Πέμπτη 3 Δεκεμβρίου 2015

Έρευνα: Οι Έλληνες είναι οι πιο «καθαροί» στην Ευρώπη




    Ο διεθνής οργανισμός ερευνών Gallup έκανε μία από τις πιο ιδιαίτερες αλλά και πολύ χαρακτηριστικές έρευνες για τα ήθη και τις συνήθειες των λαών σε όλο τον κόσμο.



Μία έρευνα που αφορά την υγιεινή των ανθρώπων της κάθε χώρας, επικεντρώνοντας σε μία και μόνο κίνηση: στο αν..λένουν τα χέρια τους όταν βγαίνουν από την τουαλέτα.

Όπως αναφέρει το τελικό συμπέρασμα της παγκοσμίως καταξιωμένης εταιρίας δημοσκοπήσεων που δημοσιεύεται στο site της, οι Έλληνες είναι οι πιο συνεπείς σ' αυτή την συνήθεια, με ένα ποσοστό της τάξεως του 85% να θεωρούν ως αυτόματη και αυτονόητη κίνηση το πλύσιμο των χεριών με νερό και σαπούνι μετά από την επίσκεψη στην τουαλέτα.

Πέρα από την πρωτιά της Ελλάδας, η έρευνα δείχνει ότι τουλάχιστον ένας στους τρεις σε όλο τον κόσμο δεν πλένει τα χέρια του σ' αυτή την περίπτωση. Η έρευνα έγινε σε 64 χώρες σε όλο τον κόσμο, με του συμμετέχοντες να φθάνουν στον συνολικό αριθμό των 62.398 ερωτηθέντων.

Από τα συμπεράσματα, ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσιάζει το γεγονός ότι οι Κινέζοι και οι Γιαπωνέζοι είναι αυτοί που παρουσιάζουν τα μικρότερα ποσοστά (23% και 30% αντίστοιχα), ενώ αυτοί από την Σαουδική Αραβία είναι οι πρωταθλητές με ποσοστά άνω του 90%.

Σε ότι αφορά την Ευρώπη η έκπληξη έρχεται από την Ολλανδία, όπου μόνο οι μισοί πλένουν τα χέρια τους μετά την τουαλέτα, ενώ χώρες όπως η Γαλλία βρίσκονται στο 62%, η Ιταλία στο 57% και η Βρετανία στο 75%. Στην Αμερική, οι πιο καθαροί είναι οι Κολομβιανοί με ποσοστό στο 93% ενώ αυτοί που κάνουν λιγότερο τακτικα αυτή την συνήθεια είναι οι Μεξικάνοι (με ποσοστό γύρω στο 32%.

Σύμφωνα με τους ειδικούς, υπάρχουν κατά μέσο όρο 11 περιπτώσεις μέσα στην ημέρα που θα πρέπει να πλένουμε τα χέρια μας με νερό και σαπούνι, όμως σε πολλές χώρες αυτό γίνεται μόνο μία ή δύο φορές την ημέρα, ενώ υπάρχουν και περιπτώσεις που αυτό μπορεί να συμβεί και μόνο μία φορά την εβδομάδα!

Υπολογίζεται ότι σε όλο τον κόσμο πάνω από 440 εκατομμύρια ώρες σχολείου χάνονται κάθε χρόνο από προβλήματα ασθενειών και μολύνσεων που σχετίζονται μετην υγιεινή και το νερό. Επίσης οι έρευνες λένε ότι το πλύσιμο των χεριών θα μπορούσε να σώσει την ζωή 650.000 ανθρώπων κάθε χρόνο.

Όπως επισημαίνει ο Jean Marc Leger, πρόεδρος της Gallup International Association: «υπολογίζεται ότι το 35% του παγκόσμιου πληθυσμού δεν έχει πρόσβασε σε ασφαλείς και καθαρές εγκαταστάσεις μπάνιου, και ένας πολύ μεγάλος αριθμός ανθρώπων σε όλο τον κόσμο δεν πλένουν τα χέρια τους με νερό και σαπούνι, είτε επειδή δεν υπάρχουν εγκαταστάσεις, είτε από κακές συνήθειες».

Όπως και να έχει η χώρα μας καταφέρνει για άλλη μια φορά να εκπλήσσει, αυτή τη φορά ευχάριστα. Κάτι που προφανώς δεν γίνεται αποδεκτό από μεγάλα Media του εξωτερικού, όπως η αγγλική εφημερίδα Independent όπου στην δική της αναφορά στο θέμα, όχι μόνο αγνοεί την χώρα μας -η οποία αναφέρεται ξεκάθαρα ως πρωταθλήτρια στα έντυπα της ίδιας της Gallup- αλλά φέρνει στην πρώτη θέση, με αυθαίρετο τρόπο και χωρίς κάποια στοιχεία, την... Βοσνία. «Βρώμικα» παιχνίδια από μια χώρα που συνηθίζει να βρίσκεται -όπως άλλωστε αναγνωρίζουν και οι ίδιοι- στις κάτω θέσεις της κατάταξης σε όποια έρευνα γίνεται που να αφορά την προσωπική υγιεινή των κατοίκων της.

Διαβάστε Περισσότερα »

Σμήνος πουλιών "χορεύει" πάνω από τη Λαμία - ΒΙΝΤΕΟ

 Τις τελευταίες ημέρες κάθε απόγευμα, προς το σούρουπο κυρίως, ένα σμήνος πουλιών κουρνιάζει στις ταράτσες και τις στέγες στο κέντρο της πόλης και η παράσταση αρχίζει ...

Πρόκειται για τις γνωστές κάργιες (της οικογενείας των κορακιδών). Συνήθως παρατηρούνται συγκεντρώσεις των 20-50 ατόμων, αλλά τα σμήνη αυξάνονται σε μέγεθος το φθινόπωρο και χειμώνα, όπου τα πουλιά συγκεντρώνονται το σούρουπο για ομαδικό κούρνιασμα και σε αστικές περιοχές.

Όπως ακριβώς συμβαίνει και με τις καρακάξες ή άλλα κορακοειδή, οι κάργιες είναι γνωστές για τη συνήθεια που έχουν να μαζεύουν αντικείμενα που τους προκαλούν εντύπωση, ιδιαίτερα τα λαμπερά, όπως κοσμήματα ή νομίσματα και να τα μεταφέρουν στις φωλιές τους.

Η κάργια είναι τρομερά επιδέξια στον αέρα, ικανή να εκτελεί από συγκρατημένους ελιγμούς μέχρι στροφές γύρω από τον εαυτό της, διάφορα ακροβατικά και αερολισθήσεις. Με μέση ταχύτητα 60 χμ/ώρα, οι κάργιες είναι πιο γρήγορες από τις κουρούνες και τα χαβαρόνια.

Δείτε βίντεο με τα πουλιά να χορεύουν πάνω από το κέντρο της Λαμίας.

Διαβάστε Περισσότερα »

Συλλήψεις για ναρκωτικά σε Βοιωτία και Εύβοια

Συνελήφθησαν πέντε (5) άτομα σε περιοχές της Εύβοιας και της Βοιωτίας, στο πλαίσιο συστηματικών αστυνομικών ελέγχων που πραγματοποιούνται καθημερινά για την καταπολέμηση της διάδοσης των ναρκωτικών


Συνελήφθησαν το τελευταίο 24ωρο, σε περιοχές της Εύβοιας και της Βοιωτίας, στο πλαίσιο συστηματικών αστυνομικών ελέγχων, πέντε (5) ημεδαποί, ηλικίας 37, 25, 22, 21 και 20 ετών αντίστοιχα, οι οποίοι κατηγορούνται για παραβάσεις του νόμου περί ναρκωτικών.

Ειδικότερα χθες το μεσημέρι στη Χαλκίδα, μετά από έλεγχο που διενεργήθηκε στον 25χρονο, από αστυνομικούς της Β’ Ομάδας ΔΙ.ΑΣ. Ευβοίας, βρέθηκε στην κατοχή του και κατασχέθηκε μία αυτοσχέδια συσκευασία, η οποία περιείχε μικροποσότητα ηρωίνης.

Επίσης χθες το απόγευμα στην ευρύτερη περιοχή της Θήβας, μετά από έλεγχο που διενεργήθηκε στον 20χρονο, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Θηβών, βρέθηκαν στην κατοχή του και κατασχέθηκαν μία αυτοσχέδια νάιλον συσκευασία, η οποία περιείχε μικροποσότητα ακατέργαστης κάνναβης καθώς και ένα αυτοσχέδιο τσιγάρο που περιείχε κάνναβη αναμεμειγμένη με καπνό.

Επιπλέον χθες το βράδυ στο Μαρμάρι Ευβοίας, μετά από έλεγχο που διενεργήθηκε στον 22χρονο και στον 21χρονο, από αστυνομικούς της Δ’ Ο.Π.Κ.Ε. Ευβοίας, βρέθηκαν στην κατοχή τους και κατασχέθηκαν μία αυτοσχέδια νάιλον συσκευασία, η οποία περιείχε μικροποσότητα ακατέργαστης κάνναβης καθώς και ένα αυτοσχέδιο τσιγάρο που περιείχε κάνναβη αναμεμειγμένη με καπνό. 

Τέλος σήμερα πρώτες πρωινές ώρες στη Χαλκίδα, μετά από έλεγχο που διενεργήθηκε στον 37χρονο, από αστυνομικούς της Α’ Ο.Π.Κ.Ε. Ευβοίας, βρέθηκε στην κατοχή του και κατασχέθηκε μία αυτοσχέδια χάρτινη συσκευασία, η οποία περιείχε μικροποσότητα ακατέργαστης κάνναβης.

Σημειώνεται ότι οι δράσεις αυτές είναι καθημερινές και αποσκοπούν στην καταπολέμηση της διάδοσης των ναρκωτικών, ενώ θα συνεχιστούν με αμείωτη ένταση και ενδιαφέρον.
Διαβάστε Περισσότερα »

«Διοργάνωση σεμιναρίων επιμόρφωσης των δημοτικών υπαλλήλων από την Π.Ε.Δ. Στερεάς Ελλάδας».



Η Περιφερειακή Ένωση Δήμων (Π.Ε.Δ.) Στερεάς Ελλάδας, μένοντας προσηλωμένη στον βασικό της στόχο για συνεχή και ουσιαστική στήριξη των Δήμων και κατανοώντας την σημαντικότητα αλλά και την πολυπλοκότητα του Εθνικού Συστήματος Ηλεκτρονικών Δημόσιων Συμβάσεων και της χρήσης των ηλεκτρονικών εφαρμογών του διοργανώνει και χρηματοδοτεί σεμινάρια εκπαίδευσης των δημοτικών υπαλλήλων της Στερεάς Ελλάδας.
Η απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου της Π.Ε.Δ. για την υλοποίηση των συγκεκριμένων σεμιναρίων, στα πλαίσια της 9ης Συνεδρίασής του (10.11.2015), υπήρξε ΟΜΟΦΩΝΗ, μετά από σχετική εισήγηση του Προέδρου, κ. Λουκά Υπερήφανου.
Την επιμόρφωση θα αναλάβει απόλυτα εξειδικευμένος εκπαιδευτικός φορέας με άριστη γνώση και μακρά εμπειρία στο νέο πλαίσιο και την εφαρμογή του. Τα σεμινάρια θα είναι διήμερης διάρκειας και θα περιλαμβάνουν συνολικά 10 ώρες κατάρτισης.
Παράλληλά, η Π.Ε.Δ. Στερεάς Ελλάδας εξασφάλισε και την παροχή εξάμηνης υποστήριξης των Δήμων της Στερεάς Ελλάδας.
Προκειμένου να διευκολυνθεί η πρόσβαση των συμμετεχόντων από όλους τους Δήμους επιλέχθηκαν ως πόλεις διεξαγωγής η Λαμία και η Χαλκίδα.
Οι θεματικές ενότητες της επιμόρφωσης είναι οι εξής:
     Διακήρυξη Διαγωνισμού στα πλαίσια του Ε.Σ.Η.ΔΗ.Σ.
     Χρήση & Εφαρμογή του Ε.Σ.Η.ΔΗ.Σ.
     Διαδικασία Ηλεκτρονικής Αποσφράγισης Προσφορών
Τα σεμινάρια θα λάβουν χώρα τις ημερομηνίες 07.12.2015 και 08.12.2015 στη Χαλκίδα και στις 09.12.2015 και 10.12.2015 στη Λαμία.
Διαβάστε Περισσότερα »

Ομιλίες του Ποταμιού με μαθητές σε Λιβαδειά και Άσπρα Σπίτια


 Το Ποτάμι συνομιλεί με τους μαθητές για το σχολείο, τον αθλητισμό και το bullying

Την Τετάρτη 2 Δεκεμβρίου, ο βουλευτής Αττικής και υπεύθυνος Παιδείας του Ποταμιού Γιώργος Μαυρωτάς μαζί με τη σχολική σύμβουλο και εμπειρογνώμονα του Τομέα Προσχολικής Αγωγής, Α’ βάθμιας και Β’ βάθμιας Εκπαίδευσης κα. Μαργαρίτα Γερούκη βρέθηκαν στη Βοιωτία για να μιλήσουν και να συνομιλήσουν με μαθητές για τη σχέση σχολείου και αθλητισμού και το φαινόμενο του bullying. Οι ομιλίες έγιναν στο πλαίσιο ενημερωτικών εκδηλώσεων που διοργάνωσαν με πρωτοβουλία τους εκπαιδευτικοί από τη Βοιωτία οι οποίοι και φρόντισαν για την άρτια διοργάνωσή τους.

Πρώτος σταθμός της επίσκεψης ήταν η Λειβαδιά όπου στο συνεδριακό κέντρο «Χρήστος Παλαιολόγος» πραγματοποιήθηκε παρουσίαση και συζήτηση με μαθητές και καθηγητές Γυμνασίου της περιοχής. Στη συνέχεια το κλιμάκιο του Ποταμιού μετέβη στα Άσπρα Σπίτια Βοιωτίας όπου στον κινηματογράφο «Φίλιππος» συγκεντρώθηκε μεγάλος αριθμός μαθητών Γυμνασίου και Λυκείου μαζί με τους καθηγητές τους και τοπικούς παράγοντες, προκειμένου να παρακολουθήσουν την ομιλία του Γιώργου Μαυρωτά με τίτλο: «Αθλητισμός και Σχολείο: Μύθοι και πραγματικότητα» και της Μαργαρίτας Γερούκη με θέμα «Stop bullying».

Και οι δύο εκδηλώσεις είχαν ως χαρακτηριστικό τη μεγάλη συμμετοχή και το ιδιαίτερο ενδιαφέρον που έδειξαν οι μαθητές και οι συνοδοί τους, με πολλά από τα παιδιά να θέλουν να μάθουν πως μπορούν καλύτερα να συνδυάσουν τις υποχρεώσεις τους στο σχολείο και τις αθλητικές δραστηριότητες. Ειδικό θέμα συζήτησης από μεριάς μαθητών, αποτέλεσε και το γεγονός ότι ενώ έχει πλέον γίνει γνωστό το πρόβλημα του bullying και οι συνέπειές του αυτό παρόλα αυτά συνεχίζει να υπάρχει.

Τις ομιλίες παρακολούθησαν ο Διευθυντής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης της Βοιωτίας κ. Αλέξανδρος Καρκάνας, οι διευθυντές των Γυμνασίων και Λυκείων Λιβαδειάς, Άσπρων Σπιτιών και Αντίκυρας όπως και στελέχη της Αλουμίνιον της Ελλάδας.

Και οι 2 εκδηλώσεις ολοκληρώθηκαν με επιτυχία και όλοι οι παρευρισκόμενοι συμφώνησαν ότι θα ήταν σκόπιμο να επαναληφθούν και σε άλλα σχολεία της ευρύτερης περιοχής έχοντας ως κοινό και τους γονείς των παιδιών την επόμενη φορά.

Διαβάστε Περισσότερα »

Πρόσκληση σε εκδήλωση για την Αγροδιατροφική Σύμπραξη Στερεάς,την Πιστοποίηση Αγροτικών Προϊόντων





ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ

Η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας διοργανώνει ενημερωτική εκδήλωση για τις εξής θεματικές:
Αγροδιατροφική Σύμπραξη Στερεάς Ελλάδας
Πιστοποίηση Αγροτικών Προϊόντων
Χρηματοδοτικά εργαλεία ΠΑΑ 2014-2020

Δευτέρα 7 Δεκεμβρίου 2015 και ώρα 17.30
στην Αίθουσα του Πολιτιστικού Κέντρου του Δήμου Λαμιέων
(Λεωνίδου 9-11, 2ος όροφος, Λαμία)
ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΚΔΗΛΩΣΗ

Σ 17.30-18.00 Προσέλευση.

 18.00-18.10 Χαιρετισμοί. Κώστας Μπακογιάννης, Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας Νικόλαος Σταυρογιάννης, Δήμαρχος Λαμιέων Ομιλίες

18.10-18.30: «Η Αγροδιατροφική Σύμπραξη Στερεάς Ελλάδας και ο ρόλος της στην ανάπτυξη του Αγροδιατροφικού τομέα της Περιφέρειας», Γιώργος Κελαϊδίτης, Αντιπεριφερειάρχης Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής Στερεάς Ελλάδας

18.30-18.50: «Η Ευρωπαϊκή Πολιτική Ποιότητας των Αγροτικών Προϊόντων και η νέα ΚΑΠ», Σέρκος Χαρουτουνιάν, Καθηγητής Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών

18.50-19.10: «Κατοχύρωση Παραδοσιακής Ονομασίας Καπνικών Προϊόντων Στερεάς Ελλάδας-Σέρτικο», Επαμεινώνδας Ευεργέτης, Ειδικός ερευνητής Γ.Π.Α.

19.10-19.40: «Χρηματοδοτικά εργαλεία του νέου ΠΑΑ 2014-2020», Δημήτρης Λιανός, Τεχνικός Σύμβουλος Ενδιάμεσης Διαχειριστικής Αρχής Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας σε θέματα Αγροτικής Ανάπτυξης 19.40: Ερωτήσεις – Τοποθετήσεις κοινού

Διαβάστε Περισσότερα »

Υλοποίηση Προγραμμάτων Άθλησης για Όλους στο Δήμο Λεβαδέων


  Ο Δήμος Λεβαδέων σε συνεργασία με την Γενική  Γραμματεία Αθλητισμού, θα υλοποιήσει τα παρακάτω Προγράμματα Άθλησης για Όλους για το χρονικό διάστημα 2015 – 2016.

1. Ειδικά προγράμματα άθλησης, Ψυχική Υγεία: 2 τμήματα.

2. Ειδικά προγράμματα άθλησης, Απεξάρτηση : 1 τμήμα.

3. Γενικά προγράμματα άθλησης, Αθλητισμός και Γυναίκα: 10 τμήματα.

4. Γενικά προγράμματα άθλησης, Αθλητισμός στην Γ΄ Ηλικία: 2 τμήματα.

5. Γενικά προγράμματα άθλησης, Αθλητισμός στην Προσχολική Ηλικία : 6 τμήματα.

6. Μη Δομημένα προγράμματα άθλησης,  Αθλοχώροι στη Γειτονιά: 3 τμήματα .



Τα παραπάνω Προγράμματα θα υλοποιηθούν στον Καλλικρατικό Δήμο Λεβαδέων αμέσως μετά την διαδικασία πρόσληψης των 6 Πτυχιούχων Φυσικής Αγωγής.

Οι ενδιαφερόμενοι, Φορείς, Σύλλογοι, Αθλούμενοι, Σχολεία και Π.Φ.Α. για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τα προγράμματα παρακαλούνται να επικοινωνούν με τον υπεύθυνο προγραμμάτων κ. Αναστασίου Βασίλειο, τηλ: 22613 50834, email  vanastasiou@livadia.gr  ή την Γραμματεία Δημάρχου τηλ. 22613 50801-02, φαξ : 22613 50831, κατά τις ημέρες και ώρες λειτουργίας του Δήμου.

Διαβάστε Περισσότερα »

Εθελοντική Αιμοδοσία απο τον Σ.Δ.Υ.Μ Θήβας

      2ος   ΑΓΩΝΑΣ...ΖΩΗΣ  ΑΠΟ  ΤΟΝ  Σ.Δ.Υ.Μ   ΘΗΒΑΣ!                 
          ΔΙΟΡΓΑΝΩΣH ΝΕΑΣ ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΗΣ ΑΙΜΟΔΟΣΙΑΣ
                                    ΣΤΙΣ 13/12/2015      
 Ο Σύλλογος Δρομέων Υγείας Μαραθωνοδρόμων  Θήβας,εν όψει των εορτών των Χριστουγέννων,  καλεί  όλους τους θηβαίους πολίτες σ' έναν πρωτοφανή "αγώνα"...ζωής, αγάπης και ανθρωπιάς με τη διοργάνωση  νέας εθελοντικής αιμοδοσίας, την Κυριακή 13 Δεκεμβρίου 2015,   από τις 09:00π.μ έως και τις 13:00μ.μ  στο 1ο Δημοτικό Σχολείο στο κέντρο της Θήβας (Δίρκης 18).
Σας περιμένουμε όλους εκεί, να συνεισφέρετε σε μια πρωτόγνωρη δωρεά αίματος, που θα αναδείξει το ανθρωπιστικό πρόσωπο  του συλλόγου μας θέτοντας τον αθλητισμό στην υπηρεσία της ζωής και της υγείας των πολιτών.
                                                       Το Δ.Σ του Σ.Δ.Υ.Μ Θήβας 
                                                        

Διαβάστε Περισσότερα »

Αναφορά του βουλευτή Γ. Μαυρωτά για την Κατάργηση του Α. Τ. Βαγίων

Αναφορά του βουλευτή Ποταμιού Γ. Μαυρωτά για την Κατάργηση του Α. Τ. Βαγίων.
Κατάργηση Αστυνομικού Τμήματος Βαγίων και συγχώνευσή του με το Αστυνομικό Τμήμα Θήβας

Η ανακοίνωση του Δήμου Θηβαίων αναφέρεται στην έντονη αντίθεση και λογική αντίρρηση των δημοτικών αρχών και των κατοίκων της ευρύτερης περιοχής της Θήβας συμπεριλαμβανομένων των Δημοτικών Ενοτήτων (Δ.Ε.) Βαγίων και Θίσβης καθώς και της Δ.Ε. Θεσπιέων του Δήμου Αλιάρτου, για τη φημολογούμενη κατάργηση του Αστυνομικού Τμήματος (Α.Τ.) Βαγίων και τη συγχώνευσή του με το Α.Τ. Θήβας.

Η κινητοποίηση διαμαρτυρίας των κατοίκων και των τοπικών αρχών είναι πλήρως δικαιολογημένη καθώς το Α.Τ. Βαγίων καλύπτει μια περιοχή με μεγάλη έκταση στην οποία ανήκουν πολλά χωριά και οικισμοί με σημαντικό αριθμό πληθυσμού, όπως επίσης και αρκετές απομακρυσμένες περιοχές. Επισημαίνεται: α) ότι οι αστυνομικές υπηρεσίες της περιοχής είναι ήδη υποστελεχωμένες και β) ότι η απόσταση που πρέπει να καλυφθεί αν καταργηθεί το Α.Τ. Βαγίων, εκτείνεται σε ακτίνα άνω των 60 χλμ., περιλαμβάνοντας και παραθεριστικές περιοχές με μόνιμους κατοίκους αλλά και αυξημένο πληθυσμό κατά τη θερινή περίοδο, όπως είναι οι παραλίες Δομβραίνας, Αλυκής και Σαράντη. Ταυτόχρονα λόγω των πολλών βιοτεχνικών και αγροκτηνοτροφικών χώρων και δραστηριοτήτων, η ευρύτερη περιοχή είναι ευάλωτη σε φαινόμενα παραβατικότητας και εγκληματικότητας, τα οποία για να αντιμετωπισθούν και ιδίως να αποτραπούν, απαιτούν την παρουσία οικείας και εγγύς προς αυτά αστυνομικής αρχής.

Θεωρώντας τα αιτήματα των κατοίκων και του Δήμου Θηβαίων εύλογα και με γνώμονα τη διαφύλαξη του αισθήματος ασφάλειας των πολιτών και προστασίας των περιουσιακών τους στοιχείων, αναμένουμε τις δικές σας απαντήσεις αναφορικά με τον επιχειρούμενο επανασχεδιασμό και αναδιάρθρωση των Αστυνομικών Υπηρεσιών στη Βοιωτία και εν γένει στη Στερεά Ελλάδα.

Ο αναφέρων Βουλευτής

Γιώργος Μαυρωτάς, Αττικής

Διαβάστε Περισσότερα »

2η περιπατητική διαδρομή από την Επιτροπή Αθλητισμού του Δήμου Λεβαδέων

Η Επιτροπή Αθλητισμού του Δήμου Λεβαδέων σας ενημερώνει ότι συνεχίζει τις περιπατητικές διαδρομές σε διάφορα σημεία του Καλλικρατικού Δήμου Λεβαδέων την πρώτη Κυριακή κάθε μήνα. Σκοπός των περιπατητικών διαδρομών είναι η ήπια άθληση, η ψυχαγωγία και η γνωριμία με την φύση και τις ομορφιές του τόπου μας.
Οι διαδρομές αυτές έχουν μικρό βαθμό δυσκολίας, δεν  απαιτείται ειδικός εξοπλισμός και  απευθύνονται σε ανθρώπους κάθε ηλικίας με στοιχειώδη φυσική κατάσταση. Για κάθε διαδρομή  ορίζεται αρχηγός .
Αυτή την Κυριακή 6 Δεκεμβρίου 2015 θα συναντηθούμε στις 10:15 στο Θολωτό της Κρύας (απέναντι από το ΞΕΝΙΑ), με κατεύθυνση το Κάστρο και τον Άγιο Παντελεήμονα.  Η διάρκεια της διαδρομής εκτιμάται περίπου 1,5 έως 2 ώρες.
Διαβάστε Περισσότερα »

Στον Ι.Ν.Αγ. Ρηγίνου Λιβαδειάς το Ιερό Λείψανο του Αγ. Νεκταρίου



Διαβάστε Περισσότερα »

Μεγάλο...μπουμπούκι 17χρονος στη Θήβα

Συνελήφθη 17χρονος ημεδαπός στη Θήβα, κατηγορούμενος για διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπών και παραβίαση περιορισμών διαμονής

Εξιχνιάσθηκαν (2) κλοπές, ενώ στην δικογραφία που σχηματίσθηκε περιλαμβάνεται ένας ακόμη ανήλικος ημεδαπός συνεργός του 

 Σημειώνεται ότι ο συλληφθείς έχει απασχολήσει κατ’ επανάληψη τις Διωκτικές Αρχές για διάπραξη παρόμοιων αδικημάτων, ενώ την 23-10-2015 είχε διαφύγει από το ίδρυμα Αγωγής Ανηλίκων Αρρένων Στοιχειώδους Εκπαίδευσης του Βόλου Μαγνησίας

Συνελήφθη, χθες (02-12-2015) το μεσημέρι στη Θήβα, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Θηβών, ένας 17χρονος ημεδαπός, ο οποίος κατηγορείται για διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπών και παραβίαση περιορισμών διαμονής.

Στο πλαίσιο της αστυνομικής έρευνας, εξιχνιάσθηκαν δύο (2) περιπτώσεις κλοπών, ενώ στην δικογραφία που σχηματίσθηκε περιλαμβάνεται ένας ακόμη ανήλικος ημεδαπός συνεργός του συλληφθέντα.

Ειδικότερα όπως προέκυψε:

•    Την 31-10-2015 σε περιοχή της Θήβας, ο 17χρονος αφαίρεσε, με την μέθοδο της απασχόλησης, από την κατοχή 53χρονου ημεδαπού, το χρηματικό ποσό των (150) ευρώ.
•    Την 23-11-2015 επίσης σε περιοχή της Θήβας, ο 17χρονος, από κοινού με 12χρονο ημεδαπό συνεργό του, εκμεταλλευόμενοι ολιγόλεπτη απομάκρυνση 41χρονου ημεδαπού από το όχημά του, αφαίρεσαν από το εσωτερικό του το χρηματικό ποσό των (100) ευρώ.

Σημειώνεται ότι ο συλληφθείς είχε διαφύγει την 23-10-2015 από το ίδρυμα Αγωγής Ανηλίκων Αρρένων Στοιχειώδους Εκπαίδευσης του Βόλου Μαγνησίας.

Στο ανωτέρω ίδρυμα κρατείτο δυνάμει σχετικής Διάταξης του κ. Ανακριτή Θηβών, αλλά και Αποφάσεων του Μονομελούς Δικαστηρίου Ανηλίκων Λιβαδειάς και του Τριμελούς Δικαστηρίου Ανηλίκων Θήβας.

Γίνεται επίσης μνεία ότι ο 17χρονος έχει απασχολήσει κατ’ επανάληψη τις Διωκτικές Αρχές για διάπραξη ληστειών, κλοπών και άλλων αδικημάτων.

Από το Τμήμα Ασφαλείας Θηβών εξετάζεται η τυχόν εμπλοκή των δραστών στην τέλεση και άλλων συναφών αξιόποινων πράξεων, ενώ ο συλληφθείς οδηγήθηκε στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Θηβών.
Διαβάστε Περισσότερα »

Σοβαρό τροχαίο με 4 τραυματίες στο Καλάμι Λιβαδειάς-Βίντεο,φωτο

Σοβαρό τροχαίο σημειώθηκε λίγο πριν  τις 10:00 το πρωί στην Eθνική Oδό Θηβών Λιβαδειάς στην τοποθεσία Καλάμι
Στο τροχαίο ενεπλάκησαν δυο  Ι.Χ., το ένα αγροτικό ενώ τραυματίστηκαν τέσσερα άτομα ο ένας εκ των οποίων νοσηλεύεται σε σοβαρή κατάσταση.

Σύμφωνα με με αποκλειστικές πληροφορίες του Permisospress το αγροτικό για άγνωστους λόγους προσπάθησε να περάσει  κάθετα την Εθνική Οδό και συγκρούστηκε με διερχόμενο  Ι.Χ..
 Αποτέλεσμε της σφοδρής σύγκρουσης ήταν να τραυματιστούν 4 άτομα και να μεταφερθούν με ασθενοφόρα  στο νοσοκομείο Λιβαδειάς. Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες μας ο ένας  νοσηλεύται σε σοβαρή κατάσταση στο Νοσοκομείο.
 Στο σημείο για λίγη ώρα η κίνηση των οχημάτων είχε διακοπεί,ωστόσο η κυκλοφορία σταδιακά αποκαταστάθηκε,ενώ η Τροχαία Λιβαδειάς διενεργεί  έρευνα για τις ακριβείς συνθήκες του τροχαίου.
 Ρεπορτάζ Παντελής Μπατσούλης















Διαβάστε Περισσότερα »

Ένα ξεχωριστό Χριστουγεννιάτικο Δέντρο ανάβουν στα Βάγια



Διαβάστε Περισσότερα »

ΨΗΦΙΣΜΑ ΟΕΒΕ ΘΗΒΑΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΡΟΥΠΟΛΟΓΙΣΜΟ

ΨΗΦΙΣΜΑ

Ο κρατικός προϋπολογισμός που θα κατατεθεί στην Βουλή προς ψήφιση δεν είναι τίποτα άλλο από την συνέχιση της περιόδου της λιτότητας και του αφανισμού της μεσαίας  τάξης και  την περαιτέρω φτωχοποίηση των μικρών   επιχειρήσεων
Η συνεχιζόμενη φοροεισπρακτική πολιτική οδηγεί με μαθηματική ακρίβεια στην στέρηση κρατικών εσόδων με αποτέλεσμα την επαναλαμβανόμενη αφαίμαξη των μικρομεσαίων επιχειρήσεων και των επαγγελματιών.
Η ΟΕΒΕ ΘΗΒΑΣ είναι και θα συνεχίσει να είναι στο πλευρό των εργαζομένων – των συνταξιούχων -  των επαγγελματιών απαιτώντας αυτή η ατελέστερη πολιτική να σταματήσει εδώ και τώρα πριν είναι αργά για την κοινωνία και τους πολίτες της χώρας αυτής.

                       ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΕΒΕ ΘΗΒΑΣ
                    Ο  ΠΡΟΕΔΡΟΣ                  Ο  ΓΕΝ.ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
           ΧΑΡΑΤΣΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ            ΧΡΗΣΤΟΥ  ΗΛΙΑΣ
Διαβάστε Περισσότερα »

Πώς θα αξιολογούνται οι δημόσιοι υπάλληλοι -Ολόκληρο το νομοσχέδιο

Σε δημόσια διαβούλευση τέθηκε την Τετάρτη το νομοσχέδιο του υπουργείου Διοικητικής Ανασυγκρότησης, το οποίο προβλέπει και το νέο σύστημα αξιολόγησης των δημοσίων υπαλλήλων.

Παράλληλα, σε αυτό περιγράφεται και το σύστημα με το οποίο θα επιλέγονται οι προϊστάμενοι των υπηρεσιών του δημοσίου.

Σύμφωνα με το νομοσχέδιο τα κριτήρια για την αξιολόγηση των δημοσίων υπαλλήλων θα είναι η γνώση του αντικειμένου ενδιαφέρον και δημιουργικότητα, οι υπηρεσιακές σχέσεις και συμπεριφορά και η αποτελεσματικότητα.

Αναλυτικά το νομοσχέδιο
Διαβάστε Περισσότερα »

Αίθριος ο καιρός σήμερα

 Γενικά αίθριος και μόνο στα ανατολικά και τα νοτιά θα υπάρχουν παροδικές νεφώσεις. Τοπικά περιορισμένη ορατότητα στα ηπειρώτικα τις πρωινές ώρες. Άνεμοι από βόρειες διευθύνσεις τοπικά 6 μποφόρ στο νοτιοανατολικό Αιγαίο.

Η αναλυτική πρόγνωση του καιρού:

Μακεδονία, Θράκη

Καιρός: Στη δυτική Μακεδονία γενικά αίθριος. Στις υπόλοιπες περιοχές λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες με πιθανότητα ασθενών βρόχων. Τοπικά περιορισμένη ορατότητα στα δυτικά τις πρωινές ώρες

Άνεμοι: Μεταβλητοί 3 με 4 και πρόσκαιρα το πρωί στην κεντρική Μακεδονία βόρειοι βορειοδυτικοί 4 με 5 μποφόρ.

Θερμοκρασία: Από 5 έως 16 βαθμούς κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία 4 με 6 βαθμούς χαμηλότερη.

Νησιά Ιονίου, Ήπειρος, δυτική Στερεά, δυτική Πελοπόννησος

Καιρός: Γενικά αίθριος και βαθμιαία λίγες πρόσκαιρες νεφώσεις στα νοτιά. Τοπικά περιορισμένη ορατότητα τις πρωινές ώρες στα ηπειρώτικα.

Άνεμοι: Μεταβλητοί ασθενείς και τοπικά ανατολικοί νοτιοανατολικοί 3 με 4 μποφόρ.

Θερμοκρασία: Από 6 έως 19 βαθμούς κελσίου. στην ηπειρο 4 με 6 βαθμούς χαμηλότερη.

Θεσσαλία, ανατολική Στερεά, Εύβοια, ανατολική Πελοπόννησος

Καιρός: Γενικά αίθριος και βαθμιαία λίγες πρόσκαιρες νεφώσεις στα ανατολικά. Τοπικά περιορισμένη ορατότητα τις πρωινές ώρες.

Άνεμοι: βόρειοι βορειοανατολικοί 3 με 4 και πρόσκαιρα στα ανατολικά τοπικά 5 μποφόρ.

Θερμοκρασία: Από 8 έως 19 βαθμούς κελσίου. στα βόρεια 3 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.

Κυκλάδες, Κρήτη

Καιρός: Γενικά αίθριος. Λίγες τοπικές νεφώσεις στην Κρήτη.

Άνεμοι: Βόρειοι βορειοανατολικοί 4 με 5 μποφόρ.

Θερμοκρασία: Από 13 έως 20 βαθμούς κελσίου.

Νησιά ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα

Καιρός: Γενικά αίθριος. Πρόσκαιρος νεφώσεις στα βόρεια.

Άνεμοι: Στα βόρεια βορειοανατολικοί 3 με 4 και στα νοτιά βόρειοι βορειοδυτικοί 5 με 6 μποφόρ.

Θερμοκρασία: Από 13 έως 20 βαθμούς κελσίου. στα βόρεια 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Αττική

Καιρός: Γενικά αίθριος. Λίγες πρόσκαιρος νεφώσεις στα βόρεια και τα ανατολικά.

Άνεμοι: Βορειοανατολικοί 3 με 4 μποφόρ.

Θερμοκρασία: Από 11 έως 18 βαθμούς κελσίου.

Θεσσαλονίκη

Καιρός: Γενικά αίθριος. Λίγες πρόσκαιρες νεφώσεις στα ανατολικά.

Άνεμοι: Βορειοδυτικοί 3 με 5 μποφόρ με εξασθένηση από το μεσημέρι.

Θερμοκρασία: Από 11 έως 16 βαθμούς κελσίου.

Διαβάστε Περισσότερα »

Μπήκε στο «κόλπο» ο Λεβαδειακός


Με μεγάλο πρωταγωνιστή τον Βαγγέλη Μάντζιο, που πέτυχε ένα και μοίρασε το δεύτερο γκολ, ο Λεβαδειακός επικράτησε με 2-0 της Κέρκυρα
ς και μπήκε στο κόλπο της πρόκρισης στην επόμενη φάση του Κυπέλλου.Σε ένα παιχνίδι το οποίο θα ξεχαστεί γρήγορα, ο Λεβαδειακός έκανε το... καθήκον του, επικρατώντας με 2-0 της Κέρκυρας για τη 2η αγωνιστική του Κυπέλλου και με την πρώτη του νίκη στη φάση των ομίλων, μπήκε και πάλι στο «κόλπο» της πρόκρισης στην επόμενη φάση.

Οι Βοιωτοί με πρωταγωνιστή τον Βαγγέλη Μάντζιο, που πέτυχε ένα γκολ και μοίρασε μία ασίστ, πέτυχαν μια επαγγελματική νίκη, σε ένα παιχνίδι με λιγοστές φάσεις μπροστά από τις δύο εστίες και πήραν έτσι τους τρεις βαθμούς.

Στο 53ο λεπτό του ματς, ο Μάντζιος «ξεκλείδωσε» την άμυνα της Κέρκυρας, όταν μετά από εκτέλεση κόρνερ του Θέου, νίκησε τους πάντες στην μικρή περιοχή γράφοντας με κεφαλιά το 1-0 για την ομάδα του.

Ο Λεβαδειακός έφτασε και σε δεύτερο γκολ, όταν στο 89ο λεπτό, ο Μάντζιος έβγαλε τη σέντρα από τα δεξιά στην περιοχή μετά από όμορφα εκδηλωμένη αντεπίθεση και ο Γιακουμάκης πλάσαρε ιδανικά από το ύψος του πέναλτι, για το τελικό 2-0.

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων

Λεβαδειακός (Άκης Μάντζιος): Μοσχονάς, Μουλόπουλος, Τριποτσέρης, Εντουίν (86' Καψάσκης), Μανωλάς, Μαχαίρας, Στάθης, Ναβάρο, Γιακουμάκης, Θέος (65' Νικολάου), Μάντζιος

Κέρκυρα (Αλέκος Βοσνδιάδης): Αραμπατζής, Βλάχος (67' Γκόμες), Καραγιαννίδης, Βενέτης, Ντιόγκο, Κρητικός, Ντατίδης, Ζορμπάς, Φάμπιο, Μακρίδης, Γεωργακόπουλος.

Η βαθμολογία του 4ου ομίλου

Παναθηναϊκός 3 (3-0)
Λεβαδειακός 3 (2-3)
Παναχαϊκή 1 (1-1)
Κέρκυρα 1 (1-3)

*Παναθηναϊκός και Παναχαϊκή έχουν ματς λιγότερο

Διαβάστε Περισσότερα »

Απάντηση του Δήμου Τανάγρας στο έγγραφο του ΠΑΚΟΕ



 Σε απάντηση του ανωτέρω σχετικού εγγράφου , το οποίο σε πολλά σημεία περιέχει ανακρίβειες , σας γνωρίζουμε τα ακόλουθα :
1. Ο Δήμος Τανάγρας  , με έδρα το Σχηματάρι , προέκυψε από το Ν. 3852/2010 (Καλλικράτης) από την συνένωση των Δήμων Σχηματαρίου , Οινοφύτων , Τανάγρας και Δερβενοχωρίων και αποτελείται από :
Α) Τις Δημοτικές Κοινότητες Σχηματαρίου και Οινοφύτων και
Β) Τις Τοπικές Κοινότητες Αγίου Θωμά , Κλειδίου , Άρματος , Ασωπίας , Καλλιθέας , Τανάγρας , Πύλης , Σκούρτων , Στεφάνης και Δάφνης.
Με βάση την παραπάνω διοικητική διαίρεση  το δίκτυο ύδρευσης του δήμου Τανάγρας περιλαμβάνει οκτώ (8) ζώνες παροχής νερού (ΖΠΝ), οι οποίες δίνονται στον πίνακα 1. Η κύρια πηγή υδροδότησης του δήμου είναι η ΕΥΔΑΠ με νερό από το κανάλι του Μόρνου. Συγκεκριμένα, οικισμοί Οινοφύτων, Σχηματαρίου, Αγίου Θωμά Κλειδίου , και Δηλεσίου παίρνουν νερό ακατέργαστο που επεξεργάζεται στα τρία δημοτικά δυιλιστήρια (Οινοφύτων, Σχηματαρίου και Αγ. Θωμά). Στα Δερβενοχώρια το νερό έρχεται απ' ευθείας διυλισμένο και χλωριωμένο από την ΕΥΔΑΠ (ΜΕΝ Ασπροπύργου).
Oι υπόλοιπες τοπικές κοινότητες υδροδοτούνται από τοπικές γεωτρήσεις  (Τανάγρα, Άρμα, Ασωπία, Καλλιθέα). Σημειώνεται ότι εντός των προσεχών ημερών πρόκειται να αλλάξει η πηγή υδροδότησης των ανωτέρω κοινοτήτων, καθώς έχουν ολοκληρωθεί τα έργα σύνδεσής τους με το δίκτυο του Μόρνου (ΕΥΔΑΠ).


Πίνακας 1. Ζώνες παροχής νερού (ΖΠΝ)

Α/Α
Ζώνη Παροχής Νερού
Προέλευση
Τοπ. κοινότητα
Υδροδοτούμενος πληθυσμός1
1
ΣΧΗΜΑΤΑΡΙ
ΕΥΔΑΠ αδιϋλιστο
Σχηματάρι
 
7.173
Οινόη
Πλάκα Δήλεσι
Βιομηχανίες
2
ΟΙΝΟΦΥΤΑ
ΕΥΔΑΠ αδιύλιστο
Οινόφυτα
 
Δήλεσι
4.903
Βιομηχανίες
3
ΑΓΙΟΣ ΘΩΜΑΣ
ΕΥΔΑΠ αδιύλιστο
Άγιος Θωμάς
Κλειδί
1.292
368
4
ΔΕΡΒΕΝΟΧΩΡΙΑ
ΕΥΔΑΠ διυλισμένο & χλωριωμένο
Σκούρτα
 
1.869
Στεφάνη
Πύλη
Δάφνη
5
ΑΣΩΠΙΑ
Γεώτρηση
Ασωπία
865
6
ΤΑΝΑΓΡΑ
Γεώτρηση
Τανάγρα
1.117
7
ΑΡΜΑ
Γεώτρηση
Άρμα
1.093
8
ΚΑΛΛΙΘΕΑ
Γεώτρηση
Καλλιθέα
752
ΣΥΝΟΛΟ
19.432


         Όπως προκύπτει από τα παραπάνω στοιχεία το μεγαλύτερο μέρος του πόσιμου νερού που παρέχει ο Δήμος Τανάγρας προέρχεται από την ΕΥΔΑΠ και συνεπώς είναι αρίστης ποιότητας , ενώ στο νέο έτος 2016 το σύνολο του Δήμου θα υδροδοτείται από την ΕΥΔΑΠ.
         2. Ο Δήμος Τανάγρας παρακολουθεί συνεχώς με μηνιαίες δειγματοληψίες την ποιότητα του πόσιμου ύδατος , και λόγω της ευαισθησίας που τον διακρίνει για την ποιότητα του νερού , υπερβαίνει τις απαιτήσεις της ΚΥΑ Υ2/2600/2001 περί “Ποιότητας του νερού ανθρώπινης κατανάλωσης". Έτσι έχει συνάψει σύμβαση με ένα από τα κορυφαία εργαστήρια χημικών αναλύσεων , τα ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΑ ΑΘΗΝΩΝ Α.Ε. για να παρακολουθεί την ποιότητα του πόσιμου νερού , αλλά και για άλλους λόγους που σχετίζονται με το περιβάλλον και την ποιότητα ζωής των δημοτών όπως παρακολούθηση του Ασωπού ποταμού και άλλα περιβαλλοντικά θέματα. Από τη συνεχή παρακολούθηση της ποιότητας του νερού δεν έχουν προκύψει στο παρελθόν θέματα με την ποιότητά του και συνεπώς κίνδυνος  για την υγεία των δημοτών μας.
         3. Στο ανωτέρω σχετικό έγγραφό σας αναφέρεται πίνακας αποτελεσμάτων από την δειγματοληψία που πραγματοποιήσατε την 18η Νοεμβρίου 2015 , χωρίς όμως να επισυνάπτετε τα αντίστοιχα πιστοποιητικά αναλύσεων. Αντίθετα ο Δήμος μας , ύστερα από τηλεφωνική επικοινωνία που είχατε με τον επιστημονικό υπεύθυνο παρακολούθησης της ποιότητας του πόσιμου νερού Χημικό Μηχανικό κ. Καρύγιαννη Ευάγγελο , σας απέστειλε με φαξ αντίγραφα πιστοποιητικών αναλύσεων από τους οικισμούς Σχηματαρίου και Οινοφύτων.
         4. Από την μελέτη του πίνακα των αποτελεσμάτων και τη συσχέτισή του με τις αναλύσεις που μας αποστέλλει το εργαστήριο που συνεργαζόμαστε , προκύπτουν τα εξής συμπεράσματα :
         α) Δεν αναφέρεται στον πίνακά σας συγκέντρωση υπολειμματικού χλωρίου που μετρήσατε σε  όλα τα σημεία δειγματοληψίας. Σε όλες τις δικές μας αναλύσεις η συγκέντρωση βρίσκεται σε ικανοποιητικά επίπεδα.
         β) Η μη ύπαρξη αποτελεσμάτων υπολειμματικού χλωρίου εκ μέρους σας μας υποχρεώνει να αμφισβητήσουμε την ακρίβεια των μικροβιολογικών αναλύσεων , ειδικά αν η δειγματοληψία δεν πραγματοποιήθηκε με την ενδεδειγμένη επιστημονικά μέθοδο. Η εύρεση συγκεντρώσεων κολοβακτηριδίων και άλλων συναφών μικροοργανισμών συναντάται μόνο όπου υπάρχει μηδενική συγκέντρωση υπολειμματικού χλωρίου. Εδώ πρέπει να τονίσουμε ότι το εργαστήριο με το οποίο συνεργαζόμαστε είναι διαπιστευμένο στην δειγματοληψία δειγμάτων πόσιμου νερού.
         γ) Οι συγκεντρώσεις εξασθενούς χρωμίου που έχετε στον πίνακα αποτελεσμάτων δεν αναφέρουν τη μονάδα μέτρησης. Αν θεωρήσουμε ότι αυτή είναι μg/lt , τα αποτελέσματα που δίνετε για τα σημεία δειγματοληψίας Σχηματαρίου και Οινοφύτων , αν και προφανώς οι συγκεντρώσεις είναι πολύ μικρές και εντός ορίων , είναι σίγουρα εσφαλμένα. Όπως είναι γνωστό και αναφέρουμε και παραπάνω , η προέλευση του νερού είναι η ΕΥΔΑΠ (Μόρνος) και συνεπώς δεν υπάρχει θέμα εξασθενούς χρωμίου. Συνημμένα σας αποστέλλουμε πιστοποιητικό ανάλυσης της 15/10/2015 (σημείο δειγματοληψίας 2ο Δημοτικό Σχολείο Σχηματαρίου).
         δ) Από τη συνολική εκτίμηση των αποτελεσμάτων των χημικών αναλύσεων σας προκύπτουν συμπεράσματα ότι αυτά έχουν μεγάλο ποσοστό  σφάλματος απόκλισης , δηλαδή δεν είναι ακριβή.  Δεν δικαιολογείται σε καμία περίπτωση απόκλιση συγκεντρώσεων εξασθενούς χρωμίου από 2,1 έως 8,3 όταν η πηγή προέλευσης είναι κοινή (Μόρνος).
         ε) Αλλά ακόμη και στην πιο απλή μέτρηση χημικής παραμέτρου , αυτή του pH , αμφιβάλουμε για την ακρίβεια σας. Ο μέσος όρος των μετρήσεων σας κινείται γύρω στο 6,7 ενώ των δικών μας στο 8,1. Χαρακτηριστική περίπτωση είναι ότι στην μέτρησή σας στο Δημαρχείο Σχηματαρίου η ένδειξη του pH είναι 6,79 ενώ σε δική μας μέτρηση την ίδια μέρα στο ίδιο σημείο είναι 8,1!
         Ο Δήμος Τανάγρας , όπως τονίσαμε και παραπάνω , παρακολουθεί συνεχώς την ποιότητα του πόσιμου ύδατος και για ενημέρωσή σας , σας αποστέλλουμε  συνημμένα τα πιστοποιητικά αναλύσεων του τελευταίου διμήνου.

 
Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ

Περγάλιας Βασίλειος
Διαβάστε Περισσότερα »

ΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ