Παρασκευή 1 Μαΐου 2015

Πρωτομαγιά στον Υπέροχο Καταρράκτη της Πέτρας-φωτο

Στην «αγκαλιά» του Ελικώνα,βρίσκεται  ένας απο τους μεγαλύτερους καταρράκτες της χώρας,ο καταρράκτης της Πέτρας Αλιάρτου.Ένας επίγειος παράδεισος  που σαν Βοιωτοί θα πρέπει  να αισθανόμαστε υπερήφανοι που ανήκει στα γεωγραφικά μας  όρια.
Εκατοντάδες επισκέπτες, άτομα κάθε ηλικίας και οικογένειες με παιδιά, γιόρτασαν την  Πρωτομαγιά όπως κάθε χρόνο στον καταρράκτη,μεταφέροντας το… οικογενειακό τραπέζι στη φύση.Την εκδήλωση διοργάνωσε ο Δήμος Αλιάρτου Θεσπιέων και η ΤΚ.Πέτρας.
  Η Βοιωτία είναι πράγματι προικισμένη!
 





 ΟΛΕΣ ΟΙ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΕΔΩ


Διαβάστε Περισσότερα »

ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑΤΙΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΤΟΥ ΕΡΓ. ΚΕΝΤΡΟΥ ΘΗΒΑΣ

 
Συγκέντρωση πραγματοποίησε στής 11.οο το πρωί στην Κεντρική Πλατεία της Θήβας το Εργατικό Κέντρο της πολης μαζί με πολλούς φορείς.Ολοι οι ομιλητές τόνισαν την σημασία της Εργατικής Πρωτομαγιάς στης Δύσκολες ώρες που περνά το εργατικό κίνημα και η χώρα μας. Παρών στην συγκέντρωση ο Δήμαρχος Θηβαίων Σ.Νικολάου,ο αντιδήμαρχος Ανδρέας Χατζησταμάτης ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Θανάσης Σκούμας,δημοτικοί σύμβουλοι ,τα σωματεία της δύναμης του εργατικού κεντρου,και πολλοί εργαζόμενοι.Ομιλητές της Εκδήλωσης ήταν ο Πρόεδρος του Εργατικού Κεντρου Θήβας Δ.Δημητρίου, ο Δήμαρχος θηβαίων Σ.Νικολάου και οι Εκπρόσωποι φορέων.ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΕΔΩ
Διαβάστε Περισσότερα »

Ζωντανή Mουσική Βραδιά στην Ελλοπία

Διαβάστε Περισσότερα »

Μαγιάτικος καύσωνας: Ρεκόρ ζέστης τις επόμενες ημέρες -Πού θα φθάσει ο υδράργυρος


 Μπορεί ο φετινός χειμώνας να ήταν ιδιαίτερα βαρύς, ωστόσο, όπως όλα δείχνουν, τελείωσε. Το καλοκαίρι βιάζεται να έρθει και τις επόμενες ημέρες θα το αποδείξει.

Σύμφωνα με το weather-in-greece.gr, αν και ήδη σήμερα η θερμοκρασία είναι ιδιαίτερα υψηλή, θα ανέβει και άλλο μέσα στο Σαββατοκύριακο, αλλά και την επόμενη εβδομάδα. Η ζέστη αναμένεται να χτυπήσει «κόκκινο» από Τρίτη έως Πέμπτη και θεωρείται έως σίγουρο ότι θα ξεπεράσει τους 30 βαθμούς Κελσίου.

Οπως χαρακτηριστικά σημειώνει το weather-in-greece.gr, «είναι σχετικά νωρίς για να δούμε αν οι θερμοκρασίες θα αγγίζουν τους 35 ή και 37 βαθμούς σε κάποιες περιοχές,καθώς μεγάλο ρόλο παίζει και η εποχή ,η δυναμική του ήλιου αρχές Μάη αλλά παράγοντες όπως ο άνεμος».

Αν επιβεβαιωθούν τα προαναφερθέντα, θα καταρριφθούν και κάποια ρεκόρ θερμοκρασία.

Στον παρακάτω χάρτη απεικονίζονται οι θερμές αέριες μάζες που θα έρθουν στην Ελλάδα τις επόμενες εβδομάδες από τη Βόρειο Αφρική:

Διαβάστε Περισσότερα »

Φωκίδα: Ακινητοποίησαν 94χρονο για να του κλέψουν τη σύνταξη

Πρόκειται για έναν 26χρονο και δυο γυναίκες ηλικίας 27 και 22 χρόνων που αναζητούνται από τις αστυνομικές αρχές και σε βάρος τους σχηματίστηκε δικογραφία
Η συζήτηση που πήγαν να του πιάσουν δύο τσιγγάνες ενώ επέστρεφε στο σπίτι του στο χωριό Καστράκι του δήμου Δωρίδας στην Φωκίδα από την τράπεζα όπου είχε εισπράξει τη σύνταξή του, φάνηκε ύποπτη σε έναν ηλικιωμένο και προσπάθησε να τις αποφύγει. Όμως, δεν υπολόγισε ότι είχαν συνεργό.
Ο νεαρός τσιγγάνος εμφανίστηκε από το… πουθενά και ακινητοποίησε τον άτυχο 94χρονο, που δεν είχε δυνατότητα να αντιδράσει. Έτσι, οι δυο γυναίκες έψαξαν ανενόχλητες τις τσέπες του, βρήκαν τα 900 ευρώ της σύνταξης και τα άρπαξαν. Αμέσως μετά, το έβαλαν στα πόδια μαζί με τον συνεργό τους και εξαφανίστηκαν.

Ωστόσο, το θύμα αναγνώρισε και τους τρεις από φωτογραφίες που του έδειξαν οι αστυνομικοί του τμήματος Ευπαλίου όπου κατήγγειλε την ληστεία. Πρόκειται για έναν 26χρονο και δυο γυναίκες ηλικίας 27 και 22 χρόνων που αναζητούνται παντού από τις αστυνομικές αρχές και σε βάρος τους σχηματίστηκε δικογραφία
Διαβάστε Περισσότερα »

Τι γιορτάζουμε την Πρωτομαγιά και πώς καθιερώθηκε ο όρος «εργατική»

Η πρώτη του Μάη είναι αργία και είναι παγκοσμίως γνωστή ως «εργατική πρωτομαγιά» ενώ είναι συνυφασμένη με διαδηλώσεις και κινητοποιήσεις. Λίγοι ωστόσο γνωρίζουν πραγματικά την ιστορική σημασία της συγκεκριμένης ημέρας.

Η Πρωτομαγιά είναι ημέρα μνήμης για μία εξέγερση που γράφτηκε με μελανά γράμματα στις σελίδες της παγκόσμιας ιστορίας και έμεινε γνωστή ως «η σφαγή του Χάιμάρκετ».

Την Πρωτομαγιά του 1886, τα εργατικά συνδικάτα στο Σικάγο ξεσηκώθηκαν διεκδικώντας το 8ωρο και καλύτερες συνθήκες εργασίας με σύνθημα «Οχτώ ώρες δουλειά, οχτώ ώρες ανάπαυση, οχτώ ώρες ύπνο».Τουλάχιστον 400.000 άνθρωποι συμμετείχαν στις απεργίες που γίνονταν σε όλη την χώρα και πάνω από 80.000 στο Σικάγο.

Οι διαδηλώσεις κράτησαν μερικές μέρες, ωστόσο στις 4 Μαΐου,κατά τη διάρκεια μίας πορείας για τα προαναφερθέντα αιτήματα, στην πλατεία Χάιμαρκετ στο Σικάγο, κάποιος πέταξε έναν αναμμένο δυναμίτη στην αστυνομία που βρισκόταν γύρω από την πορεία. Το αποτέλεσμα ήταν να σκοτωθούν 7 αστυνομικοί και 4 διαδηλωτές, ενώ υπήρξαν και περισσότεροι από 70 τραυματίες από την έκρηξη αλλά και τις μετέπειτα συγκρούσεις με την αστυνομία.

Στην Ελλάδα η πρώτη διαδήλωση της Πρωτομαγιάς έγινε το 1892 και το 1893 όταν περίπου 2.000 εργαζόμενοι κατέβηκαν στους δρόμους ζητώντας οχτάωρο, Κυριακή αργία και κρατική ασφάλιση στα θύματα εργατικών ατυχημάτων. Η μέρα έχει θεσπιστεί ως αργία και όλες οι υπηρεσίες και οι επιχειρήσεις παραμένουν κλειστές.

Παράλληλα, τον Μάιο του 1936 οι καπνεργάτες της Θεσσαλονίκης, μετά την απόρριψη των αιτημάτων τους, κατέλαβαν ένα εργοστάσιο και η διαμαρτυρία συνεχίστηκε με συμπαράσταση καπνεργατών από άλλα εργοστάσια. Εναντίον τους κινήθηκε τόσο η αστυνομία όσο και ο στρατός, ενώ κατά τη διάρκεια των συγκρούσεων έχασαν τη ζωή τους 8 εργάτες από τους πυροβολισμούς χωροφυλάκων.

Στον αντίποδα ωστόσο έχουμε τη γιορτή των λουλουδιών και της Άνοιξης, την αρχαία Πρωτομαγιά, η οποία πήρε σιγά-σιγά κι επίσημη μορφή. Τα λεγόμενα Ανθεστήρια, η γιορτή των λουλουδιών, ήταν η πρώτη επίσημη γιορτή ανθέων των Ελλήνων, η οποία ιδρύθηκε πρώτα στην Αθήνα και στη συνέχεια και σε άλλες πόλεις της Ελλάδας, όπου κατά την τελετή κατευθύνονταν προς τα ιερά πομπές με κανηφόρες, που κουβαλούσαν λουλούδια.

Διαβάστε Περισσότερα »

Φόβοι για τη ζωή της μικρής Άννυ

«Το παιδί μπορεί να μη ζει» λέει ο δικηγόρος της οικογένειας
Φόβους εκφράζουν οι Αρχές ότι η 4χρονη Άννυ μπορεί να μην βρίσκεται στη ζωή, ενώ σοκ προκαλεί η δήλωση του δικηγόρου της οικογένειας, ο οποίος είπε σήμερα ότι μπορεί και να την σκότωσε ο ίδιος της ο πατέρας.

«Οι έρευνες είναι σαφές ότι έχουν στραφεί όπως όλα δείχνουν στο ενδεχόμενο το παιδί να μην ζει» είπε χαρακτηριστικά ο δικηγόρος Φ. Μπαμπάνης και ερωτηθείς εάν εμπλέκεται ο πατέρας της μικρής απάντησε θετικά, «αλλά πάντα με επιφύλαξη» πρόσθεσε.

Οι Αρχές εκτιμούν ότι οι γονείς γνωρίζουν τι έχει συμβεί στην 4χρονη, όμως δεν λένε την αλήθεια.

Έψαξαν τόσο το υπόγειο διαμέρισμα όπου μένει ο Βούλγαρος πατέρας του παιδιού όσο και το σπίτι, όπου φιλοξενείται τις τελευταίες ημέρες η μητέρα του, ψάχνοντας για στοιχεία όπως κηλίδες αίματος, τα οποία θα συγκριθούν με το DNA των γονιών του παιδιού, που έχουν ήδη λάβει.

Η μητέρα της Άννυ παραδέχθηκε ότι αρχικά είπε ψέματα στην ασφάλεια για την υποτιθέμενη γυναίκα με το όνομα Σύλβια, στην οποία εμπιστεύτηκε την κόρης της όσο εκείνη θα έλειπε στο εξωτερικό, με στόχο όπως είπε, να προστατέψει το σύντροφό της και πατέρα του κοριτσιού.

Πάντως η 25χρονη απ' τη Βουλγαρία επιμένει ότι το πρωινό της 21ης Απριλίου, η 4χρονη Άννυ άνοιξε μόνη της την πόρτα του σπιτιού όπου έμενε με τον πατέρα της και εξαφανίστηκε μυστηριωδώς.

Σύμφωνα με πληροφορίες οι αστυνομικοί θα εξετάσουν και έναν φίλο του πατέρα από τη Βουλγαρία, ο οποίος θεωρούν ότι ίσως αποδειχτεί πρόσωπο - κλειδί στην υπόθεση.

Διαβάστε Περισσότερα »

Βουλή: Πρόκληση -κονδύλι 36.000 ευρώ για τα διόδια των βουλευτών επαρχίας



«Ισοπολιτεία» για τους βουλευτές που δεν μεταβαίνουν αεροπορικώς στις περιφέρειες τους επέβαλε η Βουλή βγάζοντας κονδύλι για την πληρωμή των διοδίων.
Για να ισοφαρίσει το «προνόμιο» των αεροπορικών εισιτηρίων που λαμβάνουν κάποιοι βουλευτές η Βουλή θέσπισε και επίδομα διοδίων για όσους δεν διαθέτουν αεροδρόμια στις περιφέρειες τους.

Και το 2015 φέτος η Βουλή θα διαθέσει ποσό 36.000 ευρώ - η σχετική απόφαση αναρτήθηκε στο site της Βουλής «Κοινοβουλευτική διαφάνεια» - για να επιδοτήσει τα διόδια των βουλευτών της επαρχίας.

Η απόφαση είχε ληφθεί επί Προεδρίας Ευάγγελου Μεϊμαράκη καθώς τότε οι βουλευτές είχαν ζητήσει να εγκριθεί το κονδύλι αυτό ως αντιστάθμισμα των αεροπορικών εισιτηρίων.



Διαβάστε Περισσότερα »

Με 11 θέματα συνεδριάζει τη Δευτέρα το Δ.Σ. του Δήμου Θηβαίων






Σας καλούμε όπως προσέλθετε στη δημόσια συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, που θα διεξαχθεί στο Δημοτικό Κατάστημα της Δ.Ε. Βαγίων, στις 4 MAΪΟΥ 2015 ημέρα ΔΕΥΤΕΡΑ και ώρα 18:30 για τη συζήτηση και λήψη αποφάσεων στα συνημμένα θέματα της ημερήσιας διάταξης.



Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ

ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ Μ. ΚΟΚΟΝΤΙΝΗΣ

Π Ι Ν Α Κ Α Σ

ΘΕΜΑΤΩΝ ΗΜΕΡΗΣΙΑΣ ΔΙΑΤΑΞΗΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΘΗΒΑΙΩΝ ΣΤΙΣ 4-5-2015 ΠΟΥ ΕΠΙΣΥΝΑΠΤΕΤΑΙ

ΣΤΗ ΜΕ ΑΡΙΘ. ΠΡΩΤ. : 9599/30-4-2015

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ( Άρθρο 65 & 67 Ν. 3852/10)

1.      Αναμόρφωση δημοτικού προϋπολογισμού οικ. έτους 2015.
2.      Έγκριση για τη μετακίνηση αιρετών στο ετήσιο συνέδριο της ΚΕΔΕ που θα πραγματοποιηθεί στις 9 Μαϊου 2015, στη Χαλκιδική και διάθεση σχετικής πίστωσης.
3.      Γνωμοδότηση επί του Β1 σταδίου της Μελέτης «ΣΧΟΟΑΠ ΔΗΜΟΥ ΠΛΑΤΑΙΩΝ (Δ.Ε. Πλαταιών του Δ.Θηβαίων)».

4.      Έγκριση της υπ’αριθ. 20/2015 απόφασης της Επ.Ποιότητας Ζωής, για την απόρριψη της υπ’αριθ. 930/12-5-2014 ένσταση των Αρετής, Απόστολου και Φίλιππου Παναγιωτόπουλου κατά της υπ’αριθ. 70/2014 απόφασης Δ.Σ. που αφορά τροποποίησης του εγκεκριμένου ρυμοτομικού σχεδίου στο Ο.Τ. 271 για την ιδιοκτησία κληρ. Επαμεινώνδα Τζουβελέκη.
5.      Έκφραση γνώμης σχετικά με τη ΜΠΕ αιολικού σταθμού παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας ισχύος 36MW της εταιρείας VIOTIA AIOLOS A.E. στη θέση «ΚΟΡΟΜΠΙΛΙ» Δήμου Θηβαίων.

6.      Έγκριση της υπ’ αριθ. 3/2015 απόφαση της Επ.Π.Ζωής για την κοπή ενός κυπαρισσιού στο Κοιμητήριο Πυρίου, μετά από αίτημα του κ. Ρουπάκα Σωτηρίου.

7.      Έγκριση της υπ’αριθ. 4/2015 απόφαση της Επ.Π.Ζωής για τη μη κοπή μιας ακακίας στο πεζοδρόμιο επί της οδού Αγ. Ελένης 43 στο Συνοικισμό.

8.      Λήψη απόφασης για την παραλαβή της μελέτης με τίτλο : «Μελέτη περιβαλλοντικών επιπτώσεων του έργου «Μελέτη κατασκευής Βιολογικού Καθαρισμού και δικτύου αποχέτευσης Δημοτικής Ενότητας Πλαταιών Δ.Θηβαίων».

9.      Λήψη απόφασης για την απαγόρευση στάσης και στάθμευσης επί της οδού Βουρδουμπά στην ιδιοκτησία του ΟΤΕ Θηβών έμπροσθεν της εισόδου γκαράζ.

10.  Διάθεση πίστωσης ποσού 1.245,37 € για δαπάνη τουριστικής προβολής του Δήμου Θηβαίων (σχετ. η υπ' αρ. 97/2015 ΑΔΣ).

11.  Χορήγηση άδειας παραγωγού πωλητή λαϊκών αγορών στην κ. Φίλη Ιωάννα του Γεωργίου κατοίκου Τοπικής Κοινότητας Πλαταιών του Δήμου Θηβαίων.
Διαβάστε Περισσότερα »

Ήλιος και άνοδος της θερμοκρασίας το τριήμερο της Πρωτομαγιάς


Σταδιακά θα ανεβαίνει η θερμοκρασία, ενώ οι άνεμοι θα ακολουθούν πορεία εξασθένησης - Πιθανότητες βροχών στη Θράκη
Με πολύ καλές καιρικές συνθήκες αναμένεται να κυλήσει το τριήμερο της Πρωτομαγιάς σε ολόκληρη τη χώρα, με τον ήλιο να εξελίσσεται σε καλό φίλο των εκδρομέων. Ωστόσο τις θερμές ώρες της ημέρας στα ηπειρωτικά θα αναπτύσσονται νεφώσεις οι οποίες θα δίνουν σποραδικές καταιγίδες στη Θράκη (κυρίως στα ορεινά) και πιθανόν τοπικά στον ορεινό άξονα της Πίνδου.

Οι θερμοκρασίες θα σημειώσουν σταδιακή μικρή άνοδο φτάνοντας την Παρασκευή 1/5 στους 24-26 βαθμούς και το Σαββατοκύριακο στους 26-28 βαθμούς Κελσίου. Παράλληλα, οι άνεμοι θα διατηρηθούν εξασθενημένοι και μόνο σε πολύ τοπικό επίπεδο οι εντάσεις τους θα φτάνουν τα 6 μποφόρ.
Αναλυτικά ο καιρός του τριημέρου
Παρασκευή 01-05-2015:Ηλιοφάνεια θα υπάρχει την Πρωτομαγιά στις περισσότερες περιοχές της χώρας, ενώ λίγες μόνο βροχές θα εκδηλωθούν στη βόρεια Ελλάδα. Οι άνεμοι θα είναι βορειοδυτικοί 3-5 μποφόρ ενώ η θερμοκρασία θα ανέβει στους 24 με 27 βαθμούς Κελσίου.

Ήλιο με λίγα σύννεφα το μεσημέρι και το απόγευμα περιμένουμε στην Αττική, ενώ οι άνεμοι θα γυρίσουν σε νοτιάδες 3-4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 12-26 βαθμούς Κελσίου.

Περισσότερη συννεφιά θα υπάρχει στη Θεσσαλονίκη κυρίως το μεσημέρι και το απόγευμα. Οι άνεμοι θα γυρίσουν σε νοτιάδες 3-4 μποφόρ και η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 13-23 βαθμούς Κελσίου.

Σάββατο 02-05-2015:
καιρός: αραιές νεφώσεις κατά περιόδους πιο πυκνές.
άνεμοι: νότιοι 3 με 4 και στα νότια από δυτικές διευθύνσεις 4 με 6
μποφόρ.
θερμοκρασία: σε μικρή άνοδο.

Κυριακή 03-05-2015:
καιρός: αραιές νεφώσεις κατά τόπους πιο πυκνές. Τις απογευματινές
ώρες θα εκδηλωθούν όμβροι στα βορειοανατολικά.
άνεμοι: μεταβλητοί ασθενείς και στα νότια δυτικοί 4 με 5 μποφόρ
θερμοκρασία: χωρίς αξιόλογη μεταβολή
Διαβάστε Περισσότερα »

Κάλεσμα ΜΕΤΑ για συμμετοχή στις συγκεντρώσεις της Εργατικής Πρωτομαγιάς 2015

  Η Εργατική Πρωτομαγιά 2015 βρίσκει τους εργαζόμενους σε όλες τις χώρες του κόσμου, της Ευρωπαϊκής Ένωσης, αντιμέτωπους με τις πολιτικές της λιτότητας, της συρρίκνωσης των εργασιακών και ασφαλιστικών δικαιωμάτων τους.
   Στην Ελλάδα, οι εργαζόμενοι, οι συνταξιούχοι, οι άνεργοι, τα «συνήθη υποζύγια», έχουν πληρώσει και πληρώνουν το «μάρμαρο» των μνημονιακών πολιτικών, με τη βίαιη αναπροσαρμογή των εισοδημάτων τους μέσω της δραστικής μείωσης μισθών, ημερομισθίων, συντάξεων, επιδομάτων, αλλά και μέσω της μεγάλης αύξησης της φορολογίας. Έχουν δυσκολία πρόσβασης σε μια σειρά από κοινωνικά αγαθά και υπηρεσίες λόγω της συρρίκνωσης του κοινωνικού κράτους και της διάλυσης της Υγείας.
Το ΜΕΤΑ καλεί τους εργαζόμενους, τους συνταξιούχους, της άνεργους, κάθε πολίτη σε όλη τη χώρα που έχει πληγεί από τα μνημόνια, να πάρουν μαζικά μέρος στους εορτασμούς της Εργατικής Πρωτομαγιάς, που θα γίνουν σε ολόκληρη τη χώρα, διεκδικώντας το δικαίωμα των εργαζομένων, των συνταξιούχων, των άνεργων, του λαού στη ζωή με αξιοπρέπεια.
Δεν υποχωρούμε στους εκβιασμούς, δε θα σκύψουμε το κεφάλι, δεν κάνουμε πίσω. Θα βαδίσουμε ανυποχώρητα μπροστά, οικοδομώντας μια χώρα ανεξάρτητη, κυρίαρχη, με δημοκρατία, ελευθερία, δικαιοσύνη, αλληλεγγύη, με προτεραιότητα στις ανάγκες και τα δικαιώματα των εργαζομένων, των συνταξιούχων, των άνεργων, του λαού.
Στους πολιτικούς και οικονομικούς εκβιασμούς, διαπραγματευόμαστε με τα δικά μας όπλα: τις αγωνιστικές κινητοποιήσεις, την οργάνωση και τη συσπείρωση στα συνδικάτα, την ενότητα και τον συντονισμό των αγώνων, την ταξική μας αλληλεγγύη.
ΖΗΤΩ Η ΕΡΓΑΤΙΚΗ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ
ΤΙΜΟΥΜΕ ΤΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ ΚΑΙ ΤΙΣ ΘΥΣΙΕΣ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ
ΟΛΟΙ & ΟΛΕΣ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΕΙΣ ΤΩΝ ΣΥΝΔΙΚΑΤΩΝ
Καλούμε τους Θηβαίους, -ες την Παρασκευή στις 11 στην κεντρική πλατεία της Θήβας.

Διαβάστε Περισσότερα »

Σταθάς:Ποιο το ακριβές χρέος της Ελλάδας και σε ποιους οφείλεται

Αίτηση Κατάθεσης Εγγράφων
Προς τον κ.  Υπουργό Οικονομικών


Θέμα: Ποιο το ακριβές χρέος της Ελλάδας και σε ποιους οφείλεται.
Με βάση διάφορα δημοσιεύματα στον ελληνικό και ξένο Τύπο, αλλά και διάφορες εκθέσεις (έκθεση της Τράπεζας της Ελλάδος, έκθεση του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους), δεν υπάρχει ακριβής, επίσημος προσδιορισμός του ελληνικού χρέους. Συγκεκριμένα, δεν υπάρχει προσδιορισμός του ακριβούς χρέους της Ελλάδας προς το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, την Ευρωπαϊκή Ένωση, την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα και προς κάθε κράτος-μέλος της ΕΕ ξεχωριστά, καθώς και προς τα χρηματοπιστωτικά ιδρύματα και τους ιδιώτες δανειστές.
Με βάση τα ανωτέρω,

Αιτούμαι την κατάθεση των επίσημων εγγράφων στα οποία προσδιορίζονται:
-Το ακριβές χρέος της Ελλάδας προς το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο.
-Το ακριβές χρέος της Ελλάδας προς την Ευρωπαϊκή Ένωση, την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα και προς κάθε κράτος-μέλος της ΕΕ ξεχωριστά.
- Το ακριβές χρέος της Ελλάδας προς τα χρηματοπιστωτικά ιδρύματα και τους ιδιώτες δανειστές.
-Το ακριβές χρονοδιάγραμμα αποπληρωμής των προαναφερθέντων χρεών και τι ποσό πρέπει να καταβληθεί έως το τέλος του 2015.

Ο αιτών βουλευτής
Γιάννης Σταθάς
Διαβάστε Περισσότερα »

Αυτή είναι η λίστα με τα 23 νησιά... πολυτελείας





    Σαντορίνη-Μύκονος-Σκιάθος-Πάρος-Νάξος-Σύρος στον κατάλογο
    Στο τραπέζι φόρος 3% σε πολυτελή μπαρ, εστιατόρια και νυχτερινά κέντρα και 6% σε κοσμήματα, ρούχα και παπούτσια
    Σχέδια για πληρωμές με «πλαστικό χρήμα» όλων των συναλλαγών άνω των 70 ευρώ
Τα σενάρια για  ειδικό φορολογικό καθεστώς στα μεγάλα νησιά του Αιγαίου με αυξήσεις - «φωτιά» στους φόρους από...το φαγητό και το ποτό μέχρι τη διανυκτέρευση στο ξενοδοχείο όλο και ενισχύονται.
Η αλήθεια θα αποκρυσταλλωθεί στο σημερινό υπουργικό συμβούλιο, στο μικροσκόπιο του οποίου θα τεθεί το πολυνομοσχέδιο.Σημερινό δημοσίευμα από την εφημερίδα «Τα Νέα» φέρνει στο φως τη λίστα με τα 23 ελληνικά νησιά, τα οποία έχουν περισσότερους από 3.100 κατοίκους και μειωμένους - μέχρι σήμερα - συντελεστές ΦΠΑ, στα οποία η φορολογία αλλάζει σε όλα τα επίπεδα.
Σύμφωνα με το δημοσίευμα στα νησιά αυτά θα υπάρξει επιβάρυνση από 3% έως 6% επί της τιμής ενώ για τα ξενοδοχεία φέρεται να προκρίνεται η λύση τέλους 1 έως 5 ευρώ ανά διανυκτέρευση. Οι ίδιες πληροφορίες θέλουν τον φόρο 6% σε επιχειρήσεις ένδυσης, υπόδησης, έργων τέχνης και κοσμηματοπωλεία, αλλά και 3% σε μπαρ εστιατόρια και νυχτερινά κέντρα να ισχύει από 1η Απριλίου ως 31 Οκτωβρίου.

Τα νησιά αυτά είναι:

Θάσος
Λήμνος
Λέσβος
Σκιάθος
Σκόπελος
Χίος
Ικαρία
Σάμος
Άνδρος
Τήνος
Μύκονος
Πάρος
Σύρος
Νάξος
Μήλος
Σαντορίνη
Πάτμος
Λέρος
Κάλυμνος
Σύμη
Κως
Ρόδος
Κάρπαθος
Διαβάστε Περισσότερα »

ΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ