Τρίτη 21 Ιουλίου 2015

Εορτασμός Προφήτη Ηλία στη Δαύλεια-Βίντεο

 Το πρωί της Κυριακής 19 Ιουλίου ο Σεβασμιώτατος ποιμενάρχης μας με την ευκαιρία της εορτής του Προφήτη Ηλία ιερούργησε στον Ι. Ναό Προφήτη Ηλία Δαυλείας.imtl.gr




Διαβάστε Περισσότερα »

«Έφυγε» ο ηθοποιός Γιώργος Βελέντζας

Την τελευταία του πνοή άφησε σε ηλικία 87 ετών ο ηθοποιός Γιώργος Βελέντζας, από τους καλύτερους καρατερίστες του ελληνικού κινηματογράφου. Αν και έπαιξε στο θέατρο σε περισσότερες από 500 παραστάσεις, έγινε γνωστός ως δευτεραγωνιστής σε ρόλους αστυνομικού και στρατιωτικού στη μεγάλη οθόνη, αλλά και από το ντουμπλάρισμα φωνής, με το οποίο ασχολήθηκε σε πολλές ελληνικές ταινίες του 1950, 1960, 1970, και σε μεταγλωττίσεις για την τηλεόραση («Μικρό σπίτι στο λιβάδι»).

Στον κινηματογράφο χαρακτηριστικός ήταν ο ρόλος του στην ταινία «Από πού πάνε για τη χαβούζα;» (1978) όπου υποδύθηκε τον αδερφό της αξέχαστης Άννας Μαντζουράνη, ενώ στον «Τσαρλατάνο» με τον Θανάση Βέγγο έκανε τον αυστηρό διοικητή του αστυνομικού τμήματος.

Έγινε, επίσης, χωροφύλακας στο «Ένας βλάκας και μισός» με τον Διονύση Παπαγιαννόπουλο, Μήτσος ο μάγκας, στην ταινία «Της κακομοίρας» με τον Κώστα Χατζηχρήστο, γιατρός στο «Αλίμονο στους νέους» με τον Δημήτρη Χορν και πολλοί ακόμα χαρακτήρες, σε περισσότερες από 200 ταινίες του ελληνικού κινηματογράφου.

Η τελευταία του εμφάνιση στον κινηματογράφο ήταν το 2004, στην ταινία «Η Καρδιά του κτήνους» του Ρένου Χαραλαμπίδη, ενώ στο θέατρο ήταν το 2011 στον «Βασιλικό» του Αντωνίου Μάτεσι, σε σκηνοθεσία Σπ. Ευαγγελάτου στο Εθνικό Θέατρο.

Ο Γιώργος Βελέντζας γεννήθηκε στην Αθήνα στις 4 Δεκεμβρίου 1927. Σπούδασε στη Δραματική Σχολή του Ωδείου Αθηνών. Το 1948 με την ταινία «Οχυρό 27» έκανε την πρώτη του εμφάνιση στον κινηματογράφο και την ίδια χρονιά στο θέατρο (Θίασος Β. Αργυρόπουλου) με το έργο «Η απαγωγή της Σμαράγδως».

Στην πλούσια θεατρική του καριέρα συνεργάστηκε με τους θιάσους των Βέμπο, Αυλωνίτη - Βασιλειάδου - Ρίζου, Βουτσά, Χατζηχρήστου, Βέγγου κ.ά.

Για τη συμμετοχή του στην ταινία «Ζωή χαρισάμενη» του Πατρίς Βιβάνκο κέρδισε το βραβείο ερμηνείας β' ρόλου στο Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης 1993 . Συμμετείχε και στο σίριαλ του ΑΝΤ1 «Κωνσταντίνου και Ελένης».
Διαβάστε Περισσότερα »

Ευχαριστήριο από τον ΑΙΧΜΕΑ για τις δηλώσεις ΟΣΔΕ


Το 84,70 % των παραγωγών και κτηνοτρόφων της πρώην επαρχίας Λιβαδειάς, μπροστά στα νέα δεδομένα που θέτει η νέα ΚΑΠ, εμπιστεύθηκε τον Αγροτικό Συνεταιρισμό ΑΙΧΜΕΑ για την κατάρτιση και την υποβολή των δηλώσεων του ΟΣΔΕ για το 2015.
6312 αγρότες και κτηνοτρόφοι επέλεξαν την εξειδίκευση του επιστημονικού προσωπικού και την τεχνογνωσία στο σύνολο των αντικειμένων που τους απασχολούν, για να αντεπεξέλθουν στη νέα πρόκληση, μπροστά στην πιο κρίσιμη οικονομική συγκυρία για τη χώρα. Ο Αγροτικός Συνεταιρισμός ΑΙΧΜΕΑΣ είχε έγκαιρα προειδοποιήσει τους αγρότες για την κρισιμότητα της φετινής διαδικασίας υποβολής δηλώσεων του ΟΣΔΕ, καθώς αποτελούν την μοναδική αίτηση χορήγησης δικαιωμάτων λόγω των αλλαγών που επιφέρει η νέα ΚΑΠ. Η εμπιστοσύνη των αγροτών και η αθρόα προσέλευσή τους, στον Αγροτικό Συνεταιρισμό ΑΙΧΜΕΑ, τον μοναδικό στην περιοχή πιστοποιημένο φορέα Α και Β, γεμίζει τη διοίκηση και τους εργαζόμενους του συνεταιρισμού με την ευθύνη, να συνεχίσουν να παρέχουν στους συναδέλφους αγρότες τις ποιοτικότερες υπηρεσίες που θα εγγυώνται τη βιωσιμότητα της καλλιέργειάς τους και θα διασφαλίζουν το εισόδημά τους και από κοινοτικές ενισχύσεις.
Ευχαριστούμε τους παραγωγούς για την εμπιστοσύνη στον Αγροτικό Συνεταιρισμό ΑΙΧΜΕΑ.
Το δικό τους συνεταιρισμό.

Με εκτίμηση,

Αγροτικός  Συνεταιρισμός ΑΙΧΜΕΑΣ
Διαβάστε Περισσότερα »

Άρχισε η διανομή καρτών Κοινωνικής Αλληλεγγύης


Σήμερα άρχισαν να διανέμονται οι πρώτες κάρτες Κοινωνικής Αλληλεγγύης μέσω ΚΕΠ.

Οι κάρτες αυτές ενεργοποιούνται από την Παρασκευή 24 Ιουλίου και οι δικαιούχοι θα μπορούν να τις χρησιμοποιούν σε καταστήματα τροφίμων που διαθέτουν POS (μηχανήματα ανάγνωσης τραπεζικών καρτών).
Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση του υπουργείου Εργασίας παρακαλούνται οι δικαιούχοι, λόγω του μεγάλου αριθμού, να ακολουθούν τις υποδείξεις των λειτουργών στα ΚΕΠ για την γρήγορη και χωρίς προβλήματα εξυπηρέτησή τους.
Διαβάστε Περισσότερα »

Ευχαριστίες Πούλου για την επαναλειτουργία της επιτροπής του ΚΕ.Π.Α. Λιβαδειάς

Η Δήμαρχος Λεβαδέων κα Γιώτα Πούλου επιθυμεί να εκφράσει τις ιδιαίτερες ευχαριστίες της προς τον βουλευτή Βοιωτίας κ. Γιάννη Σταθά, τον πρώην Υπουργό Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης κ. Δημήτρη Στρατούλη καθώς και στον Διοικητή και Υποδιοικητή του ΙΚΑ κ.κ. Γιάννη Θεωνά και Διονύση Καλαματιανό, οι οποίοι ανταποκρίθηκαν άμεσα στο αίτημα του Δήμου Λεβαδέων για την επαναλειτουργία της Επιτροπής του ΚΕ.Π.Α. Λιβαδειάς έτσι ώστε να μπει τέλος στην ταλαιπωρία των πολιτών από τις μετακινήσεις τους στο ΚΕ.Π.Α. Θήβας.
Σας ενημερώνουμε ότι επιτροπές θα διεξαχθούν στις 24 Ιουλίου 2015, 30 Ιουλίου 2015 και 06 Αυγούστου 2015 στο ΠΕΔΥ Λιβαδειάς (Μπουφίδου 8 & Χριστοδούλου 7, Λιβαδειά).
Διαβάστε Περισσότερα »

Απαγόρευση κυκλοφορίας και την Τετάρτη σε δασικές περιοχές της Βοιωτίας

«Απαγόρευση κυκλοφορίας Οχημάτων και Πεζών λόγω κινδύνου εκδήλωσης Πυρκαγιάς»
    Με την υπ’ αριθ.165/21-7-2015 Απόφαση της Αντιπεριφερειάρχου της Περιφερειακής Ενότητας Βοιωτίας και  λαμβανομένου υπόψη τον από 21/7/2015 Χάρτη Πρόβλεψης Κίνδυνου Πυρκαγιάς της Γ.Γ.Π.Π.   (κατηγορία κινδύνου 4),  που ισχύει για την Τετάρτη   ,22/7/2015  ,  απαγορεύεται η κίνηση και η κυκλοφορία οχημάτων και πεζών από την 12η βραδινή της 21ης Ιουλίου, ημέρα Τρίτη   έως και την 12η βραδινή της 22ης  Ιουλίου,  ημέρα Τετάρτη ,  στις  ακόλουθες περιοχές:
ΔΗΜΟΣ ΛΙΒΑΔΕΙΑΣ
1.    Άλσος άνωθεν Αγίων Θεοδώρων _Κεραμίδι
2.    Άλσος Αγίου Λουκά – Νεκροταφείο -Ζαγαράς
3.    Αναδασωτέο τμήμα Β.Δ. της πόλης της Λιβαδειάς στο Πέρα Χωριό
4.    Θέση «Καραμπατσέικα» -Παλαιά οδός Λιβαδειά – Αγία Τσουκαλάδες
5.    Θέση «Καραβέλια» δρόμος προς Αγία Άννα  Δ.Ε. Κορωνείας
6.    Αδιέξοδο πάνω από το Δημοτικό στάδιο Λιβαδειάς
ΔΗΜΟΣ ΘΗΒΑΙΩΝ
1.    Δάσος Μοσχοποδίου
2.    Δάσος Αγίας Τριάδας
3.    Δάσος Κιθαιρώνα
ΔΗΜΟΣ ΤΑΝΑΓΡΑΣ
1.    Δάσος Δερβενοχωρίων
ΔΗΜΟΣ ΔΙΣΤΟΜΟΥ – ΑΡΑΧΩΒΑΣ- ΑΝΤΙΚΥΡΑΣ
1.    Εθνικός Δρυμός Παρνασσού
Της ανωτέρω  απαγόρευσης εξαιρούνται οι διατηρούντες ποιμνιοστάσια, γεωργικές εκτάσεις  καθώς και οι ιδιοκτήτες  και οι κινούμενοι προς τα καταστήματα που βρίσκονται στις αναφερθείσες περιοχές.

Διαβάστε Περισσότερα »

Welt: Κύμα μίσους για τη Γερμανία στην Ευρώπη


    Ένα κύμα μίσους για τη Γερμανία κατακλύζει την Ευρώπη, επισημαίνει η εφημερίδα Die Welt, εξηγώντας ότι το μίσος έχει ξεπεράσει εδώ και καιρό τα σύνορα της Ελλάδας και έχει διαχυθεί σε όλη σχεδόν την ήπειρο.
Όμως μέχρι και πριν από ένα χρόνο η κατάσταση ήταν διαφορετική, εξηγεί η...εφημερίδα.

Ο γερμανικός λαός παρουσιαζόταν στον αμερικανικό, τον ιταλικό ακόμη και στον αυστριακό Τύπο ως αυτός που έλυνε προβλήματα, έκανε μακροπρόθεσμα σχέδια, ως το πρότυπο που θα έπρεπε να ακολουθούν όλες οι σύγχρονες χώρες.

Τώρα πια προωθείται η εικόνα του μισητού Γερμανού που δεν διστάζει να υποτάξει μικρά κράτη, ο οποίος αψηφά τις ειρηνευτικές συνθήκες με τον εθνικισμό του και γεμίζει ανυπεράσπιστες οικονομίες με τον στρατιωτικό του εξοπλισμό, τονίζεται.

Στα ιταλικά μέσα ενημέρωσης γίνεται λόγος για βασανιστές κρατών, για τη μανία της Γερμανίας να υπερισχύσει "όλων". Για μια Ευρώπη την οποία και πάλι η Γερμανία βομβαρδίζει μέχρι να την καταστρέψει και τώρα παρακολουθεί από ψηλά τη θέα. Για το ένστικτο των Γερμανών για παντοδυναμία. Για το τέταρτο Ράιχ.

Στην Πορτογαλία εμφανίζεται ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε ως η μεγαλύτερη απειλή για την ήπειρο, πολύ μεγαλύτερη από την τρομοκρατία και τον λαϊκισμό.

Όμως και σε πιο μετριοπαθείς χώρες, έχει αλλάξει σημαντικά ο τόνος, όπως για παράδειγμα στο Βέλγιο. Η φλαμανδική εφημερίδα De Standaard γράφει για τη "Γερμανία και τους 18 νάνους", επισημαίνοντας ότι πλέον δεν πρόκειται "για τη συμπαθητική χώρα της επανένωσης".

Ο Ιταλός κοινωνιολόγος Λέλιο Ντεμικέλις έγραψε σε κείμενό του: "Όπως ο Βίλι Μπραντ κάποτε υποκλίθηκε στη Βαρσοβία, έτσι τώρα αναγκάζει η Μέρκελ τους Έλληνες και τους άλλους Ευρωπαίους να υποκλιθούν στο Βερολίνο".

Οι αφορισμοί αυτοί δεν περιορίζονται γεωγραφικά, σημειώνει η εφημερίδα. Η διαδικτυακή εκστρατεία μποϊκοτάζ γερμανικών προϊόντων #BoycottGermany ξεκίνησε από την Ισπανία.

Ακόμη και ο Αυστριακός καγκελάριος Βέρνερ Φάιμαν, αν και κάπως πιο διπλωματικά, υιοθετεί ανάλογη ρητορική: η Γερμανία με τις "προκλήσεις" της έπαιξε με τη φήμη της. Ο υπουργός Εξωτερικών του Λουξεμβούργου Ζαν Άσελμπορν έκανε λόγο επανειλημμένα για τα "φαντάσματα του παρελθόντος".

Και ο Ιταλός πρωθυπουργός Ματέο Ρέντσι μίλησε για την "αφάνταστη ταπείνωση" των Ελλήνων από τη Γερμανία.
Διαβάστε Περισσότερα »

Αυτά είναι τα μέτρα που ψηφίζονται - Τα δύσκολα έπονται



Χωρίς αγροτικό και περικοπή πρόωρων συντάξεων το νομοσχέδιο της Τετάρτης. Ποιά είναι τα μέτρα που ακολουθούν.
Να αποφύγει τον σκόπελο των πρόωρων συνταξιοδοτήσεων, αλλά και των αλλαγών στην φορολόγηση των αγροτών κατάφερε η κυβέρνηση, θέλοντας προφανώς να αποφύγει νέες διαρροές από την εύθραυστη κυβερνητική πλειοψηφία.

Αλλωστε η κυβέρνηση κινδύνευε να καταγάγει μιά ήττα, με δεδομένο ότι τόσο η ΝΔ, όσο και το ΠΑΣΟΚ, είχαν διαμηνύσει ότι θα καταψηφίσουν τις διατάξεις για τους αγρότες.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι η απάλειψη των συγκεκριμένων διατάξεων έγινε σε συνεργασία με την ΕΕ. Μάλιστα κοινοτικός αξιωματούχος, που ήθελε να διατηρήσει την ανωνυμία του, δήλωνε στο ΑΠΕ πως οι θεσμοί αυτή τη στιγμή εργάζονται με τις ελληνικές αρχές για τις συγκεκριμένες δεσμεύσεις που προκύπτουν από τη συμφωνία της συνόδου κορυφής της 12ης Ιουλίου, δηλαδή για την ψήφιση του κώδικα πολιτικής δικονομίας και την ενσωμάτωση της κοινοτικής οδηγίας για την εξυγίανση των χρηματοπιστωτικών ιδρυμάτων.

Ετσι τα ξημερώματα της Τρίτης κατατέθηκε στη Βουλή  το νομοσχέδιο που περιλαμβάνει το δεύτερο κύμα των εφαρμοστικών μέτρων και αφορά:

    Τον Κώδικα Πολιτικής Δικονομίας, ο οποίος αποτελεί μείζονα αναμόρφωση των διαδικασιών και ρυθμίσεων για το σύστημα πολιτικής δικαιοσύνης και μπορεί να επιταχύνει σημαντικά τη δικαστική διαδικασία και να μειώσει τα κόστη.
    Την ενσωμάτωση της οδηγίας BRRD, που αφορά την ασφάλεια των καταθέσεων, καθώς και την εξυγίανση των πιστωτικών ιδρυμάτων και των επιχειρήσεων επενδύσεων.

Επιπλέον, όπως αναφέρει ο Ευρωπαίος αξιωματούχος, η ελληνική πλευρά πρόσθεσε ως αίτημα την υιοθέτηση νομοσχεδίου για το μορατόριουμ της πρώτης κατοικίας. Τέλος, η ίδια πηγή διευκρινίζει πως τα δύο νομοσχέδια που σχετίζονται με τη φορολογία των αγροτών και τις πρόωρες συνταξιοδοτήσεις, αναμένεται να υιοθετηθούν στο επόμενο πακέτο την πρώτη βδομάδα του Αυγούστου.

Θα πρέπει να σημειωθεί ότι στη συμφωνία της Συνόδου Κορυφής στα προαπαιτούμενα για τη νομοθέτηση της 22ας Ιουλίου περιλαμβάνονταν μόνο ο Κώδικας και η οδηγία για τις τράπεζες.

Ετσι τα σκληρά μέτρα που προκαλούν και τις περισσότερες αντιδράσεις πηγαίνουν για το όχι και τόσο μακρινό μέλλον, αφού θα πρέπει μέχρι τον Αύγουστο να έχουν ολοκληρωθεί οι διαπραγματεύσεις για το νέο μνημόνιο, που μεταξύ άλλων περιλαμβάνουν:

    Κατάργηση των πρόωρων συντάξεων, με διατάξεις που αφαιρέθηκαν την τελευταία στιγμή από το πρώτο πολυνομοσχέδιο. Μεταξύ άλλων, έρχεται η σταδιακή αύξηση των ορίων ηλικίας στα 67 ή στα 62 με 40 έτη εργασίας καθώς και η επιβολή ποινής 16% για τις πρόωρες αποχωρήσεις.
    Το αγροτικό που περιλαμβάνει την κατάργηση απαλλαγών- εξαιρέσεων για επιδοτήσεις και αποζημιώσεις, την αύξηση του συντελεστή φόρου εισοδήματος από το 13% στο 26%, την κατάργηση του χαμηλού ΕΦΚ στο πετρέλαιο κίνησης.

Ομως ακόμη κι αν η κυβέρνηση περάσει αυτά τα μέτρα, η συνέχεια προμηνύεται ακόμη πιό δύσκολη, αφού μέχρι τον Σεπτέμβριο πρέπει να έχει ολοκληρωθεί η αξιολόγηση, κατά συνέπεια θα πρέπει να έχουν θεσμοθετηθεί:

    αλλαγές στον ΕΝΦΙΑ, έτσι ώστε να απορροφηθούν πλήρως οι όποιες μειώσεις από τις νέες Τιμές Ζώνης
    πλήρης μεταρρύθμιση του Ασφαλιστικού, στην οποία συμπεριλαμβάνονται η σταδιακή κατάργηση του ΕΚΑΣ, η εφαρμογή της ρήτρας μηδενικού ελλείμματος ή ισοδύναμα, μέτρα για τις αποφάσεις του ΣτΕ περί αντισυνταγματικότητας των μειώσεων συντάξεων του 2012, η κατάργηση όλων των Φόρων Υπέρ Τρίτων
    αλλαγές και στη φορολογία εισοδήματος, δηλαδή νέα κλίμακα και συντελεστές, ενσωμάτωση της έκτακτης εισφοράς στην κλίμακα, αύξηση φόρων στη ναυτιλία
    αλλαγές στις ρυθμίσεις οφειλών και συγκεκριμένα αποβολή όσων δεν πληρώνουν τις τρέχουσες οφειλές, μείωση των δόσεων για όσους έχουν δυνατότητα πληρωμής και αύξηση επιτοκίων
    για τις κατασχέσεις μισθών- συντάξεων, καταργείται το όριο του 25% και μειώνεται το όριο των 1.500 ευρώ
    πλήρες άνοιγμα επαγγελμάτων σύμφωνα με την εργαλειοθήκη του ΟΟΣΑ (μεταφορές, συμβολαιογράφοι, μηχανικοί κ.λ.π.)
    μεταρρυθμίσεις στην κυριακάτικη λειτουργία των καταστημάτων, στην περίοδο εκπτώσεων, στα μη συνταγογραφούμενα φάρμακα (σε 2η φάση), στο ιδιοκτησιακό καθεστώς των φαρμακείων, στη διάθεση του γάλακτος, στη λειτουργία των φούρνων, στη μεταποίηση
    αυστηρή αναθεώρηση του πλαισίου των συλλογικών διαπραγματεύσεων, των ομαδικών απολύσεων, των απεργιών
    αλλαγές στη δομή και λειτουργία του Δημοσίου, καθώς και νέο Μισθολόγιο από μηδενική βάση για τους δημοσίους υπαλλήλους




Διαβάστε Περισσότερα »

Ποιοι γλιτώνουν την πρώτη κατοικία από το «σφυρί»

Με τις ρυθμίσεις του υπουργείου Οικονομίας, αποκλείονται μπαταξήδες καθώς τίθενται αυστηρά εισοδηματικά και περιουσιακά όρια για την υπαγωγή στις προσταυτευτικές διατάξεις, ενώ την ίδια στιγμή οι ιδιοκτήτες κατοικιών θα πρέπει να καταβάλλουν και μηνιαία δόση προς τις τράπεζες, η οποία να υπολογίζεται με βάση συγκεκριμένους συντελεστές
Σε διαπραγματεύσεις με τους «θεσμούς» βρίσκεται ο υπουργός Οικονομίας Γιώργος Σταθάκης με στόχο να καταφέρει η κυβέρνηση να θεσπίσει άμεσα νόμο-προστασίας της πρώτης κατοικίας από τους πλειστηριασμούς. Σύμφωνα με ρεπορτάζ του «Έθνους», το «νομοσχέδιο Σταθάκη» το οποίο έχει ήδη αποσταλεί στους δανειστές, περιλαμβάνει σειρά κριτηρίων και προϋποθέσεων που θα πρέπει να πληρούν οι δανειολήπτες προκειμένου να διασώζουν την κύρια ή τη μοναδική τους κατοικία από το... σφυρί.
Αφορά τους ιδιοκτήτες που δανείστηκαν για την απόκτηση σπιτιού και δεν μπορούν να αντεπεξέλθουν στις υποχρεώσεις τους έναντι των τραπεζών, με αποτέλεσμα να έχουν λάβει ειδοποιητήρια για την έναρξη των διαδικασιών πλειστηριασμού.

Σύμφωνα με το νομοσχέδιο του κ. Σταθάκη προβλέπεται το «πάγωμα» των πλειστηριασμών της πρώτης κατοικίας μέχρι το τέλος του 2015 υπό προϋποθέσεις:

α) η αντικειμενική αξία της κύριας κατοικίας να μην ξεπερνά τις 200.000 ευρώ
β)το δηλωθέν οικογενειακό εισόδημα να μην ξεπερνά τις 30.000 ευρώ
γ)το σύνολο της κινητής και ακίνητης περιουσίας (συμπεριλαμβανομένης και της πρώτης κατοικίας) να μην ξεπερνά τις 270.000. Σε αυτό το ποσό υπόλογίζονται και οι τραπεζικές καταθέσεις οι οποίες δεν θα πρέπει να είναι πάνω από 15.000 ευρώ.
Διαβάστε Περισσότερα »

Τρόμος στην κουζίνα: Ακέφαλο ψάρι… επιτίθεται σε νοικοκυρά την ώρα που το ετοιμάζει για μαγείρεμα!



Κάτι… ύποπτο φαίνεται πως ετοιμάζουν τα υποψήφια γεύματα του πλανήτη, καθώς μετά το ωμό κρέας που λίγο έλειψε να μας πει και πώς θέλει να μαγειρευτεί, αλλά και το χταπόδι που αντί να γίνει κρασάτο…
μέθυσε και άρχισε να… παραπατά στο πιάτο, ένα νέο περιστατικό με ακέφαλο ψάρι που προσπάθησε να αποφύγει το μαγείρεμα, προκάλεσε αίσθηση στο διαδίκτυο.

Με το κεφάλι στο νεροχύτη και καθαρισμένο από τα εντόσθια, το σαρκοβόρο αυτό ψάρι του γλυκού νερού (bowfin) προσπάθησε να βγάλει τον εαυτό του από το μενού, προσφέροντας, σε μια νοικοκυρά, την τρομάρα της ζωής της!


Η άτυχη, μάλιστα, γυναίκα, ενώ προσπαθεί μάταια να συμμορφώσει το ψάρι με μια πετσέτα, δέχεται… επίθεση, με αποτέλεσμα να σκοντάψει σοκαρισμένη! Αργότερα, δε, ενώ προσπαθεί να το κόψει, το ψάρι αντιδρά σε κάθε «άγγιγμα» του μαχαιριού, λες και προσπαθεί να το αποφύγει!

«Δεν το πιστεύω αυτό. Εξακολουθεί να κινείται κανονικά», ακούγεται μια ανδρική που απαθανατίζει το όχι και τόσο πρωτοφανές (τελευταία) περιστατικό κάπου στη Βόρεια Αμερική…

«Το σώμα μπορεί να κινηθεί ακόμα και με κομμένο το κεφάλι, επειδή ο νωτιαίος μυελός μπορεί να δώσει ώθηση στο σώμα», σχολίασε ένας χρήστης του διαδικτύου, ενώ ένας άλλος συμπλήρωσε:

«Είναι όπως η καρδιά έξω από το σώμα ή ένα φίδι με κομμένο κεφάλι. Δεν είναι ζωντανό, αλλά τα νεύρα κάνουν ακόμα τη δουλειά τους. Οι μύες εξακολουθούν να έχουν ενέργεια μέσα τους και μπορούν να συνεχίσουν να κινούνται από μόνοι τους. Είναι κάτι σαν αντανακλαστικά»…
Διαβάστε Περισσότερα »

"Έλληνες πιλότοι F-16 προσγειώθηκαν στην Τουρκία για να πάνε σε ATM"! Ποιος το γράφει!


Έλληνας πιλότος μαχητικού F-16 προσγείωσε παράνομα το αεροπλάνο του στο Σόκε της Τουρκίας, και πήρε από ΑΤΜ μετρητά - και συγκεκριμένα 6.000 τουρκικές λίρες! Μια αποστολή που συνεχίστηκε και από άλλους Ελληνες πιλότους της ίδιας Μοίρας!

Το "αστείο"  που έκανε γαλλική ιστοσελίδα με το παραπάνω περιεχόμενο ταρακούνησε πάρα πολλούς στην Τουρκία και τουλάχιστον δύο τουρκικά ΜΜΕ το πήραν στα σοβαρά και έσπευσαν να κάνουν ρεπορτάζ και να δημοσιεύσουν την διάψευση!

Σύμφωνα λοιπόν με την γαλλική αεροδιαστημικού περιεχόμενου ιστοσελίδα radiocockpit, ο ...επισμηναγός Όμηρος Σιποστόπουλος κατά την διάρκεια εκπαιδευτικής πτήσης κοντά στην Σάμο,μόλις 3 χιλιόμετρα από την τουρκική ακτή, έφυγε από την ομάδα του και προσγείωσε παράνομα σε ένα εγκαταλελειμμένο στρατιωτικό χώρο στην περιοχή Söke της Τουρκίας το F-16 του για  να ''τραβήξει'' χρήματα από ένα ΑΤΜ  στη γειτονική πόλη  προκειμένου να υπερβεί το  ανώτατο όριο των  € 60 που ισχύει στην Ελλάδα.
Ο πιλότος - γράφει η γαλλική ιστοσελίδα- γνωρίζοντας την περιοχή καθώς είχε ήδη πραγματοποιήσει δοκιμές σε προσομοιωτή, ήξερε πως να κινηθεί  και οδήγησε του F-16 του σε ένα σκιερό καταφύγιο ενός έρημου και μισογκρεμισμένου υπόστεγου  και καλύπτοντας την στολή του και τα ελληνικά διακριτικά του με ένα δερμάτινο μπουφάν, επισκέφθηκε με τα πόδια τα περίχωρα της μικρής πόλης  Söke. Στη συνέχεια έκανε ανάληψη 2.000 τουρκικές λίρες τρεις φορές ( με πιστωτική κάρτα) Στη συνέχεια, γράφει,βρήκε ένα γραφείο ανταλλαγης συναλλάγματος, που του έδωσε το ισοδύναμο σε ευρώ, σχεδόν 2.000 του ευρωπαϊκού νομίσματος.
Μόλις έκανε την δουλειά του ο  επισμηναγός Όμηρος Σιποστόπουλος πήγε πίσω στο αεροπλάνο του και  στη συνέχεια απογειώθηκε παράνομα, ακριβώς όπως είχε φτάσει,  και επέστρεψε στην Ελλάδα. Αυτή η περιπέτεια θα μπορούσε να παραμείνει μυστική, αν άλλοι πιλότοι της 330 Μοίρας «Κεραυνός», της 111 Πτέρυγας Μάχης στην βάση της Νέας Αγχιάλου, είχαν αρνηθεί να εκμεταλλευτούν την ευκαιρία και τελικά αδειάσει τα ΑΤΜ της άλλης πλευράς του Αιγαίου πριν εντοπιστούν από την  τουρκική αστυνομία, ενώ έπιναν ένα ποτήρι ούζο στην ταράτσα ενός μπαρ  στο Söke,πριν  απογειωθούν από την Τουρκία. Η τουρκική κυβέρνηση, καταλήγει ,θα προχωρήσει  επίσημη διαμαρτυρία.

Η τουρκική εφημερίδα Vatan όπως και η Star στις 19/7/2015 αναφέρονται στο ...θέμα. Στα δημοσιεύματα,αφού επαναλαμβάνονται τα...περιστατικά όπως τα αναφέρει το radiocockpit, γράφει σοβαρότατα ότι αποκαλύφθηκε πως γαλλική ιστοσελίδα που δημοσίευσε την εν λόγω είδηση, το έκανε για αστείο. Σημειώνεται από την εφημερίδα ότι όσοι Τούρκοι πήραν στα σοβαρά την είδηση υπέβαλαν ερωτήματα στον Δήμο του Σόκε και ο Δήμος χαρακτήρισε τα όσα αναφέρθηκαν ως «σαχλαμάρες»! Η Σταρ αναφέρεται επίσης στο θέμα τονίζοντας πως ο ισχυρισμός αυτός προέκυψε αστείο.onalert.gr
Τους τρέλανε τους Τούρκους η γαλλική ιστοσελίδα!

Δείτε ΕΔΩ το δημοσίευμα της γαλλικής ιστοσελίαδας


και   ΕΔΩ το τουρκικό δημοσίευμα
Διαβάστε Περισσότερα »

ΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ