Κυριακή 8 Μαρτίου 2015

Πρότυπη Μονάδα Επεξεργασίας Υαλοπινάκων στην Αλίαρτο

Καλώς ήλθατε στον κόσμο του γυαλιού, που αναπτύσσεται και αλλάζει συνεχώς. Το γυαλί μπαίνει ολοένα και περισσότερο στη ζωή μας, προσδίδοντας διαφάνεια και κομψότητα, προστασία και μόνωση, αντοχή και αισθητική. 'Οποια κι αν είναι η ανάγκη ή η επιθυμία σας, δομική, αρχιτεκτονική ή διακοσμητική, σε μας θα βρείτε όλες τις λύσεις και ό,τι καινούριο υπάρχει στο χώρο των εφαρμογών, των εξαρτημάτων και των τεχνολογιών.
 Η εταιρεία μας παρέχει: Επεξεργασία Υαλοπινάκων - Κατασκευή και τοποθέτηση θερμομονωτικών υλικών - Βιτρίνες - Διπλά τζάμια - Καθρέπτες - Ντουζιέρες - Vitro - Ειδικές κατασκευές(στέγαστρα, φυσαρμόνικες, αυτόματες πόρτες) - Μεγάλη ποικιλία γυαλιών φθορίου(ντουλάπια κουζίνας) - Λακαριστά γυαλιά σε όλους τους χρωματισμούς(εσωτερικές πόρτες, κουζίνα)
Η εταιρεία Καρδαμπίκης βρίσκεται κοντά σας από το 1983 και σαν Καρδαμπίκης και Υιός από το 2000. Με την πολύχρονη πείρα της και το εξειδικευμένο προσωπικό της σας υπόσχεται ότι θα σας προσφέρει ποιότητα και ασφάλεια σε ότι ζητήσετε. Άλλωστε από τις αρχές του 2007 η εταιρεία μας λειτουργεί σύμφωνα με τους κανόνες που διατάζει η ευρωπαϊκή ένωση(Ε.Ε)και είναι εγγεγραμμένη στον σύλλογο Πειραιώς έτσι ώστε όλες οι υπηρεσίες που σας προσφέρονται να είναι πιστοποιημένες και πάνω απ όλα ασφαλείς για εσάς.

ΚΑΡΔΑΜΠΙΚΗΣ ΧΡΗΣΤΟΣ ΚΑΙ ΣΙΑ Ε.Ε.Β.Ε
Τηλ.22680-23131 fax22680-23850-κιν.6979552013-14. 
email ckarda@windowslive.com
ΥΑΛΟΠΙΝΑΚΕΣ 10 ΧΙΛ ΦΥΣΑΡΜΟΝΙΚΑ

ΨΗΦΙΑΚΗ ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Eσωτερικά γυάλινα κάγκελα

ΠΛΑΤΗ ΚΟΥΖΙΝΑΣ ΑΠΟ ΓΥΑΛΙ ΣΕ ΧΡΩΜΜΑ RAL ( ΠΡΟΣΦΟΡΑ ΑΠΟ 150€ ΤΟ ΤΜ2 ΤΩΡΑ 130€)
ΓΥΑΛΙΝΑ ΚΑΓΚΕΛΛΑ

ΨΗΦΙΑΚΗ ΕΚΤΥΠΩΣΗ


Διαβάστε Περισσότερα »

Έδεσε με αλυσίδες το ...αυτοκίνητό του!


«Κάλλιο γαϊδουρόδενε, παρά γαϊδουρογύρευε» φαίνεται να σκέφτηκε ο ιδιοκτήτης ενός
... αυτοκινήτου στην Ξάνθη, όπως αποδεικνύει το στιγμιότυπο που κατέγραψε ο φωτογραφικός φακός.

Σε κεντρικό δρόμο της πόλης, ένας οδηγός αλυσόδεσε το αυτοκίνητό του, προκειμένου να διασφαλίσει ότι δεν θα πέσει θύμα κλοπής.

Το περιστατικό προκάλεσε τα ιδιαίτερα χιουμοριστικά σχόλια όσων αντίκρισαν το... θέαμα.
 xanthipress.gr

Διαβάστε Περισσότερα »

Σχέδιο για την ανθρωπιστική κρίση: Ποιοι δικαιούνται επιδότηση ενοικίου έως 220 ευρώ

Για τις λεπτομέρειες του σχεδίου για την ανθρωπιστική κρίση μίλησε η υπουργός Κοινωνικής Αλληλεγγύης Θεανώ Φωτίου.

Μιλώντας στην πρωινή εκπομπή του Mega ανέφερε ότι η προκήρυξη για την έναρξη των αιτήσεων από τους δικαιούχους θα βγει εντός του Απριλίου, ότι θα δοθεί προτεραιότητα στις οικογένειες με παιδιά και θα υπάρχουν εισοδηματικά κριτήρια αλλά όχι τεκμήρια.

Επανασύνδεση ρεύματος

Η κυρία Φωτίου εξήγησε ότι σε ότι αφορά το ρεύμα προβλέπεται η επανασύνδεσή του σε κύριες κατοικίες χωρίς επιβάρυνση, για παροχές που είχαν διακοπεί έως τις 31/12/2015, ότι θα γίνει ρύθμιση για τις ληξιπρόθεσμες οφειλές και ότι θα δοθούν στους δικαιούχους έως 300 κιλοβατόρες το μήνα έως το τέλος του έτους.

Επίδομα ενοικίου

Το επίδομα ενοικίου σύμφωνα με την αναπληρώτρια υπουργό Κοινωνικής Αλληλεγγύης θα κυμαίνεται από 70 έως 220 ευρώ και θα δοθεί σε 30.000 νοικοκυριά. Επίδομα ενοικίου θα μπορούν να λάβουν όσοι ήδη νοικιάζουν σπίτι, αλλά και όσοι νοικιάσουν και τα χρήματα θα δίνονται κατευθείαν στους ιδιοκτήτες. Αυτό θα γίνεται με την αναγραφή του IBAN του εκμισθωτή στο μισθωτήριο έτσι ώστε να πιστώνονται κατευθείαν τα χρήματα.

Επίδομα σίτισης

Σχετικά με το επίδομα σίτισης -ύψους από 70 έως 220 ευρώ-, η κυρία Φωτίου επισήμανε ότι γίνεται προσπάθεια το μέτρο αυτό να εφαρμοστεί μέσω κάρτας.

Διαβάστε Περισσότερα »

8 Μαρτίου: Η Παγκόσμια Ημέρα της γυναίκας

Ο εορτασμός καθιερώθηκε το 1910 με πρόταση της Γερμανίδας σοσιαλίστριας Clara Zetkin κατά τη διάρκεια της Δεύτερης Διεθνούς ενώ εορτάσθηκε για πρώτη φορά το 1911
Η παγκόσμια ημέρα της γυναίκας (διεθνής ημέρα των δικαιωμάτων των γυναικών) εορτάζεται στις 8 Μαρτίου κάθε έτους και έχει τις ρίζες της στις διαμαρτυρίες των γυναικών στις αρχές του εικοστού αιώνα στην Ευρώπη και τις ΗΠΑ.

Την εποχή εκείνη, οι γυναίκες ζητούσαν ίσα δικαιώματα, καλύτερες συνθήκες εργασίας καθώς και δικαίωμα ψήφου. Θεσμοθετήθηκε το 1977 από τον ΟΗΕ, ο οποίος κάλεσε όλες τις χώρες του κόσμου να γιορτάσουν την ημέρα για τα δικαιώματα των γυναικών.

Είναι μια μέρα κινητοποιήσεων σε όλο τον κόσμο για την υποστήριξη της ισότητας, και την αξιολόγηση της θέσης των γυναικών στην κοινωνία. Παραδοσιακά, ενώσεις για τα δικαιώματα των γυναικών και ακτιβιστές διαδηλώνουν σε όλο τον κόσμο για να κάνουν γνωστά τα αιτήματά τους για βελτίωση της θέσης των γυναικών, καθώς και να εορτάσουν τις νίκες και τα επιτεύγματα του κινήματος.

Η παγκόσμια ημέρα των γυναικών ξεκίνησε ως ένας εορτασμός στις χώρες της Ανατολικής Ευρώπης, της Ρωσίας, καθώς και του πρώην σοβιετικού μπλοκ. Σήμερα, σε πολλές περιοχές, η ημέρα έχει χάσει το πολιτικό της νόημα, και έχει γίνει απλώς μια ευκαιρία για τους άνδρες να εκφράσουν την αγάπη τους για τις γυναίκες όπως συμβαίνει και με τη γιορτή της μητέρας και την ημέρα του αγίου Βαλεντίνου. Σε άλλες περιοχές, ωστόσο, η αρχική παραμένει ισχυρή η αρχική πολιτική σημασία της ημέρας για την υποστήριξη της ενδυνάμωσης και της ισότητα των γυναικών.

Στην Ευρώπη κανείς πια δεν αμφισβητεί τη σημασία που έχει για τη γυναίκα η παιδεία, όμως αυτό δεν σημαίνει ότι όλα τα προβλήματα έχουν λυθεί. Σε πολλές αναπτυσσόμενες χώρες το σχολείο αποτελεί πράγματι δύσκολο όνειρο για γυναίκες που ζουν σε κοινωνίες που μαστίζονται από τη βία, τη φτώχεια και τις διακρίσεις. Στην Ευρώπη τα εμπόδια αυτά έχουν προ πολλού πάψει να υπάρχουν, η πρόσβαση σε όλες τις βαθμίδες της εκπαίδευσης είναι αυτονόητη και στις περισσότερες χώρες οι ακαδημαϊκές επιδόσεις τους υπερτερούν εκείνων των ανδρών.
Διαβάστε Περισσότερα »

ΡΥΘΜΙΣΗ ΑΝΑΣΑ ΓΙΑ ΕΛΕΥΘΕΡΟΥΣ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΕΣ...

Τι προβλέπει το Νομοσχέδιο Στρατούλη, για τις ρυθμίσεις οφειλών και την αποποινικοποίηση οφειλετών....

Την υπαγωγή τους σε τρίτη κατώτερη ασφαλιστική κατηγορία στους Ασφαλισμένους του ΟΑΕΕ προβλέπει το Νομοσχέδιο που προωθεί η γ.γ. Κοινωνικής Ασφάλισης.

To Νομοσχέδιο ανταποκρίνεται πλήρως στο αίτημα που έχουν υποβάλλει οι Ελεύθεροι Επαγγελματίες, η μεγάλη πλειοψηφία των οποίων δεν μπορεί να ανταποκριθεί στις υποχρεώσεις τους, ενώ ταυτόχρονα μεγάλη ανάσα αποτελεί και η πρόβλεψη για αποποινικοποίηση για παλαιότερες οφειλές.

1.Επιλογή κατώτερης ασφαλιστικής κατηγορίας στον ΟΑΕΕ

Με δεδομένη την δύσκολη οικονομική συγκυρία και την αδυναμία μεγάλης μερίδας ασφαλισμένων του ΟΑΕΕ να ανταποκριθούν εγκαίρως και με συνέπεια στην καταβολή των εισφορών τους δίνεται η δυνατότητα να ζητήσουν την υπαγωγή τους και στην τρίτη κατώτερη ασφαλιστική κατηγορία του ΟΑΕΕ, και να παραμείνουν στην κατηγορία επιλογής τους μέχρι 31-12-2016, προκειμένου να είναι σε θέση να ανταποκριθούν στις υποχρεώσεις τους προς τον ασφαλιστικό τους Οργανισμό.

2.Κατάργηση ποινών για οφειλέτες ατομικής εισφοράς στον ΟΑΕΕ και το ΕΤΑΑ

Από τις διατάξεις του α.ν. 86/1967 προβλέπεται η επιβολή ποινών σε περίπτωση μη καταβολής και απόδοσης ασφαλιστικών εισφορών προς τους φορείς κοινωνικής ασφάλισης.

Με ρύθμιση παύουν να ισχύουν οι προβλεπόμενες (από τις διατάξεις του α.ν. 86/1967) ποινές για την μη καταβολή και απόδοση ασφαλιστικών εισφορών. Θα ισχύουν για τις περιπτώσεις ασφαλισμένων του Οργανισμού Ασφάλισης Ελευθέρων Επαγγελματιών (ΟΑΕΕ) και του Ενιαίου Ταμείου Ανεξάρτητα Απασχολούμενων (ΕΤΑΑ) μόνο για την ατομική τους ασφαλιστική εισφορά και εξακολουθούν να ισχύουν για οφειλές που προκύπτουν για την ασφάλιση εμμίσθων εργαζομένων, καθώς αυτή παρακρατείται από τον εργοδότη και ως εκ τούτου διατηρούνται οι από το νόμο προβλεπόμενες ποινές.

ΤΙ ΠΡΟΒΛΕΠΕΙ Η ΡΥΘΜΙΣΗ ΟΦΕΙΛΩΝ

• Είσπραξη των σωρευμένων ληξιπρόθεσμων ασφαλιστικών οφειλών προς Φορείς Κοινωνικής Ασφάλισης.

• Εκλογίκευση των δόσεων με ευνοϊκότερους όρους αποπληρωμής τους και αποτροπής του φαινομένου σταδιακής εξόδου από τις ρυθμίσεις που υπάγονται οι οφειλέτες.

• Συνέχιση της λειτουργίας των επιχειρήσεων, κυρίως των μικρομεσαίων, συντήρηση των ελεύθερων επαγγελματιών και αυτοαπασχολούμενων και ανάσχεση του υφεσιακού κλίματος της οικονομίας.

2. Όροι της ρύθμισης:

• Υπαγωγή στη ρύθμιση όλων των οφειλών ανεξαρτήτου ύψους οφειλής (στο Ν.4305/14 οι 100 δόσεις παρέχοταν για ύψος οφειλής έως 15.000 ευρώ).

• Ευνοϊκότερο επιτόκιο αποπληρωμής: μηδενικό επιτόκιο για οφειλές μέχρι 5.000 ευρώ, 3% ετησίως για οφειλές άνω των 5.000 ευρώ (έναντι επιτοκίου 4,56% του πρόσφατου Ν.4305/14 για όλες τις οφειλές ανεξαρτήτως ύψους οφειλής).

• Γενναιόδωρες μειώσεις επί των προσαυξήσεων: 100% μείωση των προσαυξήσεων για εφάπαξ καταβολή ,70% μείωση των προσαυξήσεων για 50 δόσεις (έναντι 60% μείωση για 48 δόσεις του Ν.4305/14) και 50% μείωση των προσαυξήσεων για 100 δόσεις (έναντι 20% μείωση για 100 δόσεις).

• Απώλεια σε περίπτωση καθυστέρησης πληρωμής μιας δόσης πέραν του ενός μηνός, ανά 12μηνο προγράμματος ρύθμισης (χωρίς προσαύξηση λόγω της καθυστέρησης).

• Δυνατότητα ρύθμισης έως και των πρόσφατων οφειλών (όσες κατέστησαν ληξιπρόθεσμες την 1η/2ου/2015 έναντι την 1η/10ου/2014 της ρύθμισης του Ν.4305/14).

3. Προϋπόθεση για την υπαγωγή στη ρύθμιση:

• Η καταβολή των τρεχουσών εισφορών από 1η/2ου/2015 και εφεξής.

• Υποβολή αιτήματος υπαγωγής έως την 30/4ου/2015.

4. Ειδική πρόβλεψη για οφειλέτες ασφαλισμένους φυσικά πρόσωπα που είχαν μηδενικό εισόδημα κατά το έτος 2014. Αναστολή όλων των εισπρακτικών μέτρων και διώξεων, και δυνατότητα να ενταχθούν στην παρούσα ρύθμιση έως την 31/03/2016.

5. Ειδική διάταξη για τη ρύθμιση οφειλών των ΝΠΔΔ, των ΟΤΑ Α και Β βαθμού κλπ με ευνοϊκότερους όρους (έως 150 δόσεις με μείωση επί των προσαυξήσεων 50%)., μετά από απόφαση του Δ.Σ του ΙΚΑ.
Newsbomb.
Διαβάστε Περισσότερα »

Στη δημοσιότητα νέο βίντεο με τον Βαγγέλη, λίγες ημέρες πριν την εξαφάνισή του!



Σε κρητικό γλέντι λίγες μέρες μετά την Πρωτοχρονιά αλλά και λίγες ημέρες πριν την εξαφάνισή του...
βρέθηκε ο Βαγγέλης Γιακουμάκης, ο οποίος απεικονίζεται σε βίντεο από τη συγκεκριμένη βραδιά.

Στη συγκεριμένη βιντεοσκόπηση, σύμφωνα με το protothema, ο Βαγγέλης φαίνεται να είναι ιδιαίτερα σκεπτικός και προβληματισμένος ενώ σε σχέση με τους υπόλοιπους συμμετέχοντες είναι ιδιαίτερα συνεσταλμένος. Ο Βαγγέλης φαίνεται στην αρχή του βίντεο αλλά και μετά (09,44 λεπτό). Δείτε το συγκλονιστικό βίντεο.

Διαβάστε Περισσότερα »

Ερχεται η κάρτα του πολίτη -Πώς θα είναι, ποια στοιχεία θα περιλαμβάνει και πού θα χρησιμοποιείται

Ενα από τα μέτρα αντιμετώπισης της ανθρωπιστικής κρίσης, το οποίο μάλιστα περιλαμβάνεται και στην επιστολή του υπουργού Οικονομικών Γιάνη Βαρουφάκη προς τον πρόεδρο του Eurogroup, είναι η και η ηλεκτρονική κάρτα του πολίτη. Το εν λόγω μέτρο βρίσκεται ήδη σε πορεία υλοποίησης.

Οπως αναφέρει η εφημερίδα «Εθνος της Κυριακής» η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Διοικητικής Ανασυγκρότησης έχει ξεκινήσει εδώ και μέρες επαφές με τους αρμόδιους φορείς, προκειμένου να συμφωνηθούν τα τεχνικά χαρακτηριστικά και με την κατασκευή της να αποφευχθεί η παραβίαση προσωπικών δεδομένων των χρηστών.

Πώς θα είναι η κάρτα

Η κάρτα θα μοιάζει με τις γνωστές κάρτες ανάληψης, θα έχει κάποιο κωδικό πρόσβασης προκειμένου να ταυτοποιείται ηλεκτρονικά ο κάτοχός της και θα περιλαμβάνει ένα τσιπάκι στο οποίο θα είναι περασμένοι τρεις βασικοί αριθμοί:

    Το ΑΦΜ
    Το ΑΜΚΑ
    Ο Αριθμός Δημοτολογίου.

Πώς θα χρησιμοποιηθεί για την αντιμετώπιση της ανθρωπιστικής κρίσης

Η εν λόγω κάρτα η οποία θα αποτελέσει και ένα από τα «όπλα» της κυβέρνησης για την αντιμετώπιση της ανθρωπιστικής κρίσης, αφού θα εφαρμοστεί πιλοτικά στις κοινωνικές ομάδες που ζουν κάτω από το όριο της φτώχειας. Πώς θα γίνει αυτό; Θα «φορτώνεται» με ένα ποσό κάθε μήνα από το κράτος για τους κατόχους που δεν έχουν εισόδημα, προκειμένου να μπορούν αξιοπρεπώς να αγοράζουν τρόφιμα από τα σούπερ μάρκετ ή να λαμβάνουν την επιδότηση ενοικίου που προβλέπεται από τα μέτρα της κυβέρνησης για την καταπολέμηση της ανθρωπιστικής κρίσης.

Θα χρησιμοποιηθεί και για την πάταξη της γραφειοκρατίας

Η εν λόγω κάρτα θα χρησιμοποιηθεί επίσης και για την πάταξη της γραφειοκρατίας, αφού στόχος είναι μελλοντικά να χρησιμοποιείται για όλες τις δυνητικές χρήσεις (ως κάρτα δημότη, ως κάρτα ασφαλισμένου, ως κάρτα αγρότη, ως κάρτα ασθενούς, ως κάρτα μετανάστη, ως κάρτα νέου κ.λπ.) και θα περιλαμβάνει τον Αριθμό Δελτίου Ταυτότητας, καθώς και τους κωδικούς για το πρόγραμμα taxis του υπουργείου Οικονομικών.


Διαβάστε Περισσότερα »

Επιστρέφει το κρύο, συνεχίζονται οι καταιγίδες

Κακοκαιρίας συνέχεια και σήμερα, αφού συνεχίζονται οι βροχές και οι καταιγίδες, αλλά και οι χιονοπτώσεις στα στα ορεινά και τα βόρεια. Ωστόσο, από σήμερα τα φαινόμενα, τα οποία αρχικά στα ανατολικά θα είναι κατά τόπους έντονα, βαθμιαία θα εξασθενήσουν. Την ίδια ώρα, πιο έντονο, σε σχέση με τις προηγούμενες ημέρες, αναμένεται να είναι το κρύο.

Αναλυτικά, η πρόγνωση καιρού της ΕΜΥ για σήμερα έχει ως εξής:

ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ, ΘΡΑΚΗ
Καιρός:Νεφώσεις με τοπικές βροχές και πιθανόν στις θαλάσσιες και παραθαλάσσιες περιοχές καταιγίδες. Τα φαινόμενα τα οποία αρχικά στην ανατολική Μακεδονί και τη Θράκη θα είναι κατά τόπους έντονα βαθμιαία θα εξασφαθενήσουν στις ορεινές και ημιορεινές περιοχές. Θα σημειωθούν χιονοπτώσεις οι οποίες στην Ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη θα είναι μέχρι το μεσημέρι κατά τόπους πυκνές.
Ανεμοι: Βόρειοι βορειοανατολικοί 5 με 7 και στα ανατολικά τοπικά 8 μποφόρ.
Θερμοκρασία:Από 2 έως 7 βαθμούς Κελσίου. Στη Δυτική Μακεδονία 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

ΝΗΣΙΑ ΙΟΝΙΟΥ, ΗΠΕΙΡΟΣ, ΔΥΤΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΔΥΤΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ
Καιρός:Νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και χιόνια στα ορεινά. Σποραδικές καταιγίδες πιθανώς πρόσκαιρα ισχυρές στο Ιόνιο και τη Δυτική Πελοπόννησο.
Ανεμοι:Ανατολικοί 4 με 6 μποφόρ
Θερμοκρασία: Από 7 έως 15 βαθμούς Κελσίου. Στην Ήπειρο 4 με 6 βαθμούς χαμηλότερη

ΘΕΣΣΑΛΙΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΕΥΒΟΙΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ
Καιρός: Νεφώσεις με τοπικές βροχές και χιόνια στα ορεινά καθώς και τα ημιορεινά της Θεσσαλίας. Πιθανότητα σποραδικών καταιγίδων στα θαλάσσια και παραθαλάσσια τμήματα κυρίως των νοτιότερων περιοχών.
Ανεμοι:Βόρειοι βορειοανατολικοί 5 με 7 και στα βόρεια τοπικά 8 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 5 έως 14 βαθμούς Κελσίου. Στη Θεσσαλία 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

ΚΥΚΛΑΔΕΣ, ΚΡΗΤΗ
Καιρός:Νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές κυρίως στα νότια σποραδικές καταιγίδες.
Ανεμοι: Βόρειοι 4 με 6 και στα Δυτικά τοπικά 7 μποφόρ
Θερμοκρασία: Από 9 έως 18 βαθμούς Κελσίου.

ΝΗΣΙΑ ΑΝΑΤΟΛΙΚΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ, ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΑ
Καιρός:Αρχικά νεφώσεις με τοπικές βροχές και καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές και σταδιακή βελτίωση
Ανεμοι:Από βόρειες διευθύνσεις 4 με 5 μποφόρ και στα βόρεια 5 με 7 και τοπικά 8 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 12 έως 18 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια 4 με 6 βαθμούς χαμηλότερη.

ΑΤΤΙΚΗ
Καιρός:Νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές κυρίως στα βόρεια και ανατολικά. Ασθενείς χιονοπτώσεις στην Πάρνηθα.
Ανεμοι:Βόρειοι 5 με 6 και στα ανατολικά τοπικά 7 μποφόρ
Θερμοκρασία: Από 6 έως 13 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Καιρός: Νεφώσεις με βροχές και χιόνια στα ορεινά και ημιορεινά. Βαθμιαία θα εξασθενήσουν και θα περιοριστούν στα ανατολικά.
Ανεμοι: Βόρειοι βορειοδυτικοί 4 με 5 και πρόσκαιρα το πρωί τοπικά 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία:Από 3 έως 7 βαθμούς Κελσίου.


Διαβάστε Περισσότερα »

Αυτή είναι η ρύθμιση για τα ασφαλιστικά ταμεία.




    Ποιους αφορά.



Μηνιαία δόση από 50 ευρώ, αναστολή κάθε αναγκαστικού μέτρου με την πληρωμή μίας δόσης, συμψηφισμό των... ποσών που κατασχέθηκαν από τραπεζικούς λογαριασμούς με το υπόλοιπο της οφειλής και επιλογή ως και 3 χαμηλότερων κατηγοριών για την πληρωμή εισφορών στον ΟΑΕΕ, προβλέπει μεταξύ άλλων το νομοσχέδιο του υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης.

Σύμφωνα με τον «Ελεύθερο Τύπο» στο νομοσχέδιο για τη ρύθμιση των 100 δόσεων θα μπορούν να ενταχθούν τα ληξιπρόθεσμα μέχρι 1/2/2015 χρέη προς τα Ταμεία, ενώ για φυσικά πρόσωπα που έχουν διακόψει την επαγγελματική τους δραστηριότητα (ΟΑΕΕ ή ΕΤΑΑ) καθώς και για ασφαλισμένους του ΕΤΑΑ με μηδενικό εισόδημα για το 2014, προβλέπεται περίοδος χάριτος 12 μηνών, χωρίς τη λήψη κανενός αναγκαστικού μέτρου, υπό την προϋπόθεση ότι θα υποβάλουν αίτηση για ρύθμιση των χρεών τους ως τις 31 Μαρτίου 201

Πότε πρέπει να κατατεθούν οι αιτήσεις

Οι 125.000 διακόψαντες του ΟΑΕΕ και οι οι 15.000 του ΕΤΑΑ,μπορούν να επωφεληθούν από τη ρύθμιση αυτή και να εντάξουν όλες τις οφειλές τους όπως θα έχουν διαμορφωθεί μέχρι τον Φεβρουάριο του 2016.
Για όλες τις υπόλοιπες περιπτώσεις, η αίτηση για ένταξη στη νέα ρύθμιση θα πρέπει να υποβληθεί μέχρι τις 30 Απριλίου 2015.

Ποιοι μπορούν να ενταχθούν στην αίτηση

Όπως σημειώνει ο Ελεύθερος Τύπος στη ρύθμιση μπορούν να ενταχθούν όσοι έχουν τακτοποιήσει τις οφειλές τους με τις δυο προηγούμενες ρυθμίσεις (ν.4152/13 και 4305/14), καθώς και όσοι έχουν ενταχθεί στον προσωρινό διακανονισμό οφειλών του ν. 3943/2011, εφόσον το υπόλοιπο της οφειλής τους υπερβαίνει τις 15.000 ευρώ.

Για τα φυσικά πρόσωπα που έχουν διακόψει την επαγγελματική τους δραστηριότητα (ασφαλισμένοι του ΟΑΕΕ) καθώς και για ασφαλισμένους του ΕΤΑΑ που ασκούν ελευθέριο επάγγελμα, προβλέπεται η αναστολή όλων των εισπρακτικών μέτρων και των διώξεων για 12 μήνες, ύστερα από αίτησή τους που πρέπει να υποβληθεί στους αρμόδιους φορείς, μέχρι τις 31/3/2016.


Διαβάστε Περισσότερα »

ΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ