Παρασκευή 20 Νοεμβρίου 2015

Αλλάζουν όλα στις μετακινήσεις προς την Ευρώπη–Αυστηροί έλεγχοι στα σύνορα

Δραματικές αλλαγές στις μετακινήσεις πολιτών στην Ε.Ε. αποφάσισαν οι υπουργοί Εσωτερικών και Δικαιοσύνης των 28 μετά το μακελειό στο Παρίσι.

Στην έκτακτη συνεδρίαση στις Βρυξέλλες πήραν μια σειρά αποφάσεων που θα οδηγήσουν μείζονες αλλαγές – ακόμη και για ευρωπαίους πολίτες – μεταξύ των οποίων και της συνθήκης Σένγκεν.

Οπως συμφωνήθηκε:

    Θα ενισχυθούν οι έλεγχοι στα εξωτερικά σύνορα της ΕΕ - μέτρο που θα αφορά και σε Ευρωπαίους πολίτες.
    Την άμεση εφαρμογή των απαραίτητων συστηματικών και συντονισμένων ελέγχων στα εξωτερικά σύνορα, ανάμεσά τους και σε άτομα που απολαμβάνουν το δικαίωμα της ελεύθερης μετακίνησης.
    Να μην ελέγχεται μόνο η ταυτότητα των επιβατών/ταξιδιωτών αλλά τα στοιχεία τους να αντιπαραβάλλονται με εκείνα των εθνικών και ευρωπαϊκών βάσεων δεδομένων, όπως το SIS (Σύστημα Πληροφοριών της Σένγκεν) και της Interpol, προκειμένου να λαμβάνονται πληροφορίες για ξένους μαχητές και ευρωπαϊκά εντάλματα σύλληψης.
    Να ολοκληρωθεί μέχρι τα τέλη του 2015 η δημιουργία μητρώου επιβατών πτήσεων (το λεγόμενο PNR). Πρόκειται για ένα ευρωπαϊκό αρχείο καταγραφής δεδομένων των επιβατών στις αεροπορικές μεταφορές. Θα αφορά τα στοιχεία των επιβατών και για εσωτερικές πτήσεις, αν και παραμένει άγνωστος ο χρόνος μέχρι του οποίου θα διατηρούνται τα στοιχεία του μητρώου.
    Θα πρέπει η Ευρωπαϊκή Επιτροπή να προτείνει έως το τέλος του έτους μία αναθεώρηση των όρων της Συνθήκης Σένγκεν.
    Να ενισχυθούν οι περιορισμοί στο λαθρεμπόριο όπλων.
    Να αναβαθμιστούν τα συστήματα ελέγχου στα σύνορα των κρατών-μελών της Σένγκεν μέχρι τον Μάρτιο του 2016: Ηλεκτρονική σύνδεση με τις σχετικές βάσεις δεδομένων της Interpol σε όλα τα σημεία διέλευσης των εξωτερικών συνόρων, αυτόματος έλεγχος ταξιδιωτικών εγγράφων κ.λπ.
    Συστηματική εγγραφή, συλλογή δακτυλικών αποτυπωμάτων, για πολίτες τρίτων χωρών που εισέρχονται παράνομα στη ζώνη Σένγκεν, είτε είναι μετανάστες, είτε αιτούνται διεθνούς προστασίας
    Συστηματικός έλεγχος ασφαλείας με τη χρήση σχετικών βάσεων δεδομένων και η διασφάλιση ότι τα hotspot θα είναι εφοδιασμένα με την κατάλληλη τεχνολογία.
    Η Europol θα στείλει αξιωματούχους σε όλα τα hotspot για να ενισχύσουν τη διαδικασία ελέγχου.
    Ενίσχυση των ελέγχων στα εξωτερικά σύνορα που είναι πιο «ευάλωτα» και η αποστολή -όταν απαιτείται- ομάδων παρέμβασης στα σύνορα και αστυνομικών για να διασφαλίσουν τους συστηματικούς ελέγχους.
    Να καταθέσει προτάσεις για την αναθεώρηση της Συνθήκης Σένγκεν, προκειμένου να επιτραπούν οι συστηματικοί έλεγχοι σε ευρωπαίους πολίτες, ανάμεσά τους για την επαλήθευση βιομετρικών δεδομένων με βάση τα στοιχεία στις βάσεις δεδομένων στα εξωτερικά σύνορα της Σένγκεν
    Να παρέχει νομική βάση για τη συμβολή της Frontex στην αντιμετώπιση της τρομοκρατίας και του οργανωμένου εγκλήματος, καθώς και να της παρέχει πρόσβαση στις σχετικές βάσεις δεδομένων.

«Λάβαμε ισχυρές, επιχειρησιακές αποφάσεις, με αποτελέσματα που πρέπει να έχουν επιτευχθεί μέχρι τα τέλη του έτους» είπε ο Καζνέβ, μιλώντας σε γαλλικό τηλεοπτικό δίκτυο.
Ο υπουργός Δικαιοσύνης του Λουξεμβούργου είπε ότι τα κράτη-μέλη της ΕΕ συμφώνησαν «να ενισχύσουν σημαντικά» τα μέσα καταπολέμησης του βίαιου εξτρεμισμού.
Ο Ετιέν Σνάιντερ, ο οποίος προήδρευσε της συνεδρίασης, είπε ότι η άμεση και ενισχυμένη δράση «δεν είναι επιλογή, αλλά υποχρέωση».


Διαβάστε Περισσότερα »

Αστυνομικό Τμήμα στον Δήμο Αλιάρτου Θεσπιέων


Επιβεβαιώθηκαν οι πληροφορίες μας για ίδρυση Α.Τ. στην Αλίαρτο (Δείτε εδώ την είδηση) με το επίσημο δελτίο του Δήμου Αλιάρτου Θεσπιέων.
           ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Δρομολογήθηκε η ίδρυση Αστυνομικού Τμήματος στην
             Αλίαρτο.
       Παρουσιάστηκε στις 18-11-2015 στη Λαμία, από την φυσική και πολιτική ηγεσία, το σχέδιο αναδιάρθρωσης της Αστυνομίας.
       Η παρουσίαση έγινε από τον Περιφερειακό Αστυνομικό Διευθυντή  υποστράτηγο κο Αποστολόπουλο και τον Γενικό Γραμματέα Δημ.Τάξης κο Αναγνωστάκη, παρουσία ανώτατων αξιωματικών του Σώματος, Βουλευτών, Δημάρχων και εκπροσώπων φορέων.
       Η προσπάθεια της ηγεσίας κινείται προς την κατεύθυνση της αναδιάταξης των δυνάμεων, προκειμένου να υπάρξουν αποτελεσματικές υπηρεσίες προς τον πολίτη.
       Σύμφωνα με αυτό το σχέδιο καταργούνται ή συγχωνεύονται Αστυνομικά Τμήματα και Αστυνομικοί Σταθμοί, ενώ ιδρύονται εκεί που ο επιχειρησιακός σχεδιασμός της Αστυνομίας το κρίνει αναγκαίο.
       Στα πλαίσια αυτά η Δημοτική Αρχή, εδώ και αρκετούς μήνες σε επανειλημμένες συναντήσεις με τους αρμόδιους έθεσε το αίτημα της ίδρυσης του Α.Τ. Αλιάρτου – Θεσπιέων, εξηγώντας τους λόγους που το καθιστούν αναγκαίο για την αστυνόμευση της ευρύτερης περιοχής. Την ίδια τοποθέτηση έκανε ο  Δήμαρχος κο Ντασιώτης Γεώργιος και κατά την παρουσίαση του σχεδίου, ζητώντας επίσπευση των διαδικασιών
      Η φυσική και Πολιτική ηγεσία της Αστυνομίας, κατανόησε  την αναγκαιότητα  του Αστυνομικού Τμήματος στην Αλίαρτο και στο σχέδιο αναδιάρθρωσης του Σώματος που παρουσιάστηκε στις 18-11-2015 στη Λαμία, περιλαμβάνεται η ίδρυσή του.
      Σύμφωνα με τον Γενικό Γραμματέα Δημόσιας Τάξης κο Αναγνωστάκη Δημήτριο, το σχέδιο αναδιάρθρωσης θα είναι νόμος του κράτους έως το τέλος Δεκεμβρίου.
Ο Δήμαρχος
Ντασιώτης Γεώργιος 
Διαβάστε Περισσότερα »

Έκτακτο δελτίο επιδείνωσης του καιρού από την Κυριακή


Σημαντική μεταβολή θα παρουσιάσει ο καιρός από την Κυριακή με κύρια χαρακτηριστικά τις ισχυρές βροχές και καταιγίδες και τους τοπικά θυελλώδεις νότιους ανέμους.

Σύμφωνα με έκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρού της ΕΜΥ:

Την Κυριακή βροχές και καταιγίδες κατά περιόδους ισχυρές θα εκδηλωθούν στα νησιά του Ιονίου, την Ήπειρο, τη Δυτική Στερεά, τη Δυτική Πελοπόννησο και πιθανόν τη Δυτική Μακεδονία.
Τη Δευτέρα τα φαινόμενα, εκτός από τις προαναφερθείσες περιοχές, θα επηρεάσουν την Κεντρική - Ανατολική Μακεδονία, τη Θράκη και τα νησιά του Βορείου και Ανατολικού Αιγαίου.
Παράλληλα, σε όλη τη χώρα θα πνέουν νότιοι άνεμοι 7 και τοπικά στο Αιγαίο 8 Μποφόρ.
Η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας (ΓΓΠΠ) έχει ενημερώσει τις αρμόδιες υπηρεσιακά εμπλεκόμενες κρατικές υπηρεσίες, καθώς και τις περιφέρειες και τους δήμους της χώρας, ώστε να βρίσκονται σε αυξημένη ετοιμότητα.
Παράλληλα, συνιστά στους πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί, μεριμνώντας για τη λήψη μέτρων αυτοπροστασίας.
Ειδικότερα, τους καλεί:
• Να ασφαλίσουν αντικείμενα τα οποία αν παρασυρθούν από τα έντονα καιρικά φαινόμενα ενδέχεται να προκαλέσουν καταστροφές ή τραυματισμούς.
• Να βεβαιωθούν ότι τα λούκια και οι υδρορροές των κατοικιών δεν είναι φραγμένα και λειτουργούν κανονικά.
• Να αποφεύγουν να διασχίζουν χείμαρρους και ρέματα πεζοί ή με το αυτοκίνητο κατά τη διάρκεια εκδήλωσης των επικίνδυνων καιρικών φαινομένων, καθώς επίσης και για αρκετές ώρες μετά το τέλος εκδήλωσής τους.
• Να αποφεύγουν τις εργασίες υπαίθρου και δραστηριότητες σε θαλάσσιες και παράκτιες περιοχές κατά τη διάρκεια εκδήλωσης των έντονων καιρικών φαινομένων.
• Να προφυλαχτούν αμέσως κατά τη διάρκεια μιας χαλαζόπτωσης. Να καταφύγουν σε κτίριο ή σε αυτοκίνητο και να μην εγκαταλείπουν τον ασφαλή χώρο, παρά μόνο όταν βεβαιωθούν ότι η καταιγίδα πέρασε. Η χαλαζόπτωση μπορεί να είναι πολύ επικίνδυνη και για τα ζώα.
• Να αποφύγουν τη διέλευση κάτω από μεγάλα δέντρα, κάτω από αναρτημένες πινακίδες και γενικά από περιοχές, όπου ελαφρά αντικείμενα (π.χ. γλάστρες, σπασμένα τζάμια κλπ.) μπορεί να αποκολληθούν και να πέσουν στο έδαφος (π.χ. κάτω από μπαλκόνια).
• Να ακολουθούν πιστά τις οδηγίες των κατά τόπους αρμοδίων φορέων, όπως Τροχαία κλπ.
                                                                                                      
Διαβάστε Περισσότερα »

Θήβα: Πρόγραμμα Εορτασμού της Ημέρας των Ενόπλων Δυνάμεων 2015





           
       Παρακαλούμε να τιμήσετε με την παρουσία σας την ημέρα των Ενόπλων Δυνάμεων
       στις 21 Νοεμβρίου 2015 με πρόγραμμα   όπως παρακάτω:                                        
                                                                 
    ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ
    
.    
      Ώρα 08.00
      μέχρι δύση ηλίου      Γενικός  σημαιοστολισμός.
        
Ώρα 08.00


Ώρα 11.00







Ώρα 11.30









Ώρα 17.00

     Έπαρση  Σημαίας στην κεντρική πλατεία, με τμήμα του ΚΕΠΒ.


      Επίσημη Δοξολογία στον Ιερό Ναό του Αγίου Γεωργίου .
      Απόδοση τιμών από τμήμα του ΚΕΠΒ.
      Προσέλευση προσκεκλημένων  10.45  έως 10.55
     
      Μετά το τέλος της Δοξολογίας θα ακολουθήσει εκφώνηση  του
      Πανηγυρικού της ημέρας στον Ιερό Ναό από Αξιωματικό του Κέντρου
      Εκπαιδεύσεως Πυροβολικού Θήβας.

      Επιμνημόσυνη δέηση στο χώρο του Ηρώου.
      Κατάθεση στεφάνων από τους:
         - Περιφερειάρχη Στερεάς  Ελλάδας  ή  εκπρόσωπό του  
 - Δκτη Ανωτέρας Φρουράς  
         - Δήμαρχο Θηβαίων         

       Μετά το τέλος της τελετής ο Δκτης Ανωτέρας Φρουράς Θήβας θα παραθέσει μικρή δεξίωση στις αρχές και τους πολίτες στο  Συνεδριακό Κέντρο του Δήμου Θηβαίων (αίθουσα ΑΡΜΟΝΙΑ).

  Υποστολή της σημαίας

Φωταγώγηση όλων  των καταστημάτων του δημοσίου,  των Ο.Τ.Α ,καθώς και  των καταστημάτων των  Ν.Π.Δ.Δ. και των  Τραπεζών κατά τις βραδινές ώρες της 21ης Νοεμβρίου 2015.
                                                                                                       Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΘΗΒΑΙΩΝ


                                                                                                          ΣΠΥΡΙΔΩΝ ΝΙΚΟΛΑΟΥ

Διαβάστε Περισσότερα »

Πρότυπη Μονάδα Επεξεργασίας Υαλοπινάκων στην Αλίαρτο

Καλώς ήλθατε στον κόσμο του γυαλιού, που αναπτύσσεται και αλλάζει συνεχώς. Το γυαλί μπαίνει ολοένα και περισσότερο στη ζωή μας, προσδίδοντας διαφάνεια και κομψότητα, προστασία και μόνωση, αντοχή και αισθητική. 'Οποια κι αν είναι η ανάγκη ή η επιθυμία σας, δομική, αρχιτεκτονική ή διακοσμητική, σε μας θα βρείτε όλες τις λύσεις και ό,τι καινούριο υπάρχει στο χώρο των εφαρμογών, των εξαρτημάτων και των τεχνολογιών.
 Η εταιρεία μας παρέχει: Επεξεργασία Υαλοπινάκων - Κατασκευή και τοποθέτηση θερμομονωτικών υλικών - Βιτρίνες - Διπλά τζάμια - Καθρέπτες - Ντουζιέρες - Vitro - Ειδικές κατασκευές(στέγαστρα, φυσαρμόνικες, αυτόματες πόρτες) - Μεγάλη ποικιλία γυαλιών φθορίου(ντουλάπια κουζίνας) - Λακαριστά γυαλιά σε όλους τους χρωματισμούς(εσωτερικές πόρτες, κουζίνα)
Η εταιρεία Καρδαμπίκης βρίσκεται κοντά σας από το 1983 και σαν Καρδαμπίκης και Υιός από το 2000. Με την πολύχρονη πείρα της και το εξειδικευμένο προσωπικό της σας υπόσχεται ότι θα σας προσφέρει ποιότητα και ασφάλεια σε ότι ζητήσετε. Άλλωστε από τις αρχές του 2007 η εταιρεία μας λειτουργεί σύμφωνα με τους κανόνες που διατάζει η ευρωπαϊκή ένωση(Ε.Ε)και είναι εγγεγραμμένη στον σύλλογο Πειραιώς έτσι ώστε όλες οι υπηρεσίες που σας προσφέρονται να είναι πιστοποιημένες και πάνω απ όλα ασφαλείς για εσάς.

ΚΑΡΔΑΜΠΙΚΗΣ ΧΡΗΣΤΟΣ ΚΑΙ ΣΙΑ Ε.Ε.Β.Ε
Τηλ.22680-23131 fax22680-23850-κιν.6979552013-14. 
email ckarda@windowslive.com
Σε  λίγες μερες θα λειτουργήσει κορνιζάδικο στο χώρο μας.Πλαίσια κορνίζες ξύλινα, ακριβώς στις διαστάσεις που επιθυμείτε, καλύπτοντας οποιαδήποτε ανάγκη σας.
ΥΑΛΟΠΙΝΑΚΕΣ 10 ΧΙΛ ΦΥΣΑΡΜΟΝΙΚΑ

ΨΗΦΙΑΚΗ ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Eσωτερικά γυάλινα κάγκελα

ΠΛΑΤΗ ΚΟΥΖΙΝΑΣ ΑΠΟ ΓΥΑΛΙ ΣΕ ΧΡΩΜΜΑ RAL ( ΠΡΟΣΦΟΡΑ ΑΠΟ 150€ ΤΟ ΤΜ2 ΤΩΡΑ 130€)
ΓΥΑΛΙΝΑ ΚΑΓΚΕΛΛΑ

ΨΗΦΙΑΚΗ ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Διαβάστε Περισσότερα »

ΕΟΡΤΑΣΜΟΣ ΠΑΡΕΚΚΛΗΣΙΟΥ ΑΓΙΑΣ ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΗΣ ΘΗΒΩΝ

ΕΟΡΤΑΣΜΟΣ ΕΝΟΡΙΑΚΟΥ ΠΑΡΕΚΚΛΗΣΙΟΥ -ΠΑΛΑΙΟΧΡΙΣΤΙΑΝΙΚΗ ΚΑΤΑΚΟΜΒΗ- ΑΓΙΑΣ ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΗΣ ΘΗΒΩΝ
Διαβάστε Περισσότερα »

Στο μισό μειώνεται ο φόρος στο κρασί

Με τροποποίηση τροπολογίας που κατέθεσε στη Βουλή ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Τρύφων Αλεξιάδης μειώνεται, τελικά, κατά 50% ο υπό ψήφιση ειδικός φόρος κατανάλωσης στο εγχώρια παραγόμενο κρασί.

Ειδικότερα, όπως είπε ο κ. Αλεξιάδης, ο ΕΦΚ για το εγχώρια παραγόμενο κρασί και όχι το εισαγόμενο μειώνεται από τα 0,4 στα 0,2 ευρώ ανά λίτρο που σημαίνει μείωση της επιβάρυνσης για τον τελικό καταναλωτή στα 0,15 ευρώ, από τα 0,3 που προέβλεπε η αρχική διατύπωση της τροπολογίας.

Ο κ. Αλεξιάδης διευκρίνισε ότι για τα εισαγόμενα κρασιά ο ΕΦΚ θα είναι 0,4 ευρώ ανά λίτρο, ενώ από το φόρο απαλλάσσονται τα ελληνικά κρασιά που προορίζονται για εξαγωγή.

Σημειώνεται ότι δεν ανακοινώθηκε κάποιο άλλο ισοδύναμο μέτρο για την απώλεια εσόδων που προκαλεί η υπό ψήφιση επιβολή μειωμένου τελικά ΕΦΚ στο κρασί

capital.gr
Διαβάστε Περισσότερα »

Σκοτώθηκε σε τροχαίο ο γιος του Νίκου Ξυλούρη


Σκοτώθηκε σε τροχαίο ο Γιώργος Ξυλούρης, γνωστός μουσικός παραγωγός και γιος του Νίκου Ξυλούρη

Ο γιος του Νίκου Ξυλούρη και της Ουρανίας με την οποία τα τελευταία χρόνια συντηρούσε το ιστορικό δισκοπωλείο "Νίκος Ξυλούρης" (Πανεπιστημίου 39, στοά Πεσματζόγλου) έφυγε από τη ζωή το βράδυ της Πέμπτης σε ηλικία 55 ετών.

Ο Γιώργος Ξυλούρης έπεσε χτες στις 6 το απόγευμα θύμα τροχαίου στην Εθνική Οδό Αθηνών - Λαμίας, και στις 9 το βράδυ έχασε τη μάχη για τη ζωή, στο ΚΑΤ όπου είχε διακομιστεί.

Ο Γιώργος Ξυλούρης ανήκε από την αρχή στο δυναμικό του σταθμού "Στο Κόκκινο 105,5" και έκανε εκπομπές κάθε Σάββατο και Κυριακή.


Διαβάστε Περισσότερα »

Δείτε έξι συνηθισμένα λάθη που κάνουμε στο βιογραφικό μας



Στους «ζόρικους» καιρούς που ζούμε, με την ανεργία να «καλπάζει» και τον ανταγωνισμό για μια θέση εργασίας να φαντάζει πιο σκληρός από ποτέ, ένα καλογραμμένο βιογραφικό αποτελεί απαίτηση. Ξέρουμε λοιπόν ότι έχετε περάσει ατελείωτες ώρες για να φτιάξετε το τέλειο βιογραφικό που θα σας ανοίξει την πόρτα για μια θέση εργασίας. Έχετε καταγράψει όλα τα προσόντα σας, την επαγγελματική σας εμπειρία, τις σπουδές σας και σίγουρα έχετε δώσει μεγάλη προσοχή στις λεπτομέρειες. Ωστόσο όταν θα πέσει στα χέρια του υποψήφιου εργοδότη σας δεν είναι αρκετό για να σας προσλάβει. Και αυτό γιατί υπάρχουν έξι συνηθισμένα λάθη που είναι όμως καθοριστικά για την επιτυχία μας.

Όπως γράφει το Business Insider, μελέτη διαπίστωσε ότι εργοδότες δαπανούν κατά μέσο όρο έξι δευτερόλεπτα σε κάθε βιογραφικό. Ξεκινούν από τους βασικούς τομείς, όπως το όνομα, ο τίτλος του ατόμου και της εταιρείας, η προηγούμενη θέση εργασίας, ημερομηνίες έναρξης και λήξης της δουλειάς, καθώς και η εκπαίδευση.

Σε αυτό το χρονικό διάστημα, ο εργοδότης θα αποφασίσει αν ο αιτών μπορεί να κάνει για τη θέση. Αν το βιογραφικό δεν ξεχωρίζει, κανείς δεν θα του ρίξει δεύτερη ματιά.

Με αυτό το δεδομένο, λοιπόν, ιδού έξι πράγματα που θα πρέπει να προσέξεις στο βιογραφικό σου αν κι εφόσον θέλεις ν' αυξήσεις τις πιθανότητές σου να σε καλέσουν άμεσα για κάποια συνέντευξη:


1. Απουσία συνοδευτικής επιστολής

Πάρτε την πρωτοβουλία να συμπεριλάβετε μια συνοδευτική επιστολή, έστω και αν δεν διευκρινίζεται ότι θα πρέπει να έχετε μία. Μάθετε το όνομα του διευθυντή που κάνει την πρόσληψη, μέσω του LinkedIn και απευθύνετέ του προσωπικά στην επιστολή. Η επιστολή θα πρέπει να είναι σύντομη, να αναδεικνύει τα πιο σημαντικά προσόντα σας και να περιλαμβάνει σύνδεση με το προφίλ σας στο LinkedIn.



2. Λάθος μορφή

Θέλετε το βιογραφικό σας να είναι όσο το δυνατόν πιο εύκολο να διαβάσει. Σιγουρευτείτε ότι το στέλνετε σε μορφή που ο καθένας μπορεί να το ανοίξει, να το διαβάσει και να το στείλει σε άλλους στην εταιρεία. Η καλύτερη μέθοδος είναι να σώσετε το βιογραφικό σας σε μορφή PDF, μετονομάζοντας το αρχείο με το όνομά σας (π.χ: ΓάιννηςΠαπαδόπουλος.pdf). Στείλτε το ως συνημμένο.



3. Αποσπάτε την προσοχή με εικόνες

Επιλέξτε ένα καθαρό layout με κουκκίδες, υπογραμμίζοντας το ρόλο και αυτά που έχετε καταφέρει.



4. Ορθογραφικά λάθη

Ένα βιογραφικό που είναι γεμάτο με λάθη δείχνει υπερβολική αυτοπεποίθηση και απροσεξία. Να θυμάστε ότι ορθογραφικός έλεγχος δεν πιάνει πάντα. Ζητήστε από κάποιον που εμπιστεύεστε να σας το διορθώσει ή να διαβάστε το φωναχτά πριν πατήσετε "αποστολή".



5. Άχρηστη ορολογία

Το βιογραφικό σας θα πρέπει να παρουσιάζει μια σαφή εικόνα της σταδιοδρομίας σας. Επιλέξτε λέξεις που δείχνουν καλύτερα τι έχετε κάνει και αφαιρέστε τυχόν επίθετα, και περιττές λέξεις που δυσκολεύουν το διάβασμά του.



6. Μεγάλο μήκος

Το βιογραφικό σας δεν θα πρέπει να πει την ιστορία της ζωής σας. Περιορίστε το σε μία ή δύο σελίδες το πολύ. Αφήστε έξω εξωσχολικές δραστηριότητες που απλά πιάνουν χώρο. Χρησιμοποιήστε μια σύντομη περίληψη που θα δείξει ότι μπορείτε να επικεντρωθείτε σε αυτό που έχει σημασία (και αναζητά ο εργοδότης).

Ένα καλό βιογραφικό μπορεί να κάνει τεράστια διαφορά στον αριθμό των συνεντεύξεων που θα σας ζητηθούν.
Διαβάστε Περισσότερα »

Στην Αμφίκλεια από τις 20 Νοεμβρίου η 17η Έκθεση Ψωμιού και Αρτοσκευασμάτων


Διαβάστε Περισσότερα »

Συνεδριάζει το Δ.Σ. Δήμου Θηβαίων

     Σας αποστέλλουμε για ενημέρωσή σας την υπ’ αριθ. πρωτ. 18758/19-11-2015 πρόσκληση για την 28η συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου  του Δήμου Θηβαίων, η οποία θα διεξαχθεί στο Δημοτικό Κατάστημα της Δ.Ε. Βαγίων  στις  23  ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ του 2015, ημέρα ΔΕΥΤΕΡΑ και ώρα 18:00, για τη συζήτηση και λήψη αποφάσεων στα κατωτέρω θέματα της ημερήσιας διάταξης :

1ο.            7η Τροποποίηση προγράμματος επενδύσεων – τεχνικού προγράμματος Δήμου Θηβαίων έτους 2015.



2ο.             8η  Αναμόρφωση δημοτικού προϋπολογισμού οικ. έτους 2015.



3ο.            Έγκριση της υπ’ αριθ. 81/2015  απόφασης του Δ.Σ. του ΝΠΔΔ Δημοτικός Οργανισμός Θήβας (ΔΟΘ) η οποία αφορά την έγκριση του προϋπολογισμού τους οικ. έτους 2016.



4ο.            Έγκριση της υπ’ αριθ. 103/2015 απόφασης του Δ.Σ. της Δημοτικής Κοινωφελούς Επιχείρησης Δήμου Θηβαίων (ΔΗΚΕΘ) η οποία αφορά την ψήφιση του ετήσιου  Προγράμματος Δράσης, του Προϋπολογισμού και των Πινάκων Στοχοθεσίας της, οικ. έτους 2016.



5ο.            Λήψη απόφασης για την  τμηματική υλοποίηση  κάλυψης των εγκεκριμένων θέσεων προσωπικού με σχέση εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου ανταποδοτικού χαρακτήρα.



6ο.            Λήψη απόφασης για τη προσωρινή μεταφορά της θέσης τέλεσης της Λαϊκής Αγοράς της Τετάρτης της Δημοτικής Κοινότητας Θήβας, σε τμήμα της οδού Αγγελίδη από Πινδάρου έως Πελοπίδου και σε τμήμα της οδού Πελοπίδου από Αγγελίδη έως Τσεβά.



                                                               Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ

                                                ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ

                                                  ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ Μ. ΚΟΚΟΝΤΙΝΗΣ

Διαβάστε Περισσότερα »

Τι είπε η Δήμαρχος Λεβαδέων για τα αδέσποτα

Η Δήμαρχος Λεβαδέων συναντήθηκε ξανά σήμερα στο Δημαρχείο Λιβαδειάς με εκπροσώπους του Φιλοζωικού Σωματείου “Ελπίδα” .

Συζητήθηκε η πορεία του έργου που υλοποιεί ο Δήμος με τίτλο“Στείρωση, εμβολιασμός και περίθαλψη αδέσποτων ζώων” σε συνεργασία με το Σωματείο. Συζητήθηκε επίσης το πρόβλημα των μαζικών δηλητηριάσεων αδέσποτων ζώων που έχει παρατηρηθεί το τελευταίο διάστημα.

Στη συνάντηση εκτός της Δημάρχου συμμετείχαν ο Αντιδήμαρχος κ. Γ. Δημητρόπουλος, μέλη του Σωματείου, ο κ. Τζερεμές Χάρης, κτηνίατρος και  υπηρεσιακοί παράγοντες.

Ο Δήμος Λεβαδέων καταδικάζει απερίφραστα τη μαζική δολοφονία αδέσποτων ζώων που γίνεται αδιάκριτα και σε βάρος υγειών ζώων.  Είναι πράξη ανήθικη και παράνομη και θα προβεί σε κάθε νόμιμη ενέργεια για την εξάλειψη αυτού του φαινομένου.
 






Διαβάστε Περισσότερα »

Λαμία: Τραγικός θάνατος για πατέρα δύο παιδιών – Έπεσε από τη σκεπή του σπιτιού του

Τραγικό θάνατο βρήκε ένας 48χρονος, πατέρας δύο παιδιών όταν έπεσε από την στέγη του παιδιού του.

Όπως αναφέρει το lamiareport.gr, ο 48χρονος ανέβηκε νωρίς το απόγευμα της Πέμπτης (19/11) στη σκεπή του σπιτιού του, στην περιοχή «Δημοσιοϋπαλληλικά», για να κάνει κάποιες εργασίες.

Από άγνωστη αιτία, κάποιοι λένε ότι ζαλίστηκε, έχασε την ισορροπία του και έπεσε στο κενό.

Τον άτυχο άνδρα βρήκε η γυναίκα του που κάλεσε σε βοήθεια και αμέσως διακομίστηκε στο νοσοκομείο. Ωστόσο ήταν ήδη αργά…

Οι συνάδελφοι του 48χρονου, που εργαζόταν ως μηχανολόγος – μηχανικός στο τμήμα Βιομηχανίας, έχουν σοκαριστεί και κάνουν λόγο για έναν πολύ αξιόλογο άνθρωπο και ικανότατο επιστήμονα.

Η κηδεία του θα γίνει απόγευμα της Παρασκευή (20/11) στον ιερό ναό του Αγίου Γεωργίου στα Καλύβια Λαμίας.

Διαβάστε Περισσότερα »

Νέα προγράμματα από τον ΟΑΕΔ



Συνολικά 13 νέα προγράμματα εργασίας ανακοίνωσε η αναπληρώτρια υπουργός κα. Ράνια Αντωνοπούλου με σκοπό να απασχοληθούν προσωρινά συνολικά 254.000 άνεργοι έως το τέλος του 2016.

Ο ελάχιστος μισθός θα φτάνει τα 495 ευρώ, ενώ θα δημιουργείτε η υποχρέωση απασχόλησης ενός ποσοστού ανέργων μετά τη λήξη των επιδοτήσεων με τη συνέχιση των συμβάσεων τους.

Ποια είναι τα 13 προγράμματα

Πρόγραμμα 10.000 θέσεων εργασίας 12μηνης διάρκειας για τους μακροχρόνια και πολύ μακροχρόνια ανέργους.

Πρόγραμμα προώθησης της αυτοαπασχόλησης 5.000 νέων ανέργων έως 18-24 ετών, με επιδότηση των εισφορών κοινωνικής ασφάλισης

Πρόγραμμα προώθησης της αυτοαπασχόλησης 5.000 νέων ανέργων έως 25-29 ετών, με επιδότηση των εισφορών κοινωνικής

Πρόγραμμα «Δράσεις Ολοκληρωμένης Παρέμβασης» για 8.000 νέους ανέργους έως 24 ετών.

Πρόγραμμα απόκτησης εργασιακής εμπειρίας και ένταξης σε θέσεις απασχόλησης για 10.000 άνεργους νέους ηλικίας 18-24 ετών σε επιχειρήσεις.

Πρόγραμμα απόκτησης εργασιακής εμπειρίας και ένταξης σε θέσεις απασχόλησης για 3.000 άνεργους νέους ηλικίας 25-29 ετών.

Πρόγραμμα συμβουλευτικής, επαγγελματικής Κατάρτισης, πιστοποίησης προσόντων και πρακτικής άσκησης σε επιχειρήσεις του ιδιωτικού σε συνεργασία με κλαδικούς φορείς. 15.000 άνεργοι.

Πρόγραμμα προώθηση της νεανικής επιχειρηματικότητας για 1.000 ανέργους για τη δημιουργία startups από νέους 18-29 ετών.

Πρόγραμμα προώθηση της επιχειρηματικότητας για 3.000 ανέργους άνω των 29 ετών για τη δημιουργία startups.

Πρόγραμμα απασχόλησης για ΑΜΕΑ σε κοινωνικές συνεταιριστικές.

Πρόγραμμα «Προώθηση της απασχόλησης μέσω προγραμμάτων επαγγελματικής κατάρτισης με εγγυημένη απασχόληση» για 26.000 ανέργους ηλικίας 29-64 ετών.

Πρόγραμμα επιδότησης μισθολογικού κόστους για την ενίσχυση της πλήρως ασφαλισμένης εργασίας σε Κοινωνικές Συνεταιριστικές Επιχειρήσεις.

Νέο πρόγραμμα κοινωφελούς εργασίας για 8 – 12 μήνες, αντί των 5μηνών (Μάρτιος 2016).

Διαβάστε Περισσότερα »

Τοποθέτηση της Λ.Σ για τον προϋπολογισμό της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΣΤΕΡΕΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ
ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗ ΣΤΟ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ της Τετάρτης 18/11/15
1.    Προϋπολογισμός 2016 και συνοπτικός πίνακας προϋπολογισμού της επόμενης τριετίας.
Έχουμε τοποθετηθεί για το σχέδιο του προϋπολογισμού που ετοιμάσατε, σημειώνοντας πως αποτελεί πιστή εφαρμογή και υλοποίηση των αντιλαϊκών πολιτικών της κυβέρνησης, που – παρά τις όποιες δημαγωγικές διακηρύξεις – υποστηρίζουν και οι άλλες πολιτικές δυνάμεις διαχείρισης του συστήματος.
Όλοι μαζί - όπως φαίνεται ολοκάθαρα στην βουλή αλλά και στις συνεδριάσεις του Περιφερειακού Συμβουλίου και των δημοτικών Συμβουλίων – υιοθετείτε τις οδηγίες και τους περιορισμούς της Ε.Ε και των δανειστών. Υποστηρίζετε τα συμφέροντα των μονοπωλίων και τις ολιγαρχίας του πλούτου και προσπαθείτε να δείξετε πως κάτι κάνετε για τον λαό, όταν είναι ξεκάθαρο πως τις ανάγκες τους τις ιεραρχείτε τελευταίες.
Γι αυτό τον λόγο  :
•    Σιωπάτε για την συνεχιζόμενη και εντεινόμενη υποχρηματοδότηση, που δεν αφήνει περιθώρια κάλυψης των λαϊκών αναγκών σε έργα και υπηρεσίες.
•    Επιχειρείτε να παραπλανήσετε τον λαό λέγοντας μεγάλα λόγια και κάνοντας μεγαλεπήβολα σχέδια, που εξαιτίας της ανεπαρκούς χρηματοδότησης θα γίνουν μετά 15 ή 20 χρόνια…. Άλλωστε το ίδιο το τεχνικό σας πρόγραμμα δεν έχει συγκεκριμένη διάρκεια, παραμένοντας ανοιχτό και χωρίς έλεγχο υλοποίησης για να διευκολύνει την δημαγωγία σας. 
•    Δεν λέτε κουβέντα για την εξώθηση της Περιφέρειας σε λειτουργία με ιδιωτικό-οικονομικά κριτήρια και επιχειρηματική δραστηριότητα…. Σε λογικές ανταποδοτικότητας και ΣΔΙΤ…. Σε επιβολή τελών και πρόστιμων.
•    Κρύβετε τις ανάγκες σε υποδομές και έργα αναγκαία για την προστασία του λαού και του περιβάλλοντος.
•    Δημαγωγείτε χρησιμοποιώντας τα προγράμματα της Ε.Ε, που παρ’ ότι είναι χρήματα των εργαζομένων προορίζονται για δραστηριότητες και υλοποίηση σχεδίων, που διευκολύνουν κυρίως τα μονοπώλια , τους εργολάβους και μια μικρή ομάδα βολεμένων.
•    Σιωπάτε για την έλλειψη προσωπικού και για την μείωση των αποδοχών των εργαζόμενων…. Για τους έκτακτους που καλύπτουν πάγιες σταθερές και οπωσδήποτε σημαντικές ανάγκες.
Και μέσα σε όλα αυτά σιωπάτε και αποδέχεστε αδιαμαρτύρητα τον θεσμό του ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗΡΙΟΥ…. Αποδέχεστε την περιοριστική πολιτική της λιτότητας και υλοποιείται τις κατευθύνσεις τους.
Ήταν που ήταν αντιλαϊκός, διαχειριστικού χαρακτήρα και μίζερος ο προϋπολογισμός που είχατε φτιάξει….. Τώρα που ενσωματώνετε τις παρατηρήσεις του ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗΡΙΟΥ γίνεται περισσότερο αντιλαϊκός και απαράδεκτος.
Φτάνετε στο σημείο να αποδέχεστε αδιαμαρτύρητα :
    Την μείωση της δαπάνης για την μετακίνηση των μαθητών κατά 1.000.000 ευρώ.
    Την μείωση της δαπάνης για διατροφικά επιδόματα λίγων - βέβαια - χιλιάδων, όταν η φτώχεια επεκτείνεται ραγδαία και οι ανάγκες πολλαπλασιάζονται.
Με αυτή την πολιτική λογική ΑΠΟΡΡΙΠΤΟΥΜΕ την εισήγηση προσαρμογής του ήδη αντιλαϊκού προϋπολογισμού στις οδηγίες του παρατηρητηρίου.
ΑΠΟΡΡΙΠΤΟΥΜΕ, επίσης και τον συνοπτικό προϋπολογισμό της επόμενης τριετίας που κινείται στην ίδια λογική που προαναφέρουμε, επιδιώκοντας να εμπεδώσει τον αντιλαϊκό προσανατολισμό της Περιφέρειας.
2.    Πίνακας ολοκληρωμένου πλαισίου δράσης για το 2016 και πίνακας έκδοσης ΧΕΠ για τον ίδιο χρόνο.
Στα πλαίσια της συγκεκριμένης πολιτικής, που αποδέχεστε και υλοποιείτε και στην βάση των όσων είπαμε για τον προϋπολογισμό της περιφέρειας, που φέρατε για ψήφιση σημειώνουμε :
    Το ολοκληρωμένο πλαίσιο δράσης και η στοχοθεσία είναι ένας εντελώς παραπλανητικός τίτλος.
Χρησιμοποιείται για να δείξουν πως υπάρχει συγκεκριμένο πρόγραμμα δράσης, που καλύπτει - τάχα - όλες τις ανάγκες και πως οι στόχοι είναι σαφείς συγκεκριμένοι και υπό παρακολούθηση.
Συνεπώς ο λαός μπορεί να είναι ήσυχος……
Είναι ολοφάνερη η δημαγωγία τους, όταν στην πραγματικότητα….. Σύμφωνα με τους νόμους που φτιάχτηκαν από την κυβέρνηση, σε συνεργασία με την Επιτροπή Περιφερειών της Ε.Ε, « το ολοκληρωμένο πλαίσιο δράσης και η στοχοθεσία » σημαίνουν πως οι Περιφέρειες και οι Δήμοι είναι υποχρεωμένοι να αντλούν από την ιστοσελίδα του ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ  ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ τα αντίστοιχα ηλεκτρονικά αρχεία προκειμένου να καταρτίσουν τους πινάκες οικονομικής στοχοθεσίας τους.
Επισημαίνεται ότι οι πίνακες στοχοθεσίας έτους 2016 είναι όμοιοι με αυτούς που χρησιμοποιήθηκαν για την κατάρτιση στοχοθεσίας έτους 2015.
Τα εν λόγω ηλεκτρονικά αρχεία, αφού ονοματιστούν σύμφωνα με τις οδηγίες του υπουργείου, αποστέλλονται ηλεκτρονικά και εντύπως στην οικεία Αποκεντρωμένη Διοίκηση.
Μετά τον έλεγχο και την επικύρωση των ΟΠΔ, η Αποκεντρωμένη Διοίκηση υποβάλλει ηλεκτρονικά στο ΥΠ.ΕΣ. τα σχετικά έγγραφα επικύρωσής τους καθώς και τους πίνακες στοχοθεσίας,.
Είναι φανερό, πως, κάτω από τον βαρύγδουπο τίτλο του θέματος βρίσκεται η προσπάθεια ενιαίας λογιστικά γλώσσας για την διευκόλυνση των ελέγχων του παρατηρητηρίου, που όπως έχει από καιρό φανεί αποδέχεστε πλήρως.

    Τα χρηματικά εντάλματα προπληρωμής φαίνεται να εξυπηρετούν ορισμένες ειδικές και έκτακτες περιπτώσεις, που κατά την γνώμη μας θα πρέπει να ελαχιστοποιηθούν στο απολύτως αναγκαίο.
Οφείλουμε ακόμη να διαμορφώσουμε μικρά ευέλικτα αλλά συλλογικά σχήματα της υπηρεσίας που θα καθιστούν απολύτως ελεγχόμενη την σχετική διαδικασία, με τα χρήματα πάντα στην διαχείριση του ταμείου.
Σε αυτή την βάση είναι καθαρό πως διαφωνούμε με τις εισηγήσεις και καταψηφίζουμε.
18/11/15
ΟΙ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟΙ ΣΥΜΒΟΥΛΟΙ ΤΗΣ
                                                                                          ΣΟΦΙΑ ΝΤΟΥΡΟΥ
                                                                                                    ΓΙΩΡΓΟΣ ΓΚΙΚΟΠΟΥΛΟΣ

ΛΑΪΚΗΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗΣ
Διαβάστε Περισσότερα »

Λιακάδα και σήμερα με θερμοκρασία έως 22 βαθμούς

Tοπικές νεφώσεις στις περισσότερες περιοχές της χώρας, με ασθενείς βροχές από αργά το βράδυ στα δυτικά, αυξημένη υγρασία και κατά τόπους πυκνές ομίχλες τις πρωινές ώρες περιμένουμε την Παρασκευή 20 Νοεμβρίου 2015. Νωρίς το πρωί στα ορεινά, στα ημιορεινά και στη Δυτική Μακεδονία θα εκδηλωθεί παγετός.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 2 έως 18 βαθμούς στη Βόρεια Ελλάδα, με τις ελάχιστες στη Δυτική Μακεδονία να είναι 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερες, από 5 έως 22 βαθμούς στην Κεντρική Ελλάδα, από 6 έως 18 στη Δυτική Ελλάδα, από 7 έως 23 βαθμούς στα υπόλοιπα ηπειρωτικά, από 8 έως 19 βαθμούς στα νησιά του Κεντρικού, Βόρειου και Ανατολικού Αιγαίου και από 9 έως 23 βαθμούς στην Κρήτη και στα Δωδεκάνησα.

Οι άνεμοι θα πνέουν στο Κεντρικό και Βόρειο Αιγαίο από διάφορες διευθύνσεις ασθενείς, αλλά βαθμιαία θα στραφούν σε νότιους και θα ενισχυθούν σε μέτριους έως ισχυρούς 5 με 6 μποφόρ, και από το βράδυ τοπικά σχεδόν θυελλώδεις 7 μποφόρ. Στο Νότιο Αιγαίο οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις ασθενείς έως σχεδόν μέτριοι 3 με 4 μποφόρ, ενισχυόμενοι σταδιακά σε μέτριους 5 μποφόρ και από το βράδυ τοπικά ισχυρούς 6 μποφόρ. Στο Ιόνιο οι άνεμοι θα πνέουν από δυτικές διευθύνσεις ασθενείς έως σχεδόν μέτριοι, ενώ στον Κορινθιακό το δυτικό ρεύμα θα ενισχυθεί στα 6 με 7 μποφόρ.

Τοπικές νεφώσεις και παροδικές ομίχλες πρωινές ώρες, περιμένουμε την Παρασκευή στην Αττική. Η θερμοκρασία στο κέντρο θα φτάσει στους 22 βαθμούς Κελσίου. Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι ασθενείς έως σχεδόν μέτριοι και κατά περιόδους μέτριοι 5 μποφόρ.

Κατά περιόδους αυξημένες νεφώσεις και τοπικές ομίχλες τις πρωινές ώρες, περιμένουμε την Παρασκευή στη Θεσσαλονίκη. Η θερμοκρασία θα φτάσει στους 18 βαθμούς Κελσίου. Οι άνεμοι στο Θερμαϊκό θα πνέουν νότιοι ασθενείς και βαθμιαία σχεδόν μέτριοι 4 μποφόρ.

Διαβάστε Περισσότερα »

"Πώς μπορεί να σωθεί κανείς από τρομοκρατική επίθεση;"




    Μετά από τις τρομοκρατικές επιθέσεις στο Παρίσι που συγκλόνισαν τον κόσμο, τον θάνατο δεκάδων ανθρώπων και το κλίμα φόβου που έχει απλωθεί παντού, το BBC Magazine ρώτησε τη γνώμη ειδικών για το τι πρέπει να κάνει ένας άνθρωπος σε περίπτωση που βρεθεί σε τρομοκρατική επίθεση.


Οι ειδικοί έδωσαν τις εξής εννέα συμβουλές:

-Προετοιμαστείτε

Πολλοί άνθρωποι από αυτούς που έζησαν τις τρομοκρατικές επιθέσεις στο Παρίσι, είπαν μετά ότι στην αρχή πέρασαν τους πυροβολισμούς για πυροτεχνήματα. «Αυτό είναι λογικό, δεν περιμένουμε κάτι άλλο γιατί δεν ταιριάζει στις προσδοκίες μας», λέει ο John Leach, ψυχολόγος για την επιβίωση και στρατιωτικός εκπαιδευτής.

«Έχουμε την τάση να μην ανταποκρινόμαστε σε αυτό που συμβαίνει, αλλά σε αυτό που περιμένουμε να συμβεί και αυτό μας κάνει ευάλωτους», λέει. Επειδή όμως από την προετοιμασία εξαρτάται η επιβίωση μας, θα πρέπει όταν βρισκόμαστε σε δημόσια κτίρια, να προσέχουμε πού είναι οι πόρτες κινδύνου.

«Αρκετοί από αυτούς που επέζησαν στο Μπατακλάν, τα κατάφεραν, επειδή άκουσαν το φρουρό που τους έδειξε την έξοδο κινδύνου, αλλιώς σήμερα θα ήταν νεκροί.

-Αντιδράστε γρήγορα

Ο Leach εξέτασε απειλητικές για τη ζωή καταστάσεις σε ολόκληρο τον κόσμο και διαπίστωσε ότι μόνο το 15% των ανθρώπων ανταποκρίνονται με τρόπο που τους βοηθά να επιβιώσουν. Το 75% είναι πάρα πολύ μπερδεμένο με το τι συμβαίνει γύρω τους και δεν αντιδρούν καθόλου, ενώ το άλλο 10% αντιδρά, αλλά κάνει λάθος κινήσεις.

Αποφασίστε αυτό που μπορεί να κάνει περισσότερες τις πιθανότητες επιβίωσης, γιατί είναι στην ανθρώπινη φύση να περιμένετε τους άλλους να ενεργήσουν πρώτοι.

-Κάντε στον εαυτό σας μικρότερο στόχο

"Όπου υπάρχει κάλυψη από τα μάτια, υπάρχει κάλυψη από τους πυροβολισμούς," συμβουλεύει ο Ίαν Ριντ, ένας πρώην Βρετανός στρατιώτης, στρατιωτικός εκπαιδευτής και διευθύνων σύμβουλος εταιρείας ασφάλειας. «Το πρώτο πράγμα είναι να προσπαθήσουμε να φύγουμε από την οπτική επαφή του τρομοκράτη και να κάνουμε τον εαυτό μας μικρότερο και πιο δύσκολο στόχο. Αυτό μπορεί να σημαίνει ότι θα πέσουμε στο έδαφος, αλλά το ιδανικό είναι να κρυφτούμε πίσω από αντικείμενα και εμπόδια, όπως ένας τσιμεντένιος τοίχος.

-Οι νεκροί δεν πεθαίνουν

Όταν μια επίθεση συμβαίνει σε ένα πολύ γεμάτο χώρο, μια μόνο σφαίρα μπορεί να τραυματίσει αρκετούς ανθρώπους. Αν κρύβεστε από τους ενόπλους μειώνετε τις πιθανότητες να γίνετε εύκολος στόχος. Πολλοί από τους επιζώντες στο Παρίσι αυτό έκαναν ενστικτωδώς – κρύφτηκαν πίσω από τραπέζια ή ηχεία στην αίθουσα συναυλιών. Ένα ζευγάρι Ιρλανδών επέζησε παριστάνοντας τους νεκρούς.

-Κάντε ησυχία

Ένας άλλος επιζών, δήλωσε στο BBC ότι ο τρομοκράτης πυροβολούσε στο σημείο από όπου άκουγε θόρυβο, όπως βογγητό, για αυτό θα πρέπει να είστε ήσυχοι και να μην κινείστε. «Ψάχνουν για κίνηση - αυτό πιάνει το μάτι τους», εξηγεί ο Ριντ. Αυτό ισχύει ιδιαίτερα αν είναι σκοτεινά.

-Τρέξτε μακριά

Τρέξτε προς την έξοδο όταν οι τρομοκράτες σταματήσουν για να ξαναγεμίσουν. Σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες αρκετοί άνθρωποι γλύτωσαν στο Μπατακλάν τρέχοντας προς την έξοδο.

-Επιτεθείτε του

Μερικές φορές η επίθεση σε οπλισμένο δράστη έχει αποτέλεσμα. Τον Αύγουστο, σε επίθεση ενόπλου σε τρένο στη Γαλλία δύο επιβάτες εξουδετέρωσαν τον δράστη πέφτοντας πάνω του, μόλις είδαν ότι το όπλο του είχε κολλήσει. Ο ένας ήταν στην Πολεμική Αεροπορία και ο άλλος στην Εθνική Φρουρά. Βεβαίως αυτοί είχαν ειδική εκπαίδευση και δεν είναι καλό να το επιχειρήσει κάποιος χωρίς τέτοια εκπαίδευση, αφού συνήθως υπάρχουν συνεργοί ή οι τρομοκράτες είναι ζωσμένοι με εκρηκτικά.

-Μετά τη διαφυγή

Μόλις κάποιος καταφέρει να ξεφύγει είναι σημαντικό να παραμείνει σε εγρήγορση. «Τρέξτε όσο το δυνατόν πιο μακριά, πίσω από τοίχους και πηγαίνετε κατευθείαν στην πλησιέστερη αρχή για βοήθεια», λέει ο Ριντ. Μην συναθροίζεστε σε ομάδες και σε μέσα μαζικής μεταφοράς.

-Συνεργαστείτε με τους άλλους

Αν εμπλακείτε σε μια μεγάλη επίθεση επιδιώξτε τη συνεργασία με τους άλλους, καθώς αυτό μπορεί να αυξήσει τις πιθανότητες επιβίωσης, δηλώνει ο Κρις Κόκινγκ, κοινωνικός ψυχολόγος και ειδικός στη συμπεριφορά του πλήθους. Μετά τις επιθέσεις στο Λονδίνο το 2007, η συνεργασία βοήθησε τους ανθρώπους να εκκενώσουν πιο γρήγορα το χώρο. Μόνο έτσι να μειωθεί ο κίνδυνος αυτοαποκλεισμού λόγω ταραχής, λέει ο ειδικός.

Διαβάστε Περισσότερα »

ΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ