Κυριακή 4 Οκτωβρίου 2015

Γέμισε …κούκλες το Καπαρέλλι!!! φωτογραφίες


Η πλατεία του Καπαρελλίου σήμερα το μεσημέρι γέμισε με "κούκλες"- πανέμορφα παλιά αυτοκίνητα .
Το ράλι αντίκα ''Rally via Hellenica pre war'' VIA FLAMINIA με 25 παλαιά αυτοκίνητα-αντίκες απο όλη  την Ευρώπη,καλοδιατηρημένα και καλογυαλισμένα που έρχονται από… περασμένες εποχές, είχαν
 την ευκαιρία να θαυμάσουν οι κάτοικοι του Καπαρελλίου.
Διακριτική πολυτέλεια και προσεγμένο σχέδιο, είναι τα κύρια χαρακτηριστικά των οχημάτων που έρχονται από το παρελθόν.Τα αυτοκίνητα που συμμετέχουν στο ράλι,είναι αντίκες προπολεμικές, που  σας εντυπωσιάζουν με την φινέτσα τους.Οι "κούκλες" μετά απο μια στάση για ξεκούραση στο Καπαρέλλι,συνέχισαν την διαδρομή  τους με προορισμό τους Δελφούς.


 






 


Διαβάστε Περισσότερα »

ΕΥΚΑΙΡΙΑ-Πωλείται ISOBOX σε άριστη κατάσταση

Πωλείται  ISOBOX  24τ.μ. σε άριστη κατάσταση με τουαλέτα και κουζινάκι τηλ επικοινωνίας 6946211721

 
Διαβάστε Περισσότερα »

5 εκατ. Ελληνες δηλώνουν ετήσιο οικογενειακό εισόδημα κάτω από 12.000 ευρώ..

Προσθήκη λεζάντας

    Σοκαριστικά είναι τα πρώτα στοιχεία από τις φορολογικές δηλώσεις που έχουν υποβληθεί έως και το τέλος Αυγούστου, καθώς το 62,82% εμφανίζει οικογενειακές αποδοχές κάτω από 12.000 ευρώ.

    Μόλις 25.000 φορολογούμενοι δηλώνουν οικογενειακό εισόδημα άνω των 100.000 ευρώ.


Η «μετατόπιση πληθυσμού» στα κατώτερα εισοδηματικά κλιμάκια, που...αποκαλύπτουν τα στοιχεία που δημοσιεύει η «Καθημερινή», παρατηρείται την ώρα που το οικονομικό επιτελείο εξετάζει ακόμη και την αύξηση του αφορολόγητου στα 12.000 ευρώ.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της εφημερίδας, από περίπου 5,9 εκατομμύρια κοινές φορολογικές δηλώσεις που υποβλήθηκαν έως το τέλος Αυγούστου, τα 3,7 εκατομμύρια έδειξε οικογενειακές αποδοχές κάτω από 12.000 ευρώ, ποσοστό που έχει αυξηθεί κατά 14% από το 2010. Μάλιστα, τα στοιχεία από τις φετινές δηλώσεις αφορούν το οικογενειακό και όχι το ατομικό εισόδημα, κάτι που σημαίνει ότι στην πραγματικότητα ο αριθμός των φορολογούμενων με ατομικό εισόδημα κάτω των 12.000 ευρώ ξεπερνά τα 5 εκατομμύρια, σε σύνολο περίπου 8 εκατομμυρίων φορολογουμένων.

Ακόμη, από την εκκαθάριση του φόρου εισοδήματος, σε σύγκριση με το 2010, προκύπτει ακόμη ότι:

-Οι έχοντες οικογενειακό εισόδημα από 100.000 και πάνω από 38.549 περιορίστηκαν σε 25.000 το 2014
-Οσοι έχουν εισόδημα 50-100.000 ευρώ περιορίστηκαν από 244.884 (2010) σε 110.000
-Στο κλιμάκιο 30-50.000 ευρώ από 604.000 οικογένειες, βρίσκονται πλέον 400.000
-Εισόδημα 20-30.000 ευρώ εμφανίζουν από 752.85 (2010) πλέον 555.000 οικογένειες
Διαβάστε Περισσότερα »

Όλα τα Αποτελέσματα στην Πρεμιέρα της Β' Κατηγορίας Βοιωτίας


B' Kατηγορια Βοιωτιας Α' Ομιλος
Αποτελεσματα 1ης Αγωνιστικης 
Α.Σ Λεονταριου - Παναλιαρτος                     2-4
ΑΟ Υψηλαντης - Κυπαρισσος Αντικυρας     2-1
Πανγεωργικος - Απολλων Ακραιφνιου          2-3
ΑΟ Παυλο - Πανδαυλειακος                         0-3
ΠΑΟΚ Κυριακιου - ΑΟ Ασκρης                  7-1
ΑΕ Ορχομενος - Πηγασος Αγιας Αννας        2-2

Β' Κατηγορια Βοιωτιας Β' Ομιλος
Αποτελεσματα  1ης Αγωνιστικης
 ΑΟ Υπατο - Ηρακλης Ασωπιας                             2-0
 ΑΕ Δερβενοχωρια - Πελοπιδας Θηβας                  0-3  α.α
Δοξα Μουρικου - Ολυμπιαδα Οινοφυτων              1-3
Ελλοπιακος - ΑΕΣ Ελεωνας                                    4-1
Κεραυνος Αγιου Θωμα - Ελικωνας Δομβραινας     2-0
Ιωνικος Αστερας Θηβας - Ρεπο



thivaspor1.blogspot.gr
Διαβάστε Περισσότερα »

Ο Βούτσης νέος πρόεδρος της Βουλής -Με 181 ψήφους

Με 181 ψήφους εκλέχθηκε νέος πρόεδρος της Βουλής ο Νίκος Βούτσης.

Στη μυστική ψηφοφορία που έγινε στη βουλή, συνολικά ψήφισαν 297 βουλευτές. Ο κ. Βούτσης έλαβε 181 ψήφους, ενώ βρέθηκαν 113 λευκά ψηφοδέλτια και 3 άκυρα.

Μόλις ανακοινώθηκε το αποτέλεσμα της ψηφοφορίας, ο Νικήτας Κακλαμάνης που προέδρευσε της διαδικασίας έδωσε ευχές στον κ. Βούτση για το δύσκολο έργο που έχει να διεκπεραιώσει τόσο η βουλή όσο και ο νέος πρόεδρός της και τον κάλεσε να κάνει τις προγραμματικές δηλώσεις του.

«Ευχαριστώ από καρδιάς για τη μεγάλη τιμή και ευθύνη που μου δώσατε», είπε αρχικά ο κ. Βούτσης και συνέχισε με μία συμβουλή- αν και όπως είπε δεν του... πήγαινε να πει τη συγκεκριμένη λέξη- προς τους βουλευτές, ζητώντας τους στη συνεδρίαση για την εκλογή των αντιπροέδρων να τηρηθεί ο άτυπος κανόνας της δημοκρατικής αλληλεγγύης για ψήφιση προεδρείου και οι ψήφοι να είναι πάνω από 151 για όλους τους αντιπροέδρους.

Από την ψηφοφορία απουσίασαν ο γραμματέας της Χρυσής Αυγής, Νίκος Μιχαλολιάκος, ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων, Πάνος Καμμένος και ο βουλευτής των ΑΝΕΛ, Νίκος Νικολόπουλος. Ο κ. Καμμένος, πάντως, απέστειλε επιστολή στο προεδρείο - την οποία ανέγνωσε ο προεδρεύων Νικήτας Κακλαμάνης - σύμφωνα με την οποία δεν συμμετείχε στην ψηφοφορία «λόγω κυβερνητικών υποχρεώσεων» και γνωστοποίησε ότι αν μπορούσε να παρευρεθεί στην διαδικασία θα στήριζε την επιλογή του ΣΥΡΙΖΑ, για το αξίωμα του προέδρου της Βουλής, στο πρόσωπο του Νίκου Βούτση. Ωστόσο η επιστολή του κ. Καμμένου, δεν προσμετρήθηκε στο αποτέλεσμα ως «επιστολική ψήφος», δεδομένου ότι ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ, δεν βρισκόταν σε αποστολή της Βουλής. Αντιθέτως, στο αποτέλεσμα της ψηφοφορίας προσμετρήθηκε επιστολική ψήφος του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Ανδρέα Μιχαηλίδη, ο οποίος απουσιάζει σε αποστολή της Βουλής στο Γιοχάνεσμπουργκ.

Στην ομιλία του, ο κ. Βούτσης δεν παρέλειψε να αφήσει κάποιες αιχμές για την προκάτοχό του, Ζωή Κωνσταντοπούλου, αφού μιλώντας για τη λειτουργία της βουλής ανέφερε «Χωρίς τυπολατρείες, αλλά και με την κατά το δυνατόν αποφυγή εκτάκτων καταστάσεων. Κάποιοι δεν συνειδητοποιούν πως ό, τι αποφασίζουμε εδώ μέσα επηρεάζει τις ζωές των πολιτών».


Διαβάστε Περισσότερα »

Η Θήβα "λύγισε" την αντίσταση του Μαχητικού Θεσπιακού-φωτο

Μετα απο  ενα μετριο ποιοτικα παιχνιδι ο ΑΟ Θηβα καταφερε και λυγισε την αντισταση
του Μαχητικου Θεσπιακου και τον  Νικησε με σκορ 3-0
Παντως η Μετρια αποδοση της ομαδας της Θηβας  για ενα ακομα παιχνιδι
δεν αφησε ευχαριστημενους τους Διοικουντες τον ΑΟ Θηβα
και μετα το τελος του Αγωνα Ανακοινωσαν την λυση συνεργασιας με τον Προπονητη της ομαδας
ο Νεος Προπονητης του ΑΟ Θηβα οπως μας ενημερωσαν απο την Διοικηση
της ομαδας θα ανακοινωθει πολυ συντομα

Αγωνιστικα σε Μεγαλα κεφια ο Επιθετικος Δημητρης Βεζιρτζογλου
πετυχε και τα τρια γκολ της ομαδας του και εκανε Χατ - τρiκ
Τα Γκολ στο 39' , στο 73' με ευστοχη εκτελεση πεναλντυ που κερδισε ο ιδιος απο ανατροπη του Διαμαντη και το Κερασακι στην τουρτα οστο 83' με ενα θαυμασιο σουτ εξω απο την περιοχη
 ΠΗΓΗ thivaspor1









Διαβάστε Περισσότερα »

Σφακιανάκης:Το καλύτερο Firewall είναι ο ποιοτικός χρόνος με τα παιδιά μας


«Την ανάγκη τους να μοιραστούν ζητήματα που τους απασχολούν ή και αντιμετωπίζουν στο κοινωνικό τους περιβάλλον, πληρώνουν πολλές φορές οι ανήλικοι που εμπιστεύονται τρίτα πρόσωπα στο διαδίκτυο», δήλωσε ο  διευθυντής της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος
Μία από τις βασικές παραμέτρους που τα παιδιά στην εφηβεία παρασύρονται στο διαδίκτυο, είναι η έλλειψη ποιοτικού χρόνου με τους γονείς τους. Τάδε έφη ο διευθυντής της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, υποστράτηγος Εμμανουήλ Σφακιανάκης, ο οποίος μίλησε για τα προβλήματα που προκύπτουν από τη χρήση του διαδικτύου.
«Την ανάγκη τους να μοιραστούν ζητήματα που τους απασχολούν ή και αντιμετωπίζουν στο κοινωνικό τους περιβάλλον, πληρώνουν πολλές φορές οι ανήλικοι που εμπιστεύονται τρίτα πρόσωπα στο διαδίκτυο, αφού οι γονείς τους μπορεί να βρίσκονται την ίδια ώρα που αυτά κάνουν τσατ (συζήτηση) στο ίντερνετ μέσα στο σπίτι, ωστόσο, όπως προκύπτει, δεν αφιερώνουν ποιοτικό χρόνο για να συζητήσουν με τα παιδιά τους», τόνισε χαρακτηριστικά, συνιστώντας στους γονείς, ιδίως μετά το σχολείο, να αφιερώνουν, έστω και τηλεφωνικά, λίγα λεπτά στα παιδιά τους.

Όπως επισήμανε ο κ. Σφακιανάκης, που συμμετείχε το Σάββατο στο 3ο Συνέδριο Ψυχιατροδικαστικής Βόρειας Ελλάδας, που διοργανώνεται στην Κοζάνη και ολοκληρώνεται την Κυριακή, «δεν φτάνει μόνο να βρισκόμαστε στο ίδιο σπίτι με τα παιδιά μας, αλλά πρέπει να επικοινωνούμε, και αυτό είναι το Firewall σύστημα (τείχος προστασίας) της οικογένειάς μας».

Επισημαίνοντας ότι το διαδίκτυο επηρεάζει 98% θετικά τη ζωή μας και 2% αρνητικά, ο κ. Σφακιανάκης ανέφερε ότι κακώς έχει «δαιμονοποιηθεί» και υπογράμμισε ότι «εφόσον ακολουθούμε συγκεκριμένους κανόνες θα έχουμε μια ασφαλή πλοήγηση».
Διαβάστε Περισσότερα »

Καλός καιρός με λιακάδα και θερμοκρασία έως 27 βαθμούς


Tοπικές νεφώσεις, πυκνότερες στα δυτικά, με σποραδικές βροχές ή καταιγίδες στο Ιόνιο, στη βορειοδυτική χώρα και κατά τόπους στη Δυτική Στερεά και τη Δυτική Θεσσαλία, περιμένουμε την Κυριακή 4 Οκτωβρίου 2015. Τις βραδινές ώρες τα φαινόμενα στις περισσότερες περιοχές θα σταματήσουν, ωστόσο ενδέχεται να εκδηλωθούν τοπικές καταιγίδες στη Δυτική Πελοπόννησο και στο Κεντρικό Ιόνιο.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 8 έως 24 βαθμούς στη Βόρεια Ελλάδα, 12 έως 26 στην Κεντρική Ελλάδα, από 15 έως 27 βαθμούς στα υπόλοιπα ηπειρωτικά και από 16 έως 25 βαθμούς στα νησιά του Αιγαίου και Στην Κρήτη. Στα ορεινά πάντως τμήματα της χώρας οι ελάχιστες θερμοκρασίες θα κυμανθούν μεταξύ 2 και 5 βαθμών Κελσίου.

Οι άνεμοι θα πνέουν στο Αιγαίο από βόρειες διευθύνσεις μέτριοι έως ισχυροί 5-6 μποφόρ, με σταδιακή εξασθένηση στα βόρεια. Στο Ιόνιο οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί βορειοδυτικοί σχεδόν μέτριοι 4 μποφόρ και στα νοτιότερα πελάγη βορειοδυτικοί μέτριοι 5 μποφόρ.

Καλό καιρό με λίγες τοπικές νεφώσεις περιμένουμε την Κυριακή στην Αττική. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 15 έως 27 βαθμούς Κελσίου. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις ασθενείς έως σχεδόν μέτριοι 3-4 μποφόρ.

Παροδικές νεφώσεις περιμένουμε την Κυριακή στη Θεσσαλονίκη. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 12 έως 24 βαθμούς Κελσίου. Οι άνεμοι στο Θερμαϊκό θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις ασθενείς έως σχεδόν μέτριοι 3-4 μποφόρ.
Διαβάστε Περισσότερα »

Τα τρία σενάρια για το πετρέλαιο θέρμανσης -Τι προβλέπουν, πώς θα διαμορφωθεί η τιμή του

Μόλις 12 ημέρες απομένουν μέχρι να ξεκινήσει η διάθεση του πετρελαίου θέρμανσης και σύμφωνα με πληροφορίες στα χέρια του Ε. Τσακαλώτου, του Γ. Χουλιαράκη και του Τ. Αλεξιάδη βρίσκεται φάκελος με τρεις εναλλακτικές λύσεις, προκειμένου να καλυφθεί με τον έναν ή τον άλλον τρόπο η μνημονιακή υποχρέωση για «μαχαίρι» 50% στο κονδύλι του επιδόματος θέρμανσης ήτοι για εξοικονόμηση 100 εκατ. ευρώ.

Το πρώτο σενάριο προβλέπει τη διατήρηση του ΕΦΚ στο πετρέλαιο θέρμανσης στα σημερινά επίπεδα, δηλαδή στα 0,23 ευρώ/ λίτρο, κάτι που σημαίνει ότι η λιανική τιμή του πετρελαίου με τα σημερινά δεδομένα θα διαμορφωθεί στα περίπου 0,86 ευρώ/ λίτρο. Αυτό ακριβώς το στοιχείο- η χαμηλή τελική τιμή- επιτρέπει στο υπουργείο Οικονομικών να περιορίσει κατά το ήμισυ τους δικαιούχους του επιδόματος θέρμανσης ή το επίδομα αυτό καθ' αυτό, χωρίς να δημιουργηθεί το οξύ πρόβλημα που είχε παρουσιαστεί όταν εξισώθηκε πλήρως ο φόρος με αυτόν του πετρελαίου κίνησης, όπως τουλάχιστον εκτιμούν τεχνοκράτες του οικονομικού επιτελείου αλλά και των δανειστών.

Το δεύτερο σενάριο προβλέπει τη μείωση του ΕΦΚ στα 0,10 ευρώ/ λίτρο, κάτι που σημαίνει ότι η λιανική τιμή θα διαμορφωθεί στα περίπου 0,70 ευρώ/ λίτρο. Επιπλέον, θα καταργηθεί το επίδομα θέρμανσης. Σύμφωνα με υπολογισμούς που έχουν γίνει στο ΓΛΚ, το δημοσιονομικό αποτέλεσμα θα είναι ουδέτερο, αφού μπορεί η μείωση του ΕΦΚ να προκαλεί απώλειες 200 εκατ. ευρώ, αλλά η κατάργηση του επιδόματος θέρμανσης εξοικονομεί για τον Προϋπολογισμό ανάλογο κονδύλι (210 εκατ. ευρώ). Οι δανειστές εκτιμούν, πάντως, ότι η μεγάλη διαφορά μεταξύ των ΕΦΚ στο θέρμανσης και στο κίνησης (διατίθεται με φόρο 0,33 ευρώ/ λίτρο) δημιουργούν περιβάλλον λαθρεμπορίας καυσίμων, παρά το ότι έχουν τεθεί σε λειτουργία τα συστήματα εισροών-εκροών και δρομολογούνται κι άλλα μέτρα ηλεκτρονικής παρακολούθησης των καυσίμων.

Το τρίτο σενάριο προβλέπει την επαναφορά του ΕΦΚ στα επίπεδα του 2011, δηλαδή στα 0,06 ευρώ/ λίτρο. Σε αυτήν την περίπτωση η λιανική τιμή του πετρελαίου θέρμανσης με τα σημερινά δεδομένα θα διαμορφωθεί στα περίπου 0,65 ευρώ/ λίτρο. Αν και η αυστηρή δημοσιονομική προσέγγιση δείχνει ότι ο Προϋπολογισμός θα έχει απώλειες περίπου 100 εκατ. ευρώ από μια τέτοια μείωση, υπηρεσιακοί παράγοντες αλλά και στελέχη της αγοράς καυσίμων επισημαίνουν ότι δεν έχει συνεκτιμηθεί το όφελος από την αύξηση της κατανάλωσης. Υπάρχει, μάλιστα, εκτίμηση για αύξηση των πωλήσεων κατά τουλάχιστον 30%, κάτι που θα "σπρώξει" τα έσοδα από το ΦΠΑ, υπερκαλύπτοντας έτσι τις απώλειες από τη μείωση του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης. Τα στοιχεία του ΓΛΚ συνηγορούν, άλλωστε, υπέρ αυτής της άποψης, καθώς την περίοδο της εξίσωσης των ΕΦΚ, η "βουτιά" της κατανάλωσης "έφαγε" ΦΠΑ άνω των 400 εκατ. ευρώ.



Διαβάστε Περισσότερα »

ΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ