Σάββατο 16 Μαΐου 2015

Μεγάλη φωτιά σε αποθήκη με τριφύλλι στο Μαυρομμάτι-Βίντεο,φωτο

 Μεγάλη φωτιά εκδηλώθηκε στις  5:00 περίπου το απόγευμα σε αποθήκη με τριφύλλι  στο Μαυρομμάτι Βοιωτίας.  Η Πυροσβεστική Υπηρεσία Θήβας με επικεφαλής τον υποδιοικητή κ.Ζαμπέτογλου και τέσερα οχήματα απο Οινόφυτα   και Λιβαδειά έφτασε άμεσα στον τόπο και προσπαθεί μέχρι αυτήν την ώρα να απομακρύνει τις μπάλες από την αποθήκη και να θέσει την φωτιά υπό έλεγχο.  Θα πρέπει να βγουν όλες οι μπάλες από την αποθήκη για να αποφευχθεί ζημιά στο κτίριο και να τεθεί η φωτιά εξ ολοκλήρου υπό έλεγχο. Μάλιστα για να βοηθήσουν την κατάσταση, συμμετέχουν o αντιδήμαρχος Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Αλιάρτου Θεσπιέων κ.Μαλέσης και ιδιώτες  με μηχανήματα  για να απομακρύνουν  τις μπάλες από το κτίριο. Όπως είναι λογικό η περιοχή έχει γεμίσει με καπνό. Δείτε εικόνες και βίντεο που βγάλαμε πριν από λίγο:
 

 
 



























Διαβάστε Περισσότερα »

"Εν Πλώ" στην Αλυκή Βοιωτίας


 Το νέο Καφέ - Σνακ μπαρ "ΕΝ ΠΛΩ" στην Αλυκή άνοιξε και είναι υπέροχο,μοντέρνο, με καταπληκτική θέα στον Κορινθιακό.Εξαιρετική τοποθεσία για καφέ,ποτό,και φαγητό.
  Ο καφές του είναι απλά υπέροχος, έτσι είναι και το φαγητό!!!Το ιδανικό μέρος για να χαλαρώσεις λίγο ...να απολαύσεις το μπάνιο σου,το όμορφο και ΘΕΙΚΟ ηλιοβασίλεμα.
Αυτό το καλοκαίρι όλοι πάμε   "'Εν Πλώ" στην Αλυκή Βοιωτίας










Διαβάστε Περισσότερα »

Σκότωσε 4 ανθρώπους για το σχοινί της μπουγάδας -Τραγικά ανόητος ο λόγος του μακελειού στην Ιταλία

Σοκ προκαλεί ο τραγικά ανόητος λόγος, που προκάλεσε το αμόκ ενός Ιταλού νοσοκόμου, με αποτέλεσμα να δολοφονήσει τέσσερις ανθρώπους και να τραυματίσει άλλους έξι στη Νάπολη.

Ιταλικά δημοσιεύματα αναφέρουν ότι ο Τζούλιο Μούρολο βγήκε εκτός εαυτού εξαιτίας ενός διαπληκτισμού σχετικά με το σωστό μήκος του σχοινιού για τα ρούχα της μπουγάδας. Συγκεκριμένα, αναφέρουν ότι εξαιτίας αυτής της αφορμής ο 48χρονος νοσοκόμος καυγάδισε έντονα με τον αδελφό του, με τον οποίο είχε από καιρό χρηματικές διαφορές.

Στη συνέχεια, ο Μούρολο πήρε ένα κυνηγετικό όπλο και δολοφόνησε τον αδελφό του, την κουνιάδα του και έναν γείτονα αστυνομικό, ο οποίος προσπάθησε να παρέμβει. Στη συνέχεια, ο 48χρονος κλειδώθηκε στο σπίτι του και άρχισε να πυροβολεί εναντίον περαστικών, με αποτέλεσμα να σκοτώσει έναν ακόμη άνθρωπο, ένα νεαρό ανθοπώλη, ο οποίος περνούσε ανυποψίαστος με το μηχανάκι του.

Από τα πυρά του τραυματίστηκαν έξι ακόμη άνθρωποι, τέσσερις αστυνομικοί και ένας περαστικός που δεν είναι σε σοβαρή κατάσταση και ένας ακόμη ένστολος ο οποίος χαροπαλεύει στο νοσοκομείο.

Μετά από 1,5 ώρα, οι αστυνομικοί κατάφεραν να τον πείσουν να παραδοθεί. «Μην με σκοτώσετε, έκανα μια βλακεία» τους είπε μόλις βγήκε από το σπίτι του.


Διαβάστε Περισσότερα »

5ος Ποδηλατικός Γύρος Αλιάρτου



Διαβάστε Περισσότερα »

Συλλήψεων συνέχεια στη Στερεά

Συνελήφθησαν, στο πλαίσιο στοχευμένων αστυνομικών ελέγχων σε περιοχές της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας, συνολικά δεκαεπτά (17) άτομα, για διάφορα αδικήματα

Κατασχέθηκαν μικροποσότητες ηρωίνης & ακατέργαστης κάνναβης, μεταλλικοί τρίφτες κάνναβης, ξύλινο γκλοπ κ.α.

Συνεχίζονται με αμείωτους ρυθμούς, στοχευμένοι αστυνομικοί έλεγχοι στην Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας, με σκοπό την καταπολέμηση της μικροδιακίνησης ναρκωτικών, τη δίωξη της παράνομης μετανάστευσης, τη σύλληψη φυγόποινων και γενικότερα την αντιμετώπιση κάθε μορφής παραβατικής συμπεριφοράς.

Στο πλαίσιο αυτών των ελέγχων, συνελήφθησαν το τελευταίο 24ωρο, από αστυνομικούς των Α’ & Β’ Ο.Π.Κ.Ε. Ευβοίας, των Ομάδων ΔΙ.ΑΣ. Βοιωτίας & Φθιώτιδας, των Τμημάτων Ασφαλείας Θηβών, Λαμίας & Άμφισσας, καθώς και του Αστυνομικού Τμήματος Ερέτριας Ευβοίας, συνολικά δεκαεπτά (17) άτομα για διάφορα αδικήματα.

Συγκεκριμένα συνελήφθησαν:

•    Εννέα (9) ημεδαποί (πέντε στη Χαλκίδα, τρεις στη Θήβα και ένας στη Λαμία αντίστοιχα), για παραβάσεις του νόμου περί ναρκωτικών. Επιπλέον, σε βάρος δύο εκ των συλληφθέντων, σχηματίσθηκε δικογραφία για παράβαση του νόμου περί όπλων. Κατασχέθηκαν μικροποσότητες ηρωίνης και ακατέργαστης κάνναβης, δύο (2) μεταλλικοί τρίφτες κάνναβης, ένα ξύλινο γκλοπ, μήκους (45) εκατοστών, ένας μικρός πλαστικός ναργιλές («λουλάς») κ.α.
•    Έξι (6) αλλοδαποί (τέσσερις στη Λαμία, καθώς και δύο στην Άμφισσα και στη Θήβα αντίστοιχα), διότι στερούταν των απαραίτητων εγγράφων που να δικαιολογούν τη νόμιμη παραμονή τους στην Ελληνική Επικράτεια.
•    Ημεδαπή στην Ερέτρια, σε βάρος της οποίας εκκρεμούσαν καταδικαστικές αποφάσεις.
•    Ημεδαπός στη Λαμία, για παράβαση του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας.

Οι συλληφθέντες, με τις σε βάρος τους σχηματισθείσες δικογραφίες, θα οδηγηθούν στις κατά τόπους αρμόδιες Εισαγγελικές Αρχές.
Διαβάστε Περισσότερα »

Ερχονται μειώσεις στα πρόστιμα για τις παραβάσεις του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας

Θέμα χρόνου είναι η μείωση των προστίμων που επιβάλλονται για τις παραβάσεις του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας.

Στόχος είναι να προσαρμοστούν τα υψηλά πρόστιμα με βάση την οικονομική κρίση προκειμένου να μπορεί να πληρώνει την κλήση και ο κάθε παραβάτης, καθώς ένας σημαντικός αριθμός πολιτών αδυνατεί να το κάνει.

Ο αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Γιάννης Πανούσης, περιμένει την τελική εισήγηση του προϊσταμένου του αρμόδιου κλάδου του αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας για το θέμα, προκειμένου να προχωρήσει η διαδικασία επαναπροσαρμογής των προστίμων, σύμφωνα με «Τα Νέα».

Οι ίδιες πληροφορίες κάνουν λόγο ότι δεν γίνεται συζήτηση σήμερα για το ενδεχόμενο να δίνεται ένα μέρος των χρημάτων από τα πρόστιμα για τις ανάγκες της Τροχαίας, κάτι που είχε τεθεί παλιότερα.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της Τροχαίας, πέρυσι βεβαιώθηκαν 382.361 παραβάσεις σε όλη την επικράτεια. Η συντριπτική πλειονότητα αφορούν την παράνομη στάθμευση (465.000) και ακολουθούν οι κλήσεις για υπερβολική ταχύτητα (156.892), για τη μη χρήση κράνους (54.354) και για τη μη χρήση ζώνης ασφαλείας (34.526).
 iefimerida.gr
Διαβάστε Περισσότερα »

Το πρόγραμμα και το μηχανογραφικό για τις πανελλαδικές εξετάσεις


Η αντίστροφη μέτρηση για τις πανελλαδικές εξετάσεις ξεκίνησε. Το υπουργείο Παιδείας έδωσε στη δημοσιότητα το μηχανογραφικό δελτίο που θα κληθούν να συμπληρώσουν οι υποψήφιοι.

Οι μαθητές μπορούν να...
μελετήσουν και να εκτυπώσουν το μηχανογραφικό δελτίο που τους ενδιαφέρει και συγκεκριμένα ή το μηχανογραφικό δελτίο των ΓΕΛ & ΕΠΑΛ-Β΄ ή το μηχανογραφικό δελτίο των ΕΠΑΛ-Α΄.

Μετά τις 15 Ιουνίου και κατόπιν νέας ενημέρωσης, όλοι οι υποψήφιοι θα προσέλθουν στα Λύκειά τους για να αποκτήσουν προσωπικό κωδικό ασφαλείας (password), ώστε να υποβάλλουν ηλεκτρονικά το μηχανογραφικό τους δελτίο.

Διαδικασία του 10% χωρίς νέα εξέταση

Οι υποψήφιοι που θα διεκδικήσουν το 10% των θέσεων χωρίς νέα εξέταση, μετά τις 15 Ιουνίου θα έρθουν σε επαφή με το Λύκειό τους, ώστε να αποκτήσουν προσωπικό κωδικό ασφαλείας (password) και στην πορεία να υποβάλλουν ηλεκτρονικά το μηχανογραφικό τους δελτίο. Υπενθυμίζεται ότι:

 δικαίωμα για το 10% των θέσεων έχουν όσοι συμμετείχαν στις πανελλαδικές εξετάσεις των ημερήσιων ΓΕΛ ή των ημερήσιων ΕΠΑΛ τα έτη 2013 ή 2014, διεκδικώντας το αντίστοιχο ποσοστό θέσεων (40% για το 2013 και 60% για το 2014).
 όσοι απόφοιτοι είναι υποψήφιοι για το 10%, συμμετέχουν στη διαδικασία επιλογής με τα μόρια που είχαν επιτύχει στην τελευταία τους εξέταση. Οι υποψήφιοι αυτοί δεν έχουν τη δυνατότητα ή δικαίωμα να εξεταστούν ξανά σε ειδικό μάθημα ή στα αγωνίσματα για τα ΤΕΦΑΑ, αλλά συνυπολογίζονται τα μόρια που είχαν επιτύχει στην τελευταία τους εξέταση.
Υπενθύμιση προγράμματος

Ενόψει της έναρξης των πανελλαδικών εξετάσεων τις επόμενες ημέρες, επισημαίνεται ξανά στους υποψηφίους:

 να γνωρίζουν ακριβώς το εξεταστικό κέντρο, στο οποίο εξετάζονται και να γνωρίζουν την ακριβή διεύθυνση, ώστε να είναι έγκαιρα παρόντες, για να μην χάσουν την εξέτασή τους.
 να έχουν οπωσδήποτε μαζί τους το δελτίο εξεταζομένου που έχουν πάρει από τα Λύκειά τους.
 κατά την ώρα εξέτασης να ακολουθούν τις οδηγίες των εκπαιδευτικών, για να μην διαταράσσεται η εξεταστική διαδικασία.


Μηχανογραφικό ΕΠΑΛ 
Διαβάστε Περισσότερα »

Προσλήψεις 3.514 συμβασιούχων στους δήμους – 24 στη Βοιωτία- (απόφαση)


Την πρόσληψη 3.514 συμβασιούχων στους δήμους όλης της χώρας ενέκρινε με απόφασή του ο υπουργός Εσωτερικών Νίκος Βούτσης. Συγκεκριμένα πρόκειται  για συμβάσεις προσωπικού με σχέση εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου σε υπηρεσίες ανταποδοτικού χαρακτήρα για χρονικό διάστημα έως οκτώ (8) μήνες,

Το κόστος των προσλήψεων ανέρχεται σε 33 εκατ. ευρώ και θα καλυφθεί από τα έσοδα των ίδιων των ΟΤΑ.ΑΠΟΚΕΝΤΡΩΜΕΝΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ - ΣΤΕΡΕΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ

ΑΠΟΦΑΣΗ



Διαβάστε Περισσότερα »

Ημερίδα και Εργαστήριο Αρχαίου Δράματος στη Θήβα


Την Δευτέρα 11 Μαΐου ο αναπληρωτής υπουργός Νίκος Ξυδάκης συναντήθηκε με τον διευθυντή του Κέντρου Κλασικού Δράματος και Θεάματος του Παντείου Πανεπιστημίου ομότιμο καθηγητή Γιάγκο Ανδρεάδη, τον βουλευτή Βοιωτίας Θανάση Σκούμα και τον πρόεδρο του πολιτιστικού συλλόγου «Λάϊος» Τάσο Φρούσιο. Αντικείμενο της συνάντησης ήταν η διοργάνωση ενός πολυδιάστατου πολιτιστικού γεγονότος που θα περιλαμβάνει μια ημερίδα αρχαίου δράματος, που να συνδέει την αρχαία θεατρική παράδοση με τον σύγχρονο ελληνικό και διεθνή πολιτισμό  και ένα αντίστοιχο θεατρικό εργαστήριο.
Το εργαστήριο αυτό, στο οποίο θα μετάσχουν έλληνες και ξένοι νέοι ηθοποιοί, οι οποίοι θα διδαχθούν από τους σκηνοθέτες Γιάγκο Ανδρεάδη και Ευγενία Αρσένη θα έχει φέτος ως αντικείμενο τις Βάκχες του Ευριπίδη που θα ερμηνευθούν διαδοχικά με τους κώδικες της αρχαίας τραγωδίας και του μουσικού θεάτρου και θα παρουσιαστούν σε ανοιχτή πρόβα στο κοινό.
Η ημερίδα και το εργαστήριο θα λειτουργήσουν στη Θήβα, από φέτος στις αρχές Σεπτεμβρίου υπό την αιγίδα και με την ενίσχυση του Υπουργείου Πολιτισμού και στόχος είναι να αποτελέσουν την αφετηρία για μια ένα μόνιμο θεσμό που θα συμβάλει τόσο στην ολόπλευρη μελέτη του αρχαίου δράματος όσο και στην ανάδειξη της  πολιτισμικής κληρονομιάς και φυσιογνωμίας της περιοχής. Οι εκπρόσωποι των συνεργαζομένων φορέων θα αποταθούν σε πρόσωπα και θεσμούς για την εξασφάλιση συνεργασίας και πρόσθετης ενίσχυσης.    
Διαβάστε Περισσότερα »

“Ημέρα Μνήμης Γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου” ΚΥΡΙΑΚΗ 24 ΜΑΙΟΥ 2015



Σύλλογος Ποντίων Βοιωτίας
“Ο ΕΥΚΛΕΙΔΗΣ»
Έτος Ίδρυσης 1981
Διεύθυνση: Στρατ.Ιωάννου 46
e-mail:syllogoseykleidhs@gmail.com

“Ημέρα Μνήμης Γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου”
ΚΥΡΙΑΚΗ 24 ΜΑΙΟΥ 2015

Eκδηλώσεις Μνήμης της 19ης Μαΐου για την Γενοκτονία των Ελλήνων του Πόντου:
Το τριήμερο Παρασκευή 22 Μαΐου έως και την Κυριακή 24 Μαΐου στα γραφεία του Συλλόγου θα παρουσιαστεί οπτικοακουστικό υλικό από τις σκοτεινές μέρες της Γενοκτονίας.
Αναλυτικά:
*Παρασκευή 22 Μαΐου 18:00μ.μ.-22:00μ.μ
*Σάββατο 23 Μαΐου 11:00 π.μ.-13:00μ.μ.
και 18:00 μ.μ.-22:00 μ.μ. άναμμα κεριών στην Μνήμη των θυμάτων της Γενοκτονίας.
*Πρόγραμμα για Κυριακή 24 Μαΐου 2015 σύμφωνα με την Περιφερειακή Ενότητα Βοιωτίας:
10:15: Τέλεση μνημοσύνου στον Μητροπολιτικό Ναό Λιβαδειάς
*Ομιλία από τον εκπρόσωπο των Ποντιακών Συλλόγων της Π.Ε. Βοιωτίας
* Επιμνημόσυνη Δέηση στο Ηρώο των Πεσόντων
* Κατάθεση στεφάνων
*Κέρασμα στα γραφεία του Συλλόγου


Η παρουσία όλων σας κρίνεται απαραίτητη.
Το Δ.Σ.
Διαβάστε Περισσότερα »

Ενημέρωση στη Θήβα για το ΕΣΠΑ από τον Περιφερειάρχη Στερεάς Ελλάδας



 Ενημέρωση στη Θήβα από τον Περιφερειάρχη Στερεάς Ελλάδας για το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα 2014 - 2019 της Περιφέρειας και για το ΕΣΠΑ 2014 - 2020


Ενημέρωση για το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας για τη χρονική περίοδο 2014 - 2019 και το ΕΣΠΑ 2014 – 2020 πραγματοποίησε ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας κ. Κώστας Μπακογιάννης και στελέχη της Περιφέρειας στη Θήβα, την Τετάρτη 13 Μαΐου στο Συνεδριακό Κέντρο Θήβας, παρουσία  του Σεβασμιώτατου Μητροπολίτη Θηβών και Λεβαδείας κ.κ. Γεωργίου, του Δημάρχου Θηβαίων κ. Σπύρου Νικολάου, των Επικεφαλής των Δημοτικών Παρατάξεων του Δ.Σ. Θηβαίων, Αντιδημάρχων, Δημοτικών Συμβούλων, εκπροσώπων φορέων και συλλόγων και δημοτών.

Τον κ. Περιφερειάρχη συνόδεψαν  η  Αντιπεριφερειάρχης Βοιωτίας κα Φανή Παπαθωμά, ο θεματικός Αντιπεριφερειάρχης κ. Κώστας Μπακομήτρος, Περιφερειακοί Σύμβουλοι και στελέχη της Περιφέρειας.

Ο κ. Δήμαρχος  στην ομιλία  καλωσόρισε στην πόλη της Θήβας τον κ. Περιφερειάρχη και στη συνέχεια πραγματοποίησε μια σύντομη ενημέρωση σχετικά με θέματα που αφορούν το Δήμο Θηβαίων και την ανάπτυξη της περιοχής. Συγκεκριμένα μίλησε για τα συγχρηματοδοτούμενα έργα που ολοκληρώθηκαν, για συγχρηματοδοτούμενα έργα που υλοποιούνται αυτή τη στιγμή, για έργα του Δήμου για τα οποία αναζητούμε πηγές χρηματοδότησης, για τα προβλήματα υποδομών και άλλα γενικότερα προβλήματα για τα οποία ζήτησε τη βοήθεια της περιφέρειας στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων της. Προβλήματα όπως η Ανατολική Παράκαμψη, η Οδός Μακαρίου, η βελτίωση των εισόδων - κόμβων  της πόλης, η άρδευση από την Υλίκη, ο καταυλισμός των ΡΟΜΑ, οι καταστροφές από τις πρόσφατες πλημμύρες, για την υποστελέχωση του Νοσοκομείου Θήβας, για τα διόδια κα. Ανέφερε επίσης στον κ. Περιφερειάρχη ζητήματα που απασχολούν τη ΔΕΥΑΘ. Κλείνοντας παρουσίασε τις δράσεις του Δήμου σε θέματα κοινωνικής μέριμνας, παιδείας, πολιτισμού, τουρισμού και περιβάλλοντος.

Λαμβάνοντας το λόγο ο κ. Περιφερειάρχης, δήλωσε γνώστης των θεμάτων που απασχολούν το Δήμο Θηβαίων και έκανε λόγω για  αγαστή συνεργασία που πρέπει να υπάρχει, και υπάρχει,  ανάμεσα στους δύο βαθμούς αυτοδιοίκησης για την ανάπτυξη του τόπου. Αναφερόμενος στη συνέχεια στο Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων της Περιφέρειας επεσήμανε ότι τα χρήματα που λαμβάνουν από την κρατική χρηματοδότηση είναι μόνο 10 εκατομμύρια ευρώ, που δεν επαρκούν για τις ανάγκες της. Τόνισε δε ότι η Περιφέρεια προσπαθεί να λάβει περισσότερα. Όπως είπε, το ποσό που πέρσι έλαβε η Περιφέρεια ανήλθε στα 35 εκατομμύρια και  αυτό διεκδικεί και φέτος, όχι σαν ειδική μεταχείριση αλλά στο πλαίσιο της ισονομίας και της ισοπολιτείας.

Αναφορικά με το ΕΣΠΑ για τη νέα προγραμματική περίοδο 2014 - 2020 τόνισε πως οι πόροι που θα διαχειριστεί η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας ανέρχονται στο ποσό των 190 εκατ. ευρώ. Όμως η Περιφέρεια διεκδικεί από το Ταμείο Συνοχής για Στερεά και Υγρά απόβλητα το ποσό των 92  εκατ. ευρώ και από το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης 220 εκατ.  ευρώ προκειμένου να γίνουν ουσιαστικά έργα και να δημιουργηθούν θέσεις εργασίας.

Στη συνέχεια ακολούθησαν οι αναλυτικές παρουσιάσεις από τα στελέχη της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας σχετικά με τον Στρατηγικό Σχεδιασμό του Επιχειρησιακού Προγράμματος της Περιφέρειας καθώς και το ΕΣΠΑ για τη νέα προγραμματική περίοδο 2014 - 2020.






Διαβάστε Περισσότερα »

Καλοκαιρινός ο καιρός -Στα ύψη το θερμόμετρο

Τις πρώτες βουτιές στη θάλασσα ευνοεί ο καιρός σήμερα, καθώς η θερμοκρασία θα κυμανθεί σε υψηλά επίπεδα.

Αραιές νεφώσεις θα εκδηλωθούν κατά περιόδους, ενώ οι μετεωρολογικές συνθήκες ευνοούν τη μεταφορά σκόνης.

Η αναλυτική πρόγνωση του καιρού για τη σημερινή ημέρα από την ΕΜΥ:

Μακεδονία, Θράκη
Καιρός: αραιές νεφώσεις κατά περιόδους πιο πυκνές με μικρή πιθανότητα πρόσκαιρων όμβρων στα ορεινά τις απογευματινές ώρες.
Άνεμοι: μεταβλητοί 3 με 4 και στα ανατολικά από νότιες διευθύνσεις 4 με 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: από 15 έως 30 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία η ελάχιστη 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Νησιά Ιονίου, Ήπειρος, δυτική Στερεά, δυτική Πελοπόννησος
Καιρός: αραιές νεφώσεις το πρωί και αργότερα γενικά αίθριος.
Άνεμοι: νότιοι, νοτιοανατολικοί 4 με 5 και στο Ιόνιο τοπικά 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: από 16 έως 30 βαθμούς Κελσίου. Στην Ήπειρο η ελάχιστη 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Θεσσαλία, ανατολική Στερεά, Εύβοια, ανατολική Πελοπόννησος
Καιρός: γενικά αίθριος με αραιές νεφώσεις κυρίως τις πρωινές ώρες.
Άνεμοι: από νότιες διευθύνσεις 3 με 4 και στα ανατολικά και νότια νότιοι, νοτιοδυτικοί 4 με 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: από 14 έως 31 και κατά τόπους 32 βαθμούς Κελσίου.

Κυκλάδες, Κρήτη
Καιρός: γενικά αίθριος και μόνο κατά περιόδους θα υπάρχουν αραιές νεφώσεις.
Άνεμοι: από νότιες διευθύνσεις 4 με 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: από 17 έως 26 βαθμούς Κελσίου.

Νησιά ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα
Καιρός: γενικά αίθριος και μόνο κατά περιόδους θα υπάρχουν αραιές νεφώσεις.
Άνεμοι: από νότιες διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: από 17 έως 27 βαθμούς Κελσίου.

Αττική
Καιρός: γενικά αίθριος με αραιές νεφώσεις κατά περιόδους.
Άνεμοι: νότιοι, νοτιοανατολικοί 3 με 4 και σταδιακά στα ανατολικά και νότια 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: από 17 έως 30 βαθμούς Κελσίου. Στα παραθαλάσσια τμήματα 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Θεσσαλονίκη
Καιρός: αραιές νεφώσεις κατά περιόδους πυκνότερες.
Άνεμοι: μεταβλητοί 3 με 4 και βαθμιαία από νότιες διευθύνσεις με την ιδία ένταση.
Θερμοκρασία: από 15 έως 29 βαθμούς Κελσίου.






Διαβάστε Περισσότερα »

Πρόσκληση για τη συνεδρίαση της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής Δήμου Λεβαδέων


Με την παρούσα σας προσκαλούμε σε συνεδρίαση της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής  που θα πραγματοποιηθεί την 19η του μηνός Μαϊου  2015 , ημέρα  Τρίτη και  ώρα 13:00   στο Δημοτικό Κατάστημα.
Τα  θέματα  της ημερήσιας διάταξης είναι τα εξής:

1.    Τροποποίηση της αριθ 16/2015 Απόφασης της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής “Περί καθορισμού δημοτικών κοινοχρήστων χώρων προς ενοικίαση για το έτος 2015”
2.    Τροποποίηση ρυμοτομικού σχεδίου Λιβαδειάς για τον χαρακτηρισμό σε πεζόδρομο , τμήματος της οδού Σπυροπούλου ,στα Ο.Τ.192&198 στην πιν.22Π του σχεδίου πόλεως Λιβαδειάς .
3.    Τροποποίηση ρυμοτομικού σχεδίου Λιβαδειάς ,σε συμμόρφωση προς την αριθ 124/2011 απόφαση του Τριμελούς Διοικητικού Πρωτοδικείου Λιβαδειάς για άρση ρυμοτομικής απαλλοτρίωσης στις ιδιοκτησίες των Μαρίας-Αγγελικής Κρεμμύδα ,Μαρίας-Καρολίνας Κυριακοπούλου και Κων/νου Κυριακόπουλου, στο Ο.Τ 370 , στη θέση “Αγιος Μελέτιος” του σχεδίου πόλεως Λιβαδειάς.
4.    Τροποποίηση ρυμοτομικού σχεδίου Λιβαδειάς ,σε συμμόρφωση προς την αριθ 299/2007 απόφαση του Τριμελούς Διοικητικού Πρωτοδικείου Λιβαδειάς για άρση ρυμοτομικής απαλλοτρίωσης της ιδιοκτησίας ΝΙΚΟΛΕΤΑΣ ΝΙΚΑ του σχεδίου πόλεως Λιβαδειάς.
5.    Τροποποίηση ρυμοτομικού σχεδίου Λιβαδειάς ,σε συμμόρφωση προς την αριθ 23/2012 απόφαση του Τριμελούς Διοικητικού Πρωτοδικείου Λιβαδειάς για άρση ρυμοτομικής απαλλοτρίωσης της ιδιοκτησίας  ΝΙΚΑΣ ΔΗΜΑΚΟΠΟΥΛΟΥ του σχεδίου πόλεως Λιβαδειάς.
6.    Παραχώρηση αποκλειστικού χώρου στάθμευσης οχημάτων χρηματαποστολών στην EUROBANK (πρώην Τ.Τ).
7.    Παραχώρηση θέσης στάθμευσης επί της οδού Γεωργαντά στον αιτούντα Ευγενικό ΄Αγγελο.
8.    Χορήγηση  προέγκρισης ίδρυσης καταστήματος Υγειονομικού Ενδιαφέροντος “ΛΙΑΝΙΚΗΣ ΔΙΑΘΕΣΗΣ ΤΡΟΦΙΜΩΝ ΚΑΙ ΠΟΤΩΝ (ΟΠΟΡΩΠΟΛΕΙΟ-ΠΑΝΤΟΠΩΛΕΙΟ)” στην Τοπική Κοινότητα Δαύλειας , ιδιοκτησίας Καχριμάνη Πέτρου.

9.    Τροποποίηση ρυμοτομικού σχεδίου Λιβαδειάς , σε συμμόρφωση προς την υπ΄αριθμ. 51/2012 απόφαση του Τριμελούς Διοικητικού Πρωτοδικείου Λιβαδειάς για άρση ρυμοτομικής απαλλοτρίωσης στην  ιδιοκτησία των Χουτζούμη Καλλιόπης , Λιάκου Νικολάου , Παφύλα Γεωργίου , Παφύλα Καλλιόπης , στο Ο.Τ. 287 (115) , στην πιν 22Ν, σχεδίου πόλεως Λιβαδειάς.
10.    Γνωμοδότηση για μετατόπιση περιπτέρου ιδιοκτησίας Δερβέναγα Ευθυμίου.
11.    Γνωμοδότηση για τροποποίηση εγκεκριμένης κυκλοφοριακής μελέτης και μελέτης σήμανσης στην οδό Σπυροπούλου.


Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ

ΠΟΥΛΟΥ ΓΙΩΤΑ
ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΛΕΒΑΔΕΩΝ


Διαβάστε Περισσότερα »

ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ Κ.Κ.Ε. ΣΤΗ ΘΗΒΑ ΓΙΑ ΤΑ 70 ΧΡΟΝΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΝΤΙΦΑΣΙΣΤΙΚΗ ΝΙΚΗ ΤΩΝ ΛΑΩΝ


Διαβάστε Περισσότερα »

Συνεδριάζει τη Δευτέρα η Οικονομική Επιτροπή του Δήμου Λεβαδέων


Με την παρούσα σας προσκαλούμε σε συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής που θα πραγματοποιηθεί την 18η Μαϊου 2015, ημέρα Δευτέρα και ώρα  13.00  στο Δημοτικό Κατάστημα.

                   Τα θέμα   της ημερήσιας διάταξης είναι το εξής:


1.    ΄Έγκριση Πρακτικού Δημοπρασίας του έργου : «ΣΥΝΤΗΡΗΣΗ ΑΝΟΙΚΤΟΥ ΘΕΑΤΡΟΥ ΚΡΥΑΣ».
2.    Kατάρτιση των όρων Διακήρυξης του έργου : «ΒΕΛΤΙΩΣΗ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΟΔΟΠΟΙΪΑΣ (2015)».
3.    Κατάρτιση των όρων Διακήρυξης του έργου : «ΒΕΛΤΙΩΣΗ ΔΑΣΙΚΟΥ ΔΡΟΜΟΥ ΑΠΟ ΟΙΚΙΣΜΟ ΚΟΡΩΝΕΙΑΣ ΕΩΣ ΣΤΡΟΦΗ ΝΤΑΟΥΜΗ».
4.    ΄Έγκριση διάθεσης εγγεγραμμένης πίστωσης ποσού 76.157,81 για τη μελέτη : «Μελέτη ΄Εργων Ανακατασκευής Εσωτερικού Δικτύου , ΄Εργων Προσαγωγής Ακαθάρτων και Εγκατάστασης Επεξεργασίας Λυμάτων (Ε.Ε.Λ.) Αγίου Γεωργίου».
5.    Διάθεση εγγεγραμμένης πίστωσης ποσού 2.738,72 ευρ΄για το έργο : «Μελέτη γεωλογικής καταλληλότητας (Β1 σταδίου) του ΣΧΟΟΑΠ Δαύλειας».
6.    Διάθεση πίστωσης συνολικού ύψους 300,88 ευρώ που αφορούν μέρος υποχρεώσεων παρελθόντων ετών του Δήμου Λεβαδέων.
7.    Διάθεση εγγεγραμμένης πίστωσης ποσού 276,75 ευρώ (συμπεριλαμβανομένου του Φ.Π.Α.) για : «Δημοσίευση Προκηρύξεων».
8.    Διάθεση πίστωσης εγγεγραμμένων πιστώσεων 19.990,85 ευρώ που αφορούν υποχρεώσεις παρελθόντων ετών του Δήμου Λεβαδέων κατόπιν δικαστικών αποφάσεων.
9.    ΄Έγκριση δαπάνης & διάθεση εγγεγραμμένης συνολικής πίστωσης 5.465,38 ευρώ για πληρωμή τόκων και δικαστικών εξόδων που αφορούν τελεσίδικες δικαστικές αποφάσεις των εταιρειών «Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ Α.Ε. και Ιουλία Τζίμα Μ. ΕΠΕ».
10.    ΄Έγκριση δαπάνης και διάθεση εγγεγραμμένης πίστωσης ποσού 9.600,00 ευρώ για δαπάνη ελέγχου των οικονομικών καταστάσεων του Δήμου από εταιρεία ορκωτών ελεγκτών για τον έλεγχο των οικονομικών καταστάσεων του Δήμου οικονομικού έτους 2014.
11.    ΄Έκδοση εντάλματος προπληρωμής επ΄ονόματος δημοτικού υπαλλήλου ποσού 332,56 ευρώ για την πληρωμή δαπάνης σύνδεσης παροχών για Δημοτικό φωτισμό του Δήμου περιοχή ανοικτού θεάτρου Κρύας.
12.    ΄Έγκριση δαπάνης & διάθεση εγγεγραμμένης πίστωσης ποσού 183,21 ευρώ για έξοδα μεταγραφής συμβολαίου.
13.    ΄Έγκριση δαπάνης και διάθεσης εγγεγραμμένης πίστωσης ποσού 1.984,00 για ΠΡΟΜΗΘΕΙΑ ΧΗΜΙΚΟΥ ΥΛΙΚΟΥ (ΑΠΟΛΥΜΑΝΤΙΚΑ , ΧΗΜΙΚΑ ΚΛΠ.)».
14.    Αποδοχή δωρεάς του εξοπλισμού και της τοποθέτησής του για τη δημιουργία Παιδικής Χαράς στη Δημοτική Κοινότητα Κυριακίου , από την ΑΛΟΥΜΙΝΙΟΝ ΕΛΛΑΔΟΣ Α.Ε.
15.    Έγκριση δαπάνης και διάθεσης εγγεγραμμένης πίστωσης  ποσού # 6.898,70€# για την Προμήθεια Γεωδαιτικού σταθμού
16.    Έγκριση δαπάνης και διάθεσης εγγεγραμμένης συνολικής πίστωσης  ποσού #18.485,67€# για την Προμήθεια κάδων απορριμμάτων & επιστήλων καλαθιών απορριμμάτων.
17.    Έγκριση δαπάνης και διάθεσης εγγεγραμμένης συνολικής πίστωσης  ποσού #2.000,00€# για Εργασίες συντήρησης συστημάτων κατάσβεσης -πυρόσβεσης.
18.    Έγκριση δαπάνης και διάθεσης εγγεγραμμένης πίστωσης  ποσού #9.000,00€# για την προμήθεια υλικών ενεργητικής πυροπροστασίας -συστημάτων συναγερμού -πυρανίχνευσης,αναγομώσεις πυροσβεστήρων.
19.    Κήρυξη του ηλεκτρονικού ανοιχτού διαγωνισμού “ΕΡΓΑΣΙΕΣ ΣΥΝΤΗΡΗΣΗΣ-ΕΠΙΣΚΕΥΗΣ ,ΠΡΟΜΗΘΕΙΑΣ ΑΝΤΑΛΛΑΚΤΙΚΩΝ & ΕΛΑΣΤΙΚΩΝ ΤΩΝ ΟΧΗΜΑΤΩΝ ΚΑΙ ΜΗΧΑΝΗΜΑΤΩΝ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΛΕΒΑΔΕΩΝ ΓΙΑ ΤΟ ΕΤΟΣ 2015” ως άγονο.
20.    Έγκριση τεχνικών προδιαγραφών και καθορισμός όρων διακήρυξης για προμήθεια κάδων και καλαθιών διαφόρων ειδών.
21.    Έγκριση δαπάνης και διάθεσης εγγεγραμμένων  πιστώσεων σε βάρος των Κ.Α. της πάγιας προκαταβολής του τρέχοντος προϋπολογισμού 2015.
22.    Παραγραφή παραστατικών ,ανατροπή Αναλήψεων Υποχρέωσης του Προϋπολογισμού οικον. Έτους 2015 του Δήμου Λεβαδέων
23.     Εισήγηση για επαναπροσδιορισμό   των ποσών των τροφείων  στους  παιδικούς και Βρεφονηπιακούς   Σταθμούς του Δήμου Λεβαδέων.



                                                       Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ
     ΠΟΥΛΟΥ ΓΙΩΤΑ

        ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΛΕΒΑΔΕΩΝ
Διαβάστε Περισσότερα »

ΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ