Κυριακή 30 Αυγούστου 2015

Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός στην Ι. Μ. Τιμίου Προδρόμου Καλαμίου Λιβαδειάς

Με κάθε Μεγαλοπρέπεια και λαμπρότητα εορτάστηκε ή αποτομή της Τιμίας Κεφαλής του Προφήτου και Βαπτιστού Αγίου Ιωάννου στην Ιστορική Ιερά Μόνη Τιμίου Προδρόμου στο Καλάμι Βοιωτίας μόλις λίγα χιλιόμετρα έξω από την Λειβαδιά. Πλήθος πιστών συνέρρευσαν για να τιμήσουν τον Άγιο πολλοί από τους οποίους μετέβησαν πεζοί από την πόλη της Λειβαδιάς και την ευρύτερη περιοχή. Τέλος ο Καθηγουμενος της Ιεράς Μονής π.Πορφύριος ευχαρίστησε τον π.Κωνσταντίνο, τον π.Ιωάννη και τον π.Πρόδρομο ο οποίος είχε και την ονομαστική του εορτή και ευχήθηκε ή κραταιά σκέπη και ευχή του Τιμίου Προδρόμου να σκεπάζει και φυλάει όλο το πλήρωμα της εκκλησίας.









Διαβάστε Περισσότερα »

Στο "κόκκινο" αύριο η Βοιωτία

Σύμφωνα με το Χάρτη Πρόβλεψης Κινδύνου Πυρκαγιάς που εκδίδει η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας του Υπουργείου Εσωτερικών & Διοικητικής Ανασυγκρότησης (www.civilprotection.gr), για αύριο Δευτέρα 31 Αυγούστου 2015, προβλέπεται πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς (κατηγορία κινδύνου 4) για τις εξής περιοχές:

• Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδος (Βοιωτία, Εύβοια και Σκύρος)

• Περιφέρεια Αττικής (συμπεριλαμβανομένων των Κυθήρων)

• Περιφέρεια Πελοποννήσου (Αργολίδα, Κορινθία, Αρκαδία, Αχαΐα, Ηλεία, Λακωνία).

Διαβάστε Περισσότερα »

23χρονος αυτοκτόνησε πάνω στον τάφο του παππού του




Σοκαρισμένη είναι η Κρήτη από την κίνηση ενός 23χρονου να δώσει τέρμα στη ζωή του σήμερα το πρωί στην Κίσσαμο Χανίων στρέφοντας μία κυνηγετική καραμπίνα στον εαυτό του.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, ο 23χρονος βρέθηκε νεκρός από τους συγγενείς του πάνω στο μνήμα του παππού του που όπως φαίνεται του είχε μεγάλη αδυναμία και δεν μπορούσε να αντέξει την απώλειά του.

Όπως αναφέρει το ekriti.gr, ο 23χρονος είχε προειδοποιήσει συγγενείς και φίλους ότι σκοπεύει να δώσει τέλος στη ζωή του.

Αφού τον αναζήτησαν για αρκετές ώρες, σήμερα περίπου στις 6.00 το πρωί τον βρήκαν νεκρό πάνω στο μνήμα του παππού του ο οποίος έφυγε από τη ζωή πρόσφατα. Η αστυνομία εξετάζει όλα τα ενδεχόμενα, ωστόσο όλα καταλήγουν στο συμπέρασμα της αυτοχειρίας.
Διαβάστε Περισσότερα »

Αλίαρτος:«Μπουμπούκια» με ναρκωτικά και όπλα έπεσαν στα χέρια της αστυνομίας

Συνελήφθησαν δύο (2) άτομα στην ευρύτερη περιοχή της Αλίαρτου Βοιωτίας, κατηγορούμενοι για διακίνηση ναρκωτικών και παραβάσεις του νόμου περί όπλων

Σε νομότυπη έρευνα στην οικία τους, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν ποσότητα ακατέργαστης κάνναβης, (2) κυνηγετικά όπλα, χρηματικό ποσό, ηλεκτρονική ζυγαριά ακριβείας, μεταλλικός τρίφτης κάνναβης κ.α.


Συνελήφθησαν, χθες (29-08-2015) το μεσημέρι στην ευρύτερη περιοχή της Αλίαρτου Βοιωτίας, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Λιβαδειάς, δύο (2) άτομα και συγκεκριμένα, ένας 56χρονος ημεδαπός και μία 40χρονη υπήκοος Αλβανίας, κατηγορούμενοι για διακίνηση ναρκωτικών ουσιών και παραβάσεις του νόμου περί όπλων.

Ειδικότερα οι αστυνομικοί, μετά από κατάλληλη αξιοποίηση – αξιολόγηση στοιχείων, σχετικά με διακίνηση ναρκωτικών ουσιών από τους κατηγορουμένους, έναντι ανάλογων χρηματικών ποσών, εντός της οικίας τους στην ανωτέρω περιοχή, πραγματοποίησαν αιφνιδιαστική νομότυπη έρευνα, όπου βρέθηκαν εντός αυτής και κατασχέθηκαν:

(80) γραμμάρια ακατέργαστης κάνναβης, εντός νάιλον συσκευασίας.
Το χρηματικό ποσό των (2.160) ευρώ, προερχόμενο από την πώληση ναρκωτικών ουσιών.
Μία ηλεκτρονική ζυγαριά ακριβείας και ένας μεταλλικός τρίφτης κάνναβης, ο οποίος περιείχε υπολείμματα ακατέργαστης κάνναβης.
(1) κυνηγετικό όπλο, ιδιοκτησίας του 56χρονου & (1) κυνηγετικό όπλο τύπου «flober», τα οποία κατείχαν παράνομα.
(8) φυσίγγια κυνηγετικού όπλου, τύπου «flober».
(2) κινητά τηλέφωνα.

Επιπλέον στο πλαίσιο της έρευνας, προέκυψε ότι σε βάρος της 40χρονης, εκκρεμούσε καταδικαστική Απόφαση με ποινή φυλάκισης έξι (6) μηνών, για παράβαση νομοθεσίας περί εκδιδομένων με αμοιβή προσώπων.

Την έρευνα και το προανακριτικό έργο διενήργησε το Τμήμα Ασφαλείας Λιβαδειάς, ενώ οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Λιβαδειάς.

Διαβάστε Περισσότερα »

Πωλείται οικόπεδο στη παραλία Αλυκής

Πωλείται οικόπεδο με πανοραμική θέα στη παραλία Αλυκής Βοιωτίας 350τ.μ. οικοδομήσιμο εντός οικισμού.Τηλ.επικοινωνίας 6975885345
Διαβάστε Περισσότερα »

Σοβαρό πλήγμα σε Τσίπρα-ΣΥΡΙΖΑ επιβεβαιώνουν οι δημοσκοπήσεις στον Κυριακάτικο Τύπο




Σοβαρό πλήγμα έχει δεχτεί σύμφωνα με νέες δημοσκοπήσεις η δημοτικότητα του Αλέξη Τσίπρα με την πλειοψηφία των πολιτών να εκφράζουν την απογοήτευσή τους από την εξάμηνη διακυβέρνηση της χώρας από τον ΣΥΡΙΖΑ.


Ειδικότερα σύμφωνα με δημοσκόπηση της Κάπα Research που... δημοσιεύει το Βήμα της Κυριακής, το 67% των ερωτηθέντων πιστεύει ότι τα πράγματα στη χώρα κινούνται προς τη λάθος κατεύθυνση, ενώ το 40,9% κρίνει αρνητικά τον τρόπο με τον οποίο διαπραγματεύτηκε η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ τη συμφωνία με τους δανειστές.

Ο Α. Τσίπρας συνεχίζει να προηγείται στις θετικές γνώμες με 45,6% αλλά πλέον το 52,3% διάκειται αρνητικά απέναντί του, ενώ έχει μικρύνει σημαντικά η απόσταση από τον πρόεδρο της ΝΔ Ευάγγελο Μεϊμαράκη.

Στο ερώτημα αν είχαμε σήμερα βουλευτικές εκλογές, εσείς ποιο κόμμα θα ψηφίζατε, οι ερωτώμενοι απάντησαν:

ΣΥΡΙΖΑ 27,3%, ΝΔ 24,2%, Χρυσή Αυγή 6,8%, Ποτάμι 5,5%, ΚΚΕ 5%, ΛΑΕ 4,8%, ΠΑΣΟΚ 4,3%, Ένωση Κεντρώων 3,3%, ΑΝΕΛ 3%.

Η αδιευκρίνιστη ψήφος κυμαίνεται στο 13,2%.

AlCO

Σε άλλη δημοσκόπηση της AlCO που δημοσιεύει το Πρώτο Θέμα, το 79% δηλώνει ότι ο Αλέξης Τσίπρας απογοήτευσε τις προσδοκίες του και το 66% θεωρεί λάθος την απόφαση για πρώωρες εκλογές.
Επιπλέον στην πρόθεση ψήφου, προηγείται ο ΣΥΡΙΖΑ με 22,6% και ακολουθεί η ΝΔ με 21,1%, η Χρυσή Αυγή με 6,3%, το Ποτάμι με 5,1%, το ΚΚΕ με 4,7%, το ΠΑΣΟΚ με 4,1%, η ΛΑΕ με 4%, η Ένωση Κέντρου με 3% και οι ΑΝΕΛ με 2,4%.

MRB

Στη δημοσκόπηση της MRB για την "Real News", ως προς την πρόθεση ψήφου, ο ΣΥΡΙΖΑ προηγείται με 24,6% και ακολουθεί η Νέα Δημοκρατία με 22,8%, η Χρυσή Αυγή με 6,2%, το Ποτάμι με 5,6%, το ΚΚΕ και η Ένωση Κέντρου με 4,7%, η ΛΑΕ με 4,2%, ενώ οι ΑΝΕΛ συγκεντρώνουν μόλις 2,3%. Στο 16,9% κυμαίνεται η αδιευκρίνιστη ψήφος.

Στο ερώτημα ποιος είναι καταλληλότερος για να διαχειριστεί το θέμα του χρέους μετά τις εκλογές, ο Αλέξης Τσίπρας προηγείται με 35,9% και ακολουθεί ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης με 33,1%.

Όσον αφορά την αξιολόγηση της στάσης του Προέδρου της Δημοκρατίας, ο οποίος έχει δεχθεί σκληρή κριτική για τους χειρισμούς του από τον Π. Λαφαζάνη και τη Ζ. Κωνσταντοπούλου, το 60,2% των ερωτηθέντων έχει θετική γνώμη και το 28,7% αρνητική.
Διαβάστε Περισσότερα »

Οι πρώτοι επτά έλληνες μετανάστες στην Αυστραλία.



Οι πρώτοι Έλληνες που πατούν το πόδι τους στην Αυστραλία λίγο μετα το 1800 είναι επτά ναυτικοί, που έχουν καταδικασθεί για πειρατεία από τους Άγγλους.
Τα ονόματά τους: Γεώργιος Βασιλάκης, Γκίκας Βούλγαρης, Γεώργιος Λαρίτσος, Αντώνης Μανόλης, Δαμιανός Νίνης, Νικόλαος Παπανδρέας και Κωνσταντίνος Στρομπόλης.
Ο Δαμιανός Γκίκας, ήταν Υδραίος καπετάνιος και συνελήφθη άδικα για πειρατεία από ένα αγγλικό πολεμικό πλοίο και καταδικάστηκε σε... εξορία στο Σίδνεϊ. Δεν γνωρίζουμε περισσότερα στοιχεία για την τύχη του, καθώς δεν είναι καταγεγραμμένα τα στοιχεία του στα αρχεία της Αυστραλίας ή της Ελλάδας.

Το ίδιο ισχύει και για την περίπτωση του Γιώργου Παππά, που βρέθηκε σε αυστραλιανό έδαφος το 1814, ως μέλος βρετανικού πληρώματος εποικισμού. Παντρεύτηκε μια ιθαγενή ( Αβορίγινα), εγκατέλειψε το πλοίο του και εγκαταστάθηκε μόνιμα στο Σίδνεϊ.
Παλιές αυστραλιανές εφημερίδες του 1900, αναφέρουν ότι υπήρχαν και άλλοι Έλληνες που φέρονται να έφτασαν στην 5η ήπειρο μεταξύ του 1803 και του 1820.

Η ιστορία των επτά Ελλήνων ναυτικών που γλύτωσαν στο πάρα πέντε από τη θανατική καταδίκη και οδηγήθηκαν στην Αυστραλία
Στα αρχεία του αυστραλιανού κράτους, φιγουράρουν τα ονόματα επτά Ελλήνων ναυτικών που κατέφθασαν στις 27 Αυγούστου του 1829 στις ακτές της Αυστραλίας ως βαρυποινίτες, που εξορίστηκαν μόνιμα από τις βρετανικές αρχές γλιτώνοντας έτσι τα χειρότερα, δηλαδή την εκτέλεση.

Ήταν το πλήρωμα της σκούνας “Ηρακλής”, με πλοίαρχο τον Αθηναίο Αντώνη Μανώλη και έξι νεαρούς ναυτικούς από την Ύδρα: το Δαμιανό Νινή, το Γκίκα Βούλγαρη, το Γεώργιο Βασιλάκη, τον Κωνσταντίνο Στρόμπολη, το Γεώργιο Λαρίτσο και το Νικόλαο Παπανδρέα. Είχαν κουρσέψει το βρετανικό εμπορικό μπρίκι “ Άλκηστη” , χωρίς να πειράξουν τους Βρετανούς ναυτικούς, στις 29 Ιουλίου του 1827 έξω από τη Μάλτα.

Η λεία τους δεν ήταν πολύτιμη, επρόκειτο για είδη πρώτης ανάγκης, θειάφι, σκοινιά, σκεύη και πιπέρι. Δύο μέρες αργότερα, τους έπιασε το βρετανικό πλοίο “Gannet” που εκτελούσε περιπολίες στα νότια της Κρήτης, οδηγώντας τους στη Μάλτα για να δικαστούν.

Φωτογρ.Ο τάφος του πλοιάρχου Αντώνη Μανώλη, στο Πίκτον της Αυστραλίας

Το δικαστήριο, ο ναύαρχος Έντουαρντ Κόνδριγκτον, η θανατική καταδίκη και η εξορία στην μακρινή Αυστραλία
Τραγική ειρωνεία είναι ότι στο δικαστήριο προέδρευε ο αντιναύαρχος Έντουαρντ Κόνδριγκτον, γνωστός από τη ναυμαχία του Ναυαρίνου.
Αν και τέσσερις μήνες νωρίτερα είχε σώσει την ελληνική επανάσταση, δεν έκανε το ίδιο και για τους ναυτικούς. Ο Κόνδριγκτον, δεν συμπαθούσε τους πειρατές. Είχε στείλει πέντε φορές έγγραφες διαμαρτυρίες προς την ελληνική επαναστατική ηγεσία ζητώντας την περιστολή της πειρατείας απειλώντας να πάρει μέτρα. Έτσι τους καταδίκασε σε θάνατο.
Όμως, γλύτωσαν στο παρά πέντε την εκτέλεση, καθώς το Λονδίνο αποφάσισε ότι θα ήταν πιο χρήσιμοι στο βρετανικό κράτος αν εξορίζονταν μόνιμα στην Αυστραλία για καταναγκαστικά έργα.

Η καθημερινότητα τους στην Αυστραλία και η προσπάθεια επαναπατρισμού τους

Όταν έφτασαν στο Σίδνευ, τέθηκαν στις υπηρεσίες των αποικιακών αρχών και από ότι φαίνεται γρήγορα αξιοποιήθηκαν οι ιδιαίτερες γνώσεις τους στην οινοποιία. Μετά την κήρυξη της ελληνικής ανεξαρτησίας, το 1834, κινητοποιήθηκε η ελληνική διπλωματία για τον επαναπατρισμό τους μετά και από παρότρυνση των συγγενών τους.

Την υπόθεση ανέλαβε προσωπικά ο Σπυρίδων Τρικούπης και τελικά οι Βρετανοί συμφώνησαν να απαλλαγούν πλήρως και να επιστρέψουν στην πατρίδα τους. Η Ελλάδα υποχρεώθηκε μόνο να καταβάλει τα έξοδα της μεταφοράς τους, 4.921 δραχμές, που ήταν αρκετά για την εποχή. Από τους επτά οι πέντε επέλεξαν να επιστρέψουν.
Ο πρώην πλοίαρχος του πληρώματος, Αντώνης Μανώλης αποφάσισε να μείνει μόνιμα στο Σίδνευ και σε ηλικία 50 ετών (το 1854), έγινε ο πρώτος Αυστραλός υπήκοος, ελληνικής καταγωγής. Εργάστηκε εκεί ως κηπουρός και πέθανε σε ηλικία 76 ετών, στις 22 Σεπτεμβρίου του 1880, στο Πίκτον (γεννήθηκε στην Αθήνα το 1804). Την επιλογή του Αντώνη Μανώλη ακολούθησε και ο Γκίκας Βούλγαρης, μόνο που είχε καλύτερη τύχη.

Απέκτησε περιουσία, έγινε Αυστραλός υπήκοοος το 1861 και άλλαξε το όνομα του σε Τζίγκερ.
Παντρεύτηκε μια νεαρή Ιρλανδή και απέκτησε 10 παιδιά και 52 εγγόνια. Οι απόγονοι του φτάνουν μέχρι τις μέρες μας, έχουν όμως πλέον ενταχθεί στην ιρλανδική και την καθολική κοινότητα.

Την πρώτη αυτή ομάδα των Ελλήνων μεταναστών (καταδίκων), ακολούθησαν σκασιάρχες ναυτικοί που εγκατέλειψαν τα πλοία τους για να βρουν καλύτερη τύχη στην αχανή ήπειρο των 8.000.000 τετραγωνικών χιλιομέτρων.



Η περιπετειώδης ζωή στην Ελλάδα, της πρώτης Ελληνίδας μετανάστριας στην Αυστραλία

Η Αικατερίνη Πλέσσου, γεννήθηκε στο χωριό Πλεσιβίτσα (σημερινό Πλαίσιο) της Θεσπρωτίας το 1809 ή το 1810. Ο πατέρας της Γιώργος, που ήταν έμπορος από τις Σέρρες, ταξίδευε συχνά και έτσι η δεκατετράχρονη μητέρα της Βασιλική, μεγάλωνε μόνη τα δύο νήπια παιδιά της, την Αικατερίνη και τον Κωστούλα. Η Βασιλική ήταν πανέμορφη και την πολιορκούσαν πολλοί άνδρες. Την είδε ο γιος του Αλή Πασά, Μουχτάρ, την ερωτεύτηκε και την πήγε στο χαρέμι του. Απείλησε, μάλιστα, τον σύζυγό της να μην την ξαναπλησιάσει γιατί θα τον σκότωνε.

Η Κατερίνα όσο μεγάλωνε γινόταν όλο και πιο όμορφη. Ο γιος του Αλή Πασά άρχισε να γλυκοκοιτάζει και αυτή με αποτέλεσμα η μάνα της να αρραβωνιάσει εσπευσμένα την δωδεκάχρονη κόρη της με τον γιατρό του Αλή Πασά που δεν ήταν άλλος από τον Ιωάννη Κωλέττη, μετέπειτα πρωθυπουργό της Ελλάδος. Ο αρραβώνας διαλύθηκε όταν πέθανε ο Αλή Πασάς και ο γιος του και η Κατερίνα βρέθηκαν στο Μεσολόγγι. Εκεί γνώρισε το λόρδο Βύρωνα και έκαναν στενή παρέα, μάλιστα ήταν από τους τελευταίους ανθρώπους που τον είδαν εν ζωή. Μετά την έξοδο του Μεσολογγίου, η νεαρή κοπέλα περιπλανήθηκε αρκετά και βρέθηκε στο νησάκι της Καλάμου, κοντά στις ακτές της Αιτωλοακαρνανίας.

Εκεί, γνώρισε και παντρεύτηκε το 1827, τον διοικητή της βρετανικής φρουράς του νησιού και βετεράνο της μάχης του Βατερλό, Τζέημς Χένρυ Κράμερ.

Η μόνιμη εγκατάσταση της Αικατερίνη Πλέσσου στο Νιουκαστλ

Το ζευγάρι ταξίδεψε σε διάφορες περιοχές λόγω του επαγγέλματος του Βρετανού αξιωματικού, ώσπου η χώρα του τον έστειλε να υπηρετήσει στην Αυστραλία. Στις 28 Σεπτεμβρίου 1835, η Αικατερίνη Πλέσσου, φθάνει στο Σίδνευ με ένα πλοίο που μεταφέρει 300 κατάδικους και γίνεται η πρώτη Ελληνίδα έποικος στο Νιουκάστλ.

Στην Αυστραλία θα γεννηθεί το έκτο παιδί τους. Απέκτησαν συνολικά έντεκα παιδιά, εκ των οποίων έζησαν πέρα από τα παιδικά τους χρόνια, μόνο τα έξι. Από αυτούς μόνο ο γιος της Ρόμπερτ απέκτησε απόγονους και έτσι συνεχίζεται μέχρι τις μέρες μας, η οικογένεια των Κράμερ – Πλέσσου. Η Κατερίνα Πλέσσου έζησε ήρεμα αλλά σχετικά φτωχικά στην Αυστραλία, αφού στην κατοχή της η οικογένεια είχε μόνο ένα μικρό αγρόκτημα και τον στρατιωτικό μισθό του συζύγου. Μετά τον θάνατό του, το 1864, η Αικατερίνη μετακόμισε στο Σίδνευ όπου ήδη είχε εγκατασταθεί ο γιος της Χένρυ.

Μαζί έμειναν μέχρι τον θάνατό της, στις 8 Αυγούστου του 1907, σε ηλικία περίπου 98 ετών. Η τελευταία της οικία στο προάστιο Darlinghurst στο ανατολικό Σύδνευ δεν υπάρχει πια, αφού κατεδαφίσθηκε τη δεκαετία του 1970 για την διαπλάτυνση λεωφόρου.

Ο ελληνικός πληθυσμός στην Αυστραλία

Το 1880 υπήρχαν στην Αυστραλία περίπου 150 Έλληνες. Στην πρώτη επίσημη απογραφή του 1891, βρέθηκε ότι ζούσαν εκεί 482.

Αυτοί οι μετανάστες κατάγονταν κυρίως από τα Κύθηρα, την Ιθάκη, το Καστελλόριζο και τη Μακεδονία.
Είκοσι χρόνια μετά, το 1911, ο αριθμός τους ξεπερνάει τους 2.500 και μετά τη μικρασιατική καταστροφή καταφθάνουν ορδές μεταναστών στην Αυστραλία. Το μεγαλύτερο μεταναστευτικό κύμα σημειώθηκε την δεκαετία του 50.
Η ελληνική κοινότητα Μελβούρνης που ιδρύθηκε τον Αύγουστο του 1897, είναι γηραιότερη και από την Αυστραλιανή Συνομοσπονδία.

Σήμερα, ο ελληνισμός της Αυστραλίας ξεπερνά τις 700.000, σύμφωνα με επίσημη απογραφή....

Διαβάστε Περισσότερα »

Με ζέστη και αέρηδες η τελευταία Κυριακή του Αυγούστου

Θερμοκρασίες που θα φτάσουν τους 35 βαθμούς Κελσίου και δυνατοί βόρειοι άνεμοι που θα φτάσουν στο Αιγαίο τα 7 μποφόρ διαμορφώνουν το σκηνικό του καιρού την Κυριακή.

Μακεδονία, Θράκη
καιρός: αίθριος.
άνεμοι: από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ.
θερμοκρασία: από 16 έως 34 βαθμούς Κελσίου, στη δυτική Μακεδονία η ελάχιστη 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Νησιά Ιονίου, Ηπειρος, δυτική στερεά, δυτική Πελοπόννησος
καιρός: αίθριος.
άνεμοι: βόρειοι βορειοδυτικοί 3 με 5 μποφόρ.
θερμοκρασία: από 18 έως 35 βαθμούς Κελσίου, στην Ηπειρο η ελάχιστη κατά τόπους 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Θεσσαλία, ανατολική Στερεά, Εύβοια, ανατολική Πελοπόννησος
καιρός: αίθριος.
άνεμοι: βόρειοι βορειοανατολικοί 4 με 5 και τοπικά στα ανατολικά 6 με 7 μποφόρ.
θερμοκρασία: από 15 έως 34 βαθμούς Κελσίου.

Κυκλάδες, Κρήτη
καιρός: αίθριος.
άνεμοι: βόρειοι 6 με 7 μποφόρ.
θερμοκρασία: από 21 έως 29 και στη νότια Κρητη έως 32 βαθμούς Κελσίου.

Νησιά ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα
καιρός: αίθριος.
άνεμοι: στα βόρεια βορειοανατολικοί 6 με 7 μποφόρ, στα νότια βόρειοι βορειοδυτικοί 5 με 6 μποφόρ.
θερμοκρασία: από 23 έως 33 βαθμούς Κελσίου.


Αττική
καιρός: αίθριος.
άνεμοι: βόρειοι βορειοανατολικοί 4 με 6 και στα ανατολικά τοπικά 7 μποφόρ.
θερμοκρασία: από 22 έως 33 βαθμούς Κελσίου, στα ανατολικά και βόρεια η μεγίστη 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Θεσσαλονίκη
καιρός: αίθριος.
άνεμοι: μεταβλητοί 3 τοπικά βόρειοι 4 μποφόρ.
θερμοκρασία: από 18 έως 33 βαθμούς Κελσίου.

Διαβάστε Περισσότερα »

Σοκ στην Κρήτη: 47χρονος πέθανε από τσίμπημα σφήκας




Την τελευταία του πνοή άφησε σήμερα ένας άνδρας ηλικίας περίπου 47 χρονών μετά από τσίμπημα σφήκας.
Ο άτυχος άνδρας, σύμφωνα με πληροφορίες, τρυγούσε σταφύλια σε αμπέλι στην περιοχή των Μαλάδων Ηρακλείου όταν δέχθηκε το θανατηφόρο, όπως αποδείχθηκε, τσίμπημα από μια σφήκα.

Αμέσως μεταφέρθηκε σε φαρμακείο κοντινής περιοχής στο Ηράκλειο ωστόσο το αλλεργικό σοκ που είχε υποστεί είχε προχωρήσει και παρά τις προσπάθειες των διασωστών του ΕΚΑΒ, που ειδοποιήθηκε και έφθασε στο σημείο, υπέκυψε.

Αναμένεται νεκροψία-νεκροτομή για να διαπιστωθούν τα ακριβή αίτια του θανάτου του.
Διαβάστε Περισσότερα »

ΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ