του νόμου περί ναρκωτικών.

Ειδικότερα, μετά από έλεγχο που διενεργήθηκε στον 29χρονο, βρέθηκε στην κατοχή του και κατασχέθηκε μία αυτοσχέδια νάιλον συσκευασία, η οποία περιείχε μικροποσότητα βουπρενορφίνης.

Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Θηβών.

Διαβάστε Περισσότερα »

Συνελήφθη και φυλακίστηκε 45χρονος Τούρκος στη Θήβα για κλοπή και παράνομη οπλοκατοχή

Συνελήφθη 45χρονος υπήκοος Τουρκίας στη Θήβα, σε βάρος του οποίου εκκρεμούσε καταδικαστική Απόφαση για κλοπή και παράνομη οπλοκατοχή

Συνελήφθη, χθες (02-02-2015) το βράδυ στη Θήβα, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Θηβών, ένας 45χρονος υπήκοος Τουρκίας , σε βάρος του οποίου εκκρεμούσε καταδικαστική Απόφαση, με ποινή φυλάκισης δεκατριών (13) μηνών και χρηματική ποινή, για κλοπή κατά συναυτουργία και κατ’ εξακολούθηση, καθώς και για παράνομη οπλοκατοχή.

Ο συλληφθείς οδηγήθηκε αρμοδίως και διατάχθηκε η φυλάκισή του σε Κατάστημα Κράτησης της χώρας.

Διαβάστε Περισσότερα »

“Παρουσίαση του φωτογραφικού έργου του Μιχάλη Πολιτόπουλου στη Φωτογραφική Λέσχη Λιβαδειάς”





Την Τετάρτη 4 Φεβρουαρίου 2015 και ώρα 8:00 μ.μ στην αίθουσα της Φωτογραφικής Λέσχης Λιβαδειάς θα παραστεί ο φωτογράφος Μιχάλης Πολιτόπουλος ο οποίος θα παρουσιάσει το έργο του. Μετά το πέρας της παρουσίασης θα ακολουθήσει εποικοδομητική συζήτηση για την τέχνη της φωτογραφίας καθώς και ανάλυση του έργου του φωτογράφου.


Ο Μιχάλης Πολιτόπουλος γεννήθηκε στην Αθήνα το 1967. Έχει εκθέσει φωτογραφίες σε ατομικές και ομαδικές εκθέσεις στην Ελλάδα και το εξωτερικό. Το 1997 κυκλοφόρησε βιβλίο με τις φωτογραφίες του με τίτλο «Το δωμάτιο» (Εκδόσεις Φωτοχώρος- Μικρή Σειρά). Το 1998 συμμετείχε με φωτογραφίες του στο λεύκωμα «Κύπρος: Έξι φωτογραφικές διαδρομές». Έχει διδάξει φωτογραφία στην Κοινότητα Απεξάρτησης Διάβαση και στο State University of N.Y στην Αθήνα. Είναι μέλος του Φωτογραφικό Κύκλου από το 1992 και μέλος του παρόντος Διοικητικού Συμβουλίου του.


Είσοδος ελεύθερη


Τηλέφωνο για πληροφορίες:  6945894332 (Λεμονής Γιάννης)


Χορηγός επικοινωνίας: fmag - photography fan/magazine - http://www.fmag.gr



Για το Δ. Σ. της Φ. Λ. Λιβαδειάς


Ο Π Ρ Ο Ε Δ Ρ Ο Σ       H Γ Ρ Α Μ Μ Α Τ Ε Α Σ



Ιωάννης Λεμονής           Μαρία Μίχου
Διαβάστε Περισσότερα »

Φθιώτιδα: Αυτοκίνητο σκότωσε 3χρονο αγοράκι μπροστά στα μάτια των γονιών του


  

Τραγωδία το πρωί στο Πολυδένδρι Δομοκού, όπου το τρίχρονο αγγελούδι βρήκε τραγικό θάνατο κάτω από τις ρόδες αυτοκίνητου - Σοκαρισμένος είναι ο 47χρονος οδηγός του αυτοκίνητου, που δεν μπορεί να πιστέψει το κακό που έγινε από τη μια στιγμή στην άλλη.

Άσχημο παιχνίδι έπαιξε η μοίρα σε μια οικογένεια Αλβανικής υπηκοότητας που ζούσε στο Πολυδένδρι Δομοκού.

Όπως κάθε μέρα, γύρω στις 9:00΄ το πρωί, βγήκαν να πάρουν το ψωμί από τον διανομέα που έρχεται από φούρνο του Δομοκού και κάνει διανομή ψωμιού και άλλων προϊόντων στα χωριά της περιοχής.

Το αγοράκι ήταν μαζί με τους γονείς του, αλλά δυστυχώς ξέφυγε από την προσοχή όλων και άγνωστο πως, όταν το αυτοκίνητο ξεκίνησε το παιδί βρέθηκε κάτω από τις ρόδες.

Ακολούθησαν σκηνές αρχαίας τραγωδίας. Το παιδί μεταφέρθηκε με κάποιο άλλο αυτοκίνητο στο Κ.Υ. Δομοκού, όπου απλά διαπιστώθηκε ο θάνατός του.

Ο 47χρονος οδηγός κρατείται σοκαρισμένος στο Α.Τ. Δομοκού, που έχει αναλάβει και την προανάκριση για τη θανατηφόρα παράσυρση.
lamiareport
Διαβάστε Περισσότερα »

Επείγουσα ανακοίνωση Δήμου Θηβαίων-Μην καταναλώνετε νερό για πόση και οικιακή χρήση



 Ο Δήμος Θηβαίων και η Δ.Ε.Υ.Α.Θ. ανακοινώνουν ότι, λόγω των ισχυρών βροχοπτώσεων στην περιοχή του Μόρνου και λόγω των φερτών υλών στο κανάλι του Μόρνου παρουσιάστηκε αυξημένη θολότητα στο πόσιμο νερό στα Διυλιστήρια του Δήμου που τροφοδοτούνται από το κανάλι.



  Συνιστούμε για προληπτικούς λόγους και σύμφωνα με την κείμενη νομοθεσία οι καταναλωτές μας να αποφεύγουν τη χρήση του νερού για πόση και οικιακή χρήση μέχρι την πλήρη αποκατάσταση του προβλήματος.



  Οι εγκαταστάσεις επεξεργασίας του νερού της Δ.Ε.Υ.Α.Θ. λειτουργούν, αλλά με μειωμένη παρεχόμενη ποσότητα λόγω της θολότητας και αυτό επιβάλει τον περιορισμό της κατανάλωσης στο ελάχιστο δυνατό.



  Από τον διαχειριστή του καναλιού που είναι η Ε.ΥΔ.Α.Π. ΑΕ, δεν μας έχει δοθεί αναμενόμενος χρόνος αποκατάστασης της ποιότητας του χορηγούμενου νερού προς επεξεργασία.



  Παρακαλούμε για την κατανόηση σας, ο Δήμος Θηβαίων και η Δ.Ε.Υ.Α.Θ. καταβάλλουν κάθε προσπάθεια για την αδιάλειπτη παροχή νερού, γεγονός που απαιτεί και την συνδρομή των καταναλωτών.  

Διαβάστε Περισσότερα »

Κατά 30% αύξησαν τις αυτοκτονίες τα μέτρα λιτότητας

Τα ενισχυμένα μέτρα λιτότητας που ελήφθησαν τον Ιούνιο του 2011 στην Ελλάδα ως απάντηση στην κρίση του δημόσιου χρέους, μεταφράσθηκαν σε μια άνοδο κατά ένα τρίτο των αυτοκτονιών στη χώρα, σύμφωνα με μια μελέτη που δόθηκε στη δημοσιότητα.

Μια ομάδα ελλήνων και αμερικανών ερευνητών μελέτησε τα μηνιαία στατιστικά στοιχεία για τις δολοφονίες στην Ελλάδα από το 1983 ως το 2012 σε συσχετισμό με τα γεγονότα που συνδέονται με τα προγράμματα λιτότητας από το 2008, ή αντίθετα που αντανακλούν την ευημερία των προηγούμενων ετών (για παράδειγμα την ένταξη της χώρας στην ευρωζώνη το 2002 ή τη διοργάνωση των Ολυμπιακών Αγώνων το 2004).

"Η ανάλυσή μας δείχνει μια σημαντική άνοδο των αυτοκτονιών στην Ελλάδα έπειτα από γεγονότα που συνδέονται με τη λιτότητα", διαπιστώνεται στη μελέτη αυτή που δημοσιεύεται στη βρετανική ιατρική επιθεώρηση BMJ Open.

Η ανακοίνωση τον Ιούνιο 2011 από την ελληνική κυβέρνηση ενός δεύτερου πακέτου μέτρων λιτότητας που περιλάμβανε μειώσεις των μισθών των δημόσιων υπαλλήλων και μείωση των δαπανών για την κοινωνική προστασία, μοιάζει να είχε την ισχυρότερη επίδραση στην καμπύλη των αυτοκτονιών.

Ο αριθμός των αυτοκτονιών (ανδρών και γυναικών) αυξήθηκε κατά μέσο όρο 35,7% "στους μήνες που ακολούθησαν αυτή την ημερομηνία, σε σχέση με τον μέσο όρο των προηγούμενων μηνών", σύμφωνα με τον κύριο συντάκτη της μελέτης, τον καθηγητή Τσαρλς Μπράνας.

Οι ερευνητές επισημαίνουν επίσης την άνοδο του αριθμού των αυτοκτονιών μεταξύ των ανδρών μετά την έναρξη της ελληνικής ύφεσης τον Οκτώβριο του 2008 (+13,1%), καθώς και τον Απρίλιο του 2012 (+29,7%), μετά την αυτοκτονία του συνταξιούχου φαρμακοποιού Δ. Χριστούλα στο Σύνταγμα.

Τον Μάιο και τον Ιούλιο του 2012 ο μηνιαίος αριθμός των αυτοκτονιών έφθασε στο υψηλότερο σημείο που είχε παρατηρηθεί ποτέ τα 30 τελευταία χρόνια, με 62 και 64 αυτοκτονίες αντιστοίχως γι' αυτούς τους δύο μήνες.

Αντίθετα τα χαμηλότερα επίπεδα στους ετήσιους απολογισμούς των αυτοκτονιών ανάγονται στις πιο ευνοϊκές οικονομικά περιόδους: Φεβρουάριος 1983 και Νοέμβριος 1999 (14 αυτοκτονίες).

Καθηγητής Επιδημιολογίας στο Πανεπιστήμιο της Πενσιλβάνια, ο Τσαρλς Μπράνας εκτιμά ότι δεν είναι μόνον οι οικονομικές πολιτικές που επηρεάζουν την καμπύλη των αυτοκτονιών, αλλά επίσης "τα δημόσια μηνύματα" που συνοδεύουν αυτές τις πολιτικές.

Αυτοί που λαμβάνουν τις αποφάσεις καθώς και τα μέσα ενημέρωσης οφείλουν να έχουν συνείδηση "του εν δυνάμει αρνητικού αντίκτυπου που έχουν στη δημόσια υγεία, ιδιαίτερα στις αυτοκτονίες", αυτά τα μέτρα λιτότητας, υπογραμμίζει ο καθηγητής μιλώντας στο Γαλλικό Πρακτορείο.


Διαβάστε Περισσότερα »

Κοπή πίτας Συλλόγου Εργαζομένων Δήμου Θηβαίων και Δημοτικού Συμβουλίου

 Την πρωτοχρονιάτικη πίτα του έκοψε, την Παρασκευή 30 Ιανουαρίου, ο Σύλλογος Εργαζομένων του Δήμου Θηβαίων, σε γνωστό κέντρο της πόλης των Θηβών, παρουσία του Δημάρχου Θηβαίων κ. Σπύρου Νικολάου, Δημοτικών και Τοπικών Συμβούλων.

Ο κ. Δήμαρχος στον χαιρετισμό που απηύθυνε, ευχαρίστησε τους δημοτικούς υπαλλήλους για τη μέχρι σήμερα συνεργασία και αφού ευχήθηκε καλή χρονιά στους ίδιους και τις οικογένειές τους, τους προέτρεψε, ως λειτουργοί της δημόσιας διοίκησης, να συνεχίσουν και να βελτιώσουν τις ενέργειές τους για την καλύτερη εξυπηρέτηση των δημοτών.

Την πρωτοχρονιάτικη πίτα τους έκοψαν και τα μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου Δήμου Θηβαίων κατά τη διάρκεια της πρώτης συνεδρίασης για το 2015 στις 28 Ιανουαρίου, με ευχές για μια παραγωγική χρονιά για το καλό του δήμου και των δημοτών.



Διαβάστε Περισσότερα »

Ολοκληρώθηκε η επέκταση του ΧΥΤΑ Θήβας




Ολοκληρώθηκε η επέκταση του ΧΥΤΑ Θήβας
 με την κατασκευή του 2ου κυττάρου συνολικής χωρητικότητας 305.000 κυβικών μέτρων.

Παράλληλα βρίσκεται σε εξέλιξη η διαγωνιστική διαδικασία επιλογής αναδόχου εταιρίας για το έργο «Μονάδα Επεξεργασίας Απορριμμάτων (ΜΕΑ) 2ης Διαχειριστικής Ενότητας Βοιωτίας», με την μέθοδο της αναερόβιας – αερόβιας ζύμωσης για την παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας και compost.

Με την κατασκευή και λειτουργία της ΜΕΑ θα γίνεται εκτροπή των οργανικών απορριμμάτων, περεταίρω ανάκτηση ανακυκλώσιμων υλικών και μείωση των προς υγειονομική ταφή απορριμμάτων, επιτυγχάνοντας πλήρως τους στόχους που θέτει η Ευρωπαϊκή Οδηγία ΕΚ/98/2008 και ο Ν. 4042/2012, ενώ θα παραταθεί για πολλές δεκαετίες η διάρκεια ζωής του υπάρχοντος ΧΥΤΑ.

Σημειώνεται ότι για την εκτροπή των οργανικών απορριμμάτων έχει σχεδιαστεί η ανάπτυξη ενός επιπλέον ρεύματος στην πηγή, με την προσθήκη καφέ κάδου δίπλα στους υπάρχοντες, μπλε για τα ανακυκλώσιμα και πράσινου για το υπόλειμμα.

Οι Δήμοι στα πλαίσια επικαιροποίησης (αναθεώρησης) του υπάρχοντος Περιφερειακού Σχεδίου Διαχείρισης Απορριμμάτων (ΠΕ.Σ.Δ.Α) έχουν την δυνατότητα να εκπονήσουν τα δικά τους Τοπικά Σχέδια διαχείρισης απορριμμάτων, με την ανάπτυξη επιπλέον κάδων στην πηγή για ανάκτηση υλικών, όπως χαρτί, μέταλλο κ.α, την δημιουργία πράσινων σημείων καθώς και συναφών δράσεων ενημέρωσης ευαισθητοποίησης των πολιτών.

Για την ολοκλήρωση και υποστήριξη του σχεδιασμού των Δήμων ανατέθηκε μελέτη, η οποία θα περιγράψει τις ανάγκες, τον απαιτούμενο εξοπλισμό και τα μέσα αλλά και τις συνέργειες των Δήμων με τον Φο.Δ.Σ.Α, έτσι ώστε να επιτυγχάνονται οι οικονομίες κλίμακας και το βέλτιστο περιβαλλοντικά αποτέλεσμα.    

Η μελέτη, η οποία θα συνταχθεί σε συνεργασία με τις Υπηρεσίες των Δήμων, θα ολοκληρωθεί εντός του τρέχοντος έτους, προκειμένου να εφαρμοστεί με την έναρξη λειτουργίας της ΜΕΑ.

Επιπλέον ο Φο.Δ.Σ.Α προχωρά στην δημιουργία συστήματος διαχείρισης αδρανών υλικών (υλικά εκσκαφών, κατασκευών & κατεδαφίσεων), σε έκταση του ΧΥΤΑ για να διαχειριστεί και αυτήν την κατηγορία αποβλήτων.

Διαβάστε Περισσότερα »

Εορτή της Υπαπαντής του Κυρίου στην Αλυκή

 

Την Δευτέρα 2 Φεβρουαρίου 2015 εορτή της Υπαπαντής του Κυρίου μας πανηγυρίζει ο Ι. Ενοριακός Ναός της Υπαπαντής της παραλίας Αλυκής. Αφ’ εσπέρας ο Σεβ. ποιμενάρχης μας κ. Γεώργιος χοροστάτησε στον πανηγυρικό εόρτιο εσπερινό. Στο κήρυγμά του αναφέρθηκε στη σπουδαιότητα της εορτής εκφράζοντας την επιθυμία προσμονής που πρέπει να έχει ο άνθρωπος προς τον σωτήρα Χριστό ανάλογη με αυτή που επέδειξε ο πρεσβύτης Συμεών. Εξέφρασε την αγάπη του και τη συμπάθειά του προς όλους τους προσκυνητές καθότι η ενορία αυτή τους χειμερινούς μήνες λειτουργεί κάποιες Κυριακές. Ευχήθηκε χρόνια πολλά, υγιεινά και σωτήρια καθότι βρισκόμαστε στο τέλος του πρώτου μήνα του νέου έτους.






Διαβάστε Περισσότερα »

Προσλήψεις σε υπουργεία, ΕΚΑΒ και ειρηνοδικεία

Μέχρι τις 3 Μαρτίου η υποβολή αιτήσεων
Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκεται και πάλι η προκήρυξη του ΟΑΕΔ για 918 θέσεις που είχε «παγώσει» προσωρινά λόγω εκλογών. Η νέα προθεσμία υποβολής αιτήσεων λήγει την Τρίτη 3 Μαρτίου.

Οι ενδιαφερόμενοι που υπάγονται στις προστατευτικές διατάξεις του νόμου (ΑμεΑ, πολύτεκνοι, τέκνα αγωνιστών Εθνικής Αντίστασης, έμμεση ΑμεΑ, τέκνα αναπήρων πολέμου, τρίτεκνοι) και διαθέτουν τα τυπικά προσόντα που απαιτούνται για τις θέσεις αυτές, σύμφωνα με τις αντίστοιχες προκηρύξεις του ΑΣΕΠ, μπορούν να υποβάλουν τις αιτήσεις τους.

Οι υποψήφιοι για διορισμό στις θέσεις της προκήρυξης συμπληρώνουν ειδικό έντυπο αίτησης-υπεύθυνης δήλωσης, που περιέχεται μέσα στο παραπάνω αναγραφόμενο ΦΕΚ Β’ 3408/18-12-2014, στο οποίο δηλώνουν απαραίτητα όλα τα στοιχεία που ζητούνται, αναφέρει ο Ελεύθερος Τύπος.

Αυτό είναι απολύτως απαραίτητο, διότι από αυτήν την αίτηση-υπεύθυνη δήλωση προκύπτουν τα μόρια όλων των προστατευομένων. Επίσης συμπληρώνουν και τις συγκεκριμένες θέσεις της προκήρυξης στις οποίες επιθυμούν να διορισθούν, κατά σειρά προτίμησης.

Οι υποψήφιοι πρέπει να έχουν συμπληρώσει το 21ο έτος της ηλικίας τους, να μπορούν να εκτελέσουν τα καθήκοντα που θα τους ανατεθούν, να μην έχουν κώλυμα διορισμού. Οι άνδρες να έχουν εκπληρώσει τις στρατιωτικές τους υποχρεώσεις ή να έχουν νόμιμα απαλλαγεί από αυτές.

Έντυπα αιτήσεων

Οι υποψήφιοι για διορισμό στις θέσεις της προκήρυξης συμπληρώνουν το ειδικό έντυπο αίτησης - υπεύθυνης δήλωσης, στο οποίο δηλώνουν όλα τα στοιχεία που απαιτούνται για την εφαρμογή του άρθρου 4 και για τη με βάση αυτά μοριοδότηση, ως και τις συγκεκριμένες θέσεις της προκήρυξης στις οποίες επιθυμούν να διορισθούν, κατά σειρά προτίμησης. Οι προστατευόμενοι έχουν δικαίωμα υποβολής αίτησης σε μία Επιτροπή του άρθρου 9 του Ν. 2643/98. Η υποβολή περισσότερων της μίας αιτήσεων επιφέρει ακύρωση όλων των αιτήσεων που έχει υποβάλει ο προστατευόμενος. Για την εξυπηρέτηση των προστατευομένων, το έντυπο της αίτησης, το παραπάνω αναφερόμενο ΦΕΚ, οι προκηρύξεις των 14 αρμόδιων επιτροπών όπως και οι διευθύνσεις τους βρίσκονται αναρτημένες στην ιστοσελίδα του ΟΑΕΔ: www.oaed.gr.

Διαγωνισμός για 54 ειρηνοδίκες

To υπουργείο Δικαιοσύνης προκήρυξε διαγωνισμό για την πρόσληψη 54 δόκιμων ειρηνοδικών Δ’ Τάξεως. Δεκτοί στο διαγωνισμό αυτό γίνονται όσοι έχουν συμπληρώσει το 25ο και δεν έχουν υπερβεί το 40ό έτος της ηλικίας τους κατά την 31η Δεκεμβρίου 2014. Ο διαγωνισμός περιλαμβάνει γραπτή και προφορική εξέταση στα εξής μαθήματα: α) Αστικό Δίκαιο, β) Εμπορικό Δίκαιο, γ) Πολιτική Δικονομία, δ) Ποινικό Δίκαιο, ε) Ποινική Δικονομία και στ) Στοιχεία Ευρωπαϊκού Κοινοτικού Δικαίου. Όποιος/α επιθυμεί να διαγωνιστεί οφείλει: να υποβάλει στη Γραμματεία της Εισαγγελίας του Αρείου Πάγου, πέντε (5) τουλάχιστον ημέρες πριν από την έναρξη του διαγωνισμού, αίτηση απευθυνόμενη στον πρόεδρο της Επιτροπής του Διαγωνισμού, στην οποία να αναγράφονται το όνομα, το επώνυμο και τα ονόματα του πατέρα και της μητέρας και να σημειώνονται η διεύθυνση της κατοικίας και ο αριθμός του τηλεφώνου του/της.
Διαβάστε Περισσότερα »

Η σκόνη έφυγε το κρύο επέστρεψε με χαμηλές θερμοκρασίες και βροχές

Με βροχές και καταιγίδες θα συνεχίσει ο καιρός και την Τρίτη, ενώ, σε περιοχές της Βορείου Ελλάδας θα σημειωθεί και παγετός. Στα δυτικά και τα νησιά νοτίου και ανατολικού Αιγαίου θα σημειωθούν τοπικές βροχές ή σποραδικές καταιγίδες.

Αναλυτικά, η πρόγνωση καιρού της ΕΜΥ:

Μακεδονία, Θράκη

Καιρός: λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες κυρίως στην ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη, με τοπικές βροχές από το απόγευμα καθώς και λίγα χιόνια στα ορεινά.
Άνεμοι: από δυτικές διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: από 3 έως 13 βαθμούς κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία 4 με 6 βαθμούς χαμηλότερη.

Νησιά Ιονίου, Ηπειρος, δυτική Στερεά, δυτική Πελοπόννησος

Καιρός: νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και χιόνια στα ορεινά. Πιθανότητα πρόσκαιρων καταιγίδων κυρίως στα βόρεια.
Άνεμοι: από δυτικές διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ που βαθμιαία θα στραφούν σε νοτίους 4 με 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: από 7 έως 14 βαθμούς κελσίου. Στην Ηπειρο 5 με 7 βαθμούς χαμηλότερη.

Θεσσαλία, ανατολική Στερεά, Εύβοια, ανατολική Πελοπόννησος

Καιρός: λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες στα νοτιά με πιθανότητα τοπικών βροχών.
Άνεμοι: από δυτικές διευθύνσεις 3 με 5 και τοπικά στα νοτιά 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: από 6 έως 15 βαθμούς κελσίου. Στα βόρεια 4 με 6 βαθμούς χαμηλότερη.

Κυκλάδες, Κρήτη

Καιρός: νεφώσεις παροδικά αυξημένες με σποραδικές βροχές ή καταιγίδες.
Άνεμοι: από δυτικές διευθύνσεις 4 με 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: από 10 έως 16 βαθμούς κελσίου.

Νησιά ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα

Καιρός: νεφώσεις παροδικά αυξημένες με πρόσκαιρες βροχές ή καταιγίδες κυρίως στα νοτιά.
Άνεμοι: από δυτικές διευθύνσεις 3 με 5 και τοπικά στα νοτιά 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: από 11 έως 17 βαθμούς κελσίου. Στα βόρεια 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

 Αττική

Καιρός: Γενικά αίθριος.
Άνεμοι: από δυτικές διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: από 6 έως 14 βαθμούς κελσίου.

Θεσσαλονίκη

Καιρός: Γενικά αίθριος.
Άνεμοι: δυτικοί βορειοδυτικοί 3 με 4 μποφόρ.
Θερμοκρασία: από 5 έως 11 βαθμούς κελσίου.


Διαβάστε Περισσότερα »

Βρέθηκε απανθρακωμένο πτώμα στο Norman Atlantic -Ενα μήνα μετά την τραγωδία

Ένα απανθρακωμένο πτώμα εντοπίστηκε στο επιβατικό/οχηματαγωγό πλοίο Norman Atlantic, το οποίο τυλίχθηκε στις φλόγες, σε θαλάσσια περιοχή βόρεια της Κέρκυρας στις 28 Δεκεμβρίου.

Το πτώμα βρέθηκε στην καμπίνα ενός φορτηγού στο κατάστρωμα 4.

Η σορός του ανασύρθηκε και μεταφέρθηκε στο Ινστιτούτο Ιατροδικαστικής του Μπάρι, όπου και θα πραγματοποιηθούν οι απαραίτητες ενέργειες για την ταυτοποίησή του.

Η σορός ανασύρθηκε και μεταφέρθηκε στο Μπάρι, στο Ιατροδικαστικό Ινστιτούτο, όπου μέσα στις επόμενες ώρες γίνουν οι απαραίτητες για την ταυτοποίηση του εργασίες. Την νεκροψία-νεκροτομή θα αναλάβουν ιατροδικαστές που θα οριστούν από τους εισαγγελείς του Μπάρι Francesco Introna και Biagio Solarino, οι οποίοι και παραβρέθηκαν στην επιθεώρηση του πλοίου,κατά την οποία εντοπίστηκε το πτώμα.

Η εν λόγω σορός είναι η πρώτη που εντοπίζεται εντός του πλοίου, ανεβάζοντας την ίδια ώρα τον αριθμό των ατόμων που έχασαν τη ζωή τους στους 10. Οι άλλοι εννέα είχαν αντοπιστεί από διασώστες στη θάλασσα (τρεις επιβάτες Έλληνες, δύο Ιταλοί, δύο Γερμανοί, ένας Τούρκος και ένας Γεωργιανός).

Σε σύγκριση με τον κατάλογο των επιβαινόντων, 18 εξακολουθούν να αγνοούνται και οι ερευνητές δεν αποκλείουν ότι υπάρχουν περισσότερα θύματα μέσα στο πλοίο που μετατράπηκε σε πύρινη κόλαση.


Διαβάστε Περισσότερα »

Βαρουφάκης: Δεν ζητάμε διαγραφή αλλά μείωση του χρέους



Ο Γιάνης Βαρουφάκης με συνέντευξή του στους Financial Times προτείνει την ανταλλαγή των ελληνικών ομολόγων με νέα, συνδεδεμένα με τον ρυθμό ανάπτυξης της οικονομίας
Η κυβέρνηση της Ελλάδας προτείνει τον τερματισμό της διένεξης με τους διεθνείς πιστωτές της διαμέσου της ανταλλαγής των ομολόγων της με νέα αξιόγραφα, τα οποία θα είναι συνδεδεμένα με τον ρυθμό ανάπτυξης της ελληνικής οικονομίας, όπως δήλωσε ο νέος υπουργός Οικονομικών Γιάνης Βαρουφάκης στην εφημερίδα Financial Times.

Σε συνέντευξή του στην εφημερίδα, ο κ. Βαρουφάκης δήλωσε επίσης ότι η Αθήνα δεν θα ζητήσει σε τέτοια περίπτωση την διαγραφή μέρους του χρέους της Ελλάδας, το οποίο ανέρχεται σε 315 δισεκατομμύρια ευρώ.

Αντ' αυτού, θα επιδιώξει μια σειρά «ανταλλαγών χρεογράφων», προσφέροντας δύο είδη νέων ομολόγων: το ένα θα συνδέεται με την ονομαστική οικονομική ανάπτυξη της Ελλάδας ενώ το δεύτερο, το οποίο αποκάλεσε «perpetual bond» (μη εξαγοράσιμες ομολογίες, χωρίς ημερομηνία λήξης που πληρώνουν διαρκώς τόκο), θα αντικαταστήσει αυτά που διακρατεί η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα.

«Αυτό το οποίο θα πω στους εταίρους μας είναι ότι προετοιμάζουμε έναν συνδυασμό ενός πρωτογενούς δημοσιονομικού πλεονάσματος και ενός προγράμματος μεταρρυθμίσεων», ανέφερε ο Γιάνης Βαρουφάκης στη συνέντευξή του στους FT.

«Θα τους πω, “βοηθήστε μας να προωθήσουμε μεταρρυθμίσεις στη χώρα μας και δώστε μας ένα δημοσιονομικό περιθώριο για να το κάνουμε αυτό, διότι σε διαφορετική περίπτωση θα συνεχίσουμε να πνιγόμαστε και η Ελλάδα μάλλον θα παραμορφωθεί, παρά θα αναμορφωθεί”».

Ο κ. Βαρουφάκης διευκρίνισε πως το σχέδιο που θα προταθεί θα προβλέπει την ανταλλαγή των υπαρχόντων δανείων από τις ευρωπαϊκές χώρες με ομόλογα που θα συνδέονται με την ανάπτυξη.

Ακόμη, ο υπουργός Οικονομικών της Ελλάδας ανέφερε πως η κυβέρνηση σχεδιάζει να θέσει στο στόχαστρο τους πλούσιους που φοροδιαφεύγουν και να επιτυγχάνει πρωτογενή πλεονάσματα ύψους 1 ως 1,5% του Ακαθάριστου Εθνικού Προϊόντος (ΑΕγχΠ), ακόμη κι αν αυτό σημαίνει πως η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ δεν θα εφαρμόσει όλες τις προεκλογικές της υποσχέσεις για κοινωνικές δαπάνες, σύμφωνα με το δημοσίευμα των Financial Times.
Διευκρινιστική δήλωση

Ο υπουργός Οικονομικών Γιάνης Βαρουφάκης εξέδωσε διευκρινιστική δήλωση το βράδυ της Δευτέρας, σημειώνοντας πως «δίνονται εσφαλμένες ερμηνείες σε τοποθέτησή του σε επενδυτές στο Λονδίνο». «Αν χρειαστεί να χρησιμοποιήσουμε ευφημισμούς και εργαλεία χρηματοπιστωτικής μηχανικής ώστε να βγάλουμε την Ελλάδα από την χρεοδουλοπαροικία, θα το κάνουμε» αναφέρει.

«Η ουσία, όμως, είναι μια. Το ελληνικό δημόσιο χρέος, θα γίνει βιώσιμο, θα ανοίξει η προοπτική της πραγματικής ανάπτυξης και ο ελληνικός λαός επιτέλους θα ανασάνει», προσθέτει. «Η κυβέρνηση και ο Υπουργός Οικονομικών δεν κάνουν πίσω, όσο και αν θλίβονται ορισμένοι από την αποφασιστικότητα μας», καταλήγει η διευκρινιστική δήλωση του υπουργού Οικονομικών.


Διαβάστε Περισσότερα »

Μέχρι 25 Φλεβάρη αιτήσεις παραγωγών ελιάς και σίτου για τα ποιοτικά πριμ




Να υποβάλλουν τα στοιχεία των συνεργαζόµενων παραγωγών ελαιοκοµικών προϊόντων έως τις 25 Φεβρουαρίου στη σχετική εφαρµογή καταχώρησης πιστοποιηµένων εκτάσεων του ΟΠΕΚΕΠΕ καλεί ο Οργανισµός, όλες τις πιστοποιηµένες από τον ΕΛΓΟ ∆ήµητρα επιχειρήσεις, που δραστηριοποιούνται στην παραγωγή ελαιολάδου ή επιτραπέζιας ελιάς ΠΟΠ ή ΠΓΕ (ελαιοτριβεία και µονάδες µεταποίησης επιτραπέζιας ελιάς), προκειµένου να λάβουν οι αγρότες το ποιοτικό πριµ (άρθρο 68).
Οnline καταχώρηση πιστοποιημένων παραγωγών ελιάς και σίτου για την καλλιεργητική περίοδο 2013-2014 για τα πριμ του Άρθρου 68.Οnline καταχώρηση πιστοποιημένων παραγωγών ελιάς και σίτου για την καλλιεργητική περίοδο 2013-2014 για τα πριμ του Άρθρου 68.
Υπενθυµίζεται ότι για το εν λόγω Μέτρο, σύµφωνα µε το άρθρο 68, παρ. 1 περίπτωση α υποπερίπτωση ii του Κανονισµού 73/2009 του Συµβουλίου και το άρθρο 41 του Κανονισµού 1120/2009 της Επιτροπής ο «κουµπαράς» των ενισχύσεων µειώνεται από 10 σε 9 εκατ. ευρώ για το έτος 2014.

Συγκεκριµένα η εγκύκλιος του ΟΠΕΚΕΠΕ αναφέρει τα εξής:
Στα πλαίσια του άρθρου µόνου παρ. 3 της αριθµ. 1039/19451/14.02.13 ΥΑ οι πιστοποιηµένες από τον ΕΛΓΟ ∆ήµητρα επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στην παραγωγή ελαιολάδου ή επιτραπέζιας ελιάς ΠΟΠ ή ΠΓΕ (ελαιοτριβεία και µονάδες µεταποίησης επιτραπέζιας ελιάς), υποχρεούνται σε καταχώρηση των στοιχείων των συνεργαζόµενων παραγωγών ελαιοκοµικών προϊόντων και του πιστοποιητικού συµµόρφωσης σύµφωνα µε το πρότυπο ΕΛΟΤ ISO 22000:2005 στην σχετική εφαρµογή καταχώρησης πιστοποιηµένων εκτάσεων του ΟΠΕΚΕΠΕ.

Καταχώρηση Παραγωγών Ελαιοκοµικών προϊόντων ΠΟΠ/ΠΓΕ περιόδου 2013-2014 (ΕΑΕ 2014)
Η καταχώρηση των παραγωγών γίνεται από το µενού Καταχώρηση -> Καταχώρηση Ποσοτήτων Ελαιολάδου/Ελαιοκάρπου. Οι Οργανισµοί Ελέγχου και πιστοποίησης προϊόντων βιολογικής γεωργίας καταχωρούν το ΑΦΜ του πιστοποιηµένου παραγωγού και το σύστηµα επιστρέφει τα στοιχεία του παραγωγού όπως αυτά έχουν δηλωθεί στην Ενιαία Αίτηση Ενίσχυσης.

Προκειµένου να πιστοποιηθεί ο παραγωγός καταχωρούνται τα κιλά παραδοτέου ελαιοκάρπου και τα Παραγόµενα κιλά. Η έναρξη καταχώρησης των πιστοποιηµένων παραγωγών ελαιοκοµικών προϊόντων και παραγωγών που παρέδωσαν ελαιόκαρπο ΠΟΠ ή ΠΓΕ σε Πιστοποιηµένα Ελαιοτριβεία και Μονάδες Μεταποίησης, για την καλλιεργητική περίοδο 2013-2014 (ΟΣ∆Ε 2014) στην online εφαρµογή του ΟΠΕΚΕΠΕ, ορίζεται η 23 Ιανουαρίου 2015 και καταληκτική ηµεροµηνία η 25η Φεβρουαρίου 2015.

Με το ΑΦΜ πιστοποίηση
Υποχρέωση να καταχωρήσουν τα στοιχεία των παραγωγών έχουν και οι εγκεκριµένοι Οργανισµοί Πιστοποίησης βιολογικών και ολοκληρωµένης διαχείρισης και ο ΕΛΓΟ ∆ήµητρα. Στην εφαρµογή, οι ενεργές οµάδες καταχωρούν το ΑΦΜ του πιστοποιηµένου παραγωγού και το σύστηµα επιστρέφει τα στοιχεία και τα αγροτεµάχιά του, όπως έχουν δηλωθεί στην Ενιαία Αίτηση
Καταχωρείται ο Αριθµός και η Ηµεροµηνία Πιστοποιητικού και κάνουν κλικ ξεχωριστά στα αγροτεµάχια που πιστοποιούν ή στο «Όλα» οπότε επιλέγονται όλα τα αγροτεµάχια.

Ποσό 24 εκατ. ευρώ μοιράζονται οι σιτοκαλλιεργητές για το σκληρό
Προκειµένου οι παραγωγοί σκληρού σίτου (ΣΟ∆)* να λάβουν το ποιοτικό πριµ (προβλέπονται συνολικά 24 εκατ. ευρώ) οι αναγνωρισµένοι από τον ΕΛΓΟ, Φορείς Πιστοποίησης του Συστήµατος Ολοκληρωµένης ∆ιαχείρισης, υποχρεούνται δια µέσου των Οµάδων τους σε καταχώρηση των στοιχείων τόσο των ενταγµένων, όσο και των πιστοποιηµένων παραγωγών σκληρού σίτου, στη σχετική εφαρµογή καταχώρησης πιστοποιηµένων εκτάσεων του ΟΠΕΚΕΠΕ.
Η καταχώρηση γίνεται σε δύο φάσεις µε την προθεσµία να λήγει στις 25 Φεβρουαρίου. Όπως προβλέπει η απόφαση, λοιπόν, στην πρώτη φάση οι ενεργές Οµάδες Παραγωγών των φορέων καταχωρούν το ΑΦΜ του ενταγµένου παραγωγού. Στη δεύτερη φάση πραγµατοποιείται η καταχώρηση Πιστοποιηµένων Παραγωγών ΣΟ∆ Σκληρού Σίτου για την καλλιεργητική περίοδο 2013-2014 (Ενιαία Αίτηση Ενίσχυσης 2014). Η καταχώρηση των πιστοποιηµένων παραγωγών γίνεται από το µενού Καταχώρηση -> Πιστοποίηση παραγωγών ΣΟ∆.

Οι ενεργές Οµάδες καταχωρούν το ΑΦΜ του παραγωγού και προκειµένου να πιστοποιηθεί ο παραγωγός καταχωρείται ο Αριθµός, η Ηµεροµηνία Πιστοποιητικού, ο επιβλέπων γεωπόνος, ο λόγος µη καταχώρησης του παραγωγού στην 1η φάση και κάνουν κλικ ξεχωριστά στα αγροτεµάχια που επιθυµούν να πιστοποιήσουν ή στο «Όλα» οπότε επιλέγονται όλα τα αγροτεµάχια. Η έναρξη καταχώρησης των πιστοποιηµένων παραγωγών σκληρού σίτου για την καλλιεργητική περίοδο 2013-2014 (ΟΣ∆Ε 2014) στην online εφαρµογή του ΟΠΕΚΕΠΕ και για  Φορείς Πιστοποίησης, ορίζεται η 23η Ιανουαρίου 2015.

*Σύστηµα Ολοκληρωµένης ∆ιαχείρισης
Διαβάστε Περισσότερα »

Εύβοια: Βασάνισαν οικιακή βοηθό και την πέταξαν σε χαντάκι



Επεισόδιο σκληρής βιαιότητας που έχει σοκάρει την τοπική κοινωνία εκτυλίχτηκε σε οικισμό του Δήμου Ιστιαίας - Αιδηψού.

Η 50χρονη Αναστασία, υπήκοος Βουλγαρίας, εργάζεται χρόνια στην Ιστιαία και τις γύρω περιοχές ως οικιακή βοηθός.

Στις αρχές της προηγούμενης εβδομάδας η 50χρονη ξεκίνησε εργασία σε σπίτι του οικισμού Τσιφλίκι Ιστιαίας, υπηρετώντας κατάκοιτη 80χρονη γυναίκα.

Το βράδυ της Πέμπτης 29 Ιανουαρίου, ο γιος της 80χρονης επισκέφτηκε την κατοικία της μητέρας του όπου και κατηγόρησε την 50χρονη αλλοδαπή πως αφαίρεσε χρηματικό ποσό, ύψους 900 ευρώ, κάτι που εκείνη αρνήθηκε κατηγορηματικά. Υπήρξε έντονος διαπληκτισμός με την 50χρονη οικιακή βοηθό να ζητά την συνδρομή της αστυνομίας.

Ο 55χρονος έφυγε για το Νιοχώρι Ιστιαίας όπου και επέστρεψε λίγα λεπτά αργότερα με την σύζυγο του και …παρέα άλλους δύο άλλους άνδρες.

Ο 55χρονος οδήγησε την αλλοδαπή στο διπλανό δωμάτιο, όπου και άρχισε να την χτυπά με απίστευτη βία στο πρόσωπο. Σύμφωνα με το θύμα, την απείλησαν με αναμμένο τσιγάρο και δεμένο μαντήλι στο λαιμό.

Το δράμα δεν σταματά εδώ, καθώς στη συνέχεια την έδεσαν χειροπόδαρα και με αυτοκίνητο την οδήγησαν στην παραλιακή περιοχή Τσοκαϊτη ρίχνοντας την σε σούδα με νερό.

Για να γλιτώσει από την μανία των αντρών και με φόβο τη ζωή της, η 50χρονη παραδέχτηκε πως αφαίρεσε τα χρήματα και θα τα επιστρέψει. Την έβαλαν ξανά στο αυτοκίνητο και την εγκατέλειψαν λίγο αργότερα.

Το ανήμπορο θύμα με τα ρούχα μέσα στο αίμα διανυκτέρευσε σε φιλικό σπίτι και το πρωί της επομένης πήγε στο Κέντρο Υγείας Ιστιαίας.

Το προσωπικό του Κέντρου Υγείας Ιστιαίας κάλεσε το Αστυνομικό Τμήμα Ιστιαίας να επιληφθεί του περιστατικού. Ακολούθησε κατάθεση και μήνυση ενώ παράλληλα ενημερώθηκε η Εισαγγελία Χαλκίδας.

Ο 55χρονος δράστης συνελήφθη στα πλαίσια του αυτοφώρου, προφυλακίστηκε και θα οδηγηθεί αρμοδίως στον ανακριτή. Επίσης, κατάθεσε μήνυση κατά της παθούσης για κλοπή.

istiaianews.blogspot.gr/




Διαβάστε Περισσότερα »

Λιβανάτες: Τον καταπλάκωσε το καινούργιο του τρακτέρ




Τραγικός θάνατος για έναν συνταξιούχο ναυτικό χθες το απόγευμα στις Λιβανάτες.

Ο άτυχος 71χρονος είχε πάει με το τρακτέρ για κάποιες αγροτικές εργασίες στα κτήματα.

Άγνωστο πως το τρακτέρ ανατράπηκε και τον καταπλάκωσε με αποτέλεσμα να βρει τραγικό θάνατο.

Μάλιστα όπως έλεγαν οι συγχωριανοί του ο συνταξιούχος ναυτικός ή ο καπετάνιος όπως τον φώναζαν οι φίλοι του, καμάρωνε για το καινούργιο του τρακτέρ, που είχε αγοράσει μόλις πριν από ένα μήνα.

Δυστυχώς όμως υπήρξε αυτή η τραγική κατάληξη.
Lamiareport
Διαβάστε Περισσότερα »

ΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ