Παρασκευή 18 Δεκεμβρίου 2015

Συμβουλές της ΕΛ.ΑΣ. για την εορταστική περίοδο


Οι Υπηρεσίες της Ελληνικής Αστυνομίας εντατικοποιούν τις δράσεις τους με την κλιμάκωση των προγραμμάτων ασφάλειας και αστυνόμευσης σε όλη τη χώρα, ώστε να ανταποκριθούν με τον καλύτερο δυνατό τρόπο στις αυξημένες απαιτήσεις της εορταστικής περιόδου των Χριστουγέννων, της Πρωτοχρονιάς και των Θεοφανίων.

Το Αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας, στο πλαίσιο του επιχειρησιακού σχεδιασμού, έχει απευθύνει σε όλες τις αστυνομικές υπηρεσίες ειδικότερες εντολές και κατευθύνσεις για διαρκή επαγρύπνηση, αυξημένη επιχειρησιακή ετοιμότητα και ανταπόκριση, καθώς και ενισχυμένη εφαρμογή όλων των δράσεων τάξης και ασφάλειας, στο σύνολο της χώρας.

Το σύνολο του διαθέσιμου προσωπικού και των μέσων όλων των Υπηρεσιών, με τον απαραίτητο υλικοτεχνικό εξοπλισμό, θα διατεθεί όλο αυτό το διάστημα για την υλοποίηση του σχεδιασμού, με βάση τις ειδικότερες οδηγίες και τις ιδιαίτερες συνθήκες που επικρατούν σε κάθε περιοχή.

Ενδεικτικά, από τώρα και σε όλο το διάστημα της εορταστικής περιόδου:

• εντατικοποιούνται οι πεζές και εποχούμενες περιπολίες τάξης και ασφάλειας για την πρόληψη και καταστολή εγκληματικών ενεργειών, ιδίως ληστειών και κλοπών σε βάρος πολιτών -οι περιπολίες αυτές είναι αυξημένες σε επιβατικούς σταθμούς, στα μέσα μαζικής μεταφοράς, σε εμπορικά κέντρα και καταστήματα, σε κεντρικούς εμπορικούς δρόμους, σε υπαίθριες αγορές και στους λοιπούς χώρους, όπου παρατηρείται αυξημένη κίνηση ατόμων

• λαμβάνονται συστηματικά μέτρα επιτήρησης στόχων οικονομικού ενδιαφέροντος, όπως τραπεζικά καταστήματα και ταχυδρομεία, ταχυδρομικά ταμιευτήρια, Δημόσια Ταμεία, εφορίες κ.λπ., καθώς και των ευρύτερων χώρων όπου πραγματοποιούνται χρηματαποστολές ή κινούνται ταχυδρομικοί διανομείς, οι οποίοι τις ημέρες αυτές διακινούν μεγάλα χρηματικά ποσά για πληρωμές

• ανάλογα μέτρα λαμβάνονται και για την επιτήρηση καταστημάτων, όπως σούπερ μάρκετ, βενζινάδικα, ειδών δώρων, παιχνιδιών κ.λπ., όπου παρατηρείται αυξημένη κίνηση πολιτών

• εντατικοποιούνται οι έλεγχοι αστυνομικής αρμοδιότητας στα δημόσια κέντρα και καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος, με έμφαση στους ελέγχους για το ωράριο λειτουργίας και την προστασία των ανηλίκων σε καταστήματα πώλησης οινοπνευματωδών ποτών ή χώρους διενέργειας παράνομων ηλεκτρονικών και λοιπών τυχερών παιγνίων

• διενεργούνται εντατικοί έλεγχοι για την αντιμετώπιση του φαινομένου του παραεμπορίου (διακίνηση μεγάλων ποσοτήτων εποχιακών ειδών, παιχνιδιών, ειδών ένδυσης-υπόδησης κ.λπ.) κυρίως σε λαϊκές αγορές, εμπορικά κέντρα, πολυκαταστήματα, κεντρικές οδούς και πλατείες, ιερούς ναούς, σταθμούς μέσων μεταφοράς κ.λπ.

• διενεργούνται συστηματικοί έλεγχοι σε περιοχές χειμερινού τουριστικού ενδιαφέροντος (χιονοδρομικά κέντρα, αρχαιολογικούς χώρους, προσφιλείς προορισμούς κ.ά.)

• λαμβάνονται όλα τα απαραίτητα μέτρα τάξης και ασφαλείας σε εορταστικές εκδηλώσεις (θρησκευτικές, πολιτιστικές κ.ά.), καθώς και σε λοιπούς χώρους όπου μετακινείται μεγάλος αριθμός επισκεπτών.

Παράλληλα, η Διεύθυνση Οικονομικής Αστυνομίας, στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων της, έχει σχεδιάσει - καταρτίσει ανάλογο επιχειρησιακό πλάνο για τη διενέργεια εξειδικευμένων ελέγχων σε αγορές και καταστήματα και γενικότερα σε επιχειρήσεις αποθήκευσης, μεταφόρτωσης, διακίνησης και εμπορίας ειδών και αγαθών.

Κατά τους ελέγχους αυτούς ιδιαίτερη έμφαση αποδίδεται στις παραβάσεις της φορολογικής και ασφαλιστικής νομοθεσίας, σχετικά με τον Φ.Π.Α., τις αποδείξεις και τα λοιπά παραστατικά διακίνησης, εμπορίας ειδών και παροχής υπηρεσιών, καθώς και στις περιπτώσεις αδήλωτης και ανασφάλιστης εργασίας.

Παράλληλα, έχει καταρτιστεί με τη Γενική Γραμματεία Δημοσίων Εσόδων κοινό επιχειρησιακό σχέδιο, που περιλαμβάνει -μεταξύ άλλων- την ενεργοποίηση μικτών κλιμακίων ελέγχων που θα δραστηριοποιηθούν σε όλη τη χώρα με έμφαση στους ελέγχους για τη φορολογική και ασφαλιστική νομοθεσία, καθώς και το λαθρεμπόριο.

Η επιχειρησιακή εφαρμογή των μέτρων, που κλιμακώνεται σταδιακά σε όλη τη χώρα, περιλαμβάνει επίσης τη συνδρομή της αστυνομίας σε άλλες υπηρεσίες και φορείς της Πολιτείας, ώστε να αντιμετωπιστούν αποτελεσματικά ενδεχόμενα προβλήματα κατά τη διάρκεια της εορταστικής περιόδου (καιρικά φαινόμενα κ.λπ.).

Το Αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας, με αφορμή το γεγονός ότι το διάστημα αυτό αρκετοί πολίτες θα μετακινηθούν για τον εορτασμό των Χριστουγέννων, της Πρωτοχρονιάς και των Θεοφανίων, υπενθυμίζει ορισμένες βασικές χρήσιμες συμβουλές.

Φεύγοντας από το σπίτι
• πριν φύγετε για διακοπές βεβαιωθείτε ότι οι πόρτες και τα παράθυρα του σπιτιού σας είναι καλά ασφαλισμένα
• ενημερώστε για την απουσία σας µόνο συγγενικά και φιλικά σας πρόσωπα ή τους γείτονες που εμπιστεύεστε, για να επιβλέπουν την οικία σας και αν υπάρχουν ιδιαίτερα σοβαροί λόγοι και το αστυνομικό τμήμα της περιοχής σας.
• μην αφήνετε σημειώματα για το πότε πρόκειται να επιστρέψετε ή για το πόσο καιρό θα απουσιάζετε
• μην αφήνετε μηνύματα έξω από την πόρτα ή γραμματοκιβώτια υπερπλήρη από έντυπα και περιοδικά στο κεφαλόσκαλο -είναι «κράχτες» της απουσίας σας. Αποφύγετε επίσης να αφήνετε σκάλες, έπιπλα ή άλλα ογκώδη πράγματα στον κήπο σας, που θα βοηθήσουν τον επίδοξο δράστη στην αναρρίχησή του.
• το σπίτι ή το διαµέρισµά σας να µη δείχνει «εντελώς κλειστό», υποδηλώνοντας έτσι την απουσία σας
• τοποθετήστε, εάν είναι δυνατόν, χρονοδιακόπτη αυτόματου φωτισμού
• ενεργοποιήστε, εάν υπάρχει, το σύστημα συναγερμού
• μην αφήνετε μεγάλα χρηματικά ποσά ή αντικείμενα αξίας στο σπίτι σας
• σε περίπτωση που ενημερωθείτε από γείτονες, φιλικά ή συγγενικά σας πρόσωπα ότι παρατηρούν κάτι ύποπτο στην οικία σας, µη διστάσετε να ειδοποιήστε το «100» ή το αστυνομικό τµήµα της περιοχής σας
• σε περίπτωση κλοπής, ειδοποιήστε το «100» ή το τµήµα Ασφαλείας της περιοχής σας.

Στο ταξίδι
• μην αφήνετε ποτέ εκτεθειμένα τσάντα, πορτοφόλι, χρήματα, πιστωτικές κάρτες, κλειδιά μηχανής ή αυτοκινήτου, όπου κι αν βρίσκεστε
• μην αφήνετε ποτέ ασυνόδευτες τις αποσκευές σας, παρά μόνον όταν μπορείτε να τις ασφαλίσετε σε κάποιο χώρο υποδοχής
• σε περίπτωση μετακινήσεών σας με τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς, μην έχετε μαζί σας μεγάλα χρηματικά ποσά
• να πραγματοποιείτε τις συναλλαγές σας στα Μηχανήματα Ανάληψης Χρημάτων (ΑΤΜ) με μεγάλη προσοχή και διακριτικότητα
• στην περίπτωση που χρησιμοποιείτε δικό σας μεταφορικό μέσο (αυτοκίνητο ή μηχανή), μην αφήνετε πολύτιμα αντικείμενα σ’ αυτό ή τοποθετήστε αυτά σε μη ορατό σημείο
• μην αφήνετε ποτέ τα κλειδιά της μηχανής ή του αυτοκινήτου σας επάνω σ’ αυτά, ακόμη κι εάν πρόκειται να λείψετε για ελάχιστο χρόνο
• να φροντίζετε πάντοτε να παρκάρετε σε οδούς, εάν είναι δυνατόν καλά φωτιζόμενες τις νυκτερινές ώρες και ποτέ σε ερημικά μέρη -σε κάθε περίπτωση, μην ξεχνάτε να ενεργοποιείτε το σύστημα συναγερμού, εφόσον διαθέτετε.

Στη διαμονή
• να ασφαλίζετε κατά την έξοδό σας το δωμάτιο του ξενοδοχείου ή το ενοικιαζόμενο δωμάτιο - διαμέρισμα όπου διαμένετε, ακόμη κι εάν λείψετε για ελάχιστο χρόνο
• να εξασφαλίζετε την τοποθέτηση σε ασφαλές μέρος, στον χώρο της διαμονής σας, των χρημάτων ή των αντικειμένων αξίας που δεν θα χρειαστείτε στην έξοδό σας.

Στη διασκέδαση
Στη διασκέδασή σας σε κέντρα - Bar - καφετερίες - εστιατόρια - υπαίθριους χώρους εκδηλώσεων, μην αφήνετε ποτέ το πορτοφόλι, το κινητό, τα κλειδιά σας έκθετα επάνω σε τραπέζι, καθώς και τη ζακέτα ή το σακάκι σας, την τσάντα ή το τσαντάκι μέσης επάνω σε διπλανά καθίσματα ή κρεμασμένα σε αυτά.

Στα καιρικά φαινόμενα
Σε περίπτωση εντόνων καιρικών φαινόμενων, παρακαλούνται όπως οι πολίτες, καθώς και οι χρήστες του οδικού δικτύου να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί κατά την κίνησή τους. Κυρίως να προσέχουν:

Σε περίπτωση που μετακινηθείτε εκτός πόλεως
• φροντίστε, πριν ξεκινήσετε, να ενημερωθείτε για τον καιρό και την κατάσταση του οδικού δικτύου
• προγραμματίστε το ταξίδι σας, έτσι ώστε να μη συμπέσει με την αιχμή των καιρικών φαινομένων
• ελέγξτε την καλή λειτουργία των συστημάτων του αυτοκινήτου σας
• βεβαιωθείτε ότι το ρεζερβουάρ του αυτοκινήτου σας είναι γεμάτο καύσιμα
• φροντίστε να έχετε μαζί σας αντιολισθητικές αλυσίδες
• φροντίστε να έχετε μαζί σας κουτί πρώτων βοηθειών.

Σε περίπτωση που μετακινηθείτε μέσα στην πόλη
• προτιμήστε τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς
• κινηθείτε με ιδιαίτερη προσοχή και ακολουθήστε τις υποδείξεις των τροχονόμων
• αποφύγετε τις άσκοπες μετακινήσεις.

Σε περίπτωση που αποκλειστείτε
• παραμείνετε στο αυτοκίνητό σας και φροντίστε να ανάβετε τη μηχανή για 10 λεπτά ανά ώρα
• τοποθετήστε στην κεραία του ραδιοφώνου ένα ύφασμα με έντονο χρώμα για τον ευκολότερο εντοπισμό σας από τις διασωστικές ομάδες
• εξοπλισμός όπως αδιάβροχα, ομπρέλες, σφυρίχτρα, γαλότσες, φακός, κουβέρτες, νερό, πρόχειρο φαγητό, σταφίδες, σοκολάτες μπορεί να φανεί χρήσιμος.
Διαβάστε Περισσότερα »

Διπλή συνεδρίαση Δ.Σ.Δήμου Αλιάρτου Θεσπιέων την Δευτέρα 21 Δεκεμβρίου





Σας προσκαλούμε να παραβρεθείτε στην 19η Τακτική Δημόσια συνεδρίαση του Δημοτικού
Συμβουλίου την Δευτέρα, 21 Δεκεμβρίου 2015 και ώρα 17:30 ΣΤΗΝ ΑΙΘΟΥΣΑ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΕΩΝ
ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ, με τα εξής θέματα ημερήσιας διάταξης.
    Α/Α    ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ ΘΕΜΑΤΟΣ
    1    Περί της έγκρισης πρακτικών 17ης και 18ης συνεδρίασης Δημοτικού Συμβουλίου .(Εισηγητής
    Κος Πρόεδρος)
    2    Περί της λήψης απόφασης για διαγραφή ποσών από χρηματικούς καταλόγους
    ΤΑΦΕ.(Εισηγητής Προϊστάμενος Εσόδων)
    3    Περί της έγκρισης  λειτουργίας Δημοτικής Συγκοινωνίας για το έτος 2016 , του Δήμου Αλιάρτου -
     Θεσπιέων.(Εισηγητής Κος Πρόεδρος)

    4    Περί της έγκρισης της υπό αριθ. 15/2015 μελέτης της Τεχνικής Υπηρεσίας με θέμα: 
    ΄΄Ολοκλήρωση κατασκευής συνθετικού τάπητα στο Δημοτικό Στάδιο Αλιάρτου΄΄.(Εισηγητής Κος
    Πρόεδρος)
    5    Περί της συγκρότησης επιτροπής παραλαβής για το έργο :΄΄AΝΑΠΛΑΣΗ ΧΩΡΟΥ ΠΛΑΤΕΙΑΣ
    ΠΕΤΡΑΣ΄΄ ,  του Δήμου Αλιάρτου - Θεσπιέων.(Εισηγητής Κος Πρόεδρος)
    6    Περί της συγκρότησης επιτροπής παραλαβής για το έργο ΄΄ΑΣΦΑΛΤΟΣΤΡΩΣΗ ΔΗΜΟΤΙΚΩΝ
    ΟΔΩΝ ΣΤΙΣ ΘΕΣΠΙΕΣ΄΄.(Εισηγητής Κος Πρόεδρος)
    7    Περί της συγκρότησης επιτροπής για την διενέργεια ελέγχου τήρησης των όρων λειτουργίας
    των παιδότοπων.(Εισηγητής Κος Πρόεδρος)
    8    Περί της έγκρισης μετάθεσης του συμβατικού   χρόνου φόρτωσης - παράδοσης των ειδών της
    προμήθειας με τίτλο ΄΄ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗ ΠΑΙΔΙΚΗΣ ΧΑΡΑΣ ΚΑΙ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΥΠΑΙΘΡΙΟΥ ΧΩΡΟΥ
    ΕΚΓΥΜΝΑΣΗΣ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΑΛΙΑΡΤΟΥ - ΘΕΣΠΙΕΩΝ΄΄ , σύμφωνα με το αρθ.27 παρ.5 του
    ΕΚΠΟΤΑ.(Εισηγητής Κος Πρόεδρος)
    9    Περί της έγκρισης 2ου Α.Π.Ε. και δίμηνης παράτασης για το έργο ΄΄ΑΝΑΠΛΑΣΗ
    ΚΟΙΝΟΧΡΗΣΤΩΝ ΧΩΡΩΝ Τ.Κ ΑΣΚΡΗΣ΄΄ του Δήμου Αλιάρτου - Θεσπιέων.(Εισηγητής Κος
    Πρόεδρος)
    10    Περί της έγκρισης  προϋπολογισμού της ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΚΟΙΝΩΦΕΛΟΥΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗΣ , του
    Δήμου Αλιάρτου - Θεσπιέων έτους 2016.(Εισηγήτρια Κα Τσιώλη)
    11    Περί της  έγκρισης εισηγητικής έκθεσης προς το Δημοτικό Συμβούλιο, με την
                    οποία  τεκμηριώνονται τα έσοδα και τα έξοδα της ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΚΟΙΝΩΦΕΛΟΥΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗΣ , του
    Δήμου Αλιάρτου - Θεσπιέων, προκειμένου να χρηματοδοτηθεί
    από το δημοτικό προϋπολογισμό, με βάση το άρθρο 259 του Ν.3463/2006, όπως
    τροποποιήθηκε με την παρ.14 του άρθρου 10 του Ν.4071/2012. (Εισηγήτρια Κα Τσιώλη)

    12    Περί της έγκρισης ή μη πρακτικών δημοπρασίας αμμορυχείου του Δήμου Αλιάρτου -
    Θεσπιέων.(Εισηγητής Κος Πρόεδρος)
    13    Περί του επανακαθορισμού όρων δημοπρασίας αμμορυχείου του Δήμου Αλιάρτου - Θεσπιέων
    .(Εισηγητής Κος Πρόεδρος)
    14    Περί αναμορφώσεων προϋπολογισμού οικ. έτους 2015.(Εισηγητής Κος Αντιδήμαρχος)
    15    Περί της μεταβίβασης άδειας επαγγελματία πωλητή Λαϊκών Αγορών της ενδιαφερόμενης
    Μπαλόκα Δήμητρας.(Εισηγητής  Κος Πρόεδρος)
    16    Περί της εξέτασης αίτησης της ενδιαφερόμενης Ζιώγα Σπυριδούλας , που αφορά πρακτική
    άσκηση στον Παιδικό Σταθμό Αλιάρτου.(Εισηγητής  Κος Πρόεδρος)
    17    Περί της αποδοχής  και κατανομής του ποσού των 29.145,00 ευρώ  6ης και 7ης εντολής
    μεταφοράς πιστώσεων για έργα και επενδυτικές δραστηριότητες(ΣΑΤΑ/2015).(Εισηγητής Κος
    Πρόεδρος)
    18    Περί της αποδοχής ποσού 96.967,53ευρώ ΚΑΠ Δεκεμβρίου.(Εισηγητής Κος Πρόεδρος)
    19    Περί της αποδοχής του  ποσού των  60.138,13ευρώ , που αφορά την απόδοση ποσού  για την
    εξόφληση των πάσης φύσεως οφειλών  του ελλ. Δημοσίου όπως απορρέουν από τις διατάξεις
    του αρθ.25 Ν.1828/89 και λοιπές σχετικές διατάξεις.(Εισηγητής Κος Πρόεδρος)
    20    Περί της αποδοχής ποσού  για Δίκτυα Ακαθάρτων στους οικισμούς Μαυρομματίου και
    Λεονταρίου -Θεσπιέων και εγκατάσταση επεξεργασίας λυμάτων (ΕΕΛ).(Εισηγητής Κος
    Πρόεδρος)
    21    Περί της αποδοχής ποσού για Δίκτυα Ακαθάρτων Αλιάρτου.(Εισηγητής Κος Πρόεδρος)
    22    Περί της αποδοχής ποσού 430.662,07ευρώ επιχορήγηση  Δ.Θεσπιέων   για  το έργο
    ΄΄Κατασκευή Κλειστού Γυμναστηρίου  Δήμου Θεσπιέων΄΄  , κωδικός έργου
    2002ΕΠ16600009.(Εισηγητής Κος Πρόεδρος)

Ο Πρόεδρος του
Δημοτικού Συμβουλίου


ΖΙΩΓΑΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ
Σας προσκαλούμε να παραβρεθείτε στην 20η Ειδική Δημόσια συνεδρίαση του Δημοτικού
Συμβουλίου την Δευτέρα, 21 Δεκεμβρίου 2015 και ώρα 18:30 ΣΤΗΝ ΑΙΘΟΥΣΑ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΕΩΝ
ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ, με τα εξής θέματα ημερήσιας διάταξης.
    Α/Α    ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ ΘΕΜΑΤΟΣ
    1    ΠΕΡΙ ΕΓΚΡΙΣΗΣ ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΥ ΙΣΟΛΟΓΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΩΝ
    ΧΡΗΣΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΥ ΕΤΟΥΣ 2014 , του Δήμου Αλιάρτου - ΘΕΣΠΙΕΩΝ.(Εισηγητής Κος Τσιαπάτης Λευτέρης ΄΄ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗ΄΄)

Ο Πρόεδρος του
Δημοτικού Συμβουλίου
ΖΙΩΓΑΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ
Διαβάστε Περισσότερα »

Πόσες θερμίδες έχουν τα γλυκά των Χριστουγέννων

Οι λιχουδιές από τις παραδοσιακές συνταγές των Χριστουγέννων αποτελούν μεγάλο πειρασμό για όλους μας. Ωστόσο, χρειάζεται λίγη προσοχής την κατανάλωσή τους για λόγους υγείας, αλλά και για να μην… αυξήσουμε τα κιλά μας

Μελομακάρονα

Τα μελομακάρονα περιέχουν ελαιόλαδο, ζάχαρη, κανέλα, σιμιγδάλι, μέλι, καρύδια. Ζυγίζουν περίπου 50 γρ. το τεμάχιο και έχουν 180-200 θερμίδες

​Κουραμπιέδες

 Οι κουραμπιέδες περιέχουν αμύγδαλα, βούτυρο και ζάχαρη. Ζυγίζουν 40-45 γρ. το τεμάχιο και έχουν περίπου 200-220 θερμίδες

Δίπλες

Οι δίπλες περιέχουν καρύδια, κανέλα, ζάχαρη, μέλι και αυγά. Ζυγίζουν 40 γρ. το τεμάχιο και έχουν περίπου 170-200 θερμίδες.

Βασιλόπιτα

Η βασιλόπιτα περιέχει βούτυρο ή μαργαρίνη, ζάχαρη, αυγά, γάλα και μαστίχα. Κάθε κομμάτι ζυγίζει 50-55 γρ. (συνήθως)  και έχει περίπου 200 θερμίδες.

Διαβάστε Περισσότερα »

Χριστουγεννιάτικο Bazaar απο το 6ο Νηπιαγωγείο Λιβαδειάς


Διαβάστε Περισσότερα »

Λειτουργία Ιατρείου στο ΚΑΠΗ Λιβαδειάς

Ο Δήμος Λεβαδέων ενημερώνει ότι από την ερχόμενη Τρίτη 22 Δεκεμβρίου 2015 θα ξεκινήσει τη λειτουργία του το Ιατρείο του ΚΑΠΗ Λιβαδειάς.
Το Ιατρείο θα λειτουργεί κάθε Τρίτη και Τετάρτη από τις 15:00 έως 17:00 μόνο για τα μέλη του ΚΑΠΗ.
Για περισσότερες πληροφορίες καλέστε στο τηλέφωνο 22610-24984.


Διαβάστε Περισσότερα »

Στους Δελφούς ο Κ. Μπακογιάννης για την παρουσίαση του έργου Ανάδειξης του Αρχαιολογικού Χώρου


Το έργο «Ανάδειξη Αρχαιολογικού Χώρου Δελφών» παρουσιάστηκε σήμερα από τον Περιφερειάρχη Στερεάς Ελλάδας, Κώστα Μπακογιάννη. Το έργο που περιελάμβανε επεμβάσεις ανάπλασης αλλά και βελτίωσης των συνθηκών πρόσβασης και ξενάγησης, παραδόθηκε στο ευρύ κοινό. Οι παρεμβάσεις ύψους 600.000 ευρώ, πραγματοποιήθηκαν στο πλαίσιο των διεθνών υποχρεώσεων που έχει αναλάβει η χώρα μας, μετά την κήρυξη των Δελφών το 1987, ως μνημείο της Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς (UNESCO).
Ο κ. Μπακογιάννης δήλωσε για την παρουσίαση του έργου: «Είναι σημαντικό να μπορούμε να κάνουμε μόνο θετικές παρεμβάσεις στα μνημεία της ιστορίας και του πολιτισμού μας. Είναι αυτά που συνεχίζουν να μας κάνουν περήφανους και να μας προσφέρουν διεθνή αναγνώριση. Καλώ όλους όσοι θα επισκεφθούν τις γιορτές την Στερεά Ελλάδα, να δουν τις βελτιώσεις που κάναμε στους Δελφούς».

 
Διαβάστε Περισσότερα »

Ξεκίνησαν οι αιτήσεις για τις δωρεάν κάρτες μετακίνησης ΑμεΑ

Ο Δήμος Λεβαδέων σας ενημερώνει ότι με την υπ΄αριθ. Δ24α/Φ.11/Γ.Π.οικ. 54598/971/30.11.2015 (ΦΕΚ 2621 τ.Β΄) Κοινή Υπουργική Απόφαση των Υπουργών Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης και Οικονομικών χορηγούνται Δελτία Δωρεάν Μετακίνησης στα Αστικά Λεωφορεία του Νομού και 50% έκπτωσης στα υπεραστικά ΚΤΕΛ για το έτος 2015 στα Άτομα με Αναπηρίες: Ελληνικής υπηκοότητας, υπηκόους των Κρατών-Μελών της Ε.Ε., καθώς και υπηκόους Κρατών-Μελών του Ενιαίου Ευρωπαϊκού Οικονομικού Χώρου (Ε.Ε.Ο.Χ.), υπηκόους των Κρατών που περιλαμβάνονται στην Ευρωπαϊκή Σύμβαση που κυρώθηκε με το Ν.Δ. 4017/59 (ΦΕΚ 246/59 τ.Α'), υπηκόους Κρατών εκτός Ε.Ε. που έχουν καταστεί ανίκανοι για εργασία μετά από εργατικό ατύχημα σε ελληνικό έδαφος, αναγνωρισμένους πρόσφυγες που διαμένουν μόνιμα στην Ελλάδα, των οποίων το καθεστώς παραμονής στην Ελλάδα διέπεται από τις διατάξεις της Σύμβασης του 1951 για το Καθεστώς των Προσφύγων (ν.δ. 3989/1959, ΦΕΚ 201 Α΄), όπως τροποποιήθηκε από το Πρωτόκολλο της Νέας Υόρκης του 1967 για το Καθεστώς των Προσφύγων (α.ν. 389/1968, ΦΕΚ 125 Α΄), δικαιούχους επικουρικής προστασίας και τελούντες σε καθεστώς παραμονής για ανθρωπιστικούς λόγους.
Όλοι οι ανωτέρω πρέπει να κατοικούν μόνιμα και νόμιμα στην Ελλάδα και να έχουν παθολογοανατομικό ποσοστό αναπηρίας τουλάχιστον 67%, με την προϋπόθεση ότι το ετήσιο συνολικό δηλωθέν ατομικό τους εισόδημα δεν είναι μεγαλύτερο των 23.000 (είκοσι τριών χιλιάδων) ΕΥΡΩ ή το ετήσιο συνολικό δηλωθέν οικογενειακό εισόδημα δεν είναι μεγαλύτερο των 29.000 (είκοσι εννέα χιλιάδων) ΕΥΡΩ, (το ετήσιο συνολικό δηλωθέν οικογενειακό εισόδημα των 29.000 ΕΥΡΩ προσαυξάνεται με 5.600 ΕΥΡΩ για κάθε επιπλέον άτομο πέραν του δικαιούχου, που συνοικεί και βαρύνει τον φορολογούμενο, εφόσον αυτό παρουσιάζει αναπηρία 67% και άνω). Σημείωση: Στο συνολικό εισόδημα περιλαμβάνεται και το αυτοτελώς φορολογούμενο ή φορολογούμενο με ειδικό τρόπο.
Τα απαιτούμενα δικαιολογητικά που θα πρέπει να υποβληθούν στις αρμόδιες υπηρεσίες των Περιφερειακών Ενοτήτων ή στα Κέντρα Εξυπηρέτησης Πολιτών (ΚΕΠ) της χώρας, είναι τα παρακάτω:
1. Αίτηση του ενδιαφερομένου ή του κηδεμόνα του ή άλλου εξουσιοδοτημένου ατόμου με συνημμένα τα δικαιολογητικά που αναφέρονται παρακάτω.
2. Γνωμάτευση Υγειονομικής Επιτροπής, όπου θα αναγράφεται το παθολογοανατομικό ποσοστό αναπηρίας (τουλάχιστον 67%). Όσον αφορά στις γνωματεύσεις των ΚΕΠΑ δεν απαιτείται η αναγραφή του όρου παθολογοανατομικό ποσοστό.
3. Για τους υπηκόους Κρατών εκτός Ε.Ε. που έχουν καταστεί ανίκανοι για εργασία μετά από εργατικό ατύχημα σε ελληνικό έδαφος, απαιτείται Ιατρική Βεβαίωση Νοσηλείας από Δημόσιο Νοσοκομείο, στο οποίο θα βεβαιώνεται η νοσηλεία μετά από το ατύχημα.
4. Δελτίο αστυνομικής ταυτότητας ή φωτοαντίγραφο αυτής.
5. Υπεύθυνη δήλωση του Ν. 1599/86 περί της ακριβούς διεύθυνσης του τόπου διαμονής.
6. Για την έκδοση νέας κάρτας, δύο πρόσφατες φωτογραφίες από τις οποίες η μία να επικολλάται στο Δελτίο και η άλλη να επισυνάπτεται στην αίτηση του δικαιούχου. Ειδικά οι δικαιούχοι δελτίου συνοδού, πρέπει να συνυποβάλλουν τρεις ίδιες φωτογραφίες από τις οποίες η μία να επικολλάται στο δελτίο του συνοδού.
7. Οι δικαιούχοι των δελτίων δωρεάν μετακίνησης, πρέπει να συνυποβάλλουν εκτός των άλλων και φωτοαντίγραφο του εκκαθαριστικού σημειώματος της οικείας Οικονομικής Εφορίας για το προηγούμενο φορολογικό έτος (2014).
Οι αιτήσεις και τα απαραίτητα δικαιολογητικά υποβάλλονται στις αρμόδιες υπηρεσίες των Περιφερειακών Ενοτήτων είτε στα Κέντρα Εξυπηρέτησης Πολιτών (ΚΕΠ) από 18.12.2015 έως και 31.01.2016.
Για περισσότερες πληροφορίες ή διευκρινίσεις μπορείτε να απευθύνεστε στις αρμόδιες υπηρεσίες της Περιφερειακής Ενότητας Βοιωτίας ή στο ΚΕΠ της περιοχής σας. (ΚΕΠ Λιβαδειάς τηλ. 22613-50.000, ΚΕΠ Αγίου Γεωργίου τηλ.22613-51.304, ΚΕΠ Δαύλειας τηλ.22613-51.420, ΚΕΠ Κυριακίου τηλ.22673-50.310, ΚΕΠ Χαιρώνειας τηλ. 22613-51.930)





Διαβάστε Περισσότερα »

Ντοκουμέντο: Η εισβολή του «Ρουβίκωνα» στα γραφεία του Τειρεσία


Την Τετάρτη μέλη της ομάδας «Ρουβίκωνας» εισέβαλαν το πρωί στα γραφεία του Τειρεσία, στην συμβολή των οδών Αλαμάνας 1 και Πρεμετής, στο Μαρούσι.

Δύο μέρες μετά η αναρχική ομάδα δημοσίευσε ένα βίντεο μέσα από τα γραφεία όπου απεικονίζονται οι υλικές φθορές που πραγματοποίησαν στο γραφεία του Τειρεσία.
Διαβάστε Περισσότερα »

Συνάντηση Φανής Παπαθωμά,με τον Πρόεδρο του ΕΛΓΑ για τις αγροτικές αποζημιώσεις



Συνάντηση πραγματοποιήθηκε  με πρωτοβουλία της Αντιπεριφερειάρχη Π.Ε. Βοιωτίας, κ. Φανής Παπαθωμά και από αγρότες της Βοιωτίας την Πέμπτη 17 Δεκεμβρίου, με τον Πρόεδρο του ΕΛΓΑ, κ. Κουρεμπέ Θεοφάνη και  τον Αντιπρόεδρο, κ. Ζαννιά Αθανάσιο,  με θέμα τις αγροτικές αποζημιώσεις των αγροτών για το 2015, για τις καταστροφές από τη χαλαζόπτωση του περασμένου Μαΐου, που έπληξε χιλιάδες στρέμματα καλλιεργήσιμων εκτάσεων.

Η ηγεσία του οργανισμού ανέφερε ότι δεν έχουν ακόμη ολοκληρωθεί τα πορίσματα των καταστροφών. Επίσης δεν δόθηκε συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα για την καταβολή των χρημάτων, καθώς ακόμη πληρώνουν για το 2014.

Αυτό έχει σαν αποτέλεσμα οι αγρότες να  αδυνατούν να καλύψουν τις υποχρεώσεις τους.

«Οφείλω να ευχαριστήσω τον Πρόεδρο του ΕΛΓΑ, για την άμεση ανταπόκρισή του, όταν ζητήσαμε να συναντηθούμε  μαζί του, με τους αγρότες της Βοιωτίας, οφείλω όμως να τονίσω ότι περίμενα να υπήρχε ένας πιο σαφής διάλογος. Ήταν ένας συγκρουσιακός διάλογος με μια δημιουργική ασάφεια.

Για να αποζημιωθούν οι αγρότες πρέπει πρώτα  να υπάρχουν πορίσματα τα οποία δεν έχουν ολοκληρωθεί ακόμα, να τονίσουμε όμως ότι έχουν καταβάλει τα χρήματα για τις ασφαλιστικές εισφορές και προσδοκούν να αποζημιωθούν.

Στο τέλος πήραμε την δέσμευση ότι θα ολοκληρωθούν μέχρι το Δεκέμβριο και ότι η καταβολή των αποζημιώσεων θα γίνει το  πρώτο τρίμηνο 2016.
Θέλω να ελπίζω ότι όπως το περασμένο Μάιο υπήρξε άμεση ανταπόκριση από τον Οργανισμό με την παρουσία του Προέδρου, του Αντιπροέδρου και της Δ/ντριας του ΕΛΓΑ στο τόπο της γεωργικής καταστροφής,  έτσι και τώρα ο οργανισμός θα σκύψει πάνω από το πρόβλημα έτσι ώστε να υπάρξει άμεσο αποτέλεσμα και να καταβληθούν οι αποζημιώσεις για να μπορέσουν και οι αγρότες της Βοιωτίας, όχι μόνο να καλύψουν τις υποχρεώσεις τους, αλλά να μπορέσουν να ξεκινήσουν και την επόμενη καλλιεργητική περίοδο.
Σε κάθε περίπτωση, θα είμαστε στο πλάι των αγροτών διεκδικώντας μαζί τους τα δίκαια αιτήματά τους» τόνισε η Αντιπεριφερειάρχης κ. Φανή Παπαθωμά.  

Διαβάστε Περισσότερα »

15 συλλήψεις σε επιχειρήσεις της Αστυνομίας στη Στερεά


Συνελήφθησαν, στο πλαίσιο στοχευμένων αστυνομικών ελέγχων σε περιοχές της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας, συνολικά δεκαπέντε (15) άτομα για διάφορα αδικήματα


Συνεχίζονται με αμείωτους ρυθμούς, στοχευμένοι αστυνομικοί έλεγχοι, στο πλαίσιο του ευρύτερου επιχειρησιακού σχεδιασμού της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Στερεάς Ελλάδας.

Κατά τη διάρκεια αυτών των ελέγχων, οι οποίοι πραγματοποιήθηκαν με σκοπό την πρόληψη ληστειών, κλοπών και διαρρήξεων, την καταπολέμηση της διάδοσης των ναρκωτικών, τον εντοπισμό φυγόποινων και γενικότερα την αντιμετώπιση κάθε μορφής παραβατικής συμπεριφοράς, συνελήφθησαν το τελευταίο 24ωρο, δεκαπέντε (15) άτομα και συγκεκριμένα:

Τρεις (3) ημεδαποί στη Λαμία, από αστυνομικούς της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ. Φθιώτιδας, για απόπειρα κλοπής – διάρρηξης οικίας στην περιοχή. Επιπλέον ο ένας εκ των συλληφθέντων, κατηγορείται για παράβαση του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας (Κ.Ο.Κ.). 

Δύο (2) ημεδαποί σε περιοχή της Λιβαδειάς και στη Χαλκίδα, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Λιβαδειάς & της Β’ Ομάδας ΔΙ.ΑΣ. Ευβοίας αντίστοιχα, για παραβάσεις του νόμου περί ναρκωτικών. Κατασχέθηκαν μικροποσότητες ηρωίνης.

Τρεις (3) ημεδαποί στον Ορχομενό Βοιωτίας, στη Στυλίδα Φθιώτιδας & στη Χαλκίδα, από αστυνομικούς των Αστυνομικών Τμημάτων Ορχομενού & Στυλίδας, καθώς και της Α’ Ομάδας ΔΙ.ΑΣ. Ευβοίας αντίστοιχα, διότι σε βάρος τους εκκρεμούσαν καταδικαστικές Αποφάσεις.

Τρεις (3) αλλοδαποί σε περιοχή της Χαλκίδας, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Χαλκίδας, διότι στερούνταν των απαραίτητων εγγράφων που να δικαιολογούν την νόμιμη παραμονή τους στην Ελληνική Επικράτεια.
Δύο (2) ημεδαποί στη Λαμία, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Λαμίας, για παραβάσεις σε καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος.

Τέλος, δύο (2) άτομα και ειδικότερα, ένας αλλοδαπός στη Χαλκίδα και ένας ημεδαπός στη Θήβα, από αστυνομικούς της Β’ Ομάδας ΔΙ.ΑΣ. Ευβοίας & του Αστυνομικού Τμήματος Θηβών αντίστοιχα, για παραεμπόριο. Κατασχέθηκαν διάφορα είδη παραεμπορίου.

Οι συλληφθέντες, με τις σε βάρος τους σχηματισθείσες δικογραφίες, θα οδηγηθούν στις κατά τόπους αρμόδιες Εισαγγελικές Αρχές.

Οι συγκεκριμένοι έλεγχοι αποσκοπούν στην πρόληψη και στην καταστολή της εγκληματικότητας, ενώ θα συνεχιστούν σε όλες τις περιοχές της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας.
Διαβάστε Περισσότερα »

Επιστρέφονται πινακίδες και άδειες κυκλοφορίας εν όψει των εορτών



Επιστρέφονται από το Σάββατο 19 Δεκεμβρίου οι άδειες οδήγησης, καθώς και οι πινακίδες και οι άδειες κυκλοφορίας των οχημάτων (αυτοκινήτων, μοτοσικλετών και μοτοποδηλάτων), προκειμένου να διευκολυνθούν οι πολίτες στη μετακίνησή τους την περίοδο των εορτών των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς.

Η απόφαση του αναπληρωτή υπουργού Προστασίας του Πολίτη Νίκου Τόσκα αφορά στα στοιχεία οδήγησης και κυκλοφορίας που έχουν αφαιρεθεί ή κατατεθεί στις αστυνομικές αρχές μέχρι και σήμερα (18-12-2015).

Επίσης, στο πλαίσιο της ίδιας απόφασης, δεν θα εκτελεστούν οι εκκρεμείς διοικητικές αποφάσεις (επιδοθείσες ή μη), που εκδόθηκαν κατ΄ εφαρμογή του άρθρου 103 του Κ.Ο.Κ. («Επιβολή διοικητικών μέτρων»), για παραβάσεις που βεβαιώθηκαν μέχρι και σήμερα.

Εξαιρούνται και δεν επιστρέφονται τα στοιχεία οδήγησης και κυκλοφορίας οχημάτων, που αφορούν στις εξής παραβάσεις:
• οδήγηση υπό την επήρεια μέθης
• οδήγηση με ταχύτητα πέραν της επιτρεπόμενης
• παραβίαση της ένδειξης ερυθρού σηματοδότη
• κυκλοφορία ανασφάλιστων οχημάτων
• κίνηση στο αντίθετο ρεύμα.

Η επιστροφή των στοιχείων αφορά στο χρονικό διάστημα μετά το πέρας της προηγούμενης σχετικής απόφασης. Σημειώνεται ότι οι αποφάσεις που έχουν εκδοθεί από δικαστικές ή άλλες αρχές εκτελούνται κανονικά.

Τέλος, επισημαίνεται ότι για την επιστροφή των παραπάνω στοιχείων οδήγησης και κυκλοφορίας δεν απαιτείται η άμεση καταβολή του διοικητικού προστίμου, για την είσπραξη του οποίου θα ακολουθείται η τακτική διαδικασία, σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 104 του Κ.Ο.Κ.
Διαβάστε Περισσότερα »

Προσοχή σε κακόβουλο λογισμικό που κυκλοφορεί στο Ίντερνετ


Η Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, στο πλαίσιο της προληπτικής της δράσης για την αποφυγή εξαπάτησης από τις συνεχώς μεταλλασσόμενες μορφές κακόβουλων λογισμικών που διακινούνται μέσω του διαδικτύου, ενημερώνει του πολίτες για την εμφάνιση του κακόβουλου λογισμικού «Dridex Malware».

Πιο αναλυτικά, από τις έρευνες εξειδικευμένων αστυνομικών της Διεύθυνσης Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος διαπιστώθηκε ότι κατά το τελευταίο χρονικό διάστημα αποστέλλονται και διακινούνται μέσω διαδικτύου μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου (e-mail), που περιλαμβάνουν κακόβουλο επισυναπτόμενο αρχείο (συνήθως της μορφής .doc, .xls, .pdf), το οποίο περιέχει μακροεντολή (macro). Συγκεκριμένα, το επισυναπτόμενο αρχείο φέρεται να είναι τιμολόγιο ή άλλου τύπου λογιστικό έγγραφο, το οποίο αρχικά εμφαίνεται νόμιμο, με σκοπό να «ξεγελάσει» τον παραλήπτη και να τον οδηγήσει στο άνοιγμα του.

Προεπιλεγμένα, σ' ένα έγγραφο «Word», οι μακροεντολές είναι απενεργοποιημένες. Ωστόσο, ανοίγοντας το επισυναπτόμενο έγγραφο, ο χρήστης ερωτάται αν θέλει να τις ενεργοποιήσει και σε θετική περίπτωση, η ενσωματωμένη κακόβουλη μακροεντολή εκτελείται, ο ηλεκτρονικός υπολογιστής μολύνεται και εγκαθίσταται σε αυτό ο ιός «Dridex».

Ο εν λόγω ιός έχει τη δυνατότητα να:

    υποκλέπτει ιδιωτικά δεδομένα, όπως στοιχεία εισόδου σε τραπεζικούς λογαριασμούς, υπηρεσίες ηλεκτρονικών πληρωμών, στοιχεία εισόδου σε email, ftp, μέσα κοινωνικής δικτύωσης κ.λπ.,
    ανεβάζει/κατεβάζει/εκτελεί αρχεία,
    παρακολουθεί τη δικτυακή κίνηση,
    λαμβάνει στιγμιότυπα της οθόνης (screenshots),
    αφαιρεί από το χρήστη τα δικαιώματα διαχειριστή του ηλεκτρονικού υπολογιστή (botnet),
    επικοινωνεί με servers ώστε να λαμβάνει αρχεία ρυθμίσεων (configuration files) και
    επηρεάζει διεργασίες, όπως Internet Explorer, Chrome, Firefox προκειμένου να παρακολουθεί τις επικοινωνίες.

Στο πλαίσιο αυτό, από τη Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος συνιστάται οι χρήστες του διαδικτύου:

α. να μην ανοίγουν μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, των οποίων η προέλευση ή το περιεχόμενο δεν είναι βέβαιο, ιδιαίτερα αν τα επισυναπτόμενα αρχεία απαιτούν την ενεργοποίηση μακροεντολών. Τα αρχεία αυτά θα πρέπει να διαγράφονται άμεσα.

β. αν είναι δυνατόν, να είναι απενεργοποιημένη η δυνατότητα ενεργοποίησης μακροεντολών σε επίπεδο κεντρικής διαχείριση και ρύθμισης λειτουργικού συστήματος (Group Policy), σε έναν οργανισμό.

γ. να χρησιμοποιούν αντι-ιική προστασία με προστασία σε πραγματικό χρόνο (real - time).

δ. να χρησιμοποιούν κατάλληλα φίλτρα για την προστασία από spam , ώστε τέτοιου τύπου μηνύματα, όπου βασίζεται η διάδοση του ιού « Dridex », να μην εμφανίζονται στα εισερχόμενα μηνύματα ή, αν εμφανίζονται, να αποτρέπεται τελείως το κακόβουλο περιεχόμενο.

ε. σε περίπτωση υπόνοιας μόλυνσης, να αλλάξουν άμεσα, με τη χρήση άλλου μηχανήματος, μη μολυσμένου, όλους τους κωδικούς πρόσβασης, ειδικά σε τραπεζικούς λογαριασμούς, υπηρεσίες ηλεκτρονικών πληρωμών, Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης κ.λπ.

Υπενθυμίζεται ότι, σε κάθε περίπτωση, οι πολίτες μπορούν να επικοινωνούν, ανώνυμα ή επώνυμα, με τη Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος για να καταγγείλουν τις σε βάρος τους πράξεις ή για να λάβουν οδηγίες - συμβουλές:

- Τηλεφωνικά στον αριθμό: 111 88
- Στέλνοντας e - mail στο: ccu@cybercrimeunit.gov.gr
- Μέσω της εφαρμογής (application) για έξυπνα τηλέφωνα (smart phones), με λειτουργικό σύστημα iOS - Android: CYBERKID
- Μέσω Twitter « Γραμμή SOS Cyber Alert»: @cyberalert.
Διαβάστε Περισσότερα »

Καλλιτεχνικό Υπερθέαμα στους δρόμους της Θήβας


Διαβάστε Περισσότερα »

Απαλλαγή τελών για τις ευπαθείς ομάδες ζητά η Κίνηση Πολιτών Αγράφων



Επιστολή προς τον δήμαρχο Αγράφων και το δημοτικό συμβούλιο απέστειλε η Κίνηση Πολιτών Αγράφων(ΚΠΑ), με την οποία ζητά να αξιοποιηθούν οι δυνατότητες της ισχύουσας νομοθεσίας για τη μείωση ή και απαλλαγή των δημοτικών τελών για τις ευπαθείς ομάδες .
Αναλυτικά, στην επιστολή της η ΚΠΑ αναφέρει:
Αξιότιμε κύριε Δήμαρχε,
κυρίες  και κύριοι Δημοτικοί σύμβουλοι Αγράφων
Είναι σε όλους γνωστή η δεινή θέση στην οποία βρίσκονται πολλοί απο τους συμπατριώτες μας αλλά και οι δεκάδες μικρές επιχειρήσεις των Αγράφων που προσπαθούν εναγωνίως να επιβιώσουν.
Κάθε επιπλέον έξοδο το οποίο επιβαρύνει νοικοκυριά και επιχειρήσεις έρχεται να προστεθεί στα συσσωρευμένα βάρη που τους έχουν επιβληθεί, και πρέπει να αντιμετωπίζεται με σύνεση και περίσκεψη.
Αφορμή για την σύνταξη της επιστολής αυτής, είναι οι αυξήσεις στα δημοτικά τέλη και το δημοτικό φόρο για το 2016.

Γνωρίζουμε ότι λειτουργείτε υπεύθυνα και προσπαθείτε να είσαστε αποτελεσματικοί, παρά την διοικητική αποδιοργάνωση ,την ανεπάρκεια πόρων  και την οικονομική στενότητα που αντιμετωπίζει ο Δήμος .
Είναι όμως αναγκαίο να δείξετε κατανόηση, ιδιαίτερα τώρα στην πιο δύσκολη οικονομική συγκυρία
 Για τους παραπάνω λόγους κύριοι, εφ' όσον δεν είναι δυνατόν η αναθεώρηση της απόφασής σας για αυξήσεις στα δημοτικά τέλη(λόγω ανταποδοτικότητας) ,
να υπάρξει απόφαση του επόμενου δημοτικού συμβουλίου για μείωση ή απαλλαγή από δημοτικά τέλη και φόρους των άπορων, των ΑΜΕΑ, των πολύτεκνων, των τρίτεκνων, των μονογονεϊκών οικογενειών και τον μακροχρόνια ανέργων (όπως προβλέπει το άρθρο 19 του πολυνομοσχεδίου που κατατέθηκε στη Βουλή).
 Με τη βεβαιότητα ότι θα ανταποκριθείτε θετικά στο αίτημά μας σας ευχαριστούμε προκαταβολικά .
Κίνηση Πολιτών
Aγράφων
Κ.Π.Α
prasiaonline.blogspot.gr
Διαβάστε Περισσότερα »

Ευχές απο τον Δήμο Λεβαδέων


Διαβάστε Περισσότερα »

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις οδού Αναπαύσεως στη Θήβα


 Ο Δήμος Θηβαίων ενημερώνει ότι για τις ανάγκες εργασιών του έργου  «Βιοκλιματική αναβάθμιση του δημόσιου ανοικτού χώρου κατά μήκους του ιστορικού ρέματος Χρυσορρόα της Θήβας», από το Σάββατο 19 έως τη Δευτέρα 21 Δεκεμβρίου:

•    Ta δύο ρεύματα κυκλοφορίας της οδού Αναπαύσεως (πλησίον ΚΤΕΛ),  θα λειτουργούν ως άνοδος.
•    Για τη διευκόλυνση της κυκλοφορίας θα τοποθετηθεί η κατάλληλη σήμανση.
Διαβάστε Περισσότερα »

Μαγεύει μικρούς και μεγάλους η Φάτνη της Αλιάρτου-ΦΩΤΟ


 Με χαρά προβάλλει η Φάτνη του Δήμου Αλιάρτου Θεσπιέων  στην είσοδο της πόλης.
Είναι  μια φυσική Φάτνη,   με την απλή και λιτή της παρουσία, μαγνητίζει  τα βλέμματα των διερχόμενων οδηγών, δίνοντάς τους ένα καλό κατευόδιο στους προορισμούς τους.Πρόβατα, μάγοι, το αστέρι κερδίζουν τις εντυπώσεις τη νύχτα και κάνουν την φάτνη ξεχωριστή σε όλη την Ελλάδα.Και   φυσικά, για να το διαπιστώσει κανείς δεν έχει από το να πάει μια βόλτα με την οικογενειά του μέχρι την Αλίαρτο. Είναι βέβαιο ότι θα φύγουν απόλυτα ικανοποιημένοι.
Το μεγάλο φωτεινό αστέρι έδειξε τον δρόμο στους Μάγους με τα δώρα… το Θείο βρέφος γεννήθηκε… έφερε την αγάπη και ο κόσμος μας άλλαξε για πάντα!
ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ ΚΑΛΕΣ ΓΙΟΡΤΕΣ 










Διαβάστε Περισσότερα »

Τα γεγονότα που σημάδεψαν το 2015 σε 209 δευτερόλεπτα.


Mε το φακό του Euronews:

Το 2015 πλησιάζει στο τέλος τους και πέραν πάσης αμφιβολίας είναι μία από τις χρονιές που θα τις θυμόμαστε για αρκετά χρόνια. Από τα... τραγικά τρομοκρατικά κτυπήματα του ISIS στην καρδιά της Ευρώπης,έως την προσφυγική κρίση, αλλά και τη συμφωνία για το Κλίμα και το πυρηνικό πρόγραμμα του Ιράν, το Euronews δημιουργεί ένα «περιεκτικό video με τα γεγονότα που σημάδεψαν τον χρόνο που φεύγει.

Μεταξύ αυτών «υψηλή» θέση κατέχει και η Ελλάδα, τόσο με τις επαναλαμβανόμενες εκλογικές διαδικασίες όσο και με το κλείσιμο των τραπεζών.
Διαβάστε Περισσότερα »

Μαγικά Χριστούγεννα στις Πλαταιές


Διαβάστε Περισσότερα »

Έκθεση Βιβλίου στο Δημοτικό Σχολείο Θεσπιών


Διαβάστε Περισσότερα »

Σήμερα το δώρο Χριστουγέννων και τα επιδόματα απο τον ΟΑΕΔ




Πώς θα γίνουν οι πληρωμές για τα δώρα των Χριστουγέννων και τα επιδόματα από τον ΟΑΕΔ

Την Παρασκευή 18.12.2015 θα καταβληθεί στους δικαιούχους ανέργους το δώρο Χριστουγέννων και την ίδια ημέρα θα προπληρωθούν τα επιδόματα του ΟΑΕΔ που θα καταβάλλονταν τη χρονική περίοδο των εορτών (από 19 Δεκεμβρίου έως 6 Ιανουαρίου) όπως ανακοίνωσε ο Οργανισμός.

Ειδικότερα:

- Την Παρασκευή 18.12.2015 θα καταβληθεί το Δώρο Χριστουγέννων 2015 στους επιδοτούμενους ανέργους και στις μητέρες δικαιούχους της ειδικής παροχής προστασίας μητρότητας.

- Την Παρασκευή 18.12.2015 θα προπληρωθούν τα επιδόματα ανεργίας, τα επιδόματα μακροχρονίως ανέργων και τα βοηθήματα ανεργίας των αυτοτελώς και ανεξαρτήτως απασχολουμένων, που καταβάλλονται κανονικά από 19.12.2015 μέχρι και 06.01.2016.

Οι πληρωμές θα γίνουν με πίστωση των αντίστοιχων τραπεζικών λογαριασμών των δικαιούχων.
Διαβάστε Περισσότερα »

Ρύθμιση των οφειλών των αγροτών προς τον πρώην ¨Οργανισμό Κωπαϊδας¨

.ΨΗΦΙΣΜΑ
   
 Κύριοι
     Η δημοτική παράταξη μας ¨Ενωτική Πρωτοβουλία Ενεργών Πολιτών¨,  λαμβάνοντας υπόψη τις διαμαρτυρίες  των αγροτών, την κρίση των τελευταίων ετών που ταλανίζει τη χώρα μας, και το γεγονός ότι το εισόδημα των αγροτών της περιοχή μας πλήττεται  και με τις παλαιές οφειλές (αρδευτικά τέλη)  προς τον πρώην  Οργανισμό Κωπαΐδας, εκφράζει την έντονη ανησυχία της για την οικονομική κατάσταση των περισσοτέρων αγροτών- καλλιεργητών η οποία ήδη είναι τραγική.
    Με τον Ν. 4305/2014 (ΦΕΚ 237/31-10-2014), από 30-11-2014 ο Οργανισμός Κωπαϊδας, περιήλθε  στη Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδος,  και με απόφαση του Υπουργού Οικονομικών διορίστηκε  εκκαθαριστής.
    Οι αγρότες  της περιοχής μας θα κληθούν  να πληρώσουν τις  παλαιές οφειλές τους μέσου  Δημοσίου Ταμείου, οι οποίες ανέρχονται πάνω από 12.000.000 €, με προσαυξήσεις (τόκους) που πολλές  φορές θα φθάνουν μέχρι 200% του αρχικού κεφαλαίου.
   Όπως καταλαβαίνετε,  δεν θα μπορούν να καλύψουν τα χρέη τους ακόμη και με την  πώληση των χωραφιών.
   Σας καλούμε λοιπόν  να αποφασίσουμε  στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου να καλέσουμε τους αρμόδιους  Υπουργούς, τον κ. Περιφερειάρχη, τον κ Πρόεδρο της  ΠΕΔ και τους βουλευτές της περιοχής μας , προκειμένου να στηρίξουν τους κληρούχους του Κωπαϊδικού πεδίου και να λύσουν ένα χρόνιο πρόβλημα, πριν οδηγήσουμε χιλιάδες αγρότες στην πλήρη εξαθλίωσή  τους και την εγκατάλειψη της γης τους.
                                                    ΨΗΦΙΣΜΑ
    Με αφορμή την κατάργηση του  πρώην  Οργανισμού  Κωπαΐδας και των οφειλών των αγροτών προς αυτόν, πρέπει άμεσα:     
   Να στηρίξουμε τους αγρότες  καλλιεργητές  του κάμπου της Κωπαΐδας, που καθημερινά δίνουν έναν εξαιρετικά δύσκολο αγώνα στις κρίσιμες στιγμές που περνά η χώρα μας,   προκειμένου να ξεπεράσουν τα εμπόδια και να επιτελέσουν το έργο τους.
     Συνεπώς είναι υποχρέωση όλων των φορέων και του Δήμου μας, να στηρίξουμε την προσπάθεια των αγροτών της περιοχής της Κωπαΐδας, μιας ιδιαίτερα μεγάλης εύφορης και παραγωγικής πεδιάδας, που έχει μεγάλη σημασία για την κάλυψη των διατροφικών αναγκών της πρωτεύουσας και  οφέλη  στην εθνική οικονομία.
   Καλούμε την κυβέρνηση, την περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας και την ΠΕΔ  να προβούν  σε ενέργειες ώστε να λυθούν τα χρόνια προβλήματα των  οφειλών των κληρούχων προς τον Οργανισμό Κωπαΐδας,  να μεταφερθεί το προσωπικό που έχει  τεθεί σε διαθεσιμότητα στην Περιφέρεια  Στερεάς Ελλάδας και να στηριχτεί ο εκκαθαριστής στην καταγραφή  των οφειλών και στην απογραφή της περιουσίας του Οργανισμού Κωπαΐδας.
  Να προχωρήσουν άμεσα :
Α. Ρύθμιση παλαιών οφειλών (αρδευτικά τέλη).  Σε ότι αφορά το 2014 και προγενέστερα, πριν δηλαδή αναλάβει η Περιφέρεια με τις εξής ρυθμίσεις:
   1.-  Να καταργηθούν όλες οι προσαυξήσεις (τόκοι) για οφειλές 2014 και των προηγουμένων ετών.
   2.- Το σύνολο των αρδευτικών τελών να μειωθούν κατά 30- 40% (  όπως είχαν αποφασίσει όλοι οι Αγροτικοί σύλλογοι, Συνεταιρισμοί, λοιποί φορείς των αγροτών, Δήμαρχοι, Δ.Σ. Οργανισμού Κωπαΐδας κλπ) και είχαν αποδεχτεί την πρόταση πρώην υπουργοί του Υπουργείου  Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, χωρίς ποτέ να έχουν εκδώσει απόφαση.
   3.- Η εξόφληση των οφειλών, μετά των ρυθμίσεων, να γίνει σε δόσεις ανάλογα του κεφαλαίου. 
Β. Ρύθμιση νέων οφειλών (αρδευτικά τέλη). Σε ότι αφορά το 2015 και μεταγενέστερα με τις εξής ρυθμίσεις:
   1.- Μείωση των αρδευτικών τελών κατά 30- 40%,για τα έτη 2015,2016,2017 αναλόγως, ( όπως ομόφωνα είχαν αποφασίσει όλοι οι φορείς της Βοιωτίας), σε όσους κληρούχους  δεν είχαν οφειλές πριν το 2014, σαν δείγμα  δικαίωσης όλων αυτών  που επί  χρόνια στήριζαν τον Οργανισμό Κωπαΐδας ώστε να γίνεται δυνατή η άρδευση χωρίς καμία κρατική χρηματοδότηση.
   2.- Η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδος να οργανώσει τη διαδικασία είσπραξης των αρδευτικών τελών βάσει των κληρούχων  (ιδιοκτητών) της Κωπαΐδας και όχι βάσει των ενοικιαστών  των αγροτεμαχίων  όπως αυτά δηλώνονται στο ΟΣΔΕ του ΟΠΕΚΕΠΕ, που πολλές φορές έχουν απόκλιση από την πραγματικότητα.
      Δηλώνουμε την αλληλεγγύη μας και ότι  θα είμαστε στο πλευρό των αγροτών του κάμπου της Κωπαΐδας  και όχι μόνο σ’ αυτή τη δύσκολη εποχή που ο αγροτικός κόσμος της χώρας μας βάλλεται από καταιγισμό μέτρων και αποφάσεων, με την εφαρμογή των οποίων, ο ήδη ξεκληρισμένος αγρότης θα αναγκαστεί να εγκαταλείψει τη γη του.                                                       
                                           Για την Ενωτική Πρωτοβουλία Ενεργών Πολιτών
                                                          Οι Δημοτικοί Σύμβουλοι

                                                              Ζιώγας Γιώργος  
                                                              Σκλάβος Γιώργος 
                                                              Παπαιωάννου Λουκάς
Διαβάστε Περισσότερα »

Τσουχτερό κρύο και παγετός σήμερα

Νεφώσεις με βροχή ή χιονόνερο σήμερα Παρασκευή στα ανατολικά, σε ορεινές και ημιορεινές περιοχές της Θεσσαλίας και της Στερεάς με γρήγορη βελτίωση.

Άνεμοι στο Αιγαίο από βόρειες διευθύνσεις 5 με 7 μποφόρ. Παγετός τη νύχτα και το πρωί στα ηπειρωτικά.

Αναλυτική πρόγνωση από την ΕΜΥ:

    Μακεδονία, Θράκη

Καιρός: Λίγες νεφώσεις που από το βράδυ θα πυκνώσουν. Παγετός τις πρωινές ώρες.
Άνεμοι: Βόρειοι βορειοανατολικοί 3 με 4 και στα ανατολικά 5 με 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από -04 (μείον 4) έως 12 βαθμούς κελσίου.

    Νησιά Ιονίου, Ήπειρος, δυτική Στερεά, δυτική Πελοπόννησος

Καιρός: Λίγες νεφώσεις κατά τόπους αυξημένες.
Άνεμοι: Βόρειοι βορειοανατολικοί 3 έως 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 04 έως 16 βαθμούς κελσίου. Στην Ήπειρο κατά τόπους 3 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.

    Θεσσαλία, ανατολική Στερεά, Εύβοια, ανατολική Πελοπόννησος

Καιρός: Λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες κυρίως στα νότια με βροχή η χιονόνερο και παροδικές χιονοπτώσεις στα ορεινά - ημιορεινά με γρήγορη βελτίωση. Παγετός τις πρωινές ώρες στη Θεσσαλία.
Άνεμοι: Βόρειοι βορειοανατολικοί 3 με 5 και στα ανατολικά και νότια 6 με 7 μποφόρ με βαθμιαία εξασθένηση.

Θερμοκρασία: Από 04 έως 14 βαθμούς κελσίου. Στα βόρεια κατά τόπους 3 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.

    Κυκλάδες, Κρήτη

Καιρός: Νεφώσεις με ασθενείς τοπικές βροχές και παροδικές χιονοπτώσεις στα ορεινά της Κρήτης.
Άνεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 4 με 5 και στα δυτικά 6 με 7 μποφόρ με βαθμιαία εξασθένηση.
Θερμοκρασία: Από 09 έως 15 βαθμούς κελσίου.

    Νησιά ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα

Καιρός: Στα Δωδεκάνησα νεφώσεις με βροχές και πιθανόν μεμονωμένες καταιγίδες. στα υπόλοιπα λίγες νεφώσεις κατά τόπους αυξημένες.
Άνεμοι: Βορειοανατολικοί 4 έως 6 μποφόρ με βαθμιαία εξασθένηση από το απόγευμα.
Θερμοκρασία: Από 10 έως 16 βαθμούς κελσίου. Στα βόρεια 4 με 6 βαθμούς χαμηλότερη.

    Αττική

Καιρός: Νεφώσεις τοπικά αυξημένες τις πρωινές ώρες κυρίως στα βόρεια όπου πιθανόν να εκδηλωθούν τοπικές βροχές ή χιονόνερο.
Άνεμοι: Βόρειοι βορειοανατολικοί 5 με 6 μποφόρ με βαθμιαία εξασθένηση.
Θερμοκρασία: Από 06 έως 12 βαθμούς κελσίου. Στα βόρεια 2 έως 3 βαθμούς χαμηλότερη.

    Θεσσαλονίκη

Καιρός: Λίγες νεφώσεις οι οποίες από το βράδυ θα αυξηθούν. Παγετός τις πρωινές ώρες.
Άνεμοι: Βόρειοι βορειοδυτικοί 2 με 3 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από -02 (μείον 02) έως 11 βαθμούς κελσίου.

Διαβάστε Περισσότερα »

Συνεδριάζει το Δ.Σ. Δήμου Θηβαίων

Σας καλούμε όπως προσέλθετε στη δημόσια συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, που θα διεξαχθεί στο Δημοτικό Κατάστημα της Δ.Ε. Βαγίων, στις 21 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2015 ημέρα ΔΕΥΤΕΡΑ και ώρα 19:30 για τη συζήτηση και λήψη αποφάσεων στα συνημμένα θέματα της ημερήσιας διάταξης.


    Έγκριση για τη μη αύξηση του συντελεστή Φόρου Ηλεκτροδοτούμενων Χώρων για το έτος 2016, (σχετ. η υπ’ αριθ. 381/2015 Απ. Οικ. Επιτροπής).


    Έγκριση για την παραλαβή της Μελέτης Β2 Σταδίου «ΣΧΟΟΑΠ ΓΙΑ ΤΗ ΓΕΩΓΡΑΦΙΚΗ ΠΕΡΕΙΦΕΡΕΙΑ ΔΗΜΟΥ ΘΙΣΒΗΣ (ΔΕ ΘΙΣΒΗΣ ΔΗΜΟΥ ΘΗΒΑΙΩΝ)» και γνωμάτευση επ΄ αυτής.


    Επικαιροποίηση έγκρισης για την Τροποποίηση όρων της Σύμβασης, Μεσο-Μακροπρόθεσμου δανείου, που έχει συναφθεί μεταξύ της Δημοτικής Κοινωφελούς Επιχείρησης Δήμου Θηβαίων και της Τράπεζας Πειραιώς.


    Επικαιροποίηση έγκρισης Κατάρτισης νέας Σύμβασης του Ανοιχτού Αλληλόχρεου Λογαριασμού για την πλήρη εξόφληση της υφισταμένης.


    Λήψη απόφασης για τη διαγραφή προστίμου ποσού 103.003,80€ από τον υπ’αριθ. 8/2006 χρηματικό κατάλογο και ποσών 445.126.08€ και 12.702,29€ από το 9/2007χρηματ. Κατάλογο που αφορούν την εταιρεία «Σωληνουργεία Θηβών Α.Ε.», μετά την υπ’αριθ. 1277/2010 απόφαση του Διοικ.Εφετείου Πειραιά. (σχετ. η υπ’αριθ. 271/2015 Α.Δ.Σ. & το από 23-11-2015 έγγραφο του Προϊσταμένου της ΥΔΟΜ).
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ

ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ Μ. ΚΟΚΟΝΤΙΝΗΣ





 
Διαβάστε Περισσότερα »

Ευχές απο τον Εμπορικό Σύλλογο Λιβαδειάς


Διαβάστε Περισσότερα »

ΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ