Παρασκευή 2 Οκτωβρίου 2015

Έρχονται τα αναδρομικά "ραβασάκια" φόρου για αγρότες, επιχειρήσεις


Ξεκίνησε η αντίστροφη μέτρηση για την έκδοση των αναδρομικών εκκαθαριστικών με φουσκωμένο φόρο για αγρότες και επιχειρήσεις, ενώ αρχίζει και η τυπική εφαρμογή των μνημονιακών δεσμεύσεων στο μέτωπο της φορολογίας.

Ειδικότερα, με τις νέες διατάξεις ορίζονται οι συντελεστές προκαταβολής φόρου εισοδήματος από επιχειρηματική δραστηριότητα που αποκτούν φυσικά πρόσωπα της παρ.1 του άρθρου 69 του ν.4172/2013 ως εξής: i) 55% για τα κέρδη που προκύπτουν στο φορολογικό έτος που αρχίζει από 1.1.2014 έως και 31.12.2014, ii) 75% για τα κέρδη που προκύπτουν στο φορολογικό έτος που αρχίζει από 1.1.2015 έως και 31.12.2015, iii) 100% για τα κέρδη που προκύπτουν στα φορολογικά έτη που αρχίζουν από 1.1.2016 και εφεξής.

Για τα φορολογικά έτη που αρχίζουν από την 1/1/2015 αυτή και μετά, καταργείται η έκπτωση 2% που προβλέπονταν κατά την εφάπαξ καταβολή του οφειλόμενου φόρου (με βάση την εμπρόθεσμη αρχική ή τροποποιητική δήλωση φόρου εισοδήματος του υπόχρεου φυσικού προσώπου) μέσα στην προθεσμία της πρώτης δόσης.

Για εισοδήματα που προκύπτουν στο φορολογικό έτος 2014 από ατομική αγροτική επιχειρηματική δραστηριότητα, η προκαταβολή φόρου εισοδήματος από επιχειρηματική δραστηριότητα της παρ.1 του άρθρου 69 του ΚΦΕ, υπολογίζεται με συντελεστή 55% αντί για 27,5% που ισχύει σήμερα.

Αναδρομικά εκκαθαριστικά

Διευκρινίζεται ότι για όσες δηλώσεις φυσικών προσώπων έχουν ήδη υποβληθεί χωρίς να έχει βεβαιωθεί το νέο ποσοστό προκαταβολής (55%), θα γίνει εκ νέου προσδιορισμός φόρου, χωρίς να απαιτείται η υποβολή τροποποιητικής δήλωσης από το φορολογούμενο.

Συγκεκριμένα, θα πραγματοποιηθεί νέα εκκαθάριση και θα εκδοθεί νέα πράξη διοικητικού προσδιορισμού φόρου από τη ΔΗΛΕΔ, που θα γίνει για λογαριασμό κάθε Δ.Ο.Υ.

-Αυξάνεται από το 80% στο 100% η προκαταβολή του φόρου εισοδήματος  για τις ΑΕ, τις ΕΠΕ, τις προσωπικές εταιρείες, τα μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα νομικά πρόσωπα κα.

-Καταργείται η διάταξη για το μπλόκο στις τριγωνικές συναλλαγές και αφορούσε στην μη έκπτωση δαπανών που καταβάλλονται προς φυσικό ή νομικό πρόσωπο ή νομική οντότητα που είναι φορολογικός κάτοικος σε κράτος μη συνεργάσιμο ή που υπόκειται σε προνομιακό φορολογικό καθεστώς

-Καταργείται η έκπτωση 2% σε περίπτωση εφάπαξ καταβολής του οφειλόμενου φόρου εισοδήματος νομικών προσώπων και νομικών οντοτήτων (με βάση την εμπρόθεσμη δήλωση) μέσα στην προθεσμία υποβολής της δήλωσης.

Διαβάστε Περισσότερα »

Άδωνις: Τις βρήκα, πάω...τρέχοντας-βίντεο

Οπως έγινε γνωστό πριν λίγα λεπτά, τελικά ο Αδωνις Γεωργιάδης δεν θα είναι υποψήφιος για την αρχηγία της Νέας Δημοκρατίας.

Ο λόγος είναι ότι «κόπηκε» από την ΚΕΦΕ καθώς κρίθηκε εκπρόθεσμη η υποψηφιότητα του, αφού προσήλθε στα γραφεία της Συγγρού λίγα λεπτά μετά τις 18:00.



Τρέχοντας έφτασε στα γραφεία της Νέας Δημοκρατίας στη Λεωφόρο Συγγρού ο Άδωνις Γεωργιάδης, για να καταθέσει την υποψηφιότητά του για την προεδρία του κόμματος, πάνω στην εκπνοή της προθεσμίας.

Ο Άδωνις Γεωργιάδης κατάφερε την τελευταία στιγμή να μαζέψει τις 50 υπογραφές, όπως ανακοίνωσε ο ίδιος μέσω Twitter.

Νωρίτερα, είχε δηλώσει ότι του έλειπαν πέντε υπογραφές και είχε απευθύνει έκκληση μέσα από τα social media στα μέλη της Πολιτικής Επιτροπής της Νέας Δημοκρατίας, ώστε να σπεύσουν οι ενδιαφερόμενοι.

Η αγωνία των διαδικτυακών του «φίλων», αλλά και των υποστηρικτών του εντός ΝΔ, τελείωσε πριν από μερικά λεπτά, όταν ο κ. Γεωργιάδης τους πληροφόρησε ότι «τις βρήκε» και «πάει»...

Παρόλο που η αίτηση του κ. Γεωργιάδη ήταν στην ουσία εκπρόθεσμη για λίγα λεπτά, η Κεντρική Εφορευτική Επιτροπή (ΚΕΦΕ) την έκανε αποδεκτή.

Ο ίδιος, σε δηλώσεις του, πάντως τόνισε ότι και διαφορετική να ήταν η απόφαση της ΚΕΦΕ, θα ήταν απολύτως σεβαστή και κατανοητή. «Πάνω απ’ όλα η Νέα Δημοκρατία» ανέφερε.

Πρόσθεσε δε ότι οι κρίσιμες πέντε υπογραφές συγκεντρώθηκαν τα τελευταία 20 λεπτά, όταν κάποιοι φίλοι του κατάλαβαν ότι δεν θα ήταν δυνατό να είναι υποψήφιος, αν δεν βάλουν την υπογραφή τους.

Έτσι, στις έξι παρά πέντε, έφυγε από το γραφείο του στην οδό Ακαδημίας, και με τη βοήθεια μηχανής και ίσως κάποιας παραβίασης φωτεινού σηματοδότη, ο Άδωνις Γεωργιάδης κατέθεσε την αίτησή του. Όπως άλλωστε είπε «είχε πολλή κίνηση στο δρόμο».
Διαβάστε Περισσότερα »

Υποτροφίες Σπουδών για φοίτηση απο την Περιφέρεια Στερεάς

Η  Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας σε συνεργασία με τον Εκπαιδευτικό Όμιλο ``ΞΥΝΗ΄΄ προσφέρει τη δυνατότητα 7 υποτροφιών για φοίτηση, που θα χορηγηθούν με κοινωνικά κριτήρια.

            Πιο συγκεκριμένα, στην Περιφέρεια  παρέχεται :

¾    Μία ( 1 ) πλήρης – διετής – υποτροφία στο Ι. ΙΕΚ ΞΥΝΗ, σε όποιον από τους 19 Τομείς Σπουδών επιλέξουν οι δικαιούχοι.

¾    Μία ( 1 ) πλήρης – τριετής – υποτροφία στο MEDITERRANEAN COLLEGE, σε πρόγραμμα επιλογής των δικαιούχων.

¾    Πέντε ( 5 ) πλήρεις – ετήσιες – υποτροφίες στο ΚΕΑΣ ΞΥΝΗ ( Κέντρο Διά Βίου Μάθησης 1 ),  επίσης σε πρόγραμμα που θα επιλέξουν οι δικαιούχοι. (απευθύνεται και σε αποφοίτους Γυμνασίου)



Η έντυπη αίτηση και πληροφορίες για τα σχετικά δικαιολογητικά των υποψηφίων χορηγούνται από τα τμήματα Δια Βίου Μάθησης,  Παιδείας και Απασχόλησης των Δ/σεων Ανάπτυξης των Περιφερειακών Ενοτήτων και συγκεκριμένα:

1.      Δ/νση Ανάπτυξης Π.Ε. Βοιωτίας, Φίλωνος 35-39, 32100-Λιβαδειά,  κ. Σοφία Καράλη,   τηλ.:22613-50344

2.      Δ/νση Ανάπτυξης Π.Ε. Εύβοιας, Χαϊνά 93, 34100-Χαλκίδα, κ. Νικόλαος Πέππας, τηλ: 22213-53413

3.      Δ/νση Ανάπτυξης Π.Ε. Ευρυτανίας, Καραϊσκάκη 1, 36100-Καρπενήσι, κ. Αγγελική Χαλκιά  τηλ.:22373-50763, 22373-50743 

4.      Δ/νση Ανάπτυξης Π.Ε. Φθιώτιδας, Αρκαδίου 8,35100- Λαμία, κ. Αθανασία Πετροπούλου, τηλ:22313-53514

5.      Δ/νση Ανάπτυξης Π.Ε. Φωκίδας, Γιδόγιαννου 31, 33100 –Άμφισσα, κ. Καραγκιτζοπούλου Πηνελόπη, 22653-50615,22653-50602

    και υπάρχουν επίσης αναρτημένα στην επίσημη ιστοσελίδα της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας  www.pste.gov.gr

Αιτήσεις γίνονται δεκτές έως και τις 13/10/2015 στις ανωτέρω Διευθύνσεις Ανάπτυξης

 Οι φάκελοι των υποψηφίων μετά το πέρας της ανωτέρω ημερομηνίας θα αποσταλούν από τις Δ/νσεις Ανάπτυξης των Π.Ε. στη Δ/νση Δια Βίου Μάθησης, Απασχόλησης, Εμπορίου και Τουρισμού Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας , Αρκαδίου 8, 34100-Λαμία, τηλ.:22313-53511,22313-53513,22313-53516, προκειμένου να γίνει  μοριοδότηση από επιτροπή που θα συσταθεί.     

Υποβάλλεται πρωτότυπη, συμπληρωμένη και υπογεγραμμένη αίτηση μαζί με τα ακόλουθα  δ ι κ α ι ο λ ο γ η τ ι κ ά :

    Τίτλος Σπουδών
    Aντίγραφο Δελτίου Αστυνομικής Ταυτότητας ή του Διαβατηρίου.
    Αποδεικτικό μονίμου κατοικίας.
    Aντίγραφο τελευταίου εκκαθαριστικού σημειώματος φόρου εισοδήματος              (οικονομικό έτος 2015 ).
     Έγγραφα που να αποδεικνύουν την ύπαρξη ειδικών λόγων (πολυτεκνία, μονογονεϊκή οικογένεια ή οποιοδήποτε άλλο στοιχείο επιθυμεί να καταθέσει ο κάθε ενδιαφερόμενος σχετικά με την απόδειξη της οικονομικής και της κοινωνικής του κατάστασης).

Με την ολοκλήρωση της διαδικασίας θα συνταχθεί κατάλογος αυτών που πληρούν τις προϋποθέσεις, καθώς και των επιλαχόντων και θα ενημερωθούν οι ενδιαφερόμενοι.

Τα προσωπικά δεδομένα των αιτούντων προορίζονται για χρήση μόνο από την Επιτροπή επιλογής των δικαιούχων, δεν θα υποστούν περαιτέρω επεξεργασία και θα τηρηθεί αυστηρά το απόρρητο. Σε περίπτωση απόρριψης της αίτησης ο φάκελος των δικαιολογητικών θα είναι στη διάθεση των αιτούντων.

ΠΡΟΣΟΧΗ : Η μη προσκόμιση των απαιτούμενων δικαιολογητικών αποτελεί λόγο αποκλεισμού από το πρόγραμμα.



Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τους Τομείς Σπουδών :

¾    ΙΕΚ ΞΥΝΗ – ΚΕΑΣ ΞΥΝΗ Αθήνας: Πατησίων 31, τηλέφωνο 210 5279500.

¾    ΙΕΚ ΞΥΝΗ – ΚΕΑΣ ΞΥΝΗ Πειραιά: Φίλωνος 39, τηλέφωνο 210 4120714.

¾    ΙΕΚ ΞΥΝΗ – ΚΕΑΣ ΞΥΝΗ Γλυφάδας: Λ. Βουλιαγμένης 57, τηλ. 210 9640117.

¾    ΙΕΚ ΞΥΝΗ – ΚΕΑΣ ΞΥΝΗ Θεσσαλονίκης: Βαλαωρίτου 9, τηλ. 2310 552406.

¾    Mediterranean College Αθήνας: Πατησίων 107 & Πελλήνης 8, 210 8899600.

¾    Μediterranean College Θεσσαλονίκης: Εγνατίας 2-4, 2310 287779.

¾    www.iek-xini.edu.gr, www.medcollege.edu.gr, www.keasxini.edu.gr

Διαβάστε Περισσότερα »

Την ημέρα Τρίτης Ηλικίας γιόρτασαν τα ΚΑΠΗ Θήβας και Βαγίων


 Την παγκόσμια ημέρα Τρίτης Ηλικίας γιόρτασαν τα ΚΑΠΗ του Δημοτικού Οργανισμού Θήβας     

Την 1η Οκτωβρίου, παγκόσμια ημέρα για την Τρίτη Ηλικία, γιόρτασαν τα μέλη των ΚΑΠΗ του Δημοτικού Οργανισμού του Δήμου Θηβαίων.
Το ΚΑΠΗ Θήβας  πραγματοποίησε το πρωί εκκλησιασμό με αρτοκλασία στον Ι.Ν. του Αγίου Ιωάννη του Καλοκτένη. Ακολούθησε κέρασμα στο κτίριο όπου στεγάζεται και το βράδυ τα μέλη συναντήθηκαν σε γνωστό κέντρο της Θήβας για να διασκεδάσουν με τραγούδι και χορό.
Αντίστοιχα το ΚΑΠΗ Βαγίων διοργάνωσε γιορτή με μουσική, χορό και κεράσματα στον χώρο όπου στεγάζεται στα Βάγια, ενώ τα μέλη του έχουν προγραμματίσει συνάντηση το Σάββατο σε κέντρο της περιοχής για να γιορτάσουν και τα 30 χρόνια λειτουργίας του.
Και στις δύο εκδηλώσεις παρουσιάστηκε από τη Διευθύντρια του Δ.Ο.Θ. κα Σέρκα Mουλκιαρώτου βίντεο με τίτλο “Ένα γράμμα στο παιδί μου”, που συγκίνησε τους παραβρισκόμενους καθώς παρουσίαζε τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι ηλικιωμένοι, περνώντας μηνύματα υπομονής, κατανόησης και συμπαράστασης στους νεότερους και κυρίως στα παιδιά τους.
Τις εκδηλώσεις στη Θήβα τίμησαν με την παρουσία τους ο Δήμαρχος Θηβαίων κ. Σπύρος Νικολάου, ο Πρόεδρος του Δ.Ο.Θ. κ. Ιωάννης Παπαδημητρίου, ο Αντιπρόεδρος κ. Νότης Καλαμπάκας , οι Δημοτικοί Σύμβουλοι κα Ιουλία Κοντού και κ. Νίκος Στρατέλος και στην εκδήλωση στα Βάγια παραβρέθηκε η Τοπική Σύμβουλος κα Αικατερίνη Καμούτση Μελετίου.
Διαβάστε Περισσότερα »

Το Ε.Κ.Λιβαδειάς για τα κενά στα Σχολεία της Βοιωτίας

Απαράδεκτη είναι η κατάσταση για τη νέα σχολική χρονιά, ένα μήνα περίπου μετά την έναρξή της,  στα Σχολεία της Α΄/βάθμιας και Β΄/βάθμιας Εκπαίδευσης του Νομού Βοιωτίας, θύματα της συνέχισης των μνημονιακών αντιλαϊκών μέτρων, που έχει σαν αποτέλεσμα την υπολειτουργία τους.
Τα δύο Ειδικά Σχολεία της Βοιωτίας σε Θήβα και Λιβαδειά παραμένουν ΚΛΕΙΣΤΑ!
62 κενά στα Σχολεία Β΄/θμιας Εκπ/σης στη Βοιωτία μετά την α΄ φάση πρόσληψης αναπληρωτών :
ΠΕ01  Θεολόγοι 4, ΠΕ02  Φιλόλογοι     16, ΠΕ03 Μαθηματικοί         2,                     ΠΕ04 Φυσικοί/Χημικοί/ Γεωλόγοι / Βιολόγοι 7, ΠΕ05 Γαλλικών 2,    ΠΕ06 Αγγλικών 12, ΠΕ07 Γερμανικών 2,    ΠΕ09 Οικονομολόγοι  4,
ΠΕ10 Κοινωνιολόγοι 1,ΠΕ19/20 Πληροφορικής     4,                       ΠΕ12/ ΠΕ14/ ΠΕ17 / ΠΕ18 / Τεχνικές ειδικότητες   8.
Στα Σχολεία Α΄/βάθμιας τα κενά είναι: 60, Δάσκαλοι Ειδικής αγωγής 34, Νηπιαγωγοί 17, Νηπιαγωγοί ειδικής αγωγής 13, εκπαιδευτικοί  ειδικοτήτων 50 και εκπαιδευτικοί παράλληλης στήριξης 41.
  Η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ –ΑΝΕΛ συνεχίζει να σώζει της Τράπεζες και όχι τις ανάγκες της ελληνικής κοινωνίας.
Το Εργατικό Κέντρο Λιβαδειάς με επιστολή προς τον Υπουργό Παιδείας γνωστοποίησε όλα τα κενά που υπάρχουν στα Σχολεία της Α΄/βάθμιας και Β΄/βάθμιας Εκπαίδευσης του Νομού Βοιωτίας και ζήτησε την άμεση στελέχωσή τους, ώστε να σταματήσει η υπολειτουργία τους.
                                      
                                                                                Το       Δ.Σ.


Διαβάστε Περισσότερα »

3 συλλήψεις στη Θήβα για ναρκωτικά

Συνεχίζονται με αμείωτη ένταση συστηματικοί αστυνομικοί έλεγχοι στην Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας, για την καταπολέμηση της διάδοσης των ναρκωτικών

Στο πλαίσιο αυτών των ελέγχων, συνελήφθησαν σε περιοχές της Θήβας, της Λαμίας και της Χαλκίδας, συνολικά οκτώ (8) άτομα

Κατασχέθηκαν μικροποσότητες ηρωίνης και ακατέργαστης κάνναβης, καθώς και ναρκωτικά δισκία

Συνελήφθησαν χθες (01-10-2015), σε περιοχές της Θήβας, της Λαμίας και της Χαλκίδας, στο πλαίσιο συστηματικών αστυνομικών ελέγχων, συνολικά οκτώ (8) ημεδαποί (επτά άνδρες και μία γυναίκα), ηλικίας από 17 έως και 47 ετών, οι οποίοι κατηγορούνται για παραβάσεις νομοθεσίας περί ναρκωτικών.

Ειδικότερα, από αστυνομικούς της Ομάδας Δίωξης Ναρκωτικών του Τμήματος Ασφαλείας Θηβών, συνελήφθησαν ένας 37χρονος και μία 38χρονη, στην περιοχή του Πυρίου Θηβών, διότι στην κατοχή τους βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

•    (8) αυτοσχέδιες ισοβαρείς νάιλον συσκευασίες, οι οποίες περιείχαν μικροποσότητες ηρωίνης,
•    (1) αυτοσχέδια νάιλον συσκευασία, η οποία περιείχε μικροποσότητα ακατέργαστης κάνναβης και
•    δισκία φαρμακευτικών σκευασμάτων, για την αγορά των οποίων απαιτείται ιατρική συνταγή.

Στο πλαίσιο της αστυνομικής έρευνας, διαπιστώθηκε ότι οι δύο συλληφθέντες είχαν προμηθευτεί τις προαναφερόμενες ναρκωτικές ουσίες, από έναν 23χρονο, ο οποίος επίσης εντοπίστηκε και συνελήφθη στην ανωτέρω περιοχή.
 
Επίσης σε περιοχές της Χαλκίδας, συνελήφθησαν ένας 35χρονος και ένας 17χρονος, από αστυνομικούς της Α’ Ο.Π.Κ.Ε. και της Β’ Ομάδας ΔΙ.ΑΣ. Ευβοίας αντίστοιχα. Κατασχέθηκαν κατά περίπτωση, μικροποσότητες ηρωίνης και ακατέργαστης κάνναβης.

Επιπλέον σε περιοχές της Λαμίας, συνελήφθησαν ένας 33χρονος και ένας 47χρονος, από αστυνομικούς της Β’ Ο.Π.Κ.Ε. & της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ. Φθιώτιδας. Κατασχέθηκαν δισκία φαρμακευτικών σκευασμάτων, για την αγορά των οποίων απαιτείται ιατρική συνταγή.

Τέλος στην περιοχή της Θήβας, συνελήφθη ένας 40χρονος, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Θηβών, στην κατοχή του οποίου βρέθηκαν ομοίως και κατασχέθηκαν, δισκία φαρμακευτικών σκευασμάτων, για την αγορά των οποίων απαιτείται ιατρική συνταγή.

Οι συλληφθέντες, με τις σε βάρος τους σχηματισθείσες δικογραφίες, θα οδηγηθούν στις κατά τόπους αρμόδιες Εισαγγελικές Αρχές.

Τονίζεται ότι οι δράσεις αυτές είναι καθημερινές και αποσκοπούν στην καταπολέμηση της διάδοσης των ναρκωτικών, ενώ θα συνεχιστούν με αμείωτη ένταση και ενδιαφέρον.

Διαβάστε Περισσότερα »

Η ομάδα Πετρακάκου σχεδίαζε την απαγωγή 25 επιχειρηματιών

Bρέθηκαν αναλυτικές οδηγίες για όλα τα στάδια εκτέλεσης των απαγωγών σε χειρόγραφο σημειωματάριο
Χειρόγραφο σημειωματάριο, με αναλυτικά σχέδια δράσης της ομάδας  Πετρακάκου, εντόπισαν οι αστυνομικοί της Αντιτρομοκρατικής  στο σπίτι- αποθήκη στο Μαραθώνα, που είχε ενοικιαστεί πριν από δύο χρόνια από τον σύντροφό του Σπύρο Δραβίλα.

Οι έρευνες στο σπίτι - αποθήκη στην περιοχή του Μαραθώνα συνεχίζονται και σύμφωνα με την Αντιτρομοκρατική βρέθηκε σημειωματάριο με χειρόγραφες σημειώσεις από τις οποίες προκύπτουν προσωπικά στοιχεία 25 επιχειρηματιών, οι οποίοι αποτελούσαν μελλοντικούς στόχους απαγωγών.

Παράλληλα, βρέθηκαν αναλυτικές οδηγίες για όλα τα στάδια εκτέλεσης των σχετικών απαγωγών.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το καλά οργανωμένο σχέδιο, είχε αδρανοποιηθεί μετά και την σύλληψη -στα τέλη του περασμένου Μαΐου - του ποινικού Σπύρου Χριστοδούλου και του αναρχικού Γρηγόρη Τσιρώνη σε σπίτι στην Νέα Αγχίαλο Βόλου. Στην διάρκεια τότε της αστυνομικής επιχείρησης είχε θέσει τέλος στην ζωή του ο ποινικός Σπύρος Δραβίλας.

Η μονοκατοικία στη λεωφόρο Μαραθώνος , αποτελούσε το κέντρο της ομάδας για τις «αποστολές» στην Αττική. Το σπίτι είχε ενοικιασθεί στις αρχές του 2014 με πλαστή ταυτότητα από τον Σπύρο Δραβίλλα. Φέρεται να είχε ισχυρισθεί στον ιδιοκτήτη του ακινήτου ότι θα το χρησιμοποιούσε για αποθήκευση σκαφών αναψυχής. Η Αντιτρομοκρατική έφτασε στη μονοκατοικία από την ταυτότητα που είχε βρει μέσα σε σπίτι στην Ανάβυσσο που είχε εντοπιστεί τον περασμένο Αύγουστο και είχε ενοικιασθεί και πάλι από τον Δραβίλλα.
Διαβάστε Περισσότερα »

Μαθήματα τοξοβολίας στα Οινόφυτα


Διαβάστε Περισσότερα »

Συναγερμός: Ολλανδός τουρίστας νοσηλεύεται με συμπτώματα χολέρας

Συναγερμός έχει σημάνει, καθώς 70χρονος Ολλανδός τουρίστας που βρισκόταν για διακοπές στην Κω εμφάνισε συμπτώματα βαρύτατης λοιμώδους μεταδοτικής ασθένειας.

Μάλιστα, ο πρόεδρος του ΚΕΕΛΠΝΟ Θανάσης Γιαννόπουλος δήλωσε σήμερα ότι οι γιατροί φοβούνται για το ενδεχόμενο χολέρας.

Ο Ολλανδός μεταφέρθηκε στην Αθήνα και εισήχθη για νοσηλεία στη ΜΕΘ μεγάλου ιδιωτικού νοσοκομείου της Αθήνας (νοσηλεύεται διασωληνωμένος, σε κρίσιμη κατάσταση).  Τα αποτελέσματα των εργαστηριακών εξετάσεων για τον εντοπισμό τυχόν επικίνδυνου βακτηρίου, στις οποίες υπεβλήθη, αναμένονται αύριο.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο 70χρονος, ο οποίος, εκδήλωσε συμπτώματα που παρέπεμπαν σε γαστρεντερίτιδα. Ωστόσο, η κατάστασή του παρουσίασε βαρύτατες επιπλοκές, γεγονός που κινητοποίησε τους γιατρούς ώστε να διερευνήσουν το ενδεχόμενο του «ξεχασμένου» λοιμώδους νοσήματος.

Εντωμεταξύ, εξετάζεται αν ο Ολλανδός τουρίστας πριν έρθει στην Κω, είχε επισκεφθεί περιοχές όπου ενδημούν επικίνδυνα, ακόμη και θανατηφόρα, λοιμώδη νοσήματα. Για τον ίδιο λόγο, σύμφωνα με τον κ. Γιαννόπουλο, στην Κω μεταβαίνει κλιμάκιο του ΚΕΕΛΠΝΟ.
Διαβάστε Περισσότερα »

Φωκίδα: Τον πυροβόλησε για το καρτέρι στο κυνήγι

Από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Ιτέας, διεξάγεται έρευνα μετά από τραυματισμό 39χρονου κυνηγού, σε δασική περιοχή της Φωκίδας

 Προηγήθηκε διαπληκτισμός του παθόντα και του αδερφού του, με δύο άλλους ημεδαπούς, για την επιλογή θέσης κυνηγιού (καρτεριού)

Από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Ιτέας, διεξάγεται έρευνα μετά από τραυματισμό στα πόδια, με κυνηγετικό όπλο, 39χρονου ημεδαπού, ο οποίος προχθές (30-09-2015) είχε μεταβεί για κυνήγι, μαζί με τον 37χρονο αδερφό του, σε δασική περιοχή της Φωκίδας. 

Από τα μέχρι στιγμής στοιχεία της έρευνας, προηγήθηκε διαπληκτισμός μεταξύ των ανωτέρω και δύο ημεδαπών, επίσης κυνηγών, ηλικίας 56 και 58 ετών (αδέρφια ομοίως μεταξύ τους), για την επιλογή θέσης κυνηγιού (καρτεριού).

Από τους αστυνομικούς κατασχέθηκε ένα Ι.Χ.Φ. αυτοκίνητο, με το οποίο οι δύο κατηγορούμενοι (56χρονος και 58χρονος) τράπηκαν σε φυγή από το σημείο, ενώ σε βάρος τους σχηματίσθηκε ποινική δικογραφία, η οποία θα υποβληθεί στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Άμφισσας.

Ο 39χρονος μεταφέρθηκε από τον αδερφό του σε Νοσοκομείο για την παροχή πρώτων βοηθειών, όπου και παραμένει νοσηλευόμενος.

Την έρευνα και τo προανακριτικό έργο, για την διαλεύκανση των συνθηκών κάτω από τις οποίες έλαβε χώρα το περιστατικό, διεξάγει το Αστυνομικό Τμήμα Ιτέας.

Διαβάστε Περισσότερα »

Ποιοι γλιτώνουν τον ΕΝΦΙΑ



Στην τελική ευθεία βρίσκεται η έκδοση των εκκαθαριστικών του φετινού ΕΝΦΙΑ. Το υπουργείο Οικονομικών εξέδωσε αναλυτική εγκύκλιο βάσει της οποίας θα χορηγηθούν οι εκπτώσεις και οι απαλλαγές από το φόρο, οι οποίες δεν έχουν μεταβληθεί σε σχέση με πέρυσι. Ειδικότερα, σύμφωνα με όσα ορίζονται στην εγκύκλιο:

-Χορηγείται έκπτωση 20% από τον φόρο για τα αποπερατωμένα κτίσματα που καθ’ όλη τη διάρκεια του 2014 είχαν απενεργοποιημένη την παροχή ηλεκτρικού ρεύματος. Τα ακίνητα θα πρέπει να είναι δηλωμένα κενά στη αναλυτικά κατάσταση μισθωμάτων (Ε2).

-Προβλέπεται η πλήρης απαλλαγή από τον ΕΝΦΙΑ για φορολογούμενους που οι ίδιοι ή μέλη της οικογένειάς τους έχουν αναπηρία σε ποσοστό μεγαλύτερο ή ίσο του 80%, με οικογενειακό εισόδημα μέχρι 12.000 ευρώ προσαυξημένο κατά 1.000 ευρώ για τη σύζυγο και κάθε εξαρτώμενο μέλος και συνολική επιφάνεια κτισμάτων μέχρι 150 τ.μ. Η ίδια πλήρης απαλλαγή ισχύει με τις ίδιες προϋποθέσεις και για τους φορολογούμενους που έχουν τρία και άνω εξαρτώμενα τέκνα.

-Χορηγείται έκπτωση 50% από τον ΕΝΦΙΑ σε φορολογούμενους με οικογενειακό εισόδημα μέχρι 9.000 ευρώ προσαυξημένο κατά 1.000 ευρώ για τη σύζυγο και κάθε εξαρτώμενο μέλος και συνολική επιφάνεια κτισμάτων μέχρι 150 τ.μ. εφόσον η συνολική αξία ακίνητης περιουσίας δεν υπερβαίνει το ποσό των 85.000 ευρώ για τον άγαμο, 150.000 ευρώ για τον έγγαμο και τη σύζυγό του ή τη μονογονεϊκή οικογένεια με ένα εξαρτώμενο τέκνο και 200.000 ευρώ για τον έγγαμο τη σύζυγό του και τα εξαρτώμενα τέκνα τους ή τη μονογονεϊκή οικογένεια με δύο εξαρτώμενα τέκνα.

Για τα ύψος του εισοδήματος θα ληφθεί υπόψη το εισόδημα που έχουν δηλώσει οι φορολογούμενοι ή θα δηλώσουν με τροποποιητική ή αρχική δήλωση έως τις 9 Οκτωβρίου. Οι εκπτώσεις θα χορηγηθούν αυτόματα από τη Διεύθυνση Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης του υπουργείου Οικονομικών.
capital.gr
Διαβάστε Περισσότερα »

Αξονικό τομογράφο αποκτά το Νοσοκομείο Θήβας


                                      ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ

Σας προσκαλούμε στην τελετή των εγκαινίων του αξονικού τομογράφου
στο Γ. Ν.  Θηβών την ερχόμενη Τετάρτη 7 Οκτωβρίου 2015 και ώρα 12 μ. μ.

 
                                                                                                         Ο ΔΙΟΙΚΗΤΗΣ

                                                                                  

                                                                       ΡΟΥΣΟΠΟΥΛΟΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ
Διαβάστε Περισσότερα »

4 θέσεις εργασίας στο Δήμο Αλιάρτου Θεσπιέων

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
Ανάρτηση ανακοίνωσης ΣΟΧ 2/2015 υπ’αριθμ. 7.940/21-08-15 για την σύναψη σύμβασης σύμβαση εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου συνολικά τεσσάρων (4) ατόμων για την κάλυψη εποχικών ή παροδικών αναγκών ανταποδοτικού χαρακτήρα του Δήμου μας.  Η έναρξη της 10ήμερης  προθεσμίας για την υποβολή αιτήσεων αρχίζει την 03/10/2015 και λήγει την 12/10/2015.
Έντυπο Αίτησης ΣΟΧ 3 (word) (pdf)
Διαβάστε Περισσότερα »

Ισχυροί βόρειοι άνεμοι και θερμοκρασία έως 23 βαθμούς

Λίγες νεφώσεις κατά τόπους αυξημένες με ασθενείς τοπικές βροχές στα ανατολικά, ηπειρωτικά και την Κρήτη μέχρι το απόγευμα. Ανεμοι βόρειοι στο Αιγαίο τοπικά 7 μποφόρ. Χωρίς αξιόλογη μεταβολή η θερμοκρασία.


    Μακεδονία, Θράκη

καιρός: στη Θράκη γενικά αίθριος, στη Μακεδονία λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές στη δυτική και την κεντρική Μακεδονία μέχρι το απόγευμα.
άνεμοι: μεταβλητοί 3 με 4 και στα ανατολικά ανατολικοί βορειοανατολικοί 4 με 6 μποφόρ.
θερμοκρασία: από 12 έως 21 βαθμούς Κελσίου, στη δυτική Μακεδονία η μεγίστη 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

    Νησιά Ιονίου, Ηπειρος, δυτική στερεά, δυτική Πελοπόννησος

καιρός: αραιές νεφώσεις κατά τόπους πυκνότερες.
άνεμοι: ανατολικοί νοτιοανατολικοί 3 με 4 και στο Ιόνιο τοπικά 5 μποφόρ.
θερμοκρασία: από 16 έως 27 βαθμούς Κελσίου, στην Ηπειρο 2 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

    Θεσσαλία, ανατολική Στερεά, Ευβοια, ανατολική Πελοπόννησος

καιρός: στην ανατολική Πελοπόννησο λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες, στις υπόλοιπες περιοχές νεφώσεις με ασθενείς βροχές μέχρι το απόγευμα.
άνεμοι: ανατολικοί βορειοανατολικοί 4 με 6 και στα ανατολικά και νότια τοπικά 7 μποφόρ.
θερμοκρασία: από 13 έως 24 βαθμούς Κελσίου, στα βόρεια και τα ανατολικά η μεγίστη 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

    Κυκλάδες, Κρήτη

καιρός: λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές κυρίως στην Κρήτη.
άνεμοι: από βόρειες διευθύνσεις 5 με 7 μποφόρ.
θερμοκρασία: από 18 έως 25 βαθμούς Κελσίου.

    Νησιά ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα

καιρός: λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες στα βόρεια.
άνεμοι: από βόρειες διευθύνσεις 5 με 6 και στα βόρεια τοπικά 7 μποφόρ.
θερμοκρασία: από 19 έως 25 βαθμούς Κελσίου,  στα βόρεια η μεγίστη 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

    Αττική

καιρός: παροδικές νεφώσεις κυρίως στα ανατολικά και τα βόρεια τις πρωινές ώρες.
άνεμοι: βόρειοι βορειοανατολικοί 4 με 6 και στα ανατολικά τοπικά 7 μποφόρ.
θερμοκρασία: από 18 έως 23 βαθμούς Κελσίου, στα ανατολικά και τα βόρεια η μεγίστη 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

    Θεσσαλονίκη

καιρός: νεφώσεις παροδικά αυξημένες με ασθενείς τοπικές βροχές μέχρι το απόγευμα.
άνεμοι: νότιοι νοτιοανατολικοί 3 με 4 μποφόρ.
θερμοκρασία: από 16 έως 21 βαθμούς Κελσίου.


Διαβάστε Περισσότερα »

ΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ