Δευτέρα 6 Ιουλίου 2015

Αμετάβλητος παραμένει ο ELA για τις ελληνικές τράπεζες ...



 Μείωση στα ενέχυρα...

Η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα αποφάσισε να διατηρήσει αμετάβλητο το μηχανισμό στήριξης (ELA) στις ελληνικές τράπεζες.
Σε...
«κούρεμα» των ενέχυρων που δίνουν οι ελληνικές τράπεζες προχωρά η ΕΚΤ μειώνοντας ουσιαστικά τη ρευστότητα που θα μπορέσουν να αντλήσουν οι ελληνικές τράπεζες όταν επανέλθει ο ELA.
Πηγές του DW αφήνουν να εννοηθεί πως οι ελληνικές τράπεζες έχουν αρκετά ενέχυρα για να καλύψουν τα τρέχοντα επίπεδα δανεισμού τους, παρά την αύξηση του κουρέματος.
Διαβάστε Περισσότερα »

Κώστας Μπακογιάννης, ο... "αντι-Τσίπρας"?...



-Τα ονόματα που παίζουν στη Νεα Δημοκρατία
-Χωρίς τύχη οι παλιοί
-Παίζουν με δύναμη οι νέοι (Μπακογιάννης, Τσιτζικώστας , Κεφαλογιάννη)
- Η αντίδραση του Νικήτα...
Το πρόσωπο γύρω από το οποίο συσπειρώνεται μια ομάδα της ΝΔ - με όλα τα αρνητικά του νεποτισμού- είναι ο Κώστας Μπακογιάννης, ο γιος του Παύλου και της Ντόρας.
Θέλουν μάλιστα να...
τον παρουσιάσουν σαν τον Τσίπρα της Δεξιάς.
Αντιπαλός του, γόνος πολιτικής οικογένειας επίσης, ο Απόστολος Τζιτζικώστας, ενώ μια άλλη, η Ολγα Κεφαλογιάννη πλασάρεται στην τριπλέτα των νέων.
Από τους παλιούς, παίζει δυνατά ξανά ο Αβραμόπουλος. Σήμερα εμφανίστηκε και ενας παλιός γνώριμος του χώρου ο Πέτρος Τατούλης, ενώ παρόντες δήλωσαν οι Δένδιας και Βορίδης.
Ο Νικήτας Κακλαμάνης μιλώντας απόψε στο δελτίο του MEGA, άφησε αιχμές για κάποιους κύκλους που παίζουν με σκοπιμότητες υπέρ συγκεκριμένων προσώπων. "Θα μας βρουν απεναντι τους", τους προειδοποίησε, χωρίς να τους κατονομάσει.
Στο μεταξύ χαρακτήρισε ατυχή και εκτός καταστατικού τον όρο, "μεταβατικός πρόεδρος" για τον Βαγγέλη Μεϊμαράκη....
Διαβάστε Περισσότερα »

Σοκ στη Στυλίδα: Βρήκε τον γιο της κρεμασμένο από ελιά



Ένα τραγικό περιστατικό σημειώθηκε το μεσημέρι της Δευτέρας, βυθίζοντας στο πένθος την τοπική κοινωνία της Στυλίδας, στη Λαμία.

Σύμφωνα με το lamiareport.gr, όλα ξεκίνησαν όταν ένας 45χρονος επιχειρηματίας πήγε στο αγρόκτημά του προκειμένου να πραγματοποιήσει εργασίες.

Οι ώρες περνούσαν και ο ίδιος δεν έδινε σημεία ζωής, με αποτέλεσμα η μητέρα του να ανησυχήσει. Αφού τον κάλεσε πολλές φορές στο κινητό και δεν έλαβε απάντηση, πήρε την απόφαση να τον αναζητήσει.

Φτάνοντας στο αγρόκτημα, μαζί με κάποιον συγγενή της, αντίκρισε τον γιο της κρεμασμένο από μία ελιά.

Σύμφωνα με το lamiareport.gr, τα αίτια της αυτοχειρίας παραμένουν αδιευκρίνιστα, καθώς ο 45χρονος δεν άφησε κάποιο σημείωμα που να εξηγεί τους λόγους που τον ώθησαν στο απονενοημένο διάβημα.
Διαβάστε Περισσότερα »

Προσωρινή διακοπή κυκλοφορίας στην Εθνική στο ύψος του Ωρωπού



Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις θα ισχύσουν για το χρονικό διάστημα από 8-7-2015 έως και 8-8-2015, και κατά τις ώρες από 07.30 έως 17.30, λόγω εκτέλεσης εργασιών στην Εθνική Οδό στο ύψος του Ωρωπού.

Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση της Τροχαίας:

Λόγω εκτέλεσης εργασιών επιδιόρθωσης - ανύψωσης βάσεως ιστών οδοφωτισμού, θα πραγματοποιηθεί προσωρινή διακοπή της κυκλοφορίας των οχημάτων στα παρακάτω τμήματα της Ν.Ε.Ο. Αθηνών-Λαμίας, ταυτόχρονα και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας, περιοχής Δήμου Ωρωπού, για το χρονικό διάστημα από 8-7-2015 έως και 8-8-2015, κατά τις ώρες 07.30΄ έως 17.30΄, από Δευτέρα έως Παρασκευή και κατά τις ώρες 07.30΄ έως 14.30΄, τα Σάββατα:

• Αριστερή λωρίδα κυκλοφορίας στο τμήμα της από τη χ/θ 54+800 έως τη χ/θ 60+000.
• Λωρίδα Έκτακτης Ανάγκης (Λ.Ε.Α.) στο τμήμα της από τη χ/θ 55+680 έως τη χ/θ 55+750.

Παρακαλούνται οι οδηγοί των οχημάτων να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί κατά την διέλευσή τους από τα σημεία των εργασιών και να ακολουθούν την υπάρχουσα οδική σήμανση.

Διαβάστε Περισσότερα »

Αυτή είναι η κοινή ανακοίνωση των πέντε πολιτικών αρχηγών

Κοινό ανακοινωθέν υπέγραψαν ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας και οι 4 πολιτικοί αρχηγοί, πλην ΚΚΕ, μετά την σχεδόν 7ωρη συνεδρίαση του Συμβουλίου πολιτικών αρχηγών στο προεδρικό μέγαρο.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο γάλλος πρόεδρος Φρανσουά Ολάντ ήταν εκείνος που ζήτησε να μπουν οι υπογραφές των πολιτικών αρχηγών κάτω από το κοινό ανακοινωθέν.

Ολόκληρη η ανακοίνωση:

«Ύστερα από αίτημα του Πρωθυπουργού κ. Αλέξη Τσίπρα, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Προκόπιος Παυλόπουλος συνεκάλεσε σήμερα, 6η Ιουλίου 2015 και ώρα 10:00, σύσκεψη των Πολιτικών Αρχηγών των Κομμάτων που εκπροσωπούνται στην Βουλή, υπό την Προεδρία του.

Στην σύσκεψη έλαβαν μέρος:

    Ο Πρωθυπουργός κ. Αλέξης Τσίπρας,
    Ο μεταβατικός Αρχηγός της Ν.Δ., υπό την ιδιότητά του ως Αρχηγού της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης, κ. Ευάγγελος Μεϊμαράκης,
    Ο Επικεφαλής του Κόμματος «Το Ποτάμι», κ. Σταύρος Θεοδωράκης,
    Ο Γενικός Γραμματέας της Κεντρικής Επιτροπής του ΚΚΕ, κ. Δημήτριος Κουτσούμπας,
    Ο Πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων, κ. Παναγιώτης Καμμένος και
    Η Πρόεδρος του «Πανελλήνιου Σοσιαλιστικού Κινήματος», κα Φώφη Γεννηματά.

Κατά την σύσκεψη, ο Πρωθυπουργός προέβη σ’ ενημέρωση των Πολιτικών Αρχηγών για τις πρωτοβουλίες που προτίθεται ν’ αναλάβει άμεσα, μετά το αποτέλεσμα του χθεσινού δημοψηφίσματος.  Στην συνέχεια οι Πολιτικοί Αρχηγοί διατύπωσαν τις επιμέρους προτάσεις τους.
Στο τέλος της σύσκεψης οι Πολιτικοί Αρχηγοί –με την επιφύλαξη της συνολικής διαφωνίας του Γενικού Γραμματέα της Κεντρικής Επιτροπής του ΚΚΕ κ. Δημητρίου Κουτσούμπα, η οποία καταχωρίσθηκε λεπτομερώς στα Πρακτικά της συνεδρίασης- κατέληξαν στην εξής κοινή ανακοίνωση:

«Η πρόσφατη ετυμηγορία του Ελληνικού Λαού δεν συνιστά εντολή ρήξης, αλλά εντολή συνέχισης και ενίσχυσης της προσπάθειας για την επίτευξη μιας κοινωνικώς δίκαιης και οικονομικώς βιώσιμης συμφωνίας.
Προς αυτή την κατεύθυνση η Κυβέρνηση αναλαμβάνει την ευθύνη για την συνέχιση των διαπραγματεύσεων.  Και ο κάθε Πολιτικός Αρχηγός θα συμβάλλει, αντιστοίχως, στο πλαίσιο του θεσμικού και πολιτικού του ρόλου.

Κοινός στόχος είναι η επιδίωξη λύσης η οποία θα διασφαλίζει:

    Την επαρκή κάλυψη των χρηματοδοτικών αναγκών της Χώρας.
    Αξιόπιστες μεταρρυθμίσεις, με κριτήριο την δίκαιη κατανομή των βαρών και προώθηση της ανάπτυξης, με τις κατά το δυνατόν λιγότερες υφεσιακές επιπτώσεις.
    Ισχυρό, εμπροσθοβαρές, αναπτυξιακό πρόγραμμα, πρωτίστως για την καταπολέμηση της ανεργίας και την ενθάρρυνση της επιχειρηματικότητας.
    Δέσμευση για την έναρξη ουσιαστικής συζήτησης ως προς την αντιμετώπιση του προβλήματος της βιωσιμότητας του ελληνικού δημόσιου χρέους.
    Άμεση προτεραιότητα αποτελεί η αποκατάσταση της ρευστότητας στο χρηματοπιστωτικό σύστημα, σε συνεννόηση με την ΕΚΤ.
    Ο Πρωθυπουργός δεσμεύθηκε να ενημερώσει τους Πολιτικούς Αρχηγούς, αμέσως μετά την προσεχή Σύνοδο Κορυφής, για τα πρώτα συμπεράσματα που θα εξαχθούν και για την εν γένει πορεία των διαπραγματεύσεων».


Σακελλαρίδης:
Στη παραδοχή ότι ο πρωθυπουργός ζήτησε τη στήριξη των πολιτικών αρχηγών προχώρησε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γαβριήλ Σακελλαρίδης στον απόηχο του δημοψηφίσματος, υπογραμμίζοντας με δήλωσή του ότι ότι τα επόμενα βήματα της κυβέρνησης αφορούν σε πρωτοβουλίες για την επίτευξη μίας βιώσιμης συμφωνίας.

Η ανακοίνωση Σακελλαρίδη: Ο Τσίπρας ζήτησε να «βάλουν πλάτη» οι αρχηγοί

Το Συμβούλιο των Πολιτικών Αρχηγών, μία ημέρα μετά το δημοψήφισμα, δεν θα μπορούσε να αγνοήσει το μαζικό, πλειοψηφικό και σαφές μήνυμα του ελληνικού λαού.

Την εντολή, δηλαδή, για μια ουσιαστική και βιώσιμη ευρωπαϊκή λύση που θα επιμερίζει τα βάρη με όρους κοινωνικής δικαιοσύνης, θα ρυθμίζει το ζήτημα του χρέους, θα διασφαλίζει τις αναπτυξιακές προοπτικές της ελληνικής οικονομίας και φυσικά θα αποκαθιστά τη ρευστότητα των τραπεζών.

Ο Πρωθυπουργός ζήτησε την στήριξη των πολιτικών αρχηγών για την υλοποίηση της απόφασης του ελληνικού λαού. Η ελληνική κυβέρνηση με αίσθημα ευθύνης και απόλυτη συνείδηση της κρισιμότητας των στιγμών προχωρά άμεσα στη λήψη όλων των απαραίτητων πολιτικών πρωτοβουλιών για την επίτευξη συμφωνίας το συντομότερο δυνατό.


Διαβάστε Περισσότερα »

Νέος υπουργός Οικονομικών ο Ευκλείδης Τσακαλώτος

Ορκίζεται στις 20:00 στο Προεδρικό Μέγαρο με πολιτικό όρκο
Νέος υπουργός Οικονομικών αναλαμβάνει ο Ευκλείδης Τσακαλώτος, μέχρι σήμερα αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών.
Ο κ. Τσακαλώτος αναμένεται να ορκιστεί υπουργός Οικονομικών στις 20:00 απόψε στο Προεδρικό Μέγαρο, με πολιτικό όρκο, παρουσία του Προκόπη Παυλόπουλου και του Αλέξη Τσίπρα.

Ο νέος υπουργός Οικονομικών, ο οποίος το τελευταίο διάστημα τυπικώς ήταν υπεύθυνος της ομάδας πολιτικής διαπραγμάτευσης, πέφτει αμέσως στα... βαθιά. Κι αυτό διότι αύριο ο κ. Τσακαλώτος καλείται να εκπροσωπήσει την χώρα στο Eurogroup επιχειρώντας να μεταβάλλει το σχεδόν εχθρικό κλίμα που έχει δημιουργηθεί μεταξύ των Ευρωπαίων σε βάρος της Ελλάδας το τελευταίο διάστημα.
Διαβάστε Περισσότερα »

Εισαγγελική έρευνα για τα μέσα ενημέρωσης και την κάλυψη των εξελίξεων


Το σκηνικό «τρομοκρατίας» που είχε στηθεί τις τελευταίες ημέρες από τα τηλεοπτικά κανάλια ακόμη και την παραμονή του δημοψηφίσματος προκάλεσε την παρέμβαση της Εισαγγελίας.

Ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Ηλίας Ζαγοραίος διέταξε ήδη έρευνα με αφορμή καταγγελίες για παραβίαση της εκλογικής νομοθεσίας από τον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΪ, μία ημέρα πριν το δημοψήφισμα, το Σάββατο 4 Ιουλίου).

Στο πλαίσιο της έρευνας που θα διενεργήσει ο εισαγγελέας Δημ. Γκύζης θα μπει στο μικροσκόπιο και η στάση των υπόλοιπων τηλεοπτικών σταθμών προκειμένου να διαπιστωθεί εάν προκύπτουν στοιχεία παραβίασης της εκλογικής διαδικασίας εκ μέρους τους.

Μάλιστα θα εξεταστεί αν ο τρόπος που κάλυψαν τις εξελίξεις της περασμένης εβδομάδας, από τη στιγμή που προκηρύχθηκε το δημοψήφισμα μέχρι και τη διεξαγωγή του ήταν αυτός που προβλέπεται από τη νομοθεσία.

Εφόσον διαπιστωθούν παραβάσεις, δεν αποκλείεται η έρευνα να επεκταθεί και στην αναζήτηση ενδεχόμενων ευθυνών μελών της αρμόδιας εποπτικής αρχής, δηλ. του Εθνικού Ραδιοτηλεοπτικού Συμβουλίου.
Διαβάστε Περισσότερα »

Αισιόδοξος o Ιερώνυμος: «Θα περάσουμε στην απέναντι όχθη»



Αισιόδοξος ότι «θα περάσουμε στην απέναντι όχθη», ενωμένοι και με την ελπίδα μας στον Θεό, εμφανίστηκε ο αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος.

«Όπως περάσαμε τόσες κρίσεις και τόσες δυσκολίες στην ιστορία αυτού του τόπου, έτσι πολύ γρήγορα θα περάσουμε στην απέναντι όχθη και θα βρούμε σιγά-σιγά μόνοι μας το βηματισμό και την ηρεμία της ζωής», διεμήνυσε σήμερα ο αρχιεπίσκοπος Αθηνών Ιερώνυμος, κατά την έναρξη του 3ου Πανελλήνιου Φεστιβάλ «Κωφοί και Ακούοντες εν Δράσει».

Ο προκαθήμενος της Εκκλησίας της Ελλάδος επισήμανε ότι «διανύουμε μια δύσκολη εποχή με πολλά προβλήματα, αλλά δεν πρέπει να μας πιάνει πανικός και φόβος, καλούμαστε να έχουμε την ελπίδα μας στον Θεό, ο ένας να στηρίζει τον άλλο και να είμαστε ενωμένοι».

Εν συνεχεία, αναφέρθηκε στην σημαντική πρωτοβουλία να υπάρχει διερμηνέας της νοηματικής κατά τη Θεία Λειτουργία και ευχήθηκε σε όλους οι ευλογίες της Εκκλησίας να τους σκεπάζουν και να τους ενισχύουν.



Διαβάστε Περισσότερα »

ΠΡΟΛΗΠΤΙΚΑ ΜΕΤΡΑ ΓΙΑ TON ΚΑΥΣΩΝΑ

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΣΤΕΡΕΑΣ ΕΛΛΑΔΟΣ
                                                     ΓΕΝΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ
                                 ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΥΓΕΙΑΣ & ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΜΕΡΙΜΝΑΣ



Εν όψει της θερινής περιόδου και των επερχόμενων υψηλών θερμοκρασιών, η Γενική Διεύθυνση Δημόσιας Υγείας & Κοινωνικής Μέριμνας της Περιφέρειας Στερεάς  Ελλάδας ενημερώνει τον γενικό πληθυσμό και τις ευπαθείς ομάδες, παρέχοντας οδηγίες και μέτρα προφύλαξης για την πρόληψη επιπτώσεων από ένα πιθανό καύσωνα..

Αναλυτικά συστήνεται:
- Αποφυγή έκθεσης στον ήλιο και παραμονή σε σκιασμένους και δροσερούς χώρους. Σε περίπτωση αναγκαστικής έκθεσης στον ήλιο πρέπει να χρησιμοποιείται καπέλο ή γενικά κάλυμμα κεφαλής. Η ένδυση να αποτελείται κατά προτίμηση από λεπτά, ευρύχωρα, ανοιχτόχρωμα, κυρίως βαμβακερά ενδύματα

- Αποφυγή, κατά το δυνατό, σωματικής κόπωσης

- Άφθονη λήψη δροσερού νερού ή φυσικών χυμών. Αποφυγή σακχαρούχων, ανθρακούχων ποτών

- Ολιγοθερμική δίαιτα, που θα περιλαμβάνει κυρίως λαχανικά και φρούτα με περιορισμό των λιπαρών, κατανεμημένης σε μικρά συχνά γεύματα. Αποφυγή οινοπνευματωδών ποτών

- Συχνά δροσερά λουτρά, τοποθέτηση ψυχρών επιθεμάτων.

- Οι ευρισκόμενοι σε φαρμακευτική αγωγή και ιδίως όσοι λαμβάνουν διουρητικά, ηρεμιστικά, αντιυπερτασικά, αντιϊσταμινικά, Β΄αναστολείς κ.λπ. φάρμακα πρέπει να βρίσκονται σε διαρκή επαφή με τους θεράποντες γιατρούς τους, προκειμένου να λαμβάνουν τις ανάλογες οδηγίες.

- Επίσης, σε διαρκή επαφή με τους γιατρούς τους πρέπει να βρίσκονται όσοι πάσχουν από νοσήματα του καρδιαγγειακού, κεντρικού νευρικού και αναπνευστικού συστήματος, οι διαβητικοί, νεφροπαθείς, αλκοολικοί, καθώς και οι πάσχοντες από πάσης φύσεως βαρέα νοσήματα.

-  Ευπαθείς κατηγορίες πληθυσμού είναι τα βρέφη, τα παιδιά προσχολικής ηλικίας, οι υπερήλικες καθώς και οι εργάτες, αγρότες, αθλητές κ.λπ. Κατά συνέπεια ιδίως οι ανήκοντες σ΄ αυτές τις ομάδες, αλλά και οι υπόλοιποι οφείλουν να επικοινωνήσουν αμέσως με τον γιατρό τους ή τις υγειονομικές αρχές εφόσον εμφανίσουν και το παραμικρό σύμπτωμα, το οποίο ενδεχομένως είναι αποτέλεσμα των καιρικών συνθηκών, όπως ζάλη, κεφαλαλγία, ίλιγγο, υπνηλία, διαταραχές συμπεριφοράς, ναυτία, εμετούς, κράμπες κ.λπ.

Το ελληνικό καλοκαίρι είναι μοναδικό! Γι’ αυτό ας δίνουμε την δέουσα προσοχή, προκειμένου να το χαιρόμαστε χωρίς προβλήματα, λαμβάνοντας τα απαραίτητα προληπτικά μέτρα για την αντιμετώπιση πιθανού καύσωνα
Διαβάστε Περισσότερα »

ΗΧΗΡΟ ΛΑΪΚΟ ΜΗΝΥΜΑ για ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

ΗΧΗΡΟ ΛΑΪΚΟ ΜΗΝΥΜΑ για ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

Του Θανάση Σκούμα
Βουλευτή ΣΥΡΙΖΑ Βοιωτίας

“Ετούτος δω ο λαός δε γονατίζει παρά μονάχα μπροστά στους νεκρούς του.”
Γιάννης Ρίτσος, 1909-1990, Έλληνας ποιητής

Η νίκη του ΟΧΙ είναι η νίκη του φρονήματος του ελληνικού λαού απέναντι στην εκστρατεία του τρόμου. Είναι η νίκη της δημοκρατίας απέναντι στο τελεσίγραφο της εκτροπής. Ο ελληνικός λαός έκανε περήφανους όλους τους λαούς της Ευρώπης.
Η Ελληνική κυβέρνηση και ο πρωθυπουργός, που με τη δική του σθεναρή στάση οδήγησε στη δημοκρατική επιλογή, οφείλει να κάνει ότι είναι δυνατό για να ανταπεξέλθει στο μήνυμα του λαού, που εκπορεύεται από τη βαθιά προσήλωση στη δημοκρατία και την αταλάντευτη θέληση του να τελειώνει με τη λιτότητα, τα μνημόνια και ένα δυσβάσταχτο χρέος που δεν είναι δικό του.
Το γεγονός ότι ο λαός δεν κάμφθηκε ούτε από τον εκβιασμό ούτε από τον τροφοδοτούμενο φόβο, αναδεικνύει αφενός μεν ότι η απαίτηση του λαού για αλλαγή και δικαιοσύνη είναι αδιαπραγμάτευτη, αφετέρου δε, ότι δεν θα ανεχθεί σε καμία περίπτωση πισωγυρίσματα. Μια συμφωνία μπορεί να γίνει αποδεκτή, μόνο αν είναι κοινωνικά και οικονομικά βιώσιμη.
Η δική μας υποχρέωση και ευθύνη είναι, να ανταποκριθούμε με συνέπεια στην κυρίαρχη έκφραση του λαού μας.

Διαβάστε Περισσότερα »

Θα παραιτηθούν ο Κ. Μπακογιάννης, οι Αντιπεριφερειάρχες και οι δήμαρχοι του ναι στο μνημόνιο των δανειστών;



«Αν στις περιοχές τους επικρατήσει το αντίθετο από αυτό που προτείνουν θα παραιτηθούν;», με αυτά τα λόγια είχε σχολιάσει μεταξύ άλλων ο Δήμαρχος Αμφίκλειας -Ελάτειας Γιώργος Γώγος την ενέργεια των συναδέλφων του στη Στερεά Ελλάδα να πάρουν απόφαση να στηρίξουν δημόσια και εγγράφως ομαδικά αλλά και μέσω οργάνων το ναι στο δημοψήφισμα.

Τελικά το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος δικαίωσε τον κ. Γώγο, τώρα αναμένεται να δούμε τι θα κάνουν οι δήμαρχοι αφού πήραν απόφαση χωρίς Συνεδριάσεις Δημοτικών Συμβουλίων και με την στάση τους έδειξαν οτι δεν εκφράζουν πλέον τις τοπικές τους κοινωνίες.

Το ίδιο φυσικά ισχύει και για την Περιφέρεια όπου τόσο ο Κώστας Μπακογιάννης όσο και τα στελέχη του μεταξύ των οποίων και η Αντιπεριφερειάρχης Βοιωτίας Φανή Παπαθωμά «έπαιξαν» δυνατά το ναι (εγγράφως και δημόσια), ωστόσο οι πολίτες τους γύρισαν την πλάτη.
viotianet.gr
Διαβάστε Περισσότερα »

Αποτελέσματα σε Λεύκτρα,Πλαταιές,Δομβραίνα,Ελλοπία,Χώστια και Ξηρονομή

ΠΛΑΤΑΙΕΣ
ΟΧΙ 452
ΝΑΙ 149
ΛΕΥΚΤΡΑ
ΟΧΙ 485
ΝΑΙ 175
ΔΟΜΒΡΑΙΝΑ
ΟΧΙ 364
ΝΑΙ 216
ΧΩΣΤΙΑ
ΟΧΙ 401
ΝΑΙ 186
ΕΛΛΟΠΙΑ
ΟΧΙ 211
ΝΑΙ 90
ΞΗΡΟΝΟΜΗ
ΝΑΙ 184
ΟΧΙ 181

Διαβάστε Περισσότερα »

Πως ψήφισε η Βοιωτία






ΌΧΙ ΝΑΙ
ΕΚΛΟΓΙΚΗ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΒΟΙΩΤΙΑΣ 67,43% 32,57%
ΔΗΜΟΣ ΑΛΙΑΡΤΟΥ 69,15% 30,85%
ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΑΛΙΑΡΤΟΥ 69,83% 30,17%
ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΘΕΣΠΙΩΝ 68,33% 31,67%
ΔΗΜΟΣ ΔΙΣΤΟΜΟΥ-ΑΡΑΧΩΒΑΣ-ΑΝΤΙΚΥΡΑΣ 58,37% 41,63%
ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΑΝΤΙΚΥΡΑΣ 67,66% 32,34%
ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΑΡΑΧΩΒΑΣ 52,69% 47,31%
ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΔΙΣΤΟΜΟΥ 57,31% 42,69%
ΔΗΜΟΣ ΘΗΒΑΙΩΝ 68,20% 31,80%
ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΒΑΓΙΩΝ 72,50% 27,50%
ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΘΙΣΒΗΣ 62,57% 37,43%
ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΘΗΒΑΙΩΝ 67,78% 32,22%
ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΠΛΑΤΑΙΩΝ 70,97% 29,03%
ΔΗΜΟΣ ΛΕΒΑΔΕΩΝ 67,92% 32,08%
ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΔΑΥΛΕΙΑΣ 59,14% 40,86%
ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΚΟΡΩΝΕΙΑΣ 61,71% 38,29%
ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΚΥΡΙΑΚΙΟΥ 79,64% 20,36%
ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΛΕΒΑΔΕΩΝ 69,68% 30,32%
ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΧΑΙΡΩΝΕΙΑΣ 59,98% 40,02%
ΔΗΜΟΣ ΟΡΧΟΜΕΝΟΥ 68,68% 31,32%
ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΑΚΡΑΙΦΝΙΟΥ 69,55% 30,45%
ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΟΡΧΟΜΕΝΟΥ 68,41% 31,59%
ΔΗΜΟΣ ΤΑΝΑΓΡΑΣ 67,18% 32,82%
ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΔΕΡΒΕΝΟΧΩΡΙΩΝ 66,07% 33,93%
ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΟΙΝΟΦΥΤΩΝ 67,52% 32,48%
ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΣΧΗΜΑΤΑΡΙΟΥ 72,16% 32,82%
ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΤΑΝΑΓΡΑΣ 58,47% 41,53%
 
Διαβάστε Περισσότερα »

Έρχεται ζέστη σε όλη τη χώρα - Στους 34 βαθμούς Κελσίου η θερμοκρασία σήμερα

Το κύμα της ζέστης θα κορυφωθεί την Πέμπτη - Από Παρασκευή μικρή πτώση της θερμοκρασίας
Καλό και ζεστό καιρό σε ολόκληρη τη χώρα με τοπικές νεφώσεις κατά τις θερμές κυρίως ώρες της ημέρας στα ηπειρωτικά, περιμένουμε την Δευτέρα 6 Ιουλίου 2015.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 15 έως 34 βαθμούς στη Βόρεια Ελλάδα, από 16 έως 34 βαθμούς στην Κεντρική Ελλάδα και στην Ήπειρο, από 18 έως 35 βαθμούς στα υπόλοιπα ηπειρωτικά, από 18 έως 29 βαθμούς στις Κυκλάδες και στην Κρήτη και από 18 έως 32 στις υπόλοιπες νησιωτικές περιοχές.

Οι άνεμοι στο Αιγαίο θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις μέτριοι μέχρι ισχυροί 5 με 6 μποφόρ, και τοπικά στα νότια σχεδόν θυελλώδεις 7 μποφόρ. Στο Ιόνιο οι άνεμοι θα πνέουν από δυτικές διευθύνσεις σχεδόν μέτριοι 4 μποφόρ και τοπικά μέτριοι 5 μποφόρ.

Καλό και ζεστό καιρό περιμένουμε τη Δευτέρα στην Αττική. Η θερμοκρασία στο κέντρο θα φτάσει στους 34 με 35 βαθμούς Κελσίου, αλλά στα βόρεια και ανατολικά θα είναι 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι σχεδόν μέτριοι 4 μποφόρ και τοπικά μέτριοι 5 μποφόρ.

Λίγες νεφώσεις κατά τις θερμές κυρίως ώρες της ημέρας, περιμένουμε τη Δευτέρα στη Θεσσαλονίκη. Η θερμοκρασία θα φτάσει στους 34 βαθμούς Κελσίου. Οι άνεμοι στο Θερμαϊκό θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις ασθενείς.
Διαβάστε Περισσότερα »

ΤO KKE ΓΙΑ ΤΙΣ ΣΥΝΘΗΚΕΣ ΔΙΕΞΑΓΩΓΗΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑΤΟΣ ΣΤΗ ΘΗΒΑ

ΓΙΑ ΤΙΣ ΣΥΝΘΗΚΕΣ ΔΙΕΞΑΓΩΓΗΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑΤΟΣ
ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ ΤΗΣ ΘΗΒΑΣ

    Η Κομματική Οργάνωση Θήβας του ΚΚΕ καταγγέλλει τις απαράδεκτες συνθήκες διεξαγωγής του δημοψηφίσματος σε όλα τα εκλογικά κέντρα της Θήβας, και την προσπάθεια φίμωσης της δράσης των κομμουνιστών.
    Το πρωί της Κυριακής η Αστυνομική Διεύθυνση Θήβας με κλιμάκια δεκάδων αστυνομικών έσπευσε συντονισμένα σε όλα τα εκλογικά τμήματα της πόλης για να απαγορεύσει από τα μέλη του ΚΚΕ την παρουσία τους με υλικό μέσα κι έξω από τα προαύλια των σχολείων.
    Τους ζητήθηκε να βγάλουν αφίσες από τα τραπεζάκια που είχαν και να μην έχουν σε αυτά οποιουδήποτε είδους υλικό, ακόμη κι έξω από τα προαύλια. Τη στιγμή που το ΚΚΕ όλες τις προηγούμενες μέρες είχε ενημερώσει ότι θα διακινεί τυπωμένη την πρότασή του για το δημοψήφισμα, η οποία θα περιλαμβανόταν στο άκυρο.
    Σε άμεση παρέμβαση που έγινε από αντιπροσωπεία της Οργάνωσης στην Αστυνομική Υποδιεύθυνση, έγινε επίκληση  «ανωνύμων καταγγελιών».
Η ίδια κατάσταση συνεχίστηκε σε όλη τη διάρκεια της ημέρας με διαρκείς περιπολίες, ελέγχους και υποδείξεις, χωρίς να παύσουν οι επικλήσεις διαρκών κι επίμονων «καταγγελιών».
Σημειώνουμε ότι δεν υπήρξε καμία απολύτως συμμετοχή δικαστικών αντιπροσώπων σε όλη αυτή τη μεθόδευση, οι οποίοι στο σύνολό τους έκριναν την παρουσία των αντιπροσώπων του ΚΚΕ φυσιολογική.
Αντίθετα, δικαστικοί αντιπρόσωποι ανέφεραν ότι δέχθηκαν «καταγγελίες» με το ίδιο περιεχόμενο από συγκεκριμένους εκλογικούς αντιπροσώπους.
Τα μέλη του ΚΚΕ σε όλη τη διάρκεια της ψηφοφορίας, και παρά το απαράδεκτο κλίμα, έδωσαν τη μάχη της ενημέρωσης των ψηφοφόρων για την πραγματική ουσία του δημοψηφίσματος και τη στήριξη της πρότασης του ΚΚΕ. 
Οι παραπάνω εξελίξεις θεωρούμε ότι είναι απαράδεκτες και επικίνδυνες, ενώ πρέπει να προβληματίσουν σοβαρά κάθε τίμιο εργαζόμενο και νέο.
Επίσης δεν τις θεωρούμε άσχετες με τη γενικευμένη κατάντια της «δημοκρατίας» στη χώρα μας, στην οποία συμβάλλει και η νέα κυβέρνηση, παρά τις τυμπανοκρουσίες της. Δημοκρατίας που μόνο κατ’επίφαση χρησιμοποιείται, για να συνεχίζει να ματώνει ο λαός.
Καλούμε την εργατική τάξη και το λαό της περιοχής από αύριο να αντιμετωπίσουν τις οποιεσδήποτε εξελίξεις με ενότητα και σε συμμαχία, με ετοιμότητα και εγρήγορση.

Διαβάστε Περισσότερα »

Παραιτήθηκε ο Γιάνης Βαρουφάκης από υπουργός Οικονομικών


Την παραίτησή του από το Υπουργείο Οικονομικών ανακοίνωσε μέσω twitter, αλλά και του προσωπικού του blog, ο Γιάνης Βαρουφάκης.
Στο twitter ο Γιάνης βαρουφάκης έγραψε «Μinister No More», «Οχι πια υπουργός» και στη συνέχεια ανέβασε στο προσωπικό του μπλογκ κείμενο που εξηγεί πως ο κ.Τσίπρας ζήτησε την παραίτησή του, αφού έκρινε πως η απουσία του θα ξεκλέιδωνε τη διαπραγμάτευση. Αφήνει αιχμές για τη στάση των εταίρων και του Eurogroup.

Ο ίδιος αναφέρει πως αποχωρεί για να διευκολύνει τον πρωθυπουργό στις διαπραγματεύσεις με τους δανειστές, αλλά ρίχνει και καρφιά.

Ακολουθεί το πλήρες κείμενο της ανακοίνωσης:

«Το δημοψήφισμα της 5ης Ιουλίου θα μείνει στην παγκόσμια ιστορία ως μοναδική στιγμή που ένας μικρός ευρωπαϊκός λαός όρθωσε το ανάστημά του εναντίον της Χρεοδουλοπαροικίας. Όπως όλες οι δημοκρατικές κατακτήσεις, έτσι κι αυτή η ιστορική απόρριψη του τελεσίγραφου του Eurogroup της 25ης Ιουνίου έχει μεγάλο κόστος. Είναι λοιπόν απαραίτητο το κεφάλαιο του ΟΧΙ να επενδυθεί άμεσα ώστε να μετατραπεί σε ΝΑΙ σε κάποια έντιμη συμφωνία-επίλυση – με αναδιάρθρωση χρέους, με μειωμένη λιτότητα, με αναδιανομή υπέρ των μη εχόντων, με πραγματικές μεταρρυθμίσεις.

Λίγο μετά την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων του δημοψηφίσματος, μου κατέστη γνωστό ότι οι συμμετέχοντες στο Eurogroup, και λοιποί εταίροι, θα «εκτιμούσαν» την... απουσία μου από τις συνεδριάσεις του, κάτι που ο Πρωθυπουργός έκρινε ότι ίσως βοηθήσει στην επίτευξη συμφωνίας. Για αυτό και αποχωρώ από το Υπουργείο Οικονομικών.

Είναι καθήκον μου να βοηθήσω όσο μπορώ τον Αλέξη Τσίπρα να εκμεταλλευτεί, όπως εκείνος κρίνει, το κεφάλαιο που μας δώρησε ο ελληνικός λαός μέσω του δημοψηφίσματος.

Και είναι τιμή μου η απαίτηση των δανειστών.

Η Αριστερά λειτουργεί συλλογικά και οι αριστεροί δεν αγαπάμε τις καρέκλες. Θα στηρίξω τον Αλέξη Τσίπρα, την νέα ηγεσία του Υπουργείου Οικονομικών, την κυβέρνηση της Αριστεράς.

Η υπερπροσπάθεια να τιμήσουμε τον γενναίο ελληνικό λαό, και το περίφημο ΟΧΙ που χάρισε χτες στους απανταχού δημοκράτες, μόλις ξεκινά!»


Διαβάστε Περισσότερα »

Στα…top 10 του ΟΧΙ η Βοιωτία


Μέχρι τώρα, το ΟΧΙ εμφανίζει τα μεγαλύτερα ποσοστά στο νομό Χανίων (73,27%) , στη Β΄ εκλογική περιφέρεια Πειραιά (72,34%) , στους νομούς Κερκύρας (71,28%), Σάμου (70,14%), Ηρακλείου (69,81%), Ξάνθης (69,04%), Ζακύνθου (67,23%), Ευβοίας (67,10%), Βοιωτίας (66,83%) και Αχαΐας (66,73%).

Αντίστοιχα, το ΝΑΙ εμφανίζει τα υψηλότερα ποσοστά στο νομό Λακωνίας (48,98%), στην Α΄ Αθήνας (47,95%) και στους νομούς Καστοριάς (47,70%), Χίου (47,24%), Σερρών (46,86%), Γρεβενών (45,88%), Έβρου (44,37%), Μεσσηνίας (43,76%), Κιλκίς (43,57%) και Αρκαδίας (43,38%).

Τα αποτελέσματα στις λαϊκές γειτονιές και στα ακριβά προάστια της πρωτεύουσας     

Με έντονη την ταξική συνείδηση φαίνεται πως ψήφισαν οι εκλογείς στο σημερινό δημοψήφισμα. Περιοχές του νομού Αττικής, με απόσταση λίγων χιλιομέτρων μεταξύ τους, εμφανίζουν ποσοστά με τεράστια απόκλιση, ανάλογα με το εισόδημα των κατοίκων της.

Σε λαϊκές γειτονιές της πρωτεύουσας το ΟΧΙ λαμβάνει ποσοστά...ολοκληρωτικών καθεστώτων και αντίστοιχα το ΝΑΙ «καταποντίζεται», ενώ στα λεγόμενα ακριβά προάστια η διαφορά μεταξύ των δύο απαντήσεων είναι μεγάλη αλλά σε αντίθεση με την υπόλοιπη επικράτεια, εδώ υπερισχύει το ΝΑΙ.

Ενδεικτκά, το ΟΧΙ έλαβε στο δήμο Απροπύργου 79,20%, στη Φυλή 77,22%, στο Πέραμα 76,64%, στις Αχαρνές 75,25%, στο δήμο Κερατσινίου – Δραπετσώνας 72,84%, στο δήμο Νίκαιας – Αγ. Ιωάννη Ρέντη 72,61%, στην Αγία Βαρβάρα 72,75%, στην Ελευσίνα 71, 88%, στη Λαυρεωτική 71,81%, στον Ταύρο 71, 28, στο Αιγάλεω 70,68% και στο Περιστέρι 70,31%.

Αντιθέτως σε περιοχές των βορείων και νοτίων προαστίων υψηλά ποσοστά εμφανίζει το ΝΑΙ, όπως στην Εκάλη (84,62%), στο Διόνυσο (69,78%), στη Βουλιαγμένη (66,27%), στην Κηφισιά (64,59%), στη Δροσιά (65,42%) και στη Βούλα (63,88%).


Τι ψήφισαν τα μεγάλα αστικά κέντρα     

Υψηλά ποσοστά έλαβε η επιλογή του ΟΧΙ στα μεγάλα αστικά κέντρα της χώρας. Εξαίρεση αποτελούν ο δήμος Αθηναίων, καθώς το ΟΧΙ επέλεξε το 53,20% των εκλογέων, δηλαδή 8% χαμηλότερο ποσοστό σε σχέση με την επικράτεια και ο δήμος Θεσσαλονίκης με το ΟΧΙ στο 53,14%.

Αντίθετα, το ΟΧΙ επέλεξαν οι 7 στους 10 Πατρινούς, καθώς και οι κάτοικοι του Ηρακλείου Κρήτης, αλλά και του Βόλου, οι Πειραιώτες είπαν ΟΧΙ σε ποσοστό 60,14%, οι κάτοικοι του δήμου Λάρισας με 63,26%.
Διαβάστε Περισσότερα »

ΘΡΙΑΜΒΟΣ ΤΟΥ ΟΧΙ! ΝΙΚΗ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ



Η ΕΚΚΩΦΑΝΤΙΚΗ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΛΑΟΥ ΜΑΣ ΠΡΟΚΑΛΕΙ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΣΕΙΣΜΟ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ!

Σήμερα ο ελληνικός λαός είπε το μεγάλο «ΟΧΙ». Το «ΟΧΙ» της περηφάνειας, της αξιοπρέπειας, της ελπίδας, της ανατροπής.
Ο ελληνικός λαός με το σημερινό του «ΟΧΙ» αφήνει πίσω του τα πέντε χρόνια μνημονιακού εξευτελισμού, που τον καταδίκασαν στη φτώχεια, στην ανεργία, στα «λουκέτα», στην εξαθλίωση.
Παίρνει την κατάσταση στα χέρια του και ορθώνει ένα αδιαπέραστο τείχος στη λιτότητα, στον αυταρχισμό, στα νομοθετικά πραξικοπήματα.
Λέει ένα βροντερό «ΟΧΙ» στους εκβιαστές, στους τρομοκράτες και τους άθλιους κινδυνολόγους, εγχώριους και ξένους, που απαρτίζουν το κατάμαυρο λόμπι της υποταγής και της παραμονής στα μνημόνια.
Με το «ναι» συμπαρατάχτηκαν οι δανειστές, οι εκπρόσωποι του ευρωατλαντικού κατεστημένου και των νεοφιλελεύθερων μονεταριστικών ελίτ, όπως η Μέρκελ, o Σόιμπλε, ο Σουλτς, η Λαγκάρντ, που επιδιώκουν τον εξανδραποδισμό του ελληνικού λαού και την κηδεμονία της χώρας.
Το «Ναι» στήριξαν το μεγάλο κεφάλαιο της χώρας, όλοι αυτοί οι «κουκουλοφόροι» που σε συνεργασία με την τρόικα σχεδίασαν και εφάρμοσαν τα μνημονιακά προγράμματα συντριβής των δικαιωμάτων και εισοδημάτων των εργαζομένων, των συνταξιούχων, της κοινωνικής πλειοψηφίας του ελληνικού λαού.
Υπέρ του «Ναι» υπερθεμάτιζαν όλοι οι εκπρόσωποι του παλιού και νέου πολιτικού κατεστημένου, που υπηρετεί πιστά, όπως υπηρέτησε όλα αυτά τα χρόνια, τις μνημονιακές πολιτικές εξόντωσης του ελληνικού λαού και υποδούλωσης του τόπου.
Ο ελληνικός λαός, σε πείσμα όλων αυτών, ψήφισε ένα πελώριο «ΟΧΙ». Ένα «ΟΧΙ» που σημαίνει: Έξοδος από τα μνημόνια. Έξοδος από τη φτώχεια και την εξαθλίωση. Επιστροφή στην ελπίδα. Επιστροφή στη Δημοκρατία.
Ο ελληνικός λαός έριξε στην κάλπη ένα ασυμβίβαστο και βροντερό «ΟΧΙ», που σημαίνει «ναι» στην προοπτική για μια καλύτερη ζωή. Που τον καθιστά αφέντη στον τόπο του. Που του ανοίγει διάπλατα την πόρτα για την εφαρμογή μιας ελπιδοφόρας εναλλακτικής πολιτικής εξόδου από την κρίση και παραγωγικής ανασυγκρότησης της χώρας. Που θα αλλάξει την Ελλάδα.
Ο ελληνικός λαός είπε επίσης «ΟΧΙ» στα «όχι» της αποχής και του άκυρου που τον ακυρώνουν.
Ο ελληνικός λαός, όπως έδειξαν και τα μαζικά συλλαλητήρια αλληλεγγύης που έγιναν τις τελευταίες μέρες, ορθώνει το ανάστημά του και δίνει τη μάχη για όλους τους λαούς της Ευρώπης. Γιατί στο μεγάλο «ΟΧΙ» του ελληνικού λαού ποντάρουν και οι λαοί ολόκληρης της Ευρώπης, προσδοκώντας την ανατροπή των πολιτικών της βάρβαρης λιτότητας και των νεοφιλελεύθερων απορρυθμίσεων που και αυτοί βιώνουν.
Ο ελληνικός λαός έριξε στην κάλπη σήμερα ένα ηχηρότατο «ΟΧΙ» γιατί θέλησε να νικήσει. Και νίκησε. Όπως νίκησαν και οι πρόγονοί του, στην πολυκύμαντη ιστορία αυτού του τόπου, κάθε φορά που τάχθηκαν να πουν και να υπερασπίσουν κάποιο μεγάλο «ΟΧΙ».
iskra.gr
Διαβάστε Περισσότερα »

ΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ