Σάββατο 14 Νοεμβρίου 2015

Τα πρωτοσέλιδα των κυριακάτικων εφημερίδων

Διαβάστε Περισσότερα »

Αποτελέσματα ποδοσφαιρικών αγώνων στη Βοιωτία

Α' Κατηγορια Βοιωτιας  8η Αγωνιστικη
Σαββατο 14 Νοεμβριου  3.00 μ.μ
Αμβρυσσεας Διστομου - ΠΑΟΚ Κοκκινο.                          5-0. Τελικο
Ενωση ΑΣΑ - Δαφνη Ερυθρων.                                           0-1Τελικο
Αναγεννηση Σχηματαριου - ΑΟ Θεσπιακος.                       3-0. Τελικο
ΑΟ Μαυρομματι - Κιθαιρωνας Καπαρελλιου.                     0-4. Τελικο
Αρματηλατης - Παρνασσος Αραχωβας.                               0-0. Τελικο
Παμβαγιακος - ΑΕ Δηλεσι.                                                   4-2. Τελικο
Επαμεινωνδας Λευκτρων - Νικη Λαφυστιου                        2-1 Τελικο
Ρεπο ... ΑΟ Θηβα

 Α' Κατηγορια Βοιωτιας
η Βαθμολογια σε 8 Αγωνες
1. Αμβρυσσεας Διστομου                19*
2. Δάφνη Ερυθρων.                          18
3. ΑΟ Θηβα                                      16* 
4. Αναγεννηση Σχηματαριου           16*
5. Επαμεινωνδας Λευκτρων             15*
6. Ενωση ΑΣΑ                                 14*
7. Κιθαιρωνας Καπαρελλιου.          12
8. ΠΑΟΚ Κόκκινο.                         10
9. Παρνασσος Αραχωβας                 9
10. Παμβαγιακος                              9* 
11. ΑΕ Δηλεσι.                                7
12. ΑΟ Μαυρομματιου.                   6*
13. ΑΟ Θεσπιακος                           6
14. Νικη Λαφυστιου                        4    
15. Αρματηλατης.                            1*

*** οι ομαδες με Αστερακι εχουν κανει το Ρεπο τους

  Β' Κατηγορια Βοιωτιας 1ος Ομιλος
6η Αγωνιστικη
Παναλιαρτος - Κυπαρισσος Αντικυρας.  1-0
Πανγεωργικος - Πανδαυλειακος.             2-0
Β' Κατηγορια Βοιωτιας 2ος Ομιλος
Αγωνες που εγιναν χθες
Ολυμπιαδα Οινοφυτων - ΑΕΣ Ελεωνας.    1-0
Ελλοπιακος - Πελοπιδας Θηβας.                1-0
ΑΟ Υπατο - Ελικωνας Δομβραινας.           6-1
ΑΕ Δερβενοχωρια - Ηρακλης Ασωπιας      0-3 α.α

Β' Κατηγορια Βοιωτιας 1ος Ομιλος
Κυριακη 15 Νοεμβριου  3.00 μ.μ
Γηπεδο Κυριακιου                ΠΑΟΚ Κυριακιου - Πηγασος Αγιας Αννας
Γηπεδο Ορχομενου               ΑΕ Ορχομενος - Α.Σ Λεονταριου
Γηπεδο Παυλου                    ΑΟ Παυλο - ΑΟ Ασκρης
Γηπεδο Υψηλαντη                ΑΟ Υψηλαντης - Απολλων Ακραιφνιουι
Β' Κατηγορια Βοιωτιας Α' Ομιλος
η Βαθμολογια σε 5 Αγωνες
1. ΑΟ Υψηλαντης.                   15
3. Απολλων Ακραιφνιου          13
2. ΠΑΟΚ Κυριακιου                13
4. Πηγασος Αγίας Αννας.         10
5. Παναλιαρτος                          9
8.  ΑΕ Ορχομενος                      8
6. Κυπαρισσος Αντικυρας         6
7. Πανδαυλειακος                      5
9. Πανγεωργικος                       4
10. ΑΟ Παυλο                           3
11. Α.Σ Λεονταριου                  1
12. ΑΟ Ασκρης                         1

*** οι ομαδες με Αστερακι εχουν ενα Αγωνα Λιγοτερο
Περισσότερα στο thivaspor1.
Διαβάστε Περισσότερα »

Νέα παιδιά τα περισσότερα από τα θύματα και τους τραυματίες στο Παρίσι



Στον απόηχο της πιο ωμής βίας, που βίωσε η πόλη εδώ και δεκαετίες, οι Παριζιάνοι προσπαθούν να έρθουν σε επαφή με αγαπημένα τους πρόσωπα.
"Ψάχνω τη μικρή αδελφή μου Soad" , "Έχετε νέα του Julien Caron; Εργαζόταν στο Bataclan." "Έχω φίλους που συχνάζουν στο Bataclan. Δεν μπορώ να τους βρω".

Αργά την Παρασκευή το βράδυ και μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες του Σαββάτου, οι πληροφορίες σχετικά με τους αγνοούμενους στο Παρίσι ήταν συγκεχυμένες.

Στον απόηχο της πιο ωμής βίας, που βίωσε η πόλη εδώ και δεκαετίες, οι Παριζιάνοι προσπαθούν να έρθουν σε επαφή με αγαπημένα τους πρόσωπα τα ίχνη των οποίων έχουν χαθεί μετά το λουτρό αίματος με τους 120 νεκρούς.

Οι πλατφόρμες κοινωνικής δικτύωσης πήραν φωτιά με το hashtag #RechercheParis σε μια απελπισμένη προσπάθεια για περισσότερες πληροφορίες.

"Ψάχνουμε τη Μαίρη που ήταν στο Bataclan, δεν έχουμε καμία είδηση. Αν τη δείτε να επικοινωνήσετε μαζί μου", έγραψε ένας χρήστης του Twitter που μοιράστηκε μια φωτογραφία ενός νεαρού κοριτσιού.
Διαβάστε Περισσότερα »

Σε εγρήγορση και οι Ελληνικές αρχές μετά τις επιθέσεις στην Γαλλία



    Aπό τις γαλλικές υπηρεσίες έχει ζητηθεί απο τις ελληνικές αρχές να ελέγξουν αν έχουν περάσει απο την χώρα μας δύο συγκεκριμένα άτομα, που τους απασχολούν στο πλαισιο των ερευνών για τις τρομοκρατικές επιθέσεις.

Σε διαρκή σύσκεψη και εγρήγορση βρίσκονται απο το πρωί τα... στελέχη της ΕΛ.ΑΣ, που παρακολουθούν στενά τις εξελίξεις, μετά τις αιματηρτές τρομοκρατικές επιθέσεις στην Γαλλία, μεταδίδει το ΑΠΕ.

Παράλληλα, όπως έγινε γνωστό απο πηγές του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, οι ελληνικές αρχές είναι σε συνεχή επικοινωνία με τις γαλλικές μυστικές υπηρεσίες και τις υπηρεσίες άλλων ξένων χωρών, σε επίπεδο ανταλλαγής πληροφοριών και ήδη έχουν αναλάβει δράση σε ότι αφορά άτομα που ενδεχομένως να έχουν σχέσεις με τζιχαντιστές.

Ειδικότερα, απο τις γαλλικές υπηρεσίες έχει ζητηθεί απο τις ελληνικές αρχές να ελέγξουν αν έχουν περάσει απο την χώρα μας δύο συγκεκριμένα άτομα, που τους απασχολούν στο πλαισιο των ερευνών για τις τρομοκρατικές επιθέσεις.

Ταυτόχρονα έχουν δοθεί εντολές να ενταθεί η επιτήρηση χώρων και ατόμων στην Ελλάδα, ενώ για όλες τις ενέργειες ενημερώνεται συνεχώς ο αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Νίκος Τόσκας, απο τον αρχηγό της Αστυνομίας, αντιστράτηγο Δημήτρη Τσακνάκη και τον διοικητή της ΕΥΠ, Γιάννη Ρουμπάτη.

Όπως ανέφερε στέλεχος του υπουργείου, αυτή την στιγμή δεν υπάρχει κάτι που να προκαλει ανησυχία για κίνδυνο τρομοκρατικού χτυπηματος στην Ελλάδα, αλλά οι αρχές είναι σε στενή επαφή με τις αλλες χώρες και είναι σε επαγρύπνηση για κάθε ενδεχόμενο.
Διαβάστε Περισσότερα »

Θανατηφόρο τροχαίο ατύχημα στον Προσκυνά Φθιώτιδας



                                          

Χθες (13-11-2015) περίπου στις 11:20΄, στο Προσκυνά Φθιώτιδας, Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο που οδηγούσε 80χρονος ημεδαπός, συγκρούστηκε με έτερο Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο που οδηγούσε 45χρονος αλλοδαπός, με αποτέλεσμα τον σοβαρό τραυματισμό του ηλικιωμένου και τον ελαφρύ τραυματισμό του 45χρονου. 
  
Οι οδηγοί των οχημάτων διακομίσθηκαν στο Γενικό Νοσοκομείο Λαμίας για παροχή πρώτων βοηθειών, ενώ λίγες ώρες μετά ο 80χρονος υπέκυψε στα τραύματά του.
Από αστυνομικούς του Τμήματος Τροχαίας Λαμίας συνελήφθη ο 45χρονος αλλοδαπός.
Παραγγέλθηκε η διενέργεια νεκροψίας – νεκροτομής της σορού του θανόντα.    
Ενεργείται προανάκριση από το Αστυνομικό Τμήμα Αταλάντης, για τον προσδιορισμό των συνθηκών του θανατηφόρου τροχαίου ατυχήματος.




Διαβάστε Περισσότερα »

Ανακοίνωση του ΚΚΕ για τις πολύνεκρες επιθέσεις στο Παρίσι

Σε ανακοίνωσή του για τις πολύνεκρες επιθέσεις στο Παρίσι, το Γραφείο Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ σημειώνει:

«Το ΚΚΕ καταδικάζει τις πολύνεκρες επιθέσεις στο Παρίσι και εκφράζει τα συλλυπητήριά του στις οικογένειες των θυμάτων και την αλληλεγγύη του στο γαλλικό λαό, που θρηνεί εκατοντάδες θύματα.

Η ιστορία έχει αποδείξει ότι τέτοιου είδους τρομοκρατικές επιθέσεις ρίχνουν "λάδι στη φωτιά" και αξιοποιούνται από όσους σχεδιάζουν πολεμικές ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις και νέα μέτρα καταστολής σε βάρος των λαών. Γι' αυτό και οι λαοί πρέπει να είναι σε ετοιμότητα για επικίνδυνες εξελίξεις».

Διαβάστε Περισσότερα »

Μια προαναγγελθείσα επίθεση...


    Μετά τις επιθέσεις του περασμένου Ιανουαρίου, η Γαλλία ζούσε σε μια μόνιμη κατάσταση συναγερμού. «Εξουδετερώνουμε επιθέσεις σε καθημερινή βάση», έλεγε το καλοκαίρι ο υπουργός Εσωτερικών Μπερνάρ Καζνέβ.

Το τελευταίο επεισόδιο έγινε στις 29...Οκτωβρίου, όταν οι αρχές συνέλαβαν έναν 25χρονο από την Τουλόν που ετοίμαζε μια τρομοκρατική επίθεση.

Οι σημερινές επιθέσεις δεν θα μπορούσαν λοιπόν να αποφευχθούν, σχολιάζει η Γκαμπριέλα Κάνιας στην Ελ Παϊς. Και σημειώνονται την πρώτη ημέρα της ενίσχυσης των μέτρων ασφαλείας στη χώρα ενόψει της διεθνούς συνόδου για το κλίμα που θα διεξαχθεί στο Παρίσι από τις 30/11 ως τις 11/12.

Η Γαλλία είναι η δυτική χώρα που απειλείται περισσότερο από τους τζιχαντιστές. Οι επιθέσεις στο Charlie Hebdo και στο σούπερ μάρκετ Hiper Cacher, που στοίχισαν τη ζωή 17 ατόμων, αποτέλεσαν μια δραματική προειδοποίηση.

Από τότε έχουν αποτραπεί την τελευταία στιγμή τουλάχιστον οκτώ επιθέσεις, οι δύο από τις οποίες θα προκαλούσαν ένα πραγματικό μακελειό. Κάπου 2.000 γάλλοι πολίτες έχουν μεταβεί στη Συρία ή στο Ιράκ και 500 από αυτούς ήδη πολεμούν.
Το πιο ανησυχητικό είναι ότι από τις δύο αυτές χώρες έχουν επιστρέψει γύρω στα 200 με 300 άτομα. Ολοι περίμεναν έτσι μια μεγάλη επίθεση.

Ο εισαγγελέας Φρανσουά Μολένς έφτασε να μιλήσει για μια επικείμενη 11η Σεπτεμβρίου α-λα γαλλικά. Και φαίνεται πως δικαιώθηκε.

Παράλληλα ενισχύεται και το οπλοστάσιο των αντιτρομοκρατικών μέτρων. Μετά τον Ιανουάριο, περιπολούν στους δρόμους 7.000 με 10.000 στρατιωτικοί. Αλλοι 25.000 αστυνομικοί φυλάσσουν 5.000 ευαίσθητα σημεία.

Η κυβέρνηση εφαρμόζει ένα νόμο για τις Μυστικές Υπηρεσίες που επιτρέπει τη μαζική συλλογή προσωπικών δεδομένων. Επιπλέον, έχει αυξηθεί κατά 736 εκατομμύρια ευρώ ο προϋπολογισμός για τη στρατολόγηση ειδικών και την αγορά υπερσύγχρονου εξοπλισμού.

Η αστυνομία έχει προειδοποιήσει πάντως ότι δεν είναι δυνατόν να παρακολουθούνται όλοι οι ύποπτοι 24 ώρες το 24ωρο. Ο εισαγγελέας Μολένς έχει δηλώσει ότι παρακολουθούνται 1.733 άτομα, κι αυτοί όχι συνεχώς. Και επισημαίνει ότι δεν υπάρχει μία οργάνωση, ένα δίκτυο, μια ηγεσία.

«Εχουμε να αντιμετωπίσουμε μεμονωμένες συμπεριφορές, μοναχικούς λύκους», τονίζει. Είναι χαρακτηριστικό ότι από το 2012 έχουν συλληφθεί 326 άνθρωποι για τη σχέση τους με βίαιες πράξεις.
Διαβάστε Περισσότερα »

Σφαγή και τρόμος στο Παρίσι - 153 νεκροί σε 6 επιθέσεις-Bίντεο



Σοκαρισμένη η διεθνής κοινή γνώμη παρακολουθεί τις εξελίξεις στη Γαλλία από τα πολλαπλά τρομοκρατικά χτυπήματα που σημειώθηκαν το βράδυ της Παρασκευής στο Παρίσι.

Από τις επιθέσεις των τρομοκρατών έχασαν τη ζωή τους τουλάχιστον 153 άτομα και περισσότερα από 60 να τραυματιστούν, πολλά από τα οποία σοβαρά.
Στο Παρίσι σημειώθηκαν έξι-επτά συντονισμένες επιθέσεις με εκρήξεις και πυροβολισμούς. Περίπου 118 ήταν οι άνθρωποι που σκοτώθηκαν στο θέατρο Μπατακλάν και αρκετά άλλα άτομα έχασαν τη ζωή τους σε άλλα σημεία του Παρισιού από τις επιθέσεις πίσω από τις οποίες φαίνεται ότι βρίσκεται το Ισλαμικό Κράτος, όπως ανακοίνωσαν μέσω Διαδικτύου τα ξημερώματα του Σαββάτου οι τζιχαντιστές της ακραίας οργάνωσης.Σε δραματικούς τόνους ο Γάλλος πρόεδρος Φρανσουά Ολάντ αποφάσισε να κλείσει τα σύνορα και να κηρύξει τη χώρα σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης.


Βίντεο "μαχαιριά" - Κρέμονται στο κενό προσπαθώντας να αποφύγουν το θάνατο!

Είναι οι στιγμές που όσοι βρίσκονταν στο Μπατακλάν, προσπαθούν να γλιτώσουν από τους τρομοκράτες.

Images de la fusillade au Bataclan από lemondefr Το χρονικό των επιθέσεων στο Παρίσι
Συντονισμένες επιθέσεις στη γαλλική πρωτεύουσα
Συνολικά, έξι ως επτά ταυτόχρονες επιθέσεις διαπράχθηκαν σε διάφορους τομείς της γαλλικής πρωτεύουσας, σύμφωνα με πηγές προσκείμενες στην έρευνα.
Επιθέσεις αυτοκτονίας έξω από το Σταντ ντε Φρανς
Τουλάχιστον τρεις εκρήξεις, η μία εκ των οποίων οφειλόταν σε βομβιστή-καμικάζι, σημειώθηκαν κοντά στο Σταντ ντε Φρανς, όπου διεξαγόταν φιλικός αγώνας μεταξύ των εθνικών ομάδων ποδοσφαίρου της Γαλλίας και της Γερμανίας με 80.000 θεατές, περιλαμβανομένου του προέδρου Φρανσουά Ολάντ.
Η επίθεση βομβιστή-καμικάζι είναι κάτι που συμβαίνει για πρώτη φορά στη Γαλλία, τουλάχιστον στη σύγχρονη ιστορία της.

Η εφημερίδα Le Parisien ανήρτησε μια λίστα με τους νεκρούς και τους τραυματίες από όλα τα σημεία που σημειώθηκαν οι τρομοκρατικές επιθέσεις στην πρωτεύουσα της Γαλλίας.

    Θέατρο Μπατακλάν: Τουλάχιστον 118 νεκροί, 7 τραυματίες σε κρίσιμη κατάσταση, 4 πιο ελαφρά
    Οδός Σαρόν: 19 νεκροί, 13 τραυματίες σε κρίσιμη κατάσταση, 10 πιο ελαφρά
    Οδός Μπισά: 14 νεκροί, 10 τραυματίες σε κρίσιμη κατάσταση, 10 πιο ελαφρά
    Λεωφόρος Ρεπουμπλίκ: 4 νεκροί, 10 τραυματίες σε κρίσιμη κατάσταση 11 πιο ελαφρά
    Stade de France: 4 νεκροί, 11 τραυματίες σε κρίσιμη κατάσταση,  39 τραυματίες
    Οδός Μπομαρσέ: 3 τραυματίες σε κρίσιμη κατάσταση, 4 ελαφρά

Δεν υπάρχουν Έλληνες τραυματίες, ή νεκροί, από τις επιθέσεις στο Παρίσι, σύμφωνα με ενημέρωση από το υπουργείο Εξωτερικών, αλλά και την ελληνική πρεσβεία στο Παρίσι.
Όσοι επιθυμούν να επικοινωνήσουν με την γραμμή εκτάκτου ανάγκης του ελληνικού προξενείου στο Παρίσι, μπορούν να καλούν στο...
0033611222837.
 Συγκλονιστικές μαρτυρίες από το Παρίσι: «Εριχναν αδιακρίτως και φώναζαν Αλλάχ Άκμπαρ»«Τους άκουσα να ξαναγεμίζουν, η μουσική είχε σταματήσει, όλος ο κόσμος είχε πέσει κάτω, συνέχισαν να πυροβολούν στον κόσμο...», είπε ένας αυτόπτης μάρτυρας
Με την εισβολή της αστυνομίας, τον θάνατο τεσσάρων δραστών και 118 αθώων ανθρώπων ολοκληρώθηκε, έπειτα από εισβολή της αστυνομίας, η ομηρεία στο θέατρο Μπατακλάν του Παρισιού, όπου δεκάδες άνθρωποι κρατούνταν όμηροι από ένοπλους, μαυροφορομένους άντρες.
 
Οι δράστες της επίθεσης βράδυ στον συναυλιακό χώρο άνοιξαν πυρ εναντίον του πλήθους, φωνάζοντας «Αλλάχ Άκμπαρ», ανέφερε ένας αυτόπτης μάρτυρας του μακελειού, μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό France Info.

«Μαζί με τη μητέρα μου καταφέραμε να διαφύγουμε από το Μπατακλάν. Αποφύγαμε τα πυρά, υπήρχε κόσμος πεσμένος κάτω παντού», αφηγήθηκε ο νεαρός, που σύμφωνα με το ραδιοφωνικό δίκτυο ονομάζεται Λουί.

«Ήρθαν οι τύποι, άρχισαν να ρίχνουν στο επίπεδο της εισόδου», συνέχισε. «Πυροβολούσαν μέσα στο πλήθος κραυγάζοντας "Αλλάχ Άκμπαρ" με τουφέκια».

«Τους άκουσα να ξαναγεμίζουν, η μουσική είχε σταματήσει, όλος ο κόσμος είχε πέσει κάτω, συνέχισαν να πυροβολούν στον κόσμο... ήταν κόλαση», πρόσθεσε, προσπαθώντας να συγκρατήσει τους λυγμούς του.

Ένας άλλος αυτόπτης μάρτυρας μίλησε για δέκα τρομακτικά λεπτά κατά τα οποία οι ένοπλοι με γάζωναν με καλάσνικοφ τους θεατές, «τον έναν μετά τον άλλον».


Attentats du 13 novembre à Paris : Retour sur... από lemondefr
Διαβάστε Περισσότερα »

Οι 20 τροφές που χαρίζουν χρόνια ζωής



Υπάρχουν μερικά τρόφιμα που παρέχουν πολλαπλά οφέλη στην υγεία και μπορούν να μας βοηθήσουν να ζήσουμε καλύτερα, χωρίς περιττά κιλά και για περισσότερα χρόνια, γράφει η διατροφολόγος Αμάντα Ούρσελ στην εφημερίδα «Τάιμς» του Λονδίνου.

Εντάξτε τα λοιπόν στην καθημερινή διατροφή σας και δεν θα χάσετε.

Φασόλια Περιέχουν άφθονες διαλυτές ίνες (είναι το είδος που συμβάλλει στη μείωση των επιπέδων σακχάρου και χοληστερόλης στο αίμα) και παρέχουν 6 γραμμάρια πρωτεϊνών ανά μερίδα εστιατορίου _ περίπου όσες κι ένα αυγό μεσαίου μεγέθους.

Πράσινο τσάι Είναι ιδιαίτερα πλούσιο σε αντιοξειδωτικές ουσίες όπως οι πολυφαινόλες, που διαθέτουν αντιμικροβιακές και αντιθρομβωτικές ιδιότητες και ρυθμίζουν το ανοσοποιητικό σύστημα. Μπορεί επίσης να συμβάλλει στην καταπολέμηση της τερηδόνας. Συνιστώνται καθημερινά 1-2 φλιτζάνια.

Λιπαρά ψάρια Σαρδέλες, σκουμπρί, σολομός, αντζούγιες και τόνος είναι πλούσια σε ωμέγα-3 λιπαρά οξέα _ ένα είδος λίπους που ελαττώνει τον κίνδυνο θρομβώσεων και δρα προστατευτικά στην καρδιά.

Μαϊντανός Να μασάτε λίγο έπειτα από κάθε γεύμα καθώς το βότανο αυτό, που είναι πλούσιο σε χλωροφύλλη, θα βοηθήσει την αναπνοή σας να διατηρηθεί καθαρή. Είναι επίσης καλή πηγή βιταμίνης C, η οποία με τη σειρά της προστατεύει τα σπερματοζωάρια από τις επιθέσεις των ελεύθερων ριζών οξυγόνου (μια ομάδα ιδιαίτερα δραστικών μορίων, που βλάπτουν τα κύτταρα).

Μήλα Κάθε μήλο παρέχει 150 διαφορετικά θρεπτικά συστατικά, με βασικότερο την κερσετίνη _ μια αντιοξειδωτική ουσία που σκοτώνει τους ιούς, όπως αυτός του έρπητα. Η κερσετίνη βρίσκεται ακριβώς κάτω από τη φλούδα του μήλου, συνεπώς μην τα ξεφλουδίζετε πριν τα φάτε.

Γκρέιπ φρουτ Η κατανάλωση ενός γκρέιπ φρουτ πριν από κάθε γεύμα μάς κάνει να τρώμε λιγότερο, ίσως διότι μειώνει ελαφρώς τα επίπεδα σακχάρου στο αίμα και μας κάνει να νιώθουμε λιγότερο πεινασμένοι. Τα γκρέιπ φρουτ περιέχουν επίσης γλυκαρικό οξύ, ένα θρεπτικό συστατικό που μειώνει την «κακή» (LDL) χοληστερόλη.

Ντομάτες Είναι άριστες πηγές λυκοπένης, της χρωστικής ουσίας που τους χαρίζει το κόκκινο χρώμα και αποτελεί την κύρια αντιοξειδωτική ουσία για τον προστάτη. Μελέτες έχουν δείξει πως όσοι άντρες τρώνε ντομάτες (ή προϊόντα ντομάτας, όπως σάλτσα, κέτσαπ) δέκα ή περισσότερες φορές την εβδομάδα διατρέχουν κατά 35% μειωμένο κίνδυνο ανάπτυξης καρκίνου του προστάτη.

Ρόδια Μελέτες έχουν δείξει ότι οι αντιοξειδωτικές ουσίες που περιέχουν, με κυριότερες το ελλαγικό οξύ και την παραοξονάση, προστατεύουν από τον καρκίνο του μαστού, επιβραδύνουν την εξέλιξη του καρκίνου του προστάτη και μπορεί να ελαττώσουν τις αθηρωματικές πλάκες που συσσωρεύονται στις στεφανιαίες αρτηρίες της καρδιάς.

Πατάτες Μια βραστή ή ψητή πατάτα τροφοδοτεί τον οργανισμό με αρκετή ενέργεια ώστε να αναρρώσουν οι μύες έπειτα από μια προπόνηση ή να κοπεί η όρεξη μεταξύ των γευμάτων, λόγω της καλύτερης ρύθμισης των επιπέδων σακχάρου στο αίμα.

Βρώμη Είναι πλούσια στη διαλυτή ίνα βήτα-γλυκάνη, η οποία μειώνει την «κακή» (LDL) χοληστερόλη. Παρέχει επίσης στον οργανισμό θρεπτικά συστατικά που κάνουν καλό στο δέρμα.

Αρακάς Περιέχει άφθονες βιταμίνες του συμπλέγματος Β, οι οποίες είναι απαραίτητες για γερό νευρικό σύστημα, καθώς και διαλυτές ίνες που μειώνουν την όρεξη και διατηρούν τη χοληστερόλη υπό έλεγχο. Επιπλέον, μία μερίδα των 140 γραμμαρίων παρέχει 16 mg βιταμίνης C, η οποία τονώνει το ανοσοποιητικό.

Δαμάσκηνα Περιέχουν φερουλικό οξύ, το οποίο είναι πολύτιμο για την υγεία των εντέρων. Περιέχουν επίσης σάκχαρα τα οποία ενδέχεται να προστατεύουν από τον καρκίνο του παχέος εντέρου.

Μαύρη σοκολάτα Οι σοκολάτες με περιεκτικότητα 70% και πάνω σε κακάο είναι πλούσιες σε αντιοξειδωτικές ουσίες οι οποίες εμποδίζουν _ μεταξύ άλλων _ τη συγκόλληση των αιμοπεταλίων και έτσι τις θρομβώσεις του αίματος.

Ελιές Οι ελιές περιέχουν μονοαξόρεστα λίπη, βιταμίνη Ε και πολλά άλλα συστατικά, τα οποία είναι σημαντικά για την υγεία των αρτηριών και τη μακροζωία.
Καυτερές πιπεριέςΑυξάνουν τον μεταβολισμό και όσο πιο καυτερές είναι, τόσο το καλύτερο. Μελέτες έχουν δείξει πως επί 2 ώρες έπειτα από την κατανάλωση μιας τσίλι σος είναι αυξημένες οι καύσεις μας κατά 15%.
boro gr
Διαβάστε Περισσότερα »

ΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ