Δευτέρα 1 Φεβρουαρίου 2016

Με 1,97 στη πρώτη θέση ο Αλιαρταίος Γιάννης Χαλιμούρδας

Σπουδαία εμφάνιση για τον Αλιαρταιο αθλητή του Γ.Σ. Πινδάρου Γιάννη Χαλιμουρδα στο άλμα εις ύψος αφού με άλμα στα 1,97 κατέκτησε την πρώτη θέση στην ημερίδα του ΣΕΦ στης 30/1/2016 .Το 1,97 αποτελεί τη δεύτερη καλύτερη επίδοση τώρα στην Ελλάδα. Ο στόχος του αθλητή για φέτος είναι το 2.05 αφού είναι το όριο για το πανευρωπαϊκό πρωτάθλημα Π/Κ που θα γίνει στη Τιφλίδα της Γεωργίας.
    
                                      ΓΙΑΝΝΗ ΣΥΓΧΑΡΗΤΉΡΙΑ
Διαβάστε Περισσότερα »

Κάλεσμα του Ε.Κ.Θήβας στο συλλαλητήριο στη ΚΛΑΥΘΜΩΝΟΣ

ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΘΗΑΣ
Συναδέλφισσες και Συνάδελφοι,

Μετά την υπογραφή από την Κυβέρνηση της δανειακής Συμφωνίας με τους πιστωτές της χώρας τον Ιούλιο, αλλά και τις εκλογές που ακολούθησαν και ανέδειξαν εκ νέου τη νέα διακυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, η χώρα μας εξακολουθεί να βρίσκεται και να έχει παγιδευτεί σε ένα νέο φαύλο κύκλο λιτότητας, ύφεσης και ανεργίας.

Δυστυχώς και αυτή η Κυβέρνηση, καταστρατηγώντας βάναυσα όλες τις αρχικές εξαγγελίες και δεσμεύσεις της, προχώρησε τελικά στην υπογραφή ενός 3ου σκληρού Μνημονίου, υιοθετώντας και εφαρμόζοντας το σύνολο των γνωστών νεοφιλελεύθερων πολιτικών και μέτρων, που υπέδειξαν οι δανειστές της χώρας και οι «θεσμοί» τους.



Η χώρα μας εξακολουθεί να παραμένει εγκλωβισμένη στα δεσμά της υποτέλειας και της οικονομικής επιτροπείας από τους δανειστές.

Συνεχίζει να εφαρμόζει πολιτικές συνεχούς λιτότητας και εσωτερικής υποτίμησης, πλήρους ευελιξίας στην αγορά εργασίας, δυσβάσταχτης φορολογίας για τους εργαζόμενους και τις λαϊκές τάξεις, αναδιάρθρωσης του οικονομικού μοντέλου με εξαφάνιση της μικρής και μεσαίας επιχείρησης, με συρρίκνωση του δημόσιου τομέα, μέσω ιδιωτικοποιήσεων και εκποίησης της δημόσιας περιουσίας, με διάλυση του κράτους πρόνοιας, του ασφαλιστικού και των συντάξεων.

Αυτές τις μέρες και μέχρι τις αρχές Φλεβάρη  κυρίαρχο θέμα το οποίο θα αποτελέσει και την ‘’μάχη των μαχών’’ ,είναι το ασφαλιστικό στο όποιο επιχειρείται να δοθεί το τελειωτικό χτύπημα, που είναι η ολοκλήρωση της μετατροπής του από δημόσιο, κοινωνικό, αναδιανεμητικό και αλληλέγγυο, σε ιδιωτικοοικονομικό και κεφαλαιοποιητικό.

Ένα σύστημα που  μετατρέπει τις συντάξεις σε επιδόματα  θα οδηγήσει αναπόφευκτα στην ιδιωτική ασφάλιση για όσους έχουν και μπορούν, διευρύνοντας τις ταξικές ανισότητες.

Αυτές οι νέες ανατροπές έρχονται να συμπληρώσουν τις συνεχείς μειώσεις των συντάξεων που είχαμε τα προηγούμενα χρόνια και την αύξηση των ορίων ηλικίας συνταξιοδότησης, που πλέον οι προϋποθέσεις πλήρους σύνταξης στο μέλλον θα είναι απαγορευτικές για την συντριπτική πλειοψηφία των εργαζομένων και ιδιαίτερα των νέων

Η εφαρμογή του μνημονιακού προγράμματος της κυβέρνησης, όχι μόνο δεν αντιμετωπίζει τις κύριες αιτίες για την αντιμετώπιση του ασφαλιστικού, αντίθετα η συνέχιση του θα επιταχύνει τη  διαλυτική κατηφορική του πορεία. Τα μέτρα που θα περιλαμβάνει το νέο Ασφαλιστικό δεν θα εξαντληθούν με την ψήφιση του νομοσχεδίου, αλλά θα παίρνονται κι άλλα, αν απαιτείται από τους δημοσιονομικούς στόχους.

Το σύστημα κοινωνικής ασφάλισης και τα ασφαλιστικά ταμεία έφτασαν σήμερα εδώ, γιατί διαχρονικά κατασπαταλήθηκαν και καταληστεύτηκαν τα αποθεματικά τους από το κράτος.

Θυμίζουμε απλά τα «θαλασσοδάνεια» της δεκαετίας του ’60, τις άτοκες καταθέσεις μέχρι τα μέσα της δεκαετίας του ’80 στην Τράπεζα της Ελλάδας και μάλιστα σε περίοδο υψηλού πληθωρισμού, τη στήριξη της «φούσκας» του χρηματιστηρίου, τα δομημένα και «τοξικά» ομόλογα, το PSI, αλλά ακόμη και πρόσφατα με την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών, που έγινε από τη σημερινή κυβέρνηση και τα ταμεία έχασαν 1,5 δις ευρώ περίπου!

Συναδέλφισσες και Συνάδελφοι,

έχουμε ηθική υποχρέωση απέναντι στην εργατική τάξη, τους απόμαχους της δουλειάς και τη νέα γενιά, να διεκδικήσουμε την επιστροφή όλων των κλεμμένων και για το λόγο αυτό θα αντισταθούμε με όλα τα μέσα απέναντι στη συνέχιση της ίδιας πολιτικής και απ” τη σημερινή κυβέρνηση, που μεταφέρει τα βάρη της κρίσης στους εργαζόμενους, τους συνταξιούχους και γενικότερα στα φτωχά λαϊκά στρώματα.

Το υπό ψήφιση αντι-ασφαλιστικό νομοσχέδιο τσακίζει όλους τους εν ενεργεία ασφαλισμένους εργαζόμενους, τους ήδη συνταξιούχους, τους μικρομεσαίους, τους αγρότες, τους ανέργους, τους ελαστικά εργαζόμενους, τη νεολαία και δεν έρχεται για να «σώσει» το ασφαλιστικό!

Αποσκοπεί στο να ενισχυθούν τα κέρδη του κεφαλαίου, τα «επενδυτικά» κίνητρα στα ντόπια και ξένα αρπακτικά, την εξυπηρέτηση του τοκογλυφικού χρέους και την υποταγή μας στο δημοσιονομικό σφαγείο της ευρωζώνης.

Είναι μια στρατηγική απάντηση του κεφαλαίου και της ΕΕ στην καπιταλιστική κρίση, για να σώσουν τα κέρδη τους μέσα από τη δουλοποίηση των εργαζομένων.
Κατεδαφίζουν το αναδιανεμητικό σύστημα, που είχε τη λογική οι «δυνατοί»,  δηλαδή οι εργαζόμενοι, να στηρίζουν τους «αδύναμους», παιδιά, γέροντες, αρρώστους.

Αφού καταβύθισαν τα εργατικά δικαιώματα στη θάλασσα της ανεργίας, της ελαστικής και της μαύρης – απλήρωτης εργασίας και αντέστρεψαν τους ρόλους, μετατρέποντας τη «σύνταξη» σε μέσο επιβίωσης ολόκληρων οικογενειών, τώρα τη λεηλατούν κι αυτή. Διαλύουν ότι άφησαν όρθιο από το δημόσιο ασφαλιστικό σύστημα.

Δεν εμπιστευόμαστε κανέναν τους, ούτε τα δεκανίκια τους εντός κι εκτός Βουλής. Μαζί στηρίζουν το 3ο μνημόνιο. Τα ίδια μέτρα ψήφιζε και η λεγόμενη «αντιπολίτευση» όταν ήταν κυβέρνηση. Τα ίδια ψέματα λένε στο λαό. Ότι θα βγούμε από τα μνημόνια εφαρμόζοντάς τα! Ότι κόβουμε συντάξεις για να τις σώσουμε! Ότι απολύουμε για να έρθουν δουλειές! Ότι οι κοινοί κανόνες φτώχειας και ισοπέδωσης των δικαιωμάτων μας είναι ισότητα και δικαιοσύνη! Ότι αυτή η χρονιά θα είναι η τελευταία των «θυσιών».

Απέναντι στη συναίνεσή τους για την καταστροφή μας απαντάμε με μαζικό, λαϊκό ξεσηκωμό. Με ταξικό πόλεμο. Δε ζητάμε «δικαιοσύνη στην εξαθλίωση». Απαιτούμε να πάρουμε πίσω όλα τα δικαιώματα και τις κατακτήσεις μας.

Όλοι σε θέση μάχης. Σε ένα κοινό αγωνιστικό μέτωπο για να μπλοκάρουμε το νέο αντιασφαλιστικό νόμο. Ο νόμος ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ να μείνει στα χαρτιά.  Να μην τολμήσουν να τον φέρουν στη Βουλή. Να διαμορφωθεί καυτό έδαφος οργής παντού που να μην επιτρέψει να καταπατηθεί για μια ακόμη φορά η λαϊκή βούληση.

Μπορούμε να τα καταφέρουμε! Άλλος δρόμος υπάρχει και είναι αυτός που ανοίγουν οι αγώνες μας!

Η ιστορία δεν γράφτηκε ακόμη….

Το μέλλον της το δείχνουν οι αγώνες μας…

Γι΄αυτό το Εργατικό κέντρο Θήβας καλεί τους εργαζόμενους και όλους τους πολίτες της περιοχής μας να δώσουν το αγωνιστικό παρών στο μεγάλο εργατικό και κοινωνικό συλλαλητήριο που διοργανώνεται την Πέμπτη 4 του Φλεβάρη (11.οο το πρωί) στην πλατεία ΚΛΑΥΘΜΩΝΟΣ.

Για όσους επιθυμούν να μετακινηθούν με τα λεωφορεία του ΕΚ, που θα αναχωρήσουν την Πέμπτη 4 Φλεβάρη 2016 και ώρα 8 το πρωί από τα ΚΤΕΛ Θήβας (με ενδιάμεσες στάσεις στις 8.30 στο Σχηματάρι και 8.45 στα Οινόφυτα) ,  περισσότερες πληροφορίες στο τηλέφωνο 22620 29694 .

Η ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΤΟΥ ΕΚΘ
Διαβάστε Περισσότερα »

Κλειστά τα βενζινάδικα την Πέμπτη

Συμμετοχή στην απεργία της Πέμπτης 4 Φεβρουαρίου ανακοίνωσε η Πανελλήνια Ομοσπονδία Πρατηριούχων Εμπόρων Καυσίμων (ΠΟΠΕΚ).

Ετσι, τα πρατήρια υγρών καυσίμων θα παραμείνουν κλειστά σε ένδειξη διαμαρτυρίας για τις ρυθμίσεις που προωθεί η κυβέρνηση. Η Πανέλληνια Ομοσπονδία Πρατηριούχων Εμπόρων Καυσίμων διαμαρτύρεται, εκτός από το ασφαλιστικό και τη διάλυση του επικουρικού ταμείου, για την ανεξέλεγκτη παράνομη διακίνηση καυσίμων, τον αθέμιτο ανταγωνισμό και για την καθετοποίηση της αγοράς πετρελαιοειδών.



Διαβάστε Περισσότερα »

Επετειακή εκδήλωση του Σκακιστικού Ομίλου Θήβας



Στις 10-01-2016 πραγματοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία στο κέντρο «Τζάκι» η επετειακή εκδήλωση  για την συμπλήρωση τριάντα χρόνων λειτουργίας του Σκακιστικού Ομίλου Θήβας σε συνδυασμό με την καθιερωμένη κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας του ομίλου. Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους η Αντιπεριφερειάρχης Βοιωτίας κ. Παπαθωμά Φανή, ο Δήμαρχος Θηβαίων κ. Νικολάου Σπύριδων, οι αντιδήμαρχοι του δήμου Θηβαίων  κ. Χατζησταμάτης Ανδρέας και Κίτσος Σπυρίδων, ο διοικητής του ΚΕΠΘ ταξίαρχος κ. Παππάς Λεωνίδας, ο αναπληρωτής γενικός γραμματέας της Ελληνικής Σκακιστικής Ομοσπονδίας κ. Σκλαβούνος Τάκης ως εκπρόσωπος του  προέδρου της Ελληνικής Σκακιστικής Ομοσπονδίας κ. Μακρόπουλου Γεωργίου ο οποίος απουσίαζε λόγω των υποχρεώσεων του ως εκτελών χρέη προέδρου της FIDE, σημαντικές προσωπικότητες από το χώρο της επιστήμης και της εκπαίδευσης, παλαιοί και νέοι αθλητές του ομίλου με τις οικογένειές τους.
Στη διάρκεια της εκδήλωσης βραβεύτηκαν διαχρονικά διακριθέντες αθλητές μέλη του ομίλου καθώς και πρόσωπα που έχουν σημαντική προσφορά στη λειτουργία του ομίλου και δόθηκαν αναμνηστικά μετάλλια σε όλους τους αθλητές μέλη του ομίλου.
Το διοικητικό συμβούλιο του Σ.Ο.Θ. εκφράζει τις θερμές ευχαριστίες του σε όλους όσοι τίμησαν με την παρουσία τους την εκδήλωση, ευχόμενο καλή και δημιουργική νέα χρονιά με υγεία, προσωπική και οικογενειακή ευτυχία και στους αθλητές του ομίλου καλή πρόοδο και πολλές επιτυχίες τόσο στο χώρο του αθλήματος όσο και πέρα από αυτόν.

Το ΔΣ του Σ.Ο. ΘΗΒΑΣ
Διαβάστε Περισσότερα »

Νυχτερινό ρεύμα από σήμερα τηλεφωνικά στη ΔΕΗ

  
Την ευκαιρία να κάνουν αίτηση για νυχτερινό ρεύμα με ένα απλό τηλεφώνημα έχουν από σήμερα οι Έλληνες πολίτες. Με ένα τηλέφωνο στο 11500 οι καταναλωτές μπορούν να κάνουν αίτηση για τοποθέτηση του μετρητή που θα εξασφαλίζει τη χρονοχρέωση ηλεκτρικού ρεύματος, δηλαδή, την έκπτωση με το νυχτερινό ρεύμα.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της ΔΕΔΔΗΕ «από σήμερα, Δευτέρα 1 Φεβρουαρίου 2016, οι καταναλωτές όλης της χώρας, θα μπορούν να υποβάλουν και τηλεφωνικά την αίτησή τους για τοποθέτηση μετρητή με χρονοχρέωση (νυκτερινό) στην ηλεκτρική παροχή τους, καλώντας στο Τηλεφωνικό Κέντρο Ενημέρωσης Πελατών 11500.

Τα απαραίτητα στοιχεία για την εν λόγω αίτηση είναι ο Αριθμός Παροχής, το ΑΦΜ και ο Αριθμός Δελτίου Ταυτότητας.

Υπενθυμίζεται ότι το ωράριο λειτουργίας του τηλεφωνικού κέντρου 11500 είναι από τις 07.00 έως και τις 19.00, όλες τις εργάσιμες ημέρες».
Διαβάστε Περισσότερα »

ΠΡΟΒΟΛΗ ΤΑΙΝΙΩΝ ΣΤΟΝ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟ ΘΗΒΑΣ



ΔΗ.Κ.Ε.Θ.

ΔΗΜΟΤΙΚΟΣ ΧΕΙΜΕΡΙΝΟΣ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΣ

«JOY»
Από Πέμπτη 28 Ιανουαρίου έως Τετάρτη 3 Φεβρουαρίου 2016


Σκηνοθεσία: Ντέιβιντ Ο Ράσελ
Πρωταγωνιστούν: Τζένιφερ Λόρενς, Ρόμπερτ Ντε Νίρο, Μπράντλεϊ Κούπερ, Έντγκαρ Ραμίρεζ
Διάρκεια: 124 λεπτά



Ώρα Προβολής:  21:15

Περίληψη
Μία νοικοκυρά στη δεκαετία του ’90 δημιούργησε έναν επιχειρηματικό κολοσσό στον χώρο των οικοκυρικών και εξελίχθηκε σε τηλεοπτική σταρ. Με δίψα για δημιουργία αλλά και την πίεση να φροντίσει τους γύρω της, η Τζόι βιώνει την προδοσία, τη δολιότητα, την απώλεια της αθωότητας και τα τραύματα που αφήνει πίσω η αγάπη, ενώ βρίσκει την δύναμη και την πίστη στον εαυτό της για να ακολουθήσει τα καταπιεσμένα όνειρά της.
                                            
                                                                                     Από τη ΔΗ.Κ.Ε του Δήμου Θηβαίων
                                             ΔΗ.Κ.Ε.Θ.
ΔΗΜΟΤΙΚΟΣ ΧΕΙΜΕΡΙΝΟΣ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΣ


ΤΑΙΝΙΕΣ ΠΡΟΣΕΧΩΣ

ΟΙ ΜΙΣΗΤΟΙ ΟΚΤΩ/ THE HATEFUL EIGHT
Από  Πέμπτη 4 Φεβρουαρίου έως Τετάρτη 10 Φεβρουαρίου 2016
Ώρα Προβολής 21:15

ΕΝΑΣ ΑΛΛΟΣ ΚΟΣΜΟΣ
Από Πέμπτη 11 Φεβρουαρίου έως Κυριακή 14 Φεβρουαρίου (4 ημέρες)
Ώρα προβολής 21:15

Η ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ / THE REVENANT 
Από Πέμπτη 18 Φεβρουαρίου έως Τετάρτη 24 Φεβρουαρίου
Ώρα προβολής 21:15

Διαβάστε Περισσότερα »

Eπίσκεψη Αγάπης στο Γηροκομείο Θήβας απο τον Σκακιστικό Όμιλο Θηβών

Με αφορμή τις εορτές των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς αντιπροσωπεία του Σκακιστικού Ομίλου Θήβας αποτελούμενη από τον πρόεδρο, μέλη του Δ.Σ. και αθλητές του ομίλου πραγματοποίησε στις 05-01-2016 επίσκεψη αγάπης  στο παλαιό γηροκομείο Θήβας στην οδό Δαγλαρίδου μεταφέροντας στους ηλικιωμένους συνανθρώπους μας εκ μέρους του ομίλου ευχές και προσφέροντας τρόφιμα και είδη πρώτης ανάγκης.


Το ΔΣ του Σ.Ο. ΘΗΒΑΣ


Διαβάστε Περισσότερα »

Απεργιακή Συγκέντρωση στη Λιβαδειά

« 24ΩΡΗ   ΓΕΝΙΚΗ   ΑΠΕΡΓΙΑ »

               
       Το    Διοικητικό  Συμβούλιο του Εργατικού Κέντρου Λιβαδειάς σε Συνεδρίασή του αποφάσισε ομόφωνα τη συμμετοχή  στην 24ωρη Γενική Απεργία, που κήρυξε η Γ.Σ.Ε.Ε.  για την Πέμπτη   4/2/2016.
Σας καλούμε να συμμετάσχετε στην 24ωρη Γενική Απεργία,    και στην Απεργιακή Συγκέντρωση , που θα γίνει στον πεζόδρομο της Μπουφίδου  ( μπροστά στο άγαλμα Μπουφίδη, κάτω από το πρώην ΙΚΑ) στη Λιβαδειά , την Πέμπτη  4/2/2016  και   ώρα 11.00΄  π.μ..
Την ίδια ημέρα θα γίνει προσυγκέντρωση στην Πύλη του εργοστασίου Αλουμίνιο της Ελλάδος, ώρα 8.00΄ το πρωί.


                                                                           Το       Δ.Σ.

Διαβάστε Περισσότερα »

Σε ποιες χώρες «μεταναστεύουν» οι ελληνικές επιχειρήσεις και γιατί

Ολοένα και περισσότερες μικρομεσαίες ελληνικές επιχειρήσεις ακολουθούν τον δρόμο που άνοιξαν άλλες επιχειρήσεις και μεταναστεύουν σε γειτονικές χώρες για να σωθούν από την υψηλή φορολογία που οδηγεί σε μαζικά λουκέτα.
Σύμφωνα με ρεπορτάζ της εφημερίδας «Ελεύθερος Τύπος», αρκετοί μικρομεσαίοι ανοίγουν εταιρικούς λογαριασμούς σε άλλες χώρες της ευρωζώνης, όπου έχουν συναλλαγές, για να μπορούν να πραγματοποιούν τραπεζικά εμβάσματα στους προμηθευτές τους ή να εισπράττουν από τους πελάτες τους. Κάποιοι προχωρούν και στο επόμενο βήμα λαμβάνοντας τη μεγάλη απόφαση να αποχαιρετήσουν τα πάτρια εδάφη.

«Με τη μεταφορά της έδρας της επιχείρησης στο εξωτερικό, οι επιχειρήσεις κερδίζουν σε σχέση με την εγχώρια οικονομία: πρόσβαση σε χρηματοδότηση, ασφάλεια κεφαλαίων και ατελή μεταβίβαση κεφαλαίων», όπως επισημαίνει στην εφημερίδα πρόεδρος φοροτεχνικής- λογιστικής εταιρείας.

Σύμφωνα με τους αρμόδιους φορείς, πρώτη επιλογή είναι η Βουλγαρία λόγω απόστασης και χαμηλής φορολογίας. Ακολουθεί η Κύπρος και μετά χώρες όπως πΓΔΜ, Αλβανία, Σερβία, Ρουμανία και Μαυροβούνιο. Λιγότεροι επιλέγουν χώρες της Δυτικής Ευρώπης.

Σε ό,τι αφορά τη Βουλγαρία, η εφημερίδα τονίζει πως οι αριθμοί για τις ελληνικές επιχειρήσεις που άνοιξαν εκεί μετά την επιβολή ελέγχων κεφαλαίων «παίζουν»: από την ελληνική πρεσβεία στη Σόφια αναφέρουν πως φτάνουν στις 1000 ενώ ο Σύνδεσμος Εξαγωγέων Βορείου Ελλάδος μιλά για 1000 έως 6000 επιχειρήσεις. Πηγές αναφέρουν πως δεν υπάρχουν επίσημα στοιχεία για τον παραπάνω αριθμό.

Σύμφωνα με τον γενικό σύμβουλο οικονομικών και εμπορικών υποθέσεων στη Σόφια Γιώργο Κουτσοδήμο, οι φήμες για ίδρυση 60.000 ελληνικών επιχειρήσεων δεν ευσταθούν.

«Εκείνο που φαίνεται ότι συνέβη είναι ότι άνοιξαν 60.000 λογαριασμοί από ελληνικές επιχειρήσεις σε βουλγαρικές τράπεζες για να αντιμετωπιστεί το πρόβλημα των capital controls. Μάλιστα αυτοί οι λογαριασμοί φαίνεται ότι λειτουργούν, στερώντας δουλειές και έσοδα από το εγχώριο τραπεζικό σύστημα. Αυτό δυστυχώς είναι κάτι που θα συνεχιστεί», τονίζει ο πρόεδρος του ΣΕΒΕ Κυριάκος Λουφάκης στην εφημερίδα.
Διαβάστε Περισσότερα »

H νικήτρια (σχεδόν) κάθε διαγωνισμού της ελληνικής τηλεόρασης!..



Αναρωτηθήκατε ποτέ ποιοι συμμετέχουν – και κυρίως ποιοι κερδίζουν, στους τηλεοπτικούς διαγωνισμούς των διάφορων εκπομπών;

Μία...
από τους πιο σταθερούς νικητές είναι η Αναστασία Νταβαρίνου, που, ανεξαρτήτως τηλεοπτικού σταθμού, ώρας και μέρας, είναι πάντα έτοιμη να απαντήσει σωστά και να κερδίσει από ταξίδια μέχρι οικιακά είδη.

Δείτε το απίστευτο βίντεο:
Διαβάστε Περισσότερα »

Ποιοι χάνουν και ποιοι κερδίζουν από το φετινό εκκαθαριστικό της εφορίας


Σε δύο κατηγορίες χωρίζονται φέτος περίπου 6 εκατομμύρια φορολογούμενοι, βάσει των εκκαθαριστικών της εφορίας, τα οποία θα βρίσκονται στο taxisnet μέχρι το τέλος του Απριλίου.

Στη μία κατηγορία, ανήκουν τρία εκατομμύρια περίπου  άτυχοι που θα πληρώσουν περισσότερα και στη δεύτερη οι τυχεροί, που το εκκαθαριστικό τους δεν θα τους αναγκάσει να βάλουν βαθιά το χέρι στην τσέπη, όπως φοβόταν, αλλά αντίθετα θα βγουν κερδισμένοι.

Ο λόγος για την διαφορά αυτή είναι ότι το εκκαθαριστικό τους θα είναι λιγότερο «φουσκωμένο» σε σχέση με πέρυσι, είτε για τεχνικούς είτε για ουσιαστικούς λόγους.

- Στην πρώτη ομάδα ανήκουν περίπου ένα εκατομμύριο συνταξιούχοι οποίοι εισπράττουν περισσότερες συντάξεις από μια. Από τον Αύγουστο του 2014, άλλαξε το σύστημα υπολογισμού της παρακράτησης φόρου έτσι ώστε με την νέα μέθοδο, ο συνταξιούχος να προπληρώνει κάθε μήνα μέσω της σύνταξής του, το σύνολο του φόρου που του αναλογεί. Επειδή αυτή η μέθοδος εμφανίστηκε στο μέσο του 2014, το περυσινό εκκαθαριστικό, έβγαλε επιπλέον φόρο. Αυτό όμως δεν θα συμβεί και φέτος καθώς μέσα στο 2015, για σχεδόν το σύνολο των συνταξιούχων παρακρατήθηκε το σύνολο των φόρων που αναλογεί. Έτσι, εφόσον δεν υπάρχει άλλο εισόδημα πέραν των συντάξεων, το εκκαθαριστικό από χρεωστικό που ήταν πέρυσι, θα γίνει φέτος μηδενικό.

- Στη δεύτερη ομάδα ανήκουν όσοι πρέπει να πληρώσουν την εισφορά αλληλεγγύης, δηλαδή οι έχοντες εισοδήματα άνω των 12.000 ευρώ. Υπενθυμίζεται ότι η κυβέρνηση προχώρησε το περασμένο καλοκαίρι σε αύξηση των συντελεστών για τα εισοδήματα του 2015, ανατρέποντας τις μειώσεις που είχε κάνει η προηγούμενη κυβέρνηση στο τέλος του 2015. Δεν ανέτρεψε όμως όλες τις μειώσεις. Κάποιες παρέμειναν «ζωντανές».  Έτσι, όσοι έχουν εισοδήματα έως και 30.000 ευρώ και δεν είναι μισθωτοί ή συνταξιούχοι θα δουν διαφορά προς τα κάτω στην εισφορά αλληλεγγύης, καθώς αυτή θα υπολογιστεί με χαμηλότερους συντελεστές σε σχέση με αυτούς που χρησιμοποιήθηκαν στο περυσινό εκκαθαριστικό.


Οι συντελεστές

Για τα εισοδήματα του 2014, χρησιμοποιήθηκαν οι ακόλουθοι συντελεστές και σας τους παρουσιάζουμε συγκριτικά με αυτούς που θα χρησιμοποιηθούν για τα εισοδήματα του 2015, ώστε να αντιληφθείτε εύκολα την διαφορά:

● Για τα εισοδήματα από 12.000 ευρώ έως 20.000 ευρώ, ο συντελεστής ήταν 1% και μειώθηκε στο 0,7%.

● Για τα εισοδήματα από 20.000 έως 30.000 ευρώ, ο συντελεστής ήταν 2% και μειώθηκε σε 1,4%.

● Για τα εισοδήματα από 30.000 έως 50.000 ευρώ, ο συντελεστής θα παραμείνει στάσιμος στο 2%

● Από το όριο των 50.000 ευρώ και πάνω, υπάρχουν σημαντικές αυξήσεις καθώς από τις 50.000 έως τις 100.000 ευρώ θα παραμείνει ο συντελεστής του 4% ενώ για 100.000 έως 500.000 ευρώ εφαρμόζεται συντελεστής 6%. Από τις 500.000 ευρώ και πάνω υπάρχει συντελεστής 8%

Από τις αλλαγές των συντελεστών, φορολογούμενος που θα εμφανίσει και φέτος εισόδημα 30.000 ευρώ θα πληρώσει 420 ευρώ αντί για 600 ευρώ και θα γλιτώσει 180 ευρώ ενώ για εισόδημα 25.000 ευρώ το όφελος θα είναι 150 ευρώ. Στις 15.000 ευρώ θα υπάρξει όφελος 45 ευρώ. Από την άλλη, για εισόδημα 55.000 ευρώ, η επιβάρυνση θα φτάσει στα 550 ευρώ.
enikonomia.gr
Διαβάστε Περισσότερα »

Συγχαρητήρια Εμπορικού Συλλόγου Λιβαδειάς στο "Λέβαδο"

Αξιότιμοι φίλοι,
Δια της παρούσης θα θέλαμε να σας συγχαρούμε για την επιτυχή διεξαγωγή του 1ου αγώνα ορεινού δρόμου «Λέβαδος 2016». Για μια ακόμη φορά τιμήσατε το αθλητικό ιδεώδες.
Λεβαδος
Στους δύσκολους καιρούς με έντονο πολιτιστικό και κοινωνικό αποκλεισμό των συνανθρώπων και συμπολιτών μας, η συγκεκριμένη δραστηριότητα υπήρξε μια ευκαιρία για διέξοδο από την δύσκολη καθημερινότητα. Τέτοιου είδους δράσεις κρίνονται ως απαραίτητες γιατί τονίζουν την τοπική αγορά και δίνουν μια διαφορετική εικόνα για την πόλη μας, τις ομορφιές της και τις υπηρεσίες που μπορεί να παρέχει στον επισκέπτη.
Να είστε σίγουροι ότι θα είμαστε αρωγοί και συνοδοιπόροι σε οποιαδήποτε δράση αθλητικού ή πολιτιστικού περιεχομένου που τονίζουν την δυνατότητα για συνεργασία με γνώμονα , πρώτον την άθληση και εν τέλει την παραγωγή πολιτισμού.
Τέλος ,επ’ ευκαιρίας οφείλουμε να συγχαρούμε όλους τους εθελοντές που προσέφεραν τις πολύτιμες υπηρεσίες τους με δύσκολες καιρικές συνθήκες στον ορεινό όγκο ,τιμώντας τις έννοιες εθελοντισμός και αλληλεγγύη.
Με συναδελφικούς & φιλικούς χαιρετισμούς,
Το Δ.Σ. του Εμπορικού Συλλόγου Λιβαδειά

Διαβάστε Περισσότερα »

ΟΠΕΚΕΠΕ: Μέχρι το Πάσχα η εξόφληση από τις αγροτικές επιδοτήσεις

Έως το Πάσχα φαίνεται ότι πηγαίνει το χρονοδιάγραμμα του ΟΠΕΚΕΠΕ για την εξόφληση των αγροτικών επιδοτήσεων για το 2015 την ίδια στιγμή που ο έλεγχος των ενστάσεων που υπέβαλλαν οι παραγωγοί φαίνεται ότι θα πάρει πολύ καιρό.

Οι ενστάσεις (αναθεώρηση) που κατατίθενται στον ΟΠΕΚΕΠΕ, επί του προσδιορισμού προσωρινών δικαιωμάτων βασικής ενίσχυσης κλείνουν την 1η Φεβρουαρίου, μετά από παράταση που είχε δώσει ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Βαγγέλης Αποστόλου.

Τα λάθη οδήγησαν χιλιάδες παραγωγούς δικαιούχους των αποζημιώσεων να προβούν σε ενστάσεις με αποτέλεσμα οι έλεγχοι από τον ΟΠΕΚΕΠΕ να χρειαστούν καιρό για να ολοκληρωθούν.

Οι λόγοι αναθεώρησης του προσδιορισμού των προσωρινών δικαιωμάτων είναι οι ακόλουθοι:
α) Διαπίστωση ανακριβειών στα ατομικά τους στοιχεία ή ενημέρωση αλλαγών, σε περίπτωση αλλαγής.
β) Δικαίωση ένστασης ή οριστικής δικαστικής απόφασης μετά την 15/05/2014, το αποτέλεσμα της οποίας επηρεάζει τον υπολογισμό της αξίας των δικαιωμάτων ενιαίας ενίσχυσης του έτους 2014 και δεν έχει ληφθεί υπόψη.
γ) Απένταξη από το καθεστώς των μικροκαλλιεργητών το 2015.
δ) Χαρακτηρισμός του γεωργού ως μη ενεργού.
ε) Αλλαγή περιφέρειας κατανομής δικαιωμάτων, όπου ανήκει το αγροτεμάχιο σε περίπτωση ασυμφωνίας.

Διαβάστε Περισσότερα »

Αίθριος ο καιρός -Ηλιοφάνεια και υψηλές θερμοκρασίες

Ηλιοφάνεια θα επικρατήσεις στις περισσότερες περιοχές της χώρας. Οι άνεμοι θα πνέουν με δυτικές διευθύνσεις στα νότια τοπικά 6 μποφόρ, ενώ τοπικά θα είναι περιορισμένη η ορατότητα τις πρωινές και βραδινές ώρες.

Αναλυτικά η πρόγνωση από την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία:

    Μακεδονία, Θράκη

Καιρός: Γενικά αίθριος και μόνο το πρωί θα υπάρχουν τοπικές νεφώσεις, οι οποίες στα ανατολικά θα είναι αυξημένες οπότε ενδέχεται να σημειωθούν ασθενείς τοπικές βροχές στη Θράκη. Τοπικά περιορισμένη ορατότητα τις πρωινές και βραδινές ώρες.
Άνεμοι: Από δυτικές διευθύνσεις 2 με 4 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από -01 έως 17 βαθμούς Κελσίου.

    Νησιά Ιονίου, Ήπειρος, Δυτική Στερεά, Δυτική Πελοπόννησος

Καιρός: Αρχικά λίγες νεφώσεις κατά τόπους αυξημένες στα βόρεια όπου ενδέχεται να σημειωθούν ασθενείς τοπικές βροχές και βαθμιαία γενικά αίθριος . Τοπικά περιορισμένη ορατότητα τις πρωινές και βραδινές ώρες.
Άνεμοι: Βορειοδυτικοί 2 Με 4 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 06 έως 18 βαθμούς Κελσίου. Στην Ήπειρο 4 με 6 βαθμούς χαμηλότερη.

    Θεσσαλία, Ανατολική Στερεά, Εύβοια, Ανατολική Πελοπόννησος

Καιρός: Γενικά αίθριος και μόνο το πρωί θα υπάρχουν τοπικές νεφώσεις. Τοπικά περιορισμένη ορατότητα στα Ηπειρωτικά τις πρωινές ώρες.
Άνεμοι: Δυτικοί  βορειοδυτικοί 3 με 4 και το πρωί στα νότια τοπικά 5 με 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 05 έως 20 βαθμούς Κελσίου. Στα Βόρεια τοπικά 3 Με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

    Κυκλάδες, Κρήτη

Καιρός: Γενικά αίθριος με τοπικές νεφώσεις τις πρωινές ώρες.
Άνεμοι: Δυτικοί 4 με 6 μποφόρ με εξασθένηση από το απόγευμα.
Θερμοκρασία: Από 08 έως 18 βαθμούς Κελσίου.

    Αττική

Καιρός: Γενικά αίθριος και μόνο το πρωί θα υπάρχουν λίγες τοπικές νεφώσεις.
Άνεμοι: Δυτικοί βορειοδυτικοί 3 με 4 Μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 06 έως 19 βαθμούς Κελσίου.

    Θεσσαλονίκη

Καιρός: Γενικά αίθριος με λίγες νεφώσεις το πρωί. Τοπικά περιορισμένη ορατότητα τις πρωινές ώρες.
Άνεμοι: Βορειοδυτικοί 3 με 4 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 05 έως 16 βαθμούς Κελσίου.
Διαβάστε Περισσότερα »

ΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ