Τρίτη 29 Δεκεμβρίου 2015

Ευχές απο την Εφορεία Αρχαιοτήτων Βοιωτίας


Διαβάστε Περισσότερα »

Ευχές από τη Λαϊκή Συσπείρωση Δήμου Αλιάρτου Θεσπιέων

Η «Λαϊκή Συσπείρωση» Δήμου Αλιάρτου – Θεσπιέων εύχεται σε όλους υγεία, ευτυχία, αισιοδοξία, προκοπή και δύναμη για αγώνα ώστε οι δημότες να είναι πρωταγωνιστές των εξελίξεων και ο λαός να ανταπεξέλθει στις δυσκολίες και να διεκδικήσει με επιτυχία ένα καλύτερο αύριο.
Φίλιππος Σαγάνας




Διαβάστε Περισσότερα »

Οδηγίες για το πώς να προστατευτείτε από την κακοκαιρία

«Βουτιά» αναμένεται να κάνει ο υδράργυρος από την Τετάρτη, με την Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας να συνιστά στους πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί, μεριμνώντας για τη λήψη μέτρων αυτοπροστασίας από κινδύνους που προέρχονται από την εκδήλωση των έντονων καιρικών φαινομένων.

Ειδικότερα, σε περιοχές όπου προβλέπεται η εκδήλωση θυελλωδών ανέμων:

Να ασφαλίσουν αντικείμενα τα οποία αν παρασυρθούν από τα έντονα καιρικά φαινόμενα ενδέχεται να προκαλέσουν καταστροφές ή τραυματισμούς.
Να αποφύγουν τη διέλευση κάτω από μεγάλα δέντρα, κάτω από αναρτημένες πινακίδες και γενικά από περιοχές, όπου ελαφρά αντικείμενα (π.χ. γλάστρες, σπασμένα τζάμια κλπ.) μπορεί να αποκολληθούν και να πέσουν στο έδαφος (π.χ. κάτω από μπαλκόνια).
Επίσης, σε περιοχές όπου προβλέπεται η εκδήλωση χιονοπτώσεων και παγετού:
Αν πρόκειται να μετακινηθούν με το αυτοκίνητο:

Να ενημερωθούν για τον καιρό και για την κατάσταση του οδικού δικτύου
Να έχουν στο όχημά τους αντιολισθητικές αλυσίδες και το ρεζερβουάρ γεμάτο καύσιμα
Να ταξιδεύουν, εφόσον είναι αναγκαίο, κατά προτίμηση στη διάρκεια της ημέρας προτιμώντας τους κεντρικούς δρόμους
Να ενημερώνουν τους οικείους τους για τη διαδρομή που πρόκειται να ακολουθήσουν
Να μεταβάλλουν το πρόγραμμα των μετακινήσεών τους ώστε να αποφεύγουν την αιχμή των καιρικών φαινομένων
Να ακολουθούν πιστά τις οδηγίες των κατά τόπους αρμοδίων φορέων, όπως Τροχαία κλπ.
Αν μετακινούνται πεζή :

Να ντύνονται με πολλά στρώματα από ελαφριά ρούχα αντί για ένα βαρύ ρούχο και να φορούν κατάλληλα παπούτσια ώστε να αποφύγουν τραυματισμούς λόγω της ολισθηρότητας
Να αποφεύγουν τις άσκοπες μετακινήσεις κατά την διάρκεια αιχμής των φαινομένων (έντονη χιονόπτωση, συνθήκες παγετού)
Για πληροφορίες και ανακοινώσεις σχετικά με την επικρατούσα κατάσταση και την βατότητα του οδικού δικτύου από πλευράς χιονοπτώσεων και παγετού, οι πολίτες μπορούν να επισκεφθούν την ιστοσελίδα της ΕΛ.ΑΣ. www.astynomia.gr.
Για περισσότερες πληροφορίες και οδηγίες αυτοπροστασίας από τα έντονα καιρικά φαινόμενα, οι πολίτες μπορούν να επισκεφθούν την ιστοσελίδα της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας στην ηλεκτρονική διεύθυνση www.civilprotection.gr..


Διαβάστε Περισσότερα »

Ευχές Πρωτοχρονιάς απο το Σύλλογο Γυναικών Δομβραίνας


Διαβάστε Περισσότερα »

Ανακοίνωση Δ. Λεβαδέων για την πρόσληψη έξι πτυχιούχων καθηγητών Φυσικής Αγωγής



Ο Δήμος Λεβαδέων προκηρύσσει την πρόσληψη έξι (6) πτυχιούχων καθηγητών  Φυσικής Αγωγής, για την υλοποίηση των Προγραμμάτων Άθλησης για Όλους. Η σύμβαση εργασίας θα είναι ορισμένου χρόνου, ιδιωτικού δικαίου και η διάρκεια θα είναι από την ημέρα της πρόσληψης έως και τις 31 Ιουλίου 2016.

Οι αιτήσεις θα γίνονται δεκτές στο Γραφείο Προσωπικού στο Δημοτικό κατάστημα, ημιόροφος 6 γραφείο και από τις 28 Δεκεμβρίου 2015 έως και Τρίτη 12 Ιανουαρίου 2016.

Θα υλοποιηθούν τα εξής  Προγράμματα Άθλησης για Όλους για το 2015 – 2016.

Ειδικά προγράμματα άθλησης, Ψυχική Υγεία: 2 τμήματα.
Ειδικά προγράμματα άθλησης, Απεξάρτηση : 1 τμήμα.
Γενικά προγράμματα άθλησης, Αθλητισμός και Γυναίκα: 10 τμήματα.
Γενικά προγράμματα άθλησης, Αθλητισμός στην Γ΄ Ηλικία:2 τμήματα.
Γενικά προγράμματα άθλησης,
Αθλητισμός στην Προσχολική Ηλικία : 6 τμήματα.

Μη Δομημένα προγράμματα άθλησης,
Αθλοχώροι στη Γειτονιά:3 τμήματα .

Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνούν με τον υπεύθυνο προγραμμάτων κ. Αναστασίου Βασίλειο, τηλ:22613 50834, 22613 50801-02, ΦΑΞ: 22613 50831, email. vanastasiou@livadia.gr, σε ημέρες και ώρες λειτουργίας του Δήμου.
Διαβάστε Περισσότερα »

Μεγάλη η συμμετοχή στο «Γύρο Καδμείας 2015»


Με μεγάλη συμμετοχή διεξήχθη, την Κυριακή 27 Δεκεμβρίου 2015, ο ιστορικός αγώνας δρόμου «Γύρος Καδμείας», με 240 αθλητές και αθλήτριες όλων των ηλικιών να διανύουν τη διαδρομή γύρω από τις Επτά Πύλες της Αρχαίας Καδμείας.

O καλός καιρός, βοήθησε και φέτος να πραγματοποιηθούν και οι επτά κατηγορίες με μεγάλη επιτυχία. Μετά το πέρας του αγώνα, πραγματοποιήθηκε η τελετή απονομής στην Κεντρική Πλατεία Θήβας, όπου στους πρώτους νικητές κάθε κατηγορίας οι διοργανωτές απένειμαν κύπελλα, μετάλλια και επαίνους.  Στους συμμετέχοντες επίσης απονεμήθηκε αναμνηστικό μετάλλιο στο σχήμα της Βοιωτικής ασπίδας ενώ βραβεύθηκαν με αναμνηστική πλακέτα δύο αθλητές του ΣΔΥΜ Θήβας για τον τερματισμό τους στους υπερμαραθώνιους  Φειδιππίδειο Δρόμο και  Σπάρταθλον Άθλο   245 χλμ.

Τον αγώνα διοργάνωσε ο Δημοτικός Οργανισμός του Δήμου Θηβαίων με συνδιοργανωτές τον Γ.Σ. Πίνδαρο και τον Σύλλογο Δρομέων Υγείας Μαραθωνοδρόμων Θήβας, καθώς επίσης και το Τμήμα Τροχαίας Θηβών, που συνέβαλε στην εύρυθμη πραγματοποίηση των διαδρομών για την ασφάλεια των συμμετεχόντων.
Διαβάστε Περισσότερα »

Ραγδαία επιδείνωση του καιρού για 72 ώρες: Έρχεται χιονιάς και «βουτιά» 12 βαθμών Κελσίου

Η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία εξέδωσε έκτακτο δελτίο επιδείνωσης του καιρού, καθώς από το πρωί της Τετάρτης η θερμοκρασία θα κάνει... βουτιά 10 με 12 βαθμούς.


Σημαντική μεταβολή του καιρού αναμένεται από τις πρώτες πρωινές ώρες της Τετάρτης (30-12-2015) και από τα βόρεια με κύρια χαρακτηριστικά:

1. Τις τοπικές χιονοπτώσεις:
Α. Αύριο Τετάρτη θα σημειωθούν στα ορεινά - ημιορεινά αρχικά της Θράκης, της Μακεδονίας και της Θεσσαλίας και σταδιακά θα επεκταθούν στην υπόλοιπη ηπειρωτική χώρα καθώς και σε πεδινές περιοχές της Μακεδονίας, της Θεσσαλίας, της κεντρικής - ανατολικής Στερεάς και του βορειοανατολικού Αιγαίου.

Β. Την Πέμπτη (παραμονή Πρωτοχρονιάς) θα σημειωθούν σε όλα τα ορεινά - ημιορεινά, σε πεδινές περιοχές της κεντρικής Μακεδονίας, της Θεσσαλίας, των Σποράδων, της κεντρικής - ανατολικής Στερεάς (συμπεριλαμβανομένης της Αττικής), της Εύβοιας και της Πελοποννήσου και από τις βραδινές ώρες πιθανόν των Κυλάδων και της Κρήτης.

Γ. Την Παρασκευή (Πρωτοχρονιά) σταδιακά θα περιοριστούν στα ορεινά - ημιορεινά της Θεσσαλίας, της κεντρικής - ανατολικής Στερεάς (πιθανόν στα βόρεια και ανατολικά της Αττικής), της Εύβοιας, της Πελοποννήσου, των Κυκλάδων και της Κρήτης και θα εξασθενήσουν κυρίως στις νησιωτικές περιοχές.

2. Την σημαντική πτώση της θερμοκρασίας (10 -12 βαθμούς Κελσίου) που θα γίνει αισθητή αρχικά στη βόρεια Ελλάδα και σταδιακά και στην υπόλοιπη χώρα. Παγετός θα σημειωθεί τη νύχτα της Πέμπτης και τις πρωινές ώρες της Παρασκευής στο Ιόνιο και τα ηπειρωτικά ο οποίος στα δυτικά και βόρεια θα είναι κατά τόπους ισχυρός.

3. Τους ενισχυμένους βόρειους βορειοανατολικούς ανέμους που η έντασή τους στο Αιγαίο θα φθάσει τα 7 με 8 μποφόρ.


Διαβάστε Περισσότερα »

ΔΗΜΟΣ ΑΛΙΑΡΤΟΥ-ΘΕΣΠΙΕΩΝ. ΒΡΑΒΕΥΣΗ ΠΡΩΤΟΕΤΩΝ ΦΟΙΤΗΤΩΝ ΚΑΙ ΕΘΕΛΟΝΤΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ



Σε μια συγκινητική εκδήλωση στο κατάμεστο συνεδριακό κέντρο Αλιάρτου, ο Δήμος μας βράβευσε τους πρωτοετείς φοιτητές που αποφοίτησαν από τα σχολεία του το περασμένο σχολικό έτος, καθώς και εθελοντές που πρόσφεραν ανιδιοτελώς κοινωφελή εργασία.

Η παρουσία των φοιτητών και των οικογενειών τους ήταν καθολική και η συγκίνηση διάχυτη.
Ο Δήμαρχος στην ομιλία του αφού αναφέρθηκε στις μεγάλες προσπάθειες που κατέβαλαν οι μαθητές και οι οικογένειές τους με την καθοδήγηση των καθηγητών τους, δικαιώθηκαν  από το αποτέλεσμα. Καταλήγοντας και απευθυνόμενος στους μαθητές τους είπε : «Σας ευχόμαστε καλή πρόοδο και καλή τύχη. Είμαστε κοντά σας και νοιώθουμε τις αγωνίες σας. Θέλω να σας πω μόνο τούτο. Η σπουδές είναι μονόδρομος και για σας αλλά και για την πατρίδα. Προσπαθήστε για το καλύτερο και να θυμάστε, ότι η κοινωνία  μας   εναποθέτει  το  μέλλον  της   σε  σας».
Ταυτόχρονα, στην ίδια εκδήλωση βραβεύτηκαν:
·        Η κυρία Άννα Φωτιάδου και ο κος Κολιός Αθανάσιος  για την εθελοντική προσφορά τους στη λειτουργία του Κοινωνικού Παντοπωλείου του Δήμου μας από την πρώτη μέρα της ίδρυσής του (2012).
·        Η ΕΕΕΔ (ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΕΝΩΣΗ ΕΡΕΥΝΑΣ ΚΑΙ ΔΙΑΣΩΣΗΣ) και το παράρτημά τους στην Αλίαρτο για τη συνεισφορά τους  στην πρόληψη και καταστολή των φυσικών καταστροφών.
·        Η οικογένεια Νομικού για την συμμετοχή στην χρηματοδότηση του προγράμματος  «Άθληση για Όλους» στο οποίο συμμετείχαν πάνω από 150 Δημότες μας.
Ο Δήμαρχος αφού αναφέρθηκε στην ανιδιοτέλεια των βραβευθέντων επισήμανε πως οι πράξεις τους βελτιώνουν την ζωή του συνόλου ή ομάδας του πληθυσμού και γίνεται χωρίς κανένα προσωπικό υλικό όφελος ή αντάλλαγμα και γι αυτό είναι αξιέπαινες.

ΓΡΑΦΕΙΟ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ

Διαβάστε Περισσότερα »

ΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ