Κυριακή 7 Ιουνίου 2015

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΑΝΑΚΟΜΙΔΗΣ ΑΓ. ΡΗΓΙΝΟΥ ΤΟΥ ΛΕΒΑΔΕΩΣ

ΙΕΡΑ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΣ ΘΗΒΩΝ ΚΑΙ ΛΕΒΑΔΕΙΑΣ
ΙΕΡΟΝ ΠΡΟΣΚΥΝΗΜΑ <<ΑΓΙΟΣ ΡΗΓΙΝΟΣ Ο ΛΕΒΑΔΕΥΣ>>

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ
Μέ τήν εὐκαιρία τῆς ἑορτῆς τῆς ἀνακομιδῆς τῶν Ἱερῶν Λειψάνων τοῦ  Ἁγίου  Ἐνδόξου  Ἱερομάρτυρος Ρηγίνου, ἐπισκόπου Σκοπέλου, τοῦ Λεβαδέως, ἔχουμε τήν τιμή καί τή χαρά, νά σᾶς προσκαλέσουμε στό σημαντικό αὐτό  γεγονός  γιά  τήν  ἐκκλησιαστική  μας  κοινότητα, <<ὡς ἀδελφούς ἐπί τῷ αὐτῷ>> συνεορτάζοντες καί συμπροσευχόμενοι, σύμφωνα μέ τό ἀκόλουθο πρόγραμμα:
ΣΑΒΒΑΤΟ 13 ΙΟΥΝΙΟΥ 2015
Ὥρα 7.30 μ.μ. Μέγας Πανηγυρικός Ἑσπερινός.
Ὥρα 9.00 μ.μ. Λιτάνευση τῆς Ἱερᾶς Εἰκόνος καί τῶν Ἱερῶν Λειψάνων τοῦ Ἁγίου Ρηγίνου.
ΚΥΡΙΑΚΗ 14 ΙΟΥΝΙΟΥ 2015
Ὥρα 7.15-10.30 π.μ. Ὄρθρος καί Πανηγυρική Θεία Λειτουργία ἱερουργοῦντος τοῦ Σεβ. Μητροπολίτου Θηβῶν καί Λεβαδείας κ. Γεωργίου.
Ὥρα 8.00 μ.μ. Ἱερά Παράκληση τοῦ Ἁγίου.







Διαβάστε Περισσότερα »

Το Μαξίμου κατά των θεσμών: Το μπρα ντε φερ συνεχίζεται

  Σε πλήρες αδιέξοδο έχουν οδηγηθεί οι προσπάθειες σύγκλισης των απόψεων της Ελλάδας και των δανειστών καθώς η κάθε πλευρά εμφανίζεται ανυποχώρητη να συζητήσει τις προτάσεις της άλλης πλευράς.
Αθήνα: Δεν συζητάμε την πρόταση των δανειστών

Νωρίς το απόγευμα της Κυριακής το Μέγαρο Μαξίμου με non paper απάντησε στις δηλώσεις που είχε κάνει νωρίτερα ο πρόεδρος της Κομισιόν, ο οποίος εξέφρασε την απογοήτευσή του για την ομιλία Τσίπρα στη Βουλή όπου ο πρωθυπουργός χρέωσε στον κ. Γιούνκερ την πρόταση των Θεσμών. Θέλοντας να βγάλει τελείως από το τραπέζι της διαπραγμάτευσης το σκληρό κείμενο των δανειστών, προκειμένου οι συζητήσεις να γίνουν αποκλειστικά στο Ελληνικό σχέδιο, η κυβερνητική ανακοίνωση τονίζει ότι «η πρόταση των τριών θεσμών δεν μπορεί να γίνει στο σύνολό της αποδεκτή. Κανένα κόμμα στη Βουλή δεν είπε, ούτε καν υπονόησε, ότι μπορεί να γίνει αποδεκτό αυτό το κείμενο στο σύνολό του». Στο κείμενο αναφέρεται επίσης ότι δεν υπάρχει κανένα χρονικό όριο στη διαπραγμάτευση, απαντώντας έτσι στα μηνύματα των Ευρωπαίων και του ΔΝΤ που ζητούν να προχωρήσει η διαπραγμάτευση με γρήγορα βήματα.
Δανειστές: Δεν συζητάμε την πρόταση της Αθήνας

Από την άλλη πλευρά, ο Ζαν Κλοντ Γιούνκερ από το Σάββατο έχει καταστήσει σαφές ότι η μοναδική πρόταση που μένει στο τραπέζι είναι αυτή των δανειστών, με την κίνησή του να μην δεχθεί τηλεφωνική συνομιλία με τον Αλέξη Τσίπρα αλλά και με την υπόμνηση προς την Αθήνα ότι από την Πέμπτη περίμενε τις απαντήσεις της Αθήνας επί του σχεδίου των τριών θεσμών. Παράλληλα, ο κ. Γιούνκερ τόνισε ότι η πρόταση των δανειστών δεν ήταν ούτε τελεσίγραφο, ούτε ένα κείμενο take it opr leave it, θέλοντας να καταδείξει ότι υπάρχει περιθώριο διαπραγμάτευσης εάν η Αθήνα είναι διατεθειμένη να προτείνει ισοδύναμα μέτρα τις προτάσεις που θεωρεί ότι δεν την ικανοποιούν.
Μέτρα πίεσης της Αθήνας

Οι εταίροι είναι αποφασισμένοι να δείξουν ότι είναι ενωμένοι έναντι της Αθήνας και θα ασκήσουν πιέσεις προκειμένου η Ελληνική κυβέρνηση να δεχθεί μια λύση στην βάση των προτάσεών τους το συντομότερο δυνατό. Την Τρίτη κι ενώ η χώρα βρίσκεται ήδη στα πρόθυρα πιστωτικής ασφυξίας, στην Φρανκφούρτη η ΕΚΤ θα πρέπει να αποφασίσει αν θα διατηρήσει τα μέτρα παροχής ρευστότητας στις ελληνικές τράπεζες μέσω του μηχανισμού ELA. Την Τετάρτη η ΕΚΤ θα πρέπει να αποφασίσει τι θα κάνει για το κούρεμα των ελληνικών collaterals, απόφαση που έχει αναβάλει ήδη δύο φορές. Μάλιστα αυτή η συζήτηση στην Φρανκφούρτη πρόκειται να γίνει ελάχιστες ώρες πριν από την νέα τριμερή σύνοδο Τσίπρα, Μέρκελ Ολάντ στις Βρυξέλλες. Ολα αυτά ενώ αναμένεται η παρέμβαση του αμερικανού προέδρου Μπαράκ Ομπάμα προς την Αγκελα Μέρκελ, με στόχο αν βρεθεί μια λύση το συντομότερο δυνατό.   


Διαβάστε Περισσότερα »

Παρέμβαση Ιερώνυμου απο τη Λιβαδειά για τις διαπραγματεύσεις (Βίντεο)



Ηχηρή παρέμβαση στις πολιτικές εξελίξεις έκανε ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος Ιερώνυμος.

Από την Λιβαδειά όπου βρέθηκε το πρωί της Κυριακής, σχολιάζοντας την ασφυκτική πίεση που μάς ασκούν οι δανειστές ο Αρχιεπίσκοπος δήλωσε ότι πρέπει να τους δώσουμε πνεύμα και όχι αίμα.
Είναι από τις σπάνιες στιγμές που ο Αρχιεπίσκοπος παίρνει θέση στα θέμα της πολιτικής, καθώς από την πρώτη στιγμή είχε φροντίσει να διατηρήσει σαφείς αποστάσεις από τα θέματα που της πολιτικής.

Αυτή τη φορά όμως ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος παρεμβαίνει και στέλνοντας μηνύματα τόσο προς το εξωτερικό όσο και προς το εσωτερικό της χώρας.

Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος: "Να δώσουμε πνεύμα... από LAMIASTARGR
Διαβάστε Περισσότερα »

Πολιτιστικό διήμερο από την Ένωση Μικρασιατών Θήβας.



Το Διοικητικό Συμβούλιο της Ένωσης Μικρασιατών Θήβας έχει την χαρά να σας προσκαλέσει :

Την Κυριακή 14 Ιουνίου στις 19:00 στην κεντρική πλατεία Θήβας στην γιορτή για το κλείσιμο της διδακτικής περιόδου των τμημάτων : εργαστηρίου ζωγραφικής, χορωδίας και των 4 χορευτικών. 
Την Δευτέρα 15 Ιουνίου στις 20:30 στο Ανοικτό θέατρο «Μελίνα Μερκούρη» στην παράσταση του θεατρικού εργαστηρίου που  θα παρουσιάσει το « Όνειρο θερινής νυκτός» του Ουίλιαμ Σαίξπηρ σε διασκευή και σκηνοθεσία Δήμητρας Βαμβακάρη.

 Η παρουσία σας  θα αποτελέσει τιμή και θα συμβάλει στην υποστήριξη των πολιτιστικών τμημάτων του συλλόγου μας.

Με εκτίμηση

Το Διοικητικό Συμβούλιο

της Ένωσης Μικρασιατών Θήβας 
Διαβάστε Περισσότερα »

Η ΚΑΡΔΙΑ ΣΤΟ 1ο ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΑΛΙΑΡΤΟΥ ΧΤΥΠΑ ΕΥΡΩΠΑΪΚΑ

               
Το 1ο Δημοτικό Σχολείο Αλιάρτου συμμετέχει εδώ και δύο χρόνια σε ένα ευρωπαϊκό πρόγραμμα πολυμελούς σχολικής σύμπραξης μαζί με άλλες 9 χώρες στα πλαίσια του εκπαιδευτικού προγράμματος COMENIUS. To θέμα του προγράμματος είναι σχετικό με τα πουλιά και το φυσικό περιβάλλον  (LITTLE BIRD-LITTLE TALE)και ολοκληρώνεται με την επίσκεψη όλων των χωρών στον Αλίαρτο κατά το διάστημα 7-14 Ιουνίου. Τη Δευτέρα όλες οι συνεργάτιδες χώρες με τους εκπροσώπους τους θα είναι στο σχολείο μας για να γνωρίσουν το χώρο μας και να περιηγηθούν στις τάξεις μας.  Εκεί θα δουν τις δουλειές των παιδιών που έγιναν σε συνεργασία με τα παιδιά των άλλων χωρών. Την Τετάρτη θα παρακολουθήσουν χορευτική παράσταση από τα παιδιά στο προαύλιο του σχολείου. Το πρόγραμμα τις υπόλοιπες μέρες περιλαμβάνει επισκέψεις σε αρχαιολογικούς χώρους, μουσεία και φυσικά τοπία. Είμαστε πολύ χαρούμενοι που δουλέψαμε με τους μαθητές μας αυτά τα δύο χρόνια. Η συμμετοχή ενός σχολείου σε τέτοιας σημασίας συμπράξεις βοηθά στην διεύρυνση του ορίζοντα σκέψης μαθητών και εκπαιδευτικών, φέρνει κοντά την εκπαιδευτική κοινότητα σε ευρωπαϊκό επίπεδο , αναδεικνύει τη δημιουργικότητα των παιδιών και προβάλλει το σχολείο μας διεθνώς. Ήταν μια μοναδική εμπειρία για μας και μια σημαντική ανατροφοδότηση στην εκπαιδευτική διαδικασία. Σίγουρα θα συνεχίσουμε να διεκδικούμε τη συμμετοχή μας και σε επόμενα προγράμματα.
Ευχαριστούμε τους μαθητές και τους εκπαιδευτικούς που εργάστηκαν όλο αυτό το διάστημα. Σας περιμένουμε την Τετάρτη 10 Ιουνίου 2015 και ώρα 9.00π.μ. στο σχολείο μας.

                         ΟΙ ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΕΣ ΤΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ
ΓΙΑΝΝΑΚΟΠΟΥΛΟΣ ΓΙΩΡΓΟΣ: Δάσκαλος Τμήματος Ένταξης
ΠΑΠΑΪΩΑΝΝΟΥ ΜΑΡΙΑΝΘΟΥΛΑ: Καθηγήτρια Αγγλικής Γλώσσας


Διαβάστε Περισσότερα »

Νοσοκομείο Θήβας: Πέντε χρόνια υποβάθμισης!




Έκτακτη σύσκεψη στον Ιατρικό Σύλλογο Θήβας…

Φ. Πρωτόπαπα:«Μας διαβεβαιώνουν ότι δεν θα κλείσει, αλλά θα κλείσει από μόνο του..»

Γ. Σταθάς:  «Συλλαλητήριο! Η κατάσταση είναι τραγικότατη..»

Θ. Σκούμας: «Οι εξαγγελίες της κυβέρνησης πρέπει να γίνουν πράξη…»
Δ. Δημητρίου: «Ελπίζω να τηρήσουν τον λόγο τους οι βουλευτές…»

Πέντε χρόνια έχουν περάσει από την πρώτη συγκέντρωση των Εργατικών Κέντρων Θήβας και Λιβαδειάς, που στις 2 Ιουνίου 2010, συζήτησαν για τα προβλήματα ποιυ αντιμετώπιζε τότε το νοσοκομείο Θηβών…

Έκτοτε ακολούθησαν νέες συγκεντρώσεις, συσκέψεις, συζητήσεις, συλλαλητήρια, με τα προβλήματα όμως να παραμένουν και να δυσκολεύουν ακόμη περισσότερο..
Eγινε νέα σύσκεψη φορέων στον ιατρικό Σύλλογο Θήβας, με την παρουσία όλων των φορέων, προκειμένου από κοινού να βρουν λύσεις …
«Υποβαθμίζεται η υγεία στην περιοχή μας, καθώς το νοσοκομείο της Θήβας, παρά τις προσπάθειες που γίνονται, υπολειτουργεί, γιατί δεν υπάρχει προσωπικό. Έγινε σύσκεψη και στην Λιβαδειά και ζητούν γιατρούς από το νοσοκομείο Θηβών, όμως και τα δυο νοσοκομεία πρέπει να λειτουργήσουν και κυρίως δεν μπορούμε να επιτρέψουμε το νοσοκομείο Θήβας να κλείσει από μόνο του. Όλοι οι μέχρι σήμερα υπουργοί διαβεβαιώνουν ότι το νοσοκομείο δεν θα κλείσει, αλλά θα κλείσει από μόνο του, αφού δεν υπάρχει προσωπικό. Λειτούργησε χωρίς μικροβιολόγο επί 15 ημέρες, καθώς η μια και μοναδική είχε πάρει άδεια  και το Νοσοκομείο χωρίς μικροβιολόγο δεν λειτουργεί» τονίζει η Πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Θήβας Φ. Πρωτόπαπα, η οποία συγκάλεσε και την έκτακτη σύσκεψη….

Παρόντες στην σύσκεψη ήσαν και οι τρεις βουλευτές του Νομού,  με τον Γ. Σταθά να χαρακτηρίζει την κατάσταση «τραγικότατη», τονίζοντας μάλιστα, πως «είναι πολύ χειρότερη από τότε» αφού τα δυο νοσοκομεία και  τα Κέντρα Υγείας  υπολειτουργούν, όπως άλλωστε και σε όλη την Ελλάδα»…

Ο κ. Σταθάς επιμένει από την πρώτη στιγμή για συλλαλητήριο, καθώς θεωρεί πως στις διεκδικήσεις πρέπει πάντα να συμμετέχουν οι πολίτες  …

« Γι΄ αυτό σε πρώτη φάση  θα συζητήσουμε με όλους τους εμπλεκομένους, με την ΥΠΕ και αν διαπιστώσουμε ότι δεν υπάρχει λύση ,  προτείνω  συμμετοχή της κοινωνίας με συλλαλητήριο  προκειμένου να διεκδικήσουμε δυναμικά  αυτό που μας ανήκει» κατέληξε… .

«Τα προβλήματα συνεχίζονται  και αυξάνονται όσο υπάρχει η οικονομική  κρίση, αυτή την στιγμή το νοσοκομείο της Θήβας χρειάζεται  άμεσα χρηματοδότηση και γιατρούς, προκειμένου να λειτουργήσει  με όλες τις αναγκαίες υποδομές  και  σε προσωπικό και σε υλικό,  ώστε να μπορέσει να ανταπεξέλθει  στις ανάγκες που υπάρχουν» τόνισε ο Θ. Σκούμας, δηλώνοντας πως «πρέπει να γίνουν πράξη οι εξαγγελίες της κυβέρνησης», συμφωνώντας με την ίδια κατεύθυνση δηλαδή, να γίνουν όλες οι ενέργειες προς την ΥΠΕ και προς το υπουργείο  ώστε να  υπάρξουν άμεσες λύσεις…

«Η ουσία είναι ότι δεν υπάρχει ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό  και οι ασθενείς  φεύγουν,  αφού δεν βρίσκουν ανταπόκριση  στα νοσοκομεία του νομού, πάνε σε Χαλκίδα ή Αθήνα και αν το περιστατικό είναι σοβαρό , στο δρόμο έχουν και την αποτυχία. Άρα αυτό που προέχει είναι  να δούμε πως μπορεί να στελεχωθεί το νοσοκομείο αλλά και να λυθεί το οικονομικό πρόβλημα που υπάρχει» επισημαίνει ο Πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Θήβας Δ. Δημητρίου, ελπίζοντας να τηρηθεί ο λόγος των βουλευτών, σχετικά με τα όσα αποφασίστηκαν στην σύσκεψη …

«Να δούμε τι λύση μπορεί να δώσει, διαφορετικά όλοι μαζί να δούμε τον υπουργό, από τον οποίο ελπίζουμε να βρεί λύσεις και σε διαφορετική περίπτωση πάλι εδώ είμαστε» δηλώνει …

Η κ. Πρωτόπαπα πάντως, δηλώνει επιφυλακτική για τις επόμενες ημέρες…

«Προσπαθούμε, θα  προσπαθήσουμε ο υποδιοικητής δουλεύει πυρετωδώς  , οι βουλευτές υποσχέθηκαν ότι θα πιέσουν  καταστάσεις, αλλά …» τονίζει και μένει να δούμε τα αποτελέσματα την επόμενη εβδομάδα.
viotiki-ora.gr
Διαβάστε Περισσότερα »

ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΗ ΑΙΜΟΔΟΣΙΑ ΣΤΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΛΙΒΑΔΕΙΑΣ


Διαβάστε Περισσότερα »

ΟΓΑ: Τι πρέπει να κάνουν οι δικαιούχοι για να πάρουν τα οικογενειακά επιδόματα τον Ιούλιο




Να καταθέσουν τα Ε1 κιαι Α21 για το 2015 εώς 15/6 θα πρέπει οι δικαιούχοι ώστε να πληρωθούν την προγραμματισμένη δόση του Β' τρίμηνου 2015 για τα οικογενειακά επιδόματα του ΟΓΑ. Η πληρωμή θα γίνει το δεύτερο δεκαπενθήμερο του Ιουλίου.

Ο Διοικητής του ΟΓΑ καλεί με ανακοίνωση του, τους δικαιούχους οικογενειακών επιδομάτων έτους 2015, προκειμένου να συμπεριληφθούν στην πληρωμή Οικογενειακών Επιδομάτων του Β' τριμήνου 2015, να φροντίσουν να υποβάλουν τη φορολογική δήλωση Ε1 και αίτηση Α21, μέχρι 15-6-2015.

Η αίτηση - υπεύθυνη δήλωση (έντυπο Α21) συμπληρώνεται και υποβάλλεται ηλεκτρονικά από τον δικαιούχο μέσω taxisnet, αφού έχει υποβληθεί οριστικά η δήλωση φορολογίας εισοδήματος (Ε1).

Το Ενιαίο Επίδομα Στήριξης Τέκνων χορηγείται σε όλες τις οικογένειες, που έχουν από ένα εξαρτώμενο τέκνο και άνω, με βάση την κλίμακα ισοδυναμίας, το ισοδύναμο εισόδημα και την εισοδηματική κατηγορία.

Το Ειδικό Επίδομα Τρίτεκνων και Πολύτεκνων Οικογενειών καταβάλλεται στις οικογένειες με τρία και άνω εξαρτώμενα τέκνα.

Οι προϋποθέσεις για τη χορήγηση των οικογενειακών επιδομάτων είναι:

α) Η ηλεκτρονική υποβολή του εντύπου Ε1 (Δήλωση Φορολογίας Εισοδήματος) από τον υπόχρεο της οικογένειας.

β) Η συμπλήρωση και υποβολή του μηχανογραφημένου εντύπου Α21, το οποίο και επέχει θέση αίτησης-υπεύθυνης δήλωσης, για την χορήγηση των επιδομάτων, μέσω του περιβάλλοντος Taxisnet.

Τα νέα οικογενειακά επιδόματα δικαιούνται

    Οι Έλληνες πολίτες
    Οι ομογενείς αλλοδαποί που διαμένουν μόνιμα στην Ελλάδα και διαθέτουν ειδικό δελτίο ομογενούς
    Οι πολίτες κρατών-μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης που διαμένουν μόνιμα στην Ελλάδα και διαθέτουν βεβαίωση εγγραφής πολίτη της ΕΕ
    Οι πολίτες των χωρών που ανήκουν στον Ευρωπαϊκό Οικονομικό Χώρο (Νορβηγία, Ισλανδία και Λιχτενστάιν) και Ελβετοί πολίτες που διαμένουν μόνιμα στην Ελλάδα
    Οι αναγνωρισμένοι πρόσφυγες που διαμένουν νόμιμα και μόνιμα στην Ελλάδα
    Οι πολίτες τρίτων χωρών που διαμένουν νόμιμα και μόνιμα στην Ελλάδα (κάτοχοι άδειας διαμονής σε ισχύ) και είναι γονείς τέκνων ελληνικής υπηκοότητας
    Οι ανιθαγενείς, των οποίων το καθεστώς παραμονής στην Ελλάδα διέπεται από τις διατάξεις της Σύμβασης του 1954 για το Καθεστώς των Ανιθαγενών (ν. 139/1975, Α 176),
    Οι δικαιούχοι του ανθρωπιστικού καθεστώτος
Διαβάστε Περισσότερα »

Εκδόθηκε από το ΑΣΕΠ η προκήρυξη για 450 θέσεις στη ΔΕΗ – Πώς θα υποβάλλετε αιτήσεις



Στη δημοσιότητα έδωσε το ΑΣΕΠ την Προκήρυξη 3Κ/2015 (ΦΕΚ 4/03-06-2015, Τεύχος Προκηρύξεων ΑΣΕΠ) Τεύχος Προκηρύξεων ΑΣΕΠ) που αφορά στην πλήρωση με σειρά προτεραιότητας τετρακοσίων πενήντα (450) θέσεων προσωπικού με σχέση εργασίας ιδιωτικού δικαίου αορίστου χρόνου, Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης στη Δημόσια Επιχείρηση Ηλεκτρισμού Α.Ε. (ΔΕΗ Α.Ε.).
Οι υποψήφιοι πρέπει να συμπληρώσουν και να υποβάλουν ηλεκτρονική αίτηση συμμετοχής στο Α.Σ.Ε.Π., αποκλειστικά μέσω του διαδικτυακού του τόπου, ακολουθώντας τις οδηγίες που παρέχονται στην Προκήρυξη (Παράρτημα Δ’).

Η προθεσμία υποβολής των ηλεκτρονικών αιτήσεων συμμετοχής στη διαδικασία αρχίζει την 1η Ιουλίου 2015 ημέρα Τετάρτη και λήγει στις 15 Ιουλίου 2015, ημέρα Τετάρτη.

Η υπογεγραμμένη εκτυπωμένη μορφή της ηλεκτρονικής αίτησης με τα απαιτούμενα κατά περίπτωση δικαιολογητικά υποβάλλονται στο ΑΣΕΠ ταχυδρομικά με συστημένη επιστολή στη διεύθυνση: ΑΣΕΠ Αίτηση για την Προκήρυξη 3Κ/2015 Τ.Θ. 14308 Αθήνα Τ.Κ. 11510

Η προθεσμία αποστολής της υπογεγραμμένης εκτυπωμένης μορφής της ηλεκτρονικής αίτησης με τα απαιτούμενα κατά περίπτωση δικαιολογητικά λήγει με την πάροδο της 20ης Ιουλίου 2015, ημέρας Δευτέρας.

Πώς θα υποβάλλετε αιτήσεις

Οι υποψήφιοι, οι οποίοι κατέχουν τα απαραίτητα γενικά και ειδικά προσόντα πρόσληψης, όπως αυτά αναγράφονται στα ΚΕΦΑΛΑΙΑ Α’ και Β’ της παρούσας, πρέπει: Ι. Να συμπληρώσουν και να υποβάλουν αίτηση συμμετοχής στο Α.Σ.Ε.Π., αποκλειστικά μέσω του διαδικτυακού του τόπου (www.asep.gr). Η ηλεκτρονική αίτηση συμπληρώνεται σύμφωνα με τις ΓΕΝΙΚΕΣ ΟΔΗΓΙΕΣ ΣΥΜΠΛΗ- ΡΩΣΗΣ-ΥΠΟΒΟΛΗΣ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΩΝ ΑΙΤΗΣΕΩΝ που αναφέρονται στο ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ Δ’ της παρούσας. ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Η ευθύνη της σωστής συμπλήρωσης της αίτησης είναι αποκλειστικά του υποψηφίου. Επειδή η επεξεργασία των αιτήσεων γίνεται μηχανογραφικά, οι υποψήφιοι υποχρεούνται να συμπληρώσουν τα οικεία τετραγωνίδια/πεδία των (ηλεκτρονικών) αιτήσεων, καθώς και τους κωδικούς, που αναφέρονται σε αντίστοιχα προσόντα ή κριτήρια ή ιδιότητες που απαιτούνται και διαθέτουν. Αν οι υποψήφιοι δεν συμπληρώσουν τα τετραγωνίδια/πεδία αυτά ή τους κωδικούς ή αν συμπληρώσουν άλλα τετραγωνίδια ή κωδικούς, πλην εκείνων που αναφέρονται στα συγκεκριμένα προσόντα ή κριτήρια ή ιδιότητες ή αν τα αναφέρουν σε άλλα σημεία της ηλεκτρονικής αίτησης, δεν λαμβάνονται υπόψη τα προσόντα ή κριτήρια, έστω και αν προσκομιστούν τα σχετικά δικαιολογητικά.
Δείτε ολόκληρη την ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ
aftodioikisi.gr
Διαβάστε Περισσότερα »

Συννεφιασμένη Κυριακή:Νέα πτώση της θερμοκρασίας και βροχές

Νέα πτώση σημειώνει η θερμοκρασία σήμερα, ενώ νεφώσεις, παροδικά αυξημένες, με βροχές και τοπικές καταιγίδες θα είναι τα κύρια χαρακτηριστικά του καιρού.

Τα φαινόμενα θα εκδηλωθούν αρχικά στα ανατολικά ηπειρωτικά, τα νησιά του Βορείου Αιγαίου, τις Σποράδες, τα δυτικά τμήματα των Κυκλάδων και την Κρήτη και τις θερμές ώρες της ημέρας στα υπόλοιπα ηπειρωτικά.

Οι άνεμοι θα πνέουν στο Βόρειο και Δυτικό Αιγαίο από βόρειες-βορειοανατολικές διευθύνσεις μέτριοι έως ισχυροί 5-6 μποφόρ και πρόσκαιρα στα βόρεια σχεδόν θυελλώδεις 7 μποφόρ, ενώ στο υπόλοιπο Αιγαίο από νότιες διευθύνσεις ασθενείς έως σχεδόν μέτριοι 3-4 μποφόρ. Στο Ιόνιο οι άνεμοι θα πνέουν από βορειοανατολικές διευθύνσεις ασθενείς έως σχεδόν μέτριοι 3-4 μποφόρ και τοπικά στο Κεντρικό Ιόνιο μέτριοι 5 μποφόρ.

Μακεδονία, Θράκη
Καιρός: παροδικά αυξημένες νεφώσεις με τοπικές βροχές και τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στη Μακεδονία σποραδικές καταιγίδες.

Ανεμοι: από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 και στα ανατολικά 6 μποφόρ.

Θερμοκρασία: από 17 έως 27 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Νησιά Ιόνιου, Ηπειρος, δυτική Στερεά, δυτική Πελοπόννησος
Καιρός: λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες. Τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες στα ηπειρωτικά τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες .

Ανεμοι: βόρειοι βορειοανατολικοί 4 με 5 μποφόρ.

Θερμοκρασία: από 18 έως 28 βαθμούς Κελσίου. Στην Ηπειρο κατά τόπους 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Θεσσαλία, ανατολική Στερεά, Εύβοια, ανατολική Πελοπόννησος
Καιρός: νεφώσεις με βροχές πιθανόν ισχυρές και κυρίως τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες τοπικές καταιγίδες.

Ανεμοι: βόρειοι βορειοανατολικοί 5 με 6 και πρόσκαιρα στα ανατολικά τοπικά 7 μποφόρ.

Θερμοκρασία: από 17 έως 25 βαθμούς Κελσίου.

Κυκλάδες, Κρήτη
Καιρός: λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες. Τοπικές βροχές η σποραδικές καταιγίδες κυρίως στα δυτικά τμήματα όπου τα φαινόμενα πιθανό να είναι τοπικά ισχυρά.

Ανεμοι: στα δυτικά τμήματα βόρειοι βορειοανατολικοί 5 με 6 και στα ανατολικά από νότιες διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ.

Θερμοκρασία: από 18 έως 25 βαθμούς Κελσίου.

Νησιά ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα
Καιρός: λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες κυρίως στα βόρεια όπου θα εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι και πιθανόν μεμονωμένες καταιγίδες.

Ανεμοι: στα βόρεια βορειοανατολικοί 5 με 7 και στα νότια από νότιες διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ.

Θερμοκρασία: από 20 έως 25 βαθμούς Κελσίου.

Αττική
Καιρός: νεφώσεις με βροχές πιθανόν ισχυρές και κυρίως τις μεσημβρινές ώρες τοπικές καταιγίδες. Από το απόγευμα σχετική βελτίωση.

Ανεμοι: βόρειοι βορειοανατολικοί 5 με 6 μποφόρ.

Θερμοκρασία: από 18 έως 24 βαθμούς Κελσίου. Στα ανατολικά και βόρεια η μεγίστη 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Θεσσαλονίκη
Καιρός: παροδικά αυξημένες νεφώσεις με τοπικές βροχές και τις απογευματινές ώρες σποραδικές καταιγίδες.

Ανεμοι: μεταβλητοί 4 και στα ανατολικά του νομού βορειοανατολικοί 5 με 6 μποφόρ.

Θερμοκρασία: από 17 έως 27 βαθμούς Κελσίου.

Διαβάστε Περισσότερα »

Ξενάγηση του 2ου Δημοτικού σχολείου στους αρχαιολογικούς χώρους της Θήβας

 Την Τετάρτη 3 Ιουνίου οι μαθητές και οι μαθήτριες της Τρίτης και Τετάρτης τάξης ξεναγήθηκαν στους αρχαιολογικούς χώρους της πόλης μας από τον υπάλληλο του αρχαιολογικού μουσείου Θήβας κ. Δημήτρη Κουτσοδήμο.Ήταν μια πολύ ενδιαφέρουσα περιήγηση με αναλυτική περιγραφή των χώρων, με ιστορική αναδρομή και αναφορά στη διαδρομή του τόπου μες στο πέρασμα του χρόνου και με διήγηση μύθων.

Ευχαριστούμε πολύ τον κ.Κουτσοδήμο για την πολύ ωραία ξενάγηση και την προϊσταμένη Εφορείας Αρχαιοτήτων Βοιωτίας, κ. Αλεξάνδρα Χαραμή για τη συνεργασία.



Διαβάστε Περισσότερα »

ΟΓΑ: Δωρεάν διακοπές για 149.000 δικαιούχους



Τις προϋποθέσεις τα κριτήρια και τον αριθμό των δικαιούχων που θα κάνουν δωρεάν διακοπές από τον ΟΓΑ σύμφωνα με τα dikaiologitika.gr καθορίζεται με απόφαση που ήδη δημοσιεύτηκε και ορίζει όλο το πρόγραμμα Αγροτικής Εστίας.

Στο πρόγραμμα κοινωνικού τουρισμού 2015 του ΟΓΑ 100.000 άτομα εκ των οποίων 85.000 άτομα να πραγματοποιήσουν έξι (6) ημέρες διακοπές (5 διανυκτερεύσεις),

Επίσης 15.000 συνταξιούχοι, να πραγματοποιήσουν 6 ημέρες διακοπές (5 διανυκτερεύσεις) και μέχρι τέσσερις (4) απλές λούσεις σε νομίμως λειτουργούσες εγκαταστάσεις ιαματικών πηγών και υδροθεραπευτηρίων της χώρας, στο πλαίσιο του επιδοτούμενου προγράμματος ιαματικού τουρισμού.

Στο εκδρομικό πρόγραμμα 49.000 άτομα εκ των οποίων 7.000 άτομα να πραγματοποιήσουν 3ήμερες εκδρομές,10.000 άτομα να πραγματοποιήσουν 2ήμερες εκδρομές, και τριάντα δύο χιλιάδες( 32.000) άτομα μονοήμερες εκδρομές.

Προϋποθέσεις συμμετοχής των δικαιούχων στα προγράμματα κοινωνικού τουρισμού είναι:

- Να είναι οι συμμετέχοντες συνταξιούχοι του Ο.Γ.Α. ή συνταξιούχοι του Λογαριασμού Ανασφάλιστων Υπερηλίκων του άρθρου 1 του Ν.1296/1982 (ΦΕΚ 128Α), όπως ισχύει, ή

- Να είναι ασφαλισμένοι του Κλάδου Κύριας Ασφάλισης Αγροτών του ΟΓΑ, ασφαλιστικά ενήμεροι ή να έχουν υπαχθεί σε ρύθμιση καταβολής των οφειλών και να τηρούν τους όρους της ρύθμισης, κατά τον χρόνο υποβολής της αίτησης, ή

- Να είναι μέλη των οικογενειών των ανωτέρω προσώπων, έμμεσα ασφαλισμένα στον ΟΓΑ.

- Να είναι τα ανωτέρω αναφερόμενα πρόσωπα δικαιούχοι περίθαλψης ΟΓΑ με ενεργή ασφαλιστική ικανότητα. κατά τον χρόνο υποβολής της αίτησης για συμμετοχή στα προγράμματα.

Προϋποθέσεις συμμετοχής των δικαιούχων στο πρόγραμμα ιαματικού τουρισμού είναι :

- Να είναι οι συμμετέχοντες συνταξιούχοι του Ο.Γ.Α. ή συνταξιούχοι του Λογαριασμού Ανασφάλιστων Υπερηλίκων.

- Να είναι τα ανωτέρω αναφερόμενα πρόσωπα δικαιούχοι περίθαλψης ΟΓΑ με ενεργή ασφαλιστική ικανότητα κατά τον χρόνο υποβολής της αίτησης για συμμετοχή στο πρόγραμμα.

Για την επιλογή των δικαιούχων των Προγραμμάτων του Λογαριασμού Αγροτικής Εστίας έτους 2015 ορίζονται τα παρακάτω κριτήρια:1. Στα προγράμματα Κοινωνικού Τουρισμού και Εκδρομών, καθορίζεται να περιληφθούν οι οποίοι θα εκδηλώσουν ενδιαφέρον συμμετοχής σε αυτά και σε περίπτωση που εκδηλωθεί ενδιαφέρον από αριθμό δικαιούχων πέραν του οριζόμενου ως κριτήριο επιλογής καθορίζεται η κλήρωση, με διαδικασία που ορίζεται με απόφαση του Δ.Σ. του ΟΓΑ. Προτεραιότητα στην κλήρωση έχουν οι δικαιούχοι οι οποίοι δεν κληρώθηκαν τα τρία τελευταία έτη στα ανωτέρω προγράμματα.

Δικαίωμα συμμετοχής στα προγράμματα Κοινωνικού Τουρισμού και Εκδρομών, έχουν και οι σύζυγοι αυτών, που θα επιλεγούν να συμμετάσχουν στα αντίστοιχα προγράμματα, δικαιούχοι του Λογαριασμού Αγροτικής Εστίας, εφόσον έχουν υποβάλει αίτηση συμμετοχής, καθώς και τα έμμεσα ασφαλισμένα στον ΟΓΑ μέλη των οικογενειών τους.

Εξαιρούνται της κλήρωσης και δικαιούνται να συμμετάσχουν στα Προγράμματα Κοινωνικού ή Ιαματικού Τουρισμού, ή Εκδρομών οι δικαιούχοι του ΛΑΕ που θα εκδηλώσουν ενδιαφέρον συμμετοχής σε ένα από τα προγράμματα, με την προϋπόθεση ότι λαμβάνουν προσαύξηση του ποσού της σύνταξής τους λόγω απόλυτης αναπηρίας ή τυφλότητας ή λαμβάνουν εξωϊδρυματικό επίδομα παραπληγίας ή τετραπληγίας. Τα ανωτέρω πρόσωπα μπορούν να συνοδεύονται από τρίτο πρόσωπο -δικαιούχο των παροχών του ΛΑΕ- το οποίο θα συμμετάσχει στο αντίστοιχο πρόγραμμα, χωρίς κλήρωση, με την προϋπόθεση ότι έχει δηλωθεί από τον αιτούντα ως συνοδός στην αίτηση συμμετοχής του.

Οι αιτήσεις θα ξεκινήσουν τις επόμενες ημέρες μετά από ανακοίνωση του ΟΓΑ και θα γίνονται στα ΚΕΠ της χώρας.
Διαβάστε Περισσότερα »

ΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ