Τρίτη 2 Ιουνίου 2015

Κομπότης κατά Βέροιας!



Πρόσθετη παρέμβαση υπέρ της έφεση που άσκησε ο ποδοσφαιρικός εισαγγελέας, Παναγιώτης Καρράς, κατά της απόφασης της Πειθαρχικής Επιτροπής της Super League που αθώωσε τους Βέροια, Αρβανιτίδη και Λαναρή από τις κατηγορίες προκαθορισμού αποτελέσματος και δωροδοκίας για τον αγώνα το με τον Ολυμπιακό (3-0, 06/01/13), άσκησε ο Λεβαδειακός.


Η υπόθεση αναμένεται να συζητηθεί την Τετάρτη (03/06).

Παράλληλα, το ΕΣΚΑΝ άσκησε έφεση κατά της απόφασης της Πειθαρχικής Επιτροπής της Super League αναφορικά με τον τερματοφύλακα του ΠΑΟΚ, Αστέριο Γιακουμή, ο οποίος είχε πιαστεί να έχει κάνει χρήση απαγορευμένων ουσιών.

Η σχετική ανακοίνωση:

"1. Εφεση Υπεύθυνου Άσκησης Δίωξης Ποδοσφαιρικών Αδικημάτων, ΠΑΝ. ΚΑΡΡΑ 1) κατά της υπ΄αριθμ. 218/19-5-2015 απόφασης ΠΕ/SUPER LEAGUE, 2) του ΓΕΩΡΓΙΟΥ ΛΑΝΑΡΗ, 3) του ΓΕΩΡΓΙΟΥ ΑΡΒΑΝΙΤΙΔΗ και 4) της ΠΑΕ ΒΕΡΟΙΑ.

Πρόσθετη παρέμβαση ΠΑΕ ΑΠΟ ΛΕΒΑΔΕΙΑΚΟΣ

2. Εφεση ΕΘΝΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΚΑΤΑΠΟΛΕΜΗΣΗΣ ΝΤΟΠΙΝΓΚ (ΕΣΚΑΝ) κατά της υπ΄ αριθμ. 217/14-5-2015 απόφασης ΠΕ/SUPER LEAGUE, ΑΣΤΕΡΙΟΥ ΓΙΑΚΟΥΜΗ και ΠΑΕ ΠΑΟΚ".
sportdog.gr
Διαβάστε Περισσότερα »

Αυτός είναι ο αστυνομικός που ρίσκαρε τη ζωή του για να πιάσει τον ληστή στο Χαλάνδρι


Η σφαίρα που έφυγε από το όπλο του ληστή πέρασε δίπλα του, ωστόσο, συνέχισε να τον καταδιώκει
Από την ηρωική του πράξη, στη φύλαξη του Αστυνομικού Τμήματος που υπηρετεί. Ο λόγος για τον Αστυνομικό Νίκο Γαλάρη ο οποίος αμέσως μετά τη σύλληψη του ληστή που έσπειρε σήμερα το πρωί τον τρόμο στο Χαλάνδρι, μετέβη στη υπηρεσία του, πήρε το όπλο του και φύλαξε σκοπιά.
Ο 46χρονος πατέρας δυο παιδιών έκανε σήμερα περήφανο το Αστυνομικό Σώμα. Αν και βρίσκονταν εκτός υπηρεσίας, δε δίστασε να καταδιώξει το ληστή που είχε εισβάλει στο σούπερ μάρκετ του Χαλανδρίου.

Ο αστυνομικός δέχτηκε τα πυρά του εγκληματία αλλά δεν παράτησε την προσπάθειά του. Η σφαίρα που έφυγε από το όπλο του ληστή πέρασε δίπλα του, ωστόσο, ο ίδιος αν και άοπλος -καθώς βρισκόταν εκτός υπηρεσίας κι είχε μετέβη στο σούπερ μάρκετ για να κάνει ψώνια για την οικογένεια του, συνέχισε να τον καταδιώκει.

Λίγα μέτρα πιο μακριά κατάφερε να τον αφοπλίσει και να τον παραδώσει στους συναδέλφους του που έσπευσαν στο σημείο. Για τον αρχιφύλακα Νίκο Γαλάρη, όπως ο ίδιος εκμυστηρεύτηκε σε συναδέλφους του, η πράξη του αποτελούσε απλώς τον καθήκον του προς την υπηρεσία του. Ήξερε πως αν άφηνε τον κακοποιό να ξεφύγει σύντομα θα πραγματοποιούσε κι άλλη ληστεία.

Ο αρχιφύλακας, για τον που οι συνάδελφοί του μιλούν με τα καλύτερα λόγια, αποφοίτησε από τη σχολή της αστυνομίας το 1992. Πέρασε από διάφορες μάχιμες υπηρεσίες, ενώ τα τελευταία χρόνια υπηρετεί στο ΑΤ Αμπελόκηπων.



Στα 23 χρόνια της αστυνομικής του καριέρας δεν «κρύφτηκε» πίσω από γραφεία. Βρίσκεται συνεχώς στους δρόμους προκειμένου να προστατέψει τους πολίτες. Είναι παντρεμένος και πατέρας δυο παιδιών, ενός 22χρονου αγοριού που σπουδάζει και μιας κοπέλας που φέτος τελειώνει τη Β' λυκείου και ποτέ δεν έβαλε στην πρώτη γραμμή του τίτλους. Θέλησε απλώς μέσω της υπηρεσίας του να προσφέρει στην κοινωνία.

Στην πολύχρονη σταδιοδρομία του έχει βρεθεί αμέτρητες ώρες στους δρόμους προκειμένου να συμβάλει στην αποφυγή επεισοδίων σε πορείες, ενώ συχνά φυλάει σκοπιά στο ΑΤ που υπηρετεί. Έτσι έκανε και σήμερα. Λίγη ώρα μετά την ηρωική πράξη του, πήγε στο αστυνομικό τμήμα των Αμπελόκηπων, πήρε το υπηρεσιακό όπλο και αμέσως ανέλαβε χρέη σκοπού.
Διαβάστε Περισσότερα »

Βιβλιοπαρουσίαση της Ποιητικής Συλλογής της Κωνσταντίνας Σταθακοπούλου

Οι εκδόσεις "ΑΛΛΩΣΤΕ" και η ποιήτρια Κωνσταντίνα Σταθακοπούλου σας προσκαλούν σε μια ποιητική συνάντηση την Κυριακή, 7 Ιουνίου 2015, στις 6.30 μ.μ. στο καφέ OASIS στο Ζάππειο, για την παρουσίαση του βιβλίου "Μια Θάλασσα Λόγια Ανείπωτα".
Θα μιλήσουν και θα απαγγείλουν:
- Απόστολος Αντωνάκης, δημοσιογράφος (υπεύθυνος τμήματος ποίησης των εκδόσεων 'Αλλωστε')
- Λαοκράτης Βάσσης, φιλόλογος & συγγραφέας
- Χρύσα Βελησσαρίου, φυσικός & ποιήτρια
- Άννα Στεφανοπούλου, μουσική παραγωγός
Θα χαρούμε τη συντροφιά σας, και θα μας τιμήσει η παρουσία σας.

Διαβάστε Περισσότερα »

ΑΝΟΙΧΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ ΤΟΥ Ν. ΒΟΙΩΤΙΑΣ

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΤΟΫΠΑΛΛΗΛΩΝ ΧΗΜΙΚΗΣ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑΣ    
ΝΟΜΟΥ ΒΟΙΩΤΙΑΣ Σ.Ε.Χ.Β.Ν.Β «Ο ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ»                           

ΑΝΟΙΧΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ

ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ ΤΟΥ Ν. ΒΟΙΩΤΙΑΣ
   Γ. ΣΤΑΘΑ   Θ. ΣΚΟΥΜΑ   Ε. ΜΠΑΣΙΑΚΟΣ

Κύριοι,
Από το 2010 ψηφίστηκαν αλλεπάλληλοι αντεργατικοί νόμοι, που σκοπό είχαν να μειώσουν την τιμή της εργατικής δύναμης, προκειμένου έτσι, να στηριχτεί η ανταγωνιστικότητα του κεφαλαίου, η κερδοφορία των επιχειρηματικών ομίλων.
Με αυτό τον τρόπο μετακυλήθηκαν τα βάρη της κρίσης στις πλάτες των εργαζομένων.
Ενδεικτικά:
Η νομοθέτηση του κατώτατου μισθού και ο διαχωρισμός των εργαζομένων σε κάτω και πάνω των 25 ετών με μισθό 511€ και 586€ αντίστοιχα, το χτύπημα των κλαδικών Σ.Σ.Ε., η ενίσχυση των ελαστικών σχέσεων εργασίας, το «πάγωμα» - περικοπή 3ετιών και ωριμάνσεων, η μείωση της αμοιβής υπερεργασίας – υπερωρίας – 6ης ημέρας, ο περιορισμός των δυνατοτήτων του Ο.ΜΕ.Δ., έχουν δημιουργήσει συνθήκες άγριας εκμετάλλευσης των εργαζομένων.
Και στην περιοχή μας, στον κλάδο και γενικότερα, αυτό το αντεργατικό πλαίσιο αξιοποιούν οι βιομήχανοι, με αποτέλεσμα τη ραγδαία επιδείνωση των όρων εργασίας και ζωής των εργαζομένων και των οικογενειών τους.
Μειώσεις μισθών, περικοπές δικαιωμάτων, αλλαγή εργασιακών σχέσεων (εκ περιτροπής, διευθέτηση, μερική απασχόληση), επιβάλλονται είτε μέσω ατομικών συμβάσεων, είτε με την υπογραφή επιχειρησιακών Σ.Σ.Ε. από συμβιβασμένα σωματεία και από ενώσεις προσώπων.
Σ’ αυτά προστίθεται και η ενίσχυση της δράσης «δουλεμπορικών» γραφείων και εργολάβων.
Γνωρίζουμε ότι είστε άμεσα γνώστες της κατάστασης που έχει διαμορφωθεί στους χώρους εργασίας και της δεινής θέσης που έχουν περιέλθει οι εργαζόμενοι, απόρροια των νόμων που ήρθαν να υπηρετήσουν τα συμφέροντα του μεγάλου κεφαλαίου.
Για τα ανωτέρω, και έχοντας υπόψιν την πρόταση νόμου που έχει καταθέσει το Κ.Κ.Ε. από 23/04/2015 η οποία προβλέπει συγκεκριμένα:
•    Την επαναφορά του κατώτατου μισθού στα 751€ ανεξαρτήτως ηλικίας, ως βάση για την υπογραφή νέας Ε.Γ.Σ.Σ.Ε.
•    Την κατάργηση της δυνατότητας να υπογράψουν επιχ. Σ.Σ.Ε. οι ενώσεις προσώπων.
•    Την ισχύ των κλαδικών Σ.Σ.Ε. με καθολικότητα και υποχρεωτικότητα.
•    Την μετενέργεια των Σ.Σ.Ε. χωρίς χρονικούς περιορισμούς.
•    Την κατάργηση της 6ης Π.Υ.Σ./2012.
•    Την κατάργηση των ελαστικών μορφών εργασίας.
•    Την επαναφορά της 13ης και 14ης σύνταξης.
•    Την επαναφορά του 13ου και 14ου μισθού στο δημόσιο.
Θεωρούμε ότι αυτά αποτελούν τους ελάχιστους όρους για την προστασία των εργαζομένων σήμερα και την επαναφορά του καθεστώτος των συλλογικών διαπραγματεύσεων και των Σ.Σ.Ε.
Αφού συζητήσαμε για τα ανωτέρω στο ανοιχτό Διοικητικό Συμβούλιο του Σωματείου μας στις 31/05/2015 αποφασίασαμε:
1.    Στηρίζουμε τη συγκεκριμένη πρόταση νόμου.
2.    Σας καλούμε να ζητήσετε να έρθει για συζήτηση στη Βουλή (που με ευθύνη του Προεδρείου και της Κυβέρνησης καθυστερεί) και να την υπερψηφίσετε.

ΓΙΑ ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

           Ο                                                                             Ο
  ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                              ΓΕΝΙΚΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΚΑΒΑΛΟΣ Γ.                                                         ΜΗΛΙΟΣ Θ.
Διαβάστε Περισσότερα »

ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣH TOY ΑΟ ΘΗΒΑ

ΠΑΡΑΙΤΗΣΗ Δ.Σ. ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ!


Ο πρόεδρος Αθανάσιος Βυλλιώτης και το Δ.Σ. του ΑΟ ΘΗΒΑ ευχαριστεί όσους βοήθησαν την ομάδα στην μεγάλη της προσπάθεια αυτήν την τριετία. Ιδιαίτερα ευχαριστούμε όλους τους παράγοντες προπονητές, γυμναστές, προπονητές τερματοφυλάκων, φυσιοθεραπευτές, ιατρούς, τεχνικούς διευθυντές και ποδοσφαιριστές που συνεργάστηκαν μαζί μας. Αισθανόμαστε υποχρεωμένοι να εκφράσουμε τα ευχαριστήρια μας σε όσους απ’ αυτούς πρόσφεραν αφιλοκερδώς τις πολύτιμες υπηρεσίες τους.

Ευχαριστούμε όλο τον φίλαθλο κόσμο που βοήθησε την ομάδα με το υστέρημα του. ευχαριστούμε όλους τους επιχειρηματίες της πόλης που ενδιαφερθήκαν και συνέδραμαν με ότι αυτοί μπορούσαν.
Ευχαριστούμε και ορισμένους για το όψιμο ενδιαφέρον τους. Ευχαριστούμε και όσους διέδιδαν ότι τα χρήματα που δαπανήσαμε μας τα διέθεσε γνωστός μεγαλοπαράγοντας του βοιωτικού ποδοσφαίρου και εμείς κάναμε κακή διαχείριση με κακές επιλογές.

Ευχαριστούμε δε για την γόνιμη καλοπροαίρετη κριτική όσων ήθελαν να βοηθήσουν.
Μετά τα ως άνω δηλώνουμε ότι παραιτούμαστε από την διοίκηση της ομάδας και συγκαλούμε ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ την Παρασκευή 5/6/2015 και ώρα 21:00 στο Συνεδριακό Κέντρο Θήβας, ώστε οι επόμενοι που να παραλάβουν μια ομάδα οργανωμένη με ΓΗΠΕΔΟ έτοιμο, με εξοφλημένες όλες τις υποχρεώσεις της, με αθλητικό εξοπλισμό, με κυρός και αξιοπιστία πρωταθλήτρια και κυπελλούχο Βοιωτίας.


Με τιμή το απερχόμενο Δ.Σ του ΑΟ ΘΗΒΑ
Διαβάστε Περισσότερα »

Ανακοινώθηκαν οι 32.433 επιτυχόντες του προγράμματος Κοινωφελούς Εργασίας στους δήμους


Αναρτήθηκαν σήμερα τα ονόματα των ανέργων που θα καλύψουν 32.433 θέσεις πλήρους απασχόλησης για πέντε μήνες στους δήμους στο πλαίσιο του προγράμματος Κοινωφελούς Χαρακτήρα του ΟΑΕΔ.

Μέσα σε τρεις ημέρες, μέχρι την Παρασκευή 5 Ιουνίου, θα μπορούν να κατατεθούν οι ενστάσεις, ενώ εκτιμάται ότι μετά το πέρας αυτής της διαδικασίας οι επιτυχόντες θα βρίσκονται στις θέσεις τους για εργασία το αργότερο ως τις αρχές Ιουλίου.

Σημειώνεται ότι μέσα στο πρώτο 10ήμερο του Ιουνίου αναμένονται οι προκηρύξεις από τον ΟΑΕΔ για άλλες 20.385 θέσεις κοινωφελούς εργασίας σε υπουργεία, περιφέρειες και εποπτευόμενους φορείς που εντάσσονται στη 2η φάση του Προγράμματος.

Συγκεκριμένα αναρτήθηκαν σήμερα Τρίτη 2 Ιουνίου 2015 στον Διαδικτυακό Τόπο του ΟΑΕΔ , στην ενότητα Ηλεκτρονικές Υπηρεσίες-Προγράμματα Κοινωφελούς Χαρακτήρα 2015, στο πλαίσιο της υπ’ αριθμ. 2/2015 Δημόσιας Πρόσκλησης:

Α. Ο Προσωρινός Πίνακας Κατάταξης στο «Πρόγραμμα Κοινωφελούς Χαρακτήρα 2015», ο οποίος περιλαμβάνει 32.433 ωφελούμενους – εγγεγραμμένους ανέργους στα Μητρώα του ΟΑΕΔ, ηλικίας 18 ετών και άνω, που επελέγησαν για να εργαστούν με πλήρη απασχόληση επί 5 μήνες σε Δήμους της χώρας.

Β. Ο Πίνακας Αποκλειομένων για το ίδιο Πρόγραμμα.

Η κατάρτιση των πινάκων, έγινε για πρώτη φορά με πλήρως αυτοματοποιημένο τρόπο υποβολής των υποψηφιοτήτων μέσω του Ολοκληρωμένου Πληροφοριακού Συστήματος του Οργανισμού και σύμφωνα με τα προβλεπόμενα κριτήρια της εγκεκριμένης από το ΑΣΕΠ Δημόσιας Πρόσκλησης. Δηλαδή χωρίς να είναι απαραίτητη η φυσική παρουσία των ενδιαφερόμενων στα Κέντρα Προώθησης Απασχόλησης για την προσκόμιση δικαιολογητικών.

Ειδικότερα, στο πλαίσιο της παρούσας πρόσκλησης έγινε για πρώτη φορά, τόσο η συλλογή στοιχείων των αιτούντων όσο και η ηλεκτρονική διασταύρωσή τους, με τη συνεργασία του ΟΑΕΔ, της Γενικής Γραμματείας Πληροφοριακών Συστημάτων (ΓΓΠΣ) και της Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης Κοινωνικής Ασφάλισης (ΗΔΙΚΑ) ΑΕ από την οποία συγκεντρώθηκαν τα στοιχεία που αφορούν στην οικογενειακή κατάσταση.

Η πλήρως αυτοματοποιημένη υποβολή και επεξεργασία των αιτήσεων, συμβάλλει στην διαρκή προσπάθεια για βελτίωση των παρεχόμενων προς τους πολίτες υπηρεσιών και για μείωση των γραφειοκρατικών διαδικασιών και του διοικητικού κόστους. Ταυτόχρονα εξασφαλίζει την διαφάνεια και την αντικειμενικότητα των αποτελεσμάτων. Οι συμμετέχοντες στη διαδικασία μπορούν να αναζητήσουν τη σειρά κατάταξής τους στον Προσωρινό Πίνακα Κατάταξης Ανέργων ή τον λόγο αποκλεισμού τους στον Πίνακα Αποκλειομένων, με τον Αριθμό Πρωτοκόλλου της αίτησης (τον κωδικό αριθμό της αίτησης).

Ενστάσεις κατά των αποτελεσμάτων των προσωρινών πινάκων μπορούν να υποβληθούν από την Τετάρτη 3 Ιουνίου 2015, στις 08:00 μέχρι την Παρασκευή 5 Ιουνίου 2015 και ώρα 12:00 το μεσημέρι. Οι ενστάσεις υποβάλλονται με ηλεκτρονικό τρόπο μέσω της διαδικτυακής πύλης του ΟΑΕΔ (www.oaed.gr), ενώ τυχόν απαραίτητα δικαιολογητικά μπορούν να κατατεθούν έως την Παρασκευή 5 Ιουνίου 2015 και ώρα 15.00.

Ο Οριστικός Πίνακας Κατάταξης των ωφελούμενων και ο Οριστικός Πίνακας Αποκλειομένων θα καταρτιστούν αμέσως μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας υποβολής και εξέτασης των ενστάσεων και ακολούθως θα ανακοινωθούν. Η Διοικήτρια του ΟΑΕΔ, κα Μαρία Καραμεσίνη, με αφορμή την ανακοίνωση των προσωρινών αποτελεσμάτων, δήλωσε: «Η απλοποίηση των γραφειοκρατικών διαδικασιών καθώς και η περαιτέρω ανάπτυξη των πληροφοριακών συστημάτων, για τη βελτίωση των υπηρεσιών προς τους ανέργους, αποτελούν πάγια επιδίωξη και βασικός άξονας της υπό εξέλιξη διαδικασίας αναδιοργάνωσης του ΟΑΕΔ.Η διαδικασία υποβολής και επεξεργασίας αιτήσεων που ακολουθήθηκε στο πλαίσιου του παρόντος προγράμματος «κοινωφελούς εργασίας» αποτελεί ένα ακόμη βήμα προς αυτή την κατεύθυνση»
Δείτε τα αποτελέσματα πατώντας εδώ
Διαβάστε Περισσότερα »

Απάντηση του Εργατικού Κέντρου Θήβας στο Π.Α.Μ.Ε



 Συναδέλφισσες  και συνάδελφοι,

την 1 Ιούνη του 2015 η γραμματεία Θήβας του ΠΑΜΕ εξέδωσε ένα απαράδεκτο αντισυναδελφικό και διασπαστικό δελτίο τύπου όπου κατηγορεί με αβάσιμους και ανυπόστατους χαρακτηρισμούς όλες τις υπόλοιπες παρατάξεις που συμμετέχουν στο Δ.Σ του Εργατικού Κέντρου Θήβας, γιατί δεν ανταποκρίθηκαν στο αίτημα τους να τους παραχωρηθεί η αίθουσα συνεδριάσεων για παραταξιακή σύσκεψη .

Είναι πάγια τακτική της Διοίκησης του Ε.Κ.Θ αφενός μεν για την διαφύλαξη του θεσμού που εκπροσωπεί αφετέρου δε για την προάσπιση  της ενότητας του συνδικαλιστικού κινήματος  να μην εμπλέκεται σε χαμηλού επιπέδου αντεγκλήσεων που δεν εξυπηρετούν τίποτα άλλο παρά φτηνές μικροπαραταξιακές σκοπιμότητες που τόσο έχουν ταλαιπωρήσει την συνοχή του εργατικού κινήματος.

Για αποκατάσταση της αλήθειας και μόνο αναφέρουμε ότι με απόφαση του Δ.Σ του  Εργατικού μας Κέντρου ,την οποία γνωρίζει ο γραμματέας του ΠΑΜΕ Θήβας σαν μέλος του Δ.Σ του Ε.Κ.Θ, η αίθουσα δεν παραχωρείται για κομματικές και παραταξιακές συγκεντρώσεις παρά μόνο για εργασίες που έχουν σχέση με την λειτουργία του Ε.Κ.Θ και των σωματείων που υπάγονται στην δύναμη του.

Αξίζει να διευκρινιστεί πως η έγγραφη αίτηση που δεν εγκρίθηκε από την συντριπτική πλειοψηφία του Δ.Σ δεν έγινε από κανένα σωματείο της δύναμης μας ούτε καν από την παράταξη της ΔΑΣ που συμμετέχει στο Δ.Σ του Ε.Κ.Θ παρά έγινε από την γραμματεία του ΠΑΜΕ Θήβας που σημειωτέον διαθέτει και δικό του γραφείο στην Θήβα .

Τέλος επισημαίνουμε ότι η αίθουσα και οι εγκαταστάσεις του Εργατικού κέντρου δεν είναι τσιφλίκι κανενός –όπως πολύ σωστά επισημαίνουν οι συνάδελφοι του ΠΑΜΕ- και ούτε πρόκειται να γίνει, παρά λειτουργούν με κανόνες που προκύπτουν μέσα από δημοκρατικές και καταστατικές διαδικασίες τις οποίες οφείλουμε να σεβαστούμε όλοι προκειμένου να διαφυλάξουμε τον θεσμό που εκπροσωπούμε .

Αν σε κάποιους αυτό είτε  δεν τους αρέσει είτε δεν τους βολεύει ,τότε είναι πρόβλημα τους και οφείλουν να ξεκαθαρίσουν την στάση τους .

 Η σημερινή διοίκηση που εκπροσωπεί τον θεσμό του ΕΚΘ  οφείλει και έχει υποχρέωση να τηρεί τους κανόνες και τις συλλογικές αποφάσεις  και σε καμιά περίπτωση δεν πρόκειται να ‘’χρωματίσει’ ’την συνδικαλιστική λειτουργία γεγονός που έχει κερδίσει την εμπιστοσύνη των εργαζομένων όπως αυτό διαπιστώνεται και από τα αποτελέσματα των εκλογών.


ΓΙΑ ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ  ΣΥΜΒΟΥΛΙO
Διαβάστε Περισσότερα »

Tην Κυριακή "Ο ΔΡΟΜΟΣ ΤΟΥ ΕΠΑΜΕΙΝΩΝΔΑ"


Διαβάστε Περισσότερα »

Ἐπιμνημόσυνη Δέηση για τον μακαριστὸ Μητροπολίτη Ναυπάκτου & Ἁγίου Βλασίου κυρὸ Νικόδημο (Ζαλούμη)

Διαβάστε Περισσότερα »

ΔΙΕΘΝΕΣ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΤΩΝ ΚΡΥΜΜΕΝΩΝ ΘΗΒΩΝ


Λόγω αλλαγής της ημερομηνίας άφιξης του Pierre Chirouze στην Ελλάδα, η 2η Πράξη : Η κατασκευή της ιδανικής πόλης, του ΣΦΙΓΓΑ 2015 / ΔΙΕΘΝΕΣ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΤΩΝ ΚΡΥΜΜΕΝΩΝ ΘΗΒΩΝ

θα  πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 04/06/15, στην Πλατεία Αγίων Θεοδώρων, στις 17:30

Διαβάστε Περισσότερα »

Εκδηλώσεις της ΑΝΤΑΡΣΥΑ ΒΟΙΩΤΙΑΣ για τη διαγραφή χρέους



 ΑΥΤΑΠΑΤΕΣ ΤΕΛΟΣ
ΡΗΞΗ ΜΕ €ΥΡΩ & Ε.Ε. – ΔΙΑΓΡΑΦΗ ΤΟΥ ΧΡΕΟΥΣ
 Ή  ΜΝΗΜΟΝΙΑ  ΔΙΑΡΚΕΙΑΣ;



Μόλις  4μήνες μετά τις εκλογές και οι εξελίξεις στις «διαπραγματεύσεις» της κυβέρνησης με τους «θεσμούς» (βλ. τρόικα) φανερώνουν με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο  την χρεοκοπία της θέσης «ούτε ρήξη - ούτε υποταγή».

Η αποδοχή από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ (ήδη με το καλημέρα Eurogroup 20/2) των βασικών επιδιώξεων του ευρω-ιερατείου:
- του ασφυκτικού πλαισίου των Ευρωσυνθηκών και της Ευρωζώνης (πάση θυσία),
- του χρέους ,  με δέσμευση για «πλήρη και έγκαιρη»  εξόφλησή του,
- της  παράταση των αποικιοκρατικών δανειακών συμβάσεων (βλ. μνημόνια),
- της επίτευξης πρωτογενών πλεονασμάτων (έστω σε μικρότερο ύψος),
- των νέων μέτρων για ολοκλήρωση της εκκρεμούς  πέμπτης αξιολόγησης,
- της αποφυγή κάθε μονομερούς ενέργειας , αντίθετης στο μνημονιακό  κεκτημένο,

οδηγούν με μαθηματική ακρίβεια  σε νέα μνημόνια διαρκείας καταργώντας ακόμη και το άτολμο και ανεπαρκές πρόγραμμα της Θεσ/νίκης.

Όμως ο λαός και οι εργαζόμενοι της χώρας μας δεν μάτωσαν στους δρόμους φωνάζοντας «ΔΕΝ ΧΡΩΣΤΑΜΕ - ΔΕΝ ΠΟΥΛΑΜΕ - ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΟΥΜΕ» για να αλλάξουν απλά όνομα οι διαχειριστές της ίδιας πολιτικής , τα μνημόνια και η τρόϊκα.

Πάλεψε για να αλλάξει η πολιτική και τα συμφέροντα που υπηρετεί, για να ικανοποιηθούν οι εργατικές και λαϊκές ανάγκες  κόντρα στις επιλογές του μεγάλου κεφαλαίου , των τραπεζών και των διεθνών τοκογλύφων. Για να μην ξεπεραστεί η βαθειά κρίση του καπιταλιστικού συστήματος πάνω στα ερείπια των εργατικών δικαιωμάτων και την κοινωνική καταστροφή.

Αυτός ο αγώνας έστειλε στον απόπατο της πολιτικής ιστορίας το ΠΑΣΟΚ , τη ΝΔ , το ΛΑΟΣ και τις κυβερνήσεις τους. Αυτός ο αγώνας έφερε στην κυβέρνηση το ΣΥΡΙΖΑ και τους ΑΝΕΛ με την προσδοκία του λαού για αλλαγή πορείας.
Αυτό τον αγώνα η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ ούτε θέλει ούτε μπορεί να τον δικαιώσει.

Ήρθε η ώρα ο λαός και οι εργαζόμενοι να ξαναβγούν στο προσκήνιο. Όλες οι κοινωνικές και πολιτικές δυνάμεις - ιδιαίτερα όσες έχουν αναφορά στην Αριστερά - που επιμένουν ότι «Υπάρχει άλλος δρόμος» , να συμπαραταχθούν σε ένα ευρύ μέτωπο που θα διεκδικήσει και θα επιβάλλει τον άλλο δρόμο στην ελληνική κοινωνία για την υπεράσπιση και διεύρυνση των εργατικών και λαϊκών δικαιωμάτων, το ξήλωμα των μνημονίων,  την ρήξη με τα συμφέροντα του κεφαλαίου,  την ΕΕ, το ΝΑΤΟ, την  ταπεινωτική ευρωεπιτροπεία  συνολικά, σε έναν δρόμο ρήξης και ανατροπής.

Η πλήρης οριστική και μονομερής ΔΙΑΓΡΑΦΗ του ΧΡΕΟΥΣ εδώ και ΤΩΡΑ είναι όρος απαράβατος για αυτό καθώς το «χρέος» και η εξυπηρέτησή του αποτελεί το όχημα μέσα από το οποίο έχει λεηλατηθεί τα τελευταία πέντε χρόνια κάθε ίχνος εργατικού και κοινωνικού δικαιώματος.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ - ΕΚΔΗΛΩΣΗ για τη  ΔΙΑΓΡΑΦΗ ΤΟΥ ΧΡΕΟΥΣ
και την προοπτική δημιουργίας τοπικών επιτροπών

Θήβα:

Σάββατο 6 Ιούνη – 7:00 μ.μ.
Συνεδριακό Κέντρο Θήβας – αίθουσα αρμονία

Ομιλητές :
Θοδωρής Βουρεκάς, μαθηματικός - μέλος της Κίνησης « Διαγραφή του Χρέους Τώρα»
Γάτσιος Βασίλης, οικονομολόγος – μέλος της Κίνησης «Διαγραφή του Χρέους Τώρα»
Λιβαδειά:

Τρίτη 9 Ιούνη – 7:30 μ.μ.
Συνεδριακό Κέντρο Κρύας «Χρήστος Παλαιολόγος»

Ομιλητές:
Γιώργος Παπαλεξίου, οικονομολόγος, μέλος της Κίνησης « Διαγραφή του Χρέους Τώρα»
Χρίστος Τουλιάτος, οικονομολόγος, μέλος της Κίνησης « Διαγραφή του Χρέους Τώρα»





   

Διαβάστε Περισσότερα »

Επιμελητήριο Βοιωτίας-Σεμινάριο με θέμα- «Σκέψου… φυσικά και social !»



Το Επιμελητήριο Βοιωτίας σε συνεργασία με την Αστική Μη Κερδοσκοπική Εταιρία «iDialogue» (www.i-dialogue.org), με την υποστήριξη της Δημόσιας Επιχείρησης Αερίου Α.Ε (ΔΕΠΑ) διοργανώνει δωρεάν σεμινάριο με τίτλο: «Σκέψου…. φυσικά και social !» για την αξιοποίηση  των κοινωνικών δικτύων.
Το σεμινάριο θα διεξαχθεί στην αίθουσα εκδηλώσεων του Επιμελητηρίου Βοιωτίας                 (Λ. Κουτσοπετάλου 1, Λιβαδειά) την Τετάρτη 3-6-2015 και ώρες 17.00 – 21.00.

Τα σεμινάρια απευθύνονται σε μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις και έχουν ως αντικείμενο την εξοικείωσή τους με τα socialmedia και τις πρωτόγνωρες δυνατότητες που προσφέρουν για την επιτυχία των επιχειρηματικών τους στόχων.

Οι βασικές θεματικές ενότητες παρουσιάσεων και συζήτησης του σεμιναρίου είναι:
1.        Εισαγωγή στο Digital Thinking
2.        Τα Digital & Social Media και οι Μικρομεσαίες Επιχειρήσεις
3.        Δημιουργώντας Θέσεις Εργασίας
4.        Τα πάντα για την Google
5.        Τουρισμός-Εξαγωγές

Ομιλητές:
Ζαχαρίας Λουδάρος
Είναι συνιδρυτής και διαχειριστής του μη κερδοσκοπικού οργανισμού iDialogue.  Έχει εργαστεί ως επαγγελματίας δημοσιογράφος σε έντυπα και ηλεκτρονικά μέσα καθώς και ως σύμβουλος επικοινωνίας. Σήμερα είναι Αντιπρόεδρος της εταιρείας Spin Communications.
Παναγιώτης Μουζάκης
Ο Παναγιώτης Μουζάκης είναι Art Director και σύμβουλος επικοινωνίας, με μεγάλη εμπειρία στον χώρο της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και του Πολιτισμού από το 1991. Ασχολήθηκε με το «Digital Thinking» από το 1998 και από το 2008 με την μελέτη των Κοινωνικών Δικτύων. Έχει σχεδιάσει και υλοποιήσει πολλά projects στο χώρο του Content Marketing (Art Projects, Public Story Telling, Online-Offline Social Media Experiments), ασχολείται με το Public Profile Development, την ανάπτυξη της ψηφιακής παρουσίας γνωστών καλλιτεχνών, όπως και με θέματα που αφορούν την Τουριστική Βιομηχανία και το E-Commerce Consulting. Συνεργάζεται με την i-Dialogue σε θέματα έρευνας.
Ηλίας Τσαλδάρης
Web designer, S.E.O. Expert, Google Partner με πιστοποίηση σε Google AdWords – YouTube Ads και Google Analytics. Art Director στην Innovation Group. Φοίτησε στο τμήμα Εφαρμοσμένων Μαθηματικών Ηρακλείου Κρήτης με ειδίκευση Χρηματοοικονομία και Επιχειρησιακά Μαθηματικά.
Άγγελος Αθανασόπουλος
Research and Development - Data Analysis - System Administrator . Αποφοίτησε απο το τμήμα Εφαρμοσμένων Μαθηματικών του Πανεπιστημίου Κρήτης, με ειδίκευση στις τεχνικές υπολογισμού και την ανάπτυξη λογισμικού. Εργάστηκε σαν Web Developer του Αρχιμήδειου Κέντρου Ερευνών (ACMAC). Oι μεταπτυχιακές σπουδές του έγιναν στο University Of Delaware όπου απέκτησε το Msc In Applied Mathematics. Ειδικεύεται στην μοντελοποίηση στοχαστικών αλγορίθμων σε ετερογενείς πλατφόρμες,.
Τρικουνάκη Βαλεντίνα
Είναι Επικοινωνιολόγος, με πάθος για τα Social Media και τις δυνατότητες που προσφέρουν στο marketing και τη διαφήμιση. Είναι κάτοχος MSc στα Ψηφιακά Μέσα Επικοινωνίας και Περιβάλλοντα Αλληλεπίδρασης του Τμήματος Επικοινωνίας και Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης του Πανεπιστημίου Αθηνών. Μετά από 4 χρόνια εμπειρίας ως Υπεύθυνη Επικοινωνίας και Δημοσίων Σχέσεων σε ΜΚΟ και πολιτικές οργανώσεις και 2 χρόνια ως Freelancer Communication & Web Content Specialist, ίδρυσε με τους συνεργάτες της το 2013 την εταιρεία Socialeyes, που εξειδικεύεται στο social media marketing. To portfolio της περιλαμβάνει κυρίως επιχειρήσεις στο χώρο του τουρισμού και της εστίασης.

Η συμμετοχή στο σεμινάριο κρίνεται απαραίτητη και είναι δωρεάν, για τα μέλη του Επιμελητηρίου Βοιωτίας.

Θα δοθούν βεβαιώσεις παρακολούθησης στους συμμετέχοντες.
Δηλώστε συμμετοχή στον ακόλουθο σύνδεσμο: www.socialbiz.gr

Υπεύθυνος Προγράμματος:  Λουκάς Παπαχαραλάμπους,
Οικονομικός Επόπτης του Επιμελητηρίου Βοιωτίας.
Για περισσότερες πληροφορίες,
οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνούν με το Επιμελητήριο Βοιωτίας:
Φουντάς Ευάγγελος, τηλ. 22610 28281, fax: 22610 21347
e-mail: fountas@viotiachamber.gr


Με συναδελφικούς χαιρετισμούς
Ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Βοιωτίας
Παναγιώτης Αγνιάδης
                                                

Διαβάστε Περισσότερα »

Κοσμοσυρροή στα Βάγια για χάρη του Αγίου Πνεύματος

Πλήθος  πιστών απο όλες τις περιοχές της Βοιωτίας,οι οποίοι στην κυριολεξία κατέκλυσαν τα Βάγια για χάρη της Αγίας Τριάδας, ενώ εκατοντάδες ήταν αυτοί που ακολούθησαν την περιφορά της Ιεράς Εικόνας.
ΙΕΡΟΣ ΝΑΟΣ ΑΓΙΑΣ ΤΡΙΑΔΟΣ ΒΑΓΙΩΝ
Με θρησκευτική λαμπρότητα και μεγαλοπρέπεια ετελέσθει ο Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός για την εορτή του Αγίου Πνεύματος στον εορτάζοντα Ιερό Ναό Αγίας Τριάδος Βαγίων την Κυριακή 31 Μαίου 2015 εσπέρας.
Στον Πανηγυρικό Εσπερινό τίμησαν με την προσευχόμενη παρουσία τους Ιερείς απο την ευρύτερη περιοχή,οι δημοτικές αρχές του Δήμου Θηβαίων και της Δ.Κ Βαγίων, στρατιωτικές,αστυνομικές αρχές,οι βουλευτές του Ν.Βοιωτίας.πολιτευτές και κατα γενική ομολογία μεγάλο πλήθος πιστών.Την Λιτάνευση της Ιεράς Εικόνας συνόδεψε η φιλαρμονική του Δ.Θηβαίων κατόπιν ευγενους χορηγίας της οικογένειας του Α.Τουρκοχωρίτη,και κορίτσια των νεανικών συνάξεων μας με παραδοσιακες στολές.
Θερμές ευχαριστίες σε όσους συνέβαλαν οικονομικά και ηθικά  στην διοργάνωση των Ιερών Ακολουθιών.Το Ε.Σ ,τις Κυρίες του Ε.Φ.Τ,τους νεους της Ενορίας μας,τιςοικογένειες που στόλισαν τον ναό μας.Επίσης τον Δ.Παπαθεοδοσίου και το Permisospress.blogspot.gr  για την μια ακόμη φορά προβολή της πανηγύρεώς μας.Οι Εόρτιες Ακολουθίες άρχισαν την Κυριακή  της Πεντηκοστή ς το πρωι με την τέλεση της Θ.Λειτουργίας και του Εσπερινού  της γονυκλισίας.
Κυριακή  Εσπέρας ο Μ.Εσπερινός,Δευτέρα του Αγιου  Πνεύματος το πρωι τελέσθει Ιερατικό Συλλείτουργο με προεξάρχοντα τον ηγούμενο της Ι.Μ.Σαγματά και το εσπέρας με την τέλεση του μεθεόρτιου εσπερινού και της ακολουθίας των χαιρετισμώ ν της Αγίας Τριάδος,με την συμμετοχη ενοριτών απο τον Ι.Ν.Αγίων Θεοδώρων Θηβων.
ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ ΚΑΙ ΕΥΛΟΓΗΜΕΝΑ
ΑΡΧΙΜΑΝΔΡΙΤΗΣ ΠΟΛΥΚΑΡΠΟΣ ΕΦΗΜΕΡΙΟΣ ΤΟΥ ΙΕΡΟΥ ΝΑΟΥ

 
 



 ΟΛΕΣ ΟΙ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΕΔΩ
















Διαβάστε Περισσότερα »

Ερώτηση Μπασιάκου για τα προβλήματα των Νοσοκομείων Βοιωτίας



ΕΡΩΤΗΣΗ

Για τον Υπουργό   Υγείας.

ΘΕΜΑ: Ελλείψεις και δυσλειτουργίες στα Νοσοκομεία Λειβαδιάς και Θήβας.

Είναι γνωστές και οδυνηρές οι μεγάλες ελλείψεις στα δύο Γενικά Νοσοκομεία και λοιπές υγειονομικές υποδομές του Συστήματος Υγείας της Βοιωτίας. Αφορούν ελλείψεις ιατρικού προσωπικού πολλών ειδικοτήτων, νοσηλευτικού προσωπικού, βοηθητικού προσωπικού σε κλινικές, τμήματα και μονάδες. Ακόμη σε υλικοτεχνικό εξοπλισμό και μέσα. Δυσκολία εμφανίζεται και στις ανάγκες εφημεριών.
Η δυνατότητα άμεσης κάλυψης κάποιων κενών με επικουρικούς γιατρούς δεν έχει προχωρήσει παρά τις διαβεβαιώσεις του αρμόδιου Αν. Υπουργού κ. Ξανθού σε σύσκεψη μας στο Υπουργείο στις 3 Μαρτίου, καθώς και σε προσωπικές επικοινωνίες μας.
Το πρόβλημα επιδεινώνεται από την παράλειψη παράτασης της θητείας των υφιστάμενων υπηρετούντων επικουρικών, ενώ υπάρχει η δυνατότητα αυτή,  και την παράλειψη κάλυψης της θέσης φαρμακοποιού στο Νοσοκομείο Λειβαδιάς.
Έτσι η υποστελέχωση των Νοσοκομείων και λοιπών υποδομών , η έλλειψη υλικού, και οι περιοδικές εφημερίες ανά 15ήμερο για κάθε ένα από τα δύο Νοσοκομεία, δημιουργούν αβεβαιότητα, λόγω και της σημαντικής κόπωσης των γιατρών κ.α., που εφημερεύουν  με εξαντλητικά ωράρια και ρυθμούς. Με συνέπεια τον άμεσο κίνδυνο της υγείας των Βοιωτών και τη διάχυτη ανησυχία μας.

ΕΡΩΤΑΤΑΙ ο κ. Υπουργός

Ποιες οι άμεσες ενέργειες του σε συνεργασία με τους τοπικούς εκπροσώπους, για την κάλυψη υφιστάμενων κενών και ελλείψεων , ώστε να αποκατασταθεί η αξιοπιστία και η αποτελεσματικότητα των Νοσοκομείων μας ;
Αθήνα, 29/5/2015
Ο ερωτών Βουλευτής

ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΜΠΑΣΙΑΚΟΣ
Διαβάστε Περισσότερα »

Τέλος στις πρόωρες συντάξεις: Αύξηση των ορίων ηλικίας έως και 17 χρόνια -Ποιοι εξαιρούνται

Αύξηση των ορίων ηλικίας συνταξιοδότησης έως και 17 χρόνια για 35 κατηγορίες ασφαλισμένων φέρνει η κατάργηση των διατάξεων για τις πρόωρες συντάξεις από όλα τα Ταμεία.

Οι αλλαγές, σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας «Ελεύθερος Τύπος», έχουν «κλειδώσει» σε επίπεδο συμφωνίας με τους δανειστές, αλλά τα δύσκολα είναι μπροστά καθώς το υπουργείο Εργασίας θα πρέπει να καθορίσει και να προτείνει τον τρόπο με τον οποίο θα αυξηθούν οι ηλικίες συνταξιοδότησης που σήμερα επιτρέπουν στους ασφαλισμένους να αποχωρήσουν με σύνταξη από τα 50, παρότι από το 2013 και μετά τα όρια ηλικίας για έξοδο στη σύνταξη είναι 67 για πλήρη σύνταξη και 62 για μειωμένη, εκτός κι αν συμπληρώνονται 40 έτη ασφάλισης, οπότε το όριο ηλικίας για πλήρη σύνταξη είναι το 62ο έτος.

Με το σχέδιο που επεξεργάζονται κυβέρνηση και δανειστές για το νέο ασφαλιστικό, η ηλικία εξόδου των ασφαλισμένων στη σύνταξη θα ξεκινά από τα 62.

Από την αύξηση των ορίων ηλικίας εξαιρούνται:

    Ασφαλισμένοι στα βαρέα (για έξοδο με 10.500 ημέρες, εκ ων οποίων 7.500 στα βαρέα και ανθυγιεινά).
    Ασφαλισμένοι που συνταξιοδοτούνται με ανάπηρο μέλος της οικογένειάς τους.
    Οι αγρότες, όπου το όριο για σύνταξη είναι 67 ή 62, αν έχουν συνολικά 40 έτη ασφάλισης, χωρίς να προβλέπεται μειωμένη σύνταξη.

Στο τραπέζι δεν αποκλείεται να μπει και θέμα κατάργησης των διατάξεων για την πλασματική 5ετία που προστίθεται στην πραγματική υπηρεσία των ενστόλων, με εξαίρεση τους ιπτάμενους και όσους υπηρετούν στις εδικές δυνάμεις.

Στις 35 κατηγορίες που θίγονται από την κατάργηση των πρόωρων συντάξεων τις οποίες αποκαλύπτει το ένθετο «Ασφάλιση και Συντάξεις» συγκαταλέγονται όλοι όσοι είχαν έναρξη της ασφάλισής τους πριν από την 1η/1/1993 και συμπλήρωσαν μέχρι τις 31/12/2012 τα απαιτούμενα έτη ασφάλισης για να κατοχυρώσουν την έξοδο με όρια ηλικίας πριν από τα 62.

Σύμφωνα με τον «Ελεύθερο Τύπο», όσοι δεν συμπληρώνουν ηλικία εξόδου πριν από τα 62 θα επιβαρυνθούν από τις νέες ρυθμίσεις.

Το κρίσιμο ζήτημα είναι πλέον αν τα όρια ηλικίας θα αυξηθούν μια κι έξω από το 2016 ή αν, για όσους έχουν ήδη περισσότερα από 37 έτη, θα δοθεί μεταβατική περίοδος, ώστε να μην πάνε απότομα από τα 59 στα 62 για σύνταξη.

Το κλειδί των νέων ρυθμίσεων βρίσκεται στο αν τα όρια ηλικίας συνταξιοδότησης που είναι κάτω των 62 και των 67 ετών θα αυξηθούν άμεσα από το 2016 ή σταδιακά σε βάθος μιας 3ετίας η 5ετίας.

Το υπουργείο, σύμφωνα με την ίδια πηγή, θέλει τα όρια ηλικίας να αυξηθούν σταδιακά από το 2020 ως το 2025. Οι δανειστές ζητούν να ξεκινήσουν από το 2016, χωρίς μεταβατική περίοδο.

Η κατάργηση των πρόωρων συντάξεων συμπαρασύρει όσους βγαίνουν πριν από τα 62 ανεξάρτητα από το αν έχουν 25 ή 35 ή 37 έτη.

Στις 35 κατηγορίες που θίγονται συμπεριλαμβάνονται όσοι σήμερα μπορούν να αποχωρήσουν πριν από το 62ο έτος της ηλικίας τους είτε με πλήρη είτε με μειωμένη σύνταξη.

Για αυτές τις κατηγορίες ισχύουν -μέχρι αυτή τη στιγμή- οι κατοχυρώσεις εξόδου στη σύνταξη πριν από τα 62 εφόσον τα απαιτούμενα έτη ασφάλισης συμπληρώνονται μέχρι το 2012 και η ηλικία συνταξιοδότησης μετά το 2013.

iefimerida.gr
Διαβάστε Περισσότερα »

Συγκέντρωση της Παρασκευή στο Σύνταγμα για το Δίστομο από Ομαδα Γερμανών ακτιβιστών

Διαδήλωση στο Σύνταγμα με πανό για τις οφειλές της Γερμανίας προς την Ελλάδα, πορεία προς την Γερμανική Πρεσβεία και συμβολική της περικύκλωση, διοργανώνεται την Παρασκευή 5.6.2015, ώρα 11 π.μ .από την Γερμανική  ''Ομάδα Εργασίας (Arbeitskreis) ΔΙΣΤΟΜΟ'', από το Αμβούργο,με αφορμή την 71η επέτειο της Σφαγής του Διστόμου.

 Πρόσκληση σε όλους τους πολιτες από το Εθνικό Συμβούλιο

Το Εθνικό Συμβούλιο Διεκδίκησης Οφειλών Γερμανίας στην Ελλάδα, με ανακοίνωση που υπογράφει ο Στεφανος Ληναίος,καλεί τους πολίτες  να συμμετάσχουν στην κινητοποιηση . Η Ομαδα των γερμανών ΑΚ Διστομο/Αμβουργο έρχεται και φέτος, όπως κάθε χρόνο, στην Ελλάδα για να τιμήσει τα θύματα του Διστόμου και να ενώσει τη φωνή της με το κίνημα διεκδίκησης των γερμανικών οφειλών. Η συγκεντρωση της Παρασκευης είναι μια από τις δραστηριότητες που θα κανει στην Ελλάδα και στο Διστομο.

Παρουσιάσεις βιβλίων για το Δίστομο

Στο Δίστομο, την ίδια ημερα Παρασκευή 5.6.2015,στις 8 μ.μ. στο Δημαρχιακό Μέγαρο της Μαρτυρικής Πόλης, διοργανώνεται από τον Πολιτισμικό Σύλλογο Διστόμου παρουσιαση δυο βιβλίων για την Σφαγή των Διστομιτών και τον αγώνα για Δικαιοσυνη και αποζημίωση.
Πρόκειται γαι το βιβλιο της Διστομιτισας συγγραφεως Καιτης Μανωλοπούλου-Κα'ί'λη ''Αθεριστος Ιούνης'' και το νεο βιβλίο του επίσης Διστομίτη αγωνιστή και ακτιβιστή Αργυρη Σφουντουρη ''Πενθω για την Γερμανια- Το παράδειγμα του Διστόμου''.Συντονιστής ο δικηγόρος Μιλτιάδης Σφουντουρης.
Το βιβλιο του Αργυρη Σφουντούρη ''Πενθω για την Γερμανια- Το παράδειγμα του Διστόμου''.θα παρουσιαστεί και στην Αθηνα την επόμενη Κυριακή 7-6-2015 στις 12 30 μμ στο Πνευματικό Κέντρο Δήμου Αθηναιων ( οδος Ακαδημιας). Συντονιστής ο δημοσιογράφος Λουκάς Δημάκας.

Διαβάστε Περισσότερα »

Συννεφιά σε όλη τη χώρα

Αραιές νεφώσεις βαθμιαία πυκνότερες στα ηπειρωτικά με τοπικούς όμβρους ή καταιγίδες στα ορεινά της Ηπείρου τις απογευματινές ώρες - Στους 28 ο υδράργυρος
Μεσημεριανές μπόρες αναμένονται για την Τρίτη κυρίως στα Ηπειρωτικά Ορεινά, και ενισχυμένοι Βοριάδες, που θα φτάνουν στο Αιγαίο και τα 7 μποφόρ, από βαρομετρικό χαμηλό που έρχεται από την Κύπρο. Η θερμοκρασία, θα κυμανθεί σε καλές για την εποχή τιμές. Συννεφιά κατά τόπους αναμένονται στα Ηπειρωτικά, το μεσημέρι και το απόγευμα, και τοπικές μπόρες, κυρίως στα Βορειοδυτικά.
Συννεφιά σε όλη τη Ελλάδα θα υπάρχει μετά το μεσημέρι. Βοριάδες θα έχουμε στα Δυτικά 3-4 μποφόρ, που θα φτάσουν στο Αιγαίο και τα 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα φτάσει στα Δυτικά τους 27, στα Υπόλοιπα Ηπειρωτικά τους 29, και στα νησιά του Αιγαίου τους 25 βαθμούς.

Ήλιος με σύννεφα θα υπάρχει στην Αττική. Οι άνεμοι θα είναι βόρειοι βορειοανατολικοί 4-5 και στα Ανατολικά, πρόσκαιρα 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 17-28 βαθμούς Κελσίου.

Συννεφιά κυρίως το μεσημέρι και το απόγευμα αναμένουμε στη Θεσσαλονίκη, ενώ μπορεί να βρέξει κυρίως στα Ορεινά. Οι άνεμοι θα είναι νότιοι νοτιοανατολικοί άνεμοι 3-4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 14-28 βαθμούς Κελσίου.
Διαβάστε Περισσότερα »

ΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ