Τετάρτη 4 Νοεμβρίου 2015

Τα μυστικά του άνδρα στον τάφο της Πύλου.




    Μια χρυσή αλυσίδα με ασύμμετρες αποστάσεις μεταξύ των τριών χαντρών της, που έγιναν επίτηδες για άγνωστο λόγο, η απουσία άλλων ταφών στη γύρω περιοχή και η ύπαρξη οστράκων κάτω από τον σκελετό που θα βοηθήσουν στην ακρίβεια της χρονολόγησής του, ήταν μερικές από τις πληροφορίες που έδωσε το ζεύγος των Αμερικανών αρχαιολόγων, Τζακ Ντέιβις και Σάρον Στόκερ, ως προς τα πρόσφατα ευρήματα της Πύλου.

Στην.. ενημέρωση του υπουργού Πολιτισμού και Αθλητισμού Αριστείδη Μπαλτά, που έγινε παρουσία δημοσιογράφων, παραβρέθηκαν επίσης η γγ του ΥΠΠΟ Μαρία Ανδρεδάκη-Βλαζάκη, και η έφορος Αρχαιοτήτων Μεσσηνίας Ευαγγελία Μηλίτση.

Σημείωσε ότι η αρχαιολογία είναι μια δύσκολη και πολύ γοητευτική επιστήμη, με τη δική της πειθαρχία και σύνθετη μεθοδολογία, η οποία πρέπει να αφήνεται να γίνεται όσο καλύτερα μπορεί χωρίς παρεμβάσεις, ενώ χαριτολογώντας είπε ότι ο τάφος «χρονολογείται 1.300 χρόνια πριν τον θάνατο του Μεγάλου Αλεξάνδρου».

Ως προς τα ευρήματα, ο κ. Ντέιβις ανέφερε ότι πρόκειται για τάφο άνδρα πολεμιστή, μεταξύ 30 με 35 ετών, για τον οποίο δεν έχουμε άλλες πληροφορίες, π.χ. τα αίτια θανάτου του, καθώς χρειάζεται να μελετηθεί πρώτα το σκελετικό υλικό.

«Πρέπει να ήταν πολεμιστής, μπορεί να ήταν ιερέας. Στην αρχαιότητα, ο ίδιος άνθρωπος μπορούσε να γίνει πολεμιστής, να είναι βασιλέας ή ιερέας, εξαρτάται από την εποχή και από τον ρόλο που είχε, μήνα με μήνα. Δεν μπορούμε να δώσουμε ένα μοναδικό ρόλο στον άνδρα του τάφου», επισήμανε.

«Γίνεται σύγκριση με παλαιότερα ευρήματα που θα βοηθήσουν στην αποσαφήνιση αποριών του παρελθόντος. Είναι ένας πολύ πλούσιος αδιατάρακτος τάφος, κι αυτό είναι πολύ σημαντικό, γιατί συνήθως οι τάφοι που βρίσκονται είναι συλημένοι. Δεν υπάρχει ανακομιδή κι αυτό είναι μια εξαιρετική ευκαιρία να ερευνηθούν τα ευρήματα επί τόπου», τόνισαν οι ανασκαφείς, καθώς και η γγ του ΥΠΠΟ.

Τα ευρήματα προορίζεται να εκτεθούν σε ειδικές προθήκες στο Αρχαιολογικό Μουσείο της Χώρας του Δήμου Πύλου-Νέστορος, αφού πρώτα αναβαθμιστεί κτιριολογικά, οι δε σχετικές μελέτες, όπως ενημέρωσε η κ. Μηλίτση, θα έχουν ολοκληρωθεί ως το τέλος Δεκεμβρίου.

Την ίδια περίοδο θα παραδοθεί και το νέο σύγχρονο στέγαστρο του Ανακτόρου του Νέστορος, που αυτή τη στιγμή είναι κλειστό και το οποίο αναμένεται να ανοίξει αρχές Μαρτίου.

Ο τάφος της Πύλου, που βρέθηκε κοντά στον Ανάκτορο και χρονολογείται περίπου το 1500 πΧ, αποτελεί την πιο εντυπωσιακή περίπτωση επίδειξης προϊστορικού πλούτου σε ταφικά μνημεία της ηπειρωτικής Ελλάδας που έχει έρθει στο φως τα τελευταία εξήντα πέντε χρόνια, όπως ενημέρωσε εξαρχής το υπουργείο.

Τα ευρήματα του είναι εντυπωσιακά (κάποια αντίστοιχα με εκείνα που βρέθηκαν στο Βαφειό Λακωνίας και στις Μυκήνες και κάποια μοναδικά) είτε πρόκειται για χρυσά αντικείμενα, όπως τα τέσσερα σφραγιστικά δαχτυλίδια και η αλυσίδα μήκους 0,76 μ., τα άκρα της οποίας καταλήγουν σε φύλλα κισσού, είτε για χάλκινα, όπως το επίμηκες ξίφος με την ελεφαντοστέινη λαβή, που είναι επικαλυμμένη με χρυσό -σπάνια τεχνική που μιμείται την κεντητική-, για σφραγιδόλιθους, όπως οι 50 με τα περίτεχνα εγχάρακτα σχέδια μινωικής τεχνοτροπίας, είτε για πολύτιμους λίθους, όπως οι 1.000 ψήφοι.

Οι ανασκαφείς είναι από το Πανεπιστήμιο του Σινσινάτι (Οχάιο, ΗΠΑ), το ανασκαφικό πρόγραμμα του οποίου διεξήχθη από την Αμερικανική Σχολή Κλασικών Σπουδών κατόπιν άδειας του υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού.

Όλες οι εργασίες διενεργήθηκαν υπό την άμεση εποπτεία της Εφορείας Αρχαιοτήτων Μεσσηνίας. Στο πρόγραμμα συμμετείχαν 45 αρχαιολόγοι, εξειδικευμένοι επιστήμονες και φοιτητές διαφόρων εθνικοτήτων από πολλά πανεπιστήμια του εξωτερικού.
Διαβάστε Περισσότερα »

Συγκεντρώσεις του ΠΑΜΕ σε Θήβα,Σχηματάρι και Χαλκίδα

Εμείς, ο εργαζόμενος λαός, έχουμε μόνο μια διέξοδο. Να ξεσηκωθούμε!
Δεν συμβιβαζόμαστε με τη φτώχεια, την άθλια ζωή, την ανεργία, τη μισή δουλειά χωρίς κανένα δικαίωμα για να αυγαταίνουν τα κέρδη λίγων.
Δυναμώνουμε την αλληλεγγύη παντού, στους κλάδους και τις γειτονιές, είναι το δικό μας όπλο!
Δυναμώνουμε την ενότητά μας, τα σωματεία μας, συσπειρωνόμαστε με το ΠΑΜΕ, χτίζουμε την κοινωνική συμμαχία για ρήξη και ανατροπή με την ΕΕ και τα συμφέροντα των μονοπωλιακών ομίλων! Για ανάπτυξη προς όφελος του εργαζόμενου λαού όχι των λίγων!
Όλοι στην ΑΠΕΡΓΙΑ! ΟΛΟΙ ΚΑΙ ΟΛΕΣ ΣΤΙΣ ΑΠΕΡΓΙΑΚΕΣ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΕΙΣ ΤΟΥ Π.Α.ΜΕ.
ΘΗΒΑ-11:00 ΠΛΑΤΕΙΑ    ΣΧΗΜΑΤΑΡΙ-10:00
ΔΗΜΑΡΧΕΙΟ    ΧΑΛΚΙΔΑ-10:30
ΠΛΑΤΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ    ΑΘΗΝΑ-10:30
ΟΜΟΝΟΙΑ
Διαβάστε Περισσότερα »

Έρχονται νέα προγράμματα απασχόλησης για 104.000 ανέργους


Θα χρηματοδοτηθούν από το ΕΣΠΑ 2014 – 2020 και στοχεύουν στην παροχή εγγυημένης απασχόλησης, μέσω της ενίσχυσης των επιχειρήσεων
Προγράμματα απασχόλησης για 104.000 ανέργους εξήγγειλε για τους επόμενους έξι μήνες η αναπληρώτρια υπουργός Εργασίας, Ράνια Αντωνοπούλου, στο πλαίσιο του σχεδιασμού της κυβέρνησης για την αντιμετώπιση της ανεργίας.

Τα προγράμματα, τα οποία θα χρηματοδοτηθούν από το ΕΣΠΑ 2014 – 2020, στοχεύουν στην παροχή εγγυημένης απασχόλησης, μέσω της ενίσχυσης των επιχειρήσεων. Απαραίτητη προϋπόθεση ωστόσο, αποτελεί η απασχόληση ενός μέρους των ανέργων και μετά τη λήξη των προγραμμάτων.

Αναλυτικά τα προγράμματα:

-Πρόγραμμα 10.000 θέσεων εργασίας 12μηνης διάρκειας με έμφαση στους μακροχρόνια και πολύ μακροχρόνια ανέργους, γυναίκες και ανέργους κυρίως άνω των 50 ετών το οποίο θα ξεκινήσει το Δεκέμβριο του 2015

-Πρόγραμμα προώθησης της αυτοαπασχόλησης 5.000 νέων ανέργων 18-24 ετών, με επιδότηση των εισφορών κοινωνικής ασφάλισης έως 12 μήνες από την έναρξη της δραστηριότητας τους, το οποίο θα ξεκινήσει τον Ιανουάριο του 2016.

-Πρόγραμμα προώθησης της αυτοαπασχόλησης 5.000 νέων ανέργων 25-29 ετών με επιδότηση των εισφορών κοινωνικής ασφάλισης έως 12 μήνες από την έναρξη της δραστηριότητας τους, το οποίο θα ξεκινήσει τον Ιανουάριο του 2016.

-Πρόγραμμα "Δράσεις Ολοκληρωμένης Παρέμβασης" για 8.000 νέους ανέργους έως 24 ετών, για την προώθηση τους εναλλακτικά σε προγράμματα κατάρτισης με εγγυημένη 12μηνη απασχόληση. Αυτό το πρόγραμμα θα ξεκινήσει το Φεβρουάριο του 2016.

-Πρόγραμμα απόκτησης εργασιακής εμπειρίας και ένταξης σε θέσεις απασχόλησης για 10.000 νέους ανέργους ηλικίας 18-24 ετών σε επιχειρήσεις, με επίβλεψη στο χώρο εργασίας και στη συνέχεια ένταξη σε νέες θέσεις εργασίας στις ίδιες ή άλλες επιχειρήσεις για επιδοτούμενη απασχόληση διάρκειας 12 μηνών. Η έναρξη αυτού του προγράμματος θα γίνει το Φεβρουάριο του 2016.
-Πρόγραμμα απόκτησης εργασιακής εμπειρίας και ένταξης σε θέσεις απασχόλησης για 3.000 νέους ανέργους 25-29 ετών σε επιχειρήσεις, με επίβλεψη στο χώρο εργασίας και στη συνέχεια ένταξη σε νέες θέσεις εργασίας στις ίδιες ή άλλες επιχειρήσεις για επιδοτούμενη απασχόληση διάρκειας 12 μηνών. Η έναρξη και αυτού του προγράμματος θα γίνει το Φεβρουάριο του 2016.

-Πρόγραμμα συμβουλευτικής επαγγελματικής Κατάρτισης, πιστοποίησης προσόντων και πρακτικής άσκησης σε επιχειρήσεις του ιδιωτικού τομέα σε συνεργασία με κλαδικούς φορείς για 15.000 ανέργους. Έναρξη προγράμματος το Μάρτιο του 2016.

-Πρόγραμμα προώθησης της νεανικής επιχειρηματικότητας για 1.000 ανέργους για τη δημιουργία start-ups από νέους 18-29 ετών. Έναρξη προγράμματος το Μάρτιο του 2016.

-Πρόγραμμα προώθησης της επιχειρηματικότητας για 3.000 ανέργους άνω των 29 ετών για τη δημιουργία start-ups. Και αυτό το πρόγραμμα θα ξεκινήσει Μάρτιο του 2016.

-Πρόγραμμα απασχόλησης για ΑΜΕΑ σε κοινωνικές συναιτεριστικές επιχειρήσεις. Έναρξη προγράμματος το Μάρτιο του 2016.

-Πρόγραμμα "Προώθηση της απασχόλησης μέσω προγραμμάτων επαγγελματικής κατάρτισης με εγγυημένη απασχόληση" για την ηλικία 29-64 ετών, πρόγραμμα που απευθύνεται σε 26.000 ανέργους.
Πρόγραμμα για την επιδότηση μισθολογικού κόστους για την ενίσχυση της πλήρως ασφαλισμένης εργασίας σε ΚΟΙΝΣΕΠ.

Εκτός των προαναφερθέντων, η ηγεσία του υπουργείου έχει προγραμματίσει τη δημιουργία 150.000 προσωρινών θέσεων εργασίας από τον Μάρτιο του 2016 έως το τέλος του επόμενου έτους.

Διαβάστε Περισσότερα »

Πόσο πλήρωσε η Εκκλησία στην Εφορία το 2014 -Αναλυτικά οι φόροι

Τον Απολογισμό Εσόδων - Εξόδων του διαχειριστικού έτους 2014, ενέκρινε σήμερα η Διαρκής Ιερά Σύνοδος, υπό την προεδρία του Αρχιεπισκόπου Ιερωνύμου.

Συνοπτικά:

    Εσοδα: 8.792.293,69 ευρώ
    Εξοδα: 8.001.283,93 ευρώ
    Διαφορά χρήσεως: 791.009,76 ευρώ.
    Για την πληρωμή φόρων δαπανήθηκαν 2.476.428,15 ευρώ.
    Για τον ΕΝΦΙΑ: 1.722.288,30 (μέχρι τον Φεβρουάριο του 2014)
    Για φόρο επί μισθωμάτων: 740.661,92
    Για έκτακτο ειδικό τέλος δομημένων επιφανειών: 13.477,93 ευρώ
    ΦΑΠ: 3.414,47 ευρώ.

Επιπρόσθετα, τα μέλη της ΔΙΣ ενημερώθηκαν από τον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμος για το Διαθρηκειακό Συνέδριο που διεξήχθη τον Οκτώβριο στην Αθήνα με θέμα «Θρησκευτικός και Πολιτιστικός Πλουραλισμός και Ειρηνική Συνύπαρξη στη Μέση Ανατολή».

Το Συνέδριο διοργάνωσε η ελληνική κυβέρνηση κατόπιν πρωτοβουλίας του ΥΠΕΞ. Επίσης, κατά τη σημερινή Συνεδρία, δεύτερη για το μήνα Νοέμβριο, η ΔΙΣ επικύρωσε τα πρακτικά της προηγουμένης Συνεδρίας και εγκρίθηκε η εισήγηση της Σ.Ε. Χριστιανικής Αγωγής της Νεότητος για την υπογραφή Πρωτοκόλλου Συνεργασίας με το Ινστιτούτο Διαιτησίας και Εναλλακτικών Μεθόδων Επίλυσης Διαφορών (ΙΔΕΜΕΔ).

Τέλος, η ΔΙΣ, αφού έλαβε αποφάσεις σχετικά με τρέχοντα υπηρεσιακά θέματα της ημερησίας διατάξεως, διέκοψε τη Συνεδρία της, διότι ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος και οι Συνοδικοί Ηλείας Γερμανός και Σιδηροκάστρου Μακάριος επρόκειτο να πραγματοποιήσουν εθιμοτυπική επίσκεψη στον πρόεδρο της ελληνικής κυβέρνησης, Αλέξη Τσίπρα.







Διαβάστε Περισσότερα »

Συνεδρίαση Δ.Σ. ΠΕΔ Στερεάς

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ της 9ης  / 2015 Έκτακτης Συνεδρίασης

Καλείστε στην 9η / 2015 Συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου της ΠΕΔ Στερεάς Ελλάδας  την Τρίτη  10 Νοεμβρίου  2015  και ώρα 10:30 π.μ.  στην Αίθουσα Συνεδριάσεων Δημοτικού Συμβουλίου Δήμου Λαμιέων , Αινιάνων 6-8 στη  Λαμία  με
                                          


ΘΕΜΑΤΑ  ΗΜΕΡΗΣΙΑΣ ΔΙΑΤΑΞΗΣ

1.    Έκδοση ψηφίσματος σχετικά με την επίθεση στην οικία κ. Γιώργου Καπεντζώνη , Δημάρχου Δωρίδας και  Αντιπροέδρου της ΠΕΔ / ΣΕ  .
2.    Τοποθέτηση της ΠΕΔ / ΣΕ σχετικά με την εγκατάσταση διοδίων επί της οδού Σχηματαρίου - Χαλκίδας
3.    Προγραμματισμός Σεμιναρίου Ολοκληρωμένης Εκπαίδευσης των Εργαζομένων των Δήμων της Στερεάς Ελλάδας για την εφαρμογή του Εθνικού Συστήματος Ηλεκτρονικών Δημοσίων Συμβάσεων .
4.    Ορισμός Εκπροσώπων της ΠΕΔ / ΣΕ  σε Επιτροπές
5.    Ανακοινώσεις

                                                                                   
                                                                                   Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ
                                                                          της ΠΕΔ Στερεάς Ελλάδας



                                                                            ΥΠΕΡΗΦΑΝΟΣ ΛΟΥΚΑΣ
                                                                              Δήμαρχος Ορχομενού

Διαβάστε Περισσότερα »

Σοκ: Συνελήφθη δάσκαλος σε δημοτικό σχολείο για αποπλάνηση 10 μαθητριών



-Θεσσαλονίκη-


Σοκ έχει προκαλέσει στη Θεσσαλονίκη η είδηση ότι αστυνομικοί του Τμήματος Προστασίας Ανηλίκων της Διεύθυνσης Ασφάλειας πέρασαν χθες... χειροπέδες σε δάσκαλο δημοτικού σχολείου της πόλης, έπειτα από καταγγελίες που υπήρξαν σε βάρος του για αποπλάνηση μαθητριών.

Χθες, αστυνομικοί του Τμήματος Προστασίας Ανηλίκων της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης, συνέλαβαν δυνάμει σχετικού εντάλματος σύλληψης, έπειτα από δικογραφία που σχηματίσθηκε σε βάρος του, τον 51χρονο, δάσκαλο.
Ο συλληφθείς εκπαιδευτικός, που σύμφωνα με πληροφορίες είναι παντρεμένος και πατέρας δύο παιδιών, βαρύνεται με τις κατηγορίες της «Αποπλάνησης παιδιών», «Προσβολής της γενετήσιας Αξιοπρέπειας», «Κατάχρησης ανηλίκων σε ασέλγεια», «Ασέλγειας σε ανήλικο έναντι αμοιβής» και «Απειλής».
Η υπόθεση άρχισε να ερευνάται ύστερα από καταγγελία ανήλικης μαθήτριας, ενώ ακολούθησαν παρόμοιες καταγγελίες της διεύθυνσης του σχολείου όπου δίδασκε και εκπροσώπου της αρμόδιας διεύθυνσης πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης Θεσσαλονίκης.
Σύμφωνα με όσα καταγγέλθηκαν, ο συλληφθείς δάσκαλός από το 2011 προέβη κατ' επανάληψη σε ασελγείς πράξεις εναντίον συνολικά δέκα μαθητριών, ηλικίας από 10 έως 13 ετών σήμερα.
Κατά τις ίδιες καταγγελίες, σε ορισμένες περιπτώσεις έδινε «χαρτζιλίκι» στα θύματά του προκειμένου να ικανοποιήσει τις νοσηρές ορέξεις του, ενώ φέρεται πως χρησιμοποιούσε απειλές σε βάρος των μαθητριών, ώστε αυτές να κρατήσουν κλειστά τα στόματά τους και να μην αποκαλύψουν τίποτα στους οικείους τους.
Κατά πληροφορίες, ο 51 ετών άνδρας απομακρύνθηκε το τελευταίο διάστημα από το δημοτικό σχολείο, όπου υπηρετούσε, ύστερα από τις καταγγελίες που έφτασαν στη διεύθυνση του σχολείου για τη δράση του.
greece-salonika.
Διαβάστε Περισσότερα »

Σαρωτικοί Αστυνομικοί έλεγχοι στη Στερεά-62 προσαγωγές και 16 συλλήψεις

Στοχευμένες αστυνομικές επιχειρήσεις πραγματοποιήθηκαν στην Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας, στο πλαίσιο των οποίων συνελήφθησαν συνολικά δεκαέξι (16) άτομα

Κατά τη διάρκεια της εξόρμησης, ελέγχθηκαν (511) άτομα και (330) οχήματα, προσήχθησαν (62) άτομα, ενώ βεβαιώθηκαν (60) παραβάσεις του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας

Οι αστυνομικοί έλεγχοι αποσκοπούν στην πρόληψη και στην καταστολή της εγκληματικότητας, αλλά και στην τόνωση του αισθήματος ασφάλειας των πολιτών  

Στοχευμένες αστυνομικές επιχειρήσεις πραγματοποιήθηκαν χθες (03-11-2015), σε περιοχές των Νομών Βοιωτίας, Ευβοίας, Φθιώτιδας, Φωκίδας και Ευρυτανίας, στο πλαίσιο αντιμετώπισης της εγκληματικότητας, καθώς και της διαμόρφωσης ασφαλών συνθηκών διαβίωσης των πολιτών.

Οι επιχειρήσεις οργανώθηκαν και υλοποιήθηκαν από τις Διευθύνσεις Αστυνομίας των ανωτέρω Νομών, σύμφωνα με τον ευρύτερο επιχειρησιακό σχεδιασμό της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Στερεάς Ελλάδας.

Κατά τη διάρκεια των ελέγχων αυτών, δόθηκε ιδιαίτερη βαρύτητα σε περιοχές και οικισμούς όπου παρουσιάζεται αυξημένη παραβατικότητα – εγκληματικότητα, στη καταπολέμηση της διάδοσης των ναρκωτικών, στον εξονυχιστικό έλεγχο ατόμων, στην προσαγωγή υπόπτων και στη σύλληψη δραστών εγκληματικών πράξεων.

Στο πλαίσιο της εξόρμησης προέκυψαν τα ακόλουθα αποτελέσματα:

Ελέγχθηκαν: (511) άτομα, εκ των οποίων (408) ημεδαποί και (103) αλλοδαποί, καθώς και (330) οχήματα.

Προσήχθησαν: (62) άτομα, εκ των οποίων (55) ημεδαποί και (7) αλλοδαποί.
Συνελήφθησαν: (16) άτομα, εκ των οποίων (11) ημεδαποί και (5) αλλοδαποί και συγκεκριμένα:

•    (6) ημεδαποί, για παραβάσεις του νόμου περί ναρκωτικών.
•    (3) αλλοδαποί, οι οποίοι στερούνταν των απαραίτητων εγγράφων που να δικαιολογούν τη νόμιμη παραμονή τους στην Ελληνική Επικράτεια (παράβαση του νόμου περί αλλοδαπών).
•    (1) ημεδαπός, για εκκρεμή καταδικαστική Απόφαση.
•    (1) ημεδαπός, για παράβαση του τελωνειακού κώδικα.
•    (2) αλλοδαποί, για παράνομο υπαίθριο εμπόριο.
•    (1) ημεδαπός, για παράβαση του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας.
•    (1) ημεδαπός, για παράβαση του Γενικού Οικοδομικού Κανονισμού.
•    (1) ημεδαπός, για παραμέληση αποτροπής από επαιτεία.

Κατασχέθηκαν:

•    Ποσότητα κάνναβης, συνολικού βάρους (13,7) γραμμαρίων.
•    Δύο αυτοσχέδια τσιγάρα, που περιείχαν μικροποσότητες κάνναβης, αναμεμειγμένες με καπνό.
•    Ποσότητα αδασμολόγητου καπνού, βάρους (379,5) γραμμαρίων. 
•    Διάφορα είδη παραεμπορίου.

Βεβαιώθηκαν συνολικά: (79) παραβάσεις και συγκεκριμένα:

•    (60) παραβάσεις περί Κ.Ο.Κ. [ήτοι: (3) για υπερβολική ταχύτητα, (4) για μη χρήση ζώνης ασφαλείας, (2) για Κ.Τ.Ε.Ο. και (51) λοιπές παραβάσεις]. 
•    (6) παραβάσεις του νόμου περί ναρκωτικών.
•    (3) παραβάσεις του νόμου περί αλλοδαπών.
•    (6) παραβάσεις του Γενικού Οικοδομικού Κανονισμού.
•    (4) λοιπές παραβάσεις.

Παρόμοιες επιχειρησιακές δράσεις, οι οποίες αποσκοπούν στην πρόληψη και στην καταστολή της εγκληματικότητας, θα συνεχιστούν με αμείωτο ενδιαφέρον στην Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας
Διαβάστε Περισσότερα »

Περπατώντας στον Δήμο Λεβαδέων

Η Επιτροπή Αθλητισμού του Δήμου Λεβαδέων την πρώτη Κυριακή κάθε μήνα θα  διοργανώνει περιπατητική διαδρομή σε διάφορα σημεία του Καλλικρατικού Δήμου Λεβαδέων με σκοπό την ήπια άθληση, την ψυχαγωγία και την γνωριμία με την φύση και τις ομορφιές του τόπου μας. Για κάθε διαδρομή θα υπάρχουν πληροφορίες στην ηλεκτρονική διεύθυνση του Δήμου Λεβαδέων, που θα αναρτούνται έγκαιρα έτσι ώστε να μπορεί ο καθένας να έχει πρόσβαση σε αυτές αρκετές μέρες νωρίτερα.
Οι διαδρομές αυτές θα έχουν μικρό βαθμό δυσκολίας, δεν θα απαιτείται ειδικός εξοπλισμός και θα απευθύνονται σε ανθρώπους κάθε ηλικίας με στοιχειώδη φυσική κατάσταση. Για κάθε διαδρομή θα ορίζεται αρχηγός.
Αυτή την Κυριακή 8 Νοεμβρίου 2015 θα συναντηθούμε στις 10:30 πίσω από το Δημοτικό Στάδιο Λιβαδειάς, στην εκκλησία των Αγίων Θεοδώρων και θα περπατήσουμε μέχρι το Γερονικόλα.  Η διάρκεια της διαδρομής εκτιμάται περίπου 1 έως 1,5 ώρα.
Διαβάστε Περισσότερα »

Βίντεο-Η εκπομπή "Στα Καλά Καθούμενα" στη Θήβα

Αφιέρωμα στην Θήβα έκανε σήμερα Κυριακή 1 Νοεμβρίου η εκπομπή "Στα Καλά Καθούμενα", που παρουσιάζει η Κατερίνα Καραβάτου και ο Κρατερός Κατσούλης, στο Epsilon TV.

Ο Συγγραφέας - Δημοσιογράφος κ.Γιώργος Λεκάκης, στα πλαίσια της συνεργασίας του με την εκπομπή αλλά και την αγάπη που τρέφει για την πόλη μας τη Θήβα, σε συνεννόηση με τον Σύλλογο "Φροντιστήριο Θηβαϊκής Αρχαιογνωσίας" (όπου διατηρεί άψογες σχέσεις) βρέθηκε με το συνεργείο της εκπομπής στη Θήβα για τις ανάγκες του γυρίσματος.

Ο κ.Γιώργος Λεκάκης μαζί με τον πρόεδρο του συλλόγου Γιώργο Πέππα, και τον ταμία Βασίλη Μέξη ξενάγησαν το τηλεοπτικό  συνεργείο σε αρχαιολογικούς χώρους της Θήβας, απ' όπου προέκυψε ένα όμορφο αποτέλεσμα.

Εντύπωση έκανε που ο κ.Λεκάκης την ώρα που ανέβαιναν στο λόφο του Αμφείου on camera, έκανε ιδιαίτερη αναφορά στην βαθμιδωτή πυραμίδα, κάτι που για πολλούς είναι ακόμη ταμπού.


Να θυμίσουμε οτι ο κ.Γιώργος Λεκάκης έχει επιμεληθεί τον αρχαίο χάρτη της Βοιωτίας και το βιβλίο "Οι 88 πόλεις της αρχαίας Βοιωτίας", τα οποία έχει εκδώσει το "Φροντιστήριο Θηβαϊκής Αρχαιογνωσίας".
Παρακολουθήστε μετά το 56' λεπτό το οδοιπορικό στη Θήβα


Ευχαριστούμε την εκπομπή  "Στα Καλά Καθούμενα" και τους συντελεστές της, καθώς και το φίλο Γιώργο Λεκάκη για την ανιδιοτελή συμβολή του στην προβολή της πόλης μας.


ThivaPost
Διαβάστε Περισσότερα »

Τα κριτήρια για το επίδομα θέρμανσης - Ποιοι το δικαιούνται




Έκλεισαν τα κριτήρια για το επίδομα θέρμανσης. Λιγότεροι δικαιούχοι φέτος, αυστηρότερα τα κριτήρια.

Περίπου 700.000 δικαιούχους από 1.100.000 που ήταν πέρυσι

Το σχέδιο στο οποίο έχει καταλήξει η κυβέρνηση προβλέπει μειωμένη επιδότηση στα 0,25 ευρώ το λιτρο από 0,35ευρώ πέρυσι και αυστηρότερα εισοδηματικά και περιουσιακά κριτήρια.

Ειδικότερα δικαιούχοι του επιδόματος θα ειναι:

- Άγαμοι με ετήσιο εισόδημα 12.000 ευρώ από 30.000 ευρώ πέρυσι και ακίνητη περιουσία έως 100.000 ευρώ από 200.000 ευρώ πέρυσι.

- Εγγαμοι με ετήσιο εισόδημα 20.000 ευρώ από 40.000 ευρώ πέρυσι και ακίνητη περιουσία αξίας έως 150.000 ευρώ από 300.000 πέρυσι.

- Εγγαμοι με 1 παιδί και εισόδημα 22.000 ευρώ που προσαυξανεται κατά 2.000 ευρώ για κάθε παιδί.

Με τα νέα κριτήρια οι δικαιούχοι του επιδόματος από 5,5 εκατ που ήταν πέρυσι μειώνονται σε 2,3 εκατ. Ωστόσο πέρυσι είχαν υποβάλει αίτηση 1,1 εκατ νοικοκυριά ενώ φέτος υπολογίζεται ότι από τους δικαιούχους του επιδόματος περίπου 700.000 θα υποβάλλουν αίτηση.

Διαβάστε Περισσότερα »

Δείτε ποιες είναι οι 14 θεραπευτικές ιδιότητες του ροδιού


Ένα από τα πιο παρεξηγημένα φρούτα, το ρόδι αν και έχει απίθανη γεύση και πολλά θρεπτικά συστατικά, αγνοείται επιμελώς από τους περισσότερους, που είτε δυσκολεύονται να το καθαρίσουν είτε δεν ξέρουν πώς να το απολαύσουν. Επειδή όμως προσφέρει πολλά θετικά στοιχεία στην καλή υγεία του οργανισμού και θεωρειται ένα από τα πλέον ενεργειακά φρούτα, δείτε τους λόγους που πρέπει τάχιστα να ξεκινήσετε να καταναλώνετε ρόδια, όπως αναφέρονται στην “Huffington Post”- αν δεν το κάνετε ήδη!

1. Επιβραδύνει τη γήρανση
Περιέχει μεγάλο ποσοστό αντιοξειδωτικών που απομακρύνουν τις ελεύθερες ρίζες από το δέρμα.

2. Προστατεύει τα νεφρά
Νέα έρευνα που δημοσιεύθηκε έδειξε ότι ένα εκχύλισμα ροδιού προστατεύει τα νεφρά από τις επιβλαβείς τοξίνες .

3. Αναζωογονεί το ήπαρ
Επιστήμονες κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι ο χυμός του ροδιού όχι μόνο προστατεύει το συκώτι αλλά βοηθά στην αναγέννησή του.

4. Ενισχύει το ανοσοποιητικό σύστημα
Η βιταμίνη C που περιέχει αποτελεί ασπίδα κατά των ιώσεων και των κρυολογημάτων.

5. Έχει αντιαλλεργική δράση
Τα ρόδια έχουν υψηλή περιεκτικότητα σε ουσίες γνωστές ως πολυφαινόλες που έχει αποδειχθεί ότι μειώνουν τις βιοχημικές διεργασίες που συνδέονται με αλλεργίες .

6. Αποτρέψει τις καρδιακές παθήσεις
Νέα έρευνα που δημοσιεύεται καταδεικνύει ότι το ρόδι βελτιώνει την ικανότητα του οργανισμού να συνθέσει τη χοληστερόλη και απομακρύνει τις ελεύθερες ρίζες από το αγγειακό σύστημα .

7. Προλαμβάνει τον καρκίνο του προστάτη
Ο χυμός ροδιού και το εκχύλισμά του θωρακίζει τους άντρες έναντι του καρκίνου του προστάτη.

8. Δρα κατά του καρκίνου μαστού
Οι επιστήμονες μελέτησαν τις επιδράσεις του χυμού του ροδιού και τα θρεπτικά συστατικά του κατά του καρκίνου του μαστού και στα δημοσιεύματά τους αναφέρουν ότι η κατανάλωσή τους είναι δυνητικά μια πολύ αποτελεσματική θεραπεία για την πρόληψη του εν λόγω καρκίνου.

9. Δρα προστατευτικά στον καρκίνο του δέρματος
Η κατανάλωση ροδιού συσχετίστηκε με την υποχώρηση των δύο βασικών τύπων καρκίνου του δέρματος: Βασικοκυτταρικό καρκίνωμα και το ακανθοκυτταρικό καρκίνωμα, σύμφωνα με νέα έρευνα που δημοσιεύτηκε σε περιοδικό δερματολογίας.

10. Προστατεύει το DNA
Τα φυτοθρεπτικά και αντιοξειδωτικά συστατικά του ροδιού φαίνεται να αλληλεπιδρούν με το γενετικό υλικό του σώματος και να το προστατεύουν.

11. Ομαλοποιεί την αρτηριακή πίεση
Πρώιμη έρευνα διαπίστωσε ότι το εκχύλισμα του ροδιού μπορεί να βοηθήσει στην πρόληψη της αύξησης της αρτηριακής πίεσης.

12. Ρυθμίζει το μεταβολικό σύνδρομο
Έρευνες απέδειξαν ότι το ρόδι συμβάλλει στη ρύθμιση του σακχάρου στο αίμα, βελτιώνει την ευαισθησία στην ινσουλίνη, καταπολεμά τη φλεγμονή και βελτιώνει πολλούς άλλους παράγοντες που εμπλέκονται στο μεταβολικό σύνδρομο.

13. Προστατεύει από τη νόσο του Αλτσχάιμερ
Αυτό το φρούτο μπορεί να αποτρέψει ή να επιβραδύνει την εξέλιξη της νόσου, σύμφωνα με πειράματα που έγιναν σε ποντίκια.

14. Προστατεύει από την οστεοαρθρίτιδα
Τα ρόδια έχουν αποδειχθεί ευεργετικά για την οστεοαρθρίτιδα, καθώς περιέχουν ελλαγικό οξύ και πολυφαινόλες που αποτελούν τα φυτοθρεπτικά συστατικά της επούλωσης των οστών.
Διαβάστε Περισσότερα »

Ένας νέος Πάγκαλος γεννιέται - Μείζον πρόβλημα για την κυβέρνηση ο Νίκος Φίλης

Μερικές φορές είναι καλύτερα να... τρως παρά να μιλάς. Το βασικό μειονέκτημα στην πολιτική είναι η αδολεσχία, η ακατάσχετη φλυαρία, σύνδρομο από το οποίο χαρακτηρίστηκε και ο πρώην υπουργός των κυβερνήσεων του ΠΑΣΟΚ Θεόδωρος Πάγκαλος - Μετά και τις πρόσφατες δηλώσεις του για τη γενοκτονία των Ποντίων το Μαξίμου παίρνει σαφείς αποστάσεις από τον υπουργό Παιδείας και αντιλαμβάνεται ότι έχει να αντιμετωπίσει μια «πυρηνική βόμβα» που ακούει στο όνομα Νίκος Φίλης...

Μέσα σε λίγους μήνες ο κ. Φίλης κατάφερε να γίνει ο πιο πολυσυζητημένος υπουργός του Τσίπρα εκθέτωντας τόσο τον ίδιο όσο και το φιλολαϊκό προφίλ της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝ.ΕΛ.

Στο πρωθυπουργικό επιτελείο έχουν φτάσει στο σημείο να τρέμουν με το τι θα πει ο υπουργός Παιδείας, όπως ακριβώς συνέβαινε στο παρελθόν με τον Πάγκαλο επί ΠΑΣΟΚ.

Ο κ. Φίλης αφού «ταλαιπώρησε» την επικαιρότητα και την ειδησεογραφία με δήθεν ισοδύναμα που θα έβρισκε η κυβέρνηση για να αποφευχθεί το ΦΠΑ στην ιδιωτική εκπαίδευση, τελικά προχώρησε στην εισαγωγή του φόρου και ακόμα ψάχνει τα ισοδύναμα.

Η πρώτη δυσαρέσκεια του μεγάρου Μαξίμου για τον Φίλη ήρθε μετά τις περίφημες δηλώσεις του υπουργού Παιδείας ο οποίος χαρακτήρισε "πενταροδεκάρες" το επιπλέον κόστος που θα πληρώσουν οι γονείς λόγω της επιβολής ΦΠΑ στην ιδιωτική εκπαίδευση.

Η δήλωση προκάλεσε αμηχανία στο πρωθυπουργικό γραφείο, ενώ έγινε λόγος για "κυβερνητικό αυτογκόλ" την ώρα που η κυβέρνηση επιχειρούσε να εξηγήσει τους λόγους που την αναγκάζουν να επιβάλει αυτό το μέτρο.

Ο κ. Φίλης μιλώντας στον ΣΚΑΪ είπε χαρακτηριστικά για το θέμα:

«Η υποχρέωση της πολιτείας είναι να διασφαλίσει το δικαίωμα της μόρφωσης σε όλα τα παιδιά, που σημαίνει να ανορθώσει, να αναβαθμίσει το δημόσιο σχολείο. Εκεί θα κριθούμε και όχι στις πενταροδεκάρες του 5% ή του 13%».

Ωστόσο ο υπουργός Παιδείας παρά τον σάλο που δημιούργησε η δήλωσή του αυτή προχώρησε ένα βήμα περισσότερο λέγοντας λίγη ώρα αργότερα:

«Είναι μαι σεβαστή επιλογή όσων θέλουν να πάνε τα παιδιά τους σε ιδιωτικά σχολεία. Η επιλογή για τα ιδιωτικά σχολεία έχει ένα κόστος, αυτό δεν μπορεί να το συμμεριστεί η πολιτεία, είναι κόστος που αναλαμβάνει η οικογένεια».

Το ΦΠΑ και το μοσχάρι

Χωρίς να έχει αντιληφθεί την κακή ατμόασφαιρα που δημιούργησαν οι δηλώσεις του ο υπουργός Παιδείας σε συνέντευξή του στον Real FM επέμεινε πως τα ιδιωτικά σχολεία αποτελούν επιλογή των οικογενειών: «Όσοι θέλουν με δική τους ευθύνη, γιατί μπορούν, ας στέλνουν τα παιδιά τους στο φθηνότερο ή ακριβότερο ιδιωτικό σχολείο», είπε συγκεκριμένα, ενώ ερωτηθείς τι θα διάλεγε ανάμεσα στο 23% ΦΠΑ και στο 0% αλλά με πολλά ισοδύναμα απάντησε: «Αν τα ισοδύναμα αφορούν όλους τους πολίτες, προφανώς το 23%. Δεν είναι δυνατόν για παράδειγμα να πληρώνουν όλοι οι πολίτες 23% ΦΠΑ στο κρέας για να μην φορολογηθεί μία οικογένεια που στέλνει το παιδί της στο ιδιωτικό».

Η παραπάνω δήλωσή του άναψε ακόμα μεγαλύτερες φωτιές, ενώ το ποτήρι ξεχείλησε όταν ο κ. Φίλης τοποθέτησε τον Αλέξη Τσίπρα στους έυπορους πολίτες.

Ερωτηθείς για το γεγονός ότι ο Πρωθυπουργός στέλνει τα παιδιά του σε ιδιωτικό σχολείο απάντησε: «Ο Πρωθυπουργός της χώρας δεν είναι εύπορος; Έχει με βάση τη φορολογική του δήλωση 70.000 με 80.000 ειδόσημα το χρόνο. Δουλεύει και η γυναίκα του. Φτωχός είναι;».

Πλέον μετά τις δηλώσεις του για την γενοκτονία των Ποντίων, στο Μαξίμου έχουν αντιληφθεί ότι ένας «νέος Πάγκαλος γεννήθηκε» και όπως αποδείχθηκε ιστορικά, ένας «Πάγκαλος» δύσκολα φεύγει από τη μέση...
Διαβάστε Περισσότερα »

Ανοικτό και τα απογεύματα το ΚΑΠΗ Λιβαδειάς

Ανοικτά και τα απογεύματα θα είναι το ΚΑΠΗ  του Δ. Λεβαδέων (οδός Δωδεκανήσου 5).
Από την Τετάρτη 4 Νοεμβρίου, το ΚΑΠΗ θα λειτουργεί για τα μέλη του και από τις 16.00 έως τις 19.30 το βράδυ.
Διαβάστε Περισσότερα »

Καλοκαιρία σε όλη την Ελλάδα

Κατά τόπους παγετός τις πρώτες πρωινές ώρες στα βόρεια ηπειρωτικά
Ηλιοφάνεια με λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες στα ανατολικά ηπειρωτικά και το Αιγαίο περιμένουμε σήμερα Τετάρτη. Κατά τόπους παγετός τις πρώτες πρωινές ώρες στα βόρεια ηπειρωτικά.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 0 έως 19 βαθμούς στη Βόρεια Ελλάδα, 10 έως 21 βαθμούς στην Κεντρική και Νότια Ελλάδα, 10 έως 23 βαθμούς στη Δυτική Ελλάδα (στην Ήπειρο από 5 έως 21 βαθμούς), 14 έως 20 βαθμούς στις Κυκλάδες και την Κρήτη, 10 έως 22 βαθμούς στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα.

Οι άνεμοι θα πνέουν στο Αιγαίο από βόρειες διευθύνσεις μέτριοι έως ισχυροί 5-6 μποφόρ, με εξαίρεση το Νοτιοανατολικό και Βορειοδυτικό Αιγαίο όπου θα πνέουν από μεταβλητές διευθύνσεις ασθενείς, ενώ στο Ιόνιο από μεταβλητές διευθύνσεις ασθενείς.

Ηλιοφάνεια με λίγες νεφώσεις στα βόρεια τμήματα περιμένουμε στην Αττική. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 11 έως 21 βαθμούς Κελσίου, αλλά στα βόρεια η μέγιστη θα είναι 2-3 βαθμούς χαμηλότερη. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις μέτριοι 5 μποφόρ και στα ανατολικά ισχυροί έως σχεδόν θυελλώδεις 6-7 μποφόρ.

Ηλιοφάνεια και κρύο τις πρωινές ώρες περιμένουμε στη Θεσσαλονίκη. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 4 έως 18 βαθμούς Κελσίου. Οι άνεμοι στο Θερμαϊκό θα πνέουν από μεταβλητές διευθύνσεις ασθενείς.
Διαβάστε Περισσότερα »

ΔΤ-ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ ΛΙΒΑΔΕΙΑΣ-Επιδιορθώνοντας τον εγκέφαλο: Βλαστικά κύτταρα -Μουσική βραδιά

ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΕΣ ΚΑΙ ΨΥΧΑΓΩΓΙΚΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ 2015-2016

«Επιδιορθώνοντας τον εγκέφαλο: Βλαστικά κύτταρα»

«Μουσική βραδιά»


Η Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη Λιβαδειάς και ο Όμιλος Φίλων Ελληνικού Ινστιτούτου Παστέρ συνδιοργανώνουν και σας προσκαλούν στη δεύτερη εκδήλωση της σειράς επιστημονικών και ψυχαγωγικών εκδηλώσεων τους, περιόδου 2015-2016.

1)   Διάλεξη "Επιδιορθώνοντας τον εγκέφαλο: Βλαστικά κύτταρα"

Με τη Ρεβέκκα Μάτσα, PhD, Υπεύθυνη Εργαστηρίου Κυτταρικής και Μοριακής Νευροβιολογίας του Ελληνικού Ινστιτούτου Παστέρ

Ο εγκέφαλος, εκτός από εξειδικευμένα κύτταρα, περιέχει και εφεδρείες ανώριμων βλαστικών κυττάρων που βρίσκονται σε ετοιμότητα προκειμένου να αντιμετωπίζουν την καθημερινή φθορά ή σοβαρότερες καταστάσεις όπως οι νευροεκφυλιστικές ασθένειες και τα τραύματα του εγκεφάλου. Όμως πόσο αποτελεσματικά ανταποκρίνονται τα βλαστικά κύτταρα σ’ αυτήν την αποστολή και πώς μπορούμε να τα ενισχύσουμε; Πόσο κοντά στην αλήθεια βρίσκεται η προοπτική να χρησιμεύσουν για τη μελέτη και τη θεραπεία των ασθενειών του εγκεφάλου; Μπορούν να βοηθήσουν στην ανακάλυψη νέων φαρμάκων; Αυτά είναι μερικά από τα ερωτήματα που απασχολούν τις Νευροεπιστήμες και τον ταχύτατα αναπτυσσόμενο κλάδο της Αναγεννητικής Ιατρικής.

2)   Μουσική βραδιά

Με τους Νίκο Βατικιώτη και Νίκο Στάικο

Ένα μουσικό ταξίδι από το χθες ως το σήμερα. Από τον Χατζιδάκι στον Sting. Από την Αρλέτα μέχρι την Ελεονώρα Ζουγανέλη. Από εκεί που αγαπήσαμε μέχρι εκεί που θ' αγαπάμε.

Σάββατο 7 Νοεμβρίου 2015 και ώρα 6 μ.μ.

Θέατρο "Μελίνα Μερκούρη" (Πλ. Κατσώνη ή "Ζάππειο" - Λιβαδειά)

Είσοδος ελεύθερη
Διαβάστε Περισσότερα »

Η Λιβαδειά συμμετέχει στην Παγκόσμια Δράση για το κλίμα


 Οι Levadistas σε συνεργασία με τον Δήμο Λεβαδέων συμμετέχουν στην παγκόσμια κινητοποίηση ενάντια στην κλιματική αλλαγή για να διεκδικήσουμε τη μετάβαση σε 100 % καθαρή ενέργεια και να προστατεύσουμε το μέλλον των παιδιών μας. Φέρε πλακάτ και φίλους και αν μπορείς να βοηθήσεις στη διοργάνωση στείλε μας ένα e-mail!»Ας ενώσουμε τις φωνές μας! Για το μέλλον μας, το μέλλον των παιδιών μας και για όλα όσα αγαπάμε...
Επεξεργασία
Αυτή η δράση είναι μέρος της Παγκόσμιας Δράσης για το Κλίμα. Στις 30 Νοεμβρίου, οι παγκόσμιοι ηγέτες θα συναντηθούν στο Παρίσι για να ξεκινήσουν διαπραγματεύσεις για μια διεθνή συμφωνία για το κλίμα. Γι' αυτό, την προηγούμενη ημέρα, οι πολίτες θα κατακλύσουμε τους δρόμους όλου του κόσμου για να απαιτήσουν από όλους τους πολιτικούς να δεσμευτούν για στροφή στην 100 % καθαρή ενέργεια. Μαζί μπορούμε να πείσουμε τους παγκόσμιους ηγέτες για μια συμφωνία που θα μας απαλλάξει από τη βρώμικη ενέργεια και θα αποδεσμεύσει καθαρή ενέργεια για όλους. Ας γράψουμε Ιστορία!
Καραγιαννοπούλου 2, Λειβαδιά 321 00,


Διαβάστε Περισσότερα »

ΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ