Πέμπτη 11 Ιουνίου 2015

Καλοκαιρινή εκστρατεία 2015 της Βιβλιοθήκης Λιβαδειάς

Σας ενημερώνουμε, ότι για 4η συνεχή χρονιά η Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη Λιβαδειάς διοργανώνει την Καλοκαιρινή της Εκστρατεία προώθησης της Ανάγνωσης και Δημιουργικότητας 2015 υπό τον τίτλο
"ΕΔΩ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ.."

Η φετινή καμπάνια προκαλεί σε συζήτηση ή απαντά στο ερώτημα μικρών και μεγάλων, "τι είναι μια βιβλιοθήκη". Για τον Μπόρχες ήταν πολύ απλή η απάντηση: βιβλιοθήκη είναι το σύμπαν!
Πόσοι όμως αντιλαμβάνονται τη βιβλιοθήκη στην πραγματική της διάσταση, ως τον χώρο που χωράει τα πάντα, ανεξάρτητα από το πόσο μεγάλη ή μικρή είναι; Οξύμωρο φαίνεται, αλλά δεν είναι. Μήπως δεν υπάρχει μέσα σ' αυτή το κάθε τι που μας περιβάλλει, το κάθε τι που μέσα ή μαζί του ζούμε; Μήπως δεν είναι το κάθε τι ζωντανό, η κάθε της φύσης δημιουργία; Μήπως δεν είναι οι ιδέες μας, οι σκέψεις μας, οι γνώσεις μας, οι δημιουργίες μας, τα γραπτά μας, τα κατασκευάσματά μας, ο λόγος μας, η ιστορία του ανθρώπινου γένους; Κάθε ράφι, κάθε βιβλίο, κάθε αριθμός στη ράχη του βιβλίου, κάθε γράμμα, κάθε δανεισμός, κάθε άγγιγμα των σελίδων, κάθε πράξη και λόγος του βιβλιοθηκάριου και του αναγνώστη και ερευνητή, κάθε φωνή και γέλιο που δονείται σε μια βιβλιοθήκη, δε μας φέρνει όλο και πιο κοντά στη γνώση, όλο και πιο κοντά στην κατανόηση του κόσμου και της ύπαρξής μας;

Μια σειρά, λοιπόν, πλούσιων, πρωτότυπων και ευρηματικών δράσεων, που έχουν γίνει πλέον θεσμός στη συνείδηση μικρών και μεγάλων, είναι ...προ των πυλών! Κάτι ακόμη που ξεχωρίζει την φετινή καμπάνια, είναι ότι συντονιστικό και βοηθητικό ρόλο στη διεξαγωγή της αναλαμβάνει η Εθνική Βιβλιοθήκη της Ελλάδος συνεργαζόμενη με το Future Library.

Την Τρίτη 16 Ιουνίου θα ανακοινωθεί το πρόγραμμα της εκστρατείας της Βιβλιοθήκης μας, όπου και θα ξεκινήσει η προεγγραφή συμμετοχών των παιδιών.
Η εκστρατεία θα διαρκέσει από 22 Ιουνίου έως 7 Σεπτεμβρίου 2015,


Παρακαλούμε ενημερώστε κάθε ενδιαφερόμενο, εκπαιδευτικούς, παιδιά, γονείς....
Πληροφορίες στο τηλ. 2261089970.
Ό,τι νεότερο για την εκστρατεία θα το βρείτε στο site της Βιβλιοθήκης http://www.liblivadia.gr και στις σελίδες της στα κοινωνικά δίκτυα.


Διαβάστε Περισσότερα »

Τιμή και στα θύματα του ναζισμού σε Κυριάκι και Ζερίκι στο Μαυσωλείο Διστόμου

Μια πρωτοτυπία είχε φέτος η 71η επέτειος της Σφαγής του Διστόμου το 1944 που έγινε παρουσία του Προέδρου της Δημοκρατίας κ Πρ Παυλόπουλου - που ανακυρήχθηκε Επίτιμος Δημότης - και της Προέδρου της Βουλής κ Ζωής Κωνσταντοπούλου:
 Το Μαυσωλείο όπου έγινε το Μνημόσυνο των 218 Διστομιτών έγινε το σημειο ανάδειξης και Μνημης και άλλων δυο σφαγών κατοικων γειτονικών χωριών, του Κυριακιου και του Ζερικίου. Οικογένειες θυμάτων από τα δυο χωριά παρεστησαν στο Μνημοσυνο και ανήρτησαν πανώ με τα ονοματα των δικών τους νεκρών από τα  στρατευματα κατοχής:

- Στην Κατοχή, το Κυριάκι υπήρξε κέντρο συμμαχικής στρατιωτικής οργάνωσης, γι’ αυτό δεν έλειψαν  τα αντίποινα. Το χωριό κάηκε ολοκληρωτικά τρεις φορές. Στις 25.5.1943 απ’ τους Ιταλούς, και στις 3.10.1943 και 26.4.1944 από τους Γερμανούς. Τα υπάρχοντα των φτωχών Κυριακιωτών έγιναν στάχτη και πολλοί οδηγήθηκαν στο εκτελεστικό απόσπασμα.

-Τα ίδια και το Ζερικι το οποίο είχε 14 εκτελεσθεντες  (στις 25 Μαίου 1942) από ιταλο-γερμανικά στρατεύματα
Η ιδέα για την μορφή αυτή αναδειξης των δικων τους σφαγών κατα την διάρκεια τωνεκδηλώσεων στο Διστομο - που έχει καταστεί διεθνώς σημειο αναφοράς και συμβολο του αγ΄βνα για την δικαιωση - προήλθε από απογόνους θυματων από ενα άλλο χωριο, έξω από την Λειβαδια, το Καλάμι : Εκεί όπου την επομενη της Σφαγης του Διστόμου οι γερμανική μονάδα έσφαξε τους 28 από τους 45 κατοικους του χωριου...Εριξαν λοιπόν προ μερικών εβδομαδων  την ιδέα περαν από τον Μνημοσυνο που με όλες τος τιμές γινεται στο Καλάμι, να αναδειξουν με αναρτηση πλακατ στο Διστομο , την δική τους σφαγή. Η ιδέα κυκλοφόρησε στην Λειβαδια και μεταφέρθηκε σε παράγοντες της αυτοδιοίκησης  του Κυριακίου όπως έγινε γνωστή και σε Ζερικιώτες  από συμπατριώτη τους που βρέθηκε σε εκδήλωση για το Διστομο ( παρουσιαση βιβλίου Αργυρη Σφουντουρη) στην Αθηνα.
Ετσι στο Μαυσωλείο Διστόμου για πρώτη φορά, σε πανώ και πλακατ, υπήρχαν τα ονόματα των θυμάτων του φασισμού και του ναζισμού σε Κυριακι και Ζερίκι ( Φωτογραφία). Δεν έγινε γνωστό, μεσα στην πολυκοσμια προσκυνητών  στο Διστομο, αν τελικά συγγενεις θυματων από το Καλάμι και αν ανηρτησαν το πανώ με τα ονοματα των θυματων.
Η μορφή αναδειξης των δικών τους θυματων  σε άλλες ίδιου τυπου αλλά μεγαλύτερες ή πιο προβεβλημΈνες είναι κατι που γινεται και σε άλλες περιοχές της Ελλάδας και του εξωτερικού.
Διαβάστε Περισσότερα »

Μεγάλη πυρκαγιά σε εξέλιξη στο Παύλο Βοιωτίας


Συναγερμός στις πυροσβεστικές δυνάμεις της Στερεάς Ελλάδας για την πυρκαγιά που εκδηλώθηκε, λίγο πριν τις 5:00' το απόγευμα στο Παύλο Βοιωτίας.

Οι φλόγες με τη βοήθεια του αέρα πήραν γρήγορα μεγάλες διαστάσεις και καίνε αγροτοδασικές εκτάσεις, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες αυτή την ώρα ο αέρας κατευθύνει τη φωτιά προς την Κωπαΐδα.

Στην περιοχή έχουν σπεύσει ισχυρές πυροσβεστικές δυνάμεις από τη Βοιωτία, τη Φθιώτιδα και την Εύβοια, ενώ από αέρος επιχειρούν 2 Καναντέρ που απογειώθηκαν από την Ελευσίνα.

Τον συντονισμό της όλης επιχείρησης έχει ο επικεφαλής των Πυροσβεστικών δυνάμεων στη Στερεά Αρχιπύραρχος Νίκος Ντίτσας
.lamiareport.gr
Διαβάστε Περισσότερα »

Λειτουργία Ε.Ε.Ε.Ε.Κ Λιβαδειάς στη Χαιρώνεια

Η Δήμαρχος Λεβαδέων κα Γιώτα Πούλου παρευρέθη σήμερα στην καλοκαιρινή γιορτή των μαθητών του Ειδικού Σχολείου Λιβαδειάς που πραγματοποιήθηκε στο Κλειστό Γυμναστήριο της πόλης μας.
Με την ευκαιρία της γιορτής, η Δήμαρχος Λεβαδέων, η Αντιπεριφερειάρχης Βοιωτίας κα Φανή Παπαθωμά και ο Δ/ντης Β'βαθμιας Εκπαίδευσης Βοιωτίας κ. Ηλίας Τζαμτζής ανακοίνωσαν ότι μετά από συντονισμένες προσπάθειες των τριών φορέων θα είναι δυνατή η λειτουργία Εργαστηρίου Ειδικής Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης Λιβαδειάς (Ε.Ε.Ε.Ε.Κ. Λιβαδειάς) στη Χαιρώνεια για την επόμενη σχολική χρονιά.
Η Δήμαρχος Λεβαδέων τόνισε ότι ο Δήμος θα βρίσκεται πάντα δίπλα στην εκπαιδευτική κοινότητα και ότι θα καταβάλλει κάθε δυνατή προσπάθεια για την βελτίωση των κτιριακών υποδομών του σχολείου, αλλά και θα συμβάλει με όποιον τρόπο του ζητηθεί για την καλή λειτουργία  του Ε.Ε.Ε.Ε.Κ. Λιβαδειάς.
Διαβάστε Περισσότερα »

ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ Η ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΤΟΥ ΑΟ ΘΗΒΑ ΓΙΑ ΙΣΧΥΡΟ Δ.Σ.!




Την Παρασκευή στις 20:30 στην γενική συνέλευση του ΑΟ ΘΗΒΑ που θα γίνει στο συνεδριακό κέντρο Θήβας πρέπει να δώσουμε βροντερό παρών και να αγκαλιαστεί η φετινή προσπάθεια για να μη πάει χαμένη. Για να μην χαθεί η προσπάθεια θα πρέπει να βγει ένα ισχυρό Δ.Σ. για να είναι πρωταγωνιστής πάλι ο
ΜΙΑ ΟΜΑΔΑ ΜΙΑ ΠΟΛΗ!
ΑΟ ΘΗΒΑ.
Διαβάστε Περισσότερα »

Αγώνες Στίβου "Ευάγγελος Δεπάστας 2015" στο Σχηματάρι


Διαβάστε Περισσότερα »

Ευχαριστίες Δημάρχου Λεβαδέων προς την Αλουμίνιον της Ελλάδος

Η Δήμαρχος Λεβαδέων κα Γιώτα Πούλου επιθυμεί να εκφράσει τις ευχαριστίες της προς την Αλουμίνιον της Ελλάδος Α.Ε., η οποία ανταποκρίθηκε θετικά και άμεσα στο αίτημα του Δήμου Λεβαδέων για αγορά και αντικατάσταση όλων των κεραμιδιών στις εγκαταστάσεις της Δημοτικής Κατασκήνωσης στη θέση “Παλιομηλιά”, συνολικής επιφάνειας περίπου 500 τ.μ., στα πλαίσια της Κοινωνικής Εταιρικής Ευθύνης και της συνεργασίας που έχει αναπτυχθεί μεταξύ του Δήμου και της Εταιρείας.
Η Δήμαρχος Λεβαδέων και ο υπεύθυνος Επικοινωνίας και Δημοσίων Σχέσεων της Εταιρείας κ. Ιωάννης Καραβάς πραγματοποίησαν επιτόπια αυτοψία στις εγκαταστάσεις της Κατασκήνωσης όπου και διαπιστώθηκε ότι τα κεραμίδια στις στέγες των εγκαταστάσεων είχαν υποστεί ζημιές εξαιτίας των έντονων χιονοπτώσεων κατά τη διάρκεια του χειμώνα που έπληξε την περιοχή μας.
Τα υπάρχοντα κεραμίδια θα αντικατασταθούν από ασφαλτικά κεραμίδια, τα οποία είναι μεγαλύτερης αντοχής σε δυσμενείς καιρικές συνθήκες. Η αντικατάστασή τους θα πραγματοποιηθεί άμεσα ώστε οι εγκαταστάσεις της κατασκήνωσης να είναι έτοιμες για να φιλοξενήσουν τα παιδιά την 1η Ιουλίου 2015 που ξεκινά η πρώτη κατασκηνωτική περίοδος.



Διαβάστε Περισσότερα »

OΜΙΛΙΑ ΔΗΜΗΤΡΗ ΝΑΤΣΙΟΥ ΣΤΟ ΣΥΝΕΔΡΙΑΚΟ ΑΛΙΑΡΤΟΥ


                                        ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ – ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ

                                                        ΟΜΙΛΙΑ

«ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΣΤΗΝ ΣΥΓΧΡΟΝΗ ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΗ ΠΑΙΔΕΙΑ ΣΕ ΣΥΓΚΡΙΣΗ      
                             ΜΕ  ΤΗΝ ΠΑΙΔΕΙΑ ΤΟΥ ΓΕΝΟΥΣ »

                                    
    ΟΜΙΛΗΤΗΣ


                                           ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΝΑΤΣΙΟΣ

Το Σάββατο 20 Ιουνίου 2015 και ώρα 7.00 μ.μ. στο συνεδριακό κέντρο του δήμου Αλιάρτου – Θεσπιέων, θα μιλήσει ο εκπαιδευτικός και ειδικός παιδαγωγός κ. Δημήτριος Νατσιός, με το σημαντικό και σύγχρονο θέμα και πρόβλημα:

« ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΣΤΗΝ ΣΥΓΧΡΟΝΗ ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΗ ΠΑΙΔΕΙΑ ΣΕ ΣΥΓΚΡΙΣΗ      
                             ΜΕ  ΤΗΝ ΠΑΙΔΕΙΑ ΤΟΥ ΓΕΝΟΥΣ »
Επειδή το θέμα ενδιαφέρει όλους, γονείς και μη, ελπίζουμε στην προσέλευση σας.

                                                 Με τιμή

Ο Δήμαρχος Αλιάρτου-Θεσπιέων        Ο Πρόεδ. της Ετ. Βοιωτ. Μελ.
   Γεώργιος Ντασιώτης                                   Νικόλαος Κόλλιας

                                                  
Για πληροφορίες:
Βιβλιοθήκη Λεονταρίου: κ. Κων/να Σταθακοπούλου - Χατζή τηλ 2262065463 & 6979244836
Δήμος Αλιάρτου – Θεσπιέων:  κ. Σταυρούλα Τσιώλη  τηλ 6976728560
Εταιρεία Βοιωτικών Μελετών κ. Κατερίνα Κωνσταντέλλου τηλ. 6947571087
Κοινόν των Βοιωτών: κ. Οδυσσέα  Καρβούνη  τηλ 6984316411

 «ΕΛΕΥΘΕΡΟ ΛΑΪΚΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ»
                                               ΕΔΡΑ ΑΛΙΑΡΤΟΣ

                                                 ΙΔΡΥΤΙΚΑ ΜΕΛΗ

                                ΔΗΜΟΣ                                          ETAIΡΕΙΑ
                     ΑΛΙΑΡΤΟΥ- ΘΕΣΠΙΕΩΝ                ΒΟΙΩΤΙΚΩΝ ΜΕΛΕΤΩΝ       
                               (συνεργασία με το Κοινόν των Βοιωτών)   
Διαβάστε Περισσότερα »

ΨΗΦΙΣΜΑ ΠΕΔ & ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟΥ ΦΟΔΣΑ ΓΙΑ ΕΣΔΑ

Περιφερειακή Ένωση Δήμων Στερεάς Ελλάδας
Περιφερειακός Φορέας Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων Στερεάς Ελλάδας
ΑΕ των ΟΤΑ
ΨΗΦΙΣΜΑ
Τα Διοικητικά Συμβούλια της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων (Π.Ε.Δ.)
Στερεάς Ελλάδας & του Περιφερειακού Φορέα Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων
(Φο.Δ.Σ.Α.) Στερεάς Ελλάδας ΑΕ των ΟΤΑ, τα οποία παραβρέθηκαν σήμερα σε
κοινή συνεδρίαση στη Λαμία με αντικείμενο τη συζήτηση επί του Εθνικού
Σχεδίου Διαχείρισης Αποβλήτων (ΕΣΔΑ), το οποίο βρίσκεται προς διαβούλευση,
αποφάσισαν, κατά πλειοψηφία, τα παρακάτω :
- Το νέο ΕΣΔΑ εισάγει καινοτόμες ενέργειες και δράσεις στη διαχείριση των
απορριμμάτων.
- Η δυνατότητα των Δήμων για την ανάπτυξη και υποστήριξη ενός
αποκεντρωμένου συστήματος διαχείρισης των απορριμμάτων θα πρέπει να
συνοδεύεται από τους ανάλογους πόρους.
- Για την επίτευξη αυτού του σκοπού απαιτείται η σύνταξη
οικονομοτεχνικής μελέτης προκειμένου να προσδιοριστούν οι πόροι προς
την Τοπική Αυτοδιοίκηση.
- Ειδικότερα για τις χρηματοδοτήσεις από διαφορετικές πηγές και τη ροή
τους, θα πρέπει να υπάρξει ενιαία αντιμετώπιση και διαχείρισή τους από
ένα Υπουργείο.
- Ζητείται η νομική μορφή των Φο.Δ.Σ.Α, να αποφασίζεται από τους ίδιους
τους Δήμους, δίνοντας την δυνατότητα σε κάποιους της διαφορετικής
επιλογής.
- Σχετικά με τη χρηματοδότηση των απαιτούμενων έργων και
εγκαταστάσεων, η Περιφέρειά μας με ομόφωνες αποφάσεις τόσο του
Φο.Δ.Σ.Α όσο και των Δήμων, έχει ταχθεί υπέρ της δημόσιας
χρηματοδότησης και όχι μέσω ΣΔΙΤ.
- Για αυτόν τον λόγο ζητούμε την συνέχιση όλων των ενταγμένων και
ώριμων έργων μικρής κλίμακας της Περιφέρειάς μας και ειδικότερα τη
συνέχιση αυτών της Θήβας & Φωκίδας.
- Ζητείται η παράταση της διαβούλευσης, λόγω της μεγάλης σπουδαιότητας
και των αλλαγών που επιφέρει το νέο ΕΣΔΑ, μέχρι το τέλος του τρέχοντος
μήνα, δεδομένου ότι στις 18, 19 & 20 Ιουνίου 2015 θα πραγματοποιηθεί η
9η Σύνοδος των Φο.Δ.Σ.Α στη Χερσόνησο Κρήτης, όπου οι Δήμοι &
Φο.Δ.Σ.Α με τα συναρμόδια Υπουργεία ΠΑΠΕΝ & Εσωτερικών -
Διοικητικής Ανασυγκρότησης θα συμμετάσχουν με κύριο θέμα το νέο
ΕΣΔΑ.
Το παρόν ψήφισμα να σταλεί προς τα συναρμόδια Υπουργεία, την ΚΕΔΕ, να
κατατεθεί στη δημόσια διαβούλευση και να δοθεί στη δημοσιότητα.
Διαβάστε Περισσότερα »

Επίδομα στέγασης σε 30.000 οικογένειες - Δείτε αναλυτικά



Από αύριο θα δίνεται το μηνιαίο επίδομα στέγασης, που θα κυμαίνεται από 70 ευρώ έως 220 ευρώ και, σε πρώτη φάση, αφορά μόνο 1073 άτομα, στο πλαίσιο της εφαρμογής του προγράμματος στέγασης και επανένταξης και κονδύλι ύψους 20 εκατ. ευρώ.
Τα 500 άτομα βρίσκονται στην Αττική, 153 στη Θεσσαλονίκη και 420 σε όλη την υπόλοιπη χώρα.
Αυτό τόνισε η αναπληρώτρια υπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης Θεανώ Φωτίου, απαντώντας σε σχετική επίκαιρη ερώτηση του βουλευτή του Ποταμιού Σπύρου Λυκούδη.

Όπως είπε η κ. Φωτίου, χρειάζεται μια πολύ μεγάλη προσπάθεια εκ μέρους της Πολιτείας,που πρέπει να γίνει πιο γρήγορα και πιο αποφασιστικά για την αντιμετώπιση αυτού του τεράστιου ανθρωπιστικού προβλήματος, που συνεχώς γίνεται και πιο δραματικό, επισημαίνοντας ταυτόχρονα ότι ήδη υπάρχει μισό εκατομμύριο πολιτών με κόκκινα δάνεια.

«Παρά την ηρωική προσπάθεια που γίνεται από τις υπηρεσίες, τα πράγματα δεν προχωράνε. Είναι απίστευτες οι ελλείψεις που υπάρχουν, είτε οικονομικές, είτε σε επίπεδο δομών στα θέματα περίθαλψης», τόνισε η κ. Φωτίου.
Όπως είπε η αναπληρώτρια υπουργός, σύμφωνα με μελέτη του Πανεπιστημίου Κρήτης, μόνο στο Λεκανοπέδιο Αττικής συνολικά οι άστεγοι φθάνουν στους 17.720, ανάμεσα τους και πολλοί που κοιμούνται ακόμα και μέσα στο αυτοκίνητο τους.

Ακόμα, η κ. Φωτίου ανέφερε ότι μέχρι τέλος της εβδομάδας, θα υπάρχει πλήρης και ακριβής εικόνα, ποιοι θα επωφεληθούν από αυτούς που έκαναν αιτήσεις μέχρι τις 30 Μαϊου, που ήταν και η καταληκτική ημερομηνία και ζήτησαν να ενταχθούν στις ευεργετικές ρυθμίσεις του νομοσχεδίου για την αντιμετώπιση της ανθρωπιστικής κρίσης.
Συνολικά, σύμφωνα με τα στοιχεία που ανέφερε η κα Φωτίου, έχουν κατατεθεί 300.000 αιτήσεις και, όπως τόνισε, «το τραγικό είναι πως τα 140.000 άτομα ζητούν ρεύμα, ενώ 297.00 ζητούν σίτιση».

«Επιδότηση στέγης ζήτησαν 90.000 άτομα. Ωστόσο, θα δοθεί ένα επίδομα ενοικίου που θα κυμαίνεται από 70 ευρώ - 220 ευρώ μηνιαίως σε 30.000 οικογένειες, δηλαδή μόνο το ένα τρίτο των αιτήσεων θα είναι δυνατό σε πρώτη φάση να καλυφθεί», σημείωσε.

Ακόμα η κα Φωτίου επεσήμανε ότι επιταχύνεται το ευρωπαϊκό πρόγραμμα ΤΕΒΑ με κονδύλια ύψους 135 εκατ. ευρώ και αφορά τη σίτιση, ενώ έχουν δοθεί οι κάρτες ασφάλισης σε όλους τους ανασφάλιστους πολίτες ώστε να έχουν άμεσα πρόσβαση στο σύστημα υγείας και παράλληλα εξετάζεται και η κάρτα διαδρομών για ανέργους.

Μέσα στα σχέδια του υπουργείου, όπως ανέφερε, είναι και η αξιοποίηση 240 κτιρίων που είναι αυτή τη στιγμή αναξιοποίητα στην Αθήνα, ενώ ταυτόχρονα, διερευνά το νομικό πλαίσιο ώστε να ανταποκριθεί στις οικειοθελείς προσφορές που γίνονται από πολίτες που θέλουν να παραχωρήσουν είτε σπίτια είτε πολυκατοικίες για την κάλυψη των αναγκών των αστέγων.

Από την πλευρά του, ο Σπύρος Λυκούδης έκανε λόγο για «άθλιους της σημερινής Ελλάδας, με νεοάστεγους να κοιμούνται στους δρόμους με μια κουβέρτα», και τόνισε ότι «η εικόνα αυτή είναι εικόνα απόλυτης εξαθλίωσης». Παράλληλα, τόνισε την ανάγκη να υπάρξει άμεσα ένα νέο ολοκληρωμένο σχέδιο στρατηγικής, για την αντιμετώπιση αυτού του μεγάλου για τη χώρα προβλήματος.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Διαβάστε Περισσότερα »

Κοινωνικό Παντοπωλείο Δήμου Θηβαίων:Ολοκληρώθηκε η διανομή τροφίμων Μαΐου




Ο Δήμος Θηβαίων συνεχίζοντας τις κοινωνικές του δράσεις, προκειμένου να στηρίξει τους οικονομικά αδύνατους δημότες, πραγματοποίησε όλο τον μήνα Μάιο μέσω του Δημοτικού Κοινωνικού Παντοπωλείου, διανομή τροφίμων σε 230 οικογένειες δικαιούχων.

Το Κοινωνικό Παντοπωλείο μέχρι σήμερα εξυπηρετεί ανά τακτά χρονικά διαστήματα και εκ περιτροπής τους δικαιούχους του, από προσφορές επιχειρήσεων  και πολιτών.

Απαραίτητη προϋπόθεση για να συνεχιστούν οι διανομές είναι να είναι γεμάτα τα ράφια του Γι’ αυτό το λόγο ζητούμε την συνδρομή επιχειρήσεων και πολιτών και θυμίζουμε ότι έχουν τοποθετηθεί στα Σούπερ Μάρκετ του Δήμου –αμέσως μετά τα ταμεία τους- καλάθια με την ένδειξη «Κοινωνικό Παντοπωλείο Δήμου Θηβαίων», όπου συγκεντρώνονται τρόφιμα και άλλα είδη.

Όσοι επιθυμούν να προσφέρουν μεγάλες ποσότητες προϊόντων μπορούν να επικοινωνούν στα τηλέφωνα  2262350603 και 2262350607.



Διαβάστε Περισσότερα »

Aνακοίνωση του Συλλόγου Εργαζομένων Ο.Τ.Α. επαρχίας Λιβαδειάς

 Μετά και τις  εξελίξεις των τελευταίων ημερών στις διαπραγματεύσεις με τους «εταίρους» ο Σύλλογος Εργαζομένων Ο.Τ.Α. επαρχίας Λιβαδειάς έχει να δηλώσει τα εξής:
 H καθυστέρηση στην εφαρμογή προγραμματικών δεσμεύσεων της κυβέρνησης μόνο υποχωρήσεις απέναντι στους τοκογλύφους – δανειστές μπορεί να παράγει, που ξεπερνούν τα όρια της λαϊκής εντολής και των ελπίδων που γεννήθηκαν.
Το ζητούμενο για τον ελληνικό λαό και τους εργαζόμενους δεν είναι η απόρριψη της απαράδεκτης και αποικιακής συμφωνίας που προτείνουν οι δανειστές και η αποδοχή μιας λιγότερο κακής, αλλά η εφαρμογή  μιας άλλης πολιτικής που θα βάζει τέλος στη μνημονιακή βαρβαρότητα και θα υπηρετεί τις ανάγκες της μεγάλης πλειονότητας του ελληνικού λαού και των εργαζομένων.
Απάντηση στους εκβιασμούς των δανειστών είναι η εκπλήρωση της λαϊκής εντολής, για εφαρμογή νέας οικονομικής, κοινωνικής, πολιτικής ατζέντας, για να αντιμετωπιστεί η ανεργία, η ανθρωπιστική κρίση, οι ανάγκες στην κοινωνική ασφάλιση, την υγεία, τη παιδεία, σε όφελος του λαού και του τόπου.
Η χώρα δεν πωλείται και ο λαός δεν τρομοκρατείται. Οι εργαζόμενοι, τα συνδικάτα, οι λαϊκές κοινωνικές οργανώσεις δεν μπορούν να παρακολουθούν παθητικά τις εξελίξεις. Οφείλουν να δώσουν τη σκληρή μάχη τόσο για την ανατροπή των μνημονιακών πολιτικών της λιτότητας όσο και για την ικανοποίηση των λαϊκών αναγκών.
 Ο Σύλλογος Εργαζομένων Ο.Τ.Α. επαρχίας Λιβαδειάς καλεί  όλα τα μέλη  του να πρωτοστατήσουν στο συντονισμό και την οργάνωση της πάλης των εργαζομένων και των συνδικαλιστικών τους οργανώσεων, μαζί με όλες τις δυνάμεις που αντιστέκονται στους πολιτικούς και οικονομικούς εκβιασμούς των εταίρων.



                                                       ΓΙΑ ΤΟ  Δ.Σ



           Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                           Ο Γ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ




        ΜΠΟΥΡΑΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ                       ΒΑΡΕΛΑΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ

Διαβάστε Περισσότερα »

Πέθανε ο Κρίστοφερ Λι- Είχε ενσαρκώσει το διασημότερο «Δράκουλα» και τον Σάρουμαν


Εφυγε από τη ζωή ο γνωστός ηθοποιός Σερ Κρίστοφερ Λι, που ενσάρκωσε τον διασημότερο δράκουλα όλων των εποχών καθώς και τον Σάρουμαν στην τριλογία του Αρχοντα των Δαχτυλιδιών και τον Count Dooku στο Star Wars

Ο ηθοποιός πέθανε σε ηλικία 93 ετών το βράδυ της Κυριακής στο νοσοκομείο Chelsea Westminster Hospital στο Λονδίνο όπου νοσηλευόταν με αναπνευστικά προβλήματα και καρδιακή ανεπάρκεια.

Η απόφαση να ανακοινωθεί ο θάνατος του μέρες μετά, βασίστηκε στην επιθυμία της συζύγου του να ενημερωθούν πρώτα όλα τα μέλη της οικογένειάς τους. Το ζευγάρι ήταν παντρεμένο για πάνω από 50 χρόνια.

Παράλληλα με την καριέρα του στον κινηματογράφο, ο Λι κυκλοφόρησε επίσης μια σειρά από heavy metal άλμπουμ, μεταξύ των οποίων το πολυσυζητημένο: «Charlemagne: The Omens of Death». Χρίστηκε ιππότης το 2009 για την παροχή υπηρεσιών στο δράμα και τη φιλανθρωπία και του απονεμήθηκε η υποτροφία Bafta το 2011.

Η κινηματογραφική του καριέρα ξεκίνησε το 1947 με ένα ρόλο στο Corridor of Mirrors, αλλά διάσημος έγινε μετά τα τέλη της δεκαετίας του '50, όταν συνεργάστηκε με την εταιρεία παραγωγής Hammer Film Productions. Ο πρώτος ρόλος του με τη Hammer ήταν η κατάρα του Φρανκενστάιν και ήταν η πρώτη από τις 20 ταινίες που έκανε με τον Πίτερ Κάσινγκ

O πιο διάσημος ρόλο του Λι με την Hammer ήταν ο ρόλος του Δράκουλα, ένας ρόλος που έγινε ένας από του πιο ευρέως αναγνωρισμένους αν και ο ηθοποιός δεν ήταν ευχαριστημένος με το ότι ο χαρακτήρας υποβλήθηκε σε επεξεργασία: «Δεν είχα τίποτα να κάνω» είχε δηλώσει σχετικά το 2005. «Παρακάλεσα τη Hammer να μου επιτρέψει να χρησιμοποιήσω κάποιες από τις ατάκες από το βιβλίο του Μπραμ Στόκερ και περιστιασιακά το έκανα κρυφά» αποκαλύπτει.

Διαβάστε Περισσότερα »

Προσφορά των εργαζομένων της εταιρείας “Μόρνος” στο Κοινωνικό Παντοπωλείο Θηβαίων

Συνεχίζεται η απρόσκοπτη προσφορά των εργαζομένων της εταιρείας “Μόρνος” στο Κοινωνικό Παντοπωλείο Θηβαίων


Ο Δήμος Θηβαίων και η Επιτροπή του Κοινωνικού Παντοπωλείου χαιρετίζουν την αξιέπαινη πρωτοβουλία των εργαζομένων της Εταιρείας “Μόρνος” στη Θήβα  για την ευγενική προσφορά γάλατος και κρουασάν για τις ανάγκες των ωφελουμένων από το Κοινωνικό Παντοπωλείο.

Θυμίζουμε ότι η χορηγία τους ξεκίνησε το Φεβρουάριο και μέχρι σήμερα το Δημοτικό Κοινωνικό Παντοπωλείο έχει παραλάβει 1.668 φιάλες γάλα και 54 πακέτα κρουασάν.
Από την εν λόγω χορηγία το Δημοτικό Κοινωνικό Παντοπωλείο έχει πραγματοποιήσει οκτώ (8) διανομές με τα εν λόγω προϊόντα.
Η ενέργεια  αυτή των εργαζομένων, στηριζόμενη σε αρχές και αξίες, με σεβασμό στον άνθρωπο και την αλληλεγγύη, φανερώνει την ευαισθησία τους  απέναντι σε θέματα κοινωνικής ευθύνης αλλά και την πραγματική συμβολή στην αντιμετώπιση της ανθρωπιστικής κρίσης που βιώνει η χώρα μας.


Διαβάστε Περισσότερα »

Εγκρίθηκε η συνδεδεμένη ενίσχυση σε κτηνοτρόφους


Υπεγράφη από τον αναπληρωτή υπουργό Παραγωγικής Ανασυγκρότησης Βαγγέλη Αποστόλου Υπουργική Απόφαση για τη χορήγηση συνδεδεμένης ενίσχυσης στους κτηνοτρόφους κατόχους ειδικών δικαιωμάτων που δεν δηλώνουν εκτάσεις το 2015.

Οι συγκεκριμένοι κτηνοτρόφοι μπορούν να αιτηθούν συνδεδεμένη στήριξη τόσο για τα βοοειδή όσο και για τα αιγοπρόβατα της εκμετάλλευσής τους.

Οι ενισχύσεις έχουν συνολικό προϋπολογισμό 30 εκατ. ευρώ και αφορούν σε περίπου 160.000 ζωικές μονάδες.

Εκτιμάται ότι οι κτηνοτρόφοι θα λάβουν συνδεδεμένη ενίσχυση ύψους:
• βοοειδή: 190 € ανά ΜΜΖ
• αιγοπρόβατα: 29€ ανά κεφαλή ή 190€ ανά ΜΜΖ.
Σύμφωνα με τις προϋποθέσεις λήψης της ενίσχυσης, θα πρέπει να:
α) διαθέτουν στις 31/12/2014 ειδικά δικαιώματα ενίσχυσης, τα οποία χορηγήθηκαν σύμφωνα με τον Καν. (ΕΚ) αριθ. 1782/2003 και τον Καν. (ΕΚ) αριθ. 73/2009
β) μη δηλώνουν επιλέξιμα εκτάρια για την ενεργοποίηση των δικαιωμάτων ενίσχυσης στο πλαίσιο του καθεστώτος βασικής ενίσχυσης
γ) εκτρέφουν στην εκμετάλλευσή τους βοοειδή ή/και αιγοπρόβατα που αντιστοιχούν σε τουλάχιστον τρεις Μονάδες Μεγάλων Ζώων (Μ.Μ.Ζ.).
Επιλέξιμα για πληρωμή ζώα είναι αυτά για τα οποία εφαρμόζονται οι απαιτήσεις για την αναγνώριση και την καταγραφή των ζώων.
Διαβάστε Περισσότερα »

Συμμετοχή Δημάρχου Λεβαδέων στην ενημερωτική συνάντηση με τον Διοικητή της 5ης ΥΠΕ Θεσσαλίας και Στερεάς

Η Δήμαρχος Λεβαδέων κα Γιώτα Πούλου, με αφορμή τη σημερινή επίσκεψη του νέου Διοικητή της 5ης ΥΠΕ Θεσσαλίας & Στερεάς Ελλάδας κ. Νέστορα Αντωνίου στο Γενικό Νοσοκομείο Λιβαδειάς, συμμετείχε στην ενημερωτική συνάντηση όπου τέθηκαν υπόψη του κ. Αντωνίου τα προβλήματα που αντιμετωπίζει το Γ.Ν. Λιβαδειάς.
Η Δήμαρχος τόνισε ότι τάσσεται υπέρ της διατήρησης και αναβάθμισης όλων των μονάδων παροχής υπηρεσιών υγείας μέσω της καλύτερης στελέχωσης τους και της αξιοποίησης του υφιστάμενου προσωπικού.  Σημείωσε επίσης, ότι ο Δήμος Λεβαδέων θα είναι συμπαραστάτης στο έργο του νέου Διοικητή για την αναβάθμιση των παρεχόμενων υπηρεσιών προς του πολίτες και υποσχέθηκε ότι θα υπάρξει σχετική πίστωση χρόνου για την επίλυση των προβλημάτων τα οποία εντοπίζονται στο Γ.Ν. Λιβαδειάς.  Υπογράμμισε ωστόσο, ότι μετά την παρέλευση ενός εύλογου χρονικού διαστήματος, εάν εξακολουθούν τα προβλήματα να παραμένουν άλυτα, η τοπική κοινωνία θα σταθεί απέναντι στη νέα Διοίκηση της Υγειονομικής Περιφέρειας Θεσσαλίας και Στερεάς Ελλάδας.
Διαβάστε Περισσότερα »

Πρώτο Παιχνίδι ΤΟΥΡΝΟΥΑ 5Χ5 στην Αλίαρτο- ΜΑΥΡΟΣΚΟΥΦΗΔΕΣ-ΜΠΙΡΙΜΠΑ

"Εγκαίνια" με νίκη θα προσπαθήσει να κάνει η ομάδα μας στο πρώτο της επίσημο παιχνίδι φέτος.!
Οι ΜΑΥΡΟΣΚΟΥΦΗΔΕΣ θα αντιμετωπίσουν την ομάδα ΜΠΙΡΙΜΠΑ.!!!
Παρασκευή 12 Ιουνίου και Ώρα 21:45 να είστε όλοι εκεί.!!

ΔΥΝΑΜΗ ΜΑΣ ΟΙ ΟΠΑΔΟΙ ΜΑΣ.!!
ΚΑΛΗ ΑΡΧΗ..!!


Διαβάστε Περισσότερα »

Επτά συλλήψεις στη Βοιωτία για διάφορα αδικήματα

Συνελήφθησαν, στο πλαίσιο στοχευμένων αστυνομικών ελέγχων σε περιοχές της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας, συνολικά είκοσι τέσσερα (24) άτομα, για διάφορα αδικήματα
Κατασχέθηκαν (149) ναρκωτικά δισκία, (2) μαχαίρια, σιδερογροθιά, (69) αυτοσχέδια τσιγάρα με λαθραίο καπνό κ.α.
Συνεχίζονται με αμείωτους ρυθμούς, στοχευμένοι αστυνομικοί έλεγχοι, στο πλαίσιο του ευρύτερου επιχειρησιακού σχεδιασμού της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Στερεάς Ελλάδας, με σκοπό την πρόληψη ληστειών, κλοπών και διαρρήξεων, την καταπολέμηση της διάδοσης των ναρκωτικών, τη σύλληψη φυγόποινων, τη δίωξη της παράνομης μετανάστευσης και γενικότερα την αντιμετώπιση κάθε μορφής παραβατικής συμπεριφοράς.

Στο πλαίσιο αυτών των ελέγχων, συνελήφθησαν το τελευταίο διήμερο (09 & 10-06-2015), από αστυνομικούς των Α’ & Β’ Ο.Π.Κ.Ε. Ευβοίας, των Ομάδων ΔΙ.ΑΣ. Εύβοιας & Φθιώτιδας, των Τμημάτων Ασφαλείας Λαμίας, Θηβών & Άμφισσας, των Αστυνομικών Τμημάτων Θηβών, Χαλκίδας, Ιστιαίας & Αιδηψού Ευβοίας, Ορχομενού Βοιωτίας και Μώλου Φθιώτιδας, καθώς και των Τμημάτων Τροχαίας Θηβών & Λιβαδειάς, συνολικά είκοσι τέσσερα (24) άτομα για διάφορα αδικήματα.
Συγκεκριμένα συνελήφθησαν:
•    Δύο (2) ημεδαποί στη Λαμία & στη Θήβα αντίστοιχα, για παραβάσεις νομοθεσίας περί ναρκωτικών. Επιπλέον σε βάρος του ημεδαπού στη Λαμία, σχηματίσθηκε δικογραφία για παράβαση νομοθεσία περί Τελωνειακού Κώδικα. Κατασχέθηκαν μεταξύ άλλων, (149) ναρκωτικά δισκία, μικροποσότητα βουπρενορφίνης και (69) αυτοσχέδια τσιγάρα, που περιείχαν αδασμολόγητο καπνό.
•    Οκτώ (8) αλλοδαποί (δύο στη Χαλκίδα, δύο στη Ν. Αρτάκη Ευβοίας, δύο στην Άμφισσα, ένας στο Μώλο Φθιώτιδας και μία στη Θήβα), διότι στερούνταν των απαραίτητων εγγράφων που να δικαιολογούν τη νόμιμη παραμονή τους στην Ελληνική Επικράτεια.
•    Δύο (2) ημεδαποί στη Θήβα και στον Ορχομενό Βοιωτίας αντίστοιχα, σε βάρος των οποίων εκκρεμούσαν καταδικαστικές Αποφάσεις.
•    Τρία (3) άτομα (δύο ημεδαποί και ένας αλλοδαπός σε περιοχές της Χαλκίδας), για παράβαση νομοθεσίας περί όπλων. Κατασχέθηκαν (2) πτυσσόμενα μαχαίρια, μήκους (21) & (16) εκατοστών το καθένα, καθώς και μία σιδερογροθιά.
•    Ημεδαπός στη Λαμία, για κλοπή.
•    Πέντε (5) άτομα (δύο ημεδαποί στις Γούβες Ευβοίας, ένας ημεδαπός στη Θήβα και δύο αλλοδαποί στη Λαμία και στην Αλίαρτο Βοιωτίας αντίστοιχα), για παραβάσεις του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας.
•    Δύο (2) ημεδαποί στη Θήβα και στη Χαλκίδα αντίστοιχα, για παραεμπόριο. Κατασχέθηκαν διάφορα είδη παραεμπορίου.
•    Ημεδαπός στα Λουτρά Αιδηψού Ευβοίας, για παράβαση του Γενικού Οικοδομικού Κανονισμού.

Οι συλληφθέντες, με τις σε βάρος τους σχηματισθείσες δικογραφίες, θα οδηγηθούν στις κατά τόπους αρμόδιες Εισαγγελικές Αρχές.
Διαβάστε Περισσότερα »

Με επιτυχία και φέτος ο “Δρόμος του Επαμεινώνδα” στη Θήβα

 Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε και φέτος στο Δήμο Θηβαίων ο Λαϊκός Ημιμαραθώνιος «Δρόμος του Επαμεινώνδα», που διοργάνωσαν ο Δημοτικός  Οργανισμός Θήβας (Δ.Ο.Θ.), ο Σύλλογος Δρομέων Υγείας Μαραθωνοδρόμων Θήβας (Σ.Δ.Υ.Μ.Θ.) και ο Γ.Σ. Πίνδαρος προς τιμήν του Μεγάλου Θηβαίου Στρατηγού Επαμεινώνδα.

Περισσότεροι από 130 δρομείς απ’ όλη την Ελλάδα δήλωσαν συμμετοχή, κατατάσσοντας την διοργάνωση σε μια από τις καλύτερες Πανελλαδικά.

Η εκκίνηση δόθηκε στο Τρόπαιο του Επαμεινώνδα στα Λεύκτρα από το Δήμαρχο Θηβαίων κ. Σπύρο Νικολάου και οι δρομείς μέσα σε μια διαδρομή 22 χιλιομέτρων, διασχίζοντας τα Λεύκτρα, το Καπαρέλλι, το Μελισσοχώρι και το Λουτουφί, τερμάτισαν στην κεντρική πλατεία της Θήβας.

Εκεί, έγινε η απονομή επάθλων στους τρεις πρώτους των κατηγοριών:
Ανδρών: 1ος ΜΑΡΤΟΣ  ΑΓΓΕΛΟΣ  (ΦΙΛΙΠΠΟΣ ΒΕΡΟΙΑΣ) με χρόνο 1:21.37 που είναι ρεκόρ αγώνα, 2ος ΛΟΥΚΑΣ  ΙΩΑΝΝΗΣ (ΑΠΟΛΛΩΝ ΔΥΤΙΚΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ) με χρόνο 1:23.09, 3ος ΡΑΠΤΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ (ΑΚΟ ΛΙΒΑΔΕΙΑΣ)
Γυναικών: 1η ΚΟΥΛΙΟΥ  ΚΡΙΣΤΑ με χρόνο 1:49.10 2η ΚΑΠΕΛΙΟΥ ΣΩΤΗΡΙΑ (ΣΔΥΜ ΘΗΒΑΣ) με χρόνο 1:51.08  3η  ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΥ  ΜΑΡΙΕΤΑ (ΣΔΥΜ ΘΗΒΑΣ) με χρόνο 1:59.04

Παράλληλα βραβεύτηκε για τη συμμετοχή του και ο μεγαλύτερος σε ηλικία (γεννηθείς το 1939) αθλητής ΚΑΛΛΗΣ  ΜΙΧΑΗΛ (ΜΑΛΑΙΣΙΝΑ).
Σε όλους ανεξαρτήτως τους δρομείς δόθηκαν αναμνηστικά Μετάλλια Διπλώματα και Μπλουζάκια για την συμμετοχή τους.

Στις απονομές παραβρέθηκαν εκ μέρους του Δήμου Θηβαίων οι Αντιδήμαρχοι  κ.κ.  Χατζησταμάτης Ανδρέας, Κίτσος Σπυρίδων και Μητσάκης Γεώργιος, ο Πρόεδρος του Δ.Ο.Θ. κ. Παπαδημητρίου Ιωάννης, ο Πρόεδρος  του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Κοκοντίνης Αθανάσιος, ο Πρόεδρος της ΔΗ.Κ.Ε.Θ.  κ. Καμούτσης Αναστάσιος, οι Δημοτικοί Σύμβουλοι κ.κ. Χαρέμης Κων/νος,  Κουτσοδήμος Δημήτρης, Κοντού Ιουλία και  Πρόεδροι των Τοπικών Κοινοτήτων.

Ο Αντιδήμαρχος Δήμου Θηβαίων κ. Χατζησταμάτης Ανδρέας και ο Πρόεδρος του ΣΔΥΜ Θήβας κ. Σκουρτανιώτης Ιωάννης στον χαιρετισμό τους λίγο πριν τις απονομές καλωσόρισαν όλους τους δρομείς και τους συνεχάρησαν για τη συμμετοχή τους.







Διαβάστε Περισσότερα »

Ξεπέρασαν τις 500 οι συλλήψεις το Μάιο στη Στερεά

Μηνιαία δραστηριότητα Αστυνομικών Υπηρεσιών της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Στερεάς Ελλάδας

Κατά την διάρκεια του μηνός Μαΐου του έτους 2015, από τις Αστυνομικές Υπηρεσίες των Νομών Βοιωτίας, Ευβοίας, Ευρυτανίας, Φθιώτιδας και Φωκίδας της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Στερεάς Ελλάδας: 

α. Συνελήφθησαν συνολικά πεντακόσια τριάντα δύο (532) άτομα και ειδικότερα:

•    Πέντε (5) άτομα για συμμετοχή σε εγκληματικές οργανώσεις.
•    Ένα (1) άτομο, για απόπειρα ανθρωποκτονίας με πρόθεση.
•    Ένα (1) άτομο, για ανθρωποκτονία από αμέλεια.
•    Δύο (2) άτομα, για ληστεία.
•    Τριάντα επτά (37) άτομα, για διάπραξη κλοπών, κλοπών – διαρρήξεων.
•    Εβδομήντα δύο (72) άτομα, για παραβάσεις του νόμου περί ναρκωτικών.
•    Εκατόν δύο (102) αλλοδαποί, για παράνομη είσοδο και παραμονή στη χώρα (παράβαση του νόμου περί αλλοδαπών).
•    Πενήντα πέντε (55) άτομα, για καταδιωκτικά έγγραφα (εντάλματα σύλληψης, αποφάσεις δικαστηρίων κ.λ.π.).
•    Εκατόν δεκαπέντε (115) άτομα, για παραβάσεις του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας (Κ.Ο.Κ.).
•    Δεκαέξι (16) άτομα, για παραβάσεις του νόμου περί όπλων.
•    Δεκατέσσερα (14) άτομα, για απόπειρες κλοπών.
•    Δώδεκα (12) άτομα, για παραβάσεις νομοθεσίας περί τελωνειακού κώδικα.
•    Ένα (1) άτομο, για απάτη.
•    Τρία (3) άτομα, για πλαστογραφία.
•    Ένα (1) άτομο, για προσβολή γενετήσιας αξιοπρέπειας.
•    Τρία (3) άτομα, για κυκλοφορία παραχαραγμένων νομισμάτων.
•    Ένα (1) άτομο, για διακεκριμένη περίπτωση φθοράς.
•    Τέσσερα (4) άτομα, για πρόκληση σωματικών βλαβών.
•    Σαράντα επτά (47) άτομα, για λοιπά αυτεπαγγέλτως διωκόμενα αδικήματα (Υγειονομικές παραβάσεις, παραβάσεις του Οικοδομικού Κανονισμού (ΓΟΚ), παραβάσεις νομοθεσίας περί προστασίας πνευματικών δικαιωμάτων, κ.λ.π.).
•    Εννέα (9) άτομα, για παραεμπόριο.
•    Εννέα (9) άτομα, για ενδοοικογενειακή βία.
•    Τέσσερα (4) άτομα, για αντίσταση - απείθεια.
•    Επτά (7) άτομα, για απειλή - εξύβριση.
•    Ένα (1) άτομο, για υπεξαίρεση.
•    Ένα (1) άτομο, για απασχόληση μη νόμιμων αλλοδαπών.
•    Ένα (1) άτομο, για παραμέληση αποτροπής από επαιτεία.
•    Ένα (1) άτομο, για παραβίαση σφραγίδας.
•    Δύο (2) άτομα, για ψευδή καταμήνυση.
•    Δύο (2) άτομα, για παράβαση νομοθεσίας περί δημόσιας υγείας.
•    Τρία (3) άτομα, για παραβίαση της υποχρέωσης για διατροφή.


β. Εξιχνιάσθηκαν ενδεικτικά:

•    Μία (1) απόπειρα ανθρωποκτονίας με πρόθεση.
•    Τρεις (3) υποθέσεις ληστειών.
•    Εβδομήντα τέσσερις (74) κλοπές, κλοπές – διαρρήξεις.
•    Δεκαοκτώ (18) απόπειρες κλοπών.
•    Πενήντα έξι (56) υποθέσεις ναρκωτικών.
•    Είκοσι τρεις (23) υποθέσεις του νόμου περί όπλων.
•    Τρεις (3) υποθέσεις απάτης.
•    Τρεις (3) υποθέσεις πλαστογραφίας.
•    Πέντε (5) υποθέσεις φθορών σε οχήματα.
•    Μία (1) υπόθεση κατάχρησης ανηλίκου σε ασέλγεια.
•    Επτά (7) υποθέσεις κυκλοφορίας παραχαραγμένων νομισμάτων.
•    Έντεκα (11) υποθέσεις για λαθρεμπόριο – τελωνειακό κώδικα.
•    Μία (1) υπόθεση ζωοκλοπής.


γ. Εξαρθρώθηκαν:

•    Από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Θηβών, εγκληματική σπείρα ημεδαπών, τα μέλη της οποίας διέπρατταν συστηματικά κλοπές – φθορές σε διερχόμενους οδηγούς στην περιοχή του Πυρίου Θηβών Βοιωτίας (σχετικό το από 20-05-2015 Δελτίο Τύπου μας).


•    Από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Λιβαδειάς, εγκληματική ομάδα ημεδαπών, τα μέλη της οποίας ενέχονται στην διάπραξη σωρείας κλοπών Ι.Χ.Φ. αυτοκινήτων, από διάφορες περιοχές της Βοιωτίας και των Ερυθρών Αττικής (σχετικό το από 22-05-2015 Δελτίο Τύπου μας).

•    Επιπλέον από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Λιβαδειάς, σε συνεργασία με αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Θηβών, συνελήφθη αλλοδαπός – μέλος οργανωμένης εγκληματικής σπείρας, η οποία ενέχεται στην διάπραξη σωρείας ληστειών και κλοπών, σε διάφορες περιοχές των Νομών Βοιωτίας, Φωκίδας, Ευβοίας, Αργολίδας, Κορινθίας και Αρκαδίας (σχετικό το από 02-05-2015 Δελτίο Τύπου μας).


δ. Κατασχέθηκαν ενδεικτικά:

•    Κάνναβη: (1.152.09) γραμμάρια
•    Ηρωίνη: (230,17) γραμμάρια
•    Ναρκωτικά δισκία: 43
•    Δενδρύλλια – φυτά κάνναβης: 10
•    Τεμαχισμένα δενδρύλλια κάνναβης (άνευ φυλλώματος): (2.090) γραμμάρια
•    Αντικείμενα – σύνεργα υδροπονικής καλλιέργειας κάνναβης
•    Πολεμικό τυφέκιο: 1
•    Πιστόλια εκτόξευσης φωτοβολίδων: 5
•    Κυνηγετικά όπλα: 8
•    Φυσίγγια: 272
•    Γεμιστήρες: 1
•    Μαχαίρια - στιλέτα: 11
•    Τσεκούρι: 1
•    Γκλοπ: 5
•    Σιδερογροθιά:1
•    Κροτίδες: 100
•    Παιδικά αθύρματα: 951
•    Φωτοβολίδες: 10
•    Αδασμολόγητος καπνός: (74.708) γραμμάρια
•    Λαθραία πακέτα τσιγάρων: 448
•    Σιγαροφυσίγγια κενού περιεχομένου: 1.200
•    Καλώδια χαλκού: (300) κιλά
•    Χρηματικό ποσό: 1.027,00€
•    Οχήματα: 4
•    Κινητά τηλέφωνα: 10
•    Διαρρηκτικά εργαλεία
•    Διάφορα προϊόντα κλοπών
•    Διάφορα είδη παραεμπορίου

Επιπλέον στην περιφέρεια των προαναφερόμενων Αστυνομικών Υπηρεσιών, βρέθηκαν συνολικά είκοσι δύο (22) κλεμμένα οχήματα.


Διαβάστε Περισσότερα »

Παράθυρο για συμφωνία στις 18 Ιουνίου – Συζητείται παράταση ως τον Μάρτιο του 2016


- Μαξίμου: Η Ευρώπη κατάλαβε ότι πρέπει να δοθεί λύση
- Κρίσιμο ραντεβού Τσίπρα – Γιούνκερ σήμερα
- Ντάισελμπλουμ: Ανοιχτή μια συμφωνία στις 18 Ιουνίου
- Πιο κοντά από ποτέ σε συμφωνία λέει ο Μοσκοβισί

Μπορεί να μην υπήρξε λευκός καπνός. Μπορεί να μην υπήρξαν απτά αποτελέσματα. Το κλίμα φαίνεται ωστόσο ότι άλλαξε προς το καλύτερο σε ό,τι αφορά την επίτευξη μιας συμφωνίας.
Τα χαμόγελα περίσσεψαν στη συνάντηση Τσίπρα, Μέρκελ, Ολάντ και ήδη πριν τη συνάντηση και με τις δηλώσεις του προέδρου του Eurogroup φαινόταν ότι οι δύο πλευρές, Ελλάδα και δανειστές είχαν βρει τρόπο προσέγγισης.“Μόνο λίγα ζητήματα με την Ελλάδα παραμένουν προς επίλυση, αλλά χρειάζεται χρόνος για τεχνική εργασία από τους Θεσμούς πριν από το Eurogroup” είπε ο Γερούν Ντάισλμπλουμ και πρόσθεσε ότι μία συμφωνία με την Ελλάδα εξακολουθεί να είναι δυνατή πριν από το Eurogroup της 18ης Ιουνίου.

Οι τρεις ηγέτες, σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές , συμφώνησαν να εντατικοποιηθεί η διαδικασία γεφύρωσης των διαφορών που απομένουν με στόχο την έγκαιρη επίτευξη συμφωνίας που θα επιτρέπει στην Ελλάδα να επιστρέψει στην ανάπτυξη με κοινωνική συνοχή και βιώσιμο χρέος.
Οι τρεις ηγέτες συζήτησαν για δύο ώρες. Ο Αλέξης Τσίπρας μετά το τέλος της συνάντησης δεν έκρυψε την αισιοδοξία του.

“Αποφασίσαμε την εντατικοποίηση των προσπαθειών για να γεφυρωθούν οι διαφορές που απομένουν”, δήλωσε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, λίγο μετά τη συνάντηση που είχε με τη γερμανίδα καγκελάριο 'Αγκελα Μέρκελ και το γάλλο πρόεδρο Φρανσουά Ολάντ, στο περιθώριο της Συνόδου Κορυφής στις Βρυξέλλες.

Ο πρωθυπουργός ανέφερε ότι η συνάντηση έγινε όπως πάντα σε πολύ καλό και φιλικό κλίμα. “Νομίζω ότι η πολιτική ηγεσία της Ευρώπης αντιλαμβάνεται ότι πρέπει να δοθεί βιώσιμη λύση στην Ελλάδα , καθώς και η δυνατότητα να επιστρέψει με κοινωνική συνοχή, με ασφάλεια, με ανάπτυξη αλλά και με χρέος βιώσιμο σε μια προοπτική που θα δώσει ξανά ασφάλεια και σταθερότητα, όχι μόνο στην Ελλάδα, αλλά και σε όλη την Ευρώπη”.

Πέρα από το τι ειπώθηκε μεταξύ των τριών ηγετών το πλέον χαρακτηριστικό είναι ότι υπήρξε από χθες το απόγευμα μια εντυπωσιακή αλλαγή στο κλίμα. Ο πάγος έλεγαν χαρακτηριστικά στελέχη του κυβερνητικού επιτελείου φάνηκε να λιώνει.

Επι της ουσίας ωστόσο τώρα τα βλέμματα στρέφονται στο Eurogroup. Οι ηγέτες, ακόμη και πριν τη συνάντηση, παρέπεμπαν στις διαπραγματεύσεις με τους Θεσμους. Η αλλαγή κλίματος μετά τη συνάντηση βάζει ξανά και πάλι εμπρός τη μηχανή της τεχνοκρατικής διαπραγμάτευσης που είχε μπλοκάρει ως τώρα και έτσι η Αθήνα αισιοδοξεί ότι στο Eurogrou της Τετάρτης θα μπορέσει να υπάρξει εξέλιξη και να ανάψει το πράσινο φως για την χρηματοδότηση της Ελλάδας.

Κάπου εδώ κρίνεται σημαντική και η αλλαγή κλίματος στις σχέσεις Τσίπρας – Γιούνκερ. Οι δύο άνδρες θα συναντηθούν ξανά σήμερα το μεσημέρι στο περιθώριο των εργασιών της συνόδου κορυφής. Η Κομισιόν καλείται και πάλι να αναλάβει μεσολαβητική δράση στις διαπραγματεύσεις Ελλάδας – Θεσμών.

Διαβάστε Περισσότερα »

85.000 αμβλώσεις κάθε χρόνο στην Ελλάδα – Αιτία η οικονομική κρίση




Τουλάχιστον 80.000 εκτρώσεις γίνονται κάθε χρόνο στην Ελλάδα, μία στις τέσσερις γυναίκες που κάνουν άμβλωση είναι έφηβη, ενώ η οικονομική κρίση οδηγεί ολοένα και περισσότερα ζευγάρια να βάζουν τέλος στις ανεπιθύμητες εγκυμοσύνες,…

αναφέρουν οι διοργανωτές του 1ου Πανελλήνιου Σεμιναρίου Ψυχοσωματικής στην Μαιευτική Γυναικολογία με θέμα «Προσεγγίζοντας την ψυχική διάσταση της γυναίκας», που θα πραγματοποιηθεί στις 13 Ιουνίου στη Θεσσαλονίκη.

«Σε αυτό το θέμα παίζει σημαντικό ρόλο και η ψυχική υγεία. Προσεγγίζοντας την ψυχική διάσταση της γυναίκας δημιουργούμε ένα “μεγεθυντικό φακό” για να διευρύνουμε τη μεθοδολογία της “κλασικής μαιευτικής γυναικολογίας”. Ζητούμενο είναι να συζητήσουμε και να συνειδητοποιήσουμε, τι επίδραση έχει στον ψυχισμό της γυναίκας – ασθενούς, ό,τι εφαρμόζουμε είτε υπό μορφή χειρουργείου, είτε υπό μορφή θεραπευτικής προσέγγισης. Η επιλογή των θεμάτων του συνεδρίου έγινε με στόχο να προσεγγίσει επίκαιρα θέματα όπως η πλαστική χειρουργική, το εμβόλιο HPV, η σεξουαλικότητα και η ενημέρωση των νέων», αναφέρει ο αναπληρωτής καθηγητής μαιευτικής γυναικολογίας στο ΑΠΘ Θεοχάρης Ταντανάσης.

«Το σεμινάριο αυτό έρχεται να ανοίξει ένα διάλογο σε ό,τι αφορά τη θέση μας ως κοινωνικοί λειτουργοί. Δεν είμαστε απλά ιατροί του σώματος, δηλαδή μόνο μαιευτήρες – γυναικολόγοι, αλλά ταυτόχρονα λειτουργοί που αποσκοπούν στην προσέγγιση της σωματικής, παράλληλα με την ψυχική υγεία. Στην περίπτωση αυτή αναφερόμαστε στη μαιευτική -γυναικολογία αλλά από ένα επιπλέον πρίσμα, την ψυχική διάσταση της γυναίκας», προσθέτει ο διευθυντής της Β΄ Μαιευτικής Γυναικολογικής Κλινικής του ΑΠΘ, καθηγητής Ευστράτιος Ασημακόπουλος.

Το σεμινάριο διοργανώνεται από τη Β» Μαιευτική Γυναικολογική Κλινική ΑΠΘ και θα πραγματοποιηθεί το προσεχές Σάββατο (8.00-14.30) στο ξενοδοχείο Electra Palace.
Διαβάστε Περισσότερα »

Νέα παράταση για τo ΟΣΔΕ ζητά ο Αγροτικός Συνεταιρισμός Αιχμέας



Νέα παράταση για τη διαδικασία υποβολής δηλώσεων του ΟΣΔΕ, μέχρι στις 30 Ιουνίου, προτείνει ο Αγροτικός Συνεταιρισμός Αιχμέας.

Συγκεκριμένα σε ανακοίνωση που εξέδωσε αναφέρει τα εξής: Ο Αναπληρωτής Υπουργός παραγωγικής ανασυγκρότησης, Βαγγέλης Αποστόλου, απαντώντας σε σχετική ερώτηση της Βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Θεοδώρας Τζάκρη στις 31 Μαρτίου για το κόστος του ΟΣΔΕ, προέτρεπε τους αγρότες να καθυστερήσουν την υποβολή των δηλώσεών τους, μέχρι να υπάρξουν διορθωτικές κινήσεις στα τιμολόγια. Χαρακτηριστικά είχε αναφέρει: «Τοποθετείται η νέα διοίκηση στον ΟΠΕΚΕΠΕ και το πρώτο μέλημά της θα είναι η επανεξέταση τους κόστους υποβολής των δηλώσεων ΟΣΔΕ με προτεραιότητα τους μικρούς αγρότες. Δεδομένου μάλιστα ότι η προθεσμία για την υποβολή των δηλώσεων του ΟΣΔΕ έχει παραταθεί μέχρι τις 30 Ιουνίου 2015, θα ήταν σκόπιμο οι αγρότες να μην προβαίνουν στην υποβολή δηλώσεων ΟΣΔΕ μέχρι να υπάρξει εξορθολογισμός του τιμολογίου.
Σε νεότερη ανακοίνωση του ο ΟΠΕΚΕΠΕ, καλεί τους αγρότες να σπεύσουν καθώς η καταληκτική ημερομηνία υποβολής Ενιαίας Αίτησης Ενίσχυσης για το έτος 2015, είναι η 15η Ιουνίου, και πέραν αυτής η δήλωση θεωρείται εκπρόθεσμη και συνεπάγεται τις προβλεπόμενες μειώσεις. Σημειώνει επίσης ότι, αν η εν λόγω καθυστέρηση είναι μεγαλύτερη των 25 ημερών, η αίτηση θεωρείται ως μη αποδεκτή και δεν χορηγείται ουδεμία ενίσχυση ή στήριξη στον δικαιούχο.
Επειδή πιστεύουμε ότι, ο νέος υπουργός δεν έκανε τη συγκεκριμένη δήλωση με στόχο να βλάψει τους αγρότες και να τους εμπλέξει σε περιπέτειες, καθώς οι φετινές δηλώσεις του ΟΣΔΕ θεωρούνται πολύ κρίσιμες, λόγω του επαναπροσδιορισμού των δικαιωμάτων βάσει της νέας ΚΑΠ και ότι εκκρεμούν σύμφωνα με πρόχειρους υπολογισμούς χιλιάδες δηλώσεις αγροτών συναδέλφων μας σε όλη την Ελλάδα.
Καλούμε την ηγεσία του υπουργείου, να μελετήσει και να προτείνει νέα παράταση για τη διαδικασία υποβολής δηλώσεων του ΟΣΔΕ μέχρι στις 30 Ιουνίου.
Διαβάστε Περισσότερα »

Τι καιρό θα κάνει σήμερα - Η αναλυτική πρόγνωση




Τοπικές καταιγίδες θα εκδηλωθούν σήμερα στα ηπειρωτικά κυρίως το απόγευμα.


Η αναλυτική πρόγνωση του καιρού για σήμερα

Μακεδονία, Θράκη
Καιρός: στην δυτική Μακεδονία λίγες νεφώσεις που τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες θα αυξηθούν και θα εκδηλωθούν πρόσκαιροι όμβροι κυρίως στα ορεινά. Στις υπόλοιπες περιοχές νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες κυρίως τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες.
Άνεμοι: μεταβλητοί 3 με 4 και στα ανατολικά βόρειοι μέχρι 4 μποφόρ.
Θερμοκρασία: από 16 έως 28 βαθμούς κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία η ελάχιστη 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Νησιά Ιονίου, Ήπειρος, δυτική Στερεά, δυτική Πελοπόννησος
Καιρός: λίγες νεφώσεις οι οποίες τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες θα αυξηθούν και θα εκδηλωθούν πρόσκαιροι όμβροι κυρίως στα ορεινά. Τις πρωινές ώρες στα ηπειρωτικά η ορατότητα θα είναι τοπικά περιορισμένη.
Άνεμοι: μεταβλητοί 3 με 4 και στο ιόνιο δυτικοί βορειοδυτικοί μέχρι 4 μποφόρ.
Θερμοκρασία: από 16 έως 30 βαθμούς κελσίου. Στην Ήπειρο 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Θεσσαλία, ανατολική Στερεά, Εύβοια, ανατολική Πελοπόννησος
Καιρός: στην ανατολική Πελοπόννησο λίγες νεφώσεις που τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες θα αυξηθούν και θα εκδηλωθούν πρόσκαιροι όμβροι κυρίως στα ορεινά. Στις υπόλοιπες περιοχές παροδικές νεφώσεις με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες και σταδιακή βελτίωση από το απόγευμα.
Άνεμοι: μεταβλητοί 3 με 4 και στα ανατολικά από βόρειες διευθύνσεις 4 τοπικά 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: από 16 έως 30 βαθμούς κελσίου.

Κυκλάδες, Κρήτη
Καιρός: λίγες νεφώσεις πρόσκαιρα αυξημένες.
Άνεμοι: βόρειοι βορειοδυτικοί 3 με 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: από 18 έως 26 βαθμούς κελσίου.

Νησιά ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα
Καιρός: λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου.
Άνεμοι: από βόρειες διευθύνσεις 4 με 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: από 18 έως 26 βαθμούς κελσίου.

Αττική
Καιρός: λίγες νεφώσεις πρόσκαιρα αυξημένες. Πιθανότητα πρόσκαιρων όμβρων στα ορεινά. Βελτίωση από το απόγευμα.
Άνεμοι: από βόρειες διευθύνσεις 3 με 4 μποφόρ.
Θερμοκρασία: από 18 έως 28 βαθμούς κελσίου.

Θεσσαλονίκη
Καιρός: νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες κυρίως τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες.
Άνεμοι: μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ.
Θερμοκρασία: από 17 έως 27 βαθμούς κελσίου.
Διαβάστε Περισσότερα »

Βοιωτία: Δείτε που θα στηθούν κάλπες για τις εκλογές του ΠΑΣΟΚ την Κυριακή

Την Κυριακή 14 Ιουνίου 2015 θα γίνει η ψηφοφορία για την Εκλογή Προέδρου του ΠΑ.ΣΟ.Κ από τις 09:00 το πρωί μέχρι τις 19:00 το απόγευμα.
Οι εκλογές θα διεξαχθούν στα εξής μέρη:
ΔΗΜΟΣ ΛΕΒΑΔΕΩΝ – ΑΙΘΟΥΣΑ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ
ΔΗΜΟΣ ΑΛΙΑΡΤΟΥ - ΑΙΘΟΥΣΑ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ
ΔΗΜΟΣ Δ-Α-Α - ΑΙΘΟΥΣΑ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ
ΔΗΜΟΣ ΟΡΧΟΜΕΝΟΥ – ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΟΡΧΟΜΕΝΟΥ
ΔΗΜΟΣ ΘΗΒΩΝ – ΣΥΝΕΔΡΙΑΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΘΗΒΑΣ
ΔΗΜΟΣ ΤΑΝΑΓΡΑΣ - ΣΥΝΕΔΡΙΑΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΘΗΒΑΣ
Καλούμε όλα τα μελή μας καθώς και όλους τους φίλους του κινήματος να συμμετάσχουν στην διαδικασία!
Ν.Ε. ΠΑΣΟΚ Βοιωτίας


Διαβάστε Περισσότερα »

Συνδικάτο Εργατοϋπαλλήλων Μετάλλου Βοιωτίας: Κινητοποιήσεις σε Θήβα και Χαλκίδα





Λαϊκή κινητοποίηση για να ματαιώσουμε τη νέα αντιλαϊκή συμφωνία!

Σε διαρκή ετοιμότητα για να αντιπαλέψουμε το νέο «μνημόνιο»!

Συνάδελφοι, οι ψευτοηρωισμοί της κυβέρνησης και τα παραμύθια των κόκκινων γραμμών βαδίζουν στο τέλος τους. Οι μάσκες πέφτουν!

Στο στόχαστρο έχουν μπει η φορολογία, οι ιδιωτικοποιήσεις, το ασφαλιστικό και τα εργασιακά. Νέοι φόροι σε βάρος του λαού, με τη κατάργηση του ΕΝΦΙΑ να πηγαίνει περίπατο. Οι ιδιωτικοποιήσεις που «τρέχανε» από την προηγούμενη κυβέρνηση συνεχίζονται και από την τωρινή. Λιμάνια, βιομηχανίες, «κρατικά φιλέτα», όπως τα ονομάζουν, δίνονται βορά στις ορέξεις των επιχειρηματικών ομίλων (ντόπιων ή ξένων). Οι απαιτήσεις της ΕΕ, του ΔΝΤ και του ντόπιου κεφαλαίου για κατάργηση πρόορων συντάξεων, για περικοπή σ’ αυτές και για καταστρατήγηση των εργατικών και μισθολογικών δικαιωμάτων συνεχίζουν να βρίσκονται στο τραπέζι των «διαπραγματεύσεων».

Αν το νέο «μνημόνιο» βαφτίζεται συμφωνία ή το ανάποδο, έχει μηδαμινή σημασία όταν όλοι οι νόμοι που διέλυσαν τις εργασιακές σχέσεις, τις συλλογικές συμβάσεις, τα ασφαλιστικά και συνταξιοδοτικά δικαιώματα, παραμένουν ανέγγιχτοι, βρίσκονται σε ισχύ και συνεχίζουν να τσακίζουν τις ζωές μας

Όχι άλλη υποχώρηση! Με τη δύναμή μας και τους αγώνες μας μπορούμε να αντιστρέψουμε την κατάσταση. Αυτό είναι το όπλο που μας έχει μείνει και πρέπει να αξιοποιήσουμε! Με σωματεία γερά, με κίνημα που να χτυπάει απευθείας τα συμφέροντα της μεγαλοεργοδοσίας, απαλλαγμένο από τον κυβερνητικό και εργοδοτικό συνδικαλισμό, με σταθερό το μέτωπο απέναντι σε ΕΕ – ΔΝΤ και τις εκάστοτε αντιλαϊκές κυβερνήσεις. Να δυναμώσουν οι αγώνες σε κάθε χώρο δουλειάς και στον κλάδο.

Οι στόχοι πάλης των εργατών δεν δύναται να στοιχίζονται πλάι σ’ αυτά της εργοδοσίας, όπως επιδιώκει να κάνει το ξεπουλημένο τμήμα της ΓΣΕΕ, της ΠΟΕΜ, του ΕΚΘ και μια σειρά σωματεία που ανήκουν στον κλάδο μας για φθηνό ρεύμα στις επιχειρήσεις, ή φοροαπαλλαγές και μείωση των ασφαλιστικών εισφορών τους, για μειώσεις μισθών!

Συσπειρωθείτε γύρω από το Συνδικάτο για να μπορέσουμε από κοινού να αποκρούσουμε την επίθεση που δεχόμαστε στα δικαιώματά μας. Μόνο η ενότητα και αποφασιστικότητα των εργαζομένων, η ταξική αλληλεγγύη όλου του κλάδου μπορεί να βάλει φρένο στις ορέξεις των βιομηχάνων. Όλοι οι συνάδελφοι σαν μια γροθιά να υπερασπιστούμε το δικαίωμα στη σταθερή εργασία με δικαιώματα!

 ΟΛΟΙ ΣΤΑ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΑ ΤΟΥ Π.Α.ΜΕ. ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ ΣΤΙΣ 11 ΙΟΥΝΗ

ΘΗΒΑ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΠΛΑΤΕΙΑ 7:30 μ.μ.  –  ΧΑΛΚΙΔΑ: ΠΛΑΤΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ 7:30 μ.μ.
Διαβάστε Περισσότερα »

ΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ