Πέμπτη 14 Μαΐου 2015

Πόσο κοντά μπορούν να πετάξουν 2 αεροπλάνα;


    Έχετε αναρωτηθεί ποτέ πόσο κοντά μπορεί να βρεθεί ένα αεροπλάνο στο δικό σας την ώρα που βρίσκεστε στον αέρα;

Αν φοβάστε μη δείτε αεροπλάνο να έρχεται κατά πάνω σας την ώρα που βρίσκεστε στα 30 χιλιάδες πόδια, τότε... πρέπει να ξέρετε τα εξής, σύμφωνα με την Αμερικανική Ομοσπονδία Υπηρεσίας Αεροπορίας (FAA):
-Για μια εμπορική πτήση, το ένα αεροπλάνο πρέπει να απέχει από το άλλο πλευρικά τουλάχιστον 3 μίλια (5 χιλιόμετρα) ή κάθετα 1000 πόδια.
-Κατά τη διάρκεια της πτήσης, σε υψηλότερες ταχύτητες πάνω από τα 10 χιλιάδες πόδια και σύμφωνα με το είδος ραντάρ και την απόσταση από την κεραία, εφαρμόζεται ο κανόνας των 5 μιλίων (8 χιλιομέτρων) πλευρικά, κάτι που ισχύει για τις περισσότερες, αλλά όχι για όλες τις περιπτώσεις.
-Επιτρέπεται –και μάλιστα είναι σύνηθες- δύο αεροσκάφη να περάσουν από την ίδια διαδρομή την ίδια στιγμή, αρκεί το ένα να βρίσκεται 1000 πόδια πάνω από το άλλο. Τα 3 μίλια απαιτούνται όταν τα αεροσκάφη δεν έχουν αυτόν τον κάθετο διαχωρισμό των τουλάχιστον χιλίων ποδιών.
-Αν τα αεροπλάνα βρίσκονται πιο ψηλά από τα 29 χιλιάδες πόδια, η κάθετη απόστασή τους αυξάνεται στα 2000 πόδια.
Διαβάστε Περισσότερα »

Δώδεκα άτομα συνελήφθησαν στη Στερεά

Συνελήφθησαν, στο πλαίσιο στοχευμένων αστυνομικών ελέγχων σε περιοχές της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας, συνολικά δώδεκα (12) άτομα, για διάφορα αδικήματα
Συνεχίζονται με αμείωτους ρυθμούς, στοχευμένοι αστυνομικοί έλεγχοι στην Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας, με σκοπό την καταπολέμηση της μικροδιακίνησης ναρκωτικών, τη δίωξη της παράνομης μετανάστευσης, την πρόληψη των τροχαίων ατυχημάτων και γενικότερα την αντιμετώπιση κάθε μορφής παραβατικής συμπεριφοράς.

Στο πλαίσιο αυτών των ελέγχων, συνελήφθησαν το τελευταίο 24ωρο, από αστυνομικούς των Ομάδων ΔΙ.ΑΣ. Βοιωτίας & Φθιώτιδας, της Ο.Ε.Π.Τ.Α. Φθιώτιδας, των Τμημάτων Ασφαλείας Άμφισσας & Χαλκίδας, των Αστυνομικών Τμημάτων Καμένων Βούρλων Φθιώτιδας & Λιδορικίου Φωκίδας, καθώς και του Τμήματος Τροχαίας Λαμίας, συνολικά δώδεκα (12) άτομα για διάφορα αδικήματα.
Συγκεκριμένα συνελήφθησαν:

•    Δύο (2) ημεδαποί στη Θήβα και στη Λαμία αντίστοιχα, για παραβάσεις του νόμου περί ναρκωτικών. Κατασχέθηκαν μικροποσότητες ακατέργαστης κάνναβης και ναρκωτικών δισκίων.
•    Πέντε (5) αλλοδαποί (δύο στην Άμφισσα, δύο στο Λιδορίκι και ένας στη Χαλκίδα), διότι στερούταν των απαραίτητων εγγράφων που να δικαιολογούν τη νόμιμη παραμονή τους στην Ελληνική Επικράτεια.
•    Τέσσερις (4) ημεδαποί στη Λαμία, για παραβάσεις του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας.
•    Ημεδαπός στα Καμένα Βούρλα, για παράβαση νομοθεσίας περί πνευματικής ιδιοκτησίας.

Οι συλληφθέντες, με τις σε βάρος τους σχηματισθείσες δικογραφίες, θα οδηγηθούν στις κατά τόπους αρμόδιες Εισαγγελικές Αρχές.
Διαβάστε Περισσότερα »

3ος Περιφερειακός Μαθητικός Διαγωνισμός Στερεάς Ελλάδας


     Μέσα σε μία ζεστή ατμόσφαιρα, με την μαθητιώσα νεολαία να γεμίζει το Αμφιθέατρο του  Γιάγτζειου - Κορδώνειου Πνευματικού Κέντρου Άμφισσας, πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα 11/5/2015 η απονομή των βραβείων στους μαθητές που διακρίθηκαν στον «3ο Περιφερειακό Μαθητικό Διαγωνισμό» που διοργανώθηκε με επιτυχία για τρίτη συνεχόμενη χρονιά με τη συνεργασία των Επιμελητηρίων της Στερεάς Ελλάδας και  της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας και έτυχε της υποστήριξης της Περιφερειακής Δ/νσης Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας  Εκπαίδευσης Στερεάς Ελλάδας.
     Η τελετή της απονομής των βραβείων πραγματοποιήθηκε στην Άμφισσα, καθώς πέρυσι νικήτρια του διαγωνισμού αναδείχθηκε η μαθήτρια Αικατερίνη-Ασημίνα Τσακίρη του Ενιαίου Λυκείου Ιτέας με την εργασία της «Ποσειδώνιες Υδατοκαλλιέργειες Α.Ε.».
     Τους επίσημους προσκεκλημένους, τους μαθητές και τους γονείς τους και όλους τους παρευρεθέντες, καλωσόρισε ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Φωκίδας κ. Γιώργος Γαζής, ο οποίος  τόνισε τη σημαντικότητα αυτής της εκδήλωσης για την μαθητιώσα νεολαία σημειώνοντας για μία ακόμη φορά ότι, η επιχειρηματικότητα είναι άρρηκτα συνδεδεμένη με την εκπαίδευση.
     Ο Μαθητικός Διαγωνισμός Στερεάς Ελλάδας  καθιερώθηκε με στόχο το συνδυασμό εκπαίδευσης και επιχειρηματικότητας. Οι μαθητές μέσα απ’ αυτήν τη διαδικασία, έχουν τη δυνατότητα να εκφράσουν τις σκέψεις τους, τις ιδέες τους, να συνεργαστούν, να σχεδιάσουν και να εφαρμόσουν ένα ολοκληρωμένο σχέδιο επιχειρηματικής δράσης και καινοτομίας. Ειδικά σήμερα, η ενίσχυση της επιχειρηματικότητας στην εκπαίδευση θα πρέπει να αποτελεί βασικό πυλώνα ενός συνολικού πλαισίου ανάπτυξης.
     Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους ο βουλευτής Ν. Φωκίδας, κ.  Ηλ.Κωστοπαναγιώτου,  ο Αντιπεριφερειάρχης  Π.Ε. Φωκίδας κ. Κων.Μίχος, ο Θεματικός Αντιπεριφερειάρχης Επιχειρηματικότητας - Εξωστρέφειας και Εξυπηρέτησης του Πολίτη  κ. Δημ.Βουρδάνος, ο Περιφερειακός Δ/ντης  Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Στερεάς Ελλάδας  κ. Χρ.Δημητρίου, ο Δ/ντής Β/βάθμιας Εκπαίδευσης Φωκίδας  κ. Ιωαν.Αλωνάρης, η Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Δήμου Δελφών κα. Τρ. Πιλάλα-Τσακίρη, μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Δελφών και Διευθυντές Σχολείων.
     Από τα Δ.Σ. των Επιμελητηρίων της Στερεάς Ελλάδας, παρευρέθηκαν:
     Ο  Οικον.Επόπτης του Επιμελητηρίου Βοιωτίας  κ. Λ.Παπαχαραλάμπους, ο κ. Παν.Περγαντάς εκπρόσωπος της Περιφερειακής Επιτροπής αξιολόγησης,ο A΄ καθώς και ο Β΄ Αντ/προεδρος του Επιμελητηρίου Φθιώτιδας κ.κ. Κων.Ψειρόπουλος  και Δ.Σαμαράς. Ο Α΄Αντιπρόεδρος του Επιμελητηρίου Ευβοίας Ιωαν.Γεροντίτης καθώς και ο Οικονομικός Επόπτης του ίδιου Επιμελητηρίου κ.Ευαγ.Κούκουζας. Επίσης παρευρέθηκαν μέλη του Δ.Σ. του Επιμελητηρίου Φωκίδας, καθώς και εκπρόσωποι της Ομοσπονδίας Εμπορικών Συλλόγων Ανατολικής Στερεάς.
      Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης τιμήθηκαν οι εκπρόσωποι δύο επιτυχημένων εξαγωγικών επιχειρήσεων της Φωκίδας και συγκεκριμένα, η Πρόεδρος και Διευθύνουσα Σύμβουλος της εταιρείας «ΓΑΛΑΞΕΙΔΙ ΘΑΛΑΣΣΙΕΣ ΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΕΣ Α.Ε.»  κυρία  Ν.Παντελεημονίτου και ο Διευθύνων Σύμβουλος της εταιρείας «ΥΙΟΙ Ι.Π. ΑΝΑΓΝΩΣΤΑΚΟΥ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ - ANOLIVE Α.Ε.» κ. Ι.Αναγνωστάκος.
ΟΙ ΒΡΑΒΕΥΣΕΙΣ ΣΤΟΥΣ ΜΑΘΗΤΕΣ ΕΙΧΑΝ ΩΣ ΕΞΗΣ:
•        Ειδικό Βραβείο  (έπαθλο:250€) απονεμήθηκε στην Ασημίνα Μπουράμα και στο Κων/νο Λάμπρου του Γενικού Λυκείου Λιβανατών Φθιώτιδας που συμμετείχαν με την εργασία «KALAMON OLIVES LIVANATΌN».
•        Ειδικό Βραβείο (έπαθλο: 250€) απονεμήθηκε στους Κοκκίνη Σωτήριο, Κώνστα Πολυξένη και Παναγιώτου Νικόλαο του 1ου Γενικού Λυκείου Θήβας για την εργασία τους: «Παραδοσιακές Πίτες από την Μητέρα Ελλάδα».
•    Το 5ο Βραβείο (έπαθλο: 250€)  απονεμήθηκε στην Άρτεμις Γιολδάση  του 4ου Γενικού Λυκείου Λαμίας που συμμετείχε με την εργασία: «Ζέα Αρτεμοποιήματα».
•    Το 4ο Βραβείο (έπαθλο: 400€) απονεμήθηκε στην Κωνσταντίνα Αλογοσκούφη του Γενικού Λυκείου  Ιτέας  που συμμετείχε με την εργασία «Χαρουπομέλλον Α.Ε.».
•       Το 3ο Βραβείο (έπαθλο: 600€) απονεμήθηκε στις Μαρία Μυτάκη, Μαρία Στυλιανίδη & Παρασκευή Ρουμπή των εκπαιδευτηρίων ΑΛΦΑ – ιδιωτικό Γυμνάσιο- Λύκειο της Χαλκίδας που συμμετείχαν με την εργασία: «LoChalkiS».
•    To 2ο Βραβείο (έπαθλο: 800€) απονεμήθηκε στον Μιχάλη Παρασκευά του Γενικού Λυκείου Σκύρου Ευβοίας που συμμετείχε με την εργασία: «PORTO PEFKOS RESORT».
•    Το 1ο Βραβείο (έπαθλο:1200€) απονεμήθηκε στο Γιώργο Οικονομίδη, του Λυκείου Οινοφύτων Βοιωτίας που συμμετείχε με την εργασία: «ΣΤΑΡΥ “ΣΤΑματήστε την ΡΥπανση”».


ΑΝΑΜΝΗΣΤΙΚΑ  ΔΙΠΛΩΜΑΤΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ ΑΠΟΝΕΜΗΘΗΚΑΝ ΣΤΟΥΣ ΜΑΘΗΤΕΣ:

•    Για την Εργασία: «ΕNERGIZEER» στην Βασιλική Ψωρογιάννη του  5ου Γενικού Λυκείου Λαμίας.
•    Για την Εργασία: «ΥΠΕΡ-ΤΕΑ: Το δικό μας τσάι του βουνού με γεύσεις υπερτροφών» στην Ανθή Βονόρτα του Γενικού Λυκείου Καρπενησίου.
•    Για την Εργασία: «Απόλλων Ο.Ε.» στους Νικόλαο Μπαγλή  και Ιωάννη Χότζα του Ενιαίου Λυκείου Άμφισσας και του Μουσικού Σχολείου Άμφισσας,  αντίστοιχα.
•    Για την Εργασία: «Συμβουλευτική Ανάπλαση – Ανακαίνιση Ε.Π.Ε.» στους  Αλέξανδρο Πάλλη, Αντώνη Στοιλκόβ και Χρήστο Σπάτα του 2ου Επαγγελματικού Λυκείου Χαλκίδας.
•    Για την Εργασία: «PARADISE HEALTH & WELLNESS CENTER» - Κέντρο Ομορφιάς, Υγείας και Ευεξίας» στην Φλωρεντία Πολύζου του 2ου Επαγγελματικού Λυκείου Λαμίας.
•    Για την Εργασία: «SAFE CAR A.E.» στo Νικόλαο Μυταρά του Ενιαίου Λυκείου Άμφισσας.
•    Για την Εργασία: «Λέσχη για νέους» στους  Λουκά Γιαμά & Γιώργο Γούλα  του 2ου Γενικού Λυκείου Λιβαδειάς.
•    Για την Εργασία: «ANCIENT BEAUTY» στη Ευαγγελία-Μαρία Βελιβασάκη του Γενικού Λυκείου Σχηματαρίου.
Διαβάστε Περισσότερα »

Δίκτυο ΦοΔΣΑ - Δελτίο Τύπου

Στις 12 Μαϊου 2015 πραγματοποιήθηκε συνάντηση του Διοικητικού Συμβουλίου του Δικτύου των
Στην συνάντηση τέθηκαν και συζητήθηκαν όλα τα θέματα που απασχολούν τους Φο.Δ.Σ.Α και ειδικότερα τα παρακάτω
-    Στελέχωση των Φο.Δ.Σ.Α με τακτικό προσωπικό
-    Ενιαία φορολογική αντιμετώπιση των Φο.Δ.Σ.Α ασχέτου νομικής μορφής
-    Θέματα παραχωρήσεων – απαλλοτριώσεων
-    Διασφάλιση της ετήσιας εισφοράς προς τους Φο.Δ.Σ.Α για την ορθή λειτουργία των έργων & εγκαταστάσεων διαχείρισης στερεών αποβλήτων
-    Επιμέρους θέματα που έχουν σχέση με την λειτουργία των Φο.Δ.Σ.Α και άπτονται της καθημερινής λειτουργίας όπως η δυνατότητα χρήσης κινητού εξοπλισμού των Φο.Δ.Σ.Α από τρίτους κ.α
-    Συζητήθηκε αναλυτικά το ζήτημα του θεσμικού πλαισίου των Φο.Δ.Σ.Α και ειδικότερα ο Ν. 4071/2012, του οποίου η εφαρμογή έχει παραταθεί μέχρι 31 Δεκεμβρίου 2015
-    Τέθηκε επίσης το θέμα της διαχείρισης των αποβλήτων των συσκευασιών των αγροτικών εφοδίων (λιπασμάτων & φυτοφαρμάκων) και η δημιουργία συστήματος για την διαχείρισή τους
-    Τέλος συζητήθηκε η διοργάνωση της 9ης Συνόδου του Δικτύου των Φο.Δ.Σ.Α, η οποία θα πραγματοποιηθεί στις 18, 19 & 20 Ιουνίου 2015 στην Χερσόνησο Κρήτης σε συνδιοργάνωση με τον Φο.Δ.Σ.Α Βόρειας Πεδιάδας, το ΕΠΠΕΡΑΑ και την Περιφέρεια Κρήτης.
Παρόλο που πολλά από τα προαναφερόμενα θέματα αφορούν συναρμόδια Υπουργεία, η συμβολή του ΥΠΑΠΕΝ είναι καθοριστική, αφού έχει την αποκλειστική αρμοδιότητα της ορθής λειτουργίας του συνόλου των έργων & εγκαταστάσεων διαχείρισης στερεών αποβλήτων
Η βούληση τόσο του κ. Υπουργού όσο και των Φο.Δ.Σ.Α είναι να επιλυθούν τα χρονίζοντα προβλήματα των Φο.Δ.Σ.Α καθώς και να δρομολογηθούν όλες οι διαδικασίες για μια ολοκληρωμένη διαχείριση των στερεών αποβλήτων, σύμφωνα με την Ευρωπαϊκή & Ελληνική νομοθεσία προς όφελος των πολιτών και του περιβάλλοντος
Για αυτόν τον σκοπό θα υπάρχει μια στενή και διαρκής συνεργασία του Δικτύου με το ΥΠΑΠΕΝ
Φο.Δ.Σ.Α με τον Αναπληρωτή Υπουργό Παραγωγικής Ανασυγκρότησης Περιβάλλοντος & Ενέργειας (ΥΠΑΠΕΝ) κ. Ιωάννη Τσιρώνη
Διαβάστε Περισσότερα »

Βιβλιοπαρουσίαση στη Σύγχρονη ΄Έκφραση



Διαβάστε Περισσότερα »

ΠΡΟΣΕΥΧΗ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΔΙΑΓΩΝΙΖΟΜΕΝΟΥΣ ΜΑΘΗΤΕΣ ΣΤΙΣ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ




Κύριε Ἰησοῦ Χριστέ,Υἱὲ καὶ Λόγε τοῦ Ζωντανοὺ Θεοῦ, ἡ Σοφία τοῦ Πατέρα που δεν ἔχει ἀρχή, ἡ Πηγὴ καὶ ὁ Χορηγὸς τῆς γνώσεως ∙Ἐσύ που δημιούργησες μὲ Σοφία ὅλα ὅσα ὑπάρχουν στῇ γῆ καὶ τὸν ἄνθρωπο ∙Ἐσύ που γέμισες μὲ σοφία τοὺς ἀγραμμάτους Μαθητές Σου καὶ τοὺς ἀνέδειξες Κήρυκες καὶ Ἀποστόλους τοῦ Εὐαγγελίου Σου σὲ ὁλοκλήρη τὴν Οἰκουμένη ∙ Ἐσύ που ἔδωσες στους Μάρτυρες καὶ στους Ἁγίους Σου λόγο ἀγαθό που ἄνοιξε τὰ στόματα τοὺς ∙ Ἐσύ που γνωρίζεις καθέναν ἀπὸ ἐμᾶς ἀπὸ τὴν κοιλία τῆς μητέρας τοῦ∙ Ἐσύ που ὁδηγεὶς ὀρθὰ καὶ σωστὰ τὴν διάνοια τοῦ ἀνθρώπου πρὸς τὸ συμφέρον τοῦ ∙Ἐσύ που εἶσαι ὁ Κύριος καὶ ὁ Θεὸς μας σκύψε αὐτὴν τὴν ὥρα μὲ μάτι συμπαθείας σὲ ὅλους ἐμᾶς που ἀποτελοῦμε τὸ πλῆθος τῶν μαθητῶν τῆς Πατρίδος μας καὶ Σὲ παρακαλῶ ἰδιαιτέρως καὶ για μένα που αὐτὴν τὴν ὥρα στέκομαι μπροστά Σου λαχταρώντας καὶ περιμένωντας τὴν ἐπιτυχία στις ἐξετάσεις, φώτισε με καὶ δυνάμωσε με.
Ἀπομάκρυνε ἀπὸ ἐμένα κάθε κακὴ σκέψῃ, τὸ θόλωμα τοῦ μυαλοῦ που ὁδηγεὶ στην ἀγνωσία καὶ διῶξε μακριά μου τὴν τεμπελιὰ τὴν ἀπογνώση καὶ τὴν ἀπελπισία.
Φώτισε τὸ νοῦ μου, ἔτσι ὥστε να μπορὼ να καταλάβω σωστὰ καὶ ὀρθὰ αὐτά που σκέφτομαι καὶ αὐτά που χρειάζεται να γράφω στις ἐξετάσεις. Δεν ζητῶ ἀπὸ Σένα Θεέ μου μόνο τὴν δική μου ἐπιτυχία ἀλλὰ σὲ παρακαλῶ καὶ για ὅλους τοὺς συμμαθητές μου που αὐτές τις ἡμέρες συναγωνίζονται για να πετύχουν στις ἐξετάσεις τοὺς να τοὺς κάνεις ἀξίους τοῦ Θελήματός Σου καὶ σωστοὺς ἐργάτες τῶν δικῶν Σου Ἐντολῶν.
Διότι γνωρίζω πολὺ καλὰ ὅτι Ἐσὺ εἶσαι ὁ πιστὸς Φίλος καὶ ὁ Ἀδελφὸς ὅλων τῶν νέων ἀνθρώπων που ἐλπίζουμε στο δικό Σου Ἔλεος καὶ στην δικὴ Σοῦ Ἀγάπη. Γι ’αυτό ὅλοι δοξάζουμε καὶ Σένα τὸν Πατέρα καὶ τὸν Υἱὸ καὶ τὸ Πανάγιο Πνεῦμα, καὶ τώρα καὶ πάντοτε, καὶ στους ἀτελείωτους αἰῶνες .Ἀμήν.
Καλὴ δύναμη καὶ καλῇ ἐπιτυχία στους κόπους καὶ στις προσπάθειές σου.
ο Πνευματικός Πατέρα σου
π.Πολύκαρπος

Διαβάστε Περισσότερα »

Καταγγελία σοκ: Καλοντυμένος άνδρας πλησιάζει μικρά παιδιά στη Φθιώτιδα!

Συνέβη πριν από μερικές ημέρες στη Γλύφα Φθιώτιδας - Έχουν καταγγελθεί ανάλογα περιστατικά και σε άλλες περιοχές - Τι είπε η μητέρα των παιδιών στο LamiaReport.

Ανάστατοι είναι οι γονείς στη Γλύφα και την ευρύτερη περιοχή της ανατολικής Φθιώτιδας, αφού έγινε αμέσως γνωστό στην τοπική κοινωνία το συμβάν.

Ευτυχώς η μητέρα κατάφερε και συγκράτησε τα στοιχεία του αυτοκίνητου, του υπόπτου που πλησίασε τα παιδιά, τα οποία και έδωσε στην αστυνομία, που ερευνά την υπόθεση. Δείτε τι είπε στο LamiaReport.

«Το αυτοκίνητο σταμάτησε έξω από το σπίτι όπου τα μικρά παιδιά έπαιζαν στην αυλή. Κατέβηκε ένας καλοντυμένος κύριος , μεσήλικας, και άρχισε να κάνει ερωτήσεις στο μεγαλύτερο παιδί (ηλικίας νηπιαγωγείου). Του έλεγε ότι είχε κερδίσει κάποια βιβλία σε διαγωνισμό και έκανε ερωτήσεις προσπαθώντας να επιβεβαιώσει την ταυτότητα του παιδιού. Όταν τον αντιλήφθηκα και άρχισα να τον ρωτάω που βρήκε τα στοιχεία μας και γιατί κάνει τέτοιες ερωτήσεις, ο κύριος ισχυρίστηκε ότι είναι δάσκαλος και ότι το παιδί (και χωρίς αν έχουμε πάρει μέρος σε κανένα διαγωνισμό - στο Ζάππειο και καλά - και που ποτέ δεν έχω καταχωρήσει τα στοιχεία του σε κάτι αντίστοιχο) κέρδισε κάποια βιβλία που θα του έρθουν με το ταχυδρομείο.
Όσο ήρθαν τα βιβλία σε σας, ήρθαν και σε μας...Ο άγνωστος βιάστηκε να αποχωρήσει και ευτυχώς κατάφερα να συγκρατήσω τον αριθμό του αυτοκινήτου, τον οποίο έδωσα στην αστυνομία».

Η μητέρα μάλιστα σε ανάρτησή της στο glyfa.blogspot.gr μεταξύ άλλων αναφέρει:

«Τα κρούσματα της κλοπής παιδιών είναι σε έξαρση και πρέπει να είμαστε όσο το δυνατόν πιο προσεκτικοί.
Μπορεί να είναι ένα μικρό χωριό αλλά η εγκληματικότητα δεν ξεχωρίζει πόλεις και χωριά.
Προσοχή μεγάλη στα παιδιά μας και την ασφάλεια τους !!!»

Σύμφωνα με καταγγελία αναγνώστη που εγινε στο koropi-press συνέβη ανάλογο περιστάτικο και στο Κορωπί σε μαθητή νηπιαγωγείου (!!!). Το συμβάν έχει ως εξής:

«Το παρέλαβε η μαμά του το μεσημέρι απο το σχολείο. Όταν έφτασαν έξω απο το σπίτι τους, τους σταμάτησε κοστουμαρισμένος άντρας ηλικίας 50-60 χρονων, ο οποίος γνώριζε ΟΛΑ τα στοιχεία του παιδιού και οδηγούσε ένα μάυρο αυτοκίνητο (η μητέρα πάνω στην ταραχή της δεν κράτησε ούτε μάρκα, ούτε αρ. αυτοκινήτου) και τους είπε οτι είναι απο το υπουργείο παιδείας και ότι το παιδάκι (επισημαίνω νηπιαγωγείου) κέρδισε σε κάποιο διαγωνισμό του υπουργείου. Ρώτησε κάποιες ερωτήσεις την μητέρα, μέσα σε αυτές, που είναι ο σύζυγος της. Του είπε ότι έρχεται άμεσα κι αυτός έφυγε. Η μητέρα τηλεφώνησε στο υπουργείο (φυσικά και δεν ίσχυε ο διαγωνισμός),ενημέρωσε το αστυνομικό τμήμα της περιοχής του Κορωπίου και φυσικά τις δασκάλες του σχολείου.»
lamiareport.gr
Διαβάστε Περισσότερα »

Εαρινό Ιατρικό Συμπόσιο στη Λιβαδειά από την Αντικαρκινική Εταιρεία



Διαβάστε Περισσότερα »

Δυο Γαλάζιες Σημαίες και φέτος στη Βοιωτία

Στην 3η θέση παγκοσμίως ανάμεσα σε 50 χώρες κατατάσσεται η Ελλάδα καθώς 395 ελληνικές ακτές και 9 μαρίνες κέρδισαν, φέτος, το διεθνές βραβείο ποιότητας "Γαλάζιες σημαίες", σύμφωνα με την Ελληνική Εταιρία Προστασίας της Φύσης (ΕΕΠΦ).

Η ανακοίνωση έγινε στο πλαίσιο συνέντευξης Τύπου που διοργανώθηκε στην παραλία Κατερίνης, από την ΕΕΠΦ, η οποία είναι ο εθνικός χειριστής του Διεθνούς Προγράμματος "Γαλάζιες Σημαίες" στην Ελλάδα, σε συνεργασία με την Ένωση Ξενοδόχων Πιερίας.
Συνολικά, σε όλο τον κόσμο, η Διεθνής Επιτροπή βράβευσε, φέτος, 3468 ακτές και 695 μαρίνες.

Τι είναι οι "Γαλάζιες Σημαίες"

Σύμφωνα με την ΕΕΠΦ, η "Γαλάζια Σημαία" αποτελεί το πλέον αναγνωρίσιμο και διαδεδομένο διεθνές σύμβολο ποιότητας στον κόσμο. Απονέμεται από το 1987, σε ακτές και μαρίνες, οι οποίες πληρούν τις αυστηρές προϋποθέσεις βράβευσης. Δεν αρκεί οι ακτές να διαθέτουν μόνο την απαιτούμενη εξαιρετική ποιότητα νερών κολύμβησης. Πρέπει επιπλέον να τηρούνται και τα υπόλοιπα 32 κριτήρια, τα οποία αναφέρονται σε καθαριότητα, οργάνωση, πληροφόρηση, ασφάλεια λουομένων και επισκεπτών, προστασία του φυσικού πλούτου της ακτής και του παράκτιου χώρου και περιβαλλοντική ευαισθητοποίηση. Τα μεγάλα ταξιδιωτικά γραφεία του εξωτερικού δίνουν ιδιαίτερη σημασία στη "Γαλάζια Σημαία", όταν επιλέγουν τους προορισμούς που προτείνουν στους πελάτες τους, επιμένοντας στις υψηλής ποιότητας υπηρεσίες που προσφέρονται στην ακτή, αλλά και στην προστασία του περιβάλλοντος. Αυτό το γνωρίζουν και το αξιολογούν όλοι οι διαχειριστές ακτών, Δήμοι, ξενοδοχεία και camping, που συμμετέχουν στο πρόγραμμα εθελοντικά.

 Η Στερεά Ελλάδα φέτος έκανε ένα βήμα πίσω, αφού από τις 22, που είχε πέρυσι, έχασε μία φτανοντας τον συνολικό αριθμό των 21.



"Γαλάζιες Σημαίες 2015" - Στερεά Ελλάδα
ΒΟΙΩΤΙΑ [2]

Δήμος Διστόμου - Αράχωβας - Αντίκυρας
Άγιος Ισίδωρος

Δήμος Τανάγρας
Πλάκα Δηλεσίου


ΦΘΙΩΤΙΔΑ [7]

Δήμος Στυλίδας
Γλύφα

Δήμος Μώλου - Αγ. Κωνσταντίνου
Καμένα Βούρλα/Γαλήνη

Δήμος Λοκρών
Σκάλα Αταλάντης
Λιβανάτες 1/Κυανή Ακτή
Λιβανάτες 2/Σχοινιάς
Σουβάλα Αρκίτσας
Λιβρίχιο Αρκίτσας

ΦΩΚΙΔΑ [8]

Δήμος Δωρίδος
Ερατεινή
Χιλιαδού
Σεργούλα
Μοναστηράκι

Δήμος Δελφών
Μαϊάμι
Τροκαντερό/Αγκάλι
Άγιοι Πάντες
Καλαφάτης

ΕΥΒΟΙΑ [4]

Δήμος Χαλκιδέων
Αλυκές Δροσιάς
Λευκαντί
Αστέρια Χαλκίδας

Δήμος Ερέτριας
Ερέτρια 3
Δείτε εδώ τον κατάλογο των βραβευμένων με "Γαλάζια Σημαία" ακτών και μαρίνων
Διαβάστε Περισσότερα »

Με €1.500 στον ΟΔΔΥ «χτυπάς» ως και... Rolls Royce



    Απίστευτες τιμές εκκίνησης σε νέα δημοπρασία!

 «Ψίχουλα» για αυτοκίνητα και δίκυκλα μεγάλης αξίας ζητάει ο ΟΔΔΥ ως τιμές εκκίνησης στη νέα δημοπρασία οχημάτων που θα γίνει την επόμενη... Τρίτη.

Η διαδικασία θα ξεκινήσει στις 9 το πρωί στην αίθουσα δημοπρασιών της Αποθήκης Μαγουλέζας (Ανω Λιόσια - τηλ.2102473124 & 2102471988) και στη διάρκειά της, με προφορική πλειοδοτική δημοπρασία, θα πουληθούν οχήματα που προέρχονται από τα αζήτητα των τελωνείων, τα κρατικά αυτοκίνητα που αποσύρονται από την κυκλοφορία, κ.λ.π.
Η επίσκεψη των αυτοκινήτων επιτρέπεται για 5 εργάσιμες ημέρες πριν την δημοπρασία, δηλαδή από 12-05-2015 έως και 18-05-2015 και ώρες 8.30 πμ-13.30 μμ.
Στη λίστα με τα οχήματα περιλαμβάνονται «διαμάντια», όπως π.χ. μία δεξιοτίμονη βενζινοκίνητη Rolls Royce, αντίκα του 1970, με αυτόματο κιβώτιο, η οποία έχει τιμή εκκίνησης το απίστευτο ποσό των 1.500 ευρώ.
Δείτε αναλυτικά τι δημοπραττείται από τον ΟΔΔΥ κάνοντας κλικ εδώ.
Διαβάστε Περισσότερα »

Στις 18 Μαΐου ξεκινούν οι πανελλαδικές - Στις 3 Ιουνίου τα ενδοσχολικά μαθήματα

Οι εξετάσεις των ειδικών μαθημάτων θα ξεκινήσουν την Τετάρτη 17 Ιουνίου
Έληξαν τα μαθήματα στα γυμνάσια και τα λύκεια της χώρας. Οι εξετάσεις  των Γενικών Λυκείων (ΓΕΛ) και των ημερήσιων και εσπερινών Επαγγελματικών Λυκείων (ΕΠΑΛ-ΟΜΑΔΑ Β΄) για εισαγωγή στην τριτοβάθμια εκπαίδευση θα αρχίσουν τη Δευτέρα 18-5-2015, ενώ οι πανελλαδικές εξετάσεις των υποψηφίων των ημερήσιων και εσπερινών Επαγγελματικών Λυκείων (ΕΠΑΛ-ΟΜΑΔΑ Α΄) θα αρχίσουν την Τρίτη 19-5-2015. Οι εξετάσεις των ειδικών μαθημάτων θα ξεκινήσουν την Τετάρτη 17-6-2015. Η Υγειονομική Εξέταση και Πρακτική Δοκιμασία των υποψηφίων για εισαγωγή στα Τμήματα Επιστήμης Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού (Τ.Ε.Φ.Α.Α.) θα διεξαχθεί από 15-6-2015 ως και 26-6-2015. Τέλος, οι επαναληπτικές πανελλαδικές εξετάσεις των ΓΕΛ θα αρχίσουν την Τρίτη 9-6-2015.

Όπως έχει ανακοινωθεί από το υπουργείο Παιδείας οι απολυτήριες εξετάσεις για τα μαθήματα που εξετάζονται σε επίπεδο σχολικής μονάδας για την Γ΄ τάξη των ημερήσιων και τη Δ΄ τάξη των εσπερινών Γενικών Λυκείων θα ξεκινήσουν την Τετάρτη 3-6-2015 για όσους θα έχουν συμμετάσχει στις πανελλαδικές και θα διενεργηθούν με βάση το πρόγραμμα που καταρτίζει το κάθε λύκειο χωριστά. Οι απολυτήριες και πτυχιακές εξετάσεις ημερήσιων και εσπερινών ΕΠΑΛ (ΟΜΑΔΑ Α΄ και Β΄) σε επίπεδο σχολικής μονάδας θα ξεκινήσουν την Τετάρτη 10-6-2015 και θα διενεργηθούν με βάση το πρόγραμμα που καταρτίζει το κάθε λύκειο χωριστά.

Γενικότερος προγραμματισμός για τις διαδικασίες εισαγωγής

Στις αρχές Μαΐου, όλοι οι υποψήφιοι για συμμετοχή στις πανελλαδικές εξετάσεις ΓΕΛ ή ΕΠΑΛ, στο Λύκειο στο οποίο υπέβαλαν την Αίτηση-Δήλωση του Φεβρουαρίου, θα αποκτήσουν το δελτίο εξεταζομένου, με το οποίο θα προσέρχονται στο εξεταστικό κέντρο κατά τις ημέρες των εξετάσεων. Στο δελτίο εξεταζομένου θα αναγράφεται και το συγκεκριμένο εξεταστικό κέντρο, στο οποίο θα πρέπει οι υποψήφιοι να προσέρχονται για την εξέταση στα πανελλαδικά μαθήματα ή σε τυχόν ειδικά μαθήματα.

Στα μέσα Ιουνίου, όλοι οι υποψήφιοι για τις πανελλαδικές εξετάσεις ΓΕΛ ή ΕΠΑΛ, στο Λύκειο στο οποίο υπέβαλαν την Αίτηση-Δήλωση του Φεβρουαρίου, θα προσέλθουνγια να αποκτήσουν προσωπικό κωδικό ασφαλείας (password), για να τον χρησιμοποιήσουν κατά την ηλεκτρονική υποβολή του μηχανογραφικού τους δελτίου. Οι υποψήφιοι για το 10% των θέσεων (χωρίς νέα εξέταση) θα μπορούν να αποκτούν προσωπικό κωδικό ασφαλείας (password) σε όποιο Λύκειο τους εξυπηρετεί.

Η υποβολή των μηχανογραφικών δελτίων θα γίνει και φέτος ηλεκτρονικά, μέσω διαδικτύου, από τα μέσα Ιουνίου ως τις αρχές Ιουλίου. Το έντυπο μηχανογραφικό δελτίο θα έχει ήδη ανακοινωθεί από τον Απρίλιο.

Όσοι από τους μαθητές της τελευταίας τάξης εμπίπτουν στην ειδική κατηγορία των υποψηφίων-πασχόντων από σοβαρές παθήσεις (για εισαγωγή στο 5% των θέσεων εισακτέων), έχουν ήδη πιστοποιηθεί από συγκεκριμένα νοσοκομεία για την πάθησή τους. Οι υποψήφιοι (οι μαθητές και οι αντίστοιχοι απόφοιτοι) θα υποβάλουν ειδικό μηχανογραφικό δελτίο στις αρχές Σεπτεμβρίου.
Διαβάστε Περισσότερα »

Βελτιώνεται καιρός και ανεβαίνει η θερμοκρασία

Αίθριος καιρός και μικρή άνοδος της θερμοκρασίας διαμορφώνουν το σκηνικό του καιρού την Πέμπτη.
Αναλυτική πρόγνωση από την ΕΜΥ

    Μακεδονία, Θράκη

καιρός: αραιές νεφώσεις κατά περιόδους πιο πυκνές.
άνεμοι: μεταβλητοί 3 με 4 και βαθμιαία από νότιες διευθύνσεις στα ανατολικά έως 5 μποφόρ.
θερμοκρασία: από 14 έως 28 βαθμούς Κελσίου, στη δυτική Μακεδονία
η ελάχιστη 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

    Νησιά Ιονίου, Ηπειρος, δυτική στερεά, δυτική Πελοπόννησος

καιρός: γενικά αίθριος.
άνεμοι: δυτικοί νοτιοδυτικοί 3 με 4 και το ιόνιο βαθμιαία 5 μποφόρ.
θερμοκρασία: από 15 έως 28 βαθμούς Κελσίου, στην Ηπειρο η ελάχιστη 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

    Θεσσαλία, ανατολική στερεά, Εύβοια, ανατολική Πελοπόννησος

καιρός: γενικά αίθριος, αραιές νεφώσεις κατά περιόδους.
άνεμοι: μεταβλητοί 3 με 4 και βαθμιαία δυτικοί νοτιοδυτικοί έως 5 μποφόρ.
θερμοκρασία: από 14 έως 29 βαθμούς Κελσίου.

    Κυκλάδες, Κρήτη

καιρός: γενικά αίθριος.
άνεμοι: βορειοδυτικοί 4 με 5 και βαθμιαία δυτικοί νοτιοδυτικοί 5 με 6 μποφόρ.
θερμοκρασία: από 17 έως 26 βαθμούς Κελσίου.

    Νησιά ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα

καιρός: γενικά αίθριος.
άνεμοι: από βόρειες διευθύνσεις 4 με 5 και βαθμιαία δυτικού νοτιοδυτικοί με την ίδια ένταση.
θερμοκρασία: από 17 έως 26 βαθμούς Κελσίου.

    Αττική

καιρός: γενικά αίθριος, αραιές νεφώσεις κατά περιόδους.
άνεμοι: δυτικοί νοτιοδυτικοί 3 με 4 μποφόρ.
θερμοκρασία: από 16 έως 28 βαθμούς Κελσίου.

    Θεσσαλονίκη

καιρός: αραιές νεφώσεις κατά περιόδους πιο πυκνές.
άνεμοι: από νότιες διευθύνσεις 3 με 4 μποφόρ.
θερμοκρασία: από 14 έως 26 βαθμούς Κελσίου.


Διαβάστε Περισσότερα »

ΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ