Πέμπτη 29 Οκτωβρίου 2015

Ξεκινάει ο καθαρισμός του Περμησσού ποταμού

  Το Νεοχώρι την ιδιαίτερη πατρίδα της επισκέφτηκε σήμερα ,η Αντιπεριφερειάρχης Βοιωτίας κ.α. Φανή Παπαθωμά,συνοδευόμενη από τον προϊστάμενο της Δ/νσης Τεχνικών Έργων της ΠΕ Βοιωτίας και τον αντιδήμαρχο Αλιάρτου Θεσπιέων κ.Μαλέση.Σκοπός της επίσκεψης ήταν να επισημανθούν τα σημεία για να ξεκινήσουν, έστω και με καθυστέρηση  οι εργασίες καθαρισμού του Περμησσού.Η κ.α. Παπαθωμά μας διαβεβαίωσε οτι η Π.Ε. Βοιωτίας με δικά της μηχανήματα  θα ξεκινήσει  την ερχόμενη εβδομάδα τον καθαρισμό του ποταμιού.



Διαβάστε Περισσότερα »

Αθλητές του Φ.Ε.Ο.Θήβας στο Πανευρωπαικό Πρωτάθλημα Μπάντμιντον

ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΑΘΛΗΤΗ ΚΑΙ ΑΘΛΗΤΡΙΑΣ ΤΟΥ Φ.Ε.Ο.ΘΗΒΑΣ ΣΤΟ
ΠΑΝΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ
 ΜΠΑΝΤΜΙΝΤΟΝ


 Ο Μιχαήλ-Μάριος Μπουλίος και η  Δήμητρα -Καλομοίρα Κρουστάλη
πήραν  την πρόκριση για τους Πανευρωπαϊκούς Αγώνες badminton .
Οι προκριματικοί  αγώνες έγιναν στο Σιδηρόκαστρο από τους οποίους θα έπερναν την πρόκριση οι δυο καλύτεροι αθλητές και αθλήτριες Πανελληνίως  .
Ο Μπουλιος Μ . πήρε την 1η θέση και έτσι βγάζει εισιτήριο για Πολωνία τον Μάρτιο 2016 όπου θα γίνουν οι Πανευρωπαϊκοι u-17 και η Κρουστάλη Δ. πήρε την 2η θέση και εξασφάλισε την συμμετοχή της στους Πανευρωπαϊκούς U-15 που θα γίνουν στη Ρωσία τον Φεβρουάριο 2016.

 Συγχαρητήρια στα παιδιά  και στον προπονητή τους Μπουλίο ΄Αρη.

        Επίσης στην 1 Νοεμβρίου 2015, ημέρα Κυριακή, θα πραγματοποιηθεί το Περιφερειακό Προκριματικό Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Α' φάσης , αγωνιστικού έτους 2015-2016 για τις κατηγορίες U-15 και U-19 στην πόλη της Θήβας.
        Την ημέρα αυτή θα βραβεύσουμε και τους αθλητές του Φ.Ε.Ο.Θ. Μιχαήλ-Μάριο Μπουλίο και Δήμητρα – Καλομοίρα Κρουστάλη στις 12.00 το μεσημέρι στο Κλειστό Γυμναστήριο Θήβας όπου θα πραγματοποιηθούν και οι αγώνες. Η συμμετοχή σας θα είναι τιμή και επιβράβευση για την δουλειά και την αγωνιστικότητα των παιδιών που μας κάνουν όλους περήφανους.

                                Το Δ.Σ. του Φ.Ε.Ο.Θ.
Διαβάστε Περισσότερα »

ΜΠΑΣΙΑΚΟΣ:Κίνδυνος κατάργησης Αστυνομικών Τμημάτων στη Βοιωτία



ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ ΜΠΑΣΙΑΚΟΥ ΓΙΑ ΑΓΡΟΤΙΚΕΣ ΖΗΜΙΕΣ ΚΑΙ ΜΕΙΩΣΗ ΒΑΜΒΑΚΟΠΑΡΑΓΩΓΗΣ, ΚΑΘΩΣ ΚΑΙ ΓΙΑ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΚΑΤΑΡΓΗΣΗΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΩΝ ΤΜΗΜΑΤΩΝ ΣΤΗ ΒΟΙΩΤΙΑ
Ο Βουλευτής Βοιωτίας της Νέας Δημοκρατίας Βαγγέλης Μπασιάκος κατέθεσε στη Βουλή τις παρακάτω Ερωτήσεις για τις αγροτικές ζημιές που σημειώθηκαν την προηγούμενη εβδομάδα και την επακόλουθη μείωση της παραγωγής βάμβακος, καθώς και για τις πληροφορίες κατάργησης Αστυνομικών Τμημάτων στη Βοιωτία.

ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΜΠΑΣΙΑΚΟΣ
ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ Ν. ΒΟΙΩΤΙΑΣ – ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

29.10.2015

ΠΡΟΣ ΤΗ ΒΟΥΛΗ

ΕΡΩΤΗΣΗ

ΓΙΑ τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων.

ΘΕΜΑ: Πλημμύρες και αγροτικές ζημιές στη Βοιωτία μέχρι την προηγούμενη εβδομάδα. Μεγάλη μείωση βαμβακοπαραγωγής.

Οι έντονες βροχοπτώσεις και χαλαζοπτώσεις, καθώς και τα καιρικά φαινόμενα στις περιοχές Βαγίων, Πυρίου Θηβών, Ταχίου Θηβών, Λουτουφίου, Μουρικίου, Ελαιώνα, Νιχωρακίου, και σε πολλές περιοχές της Κωπαϊδας, που σημειώθηκαν μέχρι την προηγούμενη εβδομάδα, προκάλεσαν και πλημμυρικά φαινόμενα, καθώς και ζημιές σε πολλές καλλιέργειες της περιοχής (π.χ. βαμβακιού), όταν μάλιστα είχαν συμβεί ανάλογα έντονα καιρικά φαινόμενα και καταστροφές πρόσφατα. Ειδικά για την βαμβακοκαλλιέργεια αναμένεται φέτος μείωση της παραγωγής στη Βοιωτία κατά 30% έως 50%.   

ΕΡΩΤΑΤΑΙ ο κ. Υπουργός

1.Ποιες οι άμεσες ενέργειες για την αποκατάσταση των ζημιών στις πολύπαθες περιοχές, καθώς και γενικότερα της Βοιωτίας, όπως φαίνεται σε προγενέστερες ερωτήσεις μου;
2. Πώς θα αποζημιωθεί η μειωμένη παραγωγή βάμβακος;
3. Γιατί καθυστερεί η καταβολή των αποζημιώσεων;

Ο ερωτών Βουλευτής

ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΜΠΑΣΙΑΚΟΣ

ΠΡΟΣ ΤΗ ΒΟΥΛΗ

ΕΡΩΤΗΣΗ

Για τον Υπουργό Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης


ΘΕΜΑ: Κίνδυνος κατάργησης Αστυνομικών Τμημάτων στη Βοιωτία.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι σχεδιάζεται η κατάργηση των Αστυνομικών Τμημάτων 1) Βαγίων, 2) Ορχομενού, 3) Αράχωβας ή Διστόμου, και 4) Αλιάρτου (Αστυνομικός Σταθμός), καθώς και του Τμήματος Τροχαίας Θήβας.
Οι πληροφορίες αυτές έχουν ανησυχήσει τις τοπικές κοινωνίες, γιατί είναι προφανές ότι η αποτελεσματικότητα της αστυνόμευσης στις περιοχές αυτές θα μειωθεί και λόγω απόστασης. Πολύ περισσότερο αφού η εγκληματικότητα το τελευταίο διάστημα έχει αυξηθεί (π.χ. λόγω παράνομων αλλοδαπών).


ΕΡΩΤΑΤΑΙ ο κ. Υπουργός

Ποιες οι κυβερνητικές προθέσεις για τη λειτουργία των αναγκαίων Αστυνομικών Τμημάτων στη Βοιωτία;



                                                                                         Ο ερωτών Βουλευτής
ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΜΠΑΣΙΑΚΟΣ
Διαβάστε Περισσότερα »

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ-ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ Λαϊκής Ενότητας Θήβας

ΛΑΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΘΗΒΑΣ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ-ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ
Η ημέρα εορτασμού της αντίστασης του ελληνικού λαού στον φασισμό, η ημέρα εορτασμού του ΟΧΙ της 28ης Οκτωβρίου 1940 σημαδεύτηκε από την παρουσία και τις προκλήσεις των νεοναζιστών της Χρυσής Αυγής. Ο βουλευτής της Χρυσής Αυγής Καρακώστας, συνοδευόμενος από χρυσαυγίτικη συνοδεία, μετά από πρόσκληση του δημάρχου Θηβαίων κ. Νικολάου, κατέθεσε στεφάνι στο μνημείο στην πλατεία του Αγίου Γεωργίου, όπου και υπήρξε αντίδραση της ΠΕΑΕΑ και μελών του ΚΚΕ που διαμαρτυρήθηκαν με συνθήματα.
Οι νεοναζιστές όμως, δεν σταμάτησαν τις προκλήσεις τους. Αργότερα και μετά το πέρας της παρέλασης στη Θήβα, επιτέθηκαν και χτύπησαν αιφνιδιαστικά και πισώπλατα, μέλος της αντιφασιστικής κίνησης Θήβας και του ΚΚΕ, που συμμετείχε στην διαμαρτυρία στην κατάθεση στεφάνων. Η επίθεση αυτή από τους απόγονους των χιτλερικών ταγμάτων εφόδου, την μέρα που η Ελλάδα γιορτάζει την αντίσταση στην φασιστική εισβολή, είναι μια ισχυρή πρόκληση και ταυτόχρονα προσβολή στον αγώνα του ελληνικού λαού ενάντια στον φασισμό και στα θύματα της ναζιστικής θηριωδίας στη χώρα μας, το νομό μας και την πόλη μας.
Οι προκλήσεις των νεοναζιστικών ταγμάτων εφόδου της Χρυσής Αυγής θα βρούν απέναντι τους, τη δημοκρατική αντίσταση του λαού μας στη Θήβα και παντού.      
Καταγγέλλουμε την προκλητική φασιστική επίθεση σε όλους τους πολίτες.
Καλούμε τους πολίτες της Θήβας και της Βοιωτίας σε δημοκρατική αντιφασιστική  εγρήγορση και σε συμμετοχή στην αντιφασιστική συγκέντρωση την Πέμπτη 29-10-2015 και ώρα 19:00 στην κεντρική πλατεία της Θήβας.
Θήβα 28 Οκτωβρίου 2015
ΟΧΙ ΣΤΟ ΦΑΣΙΣΜΟ
Λαϊκή Ενότητα Θήβας

Διαβάστε Περισσότερα »

Θεατρικό εργαστήρι στη Θήβα και ημερίδα για το Αρχαίο Δράμα



Με τον Διευθυντή του Κέντρου Δράματος του Παντείου Πανεπιστημίου κ. Γιάγκο Ανδρεάδη συναντήθηκε την Πέμπτη 22 Οκτωβρίου ο Δήμαρχος Θηβαίων κ. Σπύρος Νικολάου, με σκοπό τη συνεργασία για τον προγραμματισμό θεατρικού εργαστηρίου, ημερίδας και παρουσίαση παράστασης στην πόλη της Θήβας.

Στη συνάντηση εργασίας συμμετείχαν  ο Πρόεδρος του Δ.Ο.Θ. κ. Ιωάννης Παπαδημητρίου με την Προϊσταμένη του Τμήματος Πολιτισμού , στελέχη του Δήμου , ο Πρόεδρος του Πολιτιστικού Συλλόγου Θήβας “Λάιος” κ. Αναστάσιος Φρούσιος και η Αντιπρόεδρος κα Κεφαλά Γεωργία.

Στη συνάντηση συμφωνήθηκε το εν λόγω εργαστήριο να πραγματοποιηθεί στο χώρο του ΚΗΦΗ από 24 έως 27 Νοεμβρίου, στο οποίο  φοιτητές ελληνικών και ξένων πανεπιστημίων αλλά και Θηβαίοι ερασιτέχνες ηθοποιοί θα διδαχθούν την παράσταση Βάκχες του Ευριπίδη από τον κ. Ανδρεάδη και την κα Ευγενία Αρσένη, στέλεχος του Εθνικού Θεάτρου και διδάκτωρ Πανεπιστημίου του Λονδίνου και θα την παρουσιάσουν στο κοινό στις 27 Νοεμβρίου. Στους συμμετέχοντες θα απονεμηθούν Πιστοποιητικά Συμμετοχής.

Επίσης στις 28 Νοεμβρίου θα πραγματοποιηθεί στο Συνεδριακό Κέντρο Θήβας ημερίδα για το Αρχαίο Δράμα με τη συμμετοχή πολλών γνωστών ηθοποιών, σκηνοθετών και μουσικών.

Τέλος, αποφασίστηκε μετά τις εκδηλώσεις που προγραμματίστηκαν, να ανοίξει ο διάλογος μεταξύ Φορέων της Θήβας, Παντείου Πανεπιστημίου και Υπουργείου Πολιτισμού για τη δημιουργία Οργανισμού Αρχαίου Δράματος με έδρα τη Θήβα.
Διαβάστε Περισσότερα »

Περιοδεία Τζιτζικώστα σε Βοιωτία-Φθιώτιδα



Στη Στερεά Ελλάδα θα περιοδεύσει αύριο Παρασκευή 30 Οκτωβρίου 2015 ο υποψήφιος για την προεδρία της Νέας Δημοκρατίας Απόστολος Τζιτζικώστας.

Ο κ. Τζιτζικώστας θα πραγματοποιήσει την κεντρική ομιλία του στη Λαμία, στις 19.00', στο ξενοδοχείο "ΣΑΜΑΡΑΣ" (Πλατεία Διάκου).


ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 30 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2015
-10.30': Επίσκεψη στο Δήμο Τανάγρας.
-11.30': Επίσκεψη στο Δήμο Θηβαίων.
-12.30': Επίσκεψη στο Επιμελητήριο Βοιωτίας, στη Λειβαδιά και συνάντηση με τα μέλη της ΝΟΔΕ Βοιωτίας, στο χώρο του Επιμελητηρίου.
-13.30': Επίσκεψη στο Δήμο Ορχομενού και συνάντηση με εκπροσώπους αγροτών.
-18.30': Επίσκεψη στα γραφεία της ΝΟΔΕ Φθιώτιδας, στη Λαμία (Πλατεία Ελευθερίας) και συνάντηση με τα μέλη της οργάνωσης.
-19.00' - ΛΑΜΙΑ: Κεντρική ομιλία στο ξενοδοχείο "ΣΑΜΑΡΑΣ" (Πλατεία Διάκου).
-20.45': Βόλτα στο κέντρο της Λαμίας.
Διαβάστε Περισσότερα »

Σκοτώθηκε 66χρονος πέφτοντας σε γκρεμό στην Αλυκή Βοιωτίας-φωτογραφίες


Θανατηφόρο τροχαίο ατύχημα στην Αλυκή Βοιωτίας
                                          
Σήμερα (29-10-2015) περίπου στις 09:00΄, στην 4η χ/θ της επαρχιακής οδού Αλυκής - Ξηρονομής στη Βοιωτία, Ι.Χ.Φ. αυτοκίνητο που οδηγούσε 66χρονος ημεδαπός, εξετράπη δεξιά της πορείας του και ανετράπη σε παρακείμενο γκρεμό, με αποτέλεσμα το θανάσιμο τραυματισμό του οδηγού του. 
   
Παραγγέλθηκε η διενέργεια νεκροψίας – νεκροτομής της σορού της θανόντα.     
 
Ενεργείται προανάκριση από το Αστυνομικό Τμήμα Βαγίων, για τον προσδιορισμό των συνθηκών του θανατηφόρου τροχαίου ατυχήματος.
Διαβάστε Περισσότερα »

Το Ε.Κ.Λιβαδειάς καταγγέλει τη διοργάνωση της «Λευκής Νύχτας »

ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ

                   ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗ ΤΗΣ «ΛΕΥΚΗΣ  ΝΥΧΤΑΣ»
    
     Το  Εργατικό Κέντρο Λιβαδειάς καταγγέλλει την απόφαση του Εμπορικού Συλλόγου Λιβαδειάς για τη διοργάνωση της «Λευκής Νύχτας » το Σάββατο το βράδυ  31 Οκτώβρη 2015 στην πόλη της  Λιβαδειάς , με τις πλάτες  του Δήμου, κάτι που είναι απέναντι τόσο στα συμφέροντα των εργαζομένων, όσο και των μικρομεσαίων καταστηματαρχών.
Τέτοιες πρωτοβουλίες και ενέργειες ευνοούν τα μεγάλα πολυκαταστήματα και τις πολυεθνικές αλυσίδες  και ανοίγουν το παραθυράκι για την περαιτέρω καταστρατήγηση των εναπομεινάντων εργασιακών δικαιωμάτων από την εφαρμογή των μνημονίων ,τόσο από τις προηγούμενες κυβερνήσεις όσο και από τη σημερινή ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, καθώς επίσης οδηγούν στο κλείσιμο τα μικρά καταστήματα και στην ανεργία τους εργαζόμενους σ’ αυτά.
Καλούμε τους εργαζόμενους να μην προσέλθουν στην εργασία τους το Σάββατο το βράδυ και όποιος απειληθεί για την μη προσέλευσή του από τον εργοδότη του, ο εργοδότης του θα βρει απέναντί του το εργατικό κίνημα και την κοινωνία σε όλα τα επίπεδα,  συνδικαλιστικά  ,  νομικά και κοινωνικά.
Απαιτούμε:
-    Μόνιμη σταθερή δουλειά για όλους τους εργαζόμενους
-    Η Κυριακή υποχρεωτική αργία για όλα τα καταστήματα , όλο το χρόνο
-    8ωρο, 5νθήμερο  για  όλους τους εργαζόμενους.

Καλούμε όλους τους εργαζόμενους να πάρουν μέρος στην παράσταση διαμαρτυρίας που θα γίνει το Σάββατο 31 Οκτώβρη στον πεζόδρομο Λιβαδειάς 8.30΄το βράδυ.
 
                           
                                                                              Το  Δ.Σ.

Διαβάστε Περισσότερα »

Έπιασαν στην Ξηρονομή τον έναν απο την συμμορία που ρήμαζε σπίτια στην Αλυκή

Συνελήφθη 42χρονος ημεδαπός στην Ξηρονομή Βοιωτίας, για διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπών και πλαστογραφία
Για τα ίδια αδικήματα κατηγορούνται επίσης δύο (2) υπήκοοι Αλβανίας – συνεργοί του, τα στοιχεία των οποίων ταυτοποιήθηκαν πλήρως

Στο πλαίσιο της έρευνας, εξιχνιάσθηκαν (3) κλοπές σε οικίες και (1) κλοπή οχήματος, σε περιοχές της Βοιωτίας και της Αττικής

Κατασχέθηκαν διάφορα προϊόντα κλοπών και (2) Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητα, εκ των οποίων το ένα κλεμμένο και το άλλο ιδιοκτησίας του 20χρονου γιου του συλληφθέντα

Ο 20χρονος, παρακινούμενος από τον πατέρα του,  δήλωσε ψευδώς την κλοπή του οχήματός του, για να αποπροσανατολίσει τις έρευνες  

Συνελήφθη, χθες (28-10-2015) το πρωί στην Ξηρονομή Βοιωτίας, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Λιβαδειάς και του Αστυνομικού Τμήματος Βαγίων, ένας 42χρονος ημεδαπός, ο οποίος κατηγορείται για διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπών, πλαστογραφία και ψευδορκία (ηθικός αυτουργός).

Στην δικογραφία που σχηματίσθηκε περιλαμβάνονται επίσης δύο (2) υπήκοοι Αλβανίας – συνεργοί του συλληφθέντα, ηλικίας 29 και 28 ετών αντίστοιχα, οι οποίοι κατηγορούνται ομοίως για διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπών και πλαστογραφία, αλλά και ο 20χρονος γιος του 42χρονου, ο οποίος κατηγορείται για ψευδορκία (φυσικός αυτουργός). 

Ειδικότερα οι αστυνομικοί, εντόπισαν προχθές (27-10-2015) νωρίς το πρωί, εντός του οικισμού Αλυκής Βοιωτίας, δύο εγκαταλελειμμένα Ι.Χ.Ε αυτοκίνητα.

Όπως διαπιστώθηκε το πρώτο όχημα έφερε πλαστές πινακίδες κυκλοφορίας, οι οποίες αντιστοιχούσαν σε άλλο όχημα ίδιας μάρκας, τύπου και χρώματος. Επιπλέον προέκυψε ότι είχε δηλωθεί η κλοπή του την 24-08-2015, στο Τμήμα Ασφαλείας Μεγάρων, ενώ στο εσωτερικό του βρέθηκαν και κατασχέθηκαν πλήθος ηλεκτρικών συσκευών και εργαλείων, αλλά και άλλων αντικειμένων, ως προϊόντων κλοπών.

Το δεύτερο όχημα διαπιστώθηκε ότι ανήκε στον 20χρονο γιο του συλληφέντα, ο οποίος την 27-10-2015, καθ’ υπόδειξη του 42χρονου, μετέβη στο Τμήμα Ασφαλείας Μάνδρας και δήλωσε ψευδώς την κλοπή του, προκειμένου να αποπροσανατολίσει τις αστυνομικές έρευνες.

Στο πλαίσιο της ενδελεχούς αστυνομικής έρευνας, που διενεργήθηκε από το Τμήμα Ασφαλείας Λιβαδειάς, σε συνεργασία με το Αστυνομικό Τμήμα Βαγίων, προέκυψε ότι ο συλληφθείς, μαζί με τους δύο αλλοδαπούς συνεργούς του, ενέχονται στις ακόλουθες τουλάχιστον κλοπές:

•    Πρώτες πρωινές ώρες της 24-08-2015, διέπραξαν κλοπή σε οικία στην Κινέττα Αττικής, κατά την οποία αφαίρεσαν επίσης και το προαναφερόμενο κλεμμένο όχημα, το οποίο αποδόθηκε στον ιδιοκτήτη του.
•    Πρώτες πρωινές ώρες της 27-10-2015, διέπραξαν δύο κλοπές σε οικίες στην Αλυκή Βοιωτίας, τα αφαιρεθέντα αντικείμενα των οποίων βρέθηκαν στο εσωτερικό του κλεμμένου οχήματος και αποδόθηκαν στους ιδιοκτήτες τους.    

Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Θηβών, ενώ διερευνάται η τυχόν εμπλοκή των δραστών και σε άλλες παρόμοιες αξιόποινες πράξεις.



Διαβάστε Περισσότερα »

Συγκέντρωση - διαμαρτυρία καταδίκης της Χρυσής Αυγής στη Θήβα

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΧΗΜΙΚΗΣ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑΣ Ν. ΒΟΙΩΤΙΑΣ «Ο ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ»

ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΜΕΤΑΛΛΟΥ Ν. ΒΟΙΩΤΙΑΣ

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΟΙΚΟΔΟΜΩΝ ΕΠΑΡΧΙΑΣ ΘΗΒΑΣ

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ Ι.Κ.Α. ΕΠΑΡΧΙΑΣ ΘΗΒΑΣ


ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ - ΚΑΛΕΣΜΑ

Ανήμερα της 28ης Οκτωβρίου, ημέρα μνήμης και τιμής του αγώνα του ελληνικού λαού απέναντι στο φασισμό, o ναζί βουλευτής της Χρυσής Αυγής Ευάγγελλος Καρακώστας «μόλυνε» με την παρουσία του την πόλη της Θήβας, μετά από επίσημη πρόσκληση της Δημοτικής Αρχής.

Καταγγέλλουμε στους εργαζόμενους της περιοχής την άνανδρη και τραμπούκικη επίθεση μελών της συνοδείας του ναζί βουλευτή, οι οποίοι επιτέθηκαν πισώπλατα σε Θηβαίο συναγωνιστή το μεσημέρι της 28 Οκτώβρη στον πεζόδρομο της Θήβας. Ο ίδιος στοχοποιήθηκε γιατί συμμετείχε σε διαμαρτυρία ενάντια στην παρουσία του απογόνου του Χίτλερ στις εκδηλώσεις της 28η Οκτώβρη.

Καταδικάζουμε απερίφραστα την κίνηση της Δημοτικής Αρχής να καλέσει επίσημα τον εκπρόσωπο της φασιστικής οργάνωσης στις εκδηλώσεις της επετείου.

Δηλώνουμε προς κάθε κατεύθυνση πως οι πρακτικές τραμπουκισμών και τρομοκράτησης δεν θα περάσουν.

Ο εργατόκοσμος της Θήβας έχει γνώση από δαύτους. Είναι δηλωμένοι απόγονοι του Χίτλερ και των γερμανοτσολιάδων και σαν τέτοιοι πρέπει να αντιμετωπίζονται. Να μη βρουν χώρο να σταθούν ούτε σε χώρους δουλειάς, ούτε στις γειτονιές, πουθενά.

Καλούμε τους εργάτες, τους άνεργους, τους νέους, κάθε μαζικό φορέα και σύλλογο, τα σωματεία να καταδικάσουν τέτοιες ενέργειες που στόχο έχουν να τρομοκρατήσουν και να φιμώσουν κάθε γνήσια λαϊκή αντίδραση.

Καλούμε όλο το λαό της Θήβας σε μαζική συγκέντρωση - διαμαρτυρία καταδίκης της εγκληματικής - φασιστικής Χρυσής Αυγής την Πέμπτη 29 Οκτώβρη στην κεντρική πλατεία της πόλης μας στις 7:00 μ.μ.
Διαβάστε Περισσότερα »

Ολόκληρη η παρέλαση στη Λιβαδειά-Βίντεο

Παρουσία του Γ.Γ. του υπουργείου Οικονομίας Αντώνη Παπαδεράκη πραγματοποιήθηκε η μαθητική παρέλαση στη Λιβαδειά.

Με σύμμαχο αυτή τη φορά τον καλό καιρό μαθητές νηπιαγωγείων, δημοτικών, γυμνασίων και Λυκείων της πόλης παρέλασαν περήφανα τιμώντας την Εθνική Επέτειο και τα διαχρονικά μηνύματα του Έπους του ‘40.

28-10-2015 ολόκληρη η παρέλαση στη Λιβαδειά από LAMIASTARGR
Διαβάστε Περισσότερα »

Ποιον ναζί είχε περιφρονήσει επιδεικτικά ο Διονύσης Παπαγιαννόπουλος;

Κατά τη διάρκεια της κατοχής, ο Διονύσης Παπαγιαννόπουλος εμφανιζόταν στο θέατρο. Ενσάρκωνε τον «Βρουμ», που στα γερμανικά σημαίνει «σκουλήκι». Καθημερινά δεχόταν στο καμαρίνι του πολύ κόσμο, που ήθελε να τον συγχαρεί για την ερμηνεία του. Όταν ένα βράδυ χτύπησε την πόρτα του ένας Γερμανός διοικητής, ο «Νιόνιος» αρνήθηκε να τον δεχτεί.

Ο Παπαγιαννόπουλος στην πρώτη γραμμή

Ο ηθοποιός είχε έναν λόγο παραπάνω να μη θέλει οποιαδήποτε επαφή με τους κατακτητές, αφού είχε βιώσει προσωπικά τη βαναυσότητα του πολέμου. Στην αρχή της κήρυξής του, το 1940, κλήθηκε να υπηρετήσει στην πρώτη γραμμή και πήρε μέρος σε μεγάλες μάχες. Οι συνθήκες διαβίωσης πάνω στα βουνά ήταν πολύ σκληρές για εκείνον και τους υπόλοιπους φαντάρους. Πολύ αργότερα, όταν ο πόλεμος ήταν μια μακρινή ανάμνηση από το παρελθόν, ό ίδιος είχε πει σε συνέντευξή του: «Δεν ξεχνιούνται όσα χρόνια και αν περάσουν. Πώς να σβήσει από τη μνήμη μου η εξόρμησις στο ύψωμα του Αγ. Αθανασίου στη Χειμάρα; Ανεβήκαμε με χέρια και πόδια, πολεμώντας με πέτρες. Είχα, θυμάμαι, πέντε φυσίγγια επί 20 ώρες. Εκεί που είχαμε σκαρφαλώσει, δεν μπορούσαν να μας φτάσουν τα μεταγωγικά. Κι εμείς πολεμούσαμε με πέτρες». Ο Παπαγιαννόπουλος βγήκε ζωντανός από την πρώτη γραμμή του μετώπου και μετά τη συνθηκολόγηση επέστρεψε στην ιδιαίτερη πατρίδα του, το Διακοφτό, με το μόνο διαθέσιμο μέσο. Τα πόδια του....

Θέατρο στην Κατοχή

Η Ελλάδα βρισκόταν πλέον υπό γερμανική κατοχή και ο Διονύσης Παπαγιαννόπουλος είχε επιστρέψει στη μεγάλη του αγάπη, το σανίδι. Ο κόσμος που ασφυκτιούσε κάτω από τον γερμανικό ζυγό, είχε ανάγκη από διασκέδαση. Το θέατρο ήταν κατάμεστο κάθε βράδυ. Ένα βράδυ, ανάμεσα στο κοινό βρέθηκε και ο Γερμανός διοικητής της βορείου Ελλάδας, ο διαβόητος Μαξ Μέρτεν, που έστειλε στο Άουσβιτς 50.000 Έλληνοεβραίους της Θεσσαλονίκης. Φυσικά, πρώτα λεηλάτησε τις περιουσίες τους, που η συνολική τους αξία ξεπερνούσε τότε τα 125.000.000 χρυσά φράγκα. Ο Μέρτεν παρακολούθησε την παράσταση και συγκλονίστηκε από την ερμηνεία του Παπαγιαννόπουλου. Όταν έπεσε η αυλαία, ο «δήμιος της Θεσσαλονίκης» θέλησε να συγχαρεί τον ηθοποιό, που του είχε τραβήξει την προσοχή. Οι προσπάθειες του απεσταλμένου του Μέρτεν, να έρθει σε επαφή με τον Παπαγιαννόπουλο, έπεσαν στο κενό....

Αρχικά ο ηθοποιός ισχυρίστηκε ότι δεν μπορούσε να ανοίξει την πόρτα του, γιατί άλλαζε ρούχα. Ο Γερμανός απεσταλμένος επέμεινε, αλλά το μόνο που κατάφερε ήταν να μεταδώσει προφορικά το μήνυμα του Μέρτεν προς τον Παπαγιαννόπουλο. Το μήνυμα του ναζί έλεγε: «Τον ρόλο αυτό στη Γερμανία τον παίζει ο καλύτερος ηθοποιός που έχουμε, αλλά σε ορισμένες σκηνές ο δικός σας, δηλαδή ο Παπαγιαννόπυλος, ήταν καλύτερος. Και αυτό έγκειται στην πονηριά και στην καπατσοσύνη την οποία έχει ο Ελληνας». Τι κι αν ο Μέρτεν έδειξε ένα ψήγμα ανθρωπιάς, με το να θέλει να συγχαρεί έναν Έλληνα για το ταλέντο του; Τα εγκλήματα πολέμου, που είχε διαπράξει, ήταν τόσο αισχρά, που η περιφρόνηση, ήταν το μόνο που μπορούσε να κάνει ο Παπαγιαννόπουλος, για να δείξει την απέχθειά του. Και παρά τους κινδύνους, το έκανε.



Διαβάστε Περισσότερα »

ΣΥΡΙΖΑ ΘΗΒΑΣ: ΚΑΤΑΔΙΚΑΖΟΥΜΕ ΤΗΝ ΑΝΑΝΔΡΗ ΕΠΙΘΕΣΗ ΜΕΛΩΝ ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ ΣΕ ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΚΚΕ

Καταγγέλουμε την άνανδρη επίθεση μελών της συνοδείας του βουλευτή Βοιωτίας της Χρυσής Αυγής σε μέλος του ΚΚΕ μετά την παρέλαση της 28ης Οκτωβρίου στη Θήβα.
     Ως πολίτες οφείλουμε να αποδίδουμε φόρο τιμής, σε όσους κι όσες θυσιάστηκαν για πανανθρώπινα ιδανικά, κατά τη διάρκεια του ελληνοϊταλικού πολέμου, αλλά και, συνολικά, στον μεγάλο αντιφασιστικό αγώνα. Οφείλουμε να μην λησμονούμε το σκοτεινό πρόσωπο και την απέραντη φρίκη το υ φασισμού.
    Το λάθος του Δήμου Θηβαίων να καλέσει επίσημα τον εκπρόσωπο της χρυσής αυγής έφερε άμεσα αποτελέσματα. Η φασιστική, νεοναζιστική και εγκληματική οργάνωση της Χρυσής Αυγής εκμεταλλεύεται την πολύπλευρη κρίση, αλλά και το ξεθώριασμα της μνήμης, για να διαδώσει το μνησίκακο κήρυγμά της και να συνεχίσει το εγκληματικό έργο των ιδεολογικών της προγόνων. Και ιδού τα αποτελέσματα.
     Καταδικάζουμε την παρουσία της ναζιστικής Χρυσής Αυγής στην πόλη της Θήβας.
     Καλούμε τους πολίτες της περιοχής μας στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας που θα γίνει την Πέμπτη 29 Οκτωβρίου  στις 7 το βράδυ στην κεντρική πλατεία της Θήβας.

ΟΜΑΔΑ ΜΕΛΩΝ ΣΥΡΙΖΑ ΘΗΒΑΣ

Διαβάστε Περισσότερα »

Συννεφιά με τη θερμοκρασία στους 17 βαθμούς


Νεφώσεις, πυκνότερες στην ανατολική και νότια χώρα, με ασθενείς τοπικές βροχές στην Ανατολική Στερεά, στις Σποράδες και κυρίως στην Εύβοια και τη Βόρεια Κρήτη, περιμένουμε την Πέμπτη 29 Οκτωβρίου 2015. Από τις απογευματινές ώρες θα συννεφιάσει και στη Δυτική Ελλάδα και ενδέχεται να εκδηλωθούν βροχές ή καταιγίδες στο Βόρειο Ιόνιο και κυρίως στην Κέρκυρα.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 2 έως 15 βαθμούς στη Βόρεια Ελλάδα, από 7 έως 21 στη Δυτική και Νότια Ελλάδα, από 5 έως 16 βαθμούς στην Κεντρική Ελλάδα, από 8 έως 18 στα ανατολικά ηπειρωτικά και από 12 έως 19 βαθμούς στα νησιά του Αιγαίου και στην Κρήτη, ενώ στα Δωδεκάνησα οι μέγιστες θα φτάσουν στους 22 με 23 βαθμούς Κελσίου.

Οι άνεμοι στο Κεντρικό και Βόρειο Αιγαίο θα πνέουν βόρειοι βορειοανατολικοί ισχυροί έως σχεδόν θυελλώδεις 6 με 7 μποφόρ και στο υπόλοιπο Αιγαίο βόρειοι μέτριοι μέχρι ισχυροί 5 με 6 μποφόρ και τοπικά σχεδόν θυελλώδεις 7 μποφόρ, με εξαίρεση τα Δωδεκάνησα όπου θα επικρατήσουν σχεδόν μέτριοι δυτικοί άνεμοι. Στο Ιόνιο οι άνεμοι θα πνέουν από διάφορες διευθύνσεις ασθενείς έως σχεδόν μέτριοι.

Κατά περιόδους αυξημένες νεφώσεις με πιθανότητα λίγων ασθενών βροχών κυρίως στα βόρεια και ανατολικά, περιμένουμε την Πέμπτη στην Αττική. Η θερμοκρασία στο κέντρο θα φτάσει στους 17 βαθμούς Κελσίου, αλλά στα βόρεια δε θα ξεπεράσει τους 14 βαθμούς Κελσίου. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι μέτριοι έως ισχυροί 5 με 6 μποφόρ και κατά περιόδους στα ανατολικά σχεδόν θυελλώδεις 7 μποφόρ.

Παροδικές νεφώσεις, περιμένουμε την Πέμπτη στη Θεσσαλονίκη. Η θερμοκρασία θα φτάσει στους 15 βαθμούς Κελσίου. Οι άνεμοι στο Θερμαϊκό θα πνέουν νότιοι ασθενείς έως σχεδόν μέτριοι.

 

Διαβάστε Περισσότερα »

Το Κέντρο Θηβαικού Πολιτισμού και ο Σύλλογος Φίλοι της Παραδοσιακής Μουσικής στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών

Το Σάββατο 7 Νοεμβρίου η ομάδα του Κέντρου Θηβαϊκού Πολιτισμού (ΚΕ.ΘΗ.ΠΟ.) και ο Σύλλογος Φίλοι της Παραδοσιακής Μουσικής ταξιδεύουν στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών σε ένα μαγικό ταξίδι αφιέρωμα στην κλασική τέχνη του λαικού κλαρίνου .                                       Πληροφορίες : ΤΣΟΤΡΑΣ travel και στα τηλ: 6936181817- 6945971676.

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΟΙ ΦΙΛΟΙ ΤΗΣ ΜΟΥΣΙΚΗΣ – ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΤΟ ΜΕΓΑΡΟ

Ο Σύλλογος Οι Φίλοι της Μουσικής οργανώνει μία σπάνια μουσική «συνάντηση κορυφής» με τέσσερις σπουδαίους δεξιοτέχνες του λαϊκού κλαρίνου που εκπροσωπούν τέσσερις διαφορετικές γενιές. Πρόκειται για μία συναυλία-φόρο τιμής στους μεγάλους δασκάλους του ελληνικού λαϊκού κλαρίνου και την τέχνη τους, έτσι όπως αποτυπώθηκε στην κλασική δισκογραφία της εποχής του Μεσοπολέμου, ως σημείο αναφοράς για τους μεταγενέστερους.

Ο «πατριάρχης» Πετρο-Λούκας Χαλκιάς, ο Νίκος Φιλιππίδης, ο Γιώργος Κωτσίνης και ο Αλέξανδρος Αρκαδόπουλος συμπράττουν και παρουσιάζουν τις διαφορετικές τεχνικές παιξίματος που διαμόρφωσαν τις «σχολές» του οργάνου.
Οι εξαίρετοι μουσικοί παίζουν επιλεγμένα κομμάτια από το «κλασικό» ρεπερτόριο που άφησε ως παρακαταθήκη ο καθένας από τους παλαιούς δακάλους και γίνεται αναφορά στους Νίκο Καρακώστα, Κώστα Καραγιάννη, Κίτσο Χαρισιάδη, Κώστα Γιαούζο, Γιάννη Κυριακάτη, Νίκο Ρέλια, Γιώργο Ανεστόπουλο, Χαράλαμπο Μαργέλη και Μήτσο Μπατζή.

Συμμετέχουν οι μουσικοί:
Βασίλης Σερμπέζης τραγούδι
Κώστας Φιλιππίδης, Θωμάς Κωνσταντίνου λαγούτο
Κλέαρχος Κορκόβελος τσίμπαλο
Κώστας Μερετάκης κρουστά

Χορεύει ο Λαογραφικός Χορευτικός Όμιλος «Χοροπαιδεία»
Επιμέλεια: Βασίλης Καρφής - Μαρία Ζιάκα

Έρευνα-Καλλιτεχνική επιμέλεια-Παρουσίαση: Λάμπρος Λιάβας
Σκηνική επιμέλεια: Σοφία Σπυράτου
Επιμέλεια προβολών: Γρηγόρης Φιλίδης


Κέντρο Θηβαϊκού Πολιτισμου
www.kethipo.gr

Διαβάστε Περισσότερα »

Η Αγία Ζώνη της Παναγίας στην Ι.Μ.Αγίου Γεωργίου Μαυρομματίου-Βίντεο,φωτο

Ξεχωριστή μέρα ήταν η Τετάρτη 28  Οκτωβρίου για την Ιερά Μονή Αγίου Γεωργίου Μαυρομματίου.Ο Γέροντας Σιλουανός και πλήθος πιστών υποδέχθηκε για λίγες ώρες την Αγία Ζώνη  από την Ιερά Μεγίστη Μονη Βατοπαιδίου Αγίου Όρους.Ο Γέροντας Σιλουανός αναφέρθηκε στο ιερό θησαύρισμα της Μονής Βατοπαιδίου και  την  μεγάλη ευλογία που μας χάρισε ο Θεός.
Τέλος ο Ηγούμενος Εφραίμ απευθυνόμενος προς τους  πιστούς,  αναφέρθηκε στο πρόσωπο της Παναγίας και  στην Αγία Ζώνη. 

 




 
















Διαβάστε Περισσότερα »

ΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ