Κυριακή 11 Οκτωβρίου 2015

Αποτελέσματα Β' Κατηγορίας Βοιωτίας


Β' Κατηγορια Βοιωτιας Α' Ομιλος
Aποτελεσματα 2ης Αγωνιστικης
Κυπαρισσος Αντικυρας - ΑΟ Παυλο               2-1
ΑΟ Υψηλαντης - Α.Σ Λεονταριου                   5-1
Πανδαυλειακος - ΑΕ Ορχομενος                     1-1
Πηγασος Αγιας Αννας - ΑΟ Ασκρης               5-1
Απολλων Ακραιφνιου - ΠΑΟΚ Κυριακιου     1-1
Παναλιαρτος - Πανγεωργικος                          0-2

Β' Κατηγορια Βοιωτιας Α' Ομιλος
η Βαθμολογια σε 2 Αγωνες
1. ΑΟ Υψηλαντης                   6
2. ΠΑΟΚ Κυριακιου               4
3. Απολλων Ακραιφνιου         4
4. Πηγασος Αγιας Αννας        4
5. Πανδαυλειακος                   4
6. Πανγεωργικος                     3
7. Παναλιαρτος                       3
8. Κυπαρισσος Αντικυρας      3
9. ΑΕ Ορχομενος                    2
10. Α.Σ Λεονταριου                0
11. ΑΟ Παυλο                         0
12. ΑΟ Ασκρης                       0

Β' Κατηγορια Βοιωτιας Β' Ομιλος
Αποτελεσματα 2ηςΑγωνιστικης
Πελοπιδας Θηβας - Κεραυνος Αγιου Θωμα                1-1
Ηρακλης Ασωπιας - Ιωνικος Αστερας Θηβας             5-2
Ελλοπιακος - Δοξα Μουρικιου                                    5-0
ΑΕΣ Ελεωνας - ΑΟ Υπατο                                          2-2
Ολυμπιαδα Οινοφυτων - ΑΕ Δεβενοχωρια                 3-0 α.α
Ρεπο Ελικωνας Δομβραινας


Β' Κατηγορια Βοιωτιας Β' Ομιλος
η Βαθμολογια σε 1 Αγωνα
1. Ολυμπιαδα Οινοφυτων        6
2. Ελλοπιακος                          6
3. ΑΟ Υπατο                            4
4. Πελοπιδας Θηβας                4
5. Κεραυνος Αγιου Θωμα        4
6. Ηρακλης Ασωπιας               3
7. ΑΕΣ Ελεωνας                      1
8. Ελικωνας Δομβραινας         0
9. Δοξα Μουρικιου                  0
10. Ιωνικος Αστερας Θηβας    0
11. ΑΕ Δερβενοχωρια             0

*** η ΑΕ Δερβενοχωρια εχει δυο Μηδενισμους

τα Αποτελεσματα της Β' Κατηγοριας Βοιωτιας
Επιμεληθηκαν οι Ρεπορτερ
Σιλας Παυλου , Μηνας Παπαθωμας
Περισσότερα στο thivaspor1.
Διαβάστε Περισσότερα »

Οι…ουρές του ΕΣΠΑ φέρνουν επιδοτήσεις και νέες θέσεις εργασίας – Όλες οι ευκαιρίες



Eνεση ρευστότητας 1,15 δισ. ευρώ αναμένεται έως τα τέλη Οκτωβρίου από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή για την ολοκλήρωση του παλαιού ΕΣΠΑ έως τα τέλη του χρόνου.

Από αυτά, τα 825 εκατ. ευρώ θα δοθούν στο πλαίσιο της απόφασης για τη μείωση της εθνικής συμμετοχής στο παλαιό ΕΣΠΑ (προγραμματική περίοδος 2007-2013) και της αυξημένης προκαταβολής που δίνεται στο νέο ΕΣΠΑ, ενώ μέσα στην εβδομάδα η ελληνική πλευρά υπέβαλε αίτημα πληρωμών για 325 εκατ. ευρώ, προκειμένου να πληρωθούν οφειλές προς δικαιούχους.

Την ίδια ώρα σε τροχιά υλοποίησης εισέρχεται, 10 μήνες αφότου ψηφίσθηκε ο νόμος τον Δεκέμβριο του 2014, το νέο ΕΣΠΑ 2014-2020. Πληροφορίες των «Παραπολιτικών» αναφέρουν ότι την προσεχή Δευτέρα ο αρμόδιος υφυπουργός ΕΣΠΑ κ. Αλέξης Χαρίτσης μαζί με τον υπουργό Οικονομίας κ. Γιώργο Σταθάκη πρόκειται να ανακοινώσουν τις τέσσερις πρώτες δράσεις για την ενίσχυση της επιχειρηματικότητας.

Συγκεκριμένα θα δοθούν περί τα 350 εκατ. ευρώ τα οποία θα κατευθυνθούν σε περισσότερες από 5.000 νέες και υφιστάμενες επιχειρήσεις, και σε 2.800 πτυχιούχους Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης που θα ενταχθούν σε πρόγραμμα ενίσχυσης της αυτοαπασχόλησης.

1. Ενίσχυση 600-700 υφιστάμενων τουριστικών επιχειρήσεων

Η συγκεκριμένη δράση ύψους 50 εκατ. ευρώ (θα πραγματοποιηθεί σε δύο κύκλους προκηρύξεων των 25 εκατ. ευρώ η καθεμιά) αφορά την ενίσχυση με 30.000 ευρώ έως 300.000 ευρώ (ποσοστό ενίσχυσης 50%) 600-700 υφιστάμενων μικρών και πολύ μικρών τουριστικών επιχειρήσεων για τον εκσυγχρονισμό και την ποιοτική αναβάθμιση των παρεχόμενων υπηρεσιών για την ενίσχυση υφιστάμενων μόνο τουριστικών επιχειρήσεων.

Ενισχυόμενες δαπάνες για τη δράση, δύναται να είναι: Ο εκσυγχρονισμός και η ποιοτική αναβάθμιση των κτιριακών και λοιπών υποδομών, επιμέρους ενέργειες εξοικονόμησης ύδατος και ενέργειας, δαπάνες που σχετίζονται με την δημιουργία εναλλακτικών μορφών τουρισμού, εφαρμογή συστημάτων ποιότητας και λοιπών συστημάτων και πιστοποίηση αυτών για τη βελτιστοποίηση των παρεχόμενων υπηρεσιών και την προστασία του περιβάλλοντος, δαπάνες που σχετίζονται με την προβολή και προώθηση των υπηρεσιών, συμβουλευτικές υπηρεσίες, κόστους νέου προσωπικού κ.ά.

2. Ενίσχυση 2.800 αυτοαπασχολούμενων τριτοβάθμιας εκπαίδευσης

Η δράση για την ενίσχυση των αυτοαπασχολούμενων τριτοβάθμιας εκπαίδευσης θα πραγματοποιηθεί σε δυο κύκλους με προϋπολογισμό κάθε κύκλου 25 εκατ. ευρώ. Δηλαδή ο συνολικός προϋπολογισμός θα ανέλθει στα 50 εκατ. ευρώ. Αφορά την ενίσχυση πτυχιούχων τριτοβάθμιας εκπαίδευσης, άνω των 25 ετών, άνεργων ή ελεύθερων επαγγελματιών για την άσκηση επαγγελματικής δραστηριότητας συναφούς με την ειδικότητά τους και η ενίσχυση της απασχόλησης με τη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας. Ο επιχορηγούμενος προϋπολογισμός είναι από 5.000 έως 25.000 ευρώ (100% ενίσχυση) και ο εκτιμώμενος αριθμός τελικών ωφελούμενων υπολογίζεται σε 2.800 πτυχιούχους.

Τα επιχειρηματικά σχέδια που θα υποβληθούν, θα επιχορηγούνται για δαπάνες που αφορούν την υποστήριξη των πτυχιούχων στην άσκηση ελεύθερου επαγγέλματος για δύο έτη. με την κάλυψη συγκεκριμένων δαπανών όπως: αγορά επαγγελματικού εξοπλισμού, Λειτουργικό κόστος (ενοίκια επαγγελματικού χώρου, ασφαλιστικές εισφορές, λογαριασμοί ΔΕΗ, ΟΤΕ, ΕΥΔΑΠ κ.ά).

Δικαιούχοι δύναται να είναι οι εξής ειδικότητες: Ιατροί, Οδοντίατροι, Κτηνίατροι, Φυσιοθεραπευτές, Δικηγόροι, Κοινωνιολόγοι, Διακοσμητές, Δημοσιογράφοι, Οικονομολόγοι, Λογιστές, Προγραμματιστές, Σύμβουλοι Επιχειρήσεων, Μηχανικοί πάσης ειδικότητας, Γεωπόνοι, Δασολόγοι, Μεταφραστές, Καθηγητές, Δάσκαλοι, Λογοθεραπευτές, Μουσικοί, Σκηνοθέτες, Βιολόγοι, Ψυχολόγοι, και άλλες ειδικότητες, που θα εξειδικευθούν στον Οδηγό της Δράσης.

3. Ενίσχυση μικρών και μεσαίων επιχειρήσεων

Στόχος της συγκεκριμένης δράσης είναι η αναβάθμιση του επιπέδου επιχειρηματικής οργάνωσης και λειτουργίας των ΜΜΕ, στους οκτώ στρατηγικούς τομείς της χώρας (Αγροδιατροφή / Βιομηχανία Τροφίμων, Πολιτιστικές και Δημιουργικές Βιομηχανίες, Υλικά / Κατασκευές, Εφοδιαστική Αλυσίδα, Ενέργεια, Περιβάλλον, Τεχνολογίες Πληροφορικής και Επικοινωνίας ΤΠΕ, Υγεία), προκειμένου αυτές να αξιοποιήσουν τα ανταγωνιστικά τους πλεονεκτήματα, βελτιώνοντας τη θέση τους στις εθνικές και διεθνείς αγορές.

Το πρόγραμμα χρηματοδοτείται με το συνολικό ποσό των 50.000.000 ευρώ (Δημόσια Δαπάνη) η οποία και θα κατανεμηθεί στις δεκατρείς περιφέρειες της Χώρας. Θα επιχορηγηθούν σχέδια με προϋπολογισμό από 20.000 ευρώ έως 300.000 ευρώ με οριζόντιο ποσοστό ενίσχυσης (επιδότησης) 50% του συνολικού προϋπολογισμού της επένδυσης.

Στο Πρόγραμμα μπορούν να υποβάλλουν πρόταση μόνο υφιστάμενες μεσαίες, μικρές και πολύ μικρές επιχειρήσεις, που δραστηριοποιούνται αποκλειστικά στους οκτώ στρατηγικούς τομείς.

Και ενίσχυση νέων αλλά καινοτόμων

Η συγκεκριμένη δράση προϋπολογισμού 120 εκατ. ευρώ, στοχεύει στη δημιουργία πολύ μικρών και μικρών, νέων, βιώσιμων επιχειρήσεων με έμφαση σε καινοτόμα σχέδια καθώς και στην ενίσχυση της απασχόλησης με την πρόσληψη τουλάχιστον ενός ατόμου.

Η χρηματοδότηση της νεοφυούς επιχειρηματικότητας θα είναι έως 50.000 ευρώ (ενίσχυση 100%) ενώ ο εκτιμώμενος αριθμός τελικών ωφελούμενων υπολογίζεται σε 2.500 νέες επιχειρήσεις και 4.500 νέες θέσεις εργασίας.

Δικαιούχοι στη Δράση μπορεί να είναι φυσικά πρόσωπα άνω των 25 ετών που κατά το χρόνο της υποβολή του επιχειρηματικού τους σχεδίου είναι άνεργοι εγγεγραμμένοι στα μητρώα ανέργων του ΟΑΕΔ ή ασκούν επαγγελματική δραστηριότητα χωρίς να έχουν σχέση μισθωτής εργασίας.

Δαπάνες που θα ενισχυθούν, θα είναι η προμήθεια επαγγελματικού εξοπλισμού (έως 40% του συνολικού προϋπολογισμού του έργου), το λειτουργικό κόστος (ενοίκια επαγγελματικού χώρου, ασφαλιστικές εισφορές, δαπάνες υπηρεσιών, λογαριασμοί ΔΕΗ, ΟΤΕ, ΕΥΔΑΠ κ.α.), δαπάνες για προβολή και δικτύωση, κόστος μισθωτής εργασίας (στην περίπτωση πρόσληψης υπαλλήλου), αμοιβές τρίτων, γενικός εξοπλισμός.
fpress.gr
Διαβάστε Περισσότερα »

Πλησίασαν τις 500 συλλήψεις τον Σεπτέμβριο στη Στερεά

Μηνιαία δραστηριότητα Αστυνομικών Υπηρεσιών της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Στερεάς Ελλάδας


Κατά την διάρκεια του μηνός Σεπτεμβρίου του έτους 2015, από τις Αστυνομικές Υπηρεσίες των Νομών Βοιωτίας, Ευβοίας, Ευρυτανίας, Φθιώτιδας και Φωκίδας της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Στερεάς Ελλάδας: 

α. Συνελήφθησαν συνολικά τετρακόσια ενενήντα οκτώ (498) άτομα και ειδικότερα:

•    Ένα (1) άτομο, για απόπειρα ανθρωποκτονίας.
•    Εννέα (9) άτομα, για διάπραξη ληστειών.
•    Σαράντα έξι (46) άτομα, για διάπραξη κλοπών, κλοπών – διαρρήξεων.
•    Ενενήντα ένα (91) άτομα, για παραβάσεις του νόμου περί ναρκωτικών.
•    Εκατόν σαράντα τέσσερις (144) αλλοδαποί, για παράνομη είσοδο και παραμονή στη χώρα (παράβαση του νόμου περί αλλοδαπών).
•    Είκοσι έξι (26) άτομα, για καταδιωκτικά έγγραφα (εντάλματα σύλληψης, αποφάσεις δικαστηρίων κ.λ.π.).
•    Σαράντα τρία (43) άτομα, για παραβάσεις του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας (Κ.Ο.Κ.).
•    Έντεκα (11) άτομα, για παραβάσεις του νόμου περί όπλων.
•    Εννέα (9) άτομα, για απόπειρες κλοπών.
•    Έντεκα (11) άτομα, για παραβάσεις νομοθεσίας περί τελωνειακού κώδικα - λαθρεμπορίας.
•    Δέκα (10) άτομα, για πρόκληση σωματικών βλαβών.
•    Ένα (1) άτομο, για βιασμό.
•    Ένα (1) άτομο, για αποπλάνηση παιδιού.
•    Ένα (1) άτομο, για πλαστογραφία.
•    Δύο (2) άτομα, για ζωοκτονία.
•    Ένα (1) άτομο, για αυτοδικία.
•    Έξι (6) άτομα, για παραεμπόριο.
•    Τριάντα τέσσερα (34) άτομα, για λοιπά αυτεπαγγέλτως διωκόμενα αδικήματα (Υγειονομικές παραβάσεις, παραβάσεις του Οικοδομικού Κανονισμού (ΓΟΚ), παραβάσεις νομοθεσίας περί προστασίας πνευματικών δικαιωμάτων, κ.λ.π.).
•    Έντεκα (11) άτομα, για απειλή.
•    Τέσσερα (4) άτομα, για εξύβριση.
•    Τρία (3) άτομα, για απείθεια - αντίσταση.
•    Τρία (3) άτομα, για απειλή - εξύβριση - ψευδή καταμήνυση.
•    Τρία (3) άτομα, για ψευδή καταμήνυση.
•    Οκτώ (8) άτομα, για ενδοοικογενειακή βία.
•    Ένα (1) άτομο, για παραμέληση της εποπτείας ανηλίκων.
•    Ένα (1) άτομο, για διατάραξη της ασφάλειας των συγκοινωνιών.
•    Ένα (1) άτομο, για διατάραξη οικιακής ειρήνης.
•    Ένα (1) άτομο, για κυκλοφορία παραχαραγμένων νομισμάτων.
•    Τρία (3) άτομα, για παραβίαση δικαστικής απόφασης.
•    Τέσσερα (4) άτομα, για παραβίαση της υποχρέωσης για διατροφή.
•    Οκτώ (8) άτομα, για επαιτεία.


β. Εξιχνιάσθηκαν ενδεικτικά:

•    Δύο (2) απόπειρες ανθρωποκτονίας.
•    Έξι (6) υποθέσεις ληστειών.
•    Σαράντα εννέα (49) κλοπές, κλοπές – διαρρήξεις.
•    Ογδόντα μία (81) υποθέσεις ναρκωτικών.
•    Μία (1) υπόθεση βιασμού.
•    Δύο (2) υποθέσεις αποπλάνησης παιδιών.
•    Μία (1) υπόθεση αρπαγής ανηλίκου.
•    Δύο (2) υποθέσεις απάτης.
•    Μία (1) απόπειρα απάτης.
•    Πέντε (5) απόπειρες κλοπών.
•    Τρεις (3) υποθέσεις του νόμου περί όπλων.
•    Μία (1) υπόθεση πλαστογραφίας.
•    Τρεις (3) υποθέσεις κυκλοφορίας παραχαραγμένων νομισμάτων.
•    Επτά (7) υποθέσεις για παράβαση νομοθεσίας περί τελωνειακού κώδικα - λαθρεμπορίας.


δ. Κατασχέθηκαν ενδεικτικά:

•    Κάνναβη: (546,37) γραμμάρια
•    Ηρωίνη: (60,88) γραμμάρια
•    Δενδρύλλια κάνναβης: 10
•    Ναρκωτικά δισκία: 527
•    Ηλεκτρονικές ζυγαριές ακριβείας: 3
•    Συσκευή θρυμματισμού κάνναβης: 1
•    Πιστόλια: 1
•    Πιστόλια κρότου: 1
•    Κυνηγετικά όπλα: 8
•    Αεροβόλα όπλα: 1
•    Μαχαίρια - σουγιάδες: 6
•    Γκλοπ: 1
•    Σιδερένιοι λοστοί: 2
•    Σπρέι πιπεριού: 1
•    Αδασμολόγητος καπνός: (9.338) γραμμάρια
•    Λαθραία πακέτα τσιγάρων: 2.646
•    Χρηματικό ποσό: 1.662,80€
•    Πλαστά χαρτονομίσματα: 325€
•    Κινητά τηλέφωνα: 11
•    Οχήματα: 7
•    Διάφορα προϊόντα κλοπών
•    Διάφορα είδη παραεμπορίου

Επιπλέον στην Περιφέρεια των προαναφερόμενων Αστυνομικών Υπηρεσιών, βρέθηκαν συνολικά δεκαεννέα (19) κλεμμένα οχήματα.

Διαβάστε Περισσότερα »

Καρακώστας βουλευτής Χρυσής Αυγής Βοιωτίας-Λαϊκός Εθνικισμός ή βαρβαρότητα

Την απάντηση των σκληρά δοκιμαζόμενων Ελλήνων στα παραμύθια της αναγκαιότητας του Μνημονίου της Αριστεράς έδωσε ο συναγωνιστής Ευάγγελος Καρακώστας, κατά την  ομιλία του στην ολομέλεια της Βουλής.

Ο βουλευτής Βοιωτίας του Λαϊκού Συνδέσμου, επισήμανε πως τόσο η ψοφοδεξιά όσο και η κρατικοδίαιτη Αριστερά επιχειρούν να προβάλλουν τα εθνοκτόνα Μνημόνια ως success story, ενώ στην πραγματικότητα οδηγούν το Λαό μας σε βέβαιο αφανισμό.

Κατέληξε τονίζοντας τα κάτωθι: «Εάν λοιπόν οι δυνάμεις του αντισυνταγματικού τόξου εκφράζουν το μέτωπο της συντήρησης ενός διεφθαρμένου και αντεθνικού Κράτους, τότε η Χρυσή Αυγή δεν μπορεί παρά να εκφράζει αυθεντικά την ιστορική απάντηση ενός Περήφανου Λαού που αγωνίζεται για την επιβίωσή του, απέναντι στην επιδρομή των Μνημονίων και στην εισβολή των λαθρομεταναστών.

Σήμερα, ένας Λαός ο οποίος δεν ανέχεται ούτε τις προσβολές των ξένων μήτε τον ραγιαδισμό των εγχώριων Τυράννων του, προελαύνει με τις Σημαίες του Λαϊκού Εθνικισμού να ανεμίζουν περήφανα, κατακτώντας με θυσίες, ολοένα και περισσότερο πολιτικό έδαφος. Οι αντίπαλοί μας γνωρίζουν πως είμαστε η δίκαιη τιμωρία τους. Δεν μένει παρά να κατανοήσει και η πλειοψηφία του Λαού μας πως όσο γρηγορότερα ανταποκριθεί στο Εθνικό μας κάλεσμα, τόσο πιο εύκολα θα απαλλαγεί από τους δυνάστες της. Δεν μένει δηλαδή, παρά να συνειδητοποιήσει εκείνο που ενδόμυχα πιστεύει ήδη: το γεγονός πως η Χρυσή Αυγή είναι η τελευταία ελπίδα του Μεγάλου μας Έθνους.

Το μοναδικό, συνεπώς, δίλημμα το οποίο ορθώνεται απέναντι σε κάθε Έλληνα και κάθε Ελληνίδα, δεν είναι το ανούσιο και κίβδηλο «φιλελευθερισμός ή μαρξισμός» αλλά το κρίσιμο και αληθές: Λαϊκός Εθνικισμός ή Βαρβαρότητα»!

Διαβάστε Περισσότερα »

Αυτά είναι τα μέτρα για ιδιοκτήτες ακινήτων και οφειλέτες της εφορίας

Τη νύχτα του Σαββάτου τέθηκε σε διαβούλευση το πολυνομοσχέδιο με τα πρώτα προαπαιτούμενα, για το οποίο θα ακολουθηθεί διαδικασία εξπρές και αναμένεται να κατατεθεί τη Δευτέρα στη Βουλή.

Η ηλεκτρονική διαβούλευση θα λήξει το πρωί της ίδιας ημέρας (9:00), ενώ το πολυνομοσχέδιο περιλαμβάνει παρεμβάσεις στη φορολογία, το ασφαλιστικό και μεταρρυθμίσεις διοικητικής φύσεως, ενώ θα αποτελέσει το πρώτο crash test για την κυβέρνηση.

Συγκεκριμένα το νομοσχέδιο, το οποίο υπογράφουν οι αναπληρωτές υπουργοί Οικονομικών Τρύφων Αλεξιάδης και Γιώργος Χουλιαράκης, προβλέπει μεταξύ άλλων:

    Αύξηση φορολογίας για τα έσοδα από ενοίκια, στο 15% για εισοδήματα έως 12.000 ευρώ και στο 35% για εισοδήματα άνω των 12.000 ευρώ.
    Ανατροπές στον ΕΝΦΙΑ
    Αυστηρότατες ποινές, που φτάνουν μέχρι και φυλάκιση τουλάχιστον 2 ετών, για όσους διαπράττουν «εγκλήματα φοροδιαφυγής»
    Εφαρμογή όλων των ασφαλιστικών διατάξεων που περιορίζουν τις πρόωρες συνταξιοδοτήσεις
    Κατάργηση διατάξεων νόμων που ψηφίστηκαν χωρίς τη σύμφωνη γνώμη των δανειστών.
    Πρόβλεψη για μείωση δόσεων σε ρύθμιση οφειλών- από εκείνες που χορηγήθηκαν αρχικά- αν ο οφειλέτης έχει τη δυνατότητα σύμφωνα με τα οικονομικά του δεδομένα να πληρώνει.

Τα 48 προαπαιτούμενα που περιλαμβάνει το πολυνομοσχέδιο θα «ξεκλειδώσουν» τη δόση των 2 δισ. ευρώ από το νέο ελληνικό πρόγραμμα. Παράλληλα- όπως είχε διαμηνύσει και ο Γερούν Ντάισελμπλουμ μετά από το τελευταίο Eurogroup- αυτό είναι ένα απαραίτητο βήμα προκειμένου να ξεκινήσει και η συζήτηση για την πρώτη αξιολόγηση, αλλά παράλληλα η Αθήνα θα πρέπει να συμφωνήσει έως τα τέλη Οκτωβρίου με τους Θεσμούς για το επόμενο πακέτο μέτρων, που θα οδηγήσει στην εκταμίευση ενός ακόμη δισεκατομμυρίου από τη δόση.

Οι αλλαγές σε ΕΝΦΙΑ και ενοίκια
Οι αλλαγές στον ΕΝΦΙΑ αναμένεται να πλήξουν περισσότερο τους κατοίκους παραδοσιακών οικισμών και νησιών της Ελλάδας, καθώς πλέον ο φόρος θα επιβάλλεται ακόμη και σε σπίτια... 100 ετών που έχουν κληρονομηθεί και τα οποία μπορεί να είναι ερείπια, καθώς προβλέπεται η αναδρομική κατάργηση της εξαίρεσής τους από 1.1.2015.

Ακόμη, αναδρομική είναι η αύξηση του φόρου για τα ενοίκια (από 1.1.2015), ενώ καταργείται η φοροαπαλλαγή για τα ανείσπρακτα ενοίκια.

Οι 100 δόσεις και οι ποινές
Για όσους έχουν οικονομική ευχέρεια το δημόσιο θα μπορεί να μειώσει τον αριθμό των δόσεων που συμφωνήθηκαν σε ρυθμίσεις, αν και από το νομοσχέδιο δεν προκύπτουν τα κριτήρια για αυτό. Ακόμη, χάνουν τη ρύθμιση όσοι αφήσουν απλήρωτες δόσεις ή άλλες οφειλές προς το Δημόσιο, με το περιθώριο καθυστέρησης να μειώνεται από 90 σε 30 ημέρες.

Ακόμη, γίνεται πιο αυστηρό το ποινολόγιο της εφορίας, καθώς προβλέπονται πιο βαριά πρόστιμα για όσους δεν συνεργάζονται με τους ελεγκτές, ενώ καταργείται το όριο του προστίμου στα 30.000 ευρώ ανά φορολογικό έλεγχο για ανακριβή ή πλαστά στοιχεία. Με ποινή φυλάκισης 1 έως 3 χρόνια θα τιμωρείται πλέον και η παράλειψη δήλωσης εισοδημάτων ή ακινήτων που οδηγεί σε μείωση ή απαλλαγή πληρωμής του ΕΝΦΙΑ, αλλά και η μη απόδοση ΦΠΑ από 50.000 ευρώ το χρόνο.
Αναλυτικά το νομοσχέδιο με τα προαπαιτούμενα
Διαβάστε Περισσότερα »

Ξενάγηση στο Μαντείο του Τροφωνείου


Διαβάστε Περισσότερα »

Βροχές και καταιγίδες σήμερα -Πού θα είναι έντονα τα φαινόμενα

Οι βροχές και οι καταιγίδες, που θα εκδηλωθούν στα δυτικά κεντρικά και βόρεια και κατά τόπους θα γίνουν ισχυρές θα είναι τα κύρια χαρακτηριστικά του καιρού σήμερα, Κυριακή.

Τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν από τις βραδινές ώρες.

Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις, εντάσεως πρόσκαιρα 8 μποφόρ στο Αιγαίο. Οι καιρικές συνθήκες ευνοούν τη μεταφορά σκόνης, κυρίως στα ανατολικά και τα νότια.

Αναλυτική πρόγνωση από την ΕΜΥ για την Κυριακή:

Μακεδονία, Θράκη

καιρός: νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες, τα φαινόμενα θα είναι κατά τόπους ισχυρά αρχικά στη δυτική και κεντρική Μακεδονία και βαθμιαία στην ανατολική Μακεδονία και Θράκη, εξασθένηση των φαινόμενων από το βράδυ και απο τα δυτικά.
άνεμοι: νότιοι νοτιοανατολικοί 5 με 7 μποφόρ που βαθμιαία θα στραφούν σε δυτικούς νοτιοδυτικούς.
θερμοκρασία: από 12 έως 20 βαθμούς Κελσίου, στη δυτική Μακεδονία 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη

Νησιά Ιονίου, Ηπειρος, δυτική στερεά, δυτική Πελοπόννησος

καιρός: νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες, τα φαινόμενα θα είναι κατά τόπους ισχυρά άλλα από το βράδυ βαθμιαία θα εξασθενίσουν.
άνεμοι: δυτικοί νοτιοδυτικοί 4 με 6 και στο Ιόνιο τοπικά 7 μποφόρ με βαθμιαία εξασθένηση από το βράδυ.
θερμοκρασία: από 17 έως 27 βαθμούς Κελσίου, στα βόρεια 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Θεσσαλία, ανατολική Στερεά, Εύβοια, ανατολική Πελοπόννησος

καιρός: νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές, σταδιακή εξασθένηση των φαινόμενων από το απόγευμα.
άνεμοι: από νότιες διευθύνσεις 5 με 6 και στα ανατολικά και νότια 7 μποφόρ.
θερμοκρασία: από 17 έως 28 βαθμούς Κελσίου, στα βόρεια 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Κυκλάδες, Κρήτη

καιρός: αυξημένες νεφώσεις με λίγες τοπικές βροχές.
άνεμοι: από νότιες διευθύνσεις 6 με 7 πρόσκαιρα τοπικά 8 μποφόρ.
θερμοκρασία: από 18 έως 28 βαθμούς Κελσίου.

Νησιά Ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα

καιρός: αυξημένες νεφώσεις με τοπικές βροχές κυρίως στις βορινότερες περιοχές όπου θα εκδηλωθούν καταιγίδες πιθανόν πρόσκαιρα ισχυρές.
άνεμοι: νότιοι νοτιοανατολικοί 6 με 7 και στα βόρεια πρόσκαιρα 8 μποφόρ.
θερμοκρασία: από 19 έως 27 βαθμούς Κελσίου, στα βόρεια 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Αττική

καιρός: νεφώσεις κατά περιόδους αυξημένες με παροδικές βροχές, πιθανότητα πρόσκαιρης καταιγίδας κυρίως μέχρι το απόγευμα.
άνεμοι: νότιοι νοτιοδυτικοί 5 με 6 και στα ανατολικά 7 μποφόρ.
θερμοκρασία: από 17 έως 27 βαθμούς Κελσίου.

Θεσσαλονίκη

καιρός: νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές, εξασθένηση των φαινόμενων το απόγευμα.
άνεμοι: ανατολικοί νοτιοανατολικοί 4 με 5 και στο Θερμαϊκό πρόσκαιρα 6 μποφόρ, από το απόγευμα θα στραφούν σε δυτικούς νοτιοδυτικούς.
θερμοκρασία: από 16 έως 20 βαθμούς Κελσίου.


Διαβάστε Περισσότερα »

ΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ