Παρασκευή 3 Ιουλίου 2015

H Μεγάλη Συγκέντρωση του ΟΧΙ - Η Μεγάλη Γιορτή του Λαού: Εκατοντάδες χιλιάδες ΟΧΙ στην υποτέλεια και την υποταγή


ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ, έχουμε ΕΛΛΗΝΑ πρωθυπουργό!

 Στην πιο κρίσιμη καμπή της ιστορίας του ελληνικού Έθνους, η Ελλάδα έχει την τιμή να την κυβερνά ένας πραγματικός πατριώτης.

Ναι, αυτό είναι ο Αλέξης Τσίπρας. Ο ΕΛΛΗΝΑΣ πρωθυπουργός, που ΤΟΛΜΑ να αλλάξει την ιστορία αυτού του τόπου, την ιστορία των δοσίλογων προκατόχων του που δεκαετίες τώρα φρόντιζαν να υποθηκεύουν το μέλλον του λαού μας, λέγοντας μόνο «ΝΑΙ ΣΕ ΟΛΑ».

Ναι, είναι ΕΛΛΗΝΑΣ ο Αλέξης Τσίπρας. Είναι ΕΛΛΗΝΑΣ και γι' αυτό έχει στο πλευρό του τη συντριπτική πλειοψηφία του ελληνικού λαού. Το σύνολο σχεδόν της νέας γενιάς των ΕΛΛΗΝΩΝ, κάτι που εύκολα κατάλαβε όποιος παρακολούθησε τη μεγαλειώδη συγκέντρωση υπέρ του «ΟΧΙ» στο Σύνταγμα.

Η μοίρα τα έφερε έτσι ώστε στα χέρια του Αλέξη Τσίπρα να πέσει το πιο βαρύ φορτίο της σύγχρονης ιστορίας της πατρίδας μας.

Ένα φορτίο που το βρήκε και δεν το δημιούργησε όπως θέλουν να μας πείσουν αυτοί που ο λαός τούς έστειλε μια για πάντα στο χρονοντούλαπο της Ιστορίας. Και εκεί θα μείνουν, Σαμαράς, Βενιζέλος, Παπανδρέου και οι υπουργοί των μνημονιακών κυβερνήσεων μέχρι να έρθει το πλήρωμα του χρόνου για να ασχοληθεί μαζί τους, σοβαρά και αποτελεσματικά, η ελληνική δικαιοσύνη, για το κακό που προκάλεσαν στον ελληνικό λαό, ξεπουλώντας την πατρίδα μας στη Μέρκελ, το ΔΝΤ και τα γεράκια της παγκόσμιας τοκογλυφίας.

Δεν μπορεί κανένας να γνωρίζει αν ο Αλέξης Τσίπρας αντέξει να σηκώσει αυτό το βαρύ φορτίο που του έχουν φορτώσει στην πλάτη.

Μπορούμε, όμως, να τον διαβεβαιώσουμε ότι σε αυτή τη μάχη δεν είναι μόνος. Είναι μαζί του ο ελληνικός λαός, είναι μαζί του ακόμα και όλοι αυτοί που θα ψηφίσουν «ΝΑΙ», διότι κατά βάθος γνωρίζουν, πως αν υπάρχει μια ελπίδα για να ανακάμψει αυτή η χώρα και να βρει λύσεις ουσιαστικές στα προβλήματα που της προκάλεσαν, δεν θα τη δει να γίνεται πράξη με τον Σαμαρά ή τον Σταύρο Θεοδωράκη, που ράβει... κοστούμι πρωθυπουργού «εθνικής ενότητας», γιατί έτσι το θέλουν ο Μπόμπολας, ο Ψυχάρης και οι λοιποί «μεγαλοκαρχαρίες» της διαπλοκής.

Στην πιο κρίσιμη καμπή της σύγχρονης ιστορίας της Ελλάδας, ο Αλέξης Τσίπρας σφίγγει τη γροθιά και μας καλεί να του δώσουμε τη δύναμη, να γίνουμε όλοι ένα στο πλάι του, αφού το... πολιτικό σύστημα προτίμησε να συνταχθεί ΞΑΝΑ με τα συμφέροντα της Μέρκελ, των εργολάβων και των καναλαρχών.

Στην πιο κρίσιμη καμπή της ιστορίας της πατρίδας μας, οι δοσίλογοι θα πράξουν ΞΑΝΑ αυτό που έπρατταν όλα τα προηγούμενα χρόνια. Άφησαν μόνο του τον ΕΛΛΗΝΑ πρωθυπουργό να τα βάλει με τα θηρία. Ας είναι...

Υπολόγιζαν, ωστόσο, ΞΑΝΑ χωρίς τον ελληνικό λαό.

Και πήραν την πρώτη απάντηση στο Σύνταγμα.

Την επόμενη θα τη λάβουν το βράδυ της Κυριακής και θα τους προκύψει από το αποτέλεσμα της κάλπης…

Γιατί ο ελληνικός λαός και ξέρει και καταλαβαίνει το βρώμικο παιχνίδι που παίζουν οι «σάπιοι» πολιτικοί, που φτιάχνουν non papers για να καθορίσουν τη στρατηγική δράσης των δημοσκοπικών ευρημάτων «στήνοντας» ομιλίες αγροτών, ανέργων, ανθρώπων που εκείνοι τους οδήγησαν στην καταστροφή με τα μνημόνιά τους...

Ο ελληνικός λαός θα συνεχίσει να προσφέρει στον πρωθυπουργό του, τον πολιτικό, ο οποίος είναι πάνω απ' όλα είναι άνθρωπος, τη δύναμη που απαιτείται για να φέρει εις πέρας το δύσκολο έργο του.


Αλέξη, ούτε βήμα πίσω...

Και όταν με το καλό τελειώσει αυτή η περιπέτεια, ξέρεις πια, τι πρέπει να κάνεις!







Διαβάστε Περισσότερα »

Η φωτογραφία που κάνει τον γύρο του κόσμου


Τον γύρο του διαδικτύου έκανε η φωτογραφία ενός συνταξιούχου που βρίσκεται καθισμένος στο πεζοδρόμιο έξω από μια τράπεζα στη Θεσσαλονίκη.
Τη φωτογραφία τράβηξε ο φωτογράφος Σάκης Μητρολίδης για λογαριασμό του γαλλικού πρακτορείου ειδήσεων.
Όπως αναφέρουν οι πληροφορίες, ο εν λόγω ηλικιωμένος πήγε στο υποκατάστημα της Εθνικής Τράπεζας για να εισπράξει μέρος της σύνταξης του. Ωστόσο οι υπεύθυνοι του υποκαταστήματος του είπαν ότι δεν μπορεί να λάβει το ποσό των 120 ευρώ από τη σύνταξη του, διότι συνταξιοδοτείται από το εξωτερικό.
Ο ηλικιωμένος εξήγησε ότι έχει μεγάλη ανάγκη τα χρήματα, ωστόσο δεν μπορούσε να γίνει κάτι με αποτέλεσμα να απελπιστεί και να τον πιάσουν τα κλάματα.
Διαβάστε Περισσότερα »

OXI και απο το Ε.Κ.Λιβαδειάς

5 Ιούλη 2015: Ψηφίζουμε ΟΧΙ στα μνημόνια, τη λιτότητα και τους εκβιασμούς


    Το Διοικητικό Συμβούλιο του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου Επαρχίας Λιβαδειάς σε έκτακτη Συνεδρίασή του στις 2/7/2015, για το δημοψήφισμα της  Κυριακής  5 Ιούλη 2015 αποφάσισε κατά πλειοψηφία,  να ψηφίσει:
ΟΧΙ στις προτάσεις των θεσμών.
ΟΧΙ σε κάθε πρόταση που θα θίγει περαιτέρω τα εργασιακά μας δικαιώματα.
ΟΧΙ σε κάθε πρόταση ή μνημόνιο που θα μειώνει μισθούς και συντάξεις.
ΟΧΙ σε οποιονδήποτε <<ΘΕΣΜΟ>> ή <<ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ>> τώρα ή στο μέλλον, που θα  προωθεί αντεργατικά και αντικοινωνικά μέτρα. 
ΟΧΙ στην εξαθλίωση του Ελληνικού λαού
ΟΧΙ σε ΜΝΗΜΟΝΙΑ και ΣΥΜΦΩΝΙΕΣ που οδηγούν στην υποδούλωση και γενοκτονία των Ελλήνων.

ΟΧΙ
                                                        
                                                                    Το   Δ.Σ.

Διαβάστε Περισσότερα »

Μεγάλη συγκέντρωση και στη Λιβαδειά για το ΟΧΙ

Σε συγκέντρωση που πραγματοποιήθηκε στη Λιβαδειά για το ΟΧΙ στο επερχόμενο δημοψήφισμα, πλήθος κόσμου έδωσε το παρόν. Κεντρικός ομιλητής της συγκέντρωσης ήταν ο Αναπληρωτής Υπουργός Παραγωγικής Ανασυγκρότησης κ.Βαγγέλης Αποστόλου. Σύντομους χαιρετισμούς έκαναν οι Βουλευτές Βοιωτίας Γιάννης Σταθάς και Θανάσης Σκούμας.

Ο Βουλευής Θανάσης Σκούμας απηύθυνε δημοκρατικό κάλεσμα στους πολίτες της Λιβαδειάς να πουν ένα ξεκάθαρο όχι στο τελεσίγραφο των θεσμών. «Το χρέος δεν είναι βιώσιμο και το μεγαλύτερο μέρος του πρέπει να διαγραφεί. Ο Ελληνικός λαός δεν υποτάσσεται. Βροντοφωνάζει ΟΧΙ στην κατάλυση της Δημοκρατίας και στην κοινωνική καταστροφή.».



Διαβάστε Περισσότερα »

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΚΟΡΔΑΤΖΗ ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΣΥΜΠΟΛΙΤΕΣ ΤΟΥ

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΣΥΜΠΟΛΙΤΕΣ ΜΟΥ
Συμπολίτες, την Κυριακή 5/7 είναι μια κρίσιμη μέρα για το μέλλον του τόπου  και το δικό μας. Για ΠΡΩΤΗ φορά καλούμαστε εμείς οι ίδιοι να πούμε εάν δεχόμαστε την καταστροφική και αδιέξοδη λιτότητα, τα τελεσίγραφα για συνέχιση των μνημονίων. Οι υπεύθυνοι της σημερινής κρίσης που ζούμε, τα δυο κόμματα ΝΔ-ΠΑΣΟΚ, στα 40 χρόνια διακυβέρνησης τους, αφού καταλήστεψαν την χωρά μας, με τα αμέτρητα σκάνδαλα, την καταχρέωσαν , στο τέλος ανακάλυψαν τα μνημόνια, για να φορτώσουν το βάρος του χρέους στον λαό. ΔΕΝ ΤΟΛΜΗΣΑΝ ΠΟΤΕ  ΝΑ ΕΡΩΤΗΣΟΥΝ ΕΣΑΣ  ΕΑΝ ΣΥΜΦΩΝΕΙΤΕ ΓΙΑ ΤΑ ΜΝΗΜΟΝΙΑ. Απλώς όλα τα σχεδίαζαν με τους ξένους πατρόνους τους και σας έστελναν τον λογαριασμό. Αποτέλεσμα ήταν η βαθειά κρίση που βιώνουμε όλοι. Στις 25 Γενάρη όμως χάλασε η συνταγή, οι εταίροι-δανειστές βρήκαν μπροστά τους μια Νέα κυβέρνηση που πήγε να διαπραγματευτεί πραγματικά, προσπάθησαν  5 μήνες τώρα να κάμψουν τις αντιστάσεις της στην διαπραγμάτευση και όταν αυτή αποφάσισε να ΕΡΩΤΗΘΟΥΜΕ ΕΜΕΙΣ εάν συμφωνούμε με τις προτάσεις τους, ανακάλυψαν ότι αυτό είναι εκτροπή, πραξικόπημα. ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ Η ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΤΟΥΣ; Αυτή είναι η Ε.Ε. που ονειρεύονται; Όταν είδαν την μεγάλη αντίδραση του Ελληνικού λαού, τρόμαξαν και κατέφυγαν στα γνωστά  όπλα των εκβιασμών. Μετέτρεψαν το ερώτημα του δημοψηφίσματος από το ΝΑΙ ή ΟΧΙ σε νέα μνημόνια, εάν θα ψηφίσουμε για την παραμονή της χώρας μας στην ευρωζώνη. Ας μας πουν τότε ανοιχτά ΤΑΥΤΙΖΟΥΝ ΤΗΝ ΕΥΡΩΖΩΝΗ ΜΕ ΤΑ ΜΝΗΜΟΝΙΑ; Έντεχνα όλοι τους αποφεύγουν να απαντήσουν συμφωνούν με τα μέτρα που προτείνουν οι εταίροι- δανειστές; Προχώρησαν στους εκβιασμούς με το σταμάτημα της ρευστότητας στις Τράπεζες και έτσι προσπαθούν να δημιουργήσουν αναταραχή στους πολίτες για να πετύχουν τον τελικό τους σκοπό που δεν είναι άλλος από το να υπογράψουμε εμείς οι πολίτες  την καταδίκη μας με το ΝΑΙ. Δεν περίμεναν όμως και ότι αυτός ο υπερήφανος λαός θα έδειχνε πάλι την ψυχραιμία του.
ΣΥΜΠΟΛΙΤΕΣ ΤΗΝ ΔΕΥΤΕΡΑ 6/7/2015 ΘΑ ΓΡΑΦΤΕΙ ΜΙΑ ΑΛΛΗ ΕΝΔΟΞΗ ΣΕΛΙΔΑ ΣΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΟΥ ΤΟΠΟΥ ΜΑΣ ΜΕ ΕΝΑ ΜΕΓΑΛΟ ΟΧΙ.
 ΘΑ ΞΗΜΕΡΩΣΕΙ ΜΙΑ ΜΕΡΑ ΠΟΥ ΘΑ ΕΧΟΥΜΕ ΠΕΤΑΞΕΙ ΑΠΟ ΠΑΝΩ ΜΑΣ ΤΑ ΣΧΕΔΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΛΗΡΗ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ.
 ΘΑ ΤΟΥΣ ΣΤΕΙΛΟΥΜΕ ΤΗΝ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΟΤΙ ΕΜΕΙΣ ΑΠΟΦΑΣΙΣΑΜΕ ΝΑ ΠΑΡΟΥΜΕ ΤΗΝ ΤΥΧΗ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΜΑΣ.
ΣΥΜΠΛΟΛΙΤΕΣ ΝΑ ΕΙΣΤΕ ΣΙΓΟΥΡΟΙ ΟΤΙ ΤΗΝ ΔΕΥΤΕΡΑ 6/7/2015  ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΤΟ ΟΧΙ ΟΤΙ ΟΛΟΙ ΑΥΤΟΙ ΕΚΒΙΑΣΜΟΙ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΠΑΡΕΛΘΟΝ ΓΙΑΤΙ ΣΤΟ ΜΟΝΟ ΠΟΥ ΑΠΟΣΚΟΠΟΥΝ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΚΛΕΨΟΥΝ ΤΗΝ ΨΗΦΟ ΣΟΥ, ΝΑ ΥΠΟΓΡΑΨΕΙΣ ΜΟΝΟΣ ΤΗΝ ΚΑΤΑΔΙΚΗ ΣΟΥ.
ΚΟΡΔΑΤΖΗΣ ΓΙΑΝΝΗΣ                                   ΘΗΒΑ 3/7/2015
ΣΥΜΠΟΛΙΤΕΣ ΤΗΝ ΔΕΥΤΕΡΑ 6/7 ΟΛΟΙ ΘΑ ΚΑΤΣΟΥΝ ΠΑΛΙ ΣΤΟ ΤΡΑΠΕΖΙ ΤΩΝ ΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΣΕΩΝ, ΤΟ ΔΙΛΗΜΑ ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΟΥ ΚΑΙ ΜΕ ΤΗΝ ΨΗΦΟ ΣΟΥ, ΕΙΝΑΙ ΠΟΙΟΣ ΘΑ ΚΑΤΣΕΙ ΜΕ ΣΚΥΜΕΝΟ ΤΟ ΚΕΦΑΛΙ ΕΜΕΙΣ Η ΑΥΤΟΙ.
Διαβάστε Περισσότερα »

45χρονος με 3 κιλά λαθραίο καπνό στο Σχηματάρι

Συνελήφθη 45χρονος ημεδαπός στο Σχηματάρι Βοιωτίας, για παράβαση νομοθεσίας περί Τελωνειακού Κώδικα
και Λαθρεμπορίας

Κατασχέθηκαν πάνω από -3- κιλά αδασμολόγητου καπνού


Συνελήφθη, χθες (02-07-2015) το πρωί στο Σχηματάρι, από αστυνομικούς της Γ’ Ομάδας Πρόληψης Καταστολής Εγκληματικότητας (Ο.Π.Κ.Ε.) Βοιωτίας, 45χρονος ημεδαπός, σε βάρος του οποίου σχηματίσθηκε δικογραφία για παράβαση νομοθεσίας περί Τελωνειακού Κώδικα και Λαθρεμπορίας.

Ειδικότερα οι αστυνομικοί, στο πλαίσιο αξιολόγησης – αξιοποίησης στοιχείων, εντόπισαν τον 45χρονο στην ανωτέρω περιοχή και σε έλεγχο που του διενεργήθηκε, βρέθηκαν στην κατοχή του και κατασχέθηκαν, τρεις (3) νάιλον συσκευασίες, οι οποίες περιείχαν ποσότητα αδασμολόγητου καπνού, συνολικού μεικτού βάρους (3.176) γραμμαρίων.

Η ανωτέρω ποσότητα αδασμολόγητου καπνού, θα σταλεί στο Τελωνείο Οινόης Βοιωτίας, προκειμένου να προσδιοριστούν οι διαφυγόντες δασμοί και φόροι για το Ελληνικό Δημόσιο.

Προανάκριση διενεργείται από το Αστυνομικό Τμήμα Σχηματαρίου, ενώ ο συλληφθείς οδηγήθηκε στο κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Θηβών.

Διαβάστε Περισσότερα »

Το σκίτσο της ημέρας


Διαβάστε Περισσότερα »

Πώς και πού ψηφίζουμε την Κυριακή -Μόνο με σταυρό θα είναι έγκυρο το ψηφοδέλτιο

Την Κυριακή οι πολίτες καλούνται να πάνε στις κάλπες προκειμένου να ψηφίσουν ΝΑΙ ή ΟΧΙ στο δημοψήφισμα που διενεργεί η κυβέρνηση. Οι κάλπες θα ανοίξουν στις 7 το πρωί και θα κλείσουν στις 7 το απόγευμα. 

Ποια ψηφοδέλτια θα είναι έγκυρα

Στο δημοψήφισμα της Κυριακής για να είναι έγκυρο το ψηφοδέλτιο οι πολίτες θα πρέπει να σημειώσουν έναν σταυρό εντός του τετραγώνου που βρίσκεται κάτω από την απάντηση ΝΑΙ (εγκρίνω) ή ΟΧΙ (δεν εγκρίνω).
Κάθε άλλο σύμβολο καθιστά το ψηφοδέλτιο άκυρο.
Εγκυρα είναι και τα ψηφοδέλτια στα οποία ο σταυρός έχει σημειωθεί εκατέρωθεν της προτιμώμενης απάντησης.
Σε ποια εκλογικά τμήματα ψηφίζουμε
Οι υπόλοιποι ψηφίζουν στα ίδια εκλογικά τμήματα με αυτά των εκλογών του Ιανουαρίου.
Για την ανεύρεση του εκλογικού τμήματος λειτουργεί το «Μάθε πού ψηφίζεις» στην ιστοσελίδα  www.ypes.gr στο «Εκλογές» και το τηλεφωνικό κέντρο 213-1361500 (σήμερα και αύριο 8.00-21.00 και Κυριακή 7.00-19.00).

Τι ισχύει για τους ετεροδημότες

Οι ετεροδημότες θα ψηφίσουν στον τόπο διαμονής τους, εφόσον είχαν υποβάλει τη σχετική αίτηση έως τις 30 Απριλίου 2015. Σε Αττική, Πειραιά, Θεσσαλονίκη πρέπει να αναζητήσουν το εκλογικό τμήμα που αντιστοιχεί στο επώνυμό τους. Στην υπόλοιπη Ελλάδα ψηφίζουν στο τελευταίο τμήμα του εκλογικού διαμερίσματος του τόπου διαμονής τους.

Διαβάστε Περισσότερα »

Η εικόνα που κάνει το γύρο του διαδικτύου – Δείτε πως πήγε μια γυναίκα στο ΑΤΜ

Οι ουρές έξω από τα ATM είναι πλέον καθημερινό φαινόμενο. Πολίτες περιμένουν με αγανάκτηση για να πάρουν 60 ευρώ.
Ωστόσο την περασμένη Κυριακή, όταν όλοι οι πολίτες πανικοβλήθηκαν με όσα άκουγαν πως θα συμβούν, μία κυρία έκανε την διαφορά.
Στην Πάτρα, έξω από τραπεζικό κατάστημα, εθεάθη μία γυναίκα με χαρτί διαφάνειας στο κεφάλι της, λόγω βαφής. Όπως φαίνεται, έτρεξε από το κομμωτήριο για να τραβήξει χρήματα από το μηχάνημα.

Η φωτογραφία έχει κάνει -όχι άδικα- τον γύρο του διαδικτύου, προσφέροντας άφθονο γέλιο.

Διαβάστε Περισσότερα »

Με επιτυχία το αφιέρωμα στον Τσιτσάνη και τον Θεοδωράκη από τη χορωδία Αγίου Θωμά Τανάγρας

Ένα εξαιρετικό αφιέρωμα σε 2 μεγάλους Έλληνες συνθέτες, τον Βασίλη Τσιτσάνη και τον Μίκη Θεοδωράκη παρουσίασε η Μικτή Χορωδία του Αγίο Θωμά Τανάγρας.
Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στο χώρο του ΚΑΠΗ, αντί του πάρκου της σπηλιάς, λόγω της κακοκαιρίας.
Η  υπεύθυνη της χορωδίας Αφροδίτη Καββά καλωσόρισε τους παρευρισκόμενους και ακολούθησαν τραγούδια των συνθετών, εξαιρετικά εκτελεσμένα από τους χορωδούς, υπό τη διεύθυνση του μαέστρου Σταμάτη Φουντουζή.


Εμβόλιμα παρουσιάστηκαν ρεμπέτικα τραγούδια από το τμήμα παραδοσιακών χορών του πολιτιστικού - περιβαλλοντικού συλλόγου και ζειμπέκικοι χοροί από τον Πάρη Αραπάκη, μέλος της ομάδας χορού: Η Λιάτανη.

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης προβλήθηκε οπτικοακουστικό υλικό από τη ζωή των συνθετών.





Διαβάστε Περισσότερα »

Σκληρό «ντέρμπι» το δημοψήφισμα δείχνει νέα δημοσκόπηση



Σκληρή μάχη ανάμεσα στο «ναι και στο «όχι» στο δημοψήφισμα δείχνει η τελευταία δημοσκόπηση.

Συγκεκριμένα η δημοσκόπηση δείχνει συντριπτικό «Ναι» υπέρ του ευρώ με ποσοστό 74% και ντέρμπι στο δημοψήφισμα με μικρό προβάδισμα 1,4% του «Ναι» έναντι του «Oχι».

Η πανελλαδική δημοσκόπηση της ALCO για το «Εθνος» - με αναγωγή - δείχνει ότι το «Ναι» λαμβάνει 44,8% και το «Oχι» 43,4%. Το 61% των ερωτηθέντων πιστεύει ότι με το «Oχι» υπάρχει κίνδυνος εξόδου από την Ευρωζώνη.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της έρευνας, το ΝΑΙ λαμβάνει 41,5%, ενώ το ΟΧΙ κυμαίνεται στο 40,2 %. Η διαφορά φαίνεται οριακή αλλά τα ποιοτικά στοιχεία της έρευνας και η τάση των αναποφάσιστων δείχνουν ανοδική τάση των υποστηρικτών του ΝΑΙ. Η αναγωγή στα έγκυρα δείχνει ότι το ποσοστό του ΝΑΙ φτάνει στο 44,8% και το ποσοστό του ΟΧΙ στο 43,4% με αναποφάσιστους περίπου το 11,8% των ερωτηθέντων.

Το 61% των πολιτών πιστεύει ότι υπάρχει κίνδυνος εξόδου από το ευρώ. ενώ υπάρχει μεγάλη διαφορά σε Αττική και επαρχία.

Η έρευνα πραγματοποιήθηκε από 30 Ιουνίου έως την 1η Ιουλίου και δείχνει ότι στην Αττική είναι μπροστά το «όχι», ενώ στην περιφέρεια το «ναι».

Στις ηλικίες από 35 ετών έως 65 ετών προηγείται το «ναι», ενώ στις νεότερες ηλικίες το «όχι».
Διαβάστε Περισσότερα »

Το ΔΝΤ ζητά ελάφρυνση του χρέους - Ολόκληρη η έκθεση



Κούρεμα του χρέους κατά 30%, προκειμένου να καταστεί βιώσιμο, προτείνει το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο στην Έκθεση Βιωσιμότητας που εκδόθηκε πριν από λίγο.

Σύμφωνα με την Έκθεση, το ΔΝΤ προβλέπει ότι το χρέος της χώρας θα βρίσκεται στο 150% του ΑΕΠ το 2020 και κοντά στο 140% του ΑΕΠ ΤΟ 2022.

Το ΔΝΤ εκτιμά ότι οι χρηματοδοτικές ανάγκες της Ελλάδος για την τριετία 2015-2018 θα φθάσουν τα 50 δισ. ευρώ και εκτιμά ότι είναι αναγκαίο ένα νέο πρόγραμμα βοήθειας ύψους τουλάχιστον 36 δισ. ευρώ από την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Το ΔΝΤ θεωρεί ότι εξαιτίας της εύθραυστης δυναμικής που παρουσιάζει το Δημόσιο Χρέος απαιτούνται ευρύτερες συναινέσεις μεταξύ των πιστωτών της χώρας προκειμένου να αποκατασταθεί η βιωσιμότητα του. Στο πλαίσιο αυτό προτείνει να επεκταθεί η περίοδος χάριτος που έχει παραχωρηθεί για τα δάνεια του Μνημονίου στα 20 χρόνια και σταδιακή αποπληρωμή των δανείων που έχει χορηγήσει η ΕΕ στα 40 χρόνια.

Η προκαταρκτική έκθεση του ΔΝΤ για τη βιωσιμότητα του χρέους της Ελλάδας έχει ως εξής:

"Στην τελευταία αξιολόγηση τον Μάιο 2014, το δημόσιο χρέος της Ελλάδας εκτιμήθηκε ότι επιστρέφει στην οδό της βιωσιμότητας, αν και παρέμενε πολύ ευάλωτο στα σοκ. Μέχρι αργά το καλοκαίρι του 2014, με τα επιτόκια να έχουν μειωθεί περαιτέρω, φάνηκε ότι δεν θα χρειαζόταν περαιτέρω ελάφρυνση χρέους βάσει του πλαισίου του Νοεμβρίου 2012, αν το πρόγραμμα εφαρμοζόταν όπως είχε συμφωνηθεί.

"Όμως σημαντικές αλλαγές που έγιναν έκτοτε στις πολιτικές --χαμηλότερα πρωτογενή πλεονάσματα και μια αδύναμη μεταρρυθμιστική προσπάθεια που θα επιβαρύνει την ανάπτυξη και τις ιδιωτικοποιήσεις-- οδηγούν σε σημαντικές νέες ανάγκες χρηματοδότησης.

"Με δεδομένο επιπλέον το πολύ υψηλό υφιστάμενο χρέος, αυτές οι νέες χρηματοδοτικές ανάγκες καθιστούν μη βιώσιμη τη δυναμική του χρέους. Το συμπέρασμα αυτό ισχύει είτε εξετάσει κανείς το χρέος βάσει του πλαισίου του Νοεμβρίου 2012 είτε στρέψει την προσοχή στην εξυπηρέτηση του χρέους ή στις συνολικές χρηματοδοτικές ανάγκες.

"Για να εξασφαλισθεί με υψηλές πιθανότητες ότι το χρέος είναι βιώσιμο, οι ελληνικές πολιτικές πρέπει να επανέλθουν σε σωστή πορεία, αλλά επίσης, κατ' ελάχιστον, οι ωριμάνσεις των υφιστάμενων ευρωπαϊκών δανείων πρέπει να επιμηκυνθούν σημαντικά, ενώ θα χρειασθεί να παρασχεθεί νέα ευρωπαϊκή χρηματοδότηση με παρόμοιους όρους παραχώρησης για να καλυφθούν οι χρηματοδοτικές ανάγκες τα επόμενα χρόνια.

"Όμως αν το πακέτο των μεταρρυθμίσεων που εξετάζεται αποδυναμωθεί περαιτέρω --ιδιαίτερα μέσω μιας περαιτέρω μείωσης των στόχων για το πρωτογενές πλεόνασμα και ακόμη ασθενέστερων διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων-- θα καταστεί απαραίτητο να γίνουν κουρέματα του χρέους".
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΟΛΟΚΛΗΡΗ ΤΗΝ ΕΚΘΕΣΗ ΤΗΝ ΔΝΤ 
Διαβάστε Περισσότερα »

ΜΕΓΑΛΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΤΟΥ ΟΧΙ ΣΤΗ ΘΗΒΑ

 
Με μια μεγάλη συγκέντρωση οι Θηβαίοι και οι Θηβαίες διατράνωσαν την αταλάντευτη στάση τους υπέρ του ΟΧΙ στην πρόταση- τελεσίγραφο των δανειστών. Στην συγκέντρωση μίλησε ο Πάνος Λάμπρου, μέλος της πολιτικής γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ και απεύθυναν χαιρετισμό οι βουλευτές Βοιωτίας του ΣΥΡΙΖΑ Θανάσης Σκούμας και Γιάννης Σταθάς.
Ο βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Βοιωτίας Θανάσης Σκούμας, τελειώνοντας τον χαιρετισμό του, δήλωσε:  «Σε κάθε άνδρα και γυναίκα, στους νέους και τις νέες αυτής της χώρας, σε όλους μας απομένει να υπερασπιστούμε την χώρα μας και το λαό μας, απέναντι στην τρομοκρατική επίθεση των δανειστών και των ντόπιων υποστηρικτών τους. Με το λόγο μας, με τα επιχειρήματά μας, σε κάθε γωνιά, σε κάθε κοινωνικό χώρο, στη γειτονιά, στα καφενεία, παντού. Μαζί, με την αλληλεγγύη μας, με την μαζική δημοκρατική μας δράση, με ψυχραιμία και νηφαλιότητα, πρέπει να δίνουμε παντού την μάχη για το ΟΧΙ στην υποταγή της χώρας και του Ελληνικού Λαού. Να δώσουμε το μήνυμα, ότι απέναντι στους ισχυρούς δανειστές που αποφάσισαν να κάμψουν την ελληνική κυβέρνηση, χρησιμοποιώντας την οικονομική τους δύναμη, ο Ελληνικός λαός, δεν υποχωρεί, δεν υποτάσσεται».
   
Διαβάστε Περισσότερα »

ΟΡΓΙΑΖΕΙ Η ΕΡΓΟΔΟΤΙΚΗ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ ΣΤΗ ΒΟΙΩΤΙΑ



Στις συνθήκες των τελευταίων ημερών, μέσα στο γενικό κλίμα εκβιασμών που έχουν δημιουργήσει η συγκυβέρνηση και οι «θεσμοί», η εργοδοσία προχωράει σε κάθε μορφή αυθαιρεσίας σε βάρος των εργαζομένων.

Με βάση τις πρώτες πληροφορίες:

·        EUROPA - ΤΖΙΡΑΚΙΑΝ: Επέβαλε υποχρεωτική άδεια.

·        ΣΩΛΗΝΟΥΡΓΕΙΑ ΘΗΒΑΣ: Επέβαλε υποχρεωτική άδεια.

·        PIPELIFE: Επέβαλε υποχρεωτική άδεια.

·        ΛΙΝΕΤ: Επέβαλε υποχρεωτική άδεια.

·        ΜΟΡΝΟΣ: Κατέβαλε ποσό έναντι της κανονικής μισθοδοσίας.

·        ΒΟΓΙΑΤΖΟΓΛΟΥ SYSTEMS: Κατέβαλε ποσό έναντι ήδη χρωστούμενων, η εργοδοσία παρενέβη υπέρ του «ΝΑΙ».

Σοβαρές ευθύνες έχει η πλειοψηφία του Εργατικού Κέντρου Θήβας, που μέχρι πρόσφατα καλούσε σε αναμονή ενόψει δήθεν κινητοποιήσεων και πρωτοβουλιών της ΓΣΕΕ. Η οποία τελικά σύρθηκε πίσω από το ΣΕΒ, με την πλειοψηφία του Εργατικού Κέντρου να κωφεύει.

Καλούμε κάθε εργαζόμενο να σηκώσει κεφάλι. Να μην υποκύψει στους εκβιασμούς. Να μη δεχτεί να πληρώσει τα σπασµένα των διαπραγματεύσεων που συνεχίζονται μεταξύ ελληνικής κυβέρνησης και ΕΕ - ∆ΝΤ -ΕΚΤ. Δεν ανεχόμαστε κανέναν εκβιασμό. Αρκετά θυσιαστήκαμε για τα κέρδη των εργοδοτών. Δεν μας χαρίζουν τίποτα. Με τον κόπο μας και τη δουλειά μας βγάζουμε τους μισθούς μας. Δεν θα τους τα χαρίσουμε. Οι ζωές μας, τα όνειρά μας δεν χωρούν στα σχέδιά τους, δεν χωρούν στα δεσμά της ΕΕ, των κομμάτων της και των εργοδοτών.

     Απαιτούμε:

·        Να διασφαλιστεί η πληρωμή στην ολότητά τους των μισθών των εργαζομένων, του επιδόματος ανεργίας για τους ανέργους, των συντάξεων. Εδώ και τώρα!

·        Καμία απόλυση ούτε υποχρεωτική άδεια άνευ αποδοχών για τους εργαζόμενους με πρόσχημα το κλείσιμο των τραπεζών.
Διαβάστε Περισσότερα »

Εφτιαξε ο καιρός, ζέστη σε όλη τη χώρα

Καλό και ζεστό καιρό σε ολόκληρη τη χώρα με πιθανότητα σποραδικών καταιγίδων στα ορεινά της Βόρειας Ελλάδας και ενισχυμένο μελτέμι στο Αιγαίο, περιμένουμε την Παρασκευή 3 Ιουλίου 2015.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 15 έως 32 βαθμούς στη Βόρεια Ελλάδα, από 16 έως 32 στην Κεντρική και Δυτική Ελλάδα, από 18 έως 34 βαθμούς στα υπόλοιπα ηπειρωτικά και από 19 έως 29 βαθμούς στα νησιά του Αιγαίου και την Κρήτη, αλλά στις ανατολικές νησιωτικές περιοχές και στη Νότια Κρήτη οι μέγιστες θα φτάσουν στους 33 βαθμούς Κελσίου.

Οι άνεμοι στο Αιγαίο θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις μέτριοι μέχρι ισχυροί 5 με 6 μποφόρ και τοπικά σχεδόν θυελλώδεις 7 μποφόρ, ενώ στις Νότιες Κυκλάδες και στην Κρήτη πρόσκαιρα θα ενισχυθούν στα 8 μποφόρ. Στο Ιόνιο οι άνεμοι θα πνέουν από βορειοδυτικές διευθύνσεις σχεδόν μέτριοι 4 μποφόρ.

Καλό και ζεστό καιρό με ενισχυμένο μελτέμι στα ανατολικά, περιμένουμε την Παρασκευή στην Αττική. Η θερμοκρασία στο κέντρο θα φτάσει στους 33 βαθμούς Κελσίου, αλλά στα βόρεια και ανατολικά θα είναι 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοανατολικοί μέτριοι μέχρι ισχυροί, 5 με 6 μποφόρ, και πρόσκαιρα στα ανατολικά σχεδόν θυελλώδεις 7 μποφόρ.

Λίγες πρόσκαιρες νεφώσεις περιμένουμε την Παρασκευή στη Θεσσαλονίκη. Η θερμοκρασία θα φτάσει στους 31 βαθμούς Κελσίου. Οι άνεμοι στο Θερμαϊκό θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις σχεδόν μέτριοι 4 μποφόρ.

Διαβάστε Περισσότερα »

Η Βοιωτία και η Λιβαδειά είπαν ΟΧΙ


 Σε μια μεγάλη συγκέντρωση στη Λιβαδειά σήμερα (Πέμπτη) το βράδυ εκατοντάδες πολίτες αψηφώντας την κινδυνολογία και τους φόβους έδωσαν ένα δυναμικό παρών λέγοντας ΟΧΙ στα μνημόνια των δανειστών.

Στην συγκέντρωση παραβρέθηκε και μίλησε ο αναπληρωτής υπουργός και βουλευτής Εύβοιας Βαγγέλης Αποστόλου ενώ υπέρ του όχι τάχθηκαν επίσης οι Βουλευτές Βοιωτίας του ΣΥΡΙΖΑ Γιάννης Σταθάς και Θανάσης Σκούμας, όχι είπαν ακόμα ο Γιάννης Ιωάννου και η Κατερίνα Παπαβασιλείου από τους Ανεξάρτητους Έλληνες καθώς και η Δήμαρχος Λεβαδέων Γιώτα Πούλου.




 

Περισσότερα Viotianet.gr ΕΔΩ




Διαβάστε Περισσότερα »

ΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ